Új privát üzeneted érkezett!

Zsiráf: Hajrá, Kisa Judit nagyon jó szakértő, mindent tud a GI-ről:)))))

Bocsi mindenki másnak, de inkább leírom megint Zsiráfnak még mielőtt éhenhal:)))))

Egyébként meg google: "GI" - és angol nyelvű irodalom. Keress táblázatokat (inkább többet mert néha ellentmondás van). 30 alatt alacsony, 50 alatt közepes, 50 felett inkább magas. Reggeli <30; tízórai <50 (de inkább 30... ); ebéd: lehet egy kis >50 de inkább <50; uzsonna lehet >50; vacsora: valamennyi >50, inkább <50. Ez igazából ezerszer kiegyensúlyozottabb (és alacsonyabb) cukrot produkál mintha az ember csak a CH-t számolgatná még a meengedettnél magasabb CH bevitel esetében is...

Tipikus 170-180 CH-s diéta: Reggeli MAX. 30CH (ha ez felviszi a cukrot, simán le lehet menni 15-20Ch-ra de akkor azt ebédnél és vacsoránál praktikus bepótolni), tízórai: 25-30CH; ebéd: 50CH; uzsonna: 25-30CH; vacsora: 40CH ÉS méricskélni a cukrot, hogy a te szervezeted mikor mennyit visel el... mert lehet, hogy délig alig ehetsz, utána meg akármennyit... ki tudja... de ahhoz, hogy ez kiderüljön méricskélni kell...

A lényeg: minél alacsonyabb a GI annál jobb a kaja mert annál lassabban és egyenletesebben emeli meg a vércukrot - ld. egy adag bableves vagy lencseleves pl. ha 60 CH akkor is lehet, hogy még csak bele se piszkál a cukrodba. Ez a glikémiás index lényege... Minden kajának más (ld. pl. ha babot eszel akkor minden babfajtának más!) és nagyban befolyásolja az is, hogyan van elkészítve adott étel. Ha pl. krumplit eszel akkor a sültkrumpli (olajban) a legjobb viszont legegészségtelenebb (ugyanez vonatkozik a tejre és tejszínre), utána jön a sütőben egyben sült krumpli (na ez kategóriákkal egészségesebb - de itt sem mindegy milyen fajtájú krumplit eszel), utána jön a főtt stb. krumpli és az abszolut gyilkos krumplipüré. (Jaaaa... azért a sima olajban sült krumpli mert a zsír csökkenti a GI-t... de ezt asszem már írtam korábban:)

Az a lényeg, hogy ha valaki jól diétázik akkor soha nem éhezik, nem éhes. Ha valaki a diéta mellett éhes akkor valszeg rosszul csinálja (ld. valszeg túl magas GI-s kajákat eszik amik hamarabb felivszik és emiatt hamarabb le is viszik a cukrát ezért éhezik meg olyan hamar...)

Mondjuk hozzáteszem, hogy én most nem diétázok csak odafigyelek. Diéta alatt szigorúan betartottam, hogy hajnali 7-kor reggei utána meg 3 óránként a többi kajálás, CH számolás szigorúan alacsony GI-s kajákból plusz folyamatos cukormérés. Kemény volt. De ha diéta akkor azt csak így lehet csinálni. Ha meg csak odafigyel az ember és nem számolgat, nem méricskél akkor marad a GI figyelése...
Vendég

solya: testvérféltékenség: szerintem ez csak rajtunk múlik majd... Nekem mindenki a lelkemre kötötte, hogy amikor megszületik a kistesó meg se próbáljam lepasszolni Lillát, hagyjam, hogy állandóan a nyakamban lógjon, vonjam be lehetőleg mindenbe (pl. ő hozza a pelenkát, a popsitörlőt), szoptatás alatt próbáljam mesével stb. lekötni plusz próbáljak minden nap egy kis időt kizárólag vele tölteni... Plusz véletlenül se küldjem pont akkor bölcsibe amikor megérkezik a kistesó, nehogy úgy érezze, kizárjuk valamiből.

