Új privát üzeneted érkezett!

Üdv az újaknak :)

Köszönöm a lelkesítés mindenkinek, remélem igazatok lesz a szervezetem emlékezni fog mit is kellene csinálnia a következő hónapban :)

Mókica már a második laptető!!!!ez nem jelent valamit?

Üdv.
Aisha

Üdv.
Aisha
aisha

Aisha! ja tényleg laptető...................... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Lejtek egy örömtáncot, mert örülök neki. (Már csak szerencsét hoz... :lol: :lol: )
mókica

köszönöm a tanácsokat :D most már csak az érdekelne(étkezés szempontjábol)hogy mikor mit ehetek tehát délelött és mit délután (vagy itt nincs ilyen)köszi mégegyszer holnap megyek petevezeték vizsgálatra (kicsit félek)na malydcsak lesz valami :?
beatrix1980

Mókica!
Bizony arra gondoltam és az én megérzéseimre lehet hagyatkozni :D .

Beatrix!
Akkor gondolunk ma rád, majd gyere és meséld el, mi volt.
Szerintem reggelire mondjuk egy szelet nem fehér kenyér, pici felvágottal vagy zöldséggel, tea, tej, kakaó ne. Ebédre azt hiszem mindegy, hogy mit és mennyit, csak a tiltott dolgok ne legyenek. Vacsorára az, ami ebéd volt vagy esetleg amit reggeliztél. Tízórai és uzsonna joghurt, kefír, gyümölcs( legjobb az alma, körte).

Attól függetlenül, hogy nem is kell diétáznom, egész jól kiokosítottam magam, bár ez majd máskor is jól jöhet :) :) :) .
ranita1979

Sziasztok!

Lányok,mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget! :)

A mensimet,hogyan tudnám meghozatni? :oops:
sydney

halihó mindenkinek :) nemsoká megyek :? kérdésem lenne csinálja valameikötök az aviva tornát?
beatrix1980

beatrix1980

Sydney!Az orvos ír fel gyógyszert, én pl. provera-t szoktam kapni. Azt kell szedni 5 napig és utána 7 napon belül mensi lesz.
Beatrix, én csináltam az aviva tornát, de nem sokáig, elég hamar feladtam -2-3 hónap-, mert nem úgy vettem észre, hogy segített volna. Aztán lehet csak kitartóbbnak kellett volna lennem  :oops:
ranita1979

Sydney! Nekem mensi meghozásra Norculotot adtak tavaly. Idén 3 kúra Duphaston volt. Most lesz a második ciklusom a duphaston után...

Beatrix, minden rendben?

Ranita, köszi................ :lol: :lol:
mókica

halihó mindenkinek! :wink:
szarul vagyok de büszkén :? megvolt a vizsgálat(ha ez a kellemesebb milyen lehet a hagyományos átfúvás :cry: )ellégé kellemetlen volt fájt is de tulvagyok rajta.
az eredmény:átjárható de eléggé girbe gurba az út és még azt mondta a doki nagyon hátul van a méhem lehet össze van nőve (vagy tapadva)a medencémmel
a PCOt kilyelentette és felirta a adimetet napi 3/500 milit azt ajánlotta még hogy csináljunk egy kisműtétet(kaparást )(mert polipra gyanakszik a méhbe)de ha már műtét akkor nézzük meg hogy össze van e tapadva a medence és a méh tehát kisműtétből nagy és ha megcsináljuk akkor a következő lépés már az inszem lehet :o na mit szoltok???????????????szerintem egy kicsit gyors én ugy gondoltam adnák a gyogyszernek egy pár hónapot hogy rakjon rendbe hormonilag de mihamarabb egy kisműtétet hogy tisztán indujak és ha igy se csak akkor az inszem
szerintetek??????????teljesen tanácstalan vagyok de azért örülök hogy már a gyogyszert felirta 1 lépés
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára beatrix1980 2008.09.23 19:56-kor.
beatrix1980

Sziasztok!

Üdv mindenkinek próbálok reagálni mindenkinek, ha sikerül :)

Mókica...jó lenne egy kicsit pozitívabb hozzáállás, már hiányoznak a zúgzebrák, szóval hajrá....

