Új privát üzeneted érkezett!

Ditke!
Ugye,nem azt mondod,hogy több,mint 1évnyi ovibajárás után is ilyen sokat betegek alányok?Ez csak véletlen?Vagy így van nálatok mindig?
Olyat is próbálhatsz a gyerkőcökkel,hogy pl jobb kezére kötsz egy piros szalagot (nem mindig tudják ők még a jobb-bal elnevezéseket) és megmondod nekik,hogy ez a "dolgos" kéz. Azaz csak azzal szabad játszani. Aztán leültök egy asztalhoz és a gyerek bal oldalára (lényeg,hogy a test középvonalán át kelljen nyúlnia) teszel általa jól ismert,különböző méretű tárgyakat (könyv,labda,ceruza).Az asztal ellentétes végére (a gyerek jobb oldalára) teszel egy kosarat.Feladat: általad mondott sorrendben a "szalagos" kezével (de csak azzal!) tegye a tárgyakat a kosárba.Határozottan kell nyúlnia 1-1tárgyért.Ha megáll a mopzdulat és közben gondolkodik,az nem jó!

Brigi!
Nyugodj meg!Látod Ditke is írta,nem lesz gond!Már nem történhet baj!A tejci meg most nagyon fontos,neked is meg Emének is!

Viki!
Megkaptad a privit?

Lilla!
Én még nem is tudtam rendbevágni a lakást!Csak rész-sikereim vannak.Hihetetlen,de 1hónap alatt nem jutottam a végére. (na azért ekkorra kosz nem volt).Csak ugye a festés meg a fiúk közben 2hetet itthon voltak.

Cat!
Hogy vannak a fiúk?Szülinapi előkészületek?

Detti!
Ügyes Bernát!Ambrusnál is lehet akár elelki eredetű,akár egy kis felfázás is.Ezen is túl lesztek!
Amúgy ma éjszaka Beni pisilt be,tegnap éjszaka meg Marci.Pedig már meg se tudom mondani,mikor volt utoljára balesetük.

Oli jobban van, illetve az oviban túlparázták a dolgot.Oli meg ha van közönsége,rátesz egy lapáttal és adja a "nagy beteget".Azért kapott antibiotikumot,mert úgy néz ki megint oda-vissza fertőzik egymást Marcival illetve velem.meg elég csúnyán köhög.Mi meg (Beni,Marci meg én) egyenlőre Normaflort szedünk.

Edit

Kép

Kép
edit73

:o Helló mindenkinek!

Ditke!

A szülinapos öltözködésünkhöz azt azért szeretném hozzátenni, csak megnyugtatás miatt, hogy az otthoni szülinapi buli pénteken, míg az óvodai hétfőn volt....

Csak ennyit a ruhájukról. Tehát szerintem a Melcsi keze benne van hogy mindegyik képen tiszta a cuccuk.

Szép napot: Szinta

8)
szinta

Ditke :)

Köszi, köszi :) :) :) :)

Igazából csak azt érzem, hogy fáj az egész, de ha hozzányúlok, akkor inkább olyan zsibbadt érzés.

JObbulást CSeninek!!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi :)

Azt akartam javasolni, hogy hívd fel Ditkét, de látom már bejelentkezett. :D Ilyen akut esetben biztos lehet zavarni. :P :wink:

A zsibbadás az sokáig eltarthat, nekem 2 évig!!!! zsibbadt volt a csaszi sebem környéke, és a hasam is hetekig a szülés után.

Edit :)
Köszi jól vagyunk, a fiúk lábon kihordták a betegséget. Mondjuk nem volt láz. Még kicsit köhögnek, de már kevesebb a taknyolás, és tisztul ki.

Szombaton otthon ünneplünk a fiúkkal, vasárnap játszóházban, hétfön meg az oviban. Kész anyagi csöd!!!! Tegnap megrendeltem az ovis tortát, a héten a két otthoni tortát, a játszóházban meg benne van az árban az ellátás, a torta. Ök ragaszkodtak már hozzá, hogy a régi bölcsis társaikat szeretnék meghívni, a lakást meg féltettük, így marad a játszóházas buli. :P

Viki :)
Én a helyedben más ortopéd dokinak is megmutatnám a kislányt. Több szem többet lát alapon. Ha gondolod megírom az elérhetöségét annak a lánynak, akik a Farkas Judithoz járnak, és kérdezhetsz töle priviben.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Edit,

Igen,most olvastam,amiket írtál!Hát nagyon-nagyon köszi mindent! :D Holnap délelőtt betanulom én a tornát,hogy csinálni tudjam vele.Találtam egy fogorvost a környéken,aki gyerek fogszabályozással foglalkozik,mindjárt hívom is! :D Tényleg nagyon megnyugtattál!Köszönöm!

Én is takarítást terveztem már a nyáron.Hm,a fürdőt sikerült kisuvickolni olyan alaposan,ahogy elterveztem.A többi szerintem egyre rosszabb. :oops:
Betegek voltak Ők is,délelőtt állandóan szaladgálok,ovi után meg már esélyem sincs takarítani.

Nettke,

Szinte minden nap tornáztatják a gyerekeket az oviban(most a csoportszobiban).Azt szokták mesélni,hogy baglyok,pillangók,faágak voltak,dörgött az ég,el kellett búni. :roll: 4 éves kortól van balett is.

Brigi,

Hú,tényleg elég ijesztő lehet,de biztos nem lesz baj. :D

Én tornacipőt keresek az oviba tornaórához,de sehol sem kapok.Aug.-ban még volt a Deichmennban és a Humanicban is,de most ki vannak fosztava.Október végéig remélem hoznak azért árut.
Tényleg téli overállal,hogy számoljak?Kell egy játszós az udvarra is?

Ma is brutális reggelünk volt.Este hiába fektetem le Őket időben 10 után alszanak el.Folyamatosan kirohangálnak pisilni párosával.A wc előtt sutyorognak,és kuncognak.Reggel persze fáradtak. :twisted:

Jaj,egy dolog nagyon érdekelne:Ti hogy vélekedtek a gyümölcsnapról az oviban(amikor a szülő visz be pár kilót az egész csopinak).Ahogy én látom 1 héten min.3 nap van gyümi az ebédhez.Szükség van erre?Most kell szavazni akarom-e.

Lilla,

Vegyespáros nagyon jó!Egy időben a babából is kettőt kellett venni,most az autókból,mert Johanna közölte felháborodottan egy ünnep után,hogy Ő mindig csak babát kap,soha nem autót.Aha,de ha megkérdezed mit kér:babát,utána meg reklamál.

Viki
civik77

Szia Cat!

Igen,azt megköszönném! :D Gondolom Ők is betétet kaptak!Persze viszem más dokihoz is.Felhívom őket,majd meglátjuk melyik tud előbb fogadni.
Tegnap utána olvastam a neten az x lábnak.Nos,a betétet sehol nem említik mint gyógymód,a tornát írják korrigálásra.Még azt derítettem ki,hogy ez a probléma általában 6-7 éves korra megszűnik magától.De szerintem nálunk tényleg gond van.Ez írta a leletre tömören:a combok területén fokozott,belbokák távolsága 3 cm,bal oldalon 15,jobb oldalon 5 fokos eltérés.Bal oldalon btsz.(nem tudom ez minek a rövidítése)+30,jobb +20 fok. :? Azzal nyugtatom magam,hogy totál időben vagyunk,bármit is jelent ez az egész. :roll:

Klinika számát is megírnád?Vagy hogy keressek rá?
Köszönöm!

Viki
civik77

Sziasztok!

Edit

Megcsináltuk a "szalagos" gyakorlatot-nagyon tetszett nekik!!! Szerintem jól csinálták, bár néha a messzebb lévő tárgyaknál jobban odafordultak a testükkel is. Ez helytelen kivitelezés így? De a kezet sose tévesztették és nem vacilláltak a dolgon.