Na amit még én se tudok, hogy ezt hogy fogjuk megvalósítani :)))))) Asszem ez is az a kategória ahol az elmélet nem fedi a valóságot :))) (Kíváncsian várom én is a többiek véleményét:))))))
Vendég

Csaki!
Nálam a hajnali reggeli az kb 10 óra! :oops: Ja és ki se bírnám, ha csak három óránként ehetnék. :P :wink:
susy75

susy: na nekem anno emiatt majdnem leszedték a fejem :) (hazavágták a terhességem ucsó időszakát... )

Férjem ma esti elbvölő bókja...

Miután alig tudtam lemászni a kanapéról (tiszta Peggy Bundy feeling:)))) aztán levegőért kapkodva a konyha irányába vettem az irányt a férjem elkezdett röhögni... nagyon... Nézek rá, hogy na jó, mondja... röhögve csak annyit közölt: "ku**a nagy a hasad"... és tovább röhögött ... Éljenek az együttérző férjek :)))

(tényleg sokkolóan nagy... Nem tudom mekkora hassal fogom végezni... mindez vizesedés stb. nélkül... csak a hasam... Le is kéne végre fényképeznem...)
Vendég

Hihi! Rendezgetem a fényképeimet...találtam egyet, amit egy kollégám fotózott a tanáriban Mikuláskor.
Ez egy mikicsoki kibontva:
Kép
...ezzel kívánok mindenkinek jó éjszakát, és "szép álmokat"!

Kép
zölddisznó

csaki:nekem is mindneki ezzel jön h vonjam bele mindenbe ami a pici körül zajlik,de akkor meg nem fogja úgy érezni,h kihasználom,vagy vmi hasonlót?vagy ez hülyeség?kicsi még ő ehhez h ezt érezze?
azzal viszont egyet értek hogy pont akkor nem kéne beadni őket sehova(bölcsi,ovi)mikor jön a tesó,én sem adtam be most szeptemberbe oviba,mert nem akarom h elhanyagolva érezze magát,majd jövőre megy,vagy tavasszal,vagy ősszel.
ja,és köszi a véleményt :) :) :)

solya051020
Káld

zöldi:hát komolyan ha nem írod oda h mi van a kezedben és teljesen mást hiszek :D :D nagyon másnak látszik........,vagy csak én látom így???????????????Amúgy jó a kép :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

solya051020
Káld

más téma:most nézem a képem alatt, ahova az van írva h csatlakozott nekem ugye 2007.10.02.,és új felhasználó vagyok,mikor vált át?mikor leszek haladó vagy régi?mennyi idő kell még?nem mintha zavarna,csak úgy kérdezem :roll: :roll:

solya051020
Káld

Zöldi! Nagyon jó a kép! De nem kell magyarázkodni! :D

Solya! Minél többet pötyögsz, annálelőbb leszel felhasználó!

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

isarenikő köszi,
én is lépek leragad a szemem,jóéjt mindenkinek
sziasztok

solya051020
Káld

Jó reggelt!

Kidobott az ágyikó. Na jó éhes vagyok, azért keltem fel.

Zöldi nagyon jól néz ki a csoki...

Csaki csatlakozhatom? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: , olyan jót rötyögtem ahogy leírtad..., de az én párom is tud ilyen kedves lenni...

Kép

Kép
dcili81

Csakegy:
[quote]s írta:olya: testvérféltékenség: szerintem ez csak rajtunk múlik majd... Nekem mindenki a lelkemre kötötte, hogy amikor megszületik a kistesó meg se próbáljam lepasszolni Lillát, hagyjam, hogy állandóan a nyakamban lógjon, vonjam be lehetőleg mindenbe (pl. ő hozza a pelenkát, a popsitörlőt), szoptatás alatt próbáljam mesével stb. lekötni plusz próbáljak minden nap egy kis időt kizárólag vele tölteni...

