Új privát üzeneted érkezett!

Ezt találtam még a palástfűről:

[quote]
írta:
Palástfű

A növény német neve „Frauenmantel” – női kabát – jelzi, hogy mindenekelőtt nőknek való gyógynövény. A női nemi szerveket, mindenekelőtt a méhet erősíti, így az anyaságra való felkészülés, valamint szülés előtt és után alkalmazható haszonnal. A növény ideális szer az anyaságra odaadóan készülő fiatalasszonyok számára.

Segít menstruációs zavarok, fehérfolyás, alhasi panaszok, klimaxos rosszullétek, fájdalmas, erős vérzéssel járó menstruáció esetén, hatásos görcsökre, fejfájásra és túlterhelt máj gyógyítására is. Nyugtató és fájdalomcsillapító, vizelethajtó, gyulladásgátló, vérzéscsillapító, intenzíven hat minden altesti szervre.

Alkalmazása:

Teaként: 1 teáskanál palástfüvet leforrázunk 2-3 dl vízzel, 1-2 percig állni hagyjuk, majd kortyonként fogyasztjuk.
Napi 2-3 csésze ajánlott.

Ciklus rendezése
Fehérfolyás
Hormonzavar
Méh-, petefészekgyulladás

Vetélés: A vetélés megelőzésére a terhes nő a harmadik hónaptól kezdve naponta igyék palástfű teát. Koraszülésre hajlamos nőknél a terhesség megtartásában, a méhszalagok erősítésében sokat segít a palástfű.

Rendszertelen menstruáció: Ha a menstruáció orvosi gyógyszerezésre sem áll be havi rendszerességre, cickafarkfűvel keverve a palástfű (egyenlő mennyiség mind a kettőből) egyenesbe hozza a dolgot.

zsebi_baba

Azt értem csak mindnehol azt hallottam, hogy ezt nem szabad azt nem szabad... aztán most meg kiderül, hogy mindent lehet.... és ha azt vezsem észre, hogy a baba nyugtalan vagy valami akkor hagyjam el az étrendből... ez eddig oké, csak azt nem értem miért ijesztgetik az embert mindenféle baromsággal.... :shock: :shock:

Kép

Kép
dcili81

Hát igen ebből is látszik, hogy biztos valami faszi által írt dolgot olvastam, aki életében nem szült, és gőze nincs arról, hogy hogy is működik ez a szoptatás dolog..... :? :?

Kép

Kép
dcili81

[quote]h írta:úslevest, zöldséggel le lehet fagyasztani? Nem lesz baja a zöldségnek?

A leves nagyon fincsi lesz utána is a zöldségfélék kicsit szottyadtak lesznek olvasztás után,de meglehet enni.
Boci:
[quote]a írta:z UH-kat nem tudom annyira, mert nekem mindig 4 hetetnte csinál a doki

...nekem meg hetente... :roll:

Nekem az aranyerem Jázmin születése után jött ki,azóta is visszatérő vendég...Most meg főképp hogy szorulásos vagyok a vastól...heti egyszer kiugrik aztán akkor kenegetem....visszamegy.

Solya nekem 4 hétig folyamatosan volt a vizeletemben cukor,valszeg előző nap sok cukros kaját ehettél,no meg állitólag stressz függő is.A vérben jó volt,így védőnénim se aggódott,azóta meg már kb egy hónapja eltűnt.

Én kávézok napi 3 ,rendes főzött kv,de nekem kötelező mert menet közben bealszok,annyira alacsony a vérnyomim.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Szoptatás alatt is szoktam 2 tőt inni.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Cili! Tök cukik a rucik.

Berni: aranyér nekem szüléssel jött, de a dokim felhívta a figyelmemet, hogy hajlamos vagyok rá...

Szoptatás alatti kaja: nekem csak annyit mondtak anno, hogy arra figyeljek, hogy a babát mi viseli meg. Egyébként bármit lehet. De mivel a csemetém tök hasfájós volt, ezért nem nagyon ettem olyat, ami felfújhat, meg amit terhesség alatt sem (pl. kola, kávé, stb.). Egyébként ma már nem csak tejtermelő teák vannak, nekem pont most mondták a védőnők, hogy vannak olyan teakeverékek, amiket a mama ha iszik, akkor a szoptatásnál csökkenti a picibaba hasfájásait...

