Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Zsu!
Örülök, ha Neked is bejön a kis asztalka székekkel, nem is gondoltam hogy ilyen jót teszek ha belinkelem Nektek. De tényleg örülök. :D :D :D :D
Édes lehetett Pannika a Corában ahogy kommentálta a dolgokat a saját kis nyelvén. :lol:
Tényleg ügyesen közlekedik már ha 5-6 métert is megtesz egyedül. Nagyon beindult a drága.

Panka!
Emilinek jobbulást kívánunk!!!!!!!!!!!!!!!
Fúúúúúúúúúúúúúúúúúj, kutyagumi. Nemrég az én cipőm orra is olyan lett, észre sem vettem hogy beleléptem , az avar alatt lehetett. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Én is Domestosoztam utána. :twisted: :twisted: :twisted:

Lányok!
Nincs kedvetek Nox koncertre jönni, illetve menni?
Lehet mennék, de egyelőre nincs kivel. Tibi a gyerekekre vigyázna, meg amugy sincs értük odáig.
Egyébként 8.-án, szombaton lesz este 19 órától a Főnixben. Álló jegy a küzdőtérre 2500.- , ülőjegyek körben meg 5000.- Helyfoglalás érkezési sorrendben történik.
Kapunyitás egy órával kezdés előtt.
Lenne valakinek kedve?

Kép
Kép
bendor

Sziasztok!!!

Andi: én kedvelem a Nox-ot, de 8-án pont indulunk haza.
Zolcsinál is volt párszor hisztike, de tényleg csak 2-3 szor, kellett is kis hideg víz :? Aztán elmúlt, pontosabban most is lenne, csak már meg tudjuk vele mindent beszélni, kompromisszumot kötni. Az is lehet, hogy a csajok kitartóbbak :wink:

Zsu: Nagyon ügyes Pannika, bár tudom, hogy Neked most nem könnyű :wink: Egyenlőre én még "örülök", hogy Tüncsike nem indult el :oops: , mert akkor tényleg ott kell lennem a nyomában, már a felállással is állandóan figyelek. ( látom rajta, hogy nem holnap fog elindulni :wink: ) Zolcsika is 1 éves volt .

Zsebi: Én 11 éve jöttem át tanulni, itt jártam egyetemre. Donyeck városból jöttem, Kárpátalján a nagyszüleim laktak és a tesóm is. Anyukám révén tudok magyarul, ő tanítgatta, Beregszászi amúgy, csak Donyeckbe ment ki tanulni és ott ragadt :wink:

Már nem tudom ki kérdezte, de: kocsival megyünk Ungvárra, onnan vonattal megyünk tesómékkal együtt, és 18án jövünk vissza.

Bea: ment privi.
Most ennyi, fáradt vagyok, aludni szeretnék...

Puszi

Kép
Kép
Kép
olik22

Drága Anita!
Kicsit megkésve, de annál nagyobb szeretettel kívánok Neked utólag
NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kép Kép Kép KépKépKépKépKépKép

Kép
Kép
bendor

Anita!
Én is nagyon sok boldog szülinapot kívánok, erőben egészségben!!:)

Kép Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Sziasztok!

Panka! Kutyagumi sikálás... :twisted: :evil: :twisted: :evil: fúj...

Olgi! Hát, azt tapasztalom, hogy mindig rajta kell legyne a szemem.... De így volt, mikor elkezdett felállni is, mert eleinte esett ott is. Jó utat Nektek! Jó hosszú!

Anitának nagyon boldog szülinapot kívánunk mi is!!!!!

De Andi! Te mit csinálsz itt hajnalban???? :shock: :lol:

Kép
zsuzska81

Sziasztok!

Megjöttem...
Túl vagyok a pszichiátria vizsgámon is, úgyhogy már csak az államvizsga van hátra. Viszont egyre nehezebben megy a tanulás.
:(
A délutánokat rendszerint végigalszom, utána meg egész este kába vagyok.
Jövö héten lesz baba-expo. Szerintetek érdemes kimenni? Azt hallottam, hogy sokan kijárnak...

Panka, gratulálok a picihez. Tényleg nagyon hamar elkezdett járni. Nemsokára szaladgálhatsz utána :)
Vendég

Bocsi, Zsuzskának ment az üzenet. :oops:
Kezdek én is pszichiátriai eset lenni. :)
Vendég

LIlla! Gratulálok a vizsgádhoz! Elhiszem, hogy nehezen megy a tanulás.... Expo: én voltam már 2-szer. Leginkább egy nagy turihoz hasonlít, plusz kint van néhány bababolt. SZóval ha nincs kifogásod a használt ruha ellen, és van türelmed végignézni, akkor megéri kimenni. Én a tavasszal 50-100 Ft -ért/db sok kis ruhát vettem, ezeket főként itthonra. Azt nem tudom, hogy a bababoltok adnak-e kedvezményt. Kiskádat ott vettem tavaly, talán vmivel olcsóbban adták, mint a boltban. Libero szokott még kint lenni, a belépőt levásárolhatod náluk.

Kép
zsuzska81

Lilla!
Gratula avizsgához!:)Pihizz csak, ha teheted, később nehezebb lesz :wink: Expóra én mindenképp megyek, sok eladó van, mindig lehet vmi jót kifogni, bár tényleg egy nagy turi az egész, de nekem nincs kifogásom ellene :wink:

Bea!
Mi lett a dolgozatokkal?Sikerült az ötöt megírni?

Most kaptam emailben ezeket a kis szösszeneteket, de jót mulattam rajtuk :wink:

Átmegyek öt percre a
szomszédba, keverd meg
félóránként a levest...

Nincs szükségem
életbiztosításra. Azt akarom,
hogy mindenki valóban
szomorú legyen, ha meghalok.

Azért jó a mazochistának,
mert ha rossz, akkor jó. Ha
meg jó, akkor rossz, tehát jó.

Maga mióta dolgozik a
vállalatnál? - Mióta
megfenyegettek, hogy
kirúgnak.

Ismertem egy olyan csúnya
nőt, hogy mikor a fényképét
e-mailben elküldte,
felismerte az antivírus.

A nő olyan, mint az olimpiai
érem. Harcolnod kell érte,
aztán egy életen át lóg a
nyakadon.

Dédanyám olyan öreg volt,
hogy mikor rászóltam,
viselkedjen korához illően,
meghalt.

A férfiak olyan logikátlan
teremtmények, akik a
szállodában otthon akarják
érezni magukat, míg otthon
szállodai szolgáltatásokat
várnak el.

Az alkohol nem válasz, de
legalább elfelejted a kérdést.

Eddig buta voltam, de vettem
egy 360 fokos fordulatot.

Az Úr nekem feladatot adott,
mikor erre a világra küldött.
De annyira le vagyok
maradva, hogy valószínűleg
örökké fogok élni.

Az áram alatt lévő alkatrész
ugyanúgy néz ki, mint
amelyik nincs áram alatt,
csak más a fogása!

Ma úgy vagyok a
munkakedvvel, mint egyszeri
lány buli után. Vagy
megjön,vagy nem.

Megházasodott a
munkamorál. Elvette a
munkakedvem.

Mostanában annyit
dolgozok, hogy kezd az ivás
rovására menni!

Elmentem lángososnak.
Végre egy zsíros állás!

Olyan nincs, hogy nem látsz
semmit, mert akkor meg a
sötétet látod.

Minden rosszat el tudok
képzelni magamról, de hiába.

Annyit olvastam a szesz és a
dohányzás káros hatásáról,
hogy elhatároztam,
abbahagyom az olvasást!

Amíg keresed az igazit, jól
érezheted magad az
esélyesekkel is.

A szenilitásban az a legjobb,
hogy saját magad elől
dughatod el a karácsonyi
ajándékokat.

Ha véghezviszed a
lehetetlent, a főnököd
felveszi a napi teendőid
közé...

Feleségem egy
főnyeremény, meg is
ütöttem!

Mindig így fogsz szeretni? -
Mindig. Csak lehet, hogy nem
mindig téged!

A szex kedvért megnősülni
olyan, mint venni egy
Boeing 747-est az ingyen
mogyoró miatt.

Amíg a körömlakk meg nem
szárad, a nő gyakorlatilag
teljesen védtelen...

Akkor van mindenki a
helyén, ha a férj autót vezet,
a feleség háztartást, az anyós
meg áramot.

Sok káros dolog lehet
kellemes, de a szex nem
rontja a fogakat.

Ha még egyszer élnék,
ugyanezeket a hibákat
követném el, csak hamarabb.

Kétféle vélemény van: az
enyém és a helytelen.

Ha sírsz, nincs aki lássa
könnyeid. Ha fáj a szíved,
nincs ki észrevegye a
fájdalmad. Ha boldog vagy,
nincs ki lássa mosolyod. De
próbálj meg csak egyszer
fingani ...

A párom azzal vádol, hogy
sose figyelek rá. Vagy valami
ilyesmivel.

Jani bácsi! Használt az
erősítőszer, amit a múlt héten
írtam fel magának? - Nem
bírtam letekerni a kupakját...

Az idegbaj öröklődő
betegség. Én is a gyerekektől
kaptam.

Emlékszem az idei nyárra -
egy szép keddi napra esett!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
pankaa

Sziasztok!

Zsuzsi!
Én barom hajnal 3-ig kuksoltam , addig neteztem. Kedves férjem meg is jegyezte hogy nem vagyok normális. De tényleg nem. :lol: :lol: :lol: :lol: Hát de mit csináljak, mindig eszembe jut valami amit meg akarok nézni és észre sem veszem, hogy telik az idő. Kissé netfüggő vagyok, be kell vallanom. :P :oops: :lol: :lol:
Reggel viszont nem esett jól fél 7-kor az óracsörgés. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Panka!
Nagyon jók a kis szösszenetek, tetszenek, jókat derültem én is rajtuk. :lol:

Lilla!
Grat a vizsgádhoz!!! Jöhet az államvizsga, az utolsó nagy falat. De biztos ügyes leszel és megoldod ezt is.
Ahogy irtad, hogy délutánonként elalszol, de ja vue-m lett. Mikor Dorkával pocisan voltam itthon engem is gyakran elnyomott a búzgóság. Pihenj Te is amennyit csak tudsz. :wink: Már amennyit lehet államvizsga előtt. :roll:
Kislány neveken gondolkodtatok már? Mik az esélyes nevek??

