Új privát üzeneted érkezett!

tök jó lehetett a falunap, Dunakeszin nincs semmi. :-(

tjuca

A falunap tényleg tök jó volt, jól elfáradtunk. Egyébként itt is annyi az éves rendezvény, hogy márciusban disznótoros, májusban gyereknap, augusztusban valami motoros, szeptemberben búcsú és falunap, aztán csókolom. De a gyereknap meg a falunap az mindig tuti! (Az előző oldalon meséltem pár szót...)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella

Helló!

Ma voltunk először bölizni. Hát, kicsit elbújt mögém, de az udvaron elvolt. Mondjuk engem eléggé kiborít ez a lepusztultság, ami van. Tóm, hogy nem az számít, de nyomasztó. Jajj, legjobb, van egy kislány, az a neve, hogy Madonna :roll: (nem vagyok rasszista, de ki ad ilyen nevet...) Az udvar mondjuk jobb mint Mátééké. Csak az keserít el, hogy 4-kor, hogy érek értük majd, távolság se semmi, meg sulim is addig tart, a 3. kerületben....vagy ellógok, vagy kuncsorgok Anyunak...

Viera: Nekünk mindig ilyen a szoba, csak reggel, meg este nem.....Mondjuk nekem abból van elegem, hogy Máté nem akar elpakolni, mindig nyafog. Noi se mondjuk. És hiába mondom, hogy akkor így marad, nem hatásos, tényleg úgy hagynák, hülye anya meg elpakol a végén...

Benianya: Óóó, nekem hányszor vannak ilyen kirohanásaim, szerencsére ha megengedhetem magamnak, és apjuk is itthon van. Átveszi....Nálunk a fürdésnél mindig van műsor, egymásra öntés, sírás, jajjj, szemembe ment, stb...

Gabella: Majd üzenj, ha kész a cucc....Jó az a falunak, látod, kerületnap nincs... :wink:

Mentem, olvasok, írjatok.

KépKép
KépKép
colett77

Sziasztok,

mi is élünk :) .

Ma voltunk Marcival csiribiri tornán, de nem igazán jött be, mert ez is hasonlít a zenés, mondókás foglalkozásra és csak kb. a felétől van olyan, hogy mozgásfejlesztő eszközöket ki lehet próbálni. Amíg ez a rész nem jött el, addig Marci vagy nem csinált semmit, vagy műsírás volt :( . Marcira egyébként egyáltalán nem jellemző a sírás, de ezek a foglalkozások teljesen kiakasztják...

Az egyik csajszival beszéltem, mondta, hogy van olyan, ahol egy csomó érdekes mozgásfejlesztő eszköz ki van rakva és bármelyiket használhatja a gyerkőc. Ez ne irányított foglalkozás, hanem a szülő az, aki foglalkozik a gyerekkel ők csak az eszközöket biztosítják. Ez csak a mozgásra épít, úgyhogy ez az, ami nekünk kell.

Én már korábban is írtam, hogy Marcit mennyire nem érdekli a mondókázás, de ez már túlzás. Gondoltam én csinálom a csajszi után, amit kell, hátha kedvet kap, de megkért Marci, hogy ne csináljam :roll: .
Van még vki, akinek a gyerkőce ennyire mondóka ellenes :shock: :shock: :shock: ???

Úgy döntöttem, hogy nem izgatom magam. Lehet, hogy az én gyerekem lesz az egyedüli, aki úgy megy majd oviba, hogy egyetlen mondókát nem tud/hajlandó elmondani, dehát ez van, kényszeríteni nem fogom, mert annak semmi értelme.
Az egészben az a hülyeség, hogy nem azért nem mondja, mert nem tudja, hiszen most már szép kerek mondatokat mond, rendesen ragoz stb. tehát ha akarná semmibe nem kerülne neki, hogy utánam mondja, de nem akarja.
Na ezt jól kiveséztem, azt hiszem ezzel kapcsolatban én már többet nem tudok írni

Ma olyan ügyi volt Marci, a játszótéren kérdezte, hogy pelus??? Mondom neki, hogy nincs, de tartsa vissza, gyorsan hazamegyünk. Vissza tudná tartani, de az egyik nőci segített, gyorsan levettük a naciját és a bugyiját a pisilt a fűbe. Ezt még soha nem csinálta :P .

Olivér egy kis imádnivaló, továbbra is sokat durmol, éjszaka csak egyszer ébred :P .

Wawel: mindjárt küldök privit és megírom a mobilszámomat :) !!! Remélem még olvasod!

Bocsi, hogy másra most nem reagálok.

Eni
marcy

Sziasztok!

Még megvagyunk! Olvaslak Benneteket, reagálni kevesebbet, mert minden alkalmat kihasználok pihenésre. El tudok fáradni :cry:
A kisasszony nem kapkodja el a dolgokat. Bár tegnap már majdnem úgy éreztem, hogy szülünk. Olyan erős jósló fájásaim voltak és olyan sűrűn, hogy kimerültem. Nekem ez furi, mert ugye Kornélnál nem voltak. Nem várták meg, hamarabb császároztak. Na de átvészeltük, nem volt borzalmas, csak számomra szokatlan.

Juca: nagyon jók a képek. Kinga nagyon ügyes!

Gab: szintén! Mindkét gyermeketek ilyen bátor? Nem féltek a kígyótól?

Marcy: örülök, hogy írtál. Mindig erőt tudok meríteni Belőled. Remélem Barbara is olyan jó alvó lesz, mint Kornél.

Köszönöm a telszámokat! Mindekit értesíteni fogok!

Colett: neked küldtem privit, de még nem válaszoltál! Megkaptad?

Jó éjt: Anita

Kép

Kép
wawel

Wawel!

Igen Kinga bátor, de mindig is az volt, talán túlzottan is. Most is ő volt a legkisebb, úgy sprintelt fel, hogy csak na. Aztán az egyik nagyobbat pont akkor emelte fel a hal szája, mikor kilógott a lába, erre Kinga elkezdett kiabálni, hogy ne sírjál, buli van...Szegény gyerek persze ettől méginkább befordult, hogy egy kis pisis lazán közlekedik még akkor is, mikor a hal becsukja a száját, úgyhogy el kellett vinni onnan.

