Sziasztok!
Olyan jó, hogy ilyen aktívak vagytok!
Csak győzzem olvasni!
Dóri!
Kétszer is epidurális érzéstelenítésben volt császármetszésem, két különböző kórházban. Az elsőnél valóban 24 órát kellett - lehetőleg -mozdulatlanul feküdni. A lényeg az volt, hogy a fejem ne mozogjon, így lehetett megelőzni a fejfájást. Az ikreknél már azt mondták, hogy elvileg 6 óra múlva felkelhetnék (3 év alatt ennyit fejlődött az orvostudomány), biztonsági okból 12-t mondanak, de más ok miatt csak másnap reggel keltettek fel. Szüléskor odahozták megmutatni a fiúkat, de a kezembe csak akkor foghattam őket, amikor meg tudtam már állni a lábamon. Maga a szúrás nem fáj, de nekem műtét közben rossz élményem volt. Nagyon sokat számít az aneszteziológus, rajta múlik minden. Feltétlen beszélj vele, mondd el neki a félelmeidet, kérd meg, hogy ő is mondjon el mindent részletesen, és alaposan vizsgálja meg a gerincedet. Nekem nagyon alaposan végignézte, csigolyáról csigolyára, csak aztán nem ő jött műtétkor.
Kérdezd meg, hogy milyen vastag tűvel szúrnak, mert attól függ, hogy mikor kelhetsz fel.
A szoptatással kapcsolatban is érdemes kérdezősködnöd a kórházban, és tisztázni, hogy mik a szokások. (Erről Zizinek írtam már)
Azt is kérdezd meg, hogy inkubátorba rakják-e a babákat megszokásból vagy nem. (A Kútvölgyiben, ahol az ikrek születtek, minden babát beraktak 1-2 órára, az ikreket egybe
)
Nagyon érdekes neveket választottatok. Csak a neveket néztétek, vagy azt is, hogy a bibliában milyen történetben szerepelt? (Sajnos én sem találtam meg Tirzát.)
Mimóza!
Nálunk már az első vizsgálatnál kiderült, hogy valami nem stimmel, mert azt mondta a doki, hogy vagy elszámoltam magam, vagy valami más „probléma” van, és nézzük meg UH-on. Arra két órát kellett várni, azalatt egy csomó minden eszembe jutott, hogy mi bajom lehet, de az, hogy ikreim vannak, még véletlenül sem. Így aztán végigizgultam azt az időt, amíg végül kiderült, hogy semmi bajom nincs, CSAK ketten vannak. Ez néhány nappal karácsony előtt volt. Nem mondtam el senkinek, hanem az UH leletet fénymásoltam, és beletettem mindenkinek egy karácsonyi üdvözlőlapba. Amikor anyósom azt mondta karácsony este, hogy itt annyi játék van, hogy 3 gyereknek is elég lenne, akkor átadtam mindenkinek a lapot. Nézték, olvasták, nem értették. Aztán anyukámnak leesett, hogy a végén a Ds: gemini azt jelentheti, hogy ikrek. Ekkor a párom csak annyit mondott, hogy ő inna még egy pohár bort. Nagyon megdöbbent, nem akarta elhinni, egész este hitetlenkedett. Aztán szilveszterkor már örömmel újságolta a barátainknak, akik között volt egy szülész, és ő elvállalt.
Marcsi!
Nagyon aranyosak a srácok, és továbbra is nagyon hasonlítanak!
Kinga!
Kössz a napirendet, csoda, hogy volt időd leírni!
Megpróbálok majd én is valami hasonlót kialakítani, hátha több időm lesz tanulni! Nekem igazából a reggeli elindulással van problémám. Nem tudok reggel felkelni, mindig a srácok ébresztenek. Vagy ők sem.
Vikics!
Támogatom a következő találkozó szervezését, csak időpontot kellene találnunk. Nekem 16-án kezdődik a suli, ezért javaslom a 7-ét vagy 14-ét, szombatot.
Húúú, kicsit hosszúra nyúltam, de már három napja írom word-ben.
Gabi