Új privát üzeneted érkezett!

na most végignéztem elég sokat .Az a helyzet, hogy vagyBettinek, vagy Melcsinek esik messze..az egyetlen,ami majdnem középpont Pécs,Szeged,Mosonm között az Érd..de oda vonattal Kisanyácskának min 1* át kell szállni és min 3 óra az út...

Szóval, ha Kisanyácska vonattal jön,akkor olyan kellene, hogy Neked ne kelljen átszállni..

most néztem meg a busz is három óra minimum... :(

KépKépKép
tünci28

Ari vagy Tünci, de nekem nem gáz az átszállás... Viszont Érden mi van?! Kiismeri ott magát valaki? Ne inkább olyan hely legyen, ahol legalább egyikünk otthon van? És a 3 óránál kevesebbel nem hiszem, hogy megúszom. Hacsak nem Pécsre jöttök... :lol:

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Nekem eddig Székesfehérvár a legszimpatikusabb.

Kép

Kép
melcsike70

Lányok, vége a feleségeknek, én meg kidőltem...

Melcsike, aranyos az autótok neve:)

Holnap napközben is jövök

Jó éjt mindenkinek
Vendég

Kár hogy nincs egy helikopterem :cry: akkor megmutatnám nektem az én kis városomat.

Kép

Kép
melcsike70

Jó éjt Boboka!

Kép

Kép
melcsike70

én mennék Pécsre, csak nem tömegközlekedéssel..sajnos azt nem bírom...ha nagyobb távolságra megyek mindig van bekészítve zacsi :? és az sem ritkaság, hogy meg kell állítani a buszt...
Autóval meg egyértelmű hogy pl amikor Dunaföldvárra megyünk a párom anyujához min.egyszer megállunk amíg a gyomrom csillapodik...

Nagyjából Pestig tudok elmenni,a gyorsjárattal,ha mereven maga melé nézek... :)

majd kitalálunk valamit..
az érdet csak a távolságok miatt gondoltam..esetleg a Pestiek ismerhetik...?

KépKépKép
tünci28

jó éjt Lányok, mindjárt leesek a székről...

Leda mindjárt ebédel... :lol:

KépKépKép
tünci28

Jó éjt mindenkinek! Aludjatok jól, álmodjatok szépeket.
kisanyácska

jó éjszakát !

Kép

Kép
melcsike70

Tünci, köszi éppen ebédeltem és káposztás tésztát főztem, amire az uram megkérdezte, hol a hús :)?

Kisanyácska a szoptatásra szeretnék reagálni. Engem nagyoon zavar ami Magyarországon történik, arra a fölösleges pszihés nyomásra gondolok amit az anyákra erőltetnek. Igen értem én, hogy kényelmesebb szoptatni, hogy az anyatej jobb (kivéve akinek van teje, de sajnos vízes, vagy nincs benne elég tápérték stb), hogy sterilebb, stb.. de miért kell úgy nézni azokra az anyákra akik nem tudnak szoptatni és tápszerrel etetik a babájukat, mintha direkt ártanának a gyerekeiknek és "tápszeres babának" hívni őket és akik esetleg nem lesznek annyira egészségesek mint az "anyatejes babák". Ez fölösleges stressz az anyára és a babára egyaránt nézve, láttam babát aki tápszeren nőtt fel és nem lett különb az anyatejet fogyasztó gyereknél, sőt nem is lett kevésbé egészséges.
Hozzáteszem mindent megtettem, hogy legyen tejem, fel sem merült, hogy nem lesz, elég rosszul éltem meg, hogy nem elég a babának a tej, pedig szoptattam és szoptattam, de nem jött elég ezért éhes volt és ordított és én szenvedtem és sajnáltam.. Két hétig csináltam ezt, amikor úgy döntöttem, hogy nem kínozom többet se őt se engem és elkezdem a hozzátáplálást, szopik ameddig tud és aztán jöhet a tápszer. Így ment 2 hónapig, aztán csak tápszert kapott. Egyelőre hála Istennek influenzás járványkor sem volt beteg, pedig sok "anyatejes" baba megbetegedett. Ja, és amikor kérdezték, hogy ugye anyatejes, elején meghúzodva félénken mondtam, hogy igen, mert annyi hideget kaptam, hogy megmukkani sem tudtam, amig a férjem helyre rakott és közölte, hogy senkinek semmi köze és vállaljam fel, mert ez nevetséges, hogy stresszelek mindenkitől egy olyan személyes ügyben, ami csakis rám tartozik. Ezzel csak azt akartam elmondani, hogy a nagy nyomástól meg lehetne kimélni sok anyukát és elfogadni, hogy attól mert nem eszik anyatejet még felnő, egészséges lesz és nem lesz sem 3 szeme sem 3 füle.
Ja és a körültöttem lévő 6 anyukából anno, csak 2nek sikerült problémamentesen szoptatni.

