Új privát üzeneted érkezett!

Gabi: igen, a másikban meséltem csak ide nem pakoltam be anno :)
Vendég

Enikő, ezt én így azért erősnek érzem. A két fia csupán tiszteli és fél az anyjától és örlődnek miatta. Az hogy kezelésre szorulnának.. azt azért nem mondanám. Ők nem. Anyós igen.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

[quote]A írta: két fia csupán tiszteli és fél az anyjától és örlődnek miatta.
Fél? Mitől fél? Ezt aztán már tényleg nem értem! És szerintem nem az a tisztelet, ha pincsikutyaként bólogatnak neki, bármit is művel.

Kép
zölddisznó

Aida: ez nem normális... Részvétem :((((( Asszem én is ki lennék a helyedben... Szerintem is orvosi esetek... Bocsi, amit leírsz az alapján több mint gyanús a dolog... (az anya főleg... de ilyen elő szokott fordulni, nincs benne semmi pláne, ez egy ilyen típus "enyhén" megzakkanva... a két fiú viszont elég fura... mert ez már tényleg nem normális... érdemes lenne elolvasnod a Mérgező szülők c. könyvet... és a pároddal is elolvastatnod)
Vendég

ne haragudj Aida, de a parod is meg a testvere is borzalmasan tutyimutyi. nekik kene a sarkukra allni, es elvinni orvoshoz a kedves mamat! megis mi a fenevel tetted ot tonkre? nem vetted el a hazat a feje felol. az eletvelejaroja, hogy a gyerekek elobb-utobb kirepulnek, es ezt a mamanak is fel kene mar fognia! komolyan mitol felnek? mit csinal veluk a mama? elveri oket?! huu most felment a vernyomasom.
en a helyedbe ugy huznek el onnan, hogy csak a fustcsikot lassak utanam. biztos vagyok benne, hogy a szuleidnel szazszor jobb helyed lenne, megha nagyon szukosen is. azert csak kapsz majd gyest/gyedet stb. biztosan kerhetsz rendkivuli segelyt is.

KépKép
KépKép
mush589

Aida! Ne haragudj, nem bántásnak szántam, de szerintem ugyanúgy nem normális az amit ők tiszteletből csinálnak, mint amit anyósod szeretetből csinál velük. Felnőtt emberek és ideje lenne leválni a mamáról. Ha erre nem képesek ne alapítsanak családot, akkor maradjanak a kedves mamával és éljenek boldogan hármasban. Nem akarlak elkeseríteni de NEM LÁTOK MEGOLDÁST A TI PROBLÉMÁTOKRA. És azért nem, mert a párod és testvére nem akarják megoldani. Úgy tűnik nekik ez így jó. Amit írtál korábban pld. hogy "a sogoród a te párodat cseszegetni ha elköltöznétek" teljesen érthetetlen, hiszen nem saját akaratotokból költöznétek, épp a mama kényszerít rá. Szóval ez az egész ügy hármuk között igen érdekes és zavaros és a te érdekedbe mondom, hogy menekülj. Persze ha neked ez az egyetlen jó megoldás, akkor maradj, de elég fiatal vagy ahhoz, hogy ne erre menjen rá az életed. Én nem hiszek abban hogy ez jobb lesz!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Aida: ez nem tisztelet. Az valami más. Vannak emberek akik bizony mesterien tudnak energiavámpírkodni és a saját családjukat a valszeg csak a fejükben létező betegségeikkel zsarolni (ld. pl. miattatok rokkantam meg, miattatok van ez, az, feláldoztam miattatok az életem stb.) Ők valahogy csak ezzel képesek elérni azt, hogy a gyerekeik/családjuk ott maradjon mellettük, ezzel zsarolják őket. A lényeg ilyenkor az "én, én és én"... semmi más. Minden csak ezekről az emberekről szól. A gyerekek feladata, hogy imádják az anyjukat, lessék az akaratát, istenítsék mert ő az aki miattuk feláldozta az életét. Ha meg ellenszegülnek akkor ott a büntetés - az anyjuk pl. visszazuhan a betegségben, szívinfarktust kap (vagy inkább majdnem - érdekes módon ilyenkor jó sok a vaklárma), vagy rákényszeről pl. az ivásra, gyógyszerre... mindez csak azért mert az ő pici gyereke (i) hálátlanok voltak.

Ez egy típus. Beteg ember. (és nem hiszek abban, hogy ez megváltozhat). Ennek persze vannak fokozatai (az én anyósom is ott van valahol:)))) de vannak extrém példák is (pl. a tiéd).

