Új privát üzeneted érkezett!

Előfordulhat, hogy lelkiismeretfurdalás, szégyenérzet gyötör: "Életet akartam adni a gyermekemnek, nem halált. Eddig bennem növekedett, most már üres vagyok, nem érek semmit. Miért nem voltam képes kihordani, vigyázni rá? Miért nem tudtam megajándékozni a férjemet egy egészséges kisbabával? Miért nem tudtam megvalósítani a legnagyobb álmomat?" Talán megnyugtat az a gondolat, miszerint élet és halál nem a mi kezünkben van, hanem egy felsőbb hatalom dönt róluk. Talán egyszer megértjük, hogy miért éppen így kellett lennie. Próbálj megszabadulni az önvádtól vagy mások hibáztatásától. A halál nyomában mindig számtalan megválaszolatlan kérdés és kétely marad. Mégis: lassan, apró léptekkel, de el kell engednünk a halottakat.
Neked egy aprócska, fiatal élettől kell búcsút venned. Olyan sok minden lehetett volna belőle, annyi mindent szerettél volna átélni vele. Úgy érezheted, vele együtt a vágyaid és elképzeléseid is megsemmisültek. Házasságotok jövőjének egy darabja, az új család képe is meghal a kisbabátokkal, és ez próba elé állít benneteket.
A férfiak máshogy gyászolnak: hajlamosabbak lenyelni fájdalmukat, amit az anya hidegségként élhet meg. Az apának nem jár szülési szabadság vagy táppénz, neki "erősnek kell lennie", pénzt kell keresnie - egyáltalán nincs tehát könnyű helyzetben ő sem. Fontos, hogy a pár egyik fele se próbálja ráerőltetni saját érzéseit a másikra, és kölcsönösen hallgassátok meg egymást, legyetek türelemmel a másik iránt. A nemi életet, amely most különösen terhelt (hiszen a szexualitás elválaszthatatlanul kapcsolódik egy új élet keletkezéséhez), jó, ha az intimitás más formái váltják fel egy darabig - különben is: szültél, és pihenésre, higiéniára van szükséged a tested visszarendeződéshez.
Lehetséges, hogy a baba születése utáni első menstruációt különösen nehezen éled meg testileg is, lelkileg is: a szokásosnál jóval erősebb vagy fájdalmasabb lehet a vérzés. Míg sok anya örül, hogy minden rendben működik nála, másokat elszomorítja, hogy a teste máris felkészült egy újabb kisbaba fogadására. Az újabb terhességet azonban nem szabad elsietni, még a látszólagos testi visszaállás, és az esetleg rendkívül erős gyermek utáni vágy ellenére sem. A léleknek is meg kell adni, ami az övé, és legalább fél, de inkább egy évet célszerű várni a következő próbálkozások előtt. Az elveszített kisbabád, bármilyen fájdalmas is, soha nem foganhat meg benned újra. Várd ki türelemmel azt az időt, mikor képes leszel méltó helyére tenni a következő gyermekedet a családban: a meghalt testvére mellé, nem pedig a helyébe.
Ne feledd, hogy segítséget kérni nem szégyen: ha úgy érzed, nem tudsz megbírkózni a fájdalommal, keress önsegítő csoportot, internetes fórumot, fordulj nyugodtan pszichológushoz, pszichiáterhez. Rendjén való, hogy a gyermekét elveszített szülő úgy érezze, a poklokat járja meg. Sokáig tart és nagyon nehéz - de még éppen eliselhető. Talán segít, ha arra gondolsz: a közelséged nagyon fontos volt a kisbabád számára. Minden bizonnyal érezte a szeretetedet, és hogy megpróbáltad azt, ami a hatalmadban állt. Talán egy olyan helyen van már, ahol nem létezik fájdalom, és talán egy napon, ha te is végeztél a rád kirótt feladatokkal, találkoztok majd.
kisanyácska

Irodalom:

Márta Guóth-Gumberger - Elizabeth Horman: Szoptatás. Sanoma Budapest Kiadó, 2003
Singer Magdolna: Asszonyok álmában síró babák. Jaffa Kiadó, 2006
Ingeborg Stadelmann: A bába válaszol. Katalizátor Kiadó, 2005