Össze kéne ezeket a játékos gyakorlatokat gyűjteni. Sztem a legtöbb gyerek nagyon élvezi az ilyen feladatkákat és a téli unalmas napokon lehetne velük valami értelmeset csinálni. :idea: És legalább képben lennénk, hogy mi nem az erősségük, mivel lehetne foglalkozni-ártani meg annak se árt, aki meg tudja csinálni őket. :)

Cat

Jó, hogy már jobban vagytok! Atyaég, tényleg, mindjárt szülinapjuk lesz! Pont valamelyik nap akadtam bele egy régi mailedbe. Fényképeket küldtél amikor egyszer nálatok voltunk. Az enyémek még csak feküdtek, a tieid már jártak, de olyan kis babapofijuk volt. :lol: Olyan cukik voltak, hihetetlen! :D Meg az is, h lassan 4 éve ismerjük egymást itt sokan a fórumon. 8)

Viki

Nálukn meg Nikit semmijen lányos játék nem érdekelte nagyon sokáig és még most is inkább csak a színekben választ lányosat, meg szereti az ékszereket és a szoknyát. De a kedvencei a Thomasos favonatok, meg markolók, teherautók. :lol: Baba csak nagy ritkán kerül a kezükbe, pedig van 3 is. Van mondjuk egy nagyon profi F-P-s babaházuk, amit anyu hozott Amerikából, na azzal mindketten játszanak.

Overallból én készültem ovis példánnyal- már csak Eri tavalyi esetéből okulva, amikor ellopták az egyik gyerekét az oviból. :twisted: Viszont pont most filózok, h vajon téli csizmából kell-e 2?!! Nem nagyon szeretnék a 4 pár benti szandi mellé 4 csizit is beszerezni!!!

Rakjál már képeket magatokról! És áruld el a fiad nevét! :wink: (vagy én olvasok figyelmetlenül? :? )

Detti, Kata

Van fent a honlapomon pár 98-as ruha. Van 2 majdnem totál egyforma kordnaci is, ha érdekel. Ez inkább Dettiéknek-Dávidon csak övvel voltak jók. :wink: http://public.fotki.com/lillababy/babarucik/page4.html

Ditke

Jobbulást Cseninek!

bocs, most mennem kell, mert kisasszony nem alszik és itt boldogít. :roll:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Cat,

Hát ne is mondd! Tényleg kész anyagi csőd ez a születésnap! Ma én is megrendeltem a tortákat, a Zila cukrászdában (nem tudom, hogy ki mennyire ismeri, de messze jobb, mint a daubner pl). Nem akartam formatortát, így egy csokis és egy túrós lesz, rajta egy-egy marcipánfigurával, és 3-3 gyertyával.

Aztán vasárnap nekünk is játszóházas buli, az is tök sok pénz. Eddig minden évben volt itthon babazsúr, de idén nem volt kedvem sok emberhez, a zsúrhoz sem. Inkább Á. ragaszkodott hozzá. Így, a játszóházas megoldással belementem.

Lilla,

Én is pont ma eszméltem rá, hogy milyen nagyok már a gyerekek. Milyen jó is volt a babakocsiban tologatni őket... :)

Igen, én is örülnék, ha valakinek lenne ideje összeszedni ezeket a gyakorlatokat :wink:

Megnézem majd a honlapot!

Viki,

Igen-igen, én is kíváncsi vagyok a gyerekeidre. Kérünk képeket!

Edit,

Influ oltás: anyósom mindenképpen mellette van, a körzeti dokit még nem tudtam elérni, hgoy megkérdezzem. Állítólag idén egy tök új oltóanyagot használnak majd. Szerintem én beadatom.

Na, Bernát ma megint nem pisilt be! Viszont bejelentkeztem vele gasztrora, még mindig a régi ügy: folyamatosan büfizik :cry: Sikerült Veres Gáborhoz időpontot kapni (állítólag ő nagyon penge a témában), december 1-re :shock:

na rohanok, mert ma megyünk először úszásra, és még össze kell pakolnom

Detti

KépKép
kiliman

Viki

hegike1@citromail.hu Eszter emailcíme. Írj neki nyugodtan. Öket is mütéttel riogatta a dokinö, de aztán nem volt szükség rá. Nincs képed Johanna lábáról, hogy mennyire döl befelé?
Nekem van Oliról, holnap felteszem neked.

Lilla :)
Elkiabáltam, hogy jól vannak a fiúk. Szóltak ma az oviból telefonon, hogy OLi hányt kétszer délután, Samu meg tiszta csalánkiütés.
Zöldborsóleves volt ebédre, és mákos tészta, de ezek csak üres tésztát ettek.
Mondjuk amióta itthon vagyunk Oli folyamatosan eszik, szóval nem tudom, hogy nem vaklárma volt-e. Tegnap vittem 4000 db rajzlapot az oviba, és azóta nagyon kedves az ovónéni velem, lehet, hogy túlbozogta a dolgot. :P Mondjuk nem mennek a fiúk holnap oviba, mert a szülijük előtt nem kockáztatom meg, hogy lerobbanjanak.

Én is nézegettem a kiskori képeiket. Ne is mondd, teljesen el vagyok alélve, hogy már 4 évesek lesznek hétfőn.

Képzeljétek találkoztam Annamariékkal a nevelési tanácsadóban. Hát milyen gyönyörű az a két gyerkőc! :shock: Egy nevelési tanácsadóhoz járunk, így nagyon kíváncsi vagyok, hogy nekik mit mond, mi lesz a vizsgálat eredménye.

Detti :)
Nálunk is egy lúdláb torta lesz és egy túró. :lol: :lol: Az oviban dobos torta lesz, a játszóházban sima csokitorta. Hol van az a Zila cukrászda?

Mi lesz végül a fiúk ajándéka?

Cat
Kép
cateye

Cat

REmélem csak vaklárma volt!

Mi elvileg gyógyulunk, hétfőn ovi, hacsak most el nem kiabáltam. :roll:

Holnap szemészet a Sényinél, nagyon parázok, hogy mi lesz az ítélet Niki szemével kapcs. Drukkokat kérek!!!!

Csak el ne kiabáljam: Niki tiszta karóra-mániás, állandóan a mienket próbálgatja. Felvetettem, h kaphat 1 sajátot cserébe a cumikért. Beleegyezett, délután már kérdezte is hogy hol az óra, és vacillált bekapja-e a cumit. Mondtam, h akkortól ér, ha megvan az óra és ünnepélyes csere lesz-addig még cumizhat. :wink: Szerintem talán megérett a cserére.Eddig nem is tudtam olyat mondani, hogy beleegyezzen. Dávid nem akarja adni a plédjét, pedig már a tököm tele a mosással. Úgy kell kiokoskodni, h alváshoz megszáradjon. :roll:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Cat!
Jobbulást nektek!Csak nem hányós-hasmenéses vírus?
Élménydús és pénztárca-nyitogatós hétvégétek lesz!De ugye,ilyen csak egyszer van 1évben!!! :wink: :lol: (lehet,hogy ez is pozitívum,hogy nem 2szer,3szor.. kell végigcsinálni évente! :wink: )Majd képeket tegyél fel!

Viki!
Nekünk 2overall/fő van.Végülis mindegyik 2részes lett.Fejenként 1 újat vettem+ mindegyiknek van 1 örökölt vagy turis.Az új is csak kínais,mert én nem adok tízezreket 1-1overallért (amennyit használni lehet,felesleges)
Igény szerint fogjuk őket oviba használni.Bár ha olyan tél lesz,mint az elmúlt években,nem nagyon fog kopni az overall.
Gyüminap: nálunk így kimondottan nincs.Ha visz valamelyik szülő,akkor abból kapnak a délelőtt folyamán.(igaz,nálunk nincs heti 3szor gyümi ebédhez) Én inkább pártolom a délelőtti gyümievést,mert az enyémek ebéd után már nem (csak Oli néha) eszik meg a gyümit.
Ja a gyakorlatokhoz még azt elfelejtettem írni,hogy a lábujjhegyen,sarkon,külső talpélen járást lehet gyakorolni olyankor is,ha épp mentek ki vacsizni,fürcsizni stb. Úgy az enyémek nem csinálják,ha azt mondom,hogy tornázzunk.De ha becsomagolom,mintha valami jó muri lenne,akkor mindig benne vannak.Ez tulképpen csak egyfajta rutin kérdése!

