Új privát üzeneted érkezett!

Ranita,
ne sajnáld! Én örülök ennek a 30 napos ciklusnak! Most kezdtem a clostyt, kedden uh. Remélem is hogy szépen alakulok. Ez türelem játék. Bár néha kevés van belőle, biztos ezért van ez így nálam, hogy megtanuljak türelmes lenni.
Jah, és laptetőd van!!! :lol: :lol: :lol:
Pozitív erőt küldök!!!+++++++++++++++++++++++++++++++++

Tünczy,
igaza van Zazzynak. Ne egyszerre vedd be a kettőt, és egyeztess a dokival, hogy emelnél az adagon. Nekem a 2*850 a nyerő.

Babszika, Ariaden és többiek? Mi van Veletek?
mókica

Sziasztok!

Kicsit most hosszú leszek, előre is bocsi:), de szeretném részletesen leírni, amin eddig keresztülmentem. 14 éves koromban elmentem dokihoz, mert nem jött meg a mensim.. voltam lányka endokrinológián, és ott pco-t diagnosztizáltak. Aztán semmit nem szedtem, diétáznom kellett, mozognom. Beállt a ciklusom, és 32-34 napra azóta is mindig megjött. Kivételes alkalom persze volt, hogy késett de elvétve. Tüneteim, a túlsúly,enyhe Hirsutizmus, és IR.
Kb fél évvel ezelőtt ajánlottak egy endokrinológust, -mert babát szeretnénk már egy 1,5 éve-, hogy menjek el.
Labort csinált, és megnézte a hormonjaimat. PCOS-t diagnosztizált. Erről semmit nem tudtam, azóta olvasok, utána járok, hogy mi is ez igazából. Talán kezd már derengeni...
Szóval akkor a Meforal1000-ret írta fel, napi 1-et kellett szednem. Ja, és az inzulin szintem 43,4 volt ekkor. LH 4,7, FSH 2,5 az FT4-em volt még alacsony kicsit, 10,80. A tesztoszteron szintem 2,69. Vasat szedtem, szedtem a Meforalt, és 3 hónap múlva mentem vissza.
Ekkorra fogytam 6 kilót, TSH: 2,71, Insulin: 78,6(magasabb, mint 3 hónappal előtte!!!), FT4 11,49, LH: 5,2 Cukrom, koleszterinem rendben.
Ekkor írta fel a doki a Merckformin 500-at, este 1 szemet illetve vasat.
6 hónap múlva kell visszamennem.
Időközben elmentem egy nőgyógyászhoz. Megviszgált, szervi gondom nincs. Méh nyálkahártyám normális, petefészkem aktív, nincs megnagyobbodva. Mondta, hogy ha megjön legközelebb, menjek vérvételre a 3. napon. Hormont néz.
Szerinte is szedjem a merckformint, de ő sem említette, hogy emelnem kéne az adagot....
Kb ennyi a történetem. Másféle vizsgálaton nem voltam...
Szerintetek???
Kicsit el vagyok keseredve, mert nem látom a helyes utat....:(
Mindenkinek kívánom, hogy teljesüljön az, amit szeretne!
Ölelés: Tünczy
tünczy

Sziasztok!

Olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy pár napja erős, sűrű folyásom van és mára már vérzés is jelentkezett. Szúrást érzek a petefészkek körül, de nem fáj úgy semmim se, de sápadt vagyok rendesen.
Mitől lehet ez?????????????

KépKép
charlott

Tünczy!
Ez az összes eredmény?????Mert elég zavaros. Az elsőnél nem volt tsh, csak ft4?Lh-fsh arány nem jó itt, tesztoszteron itt magas.
A másodiknál meg fsh-t nem látok, meg tesztot.A másodiknál a tsh kicsit magas, nem vészes, 3 fölött figyelnek rá jobban, de 1 körül kéne legyen a babához,de nem kizáró ok, én 4,2-vel lettem babás!!!Azt mondták rá, esély sincs, teherbeesés után viszont gyönyörűen lement 1,6-ra!!! :D
A másik problémám, hogy egyetlen inzulineredményt látok mindkét helyen, ami azt jelenti, hogy nem terheléses volt, csak éhgyomri???Az mit jelent, hogy cukrod rendben?Volt cukorterhelés???????????
Azt hittem 500-asat szedsz, az ezer nem rossz, de kéne egy jó orvos(folyamatban van a kutatásom :wink: ), aki RENDESEN kivizsgál, mert ez így szerintem hagy némi kívánnivalót maga után.

