Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok
Azt nem is meseltem hogy Alex napok ota mutatja ha kaka van,olyan edi ahogy mutogata pelusra : )Mar ez is valami: )
Cipo tema
Most vetem eszre hogy ha hosszabb ideig van a cipoben akkor a levetelnel mindig mozgatja az ujjait.Talan szoritja??Pedig megnyomva meg bovel van hely,de talan ahogy megy elore csuszik a a laba es igy nyomja?A masik cipoje egyk icsivel nagyobb,de az tepozaras es ulve mindig leveszi.
En sem szeretne kvenni mar egy ujat majd tavaszra ugyis kell legalabb 2: )

Dec8
Na akkor nemsokara minden oke.Es semmi regi fajdalom nincs mar?Hat Hanna apas lett egy kicsit de te tudtal igy pihenni.

Mano
Persze tudom ,csak a multkori agyhartyagyulladas elleni utan napokig fajlalat a karjat ha hozza ertunk,es volt hogy ejjel is felsirt es mutogatott az oltas helyere.En utalom a disznovagast,bar ez meg gyerek korbol ered,folyamatosan undorodtam a szagoktol: )Bar mi mar reg nem eszunk diszno hust,igy nem is hivnak ilyen programokra; )

Zsani
A neve Zenemano,mi meg nem probaltuk,de Pocok egyszer volt es nem volt tul lelkes utana.S

Rit
Erdekes,miota Alex jaar minden oltast akarjaba kap,a doki szerint azert hogy ne fajjon a laba ahogy megy: ))Remele mnem fog latszani a helye,eddig is ugyes volt a doki es csa kalegelsolatszik aminek latszani is kell: )
Hat anyosod talan azert vette a beszelo babat hogy teged az oruletebe kergessen: ))De lenyeg hogy Dodonak tetszik )

Gumicukor
Danit mikor teszitek le hogy 10-ig alszik?Alex mar 8kor durmnol,de fel is ebred reggel 7-kor,bar ez igy is 11 ora egyhuzaban ami szerintem pont eleg: )Nekunk meg jo hogy van egy par ora kettesben este : )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Kataa!

Én id utálom a disznóvágás vágás részét, de szerintem ők moste gy fél malacot vezsnek és cska feldolgozzák és azt hívják most disznótornakKép

Emma is a karjába kapta, azért hogy nehogy ne álljon rá. Mondjuk ő a combjába nem is kaphatta volnamert az egyiken ott van a lázcsillapítós injekciós emlékKép (hegKép) és a doki néni azóta abba a lábába nem olt, így ő a di-per-te oltást is fenékbe kapta. Emmának enm fáj a karja tőle, de az agyhártyaszurit ő lábba kapta annk idején és az se fájt utáan neki.

Rit!

Nekünk is oylasmi babánk van amit Gumicukor ír, hidd el, szörnyű. És a miénk még táncol isKép Szintén nagyitólKépKépKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Manó
őszinte részvétem a baba miatt Kép
az még gázabb lehet... most azt csináltam, hogy betekertem ragasztóval a hangszóróját, így halkabb Kép - bár ha nagyon ugrok rá épp, akkor mindegy KépKép sajna még ma is az a slágerjáték

Kataa
Úgy látszik dokija válogatja. Amúgy abszolút nem fájt a lába utána, a rendelőből saját lábán jött ki és húzott a játszótér felé Kép
legközelebb 3 évesen kap, én nem adatok neki semmi pluszt Kép

rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Gumicukor

A tej miatt azert felek, mert Eminel is 7 kilot fogytam ,pedig o nem volt egy nagy zabagep.Kép Egy kisfiu pedig biztos tobbet eszik, legalabb is a parom babakepeit nezegetve....
Lehet hogy rocksztar lesz a fiadbol????Kép

Forti

Nem vagyok fuszakerto, de megkerdezem anyosomat ha gondolod. Biztos ANgliaban is vannak homokos teruletek legalabb is delen. Es mindenhol fantasztikusan nez ki a fu.
Masik megoldas, hogy feltolteted kb. 10cm vastagon termofolddel. Funek annyi is eleg. Azt nem tudom mennyibe kerul, de szerintem megeri, szebb mint a homokos preri...Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

sziasztok
Anenoma
köszi a bokot Kép de nem csak sulyban de szerintem hosszra is nöt imi baba mert már a 62 rugdalozo is jo rá ha holnap jo idö lesz akor le viszem az egéséges rendelésre és leméretem sulyra és hosszra is .

Mano,Zsuzsa
petikének is nagy lába van most a téli cipöje 21-22 de tavaszal már egy 23 kell venni neki valoszinü Kép

Kataa
kézen fogva szokot velem jönni és tényleg ennyit bir sétálni egyedül már 1-2 métert söt néha többet is bir jönni de csak akor ha én meg elöte megyek hátra felé mint a rák Kép hogyha kell elkapjam bár igy van mikor hasra esik mint a hétvégén .Alex is nagyon ügyes nagyfiu lett Kép.

Dec8
köszi a dicséretet Kép

Gumicukor
petike is néha szeretne másfelé menni mint amere én menék de olyankor megigérem neki hogy ha végeztünk ara megyünk amere ö szeretne vagy esti sétánál ara vihet amere ö akar menni amugy mi ha lemegyünk ara megyünk amere petike szeretne menni söt én megis kérdezem töle hogy mere menyünk Kép.

Lányok
végre hétvégén én is elmehetem vásárolni apával vitük petikét és imibabát is és elég gyorsan végeztünk 2ora alatt ez nálunk tényleg gyors vásárlás Kép igaz a gyerekek miatt sietem enyire gyorsan összeszedtem azokat a dolgokat amiket akartam aztán megkerestem apát és mentünk fizetni én vetem Imi babának uj ruhát 62-es mer nem volt olyan bady ami hosszu uju lett volna no meg petike is kapott egy uj pulcsit 86-ost viszont magamnak nem látam most semmi ujat mert tejesen kifosztoták a Tesco ruha osztályát Kép nagy bánatomra .

Pusz Csics és a Fiuk
csics

Kataa
Danit 1/2 9 körül szoktuk ágyba dugni, így kb. 9-re el is alszik, addig még megy a hacacáré az ágyban. Pl. 4 állatkával alszik egy nagyobb maci, egy nagyobb kutya és két pici: egy kutyus és nyuszi. Na, őket szépen sorba ülteti az ágy fejébe, mindegyiknek puszit ad, betakarja, megitatja, persze mindezt majdnem fél óráig, aztán végre ő is elalszik. De van, hogy az Állatok a a tanyán önyvet lapozgatja és sorra elmond benne mindent.
Már a szélén lévő korongot is tudja tekerni, így pl. a tyúkólban lévő állatkákat is meg tudja vele nézni.
Majd végig sorolja a család össze tagját én válaszolok neki és alvás.
Szóval mi kb. 1 hónapja így alszunk.

A férjem hallotta 2 kolláganőjét beszélgetni a gyereknevelésről. Az egyik mesélte, hogy ő bizony hagyta este elalvásnál ordítani a gyereket, az apósa már kiment a lakásból mert nem bírta tovább, és még azzal is dicsekedett eme anyuka, hogy "sőt, volt amikor be is lilult, és még hányt is". Hát én ezt nem tudnám megcsinálni. Mindig az van bennem, hogy sosem lehet tudni miért sír, és később nehogy maradandó lelki sérülést okozzak azzal, hogy esetleg drasztikusan szoktatom vmihez.
Következetes próbálok lenni, persze ez nem mindig jön össze, de az én lelkem sem bírná a megterhelést, ha a kétségbeesett bömbölését kellene hallgatnom.

Manó
Hol és mikor van ez a Zenebölcsi?

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Csics
Akkor ti árkon bokron is keresztülmentek, mikor sétáltok? Kép Mert én bizony nem. A kutyagumis helyekről meg ne is beszéljünk, mert sajnos nem mindig lehet elkerülni őket, olyan észrevétlenül tudnak lapulni.
+ amikor a járdáról le szeretne menni a parkoló autók közé, jobban szemügyre venni őket, azt azért nem engedem, nehogy vmi kocsi alá kerüljön. mi is igyekszünk arra menni, amerre ő akarja, de hát vannak helyek, ahová nem szabad, legalábbis nálunk.

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!

