Sziasztok!
Kedden voltunk zenebölcsiben.
Elég vegyes érzelmekkel jöttem haza róla.
Kezdődött uis, hogy voltunk vagy 20-an (csak gyerek!), akik eljöttek. A foglalkozástartó egyből azzal indított, hogy aki feliratkozott, azoknak a nevét felolvassa és ezen kívül van még 4 hely....
viszont tiszta ideg lettem, hogy a palkáton ezt miért nem lehetett kiírni, hogy be kell jelentkezni telefonon és feliratkozni, akkor nem lett volna ez a kellemetlenség. Főleg, hogy a csak felszólított minket, többieket, akik nem iratkoztunk fel, hogy döntsük el ki legyen az a 4
Nekem több se kellett, jelentkeztem, (lehet másoknak ez bunkó dolognak tűnik) hogy mi erre az időpontra szeretnénk járni, lévén dolgozom és örültem, hogy végre talltam egy olyan helyet, ami közel van és még időben is meg tudom oldani, hogy ideérjünk a munkám mellett. Kértem, hogy amennyiben lehet az egyik mi lehessünk a 4-ből.
Közben a csaj mondott egy korábbi időpontot, az kb. a csoport felének meg is felelt, így maradhattunk mi az eredeti időpontos csoportban.
Aztán elkezdődött a foglalkozás.
A csajszi egy nyuszi bábbal énekelve körbement minden gyerekhez énekelve egy bemutatkozó dalocskát, aminek a végén meg kellet mondani a nyuszinak a nevünket
. Dani tátott szájjal nézte
Majd következett, ami nem nagyon tetszett, hogy a fogalkozás alatt tartsuk ölben a gyereket...
Hát az én gyerekem nem egy ölben ülő típus, pláne nem egy új helyen, ahol minden és mindenki új számára, és sok a felfedezni való. Így olt amikor ott maradt az ölemben, de sokszor el is szivárgott. Szerintem a csaj hangja nem tetszett a Daninak, mert olyanokat rötyögött
. A gyerekdalokat operaária stílusban adja elő
Viszont tetszettek a dalok és a mondókák, sok olyan jött elő, amit már rég elfelejtettem, de anno tanultuk mi is az oviban és a végére már ismét tudtam a szövegeiket.
néha úgy nézett ki, hogy anyuci (vagyis én) zenebölcsizek, mert a gyerekem más vizeken evezett pár másik gyerekkel
Az utolsó játék egy ugrándozós volt, itt a gyerekek kaptak a bokájukra egy tépőzáras karikát, amin kicsi csörgők voltak, ugrálás közben csörgött.
Aztán vége lett az órának, mire a csaj közölte, hogy már kint kellene lennünk, mert 1 perce megy a másik csoport órája. Hát alig tudtuk összeszedni csizmát, overállt, kabátot, táskát, nagyon mérges voltam, hogy lehet így megszervezni vmit!
Az egészet pedig szvsz nem rögtön egy foglalkozással kellett volna indítani, hanem egy általános beszélgetéssel, bemutatkozással, ahol megtudhatjuk mégis milyen tematika szerint fogunk haladni, mire figyeljünk stb. Végülis ezzel egy zenepedagógusnak tisztában kellene lennie. Ez az első óra alkalmat adhatott volna a gyerekeknek, hogy felmérjék az idegen terepet, egymást a felnőtteket, nem pedig rögtön ölbe kényszeríteni őket.
Én úgy voltam vele, hogy nem fogom erőszakkal magam mellé ültetni, mert az csak rosszabb, így hagytam, hadd nézze meg azt, amit szeretne. Persze kaptam pár ferde pillantást, kicsit úgy is éreztem magam, mint a problémás kisgyerek anyukája
Pedig Dani azért alapjában véve szófogadó, csak hát a lelkem állandó felfedezési vággyal is meg van álldva.
Végülis befizettem 1 hónapot, aztán meglátjuk milyen lesz, mennyire köti le Danit. Ha nem akkor majd otthon foglalkozok vele. Nem vagyunk lekésve semmiről. Csak olyan rossz, hogy akkora lelkesedéssel mentem, hogy végre egy olyan hely és időpont, ami nekünk is jó és ilyen keserű szájízzel kellett eljönnünk.
Parazita
Igen, anyósom van gyesen.
Az mehet, aki vagy nyugdíjas, vagy nincs bejlentett munkája. Nálunk ez utóbbi van.
Akkor együtt lehetünk babásak, addig meg hajrá munka, jöhet a mani!
Kataa
szerintem is olcsóbb, ha otthon főzöl. Én is szeretek főzni, bár nem mondom, hogy mindig olyan nagy kedvel állok neki, mikor Dani már lefeküdt este, ráadásul másnap még melóba is kell mennem. De bele lehet jönni. A Food Express-t én is kipróbáltam pár évvel ezelőtt, akkor még új volt, most már sokat romlott, ráadásul nem is lakok jól belőle. Otthon meg 3-nak 2 napra elegendő kaját csinálok sokszor 1 rendelős adag árából. Igaz, megtehetném, hogy rendelünk, de egyrészt nem akarok elkényelmesedni, másrészt hasonlóan Besztihez, én is jobb szeretm tudni mi van benne, harmadrészt pedig olyan jó látni, ahogy fal a családom
Zsuzsa
Tojásleves
Én egyszer még bort is csináltam szorgalmi feladatként környezetórára ált. isk. 4. osztályában
Harisnyán keresztül kinyomkodtam a szőlőt, így lett must, aztán beletöltöttem egy 2dekás üvegbe és hagtam pár hétig. Aztán nagy örömmel odaadtam apukámnak, aki nagy dicséretek között megitta
Pár évvel ezelőtt elárulta, hogy ilyen rossz lőrét még életében nem ivott
De aztért 5-öst kaptam érte, a tanárnéni is megkóstolta, biztos az ő szeme is ketté állt tőle
Tanulság, borászkodásba nem kezdek
Kryss
Reméljük nem lesz semmi gond a kis Gurigával!!! Gyógypuszi a puklira
Conti
3 karika banán, hát a fiamnak sem lenne elég, ellopkodná a másét
Mint ahogy Pocok Mankájáét is lenyúlta egy óvatlan pillanatban a Mikibulin
na pusza, dolgozom is egy kicsit
gumicukor