Charlott!
Sajnos nem tudom, mi lehet ez... :(

Kép
Kép
zazzy

Tünczy,
szerintem minál hamarabb keress meg egy meddőségi központot (amelyik Nektel a legszimpatikusabb!)! Amíg én is a saját nőgyógyászomnál "szórakoztam", másfél év ment el tétlenül, eredmény nélkül!

A meddőségi kivizsgálásnak van egy speciális menete. Lesz APC vizsgálat (aktus után pár órával nézik, mennyi élő spermium van a cervix nyákban), spermatogram, szükség szerint HSG (petevezető átjárhatóségi), hysteroszkópia. Mindezektől függ, kezdődnek.e az inszeminációk, vagy egyből lombik.
1 tanács: nem érdemes várni, nincs mire!!!
(Ha van időd, olvasgass a blogomon, 6 év tapasztalatait igyekszem ott összegyűjteni a babásodássql kapcsolatban)

ÉS NE LÉGY ELKESEREDVE, SIKERÜLNI FOG!!!!!!!

Charlott,
A Kaálison írok Neked!

Mindenkinek drukkok!!!!!

tillidian

Sziasztok!

Köszönöm a jó tanácsokat, aranyosak vagytok! De tényleg.....olyan jól esik...
Cukorterhelést nem csináltak...és amikor levették a vért, akkor sem éhgyomorral mentem...(nem mondták, hogy úgy kell)
A cukrom egyik alkalmommal 4,5 a másik alkalommal 5 volt. Erre írtam, hogy a vércukor szintem normális.
A merckforminból 500-ast szedek!!! A meforal volt ezres...
Zazzy! nagyon várom a kutatásod eredményét:))) köszike előre is:)
Meddőségi központ ...szerintetek hová érdemes menni? Debrecenben van? Ilyen szempontból még tudatlan vagyok...
puszi nektek, és minden jót!
Ölelés: tünczy
tünczy

Charlott!
Néztem a vonalzód, és szerintem peteérésed van, és ezáltal ovulációs vérzésed. Hőt mérsz?

hajni...
Budaörs

Tillidian!
Nem értek egyet veled!A pcos honlapon találsz cikket arra vonatkozólag, hogy mennyi a sikertelen meddőségi kezelés, azért, mert nem megfelelően kezelik a pco-t!Tünczynél már 14 évesen diagnosztizálták a pco-t, és nem úgy tűnik,hogy azóta normális orvosnál, normális kezelésben részesült volna!
A nőgyógyásznál lehet, hogy fölöslegesen vesztegetted az idődet, mert a pcos elsősorban belgyógyászati és NEM nőgyógyászati probléma!!!Ezért nem kell rögtön meddőségi központba rohanni!Van rengetg lány, akik régebben írtak ide, ma MINDANNYIAN babáznak, vannak akik a 2. babájukat várják, meddőségi központ nélkül!!!!Nem mondom, hogy senkinek nincs szüksége inszemre/lombikra, de nagyon kevés embernek!Az esetek nagy többségében a javulási idő attól függ, hogy kinél mennyire "csúsztak el" a dolgok, mire eljut a normális kezelésig!Az én esetemben ez másfél év volt, mert 7 évig tömtek hormonos fogamzásgátlóval, az inzulinom gyönyörűen elszállt, és érdekes módon, mettel, diétával 6 hónap alatt a felére csökkent és fogytam 18 kilót!!!És hangsúlyozom, nem vagyok ezzel itt egyedül!!!Akinek van türelme, olvasgasson vissza, elég régen indult a topik.MINDENKINEK sikerül!De nem szabad kapkodni!És olyanok is vannak, akik csakazértis a saját kárukon tanulták meg, hogy kár volt kapkodni, és meddőségi központba rohanni, mert ott még jól megtömték hormonokkal, ami köztudottan rontja az IR-t, és így még tovább tartott helyrehozni a dolgokat!De mindenkinek szíve joga a döntés, csak nem hiszem, hogy valakit ilyen erőszakosan kéne az általad jónak vélt útra terelgetni!
Nekem még az apavizsgálat is csak kilátásba volt helyezve, és lám-lám, nem került rá sor.Nem hinném, hogy Tünczyt egyből ilyen vizsgálatokkal kéne riogatni!Az esetek nagyon nagy százalékában a met+diéta+mozgás elég, és sikeres!Kicsit kellemesebb, mint ezek a vizsgálatok, inszemről, lombikról nem is beszélve!Én januárban még a stimulációról is lemondtam, pedig csak pár szem bogyóból állt volna(természetesen hormonbomba, closty)mert szerettem volna, ha spontán sikerül, és sikerült!És nem szerencsém volt, nem sorolom el azt a sok nevet, aki valaha megfordult itt, és szinte kivétel nélkül babázik, mondom, olvassatok vissza ráérő időtökben!