Csaki leirta a gondolataimat szóról szóra!
A nagyobbnak szépen meg kell magyarázni hogy a kisbaba nagyobb gondoskodást igényel mint ő aki már okos ügyes.Ki kell emelni a jó tulajdonságait,hogy ő már egyedül tud pisilni a baba meg még pelusos stb...
És igen a legfontosabb hogy amikor csak van rá idő ővele kell foglalkozni,rajzolni vagy énekelni egyet vele,vagy elmenni egy kicsit sétálni.Szopi közben is lehet együtt mesét nézni vagy megbeszélni mi történt az oviban stb.
Megkérni segitsen a fürdetésnél pl megmosni a baba pocakját,vagy hozza nekem közelebb a törölközőt stb.Ha hasznosnak fontosnak érzi magát sosem lesz féltékeny.Az anyagi részénél is úgy voltunk mindig hogy ha az egyik kap valamit akkor a másik is mindenképp.Sok látogató szerencsére úgy jött hogy a babának és a nagyobbnak is hozott ajándékot,de volt olyan bugyuta is aki nem gondolt erre,de vagy olyankor lapult valami általam vett kisautó stb a szekrényben és úgy adtam neki hogy na:ezt meg te kaptad.Vagy másnap elmentünk és ő is kapott vmit.
És ha mi vettünk a babának valamit mindig a nagyobb is kapott játékot ruhát stb.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Zöldi: Mikuláscsoki, persze-persze :lol: nekünk bevallhatod, hogy "Mickey" egy néger volt, és ez maradt a liezonból :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:
(amúgy tényleg nagyon jó kép :D)

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

A reggeli félkómás állapotpmba ide ültem a gép elé, hogy megnézzem mit irtatok, erre pont a te képedet hozta be amikor megnyitottam az oldalt :lol: :lol: :lol: Hirtelen az futott végig az agyamon, hogy vajon kiét sikerült levágni???? :wink: :lol: :lol: Csak vicc volt... :lol: De jót nevettem...és egyből kinyilt a szemem.... :lol:

Csaki:
kedves a párod :) , az enyém csak mosolyog :lol: ha meg megkérdem azért-e mert alig birok mozogni a nagy hasamtól, akkor azt válaszolja, te mondtad, nem én... :lol:

Testvérféltékenységre:
csatlakozom én is Csaki meg Sarmi véleményéhez... Eleinte mi is féltünk közel engedni a picihez, aztán meg is volt az eredménye... alig tudtuk helyrehozni....Most már egész másképp fogjuk csinálni....

Kép
Kép
Kép
f.marti

Mindenkitől elnézést, akinek vigyáznia kell a diétájára....

Kép

Kép

Kép
dcili81

Cili:
nnnnyyyyyaaaaammmmmiiiiiiii!!!!!!
Fennségesen néz ki!!!!!

Kép
Kép
Kép
f.marti

Köszike!

Recept a megfelelő helyen nemsokára....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dcili81 2008.10.25 09:30-kor.

Kép

Kép
dcili81

Hahó!

Csaki!
Èn mondtam a dokimnak, de nem mondott rá semmi. Mármint, hogy késön reggelizek! :oops: :oops:

Márti!
Felraktam a képeimet, láttad? Igaz azóta már legalább 10 oldalt írtunk...

Cili!
:( :( :(
susy75

Szia Susy:
igen láttam és nagyon tetszik, de elfelejtettem megirni :oops: :oops:
Bocsika, nagyon felejtek, pedig megfogadtam, hogy válaszolni fogok.... :oops:
Hogy csináltad??Nagyon ügyi vagy!

