Új privát üzeneted érkezett!

A nov. 14. nekem is jó, mert jövő héten pénteken lesz döntés a pályázatainkról, utána már minden mindegy lesz nekem :roll:

Az alsópáhoki buli nekünk bármikor jó, bár elég sok tervünk van jövőre, pontos dátumok még nincsenek.
Minden ettől a gazdasági válságtól függ :twisted:

Nettke,

Nekem egy csomószor jobban is tetszik az ON, mint a Next.

Detti

KépKép
kiliman

Én is megvagyok, csak 4 napos családi körtúrán voltunk a nagyszülőknél.

Akkor nov 14 tali kinek OK?
Helyszín mi legyen?

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Cat!

A fiúk mától vannak bölcsiben, tegnap totál ki is készültem. Este már képtelen voltam velük foglalkozni, egyszerűen megbolondultam tőlük.
Enyémek is szeretik a postás Patet, de nincs dvdnk. :(

Detti!

Szuper lehetett Ausztria, így tényleg ki lehet kapcsolni.
Képzeld tegnap befejeztem a VM 2. évadját. Már alig várom, hogy elkezdjem a 3. évadot is.
Mi volt a bébyszittóval?

Tali: Nekem is jó a nov.14. Helyszín: Megint bent legyen a belvárosban? Végül is az jó mindenkinek...

Nettke!

Az amcsi cuccokat is ettől a lánytól rendelted? Én is jobban kedvelem azokat, bár lehet, hogy csak azért mert nekünk mindig azok voltak, a hugom rendelt minden szezon előtt egy hatalmas ruhacsomagot nekünk. Gap, Old Navy, ezeket imádom.
Mondjuk most nem a legjobb rendelni az árfolyam miatt....

Most rosszul vagyok, mert úgy behagymáztam reggelire, pecsenyezsíros kenyeret ettem. Így hogy megyek a fiúkért??? El fognak ájulni tőlem a dadusok... :oops:

Még egy autós storym van, bár nem olyan izgi. Jöttem haza a Savoya Parkból a fiúkkal+unokahugommal és én álltam legelöl a piros lámpánál, ami sehogy sem akart zöld lenni. Már tök sok idő eltelt, láttam, hogy van aki visszafordul, van aki rámegy a 6-os útra,jobbra, ami előttünk volt. Én nem mertem átmenni rajta, amíg nem zöld, mert azért elég nagy rajta a forgalom. Aztán bekopogott egy srác az ablakomon, hogy legyek szíves egy kicsit közelebb állni a lámpához, mert az érzékelős, és csak akkor lesz zöld. De nagyon udvariasan és kulturáltan. Még vannak ilyen emberek. Azóta már minden lámpához közelebb állok, ki tudja...

Na megyek pakolászni....

Kata

Kép
kateduo

Kata,
hú.. jól viseled. Nem is tudtam, hogy van ilyen lámpa!!! De ciki.. :lol:

NNa, megvolt a sebészet, semmi extra, 6 hónap múlva menni kell, addig bezáródhat a vízsérv, várunk. Semmi rémes.
De ha már ott voltunk, megmutattam a fityma-letapadást is, na azt megcsinálták szegénynek, hátrahúzták. Most kicsit nyafi, de jár pisilni rendesen, holnap kell magunktól is hátrahúzni újra. Kis hős!!!

Kép
nettke

Nettke!

Szerintem csak olyan kihaltabb helyeken, ahol nem kell, hogy zöld legyen időnként, mert ráér akkor, ha megy arra valaki. Mint pl. a zebráknál, ahol jelezni kell. Persze jó tudni, hogy ilyen is van. De hogy a srác honnan tudta??? :shock:

Jó, hogy azért Beninek nem kell csinálni semmit, reméljük megoldódik magától. Húúú, ez a fityma hátrahúzás...., szegény. Attila csinálja itthon a fiúknak, én nézni sem bírom, szó szerint rosszul vagyok tőle. Viszont Gergőnek egész jó, szerintem neki jó lesz magától is, de Vendelnek valószínűleg kelleni fog orvosi segítség. Mennyi idős korig kell ezt megcsináltatni? Sosem tudom. Mondjuk már elég hülyén jön ki a dolog, hogy 3 évesen az apjuk csinálgatja nekik, Gergő mondta a múltkor, hogy a kukijának van "szája". :roll: Gondolom jobban megszemlélte.

Ma már nem csak én borultam ki, hanem Attila is. Egyszerűen kezelhetetlenek!!!! Már az utcán hallotta, hogy hogy ordítanak.
Remélem jön megint egy nyugisabb időszak. Már alig várom.

Na jó éjszakát!

