Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hú, tanulnom kellene, csak ezt még gyorsan megírom...Kép

Csics, Forti, Gumicukor!
Szépek a fiúk!Kép

Forti!
Biztos, hogy a költözés miatt lett Levi anyás. Peti is ugyanezt csinálta mikor átköltöztünk, folyton a sarkamban volt, csak akkor érezte magát biztonságban, ha velem volt. Légy türelmes, megszokja majd.

Egyébként most megint nagyon anyás, de nem úgy, hogy folyton rajtam lóg, eljátszik egyedül is, meg elvan mással is, de ha ott vagyok, akkor ölelget, puszilgat, simogatja az arcom, meg kell ilyenkor zabálni, annyira aranyos. Ugyanezt csinálja az apjával is. És persze az az élvezetek netovábbja, ha mindketten ott vagyunk, olyankor vagy megpróbál mindkettőnket egyszerre megölelni, vagy közénk ül, és borzasztó elégedett képet vág.Kép

Nyuszi!
Már előre benne vagyok a minitaliban.Kép Tényleg jó sokan jöttünk össze a környéken. Szerintem nem kell Emit bölcsibe adnod, nem hiszem, hogy a kis lelkének használna, ha jönne az új baba, őneki meg bölcsibe kéne mennie. Azt mondjuk már én is hallottam más kismamáktól, hogy kvázi az óvodára való felkészítés céljából adják be néhány hónapra bölcsibe a gyereket. Nem tudom mit gondoljak róla. Én magamtól - bár ezzel a férjem nem ért egyet - arra is hajlok, hogy ha én itthon leszek a második babával, akkor Peti - ha akar - csak fél napot legyen oviban, a többit otthon velünk. Ahogy a gyereknek a legjobb. Tényleg vannak, akik társaságkedvelőbbek és vannak, akik félénkebbek. Szerintem erőltetni nem szabad, mert csak visszafelé sül el.

Beszti!
Szeretném megkérdezni, hogy honnan szerzed a tudásodat a gyermeki lélek rejtelmeiről.Kép Most komolyan, úgy látom, hogy elég sokat tudsz a gyerekek lelkivilágáról, mikor anyásabbak, ragaszkodóbbak stb. Ez csak tapasztalat, vagy szakirodalom? Én is szeretnék ilyesmiről olvasni, de nem tudom, mihez nyúljak.

Na, megyek tanulni. Gazdasági jog. Annyira izgalmas!Kép

Dió
szabotimi

Lasagne (azt hittem már elkültem egyszer, de ezek szerint nem):
Ez az a recept, ahogyan én csinálomKépKép, nem biztos, hogy így is kell hivatalosan. Már nem emlékszem, hol olvastam, de azóta lehet, hogy én is változtattam rajtaKép. Mennyiségeket nem tudok, mert ez nálam pociból készülKép, de a lényeg az, hogy minden alapanyagból sok kell, mert biztosan elfogy. Ha aznap nem (nagyon laktató), akkor másnap tuti. Nem olcsó (pl. a sajt miatt), de szerintem még így is jobban megéri, mint a dobozos.
Kell hozzá:
- Lasagnelap (ált. egy cosmag 1/2 - 3/4-e elég (de sok lap van benne)), nem kell megfőzni előre
- Besamelmártás: ez megint poci alapján készül, de eredetileg kb. úgy készül, hogy 1 - 1 - 1/2 arányú vaj (margarin), liszt, tej kell hozzá (pl. 6 dkg vaj, 6 dkg liszt, 3 dl tej). Bár azt hiszem, én legalább 1/2 liter tejet elhasználok, így biztosan több lisztet és vajat is.
A felforrósított vajon a lisztet megfuttatjuk (nem kell pirítani) és lassan, folyamatosan kevergetve hozzáadjuk az előzőleg megmelegített tejet, és sűrűre főzzük. Sóval, szerecsendióval, fehér borssal fűszerezzük
- Húsos mártás: ez nálam attól függ, épp mihez van kedvem, mi van itthon. Alapból ált. bolognai mártás féle, de lehet bele tenni gombát, sonkát, néha fűszeresebbre sikerül, máskor meg paradicsomosabb. Az alap mártás: darált hús, par. pür, fűszerek (oreganó, bazsalikom, fokhagyma), só, víz. De tényleg mindig más.
- Sok reszelt sajt (nálam trappista, de olvastam már füstölt sajtos változtatot is)
Ha mindezek megvannak, akkor már csak a rétegzés van hátra. A tepsiben alulra egy kevés szósz + víz kerül (mivel a tészta nincs megfőzve, kell egy kicsi folyadék, hogy tudjon miben puhulni (a többit majd a szószból kapja)). Aztán egy réteg tészta kerül, majd szózs, tészta, besamel + sajt, tészta, szósz, tészta, besamel + sajt stb... Addig, amig van a hozzávalókból. A legfelső réteg besamel + sok-sok sajt vagy ha úgy marad, akkor besamel + szósz + sok-sok sajt. Ezek után jól lealufóliázom (ne szökhessen el a pára) és mehet a közepesen meleg (175 fok) sütőbe 40-45 percre. (Egyedül arra kell vigyázni, hogy a tészta miatt a húsos szósz ne legyen teljesen száraz, legyen leve, ill. hogy a tészta széleire is jusson (különben ott kemény marad), ezt én úgy szoktam megoldani, hogy a következő tésztasorral egy kicsit lenyomom az előzőt, hogy körbe egy kicsit megfolyjon a szósz.)

Csics!

Megnéztem a fiúkat! Nagyon aranyosak!KépKépKép

Beszti
(Ja, és nem tudom, hogy láttátok-e ezeket a képeket:
Nátán
Nátán II.
Beni)

KépKép
KépKépKép
beszti

Dió!

Hát tapasztalat is, de olvasmányaimból is. Eredetileg tanár vagyok, és tanultunk pszichológiát (elsősorban a gyermekkorral kapcsolatosan), és mivel érdekelt a téma, nem vettem félvállról. Azóta is olvasgatok ezzel kapcsolatos könyveket.
Ami pl. elég olvasmányos, és szerintem alapmű:

Mérei Ferenc - V. Binét Ágnes: Gyermeklélektan c. könyve (ez kapható könyvesboltban is, pl. interneten a www.fokuszonline.hu-n)

Nagyon tudom ajánlani Vekerdy Tamás műveit (egyik nagy kedvencem), nagyon sok mindenről lehet olvasni tőle, nagyon gyerekbarát módon közelít a témához. Pl.
- Kérdezz! Felelek... 1-3: ebben mindenféle kérdésre válaszol a születéstől a kamaszkorig, a Nők Lapjában megjelent válaszai vannak benne összegyűjtve, csoportosítva, szinte minden témáról találsz benne kérdést az alvástól, evésen át a mikor adjuk óviba, milyen a jó suli kérdésig.
- Kicsikről nagyoknak 1-2: ennek főleg az első része az, ami egyenlőre erről a korosztályról szól és szerintem szuper könyv.
- Gyerekek, óvodák, iskolák: erre már nem is tudok mi jót írni, csak azt olvasd elKép.

Szintén érdemes Ranschburg Jenő műveit olvasgatni, bár kicsit időnként némelyiknek félelmetes címe van, de azért közel nem annyira nehéz olvasmányok (Félelem, harag, agresszió; Szülők lettünk).

Mondjuk az anyásság, ragaszkodás kérdéséről azért vagyok épp nagyon okosKépKép, mert itt a neten megkérdeztem olyantól, aki ért hozzá (de ezt írtam is).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok

Mano
A gyerekek osszebeszeltek,Alex is nekiesett az agy sarkanak es nagyon nagy kek pup lett rajta.es kb akkor amikor Emma ahogy olvasom,ugy 9.20 tajan: )Szegeny ugy sirt,alig tudtam megnyugtatani.Azt hiszem eddig esesben ez viszi a palmat: ) Alex nem egy felenk tipus,sot imadom ahogy rogton olelgeti a gyerekeket(ma egy kislanytol extra puszit is kapott: )es bar itthon nyugodt gyerek de latszik hogy teljesen feldobodik a tobbi szaladgalo lattan.Ugyhogy ha nem is jovok vissza dolgozni ,valami jatszo csoportot mindenkepp kell majd neki talalani heti 3*,gondolom ha nagyobb lesz ,mar mondja is hogy emnjunk ide vagy oda.Hat ezt a sos popsijat tolem orokeolte,az tuti: )

Bea
En is csak azt tudom javasolni mint a tobbiek,ennyire elhuzodo betegsegnel tenyleg a szakorvos a legjobb.Azert gyogyulast neki: )

Rit
Hat igen a gyes az tobb mint keves.Valamivel job ha az ember akkor lesz a kovetkezovel babas,de meg mindgi nem olyan jo mint az elso gyerkocnel.Ezert ekne visszamenni egy evreKép(

Beszti
Hat igen,bar ez nem egyszeru eset de a noverem az ikrek utan mar csak csodalkozik milyen egyszeru egy gyerekkel,pediga nagyok nem voltak hisztisek csak ketten voltak: ))Ja es a kicsi meg meg ehhes nagyon nyugis baba,eszik laszik,mosolyog,: )
Nalunk meg nincsfoldhozcsapkodas,hiszti is csak ritkan de azt allva csinalja.Mikor kezdodik ez??
Eves:EN is es a parom is rossz evok voltunk es Alex meg nagyon jo ugyhogy itt az orokles nem jott be: )

Nyuszi
Gratula Eminek,ez azert egy nagy lepes!!!
Az en ferjem is eleg Koran(fel 6)ittho van es igy nagyon jo,mert tud lenni meg Alexxal elalvas elott.Meg nekem si kell foleg azokon a napokon amikor csak hazi rabszolgat jatszom itthon: )Szerintem sem kell a bolcsi,Emi meg olyan kicsi es csak amacera lenne a vivesevel-hozasaval.Ja es mivel otthon vagy,talan csak fel napra vennek be,az meg nem sok mindenre jo.Anyukad ha odakoltozik az a legjobb segiteeg lesz: )
Bar szerencsere mi sem ebbol elunk ami a gyed,de azert egy alkalmozotti allas ami altalaban a ferjeknel van,sohasem lehet biztos sajnos.Es akkor meg jol johet az hog yesetleg en sem kerestem anno rosszul: )

Banyoci
En is pontezert nem leszek lent,mert akkor nem lenne egyitt a csalad.Ott nekem meg nem nagyon van gyerekes ismeros,ugyhogy jo is lesz ha majd talalkozunk: ))
Ha el tudsz jonni valahogy ,mondjuk apaval es szivesen hazaviszlek,mert nem lakunk szerintem messze egymastol: )Es sogornoddel minden ok mostanaban?

