Új privát üzeneted érkezett!

ZSuzsi

Gratulálok az ismerőseidnek így messziről!
Jó lehet most nekik! Éppen tegnap jutott eszembe, hogy elő kéne venni a videót a szülésről és újra átélni azokat a csodálatos pillanatokat, amikor a fiúk megszülettek.

Vikics

Nálunk szokták kérni az igazolást, és szerintem neked sem árt ha viszel egyet.

Kinga

Hát ez nem semmi ez a napirend!!!!!!!!!!!!! Hogy bírod? Én meg itt kikészülök három gyerek mellett, te meg kétszerannyit simán lerendezel! Le a kalappal előtted!!!

Dóri

Epidurálás ügyben sajnos vagy szerencsére én nem tudok segíteni, mert én egyik szülésemnél sem kértem, szerencsére a fiúk simán születtek.
És az ikrek nevei már megvannak?
Nagyon szépek a gyerekek nevei!

VAdvirág

A MÁV-ban szerencsére nem tették a gyerekeket pólyába. Mi is vettünk még a kislányomnak, de egyszer sem volt benne, azóta is a szekrényben pihen.
Kár, hogy nekünk még nem volt otthon netünk mielőtt szültem az ikreket, mert akkor itt már előre fel tudtam volna készülni mindenre és akkor nem készítettek volna ki azok a tápszerbarát csecsemősök.
Titeket már kiképzünk a szülés előtt az biztos!

Éva
p.éva

Dóri

Hogy-hogy csak olyan későn vették észre az ikreket? Nekem a 12hetes UH-on derült ki, hogy ketten vannak a pocakomban. De az sem az első pillantban, már percek óta csodáltuk az UH-on a kicsit,hogy milyen édes, hogy mozog és már mindene megvolt, amikor megszólalt a dr.nő, várjanak csak, nem stimmel valami, hát nagyon megíjedtünk, azt hittük valami baja van a babának, amikor végre megszólalt: itt van mégegy baba! Hát mi annyira örültünk ennek a hírnek, hogy el is sírtuk magunkat a férjemmel. És olyan jó volt, hogy ő is pont ott volt velem ebben a boldog pillanatban, mert majdnem nem tudott eljönni, de mégis sikerült, szerintem nem véletlenül!

Éva
p.éva

Szia Éva!
Látom éppen váltottuk egymást: én épp befejeztem, mikor Te elkezdted a netezést.
Szóval az ikrek nevei még nem 100%, de úgy tűnik, hogy fiunevek a következők lennének:
Áron Jonathán és Efraim Márk.
Lányneveink: Tamara Márta ( a bibliai Támár-ból) és Tábita Lídia.

Azért csak ilyen későn tudtuk meg az ikreket, mert A kisfiammal és a legidősebb csajszinkkal a mosdósi szanatóriumban voltam kivizsgáláson. A UH időpont pedig épp' akkorra esett volna, így azt le kellett mondanom, mert a gyerekeket nem akartam 1 pillanatra sem egyedül hagyni, nehogy megijedjenek, hogy esetleg nem megyek vissza hozzájuk.
Legközelebb aztán -az ünnepek elteltével- január 6-án mentem vizsgálatra és akkor volt az első UH. is.
Hát, nagyon sajnálom, hogy nem lehettem abban a szerencsés helyzetben, amiben Te, hogy t.i. nem volt velem a férjem, mert aznap temetnie kellett, és a 4 apróságot sem tudtam rábízni senkire. ( A mamák-papák 200 km.ren kívül élnek Uszódtól)
Rossz volt, hogy csak mobilon keresztül mondhattam el neki, de nagyon boldog volt ő is!
Hát így esett a dolog...
Isten áldjon, szia
Dóri
teodora

Sziasztok!
Fúúú egy napig nem ülök a gép elé, és már nem győzöm visszaolvasni! Tök jó! Kép

Gabi! Sajnos nem nagyon tudok külön programot szervezni Andrisnak, mert a picikre a szoptatás miatt hosszabb távon nem tud vigyázni senki. Nálunk is anyósom szokta elvinni Andrist, meg az apjával szokta "csavarogni" néha, talán majd később több lehetőségem lesz rá. Sajnálom nagyon, mert igényelné a dolgot.
Ezért örülök, hogy az ovival járnak úszni, mert én most semmilyen külön órára nem tudnám vinni, a férjem meg teljesen rendszertelenül dolgozik, rá sem lehet ilyen szempontból számítani.

Erika! Továbbra is jobbulást, remélem már jobban vagytok!
A padlószónyegre nálunk is a mosószer, víz, öblítő vált be, nem tudok semmilyen csodaszert.Kép

Vadvirág!
Én hosszú ujjú body-t és hosszú ujjú rugit is vittem be nekik, mert én is úgy gondoltam, hogy még nagyon picik, megszokták a kórházban az egyenletes meleget, jobban érzik magukat egy kicsit bebugyolálva.

Vikics! Orvosi igazolást szoktak kértni, jobb ha készülsz rá! Kép
A Tesco-s akciót én is kinéztem magunknak... Kép

Dóri!
A Rózsából a Rozi-n keresztül lett Zizi még egész kicsi koromban, én mióta az eszemet tudom, így szólítanak itthon, meg a közeli barátok, ismerősök. Mivel az ikertesómmal együtt jártunk általánosba, ott is így hívott mindenki. Kép
Én most epidurállal, császárral szültem az ikreket, úgy ahogy valószínűleg Te is fogod! Kép MAga a szúrás nem fáj, kapsz előtte egy helyi érzéstelenítőt, kicsit vacak érzés, hogy nem érzed a lábad, de nem vészes. Amikor megszületnek, nálunk egy-egy puszira odatartották őket, aztán elvitték a babákat a csecsemőosztályra. Nekem ott kellett maradnom a szülőszobában 3 órás megfigyelésen, aztán engem is betoltak a kórterembe. Valóban nem lehetett felkelni 24 óráig, enni is csak másnap, inni viszont sokat kell. A babákat kihozták a szoptatási időkben, de amít nem tudtam felkelni, én szoptatni sem tudtam. Aztán átkértem magam baba-mama szobába, és ott már végig velem voltak. Csak éjszakára vitték el őket, de ezt kórháza válogatja.
Szépek a nevek, van már ötletetek az ikreknek?