Kata

Kép
kateduo

Nettke,

Ambrusnak már megcsinálták ezt a fityma letapadást, azóta is ordít, ha hátrahúzza apa a fütyijén a bőrt :cry: Nem azért, mert fáj neki, hanem a rossz emlékek miatt.
Bernátnak meg kell még csinálni, de majd...

Mit szóltok a Balettcipőhöz nov. 14-én?

Detti

KépKép
kiliman

Kata!
Nálunk Bencus 15 hónapos volt, amikor felhúzta Neki a doktorbácsi. Aznap az első pisilés küzdős volt, de aztán semmi...azóta is OK. Szerintem mielőbb menjetek, hogy ne legyen emléke róla a srácnak!

Detti!
Én nem ismerem a helyet, de örülök ha valami új helyre mehetek. Ha nem kell belepréseljem magam egy tütübe, akkor felőlem király! ;-)

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Vikóka!

És hol csinálják? Sebészet?

Detti!

Én sem ismerem, de nekem jó!!!!!

Kata

Kép
kateduo

Balettcipő.. sose voltam ott. Hol van??

Kép
nettke

www.balettcipo.hu

Szerintem nagyon finomak a kaják (ismerem a szakácsot) és megfizethetők. A hely is rendben van.
Ki jön még? Lilla? Brigi???? (bár nem tudom hogyan tudod megoldani), Edit??? Kit hagytam ki?

És különben is, merre vagytok?

Kérdés: tudom, hogy már volt szó róla korábban is, de nem nagyon van időm visszakeresni, hogy milyen hidegpárásítót használtok és ajánlotok? A barátnőm kisfia kruppos lett, és szeretne venni, de tanácstalan.

Detti

KépKép
kiliman

Hát csajok én ezt most kihagyom. :) :) :) Csajszi még nagyon cicifüggő. :wink:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Kata!
Gödöllön van egy gyerekorvos, aki nagy spiller ebben. Nekem őt ajánlották, és bejött. Én még a Heim Pálban hallottam ilyen dokit. Ha érdekel, meg tudom szerezni az elérhetőségét.

Detti!
Én most eléggé körbejártam a hidegpárásító témát. Nekem tetszenek a Tefal-ok (ilyen van Lilláéknak, meg Catéknek), és egy barátnőméknek Boneco van. Ez utóbbiba lehet Salvus vizet is tenni, de nagyságrendileg drágább is. A Tefal 13 -15.000 HUF, míg a BONECO kb. 30.000 HUF.

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok :)

Nekünk a Bethesdában csinálták meg Oli fütyijét. A saját gyerekorvosunk ajánlotta, nem kellett bejelentkezni. Szintén felhúzták, volt kis pityegés az elsö pisikor, de semmi több. Kapott egy játék buszt utána, és kutya baja volt. Azóta is simán jár neki, már magának mossa.

Nekem jó a Balettcipö. 8)

Hidegpárásító: Tefal van, tökéletesen megfelel. Viszont évente kell vízkötelenítö kazetta bele, most vettem 3.990 Ft. :evil:
De nagyon aranyosakat lehet kapni. Láttam egy elefántost, ami az ormányán köpi a vizet. :D

Többiek merre vannak?????

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Párásító: Szerintem ha a krupp miatt veszik, akkor elég a sima párásító, nem kell salvus vizes, elég a tízenvalahányezres.
Egyébként a mi boneconba is kell vízlágyító valami, amit időnként cserélni kell. Mondjuk még nem kellett.

Vikóka!

Ezt még átgondolom. Most megijedtem, de tudom, hogy muszáj lesz.

Cat!

Ez jó ötlet, egy kis vigaszdíj.

Edit, Ditke, Többiek! Nagyon rég írtatok!

Kata

Kép
kateduo

Köszi a hidegpárásító tippeket:-)

Akkor lefoglalhatom a helyet? Baba, Annamari? Ti jöttök?

Képzeljétek, kiderült, hogy Bernát miért pisil be. Tegnap jöttünk haza a bölcsiből, és Ambrussal elkezdtünk énekelni egy dalt, én meg mutogattam is hozzá. Mindeközben Bernát bepisilt az utcán. Tök kiborultam, és kérdeztem tőle, hogy miért csinálta. A válasz: mert Ambrussal énekeltél és nem foglalkoztál velem :shock:

és basszus, most is bepisilt, mert "nem figyeltél rám".

Na, most már rá kell figyelnem...

