Új privát üzeneted érkezett!

[quote]a írta: stevia az ami elvileg még jót is tesz a cukornak...)

Nem csak esetleg, van családi tapasztalat.

Én mellszívóellenes vagyok! Ott a kicsi kezünk. Ráadásul kettő. :wink:
Teljesen egyetértek Sarmival. Én csak akkor vennék drága kütyüt, ha a kezem, és a kézi szívó már csődöt mondott.

Kép
zölddisznó

Szerintem:
- legyen cumisüveg, sosem tudhatod, én kb. 21 hónapos koráig szoptattam a kisfiam, de a cumisüveg jó volt tárolni a lefejt tejet, vagy néha teáztatni (ez tényleg ritka volt), és ha el kellett szaladnom 1 órára a pici mellől, akkor nyugodt voltam, hogy apa meg tudta etetni, ha kellett. Ráadásul az én mindkét gyerekem kb. másfél hónapos korára tanult meg rendesen szopizni, addig hozzá kellett táplálni a lefejt tejből.
Annyi mindent beszereztek, szerintem ez már nem tétel, én nem kezdenék neki enélkül a babázásnak.
De a mellszívót is magammal viszem a kórházba.

Zöldi:
Mi lenne, ha kineveznénk egy fix havi napot a taliknak - bár a decembert és januárt hagyjuk ki. Akkor mindenki jó előre tervezhet, hogy akkor ráérhessen. Akár a helyet is le lehet fixálni, de valami központi könnyen megközelíthető helyen (van ilyen?). Lánchíd körforgalom=azt hiszem ez a közép térképileg - de nem erre gondoltam.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Én voltam az első reggeli bagoly, Zölddi éjszakai bejelentkezését leszámítva. Még sosem voltam első, bár a férjem sokáig ezzel húzott, hogy neki én voltam az első. :lol: :lol: :lol:
Pedig nekem ő volt. :oops: :oops: :oops:

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Jó reggelt Csajok!

Tegnap dél óta kb. 7 oldalt írtatok... Én feladom, már nem olvasok visssza...

Minden savasnak, rosszul alvónak jelentem, hogy remek éjszakám volt! Annak ellenére, hogy vacsira betoltunk Apával a szendvicshez két fej lilahagymát!!! :-D 9-től 11-ig a kanapén aludtam, aztán felvonszoltam magam a hálóba és reggel 6-ig durmoltam tovább. :-D Remek volt!!! Arra viszont emlékszem, hogy a kezeim iszonyatosan zsibbadtak. Most az egyik ujjam alig bírom behajlítani, annyira fáj...

Mellszívó: Én Medela kézit vettem. A barátnőmtől meg kapok gépit kölcsön, arra az eshetőségre, ha sok lenne. Én nem bízok a kicsi kezemben. Fogalmam sincs, hogy kell fejni kézzel...

Kép
Kép
lbernuska

Jó reggelt.
Bb én nem az ára miatt nem veszek cumisüveget,hanem elvből...Nekem csak a fiamnál kellett nyáron kb 3 hónapig a melegben a folyadéknak,gyorsan átszokott a csőrös,majd a sima pohárra szerencsére.
Kislányomnál meg már tudatosan ki is hagytam a cumisüveg fázist.Cumijuk se volt soha.Mikor szomjasak voltak kaptak cicit,vagy kiskanállal teát,narancslét.Nyárra meg már poharaztak.Ha hozzá kell majd táplálni az úgyse rögtön derül ki,mert a védőnő is(a jobb fajta)elsősorban a szoptatást erőlteti,nem ír fel rögtön tápszert.Ha nagyon muszály akkor majd ráérek még venni.Én bizom benne hogy mindkét gyerekemet tudtam jó sokáig szoptatni,és kizárólag szoptatni,tehát ezt is tudni fogom.Mert ez szerintem az anyuka hozzáállásától is függ.Sok olyat ismerek aki direkt nem is akart szoptatni különböző esztétikai okokból...

Én nekem a mellszivó viszont kellett a kórházba,mert pláne a császár után hamarabb be tudtam a segitségével inditani a tejemet.
A kisfiam pedig a szülést követő 2 napban inkubátorban volt,őneki pedig kispohárból adták amit én lefejtem,tehát ott is nagyon elkélt a mellszivó.
Most is viszem,legfeljebb hazahozom,az még elfér a táskában.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

rerggelt!