Ranita: örülök, hogy megint itt :) valami jó hír babó ügyben? hőmérözöl?

Beatrix: sajnálom, hogy nem volt időm írni neked a vizsgálatról, kicsit meséltem volna mit is csinálnak, de hogy most már túl vagy, így fölösleges. Annak örülök, hogy átjárható vagy, ez már jó hír!!Én azért nem ugranák azonnal az inszembe. Szerintem met először és sokszor átjárhatósági után azonnal teherbe esik az ember...tudod mint az alvázmosás után az autó is jobban működik :) na jó hülye hasonlat volt. ez csak az én tanácsom, lássuk más mit mond, de szerintem először kezelni kell téged rendesen aztán babózni, tudom nehéz várni, de megéri :)

Rólam: teljesen meg vagyok magamon lepődve:) a mensim sokkal nyugodtam, lassabb lefolyású mint ezelőtt. Alíg várom a hétvégét, hogy igyam a teám és újra emlékeztessük a szervezetem mi is volt 2 hónappal ezelőtt :) na meg a dokis tali is csütörtökön :)

Üdv.
Aisha

Üdv.
Aisha
aisha

köszönöm a véleményed én is ezen az állásponton vagyok szerinted a gyogyszer jo mennyiségű :?:
beatrix1980

Beatrix!

Én ugyan csak "simán" IR-es vagyok, de az Adimet (nálam: Metformin, de ugyanaz a hatóanyag) bevezetése nem azonnal 3x500, attól rosszul lennél!!! Fokozatosan kell hozzászoktatnod a szervezeted:
1. hét: reggel 500,
2. hét: reggel - este 500,
3. hét: 3x 500...étkezés közben!

(A rosszullét hányingert, hasmenést, szédülést takar :oops: )
A legjobbakat Mindenkinek!

tillidian

Beatrix,
ha megírod priviben az emiled, átküldök Neked minta étrendeket és CH táblázatokat!
Üdv: Till

tillidian

sziasztok !mért lehet az hogy még most is fáj a bal oldalam és a vizsgálat után is csak ez fájt sőt ha belegondolok a mensi alatt is mindig csak a bal fáj :?
beatrix1980

Jó reggelt mindenkinek!Beatrix!Igazad van, ez így túl gyors lenne :shock: . Egy fél évet mindenképpen várjál, hogy a gyógyszer tudjon hatni. Lehet nem olvastam figyelmesen, de most nálad akkor az IR is van vagy csak a PCO-ra kaptad a metet? Mert ha az is van, akkor aztán tényleg felesleges az inszem, mert úgysem sikerülne az se.
Aisha!
Olyan jó hír nincs sajna :? . Nem hőmérőzök, most csak úgy vagyok. Kicsit próbálom elterelni a figyelmem a baba témáról, aztán majd lesz valami :? . Kedden elmegyek majd dokihoz, kíváncsi leszek.
Lányok, én nem tudom ki hogy van ezzel, de nekem minden áldott nap van folyásom. Nem érzek sem viszkető, sem égő érzést,nem érzem, hogy gond lenne, de szerintetek ez mennyire normális? :oops:
ranita1979

:twisted: :twisted: :twisted:
Pedig szépen megszerkesztettem ám.
ranita1979

sziasztok :) szerintem ir és pcom is van :cry:
beatrix1980

Sziasztok!

Pécsi, rajtam kívül van még itt?????? :lol:
sydney

Beatrix,beindult a gépezet! Sajnálom h fájt az átjárhatósági, bár ha ennyi mindent kell még csinálni, simán laparoszkópiát is csinálhatott volna!
A gyógyit meg szép fokozatosan emeld!
Nekem ugyanez van jobb oldalon, már jártam dokinál, senki nem tudja miért van!
Nekem az étkezés eleje jött be.

Till, mizu?

Én azon pco-ok közé tartozom, aki a gyógyitól már 24-26 naponta mensizik.

Kép
kata05

Sziasztok!

Aisha, nem vagyok negatív, csak nem merek már reménykedni sem...

