Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Gyors bekukk melóhelyre indulás előtt!!

Angel: ++++++++++++++++++++++++++++++++++

Bols:+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Szurizoknak is: +++++++++++++++++++++++++

Puszi: sajna nem tudok menni.

Harcika: köszi,
Vendég

Sziasztok,
Anegl, Bols
++++++++++++++++

Tobi, Puszi, Krisz
++++++++++++++++
Vendég

Sziasztok!

Bella! Ölellek.

Bols! Angel! Babaragacsok ezerrel!++++++++++++++++++++

Tobi! Puszedli! Krisz! Hajrá!!!! +++++++++++++++++++++++

Mindenkinek nagyon drukkolok a háttérből.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Sannah: sajnálom. :cry:

Angel és Bols: Kép

Kép

Kép

Csak az veszít, aki feladja.
*puszedli*

Mindenkinek gyors ++++++++++++++++++++++++++

Rohanóban vagyok, szalad ez egész iroda, kiállításunk lesz egész héten a Hungexpo-n. :?
kalkata

Bella :cry:

többieknek+++++++++

(Puszedli, megkaptam az eredményeket az előbb, és te?)
Romlott az ir-em, nem is kicsit :cry: Ennyit arról,hogy ami egyszer elmúlt, nem jön vissza, 100-as a 120 perces értékem, csúcs, 27 volt :cry: , a 0 perces is rohadtul megnőtt, a cukorról meg nem is beszélve, szóval f@sza, még jó, hogy szedtem továbbra is a metet, mi lett volna, ha abbahagyom???
Vendég

Hunci, ez neked most mitől lehet? :shock:

babaimádó
Kép
babaimado

Angel, Bols
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Puszi, Krisz
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Hunci,
:( ez nem jó hír

KépKép
tobi

Bella!Nagyon sajnálom.Ölellek!!!

Angel!Bols!+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Tobi!Krisz!Puszi!++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
"Aki azt szeretné, hogy minden úgy történjen, mint a mesékben, az a meséknek csak a végére emlékszik."
viktu

Baba, passz.Felborult az egész megint, még a hormonjaim jók, de ki tudja meddig,a pajzsmirigy eredményeim is rosszabbak lettek, most egy alulműködés hiányzik már csak a repertoáromból.Egy tény, az ir nem tűnik el, elhalványulhat, jobb lehet, de eltűnni nem fog.Jövő héten megkérdem a dokitól, mi ez.
Vendég

Hunci,
basszus mitől jött vissza és ráadásul ilyen mértékben? :cry:
Vendég

Hunci, a fene egye meg! :? Remélem tud mondani valami értelmeset a doki! Jó lenne mihamarabb rendbetenni.

skrisz72

Hunci: Megjött az én inzulin eredményem is:

Glucose terhelés 0 perc 3.89 mmol/l 3.30 - 5.50
Glucose terhelés 120perc 4.63 mmol/l 3.30 - 7.80
Insulin terh 0 perc 3.90 mIU/l 2.60 - 24.90
Insulin terh 120 perc 58.90 mIU/l

Na, ezt most nem értem!!!!! (Először volt 50, majd CSAK diétával lement 40re, most diéta +gyógyszer mellett felment 60ra! :cry: :roll: :twisted: )

Kép

Kép

*puszedli*

Puszi,sztem nem elég a 3x500, ez nem emelkedés hanem stagnálás inkább, plusz minusz 10 egység stagnálás inkább mint emelkedés vagy javulás, a met nem hatott sztem.Talán érdemes lenne emelni,pláne lombik előtt.Holnap hív a drnő nem?Kérdezz rá, hogy emelnél (talán 2x850-re vagy nem is tudom 2x750 és 1x500-ra...Ez csak tipp,nem tudom, melyik emelés jobb neked.)