Mano
De jo akkor megint egyszerre leszunk babasak,kb mert a teso ha minden jol megy ugy Alex 3.5 eves koraban fog jonni: )

Judy
Igazad van,ebben kene a tamogatas hogy 4 oras allast is lehessen talalni.En mar ugy vagyok vele, hogy ha a regi helyemre nem sikerul visszamenni akkor csak 4 vagy 6 orast keresek,pont azert hogy az oviba idoben tudja kerni,nagyi hijjan,de ez mega jovo zeneje szerencsere: )Jo is az amikor kint esik az eso,ho es nekunk nem muszaj valahova rahanni,nem: ))

Zulu
Tenyleg kar,remelem majd a jovo heten talalkozunk ott vegre: )

Csics
Imi baba nagyon cuki,mar akartam kerdezni mikor lesz kep: )Hat en gem a szuloszoba nem nagyon erinta csaszar miatt,de koszi: )En mar hasznaltam az uj sarga vizsgaloszeket,tenyelg csucs szuper,es neke msi elmondta khogy mi utan mi jon.Foleg a beleegyezo nyilatkozatoknal is reszeletesek voltak ,ami korrekt volt: )
Meselj mar hogy mi ujsi a szopival???Egyerubb volt mint Petikenel?gondolom elvezed a cumisuveg nelkuliseget.A noverem szerint (aki ugye egyszerre kettot etetett uvegbol)a szoptatas egyenesen felemelo,hogy nincs vele melo,igy nagyon tudja ertekelni: )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Beszti, Csics
Megcsodáltuk a fiúkat, Dodesz végig mutogatott, vigyorgott ,nekik, úgyhogy máris van hölgyrajóngó KépKép

Beszti
én is kipróbálom a lasagnet Kép
a gyes meg egyébként az ország szégyene is, örülök, hogy valaki legalább kihasználja. Számomra ez kb olyan mint itt nálunk az önkormányzati hitel: új lakás vásárlása esetén kapsz 200ezret, vissza sem kell fizetni, de csak akkor adják, ha semmilyen más hitelt nem veszel igénybe... szerintem akonek annyi pénze van, hogy kpból kifizet egy lakást, ez a 200 rugó már nem fog neki számítani...

manó
Emma Kép azért remélem mégiscsak eszik

Dió
tényleg izgit olvasol Kép én a papa angol leckéjét javítom, az meg mókás. Nyelvtanilag helyes, de néha olyan hülyeségeket ír direkt nekem, hogy röhögjek rajta - de legalább rá tudtam venni, hogy csinálja, bár most 2 napot kihagyott

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Manó
Nekem azt modták, csak akkor vihetem be a gyereket a bölcsibe, ha már dolgozom, kell hozzá munkáltatói igazolás is.
De a bölcsi lényege az hogy a munkába visszamenést segítse nem, és nem az hogy olcsó baby-sittert találjanak az anyák. Fel nem foghatom, hogyha valaki nem dolgozik miért adja be a gyerekét a bölcsibe?
Ja szerintem is jobb, ha elsőre nyugis a gyerek, de hát az enyém sem az. Bár ő legalább jó hangulatú és nem nyafka, de szaladni kell utána egész nap Kép Persze az én uramat ez sem rengeti meg, ellentétben velem Kép Én azért reménykedem, hogy legközelebb kicsit nyugisabb gyerekm lesz, de nem leszek kétségbe esve ha még egy ilyen lesz Kép
Hanna mindenért meg van őrülve amiben kutyák vannak, van kapcsolatba hozható a kutyákkal. A Csepel plazában is van egy Alexandra könyvesbolt és nagyon jó. Mi is szoktunk ott böngészni Kép

Judy
Én is minden vérvételnél elájultam, úgyhogy totál igazad van, amit írsz. A terhesség engem is megedzett, de persze szülés után elájultam (a szülésznő közölte hogy sétáljak már át 1 órával szülés után az osztályra ami két folyósónyira volt). Meg aztán varratszedésnél. Ez az epés dolog volt az első amit ájulás nélkül kibírtam, úgyhogy nagyon büszke vagyok magamra.

Forti
Hanna is ilyen "jó evő" mindenből eszik 1-2 kanállal. Aztán kiabál, ficereg mindent csinál csak enni ne keljen Kép

Banyóci
Hanna is csapkodja a földhöz a dolgokat, sőt ugye magát is. Ilyenkor ált. mintegy segítem lavágni magát a földre hogy ne üsse meg magát, aztán próbálom elterelni a figyelmét játékkal. Ha nem megy otthagyom. Néha utánam jön és látványosan újra ledobja magát a földre, de nem szoktam felvenni. Úgyhogy meg is nyugszik hamar.

Rit
Hát nekünk sem igazán lenne a GYES elég. Sőt ilyenkor télen, amikor a férjem nem dolgozik (és nem is keres) még a GYED sem elég (mondjuk nem is a max-ot kaptam). Persze nekünk is ott vana sok részlet Kép

Üdv
dec8
dec8

Sziasztok!

Lusta diszno vagyok mostanaban....
de viszont mar megint olvasok!(Gergö es az alomfogok)

CSics,
megcsodaltam a fiukat, egyik aranyosabb mint a masik!Kép

Beszti,
a tiedet is megneztem!KépÖk is nagyon helyes sracok!
Es a pocaklakohoz meg gratula!En meg nem mernek belevagni...De ez egy masik teszta...

ajulas
En is tudok ajulni, semmi hüha nincs benne, de azert megertem, ha valaki ki akarna probalni az erdekesseg kedveert....Ha levegötlen helyen, sokaig kell allni es meg meleg is van...nalam ilyenkor szokott jelentkezni. A legutobb a vonatban(de mar jo par eve), mielött le akartam szallni.Igazabol nem is tudom, hogy kerültem le a lepcsökön...

Lasagne
En is szoktam csinalni, Aaron nagyon szereti, de a többiek is.A tesztat en sem fözöm meg elöre, csak ugy nyersen teszem bele, es mire keszre sül,a tesztalapok is megpuhultak.

Recept:
1 hagyma
1 zeller
1-2 sargarepa
25 dkg daralthus
1 doboz (425gr) paradicsom(csak le süritett, de darabos is jo)
so,bors,bazsalikom,vaj
3/4 l bechamelszosz
10 dkg parmezan(aki szereti) vagy mas reszeltsajt

elkeszites:
A hagymat, zellert es a repat apro kockakra vagni es olajban megparolni.
A daralthust, a paradicsomot es a füszereket hozzadni eskis langon 30 percig fözni. Neha megkeverni.
Husszoszt, lasagnelapokat, bechamelmartast es a sajtot egy tüzallo edenyben egymasra retegezni,persze jobb több reteget csinalni...
Az utolso tesztareteget jol beboritani husszosszal,sajttal es par vajdarabkat is lehet ratenni,180°C-on, 35-40 percig sütni.
Jo etvagyat hozza!

Gyürük ura
Engem nem erdekel a film, csak ujra el szeretnem olvasni...most majd nemetül...
A Pottert is csak olvasom, de a film nem erdekel...Bar az elsöt lattam, de tudom, hogy miert nem voltam ra kivancsi!Kép

Rolunk
Rebek szövegel allandoan, aja (valahogy a kettö között) vagy anya vagyok en, ÁÁÁÁÁ az Aaron es a papa pedig papa. MAmam pedig a nagymama.Es persze a cici a cici.
A legjobb, mikor kiadja a parancsszot:
Aja cici!Kép
vagy: aja katt! Nyissam ki az etetöszek biztonsagiövet, hogy kiszallhasson.

Most egy hetig egy gyerekes anya vagyok, Aaron a nagymamanal van Magyarorszagon.Lejart utlevellel.Ugyhogy jövö heten legkesöbb haza kell mennem, es sürgössegire beadni.Mert akkor vettek eszre, amikor a nagymamaval atleptek a hatart.KépSajnos elaludtam az idöbeni csinaltatastKép)
Rebek mostanaban megint sokat köhög es nathas...
Az minioviba szoktatas mar eleg elörehaladott:
9-re viszem, es elbucsuzunk siras nelkül es 12.-re megyek de akkor meg alszik. Az elalvas meg nem zökkenömentes, de kb. öt perc alatt alszik el az ovonö öleben. De azert sirva - többe-kevesbe. Es nem is alszik jol, csak egy oracskat, ha egyaltalan alszik...

Es tetü van az ovibanKép
Amiota Aaron odajar, meg nem fordult elö.
Remelem, mi megusszuk!

Zsuzsa
Alvas ügyben ott tartunk ahol eddig.Illetve tala kicsit javult a dolog. Most Rebek altalaban ejfel körül ebred elöször, es mndig 7-1/2 8 körül fektetem, legkesöbb 8-kor alszik. es akkor mar en is lefekszem es kaphat cicit. Es van amikor csak 2x kel, de van, föleg, ha beteg(es), hogy 4x - 5x.
Nem vagyok teljesen megelegedve, de vegül is en jol tudok aludni. Ja, es az elsö ebredesig az agyaban alszik a mienk mellet es aztan nalunk.
Es sajat vedelmem(a cicik vedelme)KépKép erdekeben veszek haloinget, hogy ne tudja magat ejszaka kiszolgalni. Különben allandoan a cicin logna.

