Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt Csajok!
Már másodszor éreztem Zsófitól gyenge, de szabályos, szívveréshez hasonlító "rúgásokat". És ma reggel ugrott be, hogy írtátok, érzitek a baba csuklását. Hát akkor ez is az volt! :-D

Márti!
Jobbulást az egész családnak! Ágynemű nagyon szép!!! Főleg a masnis baldachin tetszik!

Sarmi!
Tegnap vacsira én is betoltam egy fej lilahagymát! Készültem is a rémálmokra, de kivételesen jól aludtam.

Mózes rajza nagyon jó! Főleg Írisz a pocakodban!

Lyndee!
Nagyon szép a babád mosolya!!!

Mágnes!
Szép a pocifotó és lányod is aranyos, hogy így szeretgeti a kistesót!

Na megyek Csajok, beugrok a cégemhez papírokkal, aztán infókat gyűjtök kisbabás barátosnétól.

Kép
Kép
lbernuska

Jó reggelt!

Orsi: nekem a doki annyit mondott a lázzal kapcsolatban, ha felmegy 38 fok fölé és egy fél algopiryn nem viszi le, akkor irány a kórház. Én nagyon meg voltam fázva és féltem hogy baj lesz belőle, felhívtam a dokim és ezt mondta. Anno mikor vetélés miatt januárban bent feküdtem a kórházban, volt bent egy kismami akinek magas volt a láza és ő algopiryn injekciót kapott (a gyógyszer nem vitte le neki). De azért ez sajnos más eset volt!
Vendég

Sziasztok Csajszik!

Képzeljétek, tegnap kellett mennem dokihoz! És tegnap töltöttem be a 30. hetet. Uh-t csinált, és mivel mondtam, hogy voltak menzi féle fájdalmaim meg is vizsgált. Minden szorosan zárt! Hurrá!
Az értékek jók! Azt mondta, hogy nem az apukájára, hanem rám fog hasonlítani a második kisfiam, mert szerinte alacsonyabb lesz, de jo massziv kis kölyök. Egy héttel dagibb, mint kellene, de a dokineni szerint valszeg nem lesz akkora, mint Erikem volt. Szerinte olyan 3800 gramm körül fog kijönni! Úgy legyen!
Most 1650 grammnak mondták.

Az Uh-n épp láttam, ahogy kinyújtotta a nyelvét és kortyolt egy nagyot! Tök cuki volt! Sajnos arról nem kapta el a fotot!
Aztán eddig a kincsem fejjel lefelé volt, most úgy gondolta visszafordul, úgyhogy a fejecskéje a bordámban és a gyomromban, a lábai a méhszájban, ami éjszakénként elég kellemetlenül tud ébreszteni! Legközelebb, ha megyek, és nem fordul vissza, akkor azt mondta a doki, hoyg el kell beszélgetnünk a csaászárról is! :?

Apropó! Szegény apa, ő tudna aludni, de én nem tudok tőle! Apa ugyanis néha horkant egyet, amire majd frászt kapok! Olyankor mindig szólok neki, hogy forduljon az oldalára! Még nem panaszkodott!

Tegnap azért nagyon jó kedvem volt! Tegnap ünnepeltük a harmadik hézassági évforduldónkat kicsi fiunkkal hármasban...majd bepótoljuk kettesben is... :oops:

Az itteni kórházban kaptam egy listát arról is, hogy mit kell bevinnem magamnak a szülésre, a bennfekvésre és a babának!!!! :?:
A lista a következő:
8 darab lapolós body, tiszta pamut (fehéret preferálják)
8 db rugi, tiszta pamut - plüss sem jó ,mert az is 20 % műszál ? (ha lábfej nélküli akkor zoknik is) (két részes, derékon gumis nadrágos cuccot nem javasolnak, mert sokszor begyullad a kisbaba friss köldöke tőle) :roll:
1 kocsikabát (ha vizsgálatra viszik ne fázzon meg házon belül)
kaparás elleni kiskesztyű
partedli (na ezt nem értem...)
6 pamut pelus
meleg ruha hazavitelhez

Azért ez a lista kicsit meglepett!!! :o

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

szerencsere en nem voltam lazas miota terhes vagyok.