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

Teszek én is egy pocakfotót: Kép

zsebi_baba

Sikerült szinte majdnem az egész napot végig aludnom!

Nekem senki sem mondta, hogy számolnom kell a mozgásokat!
Van amikor ezerrel van ficerke van amikor meg semmi.

Kávé: anno nagy kávés voltam. most csak 1 -t iszok reggel, hogy magamhoz térjek és ha úgy érzem napközben fekete teát.

Niki; Zöldi; Zsebi: Szép nagyok a pocik!!! :D
Én akkor rendesen el vagyok maradva. (most megmértem) 104 cm :roll:
De nekem sosem mérik.

Mush: Nagyon-nagyon édi a kislány! húúúú de babáznék már! :oops:
Vendég

Zöldi! Nekem a képen semmi nem látszik.... de biztosan nagyon szép nagy pocid van...

Zsebi! Nagyon szép kismama vagy!

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

Tetanusszal kapcsolatban! Ezt az oltást a Clostridium tetani nevű baktérium ellen adják. Ennek a bacinak a halálozási aránya 70-100%. Főleg Afrikában, Indiában hal bele nagyon sok csecsemő ebbe a fertőzésbe (világszerte kb 130000 kisbaba, 30000 anya).
Mi Semmelweis- nek sokat köszönhetünk, ennek megelőzésében már a 19 században élen jártunk. Az oltási rendszerben benne van, itt a csecsemők kapnak két, három, négy, tizennyolc hónaposan, majd hat és 11 évesen. Később csak bizonyos sérülés esetén van erre szükség.
Többnyire azokban az országokban alkalmazzák, ahol az oltási rendszerben nincsen benne a tetanusz, illetve még azokban, ahol rosszak a higiénás körülmények, nem megfelelően steril eszközöket haználnak, stb. (pl: fertőződhet a köldökcsonk)
Bocsi, ha valakit untattam!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Halihó! :)
Lányok, köszi a tegnapi tanácsokat, sajnos ilyen az én szerencsém, a védőnő a héten szabin van, így nem tudtam menni hozzá vérnyomimérésre... :(
....VISZONT az én dráááága Uram, látván a kétségbeesésemet, vett nekem ma egy vérnyomimérőt (úgyis régen terveztük már, és mikor jön jól, ha nem most...sőőőt, olyan akcijjó volt, hogy féláron volt mellé egy vércukorszintmérő is :D), minden okés, nem magas a vérnyomásom, sőt, most megállapítottam, hogy a cukrommal is minden okés. :lol: :lol:
...éééés a lábdagadás is csillapodott, a lábfejem már úgy-ahogy belefér a papucsba, csak a bokáimon vannak hatalmas bucik....de már ez is tök jóóóó! :D
...és most visszaolvasok, mi történt veletek....
bébic

Bébic nekem is dagad a bokám, és a vérnyomásommal minden ok, szóval isten hozott a klubban.... :lol:

Akkor azt hiszem én sem fogm olyan nagyon szigorúan betartani ezt a szoptatás alatti diétát, majd figyelem a csemetét, ami nem tetszik, azt nem eszem....

Kép

Kép
dcili81

Zöldi: Csalántea, köszi az infót! :) - igen, ilyet én is olvastam, hogy milyen jó a vas miatt...ezért voltam tanácstalan, hogy most akkor szabad-e egyáltalán, és ha igen, mennyit....tegnap is megittam 2 dl-t (1 filterből), ennyivel talán nem ártok, és ha máshogy nem, pszichésen megnyugtatom magam vele...(de ha a dagadás így visszavesz magából, lehet, hogy nem is iszom majd)

"Bozótvágás": Énuram kézzel-lábbal tiltakozik az ő személyes részvétele ellen :P, így én és a tükörkém vonulunk vissza a fürdő jótékony gőzébe....hétfőn aktuális lesz a téma, kíváncsi leszek, mert múltkor is sikerült megvágnom magam picit.... :oops:

Bocika: Lusta voltam kalácsot sütni....de már nagyon közeleg az idő, amikor nem bírok ellenállni, és a kívánósságom úrrá lesz a lustaságom felett! :lol: :lol:

Gyurmi: Esetleg van még abból a tegnapi kalácsból? Nyitom az ablakot..... :wink:

Sarmi: Drukkolok, hogy ne legyen semmi gond!

