Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,
Zita, levél készül. Kissé ramatyul érzem magam. Ráadásul Krisz holnap Pestre megy, én viszem a kicsit bölcsibe. Huhh. Még sohasem vittem, szerintem nagoyn gáz lesz.Kép

Ágiról nem is tudtam, gratulálunk neki. A Wolf Petinek is fia van.Kép Micsoda fiús osztály!Kép

ANN,
a Szoptatás topikban kértél már segítséget?
Ha gondolod, levélben átbeszélhetjük, hogyan is tudnánk a gyarapodáson segíteni.

Jó éjt!
ági

Kép
Ágci

Sziasztok!

Zitus, köszi a nyáladzásról az infót. Egyben gratulálok a forgolódáshoz! Kép

Ann, Pindur, gyógyuljatok meg! Ez most parancs, tessék engedelmeskedni! Kép

Ann, másik gyermekorvos nincs a városban, akit legalább megkérdezhetnél?

Detti,
gratulálok Leventéhez! Kép Pont úgy nyújtózik a kezével, mint az én fiam. Kép Tejjel-alvással hogy állsz?

Képzeljétek hogy jártunk tegnap! Este füri után (mi a füriszobában fürösztjük) viszem a csibém öltöztetni. Hát nem végigszotyogtattuk a lakást, mire észrevettem, hogy ereszt a feneke? Kép Képzelhetitek a folytatást: gyerek vissza a kádba, anya 4kézláb vakarta fel a kakit a szőnyegről. Kép Aztán apa folytatta, mert anya öltöztetett-szoptatott. Kép Ma reggelre néztem, hogy talán hagyni kellett volna - olyan jól mutatott a sárga pöttykollekció a szőnyegen és ráadásul ment a bútorhoz is. Kép Csakhát szaga ne lenne! Kép

Boró és kakás Zoltán Kép
femõke

Sziasztok!

Boró!
Jó a történet Kép, én még csak pisit kaptam, de azt sokszor és telibe Kép. Ezek a fiúk már csak ilyenek Kép.

Detti!
Gratula a fiúcskához Kép!

Nálunk már hatalmas a hó, olyan szép, minden hófehér. Balázsnak megígértem, hogy ebéd után szánkózunk egy kicsit, úgyhogy megyek gyorsan megfőzöm az ebédet.

Betegek, gyógyulgassatok!

Sziasztok
johitimi

Sziasztok Kép

Félreértés ne essék, én nem vagyok beteg és nem is leszek, csak úgy éreztem, h húz a torkom, így homeobogyóztam Kép

Ágci, szopistopicban már kértem segítséget, nem igazán reagáltak rám Kép
Boró, de van még 3 gyerekorvos, egyik jobb, mint a másik...
- az egyik már a hamut is mamunak mondja, nem vmi szimpi
- a másik az minden szarral kórházba küldi a népet
- a harmadiknak meg olyan eszement ötletei vannak - pl 2-3 hós babáknak sóskafőzelék című...

Boró, szuper story, nálunk még nem volt hasonló Kép

Detti, üdv végre itt Kép

Nekem meg elég szar a kedvem, már mindenben bizonytalan vagyok...

Pusszancs
Ann
annann

Helló Boró!
Hát jó sokat gondoltam Rátok is az elmúlt hetekben! Velünk minden tökre okés, Levente mormota mióta nem iszom a laktoherbet - mert attól csikat a hasa, és üvöltött. De azt is csak délután 1 órán keresztül. Szóval alvás oké, este 11-kor szopi, aztán 3-4 között valamikor, aztán már csak reggel 7-kor. Még alszunk egyet 9-ig... Nincs okom panaszra. Tejcsi van elég a kissrácnak, rögtön rácuppant a témára, és meg is lett a gyümölcse. Nem sárgult be, és nem vesztett a súlyából sem. Fürödni imád, a pelenkázást nem szereti.. Ki érti ezt?
Még nem nagyon volt időm visszaolvasni, de minden okszi Veletek is? Fru mesélte a szülésedet, hősnő vagy Te is. Remélem hagy aludni a Kiskrapek Titeket is!

Ja! Rokonság? Mi a véleményetek az 1-2 hetes hónapos babák látogatásáról ebben a sz.r időben??
Nálunk még nem volt senki. Volt is sértődés.
Pusza: DettiKép
Detti

Sziasztok!

Megvan a vizsgám!!!! Ilyen mázlim az egyetem alatt egyszer sem volt. 9-kor kezdődött a vizsga, én akkor kezdtem el itthon szoptatni, és csak háromnegyed 10-kor indultam el. Negyed 11-re értem be, és LÁM már mindenki lement, ill. az utcsó 4 ember már benn volt. Bekéreckedtem, 3 mondat (Nietzsche történelemszemléletérőlKép ennyi ebből azt hiszem bőven elég is) és már vége is volt, mert mennie kellett. (Zita! Művészettörténetből PhD-zek, a prof. pedig az MTA alelnöke, Dr. Marosi Ernő Kép).

Gyógyuljatok meg, még nincs vége az influjárványnak, sztem nem érdemes elhagyni a lakást.

(Régebbi téma: nem adtunk pénzt a védőnéninek - sztem várta - ma már nem is jött... Azért sírni nem fogok.)

Boró! Leírtad vhol a szüléstörténeted? Én is szeretném tudni, mér csak a Fruzsi???

Manga

És kössz a tanácsot cici ügyben, próbálkozok.
manga

Manga- ügyi vagy!!! Kép
Detti, sztem se fogadjatok látogatókat. Mi se megyünk emberek közé, amíg le nem vonul, csak sétálni járunk. Hellyel-közzel. Ma voltunk pl. de amikor veszett hideg van, nem őrültem meg h kimenjek Kép
Örülök, h minden ok, és van tejcsi Kép

Pusszancs
Ann
annann

Sziasztok!