Internet:

angyalokszulei.hu
babanet.hu
gyertyagyujtas.hu
singer.hu
tundi30.blogol.hu

Jó szolgálatot tehet:

Gyógyteák: orbáncfű, citromfűlevél
Aromaterápia: citromfű és rózsa illóolajai
Bach-virágterápia: Rescue Remedy
Homeopátia: Aconitum napellus, Ignatia amara (magas potenciák)

Kérd szakértő segítségét!
kisanyácska

Ennyi volt az episztolám, remélem, nem fárasztottalak le benneteket vele túlságosan, Csajok! Most aztán három napig nem fogok írni, hogy kiegyenlítsem a besokallásotokat.

Egyvalamit kifelejtettem belőle, nem tudom, lehet-e még pótolni.

És: köszönöm Nektek! Biztosan ráismertek, hogy sok minden abból, amit írtam, nálunk itt a fórumon is téma volt. Rengeteget tanultam Tőletek, köszönöm.
kisanyácska

Kisanyácska!

Ma nem is akartam írni,olyan állapotban vagyok..
Kép

Amit írtál ,mindannyiunk tragédiájának egy-egy szeletéből, végtelen szeretettel gyúrt egész...
Köszönjük.

KépKépKép
tünci28

Kisanyácska! Gyönyörű volt:) Szinte majdnem az egészet végigsírtam :cry: Köszönöm, hogy megosztottad velünk:)
Biztos vagyok benne, hogy nagyon sokat fog segíteni mindenkinek, akinek segítségre van/lesz szüksége.

Most jöttem meg a látótól, és csupa szép dolgot hallottam:)

Azt mondta, hogy odafönt hiba csúszott a gépezetbe :), mert néha Ők is tévedhetnek, és azért alakult így Lackókám kis rövid élete. Azt mondja, hogy a magzat kis lelke föl le vándorolgat a terhesség alatt, nincs mindig vele. És a legszebb, amit mondott: Lackókám lelke fog leszületni a kistesóban:):) Persze ő is mondta, hogy még véletlenül sem adjuk ugyanazt a nevet, mert ő egy külön személyiség, de erre a legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna amúgy sem, Lackóból csak egy van:) De olyan jól esett, alig bírtam ki ott sírás nélkül, aztán mikor hazaértem potyogtak a könnyeim. Azt mondta, hogy ő már most azt hitte, hogy babás vagyok, mert annyira ez áradt belőlem első pillanattól kezdve. Folyt.köv., csak félek, nehogy elszálljon, amit írtam.
Vendég

Jaj de jó, Boboka! Hát ez isteni, amit mondott neked a jós. Tényleg, én is ezt kívánnám, bárcsak mondaná nekem valaki ezt, akinek el tudnám hinni! Nekem meg ettől csordultak ki a könnyeim...

Pont az maradt ki a cikkből, amit Te fogalmaztál meg: hogy azért mi is próbáljunk meg más kismamák boldogsága mögé nézve, mert senkinek a gömbölyödő pocakjára nincs ráírva, hogy esetleg hány elvesztett baba vagy reményvesztett év áll mögötte. Pedig ez nagyon fontos.
kisanyácska

nézni
kisanyácska

Jaj Tünci, de sajnálom, hogy ilyen szomorú vagy... MI történt?
kisanyácska

Azt mondta, hogy a testem teljesen rendben van, bármikor jöhetne a baba, de a lelkemnek még pici időre szüksége van. A kistesó nagyjából akkor fog születni jövőre, ahogy idénre Lackóval voltam kiírva (aug.27). Császárral fogok szülni, de nem azért, mert valami baj lesz. Szépen, időre születünk majd. Szép, egészséges gyermek lesz, és majd mérnök lesz (hál Istennek az apja eszét örökli:)). 5 év lesz közte és a lányom között, aki egy kis királynő lesz (finnyás és divatmániás), több nyelven fog beszélni és nagyon sokat utazni. Őt is császárral szülöm majd, és vele elég sokat fogok majd hányni a terhesség alatt.