Na, most eleg lesz belölem, bar tuti jut meg eszembe valami!
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Hali!

Tegnap ismét bővítettük a képgalériát Daniról, de még mindig vannak feltöltésre váró képek Kép. Most így nézün ki.

Új szavaink:
heó = heló (köszönéskor mondja, uazzal a hangsúllyal, amivel én Kép)
deó = de jó
jó = jó
hát = ház
püpü = én is pisze, te is piszéből a pisze, olyankor még a fejét odatolja az enyémhez és az orromat bökdösi az orrával Kép

tö-tö + kéz ökölbe ütögeti a másikat = így kéri a Töröm, töröm a mákot mondókát.

tal = talicskázzunk Kép, hasra fekszik és felemeli a lábát, hogy toljam a talicskát

Ma megyek déltán stepaerobikra + szauna! Már nagyon várom. Ha minden igaz, akkor heti 1 alkalmat rendszeresítek, addig apázik a gyermek, a másik 2 alkalmat pedig otthon videokazira csinálom.

Lehet tavasz végén megyek céges csapattal maratoni futóversenyre. Na nem Bécs-Budapest, hanem csak a Városlizsétől a Budai Várig, így 6 fő esetén mindenkire fejenként 7 km-es táv jut. Persze még kérdés a felkészülés, mert vagy reggel vagy este kellene futnom kicsit a lizsében, kérdés mennyire tudom kivitelezni időben, hogy a többi teendőkre is jusson idő. Csak most nagyon szerveznek és tudják rólam, hogy szeretek mozogni.

Egyébként reggel 5kor ébresztett ismét a kiskakasunk, de nem sikerült visszaaludnia, még a kiságyban sem volt hajlandó játszani a játékaival. Így sajnos fél 7 helyett kénytelen voltam fél 6kor kimászni az ágyból. Érdekes módon nem vagyok most fáradt. Így megcsináltama tegnap este megfőzött kelkápi főzihez a szójafasirtot, addig gyermekem eszegetett az etetőszékben, aztán rámolt. Majd szép lassan kicsurgott mindenki a konyhába. Utána összekészítettem Danit, majd magamat és be a melóhelyre.

szép napot mindenkinek!

UI:
Láttátok a szülőszobát?
Ez a rész most egész jó volt, de azért volt pár dolog, ami ne tetszett. Pl. ismét annyira rosszul van hangosítva a fil, hogy iszonyat, a betétzenénél üvölt, a beszédnél meg alig lehet hallani. Állandóan fel/le halkítgattam a távpöttyöt, nehogy Danikám felébredjen a nyögésekre. Pedig nem egy 100 éves tv-nk van.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Hát ma nem sokat fogok hozzászólni, mert egyenlőre használhatatlan a társalgó (tök jó, egyenlőre azt látom Gumicukor tegnapi hozzászólásánál, hogy 2000 február 2-án írta, na azért ennyire nem szeretnék visszamenni az időbe). A keresésre meg azt írja, hogy nem volt hozzászólás tegnap este óta, hát így valószínű nem is, hisz azok még 2000-ben készültekKépKép.

Mindenkinek jó napot!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Judy, dec8,

Én is nagyon ájulós voltam, de a terhesség alatt annyiszor vettek vért, hogy a végére megedződtem. Vajúdásnál állhattam, csak aztán egy idő után elkezdtem szédelegni, úgyhogy akkor már muszáj volt lefeküdni (mert ülni, azt nem bírtam...)

Kataa,
Akkor délután 2-3 körül megyünk, a mobilom 06/20 460 3472, ha bármi van.

Üdv,
Zita
parazita

kryss
tényleg király lehet a parancsolgatás, biztosan nagyon édi kis komoly ábrázattal mondja Kép

dec8
és te hogy vagy?? megy már az ülés?

Kataa
nosztalgiázunk, megyünk a Tompa utcába ma Kép - papa eltörte az orrszívó kis belső csövét, veszek mielőtt késő lenne KépKép

Kicsit össze vissza lett a napirendünk mostanában, nincs egy fix időpont, mikor tudom, hogy elaltathatom.... egyenlőre így lemondok a konditeremről, most itthon fogunk tornázni, míg vissza nem állunk. Most töltöm a netről Norbi fittness-ét, remélem jó lesz KépKép

Rit

rit

anemona7

ja elfelejtettem írni, hogy képzeljétek manapság tutti festményeket készítünk. Dodesz rajzol!! Kép Kap egy papírt meg egy csomag filcet és ő választja ki a szineket, ha befejezte egyedül visszarakja a kupakját + berakja a tokjába és veszi a következőt. Én meg beszkennelem a jobbakat és hozzácsapom az aktuális havi file-jához Kép Remélem majd díjazza később a saját alkotásaitKépKép

Rit

rit

anemona7

Dec8
Na akkor megis van ilyen hogy a bolcsibe csak munka eseten vesznek be babat.Kulonben ha otthon vagyok en nem adman be maximum csak jatszani egy ket delelott ugy hogy en is ott vagyok: )Vagy nalatok ez is zsufolt bolcsi?

Kryss
A surgosseg iutlevel 5 nap hivatalosan,de en a simat is megkaptam 3 alatt,ugyhogy ennyit minimum szamolj,viszont szerintem enem erdemes beadni surgosseggel mert csak a dupla illetek a kulonbseg semmi mas: )
Es az minioviban kisagyak vannak?,mert nem tudodm nalatok hogy van de Alexet csa kakisagyban merem egyedul hagyni hogy aludjon el.Remeljuk azert csak beleszokik az ott alvasba.te mikor mesz vissza dolgozni?

Rit
En kapasbol 2-t vettem ,emrt amugy is eleg vekony uvegbol van: )Nezz be velunk szemben (vagyis csak volt) abba a turkaloba,szuper gyerek cuccok vannak neki .

Ma itt volt egy festo kijavitani egy foltot a plafonon,na Alex rogton maszott volna a letrajara nagy nevetessel: ))A pasi meg kerdezte tole, hogy festo akarsz lenni??Nekem meg majdnem kicsuszott a szamon, hogy remelem nem: ))

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kryss,
Mi is most adtuk be az útlevelet. Nekünk sürgősségre 1 hetet mondtak, beadtuk úgy, és 2 nap alatt kész volt (hétfőn adtuk be, ma már hozta a postás). Szóval valszleg nincs nagy tumultus, és simán is hamar elkészül.

Zita
parazita

Hali!

Tagnap szó nélkül elaludt este a fiam, kb. 5 percig kellett ott lennem, de nem ült/állt fel és kapcsoltatta le/fel velem a lámpát. 1/29kor simizte a hasát/kezét, hogy menjünk fürödni.
Már második alkalommal csinálja, kimászik a kiskádból beáll a zuhanytálcába és zuhanyozza magát, most így fürdünk. szerintem tetszett neki, amikor én zuhanyoztam.

Viszont mostanában nem szereti a húst. Beveszi a szájába rágcsálja, de a végén kiköpi. Eddig megette szó nélkül. A pulkyafelvágottat sem kéri, inkább engem etet vele vagy a játékait.

Ma reggel öltöztettem Danit, apa beköszönt, hogy megy és eltette az ebédjét. Erre Dani mondja, PA DO NYAM-NYAM Kép Vagyis apa dolgozni megy és viszi a nyam-nyam-ot.

Nem tudjátok lehet-e kapni vhol Buzz Lightyear figurát a Toy Story-ból? Tisztára meg van érte kergülve, a DVD-s dobozzal jár kel és nézegeti rajta Buzz-t, néha még puszilgatja is Kép. A Woody-ra azt mondja DUDI Kép, de a Buzz a kedvenc.

Rit
Nekünk is vannak már "rajzaink", igaz csak színes ceruzás, én is eltettem őket a naplóba. Lassan veszek egy szalmaládikát, amibe beleteszem a naplót és a kiegészítőket, mint első body, sapi, amiben hazahoztuk, első hajfürtök, majd a szétrágott lábú macija is belekerül vmikor és a pocakos kutyája. Úgy hívja őket, hogy BA, mert amikor lefekszünk, akkor mindig várják őt a kis barátai.
Én már elkezdtem a kistesóét is, mert nagyo sokat gondolok rá, "beszélgetünk" lélekben, tudnia kell a jelenlegi gondolataimat.

Dani akkor már szerintetek tuti balkezes lesz? Csak mert úgy tudom, az eszközhasználat elkezdésekor válik világossá. Bal kézzel eszik, mindent áttesz a bal kezébe, a ceruzával is bal kézzel firkálgat, ballal rúgja a labdát, tapsolásnál a jobb tenyerét üti a ballal, uúgy, mint apa (ő is balkezes és van több is a családban).
mondjuk nem zavar egyáltalán.

Kataa
Azért a festőket sem kell alábecsülni, elég jól kaszál némelyik, na meg jól jön egy a családban.
Ahogy most kinéz, az én fiam rockzenész lesz Kép állandó gitárőrület és popsirisza és éneklés megy. Szerintem a 20 év múlva kezdődő Megasztárra készül már most Kép

Beszti
És hogy érzed magad a pocibérlővel? Hényinger émelygés

Csics
Arik a fiaid! Petike már tényleg nagyfiú! Szerintem hasonlít rá az kisöccse Kép, akinek szép konytos kobakja van, akárcsak az én fiamnak.
Remélem a picinek van sok tejcsi!

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Hi!

Rit,
tenyleg aranyos, csak amikor öt percenkent hangzik el az, hogy anya, cici!-akkor az egy "kicsit" tulzas!Kép
Dodobol akkor ezennel elkezded kepezni a festömüvesztKép?

Kataa
Te a Visegradiutcaban adtad be? Es meg is mondtak, hogy harom nap lesz, vagy csak vartad es ilyen hamar ertesitettek ki? Mert ha most megis sokat kell varni, az nagyon nem lenne jo...Különben itt szoktatm csinaltatni a követsegen, az ugyan negy het, de ha idöben beadom, akkor nem kell utlevel nelkül lenni.
A minioviban csak matracokat tesznek le a földre, igy nem tudnak leesni a gyerköcök.Es nem tudom, hogyan csinaljak az ovonökKép, de fekve is maradnak...