Olgi!
Jó utat Nektek!!!! Apukádnak gyors gyógyulást!!!!!

Többiek merre vagytok??????????????????????????????????????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
bendor

Sziasztok!!!

Nem olvastam még vissza, arra nincs is időm...nem is gondoltam volna, h milyen hamar el tud telni a nap, főleg ha egész nap a szopcsizásról szól :wink: :P :P
És h milyen hamar fel tud kelni ilyenkor az ember...a nagy alvásoknak vége...hajnali kelés, éjszakai fekvés...na de pont nektek magyarázok..hiszen mindenki tapasztalta, mostmár én is :wink: na de nem baj, a kis drágaságomért bármit!!! :wink:
Irni nem is irok most magunkról, mert az nyomonkövethető Kamilla honlapján amit a párom folyamatosan tölt.

Most viszont abban segitsetek nekem, h szükségünk lenne babamérlegre v csecsemőmérlegre, ki hogy hivja...
nem tudom honnan tudnánk beszerezni, vagy venni vagy kölcsönözni, de sürgősen kellene!!! Ha tudtok vmi infot légyszi segitsetek ebben!! Köszönöm

Pussszz
Majd még jövök ha tudok! :wink:

Kép
dinaedo

Edina!
Én is kölcsönöztem csecsemőmérleget mikor Dorka ujszülött volt. Nőci házhoz is hozta és érte is jött mikor már nem kellett. Szép, új, digitális mérleget kaptunk.
Szám ahol érdeklődhetsz:
06 30/9051863

Légzésfigyelőt is lehet itt kölcsönözni, azt hiszem.
De ha elfogadsz egy jó tanácsot, nem minden etetésnél kell a babát mérlegre tenni, sőt mégcsak nem is minden nap. Tudom nehéz megállni, én sem tudtam, de így csak hergeltem magam, ha már éppen nem hízott, esetleg fogyott pár gr-ot Dorka. Mi minden fürdetés előtt mértük egy ideig, de ez is bőven sok volt. :? Ugyhogy a mérlegeléssel csak csínján!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Elhiszem, hogy összefolynak a szopcsik, eleinte még így megy ez mindenkinek (bár biztos akadnak kivételek is) de majd ahogy nő Kamilla ez ritkulni fog és mással is tudsz majd foglalkozni. Gyermekágyi szakaszban ezért is jó ha van az embernek segítsége az első hetekben. Neked van? Anyukád? Anyósod????
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bendor 2008.10.30 17:13-kor.

Kép
Kép
bendor

Edina!
Végre otthon:DMegnézte a képeket is, nagyon szép kisbabátok van!:D
Mérlegölcsönzők:0630-9051863
0630-938-8888
Már nem emléxem mi melyiktől kölcsönöztük, de hívd fel mind a 2t, mert vmelyik jóval olcsóbb.De védőnőd is tutira tud még, ezeket is ő ajánlotta nekem.
(csak zűrójelben jegyzem meg, hogy nekem nem vált be,mert 1:állandóan mozgott rajta Emili, így nem volt pontos a mérés
2:csak paráztam, hogy mennyit eszik, elég-e, stb.aztán csak hetente mértem 8) :D )

Kép
pankaa

Kép

Kép
Kép
bendor

Sziasztok,

Köszönöm lányok a köszöntést:-))))
és Andi ennek kapcsán megjegyezném, hogy az én életkorom a táblázatban levő+2 év . . . :-((((( én sem értem igazából, mondtam is a férjemnek, hogy sztem elszámoltuk :-)))

Egy kicsit elvesztem, olvaslak benneteket szinte minden nap, de Anna mellett nem nagyon van időm reagálni. Mostmár igényli, hogy foglalkozzak vele. Egyre ügyesebb, ezen a héten nagyon sokat fejlődött, felfedezte a kis kezét, és elkezdte használni is. Sokat játszunk, és sokat van ébren. Igyekszem lehetőleg minden nap kivinni sétálni, ma már 1 órát voltunk kint, és jót aludt a babakocsiban. A 4 napos hétvége egyik napján voltunk Békéscsabán meg Vásárhelyen, Anna a korához képest nagyon jól viselte az utat, bár talán kicsit sok volt neki a program. A hasfájásunk ritkul, viszont sokkal durvábban fáj neki mostanában. A szivem szakad meg, annyira sir, nagyon fájhat neki. Beszéltem az orvossal is, jövő héten csinál egy hasi ultrahangot, hogy megnyugodjunk, mert bevallom néha már minden rossz eszembe jut. Nagyon rendes doktornénink van. Vasárnap Anna kapott egy nagyon szép fülbevalót a leendő keresztanyjától, jövő hétfőn szurják ki a fülét. Majd teszek fel utána fotót.
Nem tudom nálatok hogy van, de Annát nagyon megzavarta ez az óraátállítás. Azóta csak kínlódunk, hogy sikerüljön visszaállni a régi kerékvágásba, ma - gondos tervezés után - sikerült időben fürödnünk és úgy altatni el, ahogy az átállítás előtt. Még az éjszakára leszek kiváncsi, remélem az is visszaáll, és csak egyszer kel fel enni.

Olgi: jó utat nektek és mielőbbi felépülést kívánok apukádnak.

Edina: örülök, hogy már otthon vagytok, annál nincs is jobb. Szoktam én is nézni Kamilla honlapját, a fotókat, nagyon szép baba, gratulálok hozzá. Remélem hamarosan majd találkozunk minden mostanában született babával is.

Bocsi, hogy most nem irok külön-külön mindenkinek.

Puszi:
Anita

Kép

Kép
lolita_78

Sziasztok!!!

Anyira kínos ez nekem hogy ilyen ritkán írok....de én is ugyanúgy mint Anita mindennap olvaslak többször is, csak írni nem tudok, vagyis tudnék de mire elolvaslak benneteket mindig van valami és nem jutok odáig. A gépünk is rossz volt, komolyan, ez már tiszta csúfság hogy pont nekünk, informatikai cég..........és rossz a gépünk egyfolytába...dehát tudjátok a szabónak is lukas a ruhája! :D

Patrícia is nagyon sokat fejlődött az utóbbi héten, nagyon szépen emeli és tartja is jó sokáig a fejecskéjét hason, lassan teljesen kinyomja magát. És nagyon akar mászni... úgy kotor a lábaival, majdnem malá gyűri már.
A dumálásról ne is beszéljünk...olyan édesen gügyörészik. anyira imádom, olyan büszkénk vagyunk rá. Egyre ügyesebb mindennel. Ő még nem fedezte fel a kezecskéit de ami késik nem múlik. :wink: :wink:
Olyan sokat számit ez a 2 hét a gyerekeknél. :wink:

Anyukám elment Kolozsvárra, majd csak jövőhét közepén jön vissza. Anyós már alig várta ezt az időszakot............. :? :? :? no comment :evil:
Mi nagyon sokat sétálunk még miondig, 3-4 órákat, végig alussza az útat, és még sokszor itthon is folytatja az erkélyen.

Anita: ne haragudjál meg hogy nem jött össze a séta, csak mindennap valamivel össze szoktuk kapcsolni, valami miatt elmegyünk ide oda és ezért nem tudtam össze hozni. de holnap ha ráértek valamikor akkor szivesen elmehetünk.

Patrícia nagyon ügyes csaj, fél 6 elött szinte sose kel fel.. :lol: .....nem akarom elkiabálni :? :D ma például fél 8kor kelt. és 9 fél 10 körül alszik el.

Az óra átállás őt is megzavarta egy kicsit, de csak a fürdésnl vevődik észre. Mi eddig 8kor fürdettünk, de amióta az órát átálitottuk, 7kor már nagyon nyügös, és nem tud magával mit kezdenii, úgyhogy holnaptól 7kor fürdetünk.

Anita:[size=24]
ANITA: ISTEN ÉLTESSEN NAGYON NAGYON SOKÁIG:::::::::::::::::::::::::::::::
[/size]
Nagyon ügyes Anna baba hogy már ilyen sok dolgot csinál és ilyen ügyes. Alig várom lássam. Sajnálom hogy még mindig hasfájos a drága, de legalább ritkult. Lassan teljesen kinövi. Hihetetlen hogy már majdnem 3 hónapos. :shock:

Andi: Te ténleg bírod a gyürődést... éjjel is fent lenni. Én már alszom el...
Sajnáom hogy nem tudtál leszállni a villamosról, jó lett volna talizni. És mostmár jó is lenne mert anyi kupakom van hogy nincs hová tegyem. Anyum is gyüjti már.
Nox koncertre én is menni akartam, úgy volt hogy a Patrícia leendő keresztannyával megyek és az ő családjával, de még gondolkodom rajta, nem szivesen hagynám itthon Pindurit apával. Sokszor nem tud vele mit kezdeni ha sír.
Jót nevettem Dorka cipő próbás hisztijén. igazi csaj...már előre félek mi vár ránk. Ha nem lenne szemtelenség Oszmannal szembe akkor én beneveznék a fürdőkád micsodáért, nekünk kéne. persze csak ha nem gond.

Patrícia is kapott fülbevalót a leenső keresztszüleitől, anyira szép, mi is hétfőn furatjuk. Anita ti hól csináljátok? Mi itt a Víztorony utcai rendelőben egy nyugdíjas védőnővel.

Csajok!!! Lenne gy kérdésem. nektek menyi idő után jött meg a menszeszetek? Elkezdtem szedni a Cerazettet és rá 2 napra megjött. tartott 5 napig és elmúlott. Viszont sokkal kevesebb lett a tejem ez idő alatt, már nem volt elég 1 cici. anyira ideges voltam emiatt, sőt sírt miközbe szopcsizott, mintha nem izlene neki. Azt hallottam hogy megváltozik még az íze is ilyenkor. Most küzködöm hogy vissza állitsam a tejcsit. am reggel 240-et evett a kicsi, persze 2 ciciből.

