Új privát üzeneted érkezett!

Detti!
Köszi a linkekete!Ezeket én is megtaláltam.Csak ebből számomra nem egyértelmű,hogy egy doboz mennyi homokot tartalmaz illetve hogy hány forma található benne.Vagy ha megveszek két különféle készletet,akkor vegyek-e mellé még pluszban homokot.
Azért ez az újabb bölcsis sztori nem hangzik valami túl jól!!!Nem irigyellek,de teljesen átérzem az új kisfiú szüleinek a helyzetét is.Most is csak azt tehetitek,amit eddig: nagyon sokat beszélgettek arról,hogy milyen rossz ez annak a kisfiúnak és mennyire boldogok lennétek,ha Ambrus és Bernát segítene neki.

Igen,igen,igen!!!megyünk jövőre is a Kolpinba!Ugye csajok?Áprilisban abba maradtunk!Én szívesen megszervezem megint (az időmbe belefér).Ha lesz rá érdeklődés,akkor valamikor decemberben majd beszélünk róla.Arra gondoltam,hogy jövő év elején(januárban) foglalhatnánk le a szállást,így tervezhető mindenkinek és anyagilag meg már karácsony utánra kerülne a előleg fizetés is.
Aki tavaly nem volt,azt szívesen látjuk,várjuk!!!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Hello!

Csak gyorsan, mert mindjárt itt lesz Brigi a manóval. :D

Lécci-lécci a Kolpingot valamikor február- márc elejére tegyük!!! Nem tudom mennyire mondtam már nagy nyilvánosan, de mi azt tervezzük, hogy hosszabb időre kimegyünk anyuékhoz Floridába ha befejeztem a sulit. Kb márciusban indulnánk. Nagyon jó volna még előtte töltődni egyet Veletek. Gondolom ott az elején nem nagyon lesznek barátaink....

Szakdoga halad, ha konzulens rábólint a kérdőívemre, megbombázlak vele titeket. Amúgy már van 26 oldalam!!!

puszi

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Edit!
Nekünk a kastélyos moon sand van. Ez áll egy felfújható tartó medencéből (értsd ebben játszanak, és így nem hullik szét annyira), 4 formából meg egy lapátból (ezeket láthatod a dobozon) és 1,5 kg homokból. Ja, meg egy mezőt ábrázoló kartonlapból, amit a medence aljára lehet tenni. Ha engem kérdezel, akkor szerintem vegyél egy ilyet (csak ebben a típusban van benne a medence) meg még valami olyat, amiben jópofa formák vannak, és tudod, hogy leköti a srácaidat. Mi úgy játszuk, hogy kihúzom az ikeás kisasztal a metlaki lapos lakásrész közepére, és állnak az asztal körül. Utána meg az ő játékseprűjükkel összesöprünk. Arról nem tudok semmit mondani, hogy több szín összekeverve miként viselkedik, mert ebben a készletben csak fehér színű homok van. Az árra (szerintem) horror: kb. 6000.

Azt azért nagyon gondold meg, hogy menni fog-e a fiúknak a lakásban való homokzás. Nálunk megy, de az első két alkalommal, azért eléggé oda kellett figyelnem rájuk. Az egyik barátnőméknél nem jött be, mert dobálás lett belőle.

Lilla!
Hajrá a szakdolival!

Ovi hírek: némi betegség után ma újrakezdtük a dolgot. 5 nap maradt ki (a hétvégét is beleértve), de ez Bencus kicsit megviselte. Ma nem tudtam eljönni az oviból...Lulka teljesen jól elvan (a kocsiban odafele felajánlotta, hogy majd ő vigyáz a Bencére is), de Bencus ma anyás volt. Holnap medveparkos kirándulás lesz (oda én is megyek), azán majd pénteken újrapróbájuk a normál napirend megszokását. Hétfőn Zsolt is eljön velünk, mert azt tervezem, hogy egy kicsit később (persz azért nem a világ végezetéig húzva) majd lesz olyan, hogy ő viszi őket. Hátha róla könnyeben megy a leválás.

Na megyek, mert korog a pocim...

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Edit,
köszi a tanácsot, én is sebészetben gondolkodtam volna, de a doktornő mondta az urológiát. Egyértelmű, h a sebészetre viszem akkor be:) Picit várok még (hátha múlik..), meg meg is kell szerveznem az egész napos ott várakozást..
Megyünk, én is úgy terveztem!!!! Nagyon jó volt együtt, szóval számítok a jövő évre :lol:

Lilla,
rebesgettél valamit, de azt nem, hogy hosszú időre.. mennyi az a hosszú idő???
(akkor onnantól Te leszel az amerikai ruha beszállítónk? :lol: :lol: :lol: )
Várjuk a beszámolót, hogy milyen Brigi manókája!!!

Brigi,
lesz szülősztori valamikor? Vagy még mindig nem kívánkozik ki belőled?

Háát, Vikóka,
én tisztellek benneteket ezért a benti homokozásért...! Nagyon türelmes anyuci lehetsz!!

Párásító ügyben: nekünk az a pingvin-formájú van (Solac), már 4 éves, jól működik, de tiszta vízkő. Ti hogy vízkőtlenítitek a Tieteket? :(

Kép
nettke

Sziasztok :)

Itt van néhány kép a bámészkodó Emeséről! Aztán írok is, ha lesz időm.