Kép
leda2002

Lányok!

Szerintem Pest.
Ez a város az ország minden részéből átszállás nélkül szinte közvetlenül két-három óra alatt megközelíthető.
Én bármely városban feltalálom magam, térkép van, szám is van, kérdezni lehet, mi hol van, de szerintem Pest egyszerűbb lenne.
Egy reggeli vonatra mindenki fel tud szállni, ami már 9 körül bent van, de intercity mindenhonnan indul délelőtt is, ami dél körül ott van, délután, este meg lehet visszajönni.
Melcsi, én kimegyek eléd a pályaudvarra, ha kell, keleti vagy délibe érkezhetsz azt hiszem.

Betti
Kép
betti0412

Jó reggelt!

Ok:) A város már megvan, már csak az időpont meg a hely kell:)
Vendég

Jó reggelt!

Leda, az én lányom is tápszeres baba volt. Az óvodában 1x hiányzott három napot, betegség miatt 4 év alatt. Ja meg elkapta a bárányhimlőt, de az nem olyan betegség. Na szóval egyszer hiányzott a többi gyerek meg havonta 1x. Meg volt beszélve az Óvónőkkel hogy néha veszünk ki szabadnapot, hogy néha Ő is otthon maradhasson. De amikor kicsi baba minden nap friss zölségből főztem neki a ételt. És nagyon sok gyümölcsöt evett.

Kép

Kép
melcsike70

Azt elfelejtettem írni, hogy természetesen én is szívesen kimegyek elétek a pályaudvarra.

Tejcsis témához nem sokat tudok hozzászólni...:(

Annyit csak, hogy mennyire érdekes az emberi test/lélek: Az első két nap eszembe sem jutott a kórházban a szoptatás. Aztán mondták, hogy nem ártana valamit produkálni, nehogy bedurranjon a cici. Akkor indult be, mikor néztem Lackó fényképét, addig semmi sem volt.
Vendég

Én is Melcsi sok gyümölcsöt és zöldésget adtam nek, céklalével itattam 5 hónapos korától, frissen turmixoltam mindent, egy éves koráig tápszert evett reggel este, azóta tejet kap este és reggel. Allandóan azt mondják, hogy könnyű szoptatni, aztán mégis kiderül, hogy sokkal többen küszködnek mint mondják csak senki sem mer róla bezsélni, mert lenézik, megszólják stb.. ezt tapasztalatból mondom..

Kép
leda2002

Leda

Az én gyerekem a mai napig nem issza meg a tejet. Nem szereti pedig sok mindent kipróbáltam már. De a sajtokat, a tejfölt , a joghurtot megeszi. Végül is ezzel pótolja a tejet valami módon. De mindig majd kicsattan az egészségtől. Hál' isten nem szokott beteg lenni.

Kép

Kép
melcsike70

Egy szónak is száz a vége, mindkét módszer nagyon jó és megvan a döntés szabadsága ebben is!
Bár vigyázni kell ezzel a szabad akarattal...

Betti
Kép
betti0412

Szia, Leda!

Teljesen egyetértek: a pszichés nyomás a nem szoptató anyákon nem csak hogy fölösleges, hanem káros is. Olyan öt évvel ezelőtt volt nagy cirkusz ekörül a Kismamában: annyira nyomatták a szoptatást, hogy a tápszeres anyukák kiakadtak. És azóta a Kismama is enyhített a hangnemén, például már olvashatsz arról, hogy ha nem szoptatsz, akkor milyen tápszer jó, hogyan sterilizáld a cumisüveget stb.

