Új privát üzeneted érkezett!

rambóka: Köszönöm a választ.
vicky79
Budapest III. kerület

Zazzy!

Igen, Hozzá megyek el....nagyon várom már...:)
Ma megjött megint 41 napra...múlt hónapban is 41. napra jött meg....
Mióta reggel-este szedem a metet, azóta jobban érzem magam...és éhes sem vagyok annyira...sztem már ment is le kicsi...látszik az arcomon. 6kilót kéne még ledobnom..ha így haladok, bízom benne, sikerülni fog!
Kitartást, és pozitív szemléletet Mindenkinek!
Köszi Mkinek a tanácsokat!

Pusza
tünczy

Sziasztok!

Remény-gyermek!
Gratulálok!!! :D

Kép
lara26

Jó reggelt

Egy időben én is írtam ebbe a topicba, aztán jött a mélypont. De azt kell, hogy mondjam, most már sokkal jobban vagyok. Úgy érzem egyre közelebb a tesóbabához.

Történt velem egy érdekes eset, szeretném veletek megosztani, és egyben véleményt is kérni :oops:

Múlt 7végén nagyon begörcsölt a hasam, sajnos kórházba is kerültem ez miatt. 3 napig feküdtem, bent :cry:
Ez idő alatt volt hüvelyi uh-is.
Több mint másfél éven keresztül minden uh-on ott virított a policisztás-petefészkem :cry: .
De a hétfői uh-on azt mondta a dokim, hogy ELTŰNTEK A CISZTÁIM :roll: AZt hittem lefordulok, az uh-ágyról. Nem tudom most mi van? Hogy -hogy eltűntek?? Nem azt mondom, hogy hiányzik :D , de nekem ez olyan fura. AZt mondta a doki, hogy most teljesen olyanok a petefészkeim mint egy normális petefészek.
Szerintetek van ilyen??? Esetleg kifakadtak volna? Most keresem a választ, de én egyedül nem találom.
Ja, és volt spontán peteérésem is ebben a ciklusban. Nem tudom, közre játszik-e de fogytam is 8 kilót.

Ti mit gondoltok erről

Most várom, hogy megjöjönn aztán irány a 3.cn hormon a BMC-be.

Kép

Kép
edinka

Edinka!
Szia!
Előfordul az ilyen!A ciszták akár egy mensivel is tudnak "távozni", nálam is volt ilyen!Az hogy fogytál, biztos, hogy segít a helyrerázódásban, nekem onnatól lett ciklusom, hogy fogytam, előtte meg se jött! :shock: Te metet szedsz?
Drukkolok neked!

Kép
Kép
zazzy

Szia Zazzy

Nem szedek Metet, mert még nem volt inzulin vizsgálatom.
Akkor szerinted, az is jó hatással lehetett , hogy fogytam.? Akkor tovább fogyózom. Nekem sincs mensim, norculot nélkül. Ja, meg peteérésem se closti nélkül :cry: De megelégeltem ezeket, hogy mindenhez gyógyszer kellett,e zért is kezdtem el fogyózni, és tessék volt egy spontán pém-és remélem hamarosan meg is jön majd a menism. Végre magától. Nem is tudnám megmondani, hogy mikor mensiztem utoljára gyógyszer nélkül, talán tavaly :oops:

Köszi a drukkot.

Láttom te már élvezed a kismamaságot. :lol:

Kép

Kép
edinka

Hát én a helyedben norcolut meg closty helyett a metet választottam volna, illetve kivizsgáltattam volna az IR oldalát a dolgoknak.Mert ha azzal gond van, a norcolut meg a closty csak ront rajta!Ha gond van, a met meg a diéta sokat segít, és lehet, hogy closty se kell.Engem januárban akartak clostyzni, mondtam, hogy nem akarom, bízom a spontánban, ami júliusban sikerült is! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni! IV. éves védőnő hallgató vagyok Szombathelyen, és az idén írom diplomamunkámat a PCOS-ről és a meddőség kapcsolatáról! Kutatásokat végeznék magáról a PCOS-ről, és a hozzákapcsolódó meddőség okiról. Ahhoz, hogy legyen értelme a kutatásnak, legalább 100 kérdőívet ki kellene töltetnem, és fel kellene dolgoznom mielőbb. Természetesen a kérdőíveket akár levélben, akár email-ben, vagy faxon el tudom küldeni, kb. 30 percet vesz igénybe a kitöltése.
Kérlek benneteket, aki tud segítsen és keressen akár a fórumon, akár a emailon. Nagyon hálás lennék, ha megtennétek. Az email címem: horiterv@t-online.hu. Többet magamról email-ben fogok tudni írni.
Előre is köszönöm!
Várom jelentkezésteket!
További gyógyulást, és mielőbbi babázást kívánok!
Horiterv
horiterv

Sziasztok!