Lilla :)
Sajna a bébiőr érintkezési hibás. Artúr megnézte, elvileg veszi az adást, de a hangerőszabályozónál valami el van törve, ezért nem szól, csak a világításból lehet tudni, hogy van valami. Nem tudta megcsinálni. Ha szeretnéd, akkor majd visszajuttatom, vagy a köv. talinál odaadom. Remélem lesz! :)

Vikóka :)
Egyetértek Nettkével. Kivételesen türelmes anyu vagy! És jólneveltek a gyerekek! Az enyémek tuti széthánynák az egészet. Még akkor is, ha az első néhány alkalommal ott ülnék a szájukban. Nálunk az a sláger, amit anya nem szeret. Úgyhogy, ha kiejteném a számon, hogy ne szórják a földre, akkor adandó alkalommal néhány lapátnyi tuti ott kötne ki, aztán meg, ha elfordulok az egész berendezés. :roll: :roll: :roll:

Nettke :)
Ígérem, hogy megírom, csak azt valahogy nem lehet félbehagyni, ezért nem fogtam még hozzá. :oops:

Kép

Kép

Kép

Puszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!
Itt folyok szét a képek előtt!Egyszerűen gyönyörű ez a kislány!!!Ezek a kerek nagy szemek!!ÁÁÁ!Férfi-bolondító!Apuka hogy bírja a csajok uralmát?

Nettke!
Ha vársz 1-2hetet,az nem gond (ahogy majd idődből telik).De vidd el mindenképp!Ha nincs tünet,akkor is van sérv.És ez is kizáródhat bármikor egy rossz mozdulattól vagy erősebb sírástól!!!!
Nálatok nem kell beutaló a gy.sebészetre?

Vikóka!
A játszószőnyeg (ami mindegyikhez van) az nem ugyanaz,mint a tépőzáras vastagszélű hordtáska?Mert ez utóbbit csak a várépítőhöz adnak!
Szerintem nálunk nem lenne gond a homokdobálás.De a söprű,lapáttal adtál még egy jó ajándékötletet!!! :wink:

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok! :oops:

Tudom, nagyon rég voltam. Nem is csak a sok jövés-menés, vagy a gyerkők miatt, egyszerűen csak nem ültem a gép elé. Hónapokig szinte egyáltalán nem interneteztem, és valahogy nem is hiányzott, a leveleimet is csak néhány naponta néztem meg.
Nem mondom, hogy most visszatértem, de azért igyekszem néha benézni.

Ennyi elmaradást persze nem tudok visszaolvasni, de arról azért értesültem, hogy Brigiéknél megérkezett a harmadik kiscsajszi, nagy gratula hozzá, szuper méretek, nagyon édes! :D Lányok mit szólnak hozzá?

Nálunk amúgy minden rendben, meséljen egy pár fénykép az elmúlt hónapokról:

Krétán nyaraltunk, a vízbe nem nagyon mentünk be, de az a sok homok nagyon bejött
Kép

Megjártuk a Szamária szurdokot is
Kép

Eléggé ellazultunk a nyáron 8)
Kép

Kép

Kép

Közben 2 évesek lettünk...
Kép

...és kipróbáltuk a repülést is
Kép

Most pedig már bölcsibe járunk, nagyon szeretjük
Kép

Kép

Röviden.. :D

Ja, azt láttam, hogy vannak új tagok is, üdv mindenkinek, és jó pocakosodást kívánok! :wink:

Kép
baba888

Sziasztok!

Képzeljétek, végre küldhetem a kérdőíveket! :D Ugye kitöltitek? :) Nagyjából egy 50-50 fős minta kellene nekem. Össze akarom hasonlítani az ikres gyerekesek és az egy gyerekesek nehézségeit. Úgyhogy ha lehetek pofátlan, volna még egy olyan kérésem is, hogy akinek van ikres vagy egy gyerekes ismerőse, küldje majd át nekik is a kérdőívet. Tudjátok: hozz magaddal még egy embert! :wink: Amúgy kb fél óra kitölteni. 8)

Brigi

Hát igen, ettől féltem, azért is mondtam, hogy csak próbáljátok ki a bbőrt. Sztem nekünk se kell, ha úgy gondolod, mehet a kukába. :( Köszi a szőlőt, nagyon fincsi!!!! :D Eme hogy bírta a hazautat? Remélem kellőképpen feltankolt nálunk. :wink: A képek nagyon jól sikerültek! Ha lehetek telhetetlen: szeretném a három kiscsajt együtt is látni képeken (és persze élőben is.)

Nettke

Hú, gáz, hogy nálatok is kijött ez a vízsérv. Ez ilyen gyakori?!! Jó lesz, ha én is érsen leszek.... Azért remélem, h nem kerül nálatok is műtétre sor. :( Ügyik a gyerekek a BHRG-vel! Sajna mi se nagyon csináljuk, mert Robi mostanában mindig jó későn ér haza, az ovi miatt meg korábban fektetünk. :?

Az ameriaki tervekben az van, hogy körülnézünk nekem suli-ügyben (Phd) és Robinak munkaügyben. Ha talál vmit, akkor ugye kint tudunk maradni, ha nem ,akkor max fél év a nagy kaland. Illegálisan semmiképp nem szeretnénk ott maradni, két gyerekkel az felelőtlenség volna... Úgyhogy majd meglátjuk hogy alakul!

Bevásárlás mindenképp lesz, Ti is számíthattok rám! :wink: (Na, most hogy már nektek is érdeketek, h ki tudjunk menni, töltögessétek azt a kérdőívet!!! :wink: :lol: :lol: )

Baba

Szuperek a képek! Azért még egy kis szöveg elkelne hozzá.... Pl bölcsiről bővebben? És te dolgozol v otthon nyaralsz? :wink: Annyira szépek és nagylányok lettek a csajok!! Én még mindig az első taliról emlékszem rájuk, babaként- hiába találkoztunk már azóta. Mindig megdöbbenek hogy telik az idő! :shock:

Kata

Hogy vagytok? Nálatok lesz őszi szünet a bölcsiben? Nem hozunk össze egy talit?

Vikóka

Hajrá azzal az ovival! Nálatok lesz őszi szünet? Nem lesz gond hogy másfél hétig nem mennek? Jól összezavarhatja az újonnan kezdőket.....

