Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok
Gumicukor
bocsi de nem készült kép rolam mert nem engedtem majd most készitetek apával képet rolam és a fiukal azt majd megnézhetitek Kép imibaba jo baba eszik-alszik 2-3 óránként estleg 4 óránként viszont állandoan szivni kell az orrát mostanában mert különben nem tudna enni Kép .

Dio
mostanába petike is cirkuszol az elalvásnál föképp este megetetem beteszk az ágyba és kijövök na ilyenkor szokot néha kezdödni a sirás vagy jobesettben a nyávogás de én hagyom egy picit sirni,nyávogni mert ha ott ülnék vele akor nem alszik el és én tudom hogy csak igy tud elaludni telihasal és némi nyávogásal de ha 5percen belül nem alszik el igy akor beszoktunk menni hozá és ujbol kiveszük kap még egy kis kaját stb és ujbol vissza teszük aludni mert ö csak teli hasal tud elaludni .No meg csöndben és sötétben csönd az nálunk tényleg csönd se, tv se vilany söt egy takaro is van az ágya elejére teritve hogy ne láson fényt mert akor se tud elalodni mi igy altatjuk el petikét .

Mano
multkor petike is eljátszota ezt szegény párom küzdöt vele éjjel de az azért volt mert délután 5kor elaludt és aludt éjjel 2 ig és utána ugy gondolta hogy ö már nem álmos mi meg ugygondoltuk hogy igenis aludjon igy másfél orai küzdelem árán elaludt .

Nyuszi
ne hagyd akor olyan sokáig alodni ha egykor elalszik akor 4kor finoman keldsd fel de tényleg finoman én fél négykor már finoman ébresztem petikét ha adig nem kellt fel igy este kevesebb a vita az alvás miatt .

Conti
nekem is azt mondta a gyerek doki hogy 2éves kortol belehet oltatni bárányhimlö elen és érdemes is mert a dokinénik látot már pár csunya bárányhimlös gyereket akik felölfertözötek stb igy én petikét mindenképen beoltatom bárányhimlö ellen igaz 6000ft de anyit megér inkább mint hogy szétvakarja a bárányhimlös pötyöket és felülfertözödjön .

Lányok
képzejétek imi baba már saját maga forgatja a fejét +megis tartja már egy picit Kép

Pusz csics és a fiuk Kép
csics

Imi baba ügyi!

Bárányhimlő
Nekem is volt és tesómnak is, mégsem vakartuk el. Tesóm 8 hónapos volt én akkor kb. 5 éves, egyszerre kaptuk meg. Anyukám a hugom kezére térzoknit húzott, hogy ne vakarózzon, nem is vakarta el, nincs rajta heg. Én meg már voltam annyira értelmes, hogy nem kapirgáltam el, mert megértettem, hogy nem szabad.
Én úgy vgyok a bárányhimlővel, hogy inkább essen át rajta, úgy biztosabb a védelem későbbre.

Manó
Én sem jajgattam szüléskor, beszélgettünk, csendben voltam. Mondjuk én máskor sem hangoskodom, ha fáj valamim, nem terhelek vele másokat a bajaimmal. Szóval lehet így is szülni, mint a váci csaj, nem feltétlenül kell kiabálni egy szüléskor. Én gyorsan tágultam és gyorsan ment a kitolás is.

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!
5. gyermekem 2002.december 3-án született.Neve Szilárd.
faith

szia szilárd anyukája, mesélj magatokról!

(Ált. én pörgök itt többet napközben, mert én már dolgozom.)
Én 2002 július 2-án szültem az elsőt, Danit.
nem semmi 5. gyerek! lesz még?

KépKép
KépKép
gumicukor

Hello
Na megvolt nalunk is az elso horror.Delelott itt ultem a gepnel egy kicsit ,Alex mogottem jatszott.Erre hallom hogy sirdogal,ranezek erre tiszta ver az orra alatt meg a keze.Ugy megijedtem,mint utoljara akkor mikor elmnt otthon a magzatviz 2 hettel hamarabb.: )
Aztan gyorsan be a furdoszobaba lemostam az arcat es figyeltem ,de szerencsere nem jott tobb.Gondolom valamivel felserthette,vagy egy jatek vagy a korme?
Azota minden ok: )))

Conti
Bugyuta kerdesem elnne meg mindig a muffinrol.A recept az emnnyireelegendo,pont egy 9 db-os formahoz????Neked este mar nem eszik tapit Betti?Mert en meg mindig furdes utan,alvas elott adom neki.Persze nem alszik mar bele : ))
Szoval a baranyhimlo elleni oltas is lehet ilyen nem kotelezo.En ugy vagyok vele, hogy miert lenne beteg ha meg is lehet uszin nem?Bar mi is tuleltuk maradando seb nelkul,de megis.
Igen en ia neztem hogy teteovalva van a szemoldoke,de en ugy lattam hogy nem is volt neki igazi csak egy csik,na ez nem tetszik.Viszont a pirosito is rajta vol meg vegen is.
Bar en ismerek olyat aki sminkben szult(csaszarnal),hat nekem nem tetszett,kicsit tulzasnak ereztem.

Beszti
Hat ez az hogy milyen elete lesz a babanak,egy tudatlan es eleg rossz korulmenyekben levo anyanal: (Ez a szomoru: (
Bar az hogy nem sirt,nem jelent semmit,Alex is csak az elso par percben sirt,utana nezelodott ahogy oltoztettek : )))

Judy
Hajra kisteso project: )
Hat a szuleszno csak allt es vagta apofakat hogy eleggel elkeseredett a kascsaj es meg azzal is bosszantotta, hogy akor mi lesz ,ki fogja megszulni a kisbabat ha O nem birja.Szoval en a helyeben igy inkabb nem szerepeltem volna tv-ben,bar biztos nem is erzi hogy semmi empatia nem szorult bele.

Nyuszika
Hat az jo hogy a dokit koveted: )Te a Kutvolgyiben si fizetosben voltal?Sajnos a SOTE-n nincs ilyen,de mivel jol fel van ujitva nem is hianyzott,bar azert legkozelebb inkabb 1 vagy 2 agyast valasztanek nem 4-et: )
Gratula a bilihez,szuper ez a gyorsasag: )

Csics
Szoval egesz mas Imi babanak mint Peti volt?Talan mert Te is biztos vagy mar magadban.Nem hasfajos Imi a tejcsitol?Gondolom elvezed a kulonbseget , hogy nem kell cumisuvegezni: )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Hát ha ti mondjátok, akkor biztos úgy van.KépKép Nekem nagyon nem rémlikKép, hogy a kettő ennyire összefüggne.
Mindenesetre nem hiszem, hogy igy szeretnék WC-zni, mert ha épp úgy kell nyomni, akkor ahhoz egészen más pózok sokkal megfelelőbbek és hatékonyabbak, nem? Csak a WC-s tapasztalataim alapján gondolom...
Hozzá kell tennem, hogy nekem szülés előtt mindenki azt mondta, hogy a tolófájásnál székelési ingert kell érezni. Hát én vártam is, de a helyzet, hogy nálam ez sem volt meg (vagy nem úgy érzékeltem??), pedig a tolófájás és a sima fájás ég és föld, simán meg lehetett a kettőt különböztetni. A tolófájásnál visszatarthatatlanul nyomnia kell az embernek, és annyira természetesen jön, hogy én biztos nem gondolkoztam el rajta, hogy most az hova, mire irányul.

Nyuszi!

De lehetKépKép, úgyhogy visszamentem babába, egy nap (ha épp úgy alakul), akkor 12 órát alszok (10 éjszaka + 2 délután), ami nagyon-nagyon sok.KépKép Beni simán elvan, játszik csendben a szobájában, magára csukja az ajtót, felveszi a telefont, ha csörög, ha a szomszéd átjön, akkor neki is elmagyarázza, hogy "Anya alszik". Szóval nagyon jó fej!KépKépKép Nátántól nem lehetne aludni, de ilyenkor ő is alszik velem.Kép
Bili: akkor lemaradtunk megintKépKép. pedig épp mesléni akartam, hogy Nátánnál is megvolt az első bilis élmány. Pedig én nem vagyok híve a korai biliztetésnek, de magától alakult így. Valamelyik nap bejött velem a WC-be, és nyafi volt, beleült az ölembe, miközben pisiltem.KépKép (Mikro máskor jutna eszébe???KépKépKép) De egy pillanat múlva pattant is le, és fogja a bilit, kicipeli a fürdőszobából (látható helyen van). leveteti apjával a pelenkáját, és ráül (ált. fordítva), és egy picit belepisilt. Aztán tegnap fürdödtünk, utána kivittem a kanapére, és szóltam neki, hogy ne pisilje le (még nem adtam rá pelenkát). Erre megint fogja magát, bevonul a fürdőszobába (először azt hittem, hogy pelenkát akar hozni, mert az is ott van), kicipeli a bilit és ráül. Mondjuk ez alkalommal nem termelt bele semmit, de már az is angyon tetszett, hogy egyáltalán az jutott eszébe arról, hogy ne pisilje le a kanapét... persze biliztetni továbbra sem fogom, az ilyen spontán akciókKépKép maradhatnak.

