Új privát üzeneted érkezett!

Képzeljétek, amit a fiúknak hozott a Jézuska akkumlátoros motort már tönkre is ment, tegnap visszavittük , megjavították, ma már megint nem működik! Olyan mérges vagyok, mert nagyon szerették!
Amiket a JÉzuska hozott játékokat, már majdnem mind tönre is ment. Minden játék méreg drága és egy két hétnél tovább nem is tart.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Andi!
Mi is voltunk ma a Tesco-ban és kerestem a LegoDuplo-t, hogy kiderítsem hány db-os, de én sem találtam egyetlen vödörrel sem. Karácsonykor még tele volt vele a polc a játékosztályon a nagyoknak való Lego-k mellett...
Remélem sikerül találni valahol és ha igen, majd írd meg, hogy hol oxi? Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Most voltam a Corában és tiszta hülyének nézik az embereket. Mindehol az van kiírva, hogy 50%-os vásár van. Ami náluk azt jelenti, hogy csinálnak egy cimkét, amire kétszer annyi árat raknak ki, mint előzőleg volt és arra ráragasztják piros cimkével az eredeti árat, amennyi eddig is volt és akkor így tényleg 50% a kedvezmény! Ezen már tavaly is felháborodtam , hogy ennyire hülyének nézik az embereket!
És sokan be is dőlnek nekik, akik nem járnak olyan gyakran és nem nézik az árakat, hogy féláron kapják meg az árukat.
Azon gondolkodtam, hogy beírok a panaszkönyvükbe!

Éva
p.éva

sziasztok,
végre ismét a fedélzeten!!

Köszönöm mindenkinek a ránk való gondolást és a gyógyulásra irányuló jókívánságokat:bejött, már csak taknyolódunk kicsit, az étvágyuk is javulgat!

Üdv. az újaknak!
boldog szülinapot minden babónak és szülőnek, aki épp a vízöntőben ünnepel!!
Nálunk nagyon sokat beszélnek az ikrek, szinte mindent mondanak, persze a hülye és a buzi is benne van, mert az viharos sikert arat a nagyfiúk körében...és már most is olyan jó érzés bevágódni egy nagyobb fiúnál!!

Enni ellenben nem esznek maguk, igaz nem is erőltetem nagyon, olykor pl. krumplipürét kanalazhatnak, de tegnap a milánói makaróni landolt a babaszék tálcáján+szűk környezetében.

Megyek aludni, 3-kor feküdteünk le az éjjel, barátainkkal beszélgettünk és társasoztunk, jó volt akkor, de ma egész nap kókadoztam...hiába, nem vagyok már mai tini!!

szép napot, hetet holnaptól mindenkinek!!
Kinga
pkinga

Sziasztok!
Üdv minden réginek, és újnak! Kép
Jó régen nem írtam, bocsi mindenkinek, teljesen meghalt a gépünk, két hétig várt a sorsára szétszerelve, aztán végül új alaplap és új processzor oldotta meg a dolgot. Remélem most már nem lesz vele több gond...
Röviden magunkról az újak kedvéért: négy gyerekkel büszkélkedhetünk, Andris 5,5 éves, Zsófi másfél éves, Örs és Ákos pedig 5 hónaposak.
Nekem az ikrekkel 37. héten kellett befeküdnöm, semmi gondom nem volt a terhességgel, Zsófival többet voltam rosszul, mint velük. Végül 38 és fél hetesen indult be szülés, ekkor császároztak meg, mert Örs a lábát dugta előre. 3,05 és 3,15 kg súllyal születtek, és 5 nap után minden gond nélkül hazamehettünk. Összesen két hetet voltam így kórházban. Azóta is jól vagyunk, és nagy szerencsémre nagyon rendes babák. Még mindig szopiznak, tápszeres kiegészítéssel, és pont egy hete, hogy elkezdtem nekik gyümölcsöt adni, és azt is elfogadták gond nélkül. Ja, és 3 hónapos koruk óta átalusszák az éjszakát... Tényleg mintagyerekek Kép az előző kettő nem ilyen volt...

Azt hiszem Tünde írta, hogy az egyik lányának 30 %-kal több volt vörösvérteste, mint a másiknak. Ez nálunk is megvolt, Örs vérszegény volt, Ákos elszedte előle. Az az érdekes, hogy ennek ellenére Ákos volt a kisebb súlyú.
Viszont ez azt jelenti, hogy tuti egypetéjűek nem? Csak akkor tudták elszedni egymás elől a "vért", ha közös a méhlepény, az pedig csak egypetéjűeknél közös ugye? Viszont külön burokban voltak.
Légyszi írjatok már valami okosat, mindenkinek az az első kérdése, hogy egy-vagy kétpetéjűek, és tiszta hülyének néznek, ha azt mondom, hogy nem vagyok benne biztos.

Éva! Egyetértek veled, a játékok nálunk is hamar tönkremennek sajnos, csak néha sikerül kifogni egy-egy "gyerekálló" darabot.

Most volt egy nyugodt hétvégém, anyósomnál volt Andris és Zsófi a hétvégén, sikerült kipinennem magam. Meg most a férjem is kevesebbet dolgozik, többet van itthon, két hete mindig itthon volt este a fürdetésnél, ma nagyon furcsa volt, hogy megint egyedül fürdettem és fektettem mind a négyet, egészen elszoktam tőle. Kép

NA egyenlőre elég lesz belőlünk, majd igyekszem most már gyakrabban jönni

Zizi
debyand

Sziasztok!

Lezajlott a buli! Nagyon szuper volt. Mimóza a papírgalacsinps játék teljesen bejött és az összes gyerek imádta! Játszottunk még gumicukor evő versenyt is ahol egy madzagról kellett leenni a cukrot és volt csokikereső is, amiben minden csokira egy gyerek jele került és ezeket "eldugták" a szülők. Utána beengedtük a skacokat akik örömmel kutatták a csokijukat. A buli végén spontán lufi csihi-puhi volt. Ami azt jelentette, hogy a sötétben mindenki azt üti a lufival akit ér. Gondolhatjátok, hogy ez vitte a pálmát. Kép Teszek fel majd 3 képet.
Éva!
Ezen a leárazás dolgon én is kibuktam, de az Auchan is ezt csinálta. Decemberben vettem pizsit 1000ft-ért és most akciósan volt 1.500Ft. A Cora detto, bár az még kevésbé volt sutkás. Marha jó.
Ribizli!
OK! Ha tlálsz kisebbet az érdekelne. Már venni nem akarok csak jó tudni ezekről. Neked valami emeletes kocsi kéne inkább akkor. Olyat láttam már, hogy az egyes kocsi karféjára rá lehet szerelni egy ülést, de azt nem tudom, hogy egyáltalán lehet-e dönteni.
Zizi!
Nálunk mindkét srác vérszegény volt és sokáig kaptak vas cseppeket. Így én végképp nem tudom meg a hánypetéjűséget. Tőlem is mindíg kérdezik és azt mondom, hogy nemtudom, de egyszerűbb lenne egyet vagy kettőt mondani, mert így folyton kérdezgetnek tovább. Sajna nem tudok hazudni. A párom mindíg rávágja, hogy egy és akkor el van intézve.
Sajnos úgy néz ki, hogy nem megyünk oviba holnap. Kép Apa és én tiszta taknyok vagyunk a Dundi meg köhög és taknyos is. Kép Pedíg már úgy vártuk. Még gyorsan felvasltam mindenre a jeüket és készre csunáltam az oviszsákot is.
Na elduguluk. Itt vannak a képek:
Kép
Kép
Kép
Vikics

KépKép
vikics

Zizi

Már nagyon hiányoltunk! Örülök, hogy előkerültél!
Ezek az ikersráccok már csak ilyen jó fiúk. NÁlunk is sokkal jobbak voltak, mint a Lora. Talán azért van, mert ketten vannak és már az elejétől megszokták, hogy várniuk kell, míg sorra kerülnek és talán valahol érzik,hogy szegény anyukájuknak van elég dolga.