Hát sajnis ez is hétköznap van, pénteken 1/2 10-10-ig, a deák térnél a Király utcában, ahola Kristan Andrea féle intim torna.
Egyébként mi is cska nyár végéig, őszig tudunk járni, utána Emma megy bölcsibe.
Épp azt beszétük, ogy majd valószínűleg a férjem fogja lehordani, mert ő csak 9-re jár dolgozni, és akkor vagy 8-ra leviszi és ott reggelizik, vagy 1/ 2 9-re viszi le és akkor itthon reggelizik, és aztán majd meglátjuk hogy hogy bírja, ha tud ott aludni akkor alvás után anyukám elhozza, ha meg nem alszik ott jól, akkor el fogja hozni ebéd után. Épp ezért jó lenne ha ő kaphatná a gyest, meg nem is szertnénk ha van rá mód bent hagyni az államnakKép Nálatok hogy volt ez? nem tudod véletlen hogy milyen feltételei vannak? Sajnos lassan gondolkodnunk kell rajta, májusban beiratkozás és addig jó lenne ha tisztázódna a helyzet.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!
Nekünk is jól telt a hétvége, bár itt nem volt túl jó idő, de azért voltunk kint is. Vettem báli rucit magamnak, két hét múlva megyünkKép Már nem akarom felvenni a meglévőket, bár szépek, de pl szilveszterkor szembe jött velem a ruhám.Kép Remélem most nem fog.
Gergő a vásárlást most nem élvezte, de később felülhetett a 100 Ft-os játékokra, hát azt imádtaKép
Vasárnap megcsináltam a lasagne-t, nagy sikere voltKép
Ma baba-mama kluboztunk, Gergő most jobban érezte magát, alig bagózott rám. Nagyon szereti a gyerekeket, mindenkire vigyorgott és egy nála kisebb babát simogatott ezerrelKép Remélem később sem lesz vadóc.
Tegnap mondjuk elég nyügi volt, jön a fogácskája, éjjel is sírdogált keservesen. Ma már jókedvű szerencsére.
Ő is okosodik, a könyveiben és a fényképeken mindenkit megmutat, mindent megért.
Picit sárga lett a bőre a sok répa és sütőtök miatt, meg a gyümölcslétől, viszont most tényleg ezeket szereti, a levesből is kiette az összes répát. A védőnő szerint nem gond.

mi hozattunk termőföldet és abba vetettünk sport fümagot, ami gyerek és kutyabíró. Hát azért a szomszéd kutya és gyereknélküli golf-füve szebb, dehát a szomszéd fűje mindig zöldebbKép

Cipő
Nálunk 21-es van, az még jó.

Gumicukor
10-ig alvásért irigykedemKép

Kataa
Édes lehet Alex, Gergő még nem mutatja a kakát, csak ha kérdezem, hogy hol a kaka, mutogat a gatyára. Akkor is ha nincsKépKép

Dec8
További gyors javulástKép

pusz
Judy
Judy

Nyuszi
Igen, a föld hozatalra én is gondoltam, végül is nem egy focipályányi kell. Lehet hogy ennél maradunk, mert a mostani állapot borzasztó. Tavaly is a homokban mászott Levi, anyósék nem próbálkoztak az újra füvesítéssel. Mikor ideköltöztek megcsinálták akkor gyönyörű volt, de az évek folyamán kikopott teljesen.

Gumicukor
Nem semmi lehetett a párod kolléganője! Kép
Én nemrég próbálkoztam be az egyedül alvással, betettem Levit az ágyába, elköszöntem tőle stb. stb. majd kimentem és becsuktam az ajtót. Sajnos elkezdett sírni (nem hagytam hogy liluljon, sőt 1 perc múlva bementem), és bizony ő is hányt, úgyhogy nálunk alapból nem lehetne alkalmazni az Aludj jól könyvet! Most ott alszik mellettem a kivett rácsos kiságyában és egész jó éjszakáink vannak már. Igaz ő még hajnalban kér enni!

Judy
Így kell kérni hogy sport fűmag?

Forti

Kép
Kép
forti

Mano,Rit
Akkor tenyleg dokija valogatja hova adja a szurit: ))
Nekem nagyon tetszenek a Gotz babak,bar eleg dragak sajna; ))Egyenlore nincs kinek venni meg unokateso szinten sem: )

Rit
Mi az hogy semmi pluszt?Van meg plusz oltas is 3 eves kor elott?
Hol van ott jatszoter?A ferjem nagypapaja ott lakott de nem jon be hogy eltt volna ott jatszo.

Nyuszika
Megvan mar a baba neve???

Csics
Addig olrulj meg foja akezed szo nelkul.Nekem miota bizotsan jar mar nem nagyon akarja fogni.Bezzeg apanak meg a nagypaapnak igen ,hat tudaj ki az aki mindig enged: )Emlekszem amikor emg csak 3 orakra lehetet elmenni,hogy a kovi etetesre itthon legyunk,el tudom kepzelni miert is siette la vasarlassal.Bar gondolom udito volt a sok bezartsag utan: )

Gumicukor
Akkor kb 12-13 orat alszik egyfolytaban?Es meg 2-t nappal.Az jo: )Alex kb 13-14-t/nap,de ennyi kell is kulonben faradt lenne es nyugos en meg azt nem nagyon dijaznam.
En ha latom hogy almos akkor megy furodni,enni es aludni,de mikor leteszem 5 perc utan mar laszik,persze elotte magahoz rendeli a renszarvast,hoembert,kutyust aztan alszik.Ha sir en rogton bemegyek hozza,mert akkor valami baja van az tuti,mivel egyebkent nem sir.
Ismeros ez a kocsi imadat,es persze az osszes autot akarna vegig fogdosni,ha nme engedem mar nem olyan boldog: )

Mano
Tok jo hogy igy megoldjatok a bolcsit.Neked sem kell mindig rohannod haza ,van a ki elhozza.

Judy
Nekem is kellett vennem a hetvegen par ruhat: )Hiaba a learazas az learazas: )A ferjem nem egy balozos,bar en sem voltam sokban,de 3 het mulva hivtak egybe,remelem sikerul rabeszelnem.Engem mar csak azert is csabit,mert ki lehet vegre valalhova oltozni: )))Nem? ))

Akaratam kerdezni,valakinek van esetleg szemoldok tetovalasa??nagyon kacerkodom a gondolattal,(persze csak a 2 evig hatot)de felek hogy emnnyire is faj ez: )Ugyhogy oszinte velelmenyt varok: ))

Kataa

Kép
Kép
kataa

Mano,Rit
Akkor tenyleg dokija valogatja hova adja a szurit: ))
Nekem nagyon tetszenek a Gotz babak,bar eleg dragak sajna; ))Egyenlore nincs kinek venni meg unokateso szinten sem: )

Rit
Mi az hogy semmi pluszt?Van meg plusz oltas is 3 eves kor elott?
Hol van ott jatszoter?A ferjem nagypapaja ott lakott de nem jon be hogy eltt volna ott jatszo.

Nyuszika
Megvan mar a baba neve???

Csics
Addig olrulj meg foja akezed szo nelkul.Nekem miota bizotsan jar mar nem nagyon akarja fogni.Bezzeg apanak meg a nagypaapnak igen ,hat tudaj ki az aki mindig enged: )Emlekszem amikor emg csak 3 orakra lehetet elmenni,hogy a kovi etetesre itthon legyunk,el tudom kepzelni miert is siette la vasarlassal.Bar gondolom udito volt a sok bezartsag utan: )

Gumicukor
Akkor kb 12-13 orat alszik egyfolytaban?Es meg 2-t nappal.Az jo: )Alex kb 13-14-t/nap,de ennyi kell is kulonben faradt lenne es nyugos en meg azt nem nagyon dijaznam.
En ha latom hogy almos akkor megy furodni,enni es aludni,de mikor leteszem 5 perc utan mar laszik,persze elotte magahoz rendeli a renszarvast,hoembert,kutyust aztan alszik.Ha sir en rogton bemegyek hozza,mert akkor valami baja van az tuti,mivel egyebkent nem sir.
Ismeros ez a kocsi imadat,es persze az osszes autot akarna vegig fogdosni,ha nme engedem mar nem olyan boldog: )

Mano
Tok jo hogy igy megoldjatok a bolcsit.Neked sem kell mindig rohannod haza ,van a ki elhozza.

Judy
Nekem is kellett vennem a hetvegen par ruhat: )Hiaba a learazas az learazas: )A ferjem nem egy balozos,bar en sem voltam sokban,de 3 het mulva hivtak egybe,remelem sikerul rabeszelnem.Engem mar csak azert is csabit,mert ki lehet vegre valalhova oltozni: )))Nem? ))

Akaratam kerdezni,valakinek van esetleg szemoldok tetovalasa??nagyon kacerkodom a gondolattal,(persze csak a 2 evig hatot)de felek hogy emnnyire is faj ez: )Ugyhogy oszinte velelmenyt varok: ))

Kataa

Kép
Kép
kataa

Forti

Mi a haz elotti elokertbe hozattunk foldet, ami kb. 3x10m. ha gondolod megnezem mennyibe kerult. Muszaj volt, mert vastagon sittes volt az epitkezes utan. Abban pihennek most a tavaszi viraghagymaim, meg a kis fenyofa amit ultettunk.Korulotte meg fu lesz tavasszal.

Kataa

Nevjeloltek mar vannak , szeretnenk a kozepso nevnek valami ir nevet valasztani, de meg az elso neve sincs vegleges. (Daniel, Alexander, Robert)Kép

Gumicukor

Barcsak Emi is ennyit aludna!!!

