Új privát üzeneted érkezett!

Jó étvágyat Leda!

Köszönöm, a megerősítést,a szívem mélyén én is tudtam, hogy így érez a párom..és tényleg jól teszem, ha elfogadom így ,mert nem akarom elveszíteni..azt hittem már átéltünk és legyőztünk minden nehézséget,de erre nem készülhet fel senki..egy babát várva az életre készülülnk, nem a halálra.
De az biztos ,hogy ennyi év után is azt mnodom, hogy nem tudnék élni nélküle és nagyon igyekszem az ő kedvéért is..csak néha megtorpanok, újra földre kerülök..aztán Ti összeszedtek...

Igazán különleges név a Barak!Mit jelent?én a bibliából a Báruk nevet ismerem, az áldottat jelent...
én így igyekeztem nevet választani a kicsikémnek már évekkel ezelőtt..ezért lett a második neve Lilla...

KépKépKép
tünci28

Tünci megtorpanhatsz, nem kell elfojtani és tagadni a férjed előtt, de ne várd, hogy ő is hasonló módon boruljon ki. Engedd, hogy ott legyen melletted és igen is bezsélgess veled minél többet, hogy megértse mi megy végbe benned, csak ne legyenek elvárásaid felé, természetesen ez a férjedre is így igaz. Legyetek önmagatok és fogadjátok el egymást. Hidd el, végig csináltam ugyanezt, nem könnyű tudom, de túl kell élnetek.

Barak az jelenti, hogy Isten fénye, engedelmes és áldott. Ő egy katona volt, erős hittel és hát a férjem is katona ember, más név szóba sem jöhetett :)

Kép
leda2002

Az még hagyján, hogy köd van, de még őzikék is vannak!
Amiket nagyon szeretek, de nem akkor, mikor látótávolság határás rohangál át az úton.
Leizzadtam egy másodperc alatt, akkorát fékezve, hogy az összes cd-m szanaszét repült a kocsiba.
Még jó, hogy 60-al mentem, de beértem egybe, a Jóisten igen szeret,

Betti
Kép
betti0412

Megyek én is találkozóra!
Szegedről megoldható, nem vészes távolság, csak mondjátok, hogy hova és mikorra.

Betti
Kép
betti0412

Jó reggelt!

Betti, örülök, hogy beértél szerencsésen, és az őzek is túlélték :lol:

Lehet máshol is ám nem csak pesten a találka :roll:
Vendég

Jó reggelt!

Nem fogjátok elhinni,ITT vannak a kőmívesek!!!!!!!!!! :D
dolgoznak.... :D :D

KépKépKép
tünci28

HURRÁ :lol: :lol:
Vendég

Halihó!
Hogy vagytok?
Én nagyon szarul.ma lenne 1-éves a fiam.
Mi akkor a Dániel nevet adtuk nek.Azt mondták a kórházban,hogy ne azt a nevet adjam neki amit akartam.
mindíg is tetszett ez a név ,és pont a születésnapomra esik a Dániel név.Azt mondták nem vagyok normális,hogy ezt a nevet adtam.Szerintem meg az vagyok.
sütõtök

Sütőtök, teljesen normális vagy!

Miért adtál volna neki másik nevet? Szerintem épp az lett volna furcsa, ha más nevet adsz neki, és majd a következő babádat hívnád Dánielnek, nem?
Vendég

Hát ez az!
Én is gondoltam,pedig akkor kiterítve,altatásból felébreszve nem nagyon voltam magamnál.
sütõtök

Nem tudom, hogy ilyenekbe miért kell beleszólniuk az embereknek??? Nekem is műtét alatt végig azt mondogatták, hogy miért pont a Lackó nevet adom, hisz akkor egy nap lesz a szülinapja meg a névnapja... Ha valaki kezdettől fogva Dánielt vagy Lackót vár, akkor nehogy már Kázmérnak hívjuk a gyereket (bocs a Kázméroktól :lol: ) az utolsó pillanatban
Vendég

ez nagyon furcsa...én is megkaptam, hogy "elhasználtam "azt a nevet amit mindig is akartunk...kérdezték hogy lehet e majd a"másik"gyereket is erre a névre venni...botrányos!!!!
ennek ellenére ragaszkodtunk hozzá, hogy Viola Lillaként anyakönyvezzék,mert először csak a Violát írták fel..mert amikor toltak a műtőbe kérték a fiú és a lány nevet is...és tényleg MINDIG ezt a nevet szántuk neki,már hogy hívhattuk volna másként...
ha lesz kishuga ,Véda Hanga lesz...de Viola csakis Ő!

