Új privát üzeneted érkezett!

Tatyi! Az én csomagom, még mindig hiányos... :roll: :shock: Pedig nézz a vonalzómra...
Kb. 1,5 hete vettem rá magam, hogy úgy-ahogy összerakjam, azóta mindig teszek hozzá ezt-azt! A 36. hetet szokták meghatározni "pakolós hétben", de amikor jól esik, akkor rakd be a motyót!
A baba méretei nem feltétlenül jelentik a szülés előbbre hozatalát, mondja mindig az én orvsom is....
Nekem a lányomat 2,5 kiló körülinek, 50 cm körülinek várta, és 3350 -nel született és 55 cm-rel. Nemigen lehet pontosan mérni a 26-28. héttől kezdve...

Szóval szerintem rakjad a fészket, szépítgess soha nem lehet tudni alapon!!!

Andi
Kép
handrea75

Sziasztok!

Handi!

Biztosan így van ahogy írod, ezt nem lehet betanulni, egy ismerősöm most szűlt 4-5. gyerkőcnek ikreket és azt mondja tök újnak érezte az egészet...De én azt mondom neki, hogy ez azért van mert ikreket most szül először...:-)
A szülésznő kérdésben én sem voltam túl informált, aztán úgy döntöttem nem fogadok, első gyerek úgysem sokat segít a paráimon, aztán lesz ami lesz. Végül jó, h így lett mert rohamszültem, és ahogy beértünk már szültem is az volt a mázli, hogy pont a Dokim volt az ügyeletes, éjjel volt... A szülésznő aki bent volt nagyon aranyos volt. Amúgy azt hallottam a Jánosos szülésznőkről, hogy mind nagyon aranyos, ezt ott az osztályon beszéltük.
Ha fogadtam volna valószínű nem ért volna be, de a doki se ha épp nincs ott. Úgyhogy hálás vagyok a sorsnak, hogy jól időzített....
Tök izgi, hogy már a 37. hétben jársz, szerintem majd alkalmasint azért bekapcsol a szülési rutinod....:-)))

Írj majd mizu....Meg szülés után is jó lenne olvasni rólatok...:-)

Vanni:

Én a 32. héten pakoltam be, de csak azért, hogy a Papimnak ne kelljen rohangálni dolgok után, mert utál vásárolni... Más segítségem sajna nem volt...
Szóval ha az alap dolgok megvannak akkor, ha van segítség tudnak behozni ezt-azt. A szülésfelkészítőn (csak egyszer voltam) adnak egy listát mit érdemes bevinni. A google-be ha beírod, hogy János Kh. szülésfelkészítő tanfolyam, akkor le lehet tölteni egy infós anyagot is. Ha még fennt van...

Hát mindenkinek további jó babavárást...:-)))szép napokat!!!
Móni

Mamabogár
mamabogár

Handi!

Küldtem egy privit.

Nem tudja valaki, ha július 20-n szültem arra a hónapra jár családi pótlék?

Köszi

Mamabogár
mamabogár

Beszteri!

Szia, mi van veletek? Beni, hogy van?

Üdv. Móni

Mamabogár
mamabogár

Tatyi!
Nekem a kórházas csomagom már kezd formát ölteni, néhány dolog hiányzik még. Nem akarom a végére hagyni, mint a babaholmik beszerzését sem. Szerintem jobb most elintézni, mint aztán hatalmas pocakkal, nagyokat szuszogva járni a boltokat. :-D

Voltatok tegnap szülésfelkészítőn? Mi Apástól odaértünk időben.

Mamabogár!
Sajnos családi pótlék ügyben teljesen laikus vagyok még. :-D

Handrea!
Hűűűű... drukkolok, hogy könnyű szülésed legyen!!! Jelentkezz majd szülés után is élménybeszámolni!!!

Beszteri!
Mi újság??? Hogy vagytok???

Kép
Kép
lbernuska

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2010.12.06 14:19-kor.
szonce82

Sziasztok!

De jó hogy ilyen sokan írtatok...:)
Bernuska!