Gumicukor!

Az a helyzet, hogy 17 évesen, egy nála 23 évvel idősebb pasinak gyereket szülni úgy, hogy abba a lakásba még egy gyerekágy nem férne el, ez sem mutat túl sok felelősségtudatot...
Nem vagyok benne biztos, hogy a kislány egyáltalán tudta korábban, hogy hogyan lesz a gyerek, inkább csak elfogadták, hogy érkezik...
Fújjj: magyarán neked sem jutott eszedbe, hogy épp székelsz, hanem szültélKépKép.

KépKép
KépKépKép
beszti

sziasztok, nálunk minden nyugis, ma ki sem dugtuk az orrunkat itthonról. Papa még mindíg itthon, Dodesz tombol az örömtől KépEgész nap csak vele akar játszani, én akkor kellek, ha álmos, beverte valamibe magát v. éhes KépKép Persze ha valami újat mutat neki a papa, akkor rohan hozzám bemutatni KépKép (pl most, hogy a cd-t úgy is lehet fogni, hogy beledugja az ujját KépKép) Szóval volt időm takarítani, ragyog minden, és még gyöngyöztem is megint, így elkészült mindhárom álommanó Dodesz ágya fölé + a zsák is, amiből az álomport szórja és a hold meg a csillagok Kép

dec8
Majd írj mindíg légyszi, hogy hogy haladtok a beszoktatással, engem nagyon érdekelne!! Nálatok a nappali alvás teljesen rendben:: Berakod az ágyába és alszik??

Kataa
én spec közvetlen szülés után sokkal jobban néztem ki, mint előtte, ezt mindenkitől meg is kapom, aki látja a képeket . Igaz, én sem tudom volt e valaha olyan sima az arcbőröm, mint akkor. És valahogy fáradt sem voltam, pedig hajnali 5kor jött így előtte nem aludtunk. Az az egy zavart, hogy véreztem, így nem tudtam felkelni és járkálni rendesen, ahogy kedvem lett volna.

Bárányhimlő
Én tutti nem oltatnám be ellene, legjobb ha átesik rajta. Főleg egy kislány! Mi van, ha esetleg mégsem olyan 100as az az anyag és pont akkor kapja el, mikor babát vár?! Na inkább nem.

Nyusz
gratula a kakihoz!!! Épp most vettünk mi is szűkítőt, bár én még várok min. 18 hónapos koráig a próbálgatással, egyenlőre csak játszik vele. Kép

rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Beszti

Nem semmi fantasztikus fiad van! Hany eves is? 4-5? Es ilyen kis ertelmes.Kép
Natan is nagyon ugyi a bilizessel. En azt is nagy haladasnak tartom, ha erti mire valo a bili. Emi szerintem megint veletlenul csinalta, nem magatol, magatol meg nem jutott eszebe.Kép Csak reggeli utan szokott jonni a kaki es gyorsan a feneke ala dugtam a bilit, mert a pelenkazast viszont nagyon utalja. Ha kerdezem hogy kell-e kakilni razza a fejet es tessek, megis.Kép

Gumicukor

Nem neveznem edzesnek, csak kezdi szerintem erteni a bilizest lassan, lassan.Kép Persze nem eroltetem. Amugy nem tudom mi lenne kenyelmesebb, mikor itt a bebi, a biliert rohanni es hajolgatni friss sebes hassal erte a foldre, meg guggolni a gyerekhez, le-fel, vagy lerakni a heverore es tisztaba tenni....Kép

Kepzeljetek vettem egy muanyag bobot, amibe sullyesztett kis ules van es abban huzogattuk Emit a hoban. Elegem van, hogy nem lehet karfas szankot kapni.Kép
Viszont tiszta szenilis vagyok (terhessegi agysorvadas?Kép) Vasaroltunk az Auchanban es egy szatyrot ott hagytam. Persze mar csak itthon vettem eszre. Meg szerencse, hogy csak 2 dolog volt benne, a zsirkreta (brühühü) es a babafurdeto.
Mentsegemre legyen mondva, hogy ritkan megyunk oda es nem vagyok hozzaszokva a penztarnal arra a sullyesztett pulthoz, amin belecsusztatjak a cuccokat a reklamszatyiba. Egy bent maradt a lukban.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Kataa, a recept 12 db-ra szól. Át kell akkor számolniKép Nekem 12-es a sütőm, ezen kívül csak 6 db-os szilikonost láttam.
Nekem tetszik egyébként a tetovált smink, de ez a csaj amúgy is szép lett volna, helyes arca van.
Betti este már nem eszik tápit, érdekes, hogy csak reggel fogadja el, akkor viszont ragaszkodik hozzá. Este mostanában gyakran kap tejberizst, azt nagyon csípi.
Majd rákérdezek a dokinál mennyire biztos ez az oltás, mert én inkább arra hajlok, hogy megkapja. Tudom, hogy nem egy nagy betegség, én is túléltem és nincs hegem, de akkor is kellemetlen, miért ne kíméljem meg tőle. Úgyis elég betegséget hoznak haza az oviból majd, győzzük majd betegszabival.

Nyuszi, Beszti, így beindult a biliztetés??? Veszek.

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok!

Segítsetek nekem!Kép
Lenne 2 kérdésem:
1. Biztosan használ valamelyikőtök Pampers pelust. Ha igen, megmondaná nekem, hogy gumis-e a tépőzárja? Tudjátok, a ragasztója amivel odafogatom.
Mi Libero pártiak vagyunk, de a Corában most marha jó áron van a Pampers. Viszont csak akkor vennék ha tökéletesen nyúlik nem csak a deréknál, hanem a pocakon is a tépőzár. Sajnos nagyon hamar kipirosodik neki ha szoros, na meg ha bilire akar ülni, akkor csak egyszerűen letolja a pelust.

2. A Corában szintén akciós a Libero. Mégpedig úgy, hogy van hozzá egy fürdőlepedő. Nem vett valamelyikőtök? Ha igen, megmérné nekem a fürdőlepedőt? Csak, hogy jó-e még Dodónak...

K.

KépKép

KépKép
kata007

Kata007!

Én meg nagy Pampers párti vagyok. De a kérdésedre a válasz: nem. Sőt a dereka és az eleje sem gumirozott. Érdekes, de ez nekünk nem szokott gondot okozni, mert nem lesz szoros, de azért elég szoros, hogy ne jöjjön ott ki semmi (ha már kijön, akkor kicsi a pelus, de akkor az összes többi fajtával is így járnánk). Viszont ha Dodó bilire akarna ülni, akkor nem tudná lehúzni...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kataa007!

Pempers nem nyúlik, sőt Emmának mostmár nagyon szűl a tépőzárja. 10600 gr a 81 cm-éhez és a maxi plus épphogybeéri. Eddig én is pamperst hazsnáltam de emiatt most tértem át liberóra. pampersből cska a fehér csomagos sensitiv típus gumis tépőzárű, d egondolom az nincs leértékelve.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Nyuszi!