Kinga! Tényleg kimerítő ez a napirend! Úgy látszik addig egyszerűbb az élet, amíg otthon vannak, nem kell ide-oda szaladgálni velük. Kép

Zizi
debyand

Bocsi, ezt még tegnap este írtam, csak a karbantartás miatt nem tudtam elküldeni...
Még jó, hogy elmentettem, és nem kellett mégegyszer megírni. Kép

Zizi
debyand

Sziasztok!

Éva!
A szülésről készítettetek videót? Ez nagyon klassz!!! Kép Kép

Vadvirág
Vendég

Szia Dóri!
Persze, hogy megbízom benned! (Pláne, hogy tesó és mellesleg a druszám is vagy!) :-) Nekünk 2 példányban van meg a könyv és amikor a másodikat kaptam már akkor mondtam, hogy ne cseréljék vissza, majd az lesz a kölcsönkönyv az ismerős ikreseknek. Csak az a baj, hogy Uszód egy kicsit messze van tőlünk, de ha Bp.-en jártok, akkor előtte szólj! (Tirza hol szerepel a Bibliában? Ezt a nevet most hallottam először.)

Kérdés mindenkinek!
Ti hogy reagáltatok rá, amikor megtudtátok, hogy ikreitek lesznek? Egy páran már írtátok, de a többiekre is kiváncsi lennék, hogy vajon csak én lettem-e egyedül depressziós ettől a hírtől... Mondjuk nekem az előzmények is olyanok voltak, hogy nem igazán tudtam elhinni, hogy sikerülni fog ikreket kihordani és rögtön mindenféle negatívum jutott eszembe a szülés utáni ikres létről is. Utólag persze már látom, hogy mennyi előnye van, hogy ketten vannak a fiúk, pl. órákat eljátszanak együtt nélkülem, Pankával ez nem így volt (és van).

Sziasztok,
Mimóza
Mimóza

Sziasztok!

Mimóza!
Én is már írtam milyen fantasztikusan klassz volt megtudni, de azóta eltelt egy kis idő és most is megerősíteném ugyanezt. Szóval: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!
Örülök, hogy rátok találtam. Még nem tudtam végig olvasni a régebbi leveleket.
A terhességem nagyon jó volt. Jó lenne még egyszer átélni. De már nem vagyok nagyon fiatal, és még a két fiú is pici. Már 5 hetesen tudtam, hogy ketten vannak. A doki megállapította a terhességet. Mutatta a férjemnek a petezsákot, én csak a vizsgálat után láttam. A férjem kérdezett rá, mi az a másik pötty. Doki: Hát lehet, hogy az is gyerek lesz. Hát az lett, szerencsére :-)))).
Dóri!
Én császárral szültem, epidurálisan. Problémamentes terhesség, de elfolyt a magzatvíz a 39. héten, és csak minimális fájások voltak. Oxitocint is adtak, én meg még el is aludtam közben. Így lett végül császár. Tényleg nem fájt, és jó volt ébren lenni. Vikit egyből meg is mutatták, csak szemüveg nélkül nem sokat láttam. A végén visszahozták őket a szemüveggemmel együtt, és megsimogathattam őket. A fürdetésnél a férjem volt ott, fel is vette videóra. A műtőből az őrzőbe vittek 24 órára (Folyamatosan mérték a lázam és a vérnyomásom) Itt fogadhattam látogatókat és ide is behozták a fiúkat rövid időre. Nálunk nem lehetett megszoptatni őket. Nem higiénikus, mondták. Szerintem egyszerűbb nem foglalkozniuk vele. Van olyan kórház, ahol lehet ilyenkor is szoptatni. Gondolom hajlandóak odatartani a piciti. Csak az volt nagyon szörnyű, hogy odakartam szaladni a fiaimhoz, de nem tudtam megmozdulni. Először felkelni nem volt könnyű, de másodszor már jobb volt. Akkor átkísértek a szobámba. Az Uzsokinak van 1 egyágyas szobája, ez az ikres szoba. Pont szabad lett.
Szopi kórházban:
A fiúkat először csak a szoptatási időkre akarták kihozni, hogy kíméljenek. A férjem "beszélte meg" velük, hogy hagyják itt őket, még orvos is bejött győzködni. Szerintem ott még ilyen nem volt. Vikit úgy jól lakatták limonádéval, hogy végig aludta a szopis időt. Zolika szopizott, csak ki kellett előbb buknia a limonádét. Bezzeg másnap reggel Viki már nagyon ügyesen szopizott. 5-től este 11-ig voltak nálam. Estére inkább bevittem, mert nagyon nehezen keltem fel az ágyból a műtét miatt. Az egyszerre szopizásnál a férjem segített először, nem a csecsemősök. Éjszakára adtam be tejet, amit napközben összegyűjtöttem és hűtőben tároltam. Ők sterilizálták az üveget és a tejcsurgatót. Az egik nővér leszidott, miért nem adtam a limonádéból, a másik szerint jól tettem. A végén egy napot lealkudtunk a kórházi napjainkból. Itthon 6 hónapos korukig csak anyatejet kaptak.
Ajánlom figyelmetekbe a www.lll.hu oldalt. Itt vannak ikres történetek is.
Ikrek szoptatása: http://www.lll.hu/leche/52h.shtml
Hú, ez most kicsit hosszú lett.
Sziasztok
Eri
simones

Sziasztok!