AnnKép
A Friss Kismamikban láttam panaszkodtál. Kép
Már itten is vagyok, és ezentúl előnyben részesítem a topicot. Jó? Kép
Majd jövök este és beszámolok egy kicsit magunkról. Kép

Pusz
Noémi
noémi

Sziasztok - reggel 7.45-kor 1 kézzel! Kép

Kösz, lányok, elismerő szavaitok felolvastam kisfiamnak, s egyben megkértem, hogy legközelebb vmi kevesebb macerával járó tornát ötöljön ki számunkra. Kép Hát nem sok változott a repertoáron: tegnap este 3x tettem tisztába. Kép Uis evett-kakilt. Mikor gondoltam, hogy már nem jön több, peluscsere. Nem kellett volna, mert mire kész lett, jött a rotty. Kép Vártam fél órát, peluscsere, uccsó gomb is begombolva, na mi történt? Na az. Kép Apa ott rötyögött az ágyban, hogy kezdhetem elölről. Kép Végül azért csak abbamaradt - igaz, az utolsó icike picike kis purciban bennehagytam, mert elaludt. Kép

Ann,
1ik dr. jobb, mint a másik ... Kép
szopi ügyben - tényleg azt javaslom próbáld meg elhagyni 3 napra a teát, lehet, az a baj, hogy meghajtja a kicsit, s azért nem tud hízni.
Séta: mi is járkálunk, de -5 alatt, vagy szeles időben nem szabad. Azt mondják megfagy az arcukon a vékony kis bőr, azért nem. Ha hideg van, akkor csak itthon szellőzünk, az üvegházban a bódító virágillatban. Kép Tiszta tavasz. Kép

Detti,
Teával én is így jártam. Még pár 7, s Te is csak fejni fogsz felkelni éjjel. Kép
Fru honnét tudja, hogy szültem? Csak az 1. hetek törénéseit írtam még meg! Kép
Látogatás: inkább legyen sértődés (később úgyis megbékélnek Kép), minthogy hozzanak Neked 1 kis influenzát. Nem a tisztelt rokonság nyűglődne 1 beteg babóval! Nekünk szerencsére nincs gond a rokonokkal, némelyik barátunk viszont annyira jönni akart eddig, hogy alig tudtuk hárítani (pedig van kisgyerekes is köztük). Most bezzeg, hogy 6 hetesek lettünk, már nem jönnének. Kép De nem is bánom. Igazából úgy szeretném, hogy majd márciusban rendezni 1 babalátogatós napot, amikor mindenki az Úr(fi) színe elé járulhat, hogy kifejezze hódolatát. Kép

Manga,
gratula a sikeres vizsgához! Kép Dehogy írtam szülitörit, Fru nemtom honnét veszi. Eddig azzal voltam elfoglalva, hogy valahogy feldolgozzam, nem volt se erőm, se időm az írásra. De mostmár erőt veszek magamon, s megírom.
Védőnő: én se adtam, s a 7en nem jött ki. Igaz, tegnap voltunk "tanácsadáson", ott találkoztunk.

Nahát lányok, ez a "tanácsadás" nem semmi. Bementünk, Drnő megnézte, meghallgatta a picit, megkérdezte szopik-e, miért fejek éjjel, s annyi. Ja még kaptunk 1 K-vita receptet is. Képzeljétek, a mérés szerint Kicsim összement, csak 56 cm.Kép (57-el született, s lassan a 62-es ruhácskák is rövidek - vagy a számozás rossz???) Nahát, sosem gondoltam volna, hogy gyönyörű bársonyos Ádám-kosztümje képes összemenni a füritől! Kép Ja a hagyományos mérleg 5,15 kg-t mutatott. Majd ma este itthon is megmérjük a digitálison, mert én annak hiszek.

Na közben bejelentkezett hozzánk végre Noi is. Legyetek üdvözölve körünkben! Kép Mikor lehet Titeket hívni?

9.50 Kincsem végre elaludt! Kép

Lányok, nem tudom berakni a fotónkat, mert azt írja, túl nagy. Hogy köll lekicsinyíteni? Profi PC-s tanácsot kérek. Kép

Boró és 6 hetes Kincse
femõke

Na ez lemaradt:

Beteg kismamák, Pöttömök, gyógyulgassatok! Kép

Boró
Névtelen

Sziasztok!

Ann, én is itt vagyoook!

Manga, gratu a gyors és eredményes vizsgádhoz!

Látogatás téma: nálunk mindenkinek el lett szépen mondva, hogy Dorka 1 hónapos koráig inkább erősödni szeretne és nem szeretne semmi ici- pici bacit sem elkapni, így annak örülnénk a legjobban, ha majd csak akkor jönnének, ha Dorka már betöltötte az 1. hónapot. Ráadásul most itt van ez a jó influenza időszak..., nem hiányzik, hogy ezt az amúgy is "törékeny" szervezetet bármi kis vírus is megtámadja.
Úgyhogy nálunk meg lett beszélve, hogy szólni fogunk, ha lehet jönni s 1- 2 sértődést leszámítva mindenki elfogadta. Persze nálunk is volt kivétel, aki nem bírta ki, s a sok kicsi gyerekükkel idejöttek, pedig még mi is fáradtak, kómásak voltunk, Dorka is szépen aludt, s nem voltunk felkészülve arra sem, hogy a gyerekek hangoskodni fognak a pár napos baba mellett...

De mostmár- épp ma- 3 hetesek vagyunk, s 1 hét múlva már még erősebbek leszünk!

Én sem tudtam feltenni ide képet, mert "túl nagy" a képem. Hogy lehet kicsinyíteni?

Üdv és mindenkinek jobbulást,

Vic
Victoria

Na jól van na.
Én is előnyben részesítem ezt a topikot mától. Csak tudjátok olyan furi, hogy kipottyant Babó! Olyan gyorsan eltelt ez a 39 hét.
Amúgy most ment el a védőnéni, még egyszer sem tudta megnézni Leventét, mert úgy alszik, mint akit leütöttek. Alig tudok babázni. Hmmm. Mormota Úr.
Védőnőnek is szoktak adni valamit amikor kijön? Én még helyet sem tudok, mert 2 hokedlink van csak, és mindkettő foglalt volt.

Boró! Azért jobban szeretem, ha Levente rendezi le a cicimet, és nem nekem kell: kifőzés, befőzés, cumisüveg.... amit nem hajlandó bekapni. Ajjaj.
Puszika: Detti és Levi Kép
Detti

Sziasztok Kép
Na azéé Kép

Boró, hidd el, én abbahagytam pont 3 napra a teát, de amikor nem tudott kakilni és amiatt üvöltött (a szél miatt nem szokott), akkor úgy döntöttem, hogy vissza az egész.
Egyébként a tea nem hajtja meg, mert amikor ittam tudott hízni 20 dekákat (max 23,5-t).

Detti, én védőnénit csak hellyel kínálom, vagyis mostmár azzal se, mert tudja, h hol a helye Kép Kiujön, max 10 percet van, elmegy. Most elkezdtem neki mondani a homeos cuccokat, meg a málnalevél teát, hagy okosodjon ő is Kép remélem így másoknak tud segíteni!

Mi nemcsak hogy nem fogadunk látogatókat, hanem nem is megyünk sehova. Bár ebből tuti újabb sértődés lesz, ugyanis most anyósomékhoz nem fogunk elmenni a 7végén... vagyis apája igen, de mi nem.

Boró, Hami is 56-tal született, és 1 hósan jó, ha 55 volt - ergo: a szülésznők ált. máshogy mérnek, ui. minden hajlatba bemérnek, így "hosszabb" lesz. Most 60 cm kb. 62es méret pont jó rá, 1-2 hét és necces lesz Kép

Csajszik, túl nagy képet vmi képszerkesztővel megnyitsz és lekicsinyíted.
Pl: Paint-tel is akár, de én a IrfanView-t használom.