Megnormálisodtam! 10-től mostanáig 3 megszakítással a lud tam!
Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

bb! Jó ötlet!
DE!
Szerintem később határozzuk meg az időpontot!
pl. novemberben a következő lehetne mondjuuuuuuk a 17-23-ig tartó héten, mert utána már várható az első roham.
Csinálok majd táblázatot, és akkor lehet jelentkezni.

...aztán ha majd minden bébi betöltötte a 6. hetét, kezdődhetnek a tavaszi kerti partik, amikor a drága apucik körülugrálnak minket! :lol:

Na?

Berni! Juhéééééééjjjjj!

... na elmentem piacra csülöké'!

Kép
zölddisznó

Várom a képeket a taliról!!! :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

íciciszopót hál'istennek a tesóm nem enged venni, mert azt mondta, hogy majd ő megtanít fejni, ha meg sehogy nem megy, vesz nekem egyet! :lol: Arany életem van!

Berni! Hányingerezik coca. :cry:

Kép
zölddisznó

Na, most talán kicsit frissebb vagyok, mint tegnap este.

csakegy: hát, mi "beszélgettünk" Lillával, míg odavoltál, kérdezte, hol vagy, megkérdeztük, fincsi-e az alma. Amúgy nagyon tündéri kiscsaj. Ahogy Mági Annája is, csak ők ugye sajna hamar elmentek. Ja, és bocsi, hogy úgy elrohantam, de még így is mire megvettem a jószágokat meg kiértem, apa is pont odaért (basszus, mindig 1,5 km volt a gyerekosztály és a pénztárak közt? :twisted: Azt hittem, sose érek oda...)

Sarmi, Boci: erre gondoltatok?
Kép

A mellszívó szelepes kérdésemre senki nem emlékszik (bb-n kívül)? :( (nem akarok rosszat venni, ha már ennyibe kerül...)

Kép

Kép
gabilany79

Zöldi: azért a kézi mell-lefejésről csak akkor nyilatkozzál ha nálad működik:) Nekem soha nem ment, a mellszívó viszont életmentő a növekedési ugrásoknál, ha olyankor az ember az összes szoptatás után leszívja az ucsó cseppeket akkor hamarabb éri utol a kínálat a keresletet...

cumisüveg: néha életmentő ha van az embernél lefejt tej cumisüvegben (ld. ügyintézés ott ahol tutira nem lehet szoptatni). Valaki persze nem szívbajos, akárhol előkapja a mellét és hagy szóljon, én sajna nem vagyok ilyen típus... úgyhogy ilyenkor életmentő lehet a lefejt tej... (én egy kis termosztáskában hurcolásztam magammal, mellépakoltam még egy jégakkut is... melegíteni meg majdnem midnenhol lehet, csak egy kis forró víz kell és egy pohár amibe beleállítja az ember... ). Ha az ember az első hónapokban nem használja akkor még csak cumizavaros se lesz a baba... (mi pont az egyik ilyen növekedési ugrásnál adtuk fel a nem cumisüvegezünk elvet... talán 8 hetes lehetett... éjjel meg egy óra szopizás után is éhen akart halni így elő kellett venni a tejet a mirelittből ... na akkor elkezdtünk kanalazni, poharazni de éjjel félálomban őrjítő volt... másnap vettünk egyet. Én kialudtam magam és végre megint volt tejem...

Na csak azért írom, hogy ezeket a cuccokat úgy kell tekinteni mint egyes esetekben életmentő eszközt... Ha meg Avent cumisüveget vesz pl. az ember akkor 2mp. alatt pl. csőrös itatót tud varázsolni a sima cumisüvegből úgyhogy annyira nem is pénzkidobás...

Sarmon: a narancslé tilos vagy 1 éves korig mert allergizál utána meg azért mert kinyírja a fogzománcot... inkább víz vagy extrém esetben direkt préselésű almalé... és utána víz a fogzománc lemosására...
Vendég

szerintem az összes ilyennek jó a szelepe... ha mai modell... (nem tudom nekem ugye Medela van... valahol... meg is kéne keresnem...)