KépKépKép
tünci28

Fááááááááradt vagyok :(

Betti
Kép
betti0412

Tünci

Hogy megy a munka a kőmüveseknek?

Én is nagyon szerettem volna már a Barcinál is eszünkbe jutott a Boglárka, de mégis maradt a Barbara. De lett egy Bogikám is. Nekem sem fordult meg a fejembe egy percig sem hogy ha mégis elmegy akkor elhasználódik a név. Szó sincs ilyenről. Van egy kislányom Boglárka aki angyalka.

Kép

Kép
melcsike70

Betti

Nincs valami jó napod igaz?

Kép

Kép
melcsike70

Boboka

Neked hogy megy a munka ma?

Kép

Kép
melcsike70

Még ilyet sehol senki. :( Mindenki elfoglalt :roll: Most délután én is elfoglalom magam. :lol:

Kép

Kép
melcsike70

Ma Vészhelyzet és Grace klinika egymás után újra! :D

Boboka, nem volt rossz nap, csak sok minden torlódott benne.

A névhez hozzászólva nekem is kérdezet anyum, hogy ugye ha legközelebb kislányod lesz a Franciskát adod neki.
Nem tudnám.
Az már másé. Meg akárhányszor kimondom majd a nevét eszembe jutna.
Meg kislányom sem lesz mégegyszer, ebben biztos vagyok, mivel ez volt a szívem vágya.
Tegnap elképzeltem, hogy újra van valaki a hasamban, megpróbáltam elképzelni és megilyedtem magamtól, olyan megvetést, el nem fogadást és utálatot éreztem, pedig csak elképzeltem.
Ha fejben nem teszem rendbe magam, nem lesz decemberbe baba, amíg a lelekem nem engedi tudat alatt, a testem sem fogja.

Betti
Kép
betti0412

Tegnap vasalás közben néztem ezt a Mónika show-t. 19 !!! éves lány két gyerekkel két különböző apától, a kicsi 3 éves. Az apa, aki úgy tudta mindkettőnek apja eddig, ott tudta meg DNS vizsgálat alapján, hogy egyik sem az övé, szegény ember összetört, hogy eddig volt két gyereke, most meg nincs? Most mit mondjon nekik?
Néztem azt a lányt, két gyerek, két apától ennyi idősen, fogalma nem volt, mi a gyereknevelés, és neki van két egészséges is.
Szeretnék egyszer Istennel beszélgetni.....

Tegnap a babakocsis csajszi aki bejött hozzám, neki a 4. kislánya, nem fiatal már, 4 hónapos volt, mikor észrevette, hogy terhes, tehát vitaminokat nem nagyon szedett, nem is vigyázott mit eszik stb, de ezen már nem is húzom fel magam, mondja, hogy milyen jó a kislánya, mennyire nem lehet hallani sem, biztos tudja, hogy nem akartuk, azért viselkedik ilyen csendesen, mintha nem akarna problémát okozni.
(mivel nem fiatal párról van szó, mire észrevették, már nem igazán volt döntéshelyzet, de sokat vívódtak)

Ez az élet nagy igazsága? Mit kell ebből tanulni, mi szolgálja az épülésem? Valaki mondja már meg.

Betti
Kép
betti0412

Hali mindenkinek!

Gyorsan bejelntkezem, aztán majd este visszajövök. Már nagyon hiányoztatok! Csak el ne aludjak a kölykök mellett.... Lesztek még ti is?