Cili: Combtőfájás...dettó... :(

Zsuzsa: Óóóó, van még bőven tennivaló ezzel a fészekkel! :D

Enikő: Köszi, igyekszem kitartani! :) Így könnyebb, hogy itt vagytok nekem! :D

Csakegy: Részvétem a reggel miatt!

Manna: Ezek bennem is megvannak, de engem egyelőre csak nagyon nyomasztanak, felszínre nem tör még ez a kétségbeesés a baba és az ellátása miatt (én sztem majd akkor fogok bőni, amikor már élesben megy...bocsánat, NEM megy majd a dolog...)....most egyszerűen nem bírtam már tovább a "bálna testem" és kiborultam.... :(

Zöldi: Körömvágás....hihihi.....halogatom, ameddig csak lehet! :D
[quote]g írta:yőzni fog az ösztön!

óóóó, a próféta szóljon belőled, Zöldi dokinéni! :lol:

Bocika: Ez aranyos volt! :) Ne sírj, várnak vissza! :)

Manna: Én kávézom, kicsi kávé, cukor+soksok tejcsi.

Berni: Nekem a védőnő csak elmondta, hogy 3 doki van (1 pasi+2 nőci), de sajnos egyiket sem ajánlhatja, mert munkakapcsolatban van velük. A pasit már láttam, múltkor bejött vmit kérdezni a védőnőmtől, sztem őt választom.
Jövő héten majd kifaggatom a védőnőt, hogy mit is kell ehhez tennem, mert vmi olyat magyarázott, hogy a doki írja majd fel a bébinek a születése után (vagy előtt?) a gyógyszertárből beszerzendő cuccokhoz a recepteket.

Niki: Szép pocó! :)

Sarmi: De jóóó, hogy kicsit jobb hírek! :lol:
Ja, pocakméret, megtaláltam a mérőszalagom, juhhhhééé! 105 cm a pocim.

Mush: De kis cukorfalat! :lol: És jó a masina is! :D Olyan hájtek a kinézete.

Eszterke: Nekem sincs semmilyen közvetlen telszámom a dokimhoz....kicsit aggaszt is a dolog, majd hétfőn rákérdezek....amúgy annyit mondott még korábban, hogy ha baj van, menjek be a kórházba, ott majd az ügyeletes megvizsgál, és majd ők szólnak neki, ha érdemes bemennie....nem tartom túl profi hozzáállásnak, főleg a pénzért, amit fizetek neki, elvárnám, hogy ennél azért közvetlenebbül álljon rendelkezésre....de hát én mentem hozzá végül is.... :?

Szeles: Nagyon örülök a jó híreknek! :D

Erika: Édesek a rucik! :)

Bocika: Nekem is dögmelegem volt egész nap.... és ez a nap-eső-felhő-eső-nap-felhő-eső.....kéééész, meghibbantak odafent! :P

[quote]H írta:iába mondom neki, hogy Hanna a hasamon keresztül bújik majd ki, ez csak tágul, meg tágul...

Zöldi, ugyan ezt mormolom én is a lenti "szerveknek"! Mindig mondom nekik, hogy ne erőlködjenek feleslegesen, mert Ákos baba nem fogja igénybe venni a szolgálataikat! :D :P
Tyű, ez aztán szép Malacpocak, kedves Bagaméri! :lol: :lol: :lol:

Bkati: A pocim nekem is borzasztó eres...a cicik nem annyira....
bébic

Mush: Dehogy vagy lemaradva a 113-al! Akkor mit szóljak én a 105-tel....

Bkati: 109? Jajdejó, már azt hittem, hogy ufó vagyok a 110 alatti pocakméretemmel.... :oops: (nem mintha ez vmi "verseny" lenne, csak hát ha az átlag 110 fölött van, akkor elgondolkodik az ember...)

Zsebi: De csini vagy, és jól áll a pocak is! :lol:

Cili: Kösziii! Bár jobb lett volna, ha ez a klub létre sem jön, nem? :P
bébic

Na, asszem elkacsázok hajat mosni...az még megy nyögések, jajgatások és "ittfájottfáj" nélkül... :D :P
bébic

Sziasztok!
Egész nap az járt a fejembe, hogy mit szabad és mit nem szabad ennie egy szoptatós kismamának. Nehéz lesz megfelelő táplálékot magunkhoz venni... :roll:
Odáig jutottam, hogy tilosak a K-betűs zöldségek: karfiol, karalábé. káposzta; a hüvelyesek: bab, borsó; a szénsavas üdítők, a rostos üdítők. Segítsetek, ha kimaradt valami.
Szabad pl. mákot, diót, savanyú uborkát enni?