Mint említettem ez egy céges parti volt, aztán nem is jött oda felvigyázó, aki figyelt volna, hogy csak 10 percet ugráljanak. Aztán jött, és közölte, hogy nem szabad ugrálni, mire Kinga közölte, hogy egész végig ugráltak. :lol: Erre a csaj kiakadt, mire Kofa odament, hogy ez ugrálóvár, nem? Mire a csaj dermedten mondta, hogy apuka ez csúszda. Na mikor meglátta, hogy ráadásul melyiknek az apja, közölte, hogy négy éves kortól... de már késő volt.

Itt volt fa vár is, Pil tudja. Abszolút függőleges kötéllétra. Megnyugodtunk, hogy majd lent fog Kinga rohangálna. Aha. 10 perc múlva fenn volt a csúszdán, délután meg fenn a hídon (a második emeleten :roll: )

Marcy!

Szerintem ne erőltesd. Egyik ismerősöm gyereke meg nem rajzol, de ha igen, nem színeset. Most kezdte az iskolát, erre fafej tanítónő, még pszichológushoz is elküldte, aki megállapította, hogy nincs gond, mert amit, ha kedve van, és alkot, viszont átlagon felüli. Kihagyott egy egész korszakot. Nem lesz belőle festő vagy grafikus és kész.

Kingát sem nagyon kötik le a mondókák, csak ha közben pöröghet. Rohangál, és közben kiabálja a csendes ringatókat. Evvan. Ha befordulna a mellkasomhoz, és ringana, tudnám, hogy nagy zűr van.

Nem mellesleg, hallgasd meg a legtöbb mondókát. Csak ritmusuk van, vagy még az sem, értelmük semmi, vagy legalábbis 150 évvel ezelőtti. Csip-csip, zsup-zsup, hinta-palinta stb. Próbáld ki, hogy verseket mondasz neki, olyanokat, amiknek van ritmusuk, és valami humoruk, vagy értelmük is. Ha meg ez sem, akkor egyéniség a fiad, és rájött, hogy nem akar hülyeségeket mondogatni, énakelni meg pláne. :lol:

tjuca

Helló!

Wawel: Pótoltam! na, majd nehogy akkor is lemaradjak, aztán már itthon lesztek mire írom... :oops:

Marcy: Mi is Csiribiriztünk már 2-szer, Noi is nyafogott a "sátorért", abszolúte nem akar ott ülni, aztán mondokűzni. Ő is inkább mászkálós, többet nem megyünk. Máté meg egyszer egy ilyenről ki is ment, aztán annyi. :roll: Vele egyszer próbáltam. Most már szereti az ilyet, de már nagyobb. Igaz, az zenés volt. Azt meg ő nem szereti. Nem lesz Megasztár, majd Noi! :lol:

Ja, böli: Ma kimentem, mikor kaptak almár kint. Mikor rájött, hogy anya sehun, kiköpte. :o Aztán kicsit sírt, megkapta a cumiját, Sári babáját, és csak ült a gondozónéni mellett. Jó sokat ültem kint, mikor kijött, akkor sírt, hogy nem voltál ott anya.....Na, de megdícsérték, meg én is, hogy elsőre ez nagyon jó. Holnap már alig leszek bent. :roll: Fura érzés, Máténál sokkal könnyebben ment, ő aztán nem sírt az oviban. Csak kérdzete, hogy te hol voltál?

Na, de azért most nem alszik a drága, biztos örül, hogy játszhat....

KépKép
KépKép
colett77

Sziasztok!

Hú nagyon ügyesek ezek a csajok,sztem Ami betojna ahogy becsukódik a bálna szája,és nem is birna a kötélen se felmászni.
Ő még csak sima kis ugrálóvárba való.Kinga nem félős lány az biztos,aza köteles mászókás bigyó le volt zárva még mikor mi voltunk ott,de meg is állapitottam hogy majd jövőre talán jó lesz Aminak,úgyhogy Kinga jól nyomja tényleg.

Wawel:nagyon drukkolunk.Azt mondják egy eleven után jön egy nyugodt és forditva.Na nálunk abszolúte bejött.

Marcy:ne keseredj el a mondókák miatt,sok igazság van abban amit Tjuca ir(bár nekem még bugyután is tetszik sok)minden gyerek más,másban meg Marci lesz profi.
bnőm fia soha nem épitett,nem legózik,nem kockázik,nem kirakózik,semmit nem csinál ami kreativ és manuális.De bújja könyveket,és imádja a vonatokat.Hiába vettek neki ezerféle játékot tojt rájuk.Ettől függetlenül lehet 20 év múlva megy dominót épiteni,ki tudja?

Voltunk ma gyerekorvosnál,holnap EEG,csütörötkön torna,pénteken szemészet(allergiás a szemem) csak hogy ne uncsizzunk.
Sikerült vennem két gatyót amit egy hónapja próbálok megtenni!Na most ennek örülök nagyon,egy gyerek mindig velem volt és úgy nem jött össze,most gyerek nélkül mentem.

KépKép

KépKép
pilchard

Fúú,Colett kitartást a bölcsihez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Beni már imádja, rohan befelé!!!!!!!!!!!!!!!

Viki,Meteor,mi van a bölcsivel?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Preni,milyen volt az éjszaka?

Juca, Gab! Nagyon ügyikés vagányoka csajok!!!Dőltema röhögéstől amikor elképzeltem Kinga dumáját az ugrálós csajjal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Fúú,most én is megnézném Beni mit produkál egy ilyenen, de nálunk május elsejénlesz ilyen,2perc 500 ft.annyi idő alatt mászna fel szerintem.

Olyan jó idő volt ma, 23 fok!!de sajna pont hétvégére jön a ideg,eső.Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Ex,hol vagytok?Bölcsi???????????
Amandi! Mi van veletek? Párilag?