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Manó
A Boráros térnél van egy bababolt (a körúton) ott vettem neki nemrég vászon tornacipőt 2800 Ft-ért jó tavaly tavaszi modell, és nincs márkája, de van benne harántemelő és sarokvédő Kép (ezt nőtte ki őnagysága). Úgyhogy megint megyünk oda, mondjuk maradék cipők, úgyhogy nincs mindenből minden méret, de én kifogtam neki egy jót. Remélem megint így lesz.

Forti
Unokatesómék Szigetszentmilósra költöztek és ott is a homokot lehetett nyírni. A fű hosszas kísérletezés után sem maradt meg. Úgyhogy hozattak 1 teherautónyi termőföldet és azt elterítették, azóta szép a fű.

Rit
Látom anyósod jókis ajándékot vett. Azért a szülő gyilkoló hajlam benne van, mi?

Hanna ma meglátogatta anyósomat. Van egy kutyája, olyan édes volt. Hanna eszetlenül rohan a kutya után és dobálja neki a puszikat, ha elkapja (mi megfogjuk a jószágot) rámászik a hátára és onnan adja a puszikat, meg bújik hozzá veszrttül. Szegény állatot nagyon sajnáltam Kép
Voltam mi a bölcsiben, bölcsisnénik rendesenek tűntek, egy csomó mindent kell vinni neki. A csoportjában 10-en vannak úgyhogy jó sokan. Létra lesz a jele (nem volt már más Kép).

Üdv
dec8
dec8

Kataa,
nekem van szemoldok-tetovalasom. Nekem fajt. NagyonKép Raadasul 2-szer vagy 3-szor kellett mennem, korrigalni meg hogy sokaig tartson. Nem tudom, ez mindenhol igy van-e vagy csak az en kozmetikusom specialitasa.
De nem bantam meg, ha egyszer lekopik, valoszinuleg ujra megcsinaltatom. Talan addig fejlodik a technika isKép

-Afonya
afonya

Sziasztok!

Nagyjából beleolvasgattam a topikba, de nem teljesen.

Szombaton babazsúron voltunk. Egy haver házaspár 4 éves kislányának a zsúrján. volt 3 lányzó, egy fiú. 4 éves volt a legidősebb. De azért volt pesztra is kettőKép 1 15 éves fiú meg egy lány. Na meg a nagyi. A házban 25-en voltunk cakk-pakk és marhára jól éreztük magunkat. A felnőttek legalább olyan jól mint a kölykök. Gabim délután 3-tól 10-ig szinte nem is hiányolt és egy szavát sem lehetett hallani. sőt! kb 2-3 órára elvonult a gyerekszobába és átleltározta a játékállománytKép utána volt hajlandó csak kijönni onnan. 10-kor még úgy volt, hogy maradunk még ezért a két gyerkőcöt bedobtuk a kádba, pancsiztak fél órát, de párom 11-kor meggondolta magát és mégiscsak hazajöttünk. (tökölön voltunk) Gabi végre kiélhette mezítlábas hajlamát is, mert padlófütés van a kövezett helyeken és iszonyúan fincsi meleg volt. Gábor meg nagyon élvezte a nagyobb gyerekek társaságát és még csak most látom mi vár ránk-rám. HÁt ez van, majd beleszokunk.
Vasárnap, meg anyukámnál voltunk egész nap a pipiknél, kacsáknál, kutyáknál, cicáknál, kucuknál (kismalacok). Ott is jól éreztük magunkat!

Most ennyi így hirtelen, mennem kell
sasha

Kép
sasha

Nyuszi
Ha van időd és megnéznéd azt megköszönném. Kép
Már tudjátok hogy fiú lesz a tesó? Erről is lemaradtam. Kép

dec8
Köszi az infót, akkor hozatunk földet mindenképpen. Levinek füvet kell teremtenem tavasszal. Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Tegnap este ota Budapesten vagyunk, Aaron is Rebek is es en is!Es ma reggel elindultunk utlevelet csinaltatni, először az okmanyirodaba mentünk Ujpesten, ott nem talaltak Aaront a szgepbenKép, es azt mondtak, hogy a Visegradi utcaba menjek....Hat mentünk es szerecsre sikerült is beadni,azt mondtak, holnap telefonaljak oda, hogy mi ujsag...Bizom benne, hogy mar holnap mehetek erte!Aztan meg ellatogattunk Apam felesegehez, a Krisztina Kőrutra,a Szinhazi Intezetbe, hat hulla vagyok!
Ha azt vesszük, reggel 1/4 10-ota jartuk a varost es 1/2 5-re mar haza is ertünk!Kép Azert ket gyerekkel a varost es a hivatalokat megjarni, nem tul elvezetes egyik resztvevő szamara sem, de mindannyian eleg jol birtuk!
Csics, Beszti!
Ezt ugye akkor mar Ti is ismeritek?Kép Marmint a ket gyerekkel törtenő caplatast....Kép

Most nem olvastam vegig, hiszen vendeg vagyok a gepnel es az Öcsikem meg mar hamarosan ide szeretne ülni dolgozni, talan, majd meg be tudom potolni!Kép

Forti,
akkor lehet, hogy ma egesz közel jartunk egymashoz? En is a XIII.kerületben voltam, a Visegradi u.-ban?Kép

Most akkor befejezem, majd hallatok magunkrol...

Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Hali!

Tegnap délután zsíkrétáztunk. Hát nagyon élvezte a kis kacat Kép Rajzoltam neki mindenfélét, mutogatta ezerrel. (Bal kézzel firkál most is) Rajzoltam kört, mondtam neki rajzoljon ő is kört. Hát nem volt ugyan kör formája, de a mozdulat, ahogy kell az olyan volt. Közben mondogatta hogy KÖ Kép
(Eddig még csak a papírra rajzolt Kép)
Dani még úgy húzta a lóbőrt, amikor eljöttem reggel, hogy még, még arra sem ébredt amikor simiztem és megpusziltam. Hát még milyen pozitúrában szunyált Kép

Manó
Anyósom még nem nyugdíjas és incs bejelentett munkahelye, így kaphatta meg a gyest. De úgy tudom vagy nyugdíjasnak kell lennie a nagyinak, vagy otthon végezhető 4órai munkánál is adják (azt igazolni kell, gondolom), vagy mint nálunk, nincs bejelentett munkahelye. Amyósom varrónő, BT-knek dolgozott be, amíg még volt meló, most már jó pár éve nincs szegénykémnek, mert a kínai piacokon pár ezerért meg lehet venni azt, amit ők varrnak és kb. az anyag kerül annyiba mint a kínain, az egész. Pedig régen nagyon jól ment.

Én már kinéztem a melóhelyem melletti utcában az ovit, jövő szeptembertől szeretné oda hordani, akkor velem jön és megy is haza, ha meg bármi van 5 perc alatt ott vagyok. Kíváncsi vagyok, hogy mennyivel előtte kell bejelentkezni. Azon az őszön szeretnék majd ismét kisbébikét a pocimba és mire 4 éves lesz meg is születik, így ő sem érzi majd, hogy a tesó miatt lett kipaterolva. Na meg addigra pont el is költözünk mire 3 éves lesz, így anyósom sem tud már rá vigyázni, max. ha oda hordanánk, de 3 éves kor után azért már illik ovisnak lenni.
Forti
Azért Levi altatása egészen más, Te sem bírod, ha szenved, de az a nő...

Kataa
Kb. annyit alszik, igazából nem nagyon számolom, annyit alszik, amennyi jól esik neki.

Szemöldök tetkó:
A kozmetikusom csinál, neki is van, kivételesen az övé szép. Attól függ ki csinálja és hogyan, mert sok csúnyát látni manapság. Erre mondom az örök csodálkozás van ráfestve az arcára. De prezse vannak szépek is, amiről meg nem mondani, hogy az.
Mesélte a kozmim, úgy csinálják, hogy bekenik a szemöldököd vmi érzéstelenítő zselével, amit mindig kennek, ha esetleg éreznél vmit. Persze vmit azértérezni, de nem fáj. Ha esetleg érdekel, megadhatom az elérhetőségét, a Fogarasi úti Tesco mellett van az üzlet.

Dec8
Én is szoktam abba a bababoltba járni, nem láttál ott jó kis sapikat? Dani kezdi kinőni a mostanit.

Kutyaimádat
Dani is üldözi a macskánkat, kutyánkat a szeretével. A kutyát szokta simizni és puszilgatni. Viszont a ligetben ha közelít más kutya, akkor a kutyánk védi a Danit. Anniyra jó látni.

Kryss
Üdv Magyarhonban!!! Kép Gyors ügyintézést kívánok!