Azt hiszem Rebeknek megvan az elsö nemet szava:leer(üres) na, persze nem igy mondja, hanem lele vagy valami hasonlo.

Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Zita,
köszi, egyidöben irtunk...
meg meggondolom...biztosra szeretnek menni - mar amennyire lehet!Kép

Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Kryss
Amikor Alexet csinaltattuk surgosre adtuk be(ez volt 2ezerFt ,vagyis siman csak a fele)Akkoe is 3 nap mulva hozta is a postas.Akkor is most is a VIII.keruleti okmanyirodaba adtuk be,mert itt nem kell varni sokat.Az enyemet penteken adtam be es kedde n regel hoztak,pedig ezt nem kertuk surgosreKép : ))Ugyhogy teljesen mindegy hogy a Visegradiban vagy mas okmanyirodaba adod be ugyannyi a varakozas.Persze amikor kerdeztem akkora surgosre mondtak hogy munkanap es a simara hogy 10.
Tenyleg neked mindket gyereknek csak magyar utlevele van?

Gumicukor
En balkezes vagyok,szerencsere nem akartak atszoktatni anno: )Ha ma ilyen jelei vannak akkor nagy valoszinuseggel amr nem valtoztat ezen.Anyu szerinten mar rogton cska abal kezemmel nyultam az elso jatekokert is.
Hat igen,nem rossz egy festo a csaladban,de a barati korben sem: ) az en baratnom ferje mar ki tudja hanyszor festette az egesz csalad kulonbozo lakasait.A multkor megigertette velem hogy ez lesz az utolso lakasunk ,mert nekem mar 3.-at festi majd(5 ev alatt: )

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Cseréltem képet a profilomban! Azt hiszem most végre sikerültKép!
Kisfiam ma azzal lepett meg, hogy mig máskor 9-nél hamarabb sosem ébred, ma már 6.40-kor rázendítettKép! Szopi után sem volt hajlandó visszaaludni, így ma egy kicsit fáradt vagyok!
Kifejezetten kedvet kaptam a lasagne-hozKép, ma azt fogok csinálniKép!

Nyuszi!
BilizésKép

Manó!
Mostanában sikerült a páromat rávennem, hogy ő is engedje be a wc-re magához Gyurcit, és olyan érdeklődve tudja bámulni ő is az apját, hogy ezt lehet állva is csinálniKép!

Csics!
Megnéztem a fiúkatKép! Nagyon édes Imi baba, Petike is, és mekkorát nőttKép!

Beszti!
A ti képeiteket is megkukkoltamKép! Nagyon arik a srácokKép!

Kataa!
KösziKép, nagyon rendes vagyKép! Nem is tudom pontosan, hogy ti hol laktok. Csak annyit, ha jól emlékszem, hogy az I. kerületben. Hozzánk a Kapy úton kell feljönni, nem tudom ez mennyire esik közel hozzátok, de szerintem nincs túl messze. Mi a Moszkva térről pár perc alatt szoktunk felérni. Ha tényleg nem probléma, akkor szerintem élni fogok az ajánlatoddal. Gyuri el tud vinni, de az Örsről egy kicsit nehézkes lenne visszajönnie értünk. Valamelyik héten biztosan jó leszKép!
Sógornővel szerncsére elég ritkán találkozunkKép! Végül nem költözött el még sem, de csak 2-3 hetente jön haza egy kis időreKép! Van amikor csak 10 percre, van, hogy itt is alszik.

Dec8!
Pont igy szoktam én is eljárni a hisztinélKép, csak amikor reggeltől estig talál valami okot rá, hogy hisztizzen, akkor kicsit ideges vagyok már én isKép!

Kryss!
Jobbulást RebeknekKép! ÚtlevélKép!

Na megyek takarítani!

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Kataa!

Ha nagyon szerencsés vagy, akkor nem fog elkezdődni. Bár nekem a nagyobb is csinálta, aki pedig amúgy elég nyugis volt, a dackorszak elég sokmindent kihoz belőlük, na ahhoz kell még majd türelem!KépKép
Egy 4 órás munkát majd a későbbiekben én is bevállalnék, de hol található ilyesmi. Talán a másik, ami még bevállna, ha saját magunk ekzdenénk valami olyan vállalkozásba, amibe be tudok segíteni (a férjemnek vannak ilyen tervei, de azért még konkrétum nem).

Rit!

Na ez az önkormányzati hitel szuper. Ezek szerint a "gazdagokhoz" pótlásként még hozzávágnak 200 ezret (úgysem volt nekik elég), a többi meg oldja meg, ahogy tudja? Amikor ide költöztünk, akkor nekünk nagyon jól jött, amit kaptunk (400 ezer) így (Bp-n az egyik kerületben laktunk, és az adta első lakásvásárlóknak), mert amúgy is hitelt kellett felvenni, de így legalább maradt egy kis pénz a berendezkedésre (még így is hónapokig függöny, kanapé, stb. nélkül éltünk).

Dec8!

Én csak akkor tudom megérteni, ha bölcsibe adja a gyereket, ha közben van egy még kisebb. Mert akármennyire ithhon vagyok, nekem is jól esett volna, ha a Beni megy óvodába, és a kicsivel egy picit egyedül tudok maradni, Most már nem annyira érdekes, inkább akkor volt az, amikor a kicsi kisebb volt. Bár be kell valljam, ha a nagyobb még bölcsiskorú lenne, akkor még elvből nem akarnám beadni sehovba.

Kryss!

Miért nem mernél belevágni a következőbe? A gyerekek annyira megviselnekKépKépKép?
Hát azért azt megnézném, hogy a fiam fekve maradna-e?Kép Méghozzá hiszti nélkül!

Gumicukor!

Hát ha nem maradt volna el a menzeszem (és nem láttam volna a dokinál saját szememmel), akkor nem is tudnám, hogy babás vagyok.KépKép Nekem egyik gyerekkel sm volt semmi gondom, talán egy kicsit fáradékonyabb vagyok, de lehet, hogy ezt is csak én beszélem be magamnak (szeretek aludniKépKép).
Ami a két gyereknél a későbbiekben (10-12. hét között) volt, az az, hogy ahogyan a méhem nőtt, és nyomta a hólyagomat, nagyon kellemetlen pisilésérzetem volt akkor is, ha nem volt egyébként semmi benne (kicsi olyan felfázósan), de bízom benne, hogy most ez is elkerül.
A kéz kérdést én úgy tudomKép ilyenkor még nem lehet megállapítani, ilyenkor még a legtöbb gyerek kézkezes, azaz a balt is ugyanolyan ügyesen (és szívesen) használja, mint a jobbot. Ha jól emlékszem (de lehet, hogy nemKép) teljesen biztosan csak az óvodáskor végén lehet megmondani, hogy melyik kezes. Persze pl. a Beninél már én is látom, hogy valószínű jobb kezes, de Nátán sokat használja a bal kezét (simán eszik kanállal azzal is, ha oda terítem neki), belőle még bármi lehet. Igaz nálunk a családban csak anyukám balkezes, senki más.
A lényeg (de ezt te is tudodKépKép), hogy hagyjad, ahogyan ő szeretné.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti,
nem azert, mert gyerekek annyira megviselnekKép, hanem mert mi a baratommal akkor ismerkedtünk össze, amikor Aaron 1 3/4 eves volt, es aztan viszonylag gyorsan beköltözött Rebek a pocakomba. Es nem volt sok idönk egymasra, mert mindig "gyerekfelügyelet" van.(közeli nagymama hianyaban) Es most, ha kezdenek kicsit nagyobbak lenni, marmint Rebek is, szeretnenk csenni magunknak egy kicsit több idöt kettesben!
Legalabb csak egy kicsit többet!
De ugy 3-4 ev mulva jöhet a következö...Kép!

Utlevel
Valoszinü, hogy sürgösre fogom beadni, mert ma beszeltem a Visegradi utcaval es ott azt mondtak, hogy a normalnal 30 napot kell szamolniKép es a sürgösnel meg 5-öt. Na most, ha valami ok miatt be tartjak ezt a 30 napot, az nem lenne jo...Igy nem marad mas hatra, mint a duplajat fizetni, akkor is, ha megis kesz lenne sürgössegi nelkül is 3 nap alatt....ez van, de köszi!...

Nyuszi,
Neked akartam meg irni, hogy kivancsi vagyok az elsö bilizet fogja-e hamarosan egy masodik is követni???Kép
Minden esetre nagyon ügyes Emilia!

Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Felvettem videóra a Szülőszobát, mert már nem bírtam fennmaradni, de gőzöm sincs, mikor fogom tudni megnézni. Talán majd este...
Most megyünk sétálni, mert Solymesszel nem lehet bírni (bár az ebédtől némileg lehiggadt), és szép az idő.

Zita
parazita

Akkor sziasztok, talan legközelebb Peströl fogok bejelentkezni...Kép
Rebek meg alszik, de amint fölebredt es engedi, indulunk!
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Sziasztok!

Mi is megvagyunk, tegnap megkaptuk az oltásokat, Emam visított végig, már mikor viszgálta a doktornő akkor is. Aztán a két karját fogva menekült anyukámhoz a másik szobába. Elég kis rossz kedvű volt ma, az éjjel meg hajnal 5-kor felébredt és bár aludni akart, de nem tudott, csak forgolódott, aztán 1/2 6-kor átvittem megunkhoz, ott aludt, bár néha ugy dobálta magát szegény, a végén keresztba fordult, így neküknk jutott efy-egy keskeny sáva két szélén. A bölcsiben is hol sírt ma, hol toporzékolt, szóval nincs nagy kedvében.De lázas nem lett. Majd 7-10 nap múlva várhatóak a mellékhatások, bár állítólag ritkán jönnek elő.