Lilla!
Nem,az nem baj!Ha messze raktad,nem is bizti,hogy elérte volna másképp.
Ez a fajta teszt szerintem azért jobb,mert nekik még elég sokat kell gondolkodni azon,ha azt mondod,hogy "bal füled".Először is hol a fülem,aztán meg melyik a bal.Szóval ebben az életkorban ezt a gyakorlatot nem lehet megcsinálni.
A "csináld ugyanazt,amit én "típusú feladat se jön be minden gyereknél,pedig lehet,nincs semmi gond.
Viszont a téri tájékozódást,az agyféltekék közti megfelelő kapcsolatot így lehet vizsgálni.Az ilyen típusú feladatoknál egy a lényeg: a test középvonalán át kell nyúlni!!!Azaz jobb kézzel balra és fordítva.Igazából a lábra is kellene ilyen feladat,csak azt még nem találtam ki,hogy lehet ilyen piciknél megnézni.
Januárban megyünk a Dáviddal kontrollra a bizottsághoz,majd megkérdezem a csajszit,hogy tud-e valami ötletet adni!
Nekünk van 6pár csizmánk télre!Most még jó a tavalyi,az egy tépőzárras magasított szárú bakancs (valami ilyet kapnak majd).Ezt lehet hóban is használni,de nem az a szuper vízálló.Viszont van jó néhány pár hótaposónk (örökölt vagy turis).Ezek arra jók,hogy fél-1órát kimenjünk,ha esett hó.
Most láttam az osztrák H&M oldalán 15euróért tépőzáras hótaposót.Az nekem nagyon megfelelne!

Detti!
Pedig már épp lebeszéltem magam róla,mert annyi rosszat hallottam,meg mindenki azt mondta,hogy tiszta felesleges. Azért majd mesélj,ha van infót.A hangya még ott motoz a fejemben!

Edit

Kép

Kép
edit73

Overáll: Nekünk azt kérték az oviban, hogy csak orkán nadrágot vegyünk, mert abban a kabátban viszik ki öket amiben reggel megyünk, és az orkán nacit adják rájuk. Így könnyebb nekik öltöztetni, mint egybe overállokba.

Van a Duna Plazaban egy bolt, Turbo Kids a neve. Elég olcsó ruházati termékeket árulnak, ellenben viszonylag szépek. Na jó nem Next minöség, de az oviba nincs is arra szükség. Horvát egyébként az árú. Ott vettem nekik 2 részes overállt, 4 ezerért. Tuti lesz az udvarra.

A kínaival 2 évben befürödtem, a zipzár szétment.
:evil: :twisted:

Sajnos a betegség nem volt vaklárma, tegnap egész este hányt Oli, a végén belealudt. Ma viszont már óriási étvágya van, és nem hány, szóval érdekes a szitu. nekem viszont hányingerem van, így lehet vírus volt.

Csizmát kell vennem nekik, tépözárast is meg hótaposót. A 15 EUR az jó ár!!!!

Gyümölcs: eddig nem kértek, de a többi csoportban már kérnek. Jövö szerdán lesz szülöi és ott megbeszéljük. Így is kapnak minden ebéd után gyümit, szerintem több már nem kellene.

Cat
Kép
cateye

Cat!

Én nem tudtam 4nap után se kikeveredni ebből a vírusból,így szerdán rákérdeztem a dokinénire,mit csináljak (úgy gondoltam,oda-vissza fertőzzük egymást a gyerekekkel).Normafolre-t ajánlotta és bevált.Már aznap este jobban voltam,ma meg már tejterméket és kavét is tudtam enni/inni.
Ja és mivel Oli antibigyózik megint,Marci a hétvégén hányt és azóta is sokszor fájlalja a pociját,plusz már Beni is mondogatta a pocifjást,mindenki kap Normaflore-t.
Próbáld ki,mert enktek most tényleg kell valami gyors-segély!
Ja és Marcival jártam úgy,hogy péntek délután,egész szombat fájt a hasa (főleg kaja után),sokat elfeküdt.Láthatóan rossz volt a közérzete.Majd este vacsi után kijött belőle minden.Utánna úgy nézett ki,jobban van.Vasárnap szépen evett .Csak ha tejterméket kapott,akkor mondogatta mindig,hogy fáj a hasa.Szóval valami visszamaradt ebből a nyavájából nála.De tegnap este már ő is nyugodtan megitta a tejet.

Edit

Kép

Kép
edit73

Érdekes, hogy fosni nem fosik a kölök, de ö is a pociját fájlalta tegnap egész este. Ma már hányni sem hányt, de a bébiszitter szerint elég fáradékony, ide-oda fekszik, és mesét néz. A normaflor nagyon jó ötlet, köszi, én is elkezdem adni nekik, Samunak is, és szedem én is.

Oli nagy zabás, így félö, hogy össze-vissza eszik megint mindent, föleg, hogy ki van éhezve. A tejtermékkel én is óvatos vagyok, most nem kap, bár a sajtot nem tudom megtagadni töle.

Többiek?

Cat
Kép
cateye

Hello

Megjöttünk a szemészetről. Eléggé el vagyok kenődve, mert most bekövetkezett amitől tartottam, Nikinek felírták a szemüveget. :cry: Még emésztgetem a dolgot... Csak az egyik szeme rossz, így a Sényi megpendítette, h akár gyerekkorban is meg szokták lézerezni ilyenkor.... de még nem most, az tuti. Remélem találunk neki majd vmi elfogadható keretet és sikerül rábeszélni, h hordja. Megpróbálom előtte nem mutatni,mondani, h mennyire nem örülök a dolognak. :(

Szal, ha vki tud ajánlani jó szemüvegest, az tegye meg SOS. :?

Cat

Mihamarabbi jobbulást! A normaflore-n kívül még esetleg a grapefruitmag- cseppet próbálhatod ki, az is nagyon jó. Van elvileg nem keserű változat, próbáld a vizébe csempészni, hátha nem veszi észre. Én 2* 5 cseppet szoktam adni.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Kértem neked jó gyereklátszerész elérhetöséget, ha meglesz írok. :D Miért baj ha szemcsit kap Niki? Olyan aranyos szemüvegek vannak már, nagyon édesek vele a gyerköcök. Inkább most hordja mint 16 évesen. Állandóra kell hordania?

Orsi Mátéját már lézerezték, vele tudsz értekezni ezügyben. Ja és Máté is szemüveges volt.

Cat
Kép
cateye

Sajnálom a szemüveget!! És kinőheti vagy ez végleges?

Csajok :)
MIért kellene másik csizma az oviba, mint amiben odamegy a gyerek?? Jó, a benti cipit ne cuccoljuk folyamatosan, de a kinti cipőt egyszerűen otthagyom, aztán délután abban hozom haza!

Cat, Edit :)
Remélem hamar túl lesztek ezen a hányós dolgon.

Tegnap voltam varratszedésen. Kiscsaj szó nélkül végigaludta az odautat, a várakozást. Aztán elmentünk egy barátnőmhöz, hogy meg tudjam szoptatni, de hazafelé megint egy angyal volt. Szereti persze, ha rázza a fenekét az autó. De nekem ez megfelel. :)

A doki megnézte a hasam. Ki sem tudta volna kerülni persze. Aztán rám fogta! :wink: Mert biztos tüsszentetem, köhögtem, vagy erőlködtem és attól megrepedt egy ér. A seb egyébként tényleg tiszta, úgyhogy van remény a gyógyulásra. 8)

Nálunk is kell gyümölcsöt vinni az oviba, de én ennek örülök. Sztem ott nagyon keveset kapnának egyébként. Nyáron nem kellett vinni, és mondjuk az uzsi egy pogácsa volt egy szilvával. Ezt én kevésnek tartom. Nálunk úgy van, hogy tízóraira megpucolnak néhány gyümölcsöt, tálba teszik, a dajka körbehordja, a gyerekek meg vesznek azt, amit szeretnek.