Edina: Gratulálok a hazamenetelhez. Gondolom sokkal nyugodtabb vagy és minden kezd beállni, majd meglátod hogy idővel menyire megváltozik ez a zürzavaros időszak és sokkal jobb lesz az időbeosztásod, egyelőre meg kell szokjátok egymást, nekem sokszor még most is az az érzésem hogy egész nap csak szoptatok, pedig ténleg nem így va, mégis olyan hamar eltelik a nap. Én is folyamatosan nézem a honlapotokat, nagyon ügyes a párod.
Ne kövezettek meg. :oops: Mi megvettük a mérleget, igaz nem volt olcsó, de szerintünk megérte. Én egyáltalán nem idegeskedek hogyha NEM eszik mindig ugyanannyit, vagy épp nem hízik stb. Mi csak azért mérjük minden etetés elött mert kiváncsiak vagyunk menyit evett éppen, kell e valjon még neki stb. Nekünk bevált. Kinek mi.

Zsuzsi: nagyon édes és ügyes Pannika videója, hihetetlen menyit nőtt és fejlődött, most lesz neki az első karácsonya, biztos nagyon fogja élvezni.

Panka: Emili olyan szép a képeken, persze élőben még szebb de ez a fedő kép csodálatos, látom nagyon szereti a kis asztalát.

Olgi: jó útat!! Vigyázzatok magatokra!Jó messzire mentek.

Na mostmár abba hagyom mert ténleg ragadnak le a szemeim.
Sok puszi és Jó éjszakát!
Vendég

http://www.youtube.com/user/pintyus

Ez egy videó Patríciáról. Bemutatjuk nektek a kis dumás csajunkat.

Ja és tettem fel új képeket a honlapgyárra.
Vendég

Sziasztok!

Zita, de jó, hogy írtál!!! Azért te sem vagy semmi éjfél körül. Vagy szopi után előtt vagytok?

Jaj, már a múltkor is akartam írni Emiliről, hogy olyan gyönyörű aza gyerek a vonalzón! Nem baba már, hanem igazi kis nőci a kis komoly pofijával!! :lol: :lol:

Végül mégsem olvastam vissza a múltkor, lehetetlenség ezt a szuper csapatot követni, szerencsére termeltek rendesen!! :wink:
Így most csak arra írnék, ami infókat elcsentem.. :oops: :oops:

Olgi, apukádnak mielőbbi jobbulást, annyit kivettem, hogy nagy műtét vár rá és nemsokára mentek hozzá! Biztosan minden rendben lesz, te is élvezd kia szülői ház melegét!

Pannikának gratulálok a mutatványához, tessék most született és már már lehet utána szaladni!!! :lol:

Anita, neked boldog szülinapot, kicsi Annának sok-sok gyógypuszit a pocijára, fene vigye már ezt a hasfájást!!!!

Andi, köszi a dícséretet, néha rámjön a fénykép-mánia, nosztalgiázgatok stb.
Köszi a doki számát, fel is hívom valamelyik nap, bár asárnap egyedül végre megfordult Nelly (igaz azóta sem), de szerintem tuti kis lusta gombóc, no meg a picsóját sem igazán bírja (7, 77 kg és 66 cm). :lol: :lol:

Az órátállítás nekünk nagyon betett. Nelly vasárnap este 22 ó helyett 21-kor elaludt és csak egyszer kelt fel, de azóta kitolódott 11-fél 12-ig és NEM ALSZIK!!!!!!! :evil: :evil: :evil:
Dumál, csacsog, ááááááááááááá, kész vagyok, hulla, zombi.
Éjjel is felkel óránként , de csak pár korty erejéig. most velem alszik a franciaágyon, László lent a nappaliban.
Tiszta ingerült vagyok a nemalvástól, sajnos a pasijaimon csattan.....

Fülbevalónk nekünk is lesz, házhoz jön egy csajszi, belelövi a fülébe azt az orvosi fémet, amit 6 hétig kell hordania. Utána jöhet a végleges ékszer. Kaptunk egy fülit, nem vagyok elájulva, de egynek jó, persze folyamatosan vadászom az igazit.

Most biztos hülyének néztek , de én már karácsonyi lázban égek!!! :oops: :oops: :oops:
Mától van a Tescoban FP tanuló kutyus 10 e Helyett 6 e -ért, remélem tudok venni Nellynek . Ezt hozza tőlünk a Jézuska.
Már megvettem a kis családomnak mindent, így nyugodtan hátradőlhetek és várom az ünnepet.
Anyuéknak-anyóséknak is beszerezzük még most novemberben a fa alá valót, mert nem tudom ti hogy vagytok vele , de engem a decemberi shopping-dömping kikészít.
(Már a magamét is beszereztem.... :lol: :lol: :lol: :lol: )

ÉÉÉÉs tegnap voltam a Hennesben!
Hááááááááááát, nem egészen olyan mint vártam. :evil: :evil: :cry: :cry: :roll: :roll: :roll:

Jaj, Lillának még gyorsan, hogy nagy gratula a kicsi lányhoz!! Látjátok, mondtam én , hogy ez egy lányos év!!!! :wink: :lol:

Lelépek drágáim, mert megyünk a Mátrába, csak vasárnap jövünk. Nagyon rámfér egy kis klímaváltozás, ha nem akarok bekattanni (na de majd visszasírom még ezeket az éveket... :shock: :cry: :wink: ).

Szép hétvégét mindenkinek!

pussszantás

Sziasztok!

Kriszti!
Emili köszöni a dicsit:)
H&M nekem is csalódás volt :( De még reménykledek benne, hogy a Fórumra tartogatják magukat :wink: :lol:
Sajnálom hogy tudtok rendesen aludni:(
Jó fülcsi vadászást!:)
FP kutya nekünk is van, Emili kb 5 hónaposan kapta, azóta is kedvenc még ma is sokat játszik vele:)
Jó kirándulást, hozzál majd képeket!!
Én is elkezdtem a karácsonyi beszerzést, Emilinek már van 2 mesekönyve, meg apróságok, de legalább tudom mit akarok még;)
Agyban is megvannak az 5letek, így könyebb lesz, de még nem vettem meg őket, lesznek majd még akciók :wink: De a decemberi dömpinget én is úúúútálom!!!Majd elkezdek most kaja recepteket is vadászni:)

Zita!
De édes ez a kis dumagép!:DMegigézve nézi az apját:DÓrákig lehet hallgatni igaz?:)
Szomszédok??Mi most lehet keresünk másik albit, mert már nagyon unjuk:(De csak kertes házat, de aból meg nem sok van.
Képek is tündériek.
Neked is köszi a dicsiket:)
240 az rengeteg!!!!!Emili most sem eszik ennyit, persze nem is lehet összehasonlítani őket:)
Igen, megváltozik az íze, mondjuk én nem szedtem gyógyszert, de nekem is hamar megjött, kb. 2 hónap után.

jééé, a vonalzóm magától cserélődött
:shock: :shock: , pedig csak a honlapon próbáltam ki a képet, de nem jó, torz, ide nem is tettem fel, de úgylátom ez a honlap magától frissít! :shock:

Kép
pankaa

Sziasztok!

Andi! Nem semmi, hogy bírod az éjszakázást! Én kidőlök este nagyon hamar. :oops:

Anita! Nagyon sajnálom, hogy Annát ennyire megkínozza a hasfájás... :( De nemsokára 3 hónapos, reméljük, akkor végleg elmúlik!

Zita! Tündéri a videó! Édesen dumál Patrícia. Látom Nálatok is élvezi Sanyi az apuka szerepet! :D Nekem még most jött meg szeptemberben először, igaz én gyógyszert sem szedtem. Pannika viszont nem tiltakozott a tej íze ellen.

Edina! Én mérlegügyben nem tudok segíteni, de már megtették a többiek! Valószínűleg én nagyon a másik véglet vagyok. SOse volt mérlegünk, soha sem tudtam, mennyit eszik Pannika. De volt elég pisis, kakis pelus, szemmel láthatóan hízott és jókedvű volt, így nem is volt rá szükségünk! :D

Kriszti! Jó pihenést Nektek! Forduláshoz gratula!!!! SZép nagy baba Nelly! :wink: :D

Én is elkezdtem az ajándék-beszerzést. Még nem sok minden van meg, de ötleteim már vannak. Eddig csak Pannikának vettem 2 kis mesekönyvet. Meg a teszveszen találtam egy debreceni eladót, aki új játékokat árul (eredeti dobozban, stb.), és némelyik egészen olcsó, így ott licitálgatok, így posta sincs. AZtán majd megkérdezem a családot, ki mit akar neki adni ezek közül! :lol: :lol: :lol:

Nagylányom ma 10 hónapos, olyan hihetetlen! :D És képzeljétek, egyre több mindent utánoz. Most a kedvence a csipcsipcsóka. Tegnap énekeltem Neki a pelenkázón, aztán Ő is énekelte: két kis kezét egymásra tette (csípni nem tud :D ), énekelte, hogy bababbabababababababbaba, és a végén ahes-hes-hes-nél meg csapkodott, hát majd megzabáltam! :D

Kép
zsuzska81

Zsu!
Aranyos lehet Pannika:)Csip. csókát ő is szereti.
Megmondod azta debreceni eladót?

Anita!
Mi is voltunk hasi uh-on, bár mi a nem eváés miatt, de csak gázos beleket láttak:DBiztos Annánál is ez a gond, nemsokára 3 hónapos lesz, állítókag az a vízválasztó, nálunk be is jött :wink:

Emilinek most van a Thimasos korszaka, egész nap ezt nézzük, nekem mátr a könyökömön jön ki:D
Olyan szép idő van, és 7végére is ilyet mond!:D

Kellemes 7végét Mindenkinek!

Kép
pankaa

Panka! A teszveszen jatekshop néven fut az illető.

Kép
zsuzska81

Köszönöm az infokat a babamérleggel kapcsolatban! Elhiszem h jo is meg nem is ha van, idegesiti az ember magát meg nem is, de azért szerintem ahhoz h megnyugodjak h mennyit eszik, h megeszi az adagját (jelenleg 80) ahhoz kell egy mérleg. És valszeg megvenni jobban megéri, mert a 4 hó alatt a kölcsönzési ár helyett meg is lehet venni. De nagyon jo ötlet h a bababörzén nézzük meg, ugyh az lesz, ha ott nem találunk akkor még mindig van más lehetőség. Amugy azért is izgulok, mert nem tudom h ki tudja –e szivni ezt a mennyiséget, ami nekem nagyon soknak tűnik.