Hami nagyon fejlődik. Már bármilyen pózban meg tudja fogni egyik kezét a másikkal. Két kézzel is meg tud fogni tárgyakat, és egyből a szájába gyömöszöli. KépKépKép
De kajálni nem akar - legalábbis ma nem...

Pussz
Ann
annann

Ann,

Most jutott eszembe, hogy próbáld meg az INFACOL cseppentőt. KIfejezetten csecsemőknek fokozott gázképződésre, és levegőnyelés okozta hascsikarásra, bélgörcsök megszüntetésére, tehát nem is puffaszt, és nem is fokozza a bélperisztartikát, mint a tea. Remélem,segíteni fog.
manóka

manóka
manóka

Köszi, manóka, ha észreveszem, h bántja, megpróbálom, egyelőre ő jól érzi magát, a hízás csak engem bánt ...
Pusszancs
Ann
annann

Sziasztok Lányok!

Na csak ideértem lassan egy hónap alatt. Kép

Liliána szépen gömbölyödik, sajna tejem nincs elég, így még mindig pótlást kell neki adni. Fájó szívvel olvasgatom, hogy itt mindenkinek több százakat eszik a babája és azt mind ciciből és ezen felül még el is tud rakni...

Én hiába iszok sokat, iszom a Laktoherbet, eszegetek homeopátiás bogyókat, pihenek, szoptatok, fejek... nem lesz sokkal több a tejem. Persze a 3 héttel ezelőtti állapothoz képest több. (A 4. nap reggelén indult csak meg az előtejem)

Próbálkozom azzal is, hogy érje be csak anyatejjel, de amikor csak 50-et (max. 60-at) tud kiszopizni 10 perc múlva sír a többiért, mert a 100-akat kb. már megeszi. Hiába teszem vissza cicire, onnan max 10-et tud még enni, ami még mindig nem elég neki. Úgyhogy egyelőre megdőlni látszik a szándékom, hogy csak anyatejet adjak neki. Kép

A pici súlya már 2,91. Ahhoz képest, hogy a kórházból 2,39-el jöttünk ki (születési súly: 2,66) nem rossz. Kép Képzeljétek éjféltől alszik 5-6-ig, ha akarnám sem tudnám felkelteni, mert tiszta kómás. Mindenki szt mondja, hogy vétek alvó gyereket felébreszteni, azért nekem fejni kell, ő hiába alszik... Kép

DettiKép
Várom nagyon a szüléstörténetedet. Jó neked, hogy ripsz ropsz meg volt Levente. Azért én sem panaszkodom, nekem sincsenek rossz élményeim, csak kicsit hosszú volt, bár statisztikailag hoztam az elsőszülők formáját. Kép A gátvédelem viszont nagyon tuti volt.
A látogatókról annyit, hogy nálunk már a kh-ban tatárjárás volt, de elképzelni sem tudod, mennyire... itthon még csak a szűk család és a leendő keresztszülők látták Liliánát.
Kik sértődtek? Nagyszülők, testvérek? (Ezt megértem.) Vagy barátok és távolabbi rokonok? Mert akkor nem érdemes velük foglalkozni. Az influenzától én is félek, hogy el ne kapja a pici, vagy hogy haza ne hozza a férjem. Amúgy a patikában lehet kapni szájvédőt és ha a közeli rokonod (pl. nagymami) szeretné látni, akkor egy ilyennel a szájukon, tiszta kézzel bekukkanthatnak a babaszobaába, vagy olyan szobába, ahol a bébi külön van és utána spuri nekik kifele. Egyébként az anyatejes babák szervezete sokkal ellenállóbb. Persze nem kell kitenni fetrőzésnek.
A védőnénim nekem nagyon jó fej, tegnap spontán beugrott miután előző nap sírva hívtam, mert bébiből sugárban jött ki minden.

BorókaKép
Van valahol kép Istvánról? Hogy vagytok? Tényleg a szüléstörténettel még lógsz nekünk, mert akkor nem volt netetek. Bármikor hívhatsz, kiszámíthatatlan úgyis, hogy mikor jó. Ha nem tudok beszélni, akkor úgysem tudom felvenni a telcsit. Kép
Most kaptatok csak K vitamin receptet, vagy előtte is szedte már István? Nekem az első héttől kellett.

A nagyját még délelőtt írtam meg a gépen, amikor volt szusszanásnyi időm. Kép

Sok pusz nektek
Noémi
noémi

Sziasztok!
Valahol még én is itt vagyok, csak este már olyan álmos vagyok, hogy nincs erőm írni. (Igaz nappal is ugyanez a szitu.) Úgy látszik a szopiztatás csak kiveszi az ember erejét!
Kicsit akadoznak a dolgok nálunk szopi ügyben, bár Peti 500 ! grammot hízott 10 nap alatt, ami szerintem nagyon jó. A gond az, hogy fejni egyáltalán nem tudok, még akkor sem jön ki a tej, ha 100%, hogy van benne. Peti ügyesen kiszívja, de ha már nem kér akkor én szeretném lefejni a maradékot, de nem jön. Félek, ez oda vezet, hogy nem lesz elég neki, mivel mindenhol azt olvastam, hogy ha nincs teljesen kiürítve a cici, akkor elapad, vagyis egyre kevesebb lesz. Na, ezt nem szeretném, mivel nekünk ugyebár egyre több kellene. Én ilyen cicit még az életben nem láttam, most is szinte folyik belőle a tej, (csöpög) de ha előveszem a mellszívót nem jön semmi. Fél óra alatt 10 milit fejtem, 2 mellből!(Kézzel meg aztán abszolute nem megy!) Igazából ezt már 5 éve egyszer ejlátszottuk, akkor kiderült, hogy "nehezen ürülő" mellem van. Most sincs másként, csak reménykedtem hogy nem így lesz. Kép
Na most jól kipanaszkodtam magamat! Nem baj, engem az sem zavar, ha óránként szoptatok! Jaj most is úgy fáj, alig várom,hogy Peti felébredjen és teljesítse kötelességét!
Nem egyszerű dolog azért ez a szoptatás!
Mindenki gyógyuljon akire ráfér!
Andi
andi68

Andi!