Most minden nap egy másik böngészőt próbálok ki mert teljesen kivagyok az explorertől és az outlook expressztől és így a már importált ikrek lapot is mindíg újra meg kell sajna keresnem. Azt vettem észre, hogy a mi kis topicunk szinte a legjobban pörgő. Akárhányszor belépek a gyermekek topicgyűjtőbe mindíg az utolsó író tőlünk van, pedíg van rajtunk kívűl topic benne még rendesen. Kép
Kinga!
Hát Te aztán nem vagy semmi! Mi itt rinyálunk a 2-3 gyerekke, Te meg 5-el simán ellívírozol. Kép Le a kalappal!!!Kép Kép Áruld már el, hogy veszed az energiatablettát??
Dóri!
igazán szép és érdekes nekevet választottatok. Kép Az ikrek könyvében ajánlják, hogy ne csengjen össze a két gyerek neve, főlehg ha azonos neműek.
Az én párom is telefonon tudta meg a hírt sajnos. Úgy megnézetem volna az arcát. Kép Meg a sajátomat is. Kép Komolyan azt hittem, hogy humorizál az orvos.
Zizi!
Ma elmentünk az ovi felé és klint volat a gyerekek az udvaron. Találkoztunk Márti nénivel is. (sasszem mindíg kiszúr Kép) és megkérdeztük. Szerencsére nem kell igazolás. Mondjuk nem tudom ki az a szülő aki képes visszavinni az oviba a még beteg gyerekét....
Azért ahogy elnéztem jó pár gyereknek folyt az orra.
Holnap megyünk mi is a Tescoba. Ma adja le anyu a drótot, hogy érdemes-e.
Tegnap én is írtam és nem engedte a karbantartó. Kép

Tényleg mikor csinálunk megint mekis találkozót?
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!
Üdv az újaknak és gratula a pocakosoknak!

Megjöttünk a szüleimnél töltött 1 hetes kirándulásról. Nyugtalanabbak voltak a kisfiúk, mint ősszel, és nem is nagyon akarták megszokni az új környezetet. Persze azért lehet így, mert sajnos ritkán alszanak/töltenek hosszabb időt máshol/mással. Pedig volt program bőven és azokat élvezték... Lefényképeztem az összes rokont, akikkel találkoztunk, és itthon naponta többször is gyakoroljuk őket Kép Hát igen, nekünk nagy távolság 200 km...
A fiúk közben másfél évesek lettek és kezdik egymást jobban felfedezni. Eddig valahogy tabu volt a másik teste. Mostanában határozottan szórakoztatják, nevettetik egymást és pl. egymás kezét fogva táncolnak, riszálják a popsijukat Kép

Mimóza!
Etetőszék ügyben (is) majd írok levelet!

Nálunk is éppen ott volt a férjem azon az ominózus UH-on (13 hetesen, már a második vizsgálatkor, az elsőn még nem találtuk az egyik versenyzőt Kép Én is inkább megijedtem, mint örültem. Tamás persze viccelődött, hogy keressünk tovább. Aztán amikor Anyukámat rögtön a vizsgálat után felhívtam, el is sírtam magamat. Azóta persze úgy érezzük/gondoljuk, hogy sokkal jobb két kicsivel, mint 1-gyel lenne.
Ugye, hogy így van Kép Kép Kép Kép Kép Kép ????
M.

Ui.: Így utaztunk az IC-n.
Kép

KépKép

KépKép
2in1

Ja, és továbbra is kétpetéjüek.
Kép Kép
Kép
Kép
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Marcsi

Édesek a fiaid! Nekem továbbra is egypetéjűnek tűnnek!
Hát nem lehetett semmi a vonatozás a fiúkkal! Jól bírták?

VAdvirág

Igen, felvette a férjem a szülést és olyan jó érzés néha-néha elővenni és újra átélni azokat a csodálatos pillanatokat!

Éva
p.éva

Mimóza

Megértem, hogy aggódtál, amikor megtudtad, hogy ikreid lesznek, azok a borzalmak után, amiken ti keresztül mentetek, nagyon erősek vagytok, hogy végig tudtátok csinálni, de a Jó Isten duplán kárpótolt benneteket! Két csodálatos kisfiúval!

Éva
p.éva

Sziasztok!

Marcsi!
Aranyosak a fiaid. Csak egy picivel idősebbek a fiaimnál. Ti most utaztatok velük először vonaton? Hányan voltatok? Tavasszal én is szeretnék a fiúkkal lemenni vonattal a nagyiékhoz. Bár nem tudom hogy bírják majd.

Eri
simones

Sziasztok!

Átadtam a gratulációkat az osztálytársamnak, ha minden jól megy holnap haza is jöhetnek.Kép

Marcsi: Nagyon édesek a képek!!!Kép Az utolós kettő a "leleplezők"? Mert szerintem azon is nagyon hasonlítanak.Kép

Éva! Jó szülinapozást a hétvégére!Kép

Nálunk mindenkit sokkolt a dupla gyermekáldás híre, de azért anyukám örült neki az első döbbenet után, és apukám aggódott inkább, hogy fog négy gyereket eltartani, stb...De a végén mindenki örült, a nővérünket kivéve. Ő még ma sem.Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok (Ambrosia)

Bocsánat, de valami miatt nem hajlandó ez a sz** elfogadni a nick nevemet!Kép

Vadvirág
Én is vissza szoktam nézni a szülésen készített videót és jókat rötyögök azon, hogy a párom szinte belerakta a kamerát a hasamba (császár). Gyengébb idegzetűeknek nem javasoltKépKép

Marcsi
Milyen szép "pasik" lettek a szép babáidból!KépKép
Maradjunk az egypetéjű változatnál. Mint két klónozott tojásKép De nagyon szép tojások!

Andi
Csandi

Sziasztok!

Olyan jó, hogy ilyen aktívak vagytok! KépKépKép Csak győzzem olvasni!