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!
Először is mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok! Az ünnepek nagyon jól teltek, a Petrának nagyon tetszett a karácsonyfa. Egész nap a fa alatt volt és az új játékaival játszott. Szerencsére már teljesen meggyógyult. A baj az, hogy már 2 hónapja hazajöttünk a kórházból de azóta sajnos majdnem minden éjjel felébred. Csak meg kell simizni és visszaalszik de akkor is fel kell kelnem. Én meg elég rosszul alszom mostanában. Már sehogy sem jó feküdni.
Most szerdán megyünk a katéteres vizsgálatra mert 2 hete voltunk és sajnos úgy jártunk, hogy pont előttünk romlott el a röntgen gép. Ha ez jó lesz akkor végre gyógyultnak nyilvánítják. Már éppen ideje mert 2 hónapja szedi az antibiotikumot.
A Petra sem akar még nagyon beszélni. Pár szót mond csak (apa, vau, csücs, anya, hapci…) a többi babanyelv. Másfél éves korára végre elértük a 9kg-t. 79cm és 14 foga van.
Megpróbálom januártól visszaolvasni mert már senkiről sem tudok semmit.

Először is minden szülinapos babának BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT kívánok!

Csics
Gratulálok a kisfiadhoz! Mit szólt hozzá Petike? Nem volt féltékeny?
Petikének gratulálok a menéshez!

Sasha
Sajnálom ami veled történt. Nem hiszem, hogy a szoptatás ennyire bezavarna. Én most vagyok a 31 hétben és a Petra még 3-szor szopizik egy nap.

Nyuszi
Nagy-nagy gratula a babóhoz! Akkor nektek is kisfiatok lesz. Képzeld én múltkor voltam az orvosnál és valószínű, hogy megint császár lesz. Neked? Ugye te is a MÁV kórházba szültél? Emilia mekkora és szopizik még?

Pszi
Mikor költöztök? Akkor majd találkozhatunk. Mi nagyon szeretünk itt lakni. Rengeteg gyerek van és nem olyan régen csináltak egy játszóteret is.

Ilke
Hogy megy a suli? Én már teljesen kivagyok tőle. Most csütörtökön volt az utolsó vizsgám. (10, ebből 2 szigorlat) Szerencsére már csak egy félévem van hátra. Mondjuk 2 gyerekkel biztos nem lesz könnyű. Most, hogy nem kell vizsgázni kezdhetem el a szakdolgozatot mert azt meg márciusba kell leadni.

Gumicukor
A Petra is szeret fogat mosni. Mi kb egy éves korától fogkrémmel mossuk. Igaz sajnos még nem tudja kiköpni. Próbálja mondja, hogy pöö és közbe nyel egyet.

A Petrának is nagyon tetszett, mi is voltunk szánkózni és hóembert is építettem neki ami nekem már elég nehézkesen ment.
Sasha: a párom is kiborította úgy, hogy az egész arca havas lett de szerencsére nem ment el a kedve a szánkózástól.

Beszti, Áfonya
Gartula a babához!

Ági
petra2

csics
mi is mentünk a tecsóba bodyért, az a 299 jól hangzik - csak épp úgy ki volt fosztva, hogy csak 92-es volt Kép Azért még bepróbálkozom, febr 3ig tart az akció

gumicukor
nekünk is pont olyan könyvünk van, imádjuk!! KépKépmondjuk mi azt nappal szoktuk.- este most épp a magyar mondákat olvassuk, minden nap kiköveteli magának a következő fejezetet Kép

manó
és mennyibe kerül ez a zenebölcsi??

Kataa
a plusszt arra értettem, hogy mi nem adatunk be neki semmilyen oltást, ami nem kötelező
játszi úgy van, hogy kijössz a rendelőből és elindulsz a Nap u felé. Át kell menni az egyik 10emeletes alján és ott van egy bekerített játszi. Elég méretes pedig. Mondjuk én nem szeretek oda járni, mert olyan nyomasztó, hogy minden oldalról magas házak övezik, de dokihoz menet/jövet útban van és ha akarja, bemegyünk
én megy szemhéjat akarok Kép

dec8
az a minden ami a babának kell bolt, vagy milyen bababoltra gondolsz?? én is kezdek tavaszi cipőt nézni... Kép
a létrát legalább könnyű megrajzolni, főleg ha 66ezerszer kell megjelölni a cuccait

Afonya
mindenhol 3x kell menni, e,eve benne van az árban, tehát csak először kell fizetni

Ma itthon maradt a papa, úgyhogy királyság van KépKép Dodesz egész nap rajta mászkál, lyan jó nézni, ahogy egymást szeretgetik...

rit

rit

anemona7

Sziasztok

Baba-Maman voltunk es ugy latszik Alex nem fardt el nagyon ,mert nem aludt el ut kozben,csak itthon a kisagyban: )Vegre mar jatszik is egy kicsit ott,nem csak rohangal fel-ala.Megint segitett huzni egy dompert,meg persze azt is imadja ha en huzom: )MEgint kedvenc volta szerelo pult,ugyhogy lassan be kell szereznunk egyet .

Nyuszi
Szuperek a nevek: )Mindegyik eleg nemzetkozni,ugyhogy nem elsz gond se itt se ott: )A Robertet en is mondtam a noveremnek,de ott azt mindenki Bob-ozza ezert nem tetszett nenik.

Dec8
Szerintem a letra aranyos.Mikor kezditek a beszoktatast?Es az menny ideig tart?

Afonya
Koszi,hat ez az,a baratnom(aki egyebkent a kozmetikusom is)szerint is nagyon faj,ugy hogy mar konnyezel kb. A feleteol.Viszont igy nem kene mindig festeni.Meg gondolkozom a dolgon,bar Pocok szerint ha mar szuletem ez semmi ahhoz kepest: )

Kryss
Erdekes hogy nem talaltak a gepben: (Remelem hamar meglesz azert igy is.

Gumicukor
En is csak annal csinalnam akiben megbizom,nem lenne nagy valtozas,mert a formaja megmaradna csak mindig firss lenne a szine.En sem arra vekony csodalkozosra gondoltam ami laiglatszik kia szenne egettt arcbol: ))Koszi,de megvan az emberem ra: )

Agi
Udv megint!Remelem lassan memggyogylutok,2 honap antibiotikum nem hangzik tul jol.
Ugy vagy hogy igy is megy a suli: )
Rakjal majd fel pocakos kepet ha tudsz.

Rit
Ma hallottam hogy a Radayban is van valahol Baba-Mama klub.Majd jovo hetre kideriti a csaj hogy hol is van es ha erdekel megadom neked is.Nekem az szuper lenne ha visszakoltozunk vegre,bar itt meg egyre jobb a tarsasag ugyhogy fogunk tovabbra jarni ide is: )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok
Gumicukor
azért árkon bokron nem Kép és a kutyagumit mi is kikerüjük de amugy kézen fogva ara megyünk amere ö szeretne de a kocsik közé neki sem szabad mennie de a parkba,játszotéren ara megyünk amere ö szeretne .

Kataa
eltaláltad tényleg üditö volt a vásárlás amugy petike sem birja 3 óránál tovább a vásárlást .

Ági
semmit néha megsimizi magátol néha megakarja szorongatni a lábát ilyenkor rászolunk hogy az fáj a tesonak és abahagyja .Rosszul alvás ismerös én nekem is amig imi a pocimba volt minden bajom volt alig tudtam aludni ugy fájt a hátam ,derekam stb.

Lányok
ma voltunk lent a rendelésen Imi baba 4420 gr és 56cm ,Petike meg 9500gr és 83cm .

Pusz Csics és a fiuk Kép
csics

rit,
megnyugtattal, akkor nem en voltam pechesKép Persze, egyszer fizettem en is.

Kataa,
pontosan, nekem is folyt a konnyemKép Igaz, engem egy alapos nagykezeles is megrikat neha, ugyhogy nem mervado, ezert nem is irtam. Azt hiszem, talan Lidocainnal kenik at elotte, szerintem annyit er egy ido utan, mint halottnak a csokKép De kozben nagyon erosodik a far- es gatizmod, en azt szoritottam kozben rendesenKépKép
De tenyleg megeri, tok konnyen utanaszeded otthon es allandoan gondozott formad van.

-Afonya
afonya

Én a szemöldökömet a hajfestékemmel szoktam festeni már évek óta +néha a kozmi + szedni is én szedem, ha már nagyon rumcájszosodom Kép

Csics
És hogy alakulnak az éjszakáitok Imi babával? És látod látod, nem tettél fel nekünk egyetlen pocis képet sem, pedig nagyon vártuk Kép

cupp, megyek haza
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Nyuszi,
Nem biztos, hogy a fiúk zabásabbak Kép

Ági,
Te egy hős vagy, hogy kis gyerekkel meg nagy pocakkal még vizsgázol is... Én egy nap jó, ha 1 órát tudok dolgozni Solymesz mellett (legtöbbször annyit sem), ez iskolába járásnak meg tanulásnak édeskevés lenne.

Ma voltunk az állatkerti játszóházban: Solymesz úgyszólván csak a beülős kisautókkal foglalkozott, de mindketten jól éreztük magunkat. Az eljövésnél votl egy kis hiszti, de nem akkora, amekkorát vártam. Aztán a szakadó hóban toltam haza gyalog, nagyon romantikus volt...

Zita
parazita

Sziasztok!

Zita!

és hogy lehet oa bejutni, kell állatkerti belépőt venni, vagy a kapunál mondod hogy cska a játszóba mész?Kép

Gumicukor!