Nem tudom ki mondta neked, hogy mindenáron fejni kell, de nagyon rosszul tudta. Én egyáltalán nem fejek (lusta dög vagyok) és Kristóf mégis csak anyatejet kap, se vizet, se teát. Fejni akkor érdemes, ha több tejet szeretnél, mint amennyi van, de ha a babádnak elég, akkor nem kell. Előbb-utóbb beáll a kereslet-kínálat és annyi tej lesz a cicidben, amennyi a kicsinek kell. Ha kevés lesz neki, mert hirtelen nagyot nő, legfeljebb sűrűbben fog felébredni néhány napig és többször fog enni, aztán megint beáll a szükséges mennyiség. Ha nagyon sok tej marad a melledben, miután megetetted, akkor tényleg érdemes fejni egy kicsit, nehogy begyulladjon, de szerintem akkor se vidd túlzásba. A kézzel fejést érdemes megtanulni, nekem is nehezen ürül a mellem, a mellszívókkal nem is igazán boldogulok, pedig anyósomtól kaptam Avent Isist, amit sokan dícsértek, de nekem nem jött be.
Úgyhogy fel a fejjel Kép.
johitimi

Noika!
A szülés sztorit majd leírom egyszer, nem volt semmi különös. Csak majdnem itthon lett meg. A 6 órából 3,5-4 órát itthon töltöttem.. mert azt hittem, ez még nem annyira komoly, és az első babát nem lehet lekésni. Távozáskor mondta a dokim, hogy a következőnél jobban kapkodjam magam.
Látogatás: a Jánosban az az undorító, hogy az újszülöttek között csak úgy hemzsegnek az idegenek. Semmi üveg, semmi semmi. Szerencsére a szomatársaimmal 95% egyetértettünk, hogy a férjek, és kész. Itthon meg azért nem fogadunk senkit, mert ha az egyiknek megengeded, a többi nem érti meg, hogy Ő miért nem. A dokinéni is azt mondta, hogy most 8 hétig senki se jöjjön, ő is kijön inkább 2 hetente, meg beadja az oltásokat. Lehet, hogy ez túlzott óvatoskodás, de kitartok a kezdeti álláspontom mellett. Ha a 9 hónapot kibírták, amíg a hasimban volt, ez a pár hét ne legyen akadály, és főleg ne a saját önző érdekét nézze senki, hanem a minimális immunrendszerrel rendelkező Babáét. Amúgy olyan tuti szemgyulladással jöttünk haza a khból, hogy a mai napig nem sikerült legyűrni.
Szopi: olvasod a www.lll.hu -t? Nekem kínom volt a szopis teával is, csikart tőle a Levente hasa. 1 hete nem iszom, a tej oké, és hascsikarás sincs. Szerencsére kiköpte már a khban is a cumisüveget. Csúcs. Mondta a csecsemős, hogy majd Ő megmutatja, hogy fog szopni cumisüvegből. Nem jött össze neki. Kifeszítette a gyerek száját, mire annak orrán-száján dőlt a tápszer. Röhögtem volna, ha lett volna kedvem. Ja, és én nem fejek, csak etetem mikor felébred, és enni akar. Ez az elején napi 24h-ból kb. 10 volt. Szinte állandóan cicin volt. Mára meglett az eredménye.
Puszó: Detti
Detti

SZIASZTOK!

Andi,
teljesen egyetértek Timivel, nem kell a fejés.Mi ma vagyunk egy hónaposak, én még meg sem próbáltam, de nem is akarom. A gyerek szerintem kiszopja a cicit, az első pár napban feszült jobban, de aztán elmúlt. Én mindig akkor kínálom oda, amikor kéri, és azt, amelyiket feszesebbnek érzek. Szoptatás közben a másik cicimből igen rendesen folyik, ezt napközben felfogom pohárba, ill. vettem bimbókiemelót a gyógyszertárba, amibe belecsepeg. Már egy tálca jégkocka van belőlük.
És hosszú távon az állandó fejés szerintem igen kényelmetlen. Ha bárhová mentek, mindig vinni kell majd minden cuccot, aztán pakolászni. Így meg, akárhol megszoptatom, és kész.
Hátha bejön, próbáld ki.
manóka

manóka
manóka

Sziasztok!

Detti,
úgy legyen, hogy ne legyen rá szükség. Viszont, ha nagyon feszül, s a fiad nem ébred, nincs mit tenni: vagy fejsz, vagy szenvedsz. Cumisüveg Kép Nálunk hasonló volt a helyzet, adták volna a teát, de mindig visszavittem nekik a tele cumisüveget. Kép Szerencsére nem erőszakoskodtak a csecsemősök. A szemgyulladást mi okozta?

Ann,
OK, csak javaslat volt. Talán a többieknek lesz valami más-jobb ötlete. Kép
A méréshez: akkor sem értem, mert nem jó rá már 5 hete az 56-os ruha, sőt lassan a 62-es is kicsi. Haminak gratula a világgal való ismerkedéshez! Kép

Noi,
szoptatáshoz javaslat: szopi-táp-megint szopi. Hátha így szaporodik a tejed. Kitartás, nekem is bő 1 hét (majdnem 2) kellett, míg a megnövekedett igényeket ki tudtam elégíteni. Kép Ja és nekem már a 2. napon volt tejem. Lili pedig, ha alszik, ne ébreszd fel, inkább fejjél. Amúgy meg szépen fejlődik a kiscsaj! Kép
Ja, képet még nem tudtam feltenni a nagyság miatt. Kép Szülitörit meg ígérem, jövő héten megírom. K vitából ez már a 2., mert az első elfogy jövő héten. Majd hívlak a vezetékesen.

Andi,
senki nem mondta, hogy könnyű lesz! Nekem legalábbis. Kép Ha fejni szeretnél, akkor talán próbáld szopi előtt, mikor épp csepeg belőle a tejci. Ha így sem megy, akkor passz ...
Ja, ha a cicit csontra kiürítenéd, akkor a szervezeted azt gondolná, hogy kevés, amit termelt, így legközelebb többet "csinálna".

manóka
tetszik ez a jégkocka dolog - nyáron majd fagyi helyett oda lehet adni a gyerkőcnek. Kép Én zacsekbe zárva raktam be a fagyasztóba a tejciket.

Na megyek, ébredés. Pussz Nektek.
Boró
femõke

Kép
femõke

No csak sikerült feltegyem. Itt 3 naposak vagyunk. Kép

Boró
femõke

Ó Boró!!! Nagyon édi ez a kép!!
A szemgyulladást a khban szedte össze, boldog-boldogtalan kóvájgott a folyosókon, egyszer a szomszédom látogatója majdnem ráült Leventére..
A csecsemősök szerint minden újszülött szeme begyullad, ez valami fertőzés féle, mert még nincs semmi immunrendszerük. És tényleg! A Jánosban a babák 90% mellé reggel kiadtak egy kupac vattabucit, szemcseppet, meg kamillát. Köszi.
A mellszívóval meg jól megszívtam. Most van 2db. Tényleg! Ha tudtok valakit, akinek kell egy Avent Isis, ami fel lett bontva, de nem használtam, jutányos áron eladom. Minek kettő????
DettiKép
Detti

Sziasztok,
Zita,
küldtem levelet, megkaptad?. Már kezd idegesíteni ez a vírus bigyó...!Kép

Andi,
igazuk van a lányoknak, attól még, hogy nem fejsz nem fog elapadni a tejed, abban az esetben, ha igény szerint szoptatsz. Sajnos az más, ha feszül és szinte fáj, mert olyan sok van. Próbáld meg a következőt (amennyiben a baba alanyt nem lehet rácsatlakoztatni.Kép), hajolj a kád fölé és meleg vizes zuhannyal fürdesd meg a ciciket néhány percig. Ezutánmasszítrozd a melledet óvatos körkörös mozdulatokkal spirális vonalon kívülről befelé. Simogató kívülről befelé irányuló csillagalakú mozdulatok- abba az irányba, amerre a tejnek is haladnia kellene, elősegítik a tejleadó reflexet.
Tegyél egy képet a babáról magad elé, és úgy ülj le fejni. Gondolj a babádra!