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Szia Kisanyácska!
Rég voltál, még csak én vagyok, de a többiek éjszakai baglyok, én akkorra már kidőlök. Szóval biztos lesznek majd

Betti
Kép
betti0412

Halihó!!

Szerintem én is leszek este,uram kb 23-ig dolgozik.

Sütőtök
sütõtök

Vagyok, sziasztok!
Vendég

Elolvastam a Kresz jogszabályt, mert valamire kíváncsi voltam, utána meg megcsináltam egy tesztet, kíváncsiságból.
Jelentem megbuktam, 10 év jogsi után.

Betti
Kép
betti0412

Szerintem tuti, hogy én is megbuknék (9 év jogsi után:)

Kisanyácska viszont nagyon toppon lehet most a kerszből :lol:

Tegnap olyan szép és egyben fura álmom volt: elmentem a nőgyógyászhoz, és uh-on megállapította, hogy 23 hetes terhes vagyok. Addig nem is tudtam. Éreztem a pici kezét/karját az oldalamnál, és mindenkinek mondtam, hogy fogja meg a pocimon keresztül a kezét, mert azt szereti. Aztán meg megijedtem, hogy előtte pár nappal röntgeneztek, nehogy valami baja legyen a babának.

Szerintem már most parázok attól, hogy nem készülök fel testileg lelkileg a kistesóra :oops:

Betti, az avatarod feltettem a telefonomra háttérképnek, olyan szép :)
Vendég

Van valaki?

Ma egész nap sok meló volt, azért nem nagyon tudtam jönni :roll:
Vendég

Sziasztok!

Bejelentkezek ,egy kis helyzetjelentés,aztán ma nem tudok már jönni mert az uram mindenfélét dolgozik a gépen, ma már nem dolgozik.. :D

azért visszaolvastam mindent.
Akkor a névválasztás mindegyikőnknek egyértelmű,szerintem ez is olyan,amit csak mi értünk igazán, én nem is magyarázgatom senkinek.
Az pedig biztos igaz, hogy a lelkünkben is késznek kell lenni a kistestvérrre, különben nem fog jönni..de lehet észre sem vesszük mikor jön el a perc és Angyalkánk egyszercsak küldi a hugit, öcsit...
Amit viszont Betti írt, hogy biztos fiú lesz,nem kislány..ezzel kapcsolatban én is így érzek..nagyon kislányt akarok és valahogy érzem hogy ez már nem fog megtörténni,nekem egy kislányom lesz ezentúl..Csakis Viola..

Ma megint elmentünk csavarogni a gyerekkori barátommal,az ő barátjához,akinek a feleségéről a múltkor már meséltem.Most találkoztunk másodszor de olyan mintha ezer éve ismernék, olyan jókat beszélgettünk...amikor odaértünk akkor indult az oviba a kisfiáért és a bölcsibea még nem egész két éves kislányáért..láttam, hogy tipródik, mi legyen..vettem egy nagy levegőt és megkérdeztem mehetek e én is...úgyhogy mentünk ketten..hazavittük a gyerekeket..egész végig hagyta, hogy a kislányával foglalkozzam..öltöztettem, megetettem,játszottunk...aztán már álmos volt és odajött,letette az ölembe a nanáját(alvópárna)ráhajtotta a fejét..olyan édes volt..aztán nyújtotta a kezét,felvettem az ölembe..és olyan jó volt..és felnéztem az anyukára és láttam hogy lefolyik a könny az arcán...
és amikor eljöttünk jött a kislány hogy pusiiii,pusiiii....
és csak néhányszor rezgett a léc, hogy zokogni fogok...aztán gondoltam Violára, hogy remélem tudja, hogy Őt még ennél is ezerszer jobban tudnám szeretgetni....hogy mennyi mindent adhatnék neki...