Szép délutánt és jó hétvégét!!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Edit!
Köszi ezt a szalagos tippet, kipróbálom :)

Lilla!
Sajnálom a szemüveget, főleg azért mert én is az lennék, csak gyerekkorom óta utálom. Így lencsém van, a lézeres műtétre még nem mertem rászánni magam, mégis csak a szemem világa :oops:

Brigi!

Angyal a kiscsaj :)

Azért kell másik csizma az oviba, mert télen is kiviszik őket, akármilyen idő van. Így aztán sokszor csupa homok, sár a csizmájuk. Mi ovi után sokszor megyünk valahová, egyszerűen ha hullik belőle ahomok vagy olyan retkes mint egy malac akkor nem szívesen teszem be a lábam velük sehová, mindig hazamenni, takarítani, újra elindulni meg macera. Legalábbis nekem. No meg vettem most egy csizmát ami "kimenős" az csinos szoknyához is, oviba meg inkább bakancs jellegűt veszek, az meg ruhához, szoknyához nem mutat mindig jól :oops: No meg oviba muszáj vízállót, az utcán meg ha sétálunk elég egy normál csizma, ott jobban figyelek hogy ne lépjen bele mindenbe., meg többnyire car időben kocsival járunk.

Gyümölcs: nálunk minden nap más szülő viszi a gyümölcsöt, tízórai után mindig kapnak, meg egész nap van kitéve megmosva, bármikor vehetnek. Mivel Peppe gyakorlatilag ezen él én nagyon pártolom a dolgot :wink:

Nálunk is orkán nadrág lesz mint Cat-éknél.

Edit!

Sajna mindig betegek. Igaz, lázuk ritkán van, de ha ők betegek akkor dől belőlük a takony, akkor meg nem kedvelik őket az oviban. Tudom, hogy sokan viszik taknyosan, köhögve is, sok szülőtől hallottam, hogy nem beteg a gyereke, aztán meg mikor megyek a csajokért látom, hogy lóg az orrából... Erre anyuka csak legyint, hogy áá, csak egy kis takonykór. De Pepe fülét tavaly többször is fel kellett szúrni, szóval itthon fújom neki inkább ha tudok velük itthon maradni.

Rámszálltak a csajok, az uram meg több mint egy órája elugrott egy fél órára :evil:
Szóval most ennyi, sziasztok!

Ditke
ditke62

[quote="pbrigi"]I írta:pbrigitt volt délután a védőnő és kicsit elkeserített. Elolvasta a zárójelentésemet, és kiderült, hogy kellett volna szednem aszpirint trombózismegelőzésre.

ha ez megnyugtat, az aszpirin halottnak a csók, meg az is, amit nekünk anno felírtak.
Anyu -orvos - nekem azt mondta, hogy valós trombózismegelőzéshez sokkal magasabb dózis kellene, de azt csak úgy nem adnak, ha nincs rá indok, és a műtét nem indok rá. Amit pl. a sotén adnak csak azért van, hogy a kh védje magát, ha a csaszis anyunak trombózisa lenne.

Orsi
KépKépKép
icsilya

[quote="cateye"]O írta:cateyersi Mátéját már lézerezték, vele tudsz értekezni ezügyben. Ja és Máté is szemüveges volt.

nem, nekünk szemizom műtétünk volt, a szemizmokat varrták át más helyre. a lézeres ennél sokkal kímélőbb műtét. Sényi műtötte.

nekem semmi gond a szemüveggel, Máté simán megszokta. Bár az elején volt egy szabály az első pillanattól, hogy ő nem nyúlhat hozzá, emiatt le sem vette, mert ugye nem nyúlhatott hozzá. ca. 1 hét alatt állandóra megszokta.

most kell majd mennünk kontrollra, hogy mi van a szemeivel - májusban műtötték amúgy -

Orsi
KépKépKép
icsilya

[quote="ditke62"]D írta:ditke62e Pepe fülét tavaly többször is fel kellett szúrni, szóval itthon fújom neki inkább ha tudok velük itthon maradni.

prevenart ti kaptatok?
az pont erre van kitalálva, nem?

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi

Kancsal volt Máté, azért műtötték? Most nem is szemüveges már?

Milyen üléseket szereztél Amerikából aminek saját öve van?

Nálunk Prevenar bennünk van, de amelyik gyerek ennyire fogékony az ilyen felsőlégúti cuccokra, annak ez se elég.... nekem sajna ez a tapasztalatom. :( Mondjuk szerencsére a fülükkel nem szokott baj lenni- legalábbis a műtétig nem jött ki Dávidnál se, hogy be van gyulladva, szal nem fájt neki komolyan.

Cat

Azért nem örülök a szemüvegnek, mert kényelmetlen és azért akármilyen keretek vannak, elég kevés az olyan gyerek, aki valóban jobban nézne ki vele mint nélküle. :( Meg ahogy Nettke írta egyszer, elég pocsék érzés ha van vmi gond a gyerekeddel, még ha ilyen pici baj, akkor is. :( De majd túljutok rajta.... lényeg, h ő ne érezze az ellenérzésemet. :?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla,

Sajnálom,hogy szemüveges lett Niki!

Én teljesen megértem mit érzel most.Bár már kicsit feldolgoztam,amit kedden rámzúdítottak,de megnyugodni csak akkor fogok,ha szép egyenes lábacskái és tökéletes fogazata lesz.Most a fogszabályzón rágom magam,de láttam már van olyan,ami szinte nem is látszik.Csak annak az ára! :shock: Azt hiszem most elkezdek gyűjteni rá,ha netán kelleni fog.

A fiamat Gergőnek(Gergely) hívják. :D

Tegnap estétől nem engedem a cumizást.Már csak esti alváshoz használták,de most,hogy fogproblémánk van,nem kockáztatok,letiltottam Őket.Elmagyaráztam,hogy a pici baba cumizik,mert neki nincs foga,az ilyen nagyok,akiknek foguk van nem cumiznak már.Könnyebb volt mint gondoltam!Mostanában mindig kikérik maguknak,hogy nem kicsik már,hanem nagy ovisok.Na jó,azért beígértem egy szép ajándékot is a Télapótól,ha nagyon ügyik.Johanna babát kért
:lol: .Gyógyíts meg chou-chou az álma.Sokba fog ez nekem kerülni! :D
Nálunk Johannát soha nem érdekelték a fiús játékok.Max.5percig autózott Gegével,aztán ment babázni.Klasszikusan babázik:neveli,eteti,vigasztalja stb.De az oviban(azóta itthon is ) szinte csak Gegével autózik,mert Ő a barátja.Nagyon nehezen illeszkedett be a csajszi.Első napokban,csak akkor ment wc-re,ha G.ment,nem vigasztalhatta meg ovónéni,csak G.G.-vel egy ágyban akart aludni stb.Most már talán jobb a helyzett,szokta mondani,hogy babázott valakivel.Általában fiúkkal. :D Ovónéniket viszont már imádja!Ez nála nagyon nagy szó,mert piszok nehéz a bizalmába férkőzni,nehezen fogadja el a közeledést.

Cat,

Köszönöm,felveszem vele a kapcsolatot!
Hát a lábairól direktbe nincs képem,de majd csinálok!Most néztem fürdés előtt.Háááát,a bal térde szinte rádől a jobbra.Tényleg furcsa!
Pont ezért kérdeztem a gyüminapot.Hozzánk is a Junior hozza a hamit,és gyümölcsileg szerintem nem lehet rájuk panasz.Nem is az ovónők vetették fel,hanem egy anyuka.Akárhogy nézem rám 2x kerül sor egy ciklusban.Mindegy,mert mindenki aláírta,így nem akartam renitens lenni,én is aláírtam.

Tornacipőre nincs ötleted?Ma is megnéztem,csak 23-ok vannak mindenhol.

Szóvak külön ovarál!Akkor be kell szereznem egy lányos overálnadrágot 104-esben,de nem találok.Bár a fekete is tökéletes lenne,de az sincs a használt piacon elfogadható áron.Cipőből csak 1-1 párat veszek.

