Új privát üzeneted érkezett!

Pilla,
Sárának boldog szülinapot!
Gyönyörű a nagylányod! :shock: Nagyon-nagyon szép, és már kész nő!!
Lajura meg olyan ennivaló a hurkás kis kezeivel, meg az a néééézééés.... :wink:

Mali, szuper hír! Nagyon ügyes vagy, biztos a diéta segített. Nagyon csodálom a kitartásodat, én nagyon nehezen bírnám pl. édesség nélkül.. Csak így tovább! Pocakos kép?

Tüccs, remélem nem olyan nagy a baj, mint ahogy hangzik. Ha tudsz, gyere sűrűbben, biztos nagyon unalmas egész nap feküdni, és azon filózni, mi lesz.. Nagyon drukkolunk nektek, hogy minden rendben legyen!!
Dóri hogy bírja nélküled? A bébiszitter van vele napközben?

Tusi, elkezdődött már a munka? Hogy bírjátok? Zsófi?

Giga, Henus, fogalmam sincs miért alszik olyan rosszul Márk :?
Mostmár ügyesen elalszik velünk a nagyágyban, nem kell dajkálni, alszik kb. másfél órát, és onnantól kezdődik a kálváriánk,mert 5-10-20-30 percenként elkezd nyöszörögni, akkor csukott szemmel, félálomban vizet kér (iszik kb. 1-1,5 decit) és alszik tovább, vagy nyújtja a takaróját, hogy még dajkáljam egy kicsit. Minden egyéb nyugtatási próbálkozásom (simi, ének, cumi..) masszív sírásba torkollik. Van hogy egy ilyen altatás 15-20 percet is igénybe vesz, és nem egyszer az ágyamig sem érek el, és kezdődik minden előről.
És ami furcsa, hogy éjszaka rengeteget pukizik Márk, van hogy ezzel párhuzamosan nyöszörög, arra is gondoltam, lehet, hogy fáj a pocija (a páromnak is gyakran ég a gyomra), talán emiatt sem tud rendesen aludni. Nem tudom.
De a párom ugyanilyen volt kicsinek, ő is rengeteget ivott (éjjel is) és 4 évesen kezdte átaludni az éjszakákat, úgyhogy én már mindenre fel vagyok készülve...

Na, eleget panaszkodtam..

Inkább teszek fel néhány képet, de sajnos nagyon nehéz róla mostanában fényképet készíteni, mert amint meglátja a gépet, rögtön el akarja venni tőlem..
Kép
Kép
Kép
Kép

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Giga!
Istenem, szegénykéim!
Még olvasni is kétségbeejtő volt!
Én akkor is tök ideg voltam, mikor anyóséknál laktunk, Márk fent aludt az emeleten, kint a kapunál meg csöngettek, és ki kellett mennem, a gyereket meg egyedül fönt hagyni (persze aludva, kiságyban, biztonságban).
Szóval teljesen megértelek, és még szerencse, hogy nem történt baj!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Giga!
Hú, ez a sztori nagyon durva. Majdnem elsírtam magam, ahogy olvastam.
Egyszer mi is majdnem jártunk így. Csak szerencsére nekünk a házon van egy ajtó elől meg egy hátul és pont nyitva volt a hátsó, csak a szúnyogháló volt becsukva. Apával kimentünk kirázni egy takarót az udvaron, és Zsófi közben elfordította a kulcsot. Annyira megijedtem. Rohantam hátra, de szerencsére az az ajtó nyitva volt. Már bennem is minden lejátszódott abban a fél percben, hogy mi a fenét csinálunk, ha nem tudunk bemenni.

Nekem már elkezdődött a 3. hetem a munkában. Zsófi szerencsére teljesen jól elvan anyuékkal. Eszik, alszik. Hol babakocsiban, hol a szobában, de lényeg, hogy jól érzi magát. Reggelente is elenged egész simán. Van, hogy integet, van, hogy engem is hívna játszani, de aztán anyu elcsábítja és minden OK.
Bárcsak a bölcsi is ilyen jól menne!!!

És még valami! Képzeljétek, Zsófi olyan jókat alszik éjszaka! Van, hogy egyszer sem kel fel! :D Nem is tudom, hogy mikor volt vele ilyen, de sokszor nem az biztos. Ha fel is ébred az is csak 1-2 alkalom, aztán egy kis víztől simán visszaalszik.
Gondolom anyuéknál is elfárad, meg a változás is biztosan megviseli kicsit.

Reggel is egész könnyen ébred, van hogy magától, van hogy én keltem. Viszont sajnos szombat-vasárnap is átsétált hozzánk reggel 6-fél 7-kor. Úgy tűnik átállt az új rendszerre! :)

Szantre!
Kitartás! Zsófi is borzasztó rossz alvó volt, nekünk is volt ilyen időszak, hogy örültünk 1-1 óra alvásnak is. Sajnos csak azzal tudlak bíztatni, hogy egyszer ez is elmúlik. Más okosságot nem tudok mondani, sajnos nekünk se vált be semmi.

Pilla
Gyönyörűek a lányaid!!!
Boldog szülinapot a tininek!

Nemrég beszéltem Tüccsel, szerencsére jól vannak. Azt mondta, hogy nagyon jó kezekben van. Reméljük még jó pár hétig kihúzzák!
Megy a sok-sok drukk nekik!!! :)

Viszont ma kaptam egy rossz hírt is. Meghalt a párom nagymamája. ( Henus, te talán ismered is). Szombaton bevitték Kerepesre mert szívrohama volt. Onnan átküldték Budára és szívkatéterezést csináltak. De sajnos ma reggel amikor ment hozzá a párom és az anyja már nem találkoztak vele.

Most mennem kell. Majd jövök még, amennyire a munkám engedi. :wink:
Vendég

sziasztok!

Tüccs babáinak kitartást (meg az anyukának is :wink: )! Remélem még egy darabig egyben maradtok!

Tusi,
részvétem!

Giga,
teljesen beleborzongtam a sztoridba... én még akkor is viszem magammal a kulcsot, ha csak az ajtó elé lépek ki a villanyórát megnézni. Ezeknél a kölköknél sose lehet tudni... :?

Képzeljétek, egy kedves ismerősöm most júliusban szülte első babáját, de olyan furán érezte magát az utóbbi napokban, hogy elment dokihoz. Az meg közölte vele, hogy kábé 6 hetes terhes... én biztos elhagynám a parókámat ilyen esetben... :shock:
andibab

Tüccs,
Gondolok Rád! Kitartás Neked is és a Babáknak is! Én is akartam kérdezni, hogy Dóri hogy bírja? És Te hogy viseled a távollétet?

Giga,
hű, tényleg meredek, ami történt, mi is állandóan figyelünk, hogy sehol ne maradjon a zárban kulcs, de szerencsére ilyen biztonsági automatikus kallantyú nincs nálunk.Örülök, hogy nem történt semmi baj!