Segítségétek szeretném kérni!

Olvastam egy könyvben erről a PCo-s betegségről. de nem egyértelmű, hogy mi is ez.

Nem tudom eldönteni, hogy nekem ez lehet e, ugyan a doki nem momdott ilyet.

Nos magamról pár szóban.
2003 (3 hónap próbálkozás után 66 kg-os an kezdtem a végére 85 kg voltam :o ) született a nagyobbik lányom, 2006 ban (5 hónap próbálkozás után 75kg ról indultun 89 végére :o ) megszületett a kisebbik lányom.
Most 89 kg (165cm magas)vagyok május óta 82 ről híztam, és egyszerűen nem tudok lefogyni, de most megpróbálom nagyon komolyan venni.
Elég sok stressz ért az elmúlt fél évben, és ekkor én csokit eszesk csokival :(
Tavaj december óta próbálkozun a harmadik babával nem jön össze. Valami gond lehet, júliusban voltam vérvételen, ott mondta a doki, hogy nincs peteérésem. Progeszteron volt alacsony a ciklus 2. felében 0,96. Na meg onnan gondoltam, hogy baj van csak 3 napig van meg régen mindig 5 napig, meg a közép időben van egy kis vérzés, ami előtte (a második terhességem előtt nem volt ilyen). Egyébként egész júliusig napra pontosan megjött,

Júliusban nem jött meg (pont abban a hónapban volt vérvételes hormon vizsgálat ) egy hónap kimaradt, azóta napra pontosan megjött. Múlt hónapban szedtem a clostybeget, talán ezért jött meg napra pontosan, ugyan most is csak 3 napig volt meg, és közép időben most is volt egy kis vérzés. 2 *10 db kell szedni aclostybeget, de most kihagytam, mert nem tudom minek köszönhetően úgy a 14 egész nap szédültem, hogy nem tudtam dolgozni menni, felkellni az ágyból sem, nem tudtam mire vélni eddig és azóta sose volt ilyen problémám.
Így most kihagytam, majd a jövő hónapban beszedem a 2*5 napig tartó bogyókat.
Nos ez a mostani helyzet, tudom, hogy nehéz eldönteni, a diagnózist.
Szörösödést nem vettem észre magamon.

Légyszi segítsetek, jó hosszúra sikerült a levél, ezer bocsi
Sziasztok
Dorka2

Kép
Kép
dorka2

Dorka, sztem pcos-d van :cry: Olvasd el a www.pco-szindroma.hu oldaon lévő hasznos dolgokat, és gyere bátran kérdezz!
Vendég

Hunci!

Írtam neked privit, ha esetleg erre járnál.
Köszi!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka

Edinka egy endokrin kivizsgálás jó lenne,ha van inzulinrezisztenciád akkor azt kezelni kellene és csak aztán stimulálni.
Fogyáshoz gratulálok! Rengeteget jelent a szervezetnek ezt te is tapasztalod,így tovább.

Dorka igazából orvos (endokrinológus-nőgyógyász) tud neked korrekt választ adni.a stressz és csoki nem javítja a babásodási esélyeket :(
kivizsgálás nélkül nem szedném a clostit.

RAMBÓKA hogy vagytok???

Horiterv .már voltak hasonló kérések a topiktagog felé,segítettünk is. Sztem az jobb megoldás ha egy kérdőívet csinálsz,belinkeled ide és mindenki kitölti :wink:
Vendég

Sziasztok

Bocsi a beleoff-ért, de egy kis segítség kellene

PM-re szedek letroxot, és emeltünk az adagon hogy 1,5 körüli legyen, erre most jött meg az eredményem, hogy még rosszabb lett. :( azaz magasabb.
Plusz van kettő dolog amit nagyon nem értek:

anti-Thyroglobulin 130,51 IU/ml. ref. <4,11
anti-TPO 857,99 IU/ml. re. <5,6

ha vki érti, és tud segíteni, hogy mi ez, (és mi a francot produkáltam már megint,)- azt nagyon megköszönném

Kincs puszi

"Ha az élet citromot ad................csinálj limonádét!
árnika

http://www.pco-szindroma.hu/kb/?View=entry&EntryID=249
Árnika, ezt találtam neked ATPO-ra...másik passz.
Vendég

Sziasztok!

Rég voltam erre.

Rambóka, mi van Veled? Jól vagytok?