Wawel!elárultad a nevéééééééééééééét!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Várjuk hogy kibújjon!!!!!!!!!!!!!Simán!

Pil4Tarts ki,ird meg az eredményeket. Peti forog már?

benianya
ákosbenianya

Sziasztok!

Igazából nálunk szerencsére ebben is jó a falunap, gyereknap, hogy az ugrálóvárért se kell fizetni. 2 perc után hogy tudnám kirángatni a gyerekeket??? Szóval ugrálhatnak, csúszhatnak végkimerülésig, vagy amíg anyuka meg nem unja. Most pl. nem hagyhattam ugye, hogy csatakosra izzadjon Lackó, így mindig meg volt beszélve, hogy 5 kört mehetsz, aztán kerülünk egyet, majd jövünk vissza.

Mesi egyébként nem olyan bátor, mondjuk a kígyótól nem félt, de az ugrálóvárban inkább csak fetrengett, meg ki-be mászkált, megijedt, ha nagyobb gyerekek ugráltak.

Marcy! Mondókázni nem biztos, hogy fog a gyerek! Az én kis Lackóm rá az élő példa. Nemhogy 2, de 3 évesen is csak tőmondatokban közölte a mondandóját. 3 és fél volt, mikor Mesi megszületett, akkor kezdett normális mondatokat használni. Ezt azért tudom, mert bent voltunk a kórházban, és ahogy telefonáltam apánknak, háttérben hallottam, hogy miket mond, és el voltam ájulva, el se akartam hinni. 3 éves elmúlt, akkor valami halandzsa változatban mondta a "télapó itt van" kezdetű dalt, meg a "Cirmos Cica hajj"-t. Aztán ennyi. Most se egy nagy mondókás, de már sokat tud, csak nem reklámozza.

Mesi meg annyit tud, hogy mindnek az elejét, meg pár szót.

Pl: Hinta-palinta,... katona, ... ugorj katonába, zsupsz!
Siga-biga, gyere ki... tejet... marad.
Boci-boci tarka... tejet...
... nyuszi hopp, nyuszi hopp... elkapott.
Ilyesmi.

De olyanokat tud: anya postán dolgozik, apa Szentesen dolgozik, laktanyába. Apa Kecseméten van isokolába. Meg ilyesmi.

Gabella

gabella

Jó reggelt mindenkinek,

gyors helyzetjelentés: tegnap iszonyat szarul voltam, nátha+allergia+kialvatlanság+stressz-> éjszaka befulladtam, de egész nap vacakul éreztem magam. Úgy volt, hogy Panni Gusztinál alszik, de közbejött neki valami, így lemondta, így én voltam vele egész délután.
Alig vártam már, hogy este legyen és le tudjam tenni aludni. lefeküdt, akkor gyorsan én is fürödtem, Neocitrán és már aludtam is. Szerintem olyan 10 órát sikerült most végre egyben aludnom és most picit jobban is érzem magam.

Bölcsi: háááát tegnap aludt ott először: fél egy körül feküdtek le, ő még fél kettőig csendben dumált magában, aztán elaludt. Ma reggel azért volt egy kis sírás, meg anya gyere be te is...de mondta a bölcsis néni, hogy ez minden gyereknél előbb utóbb kijön.

Gusztiról meg egyebekről majd inkább tanyára.

Most ezer dolgom van, szóval elnézést, hogy nincs erőm reagálni, majd még este próbálok jönni.

meteor

Sziasztok!

Benia:

én már korábban is elárultam a nevét, nem titkolózunk! :lol: Az lesz a meglepi, ha mégis kisfiú lesz! :wink: Ugyanis akkor még nevünk sincs!

Juca:

Kinga nem semmi kiscsaj! Mondjuk Kornél se félős, de nem tudom, hogy ő ment volna-e erre az ugrálós csodára. Igaz tegnap a játszótéren úgy mászott végig egy függő folyosón, mintha a világ legtermészetesebb dolga volna. :)

Anyu mától nyugdíjas! :lol: Szegény rosszul viseli. Ma ő jött Kornélra vigyázni, amíg a kórházba mentem, aztán el is vitte magával Kornélt, aki persze nem tiltakozott. Meg én se, hadd örüljön az unokának az első "szabad" napján.
Én meg teszek-veszek addig!

Anita

Kép

Kép
wawel

Wawel! Fú, végül jól kihúztátok, még a végén te is kiírás után szülsz! :) Nem baj, a lényeg, hogy már biztosan nem lesz pindurka.

Gabella

gabella

Gab:
hát, igen. Bár őszintén szólva titkon reménykedtem benne, hogy valamelyik front hatással lesz kisasszonyra, de nem úgy tűnik. Mindenesetre hétfőig, ha kibírjuk, akkor magzatvíz vizsgálat lesz. A dokim azt mondta, hogy 1 hetet utána még várnak, aztán újra értékelik, hogy sima szülés-e vagy sem.
(A baba méretétől függ majd)

Anita

Kép

Kép
wawel

Sziasztok!

Benianya:muffin sikerült?
Különben nekem névtelen szilikonos muffinformám van,mindenhogy beleragad(nem is használom már)pairral,anélkül,vajjal,olajjal,mindenhogy.Nemrég kaptam egy Tupperes szilikon gyümitortaformát,gyakran használom a zabkorpás pizzámhoz,meg egyéb sütikéimhez ,na azt nem kell semmivel kikenni és sose ragadt bele semmi.Én szeretem a Tupperes cuccokat,nincs sok,mert piszok drága de ami van azt sokat használom.Meg egy bnőmtől mindig azt kapok szüli meg névnapra,ha jobban belegondolok mégis elég sok van emiatt.