magi nagyon cuki anna ahogy orul a pocidnak.

ujabb pocsek ejszaka mogottem :twisted: neha nem orulok, amikor produkalom a "nagykonyvben" megirt tuneteket. :evil:

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok,védőnőnél voltam,a vizeletemben glükóz van,de nem tudunk mit tenni mert a vércukrom meg tökéletes.
4 kiló +-om van.vérnyom alacsony szokás szerint.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Ami a kilókat illeti csajok nagyon jól álltok!
Én azt hittem jól le fognak tolni, de még meg is dícsértek a 12 kilómra, igaz az elmúlt 3 hétben egy dekát sem híztam. Szerintem most a pocakom sem nőtt!!

Suzy! Kitartás! Már nem sok van hátra! Ez mindenkinek szól! Mindenki vigyázzon magára nagyon nagyon! Nem kell ablakot pucolni, meg lefáradni! Már csak +/- 10 hét körül van mindenki!

Sinaszi! Tlejesen jól döntöttél, hogy vizsgát halasztasz! A polgár nagyon szemét, én tavasszal voltam belőle! Hol vizsgáztál?

Bellanita! Eszter! Valaki írta, hogy igyál sokat! Ez így van! Tényleg segít a vizesedésre. Ezen kívül egy csomó természetes vízhajtó van. Amit nekem javasoltak: teljes sómentes diéta, ásványvíz csak nátriumszegény (az otthoniak közül a Netslé Aquarell a legjobb, a többiben magas a Na arány, a csapvízben is, és a Na megköti a vizet), zöldpetrezselyem (minden levesbe beleteszek egy evőkanállal, nyersen a legvégén), narancslé, banán, ananász.

Mágnes! Tök cukik a rucik! És nagyon formás maradtál! Egy-két csík ide-vagy oda... Ja ! és akérmennyire fittnek érzed magad! Ne pucolj ablakot!!!!!! :!:

Mush! Sajnálom a bárányt, de örülj neki, hogy nem lett nagyobb bajod! Remélem nem égetted meg magad nagyon!

Bébic! Nekem nagyon bejött a Medela! És általában a mi a legkönnyebben tönkremegy ezekben a kütyükben az a szelep, amit nagyon olcsón lehet hozzá pótolni!
A hálózsákból a C&A-ban nézzétek meg! Van lekapcsolható ujjú hosszú ujjú is, vékonyabb, vastagabb! És nem vészes az ára sem. 3 méretben létezik: 70-80-90 cm hosszúak. Van olyan is, aminek az alja felköthető (sajnos nem tudok fotot felrakni rola, mert még anyukám nem hozta el Erik fiam régi ruháit Mo-ról).

bkatalin

Sziasztok!

Köszönöm a tegnapi válaszokat,nagyok arik vagytok,szerencsére nem ment feljebb a lázam,segített egy jó forró tea.Köszönöm mégegyszer,további szép napot.
solya051020
Káld

Márti! Nagyon szép ágyneműt varrtatok! Megrendelni nem lehet nálatok? :wink:

Sármi! A fiad egy művész! Nagyon ügyes! Az enyém is imád rajzolni, de az autókerekén még nem jutottunk át :lol:
Ami meg a bekakilást illeti, én elmentem gyerekorvoshoz itt a kisfiammal. Ő is közeledik a háromhoz, ugyanez a szitu. Azt mondták, hogy még az sem baj, csak nem kellemes, ha 5 éves korában bekakil! De higgyem el, hogy hamar ki fogja nőni! :?: Szóval sokat nem tudok segíteni! Annyit elértem az állandó kérdezgetéssel, hogy nincs rajta pelus, de szól, ha kakilni kell, és kér pelenkát! Bilibe csak pisilni hajlandó....

