Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok, nekem egyenlőre a hétköznap jobb, akkor a kora délután, úgy 5ig, 6ig. A 'hol'ra nincs ötletem. Ha nem akartok nagy beülős helyre menni, akkor a kis lakásunkban megrendezhetjük az első találkozót, csak nem tudom, nektek nem esik- e ki nagyon. (Ecseri úti metrótól 5 perc séta, szóval nem a város középpontjaKép

Móki
móki

Sziasztok!

Tali ügyben nekem is a hétköznap délután lenne jó, valami olyan helyen, ahonnan a bagósok ki vannak tiltva. Szoktam más topikokat olvasni, ők a Vista kávézóját preferálják nagyon, állítólag kellemes tágas hely. Ismeri esetleg valaki közületek?

Ildikó,
én Debrecenben a Csonka templom melletti második vagy harmadik udvarban levő Kenguru bébi áruházba szoktam benézni, nagyon kedvesek, az árak konszolidáltak és szép dolgaik vannak. Majd megnézem neked a pontos címet, de Piac utca az biztos. Ajánlom még a Mega Toys-t is, de az picit drágábbnak tűnt nekem.

Képzeljétek, hajnalban olyan mocorgás volt a pocimban, nem tudtam aludni őkelmétől Kép Front van?

Móni
kirmon

Talalka ugyileg en is a hetkoznapra szavazok. Hely ugyben nem tudok mit mondani, en is varom az otleteket.

Az egyik rokon ajanlotta a Mini Mano boltot (XIV.,), ma meg is neztem. Szerintem nagyon jo kis uzlet. Az arak is jok voltak. Egy hordozhato agyat 16600 Ft-ert, egy mozeskosarat (fonott) 8800 Ft-ert, polya huzatot (mintas) 2100 Ft-ert mar ki is neztem. Babakocsik is voltak, szerintem az sem volt rossz arban. Azok kozul nekem 3 tetszett, mindegyik 2 funkcios. Az egyik 30550, a masik 32e, a harmadik pedig 34e Ft volt. Szerintem az arak nem rosszak, nem?

Kata,
atlagban a Lehel u-i boltban mennyi volt a -3 funkcios babakocsi?

Eszty
eszty

Kata,
ugy akartam irni, hogy a 2-3 funkcios babakocsi. KépKép

Eszty
eszty

Sziasztok!

Karmen ma ment haza, és bár nagyon fáradt, jól érzik magukat. Küldött egy fotót Orsiról, aki gyönyörű!!!!

Móni!
Dehogy bántottál meg. Mindenkinek lehet rossz napja Kép Még a szülésznőnek is Kép

Én a héten szerdán még megyek UH-ra, és NST-re is. 37 hetes leszek pont.
Csajok, már nagyon közel van az idő... Nem izgulok, csak azon, hogy a határidős munkámat le tudjam adni addig. Kellemetlen lenne, ha a vezér nem tudna előadást tartani, mert aki az anyagot összeállítja, éppen elment szülni Kép Kép

Üdv mindenkinek: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Találkozó ügyben: nekem is jó a hétköznap délután, kivéve a keddet és a csütörtököt, mert akkor tanítok délután (kb. 5-ig) egészen a szülésig. De a többi nap bármikor és bárhol megfelel! A Vista kávézója tényleg nem rossz, csak nem túl pénztárca-barát. Teázni szerettek? Mert teázóból jó sok van a belvárosban (Nyugati vagy Deák környéke), ott általában dohányozni se szabad és kellemes a hangulat.

Móki!
Ha neked nem jelent gondot, hogy nálatok legyünk, akkor részemről az is rendben.

Eszty!
Szerintem azt a bababoltot is érdemes megnézni, amiről szombaton írtam (Baross utca 10.), mert a babakocsik ott nagyon jó árban voltak, és csak Pierre Cardin van, tehát megbízható. Ott aranyos ágyneműket, pelenkázókat és ruhákat lehet kapni.
Szerdán torna?

Lányok!
A Coraban is 2000 forint a melltartó? Mert én az Auchanban vettem 1990-ért, és ugyanaz a márka. Meg vettünk 100% pamut füdőlepedőt, textilpelust, kismamabugyit (illetve shortot, nagyon kényelmes és még jól is néz ki), és egy szép cumisüveget. Szóval oda is érdemes benézni. A kádállványt viszont ezer forinttal drágábban adják, mint a Baross utcai Elefániban.

Puszi!
Brigi (25+3)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok,

KépKépKépKépKépKépKép FIGYELEM KépKépKépKépKépKép

Akkor találkozó napja legyen szerdán, február 12-én vagy 19-én. Mondjuk délután 4-től kifulladásig Kép. Kérem választani!

Akik jönnének:
Szilvus
Brigi
Mariann
Moni
Eszty
Gabi
Kata
Móki

Helyre várjuk a javaslatokat.
Eddigiek:
1. Vista Kávézó
2. Teázó - BrigiKép van esetleg konkrét javaslat?
3. Mókiéknál

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Az időpont nekem tökéletes!