Beni májusban lesz 5. De tényleg nagyon szuper okosKépKépKép, most tanul olvasni (már megint dicsekszemKépKép), ma pl. az orvosi rendelőben egyedül elovasta azt, hogy "tanácsadás". Ja, és nem kényszerítjük rá, soha nem tanítottuk, semmiféle módszert nem alkalmazunk, ő akarja magától! Talán az egyetlen ösztönzés, hogy van egy jó adag könyve, a mesekönyvtől a természetkönyvig, és szereti őket lapozgatni. Meg tőlünk is látja, valószínű ez is fontos. Mostanában egyre többször fordul elő, hogy a két gyerek nem játékon, hanem könyvön veszik össze!Kép Persze Nátán csk összevissza lapozgatja és mutogat, Beni azért rendesen végignézegeti. A kedvencük egy az emberi testről szóló gyerekkönyv, amiből lassan kell még egyet vennem, mielőtt komolyabb harc indul meg a birtoklásáért.
(Nem tudom, ismeritek-e, a Passage kiadónak vannak "Nézd milyen..." ill. Kép-tár c. sorozatai. Szakmailag sem tudom értékelni, hogy milyen (nekem tetszikKép), viszont elég kevés szöveg van benne (de azért az is van!), rengeteg képpel. A "Nézd milyen az emberi test"ben olyan gyerekeknek szóló rajzok vannak, amik érthetően, de azért nem teljesen "babás" színvonalra levitten ábrázolják az emberi testet. Pl. egy emberi szivet (nem piros szív alakkal, hanem kicsit egyszerüsitve, de rendesen erekkel, meg minden), meg azt is, hogy hol helyezkedik el az emberben (meg agyat, vesét, tüdőt, csontvázat stb.) és néhány mondattal el is van magyarázva és érdekességek is van hozzá írva. Mondjuk nem 2 éves gyereknek, de ilyen Beni korúnak szuper!Kép)

Conti!

Nálunk öröklött bili van, azért van csak, azt hiszem még nem vettem volna, de most mégis jó, hogy van itthon!Kép

Manó!

Ja, Nátán lehet, hogy egy kicsit vékonyabb fajta, nincs olyan kerek pocija, és azért jó a Pampers is. Bár ha továbbra is így esznek...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

A változatosság kedvéért Peti este kidőlt, mert nagyon fáradt volt - úgy látszik, a kifárasztós módszer beválik -, éjjel viszont...Kettőtől fél négyig kínlódtunk vele, felváltva az apjával, semmi nem volt jó neki, kapott szopit, de nem tudtam visszatenni a kiságyba, mert azonnal sírni kezdett, ha én voltam vele, azt kiabálta, hogy apa, ha az apja, azt, hogy anya, ha otthagytuk az ágyában sírt, ha ott maradtunk vele, akkor azért nem aludt, ha átvittük az ágyunkba, akkor azért nem aludt, katasztrófa volt. És fogalmam sincs, mindez miért.

Most persze már itt kukorékol, nyűgös, mert fáradt. Nagyon sajnálom, de nem tudom, mit tehetnék. Hozzáteszem, este úgy aludt el, hogy az apja nem ért haza, kereste is ezerrel. Dehát ilyen mostanában sokszor lesz, mert kb. nyárig nagyon sok munka néz ki a páromnak.

Hát, ez van. El vagyok kenődve.

Pussz

Dió és Peti
szabotimi

Sziasztok!

Beszti, Manó!
Nagyon köszi nektek. Ezek szerint ez nálunk nem lesz nyerő, mert ha bilire vagy WC-re akar ülni, nem tudja lehúzni. Ugyanis sokszor már úgy vár a WC-ben, hogy a gatya, pelus le van húzva.Kép

Manó!
A fehér nincs leértékelve sajnos.Kép

Akkor nem váltunk az ár miatt.Kép
A Libero fürdőlepedő mérete még mindig érdekelne ha valaki vett már. Bár kétlem, hogy újszülöttnek valót csomagolnának a maxi pelushoz, nem?

K.

KépKép

KépKép
kata007

Kata007
Hát nem tudom, én azért nem bíznék benne hogy nagy méretet tesznek hozzá. Egyszer valami sapi volt hozzá ajándékba( a 9-14 kg-ig) és igen csak kis méret volt. Kép

Képzeljétek Levinek van játszópajtása. Előttünk van egy nagy tér, hintával mászókákkal stb., és eddig mindíg csak egyedül voltunk kint, nem láttam gyerekeket. Tegnap viszont kint szánkóztunk és találkoztunk egy kislánnyal és az anyukájával. Kiderült, hogy a kiscsaj is másfél éves és tőlünk 2 háznyira laknak. Kép Levi tegnap már szét akarta puszilni a kislányt annyira örült neki. Ma már együtt megyünk ki 11-től! Tök jó!

Dió
Sajnálom hogy nálatok is gond van az alvással, úgy látszik ezek a törpök egyszerre változtatnak minden szokásukon. Levi szerencsére nincs tartósan ébren éjjel, viszont még mindíg ébred sokszor annak ellenére hogy mellettem alszik a kiságyban.

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok
Nalunk is volt egy kis hiszti ugy 11 korul,kivetem ivott,de csak nem akart az olemben megmaradni.Akkor leengedtem ,jott ment 5 percet,aztan vissza a kisagyba.Lathatoan jatszani akart,de en ejjel erre nem vagyok kaphato,aztan meg nehogy megszokja hogy mindent lehet; )
Visszamenta kisagyba ,dumalt meg egy darabig ,de szepen elaludt: )Ilyenkor ugy orulok hogy nem egy nyugos gyerek: ))

Rit
Hat en utana eleg rosszul festettem,koszonhetoen hogy nyaron alig mentem napra es az arcom sapadt volt.Persze fajni semmi sem fajt ,eloszor az erzestelenitestol utana meg a boldogsagtol: )A korhazban nem is akartam hogy fenykepezzeneke csak otthon .
Nekem nincs alta.problema a borommel,akkor sem volt tobb ragyam: )

Nyuszi
Hat ez jo kerdes.A tesom fiai meg pelusossak,pedig 2.5 evesek,de nem nagyon megy a bilizes(taan ebbenvannak egy kicsit lemaradva a koraszules miatt).Viszont a kicsi mellett egyszerubb neki a pelankazas.Persze nyarig adott nekik haladekot: )Enegy csomo embertolhallotam ,hogy vannak olyan gyerekek akik maguktol szolnak hogy inakbb mar biliznenek a pelus helyett.Na o is ebben bizik: ))

Conti
Koszi,akkor majd atszamolom: )Vettem vegre papirt is ,ugyhogy lassan neki allok: )

Mano
En is emiatt veszek neki inakbb Liberot vagy Babylove-t mar a kezdetektol,O is az a pocakos fajta : )

Holnap megyunk a Tropicariumba a baratainkkal.Tenyleg be lehet oda vinni ilyen kicsi gyetreket is?Tudja valaki?

Kataa

Kép
Kép
kataa

Dió!

Nyugi.KépKépKép
Minden változik, ez is fog. Pl. tegnap én egy kicsit későbbig hagytam ébren Nátánt (persze mert délután megint kidőltem vele együttKépKép, így aztán 4-kor keltünk fel), és 1/2 10-kor már mocorgott, kérdeztem, hogy megyünk-e aludni. Erre válaszolta, hogy igen, elindult a lépcsőn felfelé. Ami még kicsit nem nyerő, hogy a mi szobánkat vette célba, viszont szó nélkül befeküdt az ágyunkba (amitől egyébként iszonyú hisztit szokott legvágni), megfogta a kezemet és még egy kicsi éneklés, mese után el is aludt. Mondjuk később apja átvitte a saját szobájába, de csak azért, mert ha mellettem van, akkor nagyon korán (1/2 5-5) eszébe jut szopizni, egyébként meg csak 7-1/2 8 felé ébred (és reggel addigra már felkeltem, ezért még a szopi sem kellett neki, hanem reggelizett...)
Szóval ez most egy olyan átmeneti időszak, amikor kell neki a délutáni alvás, viszont az összalvásigénye legcsökkent. Jobbnak tartanám, ha nem később feküdnénk, hanem inkább korábban kelnénk, de egyszerűen ez nekem most nem megy, bár továbbra is próbálkozom. Olyan álmossági rohamok törnek rám napközben, hogy ezt már nem tudom mással magyarázni, csak a babával (bár mindig is szerettem aludni, de azért ennyire nemKép).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kataa!