Voltam uh-n. Lett szép petécském. Kíváncsi leszek mi lesz ebből: piri vagy babó? Remélem utóbbi....

Ranita, Ariaden,?

Babszika van már eredmény?Remélem jó hírekkel jössz! Drukkolok nagyon!!!++++++++++++++++++++

Aisha, vérvétel eredmény?

üdv
mókica

Árnika szia!

Figyu én az nlc-n szoktam szakértőt kérdezni ha vmit nem tudok (nem kell regisztrálni) bár most nézem endokrin doki nincs

vagy itt, kb 1nap mire válaszolnak.. http://www.orvostudakozo.hu/index.php?m ... ezzen&id=0

Dokival sikerült beszélned?
Vendég

Sziasztok!

Rég jártam erre, mert teljesen neki vagyok keseredve. Már napi 3*850 Meforalt eszek, már fogytam négy kilót és semmi peteérés és semmi mensi. :( Mikor kezd ez el hatni? Egyáltalán mikor történik végre valami?
:( :?
ariaden

Sziasztok!

Ariaden!
Ez egyéntől függ. Mióta szeded? Én pl. 2007. július 26. óta szedem a metet persze azóta 3x1000et szedek, fogytam 8-10kg-t (jó persze volt miből és még kell is), és nekem kb minden 2. hónapban van peteérésem és mensim magától, és még mindig összevissza jön meg. Úgy néz ki asszem hogy kezde beállni nálam a minden hónapban mensizek dolog. Bár még ebben a hónapban nem sikerült összehozni, lehet közrejátszott a fülgyulladásom....
Lényeg a lényeg, nem szabad türelmetlennek lenni, várni és várni kell és persze mozogni-diétázni és szedni a metet. Bagoly mondja.... mert én a mozgást is és a diétát is nem tartom szigorúan aminek meg is látszik az eredménye hisz egy dekát sem fogyok, bár sokan mondják hogy igen, de az a nyavalyás mérleg nem mutatja, de a centik látszódnak éls a Férjem is azt mondja hova fogyok már? :shock: Na de ennek vége mert kaptam egy szuper biciklit, amit lehet tekerni míg jó idő van és nem kell a boltba kocsival menni.....

Kitartás!!!!!

hajni...
Budaörs

Szia hajni!

Én idén július közepe óta 2*850-et, de annak semmi hatása nem volt, most már kb. két hete 3*850-et szedek azóta lement 4 kg. De pl. május óta én nem mensiztem, igaz előtte is csak egyszer, januárban és akkor még nem is szedtem metet.
ariaden

Sziasztok!

En is eleg regen voltam mar itt...bocsi.

Vicky tesztet nem csinaltal?

Mokica: sajnos a doki egy ujabb vervetelet rendelt, most csak azert mert az eredmeny nem jott meg, vagy nem volt pe???amit nem hiszek, mert tuti megvoltak a jelei es magas a hom is...normalisan 36 korul es most 36.3. Szerintem csak tutira akar menni, igy holnap ujbb verszivas...:(

Udv
Aisha

Üdv.
Aisha
aisha

Sziasztok!

Mókica.... Isten fura játékot játszik velünk. :( Most ueroplasma bacit találtak Bálintnál. Így újabb antibiotikum..... 2-2 dobozzal kell beszednünk.
Eldöntöttem, h msot ezt még beszedjük, de ha a kontrollon kiderül, h vmelyikünkben még van ilyen baci, akor feladjuk egy időre, és napoljuk a bébi projektet.
Besokalltam. 3. éve próbálkozunk és vmi akadály mindig van előttünk.
NAgyon szurkolok nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ariaden!
Nyugi!!!!!! Egy csomó mindenkinek hatott pár hónapon belül, nekem közel 1 év kellett, h egyáltalán beinduljon a javulás!!!!!!

babszika

Ariaden, én is azt mondom mint a többiek!Egyéntől is függ a met hatása. türelem. Nekem szerencsére viszonylag hamar csinált ciklust a 2*500mg. ennyivel kezdtem. Aztán emeltük 3*850-re, ez soknak bizonyult nálam. Most a 2*850 jó adag. Az idén én is vacakul mensiztem. Kellett duphaston is, hogy megjöjjön. Szóval nem feladni!!!! tudom nehéz türelmesnek lenni, de muszáj!!!! :D

Aisha, újabb vérszívás? Drukkolok!!!!!!!!!!!!+++++++++++++++++++++++++++

Babszika, ajjaj, ez nem jó hír! Én nagyon bízok benne, hogy már minden rendben lesz veletek! És hogy ez a rengeteg akadály elhúzzon a csudába.......... és helyette legyen egy szép és egészséges babátok! Ölellek!!!!