Kép
Kép
zazzy

Tünczy!
:shock: :shock: :shock: Azt hiszem tényleg itt az ideje búcsút inteni ennek a dokinak!Ez nagyon gáz!És én az enyémre akadtam ki, hogy nem mondta, hogy fokozatosan kell elkezdeni szedni a metet, a tied meg azt sem mondta, hogy éhgyomorra kell menni!Basszus!Hihetetlen, hogy ilyen van!Remélem, minél hamarabb megtudom a számot, és továbbítom! :wink:

Lányok!
Olvasgassátok a www.pco-szindroma.hu oldalt!!!Rengeteg hasznos infó van!Sokkal okosabbak lesztek!

Kép
Kép
zazzy

Tünczy!

Akkor most ezek szerint elsőre 1000 mg-ot szedetett veled, utána meg lecsökkentette 500-ra?

Szerintem meddőségibe ne menj, mert belevisznek a rutin hormonprotokolljukba, ami csak rontani fog az IR-eden. De célszerű lenne leülni, mind az endodokiddal, mind a nőgyógyászoddal, és feltenni nekik néhány kérdést.
Ha romlott az inzulinod, akkor miért csökkentette a met adagodat, ahelyett, h. emeltétek volna 1000-ről 1500-re vagyis 3X500-ra v. 2X850-re?
Terheléses cukor+inzulin vizsgálatod volt?
A pajzsmirigyhormonjaidnak sem ártana utánanézni újból.
A nődoki mi alapján mondta, h. "aktívak" a petefészkeid? Ugye nem "sok kis érőfélben lévő petét" látott benne? Szóval cisztás v. nem cisztás? UH volt?
HSG? Mert azért csak úgy azt mondani, h. szervileg nincs semmi bajod....
A peteérésedet rendszeres UH, hőmérőzés, PÉ utáni progeszteronszint mérés igazolta?
Párodat vizsgálták már? Spermatogram készült?

Szóval szerintem se várakozz feleslegesen!

500 mg met az tényleg csak babavitamin! Meg kéne emelni, megvárni, míg látható javulást eredményez a hirsutizmusodban, a hízásodban, a ciklusodban........közben ráfeküdni a kivizsgálások elvégzésére, kizárni minden egyebet, ami útjában állhat a teherbeesésednek...és, ha mindez megvan, eltelt fél év és még mindig nem estél teherbe, akkor lehet fordulni meddőségi központhoz.

Tillidian!

Légyszives ne bíztass egy PCOS-st lombikozásra!
Amíg a PCOS nincs rendezve, addig többet árt, mint használ.
Szükségessé válhat a lombik, de csak akkor, ha vmi olyan dolog áll a háttérben a PCOS-n kívül, ami indokolja a lombikot.
De akkor is több az esély a sikerességre, ha előtte az IR rendezve van.
A met nemcsak a hormonális hátteret rendezi, de rendberakja a PCOS-ban vetélést okozó véralvadási fehérje-problémákat, javítja a méhnyálkahártya vérkeringését és ezáltal segíti a beágyazódást is. A rendezett hormonális háttér hozzájárul a peteérés és a méhnyálkahártya minél tökéletesebb szinkronizálásához, ami pl. a Clostys stimulációkról nem mondható el, hiszen az ugyan kikényszeríti a peteérést, ugyanakkor viszont rontja a méhnyálkahártya vastagodását és érését és rontja a nyakcsatorna nyákjának átjárhatóságát. És akkor ott áll egy petesejt, csak nem jutnak el hozzá a kiskatonák és nincs hova beágyazódnia. Megéri?
Nem beszélve arról, h. a normális sárgatest működés sem árt a terhesség megtartásához. Kezeletlen PCOS-ban jóval magasabb az első trimeszteri vetélések száma, mint a metes terhességekben.
Ráadásul PCOS-soknál a hormonos stimulálások gyakrabban okoznak hiperstimulációs szindrómát, amiről, ha jól tudom, Lona tudna most éppen mesélni.
Szóval ezért fontosabb először a PCOS-t rendbetenni.
És akkor talán se stimura, se lombikra nem lesz szükség.