Hű,remélem nem lesz hányós-hasmenéses vírus(vagy már van?).Idén januártól márciusig ki be másztunk belőlük.Volt rotánk,calicidunk.Mindkétszer kórház lett a vége,mert Johanna szája be is aphtásodott és egy kiskanálnyi vizet sem lehetett beleönteni.

Teszek fel képeket
:D :

Kép Az Ő lábairól beszélünk

Ezt ma reggel csináltam,hogy legyen egy normális közös kép:

Kép

Egész nap fáj a fejem,nem is tudom mit akartam írni még. :evil:

Viki
civik77

Tudom már mit akartam mindenképp megírni:

Bejelentkezünk fogászhoz(fogszabályzás a fő területe).Hétfőn 1/2 10-re megyünk.Kedves volt a telefonban.Mondta,hogy ilyen picinél nagyon ritka,hogy beavatkozzanak,de megnézi és beszélgetünk,hogy ne aggódjak. :D Gegét visszük oviba,aki gond nélkül beleegyezett,mikor meghallotta,hogy orvoshoz megyünk.Majd megírom mit mondott!

Viki
civik77

[quote="cicamica"]O írta:cicamicarsi

Kancsal volt Máté, azért műtötték? Most nem is szemüveges már?

Milyen üléseket szereztél Amerikából aminek saját öve van?

szerintem ne vedd ennyire komolyan a szemüvegtémát. Sokkal jobb, hogy most kiderült, mintha a suliban derült volna ki.
Mivel ilyen pici korától szemüveges lesz, neki ez teljesen természetessé válik, és jó esetben semmiféle ellenérzés nem alakul ki benne a szemüveggel kapcsolatban.
Máté abszolút természetesen viseli, szól, ha elfelejtenénk felvenni.

Kancsal volt, nem is kicsit, mindkét szemét műtötték. A szemüveget azóta is hordja, mert az tartja helyén a jobb szemét. (Egy szemmel nézett, csak a ballal, a jobbot egyáltalán nem használta)

az ülések: Sunshine Kid Radian 65

Civik :D
én nem hallottam róla, hogy nem maradandó fogat bárkinél is szabályozzanak.
Nekem felnőtt fejjel lett fogszabályozóm, nem rémes dolog ez sem. (vagy csak én nem élem meg ezeket világvége hangulattal). A nem látható - porcelánbrackettes - nem sokkal drágább a fémnél, ezen kívül van kb. ezer fogszabályozási rendszer, amik viszont horrorisztikus árral bírnak, de én úgy tudom, hogy ca. 14 éves kor előtt nem nagyon szabályoznak ill. ha állkapocsrendellenesség van, azt kezdik el kezelni.
(nekem porcelánbrackettes volt, Cat tud nyilatkozni róla, hogy milyen, mert nem egyszer látott vele, nyár végén vették le)

Orsi
KépKépKép
icsilya

Itt az optikus elérhetősége. Nem olcsó,de nagyon szupert csináltak Borsiék: Budafokon vannak, a Promontor üzletházban a földszinten.
XXII. kerület Varga Jenő tér
Egy darab optikus van csak az üzletházban.

Fel a fejjel, egészen meg fogsz barátkozni a szemüveggel! Niki szerintem tündéri aranyos lesz vele! Most a saját lelkedet próbáld ápolni mint pszi. 8)

Viki :)
Gyönyörüek a gyerekek! A cumi elhagyáshoz meg gratula! Mi tavaly hagytuk el 3 évesen, egy-egy cumis maci lett az ára, amit azóta is mondanak, hogy azért kapták. :D Szóval azért ára van, dehát mi szoktattuk rá őket nem? :D

Itt van Oli befelé dőlő bokája (megjegyzem, hogy sokat javult magától is, már a nyár óta is:

Kép

Tornacipő: A tescoban vettem cherokeet nekik. Bebújós és farmer anyagú. Nagyon klassz. 449 Ft volt/pár 1.490-ről.

Orsi :)
Neked volt fogszabályzód? :lol: :lol: :lol: Na ez csak vicc volt. Tudom, hogy volt. Látszódott, de számomra nem jelentett esztétikai negatívumot, mert abszolút diszkrét volt. Na meg szerintem kicsit divat is a fogszabályzó azoknak a fiataloknak köszönhetően, akiket egyáltalán nem zavar, hogy ezt viselni kell, és mindenféle gátlás nélkül teszi ezt.

Megyek mert délután jön a nagy vendégsereg, a fiúkat köszönteni, és addig még ágyba kell dugnom őket.

Cat
Kép
cateye

Orsi!

Vikiéknél pont állkapocsrendellenesség van!
De a Dávidnak is az volt 4évesen!!!Most meg olyan szép a fogazata,hogy csak irigykedni lehet rá!Soha nem került szóba,hogy kellene neki.
Picinek farkas-harapása volt,azaz a felső fogsor előrább állt (lényegesen),mint az alsó.Ráadásul az első 8fog (alul-felül 4-4) közt akkorra hézagok voltak,hogy egy fogpiszkáló simán átfért.De mivel a maradandó fogak mindig nagyobbak,mint a tejfogak+ még jönnek később rágók,összezárodott szépen a fogsor.
Az meg hogy a felső állkapocs-csont gyorsabban nőtt,mint az alsó és kellette kb. 7-8év,mire utolérte egymást a kettő,nem ritka dolog.Ezért is kell ilyenkor gyerek fogszabályozással foglalkozó fogorvos,mert ő járatos a legújabb technikákban.Anno az én fogrovosom engem is halálra rémitette ezzel,mert ő azt mondta nem kizárt,hogy a Dávidnak műtétre lesz szüksége. :evil: :shock:
Abban igazad van,hogy fogszabályozással csak akkor kezdenek el foglalkozni,ha alul-felül kint van 4 maradandó harapó fog.

Lilla!
Én is szemüveges voltam 3éves koromtól,műtötték is a szemem.Én semmi hátrányát nem láttam (pedig akkor még nem voltak ilyen szép keretek)Teljesen természetes volt számomra,hogy az a dolog hozzám tartozik.Annyi előnye viszont mindenképp van,hogy most már (lassan 20éves) nem kell hordanom.
Ha nem érzi meg rajta Niki,hogy mennyi ellenérzésed van a szemüveggel kapcsolatban,hidd el,meg fogja szeretni.Az pedig nagyon jó szabály,amit Orsi írt!!!!

Viki!
Gyönyörűek a gyerekek!Ezek a loknik!!! :lol: Na és Gegének ez a huncut mosolya! :wink: Nagyon hasonlítanak egymáshoz.
Ügyik bagytok a cumival!Csak így tovább!Légy kitartó ezzel kapcsolatban,mert már tényleg nagyok ahhoz,hogy ezt megértsék!!!Én 2évesen pont ezzel a módszerrel "vettem" el tőlük a cumit (na meg akkor már az enyémek havi 12-15cumit rágtak szét és az avent cumi már akkor 750Ft/db volt)

Brigi!
Ügyik voltatok a varratszedésen!Kire másra fogta volna az orvos??? :roll:
Ugye 1.szabály: a doki semmiben nem hibás,
2.szabály ha mégis hibás lenne,akkor az 1.szabály lép életbe! :shock: :roll: :wink:

Ditke!
Azért ez nem túl biztató!Te adtál a lányoknak valamit megelőzésre?Broncho-vaxom,vitamin stb.?

Edit

Kép

Kép
edit73

Köszönöm a gyerekek dícséretét! :D

Orsi,

Progenia(alsó állkapocs előrébb van)+keresztbeharapás a probléma.Mindkettő állkapocsrendellenesség.Nagyon súlyos esetben szoktak műteni ilyen kicsi korban,de gondolom az nagyon ritka lehet.A doki a keresztbeharapás miatt küldött el fogorvoshoz,a progenia kinőhető,főleg amint abbamarad az ujjszopás,cumizás.

De esküszöm amióta nem cumizik,mintha jobb lenne.Vagy csak másképp vicsorog,ha megkérem.Szerintem nem is vészes!Kiváncsi vagyok mint mond a doki hétfőn.