Én máig nem tudom, hogy hány petéjűek a fiúk. Nálunk tuti egy méhlepény volt és két burok. A Mészáros dr.nő szerint egypetéjűek, de a Métneki ikrek könyvében azt írja, hogy ettől még lehetnek kétpetéjűek. Nálunk is az a helyzet, mint Vikicséknél. Ha megkérdezik én azt mondom nem tudom, a férjem meg rávágja, hogy egypetéjűek. Más mindenki teljesen egyformának látja őket, de én teljesen különbözőnek. NÉha amikor a tükörben nézem őket, akkor veszek észre hasonlóságot. Ha pl. Ádámot látom a tükörben, tiszta olyan, mintha Zolika lenne és fordítva, de az életben meg nem látom egyformának őket. Érdekes.

Vikics

Jó lehetett a buli.
Nálunk most vasárnap lesz a közös, hármas szülinapi buli. Én is kipróbálom majd a játékokat, amiket ti is játszotattok.

Én nem hagytam annyiban a Cora szemétségét, tegnap beírtam nekik a honlapjukra, hogy ne nézzenek már hülyének, kiváncsi vagyok visszaírnak-e.

Kinga

Nálunk szerencsére még csúnya szavakat nem mondanak a fiúk, mert nekik egy "finom kislányka" a nővérkéjük, aki még szerencsére nem használ csúnya szavakat, sőt ha véletlenül az én számon csúszik ki mérgemben egy, akkor azonnal szól, hogy dobjam kia számból a csúnya szót és mégegyszer ne mondjak ilyet.Szóval ügyel a rendre, az tuti.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Éva!
Mekkora mázlid van! Nálunk ismindíg sorban állás volt mindenért, de a mai napig a türelmük a 0-al egyenlő!!! Mindent azonnal és pont! Egyszerűen nem tudom lenevelni őketerről.
Lufi legyen a bulin, mert annk nagy sikere volt. Főleg a hosszúkásnak. KépJa és a végén minden vendég gyerek kapott egy kinder tojást és megköszöntük, hogy eljött. Ennek is nagy sikere volt. Kép
Kaptak ajándékba kiskosarat, mérleget és egy halom vásárolnivalót és pénzeket, úgyhogy ma egyfolytában boltosdit játszanak. Bár elég betegek vagyunk.

Vikics

KépKép
vikics

Vikics

Lufit mi is terveztünk,mert az nálunk is nagy sláger. Nálunk nem lesz olyan nagy gyereksereg, inkább a rokonok lesznek itt és egy két barát.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Köszi a bíztatást, így legalább nem érzem teljesen hülyének magam, hogy még ezt az "alapvető" dolgot sem tudom, hogy hány petéjűek... Kép

Vikics!
Jók a képek! Meddig tartott a rendcsinálás a buli után? :-)
Nálunk Andris ilyen, hogy türelme egy szál sincs, mindig mindent akkor és ott azonnal, amikor kitalálja. Nagyon fárasztó tud lenni. Pedig ő már 6 éves lesz a nyáron. Igaz, hogy 4 éves koráig egyedül volt, tesó nélkül, de lehet, hogy inkább a természetén múlik. Na, és az önállóság...! ZSófi a másfél évével sokmindenben önállóbb néha, mint Andris.

A csúnya szavak sajnos nálunk is dúlnak, Andris hordja őket haza az oviból (még jó, hogy Zsófi még nem tud beszélni). Nehéz róla lenevelni, mert ettől érzi magát nagyfiúnak. Kép Sajnos erre nem figyelnek oda eléggé az oviban szerintem.

Zizi
debyand

Sziasztok!
Zizi!

Nem volt vészes, mert a legjobb barátnőm mindenben a kezem alá dolgozott. Szegény annyit mosogatott, csoda, hogy nem nőtt hártya az újjai közé. Kép De a rendcsinálás a legkevesebb. Annyira jó volt nézni, milyen jól érzik magukat a kölkök. Persze hulla fáradt voltam a végére, de mostanában mindíg az vagyok.
Önállóság: Nálunk eléggé szelektív. Fogmosásra öltözésre és egyib hasonló jellegű tevékenységre terészetesen nem vonatkozik. Régebben kakaó ivás után egyből vitték a cumisüveget a mosogatóba. Most odahozza hozzám. Mikor megkérdezem, hogy mi a terve vele akkor nagy nehezen kiviszi.
A csúnya szavakra már lelkileg készülök, bár igazság szerint nekem is ki szokott csúszni egy-egy középkategóriás a számból, de talán jobb is ha némileg szokják, mert akkor már nem lesz akkora újdonság az oviban. Persze sosem jujgatok meg kérek bocsánatot utána, mert akkor aztán megállás nélkül szajkózzák.

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Egy- és kétpetéjűség ügyében szerintem csak az idő hozhatja meg a válaszokat! KépKépKép
Nálunk egyértelműen kétpetéjűek a fiúk, mégis mindenki azt mondja, hogy nagyon hasonlítanak. Szerintem 10-15 év múlva már jobban fog látszani a különbség, senki nem fogja megkérdezni, hogy melyikük melyik. A bölcsiben a dadusok egyébként hamar megtanulták, ők soha nem keverik össze őket. Szerintem ez is azt bizonyítja, hogy csak egy kis odafigyelés kérdése az egész. Tegnap épp egy bölcsistárs anyukája jegyezte meg, hogy nem teljesen egyformák a fiúk, ő egy csomó különbséget fedezett fel.
Vikics, Éva!
Szerintem a ti fiaitok egypetéjűek, legalábbis a találkozóra visszagondolva nekem nagyon hasonlítottak egymásra.Kép Az egyértelmű, hogy a ti szemetekben mindkettő más-más, de ebben benne van az is, hogy ti ismeritek őket, és a személyiségük is befolyásol titeket. Legjobb példa erre Zsuzsiék, akik nem hitték el magukról, hogy külsőre annyira hasonlítanak egymásra, csak valamikor iskolás korukban, amikor is elkezdték kihasználni.
Zizi!
Nekem az a véleményem, hogy a kétpetéjűeknél csak összenőhet a méhlepény, de az valahol látszik, ha alaposan megvizsgálják. (Nekünk az UH-on nem látszott, végig egypetéjű fiúkra készültünk Kép) Talán az ikertranszfúzió elég bizonyíték az egypetéjűségre, mert az tényleg csak egy méhlepényen belül alakulhat ki.

Kinga!
Örülök, hogy végre meggyógyultatok! A találkozón mondtad, hogy szigorú időbeosztással tudod megszervezni az életeteket. Ha van egy kis időd, írd le légyszi, hogy csinálod, mert nekem ezen a téren rengeteg hiányosságom van.Kép De még nem adtam fel a harcot, úgy érzem, fejlődőképes vagyok (vénségem ellenére). Kép

A csúnya beszéd nálunk is előfordul az oviban, de itt odafigyelnek rá az óvónők, és megpróbálják elejét venni, hogy elharapóddzon. Itthon nem engedem Gergőnek, hogy mondja, így a kicsik sem hallják. A bölcsiben sem. Kép

MÁS!
Van valami ötletetek arra, hogyan lehet leszoktatni Gergőt arról, hogy cukkolja Bencét? Azt hiszem, figyelemfelkeltés a célja, de nem tudom, mit kéne kitalálnom ellene. Sajnos, nekem semmi tapasztalatom nincs testvérek terén, mivel egyke vagyok.Kép
Gabi
efgabi

Vikics!
Nagyon jók a képek a buliról! Látszik, hogy élvezték a srácok a társasági életet!KépKépKép

Gyógyuljatok meg minél előbb!
Gabi
efgabi

Sziasztok!