A gáz csak az ha a megzsarolt gyerekeknél olyan jól működött az agymosás, hogy már nem látják a fától az erdőt. Az ő kezelésük ilyenkor az, hogy valaki (pl. pszichomókus vagy kineziológus) felnyitja a szemüket és rávezeti őket arra, hogy miért is van ez a beteges ragaszkodás és irracionális lelkiismeretfurdalás - és jobbik esetben a terápia végén már képesek arra, hogy az anyjuk tevékenységét adott esetben pl. külső szemlélőként figyeljék.

Megjegyzem ez az egyetlen esélye az anyának is ... mert amíg tökéletesen működnek a játékai addig semmi sem fog változni...
Vendég

(ja... és persze a változásokat akarni kell különben felejtős az egész... kívülről nem lehet kikényszeríteni mert olyankor mindig az a szemétláda aki robbant... és esélye sincs max. a menekülés még mielőtt ő is megzakkan)
Vendég

csaki. jol beszeltel! uff!

egy zuhannyal lehutom magam! :lol:

KépKép
KépKép
mush589

Hűűűű, mennyit irtatok megint

Verzsónak millió gratuláció, aranyosak a picurok, várjuk majd a részleteket, és nagyon sok egészséget kivánok nekik

Zöldipocak: aranyos :wink:

Harisnya:én nem is gondoltam ilyesmire, rengeteg rugink van már. Kellene?

Kati: neked is boldog szülinapot!

Aida: egyetértek a többiekkel. Biztos nem könnyű, de döntened kell. MOST!!! és nem hosszú hónapok, netán évek szenvedése után. Mert ez később is ilyen lesz

Nem tudok aludni...és a babóm se. Rugja szét a baloldalam. Még eddig nem gondoltam bele, de biztos hiányozni fog majd a sok pocimozgás, ha már nem lesz bennne a csajszim. De gondolom a kinti mozgásaival majd teljesen leköt 8) :D

Kép
galzsuzsa

Nem akarok túlsokat panaszkodni, de úúúgy fáj a hátam! Ha ülök azért, ha lefekszem, úgysem tudok aludni, akkor meg azért...De gondolom ez most már normális, igy a 31. hét végén :roll:

Kép
galzsuzsa

nekem is iszonyú melegem van... nem tudom hogy bírják azok akik nyáron szülnek... minden tiszteletem az övék:))))

(Rólunk: Lilla ma nem aludt délután, estére hulla volt de kitartott... végül kapott egy óriási diavetítést hátsimogatással összekötve az ágyunkban heverészve ahol szépen beájult mi meg bepakoltuk a kiságyba :) Remélem ma éjjel nem fog gyakran felriadni:) Mondjuk illúzióink már nincsenek, valszeg az elkövetkező minimum fél de inkább egy évben már lőttek a nyugodt éjszakáknak... ez van... csak azért remélem, hogy még a szülés előtt sikerül egy kicsit kipihennem magam valahogy...)
Vendég

Gabi, elkuldöd nekem is a legyesfigyelős anyagot? andi.laszlo@citromail.hu
Nagyon köszi előre is :D

Suzy, köszi az együttérzést cukor ügyben, kicsit tanácstalan vagyok, hogy most hogyan étkezzek...tényleg én is 15o g szénhidrátot ehetek egy nap?
A mérés előtti estén nokedlit vacsiztam. Ez valyon befolyásolta az eredményt?

Zöldi, bár mi kapunk ajiba kétlapos légzésfigyelőt, mindenképpen szeretnék elmenni a tanfolyamra. Igy akkor Veled tartanék. Hogy kell jelentkezni?

Kati, BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

Kép
zsiraf8

Csakegy! Ne add fel a reményt! Szerintem pár éjszaka után újra átalussza az éjszakát. Addig meg kitartást.
Most az én fiam is többször felébred. Szegényke meg van fázva, nem kap rendesen levegőt. De remélem hamar rendbe jön!

Galzsuzsa! Neked jobbulást.

El is felejtettem írni, hogy megszereztem a múltkór feltett kiságyat! Köszönöm annak, aki drukkolt, hogy sikerüljön.
Ja és voltam a Rákóczin az angol turiba, ott is vettem pár dolgot. Majd mutatok képeket. Egyelőre mosásban vannak.

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

vannak olyan szituaciok, amikor az egyetlen megoldas a menekules. en sokaig eltem az anyukammal. 25 voltam mikor elkoltoztem. a tini korom eleg depressziosan telt, anyukamnak is volt problemaja boven. a lenyeg, hogy ha en nem jottem volna el, akkor ma mar dilihazban lennek vagy a temetoben. szerencsere a tavolsag sokat javitott a kapcsolatunkon. a ket ugy teljesen mas, csak azt szerettem volna kihozni belole, hogy mas nem fog cselekedni helyetted!
szoval aida MOST kell lepned, szerintem is. kulonben keserves evek varnak rad.

csaki. szuper, hogy lilla bealudt. remelem te is tudsz pihenni kicsit, es nem kell a foldon aludnod. terhesen az nem lehet konnyu.