Nem tudtunk menni a felkészítőre, mert ugye Édesapámat ünnepeltük, bónuszként pedig belázasodott a Férjem... Egyébként nálunk rajtam kívül most mindenki beteg... Járvány van vagy mi?...Láz, torokfájás, nátha...

Én még nem tudom hogy mennek a családipótlék dolgok...
Azt sem tudom, ha táppénzen vagyok hosszú ideig, akkor csak annyi napot fizetnek ki egyszerre, ahány napról le van adtva a táppénzes papírom? Vagy hogy megy ez?

Szonce! Remélem akkor most némiképp megnyugodtál! Örülök, hogy semmi gond nincsen!:)

Kép
tatyi1983

Beszteri!
Örülök, hogy dokibácsi is megnyugtatott, hogy nem vagy rossz anyuka! :-D Baba neme nálunk is jó későn derült ki, apósom már azt hitte, hogy tudjuk, csak nem akarjuk elárulni neki. :-D

Tatyi!
A szülésfelkészítőn különböző légzéstechnikákat magyaráztak el, megnéztük a szülőszobákat videón, meg néhány vajúdást is.

Kép
Kép
lbernuska

l---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2010.12.06 14:20-kor.
szonce82

Sziasztok!

Üdvözlök minden újjonan érkezett kismamát.

Tatyi!
A betegpapiron leadott napok után számolják sajnos a kifizetendő fizetésed. Sajnos hiába vagy huzamosabb ideig táppénzen nem vehetik figyelembe, mert hirtelen bekerülhetsz kórházba és azt már más % kal számolják. A betegállomány 70-75% nem tudom pontosan, a kórházi táppénz 65%. :(

Más:
A családipótlékra már nem emlékszem mikor hogyan kaptuk meg először. :cry:

A kórházi csomaggal kapcsolatban:
A csomagot ajánlatos a 32.hét ben elkésziteni sajnos a koraszülések miatt mondják ezt az időpontot.
A csomagot teljesen készítsétek össze, mert én is úgy jártam, hogy nem volt teljes, és szegény párom rohangált, hogy mit honnan vegyen elő, én meg nem is otthon voltam, hanem a tesómnál amikor elfolyt a magzatviz. :lol:
hverika

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy Dr. Pálmai Bálintról tud-e vki infot adni: hol rendel, kb. mennyiért?
És akik mostanában szültek: tényleg felújították a szülészetet? Milyen lett? Amikor én jártam ott, akkor még 3 ágyas szülőszoba volt.

Köszönöm előre is:
MSE

Kép
Kép
Kép
szonibaba

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2010.12.06 14:20-kor.
szonce82

Szonce!
Köszönöm itt is.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok Lányok!

Köszönöm a hiányolásokat! :lol: Szoktalak ám olvasgatni benneteket, csak mire válaszolnék, elfogy a türelmem... :oops: Ne haragudjatok!

Jól vagyunk, Beni műtétjét már el is felejtettük, bár a heget még mindig kenegetjük neki krémmel, de semmi más nem emlékeztet rá.
Julcsika jól van, sokat mocorog, főleg az esti altatásnál, amikor a bátyja is rákezdi. :lol: Beni ugyanis úgy szokott elaludni, hogy összebújunk, és hosszú ideig tud helyezkedni (ebben sajnos rám ütött...). És akkor kintről érzem az egyiket, bentről a másikat. Julcsika nagyon rá tud hangolódni Benire, remélem, ha kinn lesz a pocakból, akkor is jól meglesznek.

Kórház cucc még nálam sincs összepakolva, Benivel a 36. hét környékén csináltam meg. Eddig két dolgot vettem: eldobható bugyit és DM-es inkontinencia betétet. Szóval még van teendő. :lol:

Móni!
Sajna én sem tudom a családi pótlékot. :cry: Azóta sikerült már kiderítened?
Hogy vagytok?

Berni!
Irigykedek, hogy már ilyen jól állsz. :lol: Mondjuk babaruhából nálunk is minden megvan, de most jutott eszembe, hogy még nincs testvérfellépő, kád, stb. És még mostanság akarunk majd festeni is... :o Szó ami szó, nem vagyunk azok a kapkodós fajták. De remélem, hogy Julcsika is olyan pontos lesz, mint Beni volt, és akkor még majd' két hónapunk van.