Tényleg nem csak az anyatej kell ahhoz, hogy egészséges legyen egy gyerek. Hiába szoptatod, ha állandóan szalámit adsz neki meg ropit és kólát. Ahogy attól sem lesz rossz anya valaki, hogy bölcsis a gyereke, vagy hogy engedi Pókembert nézni. Nagyon sok összetevőből áll az elég jó anyaság, és ennek csak egy része a szoptatás, meg az abból fakadó intimitás. Ha valamelyik hiányzik, azt lehet pótolni másképpen, ami soha nem lesz ugyanaz, de a gyermeked mégsem szenved hiányt. Például ahogy mondtad, nagyon jó az egészséges, friss ételek otthoni elkészítése, ha szopi nincs is. Összebújni is lehet cumisüveggel együtt is.

Az biztos, hogy az anyatej jobb: nemcsak az egészség szempontjából (leszámítva az extrém eseteket, mondjuk az éhhalálon lévő anyákat), de a kötődés szempontjából is. Mégis nyilvánvaló, hogy nevetséges lenne máglyára vetni azokat, akik nem szoptatnak. És nem szabad elfelejteni különbséget tenni aközött, hogy van, aki mindent megpróbál, mégsem sikerül neki, más meg egyszerűen nem hajlandó, mert "tönkremegy a melle" stb.

Tényleg egész más lenne a helyzet, ha az anyák, akik szoptatni akarnak, megkapnák a megfelelő segítséget - értem ezalatt a szakmai szintet és a környezetükből származó elfogadást. Ezek a legtöbb esetben, ahol valami gond van, sajnos, hiányoznak.

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Sziasztok!!
Budapesti vagyok.
Ahogy mondani szokták:Minden megoldás érdekel!!
sütõtök

Sütőtök, neked van valami jó ötleted a helyszínt illetően? Nekem így hirtelen nem jut eszembe semmi. De majd böngészem a netet egy kicst.

Lányok, gondolom olyan helyre szeretnénk menni, ahol pl. enni-inni-kávézni is lehet, ugye? Pl. egy pizzéria? Nem tudom, segítsetek:):)

Kisanyácska, örülök, hogy mostanában kicsit többet tudsz jönni:):):)
Tegnap befejezted a feladatod?
Vendég

Sziasztok!

Akkor legyen Pest!
A gyerekkori barát ott lakik, nagy étterembe járó,megkérdem tőle tud e ajánlani valamit..talán egy csendesebb ,de jól megközelíthető hely lenne a legjobb.

A szoptatásról:
Egész életemben azt hallgattam, hogy ekkora mellel(alsó határ B kosár)nem lehet szoptatni,a terhességem alatt szinte semmit nem nőtt, mirigy állomány alig,lapos mellbimbó...Jóanyám mondta,hogy recept nélkül haza se jöjjek, mert annó őt pénteken adták ki a kórházból, egy csepp teje se volt, vasárnapig üvöltöttem, mire a szomszéd(a sokat emlegetett legjobb barátnő anyukája,aki 4 nappal idősebb,)megszoptatott.
Aztán Viola megszületett pénteken..Mondták, hogy nagyon kellene a tej,minél hamarabb,de a császárosoknak úgysem lesz pár napig...szombaton este már hatalmas foltot hagyott a melltartómon,volt nagy öröm,másnap vett a párom kézi fejőt..
Aztán hazajöttünk, szedtem a gyógyszert ,borogattam, hogy elapadjon...két héten át, elég volt csak rágondolnom Violára és folyni kezdett...sírva néztem minden nap..
Szóval nem lett igaza a jóakaróimnak, mert a szervezetem akkor már tudta mi a dolga..

KépKépKép
tünci28

Bizony Tünci. A szervezet nagyon érti a dolgát.
Már én is bőgtem a végén, hogy ezt már nem akarom, így nem.