Dóri!
Kétszer is epidurális érzéstelenítésben volt császármetszésem, két különböző kórházban. Az elsőnél valóban 24 órát kellett - lehetőleg -mozdulatlanul feküdni. A lényeg az volt, hogy a fejem ne mozogjon, így lehetett megelőzni a fejfájást. Az ikreknél már azt mondták, hogy elvileg 6 óra múlva felkelhetnék (3 év alatt ennyit fejlődött az orvostudomány), biztonsági okból 12-t mondanak, de más ok miatt csak másnap reggel keltettek fel. Szüléskor odahozták megmutatni a fiúkat, de a kezembe csak akkor foghattam őket, amikor meg tudtam már állni a lábamon. Maga a szúrás nem fáj, de nekem műtét közben rossz élményem volt. Nagyon sokat számít az aneszteziológus, rajta múlik minden. Feltétlen beszélj vele, mondd el neki a félelmeidet, kérd meg, hogy ő is mondjon el mindent részletesen, és alaposan vizsgálja meg a gerincedet. Nekem nagyon alaposan végignézte, csigolyáról csigolyára, csak aztán nem ő jött műtétkor.Kép Kérdezd meg, hogy milyen vastag tűvel szúrnak, mert attól függ, hogy mikor kelhetsz fel.
A szoptatással kapcsolatban is érdemes kérdezősködnöd a kórházban, és tisztázni, hogy mik a szokások. (Erről Zizinek írtam már)
Azt is kérdezd meg, hogy inkubátorba rakják-e a babákat megszokásból vagy nem. (A Kútvölgyiben, ahol az ikrek születtek, minden babát beraktak 1-2 órára, az ikreket egybe Kép)

Nagyon érdekes neveket választottatok. Csak a neveket néztétek, vagy azt is, hogy a bibliában milyen történetben szerepelt? (Sajnos én sem találtam meg Tirzát.)

Mimóza!
Nálunk már az első vizsgálatnál kiderült, hogy valami nem stimmel, mert azt mondta a doki, hogy vagy elszámoltam magam, vagy valami más „probléma” van, és nézzük meg UH-on. Arra két órát kellett várni, azalatt egy csomó minden eszembe jutott, hogy mi bajom lehet, de az, hogy ikreim vannak, még véletlenül sem. Így aztán végigizgultam azt az időt, amíg végül kiderült, hogy semmi bajom nincs, CSAK ketten vannak. Ez néhány nappal karácsony előtt volt. Nem mondtam el senkinek, hanem az UH leletet fénymásoltam, és beletettem mindenkinek egy karácsonyi üdvözlőlapba. Amikor anyósom azt mondta karácsony este, hogy itt annyi játék van, hogy 3 gyereknek is elég lenne, akkor átadtam mindenkinek a lapot. Nézték, olvasták, nem értették. Aztán anyukámnak leesett, hogy a végén a Ds: gemini azt jelentheti, hogy ikrek. Ekkor a párom csak annyit mondott, hogy ő inna még egy pohár bort. Nagyon megdöbbent, nem akarta elhinni, egész este hitetlenkedett. Aztán szilveszterkor már örömmel újságolta a barátainknak, akik között volt egy szülész, és ő elvállalt.

Marcsi!
Nagyon aranyosak a srácok, és továbbra is nagyon hasonlítanak! KépKépKép

Kinga!
Kössz a napirendet, csoda, hogy volt időd leírni!Kép
Megpróbálok majd én is valami hasonlót kialakítani, hátha több időm lesz tanulni! Nekem igazából a reggeli elindulással van problémám. Nem tudok reggel felkelni, mindig a srácok ébresztenek. Vagy ők sem. Kép

Vikics!
Támogatom a következő találkozó szervezését, csak időpontot kellene találnunk. Nekem 16-án kezdődik a suli, ezért javaslom a 7-ét vagy 14-ét, szombatot.

Húúú, kicsit hosszúra nyúltam, de már három napja írom word-ben.

Gabi
efgabi

Sziasztok
Én is megvagyok csak egy kicsit betegeskedtünk. Torokgyuszi, meg ami mellé még kötelezően kell.
A talit szerintem is jó lenne már szervezni, de nekünk a 7.-e nem jó, akkor leszünk ugyanis kettő évesek. A csajszik már nagyon várják a titahümjüket. (szülinap) A 14.-e viszont jó lenne, szülinapi utópartinak. Azt hiszem Erikáéknak is jobb lenne a 14, mert nekik 8-án lesz a szülinapjuk.

Kinga
Tényleg nem semmi a napi programotok. Szoktatok azért a férjeddel gyerkőcők nélkül eltölteni pár órát?

Dóri
Én is epidurállal és császárral szültem. A szúrás tényleg nem fáj, én is nagyon féltem tőle. Nekem semmi mellékhatása nem volt, viszont csütörtök reggel szültem és csak péntek reggel kellhettem fel. De akkor már annyira, hogy mivel a lányokat átvitték egy másik kórházba én is kocsiba ültem és mentem utánuk. Az első felkelés nagyon nehezen ment, de tudtam, ha sikerül felállnom, senki nem állíthat meg, hogy a Bajcsyból átautozzunk az Üllöi útra. A gerincem viszont még a mai napig is fáj azon a ponton ahol szúrtak. Mikor erősebb front érkezik, akkor nagyon érzem és a múltkor masszirozás közben mondta a férjem, hogy azon a ponton tűzel a hátam, körülötte meg teljesen hideg. Még orvost nem kérdeztem ezzel kapcsolatban, mert annyira nem zavaró, kellemetlen.

Erika
Készültök már a szülinapra? A lányok olyan aranyosak mikor kérdezem tőlük, hogy hány évesek lesznek Eperke mutatja a kezén Szederke meg rögtön mondja, hogy ketto.

Üdv. Böbe
böbe

Sziasztok!

Megvolt a zsúr! Nagyon jól sikerült, kicsit elfáradtam, majd holnap írok.
Jó éjt mindenkinek!

