Sziasztok!
Ancsa, Szilvia és más altatós anyukák
Sári még a mai napig is vagy szopin vagy ringatva alszik el. Amíg nem született meg, úgy gondoltam, tuti uúgy fogom csinálni mint Julcsival, aki kb. 8,5 hónapos koráig az ölemben aludt el, aztán innen tettem a kiságyba. Egyszer aztán épp jött a postás, gyorsan be kellett tennem, mire visszamentem, már magától aludt a kiságyban.
És innentől kezdve szinte mindig, minden sírás és egyebek nélkül. Igen ám, de neki volt cumija, tehát voltaképp mégsem "egyedül" aludt el, hanem szopókával, anyupótlóval.
No, most itt az eltökélten cumiellenes Sári, akit mikor berakok az ágyába, rögtön pattan fel és ugrál, egy idő után (kb. negyed óra) meg megunja és kiabál értem, de minden esetre fogalma sincs hogyan nyugtassa le magát, mert a babáknak mindenképp kell vmi nyugiszer. Kendő, pelus, cumi, , ujj, szopi stb. Úgyhogy nála esély nincs egyelőre másra, de végül is ezt is kinövi majd. Pár hónap múlva, amikor már lehet jobban a kis eszére hatni, talán megpróbáljuk újra, de addig nem erőltetem a dolgot.
Edit
a lányok gyönyörűek és ismét elmondom, hogy annyira tutin áll a szemüveg Krisztának, látszik rajta, hogy abszolút elfogadta a dolgot és nem zavarja. Meg olyan nagylányos vele! Mi is geszenyéztün a múlt héten, az oviban volt termésbáb-kiállítás és a szülőknek is kellett vmit bevinni, a mi családunkat csináltuk meg.
Juli hosszú-hosszú kukacot készített, de nem engedte hogy összeragasszuk a gesztenyeszemeket, így végül is szétszedtük az övét, mert konyhapultra is szükség van.
Szilvia,Kriszta
én is tapasztaltam már, hogy a "kötetlen" ámde folyamatos munkaidő igen csak szét tudja lottyantani az embert. Nekem egy időben bevált, hogy listát írok a köv. napi teendőkről, amik persze a gyerek aznapi hangulatának függvényében íródik át szükség szerint. Szilvia, sztem teljesen jogos és jó ötlet, ha heti egyszer csinálsz "magán" időt, a párod addig meg jól ellessz a fiúkkal! MEglátod, olyan véd- és dacszövetség lesz köztük pár hét után... saját kis titkokkal...
Nyafi
gyorsan utána néztem, miket evett Julcsi ennyi idősen: kb. 700-800 ml tápszer (ebből egy mindig éjszakára esett jó sokáig, így leg. mindenki aludt utána mint aki jól végezte dógát
) meg kb. 150-200 g-nyi szilárd kaja, aminek tetemes része volt párolt rizs, uis mélyen megvetette a főzelékeket. Ami még bejött egy idő után, az a Kecskemétinek a mandarinos-almás pulykája 11 hós kortól (sz. v. sz. rettenetes!!
). Szóval ő sem volt egy zabagép, most sem az. De fejlődött rendesen és ez a lényeg.
Na, Sári kanalas étkezése is úgy szállt el a végtelenbe, ahogy leírtam.
Én nem tom, mi a szösztől függ ez, de most megint csak kenyeret, kézből szilvát, körtét egyedül kis kockákra vágva, meg némi banánt eszik. Kanálnak meg szájzár. Pedig mennyivel egyszerűbb lehetne etetni, így meg tiszta malacól van minden kaja után és nem is megy be mennyiség...
Azért jó lenne, ha már leléphetnék több órára és vki tuti biztosan megetethetné addig... Na, de majd 1 éves kora után, akkorra már nagyon kitárul a kajapaletta. Na, meg reméljük kettőnél azért több foga lesz...
Titti
az jutott eszembe, hogy nem lehet, hogy náthásodni készül a kiscsaj? MErt ha fáj a torka, akkor szokott ilyen lenni. Jó gyakran megkínálod, aztán ha egyszerre keveset is, de fog ő szopizni, meglátod. Mitől utasítaná el? Cumisüveg is bezavarhat a képbe, ha érzékeny rá. Vannak gyerekek, akiket egyált. nem zavar meg, másoknál bármilyen életkorban egy alkalom után is ciciellökés lesz. Az alvás közbeni szopival ált. minden sztrájk átvészelhető. Remélem azért nem lesz nálatok ilyen komoly a dolog.
Ja, még majd elfelejtettem. A Fakopáncs.hu webáruházában most 15% kedvezmény van minden játékra. Én innen rendeltem tegnap minden gyereknek ajándékot az év hátralévő részére és úgy megörültem neki.
Nézzetek be, hátha kedvet kaptok ti is.
KM