Voltunk EEG-n.Ahogy vártuk nem találtak semmit.Azt mondta a nő hogy nagyon érett az agya vagy vmi ilyesmi ,a korához képest.ezt a görbékből látta.Ami nekem nagy elégtétel--hülye szó,de vmi ilyesmi,mert ugye a neurológu elküldött minket értelmi fejlődés vizsgálatra.Nem baj,megyünk oda is.Mit nekünk egy vizsgálat?
Egyébként hat hónaposan megtanult tapsolni,ami állitólag szuperjó.

Ami is keveri most már a sok mondókát,én olyan jókat röhögök rajta.

Védőnőm tegnap beugrott,adott is egy jó öteletet,mert mondtam hogy Amival nem tudom megetetnia flavon kidset(lekvár kivitel),mondta hogy ragasszak vele össze két kekszet.És megette!Hipphipp.Magamtól miért nem jutott eszembe?Anatómia tanárunk mindig azt mondta:fiaim,józan paraszti ész!!NA az nekem nincs .

Mondtam?Mehetek a suliba,a gyógyszertár azt mondta mehetek gyakorlatra hozzájuk.Hipphipp!!

KépKép

KépKép
pilchard

tjuca

Bocs, ha sok leszek mára, de egyedül vagyok. Ez jó is, nem is.

Pil:
nagyon örülök, hogy az EEG nem mutatott semmit, és ilyen ügyes Peti. A gyógyszertári dologhoz pedig hajrá! Nagyon jó, hogy akkor a közelben tudsz maradni! Bízzunk benne, hogy most majd jó kis szerencsehullám indul el nálatok!

Juca:
Nagyon jó a kép! Kornélról is van lovaglós, igaz Ő "csak" pónilovon ült egyedül, és ment egy kört, (bár akkor még nem volt 2 éves se :wink: )
Néha egyébként nem örülök annyira, hogy ilyen merész, és mindent kipróbál, amit a nála nagyobbak. Az elején még a frász jött rám, most már különösebben nem izgulok. Látom azért Kinga mellett sem lehet unatkozni :lol:

Biztos jövök még, úgyhogy írjatok!

Anita

Kép

Kép
wawel

Sziasztok!

Megint el vagyok maradva, mint a borravaló.
Igazság szerint én már fél kilenckor kidőlök legalább három napja. Gyerekek 8-kor fekszenek, én addigra már hulla vagyok.

De meghozta a sok Zoránnal való tanulás, szorgalmizás az eredményét. Megkaptuk az első értékelésünket, szeptember hónapról. Magatartás 4-es, szorgalom 5-ös.
Én nagyon meg vagyok elégedve, főleg azért is, mert nem nyafog, ha szorgalmit kell írni itthon.

Colett:
Ti milyen Csiribiri-re jártok? Tornára vagy zenére.
Mi tornára. Hát eléggé túlélő torna, de nem baj, ha éri ilyen igen is Noémit. Holnap is megyünk éppen.
Ma pedig angolon voltam vele. Belevágtunk, hétfőn és szerdán van.
Rajta van a neten is, Kreatív angol címen meg lehet taláni a Google-ban. Jó, mert ott rajta van az összes angol dalocskaésmondóka, amiket tanulunk, itthon is tudjuk gyakorolni.
Ráadásul (mivel Nonó már folyamtosan beszél és ért mindent, mármint magyarul) kezdem kicsit bekeverni. Tehát itthon is, ha hívom, akkor néha angolul. Ha azt akarom, hogy álljon fel, azt is angolul mondom, ha dicsérem, most azt is angolul. Az állatkáit is angol néven emlegetjük és tudja is. Legjobban a Fülest szereti, mert abban van a szamár és ő azt már nagyon jóltudja.
Nagyon jól jön most, hog Micimackó-rajongó, mert szintemindenállat megtalálható benne, amit mikor nézzük a mesét, közben mondjuk, hogy Rabbit (nyuszi), Danky (Szamár), Teddy Beer (maci). Ezeket még nekem is gyakorolnom kell, de a kiejtés szerencsére jó. Nonó is szépen utánozza.
Zorán meg a suliban tanulja az angolt, most kivi vagyok, melyik gyerkőc halad majd jobban.
Hát szerintem Nonónak nagyon bejön ez a fajta foglalkozás.

No, gyorsan ennyit magunkról, majd még visszaolvasok, mega tanyára is benézek, nem ígérem, hogy írok még, mert ilyenkor már csukódik a szemem.....

Sziasztok!

Erika

Kép
viera

Sziasztok!

Végre eljutottam ide is. Bár hulla vagyok, mert éjjel dolgoztam. Reggel maradnom kellett értekezleten, aztán számonkérés. 11-re értem haza s csak 2 órácskára dőltem le. Szar ez a műszakosdi, plusz nagy csalódás a meló, de erről majd a tanyán írok, ha sikerül erőt gyüjtenem. Plusz állandóan tanulnom kell.

Peti a múlt heti táppénz után megint bölcsibe jár, de ismét nagyon sírós. Szerintem megviseli, hogy keveset találkozunk. Tegnap pl. reggel voltunk együtt, amikor vittem a bölcsibe, aztán elhoztam 4-kor, és anyukám elvitte fél 6-kor, hogy tudjak készülni a munkába. Egész nap kb. 2 és fél órát voltunk együtt. :cry:

Rita!
Jobbulást neked. Én mostmár egy hónapja, két antibio kúra után is taknyolok, köhögök!

Pil!
Öülök, hogy Petikével minden rendben!

Anita!
Kitartást neked! Nemsokára babázhatsz!

Juca!
Kinga nagyon vagány bátor csajszi! Peti pl. imádja a mozdonyokat, de ha közel megyünk egy mozdonyhoz, pl a fűtőházban vagy átmászunk a síneken az állomáson, akkor rögtön mondja, hogy Peti fél, nem száll be! A mozdony nevét profin vágja (nagypapa érdeme): pl. M61-es szergej, aztán van csögő, púpos, szili, gigant stb.