Szonce!
Nyugodj meg, nem vagy rossz anyuka! Próbáld meg a füled mellett elengedni a megjegyzéseket! Majd megérzed te is a mocorgást, hidd el! :lol: És később a többi ilyesmire se figyelj oda (emelgeti-e már a fejét, meg tud-e már fordulni, felült-e már, beszél-e már, szobatiszta-e már). Minden gyerek más és más, van, aki korábban kezdi el, van, aki később. :lol: És ettől még egyik sem jobb vagy rosszabb. Lazíts!!!!! :lol:

Tatyi!
Jobban vagytok már?

Andi!
Most látom csak, hogy te már jól előttünk jársz!
:lol: Barbi hogy viseli? Várja a kistesót?

Hverika!
Nálatok Nóri tudja már a hírt? :lol:

beszteri

Szia Eszter!

Örülök, h írtál... Jól vagyunk köszönjük, kicsit nyűgös mostanában. Sokat van a keze a szájában, és nyáladzik. Csak 2 és fél hónapos....nem tudom a foga-e... szóval elvagyunk...
Megjött a családi pótlék, már a tárgyhóra is jár, akárhanyadikán szűl az ember. De július 20-n szültem, és rákövetkező héten intéztük és tegnap jött meg. Na mindegy a lényeg, hogy itt van.... :-)
üdv.
Móni

Mamabogár
mamabogár

Sziasztok!

Én februárban fogok szülni a Jánosban.
Ismeri valaki dr. Balogh Imrét, vagy hallottatok már esetleg róla?
A terhességem kezdete óta járok hozzá, de sok információt nem találtam eddig róla.
Tudnátok szülésznőt javasolni?

Előre is köszönöm,
Reni[/img]
b.reni

Szia Eszter!

A vizeleteredményem megint nem jó, valószinű újabb gyógyszeres kezelésre lesz szükség, részleteket estefelé tudok írni, mert ma megek vissza emiatt az orvoshoz... Nem örülök ennek...
Ráadásul terhességi mérgezésről is beszélt a dokim, dehát sem magasvérnyomásom nincs, sem ödémám...hát nem tudom mire fogunk jutni!
Szorítsatok!
Puszika mindenkinek!
Kati

Kép
tatyi1983

Tatyi szorítok!
szonce82

Kati!
Megy a drukk, majd jelentkezz!

Reni!
Sajnos nem ismerem - pontosabban egyetlen egyszer voltam nála vizsgálaton kb. 4 évvel ezelőtt, de aztán amikor teherbe estem, mégsem őt választottam.

beszteri

Szia Eszter!
Nórika tudja szerintem a kis testvért, de furcsán reagál.

Amikor mondom neki vigyázzon a hasamra, mert ott növekszik a pici baba akkor belém csíp, vagy belém mar. Mint aki tudatosan csinálja. :(
Szerintem féltékeny vagy a dacc korszakát éli nem tudom.
Egyenlőre próbálom megértetni vele, hogy ezt nem szabad. (Sajnos nem sok sikerrel) :cry:
Remélem ha már látszik a hasamon a növekedés akkor megérti, illetve ha már érezni is lehet a baba mozgását.

Erika
hverika

Szia Reni!

Sajna én sem ismerem, csak azt tudom, hogy főorvos...

Üdv. Móni

Mamabogár
mamabogár

Sziasztok.

Reni: Én Balogh dokit csak hallomásból ismerem, a barátnőm jár hozzá és szült is nála. Császárral szült és azt mondta, minden rendben volt. Ő nagyon csípi ezt a dokit.
Ez azonban nem mérvadó, mert tudod, ahány ember annyiféle. Ha neked jó és szimpatikus, akkor bízz benne, mert az kell hozzá és ne számítson más véleménye.

Csak azért mondom, mert nekem pont itt volt ilyen élményem, hogy 2-3 héttel a szülésem előtt kaptam itt egy nagyon negatív véleményt és szülés élményt egy lánytól az én dokimmal. Szerinted milyen érzés volt, de ettől függetlenül bíztam benne és tudatosan mondtam, hogy nem lesz gond stb.... nem volt egy egyszerű szülésem és nem bántam meg, hogy a megérzésemre hallgattam és bíztam az orvosomban.