Dec8, kataa!

Hát nálunk nem kell igazolás az tuti, tényleg be lehat adni akkor is ha itthon vagy. Sokan egyébként azért adják be korábban, hogymire ők dolgoznak teljesenbeszokjon, pl én is augusztus, szeptembertől akarom beadni, és nem tudom még pontosna de olyan október, novembertől fogok remélem dolgozni.
Meg nálunk pl úgy van, hogy a fz a bölcsi az emlet az ovi, és a 3 éveseket még bölcsibe veszik fel, a 4 éveseket vezsik csak oviba. Tehát Emma is 2 évet fog bölcsibe járni és 3-at oviba. És hát egy 3 évest már sokan beadnak akkor is ha otthan van a kistesó, mert már jó neki a társaság.

Csics!

Hoyg Petika milyne nagy fiú! Teljesen meglepődtem,a nnyira régen láttam róla képet.

kataa!

Ok, akkor majd egyeztetünk hogy együtt pocakosodjunkKép

Ja, ma az oviban ragu leves vot és túrógombóc és Emmának ízlett! Végre, m,ár azt hittem végkép a bébi ételeknél marad. Pedig eddig levest még sosem evett, mármint így hogy a lé volt a több, mert mi a sürűjét szoktuk neki kiszedni és csak nnyi levet hogy főzelék állagú legyen.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Halihó!

Megjöttünk a homeosdokinénitől. Gergő jól bírta, pedig 1 órás vizsgálat volt. Alaposan kikérdeztek minket és megvizsgálták Gergőt. Az én fiam, aki minden dokitól visít, szépen eljátszogatott és a vizsgálat alatt is nagyokat vigyorgott, a dokinéni cirógatta, ő meg sóhajtozott, csak néztünk a férjemmel.
Szervi gondok nincsenek, a bőre kicsit száraz, arra kapott kencét. Pici szívzörejt viszont diagnosztizáltak. Mivel felültetve már nem hallatszott, jóindulatúnak nyilvánították.
Be kell szerezni a bogyeszokat, amit ajánlottak, immunerősítő és alkati szerek, plusz a kruppos rohamra külön. Kiváncsi leszek. Dokinéni szimpi volt, nem rohant ki a hagyományos dokik ellen, sőt azt mondta, kezdetben együtt alkalmazzuk a 2-öt és meglátjuk hogyan reagál. Viszont megerősített abban, hogy a sok AB és egyebek okozhatták a krónikus problémákat.
Na, azért a fiam a sztetoszkópot már nem csípte és a végén nyafizott, de tényleg jól bírta.
Utána még bevittem a melóhelyre is, körbe vittük, mindenkinek nagyon tetszett és a hangját se hallottukKép

Szülőszoba:
Nekem is tetszett. A Dóra nevú lány évfolyamtársam volt, a koleszban egy szinten laktunk, emlékszem együtt éjszakáztunk számvitel szigorlat előttKép Most meg már 2 gyereke vanKép
Az Istvános gyakorlat tetszett, bár maszk nálunk is csak a varrásnál volt és kiterített békát se kellett játszani. Viszont mosdatás, orrszívás rögtön volt, bár Gergő alig volt mázas.

Beszti, Kryss
Lasagne recepteket kösziKép

Manó
Én sokszor főzök levest Gergőnek és nagyon szereti, van hogy a 2.-ból már alig kér. Mondjuk, ha főzi van, akkor levest nem szoktam készíteni.

Csics
Nagyon arik a fiúkKép

Banyóci
Gyurci is édesKép

sajna ma egyedül vagyunk, apa céges bulájon lesz estigKép mondtam neki, hogy hozzon a zsebében valami sütitKépKép
pusz, felébredt
Judy
Judy

Sziasztok

Hat nem, volt valami nagy mozgas itt mostanaban!Kép
Tegnap vegre kifizettuk a haz utolso reszletet is, ugyhogy teljesen a mienk!!!! Mar csak az anyuet kell rendezni. Aztan lehet kezdeni a felujitasat.Kép
Mar vegigtakaritottam (de hetfotol lesz takineni, hurrA!!!) a lakast ,Emi alszik, ugyhogy irok egy kicsit.Kép

Kryss

Hat en is kivancsi leszek mikor lesz masodik bilizes... Mondjuk van hogy magatol keretszkedik ra, de szerintem csak a hecc kedveert.Kép Csak olyankor fordul elo ha latjuk a bilit a furdoben.
Gratulalok az elso nemet szohoz Rebeknek!Kép
A lanyom tegnap talalt egy almat az asztalon, nagy komoly pofaval odafordult hozzam es kozolte hogy alma, majd kisvartatva hogy appö (apple), majd ezt meg vagy tizszer megismetelte.Kép

Gumicukor

Nagyon ugyes Dani fiu, hogy ennyi mindent beszel!!!KépEmi eddigi csucs mondata az volt, hogy anya lala nyau = anya enekeld a cirmos cicat!Kép
Azert nem semmi ez a koran keles, csuda hogy nem lettel tole zombi!Kép Emilia 8-8.30-ig elalszik reggel, ugyhogy van hogy megreggelizek-feloltozok mire ebred.

Lanyok

En mar ugy varom a tavaszt, mar ugy kezdenem a kis viragmagjaim veteset, meg a palantazast! Nem lehetne kihagyni a februart es rogton marciusba lepni?Kép Meg jo hogy februar rovid honap es mozgalmas lesz, mert lesz a csaladban 1 honapon belul 3 nevnap es 3 szulinap! Torhetem a fejem az ajandekokon megint!Kép

Mano

Emi imadja a leveseket, kulonosen a huslevest, de o sem a leveert!Kép Jol megrakva zoldseggel, tesztaval, husival.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok
Beszti
Nátát hisztis képe nagyon jo Kép mint ha petikét látam volna a képen Kép .

Anenoma
szeretjük a hölgyrajongokat Kép

Judy
imi babát nem fürdeték meg rögtön mikor megszületet hanem ugy maszatosan kaptam meg polyában .

Leves
petike is imádja föként a zöldséget belöle söt multkor megkostoltatam vele a cérnametéltet is és megete de a lével még gondjaink vanak Kép.

Pusz Csics és petike és imi baba
csics

Sziasztok!

Képzeljétek, nálunk most az a módi, hogy nem csak Peti szopizik, hanem Musz-musz is, (az egy plüssnyúl), Brum-brum is (mily meglepő, egy plüssmaci) és egyéb barátai is a fiamnak, ma pl. egy legógyerek.Kép Izgulok is, hogy csak bírjam tejjel!Kép De komolyan, tök vicces, ahogy a cicimhez nyomkodja őket.Kép

Nyuszi!
Én is nagyon várom már a tavaszt, annál is inkább, mert ebben a hidegben Petit csak nagyon rövid időre lehet kivinni, mert kesztyűt húzni nem hajlandó, viszont sírni kezd, ha már nagyon fázik a keze. Ha ráhúzom a kesztyűt a kezére, akkor is bömbizik.

Szülőszoba: ja, most jobb volt, annál is inkább, mert én is az Istvánban, a Siklósnál szültem. Érdekes volt újra látni a helyszínt. De azért az idegesített, hogy a temetőbe muszáj volt kimenni a kismamával. Egyébként nagyon szimpatikusak voltak.

Beszti!
Köszi a könyvajánlót, egyet már be is szereztem.

Gumicukor!
Ma Peti is fél hatkor kelt, annyira nem szeretem, mikor így hajnalban kel, mert borul az egész napunk, délelőtt használhatatlan, le kell tenni aludni, de akkor délután nem alszik, és délután is használhatatlan. Katasztrófa. Pedig az első gondolatom reggel az volt, miután a páromat felébresztettem, hogy de jó, nem keltünk éjjel, erre abban a pillanatban kukorékolt a gyermek.

Jó pihenést mindenkinek!

Dió
szabotimi

Idáig vártam, hogy ne kiabáljam el, de úgy gondolom mára már biztos: az új év meghozta, hogy hiszti nélkül tűri a körömvágást, Csak ül, tartja és nézi amit csinálok, olyan jó!! KépKép
Egyre többet rajzol, minden nap min 1x kéri a készletét és alkot. Atán alig várja, hogy jöjjenek a haverok + apa délután, megy és mutogatja, mit csinált + a kezér is, hogy milyen festékes. Olyan büszke magára, hogy csuda KépKépKép

Van egy kis problémánk, nem tudom másnál is van ez így vagy sem, de kíváncsi vagyok: A saját ruháihoz olyan szinten ragaszkodik, hogy alig tudom levetkőztetni fürdésnél, dokinál, bárhol. Ha nagy nehezen sikerül, utána fogja a ruháit öleli és el nem engedi a világ minden kincséért sem. Senki nem érhet hozzájuk, csak én meg az apja. A szennyesből is ki akarja halászni állandóan. A multkor a déditatánál voltunk, varr neki egy nacit és méretet vett egy már meglévőről. Azt a hisztit!!! Meg volt őrülve, hogy a déditata hogy mert hozzányúlni az ő nacijához!! Iszonyúan ordított és rángatta ki a kezéből... utána meg tömte be a hátizsákomba, hogy ott ne hagyjuk véletlenül. Nem tudom mitől van ez, nem baj, ha van tulajdontudata, na de ennyire!! Kép

Gumicukor
én is elrakom a tárgyait külön, most raktam el egy hajtincset is Kép csak a rajzaiból nem fogom mindet, hiszen évek alatt egy szobányit is megtermelhet, viszont digitalizálva sok elfér.
Szerintem elég valószínű, de még nem bizti, hogy balkezes lesz. Lehet még 2kezes is, pl apa nálunk jobbos, de ütős játékoknál, erőkifejtésnél bal kezes.

Rit

rit

anemona7

jaj, Rit!

Ilyet többet ne csinálj! Esküszöm azt hittem babát vársz az első fél mondat utánKépKépKép

Képzeljétek am voltunk Zene bölcsiben Emmával, eléggé tetszett neki.