Reni
Kép
prenata

Sziasztok csajok,

Reni: jó lehet túllenni a vizsgán, gondolom nyomasztott eléggé.
Elég nagy váltás, hogy most ennyire keveset találkozol Petivel, nem irigyellek, nagyon nehéz lehet :cry: .
A tanyára majd akkor írd meg a tapasztalataidat a munkával kapcsolatban és hogy pontosan mit is kell csinálnod, ok? Engem érdekel.

Viera: látom ti sem unatkoztok. Most én is teljesen fel vagyok dobódva, mert ma ugyan potyára mentünk Marcival a mozgásfejlesztőre, mert ma éppen elmaradt, de mivel érdekes bulit ígértem Marcinak, ezért nem volt szívem hazavinni.
Elmentünk a Huncutka Játszóházba, hát csajok nagyon bejött Marcinak is és nekem is.
Éppen a napokban beszélgettünk Istivel arról, hogy néha 1-1 órára otthagyjuk Marcit, de úgy, hogy szemmel tartjuk, mert hogy ilyen Plaza félékben nem mernénk otthagyni csak úgy.
Hát ez a hely olyan, ami bölcsödeként is működik, de 1-2 órára is ott lehet hagyni a gyerkőcöt.
Több nagy szoba, egy csomó játék, vidám képek a falon, 5-6 gyerek és 1 felügyelő, szól a zene. Nagyon tetszik. A telefonommal készítettem képeket, teszek fel párat, ahol látszik a környezet.
Az a lényeg, hogy szerintem most néhányszor még ottmaradok Marcival, de ha nagyon belejövünk, akkor ott is hagyom egy kicsit. Kiváncsi leszek a fejleményekre.
Apukám addig sétáltatta Olivért, nagyon meg volt elégedve, hogy mekkorát durmol és hogy még sikerült úgy a kiságyba beletennie, hogy akkor sem ébredt fel. Nagy sikerélmény neki :) !!!

A mozgásfejlesztő lesz hétfőn is, úgyhogy most oda megyünk, ha minden igaz hétfőn és kihagyom a csiribiri tornát, de azért még próbálkozunk azzal is.

Viera: nálunk a csiribiri olyan, hogy az elején mondókázás, énekelés van, aztán elővesznek néhány készségfejlesztő eszközt, amiket a gyerekek kipróbálhatnak.
Összességében én mást vártam, de ez van.
Ha összejön hétfőn a mozgásfejlesztő, akkor majd arról is beszámolok, talán néhány fényképet is sikerül csinálni.

Most jönnek a képek, bocsi, ha egy kicsit sok, de tényleg nagyon szupi volt :) :

Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép

Eni
marcy

Sziasztok,

Egy kérdésem lenne:

Magyarországon mumpsz vakcina Jerly Lynn törzsből van? Vagy más?

Ha valaki tudna segíteni, nagyon hálás lennék.

Puszi
Vendég

Sziasztok

Ez a hét nagyon zsufi és fárazstó,úgyhogy kicsit lemaradtam.

Próbálok reagálni.Elolvastam már nagyjából,de külön kell,mert így nem marad meg! :roll: Szita az agyam!!

A képek nagyon jók mindenkinél!!! :lol:

Pil
Örülök,h Petinek jólsikerült a vizsgálat :lol:

Wawel???

Na még olvasok.

Ja!
kedden megyek a műtétre
:roll:
Vendég

Csajok!

Nektek müködik a tanya? Nekem 2 napja be sem jön!

Anita!

Mizújs?

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!

Megvagyunk, jól vagyunk csak beindult a suli és sok időm, energiám elveszi, mert hétről-hétre készülnünk kell. Jövő héten kiderül, hogy mi a helyzet tejérzékenység téren. Már nagyon várom.

Reni: Nekem sem jön ma be. Mármint a tanya.

Pil: Örülök, hogy minden rendben Petikével. :) Másrészt engem nagyon bosszantana, hogy nem tudják mi a baja, vagy hogy egyátalán van-e valami baja. Lehet, hogy tök egészséges miközben a létező összes vizsgálatra elküldik. :evil: Gratula a sulihoz!

Juca, Gab: Nagyon jók a képek! Bátrak a csajok nagyon. Zoló még nem próbálta az ilyesmit, mert itt tele van nagyokkal és féltem tőlük. Bár lehet hogy nem kéne…

Marcy: Nagyon szuper helyet találtatok! Látom Marci mindent kipróbált. :P

Alziza: Drukk keddre.

Mondókázás: Egyre jobban érdekli a dolog Zolót. Néha kéri, hogy énekeljek neki, de azt is megmondja mit. Ő versben mondja el a dalok szövegét is. Nem pontosan, nem végig, kb úgy mint Gab Mesije. De tudja, ismer egy csomót, olyat is amit én nem szoktam mondani. Ha rákérdezek részekre válaszol. Pl a megy a gőzősnél ki ül elől? És mondja , hogy a masiniszta.

Na megyek hasznossá teszem magam, ugyanis kint vagyunk a szüleimnél és hurkát töltünk. Már fő a leves, és készül a töltött tyúk is. Imádom!!! :P

nancsa

Lányok! Most voltam ott:engem likvidált! Bejött,de nem veszi be a jelszavam, azt irja ki nincs ilyen nevű felhasz :cry: náló!!!
Olvaslak benneteket!
Eni, csúcs az a hely,nagyon nagyott nőtt a fiad!!!
Van már új kisbabánk?Megjött a front!!!!!!!!!!!!!!
Itt zuhog, a fiúk extra nyűgösek.
El vagyok havazva én is,igy ritkábban jövök,de folyamatpsan názlek benneteket,mumsz oltásról nem tudok semmit sajna.
Szép hétvégét!

benianya
ákosbenianya

Reni: nekem tegnap is és ma is működött.

Eni
marcy

Nekem bejön és írtam is. Várom a válaszaitokat!

Kmmamy, sajnos nem tudok válaszolni a kérdésedre. :(
Vendég

Nekem is működik, bár csak részben. Csak a gyors hozzászólás, a formázható változat nem üzemel. Azért írtam!