"maradnak el barátok,s lesznek majd újak, akik Viola történetével fogadnak el és szeretnek meg"

KépKépKép
tünci28

Tünci, mennyire igazad van.
Minden elismerésem a nagy lelkierődért! Nagyon ügyes vagy, hogy így "belementél a dologba", elébe mentél a dolgoknak. Remélem hamarosan én is túl leszek az első babázáson az ismerősöknél. Bár, ha most belegondolok, hogy menni kéne, zsigerből elutasítom, még nem akarom. Csak olyan jó lenne túlesni rajta.

Ma összefutottam az utcán két volt gimis évfolyamtársammal (fiúk). Nagyon aranyosan üdvözöltek, majd mondták, hogy ejnye-bejnye, kicsit szégyellhetném magam, amiért nem voltam az osztálytalálkozón. Mondtam, hogy nyomós indokom van, előtte született a kisfiam, majd halkan hozzátettem, hogy de meg is halt. Ezt persze sajna nem hallották meg, és csak kérdezgetik, hogy "és sokat sír?" Mondtam még egyszer, hogy meghalt. Nagyon megdöbbentek, meg sajnálkoztak, aztán az egyik megjegyezte, hogy ahhoz képest jól viselem, jól tartom magam. Erre mondtam, hogy hát, már három hónapja volt, próbáltam magam összeszedni. Mondták, hogy vannak, akiket nagyon a padlóra küldene egy ilyen esemény. Kicsit bűntudatot éreztem, amiért nem mutatom a külvilág felé... De ha meg mutatnám is, azzal mit érnék el??????

Most meg a találkozás óta azon töröm a fejem, hogy szegényeknek nem kellett volna azzal elrontanom a napjukat, olyan vidámak voltak mikor taliztunk, aztán ahogy elmondtam a történetet rögtön elszontyolodtak és sebtiben távoztak...
Vendég

Csajok, ma nem voltunk egyszerre jó időben jó helyen :roll: :oops: 8)

Mára kidőltem, holnap jövök.

Addig termeljetek legalább 2 oldalt, legyen mit visszaolvasnom:)

Jó éjt
Vendég

Sziasztok Lánykák!
Igazán kedves, hogy a találkozó kapcsán gondoltál rám is Tünci, de szerintem vissza kell utasítanom. Én sokszor együttéreztem, sírtam is mikor olvastalak titeket, de én csak véletlenül keveredtem ide és ott én kívülálló lennék, ti ezt egymás közt sokkal intimebben meg tudjátok majd beszélni, és ez így lesz jó. Remélem nem haragszotok, biztos találkozunk egyszer :wink:
madamrekamé

Késői vagyok. Belealudtam a tévéműsorba és most ébredtem meg.

Tünci

Hatalmas nagy lépés tettél előre ezzel, hogy ezt meg tudtad tenni. Nagyon, nagyon ügyes vagy :lol:

Lányok

az biztos mindegyikőtök Angyalkája "kitaposta " az utat a kistesóknak. Ők valamit megmutattak. Ne féljetek. A test, a szív és az agy együtt dolgozik.

Boboka

Bánja kánya hogy elromlott a jó kedvük ne te. :wink:

Kép

Kép
melcsike70

Boboka

Nem gondoltál arra, hogy Lackó legyen a háttérképed? csináltattam egy kulcstartót aminek az egyik oldalán a Barci, a másik oldalán a Bogika van. A Barcinak meg a Bogika a háttérképe a telefonon. Szép...az is :wink:

Kép

Kép
melcsike70

Jó éjt mindenkinek visszabújok az ágyba. Ma éjjel a kislányommal alszok, mert kettesben vagyunk ilyenkor mellettem alukál. Puszi mindenkinek.

Kép

Kép
melcsike70

[quote="tünci28"]A írta:tünci28arnika!
nem tudom milyen a virtuális ölelés, de megöleltelek...
köszönöm..

Én is köszönöm!

Mára ennyi telik tőlem.

Jó éjszakát mindenkinek!
aarnika

Ma nem volt köd!
Olyna jól jöttem.

Mindenkinek szép napot és jó munkát kívánok!

Tegnap én is voltam bölcsiben, mert helyszíni ellenőrzésem lesz ott ma, felújítjuk és előtte megnéztem mégegyszer.
Kavarogtam a fürtöskék között.

