Új privát üzeneted érkezett!

Luki!
Nagyon szép!Édes az a félszeg mosolya!
Vendég

Luki, nagyon édes Falatka a hintában.

jucicuki

Sziasztok,

Benszi,
Gratulálok Balu első lépéseihez! :D És persze Dóri átaludt éjszakáihoz is! :)

Bibar,
Hát valahogy azért csak megoldhatnánk a randit :wink: Esetleg összelehetne kötni a kellemeset a hasznossal, azaz amikor átmegyek, és Lukit megpedikűrözöm, akkor Te is ott lennél, és akkor tudnánk beszélgetni is. Hm? Luki, vélemény? :wink: Persze ha szeretnéd, akkor neked is szívesen megcsinálom a lábikódat :wink:

Luki,
Áááá, még semmi… Most duzzogtam a rossz eredmény miatt :oops: de mostanában megyek tovább, ígérem :lol: Még nem voltam a „szeánszon” :lol: :wink: , elég nehéz összeszervezni… :roll: Gondolom sejted, hogy mennyire van ki a tökkentyűm ezzel az egésszel? :shock:
Falat nagyon aranyos a hintás képen… :D Kis tündérke! :D

Gabicsibe,
Örülök, hogy Boti ilyen aranyosan viselkedett! :D Azt pedig nem csodálom, hogy mindenkit lenyűgözött, édes kis pasi :wink: Jobbulást neki!

Gomba,
Örülök, hogy Benedek meggyógyult! :)

Rebe,
Igenis :D Értettem :D De sajnos muszáj sokat melózni :cry: Remélem előbb-utóbb meglesz az eredménye, és sikerül a magam urává válljak a köröm-bizniszben :lol: De addig sajnos még küzdeni kell… :roll:

Judit,

A fürcsis kép a csúcs :D Nagyon édesek! :)

Nálunk persze továbbra is pech-széria van (remélhetően most már vége…), ugyanis tegnap sikerült a rend őreinek lefotózniuk… Komolyan, már csak ez hiányzott :shock: Este jöttem a melóhelyre Zozóért, és hát siettem, mert kicsit későn indultam, és hát az 50-es táblánál úgy 80-90 körül mehettem… :oops: Hát, a neten utánanéztem, remélem, nem annyi lesz a bünti, amennyit ott találtam :roll: (nincs esetleg valakinek valami közlekedésis ismerőse, aki tudna segíteni?)

Puszi mindenkinek, jók legyetek! :D

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!

Ismét csodaszép fotókat láthattunk. :lol: Máté nagy örömére! Csak így tovább. Én is összeszedem magam, és teszek fel hamarosan.

Zsókám
nincs szerencséd Neked az autókkal mostanában. :cry: :cry: Remélem, nem kerül annyiba az annyi! :twisted:
Miközben olvastam, h Lukiéknak írtad a pedikűrt, számbavettem, nálam mi mindent lehetne rendbehozni láb- és kézügyileg. :oops: Hááát, megizzadnál velem.

Tubikriszta
Cumi: nekem volt cumi a várandóscsomagban. :roll:
Körömvágás: nekem a csipesz jött be. Kis méretű, egyszerű körömvágó csipesz. Nem szúr, de jól vág.
(Én amúgy sem tudok körmöt vágni ollóval, még magamnak sem. :oops:)
Elfordulásgátló: huhh, csajok, nekem eszembe sem jutott. Kórházban oldalt fektették, nekidöntve a kosárka oldalának, itthon pólya volt pár hétig, úgy tettem oldalra, utána pedig hason aludt.
Pihenőfotel. Számunkra nagyon hasznos volt, amolyan túlélőfelszerelés. Már Kornél számára is beszereztük. :wink:
Kisruhák közül, én személy szerint utáltam azokat, amiknek nem volt lábfeje, és zokni kellett hozzá.

Áhhhhh, ezt úgy utálom!!!!! A vidéki élet "örömei". Elalszik a gyerek, és jön nagy hanggal a tollfelvásárló, a family frost, az alma- és krumpliárus, a tápot áruló autó, nyáron még a fagylaltos is. Hangszóróból nyomják az aktuális szöveget!!!! :evil: :evil:

Agnese,
Gratulálok az első önálló otthonotokhoz! Használjátok egészségben, békességben!
Kinéztem egy testvérfellépőt, amin ülni is lehet: Litaf Seat 2 Go Safari
http://www.litaf.com/web/inner.asp?cat=gallery&catId=3&info=12