Egyébként az mennyi idős kortól normális, mert Kamilla már napok óta , sőt már a korházban azt hiszem egy hetes kora óta emeli a kis fejét, bóbitál és átforditja egyik oldalról a másikra, sőt már azt vettem észre, h este leteszem a kiságy közepére, és mikor legközelebbi etetésnél már az ágy szélén van…elmászik, azt hittem még semmi szükség nem lesz a rácsvédő szivacsra, de tévedtem. :P

Pintyus!
Ti, hol és mennyiért vettétek a mérleget??? Milyen fajta?? Húúú..Patricia nagyon sokat eszik!! Nem is tudom h tud bennünk ennyi termelődni…és amugy ezt a mennyiséget mennyi idő alatt eszi meg???

Anita!
NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!
Képzeld a kis pelust mi egy az egyben ki is nőttük…na de nem baj, mert a kórházban elcseréltem nagyobbra…nem is gondoltam volna :wink:

Ne haragudjatok de egyenlőre ennyi…lassan éhesek vagyunk, és utána meg megyünk a körzeti dokihoz vérvételre, mert meg kell ismételni a PKU szűrést, mert a korházban még akkor csinálták mikor az antibiotikumot kapta és igy érvénytelen az eredménye. Nem tudom ez mit takar, de remélem semmi rosszat.

Pussszzz, és NAGYON KELLEMES HÉTVÉGÉT MINDENKINEK!!!!!

Kép
dinaedo

Sziasztok!

Zita!
Megnéztem az új képeket és a videot is, tündéri Kismanótok van. Tényleg cukin gagyarászik, nagyon mondja a videon a magáét. :lol: :lol: :lol: :lol:
Oké, akkor nem ajánlgatom tovább a fürdetőülőkét, Patrícia kapja. :lol: :wink:
Valóban megváltozhat a tejcsi íze ha elkezdted szedni a gyógyszert és lehet azt érzi Patrícia is. A mennyisége nem tudom változik-e a gyógyszer alatt, de azt tudom nekem a szedése előtt sem volt több. :( Cerazette mellett elvileg nem kellene menstruálnod, lehet ez csak kezdeti dolog volt, és nem jön meg újra míg szeded. Adj egy kis időt a szervezetednek. Nekem akkor jött meg mikor abbahagytam a gyógyszer szedését, ugyhogy nem volt gondom előtte. De azt hiszem mikor elkezdtem szedni pici vérzés nálam is volt, de mondom csak akkor. Persze minden szervezet más, kinek hogy reagál a bogyóra a szervezete.
Na ne mááááááááááááááááááár...... miért várta anyósod hogy elmenjen anyukád?????????? Nem jönnek ki jól? Vagy sokszor voltatok együtt és nem fért közel Patríciához olyan sokszor mint szerette volna? :shock:
Szép mennyiségeket eszik a lánykád, Bencémre emlékeztet. Ő volt ilyen kis zabagép. Dorkám a mai napig nem iszik többet 120 ml tejnél cumisüvegből.

Anita!
Hát már ilyen "öreg" vagy????? :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: Egy év alatt 2-t öregedtél a táblázatom szerint ? :lol: Nekem eddig fel sem tűnt, de majd kijavítom.
Remélem megnyugtató eredményt kaptok majd a hasi Uh után, és hogy a sírások is ritkulni fognak. Egyre többet mozog már Anna baba, csak jobb lesz már a pocakjának is. Téynleg mínt írod, sokat fejlődött az utóbbi hetekben, napokban. Ügyes nagyon.

Zsuzsi!
Ennek a debreceni eladónak nincs külön honlapja, ahol meg tudom nézni esetleg én is??? Teszveszt nem igazán ismerem, nem is találtam rajta, igaz szerintem megkeresni sem tudom . :P :oops: :oops: :oops: Bár feladtam 2 perc után. :roll:

Kriszti!
Azta................ megvan minden karácsonyi ajándék?????????? Hát Te aztán nem vagy semmi. Igaz én is elkezdtem gyüjtögetni, de még elég messze van a vége. Még nincs is meg mindenkinek hogy mit kap. :oops:
Magadnak milyen "meglepit " vettél? :lol: :lol: :lol:
Szép nagy méretekkel rendelkezik Nelly baba, valószínűleg csak ezért lustibb . Ne aggódj,de persze az a biztos ha még egy doki látja. :wink:
Óraátállitás inkább megviseli a kicsiket mint a nagyobb gyerekeket, szerencsére nálunk már nem volt most ilyen gond.
A pasijaidon ne töltsd ki a mérgedet, próbálj pihenni Nellyvel ha ő is alszik. Házimunka megvár, majd megcsinálod, ha éppen kevésbé leszel fáradt. :wink:

Panka!
Épp rá akartam nálad kérdezni, hogy nem lehetne összefognotok a lakókkal, hogy együtt felszólitanátok ezt a nagyon bulizós lakót? Vagy másokat nem zavar? Itt nálunk panelben benne van a házirendben hogy este 8-tól reggel 7-ig (talán) nem lehet hangoskodni. Ha valami oknál fogva mégis buli lenne akkor azt ki kell irni, hogy mindenki tudja. Persze nem volt rá példa, hogy kiirta volna valaki, nem tudom mekkora zaj van lentebbi emeleteken, de itt a "toronyban" elég nagy a csend. Mondjuk én is szoktam mosni este 9-kor is, de még nem szólt az alattunk levő szomszéd sosem, hogy zavarná, sőt hallom én is hogy ő is mos néha este 10-kor is. :D
Szóval nem nagy durranás a H&M? Vannak nyitási akciók? Végül ma csak nem mentem ki, vasalnom kellene inkább, mert lassan már nincs vasalt ruha. :roll: :P :oops: :oops: :oops:

Holnap megyünk vidékre, anyóshoz, :twisted: illetve inkább após sírjához, utána meg anyuékhoz és a nagyszüleim sírjához. Este jövünk vissza.

Kép
Kép
bendor

Edina!
80 ml szerintem egyáltalán nem sok Kamillának, hisz szép nagy baba. Emiatt szerintem nem kell aggódnod.
PKU (fenilketonuria ) öröklődő betegség (anyagcserezavar egy enzim nem megfelelő működése miatt), ezt szűrik a vérvétellel. Bővebbel találsz itt (is) róla infót:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Fenilketon%C3%BAria

Teljesen normális hogy Kamilla emelgeti a fejecskéjét. Teljesen megdöbbentem mikor Bencém már hason fekve a fejét egyik oldalról a másikra fordította mikor én még a 24 órás őrzőben voltam , vagyis mikor ő még csak pár órás baba volt. De Dorka is hamar fordította, és szerintem általában a gyerekek. Persze akadnak lustibbak, de az sem jelent gondot. :wink:

Kép
Kép
bendor

Andi!
tszeveszt ne add fel, keresésbe írd be amit szeretnél venni(pl. játék)és kiadja az összeset, utána bal oldalon vannak kategóriák, abból tudsz szűkíteni :wink:
Mosást is nagyon lehet hallani, az is zavar amikor centrizik, dehát azt legalább tudom hogy nem sokáig tart :wink: Csak a mellette lévő szomszédot szokta zavarni, neki is kicsi gyerekei vannak, ő is szokott szólni.
Nyitási akció nem volt! :twisted: És a termékek is nagyon trék voltak, pasi osztályon főleg rózsaszín ingekkel :twisted: :lol: Én vettem magamnak 3 pár zoknit 1200-ért:)

Edina!
Tényleg jó 5let a babaorze, szerintem lesz mérleg, de nézz szét vaterán, teszveszen is, hátha lesz debreceni eladó, v agy környékbeli:)
Nem lebeszélni akarlak a mérlegről, de én így utólag már tudom, hogy annyi a baba adajga, amennyit megeszik szívesen, és hízik is tőle:)Ha 30 ml/alkalom akkor annyi, ha meg 200 akkor annyi.A lényeg, hogy gyarapodjon minimálisat! :wink: Engem anno nagyon kiakasztottak, hogy tömjem azt a gyereket, mert alig hízik!Nem lehetett tömni, mégis megnőtt kevés adaggal is. :wink: De hogy mennyit idegeltem magam az evésen!!!! :( Kár volt, de ezt is csak utólag érti meg az ember :D
Később nem hallgattam senkire, evett amennyit evett, hízott is egy kevéskét, nekem ennyi elég volt, megnyuigodtam, és Emili is kiegyensúlyozottabb lett szerintem utána.
Újszülütt babák is arrébb mocorogják magukat:)

Zsu!
Köszi, megnézem:)

Kép
pankaa

Vasaltam...... pihizésképp jöttem ide kicsit.

Panka!
Teszveszen a kategóriákig eljutottam, csak ezt a pasit nem találom akit Zsuzsi ajánlott. Na mindegy.
Leirtakból nem is bánom, hogy nem csesztem ma el az időt a H&M-ben. :wink:
Kedves az a pasi ha szóltok neki és akkor sem izgatja. :roll: :roll: :roll:
Merre szeretnétek albit keresni??

Igazad van abban amiket Edinának irsz, én is átmentem hasonlókon. Tudjátok Ti is, mennyit panaszkodtam régebben, hogy Dorka alig eszik, meg hogy ez már tényleg nem normális.Lehet hogy nem volt az, de ma már tök átlagos méretekkel rendelkezik. Még étvágygerjesztőt is kapott, mert már tényleg ott tartottunk hogy semmit nem evett. Emlékszem tanácsadások előtt is mindig paráztam hogy vajon mennyit hízott ez a gyerek. És ha épp fogyott kicsit az előző hónaphoz képest akkor kiakadtam. Bence volt eleinte előtte a mérce, bár ezt feladtam két hónap után. Teljesen más ütemben híztak, fejlődtek.
Aztán a húzós hónapok után valahogy tényleg jobb ma már a helyzet. Bölcsiben is eszik rendesen, ezt tapasztalom néha a ruháin is. Itthon is mindenben utánozza Bencét és mivel Bence meg jó evő, így Dorka is leül és eszik. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
bendor

Sziasztok Lányok!!!