Kép
Kép
Kép
f.marti

Most néztem, a novemberieknél már 7 baba megvan :shock: ...lassan itt is jön a babaeső.... :D

Kép
Kép
Kép
f.marti

hát lányok ma nem vagyok formában...olvasgatlak titeket de nem sok erőm van irni..

a derekam leszakad és folyamatosan álmos vagyok.ez most igy marad?

Kép

Kép
nikianya21

Jó "reggelt" csajok!
Átolvastam 10 oldalt, jojóznak a szemeim, nem kapok levegőt :? , de azért megpróbálok írni. :lol:
Mindenkinek gratula a jó eredményekhez, és örülök, hogy mindenki egyben van még, meg hogy a körülményekhez képest bírja a strapát! :lol: Szupcsik a rucik is! :D
Mi visszajöttünk vidékről, anyóspajti felpakolt kajával, így főznöm nem kell, végre kicsit élvezhetjük az én drága urammal egymás társaságát! :lol: :wink: (mióta beköltöztünk az új házikóba, nem volt egy nyugodt hétvégénk kettesben... :?)
Most valami hamika után nézek....azt hiszem, halászlé lesz...nyammiiii! Majd jövök! :D
bébic

Niki én is így vagyok ezzel, és megyek is alukálni egy kicsit.
Pihenj te is!

Kép

Kép
dcili81

Helló Csajok!
Még mindig anyósomnál vagyunk, talán ma estére hazaérünk... Egész nap meg éjjel ver a víz. Én elszoktam a panel-klímától. :evil:

Sarmi!
Kutyus nagyon helyes!!! Írisz-verda meg szuperszónikus!

Gabi!
Tök jó a komód is, meg a többi bababútor! Hát igen, régen nem spórolták ki az anyagot a bútorokból… Szuper a kiságy! Az enyém is ilyesmi, csak színes műanyag van ráhúzva a rúdjaira.

Csakegy!
Apa tegnap engem le "Demis Roussos"-ozott! :-D :-D Mondtam neki, hogy egy bálnának jobban örültem volna. :-D

Zöldi!
A fotóra: Éhes coca makkal álmodik??? :-D

Na megyek, izzadok tovább...

Kép
Kép
lbernuska

Jó reggelt!
Remélem jobban aludtatok, mint én...Egész éjszaka forgolódtam, sehogy sem volt kényelmes. Vagy nem kaptam levegőt, vagyha kaptam is, mindenemet nyomtam. A baba is érezhetett ebből valamit, mert ő is be volt indulva rendesen
Friss pocifotó: Kép poci

Cili, Sarmi: aranyosak a kutyusok, néha nekem is nagyon hiányzik a mienk, bár mindegyre meglátogatjuk

Gabi: nagyon jók a bútorok, majd muti meg a komódok "feldiszitve" is

Zöldi: már csak a vigyorodból itélve sem tűnik mikuláscsokinak :lol: 8)

Kép
galzsuzsa

Cili: én nem diétázom, de attól még jól néz ki a süti :wink:

Kép
galzsuzsa

Zsusza:
csini a pocid, az enyém is kb. ilyen...
sajna a rossz éjszakáért :( én sem aludtam valami jól, pedig megvártam, hogy jó álmos legyek.... :roll:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Márti!
Lenvászonra elöször megrajzoltam a figurát, és utánna olaj/akryl festékkel megfestettem! :wink:

Zsuzsa!
Szééép poci!!!! :P :P
susy75

Sziasztok,

Azt hiszem több, mint egy hete nem jártam itt. Megy az idő,próbálok mindent elintézni, stb.
Nem is tudom, hogy fogok mindent visszaolvasni.

Ha valakinek nem válaszoltam, bocsi, bátran kérdezzen újra.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

solya nem az időtől hanem a hozzászólások mennyiségétől függ a felhasználói minősitésed!
Bablevest csináltam sok-sok csipetkével,és krumplis pogit.Valamint apa sütött nyulat,de én azt nem szeretem.
Pihizünk.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

jo reggelt! mi most keltunk fel tiszta koma vagyok!

bb. jo hogy jottel mar kezdtunk aggodni!

andy. es veled mi van?