Azt szerettem volna tőled már tegnap este kérdezni, hogy neked most, így front előtt nem hasgat a vágás? Nekem tegnap este alig akarta abbahagyni. Nem éles fájdalom, hanem inkább olyan hasgató érzés volt.

És akkor az időpont mi legyen?
Nálunk egyébként az a gáz, ha a férjem hirtelen eldönti, hogy pakoljunk és menjünk, akkor kb. fél óra alatt kell összeszednem magam és indulni. Szóval nálunk a tervezés nem nagyon megy:( Hiába kérdezgetem előtte napokon keresztül, mindent az utolsó pillanatban dönt el. Ezzel a négynapos ünneppel is ez a gáz. De ha mindenkinek megfelelő lenne az időpont, próbálok minél jobban alkalmazkodni. De ez mondjuk bármelyik hétvégénkre igaz:):)
Vendég

Boboka, nem fejeztem be tegnap a cikket. Pontosabban: el se kezdtem. Ahogy mondani szokták: személyes érintettségem miatt. Most írom, bőgve, és ezért kukkantottam be, hogy egy pillanatra fellélegezzek.
Voltam gyaksin ma reggel, esetmegbeszélésen pszichiáteréknél. És mit ad Isten, pont összejött három eset, ahol szülők maradtak a gyerekük halála után... Emlőrák (16 éves), autóbaleset (10 éves), orvosi műhiba (6 hónapos). Hát, folytak a könnyeim. Pedig ez nem divat. :cry: :cry: :cry:
kisanyácska

Tali: sajnos lehet, hogy nekünk is közbeszól valami a 4 nap alatt, bár tegnap még aszontam, jónak tűnik. Igyekszem milőbb tisztázni.

Boboka, szerintem olyan hely legyen, ami olyan kuckós, ahol nincs óriási jövés-menés, de vannak puha ülőkék, és nincs fényáradat, legyen kaja-pia, persze, az kell. Olyan ázsiai-közel-keleti hely van most a szemeim előtt, bordó-lila-narancssárga szőnyegek, kendők... ezt vizionáltam, mikor megkérdezted, milyen legyen.
kisanyácska

Uramatyám! 16 évesen emlőrák:(:( Nem csodálom, hogy potyogtak a könnyeid... Ezek mostani esetek, vagy régebbieket dolgoztok fel ilyenkor a gyaksin? Hogy sikerült a szülőknek elfogadni ezeket?

Jajj, tegnap volt a hírekben a kislány, aki műszívet kapott. Életem, annyira kis aranyos arca van, nagyon megsajnáltam. Mondta a doki is, hogy ez részükről csak idő húzás, és remélik, hogy kibírja a pici addig, amíg nem tudnak neki szívet beültetni. Amit nem értettem: Mo nem tagja az (ha jól emlékszem) eurotranszplantációs övezetnek. MIÉRT NEM? Ez nem lenne fontosabb mint egy Nato tagság? Mondták, ha azok lennénk, hónapokkal lerövidülne a várólista...
Vendég

Kisanyácska, én is ilyesmit képzeltem el:) Már csak meg kéne találni a helyet:):):)
Vendég

Ha van kedvetek, hallgassátok meg ezt az indiai dalt. Nálam is ez megy most, és olyan "Minden rendben lesz" érzésem van tőle. Isten gyermek-alakjáról szól, és arról, milyen szeretnivaló is ő. A képek nem igazán az én stílusomat tükrözik, de hát az indiaiak nagyon kedvelik ezt, és a dallam a lényeg. Holland zenész barátocskám azt mondja, mennyire hasonlít a magyar zenére...

http://www.youtube.com/watch?v=lLGSmuCl ... xt_from=PL

Kép Mi is ismerünk egy hasonló kettőst....... :)
kisanyácska

Ugye, milyen jó lenne egy ilyen hely, Boboka? Van ötleted?

És egy éven belüli esetek voltak ezek mind... Van aki jobban, van, aki kevésbé jól bír vele. A kisbabás eset szinte szóról szóra igaz lehetne ránk is, amolyan egyveleg volt mindannyiunk történetéből... Ami érdekes volt számomra, hogy a pszichiáterek is nagyokat sóhajtoztak közben, végül ki is mondták: Nagyon megterhelő nekünk is.