Fú... olyan izomlázam van... kellett nekem ilyen későn elkezdeni a jógázást... de legalább jól átmozgattak :))))) (remélem szülésig elmúlik:)))))

(vazz... székrekedés... rohadt antibiotikum... éjjel ahányszor felkeltem ittam egy bögre meleg vizet... éééés... semmi.... ááááááá.....)
Vendég

Zöldi!
Azért neked baromi jó, hogy van egy házi védőnénid!!! Irigy! Irigy! A Jánosban állítólag nem túl segítőkészek a csecsemősök, pl. szoptatás, fejés mutogatása terén, én ezért inkább a legrosszabb verzióra készülök.

Nem semmi, hogy már ilyenkor piacra mész!!! Bár a csülökééé mindent, ugye??? :-D

Tali: Szerintem is tök jó volt, főleg az, hogy végre jó sokan összejöttünk. Engem csak a meleg zavart. A következő tali legyen ismét valamikor hétköznap.

Körkérdés: (Elég nagy baromság, de most ez vetődött fel bennem. :-D ) Ti kivágjátok a kisruhákból a cimkéket? Van, amelyikben fél méteres leírás van a ruci kezeléséről, biztos irritálná a baba bőrét. De ha kivágjátok, honnét tudjátok, hogy hányas méretű a ruha??? :shock:

Kép
Kép
lbernuska

Cili! Mérlegre csak akkor van szükség, ha pótlás kell a babának!

Zsebibaba! Éles, nyillalásszerű fájdalom? Ha igen az a méhszalag.
Mekkorák a gyerikeid? Miért nem teszel fel vonalzót nekik is?

Andy! A hasleszorító felesleges, arra vannak a hasizmok!

Gabi! A csillagszelep nem ér semmit! De remélem azóta már nem is gyártják!

Andi! Mellszívó - mindenkinek más jön be, és utolsó pillanatban a korházban is megveheted (legtöbb helyen)

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Berni: szerintem nem baromság, mert a fele ruhából, amit kaptam, ki van vágva címke (én meg aztán halál tapasztalt vagyok ugye babaméretben :D). Viszont a másik feléből nincs, úgyhogy ahhoz tudom mérni. A fél méteres leírásokat szerintem ki fogom vágni, de a kicsiket nem biztos (végül is egy gyerek már kibírta őket).

Kép

Kép
gabilany79

Enikő: köszi-köszi!

Kép

Kép
gabilany79

Jó reggelt mindenkinek!

megint pisilős felkelős éjjelem volt, és apa is megint prodkálta a terhes-szindromát:): ő is felkelt pisilni. olvastuk, h bizonyos tüneteket átvesznek néha a kispapák:)

isarenikő:

hogyhogy lányt mondott a doki és fiu lett?! végig lányt mnodott? ti is úgy láttátok az uhun h lány? mikor derült ki h fiu? nekünk az elejétől lányt mondanak, igaz h apa fiut akart, de már minden rózsaszin amit vettünk:) h lehet ekkorát tévedni? nekünk megmutatták a dokik mindig és tökre láccik sztem h fiu v lány nem értem h nézhetik el. hm..?

sarmi:

a cumisüveg témára: épp ez az! én ugy tudom h ha csak szoptatsz még vizet sem kell neki adni mert asbban minden benne van. ráadásul én MIN. 1 évig akarom szoptatni ha nem tovább, és hozzátáplálni is csak 10 hótól, mert mi szénanáthásak vagyunk mind2en apával és állitolag csak az anyatej védi meg attól h ő is az legyen, ugyanis neki miattunk 60%nál is nagyobb az esélye h allergiás lesz. tehéntejet sem akarok neki adni 1-2 éves kora előtt ha nem muszáj. ezek persze szép tervek de én reménykedek. ha meg nekem nincs tejem, lehet venni is nem?

andy

Kép
andy30

édesitő:

nekem azt mondta a doki is meg a védőnő is, h nyugodtan ehetem az édesitőket!!!!! direkt kérdeztem. az 1. trimeszterben nem mertem enni, aztán rájöttem h igy nagyon el fogok hizni, mert azelőtt sosem ettem cukrot mézet stb. mármint már elég rég. ezért kérdeztem rá. nem néztem milyen tipusú biztos h van benne szorbit. milyen károsodást okozhat? eddig nem láttak a babámon semmilyen károsodást...

