Új privát üzeneted érkezett!

én a 35. héten születtem 1750 grammal.. és virulok :wink: :D
de különben ez érdekes.. még itt is írtam h tartottunk tőle h kis súllyal születik majd a drágám, mert Apa meg 1800 gr. volt.. és Kismanó már messze túlszárnyalt! mindkettőnket :D

Kép
eszterke24

Eszter az a jó! Jól tartod a kisúrfit! :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Köszi csajok mégeccer is, drágák vagytok! :lol:

Eszterke: Most látom, továbbra is fej-fej mellett növögetünk! :lol:
Ugyan arra a napra vagyunk kiírva, és az én kis tücskömet is ugyan ennyinek mérték ma! :lol:

Sarmi: Bár nekem a magzatvízre nem mondták, hogy bármi gond lenne, (meg tőlem nem is kérted :oops: ), de mivel Eszterkével ennyire "együtt haladunk", leírom a mai méreteket én is, hátha hasznodra válik. (ha nem kell, ne is olvass tovább :D )

BPD: 82 mm
AC: 301 mm
Grav. s. 33+6
HC: 293 mm
FL: 66 mm

Becsült súly: 2404 gramm
bébic

szívesen :wink:
remélem holnap neked is csupa jó híreket mondanak!

én úgy megkönnyebbültem mikor kielemezték h a dokik hiába vannak ott nem úgy mérnek..
mert 5 nap alatt 2 hete "kiszámoltak" nekem 6mm BPD növekedést és 300 gr hízást.. holott egyáltalán nem volt valós...

Kép
eszterke24

Eszter neked legalább azt megmondják, nekem csak bpd-t, mellkas átmérőt, meg combcsontot mondanak, ennyi. De hogy mondjuk hol tartunk centiben, meg ilyenek azt nem tudom.

Jövő kedden találkozunk a szülésznővel, lehet megkérem nézze meg, hogy mi van.

Kép

Kép
dcili81

Ja és ma néztem... ugye a 34. hétben vagyok a mostani átlagos adatok vannak a 32. hétben készült uh adaton... szóval óriásbébim lesz....

Kép

Kép
dcili81

Bébic: tényleg szoros a "meccs" !! :D :D
neked mi van a papírra írva? ezek a méretek megfelelnek a korának vagy "felértékeltek " ???

Kép
eszterke24

Jaj, de bunkó vagyok, gratula a kis vasgyúróhoz Eszti! :D

Na, most előkerestem a kiskönyvem, mert szégyen szemre sosem tudom, én mekkora voltam, mikor születtem.
3700 gramm és 50 cm. És kb. 2 előbb héttel bújtam ki. 8) :wink:
bébic

Cili: én azért kíváncsi vagyok az Óriásbébikre! mert azért ezek az adatok nem 100% tutik... sőt..
kiderül ha kibújnak!

Kép
eszterke24

[quote]t írta:ényleg szoros a "meccs" !!

Ja, én nem ezért írtam, csak szerintem tök jóóó, hogy van két ennyire nagyon hasonlóan haladó terhesség...mert már múltkor is egyforma volt a babáink súlya, úgy emlékszem... :lol:

Hát, nekem semmi nincs írva, én a mensi szerint ma 32+3 vagyok (a vonalzómon nemtom, miért van 3 nappal több... :oops: ), és a mérés szerint pedig 33+6. Kistücsök már az lejétől fogva minden UH-on kereken 1 héttel nagyobb, mint a mensi szerinti értékeim alapján lenne....
bébic

sarmi: nekem 32 hét 1 napon ezek voltak: bpd:86 ac:297 fl:57 súly:2334g

na majd holnap te is ird meg

andy

Kép
andy30

Hát azért bízom benne, hogy idekint fog megnőni a kis drága... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
dcili81

[quote]k írta:b. 2 előbb héttel bújtam ki.

...tejóég, ezt a mondatot hogy hoztam össze?... :shock: :oops: :P

Naszóval: ....kb. 2 héttel előbb bújtam ki....
bébic

Bébic:
szerintem is szupi jóóó h egy napra is vagyunk kiírva a "nagyfiúk" is hasonlóan növögetnek! :wink:
nekem kb 2 héttel gondolják nagyobbnak a mensi szerinti koránál, én 35+4 napra vagyok saccolva..de a buksija miatt,, az kicsit nagyobb

Kép
eszterke24

eszter: nemtod mért születtél hamarabb?