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Zazzy!

Hú de ugyanazt írtuk! :D
Pedig én a tiédet nem olvastam. Túl sokáig válogattam a szavakat, h. ne bántsak meg senkit!

Tünczy!

Ezek után én is azt mondom, h. válts dokit.
És olvasd végig a honlapot (pontosan ezért gyűjtöttünk össze ott minden infót), ha kérdésed van, kérdezz nyugodtan!
Nem ígérem, h. naponta jövök, de hetente be fogok nézni. (amíg a Kistesó engedi)

rambóka

Rambóka!
Ment pü!

Kép
Kép
zazzy

Tünczy én debibe jártam/ok dokihoz...ezért kérdeztem hol és kinél voltál
Meddőségi van (kaáli és klinika) de nem ez a megoldás!
Írok privit akihez érdemes elmenned!
Vendég

Kincs!
Tudtam, hogy valaki debreceni, de nem emlékeztem, hogy te.Nem tudom, te kire gondoltál, elküldtem Tünczynek annak a doktornőnek a debreceni elérhetőségét, akihez én is járok, csak én a MM-be.Azt hiszem, én nagyban neki köszönhetem a pocaklakómat! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Szia Zazzy!

Én is..én voltam az első pco-s betege...nem jöttem ki a rendelésről met recept nélkül :lol: :lol:
Vendég

Hajni: jó lenne, ha csak pé-ről lenne szó, de szerintem valami más is lehet ott. Talán felfázhattam? Miért vérzek?
Lehet, hogy hülyeség az összefüggés, de ezen a héten kezdtem jógázni DVD-re és azóta vannak ezek a tünetek. Lehet, hogy valamit nem jól csináltam? :roll:

Hőt nem mérek.

KépKép
charlott

Köszi Mindenkinek a tanácsokat!!! ELmegyek a dokihoz, és majd írok a fejleményekről!
Szép hétvégét Nektek!
Pusz-pusz:)
tünczy

Sziasztok!
- mindenkinek szól: "Aki nem látja a fától az erdőt!" Azt a bizonyos honlapot nem véletlenül hozták létre fáradhatatlan munkával.
Komolyan mondom irigylem azokat a csajokat, akik már akkor megtudták, hogy pcos- ok amikor még abszolút nem a babásodáson gondolkodtak. Így ők már eleve nem a sötétben tapogatózva vártak/várnak a csodára! Persze vannak olyanok is mint én voltam, h hideg zuhanyként jött a hír, h "én is pcos vagyok".
Metformin készítménynek kell időt hagyni, h összhangba hozza odabenn a dolgokat és ha már kezd alakulni, már a bőrödön tapasztalod a változást (sima bőr effekt) :!:
A konfekcióméretről nem is beszélve (met+mozgás+diéta) :idea: :!:
Hat hónap nem sok (nézzük így, egy tanfolyam is van ilyen rövid!!!) Aztán lehet továbblépni (közben apát is lecsekkolni milyen fickósak a kiskatonák) HSG, de nem egyből lombikra időpontot kérni!!! Amíg telik az idő tessék kikapcsolódni, nem ám befásultok ("a fene már megint megjött)! Na igen ez is a javulás része, pláne ha éreztek középidő táján szurkálást is. Örülök, h azért vannak itt még pozitív hozzáállású lányok :!:

Kép
lara26

Sziasztok,

én rég jártam itt és Min.denkit üdvözlök ismeretlenül és akit ismerek..szia -Rambóka :D

Remélem mindannyian jól vagytok....

mir

Szia Mir!

Annó nagyon eltűntél. Mi van veletek?

rambóka

szia Rambóka,

igen tudom sok dolog volt.... nem részletezném..

Mi jól vagyunk édes a fiam és minden ok.....

Nálatok?

mir

Sziasztok!

Mókica!
Köszönöm megint!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kép

Holnap megyünk az andrológushoz és biztosan nem lesz azonnal eredmény, de azért kérek drukkot, jó? :roll:

Puszi nektek!!!!!

babszika

Babszika!