mellszivó: az az avent amit irtok szettben 13000 a brendon honlapon! ezek téleg ilyen drágák? ez csak kézi... ti ennyiért megvettétek? mondjuk az biztos h mellszivo kell előre, mert már a kórházban kellhet, na meg a tejgyűjtés miatt is a dobozok is, bár anyu azt mondta h ők sima üvegekben tárolták anno érdekes az is jó volt. ja és kézzel is lehet jól fejni állitolag még jobban.

andy

Kép
andy30

Gabi!
Mi rutinos kismamák fogjunk össze! :-D Hát az lesz, hogy kilóméteres cimkéket kivágom, a kicsiket meg benthagyom. Aztán majd ha zavarja Zsófit, akkor azoktól is megszabadulok. De a méreteket egyelőre tudnom kell.

Andy!
Sok hülyeséget leírnak, hogy mit lehet és nem lehet terhesség alatt enni, inni. De amit én saját kútfőből alapból elfelejtettem, az az édesítőszer volt. Nem ismerem a magzatra gyakorolt hatását, de csak laikusként belegondolva semmi természetes nincs benne... Előtte Coca Cola Light függő voltam és édesítőszerrel ittam a tejeskávét. Mikor megtudtam, hogy terhes vagyok, mind a kettőt messziről elkerültem. Helyette most mézet eszek és az sem érdekel, ha emiatt esetleg plusz kilók jöttek fel rám.

Kép
Kép
lbernuska

babaruha:

két kérdésem lenne:

1- ha hául végigpatentolós a kis rugi, az nagyon praktikus ráadásnál, de nem fogja nyomni a hátát?

2- kaptam egy télisapit ami olyan manósan hátrahajló csúcsos végű. tehát ha ráfekszik, a bojtja a buksija alá kerülhet. nem nyomja el a fejét? mindig hajtsam fölé, h ne rajta feküdjön vagy ne is hordjuk?

hm.

cumisüveg:

van egy kis cumisüvegem olyan amit olyan jol meg lehet fogni tudjátok 2 függőleges részből áll, a 2 közt lyuk. az elég egyelőre, vagy ezekből is van többféle? ez nem nagyobb gyereknek való teázásra? nincs ráirva semmi csak h h kell tisztitani meg szétszedni..

andy

Kép
andy30

ibernuska:

hát ez az én is ezt gondoltam de aztán tökre meggyőztek az ellenkezőjéről a "szakértők". hát, most már mind1 az előbb is bedöntöttem egy édesitős kávét, meg a tegnapi tejberizs is azzal készült. ez van. ma meg végre már betöltöttem a 35. hetet éljen!igy már nem sok értelme van váltani. talán az biztató h az 1. trimeszterben nagyon vigyáztam mindennel, és az a legfontosabb rész ugy tudom, ja meg a fogantatás amire szintén tudatosan készültem (életmódilag).
ja, és nekem a dokim majd mindenre azt mondja h lehet:)

andy

Kép
andy30

Bocika! Anytejes gyereknél van , hogy a napi 1 kakis pelus sem jön össze. Olyan is előfordul, hogy 5-6 naponként van kaki és a dokinénik szerint ez is teljesen rendben van.

Andi! Cumisüveget ha elég tejed van nem kell használnod, illetve csak akkor ha hosszabb időre elmész a baba nélkül és közben valaki másnak kell a korábban lefejt tejet a babának odaadni. Persze ezt lehet pohárból is, de nekünk az nem sikerült.

Andy! Ez a sütis kép már több a soknál! :D Szerintem aki olvassa a topikot pár kilóval több lett a pár hónap alatt! Amúgy eszembe sem jutna édességet enni, de itt mindig valaki erre ösztönöz!
Mi a neve ennek a sütinek? :D

Ja! A tali az nagyon jó volt, sajnos nekem is korábban el kellett mennem. És a kaja is nagyon finom volt, na meg a mandulás süti! Nyami!
12-en voltunk!

Csakegy! Én megdicsértem! Nem kellett volna? :D Olyan édes kiscsaj! Nagyon okos gyerek! Jobban kommunikál, mint az én kicsi fiam!