Mi a véleményetek a következőkről?
Valakinek említettem - mert téma volt - hogy ma párolt halat párolt zöldséggel fogok enni, mert a bábák ezt szugizták éppen. Erre megkérdezte, hogy elég lesz-e ez hármunknak és hogy muszáj-e feltétlen ez az önmegtartóztatás.
Mondtam, hogy igen hármunknak is elegendő lesz és hogy amúgy is egészséges ételeket eszem általában, mert imádom és nem pedig azért, mert fogyókúrázom.
És megemlítettem hogy augusztustól ismét alkalmanként megyek edzőterembe, úszni, szaunázni és szolizni.
Merthogy ez engem jókedvvel tölt el és nagyon-nagyon sok energiát ad mindig.
Erre megkérdezte: "Mi vagy te, Rubint Réka?" Válaszom: Nekem szimpatikus benne az, hogy pl. egészségesen élnek és NŐ maradt mindamellett, hogy egyben Anya is. Reagálás: "Hát te tudod!"

Vadvirág
Vendég

Kedves Éva,
Bocsánat a válaszom késéséért!
A legidősebb lányunk most első osztályos, azután kisfiunk következik, aki most 5.5 éves, aztán a következő kislány 3.5, és végül 2 éves a legkisebbik lányunk.
Annak idején úgy gondoltuk párommal, hogy akkor lenne teljes az életünk, ha gyerekzsivaj venne körül bennünket és megláthatnánk a nagycsalád áldásait, mert hogy van bőven! Persze vannak és voltak nehéz időszakok is, de ha most kezdenénk, ugyanígy döntenénk. Ehhez természetesen kell egy olyan férj is, aki szintén ugyanígy gondolkodik, és nekem megadatott! Hála Istennek!
Az ötödik (akkor még csak úgy tudtuk: 1 baba lesz) babának is úgy örült, mint az elsőnek, s amikor megtudta, hogy ikrek lesznek... Nagy öröm volt látnom a reakcióját!
Dóri
teodora

Mimóza,
Aranyos vagy, köszönöm a könyv felajánlását. Védőnőnk ugyanezt az irodalmat ajánlotta, de azóta is keresi nekem az Egészség Házban... Még itt a faluban nem volt senkinek szüksége rá, ezért persze nem azon a polcon van, ahol azonnal lekaphatná nekem. Még picit várok rá, de ha nem találja és Te megbízol bennem, akkor nagyon megköszönném, ha kölcsön kaphatnám. Írok ezügyben pár nap múlva Neked, jó
Dóri
teodora

Gabi,
Tényleg nagyon örülök, hogy Rátok talált a férjem, mert, hogy ő nálunk a nagy netező. Most végre választ kaphatok egy csomó kédésre, mert a környezetemben mindenki csak néz rám, sokszor kényszeredett mosollyal, hogy hova vállalunk még a 4 apróság mellé ikreket, de jó tanácsot nem tud adni senki.
Meg aztán jó csak így beleolvasgatni a történetekbe, amit már előttem mások átéltek.
Mimóza felajánlotta, hogy kölcsönzi nekem a szóban forgó könyvet, de nekem az is tökéletesen megfelel (sőt!) ha valaki a kiadó címét megírja nekem. Köszi!
Dóri
teodora

Vadvirág,
Már tudom, hogy tudod, csak most bevezetőként írom, hogy 4 picink van, a legidősebb is még csak 7 éves, s most várom az ikercsemetéinket. Októberben volt a 15 éves érettségi találkozónk, s mivel eddig az éppen aktuális kicsi miatt nem tehettem, most elmentem. Megdöbbentett mindenkit, mikor megtudták, hogy már 4x szültem és mégis jobban néztem ki, mint tinikoromban. Ez persze alkat kérdése is: t.i. ki mennyire tud visszafogyni, de mindig sokáig tudtam szoptatni a gyerekeket és amint ez az időszak lejárt, azonnal elkezdtem tornázni, szolizni, annyit enni, ami szükséges volt! És igenis jól éreztem magam a bőrömben. Sosem vittem túlzásba, csak mindent normális keretek között tettem, mert nem a külsőm volt a lényeg, tehát feleslegesen nem gyötörtem magam.
Keresztyén vagyok és lelkipásztor, de nem engedem, hogy "begyöpösödötten" éljek, és úgy gondolom, hogy úgy lettünk megteremtve, hogy tudjuk mi az egészséges és mi a jó a szervezetünknek. (Legalábbis alapjáraton ez így van!)Ezért azt mondom egyél azt és úgy, ahogy Neked jólesik és annyit, ami még nem okoz lelkiismeretfurdalást és élvezd azt a teremtési rendedet, hogy nőnek és anyának születtél. Az egyik nem zárja ki a másikat!! És igenis nézz ki jól, mert egy anya megérzi azt is mi megy már a babák rovására és mi nem!
Ezt én így tapasztaltam és ebben elégedett is voltam mindig!
Szeretettel:
Dóri
teodora

Sziasztok!

Vikics!

Jobbulást Nektek!
Nagyon jó szülinapi bulijuk lehetett a srácoknak!KépKép Külön tortájuk is volt.Kép Nekünk mindig csak 1/3 tortánk van fejenként, mert egy napon születtünk apukánkkal.Kép Bezzeg még a kutyánk mindig egy egészet kap, amikor szülinapja van!KépKép

Egyébként szerintem nagyon hasonlítanak a fiúk, amikor voltam Nálatok, ha nem piros-sárgában lettek volna, egyáltalán nem tudtam volna, hogy ki-kicsoda.Kép
A kétpetéjű ikerismerőseim sokkal jobban különböznek, egy sincs, akiknek árnyalatra egyforma lenne a hajuk színe pl. Persze vannak kivételek. Most is megismertem egy ikerfiút a neten, már találkoztunk is, és mutatott fényképeket magukról, már 20 évesek, és teljesen ugyanúgy néznek ki, pedig állítólag kétpetéjűek. És megkérdeztem, hogy miből gondolják, és azt mondta, hogy a dokibácsi mondta....

Szerintem természetes, hogy Te látod köztük a különbségeket.Kép

Éva!

Boldog születésnapot kívánok Lorának!KépKép

Vadvirág!

Bár nem várok ikreket Kép, így bocsi, hogy beleszólok, de szerintem ne hallgass másokra, edd ami jól esik. Anyukám csak +3 kilót hízott velünk, előbb fogyott hatot, majd hízott 9-et összesen, és azért megvoltunk 2,3-2,5 kilók.
Egyébként nagyon finom az a párolt zöldség (szemivegetáriánus vagyok)...Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Vadvirág!
Ne hallgass senkire, csak magadra, úgyis érzed, hogy mire van szükségetek! Kép
A mozgás meg kimondottan jót tesz, főleg ha jól is érzed magad tőle.