Igen, mi már régebben voltunk a két gyerekkel, babakocsival is elférsz (de azért jobban jársz, ha valaki inkább viszi, mert úgy egy csomó állatot meg tudtok mutogatni (és amit a babakocsiból nem látna, pl. békák, pókok, halak)).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kataa, mi a tropicariumba vittük a Bettit egy éves szülinapján, mert sz@r idő volt és ugrott az állatkert. Tetszett neki, de most még jobban értékelné. Adtál is egy tippet, én is betervezem. Neki nem kellett jegyet venni, felnőtteknek húzós, azt hiszem 1200 volt, de nem tuti.
C.

conti

Sziasztok,
Nyuszi, Conti aranyosak vagytok, hogy hiányoltatok. Hát kicsit zűrös volt az elmúlt időszak, néha annyira el voltam kenődve, hogy még a Babanetet sem olvastam, a párom meg is jegyezte, hogy tuti beteg vagyokKép. Lilivel is vannak változások. Kb. 2 hete abbahagyta teljesen a szopit, aminek most azért nem örülök nagyon, mert 3 hete nem adhatok neki se tojást, se szóját, se tejterméket. Viszont a rengeteg megvonás ellenére a pöttyök maradtak, sőt akkor jöttek megint elő csak igazán a hátán, amikor már több mint 1 hete diétázott. Szóval el nem tudom képzelni, hogy mitől lehet. Már áttértünk a gyógyszertári fürdetőre is. Most azt javasolta a doki, hogy adjak neki Sinlacot, mert hogy nem kap semmilyen fehérjét. De erős kétségeim vannak, hogy el fogja-e fogadni. Jobb megoldás híján elkezdtem fejni, de már nem sok tejem van, ezzel kétlem, hogy pótolni tudnám a szükségletétKép. A szopizásra már egyáltalán nem tudom rávenni, ha meglátja a cicim mosolyog, meg odajön és nyomkodja finoman egy ujjal, de ha esetleg azt merem mondani neki, hogy szopi, már szalad is el. A másik probléma, hogy mivel azokat a darabos ételeket most nem adhatom neki amiket eddig megszeretett, így most szépen haladunk visszafele, megint elkezdte a kajcsik kiöklendezését. Persze amit lehet próbálok egészben adni neki, de sajnos kevés zöldség és gyümi van, amit egészben elfogad. Mást meg ugye nem kaphat. Szóval nagyon nehéz most, néha már egyszerűen nem tudom mit adjak neki. Hétfőn megyünk vissza az allergia rendelésre, remélem valamit visszaiktathatok majd az étrendjébe. Azért egy kis jót is hagytam a végéreKép. Lili is már barátkozik a bilivel, már többször megtisztelte pisivel. Megszámoltam a fogait, jelenleg 16 db van. Tegnap kapott egy nagy szivacs babafotelt, hát az most nagyon nyerő nála. A használt pelusait már egyedül dobja ki a szemetesbe. Ha öltöztetem, a harisnyát elöl ő húzza, hátul én. Múltkor voltunk a Soroksári Megatoysba és találtunk még egy bababoltot nem messze tőle. Asti a nevük. Gyönyörűséges babarucik vannak ott, főleg az alkalmi babaruhák csodaszépek, most akció van náluk, kislány ünneplők már 1500 pénzért is voltak. A fiú ruhák is nagyon tetszettek. Fájt is a szívem rendesen, mert sajna csak 1-2 dolgot vehettem, most nem vagyunk nagyon eleresztve, mert apa munkahelyet váltott időközben, és amíg ott nem jár le a próbaidő, addig csak módjával költekezünk.
Nekem a vizsgaidőszak véget ért. Jelenleg úgy néz ki, hogy halasztani fogok, mert egy másik sulit kellene elvégeznem, hogy el tudjuk majd indítani a saját kis vállalkozásunkat majd idővel. Szerencsére már találtam is egy sulit ahol 1 év alatt megszerezhetem a kellő képesítést.
Varrtam a napokban Lilinek egy kis papucsot, mert állandóan a miénket akarta magára húzni, felteszek egy képet róla a profilomba.

Conti,
Képzeld a Nemes u-i háztartási boltban van papírkapszli muffinsütéshez, be is táraztam és már azóta sütöttem is apa legnagyobb öröméreKép.
A magánovi tényleg húzós, de én is kíváncsi lennék, hogy mit nyújtanak ennyi pénzért.

Gumicukor,
Ahogy írtál a szülőszobáról, hát most örülök, hogy nem láttam (igaz eddig mindig lemaradtam róla), ahogy elképzeltem azt a picit akit elutasított a mamája, hát nagyon elszomorodtamKép. Szegény kicsi, de hát miről tehet ő?

Nyuszi,
Nagy gratula Eminek a bilibe kaksihoz!

Dió,
Együtt érzek veletek apa hiánya miatt. Nálunk is hasonló a helyzet.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!
Mostanában nálunk is kicsit zűrösek a dolgokKép! Én beteg vagyok, a párom egyre kevesebbet van itthon, Gyurci meg alig alszikKép! Napközben is kínlódunk az alvással, de legalább éjszaka aludna rendesen. Ma éjjel is 3/4 4-től 5-ig balhézottKép! Ha vele vagyok akkor ugyan csendben van, de nem alszik, de ahogy kijövök rázendít. Nem tudom mi lehet a baja. Szerencsére nem minden éjszaka csinálja, de idáig olyan szépen aludt mindig. Látom többeteknél is probléma mostanában az alvásKép!
Mi is vettünk neki szivacs foteltKép, szerintem olyat mint IlkéékKép! Gyurci is első látásra beleszeretett, szinte ki se akar mászni belőle.

Biliző babáknak nagy gratulaKép! Én is gondolkodtam egy wc szűkítőn, de nálunk ez még nagyon korai lenne.

Szülőszobát az első adás óta én már nem nézem, csak az utolsó 10 percet, amikor megszületnek a babák. Szerintem ez az egyetlen jó dolog a műsorban.

Na most hirtelen ennyi, mert rosszalkodik a gyermekemKép!

Pusz
Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Cseréltem képet a profilombanKép!

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Ilke
Az Astiban érdemes kiváltani a törzsvásárlóit is, úgy még + 10% kedvezmény jár. Amúgy van egy boltjuk bent is, a József krt - Baross u sarkon.
Édi a papucs Kép
Mielőbbi pöttymentességet Lilinek!

Forti
Tök jó, hogy már van kivel a játszira járni. Csak azt nem tudom, hogy hozzátok össze ezt az időpontot. Nálunk is pont ez van, a társaság ált 10-12ig van a játszin az Orczyba. Tök jó fejek, néha kimegyünk, de nekünk ez az időpont igazából a legrosszabb (és a baba-mama klub is pont így van) Dodi délben már alszik, de 11kor már sokkal nyűgösebb, hamarabb elbőgi magát, ha játék közben nem úgy sikerül valami, ahogy szeretné. Viszont alvás után délután pihentebb, nyugisabb és ügyesebb isy, én legszívesebben olyankor járok ki vele.

Banyóci
jobbulást neked és jó álommanókat Gyurcinak KépKép
Hogy megnőtt már!!! - édi a kép nagyon Kép

Van valakinek tapasztalata orrsövény műtét ügyben??? Állítolag van egy lézeres eljárás is, meg lehet úszni az ősöreg kalapácsos módszert, csak nem tudom melyik kórházban Kép pedig lassan rá kell szánnom magam, hogy megcsináltassam KépKép

rit

rit

anemona7

Hali!

Lassan megyek haza a melóhelyről, ma még meg sem álltam. Mindig péntekre jut a elgtöbb meló, talán azért tűnik így, mert rövidebb a nap.
Látnátok a sok birka férfi fejlesztőt, amikor bemegyek a szobákba és szétszedem/összerakom előttük a gépet, installálok, beállítok. Mintha nem láttak volna még ilyet. Szerintem be vannak tojva, nehogy elbaltázzak vmit Kép Mintha csak ők lennének ilyenre képesek, közben sokuk még egy password-öt is lazán elfelejt...

Reggel útközben találtam egy plakátot a Hermina úti ZEG-ZUG Műv ház bejáratánál, Zenebölcsit hírdetnek, beíratkozás febr. 3. És az időont sem egy rossz, mert kedden 1/2 5-től van 5-ig. Így én is el tudok vele menni, ha 3kor elindulok innen haza.

Ilke
Cuki a kis papucs!!Kép És hordja is?
Nemrég gondoltam én is rád a farsangi bállal kapcsolatban. Lesz? Lassan itt az ideje.