Tusi,
részvétem! Örülök, hogy Zsófi ilyen jól viseli a távollétedet! És Te hogy bírod? Nem rossz nélküle? Vagy jó egy kicsit kizökkenni az otthoni létből?

Pilla,
Boldog Szülinapot Sárának! Nagyon szépek lettek a képek!

Szantre,
jaj, azok a fájdalmas szemek az első fotón!!!! Teljesen belezúgtam a Fiadba! :D Sajnálom az éjszakákat, semmi okosat nem tudok mondani, de nem lenne jó beszélni egy gyerekorvossal? Lehet, hogy van valami rejtett gondja, ami nem hagyja aludni. Nem akarlak megijeszteni, csak biztos, ami biztos. De az a legvalószínűbb, hogy ilyen típus. Szegénykém!!!!

Mali,
gratula a cukorhoz! Tök jó, hogy nincs semmi gond! A diétához meg kitartást!!!

Kép
Kép
nircee

Andi!
Pont ez itt a baj, hogy hiába vittem volna kulcsot, mert ezt azzal nem lehet kinyitni. :? A csajt kellett volna magammal vinni, de akkor meg nem tudtam volna a babakocsit levinni. De ha ezt előre tudom...
El tudom képzelni, hogy mit érezhet most az ismerősöd. Lili fél éves körül volt, amikor nekem a doki azt mondta, hogy 10-11 hetes lehetek... :shock:

Tusi!
Részvétem a párod nagymamája miatt! :(

Szantre!
Nagyon édes a legénykéd, ahogy eteti a kis plüss oroszlánt (ha egyáltalán oroszlán az az állat :lol: )! És milyen nagy adag tészta lehetett előtte... :shock: :D
Szerintem sem jó ez így, hogy ennyire nem alszik. Akkor most köztetek alszik el, és te később átviszed a saját ágyába? Jól értem? Napközben mennyit alszik egyébként?

Teszek fel én is képeket:

Bulcsú bemászott a szőnyeg alá. :D

Kép

Kép

Lili felvette az apja motoros csizmáját. De hogy mindig kacsalábra veszi a cipőket... :lol:

Kép

Kép
Kép
giga1

Helló!

Márti, részvétem! :( Igen, ismertem a Juci nénit. Hány éves volt?
Sajnálom... :(

thenus

Sziasztok!

Tüccs! Nagyon szorítok nektek; a babáknak, hogy még bent maradjanak, neked, hogy kibírd a kórházat!

Pilla! Nagyon jók a képek! Nagyon szexi mindkét lány!

Giga! Nem semmi sztori! Velünk egy sokkal lájtosabb történt, amikor Dani még csak négykézlábazott, de már attól is frászt kaptam. Kimentem a teraszra és becsuktam magam mögött az ajtót, hogy ne jöjjön ki utánam, ő meg befeküdt az ajtóba. Alig mertem arrébb tolni, nehogy becsípjem a kezét. Szóval el tudom képzelni mit éreztél.
Nagyon jók a képek! Lili copfjai nagyon tetszenek!

Szantre! Sajnálom az éjszakákat! Esetleg homeos bogyókat nem akarsz kipróbálni? Van egy tök jó oldal, ahol dokik segítenek kiválasztani, hogy melyik szer jó. http://homeopatia.info.hu/
Vagy nem vagy híve?
Amúgy nem volt nagyobb kanalatok Márknak a makarónihoz? :D

Tusi! Örülök, hogy Zsófi ilyen jól viseli a munkába állásodat! Csak így tovább!
Sajnálom a nagyit!

Nircee! Olvastam a blogodat! Kár, hogy meglépett a cica. dani is imádja a nagyiéknál a macsekokat, meg a kutyát is. Az nagyon tetszett, hogy akartál neki házat építeni, jó volt olvasni, hogy egy kicsit ilyenre is tudsz időt szakítani a két gyerkőc mellett.

Képzeljétek Dani megőrjít minket. Mond két mondatot állandóan, amire egyszerűen nem jövünk rá, hogy mit jelent. Komolyan idegesítő, meg vicces is egyben. Amúgy teljesen értelmesen, kerek mondatokban beszél, ragoz, csak névelőket nem használ.
Az egyik : "Megálltunk szisztop", a másik "Elkísértem Dorkát timoszába" (Dorka 10 éves szomszéd kislány).

Holnap megyek dokihoz, kíváncsi vagyok, hogy mit mond! Szerintem nagyon lent van Marci, mert iszonyatosan tud fájni, a szeméremcsontom. Már nagyon várom, hogy megszülessen a bébi, mert szenvedek, de nem akarok panaszkodni. de mégis egy kicsit! ÁLLANDÓAN ÉHES VAGYOK!!!!!! :cry:

Majd holnap beszámolok, hogy mit mondott a doki!

Jó éjszakát mindenkinek!

Mali
Kép
Kép
mali

Sziasztok!

Giga
nagyon gáz a történet! Na, majd erre odafigyelek, mert nálunk ha az ajtó becsapódik, akkor nem tudok bejönni. De ha kilépek a lakásból Didri nélkül, ezentúl kinyitom az ajtót a kerthez. :) Sajnálom. hogy így jártál :(. Abszolut átérzem, mit érezhettél!

Tüccs
remélem, minden rendben lesz.

Nem hagy írni a lány! :(
Nálunk az alvással megint gond van, veszünk egy olyan ágyat, aminek leszedhető az oldala és oda fogom tenni a mi ágyunk mellé mert ha a hasára teszem a kezem, elalszik. Nem tudom, mikor fog ez megváltozni. :(. Van valami ötletetek? Ugyanis amikor elkezdtük a külön altatást, nagyon jól működött, de egyszer kivettem, mert épp rossz éjszakája volt és azóta nem megy megint. :(. Tudom, én szúrtam el, szerintetek most már nem lehet helyrehozni a dolgot?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Sárám nevében köszönöm a köszöntéseket.
Biztos elfogult vagyok, de a kiskamaszom szerintem is csudiszép csaj. Csak lenne egy kicsit jobb tanuló... Bár, mintha összeszedte volna magát egy picit. Mintha... Reméljük a legjobbakat.

Giga, filmbe illő a történet. Vizuális típus vagyok, úgyhogy magam elé képzeltem az eseményeket. Tiszta Murphy...
Gyönyörű mindkét gyermek. Olvastam a blogodat én is, és fantasztikus az a kép, ahol Lili épp a popsijára pottyan a nagy cipőben.

Szantre, sajnálom, hogy ilyen rossz éjszakáitok vannak. Ötletem, sajna nekem sincs, de szerintem is kérhetnél tanácsot a dokitól, vagy a védőnőtől.
Márk nagyon cuki, ahogy eteti a kis plüssállatot.

Tusi, örülök, hogy Zsófi jól viseli a munkába állásodat. Részvétem a nagyi miatt.

Piroska, szerintem egy alkalommal nem lehet elrontani a gyermeket, de ez csak az én véleményem...

