Új privát üzeneted érkezett!

Szóval, a folytatás:

Bár a fönt leírt események miatt eléggé besokalltam, továbbra is találkozgattunk, heti 1-2 napot. Nelli meglepetésszerűen visszament Hollandiába, bár nem jelentette be, csak annyit, hogy egy barátnőjéhez megy át Ausztriába. Onnan pedig nem Mo, hanem H. felé vette az útját. Közben kirabolták, illetve karambolozott egy kamionnal, de nem lett semmi baja.

Ezelőtt pedig jártak házat nézni illetve bérelni a Nellinek, Pieter közelében. Együtt élni nem akartak/tudtak már, de azért mégis csak legyen a Nellinek társasága ugye, amíg Hollandiába vissza nem tud menni (a háza H-ban még két évig ki van adva szerződéssel). De ez az egymás mellett lakás egyelőre nem valósult meg, mert ugye Nelli hipp-hopp visszaruccant Hollandiába.
kisanyácska

Kisanyácska, mindenki gondoljon azt amit akar, elmennek a fenébe!!

Azért magadban belül lelkileg el tudtad engedni Pietert?

Amiket leírtál, ha csak a felét csinálta volna meg, már akkor is sok lenne a rovásán. Ennyire jó pasi az a Pieter, hogy ennyien "versengitek" körül annak ellenére, amiket csinál?

Egyébként az anno nem is merült fel, hogy ti menjetek ki?

Nehogy azt hidd, hogy most ítélkezni próbáltam, Isten ments! Inkább téged/titeket féltelek. Sokkal, de sokkal jobbat érdemelsz :wink:
Vendég

Jó estét!

Látom még vannak éjjeli kis baglyocskák.

Kép

Kép
melcsike70

Na tessék, laptetőre került a szennyesem.... :?

Amúgy Nelli felé nagyon ellentmondásos érzelmeim vannak. Előfordult, hogy este, mikor imádkoztam, legelőször ő jutott az eszembe, és arra kértem Istent tiszta szívvel, hogy áldja meg őt. Máskor azt kívánom, bárcsak meghalna. Azon is szoktam agyalni, hogy az én rosszkívánságaim nélkül is meg fog halni előbb-utóbb, mert 58 éves már, akkor jön ám el az én időm! :twisted: Sokszor azt éreztem, nem akarom én elvenni tőle Pietert, ő "találta", az övé. Küzdjenek meg maguk a problémáikkal, és tőlem függetlenül döntsenek úgy, ha úgy döntenek, hogy nem folytatják tovább a kapcsolatukat. Többször pedig úgy kellett visszafognom magam, hogy ki ne menjek hozzá, és meg ne nézzem. Le akartam vele ülni egy asztalhoz beszélni, ugyanakkor nagyon féltem is, hogy kikaparja a szemem.

Most meg elment. Valószínű vissza fog jönni, ahogy ismerem.
Pieter azt mondja, csak azért nem feküdt le vele egész idő alatt, amíg itt volt, mert nekem megígérte. Egyébként néha vágyott rá. És különben is, ha nekem nem lenne kifogásom ellene, ő semmi rosszat nem találna abban, hogy egyszerre több emberrel feküdgessen össze, hiszen a "szex önmagában semmi". És mi a rossz abban, ha egyszerre kettőt szeret? A szeretet csak jó, miért baj, ha duplaannyi van belőle?

Hát, erre nem nagyon tudok mit mondani. Hűség, elköteleződés, együttes tehervállalás, közös jövő, közös élet? Ezekre azt feleli, csak a társadalom konstrukciói, nincs abszolút értékük.
kisanyácska

Most csak olvaslak benneteket elég körbenfont ez a kapcsolat tényleg Kisanya. De nem nagyon akarok beleszólni, mert a te életed, de tényleg azért gondold meg mennyit ér neked, egész életedben csak nem akarsz Pieterre várni? De ne érts félre nem bántóan irtam.

Egyébként kiváncsiak vagytok a Melcsikére honnan?

Kép

Kép
melcsike70

Szia, Melcsike!