Dóri! Gratula a csemetékhez, az én nagyfiam is 5,5 éves, egyidős lehet kb. a Tieddel. Hol laktok? A nagycsaládnak tényleg sok áldása van, bár én most úgy gondolom, hogy nem szeretnék több gyereket, de a férjem már cukkol az ötödikkel... Kép

Zsuzsi! NEm szép dolog ez az 1/3 torta! Nekem az ikertesóm mellett a bátyámnak volt ugyanakkor a szülinapja, és mi mindig 3 tortát kaptunk, szóval mindenki külön. Kép

Gabi! A cukkolást nehéz abbahagyni, főleg ha Bence "ugrik" rá. Andris a húgát nem cukkolja, mert ő kicsi hozzá, hanem az ikertesóm lányát, aki csak 2 évvel fiatalabb nála. Őt mindig fel tudja húzni, a kislány meg hagyja magát... Kép
Bencét kéne valahogy rávenni, hogy ne reagáljon, de ez elég nehéz.

Zizi
debyand

Sziasztok!

Dóri

Mi is pont így gondolkodunk a férjemmel, a legnagyobb áldás az életben a gyermek és minél több van, annál nagyobb a boldogság. Mi is gondolkodunk már a negyediken, csak sajnos nekünk most még nagyon kicsi a lakásunk és már öten is szűkösen férünk el, de ha minden jól megy év végére felépül a házunk és akkor jöhet a következő!
Sok boldogságot a gyerekekhez és problémamentes terhességet kívánok!

Vadvirág

Szerintem az ilyen megjegyzéseket meg se halld! MIért kéne azért megtartóztatnod magad minden jótól, mert gyermekeket vársz?! És különben is a halban nagyon sok a foszfor és attól állítólag okosak lesznek a gyerekek! És a zöldség is nagyon fontos nekik, a vitaminok miatt. A mozgás pedig nagyon fontos, azzal is csak jót teszel a babáknak és magadnak is. Minél többet mozogsz, annál könnyebb lesz a szülés, állítólag.
Én a két éves kislányomat végig cipeltem az ölemben még az utolsó napokban is és a szervezetem már megszokta és semmi bajom nem lett miatta.
A szoláriumról azt hallottam, hogy ha letakarod a hasadat, akkor nem árt a kicsiknek.

Zsuzsi

Köszönöm szépen a Lorena nevében is!!
NÁlunk középút lesz, mert a három gyereknek kettő tortája lesz. Az ikrek még kicsik, még nem haragszanak meg, ha közös tortájuk lesz, de a Lora már külön totát kért.

Éva
p.éva

Sziasztok!
Na végre alszik az egész banda! Kép)
MA voltunk az ikrekkel az 5 hónapos oltáson. Eléggé meglepődtem, mert mind a kettő több mint 1 kg-t hízott az elmúlt hónapban! Otthon nincs mérleg, nem szoktam őket mérni, csak ilyenkor, amikor úgyis megyünk a dokinénihez. Örs most 7200g, Ákos meg 6800g.
Kicsit nyűgösek voltak du. de szerencsére nem lázasodtak be.

Zizi
debyand

Sziasztok!

Húúh! Most megnyugodtam. Köszönöm szépen mindenkinek a bátorító szavakat.
Fantasztikusak vagytok!!!
Így most már biztos, hogy szépeket fogok álmodni ma éjjel is.
Lehet, hogy félreérthető volt picit, de csak a babák születése után, majd augusztusban kezdek el megint szaunába, stb. járni és hetente kb. csupán 1x 1 órára.
Mondjuk egyik héten szombaton reggel a közeli uszodába, másik héten szombaton pedig szoliba, esetleg edzőterembe.
Szóval most azért lényegesen óvatosabb vagyok, nem kockáztatnék.
Én is úgy gondolom, hogy a babák pontosan tudják mire van szükségük, ezt sugallják felém és így én ennek megfelelően tudok alkalmazkodni hozzájuk mindenben.

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Vadvirág!
Engem annyian találtak meg a "jó" tanácsaikkal, de mindíg próbáltam kikaparni a használhatókat közülük. Valójában az én védőnénimtől kaptam mindíg a legjobbakat. A mai napig is. Ne hallgass senkire csak amit a szíved és tested diktál! Attól még, hogy anya leszel élhetsz nőként! Csak a vitaminokra figyelj nagyon, bár ha egészségesen étkezel azzal sem lesz baj. Nálam sajnos valamit kiettek a Pupik amíg a pocakba voltak mert sajna lehúzódott az ínyem és ettől teljesen kivagyok. Mondjuk az én dokim eléggé nemtörődöm volt velem.

Zsuzsi!
Pedíg a szülinapi képen már teljesen más a frizurájuk is. A Levinek egyforma rövid mindenhol, a Dundinak meg felűl egész hosszú és fel van nyírva.
Remélem az ovónéninek azért menni fog a megkülömböztetés.
Gabi!
Hát nincs ötletem. Én el szoktam vinni valami jó csellel a cukkoltat, hogy mutatok neki valami jót és akkor persze jön a másik is mert nem akar kimaradni a tutiból. Persze ez nálatok , ha a feltünéskeltés miatt van akkor csak bőszítené Gergőt. Lehet, hogy úgy kéne tenned mint aki nem is hallotta és csak szólnál neki messziről, hogy jöjjön Neked segíteni mert nélküle nem boldogulsz. Az jót tenne a kis lelkének is és békénhagyná Bencét. Vagy próbáltad már?
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Huhhhhh, elég húzós volt visszaolvasni, annyi volt a hozzászólás.Kép
Beindult a topic!Kép

Talán én vagyok itt az egyetlen, akit ez a kétpetéjű kérdés nem érintett soha, annyira egyértelmű lett volna mindig a válasz - csak a srácokra kell nézni...KépKép
A beszéddel úgy látom megelőznek azok, akiknek nagyobb testvérük van, s a szobatisztaság terén is előnyben vannak a tapasztalt bátyus v. nővérke miatt...

Éva!
Babanaplót én is vezettem, csak sajna az 1 éves korig szólt!Kép De azért szoktam én is nosztalgiázni...

Vikics!
A buli szupi lehetett!!! Akkor jövőre nálunk is ez várható?????Kép
A türelem terén hasonló cipőben járnak az én fiaim is, egyenlő a 0-val!!!!!Kép Rögtön, azonnal, sőt már az is késő... És mindez szavak nélkül, visítás, nyökögés, nyüszögés - csak ezek vannak, jelzés értékkel.Kép

Ma meg különösen "jó" napunk volt.Kép
Délelőtt egy original popsikenőcs került a gyerekszoba minden szegletébe, szőnyegre, bútorra, pokrócra, hintalóra, autókra és autókba... (persze a ruházat, haj, arc, kéz is tocsogott a jó zsíros krémtől.....Kép )
Délutánra beteg lett a Riki, 2 órás köhögés után összehányta a fél szobát (ahova esetleg krém még nem került...), orvos, ügyeleti patika, sírás-rívás, láz és bágyadtság... Holnap vissza kell mennünk reggel, remélem nem a tavalyi asztmatikus hörghuruthoz lesz szerencsénk.Kép

Pedig tegnap zenebölcsibe is voltunk. Lehet, hogy ilyen időben nem volt jó ötlet??????
A párommal mi nagyon élveztük, a gyerekek kevésbé.Kép Mire vége lett, megjött a kedvük és bátorságuk, de akkor már jöhettünk haza.Kép
Na majd legközelebb...

Jó éjt Mindenkinek!