Laura már két éjszakát átaludt az új ágyikóban. Úgy tűnik megszokta.
Vendég

Sziasztok!

Pilla, Sárának utólag is BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!
Mikor Sárika megszületett, te mondtad, hogy a Sárák gyönyörűek. Hát ez így igaz!! :lol: Nagyon szép a 15 évesed! Laura se lesz kutya ennyi idősen :lol: Édes a husis karocskája!!Biztos jó megharapdálni :wink:

Giga, borsózott a hátam, amikor olvastam a sztorit! Jó, hogy nem lett semmi baja a gyerekeknek! Elhiszem, hogy kikészülhettél :( Mi egyszer anyáékat zártuk ki, színházba voltak, és benne felejtettük a kulcsot a zárban, nem tudták kinyitni. Hiába csengettek, nem keltünk fel, a szomszéd mászott fel az ereszen az erkélyre, nyitva volt az ajtó, mert nyár volt. Ő engedte be anyáékat.
Gyönyörűek a gyerekeid!!Lili hatalmasat nőtt, nagylányosodott!!

Szantre, azok a Márk szemek..... :D :D :D Sajnálom az éjszakákat, én is arra gondoltam, hátha van valami a háttérben, bár lehet, hogy csak az apukájára üt. Reméljük, hamar túl lesztek rajta.

Tusi, örülök, hogy ilyen jól viseli Zsófi a távollétedet! ügyesek vagytok! Részvétem a Nagymama miatt!

Mali, nagyon örültem a jó hírnek, becsüllek a kitartásod miatt!!sok erőt a továbbiakban is!!

Andi, ovi ügyben mi a helyzet?

Majd teszek fel képeket én is, de semmi időm, örülök, ha olvasni tudom a fórumot. Írni is ritkán.

szép napot mindenkinek!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Katica, de jó, hogy emlékszel... Tényleg ezt írtam... :oops: Laura karját jó harapdálni, meg a combiját is. :wink:
Vendég

Ja és Pilla
Sárának Boldog szülinapot! :)

Lehet, hogy igazad van. Nem tudom, mit tegyek. Ebben a kiságycserében még reménykedem, aztán kifújt. :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!
Pilla!
Édes istenem milyen gyönyörű nagy lányod van!Nem csodálom,hogy gondok vannak vele!
BOLDOG SZÜLINAPOT NEKI!
Kép
gIGA!
Nem semmi amint keresztül mentetek!Hála istennek,hogy jól jöttetek ki az egész dologból,és senkinek semmi baja nem esett! :!: Nagyon szépek a gyerkőceid! :D :wink:
Tusi!
Részvétem!
Viszont örülök,hogy jól viseli a távol létedet a lánykád és,hogy ennyire jó alvó lett! :wink: :D
Tüccs!
Vigyázz magatokra,és kitartás!!!!!!!! :wink:
Andibab!
Hát nem semmi ,nem lennék a helyében a csajnak!
Veletek mi van?Óvónő???? :roll: :shock: :? :?:
Piroska!
szerintem nem a kiságy csere fog változást hozni! :? Mondjuk egy próbát megér! :roll:

Múlthéten szüret volt az oviban!
Narancs sárga mellényben és piros pulcsiban van Anett!
Kép
Kép
Kép
Kép
Hétvégén konyhát voltunk megrendelni!hát csajok,majdnem eldobtam magam,de rákellett jönnöm,hogy ez még olcsó volt! :oops: :lol: :wink: Jövőhéten hozzák!Tudtunk venni több dolgot is,így teljes a jó kedv! :D Majd a végeredményt mutatom4Zsani ágyával együtt jön ! :wink:
szép napot !Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Kedves Fórumozók!

Szeretném figyelmetekbe ajánlani új szolgáltatásunkat: Gödöllőn és környékén pelenka és popsitörlő házhozszállításával foglalkozunk. INGYENES MINTA KÉRHETŐ! Ízelítő az árainkból: newborn 23 ft/db-tól, mini: 24 ft/db-tól, midi: 28 ft/db-tól, maxi: 34 ft/db-tól, junior: 36 ft/db-tól, popsitörlő: 350 Ft. Gödöllőn a házhozszállítás ingyenes. Kérésre szívesen küldök árlistát. Üdv. joag
joag

Sziasztok!

Köszi a dicsiket a fiam nevében! :lol: :lol:
Holnap úgy néz ki amúgy is megyünk dokihoz, mert Márk megfázott, és elég sokat köhög éjjel (csak hogy még nehezebb legyen az alvás :? ), bár kapja a Stodal, de azért jobb, ha látja a doktornő. És akkor már rákérdezek az alvásra is.
Amúgy mindig rengeteg kérdéssel megyek oda, és aztán alig tudok valamit kérdezni, mert Márk a vizsgálatoktól, molesztálástól végig üvölt, próbálom vigasztalni, közben nem is halljuk egymás szavát a doktornővel, és végül a dokinő küld ki bennünket, hogy inkább kint fejezzük be az öltözést is, hagy nyugodjon meg a gyerek. Nem tudom nálatok ez hogy működik, de itt nagyon rosszul van ez az egész megszervezve. Ebből a szempontból a 17. kerületben sokkal jobb volt, ott a védőnő kint a babavetkőztetős részen volt, tudtunk vele beszélgetni, ő is jobban meg tudta nézni a gyereket, és együtt mentünk be a dokihoz vizsgálatra, ahol előbb beszélgetés, kérdések és utána a vizsgálat.

Tusi, de jó, hogy Zsófi ilyen jól elvan a nagyival. Engem is érdekelne, te hogy viseled a Tőle való távollétet. Mikortól kezd a kiscsaj a bölcsiben, vagy lehet, hogy marad inkább a nagyi bébiszitternek?
Tusi, bocs, hogy ezt írom, de olyan megnyugtató, hogy nektek is volt ilyen pocsék-alvós időszakotok! :oops:

Giga, Bulcsú nagyon jóképű kispasi. Tökre emlékeztet Márkra ennyi idősen, ő is ilyen kis kopasz, kerek arcú húsgombóc volt.
Lili pedig eszméletlen a kacsalábas óriáscipikben.
De a hajlam Márknál is megvan:
Kép

Ja, és kérdezted: fürdés után bemászik a Manó a nagyágyba, odarendel minket is (az túlzás, hogy köztünk alszik el), mi nézzük a tv-t, simizzük, ő meg issza a vizet, fetreng, hancúrozik, aztán egyszercsak elalszik. Aztán átvisszük a saját ágyába.

