Melcsi....
http://www.youtube.com/watch?v=1Pm-lZqA ... re=related
Valahogy rájöttek, hogy ott van egy földalatti járatban Kirikou.
A kígyó sem tudta elkapni, az őrszem sem látja. Karabá lehülyéz mindenkit, és maga akarja elkapni Kirikout. Végül észreveszik az erdőben, Karabá oda megy utána, hogy visszaszerezze az ékszereit és megölje Kirikout. Amere jár, elhervadnak a növények, mert olyan gonosz. Elkezd lyukat kaparni, hogy ő is beférjen a föld alá.
- Most már nem érzem magam olyan borzasztóan rosszul. Hogyhogy nem éreztem ezt a csodálatos illatot eddig? Szabad vagyok, és ezt neked köszönhetem, Kirikou. Hogyan hálálhatnám meg?
- Gyere hozzám feleségül.
- Nem mehetek, túl kicsi vagy.
- Feleségül mész a nagybátyámhoz?
- Nem, mert szolgának mennék akkor.
- Aki az én feleségem, az nem lesz szolga soha.
- Majd találsz magadnak egy aranyos kics lányt, akit felesgül vehetsz.
- Nem akarok kicsi lányt! Megcsókolnád az ajkaimat?
- Jó, azt lehet.
Közben arról beszélnek a faluban, hogy a kis Kirikou soha nem fog visszatérni, meghalt. Föláldozta magát falujáért.
Karabá ágyékkötőt és fejdíszt készít Kirikounak. Kirikou türelmetlenül várja, hogy végre visszatérhessenek a faluba együtt.
A falu népe rettegve rohan a boszorkány elől. Kirikou utánuk kiált: - Karabá nem boszorkány többé, és én Kirikou vagyok!
Nem hisznek neki, mert Kirikou kicsi, még a nagybátyja sem ismeri fel. Kirikou hiába bizonygatja, hogy ő ugyanaz a fiú, aki elment. Végül anyjáért kiált, aki felismeri a fiát.