Hú de régen írtam már nektek. :oops:
Bocsika,de sűrű volt ez a hét meg mindig volt valami.
Köszönöm szépen a jókívánságokat,hatottak!Már jól vagyok a hasmenés elmúlt 2 nap alatt csak még lázam volt egy pár napig meg a torkom fájt ,de szerencsére rendbejöttem hamar.A fiúk szerencsére megúszták.
Képzeljétek Balázska egyre többet bilizik.Kisgatya van itthon rajta és most már szokott szólni hogy: anya pipi :lol: ,vagy csak mutatja a fütyijét.Azért persze van hogy még belemegy a gatyába de ez már nagy előre lépés nála mert eddig még ráülni sem volt hajlandó .Most meg magától ül rá és meg kell tapsolni ha valamit produkál bele és ez naygon tetszik neki.Nagyon aranyos ahogy örül neki.A kaka az még nem igazán megy a bilibe inkább a a pelusba vagy a gatyóba. :( ,de nem sürgettem ráér még.Meg amúgy is ha megyünk valahova még ráadoma pelust merrt azért még messze áll a szoba tisztasságtól,de már haladunk.
Nagyon büszke vagyok rá hogy ilyen kis ügyi! :D

A 4 napos ünnepen mi is sok felé voltunk,kirándulgattunk kihasználtuk a jó időt.Voltunk Pesten a gyerekekért mert itt voltak a szünetben egy pár napot meg végig látogattuk a családot:anyuékat,anyóst-apóst ,Hétfőn elemnetük az Aggteleki cseppkő barlangb,meg egyik délután Hármashegyaljára is.
Majd teszek fel képeket.
Nagyon élvezte a barlangot,állandóan mondogatta :brum-brum
Kereste adrágám a macit a barlangban. :D De mondtam neki hogy nmost téli álmot alszik és nem látjuk,tudomásul vette utánna már csak magyarázott az idegenvezető csajjal együtt.Képzeljetek bele:Nagy csend mert mindneki hallgatja hogy mit mond az idegenvezető és az én kisfiam meg hangosan kommentárta a dolgokat. :lol: :lol: :lol: :lol:
Utánna megebédeltünk meg elmentük a Rakacai víztározóhoz.estére el is fáradtam rendesen,de azért jó volt kimozdulni.

Most befejezem de majd még jövök mert jöttek anyukámék.
Puszi.

Kép

Kép
aliza

Edina! Hogyhogy 80 ml az adagja? És naponta hányszor eszik? Mert testsúlykg-onként 150 ml-t kéne naponta megenniük. Bocsi, nem okoskodni akarok, csak ilyet még nem hallottam, hogy egy babának ennyi az adagja. Sztem ennél többet is tudnak ők enni! :wink: Amúgy hogy telnek az otthoni napok? Van segítséged? Éjszakák milyenek? Pannika is tartotta magát már egy naposan is! :D

Andi! Honlapja nem tudom, van-e. Csak a teszen találtam. :D Ez jó, hogy Dorka jól eszik! :D Bár, emlékszem, akkor is úgy csodálkoztam, hogy napi pár szál ropit evett, és nem volt sovány , csini csajszi volt akkor is! :wink: De ha Bencét utánozza eben is, az jó hír! Meg gondolom, a bölcsiben is inspirálják egymást a kicsik! :D

Panka! Ilyen papírvékony falak vannak Nálatok is? Pedig új ház, nem? Merre néztek albit?

Most délután voltunk sétálni, olyan szép idő volt, nem is kellett overál! megint kiszállt Pannika a szökőkútnál, és megint lenyűgözte! :lol: Úgy tűnik, lánykám kezd átállni az egy alvásra. Múlt héten kezdte, és azóta szinte minden nap ilyen volt: 10 -fél 11 kötrül elaszik, és 2,5-3 órát alszik. Csodálkoztam is, mert mikor 2-3-szor aludt, akkor összesen volt 1,5-2 óra 2-3 részletben. Mondjuk ez így nekem sokkal jobb, több dolgot tudok így csinálni, pl. a főzés teljes egészében beleesik, és azt sokkal könnyebb egyedül! :D

Kép
zsuzska81

Alíz! Gratula Balázskának a bilizéshez!!!! Ügyes nagyon! :wink:

Kép
zsuzska81

Sziasztok!

Aliz! Gratula Balázskának a bilizéshez!!
Jó kis kirándulásokat csináltatok! Én már 1-2 órás sétától kifáradok, úgyhogy kirándulásra már nem vállalkozunk.

Andi! Én nagyon rákattantam a tesz-veszre, nagyon jó dolgokat vásároltam Szabinak, sőt Boginak is vettem múlt héten egy vadiúj kabátot.
Nox koncertre én nagyon szívesen mennék, mert Bogi imádja, és az elmúlt 2 koncerten voltunk, és nagyon jó volt. De a párom szerint már nem kellene nekem ilyen tömegrendezvényre menni :cry: . Úgyhogy valószínűleg Bogi megy az egyik osztálytársáékkal.

zsebi_baba

Szült valaki közületek fájdalomcsillapítással? Sápy múltkor rákérdezett, hogy az előző szüléseimnél milyen fájdalomcsillapítást kaptam, és eléggé elcsodálkozott, mikor mondtam, hogy semmilyet :?
Szerdán pedig a szülőszobalátogatáson is nagyon hangsúlyozták az EDA előnyeit.

zsebi_baba

sziasztok!!

Én is kicsit pihizek most. Apa fürdik, Manóm meg alszik a nagyágyon. Lenne házimunka de nincsen kedvem hozzá most, majd ha apa elfoglalja a számitógépet akkor neki állok mosogatni és összeszedni.
Voltunk ma is sétálni, 3 órát kint voltunk. Mérgelődtem is eleget a délbe. Ugyanis rendeltem a Rossmannál képeket. Volt akciójuk, 75 felett 19 ft db. Én 141-et rendeltem, és 39 ft-os áron számolták nekem. Mikor megláttam azt hittem megzavarodok. 2600 ft helyett, 5600 ft. :evil: :!: :evil: :evil: :evil: Nem vettem át a képeket, pedig már nagyon vártam őket. Vissza küldettem és reklamáltam. Azt mondták hogy egy hét mu hozzák vissza, remélhetőleg akciós áron. Szóval megvolt mára a bosszuságom.

Aztán találkoztam Anitával és férjével, édes kettesbe sétálgattak ezen a gyönyörü napon. Anna a nagyikával volt.
Együtt megyünk hétfőn fülszúrásra, kiváncsi leszek hogy fogják bírni a lányok.

Zsuzsi, Andi, Panka........hogy tűrték lányaitok??? nagyon fájt nekik? És utánna nem nyúltak oda?

Utánna elmentem a Dm-be, vettem akciósan Kecskeméti bébiételeket, amit 4 hótól lehet adni. 2010ig érvényesek, eltettem és majd jó lesz amikor már lehet adni. Ti mikor kezdtétek el a mellétáplálást?

Aztán a virágpiacon jöttem keresztül, megnéztem mik vannak milyen áron, holnap megyünk reggel a temetőbe.

Patrícia végig aludt, mindenki megdícsri, és megnézi, nagyon tetszik mindenkinek a Tigris ruhája. Haza értünk, evett, játszottunk és most alszik.

Holnap temető, utánna anyósnál ebéd, aztán jönnek vendégek. Vasárnap meg anyósnál leszünk. :roll: :roll: :roll: :? :? :? Ott lesznek sógornőmék is.
Szóval unalmas hétvégének nézünk elébe.

Kriszti: Sajnálom nagyon hogy ilyen fáradt vagy, legalább kipihened magad egy kicsit a Mátrába.
Ügyes vagy ha már majdnem mindent beszereztél karácsonyra, magadat mivel leped meg? Én még csak egy pár dolgot vettem, kicsinek is még csak nézegetem. Nem nagyon tudom hogy 4 hónaposnak milyen játékot lehet venni? Mondjatok ötleteket.

Hol van Hennes és H&M? Én kicsit le vagyok maradva :oops: :oops:
A Fórumba milyen üzletek lesznek, nem tudjátok?

Lilla: Gratulálok a kislányhoz!!!!!

Panka: Nagyon szar hogy mások miatt kell másik albit keresnetek, kertes házat nehéz leszb találni, főleg olyat ami jó állapotrba van és nem is nagyon drága. És merre keresnétek?

Zsuzsi: Boldog 10 hót Pannikának!!!!!!!!!!!! Hogy telik az idő!! :shock: :wink: Nagyon cuki lehetett ahogy utánozott. Pannika mindent olyan hamar kezdett el csinálni, nagyon ügyes fejlett baba volt mindig.

edina: Nagyon ügyes Kislányod vamn, ő is mindent olyan hamar kezd el. Mi a baby centerbe vettük, 17.000 ft-ért, de szerintünk is megéri. de ezt mindenki másképp gondolja. Változó hogy menyi idő alatt eszi meg ezt a mennyiséget, van hogy 20 perc, van hogy 40. Mikor hogy.
Néztem ma Kamilla honlapját, d nem voltak új képek, pedig nagyon kiváncsi vagyok tündéri kislányotokra. Mi is feltettük már a második rácsvédőt is ami teljesen körbe van az ágyba, mert mindenhova elkúszik.

Andi: Mikor tudnánk elmenni a fürdető micsodáért és a kupakokat elvinném neked, mert már nem férek tőlük. :wink:
Azért örvendett anyósom mert most ő tud a gyerekkel foglalkozni, ugyanis eddig anyum jött mindennap. Ő nem jön csak ha hívjuk, én meg úgy gobndolom hogy gyanúgy joga van jönni mint anyámnak, és akkor jöjjön mikor akar, nem kell külön meghívót benyújtsak neki. De ha ő ezt nem érti meg akkor sajnálom. Mondjuk anyira nem bánom. :? :? :?

Zsuzsi: nem tuidnál egy linket küldeni ezzel a játékshopossal mert nem találom sehol. :oops: :oops: :oops: én sem vagyok nagy teszveszes!!!!

Köszönöm mindenkinek a videó dícséreteket.

Na megyek mert felébredt tündérke és éhes.

Puszika.

JA, Anita... itt van az a link amit mondtam. Többieknek is ajánlom, nagyon jó. Gyerekdalok és mondókák meg mesék.
http://www.musicwebtown.com/ovoda/
Vendég

Zita! Víztorony u-i rendelőben Rozika néni fúrja Patrícia fülét? Pannikáét is ő csinálta, meg anno 27 éve az enyémet is! :D :wink:

Jatekshop aukciói:

http://www.teszvesz.hu/show_user_auctio ... d=11209807

Kép
zsuzska81

Zsuzsi: Nagyon ügyes nagylányod van már, így tudsz te is haladni a házimunkával.
Igen, Rozika néni fúrja. De jó hogy neked is ő csinálta. Mondta a védőnőm hogy 40 éve sinálja. Gondolom nagyon profi. Menyi idő alatt van meg?