Hazajöttem, és azóta hálálkodok Lackónak:) Ennél többet nem is kívánhatnék az élettől. Persze, tudom én, hogy a kistesó az kistesó lesz, és nem Lackó, de ez nagyon megnyugtató számomra.

Még azt is mondta, hogy az, hogy ilyen rövid ideig lehetett csak köztünk, azt nem azért volt, mert neki ez volt a küldetése. Akárhányszor leszülethet a lélek. Csak ő most inkább úgy döntött, hogy egy egészséges testben szeretne majd élni. És mi majd várjuk SZERETETTEL:)

Lányok, csak ajánlani tudom a hölgyet. Ha valaki pesten jár, és elszeretne menni hozzá, priviben megadom a számát. + majd megyek még egy asszonyhoz, aki a lelki dolgokat "oldja fel".

És olyan dolgokat megmondott, hogy csak pislogtam nagyokat. Van ebben valami higgyétek el:):)
Vendég

Betti: küldöm neked a virtuális ölelést. Próbálj beszélni te szegény, hogy a férjed megértse mi megy benned végbe és ne okozzon bánatot neked. Nálunk is nehezen ment ez.

Leda: úgy látom földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül mindenkiből kibújt egy kicsit az eddig visszafojtott mérge. :lol: :lol: :lol:
A névválasztásnál mi is kaptuk ám az áldást. De nem bántam meg, hogy nem hallgattunk senkire. Igaz soha nem értik meg elsőre, de mi imádjuk. Egyébként én azt nem értem, miért jó az, ha az óvodában öt egyforma nevű gyerek van??? Az évfolyamomon az én nevemből mindig csak egy volt. Kisanyácska meg olyan impulzív, ezer féle dologgal foglalkozik, mindig bedob egy zenét, felhoz egy témát amire lehet reagálni. Erre gondoltam :D Leda, már megint rádöbbentem, hogy az emberek mennyire nem értik egymást. Leírunk valamit és az biztos, hogy lesz aki teljesen mást vesz ki belőle.

Kisanyácska: én is most kezdtem a néptáncot. Csak olyan műkedvelő szinten. Mindig is vágyam volt, bár nem vagyok valami géppuska lábú. De imádom!!! Már tudok a fejemen egy üveggel is ropni :oops: Elgondolkodtam és szerintem nem könyvet kellene írnod, mivel tanulsz pszichológiát te legyél annak a mozgalomnak a
vezetője, ami kiköveteli a hasonló helyzetben lévő anyáknak a szakemberi segítséget. De komolyan! Minden szempontból te vagy a megfelelő. Na mit szólsz??? Kíváncsi vagyok én is ám a cikkre. Nekem már bevált, ha valami bánt kiírom magamból és így már nem is olyan szörnyű.

Úgy látom Bettin kívül mindenkinek elég jó a kedve.
hettuli

Boboka!

Nekem is ajánlottak egy pesti kineziológust (kinezre gondolsz te is, csak az "oldás" miatt tűnt úgy nekem). Akkor lehet, hogy a talink előző vagy másnapján beugranék a jósodhoz meg a kinezemhez is. Vagy az már túl sok lenne a jóból, túl intenzív :?:
kisanyácska

nem tudom Lányok,nagyon odavagyok..a párom úgy ment el dolgozni, hogy jól összevesztünk...
ilyen mély kétségbeesést már mostanában nem éreztem...

csak bömböltem órákon át, hogy kérem vissza a kislányomat, adják vissza,csak őt akarom....kérem vissza!

nem tudom abbahagyni,nem tudom már mit csináljak..a férjemmel is egyre rosszabb,nem jutunk túl ezen...

KépKépKép
tünci28

Bárcsak visszakaphatnád, Tünci! Bárcsak ringathatnád a karodban most is... Bárcsak lenne akkora hatalmunk, hogy visszaadjuk neked...
kisanyácska

Boboka, ez nagyon szép! Biztosan sok reményt merítesz abból, amit hallottál. Párodnak elmeséled?
kisanyácska

Kiakadok ettől a babanettől!!!