Gabella

gabella

Kmammy, IGEN.
http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/t ... cina/12078

Legalábbis Peti ezt a Priorix szurit kapta 15 hósan.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

gyors helyzetjelentés. Még egyben vagyunk. Frontra nem érzékeny! :D
Várjuk, hogy jöjjön, de nem sieti el, majd jelentkezem.

ANita

Kép

Kép
wawel

Sziasztok,

Exdeus: Nagyon szépen köszönöm!!! Csak most suliban oltanak 6.-osoknak, és a szülőknek kell tájékoztatni az oltásról. Nálunk volt probléma MMR oltásról régebben, emiatt nem kötelező jelenleg mumpsz oltása. Emiatt picit óvatosabban kellene tájékoztatni a szülőknek, hogy itteni oltásról semmiképpen nem kell félni. Sajnos még nem kaptunk a védőnőtől választ, ezért örülök, hogy most kiderült, holnapra terveztünk kiosztani a tájékoztatót és nyilatkozatot.

Bölcsőde: Héten aludtak a teraszon, én ennek örültem, de a férjem nem örült. Szerinte emiatt ismét folyik az orra. Nálatok is alszanak még kint?

Puszi Nektek, Jó Hétvégét!
Vendég

kmammy: nálunk azt mondták a bölcsiben, hogy egész évben kint altatják őket a teraszon, mondjuk -10 fok alatt már nem... De bárki kérheti, hogy az ő gyerekét bent altassák, és akkor bent altatják. Állítólag nagyon jó meleg hálózsákok vannak kintre, amiben tuti nem fáznak.
hello

Fúú,dejóóó!nálunk sohasem alszanak kint!!!!!!!!!!!!!!
Sőt kaki időben ki sem mennek egész nap,és sajna délután is bentre megyek érte,pedig az oviban kintre mentünk!az olyan jóóóó volt!!!!!!!!!!!!!!!!!Irigyellek benneteket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Kint aludni olyan jóóóóóóóóóóóóóóóó!

benianya
ákosbenianya

Kmammy, nálunk soha nem alszanak kint. Nem tudom melyik a jobb megoldás. Nálatok ki marad otthon, ha Kevin beteg?
Vendég

Ha valakit érdekel 4 darab vadiúj téli komplett, összeszerelt kerék, 13 colos Suzuki Swifthez, akkor írjon privit!
Vendég

De jó ez a teraszon altatás! Mondjuk nekem picit fura. Viszont ha belegondolok, amíg babakocsisak voltak a gyerekek, többször aludtak kint, bár leginkább azért, mert útközben elaludtak, aztán már hagytam aludni odakint. (Vagyis Lackóval ez ritkábban ment, mert akkor még panelban laktunk...) De ahogy a mindennapos babakocsizás, ez a kint altatás is elmaradt...

Gabella

gabella

Most hogy mondod Gab, tényleg. Én is állandóan kint altattam a gyerekeimet a babakocsiban az erkélyen, akármilyen hideg volt, ha esett, ha fújt. És mindig tök jót aludtak, legalább 1-2 órát. Betegek meg szinte soha nem voltak! Nem úgy mint most, hogy elkezdtek közösségbe járni... :?
hello

A kint altatás kapcsán irt nem voltak betegek témáról jut eszembe.
Meg kellmondjam kicsit csalódott vagyok.Úgy érzem felkészitettem Benit a bölcsire,erre az első itthoni egy hetes betegség óta folyamatosan köhög és folyik az orra. Jó,jó nem annyira beteg hogy lázas legyen és antibiotikumot kapjon, de nem egészséges, mindig van valami.Normális ez? És ha igen meddig???????
Kapja magas dózisban a c vitamint,megy heti váltásban az echinachia bogyó, gyógyteák,lésmégis.
Szivom az orrát,zöldes, fújomabioparoxot,ma a zsem is csipáslett,gyorsan cseppentettem ciloxant,nahogy begyulladjon.De nem annyira beteg,hogy itthon tartsam.Vagyis anyuci azt mondja tartsam itthon,de a bölcsiben meg azt mondják, vigyem, mert télen minden gyereknek folyik az orra.-ez nem gáz. Na, most legyek okos.
Viszont 20-án műtik a heréit,lehet hogy előtte héten nem viszem, nehogy bekapjon valamit, hisz folyamatosan mennek az új beszokók, ki tudja mit visznek be.Régi bölcsisek, meddig voltak taknyosak a gyerekek beszokástól?
Normális ez, hogy folyik az orruk és köhécselnek?
Végülis ha belegondolok, én is fújom napi 2x, télen, lehet hogy ez természetes védekezése a szervezetnek?

benianya
ákosbenianya

Hogy meddig normális, azt nem tudom. Tavaly Milánnak szinte egész évben folyt az orra, pedig kapta az aloe gélt, c vitamint stb. Egyébként ma én is cseppentettem a szemébe, sűrű orrváladék stb. Nekem az a tapasztalatom, hogy az én gyerekem a bölcsiben még soha nem gyógyult meg. Igaz, ha itthon maradtam vele és újból bevittem se sokáig bírta egyhuzamban. Gondolom az évek alatt ez majd mindíg szépen csökkenni fog. Én reménykedem, hogy idén azért kevesebbet lesz beteg. Tavaly pl. egyszerűen nem tudták neki a téli időszakban az oltást beadni, mert sose volt totál jól. Egyébként a mi dokink orrfolyással is itthon tartaná, illetve tartja is, ha elviszem, nem szokta javasolni olyankor a közösséget. :roll: De próbálkozni kell, mert van, aki jobban bírja, van aki kevésbé a közösségi vírusokat, bacikat.
Vendég

Sziasztok!

Benia:
Én sem vinném bölibe Benit, illetve a mi dokink sem engedné még egy kis orrfolyással sem a gyereket közösségbe. Egyrészt visszaesik, másrészt pedig még jobban felülfertőződik és akkor már jönnek a szövődmények.....