Detti

KépKép
kiliman

Balettcipő oké. Én megyek, ha isten is úgy akarja.
Kata,
hamar túl van rajta, kb. 15 mp az egész. Most még este a visszahúzogatás küzdős, sír, mert fáj, de sztem pár nap és begyógyul, és el is felejti.. remélem. Remélem nem lesz úgy, mint Dettinél.
Detti,
Bernát egy zsarnok!! :shock: Hihetetlen, hogy egy ekkora gyereknek milyen eszközei vannak, hogy rá figyelj.

Hol vesztek vízkőtlenítő tablettát a párásítóba????

Kép
nettke

Hello!

Én is megyek talizni remélhetőleg. Bár még itthon nem pedzegettem...

Mi Isztambulban voltunk 5 napig kettesben- hát, volt már jobb is: végig szakadt az eső, szrá áztunk a vízálló cuccokban. :evil: Alig láttunk valamit a városból és így az se tetszett különösebben. :(

puszi mindenkinek, de totál el vagyok havazva én is, írogatom a szakdogát, már a hatodik adag mosást rakom be és a manók is itthon vannak a héten a szünet miatt. :?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Köszi az érdeklődést, de rendesen el vagyok havazva, csak olvasni ugrom be, írni már nem futja :(

Megvagyunk, de dolgozom, meg most épp van egy továbbképzés, oda is járnom kell. Mindjárt indulhatok, délután kezdődik. :(

Jó talizást mindenkinek aki megy!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Én is csatlakoznék a 14-i talihoz, ha még beleférek. :oops:

Lilla,
szegények, akkor ezt jól kifogtátok :( , itthon meg végig tök szép idő volt.

Detti,
nem semmi Bernát, hogy hogy harcolja ki magának a figyelmet! :shock: És ilyenkor mit lehet tenni, hogy ne szokja meg, hogy ezzel elérhet dolgokat? :roll:

Nem tudjátok, hogy hol lehet aquadoodle-t venni? Tudom, hogy tavaly nagy sláger volt, de most valahogy nem igazán találok. :(

Kép
baba888

Most csak Babának, mert rohanok.....

http://toystore.hu/shop/product.php?kez ... 0c4f4a3b4f[/url]

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok,

akkor lefoglalhatom a Balettcipőben az asztalt nov. 14-re? Vagy már kérdeztem?

Detti

KépKép
kiliman

Detti,
sztem lefoglalhatod.

Edit,
hol vagy??? Jól vagytok??

Kép
nettke

Detti!
Foglald!
Eddig, aki jön (bocs, erre emlékszem):
Detti
Nettke
Kata
Cat
Lilla
Baba
Vikóka

Jelentem ma ismét nekiindultunk az ovitémának: pont ma gondoltam végig, okt 6-án voltunk először és ma volt a 7. napunk az oviban (betegség, szünet stb). Luca imádta (vacsinál közölte, hogy menjek már el az oviból, mert ő egyedül szeret az oviban lenni), Bence viszont még soha nem volt ennyire résen, hogy merre vagyok. Remélem holnap már jobb lesz, és szép lassan haladni fogunk előre. Ja, Luca ma este közölte, hogy menjek el nyugodtan az oviból, ő majd vigyáz Bencére.

Kérdésem is van: este (lefekvés után) mindig megy nálunk a pisilni, kakilni kell mizéria (értsd kikérezkednek a WC-re, és hol van eredmény, hol nincs.) Szerintem inkáb a műsör a lényeg. Mit tegyek? Van ötletem, de előtte gondoltam kérdezek a tapasztaltaktól! Lécci!!! Ja, még van pelusuk, így annak azért örülök, hogy kijönnek, ha kell!

Na megyek, mert Zsolt Németországban van pár napig, és bizony eléggé kitikkadok.

Ja, és egy komoly családanyás fotó a végére:
Kép

Jó éjt!
Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Vikóka :)

Komoly a kép!!!! :D

Esti szórakozás: Mindig volt és lesz is. Ha nem pisi/kaki, akkor szomjas vagyok, ez a maci kell, fázom stb. Nálunk a mese után már nincs kimászkálás. Persze nem mindig sikerül betartatnom.

Én is mutatok egy vicces képet. Idén ezt kapják a rokonok/nagyszülök karácsonyra, naptár formájában. Tehát pssszt!!! :wink:

Kép

Cat
Kép
cateye

Csajok,

Akkor lefoglaltam a helyet nov. 14-re, este 8 órára.

Úgy látom, nagyon el van foglalva mindenki :roll: Én igen, de elvileg pénteken vége van nálunk az őrületnek a munkahelyemen...

Edit, Brigi,

Nagyon régen írtatok már!