Zsiráf! Többnyire kell a mellszívó. De a korházban is tudsz venni!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

enikő:

nincs neve a sütinek, csak annyit lehet róla tudni, h Matyó származású szentistváni recept, családból szereztem és azért szeretem mert nagyon eccerű és mindenkinek izlik. Anyósom cukorbeteg neki is jó.

andy

Kép
andy30

Csaki!
[quote]Z írta:öldi: azért a kézi mell-lefejésről csak akkor nyilatkozzál ha nálad működik

Én a tesóm talasztalatai alapján nyilatkozom, mert hiszek neki! Meg az ismerős kismamák elmondása alapján, akik sorra kínálják fel a ciciszopójukat, amit nullaszor használtak.
Egy kézi nekem is van itthon, amit 150 Ft-ért vettem a patikában. Vész esetére talán az is megteszi.

Berni!
[quote]Z írta:öldi!
Azért neked baromi jó, hogy van egy házi védőnénid!!!

Örülök is neki!

Én a sajátomból is rögtön kivágom. Hogy honnan tudom, hogy jó méret-e? Hát, ha rámegy a gyerekre, akkor jó, ha nem, akkor meg kinőtte. Szerintem mire kimosod, kivasalod, már rájössz, hogy 50-68-ig is milyen nagy a "félreszámozás".

Andy! Édesítő: attól függ, hogy melyik cég "független szakértőjének" a "tudományos" kutatását olvasod. Tény, hogy nem egészséges egyik sem, de kifejezetten magzatkárosításról nincsen szó.

Andy!
[quote]t írta:ejgyűjtés miatt is a dobozok is
Műanyagos boltban 50 Ft-ért lehet kapni tejgyűjtésre alkalmas dobozkákat.

Kép
zölddisznó

ja és igen, már megint hiztam egy kilót miota itthon vagyok:( pedig nem eszek sokat sztem szinte kevesebbet mint mikor dolgoztam és akkor semmi nem jött fel. azzal biztatom magam h a baba nő és nem én, mert a hasam viszont nagyon meglendült!

andy

Kép
andy30

zöldi:

téleg van gyóccertárban 150ért mellszivó? ezt megnézem.

Kép
andy30

Andy! Ha hason fekszik, akkor a hátul patentos még jobb is.
Szerintem legyen ilyen is megy olyan is.

Heti fél kiló még oké.

Kép
zölddisznó

Na itt vagyok! Voltam a védőnéninél, kemény 10dkg-ot híztam két hét alatt, és még mindig 6kg plussznál tartok! Juhé!!! A poci nem nőtt, de a védőnéni azt mondta, hogy teljesen máshogy fekszik a gyerek és lentébb is ment, szóval ne aggódjak. Vérnyomás és pisi is rendben!

Zöldi: remélem este nem sétődtél meg a boros beszólásomon, de akkor én pont egy nagyon finom bort iszogattam! :lol: :lol:

Sarmi: igen olyant vettem én is. Van hozzá minden!

BB: szerintem sem tétel, ráadásul én egészségpénztáron el tudom számolni és hát arra meg gyűjtögettem ezerrel!!!

Gabi: igen, ilyen az enyém is!

Nekünk azt mondták vigyük a kórházba minden képen a mellszívót, plusz a sterilizálót és hát egy tálat is amiben megcsináljuk a sterilizálást.
Kézi mellszívás: nekünk is ajánlották, de azt mondta a tanácsadó, hogy nagyon jól meg kell tanulni, mert ha rossz a technika akkor azzal úgyanugy begyulladhat a mellünk!
Vendég

Hahó!
Tali:
hát én voltam a legkorábban távozó, lánykám nem preferálta túlzottan a röghöz kötést. Amint a dühöngőhöz értünk, rögtön megnyugodott, mi pedig meg tudtunk ebédelni Apával.
Zöldin és Verán kívül nem is tudtam beazonosítani senkit, ill. így utólag Sinaszit.. De szerintem sokan engem sem, pedig bemutatkoztam.. :wink:

Cumisüveg:
Persze, hogy az ember szoptstásra készül,de azért gondoljatok arra, hogy decemberi babáink lesznek,ahol ünnepek ,bezárt boltok vannak...
Annával mi jan. 1-jén jöttünk haza a kórházból,gyerek üvöltött. Dokinénit kihívtuk, kiderült tej alig volt valami, kellett a tápszer, gyerek aceton szagú, bolt zárva, cumisüveg nem volt... Olyan éjszakánk volt, hogy senkinek sem kívánom..
Szóval én most elővigyázatosságból beszereztem 2 cumisüveget, nehogy megint úgy járjak,mint 2 éve.