Boboka, dehogy tudtam elengedni! Akkor már nem ilyeneket írogatnék. És persze, mondtam neki, hogy a világ végére is elmennék vele, laknék az utolsó faluban (pedig hogy utálom, világéletemben városi lány voltam!), hogy neki ne kelljen ebben a ronda, büdös Pécsben élnie. De ott van a hatalmas földgolyóbis, mind a ketten több nyelvet beszélünk, ezer helyre lehetne menni és ezerféle dolgot csinálni, ami mindkettőnknek megbecsülést és pénzt hoz...

Ilyenkor a válasz: "Tudod, hogy nem a pénz az egyetlen bajom..." (értsd: ott van még a Nelli is).
kisanyácska

Ezt hogy most leirtad hát Kisanya szerintem ne tartozzon Pieter életed céljai közé.

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike, én kíváncsi vagyok, igen, ahogy írtam priviben is. :wink: Szóval honnan?
Igen, tényleg, csajok, szerintem jobb lesz, ha jegyzeteltek, hogy tudjatok követni...
kisanyácska

Oké de tilos nevetni...... és csak privibe. :wink:

Kép

Kép
melcsike70

Vagytok még?

Kép

Kép
melcsike70

De most már muszáj befejeznem, ne haragudjatok, ki kell kerekítenem a történetünket (inkább csorba bögre ez).

Szóval:

Jött, együtt voltunk pár napot, jó volt a felszínen, néha éreztem azt a nagyon mély szerelmet is, amit régen. De ijesztő, hogy mennyire nem halad a dolgaival, például már 3 éve itt van, és még mindig egy romhalmaz a háza. Nem értettem, hogy lehet ez... Most meg nyáron elkezdte építeni már a hipermodern kandallóját, de még mindig nincs kész. Mondom neki, csinálja, mert mindjárt itt vannak a mínuszok." De nem jó, ez meg az hiányzik, tudom, hogy sietni kéne, de nem jött össze, ezt nem értem, az törött el, ez nem kapható stb."
kisanyácska

Vagyok, és küldd a privit! Ígérem, nem nevetek (csak halkan)...
kisanyácska

Most, hogy kinéztem ezt a kétéjszakás zalakarosi "nyaralást", mondtam neki, jöjjön velünk (ráér, mert ideje mint a tenger, ezt már tudjuk, és pénze is lenne rá - 18e Ft-ba fog kerülni). Miután már három napig rágódott rajta, eldöntötte, hogy nem jön, indok:
"Túl jól éreznénk magunkat együtt, és nem az kell, hogy elmélyítsük a kapcsolatunkat, hanem ki kell találni, hogy hogyan tudnánk befejezni." Szerintem pedig abszolút működőképesek lennénk együtt, és ha annyira szeret, már csak akarni kéne, és meg lehetne valósítani. És hogy hogyan, annak a kitalálására kiváló alkalom lenne ez a kis üdülés.
Válasz: Nagyon szívesen jönne, de mégsem fog, az csak még nehezebbé tenne mindent.

Én meg azt feleltem, akkor ne jöjjön többet egyáltalán, mert amikor jön, mindig úgyis napokat marad, és semmi nem történik a házával, itt van, de mégsem mondja azt, hogy velem marad. Ha tényleg az az indoka, hogy nem jön velünk nyaralni Z.karosra, akkor az elég rossz, és majd megkönnyítem én neki, hogy lezárjuk a kapcsolatunat. (Még jó, hogy ennyire időben közölte velem ezt a szándékát...)

Elég dafkénak tűnik a reakcióm, bár gondolkodtam rajta sokat. És mikor este kérdezte, hogy akkor jöjjön-e holnap, "átbeszélni a dolgokat", mondtam neki, hogy szerintem fölösleges, és ne jöjjön, majd eljuttatom hozzá a dolgait.
Ő viszont meggyőzött, hogy van beszélnivalónk, és igenis találkozzunk (már ha érdekel egyáltalán).
kisanyácska

Vagyok még, bár nem sokáig, mert nagyon álmos vagyok.

Húúú, Kisanyácska, szóhoz sem jutok :oops: Ez nagyon durva.

Pieter valami művészlélek? Mert másról nem igen tudnám elképzelni ezt a gondolkodásmódot?