Beatrix: ez nekem is gyorsnak tűnik. Én már több mint 1 éve szedek metet és most írtak clostyt, hogy következő ciklustól szedjem...
Sajnálom, hogy még mindig fájsz...
mókica

sziasztok :) köszönöm az együttérzést jol esik :D alakulok még mindig nyom de már jobb :lol:
beatrix1980

Tillidian/Beatrix!
Először ponthogy CSAK este szabad szedni a metet, jobban tolerálja a szervezet, mint reggel!!!Reggeli gyógyszer után nagy esély, hogy hasmars lesz egész délelőtt, vagy semmi étvágya nem lesz egész nap.
Szerintem attól is függ, ki milyen jól szokja meg, hogy ki mennyire túlsúlyos.Én meglehetősen az voltam, és hál'istennek úgysem lett semmi bajom, hogy nem említette a doki a fokozatos emelést.Én is 3x500-zal kezdtem.Általában ez az alap.
Sok sikert!!!

Kép
Kép
zazzy

sziasztok :) segitsetek nekem elkezdjek már hőmérőzni és azt hogy csináljam a nap mely szakaszában meg mik azok a görbék :?:
beatrix1980

Beatrix!
Szerintem nyugodtan elkezdhedsz hőt mérni. Fontos, hogy mindig az ébredési kell, tehát reggel mikor kelsz még ágyban mérsz. Szájban, nyelv alatt vagy hüvelyben 10 percig. Az is lényeges, hogy mindig ugyanabban az időben legyen mérve. Ezeket az értékeket kell feljegyezni, és ebből kell grafikont csinálni. Ebből a görbéből megtudod volt e peteérésed és mikor.
Lányok, úgy nem írtam zagyvaságot?
www.ciklus.hu ez egy olyan oldal ahol ezt megteheted. Regisztrálni kell.
sok sikert!
mókica

Mókica, nem írtál gyagyvaságot :D , annyit még hozzátennék, hogy mérés előtt úgy 4-5 óra alvás kell.
ranita1979

Ranita, igazad van. Még egy: nagyon befolyásolja még az éjszaki kelések is a mellékhelyiségbe.... :lol:
mókica

Na untatlak benneteket kicsit! Hőjelentés..... :)
http://www.ciklus.hu/images/diagramok/1 ... 00800_.png
nagyon cikk-cakkos valamitől.....
mókica

Mókica!
Szerintem ilyenkor nem baj ha cikk-cakkos. Vagy igen? Ez is jelenthet valamit?

Hú, lányok, én olyan szarul vagyok :? . Kb 1 hete olyan hányingerek jönnek rám. Van amikor még éjszaka is arra ébredek fel. Ez lehet a mettől? Egész eddig semmi bajom nem volt tőle, pedig már több mint egy hónapja szedem, meg hát az az 500 se sok.
ranita1979

Ranita, köszi, kicsit megnyugtatott :)
Hanyadik ciklusnapon vagy? Csak azért kérdem, hogy lehetséges e a babó? Szerintem a met is okozhat hányingert. Lehet nem jó eszel, és hipozol....Vagyok néha én is így, hogy hányinger és eszek pár falatot és utána minden oké.
mókica

Mókica!Áááá, biztos nincs babó a dologban, ma vagyok a 23. napon, pé. ha volt, akkor az vagy tegnap vagy előtte lehetett.Szerintem.Az elképzelhető, hogy nem jól eszek, és ha hipóznék van annak más tünete is? Vagy az egyáltalán micsoda :oops: ?
ranita1979

Ranita, szerintem nem eszel jól akkor. Émelygés lehet az egyik tünete a hipózásnak. nem ettél elég ch-t. De javaslom írd be a keresőbe, elég sok oldal kijön, érdemes böngészni.

Lányok, ti mit tudtok erről? Én sajna keveset....
mókica

Ranita nekem akkor volt hányinger és fejfájás a mettől ha nem ittam eleget! Napi 2litert igyál!

Hipózásnál is lehet hányinger szédülés remegés gyengeség..bár hála Istennek ezt soha nem tapasztaltam.
Vendég

Mókica, 7kincs!
Szerintem a ch bevitel elég, mivel nem is diétázom olyan nagyon komolyan. Naponta olyan 2 és fél,3 liter vizet iszok meg, erre nagyon odafigyelek. Mindenesetre ezen a hányingeren kívül mást szerencsére nem tapasztaltam :? .

