Tünci, köszi éppen ebédeltem és káposztás tésztát főztem, amire az uram megkérdezte, hol a hús
?
Kisanyácska a szoptatásra szeretnék reagálni. Engem nagyoon zavar ami Magyarországon történik, arra a fölösleges pszihés nyomásra gondolok amit az anyákra erőltetnek. Igen értem én, hogy kényelmesebb szoptatni, hogy az anyatej jobb (kivéve akinek van teje, de sajnos vízes, vagy nincs benne elég tápérték stb), hogy sterilebb, stb.. de miért kell úgy nézni azokra az anyákra akik nem tudnak szoptatni és tápszerrel etetik a babájukat, mintha direkt ártanának a gyerekeiknek és "tápszeres babának" hívni őket és akik esetleg nem lesznek annyira egészségesek mint az "anyatejes babák". Ez fölösleges stressz az anyára és a babára egyaránt nézve, láttam babát aki tápszeren nőtt fel és nem lett különb az anyatejet fogyasztó gyereknél, sőt nem is lett kevésbé egészséges.
Hozzáteszem mindent megtettem, hogy legyen tejem, fel sem merült, hogy nem lesz, elég rosszul éltem meg, hogy nem elég a babának a tej, pedig szoptattam és szoptattam, de nem jött elég ezért éhes volt és ordított és én szenvedtem és sajnáltam.. Két hétig csináltam ezt, amikor úgy döntöttem, hogy nem kínozom többet se őt se engem és elkezdem a hozzátáplálást, szopik ameddig tud és aztán jöhet a tápszer. Így ment 2 hónapig, aztán csak tápszert kapott. Egyelőre hála Istennek influenzás járványkor sem volt beteg, pedig sok "anyatejes" baba megbetegedett. Ja, és amikor kérdezték, hogy ugye anyatejes, elején meghúzodva félénken mondtam, hogy igen, mert annyi hideget kaptam, hogy megmukkani sem tudtam, amig a férjem helyre rakott és közölte, hogy senkinek semmi köze és vállaljam fel, mert ez nevetséges, hogy stresszelek mindenkitől egy olyan személyes ügyben, ami csakis rám tartozik. Ezzel csak azt akartam elmondani, hogy a nagy nyomástól meg lehetne kimélni sok anyukát és elfogadni, hogy attól mert nem eszik anyatejet még felnő, egészséges lesz és nem lesz sem 3 szeme sem 3 füle.
Ja és a körültöttem lévő 6 anyukából anno, csak 2nek sikerült problémamentesen szoptatni.