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Mi dögrováson. Éjjel semmit sem aludtunk, mindkettő köhög, de a változatosság kedvéért Vendel fulladt, pedig ő nem is szokott. Kint ültem vele a teraszon, de szegénykém állandóan csak a kiságyába akart menni.
Jövök még csak most hulla vagyok.

Lilla!

Mikorra kell a kérdőív? Ma napközben tuti nem tudom kitölteni....., este megpróbálom.

Baba!

Gyönyörűek lettek a csajok és nagyon édesek a bölcsiben.
Azért próbálj néha jönni.

Kata

Kép
kateduo

Kata

Jobbulást! Te szegény- átérzem, én se aludtam, mert Dá egész éjjel köhögött. :( Pedig tegnap reggel hallottam először köhizni és estére már ennyire vacakul lett. :evil: Mi se mentünk ma oviba-reméem a hétvégén ki tudom őket kúrálni valamennyire.

őszi szünetre mit mondasz? félreraktam nektek jópár trikót. :)

kérdőív legkésőbb nov 2-re kell, hogy még legyen időm megbirkózni a statisztikával. :?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok,

Csatlakozom az éjszaka nem alvókhoz :( Csak éppen én voltam szarul, nem a gyerekek. Igaz, ők sem most az egészség jelképei, de szerencsére annyira nem rossz a helyzet.
Mivel Árpi most Frankfurtban van, ezért anyukám tegnap este feljött hozzánk, és most ő van otthon a fiúkkal.
Én meg tök fáradt vagyok, mert éjjel-nappal dolgozom, és már teljesen kész vagyok :(

Lilla,

Kitöltöm a kérdőívedet, de kérek egy kis időt, mert nagyon sok most a munkám.
Elküldtem egyébként kb. 8 ismerősömnek is. Jobbulást Dávidnak!

Kata,

Jobbulást nektek is!

Baba,

Nálatok egyenruhában vannak a gyerekek a bölcsiben? Ez szerintem tök jó dolog. Azért ne hanyagolj minket el :wink:

Képzeljétek, találtam egy lányt, aki 700 ft-ért vállalja a gyerekeket óránként. Tegnap már be is dobtam a mélyvízbe, és másfél órát együtt volt a fiúkkal. A kolléganőm húga, aki máshol is bébiszitterkedik (3 gyerekre vigyáz 500 ft/óráért...), teljesen megbízható.

Detti

KépKép
kiliman

Detti

Jobbulást! Mi bajod volt éjjel?

Tök jó, hogy ennyiért találtál szittyót! Remélem megszeretik a fiúk és beválik!

Kérdőivért hálás köszi előre is, még kicsit ráér, nov 2-ára szeretném összegyűjteni a mintát.

Nagyon köszi, hogy ennyi embernek továbbküldted! Egyikük már tegnap ki is töltötte! 8)

egyébként munkahipotézisem beigazolódni látszik: még egyetlen ikres se küldte vissza (na jó, még az ikresek.hu-n csak most fogom elküldeni), de már van vagy 11-12 egykés. :wink: (gonoszság ilyet feltételezni,de biztos jobban ráérnek?! :wink: )

Úgy látom most mindenkinek hajtós időszaka van, de azért majd lazítunk egy este ugye? Jó volna egy újabb tali.... :idea:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Baba!

De jó, hogy jelentkeztél! Olyan nagyok már a lányok, rájuk sem ismerek! Ha ráérsz majd írj kicsit bővebben :lol:

Lilla!

Majd kitöltöm a napokban a kérdőívet. Egy kérdés: az egy gyerekes anyuka az szó szerint csak egy gyerekes lehet, vagy olyan is akinek több gyereke van csak ikrek nincsenek közte?

Betegeskedőknek jobbulást!

Ditke
ditke62

Ditke

Nem kell, hogy egy gyerekes legyen, csak egyszerre 1 baba. 8) És a lényeg, hogy az első! gyerek születésével kapcs élményekre kérdezek rá. Ezért, hogy az idő megszépítő ereje ne hasson annyira, az első gyerek kora max 4 év lehet (azaz még ne töltse be az ötöt).

nagyon köszi!!!

fúúú, most, hogy nem írok egész álló nap és van időm fórumozni, mindenki eltűnik. :?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Csatlakozom az éjjel nem alvókhoz. Pontosabban én azért aludtam valamennyit, de nem sokat. Bencus már majdnem meggyógyult teljesen, de azért annyira nem, hogy ne ébredt volna fel a b..i nagy szélre, és félt....Lulka meg a náthából átkerült mandulagyulladásba, és eléggé szortyogott egész éjjel. Gondolom, nem kell ecseteljem milyen egy ilyen éjszaka. Ja, Zsolt ügyfélparty-n volt!

Amúgy az ovi ügy most megállt, mivel Lulka miatt jövő szerdáig nem mehetnek oviba, utána meg őszi szünet van, és nem tartom szerencsésnek, hogy összevont csoportba szoktassam be őket. Szóval foly köv november 1-től. Ja, amúgy képzeljétek tegnap volt szülői értekezlet. Gondoltam, hogy infoátadás, azt megyünk a dógunkra. Nem...nem infocserés szülői volt, hanem 'Neveljünk együtt'. Először kicsit hülyén éreztem magam, aztán meg teljesen jó beszélgetés kerekedett belőle a szülők között. Az óvónénik mondtak példákat az ovis életből (név nélkül), és utána beszélgettünk róla. Valaki már járt ilyenen? Még nem is vagyunk igazi ovisok, de eddig tetszik. ;-)

Kérdőív? Már félig kitöltöttem, mert kíváncsi voltam. Közben azon gondolkodtam, hogy vajon mit szólnának a párok, ha látnák, hogy mi a kitöltés eredménye...azon agyaltam, hogy lehet, hogy érdemes velük erről beszélgetni...mondjuk szerintem normális esetben ők is hasonló érzésekkel bírnak...

Tali? Szuper lenne? Lilla, dobj fel dátumot! (Azért nem teszem meg én, mert a múltkor én voltam a felbújtó! ;-) Stip-stop Kata mellé ülök!