Már volt téma, de most újra aktuális lett: Miló hogyan viszonyul a pocakhoz, illetve magához, a kistesó személyéhez?
Elmondom, miért kérdezem. Eddig azt gondoltam, Mátét különösebben nem érdekli. Időről-időre mondtuk neki, hogy baba lakik anya hasában, meg fog születni, itt lesz majd velünk, később nevesítettük is Kornélt, de nem úgy tűnt, mint aki foglalkozna a témával.
Aztán két esemény is történt a héten, ami elgondolkoztatott.
1. Eltettük a babakocsit és a hordozót, miután ízekre szedve kitakarítottuk. A hálóban a szekrény tetejére, hiszen hamarosan szükség lesz rá. A hordozóval játszottunk, amikor raktuk el. Máté beletette a plüssöket, és hintáztattuk együtt, stb... Mi pedig mondtuk neki, hogy majd, ha megszületik Kornél baba, akkor ő fog benne ülni. Pár nap múlva mutogatott fel a szekrényre: apa feltette, cin-cin hinta-palinta, Kornél ül.... :shock: Hát kicsit ledöbbentem.
2. Másnap játszottunk. Feküdtem a kanapén - éppen halálomon voltam a gyomorsav miatt - így próbáltam úgy irányítani a dolgokat, h közben pihenhessek. Máté hozott egy cicát, bohóckodtam vele, miután láttam, h már másfelé kalandozik, felraktam a hasamra. Amikor odajött, észrevette, nézte egy darabig, levette, majd némi gondolkodás után flegmán a háta mögé dobta, közölve, hogy "Kornél, nem kell..." Az első féltékenységi megnyilvánulás??!

A másik dolog, h feltűnően sokat bújik mostanában. Eddig "vagány csávó" volt, nem lehetett csak úgy ölelgetni, puszilgatni. Az utóbbi időben magától odajön, puszit kér, a nyakunkba bújva mondja, hogy "szeret" v. "szeretlek téged" (amikor először mondta nem kicsit meghatódtam). Elalváskor elég volt mesélni, most viszont odabújik, számtalanszor elmondja, h szeret v. kéri, h simogassam.

Ez szerintetek életkori sajátosság v. a megváltozott helyzetre reagál ilyen formában? Nem félreérteni. Egyáltalán nincs ellenemre, sőt nagyon is jól esik.

Talival mi legyen????

További kellemes hétvégét!

Kép
Kép
share

Sziasztok! :P
Tegnap dél óta itthon vagyok.

Zsókuci, köszi, hogy eszedbr jutottam!

Megvolt a lapar, vagy valami hasonló. Három kicsi seben van, abból kettőben varrat, szerdán kell visszemennem, hogy kiszedjék őket.
Izgalmas volt a kórház. Kedden mentünk be, de még szerdán délben sem volt biztos, hogy meglesz a műtét. Szerencsére fél kettőkor jöttek értem, és akkor már tudtam, hogy meglesz.
Már anniyra akartam, hogy túl legyek rajta!
A félórából másfélra lett, mert a cisztámban találtak hajszálat és fogakat, ezért kivették a baloldali petefészkemet is. Na, jó egy pindurkát állítólag hagytak belőle. :lol:
Születési rendellenesség volt ez a ciszta, valószínüleg ikertestvérem volt bennem.
Eddig nem értem miért nem vették észre, de lehet, hogy olyan pici volt, hogy a petefészek eltakarta.
Gondolom a hormonok segítettek neki növekedni.
Bocsi lányok, hogy offoltam a topicot a sztorival.
De lehet, hogy ez is oka volt annak, hogy miért nem maradtak meg a babáim.
Valahogy megkönnyebbülést érzek, és ez nagyon jó! 8)

Minden szülinaposnak utólag is nagyon sok boldogságot kívánok!!!!

És továbbra is gyönyörűek a babák!!!

Puszi nektek!
manda

Sziasztok!

Manda, ülök itt és kikerekedett szemmel olvasom mi történt Veled! Ikertesód lett volna és ott voltak a fogak, haj?? Hát ez nem semmi történet!! Egyszerűen hihetetlen, hogy a természet miket produkál!! Le vagyok döbbenve!! És akkor most hogyan tovább? Mikor mehet a tesó project? Gondolom 1-2 ciklus és hajrá! Nagyon-nagyon drukkolok!
Amúgy nekem sincs bal petefészkem.

Luki, jaj de édes ez a kis cica! Mikor láthatom már??

Zsókuci
, hát ez tényleg nem semmi pech! Tuti, hogy lekaptak?

Share, ez a Máté fiú extra cuki lehet! Látod, sokkal többet megért ő ebből a tesó kérdésből mint gondolnánk. Tuti, jó fej lesz vele, ha megszületik!!
Hát tényleg mi lehetne a talival..a játszóházak olyan drágák. Pedig valami olyasmi lenne szerintem jó.

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Lukikám
meeegzabálom :lol: :lol: :lol: hát a vőlegény is harapós,ugyhogy reszkess :lol: :lol:

Manda
atyaég ez nem semmi :shock: :shock: most már viszont tényleg szabad az út reméljük a bébihez :wink: drukkolok nagyon! Kép _megyek Falatka,csak Anya bezárt:))))

bibar

Na, megint itt vagyok. Apa szórakoztatja Mátét a fürdőkádban. :wink:

Manda,
huhh, szerintem, egyáltalán nem voltál off! Olvastam már ilyen esetről, de "ismerősömmel" kapcsolatban még nem. Te voltál az erősebb, bekebelezted a tesódat. :roll: Drukkolok, h beinduljanak a dolgok, és most már egy/kettő gyerek legyen a pocakodban!