Megpunnyadt a tévénk! Hogy nézek így Barátokat és Vészhelyzetet??? :x

Kép
Kép
Kép
mágnes

Zöldi! Könnyű annak, akinek saját külön bejáratú védőnője van! Nekem hiába volt ott a két kezem, nem tudtam megtanulni fejni, pedig nagyon akartam!

Sarmi! Neked nem is kell venned cumisüveget, hiszen a csomagban, amit vettél van kettő! :)

Ibernuska! Én a body-ból többnyire kivágom a címkét. Ami nem érintkezik a gyerek bőrével abból nem.

Gabi! Szivesen!

Andy! A doki még a vágást is megmutatta (bár így utólag valószínű a fenekét láttuk :D ), a nyolcadik hónapban derült ki, hogy fiú! Akkor más csinálta az UH-t és mondta, hogy szépen látszik a heréje, már a zacsiban van! Na ekkor lepődtünk meg. Három hós koráig már az összes rucija megvolt.
Anyatejet venni nem nagyon lehet! Ha a védőnéni, dokinéni felírja, rendszeresen adnak valamennyit, de nem eleget a gyerek táplálásához. Többnyire tápszer is kell mellette.
A rugikkal kapcsolatban! Vannak műanyag patentos rugik, ezek a patentok hatalmasak és nyomják a gyereket, ha elől, ha hátul vannak. Ilyet többnyire kínaiban, Auchan-ban láttam. Újszülöttre a hátul záródós rugikat is elég nehéz ráadni! A legpraktikusabb az elől záródó! Teszek róla képet.
A sapit ráadhatod, csak vigyázz ne kerüljön a feje alá a bojtja.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Most keltem... :D Egész jó az alvókám... :D

Én elektromos medellát vettem, mert a barátnőm azt mondta, hogy a kézivel barmoira elfáradt mindig. Majd meglássuk ki melyiket dícséri :wink:

Lassan megyek a dolgozóba, de még a szívek szállodáját azé nézegetem. :) :) :)

Kép
mannababoca

Andy! Itt a kép a legpraktikusabb rugiról
img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1225188605.449.jpg[/img] újszülöttre!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Ez nem sikerült! Talán most!

Kép

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

[quote]Z írta:öldi: remélem este nem sétődtél meg a boros beszólásomon, de akkor én pont egy nagyon finom bort iszogattam!

Áááááá, szerintem én még soha semmin nem sértődtem meg. De most már úúúútállak, hogy boroztál :twisted: , nekem a savam már nem szereti. :cry:

[quote]K írta:ézi mellszívás: nekünk is ajánlották, de azt mondta a tanácsadó, hogy nagyon jól meg kell tanulni, mert ha rossz a technika akkor azzal úgyanugy begyulladhat a mellünk!
... és gondolom rögtön tudtak is ajánlani egy tuti márkát, amit csak most és csak neked most azonnal és ott tőlük....

Kép
zölddisznó

Sziasztok!
csak gyors bekukk. :lol: Jól vagyok, anyukám szórakoztat, szóval most nincs annyi idöm netezni. Fözöcskél nekem és kicsit segít a házimunkában. :wink:

Remélem mindenki jólvan!
Csajok, ha igaz,hogy ha a baba csuklik azt a háta körül éerezzük, akkor lehet az én manóm megfordult. :roll: :roll: Eddig mindig lent éreztem ha csuklik, most meg a köldököm felett...

Ja még azt akartam, hogy néha olyan furcsán mozog a bébi!!! Ti is éreztek néha olyat,mintha beremgtetné az egész hasatokat? :shock: Ilyenkor az egész testével érzem,hogy mintha pár másodpercre rázkódna odabennt... na jó nem parázok, biztos normális!!!

Gaby!
En is pont ezzel a mellszívóval szemeztem. Még nem tudom veszek e!! :oops:

Edesítöt én is használok, teába, kávéba!!! 8)
Cumisüveget a biztonság kedvéért már mi is vettünk!!!