Brigi!
Annyira cuki a képsorozat. Jól látom, hogy azért van "némi" hasonlóság a csajok között?

Baba!
Jó, hogy írtál...

Meme!
???

Detti!
Szuper babysitter ügy! Szerintem sokat fog segíteni!

Pocakosok!
Mi zú? Hírek? Érzések? Szerintem ha tudtok, Ti is gyertek el a talira. Már ha bírjátok, hogy csak gyerektéma van, na meg mindenkinek jár a szája... ;-) Én személy szerint örülnék neki, ha személyesen is megismernénk Benneteket!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm az újabb válaszokat, ötleteket, tanácsokat, hozzászólásokat, és természetesen én is gratulálok minden gyönyörű csöppséghez!

Úgy tűnik az első sokkon túl vagyunk a férjemmel. Eldöntöttük, hogy egyelőre maradunk a jelenlegi orvosnál, és a PIC nélküli korháznál és optimistán állunk hozzá a dolgokhoz, természetes normális terhesség eredménye az ikrek, családomban sok ikerpár volt (nagymamámék, unokatestvéreim elsőszülöttei), valószinű örököltem a hajlamot.
Persze jó ha időben tud arról is az ember, hogy ha baj van hova kell majd fordulni hirtelen, de feltételezem,hogy nem lesz baj. Ha nem igy tennék megkeseriteném a terhességem hátralevő 4-5 hónapját, s annak nincs sok értelme.
Köszönöm a javaslatokat is hogy hogyan vészeljük át a kezdeti nehézségeket.

Olyan kérdés merült még fel bennem, hogy TeGyÁS, GyED, GyES hogy vehető igénybe ikréknél? Lehet-e pl olyan hgoy az egyik gyerkőccel én a másikkal mondjuk egy nagymama menjen el Gyed-re, Gyes-re. Hallottam valami adókedvezményről is, ha arról is tudtok valami konkrétat légyszi irjátok meg.

Köszönöm:

Zamat
zamat

Sziasztok!

Lilla!

Őszi szünet... Nálunk nincs, nektek mikor van? Ha a fiúk meggyógyulnak, akkor simán talizhatunk, addig nem viszem őket vissza a bölibe. Köszi a rucikat. :D :D

Ma visszamentünk a dr.nénihez Vendel miatt, ma ő is elkezdi az antibiót, tüdejej jó, a mandulája brutál. Pont gondolkodtam, ha jó a légzése, akkor mitől fullad?

Oltás: Mi dr. nénink is javasolja az influ oltást. Én még mindig nem tudom.... Edit, döntöttél már?

Zamat!

Cat a Te embered!!!!
Egyébként GYED-et csak egyet kapsz, a fizetésed után a gyerekek 2 éves koráig, utána pedig GYEST duplán a gyerekek 6 éves koráig, illetve addig amig el nem kezdik a sult azt hiszem.

Vikó!!!! Én is !!!! Én is!!!! :D :D

Detti!

Te miért nem aludtál?
És nagyon olcsó a szittyó!!!!! El sem hiszem, hogy vállal valaki ennyiért.

Brigi!

Emese totál ti vagytok!!!! Le sem tagadhatjátok és a tesók sem!!! :D

Lilla!

Ti a Flixotide-ot azóta is használjátok minden reggel és este?

Remélem ma már tudunk aludni egy kicsit.

Kata

Kép
kateduo

Vikó

Tali időpont: okt 30 vagy 31? Akkor még nem kell intenzíven foglalkoznom a szakdolival, mert hétvégéig esedékesek a kérdőívek.

És mellém ki fog ülni? :( :wink:

Sztem igazad van az ovival kapcs, mármint hogy most leálltok a szünet miatt.

Én passzoltam az első szülőit, mert akkor is betegek voltunk és Robi még nem volt itthon. de jól hangzik.... 8)

Zamat

az tök jó, hogy sikerült megemészteni a hírt. :) És hogy sikerült döntéseket hozni. De azért légy nagyon résen és az orvost bármikor cseréld le ha úgy érzed. Ezt saját tapasztalatból mondom!

Kata

Oké, akkor valamikor tali. Mi 29-étől érünk rá, ez szerda. Azon a héten végig szünet van az oviban. ű
A flixo-t mi használjuk, sőt most kaptunk egy Singulair nevű rágótabit is hozzá, amit esténként kell bevenni. Sztem rajtunk is marad amíg ki nem növik ezt az asztma-szerű reakciót minden légúti betegségre. :( Nektek nem kell Gergővel menni néha a pulmóra kontrollra?

Drukkolok, h ma éjjel mindenki aludjon!!! :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!
Én nam kaptam kérdőívet! :cry: :cry: :cry:

Őszi szünet: nálunk okt 23-tól nov. 2-ig!!!! :roll:
Amúgy ma sem volt ovi,mert továbbképzés volt.Holnap meg összevont csopi lesz,így azért nem mennek.

Kata!
Még nem döntöttünk,pedig már nagyon kellene.
Most a Dávidnál merült fel a hepatitisA+B kombinált oltás lehetősége csekély 8.000ért.De a dokinéni lebeszélt róla,mondván hogy Európában nem feltétlenül szükségszerű.Így majd csak 14évesen kapja a kötelező hepa B ellenit.

Edit

Kép

Kép
edit73

Brigi,

El is felejtettem írni, hogy milyen cuki a babókád! Ne haragudj, de én is tök össze-vissza vagyok mostanában :( Nagyon hasonlít a nővéreire!

Kata,

Én azért nem aludtam, mert fájt a torkom, meg tele van az agyam a munkámmal (mellesleg most is dolgozom, csak pihenésképpen írok ide...).

Én beadatom az influ oltást, az tuti. Együtt az utolsó adag hepatitises oltással.