Noémi és Zorán is imádtak a babakocsiban aludni. Télen is. Volt, hogy 3 órákat is lehúztak kint. Tényleg nagyon jó, főleg ha szélvédett helyen vannak és nem árt, ha a pofijuk jó zsíros krémmel be van kenve.

Rólunk:
Zorán új szobája kész, majd teszek fel képet, de úgy tűnik, hogy az egyik polcos szekrénye (amiből egyébként kettőt vettünk) ki lesz cserélve egy másfajtára, ami keskenyebb, mert nagyon szűk lett így a hely. Abból a másfajtából is van már egy a szobájában, de praktikusabb is, mert alul négy fiókos, felül pedig asszem három nyitott polca van még.
De már így is gyönyörűűűűűűű, nagyfiús szoba!

Noémi pedig megkapta Zorán összes régi fenyőbútorát. Szóval nincs már pelenkázónk, kiságyunk, babaszekrényünk, helyette van nagylányos bútor, nagyágyal és első naptól kezdve gyönyörűen alszik benne. Bár mikor a pakolásnál meglátta a kiságyát az udvaron kikerekedett a szeme. :shock: De nem keresi.

Holnaptól pedig vár rám a 14 db zsák kipakolása, ugyanis még a gyerekek ruhái is zsákokban vannak.
Az mondjuk lassítja a dolgomat, hogy egy héten háromszor 10-re megyünk foglalkozásra Nonóval, így megszakad a napom. Amíg ő alszik délután, addig tudok pakolni, az ő szobáját viszont nem.Azt meg úgy nem lehet, ha ő is ott van. A múltkor láttátok a képeket, biztos "besegítene"....

Ja, tegnap írtam a Tanyára,nem is keveset, de amikor elküldtem, akkor ledobott onnan. Pedig ezt is csak a gyors hozzászólásban tudtam elküldeni. Nemtom elment-e egyáltalán. Mingyá megnézem.

Jó éjszakát, holnaptól pedig kellemes hetet mindenkinek!!!!!!

Erika

Kép
viera

Sziasztok!

Képzeljétek, még mindig nem tudok belépni a tanyára! :evil:

Amúgy minden ok! Éjjel dolgoztam. Délelőtt sikerült pihenem 2-3 órát, aztán 2 tepsi pizzát csináltam, plussz somlóit. Vendégek voltak, Peti délután nem aludt, ezerrel pörgött. Hulla vagyok!!!!!!

Kinti alvás: nálunk sincs, de én nem bánom. Én is előszeretettel altattam kint Petit az erkélyen az első hörghurutig, aztán soha többet!

Nálunk én vagyok beteg már közel egy hónapja, de úgy érzem, hogy amig kint dolgozok, addig nem is fogok tudni meggyógyulni!

Jó éjt!

Reni
Kép
prenata

Gabi! Küldtem privit!

KépKép
KépKép
mézgombi

Sziasztok,

betegség téma: lekopogom, de az első heti orrfolyástól eltekintve Pancsi jól van, igaz akkor pénteken már nem is vittem. Úgy tűnik kellett egy nap pihenés úgy látszik..

Mondókázás: Panni is folyamatosan mondókázik. Most meg meséket is mond: az Iciri picirit már tudja, meg az Öreg néne őzikéjének az elejét is.
Olyan édes, ahogy mondja:)
Viszont megvolt az első nagy bölcsi ellenes hiszti is: ma reggel fél órán át üvöltött, hogy nem akar menni és ő inkább itthon játszik. Játszottunk is, aztán jött Guszti és akkor együttes erővel rábeszéltük, hogy most megyünk bölizni, addig minden oké is volt, de a csoportba bemenésnél megint ordítás. Be akartam vele menni egy picit, de a gondozónő kitessékelt, hogy majd ők megoldják:(
Mondjuk délután már jól érezte magát, meg mesélt és mondta, hogy megy holnap is....hát kiváncsi leszek.
Na megyek alunni mert hulla vagyok.

meteor

Kép

Na mi már jószerével csak fényképezünk. Látható, hogy Katát senki nem fogja, Kinga korrektül öntözgeti, sőt még a szemét is megmossa a kis büdinek, aki rajong a közös fürdésért. Lassan kezdek átmenni "szőranyába" hihi. Na jó azért a dolgok oroszlán(y)részét én viszem. :-)

tjuca

Petyka hány,megy a hasa.Ezért nem irok,majd jövök.puszi

KépKép

KépKép
pilchard

Sziasztok!

Felhívtam a kórházat: NEM TEJÉRZÉKENY Zoló!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Minden eredménye megfelelő lett. Decemberben megyünk kontrollra és már csak a súlygyarapodását fogják nézni. Hatalmas kő esett le a szívemről! :P :lol: :P

Bölcsöde: Zoló is elég sokat volt beteg az elején, ami elhúzódott egészen januárig. Az volt az első végigjárt hónap. Szóval Benianya ne izgulj ez teljesen normális. :? Meg kell szokniuk az ottani bacikat. Nálunk nincs teraszon alvás, de nem is bánom. Félteném.

Viera: Várjuk a képeket a szobákról!

Juca: Szenzációs ez a kép! Irtó aranyosak a csajok! :P

Pil: Jobbulást Petinek.

Reni: Kicsit késve, de NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK! :P
Kép

nancsa

Sziasztok,

olvaslak benneteket, csak írni nem volt időm az utóbbi pár napban.

Pénteken még szerencse, hogy Isti itthon volt, mert Marci nem érezte jól magát, ezért átvittük a dokihoz.
Középfülgyulladást állapított meg.
Szombaton este észrevettük, hogy néhány pötty van a testén, de még nem aggódtunk. Hajnalban átbotorkált a szobánkba és égett az egész teste. Megmértük a lázát, 40 fok volt.
Gyorsan beborítottuk a testét hideg vizes lepedővel, germicidet adtam neki és vártunk. Kb. 1 óra múlva 1 fokot csökkent a hőmérséklete, de azért ott maradt közöttünk.
Reggelre egyáltalán nem volt lázas, viszont egy csomó pötty jelent meg a testén.
Az extra csak az volt a dologban, hogy pont vasárnap volt a kis Olivér keresztelője. Jöttek anyósék, Isti hugáék stb. már le volt beszélve az étterem. Közben hívtuk a dokit, aki azt mondta, hogy dél és fél 1 között vigyük el hozzá.
A keresztelől fél 12-kor volt, utána rohantunk Marcival a dokihoz, aki megállapította, hogy bárányhimlő...
Szóval nem volt eseménytelen a hétvége, de most már jobban van. Most már csak a pöttyöknek kell leszáradni, remélem nem marad meg egyiknek sem a helye...