Éva
p.éva

sziasztok!
sokat olvastalak benneteket, és talán írtam is egy éve, de elmaradtam.
nekem is ikreim vannak, két kislány, anna abigél és mária lujza, akik március hatodikán lesznek két évesek.
szerintem kétpetéjűek (néha egynek tűnnekKép császárral (epidurál, reggel nyolckor, du. már sétálnom kellet) születtek a péterfyben, és az orvosok nem tudták megmondani, hogy egy-vagy kétpetéjűek-e, mert különálló burokban és egy méhlepényen voltak, így lehetnek iyenek is és olyanok is.
lakik valaki közületek a moszkva tér környékén?
ugyanis mi itt lakunk.
majd még írok, és végezetül teszek fel két képet a csajokról.
sziasztok!
anita
Kép
Kép
sipi

Sziasztok!

Anita!
Üdv neked újra a fedélzeten! Kép
Mi tágan véve a Moszkva tér környékén lakunk, mert a II/A kerületben vagyunk, Budaligeten. Kép Hétvégenként sokat járunk a Millenáris parkba, meg a Marczibányi térre játszóterezni (Biopiacozni). Kép
Nagyon aranyosak a lányok, de nekem nagyon egypetéjűeknek tűnnek, mert nagyon hasonlítanak egymásra. Kép
Nálunk az ikrek 2 és fél évesek: Bence és Marci, ők kétpetéjűek(más a vércsoportjuk), és van egy 5 éves bátyjuk, Gergő.

Kinga!
Te is el szoktál aludni a nagyok meséje közben/után? Nálam rendszeresen ez van, ma odáig fajult a dolog, hogy már helyette. Kép Lefeküdtem Gergő mellé, és mondtam neki, hogy ma ő meséljen, és pillanatok alatt elszundítottam. 10 perce ébredtem fel. Kép

Most megyek is vissza aludni, csak most már a saját ágyamba! Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok!
Anita!
Örülök, hogy írtál, nagyon szépek a kislányaid! A neveiki is nagyon tetszenek. Az én fiaim Levente és Nándor 3 évesek. Kép a profilomban. Kép

Ki volt a Tescoban??? Nem tudom ti milyen szerencsével jártatok, de én a váci útiban csúnyán beégtem. A bébiosztály úgy nézett ki mintha rablók jártak volna ott. A kb. 20 ruhatároló közül kb. 3-on lógott egy-két béna és nem is olcsó gönc! Semmi nem volt számomra amit kinéztem. És a popsitörlő sztori. Hát az a hülyének nézés csimborasszója! Az akcióban 2+1 csomag ára volt 998.-. De egyesével volt kirakva és persze, ha egyet lehúztál akkor az 498ft-ot mutatott. Sehová egy hang nem volt kiírva róla. Mi azért felkészülve a nagy meccsre a kasszához vittünk 6 csomagot. Képzeljétek, hogy az akciós árat ütötte be a csaj. Nagyon durva nem? Direkt nem utaltak az akcióra és direkt nem csomagolták össze a hármat! Az olcsó tréningruhának meg híre-hamva sem volt! Kép Kép Kép
Ha megtalálom a honlapjukat én is bepanaszolom a dolgot holnap!
Na megyek aludni! Jó éjszakát mindenkiek!
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Anita

Édesek a lányaid! Mi ugyanebben a cipőben járunk. NÁlunk is egy lepény és két burok volt és a vércsoportjuk megegyezik, de néha nagyon hasonlítanak egymásra, néha meg nagyon nem. Az orvos sem tudta megmondani, hogy hány petéjűek, annyira nem fontos, de azért kiváncsi lennék.
Egyszer csak kiderül.
Nekem január 7-én voltak a fiaim ( Zolika és Ádám )két évesek és 21én volt négy éves a kislányunk Lorena.
Mi Budakalászon lakunk, de már remélem nem sokáig, mert tavasszal kezdődik az építkezés Ráckeresztúron, már nagyon várjuk!!!!

Nagyon jól sikerült tegnap a zsúr! Nagyon élvezték a gyerekek. A gyertyákat többször is meg kellett gyújtani, mert annyira tetszett nekik, hogy el tudták fújni. A Lora is nagyon jól érezte magát, gondolhatjátok megint kaptak egy rakás ajándékot. Az egész lakás tele van már játékkal.

Vikics

Elvitted a fiúkat oviba? És ottmaradsz még velük vagy már egyből otthagyod őket?

Pénteken megyek felvételizni, semmit nem tudok! Szorítsatok!!!!

Éva
p.éva

Sziasztok!

Vikics!
Mi is megnéztük a Tesco-ban a babaruhákat, de szintén csak 1-2 méretben volt néhány db és nem is a legjobb minőségű anyagból. Legalábbis újszülöttekre nem szívesen adnám, később esetleg már elfogadható. Szóval nem vettünk semmit.
Viszont a Lehel téri metrótól 1 percre van egy Babadiszkont Bolt és ott rengeteg mindent vásároltunk.
Nagyon szuper minőségű anyagból készült, rugalmas, ezer féle színű elmondhatatlanul klassz mintákkal ellátott bodykat, stb. 700 Ft. körüli áron voltak db-onként, de mégis igazán megérte ezeket mevenni a Tesco-s kínálat helyett úgy gondolom. Kép Kép
Mindenféle más termék is volt a babakocsitól kezdve, autós gyerekülésen át, cumisüvegek, törlőkendő, kiságy, pelenkázó, meg mindenféle ezer más.
A hátránya viszont az, hogy annyira apró üzlet és olyan rengetegen voltak, hogy alig lehetett megmoccanni, vagy válogatni.