Kép
andy30

Eszti: Ezt így megmondták, hogy a buksija miatt? Nekem azt sosem mondják meg, hogy mi miatt. (úgy tudom, hogy a gép a lemért adatokból csinál egy átlagot és az alapján "lövik be", hogy kb. mennyi idős terhességnek felel ez meg....így lehet, hogy pl. a buksija pont "méret" (ezt kéretik nem szó szerint érteni, csak nem tudok jobb szót rá... :? ), de a pocija 1 héttel idősebb terhességhez passzol...na, mindegy, végül is az egészség a lényeg....gondolom itt is ahány ház, annyi szokás)
bébic

andy30:
állítólag a köldökzsinórral volt valami elzáródás és nem kaptam eleget " enni" emiatt is lett kicsi a súlyom..

bébic: igen igy van irva a papíron,.,vannak sorban a méretek és mindegyik mellé oda van irva h az éppen melyik hétnek megfelelő átlagos érték.

Kép
eszterke24

De-de Bébic köszi neked is,majd holnap össze tuom hasonlitgatni az én eredményeimet! :lol:
Andy neked is köszi. :wink:
Tejbegrizt követel a család,mennem kell...
Ezeket teszveszeltem:
Kép ezt 11 ft ért Írisznek,
Kép ezt pedig Jázinak 1 ft-ért!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sarmi! Nagyon ügyesen teszveszeltél! Én ilyen olcsón sosem találok rucikat!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Lányok! A baba hosszát úgy saccolják, hogy FL x7. Nekem legutobb így mondtak kb 40 cm-t. :P
susy75

Eszterke: Jaaa, tudom már, mire gondolsz! Olyan részletes papírt én csak a fizetős UH-on kaptam, a kórházban mindig látom ott a gépen, csak nálunk nem azt nyomtatják ki és adják oda, hanem írnak egy szöveges leletet és azt kapom meg.

Sarmi: akkor örülök, hogy hasznát veszed! :lol:
Nagyon ügyin vásároltál! :D
Tejbegríz, nyaminyami! Én éppen körtét meg almát tolok lefelé Ákos babának. :lol:
bébic

Bébic: ti is szép nagyok vagytok :lol: . Viszont azt nézem, hogy kisebb BPD-vel és AC-vel nálad nagyobb súlyt becsültek, mint nálam :shock: A fene se érti ezeket a kalkulációkat... nálam BPD: 86 mm és AC: 305 mm alapján becsültek tegnap 2280-at. És a mérés szerint 33+4 vagyok... De mindegy, mert úgyis csak az számít, hogy mennyi lesz, miután kibújt (sőt, még az se, ha egészséges) :lol:

Végre az első olyan tanfolyáson voltam, aminek volt értelme. A Madarászból jött a doki és tartott egy kb. 20 perces előadást a bölcsőhalálról, na ez mondjuk inkább reklám volt, mint hasznos (csak itt, csak most a 35 pénzes légzésfigyelő a mienk lehet 30-ért!), aztán rohant vissza a kórházba, mert 4-től tartotta ott a tanfolyást (tényleg, Berni, odaért időben? :lol: És amúgy hogy tetszett?)
Viszont aztán a szülés alatti műtéti beavatkozásokról volt szó (és arról, hogy ebben a kórházban, mik a bevett szokások), és ennek jegyében a doki körbeadta az összes ollót, "szerszámot", meg mindent, amivel a gátmetszést, a vákuumozást, a varrást, stb-t csinálják. Egy pillanatra azt hittem, beborulok a szék alá, és azért apa arcán is láttam a rettenetet. Mondjuk a doki jófej volt, és próbálta lazán előadni a dolgokat, aztán mondta is, hogy direkt azért, hogy senki ne rémüljön halálra...

Kép

Kép
gabilany79

Bébic, Eszter!
Szép súlyú babáitok vannak!!!!! :P

Nekem 31+5 naposan mondtak kb 1700 gr. De tényleg ahány doki,annyi mérési eredmény. Az én babám is nagyobb kb egy héttel a fej és hasátmérö alapján!! :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára susy75 2008.10.21 18:28-kor.
susy75

Sziasztok.

Most nem olvasok vissza majd ha leírtam ezt utána

A ctg azaz nst meglett végre de úúgy mozgott Iza hogy szinte mindig nyomkodnom kellett azt a gombot sőőt a mút héten faros volt és ott a ctg-n meg megfordult mert mikor mentem le a dokihoz utána már fejjel lefelé volt pedig a szívecskéje még a ctg-n totál fennt volt a bordáimnál.

a feje 88mm
a doki 2 hetet jósol.
Jövőhéttől kedden a Nyírőbe Csütörtökön meg az Uzsokiba kell menjek ctg-re. Jó kis menet lesz BKV-val de ez van. Úgy is anyira elhagytam mostanság magamat.