Ma meg megyünk lagziba, ebbe a hónapba ez már a második. Hát, nagy kedvem nincs :? :oops: .
ranita1979

Sziasztok!

Bocsika, hogy nem voltam és még csak olvasni se nagyon tudtam vissza.
Rengeteg a meló, van hogy 7-re megyek és 7-kor jövök, még jó hogy csak 6 órás vagyok. :?

Elvileg mostantól már sűrűbben jövök. Párom kiment dolgozni Ausztriába, ahonnan kéthetente járnak majd haza. Már most hiányzik, pedig még csak ma ment el. :(

Helyzetjelentés (nem valami fényes)
Szedem 1,5 hónapja rendületlenül a metet (még mindig 2x850mg, azt mondta doki, hogy ne emeljünk). Eddig nem volt spontán menszi. Norcoluttól ma vagyok 7.cn-en.
Megvolt a férjecském spermavizsgálata is. Kevés katonája van (8 M). Voltunk andrológusnál. Kiderült, hogy van egy értágulat a heréinél. :(
Meg kell műteni. Mondjuk annyira nem vészes. Mert ráírta a doki, hogy nem sűrgős és elvileg ettől lehet hogy helyreáll majd a katonaszám.
De ugye most apának ez új munkhely, úgyhogy műtét időpontról még nem beszéltünk, halasztjuk a dolgot, majd esetleg decemberben.

Hát röviden, tömören, szomorkásan ennyi! :(

Ranita
Én is ébredtem már arra az éjszaka közepén, hogy rókakoma kerülgetett. Ez akkor volt, amikor kb. 5 napja szedtem a metet, úgyhogy én betudtam annak.

Nekem se mondta a doki, hogy csak fokozatosan a metet, úgyhogy én reggel-este 850-et szedek már az elejétől és bizony volt is hányinger napközben, főleg délelőtt és étvágytalanság is egész nap. Nem volt valami jó!!

Szerintetek szedhetek többet attól, hogy a doki megint azt írta rá, hogy 2x850? Vagy megemlítsem neki, hogy lehetne-e emelni? Két hét múlva úgyis mennem kell gyógyszert iratni.
Minél nagyobb dózis, annál hatásosabb?
Nekem a 1,5 hónap alatt még semmi változás. Tudom legalább fél évig szedni kell, hogy valamit lehessen észlelni, de hát én ilyen türelmetlen természet vagyok ezen a téren.

Bocsi, hogy hosszú voltam.

Pussz mindenkinek!
aneetha

Puszi Mindenkinek!

Olvaslak Titeket, de nem jutok hozzá, hogy írjak is!!!
Mindenkinek a legjobbakat kívánom!!!!!!!

Zazzy,
biza igazad van: este illik elkezdeni a szedést! :P
A körzetim nekem reggelt írt (a gyógyit nem ő írta fel, mert belgyógyászként nincs rá jogosultsága, de diabéteszesekkel foglalkozik), és sztem csak véletlen, hogy jól viseltem, nem volt mellékhatás, hál'Istennek!

Kata,
köszi, megvagyok! Nyomom a CH diétát, szedem a thyroxint (pajzsra), meg a merckformint, és szurkolok, hogy a januári lombikig rendbe jöjjek! :P
Te hol tartasz?

Mindenkinek ölelés, bocsánat, Akinek most nem tudtam írni, de szurkjaim mennek!!!
Pusza: Till

tillidian

Sziasztok!
Aneetha!
Szerintem ne légy türelmetlen, nem a dózistól függ a hatás, hanem egyéntől!Nyilván más adag kell egy 45kilós emberkének, mint mondjuk egy 90-nek, meg sok más is számít. A 2x850 egy jó adag, nekem adokim azt mondta ő azt szereti legjobban, jó az "eloszlás", az adag.Nekem is csak akkor emelte 3ra, amikor már tényleg nem nagyon tudrunk mit tenni, de én igencsak túlsúlyos voltam.Hogy mennyi idő alatt lesz javulás, az főleg attól függ, mennyire vannak "elcsúszva" a dolgok a szervezetben.Az én 113-as inzulinommal igencsak elvoltak(a 7 év diane :shock: :evil: :evil: megtette hatását :evil: :evil: :evil: , így majdnem másfél évet kellett várnom, de én 3x500-zal kezdtem(na az semmi nem volt nekem a 90 kilómhoz!)
Türelem és drukk!!!(Doki tudta nélkül semmiképp ne!)