Vica,
bízom benne, h nem lesz gond Mátéval kistesó ügyben! Alapvetően nagyon jó természete van, csak nagyon makacs, és most éppen abban a korban van, amikor ez még fokozódik is. Na, ettől tartok igazán.
Egyébként tavalyi lombikbébi találkozóról mi is majdnem lekéstünk a forgalom miatt! De, ha már felmentünk, mi nem fordultunk vissza. Szinte a végére értünk oda, amikor már a lényeg lezajlott. Annyi jó volt benne, hogy találkoztunk Motékkal és Chestiékkel. :)

Tali:
hát igen, a játszóházakban 1 óráért fizetnénk annyit, mint a bölcsiben az egész délelőttért, ha nem többet, és akkor még osztozhatunk is másokkal. Bár nagyon szeretnék már újra személyesen találkozni veletek, nekünk 1 óra miatt nem éri meg felbandukolni. Tudtam volna ingyen helyet, de sajnos semmi játéklehetőség nincs a nagyobbaknak. Így aztán gyorsan elvetettük Chestivel.

He-he, ideért a meztelen fiacskám. :wink: Eddig bírták anya nélkül. Megyek, felöltöztetem.

Kép
Kép
share

Sziasztok Lányok!

Tali ügyben ha gondoljátok én megkérdezem az itteni óvodát, lehet-e ilyet szervezni. De csak akkor kérdezem meg ha egyáltalán kijönnétek ide Taksonyba. Az ovi nagyon szép, most márciusban készült el, szuper nagy, csodaszép, óriási játszótérrel ha nem lenne rossz idő.
De ha ide senki sem jönne ki, akkor inkább nem kezdek neki.
Vélemények?

Kép

vicuska2007

Manda
:shock: Remélem tényleg megoldódik a probléma és végre te is többet jössz :D

Share
Szerintem most még igazából nem tudja hová tenni Kornélbabát.Biztosan lesz olyan hogy féltékenykedik,de vond bele a babakörüli napi teendőkbe hátha így nem érzi magát mellőzöttnek.Én mindennap sirva mentem haza ao oviból hogy persze mindenkinek van testvére csak nekem nincs.Így apukám beadta a derekát és lett az öcsém.Én már 6 éves voltam ekkor mégis lehúztam az ágyról pólyástól és közöltem hogy ezt a bőgőmasinát vigyétek innen!Nekem nem kell!
Olvastam egy fórumon,hogy valaki ajándékot vett a gyereknek és oda adta amikor megszületett a kicsi és azt mondta neki,hogy a kistesója hozta.Egy barátunknál pedig a hihetetlen eleven gyerekből minta gyerek lett a kistesó megszületése után,nagyon imádja a kicsit és sokat játszik vele igaz ott is van 5 év korkülönbség.

Bibar
Helyes kispasid van :D

Kép Én már így tudok ücsörögni
Kép Nagyon éhes vagyok
Kép Finom ez az alma

Képzeljétek csak úgy cuppogott és szívta,mikor pedig elvettem tőle olyan hisztit levágott.Szerintetek megpróbálhatok adni neki egy kis frissen facsart levet?
gabicsibe

Gabicsibe
Olivér is igy volt vele,szivta és visitott mikor elvettem :lol: :lol: én 4 hósan adtam neki elöször almalevet,1-2 kanállal,majd fokozatosan növeltem,szerintem adj neki nyugodtan,főleg ha már igy izlik neki :wink: tündéri ahogy az álladat harapdálja :wink: és ahogy csücsül,nagyon ügyi :wink:

bibar

Sziasztok!
Manda, örülök, hogy túl vagy a laparon. Nem semmi, amit leírtál... Nagyon-nagyon szurkolok, hogy legközelebb sikerüljön!!!!

Zsókuci, hú, ezek az autós sztorik... Vigyázzatok magatokra, a sebesség korlátozásokról meg nem is beszélve. Lehet, hogy egy darabig biciklivel kellene járni? :wink:

Babák egytől egyig csodaszépek!!!! Remélem mindenki meggyógyul!

Velünk minden oké. Ma megyek védőnőhöz. Picit korainak tűnik, de doki azt mondta múlt héten, hogy már felkereshetem. Ezen nem múlik :) Egyébként a cicifeszülésen és enyhe émelygésen kívül nincs semmi bajom. Se farkaséhség, se rókakoma. Néha kezdek aggódni :)

Puszi mindenkinek!

KépKép
süni76

Zsókuci!
Köszönöm a gratulációt!Javasolnám a kineziológiát!

Manda!
szép ki story a cisztával,de az a lényeg,hogy túl vagy rajta!
Nekem mindkét petevezetékemet kivették és rá 4 héttel volt a fagyis beültim!Hajrá!

Bibar!
Csodaszééééééééép!

Share!
Lehet érez valamit Máté,hogy megszűnik a kis egyeduralma!

Süni!
Örülj neki,hogy nincs más tüneted!Nekem csak a cicim feszült!
Én is 8hetes voltam,amikor védőnőhöz mentem!

Gabicsibe!
Mennyire szépek vagytok!Almalé,naná!!!!!