Hajni, most én is így vagyok. Épp a minap mondta egy ismerősőm fogytál.... én meg jót vigyorogtam, hogy mérleg nem mutatja. :)
mókica

Babszika!

Ha most ezzel érzékeny pontot érintek, elôre is elnézésedet kérem!

Menjetek már el másik m.központba is. Ha ezeknek a baciknak ekkora jelentôségük lenne mindenhol ezt a protokolt követnék, de nem így van! Egy inszemnél vagy lombiknál semmi jelentôsége!! Mert teljesen megtisztítják, "átmossák" a spermát és speciális folyadékba rakják ôket amiben cukor meg egyebek vannak. Tudom, hogy megbízol az intézetben és biztos nem alaptalanul, de annyira régóta húzzák az idegeiteket meg az idôtöket! Mielött totál kiakadnátok és pihentetnétek a dolgot kérjétek ki más intézet véleményét is szerintem.
lona1

Sziasztok!

Babaszika: Drukk, hogy most végre hasson ez a gyogyi!

Hajni: Babszikáék éppen most mentek át másik dokihoz, ha jól emlékszem (egy spec andrológushoz talán?)... Babaszi, javíts ki, ha rosszul emlékszem ;)

Mindenkinek drukk. Sajna ez egy türelem játék :( Meg kell találni a megfelelő adagot és tényleg nagyon fontos, hogy a diéta és mozgás is meglegyen. Anélkül sajna nem sokat ér a met :(
Nem mondom, hogy kitartás, mert tudom, hogy a türelemből már igen kevés van sokatoknál...
Most én is igen erősen gondolkodom a met újrakezdésén... Annyira ragyás lettem és hullik is a hajam, meg szőrösödöm (milyen paradoxon, nem? hullik is meg nő is... Áááá, az embernek semmi sem jó :D ), hogy ez vmi katasztrófa. Csak Mona példája tart még vissza, neki hirtelen apadni kezdett a teje a met szedése után... Nekem meg, már így is alig van tejem :roll: Na, még morfondírozok rajta egy picit ;)
Tudom, tudom. Az én "épületes" problémám (dilemmám) eltörpül a tietekhez képest... Ez van, megyek és megpróbálok magamba tunkolni némi kaját, mert már alig méri a mérleg a pehely súlyomat :(

Csók!

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Most közvélemény kutatok, ismertek olyat, aki évi két-háromszor mensizett csak és aztán diagnosztizáltak nála PCOS-t, kapott metet és kivizsgálást és utána babája lett? Mert én ilyen vagyok és most már rettegni kezdtem. :(
ariaden

Ariaden: itt vagyok pl én ;)

Kép

Kép
bettica

Ariaden!
Én is! :wink: Sőt nekem még 7 évi dianéval is jól eltolták a hormonjaimat!Volt mit helyrehozni! :wink:
NEM FELADNI!!!

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!

Igen, az biztos, hogy ez türelem játék....viszont ha megtaláltad a megfelelő orvost, akkor már jó úton vagy...én éppen itt tartok...
Egy kérdés... Azt honnan veszed észre, hogy mi a jó adag a metből?(persze vérvétel nélkül) Napi 3x500-at szedek, és semmi negatív dolgot nem érzek...pozitívat sem..semmit. Mensim eddig is volt...múlt hónapban is meg most is 41 napra jött meg.
19-21. napon én is menek megint vérszívásra...
Jah, amit észrevettem, hogy kb 2 hónapja nincsenek akkora görcseim már, és nem kell annyi bogyót beszednem....ez is tök jó már:)
Nagy drukk, és türelem Mindenkinek!!!
A babásoknak meg nagyon szép napokat!:-D
Pusza:)
tünczy

Ariaden !

Közvélemény kutatásodra jelentkezem! :)
évi 1-2mensim volt norcolut nélkül!
Metet 2006áprilisában kezdtem pár hónap után spontán mensiztem, 6hónap után lett ciklusom 35naposak kb kissebb kilengésekkel de nekem már ez is CSODA volt,hogy spontán mensizek!!
2007augusztusában lettem kismami 3*850metet szedtem,nem voltam túlsúlyos.
Ahogy látod vagyunk bőven alanyok és mind babázik/hamarosan! :wink:
Vendég

Jóóóólvan :)
Már totál elegem van egyébként az egészből. De akkor befogom a szám. Ma voltam dietetikusnál. :)
Ja, nem is meséltem, már hasznos tagja vagyok a PCOS társadalomnak, mert az egyik kolleganőnél is diagnosztizáltam PCOS-t, amit azóta a nőgyógyász is megerősített. Bár ő már szerencsés, mert egy hosszú tortúra után meg egy majdnem végigfeküdt terhesség után van egy kislánya. Szóval, ha másnál felismerem a tüneteket, elbánok a sajátommal is, nem? Vagy nem tudom. :oops:
Úgy vagyok vele, hogy csak egy kis javulást látnék, akkor az adna egy kis energiát. Na de majd lesz valahogy.
ariaden

Sziasztok!

