Sziasztok!
Csatlakozom Erikához: Huhhhhh!
Meg elismerésem is szeretném kifejezni a fiúknak, ezt a fajta krémfelhasználási módót szabadalmaztatni kellene!
De egyben jobbulást is kívánok Rikinek!
Vadvirág!
Az ikrek nálunk is július közepén születtek, és mi is azt vittük, amit Zizi leírt, és annyi elég is volt. A levegőzést meg eleinte úgy oldottuk meg, hogy mózeskosárban kitettük őket az erkélyre, egy napernyővel beárnyékolva. Jókat tudtak ott aludni. De a babakocsiban még jobbakat, amikor már elmentünk sétálni.
A jótanácsokat sajnos kéretlenül osztogatják, nem tudsz tenni ellene semmit. Max bólogatsz rá, aztán úgy teszed a dolgod, ahogy szerinted a legjobb! Bízzál magadban és a babákban!
Dóri!
Eleinte nekünk is csak egy kiságyunk volt, abban aludtak mindketten. De egy idő után, ahogy nőttek - Éváékhoz hasonlóan - felkeltették egymást, akkor beszereztünk még egy ágyat, és külön tettük őket. Nálunk egy falon van a két ágy, de nem ér össze, elég messze vannak egymástól. Az egyik ágynak tömör a vége, így nem látják egymást, ha lefekszenek, de hallják a másikat. Meg néha jól el is játszanak alvás helyett, bújocskáznak. De ők már 2 és fél évesek.
Szoptatni már a kórházban egyszerre szoptattam őket, és elég gyakran, mert Bence sírós volt, és olyankor Marci is kapott enni. Éjszaka is felkeltettem Marcit, ha Bence felébredt. Így aztán a tej elég volt nekik, fél éves korukig csak anyatejet kaptak, és utána még 15 hónapos korukig szoptak.
Zizi!
Nálunk a kórházban el is kezdték tápszerezni a fiúkat, anélkül, hogy engem megkérdeztek volna, mondván ikreknél ez a szokás.
Pedig a harmadik napon Marci már 70 g-ot szopott! Csak véletlenül derült ki, amikor egyik este nagyon fáradt voltam. Kértem, hogy mindenképp ébresszenek, ha valamelyik felsír. Azt mondták, aludjak nyugodtan, majd adnak nekik MEGINT tápszert!? Ezen nagyon kiakadtam, mert ráadásul tejalapú tápszert adtak, amit az allergiára való hajlamuk miatt nem kaphattak volna. (Nekem a terhesség felétől tejmentes diétát kellett tartanom!) De aztán minden jóra fordult!
Nálatok vannak külön programok Andrissal? Ő csak 4 hónappal idősebb Gergőnél. Hogy oldod meg? Vigyáznak a nagyik addig a többiekre?
Vikics!
Kösz, jó ötlet a segítségkérés, majd kipróbálom.
Tudom, hogy több olyan programra volna szüksége Gergőnek, ahol csak kettesben vagyunk, de hova tegyem addig a kicsiket? Anyósom szívesen elviszi Gergőt, de nem tudom, hogy ez jó megoldás-e. Meg elég rendszertelen. Lehet, hogy péntekenként el fogom hozni ebéd után az oviból, és elmegyünk valahova kettesben.
Aztán majd ki kell jelölnöm egy napot Bencének és Marcinak is.
Gabi