Nagyon szorítok, hogy kicsit elengedd magadban, meg a gyerkőcöknek is + persze neked is kell a stabilitás, amit sajna ebben a don huanban nem nagyon lehet fellelni :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.10.18 22:11-kor.
Vendég

Nem gondolod hogy talán túlságosan kimutatod iránta az érzelmeidet és azt ki is használja? Még nem volt kényszerhelyzetben hogy döntsön.

Kép

Kép
melcsike70

Már elment rég a privi.

Kép

Kép
melcsike70

Melcsi, neked is küldtem. Csak belefeledkeztem a magánéletembe, ezért nem vettem észre. :wink:
kisanyácska

Belekotyogok:Nem lehet, hogy az ember néha a szerelembe szerelmes?
madamrekamé

Lányok, eddig bírtam :) Elteszem magam holnapra.

Melcsi, sajnálom, hogy nem jöttél hamarabb. No majd holnap:) Remélem jól vagy.

Kisanyácska, sokkal jobbat érdemelsz!! :)

Pusz mindenkinek, jó éjt
Vendég

Vagy nem lehet hogy a Pietered fél a felelősségtől, ami egy igazi családi élettel jár együtt?

Kép

Kép
melcsike70

Nem tudtam jönni Boboka, és köszönöm el vagyok most. Jó éjszakát.

Kép

Kép
melcsike70

Bocs, de muszáj befejeznem, anélkül nem nyugszom!

Szóval a döntésem ellenére, hogy akkor tényleg ne találkozzunk többet, Pieter meggyőzött, hogy van még fontos megbeszélnivalónk. Úgyhogy mondtam, holnap du. jöjjön (gyerekek az apjuknál lesznek). De mindjárt utána elöntött egy rossz érzés: hogy néz ki, hogy bejön a lakásomba, az intim szférámba, és próbálunk tárgyilagosak lenni, mi, akik szenvedünk, mert nagyon szeretjük egymást, itt, azon a helyen, ahol a kisfiunk fogantatott és meghalt, ahol a közös életünk több mint fele lejátszódott?! Akkor vagy jégcsap-érzés lesz belőle, vagy fergeteges szex már megint... de azt nem akarom... nem akarom újra lenyírni a hajam, és háromnapos felejtősokkott kapni...

Úgyhogy mondtam neki, találkozzunk abban a bizonyos köztes városban. Szerinte meg ez nagy hülyeség. Nem tudtam meggyőzni, ezért úgy váltunk el, hogy mind a ketten megrágjuk még holnapig.
kisanyácska

Szeritem ha nálad taliztok, megint nem lesz megbeszélve a dolgotok.

Kép

Kép
melcsike70

Jó éjt, Boboka! Ja és igen, művészlélek, fuvolaművész, irodalmár és nyelvtudós. :lol: Kár hogy nem programozó matematikus még emellett.

Madamrekamé: de igen, ez is biztos benne van. De vele valahogy olyan egyformák vagyunk... SOK MINDENBEN. De azért sok mindenben nem - eszmélek rá, ahogy leírom. Micsoda felismerés.

Melcsike: biztos, hogy fél a felelősségtől. Mikor lett a kisfiunk, ő kijelentette, hogy nem tud és nem is akar felelősséget vállalni érte... aztán lassan kezdett átalakulni. De úgy néz ki, hiába... Nagyon-nagyon sírt, mikor megszületett Andris. Ő pont Hollandiában volt, de nyolc órára rá, hogy megtudta, ott ült az ágyam szélén...
kisanyácska

Melcsike, miért gondolod, hogy nem beszéljük meg, ha nálam talizunk?
kisanyácska

Kisanya!

nagyon kemény leszek most, bocsáss meg ezért, de le kell írnom.

Pieter nem szeret téged, nem szeret senkit, csak önmagát. Egy olyan álomvilágban él, ahol nincs felelősség, nincs munka, nincs fájdalom csak Ő egyedül és azt tehet amit akar, lehet 2 nője, nem kell dolgozni van aki eltartja és van sex itt-ott éppen amikor hol. Az ilyen ember önző és csak magát szereti.. Én helyedben messze elkerülném és soha a házam tájékára nem engedném.. Arról nem is beszélve, hogy már a gyerekeid kis érzelmi világa is kockán forog.. legalább értük ne tenné ezt!