Lona!
Igen, ez egy másik dokker..... :?
Sajna, tényleg vmi nem stimmel.
Közben rájöttem, h januárban már a 4. évet kezdjük, úgyhogy ideje tényleg pihenni, doki nélkül próbálkozni, hátha végre spontán is sikerülne.
Másik m.kp-ba azért nem megyek, mert jelenleg nincs magánra keretünk. :oops:

Bettica!
Jól emléxel.
A BMC-ből küldtek minket ehhez a dokkerhez. Szerinte ott is lehet a baj, h engem nem kezeltek.... meglátjuk. :roll:

Köszönöm a drukkokat!!!!!!!!

babszika

Lányok, még mit tesztek a met+diéta+mozgás kombináció mellett, a javulásért? Teák, étrendkiegészítők, satöbbire gondolok.
ariaden

Ariaden!
Én teát nem ittam, Premens-t szedtem, hogy legyen ciklusom, de hogy attól lett-e, vagy az segített-e a sikerben, nem tudom.Az a gond, hogy ezeket az "alternatív" dolgokat nem nagyon lehet bizonyítani, hogy az segített.
Viszont egyet tudok:A rágörcsölés a lehető legrosszabb, nemrég kifejtettem errőla véleményemet, nem tudom, olvastad-e, de mindegy is.A lényeg, hogy bízz abban, hogy jönni fog a siker(tudom, sokszor nagyon nehéz), és ne válj megszállottá!Na az tuti kudarc!Ha 3 havonta mész kontrollra(vérvétel)akkor látni kell, mi a helyzet, én egy évet helyből adtam magunknak, de mikor az eltelt, akkor is hittem, hogy sikerülni fog drasztikus beavatkozások nélkül is, és sikerült!És látod, nem vagyok egyedül! :wink:
Kitartás, drukk!

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!

Már két héttel ezelőtt kerestelek benneteket az ügyben, hogy akinek lenne kedve, kérem töltse ki a következő kérdőívet. Én IV. éves védőnő hallgató vagyok Szombathelyen, és legalább 100 kérdőívet ki kell ahhoz töltetnem PCOS-ben szenvedő betegekkel, hogy valamit érjen a diplomamunkám. Így további kutatásokat tudunk végezni e betegséggel kapcsolatban, és talán újabb következtetések levonására is jó lesz.
Kérlek benneteket! AKi tud, segítsen a kérdőív kitöltésében, felteszem ide mellékletben. Az email címem: horiterv@t-online.hu
Segítségeteket előre is köszönöm!
Mielőbbi gyógyulást kívánok, és mielőbbi babázást!

Horiterv PCOS kérdőív
horiterv

Sziasztok!
Tanacsokert fordulok hozatok. :wink:
Nem is tudom hol kezdjem?! :oops:
Probalom roviden leirni.
Tobb mint 1 eve abbahagytam a fogamzasgatlo szedeset.
Elmaradt a mesim, es melle meg kilmakszos mellekhatasok is csabodnak...Hohullamok,hajhullas,rossz alvas...
Jah most leszek 23 eves. :shock:
Kaptam a Estrofem 10 napig 1, norcolut 10 napig 2db.
Utana volt mesim. 2 orvosnal voltam otthon, egyik mondta, ha meg nem akarok babat terjek vissza a fogamzasgatlora. Nem akartam,miertelme? :? Ment masik dokihoz, o monda vagy hadjuk magatol rendbe jonni a dolgokat,nem sikerult vissza megint estrofem es norcolut...
Most mar kint vagyok tobb mint 3 honapja kanadaban ide jottem ferjhez,lassan szeretnek babat.
Igen am ,csak elfogyott a gyogyszer es nincs mesim, a tunetek is vissza tertek. Kint mar felkerestunk egy orvost, elkuldot vervetelre..
Addig gondoltam cickafark tabletara,mert itt az van, teat nem talatunk. Jo lehet a tableta? Mellekhatasok?
Egyik helyen azt olvastam vetelest okozhat. Mondjuk sajnos azt hiszem ez a gond egyenlore nem all fent... :cry:
Nem tudom hogyan tovabb. :cry: Varom a verkepet.
De otthon se volt gondom a hormonok szintekkel...
Tanacstalan vagyok.