Üdv mindenkinek!!! :P :P
susy75

[quote]Z írta:öldi! Könnyű annak, akinek saját külön bejáratú védőnője van!

Nem vitatom.

Kép
zölddisznó

[quote]C írta:sajok, ha igaz,hogy ha a baba csuklik azt a háta körül éerezzük,

Nem. A garatjánál jön létre a lökéshullám, de beleremeghet akár a lábikója is. Van, mikor az egész csomag rázkódik miatta, de a rezgés tuti a garatból indul.

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Enikő! Ez a két rugi nem csak praktikus, de szép is!

Mágnes! Csak Neked: http://www.vatera.hu/csikos_body_ujszul ... 54932.html
Most hirtelen egyet találtam, de biztosan találsz még! Ettől az eladótól most várom a kiscumót. Majd mondom, hogy milyen minőség....

Tegnap a kiscsajok nagyon aranyosak voltak, csak kár, hogy Csaki Lillájától olyan messze ültem! Az tény, hogy nem esett kétségbe, amikor anyukája eltűnt! majszolta tovább az almát! Aranyos volt, ahogy leette az almahéjról a lényeget! :)
Anna lehet, hogy nem bírta jól a meleget, mert nagyon ki volt pirulva... én is szenvedtem tőle.... Majd legközelebb!
sinaszi

Sina:
köszi! :) Remélem nem csapják le, szólok Anyóspajtsnak, hogy zizzenjen rá! :)
Nem a melegtől volt gondja, bár tény, hogy az volt.. befelé menet meglátta a dühöngőt, és ő azt szerette volna kipróbálni :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Bocika!
Ügyi vagy a 6 kilóval, én már 10 -nél tartok. De úgy hogy ebböl 9 az elsö 27. héten jött rám. :oops: Mióta diétázok, lassabban gyarapodok... 8) 8)

Zöldi!
Boroznék én is szívesen, de nekem meg a cukrom nem szeretné valszeg!!! :evil:
susy75

mellszivo: en lottem egy uj MAM mellszivot ebayen kb 4500ftert. ehhez van 2 picike cimisuveg is. ugy vagyok vele, ha nem gyozom ezzel, akkor majd veszek egy elektromosat. en is szoptatast tervezek, es a cumisuveget arra az esetre, ha valaki mas vigyaz a babyre. es biztos, ami biztos alapon anyukam kuldd olyan vastagfalu kaves poharat is.
cumis uveg. van az a ketto pici, ami mellszivoval jott, meg egy masik pici MAM, amit a baratnomtol kaptam. nem szandekozom egyenlore mast venni. ha ez nem eleg, akkor majd elszalajtom apat, hogy vegyen.
kaptunk egy elektromos hasznalt sterilizalot, de tok retkes, szoval asszem azt majd veszunk. mint mar irtam en nem akarok fozocskezni! :wink:

elaludtam negyed 11-kor. hajnali 2-kor arra ebredtem, hogy majd megdoglom szomjan, benyomtam 4dl vizet. :shock: aztan persze jarkaltam wc-re az ejszaka hatralevo reszeben. majd a babam reggel 5-kor keltett, es bugizott egy kicsit. :lol: szerintem megint megfordult, mert a koldokom felett csuklott a bugi utan. :roll: aztan vissszaaludtam, tony keltet reggel 8-kor. :lol:
es mar megint hulyesegeket almodtam. valamit nagyon meg akatam irni csakinak, de egyszeruen fogalmam sincs, hogy mit.

orulok, hogy jo volt a tali. tavasszal majd en is megyek!!! azt az idopontot kene jo elore lefixalni, hogy meg tudjam venni a repjegyet!!! :lol: kerunk majd kepeket!

KépKép
KépKép
mush589

Zöldi!
Oksi,akkor garat! De az elméletem még lehet helyes? Mármint, ha eddig lent éreztem,most meg fennt,akkor elképzelhetö,hogy megfordult??? :roll: :roll:
susy75

Sziasztok!

Enikő! Lehet, hogy tényleg a méhszalagok fájtak, de nagyon rossz volt. :cry: De elmúlt.
A lányom 12 éves, a fiam 8, valóban csinálhatnék nekik is vonalzót.