Cat,

Oli lábai gyönyörűek! :lol:
Johannáé sokkal jobban befelé dől,ha összezárja(már amennyire tudja),a jobb térde rálóg a balra.
Csináltam képet,piszkosul élvezte! :lol:

Kép

Nem tudom mennyire látszik,mert azért gyorsan kattogtattam,nehogy megunja.Lett olyan kép,amin szinte ijesztő,bár ez is olyan,néha ilyennek látom,néha olyannak.Nem túl jó az ítélőképességem azt hiszem.

Szerintem,ami nekünk felnőtt fejjel nem okoz gondot,azt azért máshogy éli meg egy kisiskolás,vagy egy tini.Ilyen a szemüveg,fogszabályzó.Gonoszak tudnak lenni a gyerekek egymással.Lillánál és nálam is pont a kiscsajról van szó.Valahogy kicsit talán jobban zavarnak az ilyen esztétikai gondok,mintha a fiamról lenne szó.De persze első az egészség,és nem is lesz semmi gond,mert mindent megteszünk ennek érdekében. :D

Köszi a tornacipős tippet,de J.keskeny lábfejére nem jók a belebújós cipők.De Gergő buci lábára nézek egyet.

Edit,

Tornáztunk ma egy kicsit!Nagyon élvezték!

Betegeskedők hogy vannak?

Gergő megint kezd taknyosodni.
:twisted:

Viki
civik77

Viki,

Nagyon jófej gyerkőceid vannak! A fogorvosos történet majd engem is érdekel!

Lilla,

háát, biztos nehéz elfogadni, ha egy gyereknek szemüveget kell hordania, de hidd el, ha már ilyen korán elkezdi hordani Niki, simán elképzelhető, hogy 10 év múlva már nem lesz rá szüksége. A húgom 3 éves volt, amikor kapta a szemüvegét, ma már totálisan rendben van a szeme (30 éves), és nem akarja levenni (kontaklencséről hallani sem akar), mert annyira megszokta meg megszerette. Ő kancsal volt - szemtengelyferdülés - , de már egyáltalán nem látszik neki.

Úgyhogy fel a fejjel, választasz neki valami nagyon csajos keretet, és nem lesz semmi gond!

Brigi,

Azt akartam már kérdezni, hogy a nagyok hogy fogadták a kicsit? Hogy viszonyulnak hozzá? Nincs féltékenység? Még nem akarták kidobni a szemétbe (morbid, de az egyik barátnőmnek a kislányának ez volt a terve a kisöcsivel :lol: )?

Cat,

hogy sikerültek a bulik? Majd kérünk képeket!

A Turbo Kids-t én is ismerem, mert mellettünk, a Ferihegy Market Centralban van egy, és én már elég sok mindent vásároltam ott. Szerintem viszonylag jó minőség, elérhető áron. No, nem a Helly Hansenre gondoltam, ami szintén van ott, és az egyik kedvenc márkám, de a saját márkájuk szerintem rendben van.

Minden betegnek jobbulást, a fiaim még mindig tartják magukat (kopp-kopp-kopp)...

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Ne lement a szülinapi banzáj. Egy darabig a konyha közelébe sem nézek. :evil: Nagyon jól sikerült az itthoni és a játszóházas buli is, de baromi fárasztó volt nekünk szülőknek. Tudom a gyerekért áldozatot kell hozni. Holnap rendelhetek újabb polcot a szobájukba az asztalostól, mert köbméter játékot kaptak. Szerencsére klassz dolgokat, meg jó sok könyvet. Tudok majd a kisebbeknek ajánlani.

A kölköknek már kutya baja egészségileg de Zoli végigfosta a szombat éjszakát, és szó szerint lázasan fotózott a gyerekbulin. :(
Azért becsületére legyen mondva kibírta a kölkei érdekében.

A képek itt vannak:
http://www.csehicsalad.hu/thumbnails.php?album=27

Még holnap hátra van egy ovis menet, de azt már rendezik az ovónők. :D

Bocsánat, hogy most senkinek nem írok, de hulla vagyok, csak muszáj volt benéznem. Ez már szerintetek elvonási tünet?
:lol: :lol:

Cat
Kép
cateye

Cat,
nem tudtam tegnap benézni, de utólag is NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT SAMUNAK ÉS OLINAK!!!! :lol: :lol: :lol:
Örültek a játékoknak? Mi volt a favorit??

Viki,
a fogászat eredménye engem is érdekelne!!! Beninek is van keresztharapása.. Majd számolj be!
Nagyon szépek a gyerekek!! Ezek a fürtök Johannának, nagyon szép!!

Lilla,
sajnálom a szemüveget.. nekem is minden egyes szemészet előtt görcsbe volt a gyomrom, hogy ne kapjunk. De jó, hogy Orsiék ilyen pozitív példa és gondolom segít, ha más is ilyen cipőben jár. Mi a baja Nikinek egyébként?

Mi hétvégén lecseréltük az ágyakat, a lányok emeletest kaptak, Beni meg egy nagyobbat. (Eddig használtuk az első kiságyakat, a levehető rácsú 70x140-est.Szerintem jól kiszolgált minket :D ) Nagyon élvezik, meg mi is, hogy nem jönnek át 2 napja :lol: :lol:

Kép
nettke

Sziasztok!

Cat!
SOK BOLDOGSÁGOT A FIÚKNAK!
Ezek a srácok!!!! :shock: Igazán "nyalakodós" gyerekek! :wink: Ennyi csókot egyszerre! :D
Kérjük a játék és könyv ajánlót!

Nettke!
Ez igen!Lányoknak hogy osztoztak meg az emeletes ágyon?De még mindig egy szobában vannak,ugye?
Mi pedig az etető székeket cseréltük le.Nekem még nagyon megfelelt volna,meg a fiúk is szerették.Csak már a lábukat nem tudták hova tenni.De a "felnőtt" székről is felérik már az asztalt és amellett is nagyon szépen esznek.Így már teljesen olyanok,mint egy "normális"( :wink: ) család.

Viki!
Csak így tovább!Hosszú a tél,lesz bőven időtök tornázni.
Milyen volt a fogászat?

Edit

Kép

Kép
edit73

Nettke :)

Köszönjük! Nem késtél le semmiröl, mert ma van a szülinapjuk. 4 éve percre pontosan ilyenkor nyitották fel a hasamat. :D

Áruljátok már el, hogy mi az a keresztharapás?

Köszönjük a köszöntést. Ilyenkor megáll az ember kicsit gondolkozni, hogy mi is történ 4 éve, hogy éltem meg. Nagyon furcsa érzés ez. Egyfelöl úgy elrepült ez a négy év, másfelöl meg piszok hosszú volt, nagy úton vagyunk túl. :D

Vikóka :)
Isten éltesse Lucát és Bencét a 3. szülinapján! Nagyon sok boldogságot kívánok nekik!

Várjuk ám a beszámolót, képeket!

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat!

Nagyon Boldog Születésnapot kívánunk Samunak és Olinak!!!!!!!

Megnéztem a képeket. Azok alapján nagyon szuper lehetett a buli. Én már előre rettegek ettől.
Írj majd ajándéklistát, ha kiheverted a hétvégét, hogy miket kaptak a fiúk.
Ja és kerestem Laurát a képeken, ugye úgy hívják Oli bandatársát..., nem volt ott?

Lilla!

Ne aggódj, szerintem jobb ha a gyerekek kis korukban kapnak szemüveget, mert az sokkal jobban javítható. Ha középiskolás korban derül ki, az általában csak romlik, így viszont tuti javulni fog. Erre a hugom és én is példák vagyunk.
A hugom elég hamar szemüveges lett, aztán általánosban még kellett, de azóta tökéletes a szeme, egyáltalán nem kell neki szemüveg. Már középsuliban sem kellett. Én is hamar kaptam, persze elástam a homokozóba... :oops: 8-asról indultam, aztán egyre jobb lett és középsuli elején az egyik teljesen jó lett, a másik meg 1-es volt. Aztán az is megjavult. Szóval sokáig nem kellett szemcsi, most meg átfordult a szemem. Gyerekként plusszos volt, most mínuszos lett.
Szóval csak pozitívan!!! És annyira édes kis keretek vannak!!! Csak tényleg az kell, hogy magán tartsa, ne vegye le.
Ja és én még tök kancsal is voltam.
Egyébként hanyas szemüveg kell neki?
Persze a legeslegjobb az lenne, ha nem lenne rá szükség.