Te egy szép, okos, kedves, szeretetreméltó ember vagy! Nem Őt érdemled, semmiképpen!.. Engedd útjára, menjen Isten hírével! Ne kínozd magad!

Kép
leda2002

Szerintem nem akarja ezt a kapcsolatot lezárni, hidd el , mert szeret téged és az érzelmek el sodornak téged is nem hiszem hogy a jégcsap dolog lenne köztetek, inkább a fergeteges lenne belőle. És hidd el a komoly beszélgetés lehet elmaradna.

Kép

Kép
melcsike70

Ja és még ami kell, hogy kerek legyen a történet, aztán már hagylak benneteket:

Azt mondja Pieter: a feleségének érez engem, és már rajta van azon, hogy ha meghal, én örököljek utána... Én mondtam, nem örökölni akarok, hanem vele élni. Azóta nem tudom, hol tart az ügy.

És hogy mi tart vele össze még mindig:
1. Úgy érzem, ő volt az első szerelmem... akivel igazán égtünk egymás iránt, és tökéletes volt minden (az elején...). Nagy tervek, boldogság... Az önbecsülésemet adta vissza. És nagyon jó vele. Szerintem nagyon szép és boldog pár lehetnénk. Ha...

2. A közös kisbabánk (emléke?).

3. Az édesapja, akivel még soha nem találoztam, de telefonon beszéltünk, és levelet is váltottunk. Mikor már majdnem föladtam, hirtelen magam előtt láttam az apukáját, és gondoltam, őérte sem szabad föladni. Lehet, hogy ez nagy hülyeség... És azt sem értem, miért kötődöm az apukájához annyira. Azt hiszem, Andris miatt. Hiszen Andrisban belőle is volt egy darab, Pieter édesapjából hordoztam-növeltem valamit magamban... A kisfiam nagypapája ő.

4. A gyerekeim, akik nagyon szeretik P-t, állandóan ott van a gondolataikban - és elborzadok a gondolattól, hogy őt is el fogják veszíteni. Hála nekem.
kisanyácska

Leda szia.

Kép

Kép
melcsike70

Fú, Leda és Melcsike, jól összehangoltátok a véleményeteket... :roll:

Most melyik az igaz????

Leda, köszi szépen, hogy így kimondtad, amit gondolsz, szerintem ez csak jót tesz, egy kicsit fölpofozgat az álomvilágból. A gyerekeim érzelmi világát ne tegyem kockára, én is így gondolom... azt terveztem, még karácsonyig kihúzzuk így valahogy, aztán adieu... nem tudom, melyik okosabb a gyerekek érdekében: próbálkozni, amíg még egy kis remény van, vagy minél előbb lezárni.

(És akkor ott lenne egy lélekölő Karácsony... bárcsak ne kellene megünnepelni az idén. Szerintem többen is ezt kívánjuk...)
kisanyácska

Nyugodtan beszéld ki magad Kisanya azért vagyunk itt :wink: De hidd el hogy kihasználja Pieter az érzéseidet. Próbáld meg talán egyszer komoly választás elé állitani, hogy döntsön és nem visszakozni. Arra mit lépne. Mondd meg neki hogy neked szükséged van egy megbizható társra, neked gondolnod kell a gyermekeidre, biztonságra van szükséged.

Kép

Kép
melcsike70

Tudom, hogy a szerelem az nem egy racionális dolog, és hát hiába fogunk itt lebeszélni Pieterről órákon keresztül, ráadásul az ilyen tisztázatlan kapcsolatok sokkal szenvedélyesebbek néha egy "normálnál", de ezen kívül sorolj fel nekem pár dolgot, miért érdemes pont ezt a férfit szeretni?
madamrekamé

Leda

Gondolod hogy nem szeretheti Kisanyát nem lehet csak a bohémsága miatt nem tudja értékelni, hogy valaki komolyan hozzá akar tartozni?

Kép

Kép
melcsike70

De aztán az is lehet hogy én is olyan vagyok hogy mindenkiről a jót akarom feltételezni és azért gondolom rosszul.

