Katerina,
() megjegyzés
mivel neked ennyi volt a 120as cukrod, eleve veszélyeztetetebb vagy már sajnos, nem tudom mennyi metet szedsz, de 3x500 tutti kevés, már így előre mondom.
és akkor a válasz?egyszerű, akinek magas a cukra, cukorbeteg, a met csökkentia cukrot, nekik nincs elég inzulinjuk arra, hogy a cukor csökkenjen, ezért kell egy külső segítség, a met ha ez sem segít, akkor inzulinpótlás
akik iresek, nekik a met úgy hat, hogy az inzulinérzékenységen javít, miközben a cukor értékeire is kihatással van, ezért KELL betartani a 3 órénkénti evést, mert az iresek gyakran hipoglikémiától szenvednek, vagis lemegy a cukrük, ha nem kapnak elég ch mennyiséget és megfelelő időközönként, a hipoglikémia, azaz amikor azt mondjuk hogy most valaki hipózik, azt jelenti, hogy pl. szarul vagy, ájulás szélén vagy, néha nekem pl fekete felhő lebeg a szemem előtt, hasmenés, ingerlékenység, rossz közérzet, nem odafigyelés stb
ezek a hipó tünetei amit az okoz, hogy valaki nem megfelelően étkezik és még a metet is szedi hozzá.
sztem ez tök logikus így nem?...
nálad alapvetően az ir mellett cukor problémák is vannak, ami kezelhető a mettel és megfelelő, azaz napi 5x étkezés legalább és ezt 3 óránként elosztva
(nem tudom, mennyi az inzulinod, de sztem így látatlanban, nem elég a 3x500, de 3 hó met szedése után nézetni kell kontroll irt úgyis, onnan látod, javultál-e)
Árnika, a másik topikba megírtam