Ma beszéltem a szülésznővel, és 'ünnepélyesen' megkértem, hogy istápolgasson. Kata, Kiderült, hogy 1 hónapban csak 6 szülést vállalhatnak( az ügyeletükön kívül)a Schöpfiben, úgyhogy most nagy kő esett le a szívemről. A szobafoglalást is elintézi. PhűűűKép

Ma a Brendonban néztünk babaágyneműt. Egyszerűen pofátlanság. Párna- és takaróhuzat, fejvédő+ baldachin: 15ezerXszáz. De: a baldachintartót(1900), és az ágyneműt(3900) még külön meg kell venni. Komolyan mondom, vannak helyzetek, mikor az ember nem garasoskodik, de ezt meglehetősen felháborítónak tartom! ( a rossz hírt kiengesztelendő, kaptunk pár babacuccot az egyik ismerőstőlKép )

Köszönöm az együttérzést lábgörcsügyileg, már csak 2 hónap, és végeKép Kép Csak 2 hónap és talizunk a pocaklakóvalKép

Viszont fáj egy kicsit a pocakom( a köldököm felett). Ma voltam doki bácsinál, s azt mondta, hogy ez természetes. A fájdalom tehát marad, de teljesen megnyugodtam, hogy nem babikával van gond, csak az izmaim kicsit nehezebben tűrik a változást. Nem csoda, az utóbbi időben megint kerekedtem rendesen.

Na megyek alszizni, mindenkinek jó éjszakát!

Móki
móki

Sziasztok,

Az lenne a kérdésem, lehet-e kapcsolódni a randitokhoz, vagy már nagyon összeszoktatok? 33. hétben vagyok a harmadik babámat várom így van egy kis tapasztalatom szülésügyileg. Na meg szivesen beszélgetnék hasonló korú pocakosokkal.

üdv,

Rita
boksay_rita

Sziasztok!

Mi taliztunk a ma megint megjöttösökkel a Vistában, de ott dohányoztak. (Mások, nem közülünk!) Kép
Én is szívesen mennék a találkozóra, de Debrecenből ez nem olyan egyszerűen megoldható.

Ildikó!Kép
Kenguru - Piac u. 41. Csonaktemplomtól nem messze egy udvarban, ahogy Kirmon írta.
Brumi - Rákóczi u. 6. A nagy piac mellett.
MegaToys - Nyugati u. 11. A Tescótól a nagyállomás felé haladva.
Szerintem mind jó, a MegaToys lehet, hogy drágább, de nagyobb a választék.
A Corában vagy a Tescóban is érdemes megnézni a dolgokat, mert azoknak jobb áraik szoktak lenni.
A homeo-bogyókat meg lehet, hogy patikában vagy bioboltban kéne megnézni. Ha kell még bővebb infó, akkor szólj, segítek szívesen, én debreceni vagyok. Kép

Ma voltam a dokinál, minden rendben van, a terheléses vércukor eredményem is, megdícsértek a vérképem miatt, eddig mindig (terhesség előtt) vérszegény voltam, de most érdekes módon nem vagyok! Pedig nem szedek túl sok vasat, mert szorulásom van tőle.

Kinek mennyire keményedik a pocakja? Mennyi a normális?

Puszi, Leone (25+6)

KépKép
leone

Sziasztok!

Voltam ma a szülésznőnél, és képzeljétek megismert, emlékezett rám, hogy nála szültem a Norbit.Megmutatta a szülőszobákat, hát mit ne mondjak nagyon szépek lettek, mint egy szállodában. Megnéztem a fizetős szobákat is azok is nagyon szépek, szintén szállodai szobákhoz hasonlóak.
Pénteken megyek hozzá vérvételre. Olyan hihetetlen hogy már nem sok van hátra, éppen akkor született meg egy kismamának a babája, és ott aludt az anyukája hasán. Szóval már nagyon várom, de egy kicsit izgulok is már.
Beöntés és borotválás már nincs, csak ha én kérem.
És a babák éjjel nappal velünk vannak ha én kérem, és nem kell külön megkérdezni a szobatársat.

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok! Ma hazajöttünk. A doki fantasztikus volt, mindennel nagyon elégedett voltam, holnap varratszedés. Féltem a mütét utáni fájdalomtól, de alig volt és ha lett volna akkor is adnak fájdalomcsillapitot aki kér. Én tuti császárpárti lettem. Majd mesélek, most Orsi elaludt, igy van kb. 4-5 órám én is lefekszek.
Tejcsi van böven, nagy nehezen szopni is megtanultunk, nemigen voltak segitökészek a növérek.

Sziasztok: Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szia Karmen!

Orsi nagyon édes-aranyos-szép baba! Gratulálok!Kép
Éreztem, hogy lefekvés előtt be kell még kukkantanom ide Kép

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Lányok!
Szívesen taliznék, de én is már minden nap készülök, úgyhogy most kihagynám. Meg azért így már rizikós utazni, mégha csak 120 km-t is (csak oda Kép ).

Rita!
Üdv köztünk.
Szerintem a lányok szívesen bevesznek a csapatba.
Ha be szeretnél kerülni a táblázatba, írj magadról bővebben.
Név Kép, kor, lakhely, kórház, kiírás, hét+nap, mennyi pocaklakó, hányadik baba, fiú és lánynév.

Üdv mindenkinek: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Ma "csak" 6-kor keltem föl. Már ez is jó az átlagos 3-4-5 órához képest.
Épp mához egy hónpra van a nagy nap!!! Eddig minden rendben, de azért kezdek izgulni.