Nálunk anyukám nyugdíjas, de nem öregségi hanem rokkant nyugdíjas. Így kissé aggódunk hogy amilyen a formánk, ő nem veheti majd igénybe emiatt. Már hihetetlen jhgymennyi minden nyugdíjas kedvezményből kizárták emiatt, egyáltalán nem veszik egy kalap alá.

Rit!

2500 Ft egy 6 lakalmas bérlet. Hát, őszintén kicsit drágállom, egy fél órás foglalkozásért, d emost vettem, lejárjuk és majd utána meglátom hogy menniyre jó. Ha lakalmanként fizeted akkor meg 600 Ft/alkalom.

Jövő hét pénteken farsangi témakörű énekeklezsnek, és kérték hogy jelmezben vigyük a gyerkőcöket. Emma angyal lesz (bár a család szerint az ördög jelmez jobban illett volna hozzáKépKépKép), a fehér keresztelő ruhájában lesz, fehér harisnyával, anyukám csinált neki kis szárnyakat, és e akezébene gy csillagos pálcika lesz.Kép

Ági!

Hát nem semmi energiád van, az biztosKép Hű,a kkor hamarosan megszületik OlivérKép

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Egy ideje kész horror az esti lefekvés, Peti minden este ordít, amikor kijövünk tőle, de ha az ágya mellett ülök, akkor azért nem alszik, nem tudok vele egyszerűen mit kezdeni. Tejcsi már elég kevés van, így szopizni nem hagyom nagyon sokáig, mert utána már fáj, ahogy rágcsálja. Lehet, hogy ez a baja? Mit csináljak? Válasszam el? De azt hogy csináljam? Ha mondom, hogy mostmár nincs cici, csak bújjál ide, akkor dühösen tépkedi a pólómat, meg cirkuszol. Pedig el tud magától aludni.

Most is, egy pár perce aludt el végül, de már háromnegyed órája cirkuszol. Van valami tanácsotok?

Ági!
Jó, hogy jelentkeztél, jó egészséget az egész családnak!

Most ennyi, vár a munka.

Dió
szabotimi

Agi

De jo hogy irtal! Igen ugy nez ki fiu lesz, de persze ez meg csak az elso nezet. Az biztos hogy csaszar lesz, a csipom miatt. Te hogy birod emelni Petrat nagy pocival? Egyaltalan mennyit emeled? En mar egyre nehezebben emelem meg Emit, pedig meg hol vagyok a nagypocitol!Kép
Gratulalok a vizsgakhoz, tenyleg egy hos vagy!
En a Kutvolgyiben szultem, de most az Istvanban fogok. Es te?

Dio

Ugy latszik nalatok is itt az esti cirkuszolas ideje. Minden gyerek atesik rajta a jelek szerint. Szerintem nincs ra gyogyir, turelem az viszont sok kell. En sokaig farasztom Emit, meg neha ott hagyom egy kicsit, olyankor nem sir, csak duhong, de van hogy alomba dumalja magat. A cicizeshez nem nagyon van otletem. Ha neked kellemetlen lehet hogy mar el kellene valasztani. Biztos nehez lesz neki, de talan hamar megbekel.Kép

Jo ejt!

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Dió!

Ötlet nincs, próbálkozunk. Szerintem nem az elválasztás a megoldás. Legalábbis nálunk az nem lenne az, mert úgysem azon alszik el. Sőt nagyon sokszor eszébe sem jut szopizni este (igaz, én csak akkor adom oda neki a szopit, ha ő kéri, magamtól nem). Csak láthatóan nem akar egyedül maradni (még úgy sem, hogy a Beni is ott van vele).
Mi nem vagyunk elég következetesek, mert még nem találtam meg a megfelelő módszert, ami hiszti nélkül mindig el tudja altatni. Ami egyszer bejön, az legközelebb már nem biztos, hogy sikeres...
Ami talán a legjobban bejön: korábban kel reggel kelteni, délben korábban alszik (nem jó, ha túl sokat), és akkor este is viszonylag időben le lehet tenni úgy, hogy valamelyikünk ott marad vele, amíg el nem alszik. Simi, foghatja a kezemet, stb.
Sőt azt is megfigyeltem, hogy akkor nagyon gyorsan el tudna aludni, ha délben nem alszik. Csak ezzel emg több bajom is van: 1. jó az, ha délben alszik, mert akkor van egy kicsi nyugalmam 2. ált. még a jóval nagyobb gyerekek is alszanak délután, jó az, ha ő nem? Igaz, Beninél is ilyenkor engedtem emg neki, hogy ne aludjon délután, mert így este ágyba lehetett tenni, és az nekem fontosabb volt, hogy este 8-tól nyugodtan legyünk (és Beni a mai anpig lefekszik 8-kor és el is alszik, és reggel sem kell hajnalban).
Lehet, hogy alapvetően azzal van gond, hogy még mindig ugyanannyi alvást várunk el tőlük, mint kisebb korukban, és ezzel van baj, mert már kevesebb is elég neki. Ha délután nem alszik, akkor 8-8-ig alszik (12 óra). Egyébként is 7-ig alszunk (én mostanában sokkal tovább is tudnék), ha ő még délután is alszik, az 13-14 óra lenne egy nap, de ezek szerint már kevesebb az igénye.
Nálatok mennyit alszik? Nem lehet, hogy ez a baj?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Hát nálunk is szörnyű éjszaka voltKép lehet hogy ze a havazás kavart be.Kép

Nálunk nem za elalvás a gond, az viszonylag könnyen és gyorsan megy, most is 9-kor már láttam hogy álmosodik, kérdeztem hogy megyünk aludni, erre már integettett is az apjának meg adta a puszit. El is aludt, de éjfélkor ébredt. A férjem megteáztatta, visszalaudt, de fél óra múlva megint ordított. Akkor adtam neki enni, mert a vacsit nem ette meg teljesen, ezen el is aludt, de megint kb fél óra múlva ébredt. Mondtam a férjemnek hogy hozza át, hátha itt megnyugszik és alszik. De hát nem, ő forog, ütögeti a fejünket, lemászik játszani. Sajnso kb 1,5 óra után megint elvesztettem a türlmeme (sajnos én egy mormota vagyok, muszáj aludnom) és rákiabáltam hogy most már aztán feküdjön le és aludjon de azonnal. Előtte még kiszívtuk az orrát mert picit szörcsög, hogfy hátha az a baj, de nem. na, erre a férjem jobbnak látta ha békén hagynak és vissazvitte Emmáta saját szobájába, és lefeküdt ő is ott vele (van egy fotelágy). Azt mondta hogy még teázott, meg járkált az ágyában körbe körbe, aztán olyna hajnal 3 körül elaludt. A férjem olyan 7-kor jött vissza, mert nem akart járkálni ha megint kel. Persze Emma most meg még alszik.

Az a baj, hogyvele az éjszakák 90%-ban nincs baj, de ha felébred, akkor ezt csinálja hogy 2-3 óra hosszát nem alszik. És semmi konkrét baja, csak szimplán nem álmos, és játszani akar.Kép

Na, ébredezik. Most meg persze egész nap nyűgös lesz, mert nem aludt jólKép

Manó

KépKép
manó

Hali!

Micsoda nagy hóesés van! Este megyek a kocsival a térre csúszkálni, kipróbálni a kocsit, ilyen nagy hóban még sosem vezettem. Így legalább nem a rendes forgalomban szembesülök a jégpályával.

Dió
Úgy látszik ti is elérkeztetek a nem alszom el simán korszakba.
Nálunk annyival könnyebb a helyzet, hogy már régóta nem szopizik. Ha ott vagyunk az ágya mellett (felváltva szoktunk, egyik nap én,másik nap apa), elbohóckodik, kéri a mesekönyvét, abban mindent elmutogat ezerrel. sokszor már totál ki vagyok, hogy már 30 perce megy a bohóckodás, de aztán elalszik. szerencsére nem ordít vagy hisztizik és a kiságyból sem akar kijönni.
Lassan úgyis eljön a mesélések ideje. Sok türelem kell az biztos.

Manó
Nálunk is szokott ilyen lenni (szerencsére ritkán), hogy éjjel ébred és őkelme játékba kezd Kép Eléggé kell magam türtöztetni, hogy ne fakadjak ki.

Képzeljétek, nem is meséltem, hogy péntek óta csinálják a vízvezetéket a házban, így napközben nincs víz. Tegnap pl. fél8kor kapcsolták vissza, előtt való nap pedig 7kor. Apósom tiszta ideg, uis ő a társasház képviselője, most kiadta megbízásra a munkát egy másik emberkének a házban, aki így szervezte le a melót. Jól le is baltázta, hogy azért a családokra is kellett volna gondolni, ha vki hazajön a munából, még kezet sem tud mosni, nem beszélve a háziasszonyokról, ha mondjuk szeretne főzni, vagy a kicsi gyerekekről, akiket fürdetni kellene.
Kíváncsi vagyok, hogy ezek után ma mikor lesz víz, mert apósom kikötötte, hogy reggel 9-17-ig dolgozhatnak utána legyen víz a lakásokban.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

Nagyon szep ez a hoeses,de en mint beszari vezeto ma inkabb nem ulok autoba,igy ugrott a mai programunk es ulhetunk otthon.Max .az udvarig megyunk,de ezzel inkabb megvarom mig elall a hoeses.Ugyhogy kenyetelen voltam sokkal jobbat talalni itthon,mint mosas,konyha takaritas: )De legalabb ez is megvan.