Megy a drukk ezerrel!!! Fénypostával küldöm. Ablakot nyisd ki, mert üvegezést nem vállalok! :wink:
Nyugi, minden rendben lesz! Eredményről majd számolj be! jó?

Holnap megyek ciklus követésre uh lesz. Kíváncsi vagyok mi van bent...
mókica

Sziaszttok!

Babszika: drukkok mennek ezerrel és várjuk az eredményeket,
remélem csak is jók lesznek.

Mókica: szóval neked is kell a drukk holnapra, akkor neked is küldök drukkokat :) Nyugi minden renben lesz és lesz Karácsonyi csoda baba!!!!

Én pénteken megyek vérszívásra....nem is tudom mit érzek...aggódalom, vagy mi? pének kellene addigra lennie...ki tudja lesz-e :) a hőm a béka segge alatt már bocsánat és nem akar emelékedni....

Na most búcsúzom, drukkok mennek :)
Üdv.
Aisha

Üdv.
Aisha
aisha

Zazzy, Rambóka!

Alaposan ledorongoltatok...biztosan nem fogalmaztam pontosan. Nem biztatok Senkit lombikozásra! Mindenki egyedi eset, és bízzuk az orvosokra, kinek mi a megfelelő kezelési mód!
A "súlyosan PCOS-" barátnőm is meddőségi központ irányított kezelésén - spontán! - lett terhes, és a doktor egy pillanatig sem szorgalmazta a PCOS-s betegénél a lombikot, sőt!

A legjobbakat Mindenkinek!

tillidian

[quote="zazzy"]Tillidian!
De mindenkinek szíve joga a döntés, csak nem hiszem, hogy valakit ilyen erőszakosan kéne az általad jónak vélt útra terelgetni!...
Nem hinném, hogy Tünczyt egyből ilyen vizsgálatokkal kéne riogatni!...

Kedves Zazzy,
bízom benne, hogy senkivel nem erőszakoskodtam, és senkit nem riogattam. Sajnálom, ha ezt Te így értékelted, és nem esett jól az agresszív hangnem (mindig arra törekszem, hogy a fogalmazásommal lehetőleg Senkit meg ne bántsak. Ezt javasolnám Neked is!)

Minden jót!

tillidian

Sziasztok!

Bocsi,hogy eddig nem jöttem!

Végre tegnap megjött a mensim 67 napra :shock: , igaz utróval kezeltem magam.

Rambóka: 2*850mg merckformint szedek,nem emel a doki,mert elég szarul vagyok tőle.
sydney

sziasztok,

had kérdezzem meg, hátha valaki tudja inzulin mérés nődoki is kérhet? elég sima éhgyomriból? vagy csak edos doki?

köszönöm előre is.....

mir

mir

Tilidian sajnos nem minden meddőségi egyforma...sem Rambóka sem Zazzy nem lekezelő és kioktató szándékból írt..láttak már pár negatív példát..mint pl én is 2000-től jártam meddőségibe ahol a pco-m nem "kezelték" hormonokat kaptam amire nem is reagáltam..dokim szerint nem biztos hogy lehet gyerekem mivel nincs peteérésem..elegünk lett, pihentünk olvastam és rátaláltam a lányokra az ő segítségükkel pedig egy doktornőre aki kivizsgált..kiderült az IR és pajzsmirigy probléma kaptam gyógyszert. Ciklusaim rendeződtek (mivel régen spontán mensim se volt) volt peteérésem gyógyszerek nélkül!!! Mivel mégsem jött a baba így visszamentem a meddőségibe de immár egészségesen!!! 2.inszem sikerült!! De ha nem tesszük rendbe a szervezetem lehet 5lombik semm hozott volna eredményt..
Szükség van a meddőségi központokra csak nem az az első lépés!

mir sztem nem kérhet nődoki inzulint bár én manapság nem követtem ezeket az eseményeket érdemes terhelésest csináltatni

babszika ++++++++++++++++++
Vendég

KÖSZI 7kincs,

igen én is ezt selytettem, a terhelésem tök jó volt, azzal semmi gond engem az inzulin érdekelne , ott gebasz.
Gratulálok a Picihez:)

szia

:D

mir

ja 7kincs, mit kaptál IR-re?

mir

Sziasztok!