KépKép
herika

Szia Mindenki!
Rózsa,
Kalocsa mellett, Uszódon lakunk, épp' szemben a paksi Atomerőművel! Jó helyen, mi?
Szóval, nagyon is tudom mit érzel, mert nekünk már a 4. babánk, Tirza is nagyon gyorsan jött, akkor voltak a többiek 5, 3, és másfél évesek. Éjszaka nagy betyár volt mindegyik, mert 2 éves korukig 7-8x ébresztettek, szóval nem igazán adhattam át magam az édes alvásnak...
De nagyon boldog vagyok, ha látom őket, ahogy az egyik kicsiként, a másik piciként fogják egymás kezét, értik egymás nyelvét, és mikor leülnek a mese elé a tévéhez, akkor olyanok, mint a kis orgonasípok.
Persze, ez sok lemondással jár nekünk szülőknek, boldogok vagyunk, ha tölthetünk egymással a férjemmel egy kicsi időt, de legalább megtanulunk a gyerekek mellett rájuk, ill. másokra figyelni! Mert hát önmagában az ember nagyon is magával foglalkozó lenne, valljuk meg!
teodora

Erika,
épp' olvasom a popsikenőcsös történetet, majd meghaltam, úgy mulattam rajta...! Kép (Pedig tegnap volt jó pár fájással járó méhkontrakcióm, nem kéne most nagyon vigyorognom...)
Szóval, tudom, így visszanézve lehet rajta nevetgélni, de akkor biztosan nagyon nehéz volt Neked...!

Tanácsot szeretnék kérni Tőletek!
Mivel még soha nem álltam ilyen kérdések előtt, számomra most van néhány megoldandó gordiusi-csomó:
1. A babákat egy kiságyban fektettétek-e, mikor hazajöttetek a kórházból (feltéve, ha abban a szerencsés helyzetben lehettetek, hogy együtt mehettetek haza mindhárman) vagy külön ágyacskákban???
Nálunk sajnos a szoba elhelyezkedése miatt ui. csak úgy tudnám őket külön ágyba tenni, hogy a 2 ágy egymástól olyan távol lenne, hogy nem láthatnák egymást. S gondolom, fontos szempont lenne látniuk egymást, ha már a pocakban is érezhették a közelséget.

2. Hogy ment Nálatok a szoptatás? Mármint az éjszakai? Teljesen lemondhatok az alvásról? Egymástól külön ébrednek? vagy egyszerre? Nagyon szeretnék szoptatni, a többieket is min. 1 éves korukig szoptathattam és ez nagyon jó dolog. Jó lenne a cumisüveget -ha lehet- addig hanyagolni, amíg van tejem. ( Bízom benne, hogy lesz!)
Lehet egyáltalán úgy szoktatni a babákat, hogy egyszerre ébredjenek, szopjanak?
Kérlek, akinek már van ebben tapasztalata, válaszoljatok!! Köszi előre is!
Dóri
teodora

Sziasztok!
Fiaim holnap lesznek 15 hónaposak, és biztos kétpetéjűek. Ez már születésükkor kiderült, mivel vércsoportjuk különböző. Bár egyébként sem egyformák.
Dóri:
1. Nálunk először 1 ágyban voltak, mivel csak 1 kiságyunk volt. A kórházban is egymás mellett aludtak. Amint már nem fértek el, vettünk egy másik ágyat is. Most már egymás mellett, de két külön ágyban vannak. Sokat számított, hogy látták egymást. Volt, hogy úgy aludtak, hogy egyik keze a másik fejéhez ért. Szerintem, ha van lehetőségetek némi átrendezésre, érdemes egymás mellé tenni majd a kiságyakat, ha nem férnek már el egyben.
2. A mai napig is szopnak a fiúk. Nem fejtem, csak igény szerint szoptattam mindig. 2,4 és 2,65 kg-mal születtek. Az elején volt, hogy másfél óráig is szopiztak. Ahogy nőttek, úgy csökkent ez az idő. Egyszerre, vagy külön ébredtek. Nem sokat aludtam, alszom, de csak rájuk nézek és már nem is vagyok olyan fáradt. Sokszor elalszom velük én is szopizás közben. Még most is általában kétszer felkelnek.
Szia
Eri
simones

Sziasztok!

Vadvirág

Látod milyen jó, hogy itt vagyunk! Most már megnyugodhatsz,hogy nem ártasz a kicsiknek.
És ha még ezt mind a szülés után akarod,akkor vékkép nem értem mi volt rajta felháborító az ismerősödnek?!

Dóri

Szóval,
Mi az elejétől fogva külön kiságyba tettük a kicsiket, mert mindig piszkálták és felkeletették egymást. Őket már a kórházban is külön kocsiba tették, mert nem fértek bele egybe. Szóval nem annyira ígényelték egymás társaságát. Otthon az ágyaik sem teljesen egymás mellett volt, hanem köztük volt a pelenkázó szekrény, csak később, mikor már kezdtek érdeklődni egymás iránt, akkor raktuk úgy őket, hogy lássák és elérjék egymást.

Hát eleinte nagyon nehezek voltak az éjszakák! Én kb. fél évig nem aldutam. Eleinte én sem tudtam eldönteni, hogy mit csináljak, mert fél órás eltolódásban voltak, mire az egyiket megszoptattam, tisztába tettem, éppen hogy lefeküdtem már kelt is a másik és ez így ment tovább, aztán elegem lett és inkább, ha az egyik felkelt, akkor a másikat is felkeltettem és egyszerre megszoptattam őket és így én is pihenhettem valamennyit a következő szopiig.
Aztán már maguktól is megszokták és egyszerre keltek fel.
Ők 10 hónapos korukigszoptak, aztán egyszercsak, nem tudom, hogy mi történhetett velük , de
nem kellett neki többé az anyatej, pedig lett volna bőven. MÉg cumisüvegből sem fogadták el és utána a tápszert sem, Ádám a mai napig a tejet sem issza meg. Nem tudom miért!?
A tej miatt meg ne aggódj! Biztosan lesz elég! Én is az elején egy kicsit aggódtam, mert lassan indult be, de aztán lett bőven. És ha úgy érzed, hogy kevés, akkor inkább szoptasd őket majd gyakrabban,de ne nyúlj egyből a tápszerhez, mert a védőnők ( nem tudom miért?!) , de egyből azt javasolják.

Erika

NÁlunk az ilyesfajta kence-fincék jól el vannak rejtve, hogy ez ne fordulhasson elő, de ennek ellenére már én is volt, hogy kintfelejtettem és akkor egyből megkaparíntoták.

Képzeljétek, ma végre lett gazdija az összes kiskutyánknak, igaz, hogy az egyiket csak február közepén viszik el, de legalább megnyugodtam, hogy nem maradnak a nyakunkon.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Mivel Dávid és Dominika és télen születtek, kissé bizonytalan vagyok azt illetően, hogy július közepén, amikor valószínűleg nagyon-nagyon meleg lesz, pl. a kórházban amikor megszülettek a babák mibe öltöztessem majd őket? (A babaruhákat nekünk kell vinni.) És amikor hazavisszük őket 4 naposan, szóval kimegyünk a levegőre? Kép Kép

Vadvirág
Vendég

Vadvirág

A ruhákat természetesen ők adják a kórházban és a pelenkát is. Sajnos ebben én sem tudok segíteni, mert nekem mindhárom gyerek januárban született, így őket overálban vittük haza.

Talán a lányok tudnak segíteni, de szerintem egy bady és egy rugdalozó bőven elég lesz rájuk és egy vékonyabb kis sapka.

Eri

Üdvözlünk a topikon! Örülök, hogy ránktaláltál! Édesek lehetnek a fiaid, hogy hívják őket? Merre laktok?

Éva
p.éva

Sziasztok!

Éva!
Szerencsére nem az ismerősöm. Kép
Én sem értetettem igazán, hiszen csupán ennyi volt az egész, amit leírtam. Különben még azt is mondtam, hogy kedvencem a Soft Bear. Úgy látszik van akinek már ennyi is sok(k)...
Na mindegy, amióta írtátok azt a sok klassz dolgot, már egyáltalán nem is érdekel mit mondott.

