Sziasztok!
Kicsit most hosszú leszek, előre is bocsi:), de szeretném részletesen leírni, amin eddig keresztülmentem. 14 éves koromban elmentem dokihoz, mert nem jött meg a mensim.. voltam lányka endokrinológián, és ott pco-t diagnosztizáltak. Aztán semmit nem szedtem, diétáznom kellett, mozognom. Beállt a ciklusom, és 32-34 napra azóta is mindig megjött. Kivételes alkalom persze volt, hogy késett de elvétve. Tüneteim, a túlsúly,enyhe Hirsutizmus, és IR.
Kb fél évvel ezelőtt ajánlottak egy endokrinológust, -mert babát szeretnénk már egy 1,5 éve-, hogy menjek el.
Labort csinált, és megnézte a hormonjaimat. PCOS-t diagnosztizált. Erről semmit nem tudtam, azóta olvasok, utána járok, hogy mi is ez igazából. Talán kezd már derengeni...
Szóval akkor a Meforal1000-ret írta fel, napi 1-et kellett szednem. Ja, és az inzulin szintem 43,4 volt ekkor. LH 4,7, FSH 2,5 az FT4-em volt még alacsony kicsit, 10,80. A tesztoszteron szintem 2,69. Vasat szedtem, szedtem a Meforalt, és 3 hónap múlva mentem vissza.
Ekkorra fogytam 6 kilót, TSH: 2,71, Insulin: 78,6(magasabb, mint 3 hónappal előtte!!!), FT4 11,49, LH: 5,2 Cukrom, koleszterinem rendben.
Ekkor írta fel a doki a Merckformin 500-at, este 1 szemet illetve vasat.
6 hónap múlva kell visszamennem.
Időközben elmentem egy nőgyógyászhoz. Megviszgált, szervi gondom nincs. Méh nyálkahártyám normális, petefészkem aktív, nincs megnagyobbodva. Mondta, hogy ha megjön legközelebb, menjek vérvételre a 3. napon. Hormont néz.
Szerinte is szedjem a merckformint, de ő sem említette, hogy emelnem kéne az adagot....
Kb ennyi a történetem. Másféle vizsgálaton nem voltam...
Szerintetek???
Kicsit el vagyok keseredve, mert nem látom a helyes utat....
Mindenkinek kívánom, hogy teljesüljön az, amit szeretne!
Ölelés: Tünczy