Betti
Kép
betti0412

Jó reggelt mindenkinek!

Most délelőtt megyek a közjegyzőhöz, meg megyek egy ismerőshöz lábat csinálni, el is megy a délelőttöm.

Tünci

Nem irtad mit munkálkodtak a kőmívesek. :lol:

Kép

Kép
melcsike70

Jó reggelt:)

Melcsi, de, gondoltam rá, hogy Lackó fényképe legyen a háttérképem, de biztos, hogy bár mérhetetlen szeretet áradna belőlem, szomorúság és fájdalom is párosulna vele ahányszor ránéznék. Benne vannak a kis képei a telefonomban, bármikor meg tudom nézni:)

Szép napot mindenkinek :!:
Vendég

Jó reggelt!

Tegnap este nagyon bealudtam a gyerekkel ,ezért nem jöttem.
sütõtök

Hát az előző este nem jött össze, Lányok, ne haragudjatok, elaludtam a kislányom mellett. Nem tudom, meddig lehet ezt a rohanást meg alváshiányt még bírni. Gyorsan igyekszem mindent elolvasni, aztán írok megint!

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Sütőtök, egy húron pendülünk! :wink:
kisanyácska

Kisanyácska!!

Látom nálatok is dübörög az együtt alvás??!!!!!
Én általában elöbb elalszom mint a gyerek,de hát ő 2-órát alszik az oviban!!!!
Jó neki.
Bár én is aludhatnék a melóban!! :wink:
sütõtök

Igen, olyan kis neveletlen a csajóca, hogy nem képes egyedül elaludni! Ejnye-bejnye! Bezzeg a nagytestvére az ő korában... szegény kisfiam, mikor enniy idős volt, nem lettem volna képes ott dekkolni mellette egy órát, míg elalszik. Megbeszéltük, ő meg tűrte, édesem...

Persze most meg én nem vagyok képes ülve maradni az ágyikója mellett, odafekszem mellé, és legtöbbször menthetetlenül elalszom. Elég szörnyű.

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Kedves Lányok!

Ha időm engedi, néha bekukkantok hozzátok. Sokszor nem bírom ki, hogy ne sirassam meg az Angyalkáitokat. Szerintem ezzel nem csak én vagyok így... Írni nem írok, mert nincs miről, de jó látni, hogy "fogjátok egymás kezét"!

Tünci!

Párizsban voltam a férjemmel 3 napot. Éppen a Notre Dame-ban néztük a misét és a férjem eltűnt. Mikor visszajött, mondta, hogy gyújtott egy gyertyát. Majdnem mondtam neki, hogy: "De aranyos vagy, hogy gondoltál Violára és a többi Angyalkára!. Aztán rájöttem, hogy ő nem is tud semmit. Akkor én úgy éreztem, hogy az a gyertya amit gyújtott az ő emléküknek is szól.

Nagy-nagy ölelést küldök nektek, és remélem, hogy megtaláljátok az életben mindazt, amit most elvesztettetek.
Gondolok rátok mindig...

Kép
jaffa4

Kérdezted, hogyan mondtam el nekik, hogy elment a testvérük. Hát...........

Július végén történt, még nem volt ovi.
Görcsölt a hasam már délelőtt, faluról jöttünk meg, vonatozás, cipekedés után, délután kettőkor, iszonyat melegben. Mondtam nekik, hogy nagyon fáj a hasam, és le kell feküdnöm. Még ebédet sem tudtam nekik adni, olyan szarul voltam. Egy nyikkanás nélkül játszottak egyedül két órát, pedig ők mindig nyúzzák egymást. Beugrott a tesóm, rendelt pizzát, odaadta szegény éhes gyerekeknek, én ekkor már fölültem, de nem mozogtam. Egyre jobban aggódtam, de a tesóm próbálta bagatellizálni a dolgot. Észrevettem, hogy már vérzek is, de csak nagyon halványan. Mondtam a gyerekeknek, hogy félek, valami baj van, remélem, Andris jól van, és majd elmúlik. Megjött az anyukám, nekem folyamatosan ment föl a lázam, és ötpercenként görcsöltem. Visszafeküdtem az ágyba, folytak a könnyeim. Csak aludni akartam, ezért megkértem anyukámat, hogy vigye el őket magához. Mielőtt elindultak volna, odahívtam a gyerekeket magamhoz, és mondtam nekik: "Azt hiszem, nagy baj van... Lehet, hogy Andris meg fog halni... Búcsúzzatok el tőle, jó?" És akkor megpuszilgatták és megsimogatták a pocakomat, és elmentek.