Banyóci
Gyurci nagyon vagány kis srác abban az ingben! Kép

Fogak:
Daninak már kb.2 hónapja kijött a 2 alsó jobb/bal 2es metsző fog, viszont még mindig nem érte utol az első 2-t. nincsenek egy vonalban. mennyi idő alatt nő hozzá a másikhoz? remélem nem marad úgy. kapja rendesen a D vitamint, sok tejterméket is fogyaszt, tehát a kalcium tuti jól beépül.

szép hétvégét, holnap megyünk gofris+kakaós babapartira (igaz csak 2 baba lesz), remélem nagyon jó lesz.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Rit
Tegnap a Fábry mesélte a Showder-ban pont a kalapácsos módszert Kép de sajnos nem tudok ilyet.

KépKép
KépKép
gumicukor

gumicukor
pedig van... de a neten csal a lézerkórház honlapján találtam: ők 90-110ezerig lérnek a műtétért.... milliomos nem vagyok, de reménkedem, hogy van felszerelt sima tb-s kórház is. vagy ez hiú remény???

ja, akit érdekel, a hálapénzes honlap:
http://halapenz.cjb.net/korhazak_budapest_korhaz_id-6.htm

RIT

rit

anemona7

Rit
Levinél most az ebéd utáni alvás alakult ki. Reggel általában 7-8 körül kel, 9-kor tízóraizik, utána játszik egy kicsit. 11 körül kimegyünk fél 1-ig kint vagyunk (ha nincs jeges szél mint ma), ebédel és teszem le. Régebben ő is már 11-kor nyűgős volt (ment is aludni), de most valahogy ez vált be.

Forti

Kép
Kép
forti

Forti
Dani már régóta csak 1x alszik délután,kb. 1 éves kora óta, úgyhogy nektek sokkal jobb, hogy most kezdtétek.

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok
Kataa
igen imibaba más igaz csak azért más mert ö arányos méretekel születet Kép a feje sem nagyobb petikének viszont nagyvolt a feje és gyenge a nyaka .De én igy is ugy is szeretem öket söt petikére mostanában különösen büszke vagyok hogy tud járni és mert olyan aranyos,okos kisfiu Kép.

Pelenka
mi liberot használunk .

Conti
majd mi is viszük petikét tropikáriumba ott még nem volt ugy sem tavaszal meg ujbol elmegyünk az állatkertbe most már megfogja ismerni az állatokat föként a majmokat mivel itthon soktunk majmos természetfilmeket nézni Kép és elég sokat néztünk állatos filmeket hogy megismerje szerintem Kép természetesen imibaba is jön velünk neki legföjebb a hangok lesznek érdekesek vagy maga a kirándulás én már alig várom hogy tavasz legyen és mehesünk kirándulni a gyerekekel + páromal Kép.

Pusz Csics és a fiuk
csics

Az elobb felkeltett a baratnom telefonja,ugyhogy ugrott az alvas,na de legalabb felmostam : )

Forti
Igen,en is lattam ilyet,hogy nagy peulshoz ujszulott sapkat adnak ajandekba,ki erti ezt: )
Szuoer hogy mar vannak ismerosok a kornyeken,csak igy tovabb: )Egyebkent en is inkabb delelottre teszem a babas randikat: )Legalabb jol elfarad es 12 utan jol alszik.Delutan,meg mar olyan rovod 3 es fel 6 kozott amig apa hazaer: )

Beszti,Conti
Koszi az infot.MErtem remelni ,hogy legalabb neki nem kell jegyet venni.En mar voltam regebben,ugyhogy inkabb miatta meg a tobbiek miatt megyunk )

Ilke
Szegeny Te!NAgyon rossz lehet hogy nem adhatsz neki mindent: (Kivanok sok ++++ gondolatot,bar tudom hogy nem sokat segit,de hatha: ))

Banyoci
Neked jobbulast,Gyrcinak,(nagyon ari a kepen: ) meg tobb alvast: )
En is akarok majd ilyen szivacsfotelt,csomo mindenkitol hallotam hogy nagy kedvenc sokaig.

Rit
Nem is latszik hogy baj lenne a sovenyeddel: )Egy baratom addig huzta a dolgot amig az orra mar tok ferde volt: )Gondolom azt nem akarod megvarni: ))

Nyuszi
Megkerdezhetem mennyit ker a taki neni?

Na megyek,mert felebredt a fonok: )
kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok4

Én is néztem volna a szülőszobát, de kb ott aludtam el, hogy a fiatalabb csajt kivitték a tanyára...
Én is kiabáltam miután bekötötték az oxytocint. Addig -azt hiszem- én is csendben voltam. Na de ahogy elkezdett hatni az a szer... feküdnöm kellett, a karomat nem hajlíthattam, a ctg a hasamon, és az a fájdalom ott a derék alsó részénél. Na én akkor mondtam,hogy inkább hazamegyek. Meg azt hiszem jajongtam is. Az az 1 óra oxytocin-pokol az tényleg pokol.

Szia Szilárd anyukája!
az én fiam 02' októberében született, őt Gábornak hívják. Nem mesélnél magatokról? Elindult már? Mivel szoktatok játszani?

Tényleg lányok!
Mikor lesz tali? Jó lenne a Kölyökpark megint...

sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Hűha mennyit írtatokKép
Ma voltam beiratkozni a suliba, 2 hét múlva kezdődik. Minnden szombaton reggeltől estig, kiváncsi leszek Gergő hogy viseli majd a hiányomatKépMeg én az övét. Apjával lesznek, úgyhogy remélem oké lesz.
Persze ma is vinnem kellett magammal, mert nincs kire hagyni, addig apa vigyázott rá a melóhelyén.

Kataa
Gergő már 3-szor is volt a Tropicariumban, igaz először még pocakban, kétszer meg az unokatesóival. Nagyon tetszett neki, jobban mint az állatkertKép Jó szórakozást.

Ilke
PöttyökKép Meg tudlak érteni, mi is sokáig kínlódtunk az ekcémával, mondjuk én nem diétáztattam, csak a tejtermékekre figyeltem, meg kenegettem. Talán most kinőtte.

Forti
Barátnőért irigy. Én viszem Gergőt délelőtt is, délután is, ha jó idő van, bár rövidebb időre, mert mi egyedül levegőzünk és úgy elég uncsi. A baba-mama nálunk is 10-től van, de Gergő is fél 1-től alszik, úgyhogy nem gond.

Banyóci
JobbulástKép Több alvástKép Gyurci továbbra is nagyon vagányKép

zenebölcsi
Én is találtam egyet Budaörsön, lehet, hogy kipróbáljuk.

pusz
Judy
Judy

Ilke
Bizti hogy kajától vannak a pöttyök?

Tegnap levágtuk Levi haját. Iszonyatosan hosszú volt már, teljesen visszagöndörödött a fejére. Szép volt nagyon, viszont már nem lehetett karban tartani. Most tiszta kopi, 2 cm-es haja van. Ma még kell rajta igazítani mert tegnap annyit ficergett, hogy egy-két helyen hosszabb maradt és elég hülyén néz ki.

Forti

Kép
Kép
forti

Forti
Köszi, de nekünk az nagyon messze van, de kifogtunk egy jó szandit. Úgyhogy végül is vettünk neki egy gyönyörű narancsságra szandit.

Voltak itt a bölcsis nénik. Nagyon tetszettek Hannának, úgy produkálta magát, hogy majd beleszakadt. Bemutatta minden tudományát, meg jól elmagyarázott mindent, jókat nevettünk rajta. Remélem a bölcsiben is ilyen vidám lesz.

Szülőszoba
Nekem nagyon tetszett ez az összehasonlítás, és hogy végre bemutattak valakit aki nem tudatosan megy oda, és az ügyeletet kapja. Elkeserítő volt. Én dolgoztam anya otthonban és sok volt állami gondozott lánnyal (anyával) tálákoztam ott. Tényleg borzasztó hogy mennyire nem tudnak a dolgokról, sokszor észre sem veszi hogy terhes, nem hogy hogyan fogja megszülni. nem is beszélve arról, hogy utána hogyan fogja felnevelni. Ezek a lányok aki nem tudják mi az anyai szeretet. Majdnem sírtam a végén, hogy szegény pici megszületett és sem az anyja sem az apja még csak fel sem vette, nem hogy megszeretgesse, hogy érezze hogy jó helyen van. Szegény kissrácot nem irigylem. Persze én akkor is sírtam mikor az egyik "anyuka" otthagyta nálunk az otthonban az ikreit és lelépett.

