Hali!
Elkéretőztem a főnökömtől délutánra a zenebölcsibe. Tök ari volt, nagyon érdeklődött, hogy mi ez, hogy is megy és majd számoljak be róla, milyen volt az első foglalkozás. Hááát én is várom!
Tegnap vettünk Daninak egy másik oldalán forgatható korongos keményfedeles könyvet, ennek az a címe, hogy A Házban (itt egy kiskutya megy be a házba, mi van a konyhában, a fürdőszobában, kamrában stb. Sok színes képpel). Van már egy ilyen, de annak A Tanyán a címe. + a férjem meglátott egy Toy Story mesekönyvet (Disney), tele van képekkel, nem lehetett otthagyni. Nagyon sokáig lapozgatta és mosolygott a már ismert figurákra a fiam.
A Woody-t úgy mondja, hogy VUDÚ
, a Dínó-t uúgy mondja, mint a diót, vagyis DIÓ
.
Vannak új szókezdeményeink is:
Zokni= ZO néha ZOZO
Csáó= CSÁÓ
Heló=HEEELÓÓ
KAKAS=nálunk is KAKA, viszont a rendes kakánál megnyomja a 2. k-t. A kakaó az KAKAÓ már régóta
Panda
És mit szóltak a melóhelyeden, hogy még alig mentél vissza, már ismét terhes lettél?
Rit
A zenebölcsi heti 1x fél óra, igen. Hermina úton (Ajtósi Dürer sor – Thököly út között) ZEG-ZUG közösségi/művház.
Kocsi lerobbanás
Amikor még a régi kocsink volt (18 éves), Dani 6 hetes volt, amikor egy vízátfolyáson átmentünk és beázott az autó "elektronikája". Az eső zuhogott, közel s távol nem volt lakott terület. A férjem autószerelő barátjával telefonon keresztül szervizelték a kocsit. Így fél órát álltunk, persze senki nem állt meg segíteni,csak anyáztak, hogy miért ilyen messzire tesszük az elakadásjelzőt. Megjegyzem kanyarban álltunk, nem lett volna vmi jó érzés hátul a 6 hetes babával, ha vki későn kapcsol és belénk száll. Közben Dani felébredt és hátul szopizott.
Akkor elég rossz volt, most már így poénosnak tűnik.
Kataa
A birkózást nem a diploma miatt írtam, hogy nem lenne jó. Csak az nem tetszik, ahogy dobálják egymást + a karfiolfül. Most olyan szép a fiam füle
Persze, ha nagyon köti az ebet a karóhoz, akkor még lehet az. Focistát (hacsak addigra nem javul a hazai helyzet , bár kétlem) nem nagyon szeretnénk belőle. A családban mindenki utálja, kivétel a vb-k, de azt sem minden áron.
Muffin
Én is kipróbálom őket! Nyam-nyam.
Szerencsére több, mint 10 éve már, hogy kotyvasztok, mindenfélét meg tudok csinálni szakácskönyvből, néha meg csak saját ötlet alapján.
Viszont elmesélek nektek egy régi sztorit, hogy sütött gumicukor kb. 10 évesen habcsókot
Akkor már volt anyukámnak turmixgépe, beletettem minden hozzávalót. Viszont a sütésénél elakadtam. Azt történt uis, hogy a gázrózsákat már be tudtam gyújtani, de a sütőére még nem tanított meg anyukám. Mivel a szakácskönyv azt írta, hogy sütőben csak szárítjuk, gondoltam, akkor a hajszárító is jó lesz. Így kitettem kis Jena-i üveglapra halmocskákat és nekiálltam hajszárítózni
) Hát a teteje úgy ahogy megszáradt, de kanalazni kellett a többit
Pedig úgy elképzeltem, milyen szép habcsókjaim lesznek
A másik életem első tejbegríz készítése volt. Akkor még a gázrózsát sem tudtam bekapcsolni. Mindezt egyik barátnőmmel ténykedtem
kigondoltuk, mivel a tejet nem tudjuk felforralni, csinálunk vízből (ahogy nagyim is szokta, ha nincs otthon tej) tejbegrízt. Jól kiengedtem a melegvizes csapot és abba szórtuk a darát + a cukrot, mondván, úgyis olyan picike a daraszemcse, hogy meg fog puhulni. Az egész úgy nézett ki, mint egy leves, és ráadásul meg is ettük a barátnőmmel
Persze azért azóta már ég és föld a főzési tudományom
De valahogy el kellett kezdeni
Állítólag nagyon finoman főzök.
Conti
Köszönöm a köszöntést!
MA meg a páromnévnapja van
Dani imádja a pattogatott kukoricát! Szeret benne turkálni, egyet ad nekem, apának, aztán ő is eszik. Eddig nem nyelte félre.
Forti
Cuki levi új haja!
Kis kopi, de majd meglátod, milyen gyorsan kinő. Daniét is nem győzöm vágni.
Melegfront
Volt vmi az biztos, én is kóma vagyok, ráadásul van munkám is, ehelyett itt lógok
Bár mi vasárnap éreztük, amikor megjártuk Pécset oda-vissza. Nálunk én vagyok a hidegfrontos, a férjem a melegfrontos.
gumicukor (dani, aki tegnap múlt 19 hónapos)