Direkt frissítettem és néztem, órák óta nem írt senki, amikor meg elküldtem akkor látom Kisanyácska cikkét :evil: :evil: :evil:

Gyorsan el is olvasom!!!!
hettuli

Kisanyácska, akkor majd priviben elküldöm a címét meg a tel.számát.

Nem tudom, hogy kineziológus e az "oldó". Csak mondta a látó, hogy még a baba előtt mindenképp menjek el hozzá, mert marha sok számmisztika jelenik meg. Mondjam el neki a történetemet (már gyerekkorból is), és ő leveszi a lelkemről a nyomasztó dolgokat.

Drága Tünci! Nagyon sajnálom :cry: És pont most nem voltunk itt kora délután:(
Min vesztetek össze a férjeddel?

Hidd el, hogy túl fogtok jutni ezen az ingadozó lelki kapcsolaton. Csak ehhez is idő kell. Ott van nektek a felújítás, az idióta munkások, a sok határidő csúszás. Emellett alig pár hónapja ment el Viola. Hidd el, neki sem könnyű. És emellett még mosolyogva helyt kell állnia a munkahelyén.
Tudom, hamarosan neked is mosolyogva kell végigcsinálni ugyanezt, úgy, hogy legbelül sírsz, de próbáljatok most egy kicsit türelmesebbek lenni egymáshoz.

Küld el a haverjaival egy focimeccsre, vagy pókerezni, vagy lehet, hogy tényleg most lenne itt az ideje egy kicsit elmenni pár napra kettesben.

Neked is marha sok minden volt azért az elmúlt héten:
gyerek látogatás
háziorvos, munka intézés,
munkások
háztartás stb.
Gondolom a munka miatt is egyre feszültebb vagy, hogy milyen helyre kerülsz, időbeosztás stb.

Mély levegő, forró fürdő (és nem tudom, hogy ezt ki szabad e írni ide:)), de le van szarva minden!!!

OK? :wink: :wink: :wink:
Vendég

Tünci! Ezt Neked küldöm:

Kép

Nézd, nem a felhőtlen boldogság van egyikük arcán sem... Vannak nehéz pillanatok, napok, hetek, hónapok. Tudod, ez olyan, mint a kerék egy pontja: ahogy megy előre, soha nem marad mindig lenn... egyszer csak elkezd emelkedni. És aztán újra megindul lefelé, de akkor már egy más helyen ér földet. Mindig lesznek jobb és rosszabb idők egy pár életében.

A kérdés az, hogy akarunk-e küzdeni a másikért. Nem a másik ellen, hanem a másikért. Azért, hogy együtt maradjunk.
kisanyácska

Kisanyácska, persze, elmondom apának, amint hazaér. Azt mondta még a nő, hogy nagyon megviselte / megviseli őt is lelkileg az, ami történt. Meg, hogy nagyon várta ő is Lackót.

Nem azért írtam, hogy ciki, mert pasi, és belekukkant, csak ilyenkor úgy érzem, hogy ez a hely mintha egy másik dimenzió lenne nekünk, a mi kis intim szféránk:)
Persze örülök is ilyenkor, mert azt jelenti, hogy érdekli a mi kis lelkivilágunk, de persze ezt soha az égvilágon nem fogja kimutatni:)
Egyébként csak pár sort szokott olvasgatni.

Ja, meg az elején kicikizte az itteni nevemet :twisted: :roll: és ilyenkor mindig megkérdezi, hogy mit írt boboka? (persze kis éllel a hangjában :lol: :lol: :lol: )
Vendég

Épp ma kétszr hyvtama z igazgatót, enm tudtunk beszélni, végül felhívott a titkárnő, hogy kéri az ig.,hogyha nem nagy kerülő akkor hétfőn menjek be hozzá beszélni...Nem nagy kerülő???Vidéken lakom....mindegy bemegyek,persze gondolom ő meg nem elsz ott...