Kép

Kép
melcsike70

Amikor egy férfit választás elé kell állítani, hogy döntse el kit akar, az már helyben bűzlik.. Arról nem is beszélve,hogy megcsalja Nelit folyton.. Mi a garancia, hogy téged nem fog, ahogy mondta ő is ő nem tud a "normális" életbe belenyugodni.. Hát ez kell neked? Ha ezt akarod, akkor még eljátszhatjátok a macsak-egér játékot, de ha apára a gyerekeidnek és szerető férjre van szükséged, akkor nem ő kell. Mert ő lesz egy jó szerető, de semmi egyéb. Ezt ő is megmondta neked, hogy nem tud több lenni.

A nők ott hibáznak, hogy mindig többet akarnak látni egy férfiben, mint ami valóban is. Azok alapján amit leírtál, nagyon ijesztő érzelmi világa van ennek a pasinak.. Kíváncsi lennék a hátterére, mert valaki nagyon rossz példát mutatott neki..
Minél többet húzod, a gyerekeknek annál nehezebb lesz és mindig lesz egy kifogás, hogy miért nem szakítasz vele.. Persze ott van az Andris miatti fájdalmad is ami hozzá köt és amiért úgy érzed, hogy összetartoztok.. Csakhogy az nem elég egy boldog házassághoz.

Én objektíven seggber rúgnám :evil: !!

Kép
leda2002

seggbe :).. most Hettuli mondhatná, hogy mérges vagyok :)

Kép
leda2002

Köszi, Melcsike. Ha tudnád, hányszor mondtam már, hogy eddig, és ne tovább. Most döntsön, és fejezzük be ezt a hercehurcát. De soha nem tartottam magam hozzá, talán csak egyszer... Szóval rohadtul instabil vagyok én is, ő is. Zsák a foltját...

Igen, kérdés, hogy azok a nagyon-nagyon szeretlek, egyek vagyunk, a "mi" gyerekeink, érted élek stb. mondatok igazak-e. Én sokszor mondom neki, ha igazak lennének, hajlandó lenne tenni is valamit azért, hogy megvalósuljanak... Mire ő: ez nem ilyen egyszerű... Lehet, hogy ő tényleg így érzi. De mit ér az egész, ha nem képes talpra állni, és az asztalra verve azt mondani: "A rohadt életbe, utálom ezt csinálni, utálom a várost, de megcsinálom, ezért a nőért, akit szeretek."
kisanyácska

Ledának ez egy jó ötlet a háttere kiderül hogy rossz volt a szülői példa és már nem is kell ez a kifogás hogy az apukájához is ragaszkodsz, mert igazából még nem rúgta seggbe a kisfiát, hogy te ez a lány téged szeret miért bánsz igy vele.

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike, te ha szeretsz valakit nem akarsz folyton azzal az emberrel lenni? Ha szeretsz valakit nem teszel meg mindent a boldogságért? Ha szeretsz valakit elhagyod egy másikért? Ha szeretsz valakit mondasz olyant, hogy annyira szeretlek, hogy jobb ha nem töltök veled időt Zalak.. mert igazán nekünk szétkellene menni?? Meg sorolhatnám.. Kisanya szép, okok, csinos, tele szeretettel nő, akivel jó néha összebújni, ellazulni, a világ dolgairól beszélni, de annál többre nem..így gondolja Piter. Hol itt a szeretet??

Kisanya állíts le, ha megbántottalak.. Isten lássa lelkem, hogy csak azért reagálok, mert nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetben kerültél és a szerelem vágyának mámorában megfulladsz...Külső szemmel sajnos így látom, ahogy leírtam..

Kép
leda2002

De Leda,

megcsalás az, ha elmondta "Nellinek" világosan, hogy nem fekszik le vele többet, mert csak velem fog (mert én ezt kérem)?

És ő szeret minket....... annyit segít, nem tud magyarul, mégis hozta-vitte a gyerekeket az óvodába, mikor vizsgáim voltak, imád játszani, biciklizni velük, bebújik melléjük az ágyba este, énekel, símogat....
kisanyácska

Andriskád emléke mennyire foglalkoztatja őt, és a Nelli mit szólt hozzá hogy várandós vagy? Akkor melletted volt amikor vártad Andrist vagy akkor is hol itt hol ott?