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!

Zazzy
Akkor az én szervezetemben is jócskán el vannak csúszva a dolgok. Az én 74 kg-mhoz 182-es terh. inzulin tartozik. Bízom benne, hogy a met majd mindent helyre tesz.
Mellette update-ozok és tornázom is, majd meglátjuk, hogy alakulok. Eddig -4 kg. :-))
aneetha

Aneetha!
Csak így tovább!Minden oké lesz!!! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Sydney!

Én.

Összefoglalnád, h. mi történt veled eddig?
Mert - bár visszaolvastalak - nem áll össze a kép.
Januártól szeded a metet, de milyen adagban?
Inszemen gondolkodsz, aztán máris Merionalt hajtassz? Most akkor volt inszemed?
Augusztus óta nem jön meg, de nem csináltál újabb tesztet, csak meg akarod hozatni.
Dokid nem akar rádnézni? Kihez jársz?
Hődet hol mérted? Hónaljban v. nyelv alatt?

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Sziasztok!

Még most regisztráltam, bár pár napja már olvasom a fórumot.
Én is PCO-s vagyok, IR-m is van... 4 hónapja Merckformint szedek. Babát szeretnénk. Napi egy szemet szedek az 500-asból. Sztetek ez normális? Nem kevés ez? Endokrinológusom szerint fogyni fogok ettől...3-4 kiló lement, de kb 1 hónapja semmi...
Mennyi idő után fejti ki a hatását a gyógyszer?
Mindent szeretnék tudni....:)))
Puszi nektek, és kitartás!
tünczy

Szia Tünczy!

Hát, a napi 500 mg egy pirinyót kevéskének tűnik. :?
Talán ideje lenne emelni 2X500, 3X500 irányába. De van, akinek a 2X850 jobban beválik.
A fogyáson kívül tapasztaltál más javulást is?
Sportolsz, diétázol?

rambóka

Szisztok!

Ranita: hírek?

Mókica: mi van veled?

Velem nem sok van...lázas voltam 1 hétig így a hőm nem tudom mennyire megbízható, doki kért 2 vérszívást a hormonjaim miatt. Diétázom is újra, meg elékezdtem mozogni. Jó ez :)

Üdv.
Aisha

Üdv.
Aisha
aisha

sziasztok!

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/1 ... 05600_.png

ez egy mensis görbe....

Ranita, sajna nem jött be a megérzésed! :)

Aisha, remélem már gyógyult vagy!

Holnap megyek dokihoz, hogy lássuk hogyan tovább.....

üdv.
mókica

Szia Rambóka!

Igen, én is erre gondoltam...szerinted emeljem az adagot?
A dokim azt mondta, 6 hónap múlva menjek vissza....
Mensesem az eddig is normális volt...mostanában vacakol...
Tüneteket nem tapasztaltam, max néha hasmenést...de az is időszakos..
Ha emeljem, akkor mindkét szemet este vegyem be?
Voltam nőgyógyinál, és megnyugtatott, hogy semmilyen szervi gondom nincs. Ováriumaim nem nagyobbodtak meg, nincsenek ciszták, csak olyan a felszíne.... Méhem nyálkahártyája sem vékonyodott el...
Szted így mennyi idő múlva sikerül?...annyira szeretnénk már babát:-((((
Az inzulin szintem legutóbb 87 volt....előtte 67...és ezért nem értem, hogy miért nem emelt a doki az adagomon... De okoskodjak én?? ehh...... Szted emeljek?
Bicajozok minden nap....Diétázni még nem diétázok, de odafigyelek, hogy kevés szénhidrátot egyek...
Köszi, hogy írtál!
Pux: Emese
tünczy

Sziasztok, bekukk!!!

