Én meg most jöttem a dokimtól. Jól megszívtam, sztreptoizét talált nálam
(( Tutira a kórházban szedtem össze még Lilla születésekor mert előtte nem volt, utána meg soha nem jártam olyan helyen ahol összeszedhettem volna csak a kórházban. (Valszeg a vajúdásnál a kádban szedtem össze).
Ami megnyugtat (úgyhogy tutira maradok a dokimnál és a kórházban). Most kapok egy lórugásnyi antibiotikumot (5 napig napi 4*1 bogyó... állítólag durva úgyhogy mellette joghurtot, protexint stb. kell szednem, nehogy kikészüljön a bendőm). Kb. 4 hét múlva kontroll, ha még akkor is van sztrepto akkor újabb lórugás és a szülésnél egy adag antibió (szerencsére nem infúzió, simán beadják vénásan és viszlát) aztán a babának a füléből vesznek majd megszületésekor mintát és ha az pozitív akkor ő is kap antibiót (ez nem fáj majd neki). Mondjuk a dokim mondta, hogy a laborpapíron az van, hogy a sztreptóm semmire se rezisztens (hála a jó égnek, hogy nem szedek soha antibiót) úgyhogy elég biztos benne, hogy egy kúrával kivégezzük.
Na mindegy, az igazi félelmem az volt (az összes ismerősöm így járt), hogy szülésnél infúzióban adják az antibiót így még vajúdni se tud nyugodtan az ember... úgyhogy én most igazából elégedett vagyok, mert egy ilyen gáz szitut talán sikeresen megelőzünk...
A baba egyébként hatalmas (Lilla mércével... egyébként egy teljesen átlagos méretű és a korának elvileg napnyi pontossággal megfelelő)... 2140g és 2400g között van, a dokim lesett is (Lilla 38,5 hétre 2640g volt)... a cukrom miatt nézte a lepényt, magzatvizet, flowmetriát stb. és minden abszolut tökéletes, igazából teljesen elégedett volt, szerinte a 38. héten egy kb. 3 kilós babára számíthatunk, a 40. héten meg ugye 3,5 kilósra ... (örült, mert engem ugye Lillánál végig azzal szekáltak, hogy túl pici ezért retardált stb. pedig ő is gyönyörűen fejlődött és ideális méretű volt - hozzám mérve persze...)
Egyébként meg beszéltem vele a dilemmáimról (helyhiány, cigányok, látogatók a kórteremben) és megnyugtatott... igazából ha mázlim lesz nyugi lesz... mert ma pl. teljesen kihalt volt a kórház, marha sokáig ott dekkoltunk mi is nála, Lillának is megmutogatta a monitoron a kistesót, beszélgettünk a gyereknevelésről is stb.
A dilemmák persze még mindig ott vannak de mondta, hogy nálam ugye most is egy gyors, dinamikus szülésre lehet számítani, ne aggódjak a vajúdás miatt, szüléshez meg úgyis kerítenek egy szülőszobát. Utána meg 72 óra és viszlát.
Mondjuk a sztrepto miatt most úgyis elvetettem az ambuláns szülést, túl neccesnek tartanám, ha ezek után 24 órán belül hazavinném a babát.