Aztán megtörtént....

Anyukámat megkértem, ne mondja el nekik. Másnap este, mikor kijöttem a kórházból, elmentem értük, és együtt hazajöttünk. Leültünk az asztalhoz, és mondtam, hogy meghalt a kisbabánk. Sírtak, sírtam én is.... Gyertyát gyújtottunk... Aztán beszélgettünk, és lefektettem őket. Másnap veszekedtek, és én már bőgtem, ahogy rájuk szóltam. Elég hamar rájöttem, hogy nem fogom bírni velük, még szükségem van pár napra. Úgyhogy anyukám kivett szabit, és nála voltak három napig.

Még most is sokat beszélünk róla, gondolunk rá, rajzolnak, néha sírnak, és ez jó. Ugyanakkor nagyon nehéz is, mert igazságtalannak érzik... És meg vannak győződve róla, hogy vissza fog jönni... Mondták, ha lesz még kisbabánk, azt is Andrisnak nevezzük. Én meg mondtam, nem lehet, és ezt nem nagyon értik.

Nem is tudom, ki kérdezte, de szerintem nem könnyebb attól, hogy ők itt vannak. Van, amiben jobb, másban viszont nehezebb. Összességében szerintem nem könnyebb, hogy ők már vannak.

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Szia, Jaffa!

Nagyon köszönöm a kedves szavaidat. Biztos láttad, hogy írtuk, mennyire tapintatlanak tudnak lenni néhányan. Ennek fényében különösen jól esik, ha valaki őszinte kedvességgel szólít meg.

Kisanyácska
kisanyácska

El kell mennem, Csajok, mert vezetek. És bizony ám, nagyon vágom most a Kreszt! Persze ez úgy van, hogy mikor még csak a kresz-vizsgára tanultam, iszonyat módon felerősödött a gyalogos-öntudatom. Mióta meg vezetek, visszacsökkentettem magam a normális idők előtti szintre, mikor még csak amolyan naiv figyelemmel jártam-keltem az utcákon. Mert most úgy vagyok vele: elmehet a sunyiba a kresszel egy gyalogos, ha ilyen eszméletlen erejű és gyorsaságú vadállatok (értsd autók) cikáznak körülötte! Örüljön, hogy túléli a napjait. Tényleg, azóta eléggé félős lettem. Talán visszaállok majd egy jó kis középszintre. Valamikor.

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Sziasztok!
Huh nagyon lemaradtam, két napig olvastalak benneteket!

Tünci én is csatlakozom Lédához és Sütőtökhöz. Nem szabad a saját érzéseidet a férjedre erőltetni. Szerintem nagyon korrekt módon viselkedik veled az elmondásod alapján. Hozzá kell szokni ahhoz, hogy a család hangulata a nő hangulatától függ. Kikérdeztem a férjem és azt mondta, hogy ő szerinte én is sokat foglalkoztam a vetélésemmel és már nagyon terhes volt a számára. Pedig én úgy érezetem, hogy másokhoz képest könnyen átlendültem a dolgon. Utána 1!!! héttel már dolgoztam. Az mindenképp rossz, ha az ember magába fordul otthon egyedül és mással sem tölti az időt, mint a gyászával.

A névválasztás meg szerintem teljesen érthető. Az a neve és kész! Bár nekem is rögtön beugrik, hogy a következő babának már nem adhatnám a kiválasztott kedvenc nevet, de ez így alakult. Ha nem ez történik akkor is másik nevet kellene választani nem? Két egyforma nevű gyerek nem lehet egy családban!!!!