Kép
Kép
gyurmi

Hát akarva akaratlanul de létrejött... ez van, tűrjük, és a végeredményre gondoljunk csak!!!! :lol:

Iszonyat gyomorégés kezdődött...

Kép

Kép
dcili81

úúgy úúúúúútálok mááááár feküdniiiiiiiiiiiii :?

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Gyurmi pont az beszéltük délután, hogy elvileg szabad mindent enni, csak módjával. Meg ha eszel valamit, ami nem tetszik majd a babának, akkor azt úgyis kihagyod...

De itt egy oldal, ahol leírnak mindent:

http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=478

Kép

Kép
dcili81

Hú, Gyurmi, én itt azért még nem tartok...nekem most az is fejtörést okoz, hogy a TERHESSÉG alatt mit szabad és mit nem.... :oops:

Cili: Naná, értük mindent! :lol: Ákos baba oooolyan édesen feszegeti most is a pocakom...iiimáááádom (bár néha nagyon nem kímél....auaaaa..... :P )

Sarmon: Megértelek, de kitartás, ügyes csaj vagy te!
bébic

Igen azt én is szeretem, amikor Dani beindul, de amikor bemászik a bordáim alá, és valamelyik szervemet megpróbálja áthelyezni, na az nem kellemes... tulajdonképpen miért is nem maradhatnk a szerveim ott ahol vannak???? Nálunk most csend van, de ha lefeküdnék, beindulna az tuti... :wink:

Sarmon kitartást! Muszáj pihenned, nehogy Írisz előbb kibújjon....

Kép

Kép
dcili81

Zsebi! Jeeeee! Tök ugyanilyen kanapénk van. Jó ízlésre vall! :wink:

...barátnőm volt itt Hanna vőlegényével. Lepihizek kicsit egy tányér libazsíros kenyérrel.

Kép
zölddisznó

Szopizás alatti evés, ivás: nekünk azt mondta a szoptatási tanácsadó, hogy mindent szabad enni, ami a mamát nem viseli meg. Ha az anyukánál puffadást okoz valami akkor azt ne egye. Ő is azt mondta, hogy figyeljünk rá hogy a babát mi bántja és csak azt ne együk. Kávét is szabad inni. Úgy mondta, hogyha mondjuk valaki reggel szokott egyet inni akkor a reggeli szopizás után igyon nyugodtan egyet. Semmit sem árt vele. Egyedül az alkohol van a tiltólistán, mert az az anyatejben is ugyanolyan arányban található mint a vérben.

Mi nekiálltunk a nappali átalakításának. Most készül az álkandallónk!
Vendég

Zsebi: csini kismami vagy!

Sarmi: kitartást!!! Pihizzél még egy ideig!!!
Vendég

Boci! Az én szoptatási tanácsadómis ezen az állásponton van.
Egy megjegyzés, hogy ha pl. megiszom egy pohár sört, az 3 óra múlva már nem mutatható ki a véremben, ergo a tejemben sem - tehát azt is szabad. :lol: De ez nagyon egyéni, én gyorsan bontom az alkoholt.

Kép
zölddisznó

Zöldi: igen az alkohol felbontás az egyén függő, senkié sem egyforma! Amúgy én már nagyon vágyom egy Bacardi Kólára. Na talán egy év múlva! :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Micsoda fogadtatásra talált a túúúúúrótortám!

Eszterke: Igen nekem a fogadott dokim első alkalommal adott egy kártyát, amelyen a magánrendelő, a mobilszáma, valamint az otthoni vezetékes száma van rajta.

Solya: a micsodám nekem is szokott esténként fájni, gondolom ez a vajúdáshoz képest csak egy olcsó röpke demo :D

Kezdek már nyűűűűgös lenni, én sem tudok nyugodtan aludni.

Köszi, hogy válaszoltatok a kávés felvetésre! Már nincs is lelkiismeretfurdalásom, amikor benyomok egyet reggel. :D

Kérdés: Nekem eddig csak az elején csináltak egy nagylabort (meg aztán néztek egy terheléses cukrot) aztán annyi. Azt mondta a dokim, hogy majd 36. hét körül csinálunk még egy nagylabort a szülésre. Nektek nem gyakrabban volt?