Aliz:Gratulálok Balázska bilizéséhez, nagy fiu már ő is. Jól bírod te is a nagy kirándulásokat, stramm kismami vagy. Képeket láthatunk rólad????????

Zsebi: Én EDÁ-val szültem. Ráadásul 3 adagot kaptam. És nem bántam meg. Nem is tudtam volna anélkül végig csinálni, Mivel hogy reggeltől 2 perces erős fájdalmaim voltak, de nem tágultam. És ott döntöttem el hogy kérem, mert már nem bírtam. Egy nagyon jó aneszteziológus adta be. Semmit nem éreztem, gerinc mellé be szúrt valamit és a vállamhoz vezette el a csövet hogy tudjak háton feküdni és ott nyomták be az EDÁ-t. Nekem semmi mellékhatása nem volt, csak jót tett. merem ajánlani.

Na, megyek aludni, kis családom már alszik. :lol:
Vendég

Sziasztok!

Zita! Hamar megvan! Én is izgultam előtte nagyon, de utólag visszagondolva, tényleg nem volt vészes. Bár, persze teljesen normális, ha egy anya aggódik előtte! :D Pelenkába csavarva lefogják, így nem tud mozogni, és egy pillanat a szúrás, teszi is bele a fülcsit. Én felvettem Pannikát a 2 szúrás közt, hogy nyugodjon meg. Vérezhet is, de leginkább csak addig, míg sír a baba. Pannikának pl. csak az egyik füle vérzett. Mikor kész lett, 1 perc alatt megnyugodott. Ő is 3 hónapos volt, most már sokkal nehezebb lenne megcsinálni.... :? Biztos mondták, hogy alkoholba kell áztatni a fülbevalót aznap reggel, és úgy elvinni. A szúrás után meg néhány napig a lyuknál hidrogénperoxiddal törölgetni, de biztos ezt is mondják majd.

Ebéd után mi is megyünk a temetőbe. Utána meg vásárolni, megvesszük Pannikának a kisbútort! :D

Kép
zsuzska81

Zita! Köszi, amit írtál az EDA-ról! Megmondom őszintén, én kicsit idegenkedek tőle, de az jó, hogy ott és akkor el lehet dönteni, hogy kérek-e. Az előző szüléseimnél nem tudom, hogy az azóta eltelt 8 ill. 12 év miatt, vagy a Kenézy kórházi protokoll miatt előre el kellett dönteni, hogy kérek-e EDA-t, vagy sem. Honnan a fenéből tudja főleg egy első szülő nő, hogy hogy fogja bírni!! Úgyhogy ott nem is nagyon volt szokás. Most kicsit bízom benne, hogy hasonló, vagy még könnyebb lesz, mint az előző szülésem, akkor nem kérek semmit, de ha nagyon kemény lesz, legalább ott is el tudom dönteni.

zsebi_baba

Sziasztok!

Voltunk tegnap is Józsán egy házat nézni, de elég putris volt, neten nem volt róla kép :twisted: Egyik szoba piros, mint a vér!!!!! :shock: , a másik bugyi rózsaszín :lol: Majdnem megkérdeztem hogy a piros szobábát az albérlők festetteék ilyenre(gondoltam c kategóriások :lol: ), de mondja anő, hogy nem, ők! :shock: Na gondoltam magamba...
Szóval nehéz találni, és én is azon vagyok felháborodva, hogy mi menjünk el a jó környékről, jó lakásból, egy ilyen kis köcsög miatt????De az is uncsi, hogy naponta szóljunk neki, nem tudom miért nem fogja fel, itt laknak mások is????Legközelebb megmondja neki Tomi, hogy utoljára ment le, ezután a rendőrséget fogja kihívni!Hátha ez meghatja... :roll: :evil:

Alíz!
Tényleh ügyes Balázska!Menni fog a bilizés, főleg ha ilyen sokat dicséritek :wink:
Örülk hogy meggyógyultatok!:)Picurka mocorog sokat?
Lehet Balázska is idegenvezető lesz 8)

Zsu!
Szerintem Edina a 80 ml-t alkalmanként godolta :roll: :wink:
Emili ennyi idősen alkalmanként 20-40 mlt evett! :?
80 mlt kb fél évesen evett egyszerre, és annak már nagyon örültem :D
Igen, nincs hangszigetelés aházbanEz már nem fért bele a huszonmillióba :evil:

Zsebi!
Én is szeretem a tesz-veszt, meg a vaterát is, kényelmesen itthonról lehet vásároli, szokszor méga turis cuccoknál is jobb dolgokat!
Szerintem nyugodtan elmehetnél a koncertre, mások is járnak pl. lagziba pocakosan, pedig ott is van hangzavar :wink:
Max. Szabika is Nox rajongó lesz :lol:
Én is EDA-val szültem, bár szerintem nekem nem sikerült jól eltalálni, mert a varrást nagyon éreztem, és vajúdás közben is csak jobb lett, de azért fájt.Mások meg vigyorognak utána.
:? Bár nekem 2x szúrtak, elsőre nem találtak el vmit :? De a szúrást nem éreztem, kaptam előtte lidocaint is.:)
Előnye az volt, hogy utána tágultam ki.Előtte nem haladtam semmire, de ha lett volna rendes tágulás, akkor nem biztos hogy kérem, mert szeritem(és ez az ÉN magánvéleményem) a babába is átmegy vmennyi belőle.Bár Emili eleven volt születése után is, de ki tudja, nem e ettől láttam én frusztráltank.Lehet hogy csak a szülés viselte meg.Mind1, ez már úgysem fog kiderülni, de legközelebb is csak akkor fogom kérni, ha nagyon nem haladnak a dolgok, mert én nem szeretem a beavatkozásokat. :? És remélem a gátmetszést is megúszom majd. :wink:
Meg azért is kértem, mert féltem hogy nagyon kifáradok a végére, és nem lesz erőma kitolásnál, és nehogy ez miatt császár legyen a vége.

Zita!
Rossmann: :evil: Jól tetted, hogy reklamáltál, szeretik hülyének nézni az embert!! :x :evil:
Fülcsi:Emilinek 3 hósan lett fülcsije, addig én kicsinek találtam hozzá, hogy szúrkáljuk, meg hogy egy nagy fém lógjon a pici fülén.Nekem az olyan idegen volt akkor.Pedig eredetileg már a kórházban betetettem vona, de mivel a barátnőm kozmetikus, így ő vele csináltattuk.Emili persze már alefogásnál üvöltött.Nem tudom, hogy ti szúratjátok, vagy lövik majd?Eminek lőtték, és egy pillanat volt, csak rendsen le kellett fogni, ez viselte meg nagyon.Sajnos az egyik el is csúszott, így egy hónap múlva újra kellett lőni, ezért azt ajánlom, hogy nagyon nagyon fogjátok le a fejét!!!!És ne álmában csináljátok, az nagyon rossz nekik, legyen rendesen ébren!És a pocakja se legyen nagyon tele, nehogy kihányja, utána jól fog esni neki, a szopizás :wink:
Nem piszkálta utána sem , és azóta sem. :wink:
Húú, hozzátápi, az még nektek messze van :wink: Egyébként Rossmannban is szokott akciós lenni, de szerintem ne nagyon vásárolj be belőle, mert van baba aki csak az anyukája főztjét eszi :wink: Elsőnek azzal próbálkozz majd, kb. fél év múlva :D :wink:

Fórum:Lesz benne H&M, Burger King, Libri, Zara,iylesmik. :wink:

Kisbútort láttam én is, ilyen van nekünk is, csak más színben, és az asztal nekünk nagyobb egy kicsit. :wink:

Ma Emike meg Tomi elmentek a játszóra, addig én megcsináltam a frankfurti levest, meg a reszelt túrós sütit :P
Fogok még sütni borjú bécsit is sült krumplival, ha ezt megírtam:)
Emike éjjel 5x kelt!!!! :( így zombi vagyok. :( Lehet a foga, mert este nagyon piszkálta az ínyét a nyelvével, de azóta kelek éjjel, amióta nincs az ágyában a vize, és nekem kell itatni.Azért vettem ki, mert már minden csöpögés mentesnek kikiáltott üveg csöpög!!! :x :evil: :cry: Így átázik a ruhája.Leszoktatni úgy látszik nem lehet az ivásról éjszaka, du. elmegyünk a Kikába, láttam ott egy másik fajtát, azt is kipróbálom, hátha...

Kép
pankaa

Panka! Én sem vagyok híve a beavatkozásoknak, meg rosszul vagyok a gondolatára is, hogy a gerincem környékén szúrkáljanak, ezért ha úgy megy minden, mint az előző szüléseknél, nem fogom kérni. Amikor Gergőt szültem, már szó szerint hülyének néztek a szülőszobán, mert nem voltam hajlandó lefeküdni, még leülni sem nagyon, ert az tapasztaltam, hogy ahogy lefekszem, gyengülnek a fájások. Úgyhogy vagy 5 órát folyamatosan járkáltam, talán ezért is ment olyan könnyen. A gátmetszésből és a varrásból én semmit sem éreztem, ahhoz adtak lidokaint, sőt, még aznap estig (reggel 9-kor született) vígan ültem az étkezőben a széken, majd csak estefelé kezdett fájni. Én is bíztam benne, hogy legalább most harmadjára megúszom, de amikor Sápynál rákérdeztem, eléggé elrémített, és azóta utánaolvastam, lehet, hogy tényleg jobb a metszés, mint ha nincs, és valami következménye marad vissza. Mindenesetre azt mondta, ha én nagyon ragaszkodom hozzá, mindent megtesz, de ezek után annyira már nem ragaszkodom hozzá. Meg szerintem egyébként is nagy lenne a valószínűsége, hogy 2 gátmetszés után úgyis repedne.

A Bogi fülét is lövettük olyan 1 éves kora körül, őt is inkább a lefogás, meg a hirtelen kattanás zavarta, de nem sokat sírt.

zsebi_baba

Sziasztok!