Bella, Skrisz, valószínűleg az én esetemben a pm kavart be, mivel metből én a max dózist szedem,nekem nem a met adagjával lesz a baj.Nem is az inzulin aggaszt,hanem a cukor.
Vendég

Sziasztok,

Hunci, Puszedli :oops: fránya IR.
Mondjuk biztosan van összefüggés, mert amikor nem volt jó a pm eredményem, az IR is rosszabb volt...pedig milyen egyszerű lenne, ha csak egyiket vagy csak másikat lehetne kezelni.

Cukrom nekem is magas kicsit, legalábbis én annak értékelem, úgyhogy most nagyon figyelek, mit eszem, és mérem nap közben is, hogyan alakul.

Angel, Bols +++++++++++++++++

Egy kedves szó olyan, akár a tavaszi napsütés.
allegrobarbaro

Sannah, Bella, Hanna, Puszi, Tobi, Viktu, Alle!
Köszönöm a mai napi drukkokat! :wink:

Hunci, Puszi! Ez nem semmi! :evil: A francba!!!

bols70

Péter 3050g 52cm

Kép
bols70

Együtt érzek az érintettekkel IR ügyben, én is most készülök vissza 3.-ik (azaz lassan 4) havi kontrollra... :?

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Ja és Angel, Bols!
Jujjdeszurok!!! :D

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Hunci: látom Te is "tudsz" :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Megyek megint kontrollra kíváncsi vagyok, 3*1000-et eszek már rendesen és diétázom, nagyon kíváncsi vagyok.

Puszika: szerintem sem elég,nekem a doki rögtön emelt, amikor
stagnáltam.

Bols:+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Angel:++++++++++++++++++++++++++++++++++
Vendég

Jó reggelt!

Bols, Angel
+++++++++++++

Tobi, Krisz, Puszi
+++++++++++++
Vendég

Hunci, Puszi!
Nagyon szomorú vagyok. Olyan alattomos ez az IR!!!! Írjatok, ha kaptok ésszesrű magyarázatot és hogy mit lehet tenni.

Ölelés
Kat

"Minden mosoly visszatér"

Kép
katerina

Sziasztok!

Bols! Angel! ++++++++++++++++++++++++++++

Szurizóknak! ++++++++++++++++++++++++++++

Hunci! Puszedli! :?

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Kép

Kép

Kép

*puszedli*

Húúúú de nagy a forgalom!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

IR-em: hívott a drnő, de sajnos, mire felvettem, letette. Visszahívtam, de már nem tudtam vele beszélni, de elfaxolták a lányok a diagnózist: emelte az adagot. (500-500-850 5 napig, 850-500-850 5 napig, majd 850-850-850) Remélem bírni fogom. :roll: És hogy lombikig rendbe jövök!!!

Kép

Kép

*puszedli*

Megmutitom nektek a 3.napi hormonkáimat:
FSH: 8,8
LH :9,56
PRL: 261.3
E2: 132,0
Test:1,67

babaimádó
Kép
babaimado

Puszi, húúúúúúúúúúúúú

babaimádó
Kép
babaimado

Puszi, huh jól megemelte :shock: kemény menet lesz, nem mondom, bár nekem a 3*850-re emelés jött be annó :wink:
Vendég

Hunci, Puszedlinek is be fog jönni, mert nagyon drukkolunk neki!+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

babaimádó
Kép
babaimado

Baba, igen, ezért is raktam :wink: - jelet :lol: , egy emelés sokat tud dobni a dolgokon.(mert a 3*500 babaadag csak sajnos,van akinek segít persze, de mégis csak egy kezdőadag, de a 3*850 az felnőttadag :lol: )
Vendég

Hunci: márpedig én felnőtt vok, és nemsokára kismama!!!! :lol:

Kép

Kép

*puszedli*

Sziasztok,

nem volt netem 2 napig, de már itt vok! :P

Hunci, Puszedli,
kitartás az IR elleni teendőkhöz!!! :oops: (miér' nő, ha egyszer diétázunk, gyógyizunk??? :evil: )