Mi már szinte nem is vagyunk betegek!Apa még tréfásan van,de már együtt alszunk!Éjszakát csak a Dóri alussza végig,talán egyszer kel fel,de akkor is a Balu miatt,mert rendszerint 2-kor felkel!Olyankor apa átmegy és fél órán keresztül próbálkozik a visszaaltatással,de esélytelen,mert nem hajlandó letenni a fejét.Álldogál,de amint áthozza hozzánk,rögtön mély álomba szenderül a lelkem!
Már átgyalogolt a nappalin Balukám!Ahhoz képest,hogy Dóri csinált mindent előbb,ő nem meri elengedni a kezemet,mert akkor nem érzi magát biztonságban!Szép lassan!
Rengeteget bújócskáznak sgyütt!Dóri legjobb szórakozása,hogy rámászik Balu hátára és húzatja magát,aki 4kézláb megy és kűzd az ellen,hogy a Dóri a hátán legyen!De a kiscsaj hatalmasakat röhög ezalatt!Nagyon édesek!
Vendég

Csajok!
Köszönöm szépen!
Hát én is úgy gondolom már nem lehet semmi, ami akadályozhatna a babásodásban! :roll: :P
Talán jövő év elején, hacsak nem döntünk a dec. mellett, folytatnánk. Várnak a fagyibabák!
Még a progi szurit nem döntöttem el, hogy kérjem-e, de nagyon az igen felé húz a szívem. Szerintetek?

Puszi mindenkinek!

Babák gyönyörűek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
manda

Húúúúú elszált amit eddig írtam!! :cry: :cry: :cry: :cry:

Manda! :D

Pont 2 év ilyenkor én is azon töprengtem, hogy decemberben vagy januárban menjek-e vissza a fagyi babákért! Hát én viszamentem decemberbe, és jól döntöttem!!! :lol: :lol:
Progit mikortól akarod kezdeni? Szerintem csak segíthet.
Sok sikert és mielöbbi babaesőt kívánok neked!!!

Vicuska! :D
Ezt csak nektek! Briginek is ez jön be.Barbit még nem tudtam lekapni, igazából ő kezdte el elöbb.

Kép

Kép

Barbika játszik

Kép

Játszóházban voltunk

Kép

Brigi indulásra kész

Judit! :D

Találtam overálokat Fehérvéron a C§A-ban. :lol: A Park Centerben voltunk a nagy Tesco mellett.
Csütörtökön is megyünk délután a Plázába.Szoktatok arra járni?

Zsókuci! :D

Vigyázzatok magatokra!! Pihizzél többet, ez is fontos a szervezetnek!! Pusza!! :lol: Körmözés beindult?

Gabcsi! :D

Nagyon szépek vagytok! Ügyesen ül a kis emberke!!

A lányok ma elkezdtek bújocskázni , eddig mindig velem játszották, és most rájöttek , hogy ők ketten ezzel milyen jól elszórakoznak. Na le is kameráztam őket gyorsan!Édesek voltak.

Benszi! :D

Nálam csak a Barbika alussza át az éjszakát,(bár most ő sem, jön az alsó rágó fogacskája, a 11-ik). :shock:
Brigim a cicizés miatt NAGYON sokat fent van! :shock: :shock:

Chesti! :D

Te is sokáig szoptattál, Niki is sokat fent volt az éjjel?

Mindenkinek jó egészséget!
Puszi Brigi :wink:

Kép
brigii

Manda! Nekem is pont ilyenkor volt laparom, aztán mi január végén kezdtük el, de én nem bántam meg, mert sokkal nyugisabb volt így, mint az ünnepek alatt még végigcsinálni ezt is. Szerintem bízd az orvosra, hogy döntse el szükséged van-e a progi szurira vagy elég a kúp is. Nem hiszem, hogy ez érzelmi kérdés.

Süni! nekem kb. akkor kezdődtek a rosszullétek mikor olyan idős terhes voltam mint te, az elején semmit nem éreztem bezzeg a 8. héttől :)

Luki! Falatka nagyon eminensen ül a hintában :)

Benszi! Azért vicces lehet ikreket nevelni :) tök jó, hogy ilyen jól elvannak. Benedek is nagyon szereti a gyerektársaságot, olyankor nincs nyekegés, meg unatkozás csak ha már nagyon fáradt.Neked el se kell menned otthonról, hogy minibölcsid legyen? Tényleg hármasban szoktatok/tudtok menni valahova?

Rakok pár képet rólunk. Mikor sütök Benedek leguggol a sütő elé és beszél a készülő ételhez, nem nyúl hozzá, mert mondom neki, hogy forró, de nagyon izgatja a dolog, ne kérdezzétek miért.

Huncut
Kép

Erdőben
Kép

Szia anya!
Kép

A mágikus sütő :)
Kép
gombahölgy

Brigi! Csak most olvastam amit írtál! Az én fiam is sokat kel éjszaka, olyan 2-kor kezdi és onnantól ott fekszik mellettem és szerintem legalább óránkért felkel szopizni. Nálatok hogy van? És 15 hónaposan ez még mindig tart? Én is kíváncsi vagyok másoknál ez hogy volt! Chesti, meg akik még hasonló cipőben járnak írjanak!
gombahölgy

Gomba! :D

Azok a szemek......nagyon helyes Benedek!!! :lol: Nézem ám a fiúkat a lányoknaak :lol: :lol: A sütős kép is nagyon jóóóó! A lányok sajna mennének a sütőhőz, el kell barikádoznom amikor benne van valami.