Csics
Szpe meretekkel rendelkezik Imi baba: ))Alex is ugy van hogy kb egy orat nyugodtan ula bevasarlo kocsiban,aztan hirtelen mehetnekje tama des akkor kell iranyba vennia kasszat: )

Gumicukor
En nem merek ilyen otthon festesekre vallakozni,ezert ha 4 hetente megyek akkor be van festve,de ez nem tart csak 2 hetig sajnos: (En egyebkent kerdeztem a baratnomet hogy O is hajfestekkel festi –e.azt mondta nem,es azt nem is lenne szabad.Bar nem ertem hogy miert ,mert soktol hallottam hogy azzal festi,de talan a kozmetikus is ott sporol,mert az olcsobb mint a szemoldok festek: )

Mano
Majd tegyel fel angyal Emmarol kepet: )))Biztosan tetszeni fog maganak : )
Alex is ebredt 11-kor es ivas utan fel orat meg dumalt az agyban ,bar nem tudom mennyit,mert mi hamrabb aludtunk el,aztan kesobb takartam csak be.Utana 6-kor is ebredt,akkor adtam neki enni es vissszaaludt 8-ig.Most 2 napja megint tejet adok neki,lekopogom eddig nincs vele gond: )

Dio
En egyetertek Besztivel,ha hamar kel es mar 12-tol alszik akkor tuti hogy 8ra mar elfarad.
En is az lmult hetekben vettem eszre ,h ogy megvaltozott az alvas mennyisege.Eddig 12 volt ejjel es 3 nappal.Most 11 ejje les 2 nappal.Reggel 7-tol 12-ig fent van,akkor alszik 2-ig es utana meg 8-kor fekszik.Talan tenyelg az zavarja hogy nincs mar elg tejcsi,ha rangatja is a polodat: (Kitartast: )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Halihó!

Hát én se örülök a hónak, lenne jó sok elintéznivaló, fényképész, beiratozás a suliba, doki...
Gergő szegény beletaknyolt a hóba, nem csoda, olyan nagy, hogy nem bír benne lépniKép
Hát, egy-két hete még itt aggódtam, hogy nem akar elindulni, most meg már szaladKép
Sajna már a szopizás se érdekli túlságosan, de azért hajnalban és este elfogadja.
Alvás:
Ez törvényszerű, hogy egy idő után nehéz lesz majd? Már előre félek tőle. Gergő csak a fogak miatt szokott felsírni éjszaka, játszani még sosem akart. Lefekvéskori balhézáshoz biztos sok türelem kell majd.

Forti
Igen, sport fűmag. Van golffűmag is, meg gondolom sokféle.

Ági
Hűha, nemsokára érkezik a kistesóKép

Kataa
Nekem nincs szemldöktetkóm. A barátnőmé iszonyatosan nézett ki hetekig csupa seb volt, ez elriasztott egy életre.

Rit
Én is csak a kötelezőket adatom be.
Sajna vészesen közeledik a következő.

na megyek
Judy
Judy

Dio,Beszti

Nalunk ugy nez ki a napirend, hogy reggel 8 korul ebred, +- felora. Aztan 1-kor leteszem aludni, de eleg valtozo, hogy mennyiket alszik. Van ,hogy 3 orat, van hogy csak 1.5-t. Ez utobbinal persze nincs este hiszti az alvasnal, de ha tobbet alszik nappal, 10 elott tuti nem tudom agyba tenni. Lehet hogy sosem kene hagynom 3 orat aludni nappal? Csak nincs szivem felebreszteni... De ejjel nagyon ritkan alszik 10 oranal tobbet. En is gondoltam ra, hogy nappal nem hagyom aludni esetleg, de akkor este 6-tol mar iszonyu nyugos, pont mikorra mar en is elfaradok es mire hazajon az apja 60-szor osszeveszunk...Kép
Abban egyetertek Besztival, hogy a kozelsegedre vagyik, azert ragaszkodik annyira a szopihoz. Lehet hogy nem is annyira a cici kell neki, hanem attol fel, hogy ha nincs cici, akkor Te is azonnal eltunsz, nem? Nalunk legnagyobb meglepetesemre bevalt, hogy azt mondtam beki, hogy alszik mar a cici is, de anya itt van es marad amig elalszol. Es a mai napig ugy alszik el, hogy bent vagyok vele, eleinte beszelgetunk, aztan simizem, es csak akkor jovok ki, ha direkt bohockodik, hiaba simizem a hatat, vagy lathatolag esze agaban sincs aludni. Van hogy 10 perc vita nelkul,van hogy 45 perc vitaval. Tegnap pl. 45 perc volt, 10.15-re aludt el, ugy, hogy ha kijottem, nyafogott, hogy anya anya, mikor bementem keszsegesen lehasalt es tartotta a hatat hogy simizzem, aztan 2 perc utan mar csicsergett, meg ficankolt megint...Kép
Ja es lefekves elott mindig meg szoktam itatni.

Beszti

Akkor nalad most az elso harmados mormota-korszak van?Kép Nalam ez mar elmult, viszont kezdodott az ejjeli ficankolas, 3-4 orankent felebredek ra, hogy mocorog, van hogy a hasam is bekemenyedik tole, mint most ejjel pl. Mar most jelzi, hogy mikor lesznek majd az ejjeli szopik, mint annak idejen a novere.

Lanyok

nem tudja valaki, hogy bent lehet-e a papa az Istvanban a csaszarnal?

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Kataa
Nálunk is pontosan úgy van az alvás, mint nálatokKépKépKép Amúgy nekünk meg az Almássys babaklub jött be, bár én bevallom, csak addig járunk, míg nincs halál jó idő. Utána semmi pénzért nem mennék be vele sehova, ha kint is lehetünk a jó kis szabad levegőn, napsütésben Kép - ilyenkor szinte hihetetlen, hogy olyan is van, nem?? KépKép
Ma szánkóztunk, Dodi imádta. Azért erről is van egy anyós-sztorink. A párom el akarta hozni a saját kiskori szánkóját Dodesznak, mire az anyja közölte, hogy kölcsön vehetjük, amíg nem kell Kristófnak. Hát jó, nem??

Zita
Én is akarok bérletet venni az állatkertbe, hogy járjunk rendszeresen, hiszen annyira tetszik neki. Majd kipróbáljuk azt a játszóházat is. Csak épp észhez kell térnem a sokkból: az éves bérletet felemelték 8ezerre a tavalyi 3ról KépKépKépKép

Alvás. Szerencsére nálunk az esti/éjszakai soha nem volt probléma, általában úgy lefárad a sok csavargásban, hogy estére kidől rendesen Kép Mostanában max 1 monda olvasás fér bele, általában abba is belealszik, már vagy 3 hete nem tudtunk diát vetíteni, mert ahhoz túl fáradt és elaludna mire előveszem Kép
A nappali alvás viszont továbbra is csak úgy megy, ha lefekszem mellé és elaltatom v. babakocsizunk. Szóval abszolút nincs ötletem sem, mit csinálnék, ha most kéne bölcsibe adnom, ebből lenne gondunk rendesen.

Ági
kapunk tőled egy pocakos képet???? úgy megnézném!!

rit

rit

anemona7

Sziasztok!

Köszi lányok, a sok segítséget.

Igaziból nem tudom, hogy sokat vagy keveset alszik. Karácsony - újév körül gyönyörűen beállt arra, hogy este 9 körül elaludt, aludt reggel 1/2 8 -8-ig, délben ebéd, fél egytől kb. 2 és fél, három óra alvás. Nem is volt gond. A gond ott kezdődött, hogy az apja visszament dolgozni. Mostanában hajnalban, 6 körül ébred, kiabál, hogy apa, apa, nyomul ki hozzá, persze, hát látja, hogy ég a villany, apa készülődik. Így aztán vagy azt csinálom, hogy délelőtt alszik kicsit séta közben, és akkor rögtön ebéd után újra leteszem, vagy, mint ma, aludt délelőtt két órát, és most fél háromkor megint letettem, mert nagyon álmos volt, nem tudom, meddig alszik. De az esti cirkusz csak kb. egy hete tart.

Mindenesetre az meggondolandó, hogy én is csak akkor adjak neki cicit, ha kéri. Meg megpróbálok ottmaradni vele, bár akkor ő is inkább társalog, mint alszik.KépDe hátha rájön, hogy így is el lehet aludni.Kép

Már arra is gondoltam, hogy nem fárad ki estére eléggé, mert a nagy hidegben nem tudok vele sokat a levegőn lenni, ő pedig nem hajlandó a lábán jönni, csak babakocsiban üldögélni, attól azért nem fárad el, a lakásban meg megint csak nem fárad el. De ha nem hagyom aludni, az horror.