Kitty!
Te mikor laktál Szegeden? Mi általában nem a Cserepesre szoltunk menni, hanem pl.Dorozsmára, Kistelekre, Mórahalomra, sőt néha még Félegyházára is vásárba. Itt mindenféle dolgokat árulnak (régiségeket, használt cuccokat, ruhákat stb.). Mondtam is a kedvesemnek, hogy most menjünk még el néhányszor, mert utána én egy ideig nem tudok.

A szüléssel kapcsolatban én is úgy gondolom, hogy jó lenne, ha viszonylag időben születne a baba, mert a kiírt nap után nem lehet kellemes a klinikára járni. (Nem is lakunk valami közel hozzá.)

Kitty, Eszty!
Nekem a baba mintha kevesebbet mozogna (35+6), de igazából fájdalmas ritkán volt a mocorgása. Én is mindig figyelem, de mire elkezdenék idegeskedni, mindig mocorog. Meg csuklani is szokott szegényke. Mondta is a férjelm, hogy rá hasonlít, mert gyerekkorában ő is mindig csuklott.

Kata!
Én egyelőre 1 csomag pelenlát vettem (Pampers 2-5 kg, 44 db-os), mert azt mondják, nem árt bevinni a kórházba. Aztán itthon majd kitapasztaljuk, hogy melyik a jó.

Leone!
Nekem még mindig nem keményedik a hasam, holnap már a 36. hétben leszek. Nyilván szerencsém van.

Karmen!
Gratulálok! Örülök, hogy minden rendben van veletek, és hogy már otthon vagytok! Orsi gyönyörű formás kisbaba! Vigyázzatok magatokra, minden jó Nektek!

Szép keddi nappot mindenkinek!
PTünde
ptünde

Sziasztok!

Karmen! Kép Kép
Gratulálok Nektek, a kis Orsi nagyon szép formás kisbaba, látszik rajta,hogy Őt nem viselte meg a szülés. Olyan aranyosan, fürkészve figyel a képen.
Már szeretnék ott tartani, ahol Te!!!

Tünde!
Mi jó régen, 10 éve laktunk Szegeden 2 évet összesen. De nagyon jó volt, csak kár,hogy nem volt egy rokon sem a közelben, így aztán hazaköltöztünk. De hatalmas segítség, hogy a szüleim itt vannak.Munkából még nem nagyon hiányoztam gyerekbetegség miatt. Annak idején én is a klinikán szültem a nagylányomat.

Ma reggel már enyhe, mensi érzés szerű derékfájásaim vannak. Talán mégis elkezdődik valami? Vagy megvárom a 7-i teliholdat.

Kitty
39+0
kitty123

Kirmon, Leone, koszi az infokat.

A hasam nekem is szokott kemenyedni, ugy5-6-szor naponta, neha gorcsol is, de ritkan.

Ildiko(30+5)
kildiko

Brigi,
azthiszem a tornat most is kihagyom. Holnap megyek dokihoz, majd kikerdezem, hogy mi legyen.

Karmen,
orulok, hogy mar otthon vagytok es hogy minden rendben van. Pici nagyon kis aranyos, gratulalok!!!

Eszty 31+1
eszty

Sziasztok!

PTünde! Valahogy elsiklottam....egy napra vagyunk kiírva??????????? Jéééé

Pusz: Kata
LadányiKata

Sziasztok!

Karmen, tényleg nagyon édes Orsi! Gratulálok! De jó már nektek, jó lenne ott tartani!

Eszty, a 2-3 funkciós kocsik nagyjából mind 30-40 ezer között voltak. A Pierre Cardin-ból volt sok, amik szépek is voltak és mindegyiknek az ára inkább a 30-hoz volt közel. Tényleg, már kezdheted a vásárlást, február van!! Majd számolj be, hogy miket vettél!

A Vista kávézót én is ismerem. Elég tágas, de valóban dohányzós hely. Brigi, más javaslat??
Szerintem talán jobb lenne valahol a belvárosban találkozni, valahogy az tűnik a legjobban megközelíthetőnek. Február 12 és 19 az pont csütörtök, nem? Biztos 11-et és 18-at akartál írni Mariann, nem? Egyébként nekem mindkét nap jó még most.

Rita, Üdv közöttünk. Persze, szívesen látunk a találkozón!

Móki, igen tudom, hogy csak 6 szülést vállalhatnak. Ezért izgulok már most. Egész pénteken hívtam a szülésznénimet, de nem vett fel, pedig vasárnap már talán be is mehettem volna hozzá. Ma próbálom újra kereseni. Neked ki lesz a szülésznőd? Felkészítő tanfolyamra nem akarsz menni?

pusz, Kata
katca

Kata,
bizony, mar kezdem a vasarlast. Egy kicsit izgulok is, hogy minden meg tudok-e venni idore. Kép

Eszty
eszty

Sziasztok! Kép

Pár napja csak olvasásra jutott időm, egyre többet írtok Kép

Gabi, Kitty Kép
Nagyon jók a pocakos képek Kép Én is ráveszem a párom, hogy engedjen egyet feltenni az albumba Kép

Leone Kép
Nekem még nem keményedik a pocakom, egyetlenegy alkalommal éreztem csak.
Olvastalak a "friss kismamák"-ban, ahol kérdeztél a borotválásról. Én úgy oldom meg, hogy a párom tartja a tükröt, hogy lássak Kép Muris, nem? Kép Szerintem én megcsinálom majd szülés előtt is, biztos szörnyű amikor szárazon leborotválnak a kórházban. És Szilvus javaslatára viszek saját borotvát a biztonság kedvéért.