Tiop, én folyton csak csodálkozom, nálatok milyen klassz dolgok vannak! Én még ilyenről nem is hallottam, hogy az ovisok szüretelnek, mustot készítenek. Nagyon tetszik. És édes a csajod a kiskosárral meg a mustospohárral ;)

Piroska, én nem hiszem, hogy elrontottad az altatást. Én inkább az egyedülelalvást tartom korainak Didrinél, pont azért, mert mikor kivetted, inkább veled akart maradni. Érthető, ha könnyebben elalszik, nyugodtabb veled, hisz te nyújtasz neki biztonságot. 1évesen szerintem ez normális. Persze van olyan baba is, aki egyedül is könnyen elalszik, de szerintem ez ritka, ilyen kicsiknél.
Remélem nem veszed okoskodásnak, hogy leírtam a véleményem, hisz nálunk sem mintaértékű az alvás, de ne várj olyat Didritől, amire még nem érett meg.
Az nem működik, hogy veled elalszik, aztán áttetszed a saját ágyába?

Mali, én ha baj van először homeós bogyóval kezdem a kúrát, alvásra is használtunk már, de sajnos többnyire nem sokat használ. Pedig én nagyon jó dolognak tartom.

Katica, én még mindig hiányolom a friss képeket a csajokról! ;9

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Tiop, tényleg olyan szuper ovitok van. Én sem hallottam még ilyet, hogy szüretelni viszik a kicsiket. Max. magánoviba... :shock:

Laura megint végigszunyálta az éjszakát, úgyhogy bizakodok... :roll:

Verna?
Vendég

Sziasztok!

Pilla
Mázli :)

Szantre
azt mondod, hogy korai? Én megmondom őszintén, abban reménykedem, hogy fokozatosan hozzá tudom szoktatni az egyedül elalváshoz. Ezt úgy értem, hogy megvesszük ezt a kiságyat, akkor abban elalszik úgy, hogy fogom a hasikáját, aztán lassan majd kicsit távolabb teszem tőlünk, majd ki is megyünk a szobából. Szerinted létezik olyan, hogy fokozatosan szokik hozzá?
Olyan tanácstalan vagyok, nem tudom, mit csináljak. Tegnap megpróbáltam egyedül elaltatni, de hat percig bírtam, addig sírt, én bementem az az idő alatt hozzá háromszor, aztán nem bírtam tovább, kivettem az ágyából és az ölemben három másodperc múlva elaludt. Na, most akkor mit csináljak??? :?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, én is azt javaslom, amit Szantre, hogy aludjon el köztetek, aztán beteszitek az ágyába. Lajura is a nappaliban alszik el esténként, TV nézés közben, vagy Sára ágyában, szintén TV-zés közben.
Vendég

De vajon utána az oviban nem lesz gond?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jó reggelt!

Tiop, jók a szüretes képek! :wink: nálunk is van ilyen, és mustot is csinálunk. Szerintem vidéki óvodákban ez nem olyan ritka... :roll: Főleg ahol a hagyományőrzés a nevelési program része... :wink:
A pesti ovik ezt nyilván nehezebben oldják meg...

Pilla, no lám, Laura milyen ügyi csajszi... :wink: Tényleg nagyon helyes a nagylányod. Boldog szülinapot utólag is neki! :oops: :wink:

Giga, ez ám a sztori! :shock: Jók a képek! Főleg a nagy cipős! :wink:

Szantre, édes Márk! nálunk is így van a dokinál, hogy nem lehet vele beszélni, mert közben üvölt a gyerek. Mondjuk mi tavaly voltunk nála utoljára (kopp-kopp...) de szerintem most sem lenne másképp, Szonja ugyanúgy nem tűrné a vizsgálást... :?

Katica, tényleg tegyél fel fotókat!!! :wink:

NA megyek, megébredt a gyermek... :)

thenus

Piroska, szerintem az ovi miatt ne aggódj! Didri még csak egy éves, az ovi azért még odébb van. :)
Én úgy látom most Márkon, hogy 1,5 éves korára is rengeteget önállósodott, és amit Henus, Tiop és Katica mesélnek a kétéves lányaikról, folyamatosnak tűnik a fejlődés. ;)

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Tiop, nagyon jók a képek!!!Tényleg jó, hogy ennyi sok mindennel megismerkednek a gyerkőcök az oviban.

Piroska, szerintem is korai még ebben az életkorban az önállóságra nevelni. akkor lesz önálló, ha pici korában megkapja a biztonságérzetet tőletek. Most még úgy tűnik, rád van szüksége. De megpróbálhatjátok az ágyatok mellett a kiságyát. ahogy Szantre írta, az ovi még odébb van :lol:

Aranyosak vagytok, hogy ennyire hiányoltátok a képeket. :D

Kép
Kép
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kicsit sok lett :oops: :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Ma voltunk dokinéninél, mindkettő gyerkőc megkapta a pneumococcus oltást, meg Simi még a rendes 2 hónaposat is. Egészen jól viselkedtek, Simi csak a szurik alatt sírt, egyégként, bár kicsit megszeppenve, de hangtalanul feküdt, Marci is csak az oltás alatt sírt, utána meg mondta neki a dokinéni, hogy milyen ügyes volt, erre Marci is mondta, hogy "ügyesz". Kapott is matricát. Simi 6030g, 1200g-ot hízott 1 hónap alatt. Hosszra viszont nem nőtt (illetve tuti, de itt máshogy mérnek, mint a kórházban), tehát képzelhetitek, milyen kis ducika! :lol: De megint megerősödtem abban, hogy ELÉG A TEJEM, akármennyire is éhen akar halni! :lol:
Most alszik mindkettő. Marci nem szokott belázasodni, de mindig aluszékonyabb oltás után, nem tudom, Simi hogy fog regálni.

Giga, Tiop,
csak csatlakozni tudok a többiekhez, nagyon édesek és szépek a gyerkőcök!!!! És nekem is nagyon tetszik ez a szüretesdi! Nem tudom, itt Csömörön ven-e ilyen, még nem hallottam.

Katica,
nagyon édesek a Ti képeitek is! Hogy tartja a fejét már Anna!!! :shock: Siminek is ilyen pöttyös volt az arca, de már elmúlt, csak néha.néha jönnek ki, aztán el is múlnak. Mondjuk folyton kenegetem.

Alvás,
nálunk, mint már sokszor írtam, az első perctől saját ágyban, külön szobában alszanak a gyerekek, és azt kell mondjam, bevált. MArci híresen nagyon jó alvó, Simi még baba, de a korához képest ő is jól laszik, általában 1x, max. 2x ébred, de akkor ai azért, mert éhes. Persze nem biztos, hogy ez a követendő, csak mondom.

Lányok, tegnap nagyon megharagudtam Marcira, mert elkezdett játszani a fotónyomtatóval, mire kértem, hogy hagyja abba, mert azzal nem szabad játszani. Erre fogta, és direkt lelökte, aminek következtében tönkre is ment a 40ezer forintos gép. Hát, bevallom, nagyon rákiabáltam, és kicsit (nem nagyon!) megsuhintottam a fejét, és bezavartam a szobájába, majd sokáig nem voltam hajlandó vele beszélni. Más, ha véletlenül leveri, de direkt csinálta, és ezért voltam rá mérges. Tiszta kerge volt tegnap. :roll:

Verna, Tüccs???