Vannak olyan asszonyok egyébként, akinek csak a babája tudja kiváltani a tejleadó reflexet, sem gépi, sem kézi fejéssel nem megy.
Ezen az oldalon megnézheted a Marmet-masszázst, érdemes megtanulni.
http://www.lll.hu/leche/27h.shtml

Ágci

Kép
Ágci

Úgy hiányoztok!
Jövök majd.

Fruzsi
cinderella

Boróka!

Nekem mind a három gyerekem kisebb volt az első védőnői viziten, mint születéskor a kórházban. Gondolom egyik sem ment össze, gyanítom, hogy a kórházban elmérték őket. A ruhákkal kapcsolatban, én úgy tudom, hogy az 56-os ruha nem egyezik a baba méretével, mert egy 56 cm-es babának van feje is (Kép), azt le kell vonni a hosszából.
Egyébként aranyosak vagytok a képen Kép.
johitimi

Ugy tudom, hogy a korházban ugy fejbubtól körbevezetik a centit egészen a talpig. (tehát görbitik a baba testével)
A védőnő, meg csak a legrövidebb távot méri.

De majd rákérdezek a korházban szülés közben OK?

Detti!
Én még nem vettem mellszivot, mert eredetileg ugy tervezem, hogy nem fogok fejni, vagy csak ha nagyon muszály.
Ha nagyon muszály lesz, akkor viszont érdekelne az egyik Avent Isis-ed. Kép Kép Kép

fiona
még 10 nap???
fiona

Sziasztok!

Ma volt a védőnénink, most jött ki másodszorra, s ahhoz képest, mennyire nem foglalkozott velünk akkor, amikor pocakos voltam, most tökre kedves és nagyon aranyosan viselkedik a Dorkával is, kellemesen csalódtam Benne. Mondta, hogy jó nagyot nőtt ez a Kismanó!

Méretekkel kapcsolatban: Mostmár nem értem én sem ezeket a babaméreteket!
Dorka 52 cm- rel született (Megjegyzem, a kórházból 56- os cuccokban hoztuk el, de azok úgy lötyögtek rajta, olyan kis mókásan nézett ki!); épp tegnap töltöttük be a 3. hetet, de már többnyire a 62- es cuccokat hordjuk...(az 56- osok is jók még, habár elég neccesen, a 62- esek pedig "kényelmesen lazák" a Dorkán)
Akkor hogy is van ez? Ilyen sokat nőtt/nyúlt volna a Kismanóm?!
Vajon milyen hosszú lehet most? Mert nekünk is mindenki mást mond.

Fiona,
Mi is csak a szülés után vettük meg a mellszívót, s így utólag belegondolva jól is tettük, mert mi gépit szerettünk volna venni, s nagyon elleneztem a kézit.
A kórházban bementem az anyatejgyűjtőkhöz, ahol tök jó tanácsokat mondtak a mellszívással, szopizással, csómómentesítéssel kapcsolatban, s az ottani hölgy mondta nekem, hogy mivel a Dorka szépen kiszívja a tejcit, így nem marad annyira sok a cicimben, ezért szerinte felesleges lenne nekem a gépi. Viszont volt ott egy lány, aki azalatt az idő alatt, míg ott voltam (kb. 20 percig) már a második nagy cumisüveget "rakta" tele tejcivel, s ráadásul szoptatás után volt. Neki egyértelműen a gépit ajánlották, hiszen annyi teje maradt még szoptatás után is, hogy ínhüvelygyulladást kapna, ha minden nap egyre több mennyiséget kellene leszívnia a kézivel.
Amúgy én is csak akkor szoktam fejni, ha nagyon- nagyon feszülök, vagy ha másnap megyek valahova, így a férjem is meg tudja etetni Kismanót.

Nekem még mindig nem sikerült ide feltennem képet, mert még mindig azt írja ki, hogy túl nagy a méretezés. InfranView- ban szeretném. Hogy kell?! Lépésről lépésre...

Boró,
Csuda aranyos a kis István!

Na, megyek, mert Kismanóm ébredezik!

Puszi mindenkinek!

Vic
Victoria

Zita!
Bevallom, nem tudtam, hogy a Mátyás ezt jelenti, de örülök neki Kép
Nekünk úgy jött, hogy a férjemet Istvánnak híják, az ő apukáját is, meg az ő apukáját is... és így tovább, tehát a tradíció végett nem volt mese (bár tiltakoztam, mert nekem nem tetszik ez a reprodukálós vonal). De hát nem volt mit tenni. Maradt a 2. hely nekünk, hogy válasszunk, és akkor végignéztem a naptárat és valahogy úgy éreztem egy Matyi rugdalózik a hasamban, és így lett ő Matyi (tegnap: Kaka Matyi - egész nap ment a hasa).

És nektek hogy lett Matyi?
Manga
manga

Victoria,

én is hasonló problémával küzdöttem, nekem sikerült, de én a Painttel csináltam:
START - programok- kellékek- Paint
fájl- megnyitás- hely- itt kiválasztom a képet-megnyitás- megjelenik óriásiba
kép- nyújtás/döntés itt a hosszúsági, és szélességi 100%-ot lecsökkentem 25%-ra- OK
megjelenik a kis kép fájl- mentés másként- adok neki egy nevet- OK
aztán a melléklet feltöltésénél ezt keresem meg. Nekem így sikerült. És ilyen lesz:
Kívánok hozzá sok szerencsét
manóka
Kép

manóka
manóka

<pre>
Anyuka Baba A baba szülinapja A baba adatai Testvérek 2004. január 31-én töltötte
Gigi Virág 2004.01.21. 3300g/48 cm 1 hét 2 nap
Detti Levente 2004.01.17. 3550g/56cm 2 hét
Andi Peti 2004.01.12. 4000g/55cm Kitti 4ésfél éves 2 hét 4 nap
Victoria Dorka 2004.01.08. 3500g/52cm 3 hét 1 nap
Manga István Mátyás 2003.12.19. 3650g/56cm 6 hét
Boróka István Zoltán 2003.12.18 3850g/57cm 6 hét 1 nap
Timi Kristóf Ádám 2003.12.08. 3550g/56cm Johanna 7éves és Balázs 5és fél 7 hét 5 nap
S.Emese Andris 2003.11.08. 3160g/52cm 17 és 14 évesek 12 hét
AnnAnn Hanna 2003.11.04. 3490g/56cm 12 hét 4 nap
Kriszti Gergő 2003.10.31. 3750g/60cm 13 hét 2 nap
Hicudzsi Édua 2003.10.30. 3800g/54cm 13 hét 3 nap
Pindur Dani 2003.10.21. 3120g/55cm 14 hét 5 nap
Dzita Ferenc Mátyás 2003.09.29. 3200g/51cm 17 hét 4 nap</pre>