A párommal tegnap este óta mindenen csak a szóváltás van...tegnap nem söpörtem fel..ilyen hatalmas gond van...vagy ha nem az, akkor valamit hagyok az asztalon..vagy leveszem a fűtést, vagy túl felcsavarom...vagy nem adok enni a kutyának, vagym inek öntök annyi tápot..valami mindig van...szerinte már nem találom fel magam az a bajom...meg hgoy olyanon gondolkodom, amin már nem kellene..mert ő 16 órát dolgozik..

Nem tudok tovább megértő és türelmes lenni a férjemmel,mert ő tehet arról ,ahogy most vagyok!!!

Csak a Kicsikémet akarom,akit szerethetek,egymással szemben nem lennének elvárások, amiknek nem tudnék megfelelni..csak szeretni akarom és hogy Ő is szeressen!
Nem akarok már tovább kínlódni.Sose lábalok ki ebből..

KépKépKép
tünci28

OK Boboka, köszi.

Tünci, én is úgy gondolom, mint Boboka, nem akartalak nyagatni vele, de szerintem is igaza van: most kellene elmennetek ketten együtt valahova, egy kicsit föllélegezni és nagyívben tojni az egész kupac sz#rra, ami körülöttetek van. Szerintem megérdemelnétek...
kisanyácska

Elolvastam a cikket Kisanyácska! Azt hiszem beleírtál mindent amit csak lehet. De én azért úgy érzem, igazából azoknak fog ez sokat jelenteni, akik érintettek. Valószínű, hogy a "boldogok" elolvassák és nem foglalkoznak vele tovább. Így első olvasatra ez volt az érzésem.
hettuli

Tünci, dehogynem!!!

Mikor volt utoljára, hogy leültetek pl. borozgatni a férjeddel? Meg kéne ejteni lassan. Persze nem egy kötelező jellegű beszélgetésre gondolok, az nálunk sem működik, ha én azt mondom, hogy most akkor ülj le, igyál egy pohár bort és tessék beszélgetni:). Vagy csak menjetek el sétálni vagy vacsizni egyet. Lépjetek ki egy kicsit a megszokottból, hacsak egy fél vagy egy órára is.
És hidd el, nem a férjed miatt tartasz itt. Ez az egy dolog szerintem az életünkben az, ahol magunkat kell összekaparni a földről, mert más nem teszi meg helyettünk sajnos.

Ja, és még a nő azt is mondta, hogy nagyon jók a megérzéseim, már már boszorkányos :roll:
És most azt érzem, hogy rendbe fog jönni minden.
Tünci, no para :!: :!: 8) :wink: :lol: :P
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.10.17 15:35-kor.
Vendég

Hettuli!

Ez a mozgalom nem is olyan rossz ötlet. Majd éneklem a Fel, fel ti büszke édesanyák című nótát zászlóval a kezemben, Ti meg mögöttem masíroztok... :lol: Látom már a lelki szemeim előtt! Bejönne nekem ez a vezető szerep! 8)

Amúgy mi a neved, hogy nem volt egy sem az évfolyamban ilyen névvel? Bezzeg a szüleim nekem is azt hitték, különleges nevet adtak, aztán mire körülnéztem, gimiben már 5-en voltunk X-ek...

Jaj ne, azt írod, impulzív vagyok? Azaz indulatos? :roll:
kisanyácska

Tünci!!!
Jaj, te szegény! Ne hidd, hogy a férjed az oka mindennek. Ezt nem teheted vele. Próbáljatok meg kiegyezni egy köztes megoldáson. Beszéljétek meg ő mit vár el tőled, te mit tőle és mindenki engedjen egy kicsit a másik javára.
hettuli

ösztönző erejű,hirtelen cselekvő=impulzív

KépKépKép
tünci28

Hettuli:

úgy értem 5-en egy osztályban... most meg 3-an a csoportban :x

valószínű igazad van a cikkel kapcs. de talán lerakódik belőle valami a szürkeállományukban.

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

:D Kisanyácska: Tünci megválaszolta! Főleg az eleje!!!
hettuli

Tünci, ezt honnan nézted ki? :D

Hettuli, azért szeretem ám a nevemet így is! És a gyerkőcöt hogy híjják? Te viszont tisztára Juli vagy nekem, biztos csak az összecsengés miatt.