Vadvirág
Vendég

SZiasztok!
Eri!
A vonatozást 1 évesen kezdtük. Érdemes a napirendjükbe jól illő időpontot választani és akkor kevesebb a macera. Amikor még ettek hajnalban, kora reggeli vonattal mentünk és a 2,5 órás út alatt jutott idő reggelire, kb. 45-60 perces alvásra. Akkor még nem is jártak olyan jól. A babakocsi (pedig egymás mögötti) csak az első osztályon fért el kinyitva, így drágán, de kényelmesen utaztunk. Két felnőtt elég volt a két gyerekre, de vártak minket az állomáson így a csomagoktól sem szakadtunk meg. Most 10 óra után induló vonatokkal mentünk-jöttünk. Szinte végig talpon, sok nassolással, mindenkivel barátkozva. Bébiételt ebédeltek, aztán (a hazafelé úton) Péter elaludt egy órácskára. Szóval nekünk nem volt túl vészes (a 3. próbálkozás volt egyébként).

Anita!
Láttam az elő albumotokat a babaszoba.hu-n. Nekem is márc. 6-án van a szülinapom, vártam, hogy esetleg felbukkansz majd!!! A képek alapján szerintem is egypetéjűek a lányaid. Miből gondolod, hogy nem azok?
Nálunk is két burok volt és egy lepény látszott. Az enyémek kb. 1 éves korukig hasonlítottak fényképeken. Viszont az egyiknek 1, a másiknak pedig 2 forgója van, így a többi kevésbé látványos különbség miatt is tutti a kétpetéjűség. Élőben kevésbé kérdőjelezik meg ezt a kívülállók. Merre jártok játszózni? A Városmajorba viszi az egyik barátnőm a vegyes ikreit, 3 évesek lesznek áprilisban. Nem ismered őket?

Vadvirág! Ha újonnan veszek body-t, akkor a C&A-ba szoktam menni. Az egyébként marha drága üzletben nagyon jó minőségű, édes mintájú darabokat lehet kifogni 1-et fizet 3-at kap akcióban, 1300-1500 Ft-os áron. Ma este is elnézek, hátha találok hosszú ujjút. Már 92-eseket kéne vennem, megáll az ész! Ja, és ott kapható pindur méret is. Máshol még nem nagyon láttam 42-est(!) és 50-est is. Bár kívánom, hogy ezek a méretek ne kelljenek Nektek!!

A legfontosabb! Kisbuksi írt levelet és tényleg otthon vannak már egy hete. Vencel nagyon jó kisbaba, szépen gyarapodik. Bujós és már nyitogatja a szemeit... láttam róla képeket is! A levélben is köszönte az ikres topicnak a sok rájuk gondolást és drukkot.
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Marcsi!
Általában mi is a C&A-ban és a New Yorker-ben vásárolunk az Árkádban, hiszen ott tényleg a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki talál magának megfelelőt stílusban, méretben és árban is.
Viszont az valahogy egyáltalán nem jutott eszembe, hogy újszülött ruhákat is ott keressünk.
Majd legközelebb... Köszi az ötletet.
Ja, és 55-62-es strech bodykat, rugikat vásároltunk, hiszen minden nap este, elalvás előtt megbeszélem a babucikkal, hogy egészségesek és szép nagyok lesznek, na és persze hogy időben születnek majd, természetes úton.
Szóval így is lesz!!! Kép Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Anita!

Nagyon aranyosak, és egyformák a lányok! Én is láttam a babaszobás albumotKép, és nagyon szépek a neveik is!Kép

Éva! Drukkolok pénteken!!!Kép

Örülök, hogy Vencelbaba is otthon van már!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok! Utoljára pénteken ültem le a gép mellé, aztán most meg annyi olvasnivalót adtatok...Kép !
Dóri
teodora

Mimóza!
Nagyon örültem ám annak, amit írtál...!(Tudod a zárójelesnek)
Sajnos én nem megyek fel mostanába Bp.-re, csak egy ifisfiunk jár a Theológiára (Most ezt csak a könyv miatt írom), mert nekem most már szinte csak feküdnöm szabad, ha nem akarok -az orvos szerint- 4-5 hónapot kórházban tölteni.

A Tirza név csak egyszer fordul elő a Bibliában. Celofád nevű férfinak volt 4 lánya és egyetlen fia sem, s tudod, ez a zsidóknál nagy szégyen volt, hiszen nem vitte tovább az atyai áldást, csak a fiúgyermek. Aztán a felesége újra gyermeket várt, de újra csak lánya született. S ez a férfi nem keseredett el, nem vádolta Istent, hanem a lánykának a Tirza nevet adta, ami annyit jelent: báj, kedvesség, gyönyörűség tárgya. (Eredetileg: Tirca)
A 4Móz. 26:33-ban megtalálod.
Dóri
teodora

Eri, szia!

Nagyon tündér vagy, hogy ennyire részletesen leírtál mindent, köszönöm!
Szerintem nagyon szuper lehetett az 1 ágyasban, sajnos nekem soha nem volt ilyen "szerencsém" és sokszor nagyon fárasztó tudott lenni, hogy esetleg pihentem volna, a szobatársak meg inkább szóval tartottak volna, vagy én éreztem magam kellemetlenül, mert szoptattam volna és egyik, másik oldalamon is egy-egy férj volt a párjánál, én meg azt sem tudtam, hogyan forduljak, hogy azért ne premierplan-ban menjen a szoptatás, de pl. a császáros seb miatt ne haljak meg a rossz helyzetben való üléstől, meg fekvéstől. Szóval, nincsenek túl jó élményeim, de azt is tudom, hogy én is okozhattam éppen másnak kellemetlenséget más dolog miatt.
Ehhez is egyfajta együttélési tolerancia szükséges, tudom.
Dóri
teodora

Sziasztok!

Éppen most nézzük a tv-ben a szépség királynőválasztást, és minden lánynál elmondják, hogy milyen nyelven beszélnek, erre az én okos kis négyéves kislányom megszólal: "anya itt senki sem beszél magyarul?"
Hát nem édes?!

Marcsi

Nagyon örülök, hogy Kisbuksiék már otthon vannak és jól van a kicsi. Remélem, Kisbuksiék is jól vannak, máramennyire ilyenkor jóllehet az ember.
Sok bodlogságot és jó egészséget kívánok nekik!!!!!!!