Eszty Kép
Én is olvastam, hogy kevesebbet fog mozogni a baba. Nekem mintha többet mozogna, mint eddig Kép Néha picit fáj. Este fél 10-kor menetrendszerint felélénkül, és belendül a mozgásba, hullámzik a pocakom össze-vissza Kép

Karmen Kép
Örvendek, hogy otthon lehettek, és hogy minden rendben! Kép Orsi tüneményes kislány! Kép Nagyon szép baba! Kép Minden jót Nektek! Kép

Ma voltam védőnőnél. Az ők mérlegük szerint csak 1kg-ot híztam 1 hónap alatt Kép De Ő is azzal "fenyegetett", hogy lehet hogy nem úszom meg a vizesedést kórház nélkül Kép Még szerencsére nincs fehérje a vizeletemben....

Kitty Kép
A telihold vagy egy jó kis front biztosan eredményt hoz! Kép Nagyon drukkolok Nektek! Kép Olyan izgalmas, hogy mostantól már egymás után születnek meg a csöppségek Kép

Üdv,
Pumukli
29+6
pumukli

Sziasztok,

Kösz, akkor én megpróbálok alkalmazkodni a találkához. Írok egy kicsit magamról: 33 leszek 15-én két kislányom van egy 3 éves Rita és egy 5 éves Kata, és a pocakban a harmadik (vagy Juli, vagy András). Két több mint fantasztikus szülésem volt az Istvánban Minden beavatkozás nélkül (gátvédelemmel). Akkor szerettem bele a szülésbe, születésbe és ma már dúláskodom is miután elvégeztem a Dúlaképzőt. Csak kórházban kisérek szülést és feltett szándékom, hogy minden kismama megfelelően felkészült legyen mire eljön a nagy nap és olyan gyönyörű élményei legyenek mint nekem.2004 március 28-ra vagyok kiírva ma 32+3 napos vagyok. Na egyenlőre ennyit a többit majd szóban.
Orsihoz én is gratulálok, igazán gyönyörű.

Rita
boksay_rita

Sziasztok!

Karmen, sok boldogságot a babához/val. Nagyon helyes Orsi babád van! Próbálj minél többet pihizni!

Rita, egyáltalán nem késtél le a randiról folyamatosan kapcsolódnak be a leendő és gyakorló anyukák. Üdv közöttünk!

Leone, neken nem túl gyakori a pocakkeményedés, de előfordul napi 1-2,s van amikor semmi, bár én már a 32. hétben járok. Én Magne-B6-ot szedek lábgörcs ellen, lehet, hogy ez is lazít, és ezért nem gyakoribb. Próbálj meg minél többet pihenni, szerintem ez segít-persze, ha ez megoldható.

Tudnátok valami jó helyet, ahol klassz babaágyneműt lehet venni elérhető áron? Teljesen tanácstalan vagyokKép

Csodaszépen süt a nap! Karmen Orsi babája tényleg meghozta a tavaszt!

További szép napot!

Móki
móki

Kata,

annyira összpontosítottam, hogy elfelejtettem válaszolni Neked. A ....Tündit kértem meg szülésznőnek, a Szőnyivel szokott állítólag lenni szülésekkor. Sajnos a vezetéknevét nem tudomKép Csak jót hallottam róla, de azt is hallottam, hogy ebben a kórházban nem nagyon tudsz 'nem jó' szülésznőt kifogni, hál isten!Kép Kép Kép

A szülésfelkészítő érdekelne. Ez is ilyen előadásfélék sorozata? Te mész? Tudsz valami közelebbit róla? Én 4 hét múlva megyek megint dokihoz, utána hetenként CTGre, amit szintén a Tündi fog csinálni, s mondta, hogy ezeket az alkalmakat egybekötjük kórházmutogatással, beszél mindenféléről(szülés, szoptatás, stb, s vihetem a kis listát a kérdéseimmel.Kép )

Szóval a vezetéknevét nem tudom, de a Schöpfis topicban biztos tudják. A tel. számot, ha gondolod, szívesen megírom!

Móki
móki

Rita,
udv kozottunk.

Holnap megyek dokihoz, mar alig varom. Ennekem napi 4-5 kemenyedesem szerintem minimum van, remelem nincs meg kovetkezmenye. Kép

Eszty
eszty

Sziasztok!

Karmen!
Csatlakozom a többiekhez, Orsika tényleg nagyon szép és formás Kislurkó! Pihenjetek sokat és ha van időd, energiád, akkor néha lepj meg minket egy képpel Kép.

Mariann és mindenki más,aki érintett a TALÁLKOZÓban!!!!
Szerda az valóban 11 és 18, tehát egy nappal elcsúsztál a naptárban. Nekem pl. 18-a remek lenne, de a 11-et is meg tudom oldani.
A Jókai utcában (Nyugatinál, Skála Metró mellett közvetlenül) 4 teázó van (a nevüket fejből nem tudom, de van itthon PestiEstem). Ha a környék a többieknek is megfelel, akkor én felhívom ezeket a helyeket, és megkérdezem, hogy melyik nemdohányzó és hol férünk el egy asztalnál ennyien. Ha megvan a tuti hely, akkor foglaltathatnék is asztalt. Ehhez viszont az kell, hogy döntsünk február 11 és 18 között, szóval nyilatkozzatok Kép.