Kép

Kép
melcsike70

Nem, nem, Leda, ne állj le. Nagyon sok gondolatot ébresztenek bennem a soraid. Nyilván azért nem tudok kimászni a helyzetbő, mert túlságosan belekavarodtam kettőnk érzelmeibe és fantáziáiba. Ezen csak segíthetnek a külső szemlélők.
kisanyácska

De ha ez igy van akkor mégis kell valamit éreznie de akkor is nagyon kesze-kusza ez a kapcsolat igy. Egy biztos Kisanya te ennél többet érdemelsz százszor ha szeret ha nem nem érdemel meg téged.

Kép

Kép
melcsike70

Kisanya, most megmondta Nelinek, de amikor elkezdtétek, akkor menyi ideig nem tudott Nelli rólad? Sőt visszament hozzá és vele is lefeküdt, aztán visszajött és veled is.. aztán te kérted, hogy ne többet Nellivel, de ő gondolt rá, habár nem tette meg...

Én elhiszem, hogy van benne jó dolog is, ne érts fére.. Nem tartom egy bűnőzőnek, hanem azt mondom, hogy mindaz amit most képvisel nem elég!! Teljes bizonytalanságban vagy folyamatosan.. Jön játszik a gyerekeiddel, segít, aztán elmegy, hogy mégsem és jobb lenne befejezni!!?? Ez nagyon durva érzelmi játék..És nem hiszem, hogy ő is boldog lenne ettől, csak magát és a szabadságát jobban szereti mint téged és a kötödést!

Kép
leda2002

Leda lehet te kellesz Kisanyának hogy a szavaiddal segitsd jó irányba terelni. Nekem ne haragudj Kisanya de most nagyon ellenszeves a Pieter. Mert bánt téged.

Kép

Kép
melcsike70

Pieter függ anyagilag a Nellitől? Mert végül is elég idős hozzá nem , mert Ő Pieter akit láthattam az iwiweden ugye?

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike: hol itt, hol ott.

Elsőre örült a hírnek, de aztán "rájött", nem lesz ez így jó, a gyereknek nincs jövője, ő nem fog tudni gondoskodni róla, vetessem el. Ki volt akadva, hogy hogy dönthetem el én egymagam, hogy megtartom, és mi az, hogy neki nincs ebbe beleszólása? azt mondta, ha börtönbüntetés járna az abortuszért, azt is vállalná.

Terhes volam, amikor hozta két zsákban a cuccainkat a házából, hogy szakítunk, ott ne legyen többet a holmim... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: (ezt még most sem bírom könnyek nélkül)
terhes voltam, és lefeküdt Nellivel (de legalább elmondta)

de egyre többször simogatta a pocakomat, és mondta, hogy közösen válasszunk nevet, és persze ekkor sem szakítottunk igazán. Ehelyett "félig" vagy háromszor szétmentünk... aztán már vett egy csomó babaruhát, és fényképezte a pocakomat. veszekedett Nellivel, hogy ő márpedig nem lesz vasárnapi apuka.

aztán, aznap este, amikor elment Hollandiába, meghalt a kisbabám... Két nap múlva meg is született, és Pieter nem volt itt. Mintha azt mondta volna: "Nem kellettem neked, akkor elmegyek, de olyankor, amikor te nem vagy itt, hogy ne is láthass..."

Hála Istennek, Pieterrel rengeteget tudtunk beszélni Andrisról, sírtunk is... Borzasztóan élte meg, hogy meghalt. Megkérdeztem, nem könnyebbült-e meg? - "Nem. Azt kívánom, bárcsak élne."

(Ezt nem tudom, mennyire hihetem el.)
kisanyácska

Drága Melcsike, 2 perccel ezelőtt még azt mondtad, hogy szereti Kisanyát :)). Nem akarok én senkit befolyásolni, lehet rosszul látom, de nekem semmi egyéb nem jött le mint amit leírtam, pedig újra és újra olvasom Kisanya helyzetét..

Kép
leda2002

Lehet ezt már csak azért mondta, mert még mindig nem akar téged elengedni. :twisted: Kegyetlen volt veled nagyon.

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike, igen, őt láttad az iwiwen. Igen, a Nelli jó kis nyugdíjából meg a házára kapott bérleti díjából éltek-élnek. Annyira szar, mindenről, amit kapok tőle vagy ő vesz meg, az jut eszembe, hogy ezt tkp. a csaj pénzéből van.
kisanyácska

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?