Szopi:Igen, ez még tart most is illetve igazából nem mindig volt ez így.
Talán a fogzás kezdésétől sűrűsődtek be az éjszakai szopik. Kicsinek jobban aludt a Brigi mint most.Na persze fogacskák még jönnek rendesen. :shock:
Nem tudom,hogy meddig fog ez tartani??? Valamikor leteszem az ágyba kettőt fodulok,és már űvölt is.Na akkor vissza cicire.Háááát vannak jó éjszakáink. :cry: :cry:
Ötlet valakinek???

Jó éjt! :wink:

Kép
brigii

Brigii!
Nagyon helyesek a csajok!Az a lehajlással egybekötött mosoly,édes!Teát vagy vizet nem próbáltad éjjel?

Gomba!
Milyen szemek?Anyám!
Minibölcsi igen izgalmas!Szoktunk 3-asban is csatangolni,de azt 100x meggondolom!Séták vannak,de itt kevés a gyerek és ők nem nagyon foglalkoznak más babákkal!Most kezdenek érdeklődni mások iránt!Szomszédban van gyerek,de állandóan taknyosak,így csak a séták maradnak velük!

Elkiabáltam én is ezeket a jó éjszakákat.Balu 1-2 felé mindig felkel és nem lehet visszaaltatni!Rossz esetben felébreszti Dórit,aki azt hiszi buli van és jól elmászkál az ágyban,de ahogy kihozzuk Balut,ő visszaalszik!Pár nappal ezelőtt fürdetésnél véletlenül bekapcsolták a kölkök a pezsgőrészét a kádnak!Sajna nem voltam elég gyors és kilövelt a nyílásokból a jéghideg víz!Ezek úgy visítottak,hogy nem igaz.Na azóta ugyanolyan örömmel rohannak a fürdőbe,ha szólok pancsi van,de amint beteszem a kádba őket üvöltenek!2napja apa fürdik velük,mert nálam télapó van,de így is kemény hszti van!Szerintem még pár nap és túl lesznek rajta!Ja és Dóri flfedezte apa kukacát,hát visítoztunk a röhögéstől rendesen!Apa meg nagyon zavarban volt!Azóta fürdőgatyában van a vízben velük.hi-hi-hi
Vendég

Húú, Brigii, tök irigyellek, hogy még tudsz szoptatni, illetve, hogy még szopiznak a lányok.

Mikor jöttök csütörtökön? Összefuthatnánk! Ati négyig dolgozik, olyan öt körül szerintem oda tudunk érni. Vagy beugorhatnátok hozzánk is, ha van kedvetek, akkor tudnának játszani egyet a csajok!
Mit szólsz?

Puszi!

Milyen az overall?

Gomba!

Lányok is imádják a sütőt, mert látják benne magukat. Sőt, Lili már tekergeti a gombokat, de a mosógépemet is simán beállítja már.

Judit

jucicuki

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég

Gomba! Ramit megmondom őszintén azért is szoktattam le a ciciről, mert éjjel 5-6x is ébredt miatta! Se neki se nekem nem volt jó. Most végigalussza az éjszakákat! Mástól is azt hallottam, hogy nem javul a helyzet, hanem egyre rosszabb lesz, ahogy egyre tudatosabbak a gyerekek. Már akinek ez rossz. Nekem az volt, de van aki bírja.

Kép

vicuska2007

Most sajna nem úgy tudunk menni, hogy betudnánk menni hozzátok, de összehozzhatunk valamit a közeljövöben!!! :lol: :lol: Igazából én 5-7 között elfoglalt leszek, addig apa lesz a plazaban a lányokkal csavarogni.Én elötte és utána leszek velük. Ha eltudtok jönni 5.ig?7 után már késő lesz, nem?De szívesen elmegyünk máskor!! :lol: Biztosan élveznék a lányok!
Overál szupi, halvány lilla színű, majd dobok fel képeket. Tőlem most már jöhet a hóesés!
Benszi! :D
Már túl vagyok a teán, vízen, ringatáson, mindent kipróbálok,nagyon nehezen nyugszik meg.Csak a cicin alszik visza.
Nagyon jók a képek, nálad is sokat játszanak már együtt?Huncutok! :wink:

Ma a Barbi ebéd elött olyat produkált, hogy nem mertem egy szót sem szólni. Amíg melegítettem nekik az ebédet anyukám felhívott, egy pillantra nem figyeltem oda és a leszíjjazott etetőszékből felállt,a szék tálcájára kilépett .Ami szerencsére fa, de ha egyet lép leesett volna, hááát leizzadtam, meg is szorítotam az övét rendesen.
Hogy csinálta?