Tali: én most még nem tudok nyilatkozni, mert nem tudom, hogy melyik nap kell este 10-ig bent lennem az irodában. De ha ez a két időpont van, akkor én inkább a 31-re szavaznék. Vagy esetleg a következő hét valamelyik napjára.

Zamat,

Az adókedvezmény már megszűnt, úgy tudom. A gyes a gyerekek két éves korától iskola érettségig jár, a két gyerekre jelenleg olyan 50egynéhány ezer ft. A gyed csak egy gyerek után jár, az függ a fizetésedtől, de max. brutto 90 valahányezer ft (na itt lehet kezdeni éhen halni, mert ez édes kevés pénz). A gyás hat hónapon keresztül jár, amit már a szülés előtt egy hónappal lehet igényelni, és a fizetésed 75 (???) %-a. Én anno többet kaptam ez alatt a 6 hónap alatt, mintha dolgoztam volna, mert beleszámít minden plusz jövedelem (jutalom, 13. havi fizu, stb.), már ha volt olyan :roll:

Ha rosszul írtam, szóljatok!

Detti

KépKép
kiliman

Edit

Azért nem, mert Dávid már 10 éves és a kérdőív az első gyerekkel, gyerekekkel kapcs vizsgálódik. :( Így sajnos Meme és Te kiestek. De még ezzel a témával kapcs volt aránylag sok elérhető szakirodalom, külön ikres szülőkről szóló iszonyat kevés van. Pl tök kiábrándító volt a Métneki féle könyvben észrevenni, hogy egy általam ismert angol nyelvű könyvből van jó része-de szóról szóra!!!
Tehát ez csak így tudott ikres vizsgálat lenni, hogy van egy ugyanakkora elemszámú sima egy gyerekes kontrollcsoport is. És a szakirodalom szerint az első gyerek születése a nagyon fontos állomás a szülők, főleg az anya életében. ehhez tudok jól kapcsolódni, mert az ikrek miatt a fele így is szite járatlan út, nem mertem bevállalni így ovikezdéskor egy totál szűz területet. :oops:

Tényleg nagyon sajnálom, mert amúgy nektek még Dávid után is kb akkora sokk lehetett 3-mal megküzdeni, mint nekünk elsőre kettővel.... és a hipotézisek felállításakor egy csomó szempont pont tőled származik. :( Szóval a fejemben mindig ott voltatok ti is miközben írtam, így ti is benne vagytok. Ugye nincs harag? :oops:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Zamat :)

Az ún. egyszeri anyasági támogatás esetén az egygyermekeseknek járó összeg duplája jár. A támogatás gyermekenkénti összege azonos a gyermek születésének időpontjában érvényes öregségi nyugdíj legkisebb összegének 150%-ával. Ezt a szülés után kapod, és kb 80 ezer Ft/gyerek.

A családi pótlék összege duplán jár.

A terhességi-gyermekágyi segély TGYÁS összegének megállapításánál sajnos csak a szülés tényét veszik figyelembe, a született gyermekek számát nem, vagyis összege megegyezik az egy gyermek után járó összeggel. Aki a szülést megelőzően két éven belül 180 napon át biztosított volt, csak az jogosult rá. A táppénz szabályai szerint számítják.

A gyed a szülést megelőző évi naptári napi átlagkereset 70%-a, független a gyerekek számától.

A gyes összege a gyermekek születésekor érvényes öregségi nyugdíj minimum 200%-a, és nem a gyermekek 3 éves koráig jár, hanem annak az évnek a végéig folyósítják, amikor mindkét gyermek tanköteles korba lépett!

Attól függően hogy az elmúlt két évben milyen jövedelmed volt, érdemes eldönteni hogy melyik az előnyösebb a gyes vagy a gyed az elsö 168 nap után.

Direkt nem írtam pontos összegeket, mert állandóan változik a mértéke, ezeknek a neten utána tudsz nézni.

Küldtem a kérdöívet, az éjjel megcsináltam.

Az október 31-e nekem jó talinak!!! A Kolpingban is benne vagyunk.

Sajnos nagyon sok a munka, úszom ezért ritkán tudok benézni.

Minden kis betegnek jobbulást!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára cateye 2008.10.18 13:48-kor.

Cat
Kép
cateye

Talinak nekem nem jó a 31-e, akkor van az érettségi osztálytalálkozóm!! Következő héten nem lehetne??? Léccii....
Lilla,
én szívesen ülök melléd.. :lol:

Detti,
gratula a szittyóhoz!! Fiúk szeretik? Nem gyötrik nagyon? :lol:

Brigi,
Emese nagyon szép!! Kedve támad az embernek babázni!!! :lol:

Kép
nettke

Csajok!
Na, megint én vagyok a kerékkötő...lécci ne legyen október 31. Aznap leszek 35 éves, és már van programom ;-) Mit szóltok mondjuk november 5 vagy 6-hoz?

Alvás: ma is voltak zökkenők az éjszakában, de már aludtam!

Detti!
Gyógyulsz?

Cat!
Lenyűgőző, hogy ilyen update vagy!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok,

Nekem is jobb lenne következő hét talira, de alapvetően mindegy.

Vikóka,

Nem vagyok jobban, de legalább éjjel-nappal dolgozom :twisted:

Detti

KépKép
kiliman

Szió!

Cat

Köszi, megkaptam! 8) Elvileg Gazso valahogy szétküldi az ikreseken, de majd ha benézel, lécci említsd meg a többieknek, h fontos! Már 20 egykés kérdőívem van és csak 1 ikres. :(

tali: nekem jó a köv hét is egyelőre! Végülis esténként nagyjából úgyis szabad vagyok, olyankor már nincs agyam a szakdogához. :?

Kolpingnál mit szóltok a korábbi talihoz, h még mi is mehessünk? Mert lehet, h akkor már nemsoká szervezni kéne? :shock:

jó hétvégét!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Végre itthon vagyok. A fiúk oviban egy fél óra múlva megyek értük.
Szegények még szombaton is ott vannak.