Rövied.....:-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Röviden.....:-) akart lenni :-)

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Na szóval mivel sem ödéma, sem magas vérnyomás nem jelentkezett nálam, ezért mérgezés kizárva, viszont gyulladás továbbra is van. 10 napig kell Augmentint szednem, meg sok c vitamint és kalciumot... Reméljük minden rendben lesz.... ettől a gyógyszerszedéstől a víz kiver... a baba miatt ugye...dehát ha szükség van rá... A bajom, hogy tünetet még mindig nem érzek...
Mellesleg elkaptam még egy kis náthát is, de azt mondta a doki, jobb mintha allergiám újult volna ki, mert az viszont nem múlt volna el...

Mostanában Milán nagyon erőseket rúg, nektek is súrolja ez a dolog a "fájdalmas" kifejezést?

Kellemes hétvégét mindenkinek!
Kati

Kép
tatyi1983

Kati!

Julcsika is szokott rúgkapálni, bár azért nem annyira erősen. Nekem inkább az kellemetlen, amikor helyezkedik... De legalább érzem, hogy ott van. :lol:
Sajnálom a gyógyszert, de biztos nem adták volna, ha nem látják szükségesnek. Mielőbbi gyógyulást!

Erika!

A sógornőméknél is volt ilyen, és most nagyon szeretik egymást a gyerkőcök. Szerintem sokat szeretgesd Nórikát, biztosan érzi a benned zajló változásokat, és ez megrémíti kicsit. Drukkolok, hogy túllegyetek rajta! :)

beszteri

Breni!
Írtam neked privit!

Tatyi!
Jobbulást neked! Zsófi is szokott olyat rúgni, hogy az már súrolja a fájdalmas határt. :-D De inkább csak befeszít, vagy kinyújtja valamiét, de az csak érdekes érzés és nem fájdalmas.

Beszteri!
Örülök, hogy jelentkeztél és minden ok nálatok! Nálunk a beszerző projekt kicsit leállt, de a napokban be akarom fejezni, főleg a kórházba menős cuccot szeretném végre késznek tudni, akkor már sokkal nyugodtabb lennék. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Berni!

Nekem még mindig csak két dolog van meg a kórházi cuccból: az eldobható bugyi meg az inkontinencia betét... :oops: Meg kéne nézni a hálóingeimet is, hogy van-e elég, de még nem jutottam el oda. A 36. hétig még nem idegesítem magam ezzel. :lol: Annyira nincs még kész a szoba sem, egyelőre "nem jöhet még" Julcsika. :lol:

beszteri

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2010.12.06 14:21-kor.
szonce82

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat mindenkinek!

Tudtok arról valamit, hogy mikor érdemes menni szülésfelkészítőre? Ha jól tudom, minden kedden van és bármikor be lehet kapcsolódni... Nekem azt mondták bőven elég a 32. hét után, csak hát az még olyan messze van és akkora én a bébiholmik beszerzését időzíteném.

Szonce,
lehet, hogy találkozunk. Én 02.16-ra vagyok kiírva :D
És a szoba színénél mi is a sárga és a zöld között próbálunk dönteni :D

Üdv,
Reni
b.reni

Breni!
Én nemrég végeztem a szülésfelkészítővel. Az előadások anyaga megvan korábbról, ha kell, el tudom küldeni. De érdemes elmenni, mert egy csomó hasznos dolgot elmondanak, vetítenek videókat...

Minden kedden délután 5 órától van az előadás, összesen 6 db, tehát az 6 hét.

Én úgy voltam vele, hogy jobb hamarabb túl lenni rajta, akárcsak a a babaholmik, kórházi cuccok beszerzésén, a 9. hónapban szerintem már nem lesz túl sok kedvem mocorogni.

Szonce!
A mi babaszobánk is halvány zöld, csak tapéta. :-D Amikor év elején megvettük a házunkat, meg a tapétákat, még nem is voltam terhes. :-D Állítólag a zöld szín nagyon jó babaszobába, mert megnyugtató. Jól választottunk. :-D

Kép
Kép
lbernuska

.....
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:10-kor.
szonce82

Szonce!