Szép jó napot kívánok!
Kicsit régen voltam már erre, de annyira lefáradtam az elmúlt napokban, hogy nem bírtam nekiülni írni. Ugyanis most visszaálltunk az 1 heti ébredésekre: éjfél után, hajnali3 körül és reggel 7, amikor már nem is fekszik vissza. Lehet hogy ez a szeles idő okozza, vagy jön a foga? Már nem tudom mit higgyek!

Manga
gratula a vizsgához, bárcsak mindíg ilyen szépen alakulnának a dolgok! nálunk is hasonló volt a helyzet, a Ferenc adott volt, bár én tiltakoztam egy darabig, de aztán belenyugvás és hát a második név együttes választás volt akkor amikor megmozdult a pociban. Felolvastam az összes nevet a férjemnek, amit kisfiúknak ajánlottak és Mátyás nagyon tetszett, főleg, mert Ő tényleg ajándék nekünk!!!

Boró, manóka csodálatosak a gyerkőceitek!

Fiona kitartást! Nemsokára találkoztok!!!!
Amúgy tényleg centivel mérik a kórházban a babákat és végigvezetik minden görbületen, mivel mi császárosak voltunk, apjuk kint várta a trónörököst és ezt felvehette kamerával. Én akárhányszor nézem meg(és már láttam párszor!) végigbőgöm Kép

Ágci! Én is készülök a levélírásnak, de ezek a fránya levélvírusok támadnak!!! Kép

Zita
zitus

Sziasztok Kép
Boró, manóka, édesek a Pindúrok Kép
Névválasztás - szerencsére nálunk nincs ilyen hagyomány, a férjeméknél van, de nem ő, hanem a bátyja viszi (ha viszi). De ennek ellenére mégis lett benne valami (teljesen akaratlanul).
Anyukám, nagymamám és unokatesóm (anyukám húgának a lánya) is Anna. Namost a Hanna az Anna név ősi változata Kép És akkor még hozzáteszem azt, h az Anett (aki én vagyok) meg az Annából alakult ki Kép

Hicu, merre jársz?
Pindur, meggyógyultatok már?

Mi meg tegnap az Auchanban vettünk egy háti hordozót Haminak. Sokat szeretnénk majd kirándulni és sztem abban tök jól elvannak a csemeték Kép
Egyébként egy halom baba termék akciós - meg állítólag a Corában is.

Hami ma reggel... ja, nem is jól kezdtem, szóval 3/47kor arra ébredek, hogy nem szopott Hami hajnalban... basszus, ha kihagyja ezt az evését is, akkor mégúgyse fog hízni. Átmentem érte, és szopott, de utána nem akart visszaaludni. Egy kicsit ébren volt, utána elaludt(unk Kép )

Hoppá, csuklik, adok neki cicit.
Pussz
Ann
annann

Sziasztok!

Na,csak megtaláltam, hol vannak az ex friss kismamák! Ami a tej és fejés témát illeti, én már mániákus fejő vagyok. Ugyebár közel egy hónapig nem szoptathattam és nagyon szerettem volna ,ha megmarad a tejem, napi 5 fejéssel volt 800 tejcsim. Most már Vencel napi 500 körül fogyaszt,de én még mindig napi kétszer lefejem mindkét mellem. Szerintem nem árt néha üríteni, persze amíg nem Vencel üríti teljesen Kép. Ami a tej mennyiségét illeti,nekem nem a saját védőnőm,de védőnő ajánlotta az Amway Nutrilite nevű vitaminját,állítólag sok kismamának bejött. Én nem tudom van-e összefüggés,mert azonnal a szülés után szedni kezdtem, tehát nem tudom,mi lett volna ellenkező esetben, de tény ,hogy családunk női tagjainak még sosem volt teje, belőlem meg csak úgy dől.

Más. Hasfájás. Vencelnek elég nehezen megy ez a kakiügy. Minden nap sikerül 1-et kinyomnia, de ez többórás szenvedéssel jár. Nyöszörög,tekergeti magát és majd' meghasad a szívem érte. Ma éjszaka is két és fél órán keresztül fájt neki. A masszázs, melegborogatás,kamillateán túl van valami jó ötletetek?

Kisbuksi
kisbuksi

Szia Kisbuksi!

Nagyon örülök, hogy idetaláltál, sokat gondoltam rátok Kép. Örülök, hogy Vencel jól van.
Kakilás nálunk is így folyik, bár két órát nem tekereg, de előtte nagyon szenved Kristóf, olyankor cicivel sem lehet megnyugtatni. Én csak masszírozni szoktam a hasát, járkálok vele, tornáztatom egy kicsit, mást nem, mert nem igazán vagyok híve a kúpozásnak, meg hőmérőzésnek, meg effajta kínzásoknak. Előbb-utóbb belejönnek a dologba.

Ezek szerint Amway még létezik? Nemrég gondoltam rá, mert volt mosóporuk, ami nagyon jó volt az ekcémás bőrűeknek. Ugyanolyan rendszerben működnek, mint régen (ügynökösre gondolok)?
johitimi

Szia Kisbuksi!
Nálunk is nehezen megy a kaki. Reggel ezzel kezdődik a nap és délben is ez van, kb. fél órát tekergeti magát, kifeszíti, vörösödik. Én is a lábait szoktam emelgetni és egy kis teát itatok vele, mert ez valahogy mindig beindítja neki (tudom, hogy sokan a tea ellen vannak, de azt mondják a szopóreflex beindítja a bélműködést, és ilyenkor a cicit nem akarja, viszont a teát igen).

Lányok!
Van valakinek Kismamás hordozókendője? Ann, te milyet vettél? Szeretnék varratni a mamámmal egyet, és ehhez kellene valaki aki megírja, hogy milyen az alakaja és mik a méretei. Hátha közületek van valakinek.
Köszi.

Manga
manga

Szia Manga!