Rólunk: Volt ovis családlátogatás. Dícsérték őket, mondták, hogy mindent tudnak rólunk, a fiúktól, nagyon beszédesek. :shock: Tényleg mindent tudtak. A fiúk kipakolták minden játékukat megmutatni, na itt szégyenkeztem egy kicsit, mert mondták, hogy egy egész ovira való játék van. :oops: :oops:
Megetették az ovónéniket sütőtökkel, meg kínálgattak nekik mindenfélét. Nincs velük gond az oviban csak ha Laura ott van. Ez egy magatartászavaros hiperaktív kislány, aki a fiúkat nagyon el tudja vinni a málnásba. De sajnos nem tudnak vele mit tenni, mert az integrált ovi most a cél mindenhol, így a fiúknak kell megérteniük, hogy miért nem jó amerre a Laura viszi őket.

Megnézte a fiúkat az oviban a logopédus. Hétfőre ír írásbeli véleményt. Samunál 5 hang tévesztés van, ami a korának teljesen megfelelő, nem kell tenni semmit. Olinál hosszabb lesz a mondandója, kíváncsi vagyok rá.

Olival megcsinálták a beszédészlelési tesztet is. Egész jó lett, 60%-os, 6 éves korra kell 100%-nak lennie, jobb lett mint gondoltuk.De kicsit fejleszteni kell, főleg a magnón hallgatott mese visszamondását. Először meghallgattattak vele egy mesét magnón, majd utána kérdéseket tettek fel.Képzeljétek el, hogy ő saját maga költött egy mesét, tök másokat mondott mint amit a magnón hallott. :shock: :shock: Mintha félrebeszélne, de szent meggyőződésből mondta. :D

Tali: Sajnos nekem nem jó a nov.5-6. Egyik nap musical estre megyek Tatára, másik nap a másik ikres vacsi van. Következő hét? Nov 14-e?

Brigi :)
Nagyon édes Eme! Igazán beleillik a családotokba, nagyon hasonlít a csajokra.

Még elküldöm a tesztet majd ide-oda kitöltésre.

Kár, hogy nem később kell írni ezt, mert hamarosan piacra dobjuk az Ikresek.hu könyvet a Sanoma gondozásában, amiben közel 200 ezer gyakorlati hozzászólás/tapasztalat lesz az ikrekről. Szerintem hiánypótló lesz a piacon, mert a Métneki könyv nem annyira gyakorlatias, és koppintás is. Ebben meg csak ikresek hozzászólásai tanácsai lesznek benne, többek közt az enyémek is, amire nagyon büszke vagyok. Kb 1 éve dolgozik rajta 4 lány, hogy összerakják és már a végső fázisban van a könyv.

Jó 7végét!

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Tali nekem egyenlőre bármikor jó....

Cat!

Kiváncsi leszek az ikres könyvre, amúgy a fél családom a Sanománál dolgozik.... :D
Oli hihetetlen, nem semmi!!! Azért a fantáziája tök jó.

Kolping is jó bármikor.

Lilla!
Körülülünk Téged, jó? :D :D

Nettke!

Majd írd meg mi volt az urológián.

Még gyorsan leírom, tegnapelőtt este nem voltam itthon, dokinál voltam. Akkor elég szarul voltak a fiúk, Attilával voltak és vacsi után beadta Gergőnek az antibiot, aminek nagyon szar íze van és rögtön ki is hányta. Ezek után Vendel látta, hogy Gergő hány és elkezdett ő is öklendezni, tök rosszul volt a látványtól. Attila beküldte Vendelt a szobájába, hogy ne lássa. Persze aztán kijött és meglátta Gergő nagy taccsát, amitől ő is elhányta magát. Amikor hazaértem, Attila akkor fejezte be a takarítást. Szerintem ha ezt én látom, belőlem is kijött volna egy adag.

Kata

Kép
kateduo

Lilla,
email ment, hogy legyen már 2 db ikres kérdőíved :lol:

Cat,
Oli tesztje: azért ez nagyon jó, sokkal jobb mint amit vártál, nem?!!
Ezt mind az oviban csinálják, automatikusan? Én úgy tudom, a logopédus csak nagycsoportban foglakozik velük.. De jó ovitok van nektek is!! :D

Kata,
Húúúú. Jókor mentél el, én azt hiszem.. Szegény Gergő! és szegény férjed..! :roll:

Nov közepe nekem jó a talira, inkább fixáljuk így előre.
Kolping is jó, persze sztem jobb jó időben menni, de ha Lillának így jó, legyen.

Edit,
a Bethesda sebészetére fogom vinni, már körbejártam mindent, nem kell beutaló, lehet csak menni, csak sor lesz. Lehet hogy most kedden, vagy 1 hét múlva, ahogy összejön.
Az az igazság, hogy nem aggódom nagyon, mert elég kicsi az elváltozás, és reggel szinte semmi. Remélem, hogy magától is meggyógyul. Persze mindenképpen megnézetem, csak ez a 4napos ünnep most egy kicsit bolondokházát csinál a kórházban. :cry: Köszi a tanácsokat, az urológia kört megspórolom!! :lol:

Kép
nettke

Akkor a Cat által javasolt nov 14 talinak OK?
Valakinek van valami helyszín javaslata?

Kata!
Én is ilyen vagyok, ha látom én is csinálom...nálunk szerencsére eddig kétszer volt összesen ilyen esemény, és Zsolt hős ilyenkor!

A Kolping nálunk még képlékeny, mert mi szokás szerint megyünk már oda egy baráti családdal (ők is ikresek!) május végén. Majd még beszélek Zsolttal a témában, mert szabival és anyagilag se mindegy.

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Kata,

VENDELNEK boldog névnapot!

Talira nekem a nov. 14. elég necces, mert előző nap valószínűleg hajnalig bent leszek az irodában. De elvileg jó nekem is.