Ment az e-mail. Nem tudom, hogy most melyik előadásnál tartanak, de tök mindegy, hogy mikor csatlakozol.

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok lányok!

Tudna valaki nekem priviben Jánosban segítő szülésznők tarifáit dobni? Még mindig nem tudtam dönteni, hogy mit is szeretnék:))
És csak felkészítőn lehet utánuk érdeklődni? Vagy bemegyek a kórházba, és... kihez fordulhatok ilyen kérdésben?
Köszi a válaszokat! Nagyon várom!
Vége az újabb bogyószedésnek, jövőhéten újabb labor, aztán majd meglátjuk, hogy jobban vagyok-e már...
Szorítsatok!
Puszi mindenkinek
Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok!

lbernuska,
mindenképp el akarok menni, szerintem el is kezdem két hét múlva és megpróbálom apát is elrángatni, csak hogy tudja mire számítson :D
Viszont megköszönném, ha el tudnád küldeni az anyagot (baloghrenata@freemail.hu)

Szonce,
nagyon fiúnak néz ki :D
Nevünk viszont sajnos még nincs és ha így haladunk nem is lesz :D

A sárga miatt meg ne aggódj, mert én nemrég hallottam, hogy a kicsik imádják a sárgát is, egyedül a kékkel van baj, mert azt nem igazán szeretik. Bár szerintem ez is mindenkinél más...

Üdv,
Reni
b.reni

Lányok!

Nem tudtam menni több felkészítőre, lemaradtam a vajúdás- szülésnél, nem tudtam már részt venni a légzéstechnika, stb. témán... Azt szeretném kérdezni, hogy én a szülés közben magamtól is tudni fogom, hogy hogyan kell lélegeznem, meg minden? Meg még azt szeretném kérdezni, hogy ebben a kórházban csak normál szülés van, ugye? Mert Eszter írta, hogy van sarokkád... gondolom abban nem lehet szülés végéig ücsörögni??... Nem mintha ezt szeretném, csak azért kérdezem, ha esetleg azok közül, akik ott voltak a felkészítőn és hallottak valamit, jelentkeznétek? :))

Köszönöm a privit a tarifákkal kapcsolatban! Amit még kérdeznék, hogy kitől lehet érdeklődni, hol, hogy melyik szülésznő vállalna el??

Sziasztok!
Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok Csajok!

Jó hírek!!! Tegnap voltam dokibácsinál és Zsófi befordult. :-D Átlagon felüli méretű a drága, de a szülei is elég nagynövésűek. :-D

Tatyi!
Megy a privi. Én pl. a nőgyógyászomat kértem meg, hogy segítsen keresni valakit. Azt hallottam, hogy a Jánosban minden szülésznő profi, nekem mindegy is, hogy ki lesz, lényeg, hogy velem legyen végig.

A légzéstechnikát magadtól nem fogod tudni, elég sok félét elmondtak a felkészítőn. Viszont vajúdáskor a szülésznő fogja mutatni neked, segítenek ebben. A "segédeszközök" közül mindent lehet használni, a kádat is. Mesélték, hogy volt egy anyuka, akit nem bírtak kikönyörögni a kádból, na ő ott szült meg. :-D De ő azért egyedi eset. Viszont ha kérsz EDÁ-t, akkor már ezzel párhuzamosan nyomják beléd az oxitocint is infúzióban, meg folyamatosan figyelik a babát, lógnak rajtad a kábelek, csövek, így örülsz, ha le bírsz szállni az ágyról, de akkor már kádba nem tudsz beülni. Normál esetben vajúdhatsz ott, de akkkor is bizonyos időközönként ki kell kászálódnod, hogy meg tudjanak vizsgálni.

Reni!
E-mail megy!