KépKép
KépKép
mush589

Én is érzem, hogy gáz van de talán ennyire nem láttam eddig gáznak a helyzetet. :roll:
A baba megszületéséig semmiképp nem mozdulok innen, utána pedig meglátom mi lesz. Nem tudom hogy lenne jó, valóban menekülni kéne.. Néha én is éreztem ilyet, de közben tudom, hogy párom szeret és vmiért én is beleszerettem. Így vagy úgy, de valahogy lesz ez a helyzet, én még mindig akarok adni esélyt a dolognak. Ha végre tényleg elmennénk albiba és már nem lenne ez a zsarolás. Akkor talán még lehetne esélyem nekem is és Noelnak is boldog családban felnőni. Lehet naívnak tűnök, de egy picit még hinni akarok. Legalább addig amíg nem érzem, hogy végleg minden kötél szakadt.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Ez esetben KITARTÁS NEKED. És kivánom, h ne bándd meg a döntésed

Kép
galzsuzsa

Zsiráf! Nem kell jelentkezni, csak odamenni, és kész. 10-kor kezdődik, és kb 3 órás.
Milyen volt a mai buli?

Aida! És miben hiszel?

Kép
zölddisznó

legyesfigyelo=légzésfigyelő :D
zsiraf8

Musi, legutobb feltettél egy képet arról a szobai hőmérőről amit kaptatok ajiba... Nekem az úgy tetszik... :D
Nem tudod, hol lehetne olyanra szert tenni? Itthon nézegettem, de nincs ilyen klassz?
zsiraf8

Zsiráf! Azóta is figyeled a legyeket? :lol: :wink:

Kép
zölddisznó

Jó reggelt Csajok!

Vera!
Hogy telt az éjszakátok??? Helyzetjelents sűrűn!!!

Csakegy!
Drukkolok nektek, hogy Lilla még hagyjon a finis előtt pihenni!!!

Galzsuzsa!
Itt fáj, ott fáj... szerintem ez vár ránk a hátralévő hetekben. :-D Tegnap másfél órán át söprögettem a lehullott faleveleket az udvaron (persze össze már Apa szedte), ezután este alig bírtam felkelni a kanapéról, úgy fájt a hátam...

Enikő!
Gratu a kiságyhoz! Tényleg naon szép!!!

Zöldi!
Ha még akkor arréb bírom vonszolni bálna méretű testem, akkor én is szívesen benevezek a Heim Pálos buliba. Tudtam én, hogy az ilyeneket nem szabadott volna a végére hagyni...

Aida!
Szerintem felesleges várnod. Amióta itt először írtál a problémátokról, azóta csak romlott a helyzet. Szerintem teljesen reménytelen!!! Párod fél évvel ezelőtt sem állt ki melletted, és most sem tette. Nincs miben bíznod, itt tuti nem lesz radikális változás. Nem csak anyós viselkedése szorul kezelésre, de a két fiáé is. És ilyen körülmények közé akarod "haza"vinni Noelt???

Babamozgás: Zsófi mintha tartaná magát a leírtakhoz, pár napja visszavett a tempóból. Így is aktívan mocorog, de nagyobbak a szünetek. Ő bezzeg kialussza magát! :-D

Hányinger: Tegnap óta megint itt van. Este bekajáltam görögsaliból, hajnalban jó kis gyomorégés ébresztett. :-D

Kép
Kép
lbernuska

szokásosan :lol: :lol:

lányok az nlc-n (mert én oda is járok :oops: :oops: )a novemberieknél elkezdődött a bababumm. egy már nagyon úgy néz ki megvan és jópárnak már elment a nyákdugóó. tök izgi.

én még nem akarok szülni 2 hétig akármennyire is szeretném.
keményedéseim vannak sőőt most fent van egészen a rekeszizmomnál a gyerek így nagyon zsibbad ott :shock:

harivera
Budapest XXI. kerület

Vera,Izabel jól ki van tekeredve ott a pocakodban. :lol:

Zölddi,ma kaptam meg a babanetes hirlevelet ahol azt írja a gyomorégéssel kapcsolatban,hogy a szódabikarbónát messzire el kell kerülni! :roll:

Ha nem lennék tiszta takony,nekem most nem is lenne semmi bajom. :cry:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Jó reggelt mindenkinek!