Ha már így szóba kerültem (Rambóka :D ).
Bizony tudnék mesélni... szerencsére nem lett túlstimuláció, de lehetett volna. A tüneteim szerint elkezdôdött, de mondták ne ilyedjek meg amíg tudok pisilni. Elláttak tanácsokkal amit betartottam és nem lett gond (bár szörnyen éreztem magam, nem tudom milyen érzés lehet amikor komoly túlstimuláció áll fenn).
Hogy mindenki értse: másfél évnyi met szedés után mentem vissza a Kaáliba. Ekkor már több mint egy éve volt spontán peteérésem, de nem jött a várva várt gyerek. Volt két met szedés utáni sikertelen inszeminációm (4. és 5.) és ekkor vágtunk bele a lombikba. Ami sajnos szintén nem sikerült. De ami lényeges lehet a számotokra is: jól reagáltam a stimulációra, 14 kiváló minôsítésü petesejtem lett. Szerintem met nélkül nem ilyen eredményeim lettek volna.
És tényleg nem egyformák a meddôségi közp.-ok. Olyat kell keresni ahol partnerek a különbözô betegségek kezelésében.

Így most megnézetem a Leident, plusz önszorgalomból viszek T. dokinak pajzsmirigyes hormonokat.

Én mindkét oldal véleményével részben egyetértek. Fontos a kivizsgálás mielött bárminek alávetjük magunkat, de ha már zöld utat adott az endokrinológus és fél év múlva sem jön létre terhesség, szerintem nincs mire várni! Ebben az esetben az idô is egy komoly tényezô, sem siettetni sem halogatni nem szabad a dolgokat.

Na most kibölcselkedtem magam... bocs.
lona1

szia lona

egyetértek!!
túlstimuhoz volt szerencsém kétszer :( met előtt nem volt petesejtem a hormonoktól, met után lett túúúl sok is
mindegy a végeredmény itt cummog a gezemben..

mir merckformint szedtem 15hónapig 3*850 volt a végső adag ,letroxot szedek a pm-re
Vendég

letrox,

ez peteérésre....., mire fel adta?, hogy nem volt?
a met nem volt elég?
szia

mir

Sziasztok!

Rég nem látott ismerősként megint benézek. Hátha kiváncsi rám valaki.

Mióta utoljára voltam volt egy P4-es rákszűrésem. Most immunerősítőt szedek.
Voltam ma enokrinológusnál. Kapok újra bromokriptint, mert bár nem magas a prolaktinom lappanghat a baj, és merkformint is írt. Azt mondta, hogy kiugró értékeim nincsenek, így akár teherbe is eshetnék, és mivel labor nem mutat eltérést ezért tapasztalati úton fogunk dolgozni. Javasolta a duphaston adagom emelését esetleg utrora váltását és a lapar megismétlését az endo miatt. Kb. ennyi. Ki is váltottam a gyógyikat, és most kezdem a szoktatást.
Ha megjön a mensim szólnom kell róla, 2 hónap múlva menni kell újabb adag gyógyszerért, és újabb inszem előtt újabb konzultáció lesz, de az még vagy 3 hónap, mert nagy valószínűséggel műtét lesz a P4 miatt. Jöv héten jön meg a hpv szűrés eredménye.

Üdv mindenkinek!

hofeherke

Mir! letroxot a pajzsmirigyem miatt szedek, alulmüxik, a tsh-m 7.8volt.

Hófehérke jó sok dolog történt veled :( ++++++++++++
Vendég

Lona, annyira sajnálom :cry:

Hófehérke, remélem,alakulgatsz majd!

Mir, rég láttunk erre, bár ezt a nevem nem ismered, sebaj :lol: A nődoki kiír nálam ilyen terheléses vizsgálatot...Kincs a letroxot pajzsmirigyre kapta
Vendég

sziasztok..

hunci ki voltál?