Kép
Kép
nircee

Volt ma dokinő? Azt hittem szabadságon van... Vagy Ti nem Csömörre jártok, Nóri?
Vendég

Persze, tudom én, hogy messze van még az ovi, de nem szeretnék tuólag rájönni, hogy most elrontottam. Az a rémképem, hogy a Didrit utálják az óvónénik azért, mert idióta anyja van. :(.
Nem szeretném, hogy miattam szenvedjen.

Henus,
te oviban dolgozol, ezt hogy szoktátok megoldani?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Henus
szegény mama, 77 éves lett volna most. :(

Kérdeztétek, hogy én hogy bírom Zsófi nélkül, hát borzasztó nehezen.

Az első hét volt a legrosszabb. Reggelente mikor otthagytam anyunál össze-vissza puszilgattam, meg ölelgettem, integettem neki stb. Este meg ugyanez. Annyira hiányzott, alig vártam, hogy hozzáérhessek.
Szerencsére ő nem vette fel ennyire a dolgot. Kaptam puszit meg integetést, este meg furcsán nézett rám, hogy minek szorongatom ennyire.

Azóta megbeszéltem magammal, hogy sajnos ez az élet rendje és már kicsit könnyebb. Mondjuk sokat számít, hogy Zsófi ilyen jól elvan.

Januárban kezdjük a bölcsit. Bárcsak az is ilyen könnyen menne ..... :)

Szantre
Engem is megnyugtat, ha tudom, hogy a nehéz időszakokkal nem vagyunk egyedül. Ez tök normális, szerintem. :wink:

Remélem, hogy hamarosan megoldódik nektek is a probléma.

Katica
Nagyon édik a csajok!
Vendég

Piroska, ha már így megszólítottál, elmondom. :)
Az ovi még nagyon messze van, kár ezen morfondíroznod. Didri még nagyon picurka. Rengeteget fog addig változni, fejlődni, hétről, hétre észrevétlenül. Önállósodni is fog, szintén észrevétlenül. Beköszönt a "tegyél le" korszak, magától az is.
Itt sokunknak a gyerekőce alszik cicin, vagy összebújva, vagy ringatva stb...és kevéske van aki egyedül alszik el. Azt gondolom, hogy erre is meg kell érni, és mindenkinél be fog következni. Attól még nem lesznek az oviba önállótlanok. Konkrétan pedig nagyon becsüljük azt a szülőt aki nem akar szabadulni a gyerekétől, és ha 3 évesen is együtt alszanak sincs elitélve ezért. A gyerekek pedig könnyen alkalmazkodnak, és meg fogják tanulni, hogy az oviban is vannak szokások, amik nem mindig ugyanazok, mint otthon. Vagyis, ott elalszanak úgy ahogy, otthon pedig szintén úgy ahogy.
Nem tudom érted e. Csak azt akartam ezzel mondani, hogy ne görcsöjl azon, mi lesz évek múlva, mert még addig nagyon sokat fog változni Didri, és bízzál benne. :wink: Az ösztöneidben is... azok a jók. Mindig azt add meg neki amire épp szüksége van. Ő jelezni fogja, te pedig érteni... :wink:
Azt gondolom, hogy az is más ha egy gyerek kezdettől fogva külön alszik, és az is más, ha egy évig összebújva, cicin aludt el, aztán kezdjük el egyedül altatni.
Én a magam részéről türelemmel kivárom még enyém gyerek eljut arra a szintre, hogy elalszik egyedül. NEm hiszem, hogy emiatt majd gondja lesz később. Más területen nagyon önálló. (túlzottan is... :wink: :? :lol:
Szóval, Piroska, nyugodj meg!!!! :wink: :lol:

thenus

hello

köszi mindenkinek a drukkot.

A történetünk nagyon hosszú , csak röviden annyit, hogy a tarcsai kórházban nagyot csalódtam, ha ott lennék, már megszültem volna. Itt a sotén 1nap alatt megállítottták a szülést,azóta szerencsére még egyben vagyunk. A dokik irtó profik, mindegyik figyel az összes kismamira, függetlenül attól, kinek-ki a dokija.
Szigorú fekvésre vagyok ítélve, wc és zuhany a megengedett.
2ujjnyi a méhszájam.
Dóri szerencsére otthon jól viseli a hiányomat,én kevésbé idebent az övét. De ez így van jól. Aztán meg meglátjuk mit szól majd a tesókhoz.
Szeretnék még 2hetet egyben maradni, ez most a legfőbb cél, betölteni a 34.hetet.

bocs, h nem írok többet, de visszaolvasni se volt időm, illetve fekve se egyszerű.

KépKép
tüccs

Szantre!
Szerintem érdemes ezt elolvasni. Az alvási szokásokról van szó benne.
http://www.babazo.hu/tipeg/20081019-alv ... orban.html

Tüccs!
Az a lényeg, hogy még egyben vagytok! Pihenj sokat, olvass (a szülés után jó pár évig úgysem fogsz tudni... :D ). Nagyon szorítok, hogy meglegyen még a két hét együtt. :wink:

Ichtus!
Olyan szépek a lányaid!!!

Tiop!
Tényleg jó kis ovitok van!

Kép
Kép
giga1

Tüccs
hát tényleg jó lenne, ha most olvasnál, csak az a kérdés, hogy mennyire tudsz odafigyelni. Engem a guta ütögetne bent a kórházban a gyerek nélkül, szóval megértelek. Na, nem baj, megszületik a két tesó, aztán szupi lesz. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tüccs, nagyon drukkolunk értetek!!

Katica, köszönjük a képeket. Csodaszépek a lányok!

Giga, köszi a cikket!

Henus, szívemből szóltál. Teljesen egyetértek veled!

Tusi, nálunk is volt olyan, hogy reggel indultam suliba, és fel voltunk készülve a szokásos sírós hisztire, de Márk csak integetett és ment játszani. Hát eléggé meg voltam sértődve... :? :oops: :wink:

Nircee, nem semmi a kis Simi-gombóc ;) és Marci milyen ügyes, okos!
Pocifájás? Cicifájás?
Nálunk is tönkretette Márk a nyomtatót (egyben szkenner és fénymásoló is), mert a polcon pont elérte és a lehajtható elejét mindig piszkálta, lehajtotta, berakott valamit (kekszet, játékot stb), aztán persze jöttek a hibaüzenetek és végül feladta a harcot szegény masina.. :( A milyénk csak fele volt a tiéteknek, de sajna most nem tudunk ilyesmire áldozni, úgyhogy eléggé szenvedünk a hiányától :?

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Lányok, ma készültek képek, és nem tudom megállni, hogy ne tegyek fel párat. Akit nem érdekel görgessen!