Detti

KépKép
kiliman

Cat,
szuper a kép :lol:
Ma jutott eszébe Natusnak, hogy mi lehet Samuval és Olival ott a "bölcsiben". Mondom már ők is ovisok. Natus: biztos a cseresznye csoportba járnak. És a jelük, Olié biztos autó, Samué meg hajó!! :lol: :lol:
Tényleg mi a jelük, mit mondhatok??

Vikóka,
jó volt a szülinap? Ezt az állatot te kaptad? :lol: Szép ez a kép!!

Detti,
kitartás, az már csak 3 teljes nap..
Én is elgondolkodtam már, hogy az amerikai elnökválasztás izgalmai vagy a gazdasági világválság vetette-e vissza az internetezési kedvet itt a fórumon??? 8) :D

Kép
nettke

Nettke :)
Aranyos Natus, hogy gondol a fiúkra. Nekünk a bölcsis csoportkép ki van téve a komódunkra, és mindig nézegetik. A múltkor Samu mondta, hogy "Ha lecsukom a szemem már nem is emlékszem Sári, Nati és Benire, ilyenkor megnézem a képet a komódon, és már emlékszem is." :D

Nem lött messze Natus, Olinak az autó a jele, Samunak a házikó. 8)

Ne legyen igazam, de Editéknél szerintem haláleset történt, azért nem jelentkezik. :( :( :( Az ikres fórumon árult egy férfi alig használt borotvát, családi haláleset miatt, továbbá a fiúknak keresett ünneplö nadrágot. :( :(

Cat
Kép
cateye

Sziasztok :)

Köszi a hiányolást, de minden időmet a kertben töltöm, amit a gyerekek hagynak nekem, estére meg úgy kidőlök, hogy rögtön elalszom, amint egy kicsit is lenyugszik a helyzet.
Borka beteg volt, még itthon tartottam hétfő-kedden, úgyhogy kipróbáltam milyen az egy nagy és egy kicsi. Egész tűrhető, de szegény Borka úgy unatkozott, hogy folyton mondogatta, hogy ő a testvérével akar játszani. :)

Cat, Viki :)
Nagyon helyesek a képek!

Lilla :)
Sajnálom az esős időt! Azért remélem pihentél is a nagy hajtás előtt. :)

Mindenkinek puszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi,
Te néha igazoltan hiányzol :D ezt sztem mind értjük. Babóka gyarapszik? Van már valami napirendetek?

Cat,
akkor biztos ez lehet.. rettenet.. majd próbálom telefonon Editet. :cry:

Nekem egyébként szinte minden nap panaszkodnak a gyerekeimre az oviban :oops: eleinte itthon zokogtam is egy sort, hogy miért van velük folyton baj.. most már kicsit jobb, inkább az óvónőket hibáztatom 8)
Nemigazán kooperálnak, nem szeretnek egyedül öltözni (tudnak), nem elegyednek más gyerekekkel stb stb.
Főleg Sárika a főbűnös, de néha Nati is "rossz". Itthon persze sulykolom, hogy szófogadónak kell lenni, öltözni kell ügyesen, de persze nem mindig javulnak meg ettől. Most már azt gondolom, amit itt is szoktunk egymásnak írni, hogy ez azért a részükről is nevelést igényel, és bocs, ha a lányom nem olyan mint a 25 másik, egy-két nehéz gyerek belefér, nem?...
Mit tudok annál többet tenni, hogy mint a papagáj szajkózom ezeket?? (Próbáltam csoki/édit megvonni, de fogalmuk sincs estére, hogy miért büntetem őket, mért kap csak a Beni.)

Kép
nettke

Nettke!
Igen, a nagy plüsskutyát én kaptam. A barátaimtól kaptam a szülinapomra, mert tudták, hogy mindig vágytam egy ilyen nagy kabalára. Szóval most van. Amúgy Tequilának hívják. Egy napot kaptak vele a Lurkók, de most már az enyém. A buli amúgy nagyon jól sikerült, jó volt egy kicsit kikapcsolni az itthoni mindennapokból. Ja, és megint élményajádékot kaptam: egy fél napos kikapcs és kényezetés a Mandala day spa-ban. Azt hiszem rám fog férni...

Ovi hírek: ma hős voltam. Lulka le se sz..., Viszont annak ellenére eljöttem az oviból, hogy Bencus sírt. Ebéd közben érkeztem vissza, de az óvónéni mondta, hogy még ne jelenjek meg, mert olyan jól alakult a délelőtt. Hazafele Bence is azt mondta, hogy jó volt az oviban. Szóval most holnap is próbálkozom....olyan furcsa volt egy délelőttnyi szabadidő. Turiztam, ajándékot szereztem be egyedül!!!