Viki!

Üdv a csapatban. Nagyon helyesek a gyerkőcök és tényleg hasonlítanak. :wink:

Nettke!

Ilyen hatással van egy új ágy??? Nálunk Gergő annyiszor jön hajnalban...., lehet hogy ágycsere kéne.... :wink:
Csinálj majd képeket róla. Ki alszik felül?

Kata

Kép
kateduo

Vikóka!

Előző oldalon van a volnalzód!!!!!! Talán, ha írnál... :wink: :wink: :D

Szóval ti is október 6.-iak vagytok?

Nagyon Boldog Szülinapot kívánunk Lucának és Bencének!

Kata

Kép
kateduo

Vikóka!

Boldog szülinapot Lucának és Bencének!

Hogy álltok a szobatisztasággal???

Cat,

Boldog szülinapot Olivérnek és Samunak!

Megnéztem néhány képet. Hát, azon a főzőalkalmatosságon elhűltem. A neten a képen kb. 10x akkorának látszott. Te tudtad előre, hogy nem olyan nagy? Jól néz ki, az kétségtelen, de olyan pici, nem?

Kata,

Az új ágy az én gyerekeimre is nagy hatással volt. Mondjuk már nagyon régen nem jönnek át hozzánk aludni (fohászaim meghallgatásra találtak :lol: ), de a "nagy" ágyból sem mászkálnak ki.

Készültök a szülinapra Vikóka és Kata?

Detti

KépKép
kiliman

Én direkt így választottam ezt, hogy egy polcra feltehetö legyen. Tudtam, hogy ekkor a konyha. Nekünk az a lényeg, hogy kicsi a szobájuk és semmi nem fér el ami talpon áll. Csak polcra, szekrénybe tehetö játékok jöhetnek szóba, azok is már csak limitáltan. :lol:

Cat
Kép
cateye

Vikóka!
SOK BOLDOGSÁGOT LUCÁNAK ÉS BENCÉNEK!

Cat!
És megkérdezhetem,hogy mit tud a játék konyha?A méretet miatt (is) nagyon tetszik nekem.Azon filóztam,hogy érdemes-e egy ilyen "egybe-konyhát" megvenni vagy inkább "darabokban" (külön mikró,főzőlap stb.).
Keresztharapás: mikor az egyik fogsor (vagy 1-1 fog) a másik elé,mögé harap.Azt hiszem,Viki azt írta,hogy náluk az alsó fogsor előrébb áll,mint a felső.Ez akkor azt jelenti,hogy az alsó fogsor előrébb harap,mint a felső (Dávidnál pont fordítva volt).Harapásnál,de rágásnál méginkább fontos,hogy a fogak összeérjenek.Hisz igazán hatékony rágás(örlés) csak így érhető el.Ha ez nincs,akkor sokkal "nehezebben" eszünk.
Hú!érthető ez így?

Detti!
Ti mikor ünnepeltek?Hétvégén?Nálatok mi lesz az "ünnepi menű"?

Edit

Kép

Kép
edit73

A játék konyha nagy sztár. A Jupiter tüzoltóautó után a legnagyobb. :D A gáztüzhelynek ég mindkét fözölapja, serceg, a sütö úgyszintén. Van rajta idözítö, és a különbözö dolgokat lehet állítani. Pl. mit sütsz, csirke,hal, süti stb. A mosogatógép mosogat, hangosan, hangjelet ad ha kész. :D A csap csörög ha megnyomod, mintha víz jönne belöle. Adtak a játékhoz grillcsirkét meg gyümölcstortát, tányérokat, evöeszközöket. A non plus ultra a dologban, hogy a vasárnapi bulin kaptak a fiúk egy mikro sütöt is, így már majdnem kész a konyha. A mikrosütö Miele, mindent be kell állítani rajta. Milyen höfokon mennyi ideig melegítsen. Van digitális kijelzöje. Az idözítöje is jópofa, mert ha felhúzos 2 percre kb 20 másodperc alatt megy le a visszaszámlálója, tehát gyorsított. Ez is ad mindenféle pityegö hangot. :D Karácsonyra kapnak egy hütöszekrényt hozzá, mert az is van a Mielenek, és kész a konyha. :D

Itt tudod külön-külön megvenni a dolgokat. A mikrónk innen van:
http://www.jatek-makett.hu/listazas.htm ... v0tnje6ln1

Értem a keresztharapást. Vicces volt, mert ahogy írtad, próbáltam utánozni. Elöször az alsó fogsort toltam ki, utána a felsöt. A szembe ülö kolléganöm meg bámult rám, hogy mit müvelek. :lol: :lol:

Cat
Kép
cateye

Hello Mindenki!

Itt vagyok...

Köszi a szülinapi köszöntést, mi október 5-iek vagyunk.

Cat! BOLDOG SZÜLINAPOT Samunak és Olinak! Most indulok a Csehi család fotóalbumához!

Tegnap én is eltökélten beléptem, hogy írok Nektek pár sort, de aztán valami megzavart, majd kikapcsoltam a gépet írás nélkül.

Szóval mi is túlvagyunk a szülinapi ünneplés első lépésén (még lesz egy kiscimbis party csütörtökön meg egy keresztszülős majd okt 19). Mi mindig több szakaszban ünneplünk, egyrészt a gyerekek se kapnak szívrohamot a tömegtől, meg mi szülők is jobban bírjuk talán, arról nem is beszélve, hogy minden party más és más.... Amúgy teljesen egyetértek Cat-tel (milyen meglepetés), hogy minden tuti volt, de nekünk szülőknek iszonyat fárasztó egy ilyen hétvége. (Csak szép csendben jegyzem meg, hogy idegileg se bírtam jól, mert történt némi olyan dolog, ami nem esett annyira jól.. de ezekkel inkább nem untatlak Benneteket...a lényeg, hogy Luca és Bence nagyon élvezték a hétvégi eseményeket...az ő arcukért érdemes...)

Fotókat is dobok majd fel, addig is néhány kedvenc:

Kép Az én tüzijátékos tortám!

Kép Megy a gőzös Kanizsára...

Kép Mi és a torták...

Ja, és ma megkezdtük az ovit is... este élménybeszámolok, na meg válaszolok a kérdéseitekre is, de most muszáj szusziznom egy kicsit ha bírni szeretném a mai napot tovább...

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Vikó,
Isten éltesse a csemetéket!!!
majd azért gyere, mesélj, rég voltál már!!

Kép
nettke

Sziasztok :)

Zsófi, Zsombi, Luca, Bence, Samu és Oli!!!
Nagyon sok boldog szülinapot Nektek!!!!

Civik :)
Gyönyörűek a gyerekeid!!!!

Ezt a két hatalmas tortát meg tudtátok enni????
Remélem a nem olyan jó dolgok elmúlnak!! Most én is azzal bíztatom magam, hogy van egy tündérpofa kislányom és ez mindent megér.

A csajok nagyon szeretik a Kistestvért, csak éppen Borka egy kicsit kezelhetetlenebb. Inkább minket büntet, a baba ellen nincs kifogása. Azt találta ki, hogy ha nem tetszik neki valami, akkor közli, hogy nem lesz a kistestvér barátja. Ilyenkor mindig azt mondom neki, hogy akkor a kistestvér nagyon szomorú lesz. Velünk viszont eszméletlen pofátlan. Igaz, hogy előtte is az volt, csak most talán még nehezebben viseljük, mert fáradtabbak vagyunk, és kevesebb időnk van. De remélem előbb-utóbb elmúlik. Rékus meg egy angyal. Ő csak mindenért nyafog, ami idegölő, de nem olyan akcióigényes, mint Borka.