Szép napot!
Brigi :wink:

Kép
brigii

Brigi!
Nálam nincsenek bekötve az etetőszékben,mert gyűlölik a kötöttségeket,de a te eseted meggondolandó!A hideg is kirázott!
Ez a lelki kötődés,ami miatt a cici kell neki a legrosszabb,mert nem is éhes csak a biztonságra vágyik!
Este tápszerrel alszanak el?
Vendég

Brigii!
Lemaradt!
Már rengeteget bújócskáznak meg fogócskáznak együtt!Ők 3 méteren belül megtalálhatóak,mert nem mennek el egymás mellől.
Ha az egyik elindul,a másik általában otthagy csapot-papot és megy utána!Már azért a veszekedés is megjelent az életünkben rendesen!
Vendég

Sziasztok! Bocs, hogy így ismeretlenül, de Briginek szeretnék írni az éjszakai szopizásról. Nekem a kislányom 19 hó-s koráig szopizott éjjel. Már nagyon rossz volt, hogy éjszaka 3-4x is át kellett mennem hozzá. Elkezdeni nagyon nehéz, ha úgy döntesz, hogy leszoktatod, akkor nem szabad meghátrálni. Az első éjszaka amikor nem adtam neki nagyon sírt, próbáltam tejet, vizet, ringattam a kezemben, simogattam. Ez 2-3 éjszaka megismétlődött, majd szépen kezdett hozzászokni, és már nem követelte. És tényleg nem kel fel annyiszor, sőt elgtöbbször végig alusza az éjszakát. Nem csak a lánykádnak lesz nehéz, hanem neked is az elején. Nekem nagyon is bűntudatom volt, hogy van bőven tej, de nem adhatok neki. De szépen lassan hozzá lehet szokni. Remélem tudtam valamelyest segíteni.
Vendég

Brigii!

Közben kiderült, hogy elég betegek vagyunk, így a heti közösségi programok sajnos elmaradnak, de szívesen látunk benneteket valamikor később, ha van kedvetek!

Judit

jucicuki

Benszikém
annyira édesek,az utcsó képen Dóri,hááát megzabálom :lol: :lol: az overálos Balu meg a szerelmem :wink: :wink: gyönyörüek,nem érvényes hogy felváltva vagyunk betegek :oops: :oops: már annyira látnám a csapatot :oops: Olivérnekritka szar éjszakája volt,annyira köhögött,nem aludtunk szerintem csak 1 órát :cry: :cry: puszillak,majd csörgök

Lukikám
ti hogy vagytok?hivlak majd! :wink:költözz már vissza pestre :oops: :oops:

Zsókuci
jó ötlet,összehozzuk majd mikor mész Lukihoz :wink: már várom :wink:

bibar

Benszi! Extra cukkancsok!! :lol:

Lányok, nem gondoljátok, hogy a lányom nagyon le van fogyva??

Kép Kép

Kép

vicuska2007

Hűű, Vicuska nem semmi "sonkák" :lol: Iszonyat édes!
Nálunk Liló már olyan kis vékony, Dorkának még van egy kis pocója.

Judit

jucicuki

Kép

Kép

jucicuki

Rékababa! :D
Köszönöm szépen a tippet, de valahol ezt én is tudom, hogy nekem kell eldönteni mikor hagyjuk abba a cicizést. :cry: Még igazán nem akarom ezt én eldönteni, várom hátha majd ő levállik szépen.

Jobbulást nektek!!!Mennek a gyóypuszik!! :lol: :lol: :lol:
Jelezzél ha már parti képesek vagytok!! Jók a "tökös" képek!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Benszi! :lol:

Bújocskázás, veszekedés már nálunk is mindennaposak, nagyon arik!!

Vicuska! :D

Ramika csúúúúúcs fotogén!! Brigim combija volt ilyen, de már ő is karcsúsít amióta elindult. :lol:

Bibar! :D
Olinak is jobbulást, mennek a gyógypuszik!!! :lol:

üdv Brigi :wink:

Kép
brigii

Mi történt lányok? Ez lehetséges, hogy ma senki nem írt a topikra?
Mi a héten nagyon elfoglaltak voltunk, kedden csiri-biri tornán és barátokkal parkban sétán, szerdán baba-mama jógán és délután nagymama látogatáson, ma pedig ringatón voltunk. Nagyon jó volt, kell a társaság, ismerkedünk gyerekekkel és sok új játékkal, Beni nagyon élvezi!

Hát Brigi, azt hiszem éjszakai szopi ügyben senkinek nincs, humánus és egyben eredményes leszoktatási ötlete. Érdekes, hogy mennyire gyerekfüggő is, hogy ki meddig szopizik, mint nálatok is, hogy az egyikbe úgy kellett belediktálni, mert nem szopott, a másik meg nem akarja abbahagyni. Majd írj a fejleményekről, ha lesznek.
gombahölgy

Szép jó estét!!

Gondoltam ,két dolgozat között benézek :shock: :shock: , de nem sok mindent látok! :roll: :roll:

Szia Gomba! :D
Látom tartod a fronot!!

Jó kis bulikra jártok ti is Benedekkel. Jót is tesz a gyerekeknek az ismerkedés, nem lehet elég korán el kezdeni a szocializálódást. :lol:
Mi ma kicsavarogtuk magunkat Fehérváron. Plázáztak a csajok apával, amíg anya távol volt, édesek voltak így hárman. :lol: :lol:
Hazafelé beájultak a kocsiban, végig aludták az utat. (végre)

Bélelt farmert nacikat találtunk a lányoknak a C§A- ban, 1490-ft volt, szerintem jól megérte. :wink: :wink: Abba is jöttek már haza, mert mindkét csajszika úszott a pisiben mire anya csatlakozott a családjához. :roll: :roll: :roll:

Estrella! :lol:
Merre vagytok? Régen találkoztunk már!!
Puszi A szépséges Dóra babának!! :lol:

üdv mindenkinek!