Kép Még a pizsihez is gumicsizma kell ;)

Kép Szívtipró

Kép Csajozós

Kép Kiscsillag vágyakozva nézi a nagyokat

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szerencsére mindkét fiúval megúsztuk az oltást, Marci kirobbanó kedvében volt, Simi elég nyűgös volt, bár majdnem mindig az, de most máshpgy nyűgösködött, hallani lehetett, hogy nem érezte jól magát, de láza nem volt. Rajtam aludt egész délután, míg meg nem jött Anyu, akkor átvette egy kicsit. Most már durmol mindkettő.

Henus,
részben egyetértek veled alvás/elválás ügyben, de mint mindenben, szerintem ebben sem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy márpedig az együtt alvás az egyetlen járandó út. Én Marcival megpróbáltam, mert olyan jó érzés volt hallani a szuszogását, érezni a kis testét, raádásul éjjelente kényelmesebb is lett volna, de nem ment. Sem ő, sem én nem aludtunk, hol ő ébredt fel a mozgásomra, hol én az övére. Mikor bekerült a saját ágyába, minden jobb lett. A mi szobánkba nem tehettük az ágyát, mert nem fért volna el. Simivel már eleve így kezdtük, mert egyrészt nem szerettük volna, ha Marci kirekesztve érezte volna magát, másrészt hogy megszokják egymás jelenlétét éjszaka. Persze most is volt néhány együttalvós kísérlet, de most sem ment, állandóan egymást ébresztgettük. Ráadásul ilyenkor apa sem alhat velünk, mert annyira dobálja magát, hogy félő, ráfekszik a kicsire. Ráadásul úgy horkol, hogy képes mindenkit felébreszteni.
Egyébként azt vallom, hogy a pihentető alvás nagyon fontos, és ha nem alusszuk ki magunkat, csak ingerlékenyek leszünk, nem beszélve arról, hogy a nem megfelelő alvás beteggé is tehet. Így - legalábbis szerintem - nem árt szétválasztani az éjszakai alvást a nappaloktól. Ha azonnal külön alszanak a gyerekek, nem okoz gondot később a saját ágyhoz szoktatás. És ez nem jelenti azt, hogy szabadulni akarok a gyerekeimtől, csak szeretném, ha ők is, én is jól aludnánk, hogy másnap kipihenten és nyugodtan teljenek a napok. Persze most még ez nem annyira megy, mert Simi még kicsi, de szerintem nagy szó, hogy este 8-tól reggel 1/2 5 -5-ig alszik. Igaz, az éjszakai intimitás hiányát nappal mindenképpen pótolni kell, sokszor az ölembe ül Marci, vagy odabújik hozzám, és Simi is sokszor rajtam alszik 1-2 órát. És azt is tudja MArci, hogy bármikor szól, azonnal ott vagyunk nála.
Egyébként a múltkor, mikor Marci beteg volt és éjjelente sokat ébredt, bevittem az ágyunkba, és megpróbáltunk együtt aludni, de folyton mondogatta, hogy "ágy, Pepe, Fáncsi", úgyhogy végül át kellett vinnem. Betettem, és azonnal elaludt. Az az ő kis megszokott kuckója az állataival.
Na mindegy, csak leírtam, hogy én hogy gondolom, és még egyszer mondom, nem szabadulni akarok a gyerekeimtől. Ha így lenne, akkor lepasszolnám őket minden nap a nagyiknak, akik szívesen át is vennék őket.

Szantre,
a legutolsó kép isteni!!!!!!!!!! :D :D :D Poci- és cicifájás megvan, de már javult a helyzet, bár még messze van az ideálistól. De már nézelődik Simi, és már beszél is hozzánk és a játszószőnyegen lévő állatokhoz, így 10-15 percekre már leköti magát.

El kell mesélnek 2 sztorit:
1. Ma voltunk vásárolni a Lidl-ben, és a pénztárnál felkéredzkedett Marci a karomba. Míg apa a szalagra tette a cuccokat, Marci a mögöttem álló nőnek udvarolt: folyamatosan kacsintgatott neki. Ezt olyan édesen teszi, mindkét szemével csinálja. Hát, nem lehet elég korán kezdeni az udvarlást! 8) Mondanom sem kell, a nő olvadozott!
2. Tegnap Marci megkaparintotta az egyik cumit, betette a szájába és azzal rohangált a lakásban. Aztán elmentem tisztába tenni Simit, amit nappal a kanapén szoktam, így Marci simán eléri. Épp a törlőkendővel vacakoltam, mikor odanézek, hát a cumi Simi szájában, aki jóízűen cuppog rajta! Majd Marci kivette, és visszadugta a saját szájába. Ennyit a higiéniáról. :oops: :D

Kép
Kép
nircee

Húha, el sem hiszem, ma hívtak abból a nyavajás T-com-ból, hogy majd jövőhét szerdán a 28. napon(30 nap a bekötési határidő) méltóztatnának jönni. Nah, akkor már tudok jönni majd gyakrabban.

A képek remekek, mind egytől-egyig.

Tüccs!!! Drukkolok, hogy még húzzák az ikrek!

Bocsi a nyulfarknyi hsz-tól, de holnap elutazunk és csak vasárnap jövünk, úgyhogy még most vasalok, pakolok.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!
Piroska!
Henusnak teljesen igaza van! :!: :wink: Nálunk Anett majd 3-om éves koráig mellettünk aludt(éjszaka is),aztán amikor megjött a kis tesó,megértette,hogy neki már külön ágyban a helye és szépen fokozatosan átszokott a külön szobába/saját ágyába.Aztán volt,hogy amikor Zsani megszületett 1.-2 alkalom,hogy Anett vissza lopta magát az ágyunkba,de nem volt vele semmi gond az oviban!Szépen ott alszik,Henus tényleg nagyon jól leírta a dolgokat,nem szabad semmit sem erőltetni,hagyni kel a dolgokat maguktól alakulni és csak a jelzésekre figyelni,na meg a szívedre!Nagyon picike még a lányod,hogy ilyenekről gondolkodj! :wink: Nem tudom,hogy láttad-e azt a képet amikor a gyerekek hárman alszanak a mi nagy ágyunkban !Nálunk nagyon sokszor van már ez a kép!Zsani is egyre többet alszik el magától(persze a cici után,mert az még kel este is),leszáll a ciciről pörög párat és már alszik is,majd át kerül az ő ágyába!Sőt van olyan is,hogy én elalszom és egyáltalán nem kerül át az ő ágyába! :lol: Másik éjszaka pedig egyáltalán fel sem kel reggelig(hajnalban átszoktam tenni a mi ágyunkba,mert cicizik)itt látszik,hogy nem lehet őket elrontani hagyni kel szépen folyni a dolgokat! :wink:
Tüccs!
Jaj de jó,még együtt vagytok! :D Nagyon szurkolok a 2 hétért! :wink: Vigyázz magatokra! :!: :wink:
Szantre!
Cukorfalat a fiad!Az utolsó kép valami eszméletlen jó,na és a gumicsizmás pizsis kép...... :lol: :lol: :wink:
Katica!
De édesek a lányaid!!!!Mekkorát nőtt Sára! :shock: Tündéri ahogy hordja a fát a talicskában!Tényleg nagyon hasonlít a lányomra! :lol: :wink: :D :!: Annyira jók ezek a tesós képek,látszik mennyire szereti Borókát Sárika! :wink: :D
Nircee!
hát előfordulnak ilyen dolgok ahol kis gyerkőc van! :? Mondjuk én inkább megelőzöm ezeket a dolgokat és már eleve meg sem engedem neki,hogy hozzá nyúljon(bár nem is nyúl,mert az elején amikor megvettük akkor a kezére ráütöttem 1x2x-nem nagyot,hogy tudja neki ott semmi keresni valója)Azért ezek drága dolgok és ahhoz már tényleg nem nyúlhat gyerek(legalábbis nálunk)arról meg ne is beszéljünk,ha áram alatt van,akármi is történhet! :? :oops: :roll: Én a TV-vel vagyok hadilábon,most gondolkodunk,hogyan tudnánk feljebb tenni,mert tiszta ideg vagyok Zsanitól amikor megakarja fogni pl ELMOT! :evil: :shock:
Szerintem Marci tuti tanult az esetből!Egyébként ez a direkt dolog nagyon,de nagyon ismerős!!!!!!!!!!!Múltkor írtam,hogy Zsani is direkt csinál dolgokat(néz rám és a másik kezével pl ledobja az ételt !Mondjuk erről is leszokott már,de azóta jött új dili-hopp! :roll: :oops: :? :lol: :lol: :lol:
Henus!
Igen a vidéki ovikban ez szokás!Anették is az egyik csoport társához mentek "szüretelni".Apukája jött értük kis busszal!A préselés már az oviban történt! :wink:

Köszönöm mindenkinek az ovi dicsit! :wink: :D

Sziasztok!Megyek mert a lány szólított!

Kép
Kép
Kép
tiop

Pimpo!
Jó utat és pihit! :wink:

1 kérdés!
Nálatok beszélnek a gyerekek álmukban????????Zsani folyton beszél,de mondatokban és érthetően! :shock: :lol: :oops: :?

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop, nálunk is van ilyen... :lol: Én azt hittem csak apjára ütött a lány, de ezek szerint gyakori másnál is. Konkrétan ilyeneket szokott: "Micimackónak vége, vissza elejére..." :lol:
Nekem a párom is nagy dumás álmában... :lol:

thenus

Sziasztok!

Piroska,
szerintem ne aggódjál túl sokat amiatt, hogy így vagy úgy alszik el a csaj. A lényeg, hogy elalszik! Minden gyerek más, van aki hamarabb válik le, van aki később.
Nálunk Bogi nagyon sokáig úgy aludt el este, hogy feküdt a kanapén a tévé előtt, simizni kellett, aztán amikor elaludt, akkor csempésztük be az ágyába. Roni teljesen más, őt fürcsi és vacsi után kb 1 percet ringatom (szigorúan én, apa erre nem jó a kisnagysádnak), és még ébren van amikor leteszem. Megy mellé a rongycicája meg a kisplédje, megsimogatom a buksiját és otthagyom az ágyban. Az esetek 95%-ában simán elalszik. Délben is csak beteszem kaja után az ágyába, beszélget egy kicsit a fejvédőn az elefánttal, és alszik magától (igaz, hogy hajnalban fel szokott ébredni, mert szomjas, de megkapja az iszispoharát az egyik kezébe, a másikba a cumikáját, és miután "leissza" magát, szépen vissza is alszik). Boginak meg még most is oda kell feküdni az ágya elé "ágyszőnyegnek" és megvárni, hogy elaludjon...

Ichtus,
nagyon édik a csajok!!!! Sárika jól bírja a tesót? Nincs féltékenység?

Szantre,
igazán helyes kislegénykéd van! Előre mondom, fájni fog a szíved pár év múlva... :wink: (ja és ugyanolyan a szőnyegetek mint a mienk, csak nekünk a sárga van)

Na, az ovi lerendezve. Mint kiderült, az óvónő előszeretettel "bepróbálkozik" az első napokban-héten a szülőknél, hátha mégis megoldható, hogy csak ebédig van a gyerek (neki annál kevesebb a dóga). Hát, nálam nem jött össze neki. :twisted: Bogi is nagyon jól van szerencsére, nincs gond az alvással se, egyszer-kétszer elmondja, hogy most neki jó lenne, ha apa jönne és segítene neki aludni , de aztán megnyugszik a kispárnájával-kisplédjével és a rongybabájával. Délután is tök jól elvan - ahogy észrevettem, "IQ-ból leküzdi" az óvónőt. Állandóan beszólongat neki, és megjegyzéseket tesz a maga 3 éves módján, és mindenki el van ájulva, hogy milyen okos és hogy mindent kommentál. Szerencsére egyelőre még csak én tudom, hogy mit miért mond a gyerekem... ráadásul elképzelem, hogy beveti a tőlem ellesett hangsúlyozást is... jobb szerettem volna, ha ezt csak később kezdi, de hát ezt váltották ki belőle. :roll:
Egy példa: ki akart menni a mosdóba, szólt a dadusnak, viszont az óvónő nyitotta ki az ajtót neki. Erre benyögi a gyerekem, hogy: "Hát köszi szépen, hogy kinyitottad az ajtót, bár én a Kriszta néninek szóltam, vele akarok kimenni." :oops:
Egyébként is, megint elszólta magát az óvónő előttem, tisztára mint aki észre se veszi, hogy mások is vannak a világon. Délután mentünk Bogiért, épp öltöztünk, amikor kizavarta a gyerekeket az öltözőbe uzsi után, hogy öltözzenek, mert mennek ki az udvarra. Eddig semmi gond nem lenne ugye, bár olyan szél fújt, hogy majd' levitte a fejemet, én tuti nem vittem volna ki gyereket olyan szélben... Ja, és segíteni persze nem hajlandó az öltözködésben a csöppeknek, akik azért 3 évesen még nem biztos, hogy "jól" tudnak felöltözni (2 kicsire is én húztam fel a ruháját). A másik csoport óvónője meg is kérdezte a mienktől, hogy "te ilyen időben kiviszed a kicsiket?" Mire az: "Persze, hadd edződjenek, meg különben is, annyival kevesebb a gondom, elvannak maguknak..." :shock: :shock: :shock:
no comment.... :evil:
andibab