A mindkét nagyim vesztett el babát. Az egyiknek azt hiszem az első halva született, utána még hármat szült. A másik az elsőt kb a 6. hónapban vesztette el, fiút. Aztán szült két lányt és újra fiút, aki egy hónaposan nem tudni mibe halt bele. Ez után még négy lánya született. Egyedül őt szokták néha emlegetni. Ki szoktak járni a sírjához. Nem igazán tudom hogyan élték meg. Állítólag a papámat akkor látták csak sírni.

Na és most próbálom nektek a másik oldalról is megmutatni, hogy mit csináltok! Mert ti azt várjátok a környezetetektől, hogy folyamatosan figyelembe vegyék a gyászotokat. Viszont a világ forog tovább! Azért mert nektek rossz, más még lehet határtalanul boldog ám. Nektek is figyelni kell a többiekre, akik boldog szülők. A ti nézetetek szerint ne örüljön senki körülöttetek, illetve nektek ne kelljen tudni róla, mert most gyászoltok. De aki boldog ugyan ezt teszi. Ne rontsátok már el neki az örömét, ne hozakodjatok elő ilyen történetekkel, mert az zavarja a boldogságukat. Szerintem teljesen azonos viselkedés, csak más az indíttatás. Ha veletek lennének az angyalkáitok akkor minden probléma nélkül foglalkoznátok más gyerekekkel is. Eszetekbe sem jutna, hogy jaj, nem a sajátommal játszom, nem őt ölelem. Sőt, lehet, hogy mérgesek lennétek rá, ha féltékenykedne. Amikor ti voltatok boldogok szerintem eszetekbe sem jutott, hogy ez az öröm másnak mekkora bánat lehet...

Az emberek meg kíváncsiak. Természetesen fárasztó és fájdalmas mindenkinek újra és újra elmesélni. De hogyan várjátok el, hogy törődjenek veletek, ha ti meg nem mondjátok el mi a bajotok??? Van aki normálisan reagál rá, van aki nem. De mindennel így van, az emberek nem egyformák. Azokkal kell törődni, akik odafigyeléssel válaszolnak. Mert nekik fontosak vagytok. Nem kell a külvilág felé erőszakkal gyászt mutatni. Nem az a lényeg mi látszik, hanem az mit éreztek. Tudok olyan özvegyasszonyt, aki az őrületbe kergette a férjét, soha egy jó szava nem volt hozzá. Több, mint tíz éve meghalt már, de amikor kimegy a sírjához és van ott nézőközönség simogatja a sírkövet, meg addig dörgöli a szemét amíg ki nem présel belőle pár könnycseppet stb... De tudom, hogy csak magát sajnálja, hogy nincs aki eltartsa és néha még nyíltan ki is mondja. Utána meg csinálja a színházat. Ez gyomorforgató!

Remélem nem sértettem meg senkit, mert a célom nem az volt!!! Nyugodtan mondjátok el az érveket, ellenérveket a mondandómmal kapcsolatban.
hettuli

Mano: igen, jól vetted ki a sorok közül. Úgy van! De még hinni nem nagyon merem. Remélem eljön annak is az ideje. Szerintem nagyon jó, hogy költöztök. Ez most egy teljes újrakezdés lesz. Remélem segíteni fog.

Kisanyácska: közben írtál. Nagyon jól csináltad! Szerintem így a helyes. Az otthon szülés pedig nagyon felcsigázott. Engem is foglalkoztat, csak hát a szokások... Folyton azt hallom mi van ha... Mintha a kórházban ezer százalékos lenne, hogy nem történik semmi! Hiába állt mellettem a férjem a szülésnél, nem érti mi volt a bajom, mi zavart és azóta is nagyon bántja a lelkem. Egy férfiagy ilyet nem vesz be!!! Azt mondja azt a pár napot ki lehet bírni! De nem a pár napról van szó, hanem egészen másról, de szerintem tudod miről beszélek!
hettuli

Sziasztok!