Zöldi! Én a csuklást ott érzem, ahol kb. a feneke van :) . Vagy ez nem is csuklás??? :)

zsebi_baba

na, birsalma sajtnak feltéve főni. most jöttem rá, h nics is itthon cukrom ami kell hozzá:) majd apa hazafelé hoz, csak akkor forralhatom majd fel ujra sebaj! addig ugyis rántott husit meg apának grillezett gomolyát kell összehoznom. ja és még krumplipürét is. húha mennyi meló és még a kisrucikat is ma akartam kimosni. na majd meglátjuk.

susy:

olyan furi mozgást nekem is szokott:)

enikő:

nagyon édi rugik, tehát akkor ezek elöl patentosak 2 sorban? ha jól látom nekem ilyen megoldású az overáll amit kaptam.
az az igazság h én eddig mindent kaptam annyira nemtok válogatni, de majd biztos kell vennem is ezt-azt

andy

Kép
andy30

Zöldi: hát abszolút nem ajánlottak semmilyen márkát, de tényleg. Csak kihangsúlyozta, hogy nagyon-nagyon el kell sajátitani a kézi fejés technikáját. Ja és a nő is a kézi a fejés mellett volt!!
Vendég

andy!
Akkor jó!!! :lol: :wink:
Neked is már csak egy hét és a 36. hét betöltve!! :wink:

Olyan furi,hogy pár hét és már majdnem mindenki finishben lesz!!!!
Aztán hamarosan nálunk is kezdödik a babaesö. :wink: :lol:
susy75

Cumisüveg!
Én vettem egyet a biztonság kedvéért és ha tényleg véletlen olyan helyre kell menni ahol nemtudok szopiztatni akkor se halljon éhen a kisfiúnk.
Mellszívó:
Azt még nem vettem szerintem ráér szülés után.Az egyik barátnőm kölcsönadja a gépijét ha sok tejcsim lenne.
Alvócumi:
Én még azt is vettem, de nem muszáj használni.

Kép

Kép
bellanitta

Andy!
Szerintem se aggódj mostmár ezen az édesítőszeres dolgon. Ezenkívül még ezer már káros hatás érheti a bébit a pocakunkban... Amúgy az én dokim is olyan, hogy mindenre azt mondja, hogy szabad. Ezért már nem is kérdezem. :-D Magam döntök. :-D

Zöldi!
Azt tényleg észrevettem, hogy most mosás után az 56-os és 62-es méretek szinte egyformák... Sőt, bizonyos márkák 62-es ruhái szinte kisebbek, mint más cégek 56-osai...

Susy!
Ha ez megnyugtat, én mindig máshol érzem Zsófi csuklását. És nem forog már, az tuti.

Na kivagdostam a cimkéket a rucikból, meg el is pakoltam őket a komódba. Már csak egy-két apróságot kéne kimosnom. Szerintetek az orkán overállban a töltet mosás közben nem áll össze? Az van ráírva, hogy 40 fokon mosható, de én szkeptikus vagyok...

Zsófi ma nagyon passzív... :-(

Kép
Kép
lbernuska

magi. a H&M ben is lehet venni ilyen keresztbe patentos bodykat.

KépKép
KépKép
mush589

Susy: még én is csak nézegetem a mellszívókat, meg hát ugye apának ezt is jól körbe kell járni

Mush: na, ezt akartam még kérdezni, hogy szerintetek érdemes-e ilyen típusú dolgot harácsolni mondjuk teszveszen (mert azért ez mégsem csak egy rucika) vagy inkább legyen zsír új. Itt elsősorban arra gondolok, hogy ugye más használta előttem, a cumisüvegek is használtak hozzá, meg lehet-e bízni a sterilizálásban, ilyenek. Ezeket most nem rosszindulatból kérdezem, hanem tényleg nem tudom :oops: :roll:

Kép

Kép
gabilany79

susy:

én már annak is örülök h eddig eljutottam, a 33.hét óta kell feküdnöm, na akkor még aggódtam, de most már alig. jövő héten meg már örülni is fogok h nyitva van a méhszájam, mások 10 óra alatt vajudnak ki ilyen méhszájat:)

andy

Kép
andy30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?