Éjjel is rendszeresen ébred még, ma éjjel is apát hívta, és csak akkor nyugodott meg, amikor megmutattam, hogy apa alszik a helyén. Az biztos, hogy nagyon ragaszkodik mindkettőnkhöz.

Na mindegy, próbálkozom azokkal, amiket javasoltatok, aztán meglátjuk.

Mégegyszer köszi.

Dió
szabotimi

Sziasztok
Már 3 helyen néztem Mancinak szandit, de sehol sem kapok. pedig valami kell neki a bölcsibe (meg ki is nőtte amiben itthon jár). Kép Mindenüt csak 23-tól volt, de ő még csak 21-22-t hord.

Gumicukor
cipőt nem találtunk, de sapi az volt dögivel. Kép

Ági
Sziasztok, újra Kép
Hanna is szinte minden éjjel felsír, persze visszaalszik (többnyire), de azért be kell menni hozzá. Ő még csak most érte el a 9 kg-t (17 hónapos).
Remélem Petrát most már tényleg gyógyulttá nyilvánítják.

Rit
Mi rögtön az első napon voltunk a Tescoba és be is tároltam. A múltkor én is úgy jártam hogy teljesen ki volt fosztva, most meg ráértünk, apja is itt volt úgyhogy irány.
Ja arra a boltra gondoltam, de szandi nem volt már ott sem csak 1 db 21-es, de épphogy jó volt Mancira, olyat meg nem akartam venni.

Kataa
A beszoktatás hétfőn indul (holnap jön a bölcsisnéni családlátogatni) elvileg 3 hét, de nekem csak 2 van, úgyhogy remélem menni fog. Bár Mancival szerintem nem lesz gond.

Puszi
dec8
dec8

dec8
nem tudom merre laktok, de az árpád hídnál a röppentyű utcánban van egy gyógycipős, ők is árulnak siesta minőségű gyerekcipőket. Ott nézted már a szandit? Anno mi is ott vettünk Zsanival a gyerkőcöknek.

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Az alvás nálunk sem jó, de sehogy seKép Este van, hogy fél 11-ig könyörgök neki míg elalszik és éjjel többször ébred. Eddigieknek meg is van az eredménye, mert kijött a két felső szemfoga. Igen, gabim már 14 fogacskával büszkélkedhet. Na de most miért nem alszik? Le kell kapcsolni minden világítós dolgot, pedig eddig soha és mindkettőnknek úgy kellett tenni mintha aludnánk. Na persze, hogy mi is elaludtunk, na de már lassan egy hete nem találkoztunk apával, mert ha nem kelek vele fél 7-kor akkor nem látom. és a héten még csak ma sikerült vele kelnem... És tegnap is 10-kor jött haza.

Na mennem kell sajna, gyerekecske már fent van és csak ennyit engedett.
sasha

Kép
sasha

Judy
Na latod,ez igy van: )))Most aztan nem lesz egy perc nyugtod: )En is ezen gondolkodtam, hogy eljon –e nekunk is ez az ido.?Majd meglatjuk,bar en inkabb azt hallottam ,hogy a delutanival van gond altalban 2 eves kor korul.

Nyuszika
En ugy tapasztaltam ki ,hogy ha 3 utan kelt fel akkor mar sokkal nehezebben elhetett agyba dugni este.Na es mive lenem akarom hogy keson menjen agyba es majd igy szokja meg kesobb is ezert van hogy neha felebresztem.PErsze nem razva, csak bemegyek es teszek veszek a szobaban,van hogy olyan melyen alszik es nem akar kelni akkor hagym,de altalban azert felebred es igysem sirva ,hanem mosolyogva; )
Gondolkozol a korhazvaltason?miert?

Rit
Hat igen,jo is lenne egy kis napsutes: ) Szerintem a baba-mama klubok nyaron amugy is zarva vannak,mert mindenki nyaral.En sem hiszem hogy mennenk nyaron,ott lesz a kotozes,rendezkedes,noveremek jonnek 6 hetre es addig sokat leszunk videken,na megy a Balcsin is akarunk lenni: )

Dec8
Kivancsi vagyok hogy sikerul nektek a bolcsi.Szerintem ha birja 2 het is eleg hozza: )

Szuloszoba
Hat a tegnapi nem volt semmi.A 17 eves kiscsaj a maga tudatlansagaval kiakasztott,minek akart gyereket ,ha nem is erdekelte vegig mi tortenik.A vegen meg a babat sem kerte: ((NA de a szuleszno viselkedese sem volt semmi,semmi kedvesseg, segiteni akaras nem volt benne.
A masik anyuka szerintem nagyon jol csinalta,nem latszott rajta hogy annyra fajna es meg a vegen is jo volt a frizkoja+ a sminkje: )))

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Nagyon rég írtam, de azért olvasok időnként.

Alvás: Úgy látszik nagy szerencsém van, mert Betti minden szó nélkül elalszik. Sőt, ha szólok neki este, hogy menjünk aludni, rögtön szalad a lépcsőhöz, és várja hogy kinyissam a rácsot. A kiságyában megkapja a cumit, odakészítem a teát, és már alszik is. Éjjel elvétve sír, gondolom ha rosszat álmodik, de reggelre mindig elfogy a tea, úgyhogy gondolom máskor is felébred, csak nem sír.
A napközbeni alvás nekünk délelőttre esik, mert elég korán 6-7 körül kel, és 10-körül már álmos, alszik átlag két órát és este nyolcig bírja.

Cipő: még a 20-es méretet hordja, de épp vettem neki egy 21-es cipőt tavaszra.

Fű: Tavaly mi is hozattunk egy nagy teherautóval termőföldet. Jó fekete volt. A sofőr lezúdította az egészet a kapunk elé, mert sajnos nem tudta beemelni az utcán lévő telefonkábelektől, úgyhogy órákig kellett talicskázni, hogy legalább az autók el tudjanak járni a ház előtt. Szegény férjemnek a dereka!

Tegnap végre láttam a szülőszobát. Nekem nagyon érdekes látni mások szülését. Tetszett, hogy a Kriszta nevű hölgy milyen jól bírta a fájdalmat, bár én is így bírtam volna. Viszont ahogy kifújta a levegőt, mint egy ló!

Sasha, férjügyben nálunk is ez van, reggel 5 percre találkoznak, este meg akkor jön haza, mikor a Betti már alszik, vagy épp teszem le.

Lányok tisztára ledöbbentem, tegnap megtudtam, hogy a két házra lévő magánovoda havi 40e.-be kerül. Pedig milyen jó lett volna gyalog 1 perc alatt átsétálni. Igaz még odébb van a dolog, én maradok 3 éves koráig itthon.

Bettiről: Most 18 hónaposan 9,5 kiló. A hosszát nem tudom, de kezdjük kinőni a 80-as cuccokat.
Rengeteg szót mond, a stabilak mellett próbálja utánozni amit előre mondunk. Szóval tudja, ha azt mondom: Mondjad ..., akkor válaszol.
A hajmosás továbbra is a katasztrófák közé tartozik. Az evés szintén gyatrán megy. Van néhány kedvenc, de azon nem élhet mindig. Na a főzelék nem tartozik ide.

Ja még az oltásról akartam írni, hogy valamelyik kismamában írták, hogy a bárányhimlő ellen két éves kor után van lehetőség oltani. Bár a cikkben eléggé veszélytelennek minősítették a bárányhimlőt, de nekem a nagyobbal rossz tapasztalatom van. A szempillái között is nőtt neki egy kiütés, és most van egy kis szünet a sorban. Ez most pitiáner dolognak hangzik, de egy tini lánynak rossz érzés, ha a szemébe néznek, mindenki rögtön észreveszi: Jé, hiányzik a szempillád? Én kikérem majd a gyerekdoki véleményét.

Ilke, nagyon rég írtál, mi van veletek?

Puszkó, Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Kataa, a váci csajnak szépen ki volt tetováva a szája, szeme, szemöldöke. Így tényleg könnyű szépen szülniKép

C.

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Szülőszoba: engem még mindig a kiterített póz zavar, tényleg így lehet a leghatékonyabban szülni? Csak hogy profán legyek: mondtam a páromnak, hogy ha így kell szülni és a szülést úgyis összehozzák a székeléssel (ami nekem amúgy is nagyon unszimpi), akkor holnaptól kötelezni kéne rá a dokikat, hogy így tessék WC-zni!KépKép Szerintem hamar leszoknának róla, hogy erre kéynszeítsék a kismamákat. (Ja, és én is fekve szültem az elsőt, de valahogy mégsem így, feltett, szétterített pózban... (a lábtartót csak a varráshoz tették fel a szülésznők))
A szerkesztőket még mindig nem értem, nem igazán tudom, hogy miért jó egy tök konszolidált, síri csöndben szülő nőt összehozni azzal a kislánnyal, aki meg ordítozva szül (ez még nem is lenne baj, mindenki másképp viseli a fájdalmakat, én igyekeztem "jól" viselkedni, de bizony nem mindig ment), ráadásul kicsit tudatlanka is... Tudom, hogy ilyen van, mégis elképzeltem annak a kisgyereknek a további életét, ilyen szülőkkel, nagyszülőkel, körülményekkel, hát... Legyen sokkal jobb sorsa, mint ami így elsőre kinéz neki!