Most megyek dolgozni :twisted:

Detti

KépKép
kiliman

Kata :)

Boldog szülinapot kívánok a fiúknak!!! Vendelnek meg külön boldog névnapot is!!!

Képzeljétek szerdán már egy hónapos lesz Emese!!! Szinte hihetetlen, hogy repül az idő. Annyira jó baba, hogy nem is hiszem el milyen mázlista vagyok. Tegnap kimentünk a Hajógyári szigetre a játszóra és egy hangja nem volt. Szépen alukált a kocsiban, a babakocsiban, aztán visszafelé és semmi gond nem volt vele. Itthon persze már éhes volt. :wink:
Anyukám hazament tegnapelőtt, úgyhogy most kerültem igazán a mély vízbe. És ma lesz a mindent egyedül főpróba, mert ma Artúr sem jön haza. Drukkoljatok, hogy kivételesen jók legyenek a nagyok és a kicsi is, hogy bírjam idegekkel.

Szép napot Mindenkinek! Azért remélem még kisüt a nap.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Jaj, Kata,

Azt el is felejtettem, hogy BOLDOG SZÜLINAPOT A SRÁCOKNAK!

detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Látom, beindult a szokásos őszi betegség lavina! :(
Nálunk is kimaradt egy hét bölcsi múlt hét előtt, mert torokgyulladásuk volt a lányoknak, ment az antibio, aztán múlt héten már mentek bölcsibe, de csütörtöktől már újra folyik az orruk.. :evil:

A bölcsi a XIII. kerületben van, és nagyon szeretem, szép, kulturált az egész, a gondozónőnk is szimpi, a csajok nagyon szeretik.
Detti, még nyáron a szülőin mondták, hogy van lehetőség arra, hogy nem saját ruhában vannak bent a gyerekek, hanem a bölcsi biztosít nekik ruhát. Szerintem is tök jó, adnak bentit, kintit, kabátot, mindent. és a bentit, ami a bőrükkel érintkezik, azt minden nap cserélik, én ledobom a szennyesbe, és reggel a gyerek polcán vár egy tiszta.
Kint altatják őket az udvaron, egy palatetős tornác alatt vannak sorban a vaságyak, ebéd előtt kiviszik rá a matracot, takarót, és ebéd után már mennek is oda aludni. Felöltözve, betakarva, télen pedig bundazsákban. Ha nem esik, nem fúj, akkor mínusz 5 fokig. Nyáron meg 25-ig.

Ami engem illet, most egy kültéri kemence-grillező-bográcshely együttest csinálunk, aztán megpróbálom elindítani a sminkes karrierem. :D
Nagyon nem akarom egyenlőre "elkötelezni" magam, mert november 25-én megyek hasplasztikára, akkor pedig pár hét kiesik majd.

Egy talihoz én is csatlakoznék, és bárki mellé leülök!
:lol:

Kata, Vikóka
Boldog szülinapot a gyerkőknek! :)

Kép
baba888

Kataduo :)

Nagyon boldog szülinapot kívánok Vendelnek és Gergönek! 8)

Cat
Kép
cateye

Kata,
boldog szülinapot a srácoknak!!!!! :lol: :lol:

Kép
nettke

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönjük a fiúk nevében!
Detti, köszönjük a névnapit is....:-))

A buli szombaton lesz a családtagoknak a tortával, de mi azért adtunk ma ajándékot nekik. Nálunk is ajándék csöpögtetés lesz, hogy mindig legyen ami leköti őket, főleg, hogy itthon vagyunk és már alig bírok velük. Ma kaptak egy - egy Wader dömpert, a legnagyobbat, ami 150 kg-ot bír. Nekünk csak kis dömperjeink voltak eddig. Hát ezzel most nagyon elvannak, remélem holnap is. Nagyon nagyon örültek neki.

Baba!

Nem semmi a bölcsitek, hogy ruhát is ad. Ez tök jó!!!!

Brigi!

Hogy bírtad a napot? Bár még nincs vége......

Vikóka!

Hát igen..., szerencsére az én férjem is hős volt. Na meg ilyen esetekkor én mosdatom, öltöztetem és szedem rendbe a gyereket, Attila meg takarít addig.

Kata

Kép
kateduo

Baba,
hasplasztika??? csúnya lett neked? Hol csináltatod meg?
Én is gondolkodtam rajta...de nem bírom rászánni magam egy műtétre :roll: TB-s műtét vagy fizetsz érte?

Cat,
na ma megkérdeztem az oviban, és csak középső csoporttól lesz logopédus, akkor foglalkoznak velük. Szóval szerencsések vagytok! :lol:

Kép
nettke

Kata!
Sok-sok pusz a Fiaidnak születésnapjuk alkalmából!
Figyu? Vendelnek a születésnapján van a névnapja? ;-)

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Kata

Boldog Szülinapot Gergőnek és Vendelnek!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Nettke :)

Külön kérésemre nézte meg öket a logopédus, de közölték, hogy nincs hely, így a foglalkozást maszek alapon oldjam meg. 50 gyerekhez jár ki 1 logopédus, mind iskolába készül már, nagycsoportosok. :shock: :shock:

A beszédészlelési tesztet a kis maszek fejl. pedünk csinálta meg Olival, aki szívességböl elvállalta öt, ismeretségi alapon. De nagyon jól jártunk vele, Oli imádja, szuperül boldogulnak együtt, és úgy látom nagyon megszerette Olit. Azt hiszem rá bízzuk magunkat suliig, és hetente egyszer járunk hozzá. A logopédus vonalata csak középsöben fogom elindítani én is.

Boldog névnapot Vendel úrfinak!

Ilyen hányós egymás után kitaccsolós idQszakunk volt nekünk is. Mi álltunk Zolival és röhögtünk mint az állat, kínunkban. :oops: :oops:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!!!!