Viszont az éjaszakája megint elég rossz volt, megint 5 körül felébredt és csak nyűglődött 1/2 8-ig. Most nem tudom hogy ez az oltástól van vagy front vagy a hold.
Úgyhogy most már 1/2 12-kor elaludt.

manó

KépKép
manó

Rit!

Nálunk fodítva van, Emma állandóen vetkőzikKép És mesztelenül szaladgálna lakásban, teljesen felvidámodik ha vezsem le a ruháit. Dea szennyest rámolni ő is szerti, meg kiszórni a zoknis dobozát, meg a nyakába tezsi a sapkáját, sálját, vagy ami épp akad.

Manó

KépKép
manó

Hali!

Rit!
Én is azt hittem, mint Manó, hogy babaKép
Sajnos a körömvágás nálunk még mindig közelharc. Nálatok csak úgy elfelejtette egyik napról a másikra, vagy van trükköd?
A ruháihoz nem ragaszkodik a fiamKép

Manó!
Milyen ez a zenebölcsi? Engem érdekelne. Gergő imádja a zenét, állandóan táncol, még az autóban is rázza magát, ma a Bódi Gusztira indult be az rtl-en, pedig nincs benne vonóKép
Mondjuk én is zenetagozatos voltam, apja is zongorázott, bár utálta, de szerintem olyan sok pluszt ad a zene.

Képzeljétek, lúgy néz ki felvettek a suliba. Felköthetem a gatyát.

Judy
Judy

Judy!

Emma is állandóan táncol, hát a zenebölcsi azért teljesne más minat Bódi GusztiKép
Körben ültünk, énekeltünk neki gyerek énekekekt, miközben "mutogattuk" rajtuk, velük, aztán előkerültek mindenféle csörgős hangszerek, azokkal énekeltönk, közben rázták, aztána Diótörőből ment két részelt, arr körben járkálva "táncoltunk". Aranyos volt. csak fél óra, de eléggé lefárazstja a manókat, gondolom a koncentrálás.
van sok helyen, mi a király utcában voltunk, de Budán is sok helyen láttam hirdetést, még bosszankodtam is hogy minen Budán van.

Körömvágás nálunk esti tápszer evés közben van, én etettem, apja vágja körmét.

manó

KépKép
manó

Sziasztok
Dio
petike birja a kesztyüt de én csak akor adom rá ha havas az idö különben nem .

Anenoma
Dodi nagyon ügyes kislány Kép már hogy enyi mindent tud Kép.

Lányok
köszönjük a dicséretet .Képzejétek petike beteg lett megfázott Kép ráadásul mostanában az esti lefekvésel is gondok vanak hisztizik ha leteszük aludni fél9 kor adigra már álmos is de mégsem akar aludni inkább hisztizik legalább 5 percet ma éjell is ezt csinálta igaz délután 5kor elaludt és hajnali 2 ig aludt ugy hogy csak enni kelt föl mert hogy anyukám tegnap déltöl fél3 ig boldogitot engem Kép igy petike se tudott aludni .Más Petike uj tudománya hogy egyedül rá rakja a fedelet a bébiételes üvegre Kép és nagyon büszke ilyenkor magára ha megdicsérem Kép mindent megért és már kitudja fejezni ha valamit szeretne PL:sétálni kézenfog és huz hogy sétáljak vele a lakásban Kép ha nem teszem nyafog .Na tegnap voltam lent elöször a 2 gyerekel sétálni hát nem egyszerü az biztos Kép mert elöbb petikét kell besétáltatnom a liftbe ott a lift oldalához állitanom és utána a babakocsis imit is betolnom és nekem is bekel szálnom még ja és a legjobb eben az egészben hogy mikor leértem a földtszintre és menék ki a belsö ajton ott ált a nagydarabb férfi és azt bámulta hogy manöverezek a babakocsival félig ki az ajton közben petikéért is visszamentem akit oda állitotam az ajtohoz hogy várjon meg ugy nézet rám az a férfi mint aki nem látot még 2 gyerekes anyát .

Judy
Petike is szereti a zenét most a Monte reklámja tetszik neki mindig éneklem neki mikor az megy és ilyenkor nevet rám olyan édes hogy meg kell zabálni Kép

Pusz Csics és a fiuk Kép
csics

Sziasztok!

A mai nap sikeresen átéltem eme terhességem első vizsgálatait (vizelet, vér, EKG), és mindezt röpke másfél óra alatt, miközben a két gyerekkel apjuk kint várt a kocsiban. A legbosszandóbb az EGK volt, mert egész hamar megcsinálták a vizsgálatot, de a hülye cetlire (alias lelet) 25 percet kellett várni. Nem is értem, hogy miért, mert a "protekciósoknak" (kettő is ment be azidő alatt, míg ott voltam) rögtön át tudták vinni a szomszédba (csak egy ajtó választotta el a két helyiséget), és alá bírták azonnal irtani. Azt látom, ha legközelebb ilyen helyre megyek, viszem magammal a mentős öcsémetKépKépKép, akkor talán 20 perc alatt is lezavarom az egészet!
Tegnap életében először levágtam Nátán hajátKép (nem szoktam magam vágni a gyerekekét sem, de jelen esetben nem akartam egy csomó pénz kiadni arra, hogy egy picikét megnyírják (főleg elől állt már roszzul Nátánnak a haja, egyébként még egyáltalán nem hosszú)). Egész jó lett. Kicsit hisztizett, de azért tűrte az ollózást.

Szülőszoba: egyre inkább olyan érzésem van, hogy a riporter csajnak elég rossz szülése lehet, és ezt vetíti ki a mostaniakra. Vagy nem eléggé tájékozott. Lehet, hogy jó kórházban szültem, de nekem 4,5 éve sem volt kötelező a borotválás, beöntés, sétálhattam, kádban vajúdtam, sőt rendesen ihattam és ehettem (volnaKép, ha éppen akartam volna, de nem nagyon volt fura módon étvágyamKépKép). Érdekes, hogy az Istvánban szülő anyuka nem engedte be a párját... A másiknál meg csak a fekve vajúdás zavart (még mindig). De azért az Istvános szülés már egészen közeli volt az elképzeléseimhez, már csak a körülmények lehetnének mások.

Kryss!

Aha! Megértem. Mondjuk mi is elég hamar vállalkoztunk a babára, rögötn az esküvő után, de előtte 1,5 évig jegyesek voltunk. Mondjuk azért néha hiányzik az az igazi kettesben érzés, ugyanakkor akárhová megyünk, hiányoznak a csemeték (főleg a kisebb).

Evés: az én fiaimnak megjött az étvágya. Lassan növelnem kell a főzésmennyiséget, mert nem lesz elég. Nátánnál tegnap ebédre is és vacsira is elfogyott egy teljes tányér (babatányér perszeKép) leves mindenestül (raguleves csináltam csirkéből, répával, borsóval, csipetkével) és utána még képes volt megenni szintén egy tányér császármorzsát. Beni is szép mennyiségeket eszik. És előző nap a lazac rizibizivel is hasonló sikert aratott (pedig amúgy Beni annyira nincs oda a halért, de szerintem látta, hogy Nátán milyen jól eszi, ezért aztán persze őneki is jobban csúszott, még repetázott is belőle). Mi lesz velem, ha kamaszok lesznek!KépKép

Pocok!

Most jó formában vagyok! Nem csak a baba miatt, hanem egyébként is jól érzem magamat lelkileg, és ez sokat számít. Pl. sokkal türelmesebb vagyok a két gyerekkel is, pedig időnként erősen igyekeznek kiborítani, de juszt se fog menni!KépKép (Pl. msot is, éppen a nagyobb szelektív hallását próbálgatja rajtamKép...)

Dió!

Ezen jót nevettem! Kívánok elegendő mennyiségű tejet!KépKépKép

Rit!

Én is a bababejelentésre vártam!Kép

Manó!

Nátán is szeret vetközni, néha alíg tudom lebeszélni róla, hogy itt azért talán nem kellene (pl. boltban). Igaz, nála az öltözködés is nyerő, pl. a pelusra a Beni bugyija mostanában nagyon nyerő!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti!

leeht ha viszed aét gyereket is akkor gyorsabban végeztél volnaKépKépKép

Mi Emmára szoktuk mondani hoyg szriptiz táncosnő lesz, mert imád meztelenül táncolniKép

Én azt szoktam mondnani ha vezsem le e pulóverét hogy fel a kezekkel, erre feltartja és lehúzom. valamelyik nap itt volt anyukám egyik pártfogoltjaKép és legóból pisztolyt építettKép és rákiabált Emmára hogy fel a kezekkel. mire drága kislányom elkezdte levennia pulóverét, és anniyra sikítozott hogy muszáj volt levenni róla.

ma reggel meg megette drágám a kuytám fogtisztítójátKép remélem nem lesz baj belőle.

manó

KépKép
manó

Manó, Judy, Beszti
KépKépKép azt jövő ilyenkor szándékozom bejelenteni, jó?

Manó
ő is imád meztelen lenni alig várja, egyből riszál ezerrel - de a ruháihoz valami érthetetlen okból ragaszkodik...
ja, ugrálni is tud, vagyis nem, mert végül nem emelkedik fel a földről, de rogyaszt, kirugja magát és mondja, hogy hoppá KépKép - csak a talpa földhözragadt KépKép
fogtisztító KépKépKép

Beszti
nálam is ezt csinálták ekg-n... másfél óra után bejutottam, de a leletet még + fél óra elteltével sem adták... így aláírtam, hogy saját felelősségemre menjenek a fenébe és otthagytam őket.

csics
háát igen, elég bonyolult lehet 2 gyerekkel. ezért várunk mi még egy évet, mert nem tudnék lépcsőzni+közlekedni
jobbulást Petikének!!