Conti!

Rossz lehet a szempillanélküliség, ugyanakkor a bárányhimlő ártalmatlan gyermekbetegség. Leginkább csak azért lenne talán értelme beadatni, hogy ne felnőtt korában kapja el.

Nyuszi!

Mormotakorszak: jeee!KépKép Csak némiképpen akadályoztatva vagyok benne a két gyerek által.
Ma Nátán megint nem volt este hajlandó elaludni, végül a mi ágyunkba aludt, de ennek meg egyetlen hátránya, hogy sokkal korábban felébred, de csak szopizni akar, aztán alszik tovább. Igen ám, de engem meg felébreszt, nekem nem olyan könnyű visszaaludni hajnalban, mint neki, ráadásul ezek után nem is tudok korán kelni, pedig szeretnék, jó lenne a páromnak reggelit adni (ma reggelre muffint akartam sütni, de hát abból se lett semmi).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Hali!

Én is néztem tegnap a szülőszobát.
A 17 éves csaj sajnáltam azért, mert nemcsak ő tehet a tudatlanságáról, de mondjuk egy védőnő a kezébe nyomhatott volna a terhesrendelésen egy babvárásról és szülésről szóló könyvet! Olvsani csak tud! Ami nagyon kiakasztott, amikor mentek az anyukájához a tanyavilágba, és a kiscsaj kezében ott lógott a bagó!!! Akármi miatt is tudatlan nem biztos, hogy csak az ő hibája, de hogy még felelőtlen is!
A picikéjét nagyon sajnáltam, még sírtam is, hogy így kellett megérkeznie ebbe a világba, hogy nem öleli meg az anyukája, hanem elutasítja. Hiszem, hogy a születésünk pillanata kihat a későbbi életünkre. Szegénykém nem is sírt, csak némán, szótlanul nézelődött.

A másik csaj szülése, szinte mintha az enyémet láttam volna, annyi különbséggel, hogy nekem nem lassult le a kitolás (valszeg, mert függőleges helyzetben ültem és nem hanyattfekve kiterítve, szerintem neki ezért is lassult le, kis babának elég nyomi lett a kobakja, de egyébként nagyon kis cuki volt), hanem az 5.-re kint volt Dani. A doki nagyon szimpi volt, a legtöbbnek ilyennek kellene lennie.

Conti
Én az 5. nyomásomnál meg vicsorogtam, annyira nyomtam, mint egy gép Kép Utána el is röhögtem magam, miket csinálok Kép

Beszti
Nyomni tényleg úgy kell, mintha WC-nél, úgy a leghatékonyabb az adott területre a nyomóerő. Sajnos ezzel hozzák összefüggésbe, de azt legalább mindenki tudja, hova kell koncentrálni. Én is oda nyomtam, de eszembe sem jutott, hogy fújjj, ez nekem természetes volt.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Halihó!

Végre szép idő van, jót szánkóztunk a Gergővel. Persze már ő is menni akar a maga feje után, ki az utcáraKép
Délelőtt beszerelték a kábeltévét, végre nem csak 3 csatornánk van. Gergőt nem nagyon érdekelte a gyerekcsatorna, talán nem is baj.
Tegnap voltam nődokinál, már igencsak esedékes volt. Nagyon rendi volt, beszélgettünk a homeopátiáról és dícsérte ő is, felesége gyerekorvos. Mindent rendben talált, remélem a szűrés is jó lesz. Úgyhogy, ha akarjuk, indulhat a babyprojektKépAzt mondta meg sem ismer, sokkal vékonyabb vagyok, mint terhesség előtt.

Szülőszoba:
Sajna én elaludtam az elejét.
Milyen volt az a győri szülésznő? A kiscsajnál tényleg nem alakult ki az anyai kötődés a baba irántKép
Hát, tényleg brutálisan hangzik, hogy hogyan kell nyomni, de tényleg úgy. Mondjuk már a szülés előtt, a tanfolyamon is elmondták, meg a barátnőm, nővérem is felvilágosított, mivel nekik nem mondták el és nem tudták. Szóval, csúnya, de hasznos tanács.
Még hány rész lesz? Kiváncsi lennék az én kórházamra is.

Judy
Judy

Sziasztok

Conti

Irigyellek, hogy Betti zokszo nelkul alszik!Kép
A keresztlanyomnak (most 12 es fel eves) egy szemolcsot vagy mit vettek le a szemhejarol amikor meg baba volt. Neki meg szempillabol van szunet, de nem feltuno.
Ez a maganovoda eleg huzos...kivancsi lennek ezert a penzert mit nyujtanak?

Kataa

A korhazvaltason nem en gondolkodom, hanem a dokim is gyeden van es most csak egy-ket pacienssel foglalkozik, valszeg nem is tul legalisan az Istvanban, ahol a ferje a prof. a szuleszeten. Sokkal rosszabb nem lehet az Istvan mint a Kutvolgyi, ott is vannak 1-2-3 szemelyes fizetos szobak.A dokim meg bevalt, ugyhogy megyek utana.Kép

Beszti

Godolom nappali alvasrol szo sem lehet, ha Beni nem alszik csak ejjel, nem?Kép En rohantam ledolni miutan letettem Emit aludni, hogy legalabb egy oracskat tudjak aludni.

Gumicukor

Kepzeld en is vettem zsirkretat Eminek, delutan, ha felebredt ki is probaljuk.Kép

Ilke Hol vagy???Kép Vizsgazol?

Jajj, a lenyeget meg majdnem elfelejtettem!!!
Kepzeljetek ,ma reggel Emilia bilibe kakilt!!!! Olyan buszke vagyok ra!KépKépKép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi

Emi milyen kis ügyi! Kép Minden noszogatás ellenére belekakilt? Kérek fortélyokat! Dani is ráül, de nem kakil bele, csak imitálja, hogy nyomja Kép kérdezem tőle lesz kaki? Ő mondja rendületlenül: NEM, NEM.

Dani imádja a zsírkrétát, rajzolgaunk vele, rajzolok mindenféle formát neki, néha mondja is mit rajzoljak, akkor azt, ő meg mellettem elfirkálgat.
Van egy táblája is, amire krétával lehet írni, na azt tegnap megkóstolta Kép. Viszont rajzolt véletlenül egy olyan formát, mint egy pillangó én meg rajzoltam neki testet. Hát annyira örült neki, még tapsolt is Kép mondta, hogy LE .
Te milyen vettél ehető zsírkrétát? A miénk nem olyan, de majd szétnézek vhol. Hol lehet olyat kapni? Én itt PEsten nem találkoztam még egyetlen nagy írószer bolttal (Office depo-n kívül, de az inkább irodaszeres), az Ápiszok meg eléggé lepukkantak. JB-ben van egy klaszz papírbolt, hatalmas, óriási választékkal, de oda nem jutok el mindig, csak ha lemegyünk anyukámékhoz vidékre.

KépKép
KépKép
gumicukor

Edzed Emit, mire meglesz a tesó, már szobatiszta legyen, mi? Kép Nehogy ne láss ki a pelenkahalomból Kép

pocis képet kérünk szépen!!!

KépKép
KépKép
gumicukor

Nyuszi!

nagy gratula a bilihez!

Szülőszoba:

Hát nekem mindkét szülés nagyon fura voltKép
A kiscsaj, na őt nagyon sajnáltam, mert egy tudtalan kis fruska volt és a terhesgondozás szégyene hogy a védőnők csak pecsételnek, de azt se tudja hogy hogy születik a gyerek.
Én is rosszuk viseltem a fájdalmakat és én ismondtam hogy nem bírom ki, stb, úgyhogy ezt a részt meg tudtam érteni. Nekem inkábba másik anyuka volt nagyon fura, aki mintha nem is szült volna olyan csendben volt. Mondjuk én nagyon lassan tágultam, úgyhogy nem összehasonlítható, de nekem a kitolás gyors volt, úgyhogy nálam bejött amit az a doki mondott.
A babb feje nagyon nyomi volt, én teljesen el is képedtem, azt hittem ilyen csak vákumnál van.

Amia kiterített pózt illeti: Én is fekve szültem, vagy félig fekve, esküszöm nem tudom, de én nem bírtam felkelni, pedig mondata szülésznő, d eketten a férjemmel nem tudtak felhúzni, illetve maint felületm mondtam hogy nem bírom hagy feküdjek vissza. A kitolásnákl nekem jó volt, ha jól emlékszem a lában is fent volt abban a kenygelben, d enem kötözték le, az tuti zavart volna, csak simán fent volt. Én azt hittem hogy már sehol sem kötöik le a lábat, olyan elavult módzsernek tűnik.

Manó

KépKép
manó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?