Babaimi,
gondolom, nézted már a ref. tartományokat...az LH-d picit magas, de miiiaaamanóóóó, prolaktin 261.3????? Jesszus! :shock: (normál tart 1.39 - 24.20) biztos nem írtad el a tizedest??? :roll:

Puszedli,
megy a szurizás? :P

Minden Akciósnak megadrukk!!!!!++++++++++++++++++++++

(nekem pocsék napom volt sajna, nem is részletezem...szerencsére vége van, ez a jó benne... :roll: Megyek is aludni...)

tillidian

Till: jaaa, szúrunk wazze!!! :lol: :lol: :lol: :lol: (nekem meg nagyon jó kedvem van, veled ellentétben. Remélem holnapra Te is kialszod Magad!)

Kép

Kép

Kép

*puszedli*

Sziasztok!!

Babi: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Mit mondott rá doktor bácsi?

Angel:+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Bols:++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Hunci: a 3*1000 az milyen adag????
Pasinak nagy-nagy puszika!!!

Puszi: tuti minden rendben lesz és hamarosan jön a kispuszika!!! Drukk a szurihoz.

Till: nekem is szar napom volt, rengeteg melo, hülye főnök... úgy szeretnék már egyszer, csak egyszer boldogan dolgozni menni, de nem tudok!!!!
Vendég

Szerintem nem kell megijedni, mert többféle mértékegség van. Ez a Kaáliban készült.Nem tudom a mértékegységet, de Harcika azt mondja, csak az LH/FSH arány nem jó, a többi oké. Én hiszek neki! :D

babaimádó
Kép
babaimado

Rendben, Babi, akkor megnyugodtam! :lol: (pedig érdekelne ám a PRL-od mértékegysége... :roll: )

Puszedli,
hajrá szurik, hajrá jókedv!!! :D

Sannah,
pocsék napok és tapló emberek monnyanak le!!! :twisted: (sajna nálam is rendezendő még ez a munkahelyi kikészítősdi... :oops: :evil: )

tillidian

prol. mértékegysége nálunk: mIU/ml
referencia-tartománya: 102,00 - 496,00-ig
:wink:
harcimokus

Puszedli!
Szurkolok nagyon, hogy gyosran rendbe gyere. Külben ilyenkor többet is kell enni? Én ezt nem értem. Az Adimentre az van írva cukorszintet csökkent. Akkor most ez hogy hat? Nekem mindenki azt mondja, ( három orvos is, és cukorbeteg ismerősök), hogy nagy valószínűség szerint sok volt nekem még a 2x 500mg is. És hogy kellene egy vércukormérőt vennem és naponta mérni az éhomi és a reggeli utáni két órás értékeket. És akkor mondjuk ha megvan egy hónapi görbe, akkor kiderül, mennyi bogyóra lenne szükségem. Egyébként kértem időpontot diabetológushoz (de csak dec. 8-ra van hely, azt mondta addig szedjek egy szem bogyót) és voltam endokrinológusnál, aki meg nem mondott semmi okosat. Csak továbbirányított. :(

Lányok! Mi a neve annak a vizsgálatnak, amiből visszamenőleg kimutatható a cukoringadozás és vérből vesznek mintát? Talán Sanahnak volt legutóbb ilyen. Lehet rosszul emlékszem.. :oops:

Angel, Bols továbbra is +++++++++++++++++++++

Szép napot Mindenkinek!

Kép
katerina

Kat: köszi a szurkot Neked is. Nekem a cukrom jó, csak a terheléses inzulinom magas.

Kép

Kép

*puszedli*

Katerina, az ir és a cukorbetegség két különböző dolog...

a metformint 25 éve használják a cukrosok a cukor csökkentésére, de úgy néhány éve endokrinológusok rájöttek arra külföldön, hogy a pcos betegeknek javítja a teherbeesését, és rájöttek arra is, hogy a pcos és az ir összefügg, ergo az ir-t csökkenti.
Na mármost vannak orvosok, akik nem értenek az ir-hez mert teszem azt nem képezték magukat és még ott tartanak, hogy a met cukorbajra jó és más ne szedje.