Elore is koszonom!

ui.: bocsanat,de angol bill,nincs ekezet.
paszicsnyek

Paszicsnyek!

Szia! Ha nem volt mensid magától, biztosan volt gond a hormonokkal!! esetleg a vérvételek eredményét leírhatod!
Milyen vizsgálataid voltak, ultrahang??
Egy jó endokrinológust kellene keresned,aki alaposan kivizsgál!!
Az okot kellene megtalálni amiért nincs mensi (inzulinrezisztencia, pajzsmirigy probléma,magas tesztoszteron ,prolaktin...)és ha ez kezelve van kopogtathat a gólya is!
a http://www.pco-szindroma.hu/ oldalon sok érdekes/hasznos dolgot olvashatsz igaz történeteket is érdemes!!
itt is válaszolunk a kérdéseidre ha tudunk
Vendég

Koszonom a segitseget,gyors valaszt!
Meg jobban utana olvasok a dolognak. :wink:
Eddig sajnos biztam az otthoni orvosokban... :cry:
Azt mondtak ez normalis, erztem en,hogy nem, el is mentem masik orvoshoz,de az is azt mondta...
Vervetel eredmenyre meg otthon a dokik azt mondtak, semmi kimagaslo nincsen.
Semmi mas vizsgalat... :?
Most itt kint az a helyzet,hogy elmentunk a haziorvoshoz, o elkuldot vervetekre,(most csutortokon voltam) meg majd specilalistahoz. Csak hozza akkor tudok menni, mikor meg lesznek a kanadai papirjaim... Arra sajnos meg kicsit varnom kell.
Addig is megnezuk a vervetel eredmenyet az orvossal. Szerencser O nagyon rendes es magyar orvos, bizok benne,hogy fog nekem talani egy jo nogyogyaszt. :wink:
Hohullamokat meg cickafarkkal probalom enyhiteni...
Majd jelentekezem a vervetel eredmenyel.
Addig is minden jot! :wink:
paszicsnyek

Sziasztok Lányok

most irok előszőr, 3 napja kiderült hogy TERHES VAGYOK. ami számomra nagy csoda PCO-s vagyok és egy éve probálkozunk a párommal. KB most lehetek 4 hetes.
Szoval ez egy csoda. De nagyon fáj a hasam esetleg valaki tudja hogy ez normális jelensége????

És tud valaki ajánlani egy normális nögyogyászt Zugló közelében, aki ért a Merkforminos Babákhoz?

Gőzöm sincs hogy most mi a tehendő, szedjeme tovább a metet.vagy ne???
ha bármilyen tanácsotok van. segitsetek.

köszönettel Edit
gijane

gijane!
Én a helyedben minél hamarabb nézetnék progeszteron szintet(vérvétel, akár egy magánlaborban, Pesten több is van), segíthet a vetélés elkerülésében, ha kapsz progeszteronpótlást!Persze, ha kell.Én is nagyon friss terhes voltam, mikor először mentem, de jó, hogy mentem!12.hétig kellett szedni, és nem lett semmi baj.
Orvosban nem tudok segíteni, sajnos, nem vagyok pesti, esetleg nézd meg a www.pco-szindroma.hu oldalt, van rajta orvosajnánló, hátha találsz a közeledben.Drukkolok neked! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Ja! A metet NE hagyd abba!!!12.hétig mindenképpen javasolni szokták, segít megelőzni a vetélést, utána a cukorterheléstől függ, én pl.szedem.
Vigyázz magatokra!

Kép
Kép
zazzy

Gijane szia és gratulálok!

Pocakfájás normális,ha csak nem írtóra görcsölsz! rendeződnek odabenn a dolgok,vagyis pocaklakó már rendezi! Én feküdtem pihiztem amennyit csak tudtam, magneB6-ot szedtem (3*2) és esetleg pár korty vörösbor.
metet érdemes szedni! én végig szedtem.
Nőgyógyászt nem tudok, de talán nem is az a lényeg,hogy a metforminhoz értsen, hanem szakmailag 100-as legyen és neked szimpi!! A metet te döntöd el,hogy akarod e szedni vagy nem és endokrinológus/diabetológus.