Egész jól aludtam, tegnap reggelre volt szörnyű. Szinte óránként felébredtem. Mire igazán mély álomba merültem, a férjeméknek 5.45-kor riadó volt, azonnal be kellett menniük.
Tegnapelőtt felhívott a főnököm, jól kipanaszkodta magát, hogy nem igazán megy a bolt. Erre a tegnapi napomat azzal töltöttem, hogy kidolgoztam egy karácsony előtti nagy kampányt. Ma viszem be neki, remélem örülni fog és értékeli.

Verzsó: nagyon sok boldogságot kívánok a két kisfiúhoz, igazán gyönyörűek!

Sarmon: részvétem, én a múlt héten voltam dögrováson. Nem szedtem rá semmit, mert lázam nem volt, de a takonykór az iszonyú volt nálam is.

Holnap nyit Miskolc 3. Tesco áruháza. Lesz benne egy DM, ahol az alső 3 napban minden terméket 20% engedménnyel adnak. Megyek, megveszem a pelenkát, popsitörtlőt, meg amire nekem lesz szükségem a kórházban.

Ma betöltöttük a 32. hetet! Megbeszéltem Hunorral, hogy még legalább 5 hétig bent kell maradnia. Azt hiszem, nem is lesz gond, mert úgy ficánkol, hogy a férjem néha azt hiszi, kibújik a hasfalamon. A súlyom változatlan, sőt ma reggel fél kilóval kevesebbet mértem, így +1,5 kg-nál tartunk. Ne kérdezzétek meg, hogy csinálom, mert fogalmam sincs. Mivel nagyon jók a cukoreredményeim, nem is tartom annyira szigorúan a diétát, mint Zalánnal. Persze azért odafigyelek, és tényleg 6-szor eszem 1 nap, kis mennyiségeket (tegnap apa grízes tésztát rendelt).

Szép napot mindenkinek!
Laura

Kép
Kép
szeles4

Szeles örülök mert a múlt heti nyavajádról már múlt időben írsz,ezért reménykedek hogy akkor jövőhétre már én is jobban leszek.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sziasztok Lányok!

Nagyon aranyosak vagytok, hogy ilyen sokan gondoltatok Ránk és köszönjük a jókívánságokat, olyan sokan kívántatok minden jót, hogy nem bírom felsorolni, de még egyszer MINDENKINEK nagyon-nagyon köszönjük! :lol:
Azért oka volt, hogy nem írtam eddig, hisz azért szerintem ijesztő lehet egy kismaminak, amikor valaki közel 30 hetesen már megszül, így jobbnak láttam nem megírni (és persze a boldogság mellett tele voltunk, vagyunk aggódással a fiúk miatt). De aranyosak vagytok, hogy visszavártok, pedig én így aztán nagyon kiestem a decemberi kismamiságból. :shock: :lol:

Próbálom röviden leírni, hogy mi is történt Velünk az elmúlt pár hétben. Elsőnek augusztus elején kellett befeküdnöm a kórházba, miután az orvosom 2110-nak látta már a méhnyak, méhszáj állapotát. Ez pénteki nap volt, még aznap megvizsgált az osztályvezető főorvos, aki közölte, hogy 2000-es a cervis, vagyis szerinte teljesen zárt. Hétfőre kért egy laborvizsgálatot, aminek másnapra lett meg az eredménye, mely szerint v.milyen gyulladás van a szervezetemben, de Ő ezzel nem foglakozva kedden hazaengedett (v.milyen fertőzést is elkaptam, amire nagy nehezen írt fel kúpot), illetve, hogy zárt a méhszáj, mondva, nagyon megbízhatónak látszódom, így biztosan feküdni fogok otthon is.(ja, közben kiderült, hogy én adóellenőr vagyok, ami adta, hogy akkor meg pláne megbízható vagyok :shock: ) Szerencsére az orvosom közölte, hogy ő mégiscsak szeretne ám látni hetente, attól függetlenül, hogy most engem haza engednek. Mentünk is következő héten kedden, akkor már megállapította, hogy 2 ujjnyira nyitva vagyok, azonnal be kell feküdnöm újra. Aznap Ő volt az ügyeletes orvos, így ő tudott felvenni a szülőszobán. Azonnal kaptam magnézium infúziót, antibiotikumot, nyugtatót, tüdőérlelőt. Persze a CTG fájásokat mutatott, amiből én abszolút nem éreztem semmit, csak, hogy feszül egy picit a pocakom. Az éjszakát ott is töltöttem (na az nem volt leányálom, mellettem egy páran megszültek én meg imádkoztam, hogy én meg nehogy megszüljem a fiúkat, hisz akkor voltam 24+6 napos.) Másnap reggel kerültem le a terhes-patológiára, ahol én lettem az időzített bomba, de szerencsére, mindenki ámulatára pont öt hetet sikerült (egy orvos meg is jegyezte a szülés után, hogy igenis kijelenthetem, hogy a csatát megnyertem :lol: )kihúznunk, úgy hogy csak pisilni, tusolni keltem fel. Végig kaptam visszatartó gyógyszereket, magnéziumot, kikezelték végre a gyulladást. Végül 29+6 napra születtek meg a fiúk, császárral. Előző nap elküldtek NST-re, ami elég nagy fájásokat mutatott, így felküldtek a szülőszobára magnézium infúzióra. Akkor ott megvizsgáltak és kiderült, hogy már teljesen nyitva volt a méhszáj (4 ujjnyira) és úgy nyílt ki, hogy én abszolút nem éreztem fájásokat. Az éjszakát még ott töltöttem a szülőszobán, még kaptam a visszatartó gyogyikat. Én már akkor éjszaka megbeszéltem a fiúkkal, hogy én már elengedem Őket, ha megakarnak születni, akkor legyen úgy, akkor úgy éreztem, hogy nem bírok már ki több napot ott.(nem ihattam, nem ehettem, abszolút nem kelhettem fel, bár szerencsére legalább Tibit beengedték hozzám) Másnap jött az orvosom és úgy láttuk, hogy tényleg nincs értelme tovább várni, hisz teljesen nyitott voltam, bármikor megrepedhetett volna a burok és hát akkor nincs már visszaút, így úgy döntöttünk közösen az orvosokkal (a sors fintora, hogy az egyik pont az volt, aki az első alkalommal hazaengedett, sőt aműtétnél is ott volt), hogy inkább szülessenek meg már aznap, nappal, nehogy véletlenül éjszaka induljon el valami, mert hát akkor sokkal veszélyesebb és persze a koraszülött osztályon is csak ügyelet van, így meg nappal azonnal eltudták látni Őket, egy egész stáb várt rájuk.
Szerencsére nem is kis súllyal születtek, mindenki sokkal kisebbet várt. Tibcsi 44 cm és 1490 g, Máté 43 cm és 1410g volt. Mindkettő felsírt a születéskor, de később lélegeztetésre szorultak, egy hét után vették le őket véglegesen a lélegeztető gépről, utána még pici rásegítés kellett, ahogy elfáradtak, de ma már mindketten önállóan lélegeznek, esznek, híznak, minden szervük teljesen tökéletesen működik. Szerencsére tejcsi is van nekik, szorgalmasan fejem is és minden reggel Tibi viszi nekik, a maradékot pedig lefagyasztom. A két fiú hihetetlen, hogy mennyire egyformák, mármint nem külsőre (mert úgy egyáltalán nem hasonlítanak, legalábbis arcra nem), hanem fizikailag, fejlettségben. Mindent fej-fej mellett csinálnak, ha van valami erőlelépés vagy visszalépés az állapotukban, az is jelentkezik mindkettőnél.
Most csak látogatni járhatunk hozzájuk (minden du 15-16-ig), majd ha már etethetem Őket, akkor visszafekszem a kórházba és akkor már csak együtt jövünk haza!!

Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredett! :oops:

Aida, persze hogy felrakhatod a képeket! Majd ha lesz több, azok is benne lesznek az albumban!

Puszi mindenkinek!

verzso

Zöldi, abban hiszek, hogy a párom egyszer rájön, hogy ez az állapot így nem állapot, szépen elköltözünk innen messzire és részemről örökre elfelejthetem anyóst. Kb. ebben hiszek.

lbernuska, az a baj, hogy tudom, ha most lépek akkor lesznek ám "körülményei" Noelnek.. Itt legalább megkapna mindent, ha elmegyek kb. semmit. Hisz mit tudna neki megadni egy "hajléktalan" főiskolás lány. Itt meg anyóshoz úgysem vinném, a párom meg tudom, hogy szereti tiszta szívéből és a legutolsó forintját is ráköltené. Vhogy így gondolom.

Vera, cuki pofa a kiccsaj! :D

Sarmon, tiszta takony? Jobbulást..

Verzso, köszönöm, örülök. Fel is rakom a fiúkat, mint első topikbabák. :D A történetetek is felmehet az oldalra? A szüléstörténetek közé?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Verzso, örülök, hogy jól vagytok és a fiúk ilyen ügyesek! Sok-sok boldogságot kívánok a családnak!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Verzso!
De jó, hogy jelentkeztél! Le a kalappal előtted, hogy 5 hétig bírtad húzni a szülést! És nagyon örülök, hogy a fiúk már jobban vannak! Mit mondanak a dokik, kb. mikor mehettek haza? Most súlyban hol járnak a srácok?