Kép
Kép
lbernuska

Köszönöm Bernus a választ!
Tetszik nekem ez a kórház:)
Bár lehet hogy máshol is ilyen pozitív dolgok vannak, de nekem nagyon bejön, hogy nyitottnak tünik a kórház felfogása...:)
Szép napot, és hétvégét mindenkinek!
Férjemmel utazunk Sopronba az anyósomékhoz a hétvégén, minden családtagom aggódik, nehogy baj legyen az úton, bízzunk benne Milán is viselkedik majd:)

Puszika mindenkinek!
Kat

Kép
tatyi1983

Tatyi!
Szívesen a választ! Jó utat Sopronba! Integess be Győrbe a szüleimnek. :-D Út miatt ne aggódj!!! 2 hét múlva még én is hoszú útra készülök, Zalaegerszegre megyünk anyósomhoz. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Tatyi,
nekem van egy doksim, amiben benne vannak a légzéstechnikák, ha érdekel, akkor e-mailben átküldöm. Én ebből készültem fel és ment is jól, mert a szülésznők megdícsértek, hogy jól csinálom. :)

Kép
belfast

Sziasztok!

Ne haragudjatok, nem vidám témával jövök, de szeretnélek Benneteket figyelmeztetni, illetve felhívni a figyelmet egy orvosra, akihez NE MENJETEK.
Augusztus 19-én szültem a János Kórházban, hála Istennek egészséges kislányom született, aki azóta is bearanyozza az életem, az életünk. Kedden lesz nyolc hetes.
Az orvosom Dr. Varga Antal, onkológus főorvos a Jánosban, a Csörsz utcában van a nőgyógyászati magánrendelője és szüléseket is vezet le. Tehát nem a szülészeti osztályon dolgozik, ezért szerencsére nem valószínű, hogy sokatokat érint a figyelmeztetés.
Amiért nem ajánlom őt: a szépen haladó szülésemet (bő két ujjnyira voltam tágulva és öt perces fájásaim voltak, mikor a kórházba érkeztünk) burokrepesztéssel és oxitocin infúzióval meggyorsította (addig is a gép által mért maximális fájásaim voltak), azért hogy minél előbb végezzünk, ugyanis sietett egy műtétre. Brutális volt. A méhlepény megszületését sem győzte kivárni, kipréselte belőlem. Semmi nem indokolta a szülés siettetését.
A 6 hetes kontrollvizsgálaton kiderült, valami nincs rendben, szerinte felfáztam (nyáron? otthon a babával???). Másnap be kellett mennem egészségügyi kaparásra, otthonhagyva a kisbabámat. Reggel 7-re rendelt be, délutánig étlen-szomjan, sírva, mellet fejve várakoztam a műtétre, utolsóként műtött meg. (Gondolom azért, mert délig rendelt az onkológián.) Az altatástól kába voltam, mikor odajött hozzám és tájékoztatott a továbbiakról, három hétig vérezni fogok, pihenjek stb. Egy szóval nem említette mi történt, de annyira magamnál voltam, hogy rákérdezzek: méhlepény maradt bent? A válasz: IGEN. Ezek szerint nem vizsgálták át jól a méhlepényt, meg is halhattam volna, elveszíthettem volna a méhemet! Az ő hibája, a meggyorsított szülés következménye, hogy így jártam. Persze egy szóval nem ismerte el. Azóta rettegek, nehogy még kiderüljön valami.
Nem ijesztegetni akarok, csak figyelmeztetni, vigyázzatok. Ha valaki felesleges beavatkozások nélkül (burokrepesztés, oxitocin, automatikus gátmetszés), természetesen szeretne szülni, nem biztos, hogy a János kórház a legjobb választás, bár a többi orvost nem ismerem. (Azt tudom viszont, hogy a burokrepesztés és a gátmetszés itt protokoll, csinálják, ha kell, ha nem.) Én készültem a szülésre homeopátiával, málnalevélteával, gátmasszázzsal. Gondolom ezért is indult olyan jól, csak hát az orvosom ettől vérszemet kapott.
A szülésznőm is fogadott szülésznő volt, Bencze Tünde, róla sem tudok semmi jót mondani. Annyit csinált, hogy az orvos keze alá dolgozott. És a méhlepény gondolom az ő sara is.
Persze a szülés után jöttek mindketten a borítékért... Mi meg oda is adtuk, amilyen hülyék vagyunk. Pedig már akkor éreztem, hogy ennek nem így kellett volna történnie, csak hát első szülés, nem mertem szólni, örültem, hogy megszületett a kislányom.
Bánom, hogy orvost és szülésznőt választottam, szerintem az ügyeletes doki és szülésznő körültekintőbben járt volna el és főleg, nem sietteték volna a szülést, hisz ők ráértek.