Már úgy várom a jövő heti talit!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Nettke :)

Szerintem te is tudod, hogy a munkahelyről nem tudod megoldani az ovis problémát. Kicsit az ovónőknek is kellene segíteni a lányoknak. Például, hogy nem vegyülnek, az az Ő minősítésük is. Be kellene vonni őket játékokba, csak velük is foglalkozni kicsit külön. stb. Miért kell minden gyereknek egyformának lennie?

Te mindent jól csinálsz. Csak szajkózni tudsz, ezerszer is elmondani nekik, hogy viselkedjenek.

Én most nagyon elégedett vagyok az ovónénikkel. Meséltem, hogy sokat panaszkodtak a fiúkra, hogy gond van velük, mert a Laura meghülyíti őket, főleg Olit, és akkor Laura szava erősebb az ovónéniknél. Na azóta örömmel újságolták, hogy sokat javult a helyzet, mert megoldották, hogy szétválasztják Laurától a fiúkat, és a foglalkozásoknál ha nem akar résztvenni, hogy ne zavarja a fiúkat átteszik a nagycsoportosok közé, mert ott nem zavarja a gyerekeket. 8) A múltkor mentem értük, és az ovónéni csak az én két fiammal puzzlet játszott az asztalnál, és dícsérte őket milyen ügyesek. Nagyon jól esett. :D

Brigi :)
Nem csoda, ha fáradt vagy!!! Én orra is buknék. Szerintem még mindig a csecsemőkori nem alvást pótolom. Tudsz azért Emesével aludni ha a csajok oviban vannak?

Fog ez az ovi menni. Kérdezted, hogy meddig tartott a reggeli sírás?

Csajok :)
Én ki vagyok akadva az ovis étrend miatt. Szörnyű, hogy mennyi édességet kapnak a gyerekek! Rosszul vagyok attól, hogy majdnem minden nap leves és valami édes tészta van pl. szilvás gombóc, diós tészta, mákos tészta, bukta, vagy kakaós tejbegríz stb.
Nagyon ritkán van főzelék, ha nem édes tészta van, akkor hús rizzsel vagy krumplival. De akkor is van utána túró rudi, a múltkor kinder tojás volt. Miért kell már ilyen kis korban rákapatni őket az édes ízre? Szörnyű a fogaknak is, de néhány kislány már ekkorának is olyan vaskos, már itt kezdik a hízást, nem beszélve az egészségükről, hogy alig kapnak zöldséget. Gyümölcsöt nagyon sokat kapnak, ezzel nincs gond, de zöldség alig van. :cry: :cry:
A bölcsis kaját visszasírom, mert ott minden nap volt főzelék.

Cat
Kép
cateye

Vikóka,

Az én lelkem is elég gyermeteg, imádom ezeket a hatalmas állatokat :lol: Hányadik szülinapod is volt? 18? 20?

Brigi,

Elismerésem, hogy három gyerekkel ilyen jól elbírsz!

Nettke,

Valahogy átérzem a helyzetedet... Bár mostanában már elég kevés panasz van a gyerekeimre, de azért nem felejtem el soha, hogy minden nap azzal fogadtak, hogy Bernát milyen rosszaságot követett el már megint.
Hidd el, elmúlik, és egyáltalán nem a te gyerekeiddel van baj. Az emlékeimben két nagyon édes kislány van :) Bármilyen probléma is van (ami valószínűleg annyira nem is olyan nagy), azt az ovónőknek kell megoldani. Én is kiborultam egy csomószor, úgyhogy megértelek.

Cat,

Hááát, igen. Junior, ugye? A bölcsi ezért is jó, mert ott helyben főznek, az aznap megvásárolt zöldségekből. Mindennap van főzelék, gyümölcs. Édesség elég kevés.
A kaja ellen nem tudsz tenni semmit, sajnos :(

Akármi is történt Editékkel, remélem jól vannak, és hamarosan jelentkezik!

Ambrus belázasodott :( Egy éve nem kellett használnunk a lázmérőt... Kihívtuk a dokit, aki szerint semmi baja nincs: nem piros a torka, nem gyulladt a füle, nincs semmi a vizeletében...
Nagyon rosszkor jött az egész, mert holnap bemegyek a munkahelyemre délelőtt és csak másnap délután kettőkor jövök haza. Szerencsére anyukám pénteken tud jönni, holnap meg délre megyek csak dolgozni, utána Árpi vigyáz rájuk.
Remélem, Bernát nem kapja el ezt a valamit...