Brigi :wink:

Kép
brigii

Sziasztok,

Csak beugrottam, hogy ne álljon le teljesen a topic :)

A Jánosban nekem is mindent a csecsemősök csináltak, csak az utolsó előtti napon mertem egyedül átpelenkázni Gabit, aki örömében sugárban lef*sott mindent :D Legalább ízelítőt kaptam abból, mi vár rám otthon ;) Cumisüveget kértek be a csecsemősök, hogy a sajátját használja. Gondolom, naponta sterilizálták, csak azt nem tudom, hogyan különböztették meg egymástól a tökegyforma aventes üvegeket (gondolom, sehogy).

Zsókuci, rátok jár a rúd közlekedésileg :( Sajnálom! Meg azt is, hogy most ilyen nagyon sokat dolgozol... Pihenj sokat, ha elutaztok majd!

Manda, húha, ilyet, amit írtál, max. a Doktor Houseban tudok elképzelni! Durva dolgokat produkál az élet.

Gabicsibe, édes a kis almaevő :) A helyedben én tuti megpróbálnék már neki adni egy picit, szerintem nem lenne tőle semmi baja. Mennyi ideig hagyod ülni Botit? Én még nem mertem felültetni... pontosabban az apja szokta ülve tartani az ölében időnként, de ennek sem örülök...

Gombahölgy, Benedek annyira hasonlít Rád! Szoptatás-ügyben nincs ötletem, Gabi egyelőre végigalussza az éjszakát, de hát ő este fele-fele arányban kap anyatejet és tápszert. És még nincs foga...

Brigii, ez az etetőszékes sztori megrázott... tuti szívinfarktust kaptam volna!

Nálunk az van, hogy teljes etetési anomália: Gabi végigcirkuszolja a szopást, és utána a cumisüvegezést is. Szoptatás közben kiköpi a mellemet és elkezd hangosan nyögni, rosszabb esetben ordítani; a cumisüveg cumiját meg tologatja a nyelvével oldalra, mintha a nem létező zápfogai mögé akarná bedugni. Arra gondolok, talán megint valami fogzási periódus van, és ezért csinálja. Egyedül az első, reggel 6 órás szoptatás megy le rendben, de csak mert akkor még félig alszik...
Hasrafordulásban már nagyon profi, és 2x már vissza is sikerült neki, de ennek már lassan egy hete. Ja, és a legújabb, hogy állandóan kipisil a pelenkából. Már kipróbáltunk 3 félét, és mindegyikből, mindig csak a jobboldalon. Gyanakszom, hogy a forgás miatt lehet. A Milupa AR tápszer szerencsére sokat segített a bukáson, most már csak a kipisilés miatt kell állandóan átöltöztetni :D
Tegnap kiszedték a varrataimat és megjött a szövettan eredménye is, jóindulatú volt mindkét anyajegyem :)

Kép
elan

Elan!
De jó,hogy minden ok volt a szövettannal!Pisilés miatt jól kihúzod a pelust oldalt?

Brigii!
Hát nálunk is apa elfelejti tisztába tenni a kölköket és már szinte csak le nem szakad a pelus annyi benne a pisi!Mi is vettünk olyan nacikat!Klasszak!

Gomba!
Hát nem unatkoztok az bizti!

Bibarka!
Köszi a dícséretet!Hogy van a kis madárka?Remélem már jobban!

Vicuska!
Azta a leborult milyen komoly sonkás a csajod!Eszméletlenül édes!

Többiek?????????????

Mi már teljesen meggyógyultunk!Tegnap temetőjáratoztunk a skacokkal és a papáékkal!Jól elfáradtak,de éjjel most nagyon nyűgölődtek!
Vendég

Kép

Dóri mai rosszalkodása!Mindenen feláll!!!!!!!

Kép

Ma reggeli közös pakolás!!!!!!!
Vendég

Benszi, ezt Lili is csinálja, csak a kisautón, vagy a gördeszkán, nekem meg hullik a hajam, hogy mikor csúszik ki alóla.
Látom vannak közös író és könyvkedvenceink :lol:

Brigii!

Hát nem mostanában randizunk, Dorkának tüdőgyulladása van :cry: ráadásul a jobb oldal csúnyább is, kaptunk antibiotikumot az inhalálás mellé. Arany szíve olyan kis darth vader-esen veszi a levegőt :?

Elan!

Tök jó, hogy rendben van a szövettag, gondolom megnyugodtál.

Gomba!
De jó progik, látom ti sem unatkoztok. Nem is szabad :wink:

Judit

jucicuki

Juci!
Sajnálom ezt a tüdőgyuszit!Immunerősítőt nem kaphattok?Az antibiotikum miatt adsz nekik élőflórás joghurtot?Vagy Normaflort?
Hát igen mindegy mi az csak felállhasson rajta!
Jó lenne elolvasni már pár könyvet!
Vendég

Luki!