Csajok, mennem kell, mert megöl!

Tünci, szállj el, szárnyalj!
kisanyácska

Na, akkor megnyugodtam. Ez mindjárt hízelgőbb. :)

(mondjuk nagyon indulatos vagyok sajnos, de ezt senkinek nem árulom el!)
kisanyácska

De mit csináljak, ha már egyáltalán nem akar beszélni velem...egy üres dobozzal vagyok türelmes...
Semmiről sem beszélünk,neki ilyennek nem kellek.Neki csak a mindig vidám, pörgös Tünci kell..De nem tudok még ilyen lenni..ha széteröltetem magam ,akkor se...nekem meg nem kell ez az érzéketlen ember..

Hiába könyörgök, hogy legalább Fehérváron mozduljunk ki..ő fáradt, ha végre van egy kis ideje,akkor ne kelljen menni sehova..

Az meg, hogy elmenjünk valahová néhány napra ,lehetetlen..lányok nem viccelek,annyira feléltük minden tartalékünk, hogy lesz ,amit már csak folyószámlahitelből tudunk kifizetni..és még akkor sem látszik a fény az alagút végén..most kb 1 millióval léptük túl a keretet...

KépKépKép
tünci28

Tünci: Boboka szerintem nagyon jól látja, magadnak kell felállni a földről, ha nem hagyod, hogy segítsen bárki akkor ott is maradsz! Nincs hatalom aki visszaadná neked Violát. Ha lenne akkor a férjed tuti elintézte volna már!!!

El kell engedned Violát oda, ahová tartozik!!!
hettuli

Tünci, privi ment
Kisanyácska, mindjárt megy :wink:
Vendég

Tünci: biztosan nem érzéketlen ember. Nagyon-nagyon szeret téged!!! Nagyon-nagyon szeretett volna egy családot, annak szép otthont teremteni. Most viszont se boldog feleség, sem imádott kislány, se pénz, ház még nincs kész, semmi jóra nincs kilátás...
hettuli

Hettuli, Tünci nem azt nem szeretné, hogy segítsenek neki (hiszen akkor nem lenne itt), hanem egy kicsit több együttlétre vágyik a férjével.

Tünci, akkor egy romantikus vacsi otthon? Gyertyafénnyel, és kis zenével? (mondjuk ez így leírva tényleg csöpögős, még sosem csináltam gyertyafényes zenés romantikus vacsit:):))
Zene nélkül szolidabbnak tűnik :roll:
Vendég

Képzeld el, hogy 16 óra munka után hazaér és ott látja az összetört feleségét kisírt szemekkel. Ezt szerintem egyik pasi sem bírja sokáig.

Nálunk is úgy működik, ha a férjemnek rossz a kedve vigasztalom és nem terhelem a saját problémáimmal, fordított esetben viszont gyakran még ő háborodik fel, hogy mi a bajom már megint. A pasik nagy része sajna ilyen.
hettuli

Hettuli,most aztán a szívemből szóltál... :cry: semmi sincs...

megyek Lányok, majd jövök, ha összeszedtem magam.

KépKépKép
tünci28

OK Boboka, ezt tudom. De addig amíg így látja a férje nem fognak egyről a kettőre jutni. Szegénynek elfogyott az ereje, türelme. Ha mondjuk egy zenés gyertyafényes vacsorát ütne össze valamikor és nem sírdogálna, akkor lehet, hogy a férje is máshogy viszonyulna hozzá. Vagy nem értesz egyet???
hettuli

Tünci: a jó az te lennél neki...
hettuli

Tünci

Úgy sajnálom ami most van veled. Bobokának igaza van ahogy olvastam vissza benneteket, nekem is egy meghitt otthoni vacsi jutott eszembe. Próbáld meg. Hidd el el fog kezdődni valami. A beszélgetés. Most én is küldök neked egy óriási nagy ölelést.