Köszönjük, köszönjük!!!!! :D :D

Vikóka!
Hát igen..., így sikeredett. Éjjel 1/4 12-kor születtek, ha még húzzák 3/4 órát, akkor legalább 1 nap különbség lenne..... :D :D
Persze a névnapot Gergely napján tartjuk és Vendelt is köszöntjük.

Cat!
Köszi!
El tudlak titeket képzelni taccsolás közben. :D :D

Jó, hogy bejött nektek, illetve Olinak ez a lány. Fontos, hogy ők is jól kijöjjenek egymással.

Kata

Kép
kateduo

Kata,
igen, én is örülök, hogy nem a saját ruhájukat rongyolják, és nem kell állandóan mosnom. :D
Nettke,
csúnya lett nekem, legalábbis engem nagyon zavar. Mióta először gondoltam a műtétre, azóta egy év telt el, vártam, nem akartam kapkodni, beleugrani, de nem tudok megbarátkozni vele, ezért döntöttem. Több orvossal is konzultáltam, elolvastam egy halom fórumot, megnéztem rengeteg képet. A műtöttek nagy százaléka örül, hogy végül belevágott, legtöbbje csak azt bánja, hogy nem előbb. :)
Sajnos ezt már nem finanszírozza a TB, csak ha nagymértékű fogyás miatt van... :roll: Viszont a Szent Imre kórházban csináltatom, ahol a régi finanszírozós rendszerben a legtöbb ilyet csinálták TB-re, mint gyakorló kórház, és kaptak rá pénzt.
Itt viszont fele annyiba kerül még így is, mint egy magánklinikán, és legalább tudom, hogy a doki tapasztalt!

Kép
baba888

Sziasztok!

Azt hiszem a fiúk ma kapták meg álmaik ajándékát. Én sem tudtam róla....A húgom és a barátnője, aki szintén imádja a fiúkat hoztak nekik igazi bicikliket. :D :D :D :D Nagyon nagyon örültek nekik, egész délelőtt kint voltak, nem lehetett őket behozni. Én csak tavaszra terveztem a bicikli vásárlást, de így legalább hamarabb megtanulnak. Szóval én is nagyon örültem neki.

Kata

Kép
kateduo

Behoztam az oldalt és megláttam a hatalmas négyest a vonalzódon. És a lányaim fél évvel idősebbek is a fiaidnál!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Úgy eltűnt mindenki.... , de gondolom nem unatkozott senki a 4 napban. Nálunk megvolt a szülinapi party. Kicsit sokan voltunk, Attila családja+enyém. Asszem jövőre már nem így lesz. Bár nekem egyszerűbb, mert egyben letudtam.
Majd dobok fel pár képet, ha lesz egy kis időm.

Brigi!

Igen...., ez így még nekem sem jött össze, tényleg fél év..... :D :D :D

Kata

Kép
kateduo

Naaaaa...., csajok!!!!!!!!!!!!!!!!! Hol vagytok?

Kata

Kép
kateduo

Kata,

Itt :lol: Csak annyi, de annyi munkám van, hogy max. olvasni van időm :cry:
Mi a 4 napos hétvégén elmentünk kettesben Ausztriába, a bécsi erdőben voltunk egy szállodában. De még oda is vittem a munkámat :twisted:
Azért tudtunk egy kicsit pihenni, meg sétálni, meg városokat nézni. A gyerkőcök az apai nagyszülőknél voltak, akik kipurcantak 3 nap alatt a fiúktól...

A szülinapi képekre kíváncsi vagyok!

Ma megy először a bébiszitter a fiúkért a bölcsibe, mert ma is éjszakázni fogok a munkahelyemen. Kíváncsi leszek, hogy viseli majd a helyzetet :roll:

Akkor most miben maradtunk taláka ügyben?

Detti

KépKép
kiliman

Én is vagyok, de fáradtan. :twisted:

A 4 nap szuper volt, minden nap ládáztunk, jókat kirándultunk. Voltunk a közlekedési múzeumban a pasikkal, nagyon élvezték.

Nagyon jól viselkednek mostanában, nem tudok rájuk rosszat mondani. Igazi kis partnerek lettek.

Most oviban vannak, és sajnos az őszi szünet miatt összevont csoportban. Ezért reggel volt kicsi sírás, de szerintem hamar megnyugodtak.

Detti :)
Nov. 14-e az utolsó tali nap, amit megbeszéltünk. Sajnálom a sok melót!!! Én is ettől szívok, és nem is lesz jobb karácsonyig. :(
De legalább van állásunk!

Várom a képeket a szüliről! A palkók bölcsiben?

Nincs valakinek Postman Pat DVD-je véletlenül? A fiúknál nagy szerelem lett a Minimaxon, és nem tudják elég sűrűn játszani. :lol:

Lilla
Sajnos nekünk nem jó a február Alsópáhokra. Apósom akkor lesz 60 éves, és elvisszük wellnessezni kicsit az unokákkal, ez lesz az ajándékunk neki.

Ebben a nagy gazdasági válságban is nekivágtok Amerikának? Nem riaszt el titeket ez a recesszió?

Cat
Kép
cateye

sziasztok,
én is csak olvasó üzemmódban, de itt vagyok.
Holnap elviszem végre Benit a Bethesda sebészetére, majd jelentkezem mi van.

Cat,
mi is összevont csoportban.. ők nem panaszkodtak, legalább a mi szobánkban van az összes gyerek összevonva.
Az én uram is a benkban van éjjel-nappal, tervez és újratervez..és számol újra meg újra. De tény, hogy örüljünk, hogy van állás!!!

Detti,
nov 14, ha neked is jó. Meddig tart a meló-roham neked?

Képzeljétek, már megjött az első kupac Next ruha amit próbának rendeltem Timitől, hát nagyon elégedett vagyok!! Törpik imádták a design-t. És lassan megjön a pár Old Navy is Amerikából, hát arra is kíváncsi leszek.

Kép
nettke

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?