Nekem kötözős van, ha gondolod, szívesen megmérem. Bevallom, én nem igazán tudom rendesen használni, pedig gyakorolgattak a felkötözését, lehet, hogy később, ha már nagyobb súlya lesz Kristófnak és jobban tartja magát, akkor jobban fog menni.
A karikás változatát ugyan nem próbáltam, de valahogy jobbnak tűnik még ránézésre is újszülötteknél.
johitimi

Kisbuksi!

Kakival kapcsolatban eszembe jutott, hogy a doktornénink azt mondta, hogy egyek-igyak olyan dolgokat, amik hajtana (őszibarack, szilva, paradicsom...), az átmegy az anyatejbe és meghajtja a babát is egy kicsit, könnyebben tud kakilni.
johitimi

Sziasztok!
Sajnos még mindig ugyanolyan rossz aBabanet társalgóm mijt volt...
Nagyon hiányoztok! Benéztem a friss kismamikba és végre meg tudtam nézni Vencelkét! Hát milyen gyönyörű baba!!Kép Detti és Vic szüléstörténetén hatalmasat bőgtem..
Kb. két órája vagyok a neten és a Friss kismamákból 2 oldalt tudtam elolvasniKép(((
Szerintem felteszünk egy új Windowst mert nem tudom ez mitől lehet.Most megpróbálom a Pöttömöket is visszaolvasni!Kép
Millió puszi nektek!!Kép

Kisbuksi!
Kaki: igyál Laktoherb teát, mert abban van édeskömény ami meghajtja a babát, és ez átmegy az anyatejjel, ahogy Tihi mondja, de a paradicsommal vigyázz, mert az allergizálhat csakúgy mint a narancs!!!!
Az őszibarack és aszaltszilva jóKép))
PUSZIII!KépKép
Megpróbálok visszaolvasniKép
Egyébként megint vakon írok.. nem látok semmitKép

hicudzsi

Manga!
Nekem Kismamás hordozókendőm van, de csak addig használtuk amíg nem tudta tartani a kis fejét. 2,5 hónapos kora óta kengurúval járkálunk. Sokal kényelmeyebb, könnyebb felvenniKép
Most, hogy visszaolvastam., láttam, hogy a Laktoherb-édesköménye át a babába dolog nem jött be mindenkinekKép
Nekünk az Infacol nem használ, sőt! Nagyon kínlódik tőle Duduka, a Gripe Water viszont csodát tesz!Kép

Na, még egy csomó mindent akartam írni, de olyan lassú, hogy neincs időm kivárni, mert már nyüszmög az én gyönyörű lányom!Kép
Megpróbálok feltenni egy friss fotót a kis tokás lányomról!Kép
Millió puszi nektek!
Ann! Hamiról már rég nem láttam képet!!!Kép

Ja és a séta! Mi nagyon sokat sétálunk, minden nap és vendégsége is járunk! Szerintem a túlzott óvatosság csak egészen apró és koraszülött babák esetében indokolt! AZ anyatejjel védelmet kapnak a fertőzések nagyrészével szemben! Mi már kéthetesen jártunk mindenfeléKép Sétálni mindenképpen vigyétek ki a babákat, mert a fris levegő szupr! Főleg, hogy ilyen szép napos idő van mostanában!!KépKépKépKép

hicudzsi

Édua a kis tokásKépKép

Kép

hicudzsi

Sziasztok!

Na én is itt vagyok. Azt hiszem, nem kísérlem meg a visszaolvasást... Pedig jó lenne, csak nincs annyi időm. Kép
Szóval gyógyulgatunk, nem volt könnyű a hét, betegen ellátni egy beteg babát... Kép Daninak láza volt, az elmúlt, de az orrfolyás nem akar. Szegényt porszívózom rendületlenül, nagyon utálja, annyira sír! Szörnyű hallgatni. Nem tudom, mikor múlik végre el.
Dani, aki 3-4 hetes kora óta 8-9 órát alszik éjszaka, visszaszokott az éjszakai ébredésre. Segítsééég! Mitől lehet? Pontosabban: mit csináljak, hogy fölhagyjon e jó szokásával? Nem hiszem, hogy éhes, mert amikor alig volt tejem, akkor sem ébredt, most meg van elég. Ráaásul a megszokott fél 7 helyett 2 - fél 4 között ébred. Nem tudom, mit csináljak. Szerintetek? Nem valami jó, hogy visszafejlődünk. Kép

Hicudzsi, nagyon édes ez a lány! Kép
Milyen kengurut használtok? Én folyton azon gondolkodom, hogy venni kéne egyet. De milyet? Nem tudok rá vagyonokat költeni.
Hogy bírja Édua a vendégeskedést? Az én danimmal az a baj, hogy nem alszik máshol, csak az ágyában. Ezt Te hogy oldod meg? Ha Édua álmos, hova teszed le aludni?

Túlságosan ügyes voltam, és Dani úgy beállt egy napirendre, hoy órát lehet hozzá igazítani. Mármint napközben. Ha nem teszem le aludni alvásidőben, nagyon nyűgös, és akkor is, ha valamiért fölébred, és nem tud visszaaludni. Tehát: ha sétálunk, mikor tegyük? Mert egy alvása általában két óra, annyit meg mínuszban sétálni kicsit sok... Ha előbb hazajövünk, fölébred és nyűgös. Az ébrenléti idejébe meg nem fér bele a pelenkázás, kaja, ölöztetés és séta is, vagyis nem érünk vissza alvásra. Követhető vagyok? Kép

Na most mennem kell, bocs mindenkitől, hogy nem tudtam reagálni, de majd igyekszem újra bekapcsolódni. Kép

Pindur
pindur

Sziasztok Kép
Buksika, végre itt Kép
Ha visszaolvasol kaki-szoptatós tea ügyben, láthatod, hogy nekünk ez bevált. Egyszer abbahagytam 3 napra, meg is lett az eredménye, nem kakilt a drágám. Most megint iszom, simán megy, és nem is fáj a hasa. Persze teljesen embere válogatja, mert pl. Boró + Detti esetében pl. pont ez volt a rossz. Mondjuk azt mondják, h a fiők hasfájósabbak... de hogy miért?

Hicu, Bánfi hajszesz Kép vagy hogy csináltátok ezt a sok hajat Dudukának, eszméletlen édes Kép

Pindur, örülök, h gyógyulgattok, meg annak is, h van tej. Lehet, h az ébredés a betegséggel függ össze, én nem izgatnám magam a helyedben.

Manga, a kötözős kendő csak simán egy kb 4,5-5méter x 65-75 cm es jó légáteresztő képességű, nedvszívó, lenvászon vagy vmi pamutos, erős anyag.
Ha a karikás érdekel, küldök leírást, én olyat varrtam. Újszülöttnél sztem egyértelműen karikás, utána már mind1.