Éva
p

Marcsi,
gyönyörűek a csemetéid!
Hosszú percekig elnézegettem őket, vajon a mieink milyenek lesznek...?
Dóri
teodora

Zsuzsi

Köszi szépen, hát rámfér, mert semmit sem tudok , de nagyon szeretném, hogy felvegyenek!

Éva
p.éva

Gabi,
nagyon köszönöm, hogy az epidurális érzéstelenítéssel kapcsolatban írtál néhány nagyon használható tanácsot!!
Ezeket amint lehet tisztázom majd a kórházban.

A neveket úgy választottuk, hogy néztük a név hangzását, aztán jelentését, aztán azt is, hogy mennyire "pozitív" az eredeti ember személye a Bibliában. Sőt, még azt is próbálgattuk, hogyan is lehetne becézni...
Itt van például a bibliai Ruth neve: nagyon pozitív személy, rengeteget lehet tanulni az életéből, csak éppen nagyon kiszúrnánk a gyerekkel, ha ezt a nevet kapná, mert magyarúl cseppet sem kedves a neve, biztos, hogy sok intrika érné szegényt. (Pedig a név jelentése: barátság, szépség - nem rossz)
Szóval, nem volt mindegy egyiknél sem a magyar hangzás sem.
Dóri
teodora

Szia, Böbe!

Köszi Neked is amit írtál az epidurális érzéstelenítéssel kapcsolatban.
Miért kellett a picikéket átvinni másik kórházba? Koraszültél? Vagy más baj volt velük?
Dóri
teodora

Szia, Neked is Anita!
Na, ezen megdöbbentem: már délután fel kellett kelned az epidurálás után??!!
Itt látszik meg igazán, hogy nincs egy módszer igazán: kórházanként más és más.
Szerintem a vidéki kórházak nagyon elmaradottak a pestiekhez képest (bár úgy tűnik ott is különböző a felfogás), úgy, hogy én csak a leghagyományosabb felfogású módszerre készülök..
Dóri
teodora

Szia, Éva,
látom most csak mi vagyunk a fronton...
Gondolok Rád pénteken.
Azt szoktam megtapasztalni az ilyen megmérettetéseknél, hogy amit én emberileg meg tudok tenni, megteszem, aztán a többi már nem az én dolgom...Ha ott a helyed, abban az intézményben, ott is leszel, ha nem sikerülne, gondolj arra, hogy VALAKI egy sokkal jobb lehetőséget akar Neked adni!!!
Dóri

Mindenkinek jó éjt! Sziasztok! D.
teodora

Sziasztok!

Éva!
Sikerülni fog!!! Kép Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok

Dóri
Igazából nem számítottak koraszülöttnek mert a 37 hét utolsó napján születtek és Eperke két kiló fölött volt, 23OO g. Szederke viszont csak 163O g volt, ugyhogy koraszülöttnek nyilvánították őket. Szerencsére nem volt semmi baj velük, önállóan lélegeztek, csak egy kicsit hízlalni kellett őket. Az már más tészta, hogy Szederke az inkubátorba összeszedett valami makacs fertőzést és kishijján veszélybe került. Mikor már gyönyörűen elkezdte felszedni magára a grammokat, hirtelen visszaesett 152O g-ra.

Van már valami fejlemény a talival kapcsolatban.

Erika
Hol vagy már megint? Ugye szólt, ha OTT.

Üdv. Böbe
böbe

Sziasztok!
Éva!
Drukkolunk a fiúkkal neked pénteken.
Eri
simones

Sziasztok!
Éva!
Mi is drukkolunk a fiúkkal neked pénteken.
Eri
simones

Sziasztok!
Bocsi, úgy látszik mégis elküldte pedig hibát jelzett.
Éva!
Ádám név nekünk is tetszett, de az egyik unakatesójuk is Ádám, és két ugyanolyan név már sok egy családban.
Eri
simones

Sziasztok!

Láttátok kicsi Vencelkét az albumban??? Nagyon ééédes!KépKépKép

Éva, úgyis sikerülni fog!!!! Tudom!;)

"anya itt senki sem beszél magyarul?"

Ez nagyon aranyos volt!!KépKépKép

Zsuzsi
zsuzsi

Böbe!

Tudtad vagy lehetett szoptatnod a kissebb súllyal született picidet annak ellenére, hogy ilyen gondok voltak vele? Haza mehetettek együtt vagy ott kellett még hagynod a kórházban és csak a "nagyobbacskával" mehettél haza?
Sokat és sokszor hallottam ugyanis mostanában arról, hogy 2-3 hónapokat nem vihatték haza valamelyik picit a kettő közül az anyukák. És ez iszonyatos érzés lehet az anyának és a kicsiknek is, akik nem érezhetik ezáltal egymás közelségét.
Hogy volt ez veletek?
Azért kérdezem csak, mert a másik 4 kicsinkkel mindig kisebb súlyt állapítottak meg az UH-kon és valóban az állandóan hamarabb kinyíló méhszáj miatt 1-2 héttel előbb születtek meg, és 2,8-2,9kg körül voltak mindig az éppen aktuálisan megszületett gyerekeink. Most attól tartok, hogy a sok eddigi komplikáció után, meg a "sokadik" egymást rövid időn belül követő terhesség miatt nem igazán számíthatok nagyobb súlyu babákra. Örülök, ha időben és nem előbb születnek meg. Ezért is fogadok most szót az orvosnak és fekszem, amennyit csak lehet.
Ha van egy picike időd, légyszi erre az előbbi kérdésemre még válaszoljál! Köszi
Dóri
teodora

sziasztok,
elszállt a pénteki levelem a karbantartás miatt, csak most van időm írni.
Jó sokat írtatok, van mit olvasni!
Mi csak a 18. héten tudtuk meg, hogy ketten vannak, de a páromnak fülig ért a szája!!