Eszty!
Majd írd meg mi minden okosat mondott a doki a keményedéssel kapcsolatban. Hétfőn én sem voltam tornán, mert péntek óta az ágyat nyomtam folyó orral és hőemelkedéssel, de mára (talán az idő hatására Kép) kivirultam, úgyhogy holnap megyek.

Rita!
Én is üdvözöllek és gratulálok Pocaklakódhoz! Ezek szerint még nem tudod, hogy most kislányod lesz vagy kisfiad? Hú, engem nagyon érdekelne a dúlaság minden részlete, szóval gyere Te is a talira!

Jó éjt!
Brigi (25+4)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Jaj, elfelejtettem valamit!

Eszty, Kata!
Tudom, ez még nem aktuális (vagy már nem lesz az Kép), de leírom, mielőtt elfelejtem (ez mostanában sokszor előfordul: néhány hete összefutottam a volt angoltanárommal, aki egy fiatal nő, és nagyon jó fej. Két kislánya van, itt laknak Óbudán. Kiderült, hogy ő a kerületi baba-mama klubb vezetője. Évente 4-5 alkalommal nagy börzét rendeznek a Kiscelli utcában (Metodista egyház székházában, de nekik nincs közük hozzájuk, csak bérlik a helyet). Sok hasznos, jó állapotban lévő, tiszta holmi olcsón. Elkérte a számom, és ma hívott, hogy március 20-án lesz az idei első börze. Szóval tényleg odébb van még, de gondoltam szólok, mert közel van, és lehet, hogy nem haszontalan elnézni. Ha érdekel valamelyikőtöket, akkor majd mehetünk együtt is.

B

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok,

Nekem bármelyik időpont megfelel, csak le kell szerveznem a gyerekvigyázást, így egy kicsit előbb kéne tudnom az időpontot.
boksay_rita

Sziasztok,

Nekem bármelyik időpont megfelel, csak le kell szerveznem a gyerekvigyázást, így egy kicsit előbb kéne tudnom az időpontot.
boksay_rita

Sziasztok!

Képzeljétek, ma befejezetem a horgolt csipketerítőt a nappali asztalára, amit két éve áprilisban kezdtem el!!! Holnap csak ki kell vasalni, és föl lehet rakni. Nagyon szép lett!Persze nem mindig csináltam, voltak hosszabb-rövidebb kihagyások, meg elég nagyot is kellett csinálni. Meg közben kötöttem egy kardigánt is magamnak, ami azóta is el van rakva, mert akkora lett, hogy még a jelen állapotomban is mellém férne a férjem+ a kutya. Nem tudom, mikor lesz erőm (és időm) lebontani és újra nekifogni. A terítőt is azért akartam befejezni, mert egy ideig nem valószínű, hogy sokat tudok kézimunkázni. Sőt még a fotókat is bepakoltam 3 üres albumba. Szóval csupa ilyen fontos dolgot
csináltam.

Kitty!
Tényleg jó, ha az ember szülei közel laknak. Szerencsére az én szüleim is Szegeden laknak és eddig is sokat segítettek, és ha meglesz a baba, akkor is tudunk rájuk számítani. Főleg, hogy másik nagyszülők nincsenek, mert a férjem szülei sajnos már nem élnek.

Kata!
Igen, egyszerre vagyunk kiírva! Én kezdek már kicsit izgulni. Főleg azért, mert el sem tudom képzelni, hoyg milyen lesz az egész. Persze próbálok én minél több ismeretet szerezni, de úgyis ott derül ki, hogy mi és hogyan fog történni.

Jó éjszakát mindenkinek, remélem, holnap hajnalban nem jelentkezem.
PTünde
ptünde

Sziasztok,

KépKépKépKépKépKépKép TALÁLKOZÓ KépKépKépKépKép
Igazatok van, kicsit elcsúsztam a naptárban.
javaslom próbálkozzunk akkor a 18-a szerdával, addig mindenkinek van ideje szabaddá tenni magát/bébiszittert szerezni stb.

Résztvevők
Szilvus
Brigi
Mariann
Moni
Eszty
Gabi
Kata
Móki
Rita

BrigiKép
teázó ügyben jó az ötleted, majd tájékoztass minket az eredményről.

KittyKép
hajrá, már tényleg nincs sok hátra.

BogiKép
megértem, hogy már nem mersz elindulni ilyen hosszú útra. Ma jártam felétek Kép, Ausztriába menet.

Mariann
tmarianna

Mariann!
És vissza nem jöttél? Kép Kép

Rita!
Üdv a táblicskuban!

Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok,

BogiKép
igazad van, jövet is jártam ma felétekKép

Mariann
tmarianna

PTünde!Kép Ildikó!Kép Pumukli!Kép Móki!Kép Eszty!Kép

Köszi a pocakkeményedős infókat! Nem azért kérdeztem mert nekem sokat keményedne, csak akkor szokott, ha sietek vagy stresszelek valamin. De mivel hétfő óta táppénzen vagyok, remélem mostmár nem is fog! Kép
Múlt csütörtökön Pestre mentem az utolsó értekezletemre, reggelre leesett a hó, a kocsit úgy kellett kikaparni alóla, az utakat olyan korán még nem tudták letakarítani, nagyon csúszott, mire kiértem az állomásra és találtam parkolót szaladnom kellett hogy elérjem a vonatot, amint felszálltam 20 mp. múlva el is indult. Na, akkor kicsit bekeményedett a futás közben a hasam, gondoltam is, hogy ezt többet nem szívesen ismételném meg! Még jó, hogy az utolsó előtti nap volt, az vígasztal, hogy többet ilyen nem lesz.
Furcsa, hogy mennyire különbözőt írtatok, van akinek egyáltalán nem keményedik a hasa, van akinek meg napi 5-6 is van. Csak azt szerettem volna tudni, hogy ez milyen szintig normális.