Gumicukor
Látom egyet gondolunk Kép

Kataa
Ez a tudatlanság nem az ő bűne. Gondold el felnevelte egy csomó "profi" pedagógus stb., eljárt a védőnőhöz stb és senki nem mondta neki mire számítson. Nem családban nőtt fel honnan tudhatná. Én találkoztam olyan állami gondozott fiatallal, aki azt gondolta hogy a kenyeret felszeletelve gyátrtyák, hiszen sohasem látott a menzán egybe kenyeret (18 éves koráig).

Conti
Végre valaki. Hanna is délelőtt alszik, bár a bölcsiben valószínű erről át kell szoknia, mert a többiek délután alszanak. Kép
Egyébként ő is nagyon gyatrán eszik. Általában kiválogatja a húst és megeszi, de van hogy azt sem.

Beszti
Nekem a műtétem után ágytálba kellett volna (csak pisilni), de az sem ment (össze is szídtak, de ez nem sokat segített, ahogy kimehettem nem volt gond), nem hogy szülni milyen lenne így kiterítve Kép
Ami a kakilás emlegetését illeti, nekem az első szülésem volt és nyomtam mint az állat, mire a doki közölte hogy nem jól nyomok. Na mondom most ki vagyok segítve. Erre a szülésznő mondja hogy mintha kakilnék, rögtön ki is tudtam nyomni szegénykét. Szóval akármennyire rosszul hangzik, nekem bejött. Kép

Nyuszi
Emilia nagyon ügyes.

Manó
Én is szép csöndeben voltam. Áthallatszott a másik szülőszobából a nő, a férjem meg várta mikor fogok én is így ordibálni, de nem tettem.

Rit
Hanna ha fáradt magától szépen elalszik, de ha nem nincs az a taktika amivel el lehetne altatni. Este fürdi után ad esti puszit, lefekszik betakargatom, elmeséli a macijának a nap tapasztalatait, és alszik is.
Majd tudósítok, hétfőn kezdünk Kép

Ilke
Remélem hamarosan elmúlnak Lilike pöttyei. Nekünk is van ki fotelünk, Hanna is imádja Kép

Puszi
dec8
dec8

Ilke!

Egy kósza ötlet: mennyi citrust kap Lili? Nálunk a napi rendszerességgel facsart narancslé és mandarin volt a bűnös. Telítődött a kis szervezete a lányomnak.
Üdv. Bepa
Bepa

Banyóci,
Jobbulást neked! Alvás ügyben együttérzésem, sajnos nálunk is elég változó a helyzet ilyen téren. Vannak napok, amikor egy hang nélkül elalszik Lili, néha meg 1-2 órát is altatni kell.
Nekünk is olyan fotelünk van, mint nektekKép.

Rit,
Köszi. Ha legközelebb megyünk az Astiba, majd megkérdezem ezt a törzsvásárló kártyát.

Gumicukor,
Szokta hordani a papucsot Lili, csak sajnos könnyen lecsúszik a lábáról. De néha ő húzogatja a lábára.

Farsang,
Én is benne vagyok. Szerintetek hol legyen? Maradjunk a kölyökparknál?

Kataa,
Köszi szépen, aranyos vagy. Hát sajnos engem nagyon megvisel ez a szigorú diéta. Volt olyan nap, hogy itt sírtam a páromnak, hogy nem tudok mit adni Lilinek, hisz olyan kevés dolgot fogad el, és most azok közül szinte semmit sem kaphat. Az a baj, hogy a tej, tojás, szoja és a glutén gyakorlatilag az összes élelmiszert kilövi a gyümölcsön és a zöldségen kívűl, húst meg csak főziben fogad el. Nagyon rossz érzés, hogy jön a kis tányérkájával és kér bizonyos dolgokat, és én meg nem tudom vele megértetni, hogy ezt most neki nem szabad. Szinte már nem is eszek előtte egyáltalán, csak hogy ne ingereljem. Nagyon bízom abban, hogy mivel a foltok megvannak a diéta ellenére is, ezért nem fog a doki újabb 2 hetet kiszabni. Vagy tovább tartani a megvonásokat.

Judy,
De jó, hogy ti már túl vagytok ezen. Bár én is elmondhatnám már ezt.

Forti,
De jó hallani rólatok! Örülök, hogy jól érzitek magatokat az új helyen, a kis barátnő Levinek pedig gondolom különösen tetszikKép.
Pötty ügyben, most mosószert váltottam Lilinél, sajnos a dokik is csak találgatnak.

Bepa,
Kedves tőled, hogy írsz, de nem adok citrusokat Lilinek. Én is hallottam, hogy allergizálnak, ezért csak ritkán kap, de most 2-3 hete egyáltalán nem.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok,
Történés van: nagyon úgy fest, hogy visszamegyek dolgozni, mert most kínáltak fel egy jó állást a régi/új cégemnél, és úgy gondolom, hogy nem lenne bölcs dolog visszautasítani. Szóval ha minden igaz, február közepétől megyek. (Persze csak ha nem lakik máris valaki a pocakomban, de ez a jövő héten valszeg kiderül).
Sikerült kialkudnom egy rövidebb munkaidőt, meg hogy ha nincs meló, elmehessek még korábban...
Most megyünk szánkózni!

Zita
parazita

Kataa
Még szerencse, hogy nem ferde az orrom is, így is épp elég mellékhatásával küszködök (orrdugulás, seb belül, alvászavar) de amint látom senkinek nincs ötlete, hogy juthatnék a kalapácsnál humánosabb eljáráshoz Kép

Zita
Tök jó, hogy ilyen melót kaptál!! Nekem esélyem sincs, nálunk reggel 8tól du fél 5ig van munkaidő, de általában még túlóra is befigyel és mindez Budaörsön. Szóval nekem elég gáz, ezért is nem sietek vissza..

csics
nekem Dodi már azonnal az elején forgatta is a fejét+ meg is tartotta. Mondjuk az övé meg kifejezetten kis méret, de a szobatársamé is ilyen volt, azt hittem ez az ami megy mindenkinek alapból. Ezek szerint fejméret-függő

dec8
holnap nem vagyok, úgyhogy előre is sok sikert az első bölcsis naphoz és várom a tudósítást hétfőn!! Kép

rit

rit

anemona7

Hello

Judy
Gratula a sulihoz,es mit fogsz tanulni?

Forti
Tegyel fel majd kepet a rovid haju Levirol.Mi kb 3 havonta vagjuk neki,mert a forgoja miatt ha hosszu nagyon furan nez ki.Viszont igy ugyanolyan a haja mint az apjanak: ))Lathatoan surubb is lett ,bar a szoken csak kozelrol latszik: )

Dec8
Teljesen igazad van.En is inkabb sajnaltam a kiscsajt,hogy miert nem vvesz ieszre hgy ha O nem kapott szeretetet ,odafigyelest akkor jo lenne az legalabb tovabb adni.En is ismerek sok olyat akinek nem konnyu a sorsa es nehez a kitores egy ilyen kornyezetbol,sot szinte lehetetlen.Inakbb csak a babat sajnaltam,enis majdnem sirtam.(Erdekes ez is csak azota van hogy Alex megszuletett,hogy ennyire aterzem egy baba sorsat.)Ugyhogy csak halasak lehetunk a sorsnak egy jo csaladi kornyezetert,amit aztan tovabb adunk: )
Kivancsi vagyok hogy fog atszokin az delutani alvasra.Ott is szivacsok vannak?Nem tudom hogy csinaljak hogy minden gyerek megmarad a helyen,mert Alex talan azert is alszik el gyorsan mert tudja, hogy a kisagybol ugysem tud kimaszni: )

Ilke
Laex 2 naponta kap vagy banat vagy narancsot,mandarint meg minden nap kikoveteli maganak,nem is tudtam hogy ettol is telitodhet a szervezete.Bar ugy nez ki nem allergies ra: )
Elhiszem hogy rosszul erint,en is voltam ilyen szituban csak a szopival, hogy sirtam hogy egyszeruen nem jon a tej,ezert is ertelek meg most: )Remelem a doki majd mond valami okosat.En is benne vagyok a taliban,lehetne masol is ,talan egy kicsivel kisebb helyen hogy legyen nemi eselyunk beszelgetni is egymassal: )

Parazita
Hat ez tenyleg tortenes.Pont most akartam kerdezni mi van: )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Rit,
Azért ez sajnos nem 6 órás munkát jelent... Elvileg 8-5-ig lenne a munkaidő, de megbeszéltem, hogy ha nincs semmi különös hajtás, 1/2 4 - 4 körül eljöhetek, és bemehetek előbb, ha van munka. A MOM-parkban van a munkahely, bő 3/4 óra az út, oda is, vissza is.