Tényleg nagyon szuper, hogy rátok találtam!!! Kép Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Erika! Jobbulást Rikinek! Kép A popsikenőcs úgy látszik minden gyereknek hatalmas kísértés, nekem a nagyfiam "vakolta be" vele a játék házukat belülről, pedig ő akkor már 5 éves volt!
A zenebölcsi pedig biztos jó lesz, csak meg kell szokniuk. Legközelebb már hamarabb élvezni fogják ők is, ha tudják, hogy mire számítsanak! Kép

Dóri! Még egy kérdés: hogy hívják a gyerekeket? Bocs, csak kíváncsi vagyok.. Kép
Mi külön kiságyba tettük őket, mert nem fértek el egyben, L alakban van a két kiságy, de csak olyan 3-4 hónaposan kezdték el figyelni egymást.
Az éjszakai szopi nem egyszerű, én Évához hasonlóan inkább keltettem az egyiket, hogy egyszerre szopjanak, és legalább 3-4 órákat tudjak aludni. Eleinte igényük szerint ment éjszaka is, aztán próbáltam egyre kijebb tolni az időpontokat, míg a két éjszakai szopiból csak egy lett. Ez már elviselhető lett volna nekem hosszú távon, de erről meg maguktól szoktak le 3 hónapos korukban. (A másik kettő kb egy éves koráig mindig evett még hajnalban)

Éva! NEkem a kórházi védőnő egyenesen azt mondta, hogy ikereket úgysem fogok tudni szoptatni... Kép

Vadvirág! Nekem mind a négy gyerekem nyári, szívesen szolgálok tanácsokkal! Kép
Kombidressz, rugi, vékony sapka elég, ahogy Éva is írta, mi vittünk még egy egy kis takarót is, és ha kellett, azzal még be lehetett bugyolálni.
Sétálni pedig már két hetesen (Zsófival 10 naposan) mentünk.
Igazad van, én is itt kaptam/kapom a jó ötleteket! Kép

Zizi

Zizi
debyand

Sziasztok!

Csatlakozom Erikához: Huhhhhh! Kép
Meg elismerésem is szeretném kifejezni a fiúknak, ezt a fajta krémfelhasználási módót szabadalmaztatni kellene! Kép De egyben jobbulást is kívánok Rikinek!

Vadvirág!
Az ikrek nálunk is július közepén születtek, és mi is azt vittük, amit Zizi leírt, és annyi elég is volt. A levegőzést meg eleinte úgy oldottuk meg, hogy mózeskosárban kitettük őket az erkélyre, egy napernyővel beárnyékolva. Jókat tudtak ott aludni. De a babakocsiban még jobbakat, amikor már elmentünk sétálni.Kép
A jótanácsokat sajnos kéretlenül osztogatják, nem tudsz tenni ellene semmit. Max bólogatsz rá, aztán úgy teszed a dolgod, ahogy szerinted a legjobb! Bízzál magadban és a babákban!Kép

Dóri!
Eleinte nekünk is csak egy kiságyunk volt, abban aludtak mindketten. De egy idő után, ahogy nőttek - Éváékhoz hasonlóan - felkeltették egymást, akkor beszereztünk még egy ágyat, és külön tettük őket. Nálunk egy falon van a két ágy, de nem ér össze, elég messze vannak egymástól. Az egyik ágynak tömör a vége, így nem látják egymást, ha lefekszenek, de hallják a másikat. Meg néha jól el is játszanak alvás helyett, bújocskáznak. De ők már 2 és fél évesek.Kép
Szoptatni már a kórházban egyszerre szoptattam őket, és elég gyakran, mert Bence sírós volt, és olyankor Marci is kapott enni. Éjszaka is felkeltettem Marcit, ha Bence felébredt. Így aztán a tej elég volt nekik, fél éves korukig csak anyatejet kaptak, és utána még 15 hónapos korukig szoptak.Kép

Zizi!
Nálunk a kórházban el is kezdték tápszerezni a fiúkat, anélkül, hogy engem megkérdeztek volna, mondván ikreknél ez a szokás. Kép Pedig a harmadik napon Marci már 70 g-ot szopott! Csak véletlenül derült ki, amikor egyik este nagyon fáradt voltam. Kértem, hogy mindenképp ébresszenek, ha valamelyik felsír. Azt mondták, aludjak nyugodtan, majd adnak nekik MEGINT tápszert!? Ezen nagyon kiakadtam, mert ráadásul tejalapú tápszert adtak, amit az allergiára való hajlamuk miatt nem kaphattak volna. (Nekem a terhesség felétől tejmentes diétát kellett tartanom!) De aztán minden jóra fordult! KépKép
Nálatok vannak külön programok Andrissal? Ő csak 4 hónappal idősebb Gergőnél. Hogy oldod meg? Vigyáznak a nagyik addig a többiekre?

Vikics!
Kösz, jó ötlet a segítségkérés, majd kipróbálom. Kép
Tudom, hogy több olyan programra volna szüksége Gergőnek, ahol csak kettesben vagyunk, de hova tegyem addig a kicsiket? Anyósom szívesen elviszi Gergőt, de nem tudom, hogy ez jó megoldás-e. Meg elég rendszertelen. Lehet, hogy péntekenként el fogom hozni ebéd után az oviból, és elmegyünk valahova kettesben.
Aztán majd ki kell jelölnöm egy napot Bencének és Marcinak is. Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Zizi, Gabi!
Köszi a jókívánságokat, de sajna nem segített: asztmatikus hörghurut, a keményebb fajtából. Még röntgenen is voltunk, mert azt hitték talán tüdőgyula..(

Képzeljétek!
Mivel semmit nem aludtunk az éjjel, ezért hulla fáradtan mentünk az orvoshoz, s hazafelé már csak ölben lehetett hozni, szinte beájult a fáradtságtól.Kép Bementem vele a csarnokba venni kenyeret, zsemlét, s addig leállítottam mellém. Erre leült a közelében lévő kuka mellé és ülve ELALUDT!Kép Olyan volt ott, magába roskadva, kicsit dülöngélve szegénykém, mint egy kis hajléktalan...
Azt hittem megzabálom.Kép

Dóri!
Ágy nálunk az első perctől külön, mert volt hely bőven, s különben is eleget kuporogtak a kórházban egy tálcában.Kép
Mi is L alakban raktuk az ágyakat, eleinte fejvédővel, aztán mikor már haverkodtak egymással, levettük...
Szoptatás ügyben sajna nem tudok hozzászólni, nekem sajna nem sikerült szoptatnom a fiúkat, elintézték a tápszeres óriás lyukú cumival a kórházban!Kép 1 percig nem voltak hajlandóak megkűzdeni a tejciért, inkább üvöltöttek... Egy darabig kaptunk egy kis anyatejet (mivel hiába fejtem, egy idő után sajna az is elapadt), de túlnyomórészt tápszert kaptak - sajnos.Kép

Vadvirág!
Sajna az én fiaim téliek, így nálunk is az overall és több réteg ruci volt bevetve. De biztos kapsz ott tippeket a többi anyukától, készíts ki minden lehetséges verziót, s a párod majd beviszi a "győztes" kollekciót!Kép

Éva!
Popsikenőcs a szekrény tetejére van száműzve, de valszeg az ágynemű közt felejtettem a reggeli peluscserénél...Kép Én vagyok a hibás, de azért nagyon pipa voltam rájuk is...Kép

Megyek mert bármelyik pillanatban újra felkel manócskám, s félek, nehogy hányjon újra. Egész nap szinte semmi nem volt benne (talán este egy kis tejci), s mégis összehányta magát fürdetés és a tejci után. Meg persze szőnyeget, pokrócot...
Hiába tisztítom rögtön a szőnyeget, én még most is érzem azt a szagot.Kép
Pedig a szennyest már mind beáztattam a kádba...