Hová tűnt mindenki?? :shock:

thenus

Sziasztok!
Remélem, mindenkinél jól telik a hosszú hétvége :)
Gabikám a nagymamájánál van. Szerencsére imádják egymást, így szívesen vannak együtt. Itthon meg van egy kis nyugi. Bár már hiányzik a gyerök csivitelése :)
Zsuzskám, miután a tegnapelőtti éjszakát átaludta (fél 11-től hatig), tegnap éjjel egyig csak sírt :( Aztán délelőtt is nagyon nyűgös volt szegényke. Szerintem a BCG oltás hege az oka, ami nagyon be van durranva. Másnak volt olyan, hogy a pici megsínylette, amikor kifakadt az oltás? Azért nem tudom, mert annak idején Gabinak nem jött ki, félévesen újra kellett oltani, akkor meg már nem volt ilyen heves bőrreakció - hál' Istennek. Jaj, és pici lányom néhány napja gyönyörűségesen mosolyog ránk, teljesen elbűvöl - természetesen :)
Giga, hú, ez a történet nem semmi.....
Ó jaj, megint mennem kell, pedig szerettem volna még írni.
A képek nagyon tetszettek, imádom nézegetni a gyerkőcöket :)
Klári

Kép
Kép
sun74

Siminek sem jött még ki az oltás helye! Lehet, hogy őt is újra kell majd oltani. :cry: Marcinál nem volt ezzel gond, nem viselte meg a dolog szerencsére.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Mi vásárolni voltunk délután, és elvertünk egy rakás pénzt.. Vettünk a Márknak vastag cipit, nagyon vicces, mert ugyanúgy 23-as, mint az átmeneti cipője, de kívülről úgy tűnik, mintha min. 2 számmal nagyobb lenne.. pedig pont jó, lehet, hogy nem is húzzuk ki vele a telet.
Lányok, már karácsonyi dekoráció van egy csomó üzletben. Az ikeában már árulnak karácsonyfadíszeket.. nyakunkon az ünnep!

Sun, nálunk sem volt semmi tünet az oltásnál.

Még fordítanom kell.... úgyhogy megyek. Jó éjt!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!
2 kép a fiúkról azonos korukban:

Kép 2 hónaposan
Kép :)

MIntha semmi közük nem lenne egymáshoz! :shock: A férjem már meg is jegyezte, hogy talán nem azonos az apjuk. :roll: :lol:

Kép
Kép
nircee

Tusi! Boldog Szülinapot!

Kép
Vendég

Tusi!
Boldog szülinapot kívánunk!

Nircee!
:lol:
Hát tényleg nem két tojás. De azért a hurkák valamennyire stimmelnek. :wink: :lol:
Szerintem ne aggódj még az oltás miatt Siminél. Még simán kijöhet!

Andi!
Ez az óvónő... :evil: :x

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Pilla, Giga Köszi szépen a köszöntést!!!
Aranyosak vagytok!

Pilla
Nagyon jó ez a kis üdvözlő lap! Felvidított ezen az álmos reggelen! :D
Vendég

Sziasztok!

Úgy látom, mindenki el volt foglalva a hétvégén. Mi eljöttünk anyukámékhoz Nyíregyházára, a lányokkal még mindig itt vagyok, apa tegnap ment haza, és szerdán jön értünk. Csütörtökön megyünk haza. (olyan jó, hogy távmunkában dolgozik, így megtehetjük azt, hogy hétközben fuvaroz minket :lol: ) Hát a kocsiút két gyerekkel nem volt egy leányálom...pelenkázót persze az M3-as menti pihenőhelyeken nem találtunk, lelopták őket. Mikor már a második helyen sem volt, az ölemben a kocsiban tettem tisztába a kis "szarosomat". Volt, hogy mindkét gyerek sírt, volt, hogy mindketten aludtak. De csak hazaértünk :D Nagy itt az öröm, Sára egész hétvégén a Dédikkel, meg Mamival (anyukám) játszott. Anna babától is olvadoztak :lol:

Klári, Anna is olyan édesen mosolyog ránk, és tegnap életében először, átlépve az újszülött kort (tegnap volt 6 hetes) "beszélgetett" is. Szabály szerű gügyögés volt :lol: Annyira édes volt. Az oltása neki is bedurrant, és nem tudom, normális-e, hogy ilyen gennyes (mint a pattanás belseje) váladék ürült belőle. Nem emlékszem, Sárikánál hogy volt :oops: Ja, és nem tudom, hogy van-e összefüggés a szuri reakciója és a tegnapi éjszaka között, de a leánykám miután nyolckor elaludt, fél kilenckor felkelt, és fél 12-ig szórakoztatott, nyöszörgött, sírdogált, nem tudtam elaltatni. (Pedig úgy örültem, hogy egyszer alhatok fél kilenctől, már Sárika is aludt akkor)

Tusi, BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Ichtus!
Nekem azt mondták, hogy normális ha gennyes váladék ürül az oltás helyéből. Lilinél is volt ilyen. Bulcsúnak csak beduzzadt, de neki is jó nagy lett.

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!
Hát, most már muszáj kiírnom magamból: a férjem, amióta leszokóban van a cigiről, egyre elviselhetetlenebb. Néha azt kívánom, inkább cigizzen! Nyelek, csöndben vagyok, tűrök, de már nem bírom sokáig. Eddig a családom volt a téma, mindig talált valamit, amibe beleköthet, aztán most 4 napja csak azt hallom, hogy én minden hülyeséget összevásárolok, és neki azért kell egyedül fizetnie a rezsit, hogy én elb.szam a pénzt felesleges dolgokra. Ok, néha veszek hülyeségeket, nem tagadom, de azért nem csak azt, és nem állandóan! Az esetek 95%-ában a gyerekeknek veszek valamit, magamnak az utóbbi 2 hónapban csak fogkrémet és tusfürdőt vettem (az is Balea). Ja, meg a nyomtatóba patront, és egy Labello-t. Akármit mindik, mindig ide lyukadunk ki, és már nagyon unalmas, és idegesítő. Ma pl. onnan került fel a téma, hogy kértem, hozza be a csvarozógépet, mert a fürdőben néhány fiókot le akarok zárni, mert elpakolom azt a sok cuccot, ami elől van. Hát erre nekem esett, hogy el volt az pakolva, mikor anno Marcival terhesen a kórházban voltam, de aztán hazajöttem, és minden sz.r elől van. Mondtam ez igaz, de épp ezért akarom elpakolni. Na, erre jött, hogy mert mindent megveszek, amit nem is használok, aztán dobom ki, mert lejárt. Ez igazságtalan, mert alig van már cuccom, sminkem egy sincs, van 1 arckrémem, meg 2 testápolóm. Ami elől van, az régi cucc, ezért is akarom elpakolni. Na mindegy, csak kiírtam magamból, mert már kezdek besokallni. Meddig tart még ez az időszak????? Egyébként a férjem a 2 véglet mindig: vagy hihetetlen nyugodt és kedves, segítőkész, vagy eszméletlen bunkó és elviselhetetlen. :roll: Most ez utóbbi időszaka van. Tudom, hogy baromi nehéz lehet leszokni 18 év után, és a gyerekek is állandóan sírnak / hisztiznek, ezért is tűröm, de azért van egy határ. Szerintem.

Bocs, hogy ezzel traktáltalak benneteket, az az érzésem néha, hogy csak panaszkodni járok ide, de az utóbbi hónapokban nem sok jó történt velem.

Kép
Kép
nircee

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?