Zita
parazita

Sziasztok

Rendezve anyu haza, lehet nekifogni felujitani...Kép

Ilke

Navegre hogy elokerultel, mar aggodtam, hogy nem beteg-e Lili vagy ilyesmi. Eleg fura ez az allergia dolog. Ha korabban nem volt allergias bizonyos etelekre most miert lenne? Es a vizsgalat semmit nem mutatott ki? Nem lehet hogy mososzerre, vagy oblitore erzekeny? En a mai napig nem hasznalok oblitot es eleinte Bioponnal mostam, de atvaltottam Arielre es a manot is gyogyszertari cuccal furdetem. Voltunk borgyogyaszton is , ott ranezett a dokino es egybol ravagta, hogy ekcema. Mostanaban eltunoben van.kop kop. A vizebe is csak par hete merunk Johnsons babafurdetot tenni.
Sinlacot mi is ettunk, mikor a dokineni aggodott a sulya miatt. Eleg szar ize van, siman nem is fogadta el, csak keverve gyumivel, zoldseggel. De adnak hozza receptlapokat is, te kaptal? Lehet belole sutni sutit meg ilyesmi.
Remelem hamar kiderul az ok es hamar tul lesztek rajta!

Kataa

A takineni 6 ezer penzt ker, ketten csinaljak, kb. 2 ora, de nagyon alaposak. Ebben az idonkenti ablakpucolas is benne van.

Banyoci

Jobbulast es kitartast a nyugos manohoz!Kép

Beszti

nagyon okos Beni! Es mikor megy majd iskolaba? A batyam kisfia is tudott mar olvasni 5 eves koraban, ami azert erdekes, mert 3-4 eves koraig sokkal lassabban fejlodott mint a novere es aztan egy ev alatt hihetetlenul megvaltozott. Eleinte szeleburdi cselcsap kisgyerek volt, folyton elesett, meg semmi nem erdekelte. Most jobb tanulo is, mint a novere es sokkal turelmesebb is. Ja es magatol tanult meg olvasni ahogy latta hogy a novere elsobe jart es tanult meg olvasott otthon.Kép

Kepzeljetek Emilianak jonnek megint a fogai, a ragofogak meg fent nincsenek teljesen kint, meg a masodik ragofogak egyaltalan. Mar tobb reggel tiszta horror volt a lanyom, mert alvadt veres szajjal ebredt es tegnap a lepedojen is verfoltok voltak. Ugy sajnalom szegenyt mikor a pici ujjaval mutatja, hogy hatul faj a foga.Kép Es mikor konyvet nezegetunk tisztara ugy beszelt, mint mint mikor nekem a fajo bolcsesseg fogam miatt felig szajzaram volt...

Forti

Nalunk is megerett a helyzet egy hajvagasra, de nehezen tudom raszanni magam, mert felek hogy elcseszem. A fodrasztol meg felek sirna. En kb. felevente megyek fodraszhoz, ugyhogy nincs allando fodraszom, akihez vihetnem esetleg.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Rég írtam már, de most visszaolvastam egy kicsit.

Alvás
Ádám szopival alszik el ebéd után, és este is. De van, hogy már hosszú ideje szopizgat, de nem alszik el, akkor beteszem az ágyába és 1-2 perc alatt hang nélkül elalszik. Jó, néha van, hogy oltári hisztit csap, ami kb fél-egy percig tart, aztán tekereg egy kicsit és alszik. Az elalvással nincs is gondom, csak az éjszakát aludná már végre végig!!! Még mindig 3x kel, de mostanában 10 perc alatt visszaalszik, ez is valami, legalább nem kell félórákat ücsörögnöm a széken.

Bili
Ádám is tudja, mire való. Mindig bemegy Noémivel a wc-be, mikor bilizik. Néha kihozza, ráül, volt már olyan is, hogy pelus nélkül rá kellett ültetnem, de nem csinált bele semmit.

Szülőszoba
Én is mindig nézem, eddig még enm fogott meg nagyon egyik sem. Ebben a mostaniban én sajnáltam a kislányt. Ha azt nem tudta, hogy születik a gyerek, léehet, hogy azt sem tudta, hogy került a hasába Kép. A védőnőről is megvan a véleményem. Azért kíváncsi lennék, miután megszületett a baba, adott-e valami infót a fogamzásgátlásról, vagy pár hónap múlva megint terhes lesz a szerencsétlen Kép. De a párja szimpi volt, mikor mondta, hogy fontos, hogy tanuljon a gyereke, hogy többre vihesse mint ő. Én nem gondolom, hogy az apuka azért nem vette kézbe a gyereket, mert nem akarta. Szvsz nem merte elkérni, vagy eszébe sem jutott, hogy esetleg el is kérhetné. olyan kis elesett volt szegény, mondjuk nem si könnyítették meg a dolgát, mert a nővér, aki kihozta a gyereket egy mogorva nőci volt.

Suli
Most keresek magamnak valami másoddiplomás képzést, mert a főnöknőm mondta, hogy nem ártana szept.-ben, mikor visszamegyek, elkezdeni tanulni valamit. Őrület ez az új törvény, ami miatt hétévente szakvizsgát kell tenmni a pedagógusoknak.

Mi is voltunk szánkózni minden nap. Nem tudom, mi van Ádámmal, de újabban fél a szánkón. eddig semmi baja nem volt, most meg visít, mint a malac, ha ráültetem. Pedig még csak le sem esett róla, vagy ilyesmi.

Bárányhimlő
Én nem akartam beoltatni a gyerekeket, de elkapták. Semmi különös bajuk nem volt, el sem kaparták a hólyagokat. Szvsz nem érdemes beoltatni őket, max. akkor, ha 15-16 éves korukig nem kapják el, mert felnőttkorban sokkkal veszélyesebb.

Most megyek, lassan indulnom kell haza. Ugyanis bent vagyok a férjem munkahelyén (szegénykém dolgozik Kép), mert otthonról öngyilkosság lenne a sulikeresés modemmel, hagyományos vonalon Kép. De most lépnem kell, mert még el kell menni anyósomékhoz a gyerkőcökért Csepelre innen Óbudáról.

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

Ilke, most megjelent egy új termék a La Roche-Posay gyártja és Lipikar a termékcsalád neve. Én most ezt használom a nagylánynál, aki két hónapos kora óta ekcémás. Voltak időszakok, amikor szteroidos kenőcsöket is kapott, főleg kiskorában, de úgy 6 éves kora körül úgy látszott kinövi. De mindig visszajön. Soha semelyik orvos nem tudta megállapítani, hogy mitől van. Amikor először vittem két hónaposan, az aszisztens beszólt, hogy biztos narancsot adtam neki. Csak néztem rá.. Kizárólag szopott. Még a nagyon drága amerikai amway termékeket is megvettem, azzal mostam, de nem volt eredménye, csak kidobtam a pénzt. Sajnos a Bettinek is elég száraz a bőre, nála is használom most ezt a krémet és nagyon jó.

Csics, Betti is szereti a majmokat, csak nem tudja kimondani. Azt mondja rá, hogy mama. Ez azért vicces, mert az én anyámat így hívjuk a családban, és ha Betti a majomra mondja, akkor a férjem hangosan felröhög.

dec8, ez tök jó, hogy kimennek a dadusok a családhoz. Nem is tudtam, hogy van ilyen.
Nekem most jó, hogy de. alszik Betti, mert fél egykor mennem kell a nagyért a suliba.

Farsang: remélem nem muszáj beöltözni, mert körülnéztem, de csak kb. 3 éves kortól vannak jelmezek. Varrni meg nem tudok.

Puszi, Conti

conti

Apropó takinéni, ki tud jót, és mik a tarifák?

Mikor és hol lesz a farsang?

Zita
parazita

Kataa
Holnap teszek fel róla képet!