Ti a balesetes padlószőnyeget mivel tisztítottátok, már ha volt ilyen vkinél???

Jó éjt Mindenkinek!
Erika

KépKép
herika

Sziasztok!
Éva
Viktor (Viki) és Zoltán (Zoli) a nevük. Budapesten, Zuglóban lakunk.
A profilomban van egy kép róluk. Viki ül és Zoli áll.
Eri
simones

Sziasztok!

De rövidujjú, vékony, nyárias anyagból készült bodyra és ehhez még valami hasonló jellegű nyárias rugira gondoltatok? Vagy hosszúujjú? Esetleg zokni és rövidebb szárú rugi? Vagy csak egy rövidujjú body és zokni? Hmm? KépKép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

A kis betegeknek sok-sok javulást!!!! Kép Kép Kép
Dóri!
Nálunk is külön ágyban kezdték a fiúk és eszünk be sem jutott egybe rakni. Bár mi nagyon kis kezdő szülőként csöppentönk a dologba, ezért nem is cumiztak soha. Kép (nem jutott eszünkbe a szájukba adni Kép) Bár annyira elcesztek abban a anyg ágyban, hogy bőven elfértek volna ketten is. Most meg akkora culák, hogy lassan kinövik. Kép
A szopinál én is felkeltettem őket, hogy igazodhjanak egymáshoz. Így sem aludtam sokat, de így gyorsan elérték az 5kg-ot ami után már ataludták az éjszakát. Kép
Vadvirág!
Szerintem vigyél be hosszú újjút is és rövid újjú hosszabb szárút is. Kis zoknit és vékony takarót mindenképpen. Lábról lehet a legkönnyebben megfázni és a hidegérzet is nagyobb ha a kilóg a pucér lábad mondjuk a takaró alól. Szerintem a nagy melegben is egy olyan picinek jó, ha kicsit jobban fel van öltöztetve, mert talán a biztonságérzetét is növeli és neki még nics olyan zsírrétege. Bár ezt csak gondolom, mert az enyéim is januáriak. Erről jut eszembe, most néztem a tesco újságot és teli van akciós bodyval 299.-és 399.-, vékonynak látszó hálózsák: 799.- (az is jól jöhet )rugik 799.-. Érdemes lehet most benézni. Kép
Erika!
Ismerős a krém szitu! Mi is belefutottunk párszor, de nálunk étkezési célokra is használták. Ami még veszélyes a fogkrém! Azt se hagyd a közelükbe. Nálunk ugyanaz történt vele mint a krémel csak azt nem szeded ki semmiből mert habzik és fehérít is. Finom kis meló... A hányás eltüntetése... Fogas kérdés. Én öblítős vízzel szoktam sokáig és akkor enyhül a szag és hamarabb távozik. Régen hírdettek Jasa nevű szagölőt, de már sehol nem látom. Kép Nem lehet, hogy a köptetőtől jön ki belőle minden? Mi azt szoktuk ilyenkor váltogatni és ügyelünk rá, hogy lefekvés előtt legalább egy órával megegyék.
Gabi!
Reméléem bejön. A külön program szerintem is jó ötlet. Gondolod, hogy az ikrek is igénylik? Nálunk nem jött be. Mindegyik visszahúzódó volt és sajnálta, hogy a tesója nem láthatja amit ő.

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Vikics!
Most már mindent értek. Szuper! Köszi az ötletet... Szombaton megyünk vásárolni!!! KépKép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Hát ezek a kórházi csecsemősök már csak ilyenek! Engem teljesen kikészítettek , belém akarták beszélni, hogy úgysem lesz tejem és adni akartak nekik más tejéből, igaz sterilizáltat, de én nem engedtem. Ha jóllakatják őket más tejével, akkor az enyém már nem is kell nekik és akkor soha nem indult volna be a tejem. De én nem adtam fel, egész nap csak fejtem és szoptattam a kórházban, és meg is lett az eredménye, szépen beindult a tejem!
Akik még most fogtok szűlni, ne adjátok fel és ne engedjétek, hogy egyből a tápszerhez nyúljanak a védőnők!

Erika

Szegény kicsikéd! Ilyenkor mikor betegek olyan kis ártatlanok és annyira lehet őket sajnálni.
JObbulást kívánok nektek!!!

Eri

Az én egyik fiam is Zolika, a másik pedig Ádám.
Nagyon édesek a fiaid! Gratulálok hozzájuk!

Vikics

Megkezdték már a fiúk az ovit?

Éva
p.éva

Sziasztok!

Eri!
Édes kis manóid vannak!!!!! Kép Kép Kép Kép

Éva!
Még sajna taknyos az egész család. Kép Talán a jövő hét közepén. Tényleg kell vinni ilyenkor egészségességről orvosi papírt??

Vadvirág!
Holnap kezdődik az akció. A hétvégén mi is megyünk, mert lesznek olcsó tréningruhák és tréningalsók is és az az oviba jól fog majd jönni. Kép

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Éva!
Oxi, tartsunk össze! Naná hogy nem engedjük. Úgysem tévesztem majd őket szem elől, végig mellettem lesznek. Kép
Amikor Dávid született, első dolgom volt, hogy a hagyományos pólyát levettem róla és hálózsákot kapott, amiben kedvére tudott mozogni. Gondolhatod mennyire nem tetszett nekik, de én sem hagytam magam.

Vadvirág
Vendég

Gabi-

a napirend téma---látod mennyire betudom osztani, válaszolni is csak 3-4 naponta tudok!
Ez akkor érvénye, ha magam vagyok az 5 fiúval, ha a kedvesem itthon van, minden megoszlik,mindenben számíthatok rá.

Szóval reggel:
csanádot 5 körül átviszem, mert kiköveteli, kis szunya,6,30-kor Ábel keltése, egyedül megy suliba.
ha mindkét iker felkel, besűrűsödik a dolog, reggeli a nagynak, öltöztetés-egyszerre.
7-kor költöm a maradék kettőt, velük t,25-ko indulni kell, addigra mindenki beöltözve, bekötve kint az autóba.

hzafelejövet bevásárlás, kicsiben.
Itthon 8,45-kor reggeli, játék,uzsi majd 11-körül elkezdenék vlmit főzni.
ekkor verekedés, harapás, visítás-főzés leáll, irány az udvar, akár 30 percre is.
délben ebéd 12-12.30 között, majd altatás:fekszem kettejük között a franciaágyon.
Ha elaludtak, kb. 30prc nyugi van,fogadom a hazaérkező két kicsit, rligazítás, majd bevetődöm az ikrek közé.
Ha sikerül alszom is:-))
3- kor kelés, uzsi,játék, majd elkezdem hurcolni a nagyokat edzésre, minden nap máshol, más...ikrek megint csomagolva, be a kocsiba.
Ált. nem jövünk haza, mert szinte kellene is visszamenni, kicsi mászkálás kint, gyerkbegyűjtés és haza.
Vacsora , ált, 5-en 4 félét kérnek, fürdetés-sokat segítenek már ilyenkor a nagyok.Játék kicsit, majd ének a kicsiknek, mese a nagyoknak.Ha ügyes vagyok 8.45-re csend van .
Akkor kezdek élni én!
T.V, olvasás,fürdés,kreativitás, főzés.
Éjfélkor kerülök ágyba, 1-kor oltom el a villanyt.
Most rohanok. Majd jövök még.
kinga
pkinga

Sziasztok!

Éva!