A keresztelő egyébként jól sikerült, Olivér nagyon édes volt, egy hangja sem volt, sőt az étteremben is végig szundizott, pedig 1-szer szopiznia kellett volna. Így 4 és fél óra után evett egy nagyot :) .

Hát ennyit rólunk.

Pil: mi lehet Petikével, csak nem rota vírus??? Az jár hányással és hasmenéssel, nem? Bár akármilyen más vírus is lehet, remélem nem vmi durva fajta!!!

Nancsa: tök jó, hogy Zoló nem tejérzékeny, most már tényleg csak azt kellene tudni, hogy miért nem fejlődik egy kicsit jobban, bár nem tudom, hogy te és a férjed hány centik vagytok??? Szerintem ez is számít, hogy nyilván nem túl magas embereknek a gyereke is kisebb lesz és akkor nem kell az átlaghoz hasonlítani.

Juca: nagyon tetszik a kép, tök jó, hogy együtt fürdenek. Nálunk ez még csak külön kádban megy, de egyszerre :wink: !
Ebből következik, hogy én fürdetem Olivért, pedig eddig ugye a fürdetés Isti "feladata" volt, de 2 gyereknél most még nem működik. Majd ha kicsit nagyobb lesz Olivér.
Nekem azért furcsa, mert szerintem az egy kezemen meg tudom számolni, hogy pl. amíg a kiskádban fürdött Marci én hányszor fürdettem. Háááát nem sokszor.

Kata olyan édes, látom még neki is ökölben van a keze. Alig bírom megmosni Olivérnek, mert annyira szorítja mindig.

Wawel: még mindig semmi??? Ezek az utolsó napok a legrosszabbak.

Tanyát is olvastam, érdekes témák mennek :wink: .
Majd én is írok.

Eni
marcy

Sziasztok,

olvaslak benneteket, csak írni nem volt időm az utóbbi pár napban.

Pénteken még szerencse, hogy Isti itthon volt, mert Marci nem érezte jól magát, ezért átvittük a dokihoz.
Középfülgyulladást állapított meg.
Szombaton este észrevettük, hogy néhány pötty van a testén, de még nem aggódtunk. Hajnalban átbotorkált a szobánkba és égett az egész teste. Megmértük a lázát, 40 fok volt.
Gyorsan beborítottuk a testét hideg vizes lepedővel, germicidet adtam neki és vártunk. Kb. 1 óra múlva 1 fokot csökkent a hőmérséklete, de azért ott maradt közöttünk.
Reggelre egyáltalán nem volt lázas, viszont egy csomó pötty jelent meg a testén.
Az extra csak az volt a dologban, hogy pont vasárnap volt a kis Olivér keresztelője. Jöttek anyósék, Isti hugáék stb. már le volt beszélve az étterem. Közben hívtuk a dokit, aki azt mondta, hogy dél és fél 1 között vigyük el hozzá.
A keresztelől fél 12-kor volt, utána rohantunk Marcival a dokihoz, aki megállapította, hogy bárányhimlő...
Szóval nem volt eseménytelen a hétvége, de most már jobban van. Most már csak a pöttyöknek kell leszáradni, remélem nem marad meg egyiknek sem a helye...

A keresztelő egyébként jól sikerült, Olivér nagyon édes volt, egy hangja sem volt, sőt az étteremben is végig szundizott, pedig 1-szer szopiznia kellett volna. Így 4 és fél óra után evett egy nagyot :) .

Hát ennyit rólunk.

Pil: mi lehet Petikével, csak nem rota vírus??? Az jár hányással és hasmenéssel, nem? Bár akármilyen más vírus is lehet, remélem nem vmi durva fajta!!!

Nancsa: tök jó, hogy Zoló nem tejérzékeny, most már tényleg csak azt kellene tudni, hogy miért nem fejlődik egy kicsit jobban, bár nem tudom, hogy te és a férjed hány centik vagytok??? Szerintem ez is számít, hogy nyilván nem túl magas embereknek a gyereke is kisebb lesz és akkor nem kell az átlaghoz hasonlítani.

Juca: nagyon tetszik a kép, tök jó, hogy együtt fürdenek. Nálunk ez még csak külön kádban megy, de egyszerre :wink: !
Ebből következik, hogy én fürdetem Olivért, pedig eddig ugye a fürdetés Isti "feladata" volt, de 2 gyereknél most még nem működik. Majd ha kicsit nagyobb lesz Olivér.
Nekem azért furcsa, mert szerintem az egy kezemen meg tudom számolni, hogy pl. amíg a kiskádban fürdött Marci én hányszor fürdettem. Háááát nem sokszor.

Kata olyan édes, látom még neki is ökölben van a keze. Alig bírom megmosni Olivérnek, mert annyira szorítja mindig.

Wawel: még mindig semmi??? Ezek az utolsó napok a legrosszabbak.

Tanyát is olvastam, érdekes témák mennek :wink: .
Majd én is írok.

Eni
marcy

Jött egy sms:

Sziasztok! Megszülettem. 2008. 10.07.-én, 22 05-kor. 3200 Gr, 51 cm vagyok. Jól vagyunk. Anita és Barbara

Grattttt!!!!!!

KépKép
KépKép
colett77

Isten hozott Barbara, sok boldogságot és jó egészséget kívánunk Neked és az egész családnak!

KépKép
KépKép
mézgombi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?