KépKép
KépKép
mush589

az ido szar. esik az eso.
delutan moziba megyunk.
atjott aposom bejelentkezes nelkul! :shock: ilyet nem szokott csinlani.
na megyek osszeszedem magam, meg valami kaja utan nezek. asszem ehes a gyerek, mert mocorog. :lol:

KépKép
KépKép
mush589

Szia bb!
Mi újság veled, jól vagy?

Èn ma rakott karfiolt fözök. Nemsokára ideér anyukám, párom ment érte a reptérre!!! :lol: :lol: :lol:
susy75

Sarmon akkor megehetem a nyúlrészedet? Én régen ettem már, pedig tavaly voltak is nyulaink... Jó fokhagymásan fincsó... további jó pihizést

Zsuzsa szép pocak...

Akkor én meg vagyok áldva az urammal ő csak nagypocakosnak hív, azért az kellemesebb... :lol:

Kép

Kép
dcili81

Jó ebédet!

Jól van, nem csalódtem...a csoki mindenkinek felrázta szunnyadó fantáziáját! :lol:

Cili! Így jár az, aki kint hagyja a sütit az asztalon - ellepik a hangyák! :wink: :lol:

Niki!
[quote]e írta:z most igy marad?

...szerintem lesz ez még rosszabb is. Én már nem bírok 2 óránál többet mozdulatlanul - pedig aludni úgy lenne jó! Fel kell kellnem, lemászni - szó szerint - a galériáról, és fel-alá sétálni a szobában. Ja, és tejjel, Rennie-vel a kezemben, mert persze a sav a főnök.

Áááááá! Rosszul raktam be a mosogépet, kilóg egy gatyamadzag, és most szépen lassan folydogál ki a víz a tömítés mellett.

...majd jövök!

Kép
zölddisznó

Szasz Bébic! Élvezd az uradat!

Zsuzsi! Jeeeeeee pocak!
Isten bizony mikicsoki!

Sarmi! Jó henyélést nektek!

Mush! Nektek meg élvezetes mozizást!

Susynak jó anyázást!

bb-nek kellemeas olvasást!

...amúgy meg bort, búzát, békességet!

[quote]A írta:kkor én meg vagyok áldva az urammal ő csak nagypocakosnak hív, azért az kellemesebb

Bibibíííí, nekem azt szokta mondani, hogy "óóóólyan széééép vaaaaagy!"

Kép
zölddisznó

Na de jól visszapunnyadt mindenki! Nagggyon helyes!

Kép
zölddisznó

Zsuzsa: csini pocak :D

A világ legegyszerűbb kakaós lepénye (receptet majd teszem a megfelelő helyre), kicsit ronda, de finom :lol:

Kép

Kép

Kép
gabilany79

Undorító, ronda, gusztustalan, ocsmány! :wink:

Kép
zölddisznó

Csukott szemmel eszem... 8)

Kép

Kép
gabilany79

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
zölddisznó

bekukk...döglés tovább...

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Na akkor én most elmegyek a barátnőmmel PIZZÁZNI!

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Zöldi! Akkor ez ma a mosógépek fekete napja volt :( . Én délelőtt vettem észre, hogy nam centrifugázik a mosógép. Szóltam a páromnak, kitisztítottuk a szűrőt, de semmikosz nem volt benne, úgyhogy szétszedte egészen a szivattyú motorjáig, ahol találtunk a lapátok közé szorulva egy kis műanyag vackot. Tegnap a gyerekek táskáit mostam (iskolatáskák, tornazsákok), és bár átnéztem, biztos azokból került oda, mert azelőtt még működött rendesen. De mostmár megint jó!! :)

Az éjszakád elég rosszul hangzik!