Jaaah egy dolog ami ma derült ki.
a steptom NEGATÍÍÍV

DEEE!!!!!!!!

pozitív lett az anti d test tesztem azaz van ellenanyag a vérembe. Megcsapoltak hogy a Honvéd kh vérellátójába küldjenek a véremből kemény 2 nagy fiolával mert a szülésnél kell majd asszem vér vagy mi a fenét mondtak passz.
Hiába vagyok én is A- és a párom is A- azt mondták hogy ettől még lehet más vércsoportú. Vannak a sok e-E-g-G stb mellékek. Ezek nekem tök újak de tényleg hallottam mostanság mástól is ezt. Szóval azt hittem a fiaim a defektesek erre a Lányommal jönnek csak igazán a dolgok Ez van. Szüléskor nem az lesz az első hogy jajj de széép kislány hanem adja a kacsóját had csapoljuk meg önt is kedves anyuka meg a gyereket is.

Ha esetleg valaki tud erről az ellenanyag dologról akkor szívesen veszem a tájékoztatást.

Jaaah és röhej de az életem során vagy 5 anti D -t kaptam már és az utsót most január 29-én a vetélésemkor.Szóval passzolom honnan az ellenanyag dolog a véremben.

harivera
Budapest XXI. kerület

Csaki, Mágnes, meg akinek még hasonló korú gyereke van, mint nekem! Szeretnék kérdezni 1-2 dolgot, mert lehet, hogy ezek természetesek ebben a korban, de az is lehet, hogy én rontok el valamit nagyon!
1. A játékaikat szétszórják-e, ha rászoltok összeszedik-e?
2. Mennyi időt játszanak el magukban? Vagy folyton követnek (konyhába, fürdőbe, Wc-re, stb)?
3. Hogyan fegyelmezitek?
4. Bili használata?

Köszönöm szépen a tapasztalataitokat előre is!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Hú Vera 2 hét? Akkor nemsoká babázhatsz! De jó neked!

Suzy: akkor a babám 2 hete lehetett kb 43 cm... te jó ég mennyit fog még nőni? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
dcili81

Gabi: Köszi az úrfi nevében is! :lol: :lol: Amúgy szerintem tényleg tuti úgy van, hogy gépe, kórháza, orovsa, stb. válogatja.... :roll:
Hát, én egy ilyen "eszközbemutatótól" nem csak majdnem nyekkentem volna el.... :lol:
Amúgy én még semmilyen tanfolyáson nem voltam....az baj? :oops:

Vera: Iza milyen kis huncut! :lol:
Hogy tudod 4 fiúgyerek mellett "elhagyni magadat"? :shock: Hmmm, te tudsz valamit.... :D
Az ellenanyagos témához én sajna nemtok hozzászólni. De szerintem Zöldi dokinéni bizti fog tudni segíteni! :D
bébic

Cili!
enyém bébi 31+5 ön volt kb 40-42 cm. :lol:
Fog még ő nőni... 8)
susy75

Bébic, Eszterke: szép méretek. Én is arra a napra vagyok kiírva, és holnap megyek dokibácsihoz. Szóval hasonlítgathatunk!! :lol: :lol: Nekem eddig mindig a buksija és a pocója volt nagyobb, és a combikája rövid. Mikor ezt mondta a doki, én mondtam neki, hogy nézzen rá a férjemre aki ugyanúgy 168cm mint én! Ekkor nevetett és legyintett egyet, hogy ezek tökéletes értékek.
Vendég

Bocika: Üdv a klubban! :lol: :lol: Nálunk pont fordítva: combika volt többnyire nagyobb....és egyikünk sem langaléta (sőt, pl. férjemnek inkább rövid comja van), viszont férjem bátyja igazi égimeszelő! :shock: Ki érti ezt? :D (és nem-nem, nem volt semmi olyan, amire a gonoszok gondolhatnának! :twisted: )
bébic

comja=comBja
bébic

Bébic. ááááá nem gondolt itt senki semmi olyanra! :lol: :lol: :lol: :lol:
Mondjuk az én családfámban, főleg apu részéről még a nők is magasak, nemhogy a férfiak. A férjemnél meg mindenki kicsike! :lol: :lol:
Vendég

érdekes ez. mi pl magasak vunk de páromnál mindenki alacsony és a babonak a combija kicsi. aszonták a lányok rövidebbek azé lehet csak mer csodálkoztam mer a feje meg nagy nagyon

Kép
andy30

Andy: szerintem ráérünk majd ezen filózni, mikor lesz egy magas vagy alacsony babánk vagyis inkább gyermekünk.
Vendég

nekem halvany lila gozom sincs, hogy mekkora a hasa, feje, laba stb a babamnak. :cry:

KépKép
KépKép
mush589

hát ja. nálam sem ez a fő aggódnivaló az biztos.

bár napról napra nyugodtabb vok.. ha elmúlik a 4 napos ünnep már szinte fel is lélegzek (betöltöm a 35-öt addigra)akkor már nem lehet gond!