Minden jót!
Vendég

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszát.
örőlök hogy számíthatok rátok.
Tegnap voltam nőgyogyásznál, azt mondta hogy gyönyörü és mivel görcsölök kiírt táppénzre. Veszélyeztetett terhes lettem. Elájulok,
Nem tudom hogy még hogy adom be mindezt a munkahelyemen. Veletek volt ilyen?? Én hiszek benne hogy 2 hét betegszabi után minden rendbe jön és visszatudok menni dolgozni. Mert kellene a pénz. Rettegek hogy mi lessz. ugyérzem mintha a világ terhe lenne rajtam. A nögyogyi szerint ne szedjem a gyogyszert mert nincs még róla semmilyen kimutatás hogy nem okoze kárt a babában.
Azt hittem ha valaha valóra válik az álmom és végre terhes leszek, olyan boldog leszek hogy le se fogok tudni szállni a földre. De most földbe gyökerezett a lábam.

Bár tudnám mi a legjobb. Ölelés mindenkinek.
UI: sory a sírásért.
gijane

gijane!
Nem mondok véleményt a nőgyógyászról...Sajnos nagy részük ilyen, fogalmuk sincs a pco-ról, és csak riogatják a kismamákat.
OLVASGASD A www.pco-szindroma.hu oldalt!!!!Találsz egy csomó cikket terhesség, pcos, met kapcsolatáról.Az se bízonyított, hogy ártalmas!!!Sőt!!!Itt a régiek közül sokan vannak, akik VÉGIG szedték, és semmi probléma nem lett, gyönyörű babák születtek!
SAJÁT DÖNTÉSED!Nekem 12. héten rossz lett a cukorterhelés, így orvosi utasításra szedem, de saját felelősségre is szedtem volna!Inkább 2 szem gyógyszer, ami kordában tartja a cukromat, mint inzulin!!!
Én a helyedben biztosan nem hagynám abba!12.hétig tuti nem!De te tudod.Endokrinológushoz nem jársz???Fontos az ő felügyelete is, legalább annyira, mint a nőgyógyászé, mert a cukorra, inzulinra, hormonokra neki kell felügyelni, a nőgyógyász nem belgyógyász!!!

Simán elképzelhető, hogy vissza tudsz majd menni dolgozni!De most pihenj minél többet!Az én lábam is földbe gyökerezett annó, pedig másfél éve vártunk már, de pont akkor derült ki, hogy úgy tűnik, alulműködik a pajzsmirigyem, megijedtem, hogy most mi lesz, de a baba gyönyörűen rendbe tette a hormonjaimat! :wink:

Én úgy lettem veszélyeztetett terhes, hogy igazából nem is vagyok.Muszáj volt, mert főnököm nagyon bunkó volt, épp azt nem mondta, hogy képzelem, hogy terhes vagyok, úgyhogy inkább fogtam magam és eljöttem. Tanár vagyok, szept elsejére már találtak mást, úgyhogy nem bánom egy cseppet sem!

Írj nyugodtan, ha bármi kérdésed van, a metet pedig gondold meg.Bizonyítottan segít megelőzni a vetélést a 12.hétig.És mondom, nagyon sokan szedték, és semmi baj nem lett.A rossz értékek nagyobb bajt okoznának.

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok,

A már babás metes PCO-soktól szeretném kérdezni, hogy hány hónap met szedés után rendeződött a ciklus, ill. sikerült teherbe esni?
Jó lenne egy kis bíztatás, minta...

Én most kezdem az 5. hónapot, az elmúlt hónapban még mindig nem volt spontán p.é. UH alapján, ezért a MM-es Arnold doki Clostit javasolt ebben a ciklusban. Előtte bő 2 évig nem jött össze a bébi, ill. fél éve igen, de sajnos elhalt a 6-7. héten... :cry:
Na akkor váltottam dokit, hiszen a korábbi ráírta a kényszer-abortuszos zárójelentésemre, h. további teendő nincs. Semmilyen vizsgálatot, kezelést nem javasolt, rábízta volna a dolgot a -hozzám ilyen szempontból nem túl kegyes- természetre. Egyébként az amúgy átlag 60 (néha 80) napos ciklusaim 41-45 naposak a met óta, ill. hőgörbék is bifázisosak, de se baba, és múlt hónapban pé.se volt. :(
Egyébként nem igazán kellett volna fogynom, de a szépen tartott diéta miatt lement vagy 6 kg, sportolok is rendszeresen, szóval mit tehetek még a sikerért?

Bocsi a kifakadásért....
nocciola
Budapest II. kerület

Gijane, gratulálok! Vigyázz magatokra!

Nocciola, én még nem vagyok babás..., de már több mint egy éve metezek. Mindenkinél másképp hat. az jó hogy fogytál, és hogy rövidültek a ciklusaid az is jó. Volt nekem is olyan met mellett hogy nem volt pém... Türelem az kell mindenképp. Fel a fejjel és szerintem jó úton vagy.