Ma ünnepélyesen egy nagy tornát fogunk rendezni családilag és asszem ehti 1x bevezetjük.
A mérleg már általában kiröhög, h minek állok rá, mindig uazt mutatja... Kép Lesz ez még... így se.

Pusszancs, mert még zenét kell csinálnom a tornához.
Ann
annann

Sziasztok,

Bár Dorka nem igazán hasfájós és szerencsére van kaki bőven, de azért néha előfordul Nála is, hogy fáj a pocija, s akkor nekünk is a szilvalé jön be (természetesen én iszom), de iszom a Laktoherb teát is.

Emőke,
Jó nagy haja lett Dudukának! Nagyon édes!

Emlékszem, a kórházban folyton bejöttek hozzánk a nővérkék, hogy "csak 1 fotót hadd készítsenek Dorkáról, mert még ekkora hajú újszülöttel nem találkoztak:-)". Mondtuk is, hogy a kórházból egyenesen megyünk a fodrászhoz:-)

Ann, én is annyira szeretnék már úgy igazán tornázni, de elvileg még nem lehet:-( Meg még a műtét helye is fáj néha. De már én is alig várom, hogy mehessek nagyokat sétálni Dorkával és itthon is csinálhassam a jó kis hasizomerősítőimet, lábizomerősítőimet, popsifeszesítőket stb...Na, nem is gondolok még bele, mert még min. 3 hetet kell várnom, s csak felidegesítem magam, hogy csinálnám, de nem lehet.

Ma először levegőzhettünk Dorkával, na persze még csak úgy, hogy felöltöztettük/bebugyoláltuk tetőtől talpig, aztán bele a babakocsizsákba, s rányitottuk az ablakot, közben sétálgattam Vele. Nagyon élvezte, s szerintem jót tett Neki ez a fincsi friss levegő, mert szinte azonnal elaludt.

Ti milyen pelust használtok?! Mert mi bespejzoltunk jó nagy adagokat Libero-ból és Pampers-ből is még Dorka születése előtt, de a Libero- ból nem egyszer előfordult, hogy kifolyt belőle a pisi, s a ragasztásrészével sem vagyunk túlságosan kibékülve, úgyhogy egyelőre maradni fogunk a Pampersnél, mert azzal még nem volt semmi bajunk. Tudtok esetleg valami jobbat?! Nektek melyik vált be?

Na, megpróbálok ismét feltenni egy képet, de az is lehet, hogy nem fog sikerülni.
Kép

Puszi:

Vic
Victoria

Kép
Victoria

Sziasztok Kép
Vic, Dorka nagyon édi, milyen figyelmes! A hajversenyben ti vezettek Kép
Pelus: 1-2. méretben mi Pamperst használtunk, meg DMes Babylove-ot, mint2, ok volt teljesen, utóbbinak az ára kedvezőbb.
De most váltottunk 3as méretre és azt tapasztaltam, h nem olcsóbb a babylove az aciós Pampersnél, így asszem leginkább a Pampers fog bejönni. Vettünk most Liberot is, az se rossz. Igazából, attól is függ, h milyen alkatú a baba, hogy hol folyik ki, vagy hogy kifolyik e valahol. Haminak ha kifolyt, a derakánál folyt ki, vagyis vissza a kaki, de akkor mindencsere- akció Kép Babylove éjszakára nem túl jó, mert reggelre totál pisiszagú, P és L kevésbé...
Ennyi jutott eszembe!

Pussz
Ann
annann

Vic! Nekem a Huggiesből, és a Pampersből is kifolyt a cuccos, most Babylove van itthon (3-6kg), de csak este teszem próbára. Amúgy a derekánál folytak ki.
Hicu! Vic!! Ilyen hajasbabákat! Oltári édesek.
Pusszancs: Detti
Detti

Ann, Detti, köszi az infokat.
Nekem ma éjjel (na jó, reggel 5- kor, az "éjszakai" etetésnél) ment fel egy kicsit az agyvizem, amikor kivettem Dorkát az ágyból, s észrevettem, hogy tiszta pisi a derekánál; kifolyt a Liberoból a pisi (még szerencse, hogy más nem). Így aztán teljes ruhacsere, amitől persze totál fel is ébredt, úgy kipattant a szeme, hogy énekelhettem, aztán mesélhettem Neki reggel 7- ig. Nem panaszkodom, mert egyébként olyan meghittek voltak ezek a pillanatok; egyszerűen nem tudok betelni ezzel a Kismanóval!

Lehet, hogy akkor kipróbáljuk a Huggies- t és a DM Babylove- ot is.
...2 éve még nem gondoltam volna, hogy "égető problémák" lesznek, hogy melyik pelus legyen jó, milyen fajta cumit, hajkefét, törlőkendőt stb. vásároljunk..., most pedig a legtöbb gondolatom ezek körül jár.
De én akkor is azt mondom, hogy maminak lenni a legeslegjobb dolog a világon!

Üdv,

Vic
Victoria

Sziasztok Mamikák!

Tapasztalataim egy az egyben megegyeznek Annéval.
Én a corában vettem valami no name pelenkát ,ami 29ft-ra jött ki darabja és napközben azt használjuk, éjszakára pedig L vagy P.

Ki tudja meddig változik a babák szemének a szine? Már nem emlékszem rá. A nagy fiam szeme szine fekete, a lányomé kék, kiváncsi vagyok Andris szeme milyen lesz!!Most még kék...

Kisbuksi!

Örülök hogy köztünk vagy végre! Rengeteget gondoltam rátok.Ezzel azt hiszem nem vagyok egyedül. Tényleg a kisfiad olyna mint az uh képen!

Puszi mindenkinek! : Emese
semese

Sziasztok!

Köszönöm a sok jó tanácsot fejés ügyben. Igazából nem vagyok olyan nagyon elkeseredve, mert tudom hogy Petinek van elég tej és ez a lényeg. Csak annyira jó lenne egy pár adagot lefejni vésztartaléknak! Ez a jégkocka anyatej jó ötlet, egy jégkockányit talán én is le tudok majd fejni, vagy kicsöpög a tejgyüjtőbe. Sok kicsi sokra megy!

Nagyon édesek a babáitok!

Pindúr!
Szerintem ha akkor viszed sétálni amikor már kicsit álmos, biztos elalszik a kocsiban. Én még csak a folyosóra járok sétálni, itt szépen süt a nap, és ha elaludt kint tudom hagyni, ugyanis csak 3 szomszéd van és zárt folyosó. (Igy nem lophatják el az én kis Petikémet!) Amikor már kezdek félni, hogy megfázik, behozom és rányitom az ablakot egy kicsit, és leszedek róla pár réteg takarót. Nem ébresztem fel direkt. Persze előfordul hogy ez nem jön be és felébred. A friss levegőn sokkal jobban alszik, mint idebent.

Mindenkinek minden jót!
Andi + Peti (20 napos)
andi68

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?