Vera!
Bevállalod a normál szülést akkor is, ha Izabel faros marad?

Sarmon!
Jobbulást!

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Verzsó! Ez csodálatos, hogy ilyen ügyesek a srácok! És Te is nagyon ügyesen viselted a dolgokat! Nem lehetett semmi 5 hétig bent feküdni és várni, hogy nehogy történjen valami...

Pihengess sokat és ha tudsz, gyere és írj a fejleményekről, hozz képeket! És arra ne is gondolj, hogy kiestél a decemberi kismamiságból!!!!! Te ide tartozol, ha Te is akarod!
sinaszi

Jó reggelt!

Alig élek, olyan mintha egy úthenger átment volna rajtam.... nagyon szenvedek, de még muszáj bent maradnia!!!!!

Verzso sok sikert a fiúkhoz, nagyon ügyes voltál, hogy ilyen sokáig kibírtad!

Aida: most olvastam vissza, amiket tegnap írtál... és :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Nem semmi! Tényleg nem is tudom mit lehet ilyenkor mondani. Lépj le! Tudom, nem könnyű, meg a baba, de ilyen környezetbe nem hozhatod a világra! Neked most nyugalomra van szükséged, a picivel együtt. Nem tudom változhat-e még a helyzet, ha megszületik a baba...

Sarmon jobbulást neked!

Kép

Kép
dcili81

Sziasztok!
Rengeteget írtatok hétfő este óta nem győztem átolvasni!

Mush: azért fogunk pereskedni, mert a házunk építési engedélyén szerepel az ex neve és emiatt nem kaphatunk használatbavételi engedélyt. Ő 2004. dec-ben költözött el, a házat apukám kezdte építeni 2004. szept. végén és nagyrészt az ő pénzéből és hitelből épült, aminkek minden fillérjét eddig én törlesztettem. Tehát semmi pénze nincs benne, mégis szeretne hasznot húzni belőlünk, az együtt töltött évekre hivatkozva. Tíz évig a szüleimnél laktunk, soha nem fizettünk semmiért és amikor nem dolgozott (ez volt a gyakoribb) a szüleim fizettek mindent. Gyerektartást nem fizet.
A magyar törvényekben elég nagy hibák vannak.

Niki: az exed legalább a lányához ragaszkodik, az enyém több mint egy éve nem látta a fiúkat, nem is beszélt velük. Az én fiaim már a páromat tekintik apjuknak. Nem tudom melyik a jobb, az biztos a gyerekeknek sehogy nem könnyű

Ibernuska: utána néztem már nem él ez az egy hónap, de nem olyan régen még így volt

Vera: örülök, hogy jól vagytok, kitartás

Verzso: igaz mi pont nem találkoztunk itt a topikban, de én is GRATULÁLOK és jó egészséget kívánok a fiúknak!

Én tegnap voltam 30. hetes uh-on, minden rendben, nekem 1400 g-ra becsülték a súlyát, de ahogy elnézem ez nem jelent semmit.
Nekem a védőnő mondta, hogy ne szedjek vitamint mert elég nagy a baba, pedig én csak a 20. héttől szedtem, mert a 18. hétig szinte mindent kihánytam.
Este megvettük a kiságyat és a pelenkázót, kiállítási darabok voltak, baldachinnal, szivaccsal, fejvédővel, ágyneműhuzattal együtt volt 43 e. A kiságy heverővé alakítható

Kép
Kép
Kép
erika26

Zöldi: szerintem rendezzünk gyűjtést a gumilepedőmre!!! :D :D :D

Verzso: GRATULÁLOK!

Még felhívom a Tétényi úti kórházat, hogy ott van-e felkészítő, ha nincs, én is benevezek a Heim Pálba!

manna

Kép
mannababoca

Ja igen Zöldi azt írtad, hogy a 32. héttől belustulnak... nem tudom én nem érzem, nekem hatalmas bulik vannak a pocakomban... a napi 10 mocorgást nálunk Dani egy fél óra alatt reggel elintézi, aztán jön a többi.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
dcili81

Verzso: le a kalappal előtted! Nem semmi amit végigcsinálsz! Nagyjából tisztában vagyok vele, mert az egyik barátnőm is 30 hetesen szült és tudom min ment keresztül. Ő is fejt, naponta jártak be a kórházba majdnem 1,5 hónapig!! GRATULA!!!!
Vendég

Aida!
Párod lehet, hogy az utolsó fillérjét is tápszerre költheti, mert nem lesz tejed a stressz miatt. De persze te tudod, hogy mit teszel. Én a helyedben inkább a szegény, de nyugis körülményeket választanám. A gyerek életében sem minden a pénz! Sőt! Ő már bébi korától fogja érezni a feszültséget...