Judy
nem tudok trükkről, egyszerűen csak abbahagyta

Rit

rit

anemona7

Sziasztok

Nyuszi
Persze összehozhatunk majd talit nyáron! Tök jó hogy ennyien lakunk erre felé!
Ügyes Emi hogy belepisilt a bilibe. Lehet, hogy mi is bepróbálkozunk vele, mert egyre többször jelzi ha pisil.

Kataa
Mi is úgy terveztük, hogy itt már külön leszünk Levitől, de hát ő másként döntött, ezért egyenlőre meg sem csináltuk a szobáját. Majd talán tavasszal már megoldható lesz. Erre nem lehet ötletet adni, úgy is látni fogod Alexet megviseli-e az újabb költözés vagy simán veszi az akadályt.

Rit
Én is azt hittem hogy babát jelentessz be! Kép Úgy látszik nagyon erre van hangolva itt mindenki.

Csics
Jobbulást Petinek! Amúgy hogy-hogy Imi baba nem Gergő lett? Nem arról volt szó?

Megvan a vérvétel eredménye, képzeljétek megint alig akart jönni Levi vére, csak 1 és negyed kémcsővel sikerült levenni. Mondja a nőci hogy nem lesz meg az összes vizsgálat, erre mondom neki hogy nem baj, a vas a lényeg, az legyen meg.
Tegnap elhoztam az eredményt, és persze hogy a vasat nem csinálták meg! Kép
Levittem a gyerekdokihoz a leletet, aki a többi értékből arra következtetett, hogy nem vashiányos most Levi. Úgyhogy most kapott polivitaplex junior szirupot, azt kell szedni napi egy kávéskanállal. Hátha megjön az étvágya tőle.
Ma pedig bent jártunk a XIII. kerben a gyerekorvosunknál, elköszöntünk tőle, búcsúzóul még beadattam vele Levinek az agyhártyagyulladás elleni oltást. Megmérték, így 18 hónaposan 88 cm és 11,6 kg. Ja és képzeljétek már álló mérlegen mérték, Levinek nagyon tetszett a digitális számkijelző, leguggolt, úgy nézte és közben telibe pisilte a mérleget. Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok

Dio

Emi ujra felfedezte a cicimet, de nem szopizasra, hanem az ujjaval nyomkodja es vigyorog, hogy puha...Kép Egyebkent is imadja a testreszeimet mutogatni, mikor a furdokadban ulok.

Forti

Merleglepisiles.Kép Eminek is nagyon tetszik a raallos felnott digitalis merleg.
A talit mar tavasszal is osszehozhatjuk, annal is inkabb, mert mar aprilis-majusban is vannak nagyon jo idok. Meghat ugye jon a kisteso junius elejen es nehany het biztosan kiesik, mire magamhoz terek a csaszarbol.Kép Nekunk is van nagy kert ,(a parom nyirja lelkesen a fuvetKép) meg van a kertben csuszda es homokozo.
Nekem Levi ezekkel a meretekkel egyaltalan nem tunik sovanynak.Kép Emi kb. 85cm es 9.8kg, igaz o kislany.Kép

Beszti

Hat igen, ket kislegenyre lehet is majd fozni.Kép En elore izgulok, hogyha fiu lesz a kisteso, majd birjam tejjel. Most igy 4.5 honapos terhesen lassan elerem azt a sulyomat ami akkor voltam, mikor Emiliaval teherbe estem.
Eleg szar ez a sorbanallas vizsgalatoknal. Most az Istvanban fogok szulni, nem tudom ott mi a helyzet.

Ma volt egy kis bosszusagom. A Coraban sorbanallok a WCben, erreberobog egy nagypocakos kismama , boszen simogatja a pocijat, hogy neki mennyire kell pisilni, kozben meg mobiltelefonalt egyet apaval, miutan egya WCbol epp kijovo holgy kedvesen ELEM engedte, mondvan hogy menjen csak kismama, nehogy rosszul legyen itt... en annyira meglepodtem, hogy kopni-nyelni nem tudtam. Jo, fekete pulcsiban voltam es lehet hogy nem vette eszre rajtam hogy en is kismama vagyok,( mellesleg szinte mindenki eszreveszi), de azert engem is megkerdezhetett volna. A kismamatars meg se szo se beszed betrappolt a klotyoba, azt se mondta hogy koszi, se nekem, se a holgynek. Azert ez kisse pofatlansag. Ha annyira surgos nekem kedvesen elore keretszkedek, az elottem allotol es megkoszonom. Mindez persze intelligencia kerdese. Na most jol kipanaszkodtam magam.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok
Forti
ép mostanába kérdezték itt a lányok a kérdésedet és már meg is válaszoltam akor .Röviden annyi a történet hogy a párom apukájának volt ez a kérése én meg tejesitetem viszont én sem mondtam le a választot nevemröl igy lett Imre Gergely magyarán imi baba de mazsolának is szoktam hivni Kép.

Nyuszi
csak nyugi Kép ne buszantsd fel magad ilyen semmiségeken .

Pusz Csics és a fiuk

UI:Imi baba 1hónaposan 4400gr Kép
csics

Sziazstok!

Már nem tudom ki hozta fela témát, de a szülőszobát vezetp nőnek tényleg horror szülése volt, a mostani Storyban benen vana storyKép

Ma Emma nagyon cuki volt, játzsotta kutyával ami nála annyit tesz hogy egy nagy olyan zörgős lufival csapkodja szegényt, az meg támad a lufira. Ketten voltak az Emma szobájában. Aztán már megelégeltem egy idő után, bemegyek, erre a kuty agyorsan kifut, Emam ücsöröga fotelágyon. Kérdezem : Emam te rosszalkodtál a lufival vagy a Bori. Erre a 15 hónapos kis manó muatta kifelé: Bo!
KépKépKépKép

Egyébként ma teljesen ledöbbentem, Emma kezdi kinőni az 1 hónapja vett 22-es cipőt, legalábbis az ujjam már nem fér bele. Max fél centi van még ott. Úgyhogy 1 hónaposn belül szerintem vehetek 23-ast.

Nyuszi!

Hát tényleg megköszönhette volna, de hát sajnos ilyen emberek is vannak.

manó

KépKép
manó

Manó
tényleg döbbenet, jó gyorsan nő a lába!! Mi még mindíg a 19esnél tartunk, szerintem tavaszig elég is lesz bizti Kép szerencsére, nem esne jól most még egy téli bakkert venni pár hét kedvéért.

Csics
Ti is jól növekszetek akkor, nálunk kb 5 hónaposan volt ennyiKép

Húú ma szabad délutánom van, papa elmegy Dodival csavarogni. Azt hiszem befekszem a fürdőkádba egy kicsit + gyöngyöt fűzök - végre 1x világosban! KépKép

rit

rit

anemona7

Rit!

Mondjuk mi 20-as cipővel kezdtünk 11 hónapos korában, úgyhogy ahhoz képest nem is nagyKép Csak a 21-est 3 hónap alatt nőtte ki, azért lepődtem meg hogy most már 1 hónap után majdnem kicsi.
Az a szerencsém hogy a téli cipője ugyan 22-es, de nagy 22-es, már mikor vettem mondták hogy vitték már 23-as lábra is. Így az kibírja már ezt a telet. Csak a szobacipőnk nem biztos, de akkor már ezt hiszem hogy inkább szandált fogok venni és azt tavasszal is tudja hordani.

Zsuzsa!

Örülök hogy nem csak Emma lába ilyen nagyKép

Dió!

Nálunk is etetni kell a majmát is meg a babákat is, csak mivel ő cumisüvegből eszik, így nálunk azok is cumisüvegből. De van olyan baba ameliyknek már beragad a szeme mert párszor teliba locsolta tápszerrel.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok
Mi is megvagyunk,csak kozben etoltottunk egy suru hetveget anyueknal.Olyan jo volt,minden megint el tudtam intezni,bank,vasarlas,kozmetika: )
Alex nagyon jol viselte penteken az oltast,bar szerintem mar tudta hogy mi lesz, mert ahogy hozzaert a sztetoszkop mar sirt,es mindeket karjaba kapott oltast,de par perc alatt megnyugodott es nyult a jutalom matricaert.Egyik karjan viszont meg mindig piros a helye,nem borogattam mert mondtak hogy nem kell,remelem elmulik.Nem volt semmi extra ejszaka,sot csodalkoztam is hogy mind3 ejjel egy szo neljul vegig aludta, es ugy tettuk le hogy meg ebre volt es nezelodott a kisagyban.
Viszont nagyon meg a felkeredzkedes,talan mert rajott hogy a nagyikat lehet konnyen befolyasolni es felveszik egy szora : ))Mindent megert mar es meg is csinalja amit kerunk,olyan jo erzes : ))Csomo jo szitu volt csak nem akarlak mindennel untatni titeket: )

Banyoci
Nem problema egyaltalan,azert irtam: ))Mi megyunk edden is tutira,ugyhogy szolj ha nektek is jo.

Beszti
Hat azert gondolom elobb utobb jon a hisztis korszak,csak a fokozat a kerdes: ))Hat igen nem nagyon igyekeznek a munkaltatok a 4oras lehetoseget megteremteni: (Tenyleg csak egy sajat uzlet a megoldas,csak akkor meg 24 oras lesz a munkaido: )

Mano
En si ugy tervezem hogy 3 evesen (vagy elotte egy kicsivel,ha mar szobatiszta; )megy az oviba es lesz meg fel ev hogy megszokja hogy o ovis es akkor jon a kisteso.MEgsem lesz az az erzese , hogy ezert adtuk be mert jott egy masik baba.
Aex szereti a levest,de surun,bar ezen nem csodalkozom ,mert en is igy eszem: )

Judy
Szuper hogy minden ok volt a homeo dokinal: )
En ha leves van csak azt adok neki alvas elott es utana 2.-at mert egyutt meg sok neki.

Pocok
Szerdan jott a festo bacsi,es Alex meg 12-kor kidolt azert nem mentunk.