Nagyon boldog születésnapot a kis Falatnak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Kép

Ez annyira jóóóóóóóóó!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Benszi, a natúr actimelt esszük minden nap tízóraira egyébként is, de most el fogom kezdeni a normaflort is pár napig.

Ma van Falat nap?
Nagyon boldog szülinapot kívánunk Falatkának!
Kép

Judit és a csajok

jucicuki

Sziasztok!

Share
Megnéztem a fellépőt, nagyon jó. Még nem tudom, hogy mi hogyan leszünk ez ügyben. Mert most, hogy kiköltöztünk Dumakeszire nem lesz egyszerű a mozgás. A boltba még el lehet sétálni, úgy hogy Miló jön gyalog, de a gyerekorvos és a védőnő elég messze van. Azt hiszem rá kell vennem magam a vezetésre. Megvan a jogsim, de mióta Miló megvan nem sokat vezettem. Ha ez menne, akkor valószínűleg nem veszünk semmit, esetleg egy sima fellépőt a barátnőmtől megveszek.
Miló folyamatosan mondogatja, hogy baba anya pocijában, simogatja a hasamat, most már Zalánbabának hívja sokszor. Ma azt kérte a délutáni alváskor, mikor kérdeztem, mit meséljek, hogy Zalánbabáról. Nagyon aranyos volt, ahogy kérdezgetett közben. Felállítottuk a kiságyat is, mert nem tudtuk hova tenni, és mondtuk neki, hogy ott fog aludni Zalán. Azóta ő is modja, hogy Zalán ágyikója. Én is szeretnék belelátni a kis buksijába, hogy mit gondol valójában, mennyit ért meg belőle. Majd meglátjuk nemsokára. :wink:

Brigi, Gombahölgy
Miló 20 hónapos koráig szopizott, 16 hós koráig igény szerint, aztán újra kismama lettem ugyebár. Akkor elkezdtem az alkalmakat és és az időtartamot csökkenteni. Ha netán valami probléma lesz, ne kelljen hirtelen elválasztani. Miló is többször kelt fel éjjel, amíg szopizott. Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy vagy eleve mellette aludtam, vagy az első felébredésnél mellette maradtam. Ez nekünk bevált, mert a párom is tudott pihenni, hiszen fel sem ébredt, én csak épp, megébredtem, hogy Miló cicit keres, ő meg félálomban bekapta és már aludt is tovább.
Sajnos a hormonális változások miatt csökkent a tejmennyiség ő meg elég erősen szívta volna, a mellbimbóm meg nagyon érzékeny volt, eléggé fájt, így elkezdtem elválasztani.
Nekem eszembe se jutott egyik napról a másikra elválasztani, szerintem azt nem értette volna meg, max. beletörődik előbb-utóbb. Mondtam neki, hogy fáj anyának a cicije, nem szabad sokáig cicizni. Lassan eljutottunk napi két, majd egy szopiig, és az időtartam is folyamatosan csökkent, a végén már éppen, hogy csak bekapta és el is engedte. Éjszaka ugyan ez volt. Ha felébredt bekapta, majd elengedte és aludt tovább. Végül eljutottuk oda, hogy nem kapta be, csak odabújt hozzá, megpuszilta és fogta a kezével, úgy aludt el.
Na ez még mostanság is így van. :D Egy picit odabújik a cicihez elalvás előtt. Nekem ez megfelelt és ahogy látom neki is(bár valószínűleg még most is szopizna, ha tudtam volna hagyni), mert nem sírt emiatt egyszer sem. Nekem ez volt a legfontosabb. Azóta általában egyszer ébred fel éjszakánként, vagy egyszer sem.

Elan
Gabi nagyon ügyes, hogy már forgolódik.
Örülök, hogy anyajegy ügyben minden rendben.

Luki
Boldog Születésnapot Falatkának!

Jucicuki!
Sok gyógypuszi Dorkának!

Vicuska
Nem semmi sonkák. :lol:

Kép

Kép
agnese

Boldog 1. Szülinapot kívánok Falatkának!!

Kép

vicuska2007

Kép Kép Kép

jucicuki

Luki
Nagyon boldog első születésnapot kívánunk Falatkának!
Mot család

Kép

Kép
motné

Csak gyors bekukk Lukiék miatt, aztán majd vasárnap írok is!

Nagyon boldog első szülinapot Falatkának!
Kép

Kép
rebe
Dunaharaszti

Lukikám
nagyon boldog szülinapot kivánok itt is a kis menyemnek :P :P imádjuk őt :lol: :lol: puszi

Benszikém
jó kis pakolást rendeztek a skacok,nagyon cukik :wink: Olivér hol jobban van hol szarabbul :cry: már én is elkaptam tőle.....

bibar

Isten éltessen, Falatka!!!

Hoztam két képet ;) Egy vicceset és egy "normálisat" :D

Jaj, LÁB!

Kép

Kép

Kép
elan

Akit esetleg érdekel a téma:

Nemzetközi Babahordozó Hét
http://hordozas.hu/hordozashete/
gombahölgy