Örülök, hogy mindegyik kicsinek sikerült gadit találni!KépKépKép Olyan édik lehetnek!Kép Egyik ismerősünknél lesznek most kiskutyusok, alíg várom, hogy mehessek babázni!Kép Már csak 1 hét...úgy imádom őket.Kép

Vikics!

Láttam a fotón, tök jó lett a fiúk frizurája.KépBiztos elég lesz megkülönböztető jelnek, de szerintem ahhoz is kell majd egy kis idő, míg megjegyzik, hogy Nándus-hosszabb haj, Levi-rövidebb haj.Kép Sok múlik az óvónénin is, de írtad, hogy Ő aranyos.Kép
Jó gyógyulgatást, hogy jövő héten el tudjátok kezdeni az ovit.;)

Eri!

Üdv. a topicban! Aranyosak a kisfiúk, és milyen jó, hogy így különböznek!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Húúú, Kinga, ez a napirend! Még olvasni is kimerítő!
zsuzsi

Sziasztok Mindenkiiii.....!!!!!
Nagyon köszönöm, hogy leírtátok a tapasztalataitokat a babák fektetésével és szoptatásával kapcsolatban. Annyira jólesett! Tényleg.
Úgy tűnik nekem, hogy nem igazán szükséges ezeket a dolgokat kategorikusan megszerveznem, mert sok függ majd attól, milyenek lesznek: nyugodtak-e vagy gyakran sírósak. Akkor első néhány napban (ha nem lesznek túl nagy babák megpróbáljuk az együtt altatást, aztán amint szükséges, külön tesszük majd őket.
Nagyon örültem, hogy néhányan írtátok: próbáltátok úgy alakítani a szopási idejüket, hogy kb. egyidőben szopizzanak. Azt hiszem ez nagyon jó megoldás, és ha Ti ezt ilyen ügyesen meg tudtátok oldani, s ezek szerint azért ez működött is, akkor belevághatok én is bátran ebbe! Szükséges is lesz, mert azért itt van a többi kicsi is, nekik is szükségük lesz azért anyára...Húúú, azért izgulok ám!
Köszönöm azt is, hogy megnyugtattatok, két babának is jut elég tej, tényleg nagyon sajnálom azokat az anyukákat, akik bármilyen rendellenesség, vagy stressz-helyzet miatt nem tudnak/tak szoptatni. Annyira csodálatos közelség ez a babával, ami azután szinte pótolhatatlan: mert egy idő után természetesen nem lesz ennyire anya testére és közelségére szüksége a kicsiknek, hiszen a körülöttük lévő dolgok kezdi lekötni a figyelmüket.
Szóval, nagyon köszönöm Nektek a szeretetet, amivel el-és befogadtatok, tanácsaitokkal elláttatok!

Még légyszi hadd kérdezzek:
A 4. babát lábvégű fekvése és a nálam fellépő tüdőembólia-gyanú miatt 23 órás vajúdás után császároztak. A bajai kórházban ez altatásban történt. Kiderült, hogy a méhem kivül és a kismedencém is tele van visszerekkel, s sajnos az egyik ilyen ér elpattant műtét közben, azonnal bevéreztem és ott a műtőben vénából vénába kaptam vért, hogy egyáltalán szállítható állapotban kerüljek az 1 emelettel feljebb lévő intenzív osztályra. Ott is kaptam vért.
Most ugye két babát várok, és mivel sokadik "terhesség", meg a visszér problémák nem változtak (csak a lábamat lehetett műteni), ezért már látatlanban úgy gondolom, hogy császár lesz a "nóta" vége.
Most a szekszárdi kórházba irányítottak át, mivel a korábbi orvosom már csak onkológus, itt azonban epidurálnak és nem altatnak.
Van valami tapasztalototok ezzel kapcsolatban? Tényleg utána 24 órán keresztül csak hanyatt fekhet az ember? Mikor lehet végre szoptatni? Fáj maga az epidurálás, stb.?
Lehet, hogy korábban ezt a témát Ti már "kiveséztétek", de én még tudjátok, új vagyok közöttetek, és ismeritek a ma született bari történetét...!
Ugye segítetek??
Nagyon köszönöm előre is és kérlek ne haragudjatok, de hadd köszönjetek így el Tőletek (ahogy általában szoktam) Isten áldjon Benneteket és családotokat!
Dóri
teodora

Sziasztok!

Képzeljétek most írt egy sms-t az egyik osztálytársam, hogy 9 & 14 perce ikerhugai születtek.Kép Nagyon örülök, mintha csak nekem születtek volna. Igazi meglepetések, mert csak a 6. hónapban tudták meg, hogy ikrek. "Egyébként" egészségesek, 2850 és 3010 grammok.Kép Náluk tisztán lehetett látni az egyetlen magzatburkot.Kép

Csak gondoltam, hogy megosztom Veletek a hírt!

Zsuzsi
zsuzsi

Erika!

Az aszthmatikus hörghurut sajnos ismerős vendég nálunk is. A kisfiunk majd 5 évig szakértő orvos hiányában szenvedett minden ősztől késő tavaszig. Az orvosok antibiotikumos kezelések sorozatát írták fel szegénynek állandóan, mígnem a manduláin gombás felrakódások keletkeztek persze volt olyan orvos, aki ezt tüszőknek nézte, de akkorra már az 5. antob.-on voltunk túl.
Aztán megelégeltem és én magam kértem a házi gyermekorvosunkat, hogy adjon beutalót a mosdósi szanatóriumba. Karácsony előtt voltunk egy 10 napos kivizsgáláson. Minden vizsgálatot elvégeztek rajta, ami szükséges volt és folyamatosan adtak terápiát: inhalálás, infrázás, gyógytorna, gyógyszeres kúra. Megállapították, hogy krónikus bronchitise, obstruktív (befulladásos) bronchitise van, meg még egy csomó más egyéb. Azóta itthon is kapja a terápiát minden nap, légzéskönnyítő spray-ket, inhalálást sóoldattal, stb. Azóta egy köhintése, orrfújása, semmilyen problémája nincs.
Mosdós nincs túl közel -gondolom Bp.-en éltek-de ez a szanatórium nagyon jó! Nagyon aranyosak az orvosok, az igazgató prof., a személyzet általában. Ha segíthetek Neked, szívesen megadom minden elérhetőségüket, sőt most már protekcióm is van (ez ugyanis a Ref Egyház tulajdonában álló intézmény 1 éve), tehát szívesen segítek tényleg, mindenben!
Tanulj az én rossz példámból: ha előbb a sarkamra állok, már régen kezelésbe vették volna a kisgyereket.

Dóri
teodora

ZiZi!

( Jó a Neved! hogy lett a Rózsából Zizi?)

Szóval a gyerekek neve felől érdeklődtél, akkor írom:
Bibliából választottunk nekik neveket, és 2 keresztnevet, mert az én családomban ez egyfajta hagyomány, de szerintem ez már sok családban így van manapság.
A 7 éves lánykánk: Ráchel Éva
Az 5.5 éves fiúnk: Ábel Barnabás
A 3,5 éves következő lányunk: Mirjam Noémi
A 2 éves kislányunk: Tirza Rebeka
Hát így állunk, így aztán van egy Rácink, Ábink, Mimink, és egy Titink.

Dóri
teodora

Zsuzsi

Ez nem semmi! Hatalmas érzés és meglepődés lehetett, mikor 6 hónaposan (!!!) megtudta az ismerősöd az ikrek jövetelét. Szinte felkészülni sincs ilyenkor idő magára tényre.. Én most négy hónaposan tudtam meg, de nem tudtam az első meglepettségem után, hogy örüljek először, vagy megijedjek.. Aztán úgy döntöttem: inkább csak örülök!!
Dóri
teodora

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?