Kép
andy30

musi: pedig te lakol a külföldiában:) igaz hallottam h pl hollandiában nem is néznek uhut..nem ettől függ nekik

más: nektek igy estére du.-ra nincs olyan érzésetek h lenyeltetek egy nagy kősziklát? de olyan jó rücsköset ami belül mindenhol kapar szúr meg nyom? :?
andy

Kép
andy30

andy. itt a 20 het utan mar nem csinalnak uh-t. itt ugy gondoljak, hogy nem tesz jot a babanak a sok uhuzas.

nekem nincs ilyen erzesem, de a derekam fajt a porszivozastol ma delutan

KépKép
KépKép
mush589

jo hir ebben a honapban kifizetik a tuloraimat. plussz 30 ezer forint. juhej. :lol:

KépKép
KépKép
mush589

hát nekem már az ereimben vér helyett is magnézium folyik annyit megiszok egy nap és még igy is keményedek egy csomót. mit gondoltok szoljak a dokinak? vagy már nem kell aggódni 1-2 hetet ugyis kihuzok és okés minden? csakmert a keményedésektől nyilik a méhszáj nem? (nekem ugye már kinyilt)

Kép
andy30

De jó neked Mush! Mi nekünk meg beintettek és nem kaptuk meg az esedékes mozgóbérünket, mert akik tudtak túl sokat túlóráztak, mi meg akiknek nincs lehetőség túlórára az szív. Irtó mérges lettem!!

Andy: nagy sziklát én is érzek, de nem szurkálósat, csak nehezet!
Vendég

mondjuk a sziklát én is csak pár napja érzem még 32 hétben ugribugriztam is. elképeztő h egy hét alatt mennyit változhat a helyzet! most alig birok már felülni is nemh ugribugri.. :?

Kép
andy30

[quote]M írta:ushitt ugy gondoljak, hogy nem tesz jot a babanak a sok uhuzas.

na akkor én mit mondjak a heti uhuzásra??? :lol:

Csajok aki teszveszen vásárol az bankszámlára hogyan honnan utalja a pénzt ?Rózsaszin csekk kilőve mert arra fizetni kell +270 ftot.Akkor hogy?[/quote]

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sarmi: ha van elektronikus bankszámlád akkor onnét a megadott számlaszámra átutalod és kész. Én így csináltam. Ha meg nincs (szerintem érdemes csináltatni, ha oda kapsz jövedelmet) akkor bemész a bankba, kitöltesz egy átutalásos nyomtatványt és ennyi!
Vendég

Mush: az én dokim is annak a híve, hogy nem jó a sűrű UH-zás! Mondta nekem, hogy tudja az anyukák minden nap mennének UH-ra ha lehetne, de ha nincs gond akkor elég 4 hetente, sőt nekem volt úgy hogy 6 hét maradt ki!
Vendég

sarmon. gondolom ha muszaj itt is csinalnak, annal akinel szukseges, de most gondolj bele en a 24 het ota nem voltam uhuzva(amikor otthon voltam 4d-n), tehat ha esetleg ugyanugy keves lenne a magzatvizem, mint neked, akkor en nem is tudnek rola. tehat itt a te eseted peldaul szerintem ki sem derult volna. hogy ez most jo vagy sem, fene tudja.
en speciel egyaltalan nem banom, hogy nem kell hetente orvoshoz/vedonohoz jarkalnom. gondolom itt is csak a panaszmentes terheseggel van igy. akinek baja van annak gondolom csinalnak tobb vizsgalatot.

KépKép
KépKép
mush589

Bocika: Biztiiiii? :lol: Mert én ártatlan vagyok!

Andy: Akkor pihipihipihi ezerrel! Semmi ugribugri!
Nekem inkább olyan a pocóm, mint egy vízzel teli lufi.... :? Néha még bugyog is... :P És visszatért a gyomorsav éjjelente.... :x

Mush: Ez tök jóóó! :lol:
Én porszívózás-felmosás után úgy járok, mint egy kacsa....általában a bal oldali forgóm krepál be, gondolom, az egyoldali megerőltetéstől.... :?
bébic

Sarmon! Én bankból szoktam utalni. Többnyire a bejáratnál el van helyezve egy számítógép, ami keresztül ilyen dolgokat lelehet bonyolítani.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sarmi: Úgy van, ahogy Bocika írta. Bemész a bankfiókba, ahol a számlája van annak, akinek küldenéd a lóvét, ott vannak kitéve nyomtatványok, de ügyintézőnél is befizetheted, én így szoktam. Nem töltögetek, csak felírom egy cetlire a szlaszámot, odateszem mellé a lóvét oszt odatolom az ügyintéző orra alá, hogy erre a számlaszámra szeretném ezt a lóvét betenni...töltögessen ő nyomtatványokat! :lol: :P
bébic

Boci és enikö de mondjuk ha bemegyek az otp-be de pl unicredites vagy cibes bankszámlára akarok úgy is lehet?és ez mennyibe kerül nekem?

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?