Pumukli!Kép
Köszi a borotválós infót! Kép

Rita!Kép
Üdv itt! De jó ilyet hallani, hogy jó élmény volt a szülésed! Nahát, te dúla vagy!? Tudsz nekünk hasznos infókat adni? Kép Hogyan készülhetünk fel minél jobban, hogy tényleg jó élmény legyen a szülés?
Az első szülésed is gátvédelemmel történt? Milyen sikerrel?
Ha csak szóban mondod el, én sajnos nem hallhatom.Kép

Leone (26+1)

KépKép
leone

Rita! Bizony jo lenne, ha irnal egy par hasznos tanacsot, mit tehetunk a "szep" szules erdekeben. sajnos nem tudunk mindannyian elmenni a talira.

Ildiko(30+6)
kildiko

Sziasztok! Kép

Én még megvagyok, pedig tegnap este már reménykedtem. Szülői értekezleten ültem, amikor is 3x volt 10 perces keményedésem, úgy fél percekig tarott. Még este görcsölgetett a derekem, aztán reggel már megint rendben volt. Szóval még nem jött el az időm. Már egyre türelmetlenebb vagyok.

Rita!

Tényleg írhatnál egy-két hasznot infót amire érdemes szüléskor figyelni, hátha hasznosítani tudjuk. Másodszor én is gátvédelemmel szültem, és nagyon jó lenne most is, mert a felépülés sokkal jobb utána. Tudom én már elvileg rutinos szülő lennék, de mégis jó lenne egy-két tanács. (7,5 éve szültem utoljára) Hátha már nem is tudom,hogy kell. Na,jó azért halvány emlékeim vannak, de ennnyi idő távlatából csak szép dolgok jutnak eszembe az egészről.

Kitty
39+1
kitty123

SZiasztok!

Brigi, köszi az infokat. Persze, érdekel majd márc. 20-án az a börze és akkor majd már dolgozni sem fogok, úgyhogy szívesen csatlakozom majd, ha mész!! Remélem nagyon, hogy akkor még időben leszünk, én rá egy hónapra vagyok kiírva!
Ha nem gond, akkor jó lenne, ha ezeket a teázókat is meg tudnád kérdezni és akkor ott lenne valamelyikben a találka. Ezek jól megközelíthető helyek.

Móki, beszéltem én is a szülésznőmmel most. Az orvosom mindig ugyanazt a hölgyet ajánlja mindenkinek, mert benne bízik, őt Máriának hívják, jövő vasárnap fogunk hozzá bemenni a kórházba. Az április még talán nem teljesen foglalt neki. Egyébként a Schöpfis topicban én is olvastam, hogy nagyon nem lehet mellényúlni a szülésznőkkel, mert mindegyik nagyon jó. A Tündéről meg külön azt hallottam, hogy olyan, mint egy igazi Tündérke, valszeg én is őt hívtam volna, ha a dokimnak nincs egy állandó szülésznője. Viszont az előadásokról nem tudtam meg többet. Ezek ilyen 1 órás előadások, 6 témában és tavaly mindig fél 5-kor kezdődtek. Mindenki javasolja, hogy érdemes elmenni, de nekem csak a tavalyi időpontok vannak meg. Lehet, hogy fel kéne hívni a kórházat, hogy mikor van a következő. Érdekelne? Egyedül nehezen veszem rá magam...

Kitty, nekem egy-egy időjárás változásnál simán voltak 10 percesnél hosszabb keményedéseim és nem 3x, hanem sokkal gyakrabban. MOndjuk féltem is, hogy nehogy beinduljon valami, mert még most is nagyon-nagyon korai lenne. Drukkolok neked, hogy minden rendben menjen és jöjjön a Babóca időre!

Üdv, Kata (29)
katca

SZiasztok!

Brigi, köszi az infokat. Persze, érdekel majd márc. 20-án az a börze és akkor majd már dolgozni sem fogok, úgyhogy szívesen csatlakozom majd, ha mész!! Remélem nagyon, hogy akkor még időben leszünk, én rá egy hónapra vagyok kiírva!
Ha nem gond, akkor jó lenne, ha ezeket a teázókat is meg tudnád kérdezni és akkor ott lenne valamelyikben a találka. Ezek jól megközelíthető helyek.

Móki, beszéltem én is a szülésznőmmel most. Az orvosom mindig ugyanazt a hölgyet ajánlja mindenkinek, mert benne bízik, őt Máriának hívják, jövő vasárnap fogunk hozzá bemenni a kórházba. Az április még talán nem teljesen foglalt neki. Egyébként a Schöpfis topicban én is olvastam, hogy nagyon nem lehet mellényúlni a szülésznőkkel, mert mindegyik nagyon jó. A Tündéről meg külön azt hallottam, hogy olyan, mint egy igazi Tündérke, valszeg én is őt hívtam volna, ha a dokimnak nincs egy állandó szülésznője. Viszont az előadásokról nem tudtam meg többet. Ezek ilyen 1 órás előadások, 6 témában és tavaly mindig fél 5-kor kezdődtek. Mindenki javasolja, hogy érdemes elmenni, de nekem csak a tavalyi időpontok vannak meg. Lehet, hogy fel kéne hívni a kórházat, hogy mikor van a következő. Érdekelne? Egyedül nehezen veszem rá magam...