Tényleg az.
kisanyácska

Na, megyek vissza a cikkemhez, kicsit összeszedtem magam. Még ma délelőtt készen kellene lennie. Majd fölrakom, ha kivcsik vagytok rá.
kisanyácska

Sziasztok!
Remélem végigolvastátok Bobokával folytatott eszmefuttatásunkat is... Senkitől nem akartam elvenni a gyászát!!!

Betti: te nagyon-nagyon jó ember vagy! Nem tartom magam pszichológusnak, bár bevallom meglehetősen érdekel a téma. Sokszor megkaptam már, hogy kíméletlenül őszinte tudok lenni. Viszont ezt várom el másoktól is. Nem egy jó tulajdonság, de ha olyan emberekkel találkoztam volna már, mint te akkor biztosan tudnék is vele élni...

Kisanyácska: szoptatás ügyben is melléd állok. A baj tényleg az, hogy aki akar, az nem kapja meg a kellő segítséget, ha gondja van. Aki nem elég magabiztos, hogy a saját megérzéseire hallgasson az elveszik a sok "jó" tanácsban. De mindennel így van ez.

Nekem az Elevit reklám a kedvencem: Mindent megtesz gyermeke egészségéért???

Tünci: próbáld meg az írásaidat lementeni word-be mielőtt elküldöd. Ha valami baj van, akkor onnan újra bemásolhatod.
hettuli

Ha nem jó az ünnepi alkalom, akkor tegyük másik hétvégére, nekem csak az a kérésem, hogy szombat legyen mindenképp és a kaja, kávés hely nagyon jó ötlet. Én úgyis mindig éhes vagyok.

Betti
Kép
betti0412

Hettuli
az Elevit reklám a tv-ben engem is kiakaszt!
biztos Ön abban, hogy mindent megtesz gyermeke egészségéért?
:?

Betti
Kép
betti0412

Az elevit reklámra én is ki vagyok akadva...

Tényleg, Betti, a folsavat még mindig szeded? Engem a Csákány levele elbizonytalanított kicsit, majd szerintem novemberben kezdem el újra szedni, aztán decembertől az elevitet is.

Augusztus végén voltam nőgyógyásznál, akkor látott egy cisztát. Utána szeptember végén voltam hasi ultrahangon a kórházban, ott nem látták a cisztát. Szerintetek, ha még mindig lett volna, azt a hasi ultrahangon mindenképp észrevették volna?
Azért kérdezem, mert október végére kértem időpontot a nőgyogyitól (bár korábban azt mondta, hogy 3 hónap múlva nézzük meg), és lehet, hogy akkor lesz meg, és még időben szeretném lemondani és új időpontot kérni, viszont egy kicsit azért aggaszt, hogy minden rendben van e.
Vendég

Szerintem, ha nem keresik, nem is veszik észre, Boboka. Szerintem kérj másik időpontot, és célzott UH-vizsgálatot.
kisanyácska

Most értem a legfájdalmasabb részhez az írásban. Idejövök néha levegőt venni, jó? Vagytok?

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Kisanyácska, mondtam az uh-os nőnek direkt, hogy nézze, mondta, hogy nem látta, biztos mensi előtt v.után voltam nőgyogyinál, azért látta. Pont utána voltam egy nappal.

Én vagyogatok:)
Mit írsz most éppen? Hol tartasz? (mert az egész fájdalmas)
Vendég

Boboka
Kisanyácskával egyezek!

Betti
Kép
betti0412

Boboka, milyen a telefonon a kép?

Azt hiszem nekem is rá lehet tölteni, csak még sosem tettem össze a gépet és a telefont, valami kábel biztos van ami ezt elősegíti..... :oops:

Most ettem finomat: aszaltszilvás húsgombócot szilvamártással

Betti
Kép
betti0412

Nagyon szép:)

Én most vettem a héten egy bluetooth-os kütyüt, olyan, mint az USB. Van hozzá egy cd, azt kell telepíteni a gépen, és bármilyen telefonhoz jó. 2500 forint volt.