Detti

KépKép
kiliman

Cat!
Igen, azt mondták, hogy kb. 15 perc volt, ami nehezebb volt, utána még egyszer kérdezte meg a benti játék során, hogy anya merre van, aztán válasz után nem foglalkozott tovább a kérdéssel. Kint meg nem is hiányolt egyáltalán, és az ebédnél sem. Ma este a lefekvésnél, amikor megbeszéltük a holnapi progamot, ő mondta bele, hogy "ovi, anya megy a dolgára, ebéd, aztán anya jön értünk". Bizakodom...Szerintem elég jók vagyunk...

Detti!
Jaj, ugyan már! 25 éves lettem! Szerintem jó, ha az emberben van valami gyermeki...

Editért én is nagyon szorítok! Ha bárki tud valamit írjon! Please!

Vikóka

UI. Jaj, ezt a vonalzót le kellene már cserélnem! :oops:

Viki

KépKép
vikóka

Ezt a cuccot ismeri valaki?
http://www.minimano.hu/termekeink/ottho ... rancs.html

Eddig a Tefalt szándékoztam megvenni, de megtetszett ez. Bence mindig problémázik a szoba éjszakai megvilágításán, így gondoltam két legyet ütök egy csapásra.

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Vikóka,
nem ismerem, de jópofa :D Látod, de ügyesen alakul ez az ovizás!!! Lassan beleszoknak végre.

Köszönöm mindenkinek a bíztatást :D tudom, tudom.. de azért sz.r érzés, tegnap sem kooperáltak a tornán. Mindig a panasz csak. Remélem mihamarabb "kinőjük" ezt is, és utólag csak nevetek rajta, hogy emiatt szomorkodtam!
Editnek írtam tegnap sms-t, remélem jelentkezik valamikor.

Kép
nettke

Sziasztok!

Itt vagyok!Elnézést,hogy minden szó nélkül eltüntem és köszönöm,hogy ennyire aggódtatok értem/értünk.

Sajnos,Cat-nek jók voltak a megérzései.Apukám 3hete elment közülünk. Nem mondhatom,hogy váratlanul,hisz tudtuk,hogy ez bekövetkezik.Mégis nagyon megrázott bennünket.Irtó ambvivalensek az érzéseim.Hisz tudom,hogy neki "odaát" sokkal jobb (már nagy fájdalmai voltak és nem bírta a morfin-tapaszt,a gyógyszer meg már nem használt neki),de nagyon hiányzik és rossz érzés hazamenni,üresen látni az ágyát.
Azóta elég sok minden történt,van egy csomó intéznivaló,az anyuval is igyekszünk többet törődni,együtt lenni. A fiúk nem vették olyan simán a papa-elvesztését,mint gondoltam.Dávid nagyon sírt,nehezen viselte a temetést.Annak ellenére,hogy tisztában volt a valósággal.Benivel és a Marcival egyszerűbb volt,bár ők szinte naponta beszélnek azóta is arról,hogy most hol van a papa,mit csinál stb. Olivér viszont kiabált velem,amikor elmondtam nekik,hogy a papa kisangyal lett és többé már nem láthatják őt. Ő ritkán emlegeti,de akkor úgy beszél róla,mintha még élne.Nehezen akarja elfogadni,hogy nincs már köztünk (ők ketten nagyon közel álltak egymáshoz,Oli nagyon hasonlít apukámra). Ezzel együtt újra aggresszív lett Olivér,mind itthon,mind az oviban gondok vannak vele. (kisajátítja a játékokat,verekszik)

Nettke!
Neked külön köszönöm az érdeklődő sms-ed!Ne haragudj,hogy csak itt válaszolok rá!
Ne izgasd magad az ovi miatt.Uncsitesó anno 1évig nem volt hajlandó tornázni az oviban,most meg tesitagozatra jár.
Beni,Marci sem csinált eleinte semmit a többiekkel.2-3szor látniuk kellett,hogy ott hogyan zajlanak a foglalkozások.Amikor már tudták,mi fog történni,beálltak.(elöször ezen a héten történt,hogy festettek,libát készítettek Márton-napra). Oli meg a kezdetektől csinál mindent.
Az meg,hogy nem öltöznek?!Tavaly az enyémek már mindent egyedül csináltak,most meg még az alsónacit is nekem kell rájuk adni.Tisztára mint a csecsemők.
Ja és te sem panaszkodsz az oviban,hogy otthon nem ettek,nem kakiltak,nem pakoltak össze stb.Így az óvonők se tegyék ezt!Minden piti dolog miatt ne nyafogjanak!Kezdetben nálunk is ezt csinálták.Aztán én nem reagáltam ezekre,sőt most már nem is kérdezem meg naponta az óvonőkat,hogy mi történt. Így nem is jönnek hozzám ilyen apróságokkal. Próbálj közömbös lenni ezekre és főként ne büntesd a gyerekeket emiatt (max beszéljetek róla,de azért ne naponta)!Inkább dicsérd sokat Benikét a lányok előtt,ha látod,hogy ő részt vesz a foglalkozásokon!Ez ösztönzőleg fog hatni.