Kitty, nekem egy-egy időjárás változásnál simán voltak 10 percesnél hosszabb keményedéseim és nem 3x, hanem sokkal gyakrabban. MOndjuk féltem is, hogy nehogy beinduljon valami, mert még most is nagyon-nagyon korai lenne. Drukkolok neked, hogy minden rendben menjen és jöjjön a Babóca időre!

Üdv, Kata (29)
katca

Sziasztok!

Csatlakozhatok még a talis listához? Mivel én itthon vagyok bármikor bárhova örömmel elmegyek. Kép
Remélem a 2 napja tartó derékfájásom is elmúlik addigra, mert most alig tudok mozogni úgy fáj. Múlt héten is volt 2 ilyen napom, aztán egyik pillanatról a másikra elmúlt. Szerintetek ez normális?

Rita, Kép
Nagyon örülök, hogy csatlakoztál hozzánk. Nagyon kíváncsi vagyok a szüléssel kapcsolatos tapasztalataidra, főleg azért mert én is az Istvánban fogok szülni.

Karmen, Kép
Nagy-nagy gratula Orsihoz. Gyönyörű baba! Kép Kép Kép
Ha lesz egy kis időd írj nekünk részleteket!

Humi
26+3
humi

Sziasztok!

Nekem jó a 18-a, várom a találkozót Kép

Rita Kép
de jó, hogy jöttél, nagyon kíváncsi vagyok mindenre, azt hiszem, alaposan ki leszel faggatva Kép

Karmen,
gratula Orsihoz, nagyon szép, formás kis babuka lett Kép Várjuk majd a beszámolódat Kép

Kitty,
drukkhegyek!!!!! Kép

Lányok, egy kérdés: van egy kismama barátnőm, eljöhet velem a talinkra? Nem zavarna benneteket? Ő most 32. hétben van.

Képzeljétek, napok óta depizek, mert a munkahelyem (persze multi) olyan szemétül bánt velem, nem akarják odaadni a jutalmamat, ami pedig belső szabályzat szerint jár, csak mert eljöttem táppénzre. Nem tudom, ezek azt hiszik, az ember szórakozásból van itthon? Persze hogy eljöttem, mikor a babám élete volt a tét! Kép Na mindenesetre jeleztem a HR-esnek, hogy hozzon össze egy megbeszélést a nagyfőnökkel, mert nem hagyom annyiban. 9 hónapot ledolgoztam az évből, és ezalatt kétszer elő is léptettek, olyan rossz akkor csak nem lehetek!? Úgyhogy most izgulok, mi lesz az egészből!
kirmon

Na röviden megprobálok irni Nektek. Január 19-én kellett befeküdnöm, semmi probléma nem volt amugy. Naponta 2x CTG, 1x 20 perc oxigénnel. Kaptam hetente 1x tüdöérlelö szurit is, mert hogy kicsike volt a baba és tudtuk korábban fog kibujni. 27-én a prof. is azt javasolta hogy másnap legyen meg a baba, mert tul sok volt a kockázat egy hirtelen megindulo szülést nem akartak. Igy az éjjelt a szülöszobában töltöttem, hajnalban burokperedés, reggel császár. Nagyon féltem a mütét utána fájdalomtol, de csak akkor éreztem ha fel kellett kelni, egyébként nekem semmi se volt. Ma vették ki a varratokat, gyönyörü lett, mert bör alatt varrtak, igy semmi se látszik szinte. Orsi jo alvo, étvágya is van.
Képek: http://amina.sztar.hu

Nincs idöm olvasgatni most Benneteket, de kivánok mindenkinek könnyü szülést és jo egészséget a piciknek!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Hűha, remélem Rita még vissza mer jönni attól, hogy így elkezdtük faggatni! Kép
Azért én nagyon kíváncsi vagyok a tapasztalataira és tanácsaira!

Karmen!Kép
Megnéztem Orsit, nagyon kis édes!KépKépKép

Leone

KépKép
leone

Sziasztok!

Na, ma voltam orvosnal. Mindent rendben talalt, nem vagyok kitagulva. Februar vegen vissza kell mennem hozza, hogy megnezzen, aztan kesobb meg ugyis hetenkenti vizsgalat lesz.

Brigi,
hat nem is tudom, majd meglatjuk, hogy a marc. 20-i borzet be tudom-e vallalni. Mert hat ugye 2 hetre ra (5-re) vagyok kiirva.
Tornara nem megyek, pihenest irt elo a doki. Viszont el akarok menni ezekre a tanacsadasokra, amik minden honapban vannak. Jovohet kedden is van egy (ha minden igaz).

Karmen,
baba tovabbra is szep, nagyon jok a kepek, elvezettel nezegettem oket.

Eszty 31+2
eszty

Sziasztok!

Most jöttem Flowmetriáról, minden OK volt. Ha keddig sem lesz semmi, vizsgálat,NST,stb. és ha bármi is nem tökéletes,akkor vége a szabadságomnak, befekhetek a kórházba. Remélem addig nem jutok, beszélek ma Rékával odabenn, hogy nyugodtan jöhet kedd előtt.
Amúgy holnaptól teljes látogatási tilalom lesz nálunk a kórházban. Szegény családom, még be se jöhetnek majd hozzánk.