Kép
mannababoca

Manna: nekem volt az elején egy nagylabor, egy akkor mikor terheléses cukor is volt, és majd két hét múlva lesz az utolsó. Ja és bónuszként nekem a munkahelyemen az orvosi alkalmassági alkalmával is csináltak egy nagylabort. Pl. ott derült ki, hogy megy le a vas, a hematokrit és a hemoglobin szintem és az alapján mondta a nődokim, hogy akkor szedjek vasat.
Vendég

Manna: Nekem is ennyi eddig a mérleg...vagyis annyi a plusz, hogy nekem a cukros vérvételkor is volt a cukor mellett nagylabor...a doki azt mondta, 3 van egy terhesség alatt, elején (itt kb. 11. hét), közepe után (26-28.hét, ez egyben a cukros is) és azt hiszem a 36. hét környékén. (de ez utóbbi nem bizti.... :roll: majd hétfőn tudom meg én is)

Nyjah, megvolt a nagygenerál, megnéztem, működik-e még a borotvám és hogy tudom-e használni.... :lol: :lol: :lol: jelentem: jesssz! (bár a "bozótot" hétfőre hagytam, hehe... :P 8) annyira azért nem voltam bátor! :P )
bébic

Bocika! Császár után nem szoktak indítani. Az a korábbi heget jobban megterheli!

Erika! Nagyon édik a rucik!

Magzatmozgás! Én sosem számoltam! Ha hosszabb ideig nem mozog akkor megsimizem, végső esetben leülök a számitógép elé (mivel egy alacsony asztalon van a számitógép, eléggé össze kell görnyednem) erre tuti mozogni kezd! :D

Cili! Lehet enni tejterméket. a tejivást nem javasolják olyan mennyiségbe, mint régen, de ha a baba nem érzékeny rá napi 2 dl nem árt. Ha a baba érzékeny az nagyon hamar kiderül, akkor viszonyt még azokat a margarinokat sem lehet enni, amik tejet tartalmaznak.

Niki, Zöldi, Zsebi! Szép nagy pocakok! Kiváncsi leszek, hogy a pocakméret mennyire függ össze a gyerek nagyságával!

Gyurmi! A K betüsek sem vonatkoznak mindenkire. az is próba kérdése! Van aki eheti nyugodtan, mert a gyereke egyáltalán nem érzékeny rá, más meg ha eszik egy keveset a gyerek görcsöl tőle.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Fájok, mintha meg akarna jönni... 6 mg van bennem..., de a baba mocorog...

Kép

Kép
dcili81

Na, a déli somlóinak szerencsére sikerült bent maradni, kár lett volna érte....

Ez az aranyér dolog nekem metafizika. Egy hónapja, amikor gyakorlatilag semmivel nem lehetett előcsalogatni a medvecsaládot, és a glicerines rásegítés sokszor befigyelt, és minden egyes alkalommal attól rettegtem, hogy most fog előjönni, míg a kigúvadt szemeimet vakartam a fürdő faláról, akkor semmi nem volt. Most, hogy kb. 2-3 hete rendszeresen szedem a Laevolacot, és mellé kb. 3 liter vizet iszom naponta, és ha menni kell, akkor kb. fél perc alatt pikk-pakk túl vagyok rajta (szerencsére), nekem is kijött néhány napja...
Akkor most miért? Valamelyik "doktornéninek" van ötlete? :( :oops: (az események szempontjából mondjuk pont lényegtelen, mert van oszt kész, csak már azt hittem, megúsztam...)

Kép

Kép
gabilany79

Cili: én tegnap este voltam így a sok kocsikázás után, de reggelre elmúlt...

Kép

Kép
gabilany79

Hát én is remélem elmúlik, mert ha nem irány a kórház....

Kép

Kép
dcili81

Szorítok neked...

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Köszi csajok a cukros pisis válaszokért,én is utána néztem a neten és több helyen is azt találtam,hogy terheseknél előfordulhat ez,mégha a terheléses vérvételnél minden ok volt.Most egy picit megnyugodtam de jövő héten talán védőnő többet mond majd.