Remélem nem haragszotok, hogy mindezt leírtam.
Szebb, emberibb szülést kívánok Nektek.

Nóri
nori81

szia Nóri,

közös a dokink, de mintha nem is egy és ugyanazon emberről írtál volna.
közhely, de sajnálom, h. így alakult a szülésed.

nekem sok embertelen nődoki után ő volt maga a megváltás.

ja, és én a hat hetes kontrollon adtam borítékot, de majdnem megsértődött.
furcsa, h. pont róla írod ezt, h. jött a borítékért.

remélem azért minden rendben veled.

jó babázást kívánok.

Marcsi

KépKép
alon

...........
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:11-kor.
szonce82

Belfast!
Nekem is átküldenéd a légzéstechnikás leírásod? E-mail címem: lbernuska@freemail.hu. Előre is köszönöm!!!

Szonce!
Nagyon örülök, hogy érzed már Ficánkát!!! Látod nem kellett izgulni, csak egy kicsit későn érő típus a gyerkőc. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Belfast!

Légyszi nekem is küldd el:)

lbernuska
Ha a gyerkőc nem is, az anyja egész biztosan későn érő:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2010.03.04 10:23-kor.
szonce82

Belfast!

Örömmel várom az e-mailt : impetus@freemail.hu
Hátha engem is megdicsérnek:)

Szonce nagyon örülök, hogy mocorog a Ficánkád!:)) Ugye mondtuk, hogy ami késik, az nem múlik...

Puszilok mindenkit!
Kati

Kép
tatyi1983

Szia Sonce!

Látod a türelem ficánkát terem. :lol: :lol:
Örülök, hogy te már érzed a babád ficánkolását. :D

Én még sajna nem érzem, de még korai is lenne,
majd eljön az az idő is egyszer. :)

Szia Nóri!

Sajnálom, hogy kifogtál egy rossz szülést, de ne csügedj,
ez már csak jobb lehet a következő babánál.
Most csak a babádra figyelj, és ha nem bízol már
a dokidban, válasz egy másikat.
(Én ezt tenném, tettem is régebben, más orvosi gondommal). :(

Puszilok mindenkit, jó baba várást. :lol: :lol:
hverika

Halihó.

Látom mindenki szépen növekszik...kitartást mindenkinek!

Nóri: Nagyon sajnálom, hogy ilyen emlék maradt a szülés...nem is tudom, hogy lehet egy orvos ilyen felelőtlen. Ez az eset nagyon elkeserítő szerintem is, de nem gondolom, hogy az egész kórház rossz lenne!!! Nem kell megijeszteni a kórházzal kapcsolatban szerintem senkit.
Részemről a "kötelező protokollal" semmi bajom nincs és a Te esetednek sem ez volt az oka, mint amit írtál, hogy gátmetszés, meg burokrepesztés...hisz ha nem folyik el a magzatvíz akkor evidens módon burkot repesztenek egy bizonyos tágulás után, nincs ebben semmi rossz.
A gátmetszésről meg csak annyit, hogy inkább metszenek, első szülésnél pláne, minthogy repedjen szanaszét...ez mostanság divat tiltakozni minden ellen...nekem ez a véleményem.

lbernuska: csak annyit szeretnék az általad leírtakhoz hozzáfűzni, hogy az EDA mellé nem feltétlen kapsz oxitocint (én sem kaptam). Csak valami cukros infuziót. Oxitocint csak akkor, ha fájásgyengeség áll be az EDA hatására egyébként minek kéne?!

beszteri: Hogy vagytok???...mi még mindig nem alszunk éjjelenként olyan jól! :-(

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Nóri!
Sajnálom a történteket! Elhiszem, hogy megvisel ez a hercehurca, és én is csak azt tudom ajánlani, hogy válassz másik orvost, és meríts a kislányodból erőt! Örülök, hogy ő jól van, remélem, most már veled is minden rendben lesz! További szép babázást neked!