Csajok :)
Ez egy rémálom, ami velem van. Már éppen túl vagyok a véraláfutás témán. Még megvan, mert nem múlik az olyan könnyen, de már normálisan tudtam járni tegnap. Erre kijön egy olyan durva aranyér, hogy belehalok. Most éppen térdepelek a széken, mert ülni egyáltalán nem tudok, de nagyon fáj akkor is ha állok, ha fekszem. Csak fekve tudok szoptatni, de szerencsére kismanó olyan jó baba, hogy nem zavarja őt, ha ilyen póz, ha olyan, neki megfelel.
Hogy mi jön még??? A védőnő próbált megnyugtatni, hogy ez után már nem lesz semmi, ne aggódjak. Mondta, hogy pár nap alatt szte ez is rendeződni fog. Én már annak is örülni fogok, ha egyáltalán rendeződik műtét nélkül, ahogy ez kinéz. :roll: Nagyon bíztatott. Hát úgy legyen.

Amúgy ismeritek a Bartos Erika verseskönyvet? Sztem nagyon jó, érdemes megvenni. Van benne egy kedvencem: Nem akarom. Tegnapelőtt itt voltak a sógornőmék, és mondtam, hogy olvassák el ezt a verset. Borka meg mondta kívülről a végét: Nem akarok, nem akarok, nem akarok semmit!!! Na nem mintha ezt könyvből kellene megtanulnia! :wink: :wink: :wink:

Na megyek, mert megjöttek az oviból.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Vikóka,

Jók a képek! Miket kaptak ajándékba a gyerkőcök? Lopnék ötleteket akár karácsonyra is :lol:

Cat,

Jól néz ki a konyha, tetszik nekem is.

Brigi,

Hááát, elég rosszul hangzik ez az aranyér :( Hogy tud ez kijönni jóval a szülés után???

Én ismerem azt a könyvet, könyvesboltban már beleolvastam, és jónak is tűnt. Hamarosan itt a télapó, majd akkora lehet, hgoy megkapják a fiúk.

Edit,

Igen, mi szombaton ünnepelünk, pont aznap is lesz a szülinap. Vasárnapra csináltunk egy zsúrt, ahova a gyerekes barátok vannak meghívva. Vagyis akiknek van gyerekük :wink:
Ünnepi menü? A kaját még nem tudom, a különleges program meg lehet, hogy az lesz, hogy az egyik barátunk rendőr, és az ő rendőrautójában fognak majd utazni egy kicsit :lol: Ezt találtuk a legolcsóbb megoldásnak... Délután kapnak tortát meg az ajándékokat tőlünk.

Detti

KépKép
kiliman

Nagyon édesek a kölkök! Az az ámulat Luca arcán bámulatos. Ez tényleg mindent megér!

Várjuk a beszámolókat!

Brigi :)
Sajnálom az aranyeret. Neked volt ilyen korábban is? Hogy-hogy csak most jött ki? Mégha sima szülés lett volna jobban megérteném.

Azért nagyon jó aranyér krémek vannak már, próbáld ki. Talán Ditke tud ajánlani.

Zsákbamacska a Bartos Erika verses könyvének a címe, megkapták most a fiúk a szülire. Szintén a Nem akarok a kedvenc versük belőle. Vajon miért? :D
Megkaptuk az új Anna, Peti Gergőket is. Nekem már kicsit uncsi, de a fiúk odavannak érte. Kaptunk még Vackorról könyvet, na ez is favorit, meg az Ablakzsiráf és a Bóbita is. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Nagyon sok boldogságot kívánunk :

SAMUNAK, OLINAK, LUCÁNAK ÉS BENCÉNEK!

Mi is nagyon köszönjük mindenkitől!

Puszi mindenkinek, rohanok, mert ez a hetem még "gyilkosabb" lesz, Lászlókám egész héten Hajdúszoboszlón van.
A picik és a nagy gyermekem pedig itt rágja a fülem, éhesek.

Meme
szinta

Cat :D
nagyon boldog szülinapot a fiúknak!

Nálunk karácsonyra lesz konyhacenter, most tervezem meg milyen legyen.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Meme!

Húzós lehet....., azért kitartás.

Vikó!

Szuper a torta!!!! Jó nagy! Miket kaptak ajcsiba a gyerkőcök?

Én még nem nagyon készültem a fiúk szülinapjára, de már tök ideges vagyok tőle. Az ajándékok megvannak, csak hogy mikor kikkel hogyan tartsuk. Szerintem a 4 napos ünnepben fogjuk a javát.

Brigi!

Nem irigyellek ezért az aranyérért, csak Eméért.... :wink:
Próbáld a krémeket, hátha segít.

Bekukkantok majd én is ebbe a könyvbe...

Délután óta próbálkozom még az elmaradt nyaralós képekkel, de nem ment. Hátha......
Most még csak a Balatont, majd valamikor a Horvátországot is...

[/img] Kép Vigyázunk apa szörfjére

[/img] Kép Gergő kukoricával

Kép Vendel dinnyével

Kata

Kép
kateduo

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1223322623.7211.jpg[/img] Gergő a levegőben

[/img] Kép Vendel csak szolidan

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1223322694.1156.jpg[/img] Estére nagyon elfáradtunk....

A többit majd pótolom télen..... :wink:

Jó éjszakát![/img]

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Cat!
Vikóka!

Nagyon sok boldog szülinapot a gyerekeknek!!

Ajándékötletekre én is kíváncsi vagyok, nálunk is nemsokára aktuális lesz. Mondjuk nekik két szobájuk van, az egyik csak játszásra, de így se férnek a játékok :( A konyhán én is meglepődtem, hogy milyen pici. De hogy miket tud :shock: A mienk ugyan nagy, mellé tudnak állni, de amúgy semmi extra. De imádják, ez a lényeg :)
Névnapjukra pénztárgépet kaptak, az pittyegős, nagyon szeretik. Meg varázspálcát ami villog, meg világítóssá varázsolja a pónit, na az a másik kedvenc.

Vikóka!

A katica tortát ellestem ötletként ha nem haragszol, ezt könnyű megcsinálni, megpróbálom majd a szülinapjukra. Thomasra nem vállalkozom :oops:

Brigi!

Aranyérre a férjem tud egy "csodaszert", írj privit az adataiddal (cím, taj szám, szül. idő) és akkor írok neked receptet, elküldöm. Nem kész gyógyszertári cucc, úgy kell kavartatni, de jó szokott lenni, eddig mindenkinek bevált :) Ja, meg írj ha van valami gyógyszerérzékenységed!

Bocs. mennem kell.

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Vikó

Boldog Szülinapot Bebének és Lullinak!!! Nagyon szép tortákat kaptak és ők is nagyon cukik,szépek mint mindig. :D Panaszkodj nyugodtan, mi húzott fel az ünneplés alatt? Ovival hajrá!!!

Kata, Viki

Nagyon jók a képek, jöhet még!!! :wink:

Brigi

Hú, szegény, mindig jön vmi újabb "csapás"! :evil: De legalább a bébivel nincs gond. Majd ha a körülmények engedik, rakj fel képeket, olyan kiváncsi vagyok Emére! Addig meg jobbulást, hátha Ditke csodaszere segít!!!

Elkezdtem a szakdogát!!! Megvan az elméletből 7 oldal! :D :) És bőszen szerkesztem a kérdőívet, állítom fel a vizsgálat hipotéziseit. Szóval segítsetek! Miben vagyunk mi ikresek mások mint az egy gyerekesek? Ilyenekre gondolok, h több stresszel, nehézséggel kell szembenéznünk, a pozitív oldalról meg, h apukák jobban bevonódnak, jobban helytállnak. És még? :)

Kiliman Árpi

Még régen ajánlottad, h tudsz segíteni szakirodalom keresésben. Kellene vmi ikrek neveléséről. De az volna jó, ha minél több pszichológiai dolog lenne benne, szal minél "tudományosabb" lenne. Én eddig saját erőből nem sok ikres irodalmat találtam- csak nagyon "lájtos" dolgokat. :( Nagyon megköszönném, ha szereznél nekem vmi használhatót! :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?