Megint csak kis ideig tudok jönni,gyorsan visszaolvastam megint.

Sütőtök!
tegap százszor eszembe jutottál, gondoltam rád, hogy milyen rossz napod lehet és hogy mennyire szeretnék mondani valami vígasztalót..de nem találtam megfelelő szavakat..mert nincsenek..
sajnálom.. :cry:

A házról:az aprómunkákat ma befejezik,eljött a két öreg kőműves,akik a főnökök,tiszta ideges volt, hogy a fiúk milyen trógerek, mert ezeknek már kész kellene lenniük..a lényeg hogy egy délelőtt alatt,annyit csináltak ketten, amit a másik három egy hét alatt...ezután kb két héten belül eljönnek még két napra,amikor fennt lesz a vakolható redőnytok,akkorszínezika házat, megcsinálják a kő lábazatot és azután KÉSZ!!!!

Jaffa!
Csatlakozom Kisanyácska mondatához,köszönjük...

Betti!
Képzeld végülis én nem éreztem rosszul magam a bölcsiben,pedig ott egész pici gyerekek is voltak,néhányszor összeszorult a torkom,de nem volt annyira rossz mint gondoltam...sokkal jobban féltem, mint kellett volna..

Hettuli!
CSak nagyon kis részben értek egyet Veled.
Bizony van akivel szemben sok a harag bennünk és csak nagyon kevés emberrel értünk szót ezekben az időkben..
szerintem amit írtál az is csak az egyik oldal éppúgy mint a miénk.
[quote]N írta:e rontsátok már el neki az örömét, ne hozakodjatok elő ilyen történetekkel, mert az zavarja a boldogságukat
.
[quote]- írta:-ebben az olvastatban, akkor mások meg ne rontsák el a mi gyászunkat és ne meséljenek már boldog történeteket....

[quote]N írta:em kell a külvilág felé erőszakkal gyászt mutatni.

--nem erőszak,ezt érezzük...akinek ott a csodálatos babája,az sem mutat erőszakkal örömöt,egyszerűen csak boldog,nem??

Én azt gondolom, mint az előző írásomban is látszik, hogy az az anyuka aki a helyén kezeli az én bánatomat, veszteségemet,azzal szemben teljesen elfogadó tudok lenni,képes vagyok megölelni a gyerekét és közben nem érezni rosszat...

A problémánk mindig az, ha valaki tapintatlanul beleszól abba mit,hogyan és meddig érezzünk ,viselkedjünk...

Nagyon kiváncsi lennék a boldog kisgyerekes anyukák mit szólnának,ha folyamatosan beleszólnék abba, hogy miért kiabál rá a gyerekre,mért nem játszik vele többet, mért nem teszi tisztába, mikor látom, hogy lóg a pelenkája,mért hagyja fél napokat az anyósra...stb...valószínű felháborodna, hogy milyen jogon akarom beszabályozni..de nekünk hagyni kellene???

nagyon nehéz az egyensúly,kizárólag mindkét fél együttes akaratával lehetséges..

ez az én véleméyem.

KépKépKép
tünci28

Megjöttem!

Közjegyzőn túl vagyok. Képzeljétek ez a közjegyző nem írt számlát és kérdeztük mivel tartozunk, azt mondta kedvesen szomorúan, Nem tartoznak semmivel. Van még a mai világban ilyen? :shock:

Hettuli

Most megmondtad nekünk a frankót :lol: Szerintem ezzel nem bántasz meg minket. Igazad van. Azért jó hogy itt vagyunk egymásnak és kitudjuk mondani.

Kisanyácska

A Barcikám is mindig rajzolgat, vagy kiskarkötőt fűzött gyöngyböl a Bogikámnak és azt oda tesszük az Ő kis szobájába. Most a fülbevalóját neki adja, mert neki már nagylányos kell. Vettem egy kis ékszeres dobozkát és abba tesszük a Bogikám ékszereit.

Kép

Kép
melcsike70

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?