Szilvi!
Kösz jól vagyunk, csak egy csomó mindenbe belekezdtem, azért tűntem el megint: kötök, naptárt csinálok, festünk majd, stb. Cuccom még sehogy, rucik még kimosatlanul állnak a kiságyban, mert nincs meg a szekrény... :lol: Szóval megint nem kapkodjuk el.
Sajnálom az éjszakákat, de hidd el, eljön az idő, amikor már jobb lesz! Addig meg kitartást! :)

Szonce!
Örülök, hogy érzed Ficánka mozgását, látod, kár volt aggódni. Az meg természetes, hogy nem érzed még állandóan, de hidd el, eljön az az idő is, ha elég mozgékony természetű. (Nálunk Beni nnem volt kifejezetten az...) Julcsika a múlt héten annyit ficánkolt, hogy meg sem állt, nem tudom, mikor pihent... :lol:

Belfast!
Átküldenéd nekem is? Az emilcímem itt van a hsz alján. Előre is köszi!

Berni!
Hogy vagytok? Te hogy állsz már az előkészületekkel?

Tatyi!
Milyen volt Sopronban?

Most mennem kell, Beni felébredt.

beszteri

Silverlion!
A szülésfelkészítőn hangzott el így, hogy ha valaki EDÁt kap, akkor az gyengíti a fájásokat, ezért a fájások rendezésére adják az oxytocint. De akkor valószínüleg én értettem félre... :-D Még nem vagyok profi a témában.

Egyetértek veled, hogy mostanában tényleg nagy divat lett a tiltakozás minden ellen, aminek negatív a kicsengése a baba megszületésével és első napjaival kapcsolatban. Én úgy vagyok vele, hogy első babámat várva fogalmam sincs, hogy mi lesz a jó neki, nekem, viszont a szülésznő, orvos, csecsemős azért látott már pár ilyet, muszály megbíznom az ő véleményükben, döntésükben. Aztán a második babánál már lehet én is lázadozni fogok. :-D

Beszteri!
A beszerzés kb. 95%-os. Még fogok kölcsönbe kapni pár dolgot: elektromos sterilizátor, gépi mellszívó. A nagy beszerzések közül a légzésfigyelő+bébiőr hiányzik már csak. Kéne még néhány melegebb rugi, meg bundazsák, de azok ráérnek akár akkor is, ha már megszültem. A kórházi cuccaimat már kimostam, most száradnak, aztán pakolom össze a pakkot. Zsófi ruháit szerintem talán a jövő héten kimosom, elpakolok a szobájában, aztán nyugodt leszek. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Beszteri: Soproni utunk elég hosszúnak volt mondható, illetve csak hosszúnak éreztem, időben nem volt több mint szokott. A hétvége jó volt, még tudtam egy pár dolgot vásárolni Milánnak, találtam 100 dbos kiszerelésű eldobható pelust 3700ftért... a libero gyártja, csak nincs szokásos becsomagolásban, azért olcsóbb (ezt mondta az eladó) Reméljük jó lesz.
Nekünk is halomban állnak a már kimosott babaruhák, egy szekrénykénk volt csak, be kell még szereznünk, mert nekem sincs helyem...

Elkezdtem én is a bőröndömet pakolászni, hát jó sok dolgot írt a János kórház honlapja, nem is biztos, hogy egy bőröndkébe beférek... Nekem is még a mellszívót kell beszereznem...
Én nem vettem légzésfigyelőt, 1 m-re fog tőlem aludni a baba. Remélem nem lesz gond...

Belfast! Mikor küldöd a doksit a légzéstechnikáról? Ha valaki már kapott tőle, az is jó, ha esetleg tovább tudja küldeni. :)

Rájöttem, hogy a férjem jobban izgul, mint én, az előttünk álló dolgoktól... Olyan édes, ahogy aggódik! :)

Lányok ti fogtok/használtok pólyát? Én kaptam kettőt, de a felkészítőn azt mondták, azzal csak le van kötözve a kicsi baba lába...

Puszi mindenkinek!
Kati

Kép
tatyi1983

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?