Detti!
Jobbulást!

Cat!
Hű,ez a kaja elég gáz!Én is ki lennék akadva.Nem tehetsz mást,mint otthon már nem adsz nekik édességet és próbálsz minél több egészséges dolgot megetetni velük.
Illetve van még egy drasztikus dolog,amit kipróbálhatsz:írsz az ÁNTSZ-nek (akár név nélkül).Nekik minden panaszt ki kell vizsgálni.Ugyanis meg van határozva az is,hogy óvodai étkeztetésben milyen tápanyagból,mennyinek kell lenni. Ha ezeket az értékeket nem tartják be,megbüntetik őket.Egy panaszos levélre vizsgálatot indíthatnak a Junior ellen.Hátha erre változik valami!

Vikóka!
Ügyik vagytok ovival!
Ezt a készüléket nem ismerem,de nem foglal nagy helyet ahhoz,hogy állandóan elöl legyen.Mi a párásítót csak akkor vesszük elő,ha kell.Mert a fiúk szeretettel "vizsgálgatják".Hiába van fönt a polcon.
Én éjszakai fénynek (anno) konektorba dugható fényt használtam.Igaz nálunk a konektor magasan vannak.

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit :)

Öszinte részvétem. :( :( :( Sok eröt kívánok a történtek feldolgozásához!

Oli viselkedése érthetö. Szegénynek fel kell dolgozni valahogyan az öt ért veszteséget, és csak így tudja. :( Gondold el, hogy ilyenkor mi is törnénk zúznánk elkeseredésünkben.

Jópofa ez a párásító. Engem ami érdekelne az a vízkötelenítése. Folyamatos lesz-e hozzá a vízkötelenítö ellátás? Azért egy Tefalnál ez biztosabb, ha más nem írok a gyártónak.

Cat
Kép
cateye

Edit!

Nagyon sajnálom és fogadd őszinte részvétemet. Szegény kis lurkóknak és Dávidnak is nagyon nehéz lehet. Kitartást kívánok Nektek.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Edit!

Őszinte részvétem :( :(

Cat!

Ehhez képest nálunk nagyon jó az étkeztetés. Soha nincs csoki, ebéd mellé vagy savanyúság vagy gyümölcs van. Főzelék mondjuk csak 2x egy héten, egyébként rizs, krumpli, igaz, édes tészta max. 1x vagy nincs. Mondjuk az enyémek itthon sok főzeléket, zöldséget esznek, nyersen is répát pl. szóval ezen nem aggódom.
Én már azon kiakadtam, hogy tavaly a mikuláscsomagba szénsavas üdítőt meg szeletes csokikat tettek. Én itthon ilyesmit sem adok, max. néha gumicurot, vagy nagy ritkán Kinder tojást.

Lányok? Ebbe a párásítóba nem lehet ioncserélt vizet tenni? mint a vasalóba. Akkor nem vízkövesedne. Amúgy meg pl. a vízforralómat ecetes vízzel vízkőtlenítem. annak nem árt, ennek lenne baja tőle?
Amúgy nagyon jópofa :)

A csajok itthon voltaka héten, takonykórosak. Én meg ezen a héten végig éjszakás vagyok, már a t..köm tele van, ma is megyek. De így legalább itthon tudtam lenni velük napközben, csak dög fáradt vagyok :(
De szombaton apjuk elviszi őket anyósomékhoz, így végre alhatok egy normálisat :D

Jó éjt mindenkinek!

Ditke
ditke62

Edit,

Nagyon sajnálom, ami veletek történt :cry: :cry: Reméljük, hogy a gyerekek át tudják vészelni ezeket a nehéz időket.

Képzeljétek, tegnap, vagyis ma hajnal fél 4-ig voltam bent a munkahelyemen, és vége van a nagyon nagy hajtásnak. Már csak nagy hajtás van :wink:

Várom már én is a pénteket :)

Detti

KépKép
kiliman

Edit,
nagyon szomorú lehetsz, őszinte részvétem a veszteséghez, a fájdalomhoz. :cry:

Nagyon köszönöm, jó ötlet, amit írtál. Én hülye, minél több a gond, annál stresszesebb vagyok, annál többet kérdezem.. Ezentúl nem fogok :wink:

Kép
nettke

Edit :(
Nagyon sajnálom! :( Őszinte részvétem.