Kép

Kép
melcsike70

Szia Melcsike, végre, hogy jöttél:)
Vendég

Boboka

Annyira örülök csupa-csupa jót irtál. Annyira féltettelek komolyan, hogy mit fogsz hallani, de most nagy öröm van a szivemben miattad. Én tudom hogy ennek igaznak kell lennie, mert én is hiszek az ilyen dolgokban. Úgy lesz komolyan. ............... :cry: Bocsáss meg örül a szivem neked azért is pityeredtem el.

Én ma egy kicsit eltüntem a félhomályba. CSak a Bogikámmal voltam. Magam mellé tettem az ágyon és jöttek , jöttek a gondolatok. És jó volt vele lenni megölelni, éreztem őt. Szerintetek normális vagyok? Ugye nem baj hogy magam mellé vettem a kis urnácskát? Ma 2 hónapos. Beszéltem a párommal Ő is egész nap Rá gondolt és csak neki is pörögtek a gondolatai azt mondta. Látjátok ez nekem annyira jó mi együtt vagyunk lelkiekben is. :cry:

Hettuli

Hidd el nem olyan könnyü a sirdogáláson urrá lenni. Kellenek a könnyek hogy e lelkünk jobban legyen én tudom nem vagyunk egyformák. Tőlem is kérdezték tegnap előtt honnan jönnek még a könnyeim 2 hónap után, De vannak és minden nap és még érzem hogy nagyon sok könnyem van nekem is.

Kép

Kép
melcsike70

Tünci privi ment.

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike, normális vagy, nyugi:)

Mondjuk ezt én így tuti, hogy nem tudnám, nekem az a megnyugtató, hogy tudom, a templomban van a kicsikém. Én akkor nyugodtam meg igazán, amikor megvolt a temetés, és elhelyeztük a kis drágámat. A kis lelke úgyis mindig velünk van. Mindenkinek másképp jó, ahogy Kisanyácska is leírta. És amúgy is, bárki bármit mondhat, te mindig csak azzal foglalkozz és csakis úgy csináld, ahogyan neked/nektek jó.
Bocsi, hogy ilyet kérdezek, ha még nem szeretnél, ne beszélj erről: mindig majd otthon lesz Bogika urnája?
Barbikára ez nincs nagyon hatással lelkileg?

Tünci, gyere lécci léccci léccccccci :)
Vendég

Boboka

Barcinak nem hiszem hogy lelkileg baj lenne. Szivesen készit ajándékokat és beteszi a Bogikának. Végül is amikor szóba került akkor Ő is azt mondta, ne vigyük ki a temetőbe. Majd én azt szeretném ha sok- sok év múlva mennem kell egy helyen legyünk. Érted ugye? Mit irok ezzel.

Kép

Kép
melcsike70

Ja és a Barci hál' isten nem szomorú meg éli a maga kis életét ahogy eddig. Csak tudja hogy van egy kis tesója aki Angyalka lett. Az iskolában is kérdezték tőle van e testvére és elmesélte hogy mondta hogy van kis tesója csak megh.... És akkor kérdezte ugye anya azért még a Bogika a kis tesóm lesz mindig. De nem szomorú meg nem sirdogál. Hát meg én is figyelek arra, hogy ne lásson sirni.

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike persze, értem, amit írsz. Én is úgy tervezem, hogy majd nagyon soká, de én is Lackóm mellé szeretnék majd kerülni. Sőt, ilyen még régebben sosem jutott eszembe, meg elég morbidnak találtam, de múltkor mondtam férjemnek, ha majd lesz erre pénzünk, vegyük meg az urna helyünket. Tudom, remélem, hogy még legalább 60 évig nem lesz rá szükség, de akkor is, megnyugtató lenne számomra.

Örülök, hogy Barbika ilyen aranyosan fogadja a dolgokat.
Vendég

Boboka privi ment.

Kép

Kép
melcsike70

Válaszoltam:)

Betti, ma nem adtam postára, majd holnap :wink:
Vendég

Jaj tényleg megkaptam a családipótlékot az egy hónapot.

Kép

Kép
melcsike70

Boboka

Elküldtem privibe

Kép

Kép
melcsike70

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?