Köszi mindenkinek az infót a baba-expóval kapcsolatban. Én nagyon szeretek turkálni, úgyhogy valószínűleg élvezni fogom. :)

Panka!

Mi is éppen nagy albérlet nézegetésben vagyunk. Azt már írtam, hogy eladtuk a lakást, aztán most szólt a vevő, hogy megkapta hitelt, úgyhogy dec.1-től mennünk el. Az új lakásunk csak áprilisban lesz kész, úgyhogy addig muszáj albérletbe mennünk. De tényleg nem sok választék van. :(

Hát lányok, úgy látom, itt mindenki nagyon szereti az anyósát.... :D
Hál istennek az enyém 220 km-re van tőlünk, így nem sok vizet zavar, bár azért neki is vannak kavarásai. De úgy látszik az anyósok már csak ilyenek :)
Vendég

Sziasztok,

Edina: mérleggel kapcsolatban elmondom én is a saját véleményem, tapasztalatom. Mi csak béreltünk egy digitálisat, 2 hónapra, összesen 4000 Ft-ért. Egy nő kihozta és el is vitte amikor kértük. Én nem akartam megvenni, egyrészt az ára miatt, másrészt meg mert tudtam, hogy csak az első pár hónapban lesz rá szükség, utána meg mit kerülgessem. Na meg persze már fel voltam én is készitve arra amit a lányok nagyon helyesen mondtak már, hogy nem szabad abba a hibába esni, hogy mindig méred és tömöd, ha nem evett még annyit amennyi a nagy könyvben le van irva, vagy nem adsz neki többet enni, ha már megette azt a mennyiséget. Mi két hónap után elvitettük, mert mostmár úgyis kell mennünk havonta tanácsadásra és ott úgyis mérik, illetve nekem ez a két hónap elég volt arra, hogy megnyugodjak, érzem, hogy eleget eszik-e és akkor hiznia is kell. Megjegyzem Anna nem olyan nagy étvágyú baba, mint pl Patricia, mégis megfelelően hizik és nő. Átlagosan 100 ml-t eszik egy-egy evésnél, persze ez csak átlag, tehát előfordult már hogy csak 60 vagy éppen 150 ml volt az adag. Szerintem azt tartsd mindig szem előtt, hogy a Te babád nem egy valamelyik szakkönyvből, és nem is a szomszéd gyereke, egy külön kis egyéniség, aki ebből eredően lehet nem annyit eszik, amennyit pl a mi babáink. De ettől még nem eszik nagyon sokat, vagy nagyon keveset. Mi felnőttek sem vagyunk egyformák, nem eszünk ugyanannyit és ez a babáknál sincs másképp. Szóval csak nyugi. Sztem Kamilla nem eszik keveset a maga kis 80 ml-vel, Anna ennyi idősen még csak 50-60 ml-ket evett max.
És egyébként hogy telnek a napok?Hogy vagytok? Lehet már késő, de ha adhatok egy tanácsot, akkor ne tegyétek kicsit se a nagy ágyba magatok közé, mert hamar megszokja és akkor tényleg nem fogja használni a szép szobáját és a kiságyat. Persze ti tudjátok, de ha nem szeretnétek, hogy majd több hónaposan is veletek aludjon, akkor jobb most változtatni. Nálunk Anna első perctől a kiságyában alszik, alig volt a mi szobánkban illetve az ágyunkban - szándékosan - és azóta sincs semmi gond a kiságyban elalvással.

Zita: hétfőn akkor hivlak, és akkor mehetünk sétálni illetve együtt a rendelőbe. Merthogy mi is azzal a védőnővel tetetjük be a fülbevalót.

Vki kérdezte, hogy tűvel vagy géppel csinálják-e. Tűvel. Én nem akartam, hogy egy kozmetikus géppel csinálja, félek nem elég ügyesek egy ilyen izgő-mozgó kisbabához, és nem akartam, hogy bénázzanak. Én jobban bizom egy olyanban, mint pl ez a védőnő is, aki már 40 éve csinálja. És még az is mellette szólt, hogy én azt szerettem volna, ha már a végleges fülbevalója kerül a fülébe.

Pénteken ahogy Zita is irta szabadnapos voltam, Istvánnal kettesben töltöttük a napot. Igazából ez volt a szülinapi ajándékom, hogy együtt leszünk és keresünk nekem is egy olyan fülbevalót, vagy hasonlót, mint az Annáé. És találtunk is. Hétfőn este majd csinálunk egy közös fotót,és felteszem, akkor majd ti is látjátok mindkettőt.

Holnap már 12 hetes lesz Anna, hihetetlen hogy telik az idő.

Panka: sajnálom hogy ilyen bunkó szomszédotok van, de tényleg fenyegessétek meg a rendőrséggel. Én már tuti kihivtam volna őket, ha már másból nem tanul. Ez annyira durva.

Zsebi: én is kaptam EDA-t. Nekem is egy nagyon ügyes aneszteziológus adta be, nem fájt. Én sem tudtam előre hogy fogok-e kérni, de én is hasonlóképpen voltam, mint Zita, hogy reggel 9 óta 3 perces fájásaim voltak, és du 4-5kor még mindig csak 1 ujjnyira voltam kitágulva - már ha ezt tágulásnak lehet nevezni - és eléggé el voltam már fáradva. Nekem nagyon bejött, mert utána csak azt éreztem, hogy keményedik a hasam, vagyis tudtam, hogy jön a fájás, de a fájdalom elmaradt. Nagyon éveztem, erőre kaptam:-)))) Aztán amikor már a szülésnél tartottunk császárhoz való adagot kaptam, amitől aztán a varrást már egyáltalán nem éreztem, ez is jó volt. Viszont a szülés utáni 2 nap nagyon fájt a méhösszehúzódás, és nemcsak amikor szoptattam, nagyon szenvedtem, jobban mint a vajúdás alatt. Az orvos szerint az EDA-tól is lehettek a durva fájások, de persze ez nem törvényszerű. Na de azt is átvészeltem, szóval összességében én nem bánom, hogy kértem.

Zsuzsi: megnéztem a videót, hát nagyon édes, ahogy Pannika falatozik:-)))Tündéri nagyon!!
na meg Patricia is ennivaló, ahogy beszélget a saját kis nyelvén az apjának. Anna még nem szokott ilyen sokat beszélni egyszerre. Nála még ritkábban jön ki hang, sokszor látom, hogy nagyon beszélne, formálja a kis száját, de aztán nem jön ki semmi hang:-(((De ha sikerül, akkor nagyon boldog, olyan kis édes hangja van.

Lányok mikor lesz már egy jó kis tali??

Puszi

Kép

Kép
lolita_78

Edina csak annyit még, hogyha tudod ezt a mérlegelést úgy kezelni, ahogy pl Zita akkor egész nyugodtan mérheted minden evés előtt-után, de csak akkor.

Jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép
lolita_78

Sziasztok!

Jajj, de jó, hogy ilyen sokan irtatok mióta én nem irtam.

Alízkám!
Már kezdtem aggódni érted, irni akartam sms-t, hogy minden oké-e mert nagyon régen irtál. De örülök, hogy jól vagytok.
Balázskának meg nagyon gratulálok a szobatisztasághoz, illetve hogy szépen halad e felé. Ügyes kisfiú. Látod, mondtam én, hogy idő kell nekik, mikor ők is érzik hogy eljött az ideje akkor ugyis szólni fognak és napról napra ügyesebbek lesznek. A dicséretek pedig valóban inspirálják ezeket a kislurkókat, abból sosem elég nekik. :wink:
Várjuk majd a képeket, biztos szép nagy már a pocid. :wink:

Zita!
Neked mikor lenne jobb talizni? Délelőtt, vagy délután? Mert esetleg kedden délelőtt fél 11-ig éppen rá tudok érni . Hétvégénk húzós lesz ismét, ugyhogy az most biztos nem jó semmiképpen. :(
Zita, valóban a fülbevalót a baba fülébe kerülése előtt egy napig alkoholban kell áztatni, nekünk is ezt monda a védőnő aki furta Dorka fülét. Persze szerintem pár óra is bőven elég. MIndenképp furatni akartuk a fülét, mert én nem akartam utána küszködni hogy kivegyem az ideiglenest és én rakjam be a végleges fülbevalót. Nekünk sem gyulladt be és nem is vérzett a füle Dorkának , és nekem szerintem jobban fájt, engem jobban megviselt az egész fülfúrás mint Dorkát. Csak a tényleges fúrás pillanatában sírt, utána könnyen meg lehetett nyugtatni. És valóban jól le kell fogni a baba fejét, mert azért nem veszélytelen dolog. Nekünk nem hidrogénperoxiddal kellett utána kenegetni hanem a védőnő hagyott itt valami puhító krémet és azzal. Meg rendszeresen mozgatni kellett a fülében a fülbevalót, hogy bele ne ragadjon. Izgultam én is hogy nehogy oda kapjon majd a kis kezeivel, de nem , békén hagyta. Néha ha arra tévedt a keze elvettem neki és abból sem volt nyafizás.
De fel a fejjel, nem lesz semmi gond, főleg hogy egy igazán profi fogja csinálni a lánykáitoknak. Szép, babanetes, fülcsis babáink lesznek, kérünk majd képeket!!!!!!!!

Zsuzsi!
Már épp kérdezni akartam , hogy honnan kaptok Ti állandóan csomagot, mert már irtad is hogy Pannika a csomaggal bíbelődik, meg képeken is láthattuk. De gondolom , a teszveszes cuccok érkeznek ekkora mennyiségben hozzátok???? :lol :lol: Vagyis hirtelen ez ugrott be, hisz Te tényleg mondtad már többször is hogy gyakran vásárolsz onnan.

Panka!
Emili teljesen jól van már?? Remélem igen.
Albérletkeresés illetve találás nem lehet könnyű.
Ennyire durva volt a józsai házikó amit néztetek?
Szerintem nem is olyan rossz a piros hálószoba, persze nem mindegy milyen piros az a piros. :P :P :P Persze izlések és pofonok különbözőek. :lol: :lol: :lol:

Lilla!
Jó albérletkeresést Nektek!!! Reméljük találtok megfelelőt arra a kis időre amíg be tudtok költözni a sajátba. Egyébként merre vettetek lakást/házat?????