Amúgy vannak pcos-ra és ir-re szakosodott diabetológusok is, és sok körzeti orvos és nőgyógyász is ért hozzá!

Amire meg gondolsz, az a hemoglobina1c (HbA1c) vizsgálat, de itt garantálom neked, hogy annak az eredménye legrosszabb esetben is 5,5 lesz, ami tökéletes...

Nem vagy cukros, "csak" ir-es.

Nem bántásképp írtam a hszt, félre ne érts, csak sok ir-est elküldenek, vagy csak a cukrát nézik, inzulint meg egyáltalán, közlik vele, hogy a cukra tökéletes, meg jah hát kérem, maga nem cukros, nincs semmi baja, holott csak egy megfelelő orvoshoz kellett volna elmenni és akkor nem várna kb 8 évet , úgy mint én, hogy megkaphassam a metformint.

Sannah, a 3*1000 hát nem tudom, lórúgásadag :lol:
Vendég

Puszedli! :oops: Én nagyon hülye vok ehhez, mert így még inkább nem értem. Ha a cukrod jó, akkor nem inzulincsökkentőt kéne szedni?

Kép
katerina

Kat: Hunci válaszolt helyettem. (Köszi Hunci, én úgysem tudtam volna ilyen szépen megfogalmazni! Pusza)

Kép

Kép

*puszedli*

Sziasztok

Hunci, Puszedli bár nem ˝ismerjük˝ egymást, de nagyon sajnálom az IR eredményeiteket.
Hunci pláne a tiédet nem értem, :( már kezdtem azt hinni hogy van remény a kigyógyulásra belőle.
(Nagyon sokszor segítettek az írásaid)
Nekem a dokinőm, azt mondta, hogy néha előfordulhat stagnálás, és kb. úgy jártam, mint Puszi, úgyhogy emeltük az adagot 3*850-re.

Viszont a tanácsotok kellene nekem is :oops:
A TSH-ra szedek gyógyit , emeltünk aaz adagon hogy kicsit lentebb menjen, és helyette jóval magasabb lett. :( plusz van kettő eredményem amire nem igazán találok semmit :
anti-Thyroglobulin 130, 51 IU/ml <4, 11 !!!!!!!
anti-TPO 857,99 IU/ml. < 5,5 !!!!!!!!
Nem igazán találok rá semmit a neten, és olyan soká megyek dokihoz.

Drukk mindenkinek -kinek mihez szükséges

"Ha az élet citromot ad................csinálj limonádét!
árnika

Puszi, megy a szurizás?

babaimádó
Kép
babaimado

Hunci, Puszi köszi!
Már csak egyet nem értek, ha a metet nekünk az IR-re írták fel (esetleg PCOS-re) és teszem azt a vércukor szint normális, akkor a met csak az IR-t csökkenti és a normális cukorszintet békén hagyja? Gondolataim szerint nem, hiszen valszeg nekem is nagyon leesett, amit ugye a normális diétás étkezéssel elkerülhetek. Elvileg. Ezért nem logikus nekem, hogy ha ugyanazt eszem és emeljük a met adagokat, akkor normális marad a cukorszintünk. Háát, én ebbe bele vagyok zavarodva.... :lol: De meggyógyulunk azért is!!!

Kép
katerina

Árnika! Nekem fogalmam sincs. :(

Kép
katerina

Hunci,
csak még egy dolog, nekem a cukor is magas volt, csak az éhomi értékek voltak jók. A 120perces cukrom 7,98 volt. És egyáltalán nem haragszom meg, dehogyis veszem bántásnak amit írsz. Csak ilyen kis értetlenke vagyok ebben. :) Mérnök fejem van, mindenben a logikát keresem :lol:

Kép
katerina

Katerina,
() megjegyzés
mivel neked ennyi volt a 120as cukrod, eleve veszélyeztetetebb vagy már sajnos, nem tudom mennyi metet szedsz, de 3x500 tutti kevés, már így előre mondom.