Tünczy,
Rambókának igaza van: napi 3x500 körül lehet már "érdemi" javulást remélni! Endokrinológus írta Neked a napi 500-at? (én a Mens Mentisbe járok, és a 67-es inzulinomra kellett úgy adagolnom, hogy hetente 500-zal emelni a merckformint.
Igen, és "okoskodnék", vagy kikérném másik orvos tanácsát is...

És emellett kezelnek valamiként? Hormonjaid rendben vanna? Ciklusodat követik UHU-n? Petevezetők átjárhatóak??? Párodat vizsgálták??? (és még csak néhányat soroltam az elengedhetetlen vizsgálatok közül...)

Mindenkinek ölelés:Till

tillidian

Sziasztok!

Tillidan!
Én is gyanakodtam erre,mert ezt olvasgattam a neten mindenhol...
visszamegyek a dokihoz korábban, mint 6 hónap, kíváncsi leszek az inzulin szintemre...és megkérdezem, nem kéne-e nagyobb adagban szedni..
Egyébként Egyébként a történetem röviden annyi, hogy elmentem ehhez az endokrinológushoz, csinált egy fullos labort... pici eltérés mutatkozott..(amiből persze szintén a PCOS-ra lehet következtetni)
Gyógyszert nem írtak fel rá... Meforalt kaptam..visszamentem, fogytam 6 kilót, és felírta a Merckformint, naponta 1 szemjével. és 6 hónap múlva kell visszamenjek. mindez júniusban volt...
Elmentem egy nőgyógyihoz közben, mert vhogy nem vok nyugodt...és megvizsgált, szervileg minden ok. Elküldött obesitas szakrendelésre a diéta miatt, és ha most megjön, a 3. napon mennem kell vérvételre, alaphormont néz. Aztán legközelebb a 21. napon is mennem kell....peteérést néz, hogy volt-e.
Röviden ennyi....
Szerintetek menjek vissza hamarabb az endokrinológusomhoz??
Nem vok nyugodt...és most is késik már a mensim...35.nap....mióta foglalkozom vele, késik...
Ölelés Nektek!!!
Szép napot!
tünczy

tünczy!
Ne egyszerre kettőt vegyél be!!!Ha kettőt akarsz szedni, akkor reggel, este, ha hármat, akkor reggel, délben este, mindig evés KÖZBEN.De mindenképp orvossal kéne konzultálni!Szerintem egyszer 500-at nem is szoktak írni :shock:
Valami csak nem jó, ha most meg felborult a ciklusod!
Terheléses inzulin vizsgálat volt?Terheléses cukor?Hormoneredmények?Ha leírnád, talán tudnánk hozzá szólni(nem orvosként, csak tapasztalt pcosként).Kétségek között semmiképp ne hagyd magad, inkább keress másik orvost!Én is ezt tettem annó! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!

Tünczy debiben voltál dokinál?? Megkérdezhetem kinél?
ezt a mondatod nem értem : "Gyógyszert nem írtak fel rá... Meforalt kaptam..visszamentem, fogytam 6 kilót, és felírta a Merckformint, naponta 1 szemjével. és 6 hónap múlva kell visszamenjek. mindez júniusban volt... " A Meforal ua. mint a Merckformin... beszélj esetleg a dokiddal hogy megpróbálnál többet szedni..
Vendég

Sziasztok!

Mókica, sajnálom. De alakul ez, majd talán a következő hónap sikerül. Nagyon bírom, hogy ilyen pozitív vagy.

Nálam nincs semmi különös :? . Pé volt, igaz jó későn, a 21. napon. Voltam dokinál, látta is, hogy megvolt a pé, mnyh 10 mm volt. Clostit most sem írt fel, de szerintem sincs értelme :? . Szerinte 100 százalék, hogy össze fog jönni, mert nincs kizáró ok. Úgyhogy várok türelmesen.
Most meg összeszedtem egy herpesz vírus okozta szaruhártyagyulladást, úgyhogy most sínen vagyok :x .

Aisha, drukkolok, hogy jók legyenek az eredmények és mielőbb jöjjön már a babó.

Kép

Kép
ranita1979

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?