Zsebi baba!
Tényleg jó, hogy vajúdás közben is lehet kérni az EDÁ-t illetve biztos könnyebb nekimenni egy szülésnek úgy, hogy tudod megvan ez a lehetőség is, a végkimerülés határán. Atán lehetséges, hogy egyáltalán nem is lesz rá szükséged, de azt ugye előre csak remélni lehet , tudni nem.
Nekünk, császárosoknak nem volt választási lehetőség, nyomták spinálba az érzéstelenítőt és kész. Persze műtétet anélkül nem is lehetséges.
Biztos nőtt sokat a pocid Neked is az utóbbi időben , tudsz képeket hozni, hogy megcsodálhassunk?????????

Kép

Kép
Kép
bendor

Anita!
Nagyon klassz hogy hasonló fülbevalótok lesz Neked és a lánykádnak. Izgatottan várom a képeiteket!!!
Hasi Uh-ra mikor mentek? Mindenképp ird majd meg mit mondtak, jó? De remélem minden rendben lesz.

Kép
Kép
bendor

Sziasztok!

Emili most csak 1x kelt, éjfékor pontban,mint Hamupipőke :lol: Még éppen filmet néztünk, így nem kellett felkelni hozzá :wink: Persze hüylegyerek is akkor kezdett el zenélni, de szetrencsére nem sokáig, és nem olyan sokáig. :twisted:

Lilla!
Én anyósom is messze lakik, és jobb is :wink: :lol: Bár mostanában egész normális, de azért vannak még húzásai :twisted:
Merre kerestek albit?Onlineaprón nézitek?

Zsebi!
Én sokat olvastam utána enneka gátmetszéses dolognak, és igazából nem a dkin múlik, hanem a szülésznőn!!!És sajnos hazánkban még mindig rutinból csináéják, pedig ha van egy gyakorlott szülésznő, és persze tényleg olyanok a körülmények, akkor megúszható a nyisszantás!De szerintem 3. gyereknél már tényleg nem kéne vágni!Esetleg a szülésznőddel beszéld meg.Én is mondtam neki anno, de mivel Emili 4170 g-al született, így nem sok esélye volt megúszni, a feje is 100 mm felett volt:(

Edina!
Anita is jól elírta a dolgokat a mérleggel kapcsolatban:)
De tudom, hogy iylenkor nehéz kiigazodni a sok tanács közt, és igazából csak később látja áta dolgokat az ember, így ne ijjdj meg a sok tanácstól, arra hallgass amelyik a legközelebb áll a szívedhez, anyai megérzésedhez!!! :wink: Sajnos eleinte én is egyik nap így csináltam, másik nap amúgy, aztán ebbe bele lehet zavarodni, végül azt mondtam hogy elég, úgy lesz ahogy én jónak érzem! :wink:
Ágyban alvás:nekem eleinte jólesett vele aludni, és könyebb is volt, aztán kb. 6 hetesen, szintén mások tanácsára áttettem a saját ágyába, és ott is ugyanúgy aludt mint mellettem, nem lett kevesebb éjjeli kelés, így szépen bele is szokott, azóta sincs elalvás gondunk! :wink: De ez is gyerek függő, nem lehet minden gyerekkel ezt megtenni, mert nem hagyja magát :wink:

Anita!
Kivi vayok a fülbevalóra!!!Én is csak azért csináltattam kozmetikussal, mert gyerekkori barátnőm :wink:

TALI:Én szeretnék egyet tartani nálunk, ha van vkinek javaslata időpontra, írjátok meg!!

Lassan keltem apát is, megyünk ma babauszira, utána játszótérre :wink:

Kép
pankaa

Sziasztok!

Köszi, amit az EDA-ról írtatok, úgy látom, most a klinikán tényleg sokkal inkább rutin, mint a Kenézyben volt 8-10 éve. És ez valóban jó, hiszen akinek kell, legyen is rá lehetősége ott és akkor dönteni. Azt hiszem, én sem filózok rajta tovább, majd a helyszínen eldől. A férjem szerint 2 ilyen szülés után a harmadik már kipottyan. :lol: A próféta szóljon belőle!!!!Sápy is azt mondta, a 3. szüléseknél 10 -ből 9 nagyon egyszerű, 1 pedig nagyon bonyolult. Hát, remélem, nem én leszek az az egy!!!
Andi! Persze, császárnál nem kérdés, de van különbség a spinál és az EDA között, egyszer már elmagyarázták nekem, de most pontosan nem tudnám leírni.

Gátmetszés: Szülésznőm nincs, és annyit meg is teszek az ügy érdekében, hogy intimtornát csinálok, és valószínűleg annyit fogok mondani Sápynak, hogy amennyiben lehet, kerüljük el, de inkább rábízom magam. Egyébként az előző tapasztalataim: magát a vágást, varrást nem éreztem, tehát akkor nem fájt egyik gyereknél sem. Bogival azonban elég sokáig fájt utána (bizonyos helyzetben még hónapokig), Gergővel viszont azt hiszem össz-vissz 2-3 öltés volt, alig éreztem valamit néhány hétig. Egy ilyennel most is kiegyeznék. Persze ez majd függ a bab méreteitől is, hétfőn megyek Uh-ra, kíváncsi vagyok, most mekkora Szabi!

Együtt alvás: Mindkét gyereknél úgy csináltuk, hogy az első hónapokban kb. fél éves koráig velünk egy szobában, de külön ágyban aludtak. Utána tettük át saját szobába őket, és nem volt semmi probléma. DE szinte soha nem aludtunk egy ágyban, csak ha magas láza volt valamelyiknek (szerencsére nagyon ritkán). Mondjuk Bogi nagyon nehezen aludt el mindíg, de ez független volt az alvás helyszínétől. Ezt most is így tervezzük, ahogy már írtam, majd tavasszal lesz Szabinak is külön szobája.

Mérlegelés: Edina! Tényleg inkább a tapasztalat irányítson, ne a mérleg, mert mint már írtam, nekem problémáim voltak a szoptatással, és Boginál mi is vettünk mérleget, ami azt mutatta, hogy kb. eleget eszik egy-egy alkalommal, mégis folyamatosan sírt. De mivel a mérleg jót mutatott, fejlődött is megfelelően, a védőnő is azt mondta, biztos a hasa fáj. Érdekes módon aztán amikor 4 hónaposan elkezdtem hozzátáplálni, egycsapásra abbamaradt a sírás!! Tehát ha addig is nem a mérlegnek hiszek, hanem a gyereknek, talán néhány hónap stresszt megspórolhattunk volna.

zsebi_baba

És egy néhány napos fotó:

Kép

zsebi_baba

Zsebi!
Szép nagy már apocid:)Köszi a képet!

Voltunk délelőtt a játszin, és találkoztunk Olgiékkal:DTündike nagyon édes volt a hintában:)Csináltam is képet, amjd felteszem. :wink:

Várom a tali időpontra a javaslatokat!Nekünk a hétfő kivételével bármikor jó, esetleg a jövő szombat?Tudom hogy 7végén együtt vannak a családok, de arra gondoltam hogy az apukák is jöhetnek ha van kedvük :wink: (legalább pesztrálkodnak amig mi pletyizünk :wink: )De lehet 7köznap is, nekem tényleg mind1. :wink:

Kép
pankaa

Feltettem egy csomó új képet, és mindegyikhez tettem feliratot is:)
Olgi!
Közte van Zolcsika is;)
Az utolós lett akedvencem, annyira vagány, meglátta az apját zsebre dugott kézzel, így ő is zsebre vágta:DImádom!!!!!!!!!!!!!! 8)

Kép
pankaa

Sziasztok!

Ma ismét vasaltam, már a hócipőm tele volt, de befejeztem. Igaz azóta már két újabb adag ruhát mostam, így holnapra ismét lesz vasalnivalóm. :roll: :roll:
Vasalás és mosás időben apa és a gyerekek elmentek az állatkertbe, így nyugodtan pakolhattam, vasalhattam , főzhettem.
Ebéd után Dorkát elaltattam, majd Bencének elolvastam 2 képregényt, és kitöltöttünk egy 30 oldalas foglalkoztató füzetet. (párkeresés, különbségek megkeresése, labirintus utvonalának megrajzolása...) Most pihi van, Dorka még alszik.:roll:

Zsebi baba!
Szép nagy a pocid már, Szabika biztos nem lesz mini baba. :wink: Ettől függetlenül azért reméljük könnyű szülés előtt állsz. :wink:

Panka!
Ügyes volt Emili, hogy akkor ébredt éjszaka mikor még Ti fent voltatok. Nálunk az utóbbi időben Dorka ismét 2x (sőt, néha 3x)ébred inni, pedig már 1x vagy 1x sem kelt. Lehet hogy a fűtés miatt melege van (kb. 25 fok) és hamarabb megszomjazik, legalábbis ezzel magyarázom. De nagyon zokon tud esni az éjszaka közepén az ébredés, ugyhogy bízom benne csak átmeneti ez a gyakori felkelés nála.
Nagyon jók a képek Emiliről, valóban nagyon vagány zsebredugott kézzel a képeken. :lol: :lol:
Tök jó,hogy Olgiékkal találkoztatok a játszin.
Ami a tali időpont, nekünk elég kevés időpont megfelelő, ugyhogy mi az időpont eldöntésében nem leszünk mérvadóak. Nekünk jövő hétvége biztos hogy nem jó, mert megyünk babalátogatóba Gyöngyösre. Ha pénteki napon lenne a tali akkor lehet tudnánk menni, mert mint Olgiékhoz is, most is 10 körül le tudnék lépni a munkahelyről, és 11 körül oda tudnánk érni Dorkával. Feltéve ha délelőttre akarod tenni a talit egyáltalán. De várjuk meg a többiek is milyen időpontot írnak, aztán gondolom ami a többségnek jó, az dönt. :wink:

Zita!
Ha összejönne a tali, és esetleg Ti is, mi is tudnánk menni, ha Neked jobb oda is vihetném a fürdetőülőkét. De ahogy jobb Neked.

Anyum mondta, hogy azok a Szabó Krisztikéék akiknek gyüjtjük a kupakokat az e heti Sztár nevezetű magazinban 2 oldalas cikkben szerepelnek, képek is vannak róluk.

Kép
Kép
bendor

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?