Ebben a ciklusban kaptam clostyt... Mi lesz a vége? nem tudom. .. De már egy 35 napos ciklusnak is örülök majd...
mókica

Nocciola!

Üdv! jól csinálod! Haladsz! Nekem 20-as a BMI-m kb 6hónap után lettek pé-s ciklusaim és 15hónap után lettem kismami kis rásegítéssel...sajnos tényleg türelem kell, aztán ha 1év után nincs baba lehet tovább vizsgálódni...kiskatonák,petevezetékek stb..de ha már sikerült spontán biztosan fog hamarosan érkezni hozzátok is a gólya

Mókica+++++++++++ Tüszőrepi uh is volt?, Mit láttak?
Vendég

Sziasztok!:-)

Hogy vagytok?
Én egy örömhírt kell megostjak Veletek:) A hormonjaim rendbejöttek...teljesen normálisak (eddig még soha) Az FSH, LH arány is...minden. Viszont az is kiderült, hogy mi a bibi nálam. A sárgatest hormon.... nagyon kevés...nulla egész valamennyi...
Megnézik a párom kiskatonáinak számát, és ha ott ok minden, akkor stimulálunk clostyval.. ha ott nem ok, akkor lombik. Ezt mondta a dokim. Remélem ott ok lesz minden! (Jó, hogy elkezdtem emelni a met adagot, meg is van az eredménye:-))
Puszi Nektek, és mindenkinek minden jót kívánok!!!!
KITARTÁS!
Ebből kell a legtöbb, és ebből van a legkevesebb, tudom....de muszáj:))
üdv.!
tünczy

Mókica, 7kincs,

nagyon köszönöm a biztatást. Igen, asszem túl türelmetlen vagyok, talán a két év "üresjárat" miatt, amíg hittem az olyan nődokiknak akik csak Elevitet és türelmet javasoltak, alapos kivizsgálás helyett. Az, h. végre úgyérzem, h. KEZELNEK, megnyugtat, és optimistábbá tesznek a jó példák is.
Ma megyek diabet.konzira és rövidesen az 1. closti reakcióról is lesz képem. Aztán ha lesz egy pé.-es ciklusom akkor néznek végre sárgatest hormont is. Ha jól tudom ennek a hiánya (ami gyakori PCOS-ban) vezet vetéléshez, elhaláshoz, szóval időben pótolni kell.

Hova jártok dokihoz egyébként?

Sziasztok!
nocciola
Budapest II. kerület

Sziasztok! Én még új vagyok itt és szeretnék egy kis segítséget kérni. 6 évig kezeltek a nőgyógyászok úgy hogy minden ok és nem lehet segíteni a rendszertelen mensen. 22-évesen a bőrgyógyász azt mondta pubertálok. 6 év alatt 5 insem, 3 lombik és senki nem mond semmit. Most teljesen kiakadtam :twisted: és saját kutatás alapján jöttem rá ami nem volt egyértelmüen leirva hogy PCOS vagyok és felesleges hormonozni. Ha valaki tud Nyíregyházán egy jó endo dokit mert (Benkő doktornőt) aki a pco.hu-n fel van tüntetve sehol nem találom. Sziasztok Anikó29 voltam[quote][/quote]
Vendég

Sziasztok!

Tünczy gratulálok, mióta szeded a metet??
Sztem kell időt adni a szervezetünknek closti,insem vagy lombik előtt!! mi 1év után mentünk insemre..hormonok felboríthatják a még nem tökéletesen működő dolgokat,stabilizálódj kicsit sztem.
A párod jó ha kivizsgáljátok, progit pedig sima ciklusban is kaphatsz ha nézitek a tüszőt,esetleg tüszőrepi és aztán mehet a progipótlás! Persze ha minden rendben a párodnál...sajnos tudom,hogy lelkileg és pénztárcailag is megterhelő ha korán kezdődik a "turbózás".

Niccola nekem 18éves korom óta nem volt rendes mensim, minden doki mást mondott..lapar stimuk stb..26évesen kezdtem a metet 28évesen szültem! 7kemény évet vártunk babára...türelem babát terem ez tuttttti! :wink: :)
Nagyon sokan vannak akik stimi,lombik inszem után spontán babásodtak mettel! Nekem kellett kicsi segítség , jókor és lett is eredménye!

Loviné én Debrecenben tudok csak! Esetleg érdeklődöm nyíregy felől is..ha lesz infó írom!
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?