Cili!
Kitartást!!! Fáj valamid, vagy csak ez a sehogy sem jó szindróma?

Erika!
Na a te helyzetedet sem irigylem! Az exed se semmi! Hihetetlen, hogy ilyen helyzetben nem segít a jog!!!

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!
Először is Aidának, amíg el nem felejtem. Nem könnyű a helyzet, tudom, hogy mindenki azt mondja lépj le, és lehet, hogy csúnyán fogtok rámnézni, de én meg tudom/tudlak érteni. Én biztos vagyok benne, hogy képtelen lennék lelépni terhesen , és otthagyni a páromat, aki szeret. Lehet, hogy zsarolásnak jó lenne, és előbb utóbb meggondolná magát, csapot-papot otthagyva mennek Aida után, de mi van, ha ez csak akkor történik meg, mikro már Noel megszületik, és eltelik pár hónap? Nem tudnám megvonni a páromtól az élményt, hogy lássa megszületni a gyerekét, és az első perceket ő is átélje.
Nem a levegőbe beszélek, mi januárban olyan mélyponton voltunk, hogy majdnem elváltunk, többek között az tartott vissza, hogy a szívem szakadt volna meg, hogy el kell szakítanom a lányomat az Apjától. Mert a párom jó Apa, imádják egymást, nem lett volna szívem hozzá, így adtam egy utolsó esélyt magunknak. Itt nyilvánosan nem szívesen írnám le, hogy mi történt, de ha valakit érdekel, szívesen megosztom priviben, tanulságnak nem rossz.. :wink:

gumilepedő:
Mi úgy oldottuk meg, hogy az eldobható pelenka alátétet raktuk a lepedő alá. Olcsóbb :)

Susy:
33 g Ch a gesztiben sajnos sok... :cry:

csakegy:
Lehet, hogy Lilla érzi a változás szelét, és ezért vannak a gyakori ébredések?

Mi nemsokára indulunk, oltást kap a leányzó, már szóltam neki, hogy szuri lesz, utána asszem sétálunk egy nagyot, hogy meglegyen az öröme is :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

ja!
verzso:
Nagyon ügyesen kihúztátok azt a sok időt!!! Melyik kórházban szültél végül?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Verzso:
Minden elismerésem a történtek után. Nagyon ügyes és erős csaj vagy, csak irigyelni lehet. ÉS VAN KÉT CSODÁLATOS KISFIAD, EZ NAGYSZERŰ. A méretük hihetetlen, pláne, hogy ikrek. Nagyon nagy kitartást, és kívánom, hogy minél előbb hazajöhessenek a trónörökösök.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Sziasztok!

péntek óta pótolhatom a lemaradást.. nem semmi termés. :roll:

Verzso! gratulálok a fiúkhoz! tündériek! sok boldogságot nektek! remélem minél előbb hazamehettek!

Vera! ez azért jó hír h nem fogtak benn,, próbálj pihenni amennyire a fiúktól lehet,

Sarmon: jobbulást neked!

Cili: mi a baj? remélhetőleg téged is csak a baci kór kerülget mert még van pár hét!!!

Szeles: grat 32. héthez,, ( én is ma töltöm ) és a jó cukorhoz!
1.5 kg? az igen,, én már 10 körül járok... el is dugtam a mérleget :roll: :lol:

Aida! neked sok erőt és kitartást kivánok..ha döntened kell.. de ez igy nem állapot.. de sajnos okos dolgot nem tudok tanácsolni ebben a helyzetben,, :(

BB! nekem ugyanezeket mondták , a magzatvizem nekem is változatlanul sok. . az ismételt cukros lötyi után is csak 6.4 lett- szóval nem találnak rá magyarázatot..
Neked ellenanyagot nem kellett ellenőriztetni még 1X??

Zöldi! Csini kismama vagy! lehetsz önimádó! szép pocak!

A szülinaposoknak kissé megkésve bár, de Boldog Szülinapot!

Erika! jó vásárt csináltatok szerintem! tegyél fel képet!

Hol néztétek ilyen drágán a gumis lepedőt??? :shock: én 590 ért vettem..

A vitaminszedés nincs összefüggésben a baba növekedésével.. én is azt hittem h van.. mikor mondták h nagy baba lesz, abbahagytam de a dokim azt mondta h szedjem nyugodtan..