Nagyon finomat ettél:)
Vendég

Hú ez az aszaltszilvás húsgombóc különlegesnek hangzik, de végülis minden összetevűjét szeretem. Én egy sütőtökös pogácsát próbálok délután összehozni most először, szeretek ilyen néha kudarcos kisérleteket lefolytatni a konyhában...
madamrekamé

Hú ez az aszaltszilvás húsgombóc különlegesnek hangzik, de végülis minden összetevűjét szeretem. Én egy sütőtökös pogácsát próbálok délután összehozni most először, szeretek ilyen néha kudarcos kisérleteket lefolytatni a konyhában...
madamrekamé

Itt tartok:

"Ennél a szomorú szülésnél is megjár neked a védettség légköre. Te magad, a párod, vagy aki veled van, gondoskodjon nyugalomról, csendről, odafigyelésről a számodra. Lehess szabad, úgy, ahogy akarod. Érezhesd át és fejezhesd ki a fájdalmadat. Senki más nem megy keresztül azon, amin te. Most az egyszer nem neked kell alkalmazkodnod."

- és bőgök, ezért jöttem gyors ide. :cry: :cry: :cry:

Köszi az aszaltszilvás húsgombócért, bár vega vagyok, de legalább már nem sírok úgy. :)
kisanyácska

Rendelem az ebédemet mindig egy bizonyos helyről, ahol egy sztárcsaj kukta is főz, ez most az ő kajája volt és az ő honlapjáról le is töltöttem gyorsan a receptet.
Ez itt nem a reklám helye. :D

Betti
Kép
betti0412

Lehet, h olyat látott, ami nincs, Boboka, de még egy rákukkal nem fogtok ártani semminek. Sztem biztos, ami biztos. Már ha téged érdekel, vagy zavar, vagy félsz tőle.

Van olyan szűrővizsgálat, amit én tuti nem végeztetnék el, mert ugye aki keres, az talál... én meg nem akarom magam paráztatni.

De most a helyedben sztem kérném mégegyszer.
kisanyácska

Sütőtököt is nagyon szeretem, a leves finom belőle.

Most megyek, egy tárgyalásra, utána meg tornára, csak este felé leszek majdan.
Holnap utazok Bp-re egy megbeszélés lesz, majd gondolatban üdvözöllek titeket a várostáblánál. :D

Kisanyácska
nem jó ilyet írni, nem irigyellek, nehéz lehet. Bár jó, ha legalább megjelenik.

Azt döntöttem el magamba, hogy legközelebb határozottan közlöm majd a dokival, hogy mit és hogy akarok, hogy meg fogom nézni és ebbe nincs belekotyogás egyáltalán senki részéről.
Az a baj, hogy én tudatlan akkor nem mertem ellenkezni, hónapokkal később viszont tudom, mi lett volna jó. Ezért fogok tiszta viszonyokat kezdeni, ha legközelebb megállapítódik, hogy babát várok.

Betti
Kép
betti0412

Írom: "amikor megszületett a gyermeked" - hoppá, javítani! "Amikor MEGHALT"...

Vigyázni kell, hogy finom legyek. Írom: "Ő a te gyermeked, nem a kórházi személyzeté". Javítom: "Ő a te gyermeked, senki másé."

:cry: :cry: :cry:
kisanyácska

Betti, jaj de jó.............. Így a jó, igen.

De ilyen "legközelebb" soha többet ne legyen!
kisanyácska

Mindenképpen el szeretnék majd menni még megnézetni, csak, ha most közbelép a mensi, csak kicsit később fogok tudni menni, és gondoltam addig nem akarom paráztatni magam:)

Betti, majd priviben írd meg a címet ahová küldhetem a dvd-t:):):)

Én is integetek gondolatban majd:)
Mondanám, hogy találkozzunk, de te is biztos rohansz ilyenkor, én meg megyek délután jósnőhöz:):):)

Már most parázok:):):)
Vendég

Istenem, Kisanyácska, ilyenkor újra meg újra átéled...

Tünci merre van ma? Írta, hogy nem tud jönni, csak én vagyok ilyen zizi, hogy mindent elfelejtek??:):)
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?