és akkor a válasz?egyszerű, akinek magas a cukra, cukorbeteg, a met csökkentia cukrot, nekik nincs elég inzulinjuk arra, hogy a cukor csökkenjen, ezért kell egy külső segítség, a met ha ez sem segít, akkor inzulinpótlás

akik iresek, nekik a met úgy hat, hogy az inzulinérzékenységen javít, miközben a cukor értékeire is kihatással van, ezért KELL betartani a 3 órénkénti evést, mert az iresek gyakran hipoglikémiától szenvednek, vagis lemegy a cukrük, ha nem kapnak elég ch mennyiséget és megfelelő időközönként, a hipoglikémia, azaz amikor azt mondjuk hogy most valaki hipózik, azt jelenti, hogy pl. szarul vagy, ájulás szélén vagy, néha nekem pl fekete felhő lebeg a szemem előtt, hasmenés, ingerlékenység, rossz közérzet, nem odafigyelés stb
ezek a hipó tünetei amit az okoz, hogy valaki nem megfelelően étkezik és még a metet is szedi hozzá.

sztem ez tök logikus így nem?... :)

nálad alapvetően az ir mellett cukor problémák is vannak, ami kezelhető a mettel és megfelelő, azaz napi 5x étkezés legalább és ezt 3 óránként elosztva
(nem tudom, mennyi az inzulinod, de sztem így látatlanban, nem elég a 3x500, de 3 hó met szedése után nézetni kell kontroll irt úgyis, onnan látod, javultál-e)

Árnika, a másik topikba megírtam
Vendég

Hunci köszi az infót :) azt már sikerült kiderítenem, hogy azért lettek ezzek az értékek magasabbak, mert az alulmüködésem romlott, javulás helyett emelt adaggal. :(
Pedig elvileg nem emelkedhetne :roll: csak terhesség esetén, dehát Én mindig produkálok vmit. :(
( majd az orvosom kiokosít) csak olyan elkeserítő

Katerina hülyeséget nem akarok írni, :oops: de azt hiszem a szervezetben vmi (talán a hasnyálmirigy ha jól emlékszem) nem jól közvetit, és ezt az inzulin úgy értelmezi hogy termelnie, termelnie kell-ezt lehet a mettel kordában tartani. Ha megtalálom neked a cikket, elküldöm.
A három óránkénti elosztott evésre is ezért van szükség, hogy cukor, inzulin ne ingadozzon.

"Ha az élet citromot ad................csinálj limonádét!
árnika

Emlékeztetőül:

TOPICTALI: OKTÓBER 19. VASÁRNAP, TRANZIT

Lois
Amina
Banana
Katerina
Angel
Kalkata
Viktu
Bella ?
Tobi ?
Allegrobarbaro

Till
Fanni
Hanna ?
Harcika ?
Leo
Puszedli

TÖBBIEK???????

Kép

Kép

*puszedli*

Sziasztok!!

Baba: én személy szerint arra gondoltam, hogy nekem a 8,27-es FSH-ra mondták, hogy magas. Az LH-d magasabb, mint a FSH-d, ez pedig nem jó. Mikor kell menned kontrollra?
Mindig van valami szarság, én már ezért is utálok vérvételre menni, mert mi van ha megint lesz valami ami nem jó. Annnnnyira utáááááálom már.

Hunci: a doki szerint ha nincs megelégedve a fogyással és a 3000 mett-tel akkor váltunk :shock: , most 3 hónap szigorú diéta majd kontroll és azt nem lehet már elcsalni tudom.

Katerina: nekem a házidokim kérte, ő egy angyal és nagyon sokat segít.
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?