Tényleg cáfolják a "papirformát" a kis pocaklakóink, mert nekem is olyan bulik vannak, hogy néha azt hiszem kimászik a hasam közepén vagy a bordáim alatt..

Kép
eszterke24

Elküldtem a könyvecskéket. Ha kihagytam valakit, lécci szóljon, és előre is bocsi :oops:

Két részben ment, mert az egyik kicsit nagyobb, és nem voltam biztos, hogy egyben elmenne minden címre.
Ezzel kapcsolatban:
zsiráf: nincs esleg egy nem citroméles címed? A második cucc nagyobb, mint 5 MB, és már kaptam is az üzit, hogy nem tudta neked továbbítani. Próbáltam kisebbre csinálni, de nem megy...

Na, megyek dolgozni, mert még a végén kirúgnak :twisted: :lol:

Kép

Kép
gabilany79

Sarmi! Miért kell elkerülni a szódabikarbónát?

Verzsó! Nagyon örülünk nektek!

[quote]Z írta:öldi, abban hiszek, hogy a párom egyszer rájön, hogy ez az állapot így nem állapot, szépen elköltözünk innen messzire és részemről örökre elfelejthetem anyóst. Kb. ebben hiszek.

Aida! Ennek akkora a valószínűsége, mint hogy becsönget a királyfi fehér pacin, és nevére veszi a fiadat, majd elvágtat veled a kastélyába, és boldogan éltek....

Cili! Mi a baj? Ez a mindenemfájbármitcsinálok szindróma?

...és ne felejtsetek el utalni a létrehozott alapítványba Manna gumilepedőjére! ;)

Kép
zölddisznó

Nolinak nem tetszik a babazene.. :roll: Azt olvastam hogyha pörgős zenét hallgatunk, táncra perdül. Én meg hallgatom itt az édes pörgős babazenéket, majd leprögök az ágyról, ő meg elpihent aludni. :shock: Mintha legalábbis vmi relax zenét hallgatnék. Vagy lehet megijedt?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Nagyon sokat írtatok.
Én megint kicsit úton voltam.

Verzsó! Nagyon -nagyon sok örömet kivánok a fiúkhoz!!! Garatulálok!!! Legyetek egészségesek és boldogok!!!

Most megpróbálok visszaolvasni. remélem a nap folyamán sikerül :oops:
Vendég

Aida! milyen babazenét hallgattok??
eddigi tapasztalatok alapján nekünk sem jönnek be igazán..
De takaritás- pakolászás közben ugy veszem észre h pl Chris Rea és Bon Jovi az bejön.. ki érti ezt?? :lol: :roll:

Kép
eszterke24

[quote="zölddisznó"]
írta:
zölddisznóAida! Ennek akkora a valószínűsége, mint hogy becsönget a királyfi fehér pacin, és nevére veszi a fiadat, majd elvágtat veled a kastélyába, és boldogan éltek....

Lehet.. :roll: De hinni akarok. A legvégsőkig, Ma kimegy a párom, lehet én is és megmondja az kedves mamának hogy hagyjon minket békén itt élni, senkinek nem jó ha kirak, fogadja el hogy én nem találkozok vele és elkezdünk picit gyűjteni hogy legyen vmink és mozdulhassunk innen. Ha anyós úgy gondolja nem megfelelő akkor pedig hétvégén albikat nézünk megígérte a párom. Ha meg elköltözünk albiba számomra megszűnik anyós létezni... És egyelőre a fiam számára is. Nem mintha szívesen "tiltanám el" bkitől is. De sajnos ez van.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Csajok, ez hülyeség! Honnan tudjátok eldönteni, hogy miért kezd el mocorogni a baba (vagy aludni) ha tetszik neki a zene, vagy ha nem? Max. azt, hogy reagál-e rá, de azt hogy az + vagy - az szerintem nem derül ki.
...na ezt most jól megmondtam! :)

Kép
zölddisznó

Zöldi nem tom,csak ennyit irt a babanetes 30 dik hetes hirlevél,amit gondolom te is megkaptál ha jár neked is.Csak azért emlitettem mert emlékszem te mondtad a bikarbónát tejjel hogy jó a gyomorsavra,Már már majd nem neki is ugraszkodtam h kipróbálom de annyira utálom még nem vitt rá a lélek.ééés akkor jön ez a levél.Kicsit meg is nyugtatott hogy na akkor ezt nem szabad akkor nem erőltetem.most reggeli mellé bevágtam egy nagy fej lilahagymát,ez megint gebasz a savamnak de a náthámra meg már nem tudok mit kitalálni amit szabad terhes nőnek!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?