Mi tavasszal temettük a nagybátyámat. A lányok nem is álltak vele szoros kapcsolatban, csak ritkán találkoztak, de mivel minket megviselt, ezért a lányok is nagyon reagáltak rá. Főleg Borka. Amikor megtudtuk a hírt, anyu pont itt volt és elmesélte a lányoknak, hogy meghalt a testvére. Hihetetlenül átérezték anyu fájdalmát és szomorúságát. A temetés után még hónapokig szinte napi téma volt, hogy "Öcsi mekkalt". Sokszor szóba került és mindenféle módon körbejárták a témát. Azóta is néha eszükbe jut. Csak azt akarom mondani, hogy ez a szomorúság, és minden ami vele jár még sokáig tarthat. Sok türelmet kívánok.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sajnos nem jó nekem a jövő péntek. :( Én eltájoltam magam, azt hittem 14-e csütörtök, és az jó lett volna, de pénteken Zoli megy LAN partyzni. Most világosodtam, meg, ahogy Detti írta, hogy hogy várja már a pénteket. :shock: :x Ezen a héten én kétszer voltam kimenős, Zoli cserébe a jövő pénteket kérte, és muszáj engednem.

Na azért még futok egy kört, hátha apósom bevállalja őket. A bébiszitter szóba sem jöhet, mert nem tud hogy hazamenni este 1/2 12-kor. :evil: :twisted:

Ditke :)
Mi átmostuk a tefal párologtatót ecettel, de nem szedte le a vízkövet. :evil: :twisted: A vízforralót én is azzal vízkőtelenítem.

Nálunk is tömik magukat a fiúk zöldséggel itthon, imádják, de azért félek, hogy most alakul ki náluk az ízpreferencia, és az édesre nagyon rákapnak. Mondjuk azt hiszem Samu már el van cseszve, imádja az édességet, Olit meg hiába etetik azzal, nem szereti, csak üres tésztát kér, a buktából nem eszi meg a lekvárt stb., ő a csokitm sem szereti.

Cat
Kép
cateye

Cat és többiek,

Nekem a csütörtök is jó, ha gondoljátok, átfoglalhatom a helyet.

Kaja: Ambrus szereti a zöldségeket és a gyümölcsöket, és nem is annyira édesszájú, mint Bernát, aki viszont 2 (!!!) éve nem evett semmi olyat, amiben természetes vitamin lenne. Mondtam is a héten a gyerekorvosnak, hogy B. se zöldséget, se gyümölcsöt semmilyen formában nem hajlandó megenni. Erősen rácsodálkozott, hogy ilyennel még nem találkozott... Én nem izgatom nagyon miatta már, mert van, vagy 16-17kg-os... és nem beteges.

Ma voltunk bábszínházban. Sajnos egy ideig nem tudunk menni, mert már nincs olyan előadás, ami az ő korosztályuknak való lenne, látták már mindet.

Detti

KépKép
kiliman

Nekem elvileg van programom csütörtökre, de ha mindenkinek ok, a csüt, akkor átszervezem az életet mifelénk, hogy mehessek csütörtökön Veletek. Lécci jelezzétek, hogy akkor mi legyen. Köszi.

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Találkozó elvileg OK csütörtökön is, szóval rajtam ne múljon!
Kata, Lilla?? Ki jönne még?

Detti,
Nati sem eszik a pépezés/etetés befejezése óta (tehát kb 2 éve) se zöldséget, se gyümölcsöt. Azt hittem, más gyerek nincs ilyen rémes :lol: Akkor 2-en vannak a fiaddal :lol: :lol:

Kép
nettke

Sziasztok!

Nekem jó a csütörtök is. Egy gond van csak, hogy egy kicsit betaknyosodtam és köhécselek, ha ez nem zavar......, akkor jövök. :D :D :D
Persze remélem addigra meggyógyulok.

Detti!

Apósod nem Emil? Múltkor nyilatkozott a tv-ben, ugyanaz a vezetékneve, mint Nektek és eszembe jutottatok.

Kata

Kép
kateduo

Kata,

Nem, György... mint a hídfoglaló :)

ja, és takony, köhegés belefér :lol:

Akkor már csak Lilla és Baba kérdéses? Reméljük, olvasnak minket. Ha nem, akkor majd holnap írok nekik sms-t.

Detti

KépKép
kiliman

Csajok!
Köszi a gyors választ, holnap lesem, hogy mi lesz a végeredmény, aztán majd szervezkedek. Kata, nem adom fel a melléd foglalt ülőhelyem!

Szép hetet mindenkinek!

Ja, nálunk sem egy nagy zöldség- és gyümölcsevő a banda! ;-)

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Baromi rendesek vagytok, hogy átszervezitek miattam. Köszönöm. 8) Így tuti megyek. :D

Cat
Kép
cateye

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?