Hétvégén megünnepeltük a párom mai szülinapját, Hévízen voltunk 2 éjszakát.
Most először 3 éve, mióta az ikrek jelentkeztek...már ránk fért.
Ismét felfedeztem a kedvesem értékeit, eltudtam mondani egy elkezdett mondatot anélkül, hogy belekotyogott volna bárki is.
Fürödtünk, beszélgettünk...olyan jó volt utána hazajönni!A következővel nem várunk 3 évet!!
Böbe-ráhibáztál, valóban ideje volt a lazításnak.

Még egy gondolat a napi programunkhoz:hiszem, hogy mindenkire akkora feledat méretik, amekkorával megbírkózni képes!
Amikor azt hittem, hogy az ikrek közül csak egyet hozunk haza, nagyon akartam hogy ilyen bolydultak legyenek a mindennpjaim.
Teljesült a vágyam, nem tehetek szemrehányást senkinek,
És higgyétek el, a kicsikkel van a legkevesebb komoly gond, a kamaszokkal sokkal nehezebb bánni, nagyon észnél kell lenni minden mondattal, nagy lelkük van, de hozzá nem mindig elég eszük!!

Sokkal többet rágódom a nagy fiammal kapcsolatos viselkedésem helyes volta miatt, mint azon, hogy feltöröljem-e a 4kg. Arielt, amivel a fürdőben csendesen homokoznak az ikrek...a kicsikkel inkább a fizikai része kemény---lásd mese közben anya alszik el...

Eldugulok.
legyetek egészségesek, türelmesek!!

Éva--hajrá, menni fog.
Bocs a hossz miatt.
Kinga
pkinga

Sziasztok Lányok!

Köszönöm mindenkinek a drukkot! Ezek után már tényleg sikerülnie kell!!!!!!!!!!!
De az sem baj, ha nem sikerül, majd fél év múlva újra próbálkozom. Egyszer csak sikerül?!

Éva
p.éva

Zsuzsi

Én is láttam Vencelke képeit. Annyira meghatóak!

Éva
p.éva

Sziasztok

Dóri
Igen valóban Eperkével szinte mint egy rendes szülés után hazajöhettünk volna, de nem tudtam elszakadni Szederkétől. Sokat tépelődtünk rajta de végül meghoztam életem legnehezebb döntését, két hét múlva haza jöttünk. Mivel nem igen volt tejem, rettentő macerás volt a csecsemősőktől tápszert szereznem, steril cumisüveget gyártanom, meg Eperke pihenése sem volt zökkenőmentes. Hatan voltunk egyszobába, mindenkinél baba. Én örültem, hogy Eperkét megetettem szépen visszaaludt, és indultam volna át Szederkéhez az intenziv osztályra, hogy őt is ellássam. Én etettem, pelenkáztam inkubátoron keresztül. Eperkét rizikós volt a szobában hagyni, mert mindig felsirta egy másik baba. A csecsemősők furcsán néztek rám mikor betoltam nekik háromóránként. Ha sírt rögtön megtömték cukros vizzel, utána persze már nem kellett neki a tápszer, nem úgy gyarapodott a súlya ahogy vártuk. Február közepén három óránként kellett végigtolnom őt a folyósón, ami tele volt látogatókkal. Persze az intenzivre nem tolhattam magammal, pedig az nagy segítség lett volna. Nagyon sokat fontolgattuk a hazajövetelt, de Eperkére való tekintettel meghoztam a döntést. Legalább ő tudott pihenni itthon a saját kiságyában és nem egy bevásárlókocsiban. Nagyon nehéz hosszú időn keresztül a kórházban a higiéniai szabályoknak megfelelni. Állandó kézmosás, után kilicsnfogás, villanykapcsolás mások "piszkos" keze után. A kezem ezalatt a két hét alatt olyan lett, mint egy 100 éves anyókáé. Szederke még két hétig volt kórházban, de azt hiszem én minden tőlem telhetőt megtettem, hogy nem érezze egyedül magát. Mi Kispesten lakunk és az Üllői úti klinikán voltak. Reggel felkeltem a 6 órás etetésnél még Eperkével voltam, utána bementem Szederkéhez. 9 és 12 etetésnél Szederkénél voltam, utána haza Eperkéhez 3 és 6 órás etetésnél Eperkénél, majd megfürdettem letettem aludni és utána vissza Szederkéhez velelenni mig fürdettik, majd megettetni és vissza haza az ágyamba. Nagyon nehéz volt, de azt mondták, hogy hamar eléri a két kilót és ha két napig tartja a súlyát hazahozhatjuk. Egy pénteki napon mértek nála előszőr két kilót. Hétvégén nem szokták kiengedni a koraszülött babaákat, de mivel Szederke még szombaton is két kiló volt, sőt 2040 g így a doktornénik kivételt tett és hazahozhatuk szombat délután. Gondolom láttam rajtam, hogy már kicsit megviselt az ingázás a két baba közt. A legborzasztobb az volt, hogy mig az egyiknél voltam, folyton a másikra gondoltam, hogy de jó lenne már vele is lenni. Örökös lelkiismeret furdalásom volt, hogy most nem éppen a másiknál vagyok, pedig lehet, hogy szüksége lenne rám. Ebből adódóan igazából lelkiekben egyiknél sem voltam.
Bocs egy kicsit hosszúra sikerült. Remélem nem rémisztettek el nagyon. Pihenj sokat, megéri.

Üdv. Böbe
böbe

Böbe

Hát nem irigyellek az biztos!!! Ilyenkor érzem igazán, hogy milyen szerencsések voltunk, hogy négy nap után mindkét babával hazamehettünk.
Sokszor hallottam , hogy néha az egyiknek még bent kell maradnia és féltem is, hogy az milyen rossz lehet egy anyának. Hát te át is élted!
De szerencsére jó lett a vége és ma már szép, nagy egészséges lányaid vannak!

Éva
p.éva

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?