...... megyek hormonra és itt dilemmázom, mivel most 1 db adimetet eszem 400-asat, régen mikor a fiam fogant akkor ennek 3 szorosát. na ettől is megjött 41 majd 38 napra, de az uh -án nem tudtuk kivenni, hogy épp kilépett e a pete. mielőtt megemeli csinál vizsgálatot

a kérdésem az, hogy ez az 1 db elég lehet peteérésre is , mert megjönni megjön, de ...pete lesz vajon? mi a véleményetek?
IR-em nem volt még csak gondolom, hogy ott a bibi, mivel a met hat....

köszönöm segtségeteket előre is :shock:

mir

Sikerült!!!!!!!!Nem tudom hogy és mikor,de sikerült!!!!!!Pedig már lemondtam róla hogy gyermekem lesz!!!!!!
phpBB: Kép
remény-gyermek

Remény-gyermek!
Gratulálok és sok boldogságot nektek :D :D :D :D :D :D :D !

Kép

Kép
ranita1979

Remény sok boldogságot és egészséget kívánok!!!!!

mir

Nem tudjátok véletlenül, hogy hogy lehet pnmol/l-ról uU/ml-re átváltani az inzulinszintet?
vicky79
Budapest III. kerület

sziasztok!

Remény-gyermek, gratulálok! vigyázz magatokra!

Hófehérke, sok minden történt veled. drukkolok, hogy minen oké legyen.++++++++++++++++++++++++++

Tegnap voltam uh-n. Elég kicsi a petesejtem, így még kell a closty. Kedden megyek újra, addigra kéne valami szépet produkálni, mert pé-nek kéne lenni.... :?
mókica

Sziasztok!

Gratula Remény-gyerek :) remélem minden rendben lesz veled és szép egészséges gyermeknek adsz életet!!!

Drukkoljatok nekem pénteken...vérszívás és pé eredmény :)

Üdv.
Aisha

Üdv.
Aisha
aisha

Vicky!

Inzulinnál 1 uU/ml = 6 pmol/l (a u: mikro, csak azt nem tudja értelmezni a Babanetes ablak)

rambóka

Sziasztok!

Erre jártam, gondoltam beköszönök:)
Remény-gyerek, GRATULÁLOK!!!! Minden jót kívánok Nektek!:-)
Péntekre nagy drukk!
Én jól vagyok, még nem jött meg....41.napban vok. (Múlt hónapban is 41re jött, előtte mindig pontos volt, 31-32 napra jött.)A merc.-t szedem reggel-este. tesztet nem csináltam , még nem is fogok...rossz hatással vannak rám a tesztek:-(
Dokihoz majd vagy 2 hét múlva megyek. Kb ennyi röviden...
Jah, és az éjjel a kutyusommal voltunk az ügyeleten, és ma este műtik:(( Méheltávolítása lecc..
Puszi, drukk és ölelés Nektek!:)
tünczy

Sziasztok!
Mókica!
++++++++++++++++++++++++++++++

Tünczy!
Ahhoz a dokihoz mész két hét múlva, akit írtam???

Kép
Kép
zazzy

sziasztok!

Tünci témájához szólva: ha már fejest akartok ugrani ,hogy végre család legyetek, akkor szerintem érdemes mindkét vonalat ( endokrinológia+meddőségi) elindítani. Ugyanis meglehet, hogy fél év alatt az endósdoki nagyjából helyrehoz és "zöld utat" kapsz, de nőgyógy-szervileg meg mindenféle probléma lehet ( pl. endo, polip, elzáródás) és akkor újabb minimum fél év várakozás következhet...és megy az idő...

Így jártam most én. Egy éve szedem a metet, javulok...inszemből lett egy méhenkívülim ( bal p.vezető kilőve). Most volt hsg-m + hiszteró, eredmény: a megmaradt petevezető "bizonytalanul átjárható", vékonyka és szűk is, így lombik javasolt.( dokim szerint 50%-ban a másik oldalon is méhenkívülit produkálnék) :(
Szóval hiába a kitartás, a végén csak lombik lesz. Nem így szerettem volna...2 hét múlva mehetek konzultációra.
De reménykedem, hiszem hogy anyává válhatok. :)

(Már előre utálom, hogy a lombikhormonok majd bezavarnak.)

Reménynek gratula!!
Hófehérke, gyógyulj meg mielőbb!
drukk mindenkinek!
nani72

Köszönöm Mindenkinek a jókívánságokat!!!!!Vigyázok mindkettőnkre!!!!
Mindenkinek drukkolok!!!!!
Puszi!!!
remény-gyermek

Köszönöm Mindenkinek a jókívánságokat!!!!!Vigyázok mindkettőnkre!!!!
Mindenkinek drukkolok!!!!!
Puszi!!!
phpBB: Kép
remény-gyermek

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?