Sarmi,Zsebi:közvetlen vérvétel előtt nem ettem semmit,de előtte való este igen,és hát nálam a vacsora után mindig van édesség,akkor talán lehet ettől is?nagyon remélem....

Zsebi,Zöldi szép nagy pocakok :D :D

Még egy kérdés:olvastam itt h páran ha van keményedésük vmit szednek arra,pontosan mi a neve?azt fel kell íratni?vagy lehet recept nélkül is venni?eddig (lekopogom),még nem voltak durván keményedések nálam,de azért fel kell készülnöm.
Meg azért persze gondolom a dokinak mindenképp szólni kell róla.

Pocakméret:nekem mindig védőnő méri meg a tanácsadáson,legutóbb 29.héten voltam nála akkor volt 104cm,azt szerintetek ok?

Szoptatás alatti evés:én hallottam már mindkét verziót h pl lehet mindent enni szoptatás alatt,illetve h nagyon vigyázni kell mit eszik az anyuka,na és akkor döntse el a kismama,h mit is csináljon.

Az alacsony vérnyomás is lehet veszélyes a terhesség alatt?Nekem mindig 89,90 szokott lenni,eddig a legmagasabb 110 volt.De viszont az első terehsségnél 140 alá sosem ment.Igaz védőnő tuti szólt volna ha bibi lenne vele...

solya051020
Káld

nekem a 15. het es a 28 het korul volt nagy labor, es tobb nem lesz.

tony elment az otthonba meglatogatni a nagypapajat, mert mar csak 24 orat adtak neki. :cry: :cry: :cry:

KépKép
KépKép
mush589

Szörtelenítés.

Érdemes a ma megjelent kismamában elolvasni a Borors dokinőnek feltett kérdésre a válaszát.

mannababóca

egy kicsit korainak tartom azt hogy megvettétek és ráadásul receptre fillérekbe került volna csak ott meg kell várni ababa születését.

nekem már sztem 148 cm a hasam körbe :oops: :oops:

Látom senki sem hiányolt ma :wink: :wink: :wink:
dokinál minden rendben ment. ctg-n két fájás jött. amúgy egész nap vannak hébe hóba. Még zárt a külső de már papíron 38 hetes vagyok

harivera
Budapest XXI. kerület

zoldi. miben van kalcium a tejtermekeken kivul?

KépKép
KépKép
mush589

harivera. lennel olyan kedves es leirnad a doktorno valaszat??? vannak, akik nem tudnak kismamat szerezni... :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
mush589

huuu odaadtam a barinőmnek az újságot így lehet emlékezetből egy kicsit hiányosra fog sikeredni.

az volt a kérdés a dokinő felé hogy egy csajszi le van döbbenve azon hogy valaki dzsungelesen megy orvoshoz vizsgálatra. És hogy egykét doki kéri hogy szörtelenítsenek vagy ilyesmi volt.

erre a dokinő mondta hogy olyannakűl nem találkozott hogy arra kérte a doki minden kismamiját hogy ott csinálja meg. És hogy ő pl nem éppen ajánlja a teljes szörtelenítést mert a borotválással gyulladást idéznek elő nincs mi meggátolja hogy a bacik bemásszanak a hüvelybe meg hogy a hősz befelé nő és az is gyulladást okoz és hogy a szőrtelenítés az ma már trendi. Egy kis fazonigazítás nem árt ezt is mondta de az pl annyi hogy levágni ollóval a nagy szőrt.
kb ennyi.

Én ezt szűrtem ki ebből.

harivera
Budapest XXI. kerület

Szép jó estét,

Lányok, visszajött a régi parám, az Ultrahang.

Egy hét alatt sikerült 2 minit (kb 3 percest 2 dokim által), egy babamozit (kb 2o perc), és egy nagyobb ellenőrző UH-t begyűjteni.
Szerintetek ettől nem lehet baja a babának? Vagy ilyenkor mivel teljsen készen van gyakorlatilag, nem gáz?

Mi a véleményetek?

Zöldi, kedden nem jutottam el, bár ott voltam a klinikán, de a diatetikusnál. Trombi mondta, hogy egy része a népnek a szülőszoba látogatáson volt, a másiknak légzőgyakorlat volt, ami nem volt valami nyerő. Jövő héten megint rendes éma lesz, csak már babás.