Rit
Alex neha hurcolja a cuccait,de nem ragaszkodik nagyon: ) a jatekaihoz is csak kis mertekben,ahogy lathattad a multkor: )

Csics
Hat szegeny Te nem egyszeru a seta 2-vel.Es Peike mar ennyit tud gyalogolni egyedul ,vagy fogaja vegig a kezed?Alex tegnap megmutatta menyit si bir gyalog.,kb 250 m-t ment egyhuzamban ugy fogta apukam kezet: )

Nyuszi
WC-s storty.En si ieszrevettem mar hogy nehany kismama azt hiszi csak O lehet babas ezen a vilagon ugyhogy nyomul ezerrel: )

Mennem kell ,mert lejart a mosogep: (
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok
Javulgatok. Hanna nagyon sokat tanult az utóbbi időben. De nagyon apás lett, már mindig apját hívja ha kell valami. Néha odaszalad hozzám és kapok puszit. Apjának már esti puszit is ad Kép.A legújabb szava "bogyóka" ez már szép hosszú és nagyon szép tisztán mondja, a gabonapelyheire hasznája Kép.
A bölcsiben úgy látszik sokan lesznek, de igazából holnap megyek megbeszélni a részleteket.
Ha bekakil mondja hogy bugyi és csinálja hozzá hogy blááááá, teljes undorral mint az apja. Halálosan jó fej.
Mostanában csak a husit eszi meg. Minden kajából szépen kiválogatja, a szendvicseiről is leszedegeti.

Csics
Megnéztem a fiúkat, nagyon édesekKép

Szülőszoba
Nekem az nem tetszett hogy úgy vezették fel, hogy a kismama aki elvesztette azt akit a legjobban szeretett (az előzetesben ezt mondták), majd kiderült hogy 2 éve, az apját (gondoltam, a férje, gyerek stb). Nem mondom hogy nem szerette az apját stb., de azért egy kicsit eltúlozták az egészet (a szülséhez meg semmi köze nem volt a dolognak)

Rit
Hanna éppen az ellenkezője, folyamatosan vetkőzni próbál. És a szennyesből a mi ruháinkat húzza magára, rendszeresen apja gatyájával a fején jön elő. Persze halálosan büszke magára. A múltkor felszedte a szőnyeg alől a csúszásgátlót és abban vonult fel-alá. Persze megnézte magát a tükörben, és úgy vonult mint egy díva.

Manó
Hanna is kinőtte egy hónap alatt a cipőjét (igaz csak 20-as volt)

Puszi
dec8
dec8

kataa!

Ennek az oltásnak elvileg csak 7-10 nap múlva jönnek ki a tünetei. Bár Emma elég ksi nyűgös mióta megkapta, d ehát ő alapban is az, úgyhogy nem tudom van e köze hozzá. Nekünk így a jövő hét szerdától kb vasárnapig vana kritikus időszak, így nem is merünk hétvégén elutazni pedig hívtak disznótorra. De nem is bánom, mert úgyis akkor csak egész nap munka van én meg ücsöröghetnék Emmával.

Dec8!

Örülök hogy jobban vagy!
Úgy látzsik hozzá kell szoknunk hogy 1-2 hónapra veszünk cipőcskét. Viszont íg ymég jobban meggomdolandó hogy mennyit adunk ki érte. Jó, persze legyen benne harántemelő meg sarok merevítő, de azon belül biztos jobban szét fogok nézni így.
Ma Emma is elég sok szót kimondott, pl "enyém","boríték". Egyre többször érteni egy egy szót a hosszú kalótyáló körmondataibólKép

manó

KépKép
manó

Forti: olvastam a kérdést, és azt hittem, hogy válaszoltam is... Szóval: már októberben leköltöztünk (akkor voltam eltünve). Elég nehezen megy a berendezkedés, de amúgy minden rendbenKép
Jó lehetett mikor Levi lepisilte a mérlegetKépKép

Judy: mi a Mikkamakkában voltunk Zenebölcsiben (lehet hogy nem ez a hivatalos neve a programnak). Ott is körbeültünk, hangszereztünk, énekeltünk, meg a gyerekek "alkatrészeivel" tornáztunk. Jó volt, JUlinak nagyon tetszett. Szerdán van fél 10-töl fél óra, 700 Ft.

zsani
zsani

Csics
Gondoltam hogy már kérdezték a lányok, csak hát én nem voltam, visszaolvasni pedig nem volt sem időm, sem energiám, viszont az oldalamat majd kifúrta a kíváncsiság, hogy miért is lett Peti tesója Imi! Kép Kép Kép

Nyuszi
Ok, tavasszal is talizhatunk, csak beszéljük meg jó előre a talikat.
Nálunk a kertben egyenlőre a port lehet nyírni! Kép Van a ház előtt és a ház mögött is elvileg füves terület (A hátsó rész egész jó, de úgy állapodtunk meg anyósékkal, hogy azt nem nagyon fogjuk használni). Elől pedig még kísérletezni kell, mert elég homokos a talaj és anyós azt mondta hogy emiatt nem marad meg a fű. Értessz hozzá valamennyire? Tényleg így van? Mert akkor tavasszal hiába füvesítek ha nem marad meg, ha rágyaloglunk.

Manó
Én is most vettem Levinek szandit, mert a mamuszba nagyon megizzadt a lába. Egyedül vettem, Levi nem volt velem, gondoltam a 23-as jó lesz mivel most a csizmije 22-es. Erre mikor ráadtam szinte végig érte a lába. 5500,- Ft volt. Kép Kép Talán ha tavaszig jó lesz, utána vehetem neki a következőt!

Zsani
Értem! Sok sikert az új helyen! Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Forti
Látom pont a szakértőhöz fordultál fű-ügyben KépKép De komolyan. Angliában vannak fűmagok minden fűtípusra, és tényleg jó!!! Én pl annó árnyékba való fűmagot vettem, azóta a fák, bokrok alatt is van fű!! KépKép Gondolom homokos variációra is van valami, amennyire ők imádják a füvet KépKép

Kataa
Utólag már én sem aggódnék, mi több mint 2 hete megkaptuk az oltást és semmi de semmi mellékhatása nem volt! KépKép Mi commba kaptuk, állítólag ott még annyi esélye sincs, hogy meglátszon lésőbb, mint karba

Dodesz tegnap kapott a nagyitól egy babát (igen, képzeljétek, anyósomtól!!!- küldte Kép), csak az a baj, hogy szinte le sem teszi a kezéből, ez a hülye baba meg dumál... megőrülök tőle. Ha kiszedem az elemet, akkor + Dodi bőg Kép

rit

rit

anemona7

Hali!

Jól telt a hétvége, sokat voltunk kint a levegőn és mindkét napon, szombaton és vasárnap is kedves gyermekünk majdnem 10-ig hagyott aludni minket. egyszerűen húzta a lóbőrt ő is. Én meg 9kor azt lestem, na mi lesz, mikor ébred, de hallottam, hogy egyenletesen mélyen szuszizik, így mi is lustiztun még 1 órát. Ahhoz képest délután is megaludta a 2 óráját.

Forti
Digimérleg:
Danit már régóta azzal mérjük itthon, ő is szeet ráállni és nézni rajta a számokat. Sokszor elő is hozza a szobából rááll és bekapcsolja.
Szép magas legéyn lesz Leviből! Mi csak 81 cm-ek vagyunk és 11, 74 kg 18 hósan.

Nyuszi
Dani is imád nézegetni, ha nincs rajtam ruha. Huncutul nevet, ő is bökdösi a cicimet Kép Pedig ő már több, mint fél éve nem szopizik. Múltkor apát láttam meg egy szál semmiben és annyira nevetett, mutattuk neki, hogy neked is van olyan ott lent. Kép

A tej miatt ne aggódj!
Dani igaz magyon mohó volt és hatalmas mennyiségeket leszívott, volt, hogy napi 1 liternél többet is. Most kezdem csak érteni, hogy miért, mert most is akkora adagokat befal, hogy még! Kép Kicsi szája van, de belül a pofázmánya hatalmas Kép, oda gyűjti, annak mindig tele kell lennie. Valszeg ezt a páromtól örökölte, ő egy méretes banánt keresztbe betesz a szájába és úgy eszi meg. Egy zsemléből készült szenyó kb. 4 harapás neki Kép Mindezek ellenére egyikőjük sem kövér.

Azt meg már úgyis tudod, hogy szaporítsd fel a tejet és egyéb praktikákat is.

Csics
Tényleg nem lehet könnyű 2 picivel sétálni. Dani már régóta megy egyedül, nem kell a kezét fogni, de persze tuti ellenkező irányba indul, amerre én szeretnék.

Manó
Jó lehet ez a zenebölcsi. Én aTücsökzenére akarom vinni, úgy tudom van egy a Budagyöngye közelében is az Almássy térin kívül. Igaz messze van, de ez az egy van ami szombaton is van, nemcsak hétközben, ami nekem a munka miatt nem jó. Sajnos nem nagyon gondolnak az olyan mamákra, mint én is (pedig vagyunk jó páran), akik csak hétvégén tudnának elmenni ilyen programokra. Sajnos nekünk 7közben megoldhatatlan. Vinném hétvégén is, nem érdekelne, hogy úgy kevesebbet pihennénk, mert Dani nagyon szereti a zenét. Igaz nem kimondottan gyerekzenéket hall otthon, hanem Creedance-t, Rolling, Erth Wind And Fire, Tina Turner, imádja őket, táncol, mikorfonba énekel, gitározik, tapsol. Persze sokat énekelek én is neki, nekem is kihívás, mert sok dalt újra kell tanulnom, vagy teljesen újat megtanulni. Még szerencse, hogy tudok kottát olvasni.

Rit
Örülj neki, hogy csak dumál a baba. A barátnőm kislányáé pedig énekeli az Aqua-tól a Barbie Girl-t, Hupikék törpike hangon...

Nálunk teljes a Buzz Lightyear őrület, hétvégén meg nem tudom mondani hányszor kellett betenni a DVD-t. Közben a tokkal járkál fel-alá, meg megáll vele és ámulattal nézi rajta Buzz-t.

szép napot

gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?