Karmen!

Nagyon aranyos Orsi, olyan húsos babának tűnik a képen, egyáltalán nem pici. Látom a képeken, hogy milyen boldog vagy. Pihenj sokat, de azért gyere amikor van egy szusszanásnyi időd.

Kitty
39+1
kitty123

Lányok! ezt el kell mesélnem, ugy nevetek majd leesek a székröl. Most történt. Tisztába akartam tenni Orsit, kivettem a koszos pelust, ahogy aládugtam a másikat (éppen idöben!) belekakilt. Amikor ezek után kihuztam a koszosat, sugárban lepisilt. Na jol néztünk ki, minden elázott alatta, még jo hogy már tudok nevetni, nincs varrat. Kép

Kitty! elég kövér lett az arcom, nemigen lesz rólam most több kép. Amugy se én vagyok most érdekesKép Mikor kell befeküdnöd?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok,

KépKépKépKép TALÁLKOZÓ KépKépKépKép

18-ra eddig visszajelzett:
Brigi
Kata
Rita
Humi
Mariann

MóniKép
SSzerintem senkit nem zavarna a kismama barátnőd, sőt! Úgyhogy hozd, 18-a?

Képzeljétek, most hívott egy nagyon kedves volt főiskolai csoporttársam. Már kb. 1 1/2 éve nem beszéltünk. Van egy 3 hónapos kisfia, jövő héten meglátogatom őket. Kép

Mariann
tmarianna

Mariann!
Akkor 18-a nekem is OK! Barátnőmet még nem tudom 100%-ra Kép
kirmon

Sziasztok!

Nekem is jó a 18, így a 18-ra eddig visszajelzett:
Brigi
Kata
Rita
Humi
Mariann
Kirmon
Móki

Kirmon, persze, hogy a barátnődet is várjuk!

Kata, nagyon szívesen elmegyek ezekre az előadásokra! Csapjunk bele - használjuk ki a hátralevő 2-3 hónapot!

Eddig mindig csak azt hajtogattam, hogy nekem semmi bajom, csak a lábam görcsöl. HM, fáj a pocim egy ponton. A dokival beszéltem, egyből tudta, mi a gond- ill. nem gond, csak kellemetlen. Az izom a köldök körül lassan tágul, s elvékonyodik , (s itt egy komoly szót használt: fiziológiás köldöksérv), de azt mondta, hogy rosszabbul hangzik, mint ami ez valójában. Szülés után eltűnik, híre-hamva sem marad. De ha kicsit többet mozgok, akkor fáj. Kép
Mindig úgy fekszem le, hogy reggel már biztos nem fog, de sajna... Na mindegy, ez legyen a legnagyobb bajom. Babika jól van, s az a lényeg!Kép

Brigi, a márciusi börze nagyon jól hangzik, de kicsit betoji vagyok, mert rá 2 hétre elvileg talizunk pocaklakóval, s a doki szerint 20-a után bármikor kopogtathat a gólya, nem biztos, hogy meg merem kockáztatni.

Karmen, Orsi csodaszép! Már én is szeretném a babómat a karomban tartani, megpuszilgatni. Most csak apa tudja puszilgatni a babát, irigylem is érte!

Kitty, megy a drukk az utolsó napokra!Kép

Móki
móki

Helló Lányok!

Teljesen ki vagyok rivulva az időtől! Ma a kellemes torna után egy hatalmasat sétáltam, és minden olyan szép s jó volt. Maradhatna már ilyen az időjárás.

Kép TALÁLKA Kép
Akkor én holnap szorgosan felhivogatom a helyeket, megtudokolom, hogy pocakosoknak melyik a legideálisabb Kép. Majd megmondom, hogy kb. 10-en leszünk, és akkor nem gond, ha eggyel többen vagy kevesebben érkezünk mégis. Ok? Ja! Hány órakor szeretnétek találkozni? Ez fontos, addig nem tudok foglaltatni.

Kirmon!
Természetesen engem sem zavarna a barátnőd, sőt, minél többen vagyunk, annál jobb! Remélem rendeződnek a munkahelyi gondjaid! Pofátlanság, hogy nem kapod meg azt, ami jogosan jár, úgyhogy ne hagyd magad!

Eszty!
Akkor pihenj sokat, nehogy valami baj legyen. De azért a teázásra jössz, ugye? Egyébként az előadások engem is nagyon-nagyon érdekelnének, de ketten délutánonként tanítok. Holnap megyek terheléses vércukorra (KépKép), majd megkérdezem, hogy pontosan mikor is van, hátha a tanítványommal tudunk más időpontot találni. A börzét meg ráérsz eldönteni akkor. A Kiscelli utca nagyon közel van, szóval szerintem nagy baj nem történhetne.

Kata!
Remélem azért a börze előtt még megismerhetjük egymást Kép. A torna már nem aktuális Neked? Meddig dolgozol még?

Karmen!
Nagyon szép kisbabád van, tényleg jó husisnak tűnik a képeken! A történet meg külön élvezet volt, ugyanis vizuális típus vagyok Kép.

No, átnézem a teázók névsorát.
Holnap a cukros lötty ivásával kezdem a napot, már "alig várom" Kép.

Puszi!
Brigi (25+5)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?