Kép
Kép
zsiraf8

Két kis magzat beszélget egy anya hasában:

Te hiszel a születés utáni életben?
Természetesen. A születés után valaminek következnie kell. Talán itt
is azért vagyunk, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.

Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után. Egyébként is,
hogyan nézne ki?

Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott, mint itt.
Talán a saját lábunkon fogunk járni, és majd a szájunkkal eszünk.

Hát ez ostobaság! Járni nem lehet. És szájjal enni - ez meg végképp
nevetséges! Hiszen mi a köldökzsinóron keresztül táplálkozunk. De
mondok én neked valamit: a születés utáni életet kizárhatjuk, mert a
köldökzsinór már most túlságosan rövid.

De, de, valami biztosan lesz. Csak valószínuleg minden egy kicsit
másképpen, mint amihez itt hozzászoktunk.

De hát onnan még soha senki nem tért vissza. A születéssel az élet
egyszeruen véget ér. Különben is, az élet nem más, mint örökös
zsúfoltság a sötétben.

Én nem tudom pontosan, milyen lesz, ha megszületünk, de
mindenesetre meglátjuk a mamát, és o majd gondoskodik rólunk.

A mamát? Te hiszel a mamában? És szerinted ö mégis hol van?

Hát mindenütt körülöttünk! Benne és neki köszönhetoen élünk.
Nélküle egyáltalán nem lennénk.

Ezt nem hiszem! Én soha, semmiféle mamát nem láttam, tehát
nyilvánvaló, hogy nincs is.

No, de néha, amikor csendben vagyunk, halljuk, ahogy énekel, és azt
is érezzük, ahogy simogatja körülöttünk a világot. Tudod, én tényleg
azt hiszem, hogy az igazi élet még csak ezután vár ránk.

KépKép
KépKép
mush589

zsiraf. miert volt neked ilyen sok uh-d a kozelmultban?

vera. koszi!

KépKép
KépKép
mush589

Lanyok! Egy kis segitseget kernek. Nekunk meg mindig nincs nevunk. ide beteszem ami szobajott. segitenetek? peldaul, hogy melyik angol nev, melyik magyarhoz illik.
A sorrend angol nev, magyar nev, aztan a vezetek nev (Walker). Elore is koccce! :lol: :lol:

Angol fiu nev Magyar fiu nev
Aaron Levente
Joshua Hunor
Samuel Bence
Endre

KépKép
KépKép
mush589

Angol lany nev Magyar lany nev
Abigail RekaDebbie IlmaImogen KaticaMegan PanniIsabel

Koszi, koszi

nem akarja ugy ahogyan en szeretnem, hogy egymas alatt legyenek. :cry:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mush589 2008.10.30 21:53-kor.

KépKép
KépKép
mush589

cian mergezes volt arra fele? sehol senki?

KépKép
KépKép
mush589

na akkor lemegyek kakaot csinalni, es figyelni egy kis babamozgast, mert ebed ota meg se moccant Picur.

KépKép
KépKép
mush589

hello Musi,

szoval kezdődött babamozival... ez ok.
aztán voltam a régi dokimnál (aki segitett összehozni) receptért, mondta azért ránéz, ez max 5 perc volt.
Aztán beparáztatott hogy nagyon soványka, és hogy ez a cukromtol is lehet... na, nekem sem kelett több, mondta egy hét mulva megnézne majd, mert hogy nehogy elkeydjen fogyni bennt.(Eddig mindenki azt mondta, vigyázzak a cukorral, mert tul nagy lehet tőle a baba, ez meg most hogy ettől lehet sovány... :shock: )

Na, este elmentem egz UHra a Magzati Diagnosztikába, ahol szintén doki néz, nem szonográfus...Szerinte minden ok.

Ma meg már annál a dokinákl voltam, akinél szülni fogok, az max 2 perc volt csak....

Na, mindenesetre mozgást van, de bakker nehogy ártson...
Bár egszer Mági irta, hogy neki volt amikor naponta csináltak UH t.

Meg a szülésfelkészitőn is volt egy rész erről, ha jol emléxem...
Zöldi Te emléxel erre?

Kép
Kép
zsiraf8

ja, és azt még nem tettem hozzá, hogy 2. napja mérem itthon a cukromat,és tökéletes, szoval ugy néz ki, hogy okés, csak a rengeteg tej feltornázta a felső értékre amikor voltam laborban.
:shock:

Kép
Kép
zsiraf8

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?