Nyuszi
Ha lányom lenne biztosan én is bajban lennék a hajnyírással, de így a géppel egyszerűen megoldottam. Sajna nekem sincs állandó fodrászom, akit ajánlhatnék hogy vidd el hozzá Emit. Gyerekfodrászt nem kerestél még? Lehet hogy Emi nem sírna. Levi sem sírt tavaly nyáron amikor anyu ollóval vágta le a haját. Akkor még 1 éves volt csak.

Zita
Solymival mi lesz? Vigyáz majd rá valaki vagy bölcsibe megy ő is?

Ilke
Kíváncsi vagyok mint mond majd a doki. Remélem ki tudott már deríteni valamit.

Képzeljétek tegnap átaludta Levi az éjszakát végre. Csak 7-kor kelt kérni a tápiját és este már 8-1/2 9-kor már aludt. Kopp-kopp! Remélem kezd visszaállni a kis szervezete és megszokta már az új környezetet.

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok Lányok,

Hú de rég jártam itt. A héten lett véga a vizsgaidőszaknak. Ez volt az első Lilivel. Hát mit ne mondjak, munka mellett sokkal könnyebb volt tanulni.
Most meg nemsokára költözünk. Vettünk házat(az előleget már ki is fizettük), úgyhogy nem fogok unatkozni. Közben nézegetjük a bútorokat. Horribilis összegekbe kerülnek. Kép

Lányok segítsetek,
Lili mindkét nagylábujján a köröm besárgult és hulámos is. Szerintetek mi lehet ez? Esetleg kicsi a cipője? Ezt nem hiszem, de lehet, hogy a fazon rossz(?) Egyszerűen nem tudom, mitől lehet. Kép

Zita,
Azért nem irígyellek, hogy dolgoznod kell, bármilyen kedvező is az ajánlat. Takinéni tarifát 750 Ft/óra körül tudom.

Ilke,
Szegény Lili Kép Jobbulást neki.

Jut eszembe a minap az én Lilimen is voltak kis kiütések közvetlenül a szeme alatt, de elmúlt. Lehet ez allergia?

Bárányhimlő - kicsit félek a dologtól, mert az unokahúgom nagyon tele volt vele, még a nyelvén is volt...szegény...gondolkodtam az oltáson, de eddig mindenki leszavazott, úgyhogy inkább mégse...

Bili - mikor érdemes elkezdeni a próbálkozást?

Rit - orrsövényferdülés Kép kalapács???

Ilke,
Ha érdekelnek muffin receptek, van egy pár. (Apa gasztro újságjából) A következő számban sós muffinok lesznek (édesek már voltak) szóval azokat akár már megjelenés előtt megcsinálhatod. Kép

fú..leragadnak a szemeim, nem bírok tovább olvasni. remélem, azért érthetően írtam.

jó éjszakát,

gömb
gombolyu

Sziasztok,
Lányok, nyilatkozzatok, hogy hol legyen a farsang, mert el kellene kezdeni megszervezni. Arra gondoltam, hogy holnap felhívom a Mikkamakkát, hogy a játszóház részüket ki lehetne-e valami elfogadható áron bérelni. Az azért nagyobb mint az a szoba ahol régebben taliztunk, de mégsem akkora mint a KölyökparkKép. Szóval talán ideális lenne, hogy kivételesen dumcsizni is tudjunkKép.

Zita,
Gratula az álláshoz! Majd mesélj pocaklakóval kapcsolatban.

Nyuszi,
Ari vagy, hogy aggódtál értünk. A szurkálásos vizsgálat tej és tojásra negatív volt, igazából nem is értem, hogy akkor miért kellett ez a diéta. De holnaptól elterveztem, hogy bármit is mond a doki fogok adni Lilinek tojást és tejterméket, már csak azért is, mert tegnap óta megint rosszabb lett a háta és már 3 hete se tojás se szója és több mint 1 hete tejtermék sem. Szóval kétleném, hogy ezek lennének a hibásak. Öblítőt nem használok a ruháinál, mosószert eddig folyékony Biopont használtam, de most vettem egy kifejezetten baba folyékony mosószert. Már mi is visszatértünk karácsony óta a gyógyszertári fürdetőre. Mi még nem kaptunk Sinlacot, szerdán megyünk a háziorvosunkhoz, akkor lehet, hogy felírják, de én nem támogatom az ötletet. Kizárt dolog, hogy Lili elfogadná, néha olyan fini dolgokat nem fogad el, hogy csak nézek.
Tök jó, hogy van takinénid, remélem egyszer majd nekem is lehet.

Conti,
Te nem szoktad olajozni Betti bőrét? Csak mert gondoltam, hogy én kipróbálom azt amit picike korában csináltunk, hogy fürdés előtt bekentük. Hátha az segítene valamit.
Azért hihetetlenek ezek a kiütések, lehet mi sem fogjuk megtudni soha, hogy mitől vannak.

Gömb,
Köszi a jókívánságot!
Muffin recepteket várom mindet. Azokból sohasem elégKép.
Köröm ügyben nálunk még nem volt ilyen, nem tudom mi lehet.

Izgulok a holnap miatt, mert megyünk vissza az allergia rendelésre.
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Hát nálunk Emma tegnap ismét borzalmas éjszakát produkált. Elaludt kb 1/2 10-kor aztán éjféltől már nyöszörgött kb óránként, aztán 2-kor felsírt. Akkor átmentem megnézni és ott ácsorgott za ágyban és nyújtogatat akarját. Hát átvittem megunkhoz, ahol tényleg próbált aludni, d enem bírt. cska forgolódott, dobálta mgát, rugdosotta lábával. 1/4 5-kor elegem lett, merta ddigra nyitott szemmel ücsörgött és vigyorgott (úgy tűnt teljesen felébredt), átvittem a saját ágyába, mondtam neki hogy most már teeék aludni, és egy íhangja se volt, aludt reggel 3/4 9-ig. Egyszerűen nem értem ezt. És azóta van ez hogy ilyen nyugtalanul alszik éjjel (hogy kb 1-2 óránként nyöszörög, mégha nem is kell átmenni)mióta megkapta a 15 hós oltást. Létezik hogy ennyire megviselte ?
Az orra is kicsit be van dugulva, főleg ha fekszik, "röfög", de eddig semmi sem jött belőle, de ma megindult egy picit elkezdett folyni, remélem hogy jobb lesz. Amúyg ma volt a 10. nap, úgyhogy reméelm ennyi náthával megúsztuk ezt az oltást.

Ilke!

Drukkolok hogy holnap minden jól menjen.

A farsanggal kapcsolatban szerintem mindneképpen valami olyan hely kéne ahol azért vannak játékok, mert őket már nem lehet amúgy lekötni, és tőluk nem tudunk beszélgetni ha unatkoznak. De tényleg jó lenna Mikka makka, mert ott azért nem kell nyomukban lenni minta kölyökparkban.

Gömb!

Szerintem vidd el orvoshoz, mert sárga semmiképp nem lehet a cipőtől, attól legfeljebb megtörik vagy ilyesmi, nehogy gomba legyen.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Gömb
én is gombára gondolok, nem voltatok usziban mezitláb??
hívj majd akkor a héten!! (szerda nem jó)

Nálam hajnalban landolt a lányom, átugrott a kiságy rácsain. Kataa, nem is értelek, Alex hogy nem mászik ki, Dodesz már egy éves kora óta képes erre a mutatványra. Hiába a magas rács, felhúzza magát és fejjel előre átesik. Ha szerencséje van ott vagyok, ha nem, akkor a padlószőnyegen landol Kép Ez a rácsos ágy annyiból jó, hogy nem mászik annyit éjjel, viszont a kiugrálás miatt veszélyes, nem lehet egyedül hagyni benne Kép
Tegnap jól kiszánkóztuk magunkat. Felmantünk a Hármashatár hegy tetejére, ott még van hó rendesen. Olyan jót szánkáztunk, végre igazi nagyot is csúszott, vagy én vagy a papa ment vele természetesen. Iszonyúan élvezte a sebességet és a nagy lejtőt, sikongatott, nevetett, viszont amikor leértünk egyből nyafizott, hogy miért lett vége KépKép - így dombon fel ált. nyafi volt Kép 1x kiborult a szánkóból mikor húztuk felfelé. Annyira érzékeny az arca a hidegre, hogy egyből piros lett, estére meg be is pöttyösödött. Bekentem Neugranormonnal, most egész jó már.

Rit

rit

anemona7

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?