Gabi! Szerintem nagyon jól néz ki, kicsit se ronda :wink:

zsebi_baba

Sziasztok lányok...

ez nem éééér... arról volt szó, hogy mindenki kirándulgat a hosszú hétvégén... na megpróbálok visszaolvasni.

Itt semmi különös nem történt, azt leszámítva, hogy hiába pihenek és szedem a maroknyi magnéziumokat, sokat keményedik a pocakom. Remélem a kiscsibész rendben van odabenn.

Ráadásul úgy érzem most nem vagyok bedagadva, mégis az arcomba ha belenyomom az ujjam, akkor ott marad a helye. Nem tudom eldönteni, hogy az dagadásm vagy csak ennyire hájas.... :roll:

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

Bébinagyság... nem tudom mitől függ, ha egészséges a terhesség. De a férjemék hárman vannak tesók. Bátyja 4 kiló, 61 cm, férjem 4,5 kiló 63 cm, öccse 5,2 kiló 65 cm. És mind rendesen jött ki... igaz a mama nem alacsony...

Cili! Az a vau nagyon édi! De így nem tűnik olyan nagyon barátságtalannak…. Hú és a nyálamat csurgattam a csülök után… mág a férjecském is azon gondolkozik, hogyan lehetne ilyet beszerezni…

Sármi! A ti kutyusotok is elég barátságosnak tűnik… én elég kutyafélős vagyok…. A babakocsitok meg nagyon helyes. Szép vidám színei vannak…

[quote="dcili81"] írta:dcili81rdekes ha leülök rögtön elkezd mocorogni, nem is kicsit, amnt felkelek és mozgásba jöbök abbahagyja... kis mocsok....

Az enyém is így volt... csak a gond ott kezdődött, hogy a kisfiam ezt a jó szokását megtartotta szülés utánra is! Remélem a kisöcsi nem így tesz majd.... :lol:

bkatalin

Zsiráf! Örülök, hogy jók az eredményeid! :)

Gabilány! Nagyon szép lett a babaszoba! És az a komód is tuti! Nálunk már semi nem fér el a lakásban. Erik szobája olyan pirinyó, hogy ő éppen befér a játékokkal. A kistesó kapott egy ikeás komüdot azon van a pelenkázó, és ez kiszorult a nappaliba, a bátyus szobaajtaja mögé. Kiságya pedig a mi szobánkban landolt. Tlán ha helyreáll ez a világ a válság után, akkor költözhetünk…. Addig meg sokan kishelyen …. :roll:

Osztom Csaki véleményét abban, hogy első baba után az alvás az első…. Cask kiegészítem annyival… hogy nem árt ha van egy olyan apa a közelben, mint a mienk. Hazajött este fél hétkor a munkából és övé volt a csemete. A fürdés, lefekvés… minden na jó szoptatni nem tudottt, de ez sajnos nálunk nem sokáig volt így

Solya ne aggódj… én barna vagyok, de papír nélkül nem megy a visszaolvasás…. Én wordbe írom a válaszokat, aztán amikor a végére érek becopizom ….
:wink:

[quote="solya051020"] írta:solya051020bkati:anyóson nem lehet nem idegeskedni,de +próbálok:

Tudom! Én nekem is jár a szám, de a próbálkozáson kívül néha nem megy több... pedig én aztán télleg nem panaszkodhatok ahhoz képest amit itt írtatok...

bkatalin

Tesó féltékenység! Sármi, CSaki én még nem tapasztaltam, de szerintem is így kellene hogy működjön... Sármi reményt adsz, hogy ezt lehet is így csinálni. Még egy olyan tippet kaptam, hogy ha várunk babalátogatókat, akkor mindenképpen úgy intézzük, hogy ne hagyjuk, hogy a jó fejek, elkezdjék, hogy jaj de cuki a baba meg ilyenek a nagyobbra meg oda se ... ÉS hagyjuk, hogy a tesó(k) kiváltsága legyen, hogy megmutassa a picit.

Zöldi! Ha nem mondtad volna, hogy az egy mikicsoki, az elvonásos kismamák lehet hogy másra aszszociálnak... én is :lol:

Cili NAgyon guszta a torta!
GAbilány! A lepény is!!! Jaj de jól néz ki...

Zsuzsa! Szép a pocid, és milyen vékony vagy! Nem sokat híztál...

bkatalin

Látom megint elszaladtatok előlem :twisted:

Na jó! Apa pizzát süt vacsorára, igazi olasz recept alapján. Megyek segítek neki... megkóstolom és mondogatom, hogy apa milyen ügyes vagy! Attól nagyon lelkes.... :wink:

bkatalin

Hű lányok, ide aztán nehéz lesz be/visszakapcsolodni!

Nem is fogom azt a sok mindent leirni tudni amiket akartam, de azért igyexek.

Musi: a recept a lekvárról megy a topicba!nyamnyam

vki írt a méhszájnyilásról (kedvenc témám:) max annyi előjele azért lehet h a sok keményedés, no meg olyan kiaakarbujni érzésem nekem is van/volt egy csomószor, ill. menses szerű görcsök is de az sztem a mg-tól lehet. mindenesetre csüt.-ön voltam a szülésznőmnél 1. alkalomra, össz. 4 lesz, és eléggé megnyugtatott, ill. tök jó volt!

Azt tudtátok h a szülés vmi kortizol nevű hormontól indul be amit a baba mellékveséje kezd el termelni és ah bejut a te véredbe, ott aktivizálja az oxitocinodat és ugy indulnak a fájások? na ez még ok csak az a meglepő h a 21. században még nem tudják h ez a kortizol izé mitől indul be náluk. lényeg lényeg h pl. a máhszáj áállapotától nem fog beindulni csak attól pl. ez uj volt nekem.

a szoptatásról: nekem a védőnőm is meg a szülésznő is azt mondta h csak fel kell hivnom és bejönnek a kórházba megmutatni a szopiztatást ha az ottaniak nem segitenének. ez azért megnyugtató. bár én tök pozitivan állok ehhez el sem tom képzelni h majd nem fogom tudni szoptatni a babámat!

jövő héten stikában lefotozom a babaszobát már 80%ban kész a meseszoba a párom be sem enged, hetek ota azon ügyködik olyan édi és olyan gyönyörű az egész! van egy repcsi is ami huz egy szalagot s abban lesz beleirva h Regina szobája:) hát nem cuki?

nekem a tiétekhez képest olyan kicsi a pocim, igaz biztos van vagy 10 centi köztünk az én 178ammal, e akkor is! a babára meg azt mondják h nagy.. :o

fotel: már nemtom ki irta, nekem van olyan az 1. amire szavaztatok, imádom sőt most arra is jó, h mivel feküdnöm kell napi 3szor hintázunk benne Regivel 10 percet ezt a jógaoktatóm ajánlotta h kapjon elég motorikus ingert a babóm ill. van egy bnőm, aki sokat használta már 1 éves a kisfia de még mindig megnyugszik ha beleülnek, gondolom emléxik...
ettől függetlenül nekem a 2. fotel jobban bejött, mert az tud forogni is körbe-körbe, meg olcsóbb is.

zöldi: a védőnőm gyomorégésre nyers sárgarépát is javasolt nemtom beválna-e nekem a rennie eddig elég volt.

kaja: nálunk ma indiai menü volt férjecském mai alkotása nyami

a birsalmasajtot aszem csak holnap csinálom már meg, de tegnap sütöttem egy jó kis vega csokitortát csak már elfogyott igy nemtom lefotozni:(:)

na hirtelen ennyi:)

ja és amugy jól vagyunk még egyben is, és naprólnapra nyugodtabb vagyok, ha már szülnék egyre biztosabb a siker:)

andy

a gyengélkedőknek sok erőt!

Kép
andy30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?