Aida! Ne aggódj! Én sem vagyok nagy... Erik mégis kijött, pedig ő viszont apa génjeit örökölte, aki nem kicsi...Valahogy kijönnek :lol:

bkatalin

Túl vagyok a mai pajzsmirigy vérvételen is, pont az a nő volt, akit utálok, mert elég kaka módon veszi a vért (bénázik is meg fáj is), és persze most is közölte, hogy alig csöpög (érdekes, ez másoknál sose volt így, akik vért vettek tőlem, pont mindegy, melyik karomról volt szó), vénatágulatom van... Majdnem felröhögtem, hogy "Csodálkozol, mikor kb. 3 hetente böködnek valamiért?"

Mindegy, jövő héten kiderül az eredmény...

Kép

Kép
gabilany79

bkatalin:
Olyan fura, hogy ruhékat is be kell vinned a picúrnak :)
partedli:gondolom a bukás miatt... na de egy textil pelus éppúgy megteszi :)

Ma lepakoltam az étkező ablaka elől mindent, hogy akkor most az következik, aztán sikerült felülkerekednem saját magamon, és hagytam a fenébe az egészet.. :) Semmihez sincs kedvem, nagy nehezen megfőztem, bekevertem a túrót a galuskának, de legszívesebben egész nap feküdnék..

Már az októberieknél is kezdődik a babaeső, lassan mi következünk :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Trombi!

Küldtem pü-t :D

Kép

Kép
gabilany79

Kati: gratula a jó értékekhez.

Vízhajtás: csalántea. Nekem a nagy melegben egyszer-kétszer bedagadt a bokám, és egy nagy pohár tea rendbehozta. Csak közel legyen a WC! :lol:
Vendég

magi. itt is be kell vinni a rucikat a babanak! sajnos azota sem talaltam atlapolos felsot. na majd lehet otthonrol kuldetek, de nagyon draga a postakoltseg. szerintem drgabb, mint innen oda!

KépKép
KépKép
mush589

Gabi! A hülyékkel ne foglalkozz... néha én is összefutok ilyen agyrém emberekkel...

Mági! Végre! Nemhogy aztán mégis ablakot pucolássz!!!!! :!:

bkatalin

http://www.teszvesz.hu/item428332609_2_ ... tenal.html

vannak még vaterán, teszveszen, de általában egy darabosak...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mush! Figyu CA nincs ott nálatok?
Ha nincs azt meg tudom csinálni, hogy innen levélcsomagban feladok neked egyet-kettot. Igaz itt a CA-ban csak 56-os méretiog van ilyen átlapolós. Most néztem tegnap. Eur7.5 két darab fehér egybecsomagolva. Saccolásaim szerint kb 4-5 Euros posta költséggel ki tudok küldeni 4-6 darabot.

bkatalin

kati. koszi. egyetlen egy baj van. hogyan kapod meg a penzt? esteleg ha kuldok soducremet cserebe? az atutalas borzalmasan draga. nem megvalosithato, sajnos.

KépKép
KépKép
mush589

Mush! megoldjuk... :lol: Holnap utánanézek, hogy mi mennyi, megírom, aztán megbeszéljük... OK? Mekkora méret kellene neked belőle?

bkatalin

szerintem 2x50-es, es 4 56-os. elore is koszi, hogy utana nezel!!

KépKép
KépKép
mush589

holnap meglesz az info ok?

bkatalin

Beszéltem Jáziról a védőnővel,mindenesetre óriási türelemmel kell vele lennünk kaki ügyben,mert szerinte is szégyenli a kakit.Sokat kell vele beszélgetni ez ügyben.nehéz higgyétek el.nagyon depi vagyok tőle,ha a gyerekeimmel valami lelki gondok vannak.De majd csak megoldjuk.
:roll:
Holnap megyünk uhra már örölök a 20-dik hét óta nem láttam a babámat.arra is kiváncsi vagyon milyen pozitúrában helyezkedik el.Meg akkor én is meglesem a C&A ban a hálózsákot,és angol turiba is készülök még néhány babaruhát beszerezni.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Hali :)

Még mindig nem tudok visszaolvasni... állat...

Sarmon: szerintem egy 3 éves gyereknek még nem kell teljesen szobatisztának lennie, elég ha nappalra az - plusz tudtommal akkor is csak a pisi az elvárás... Szerintem a gyerekek marhára megérzik, ha a szülő valami miatt feszült és akkor csak fokozódik a gond... szóval a helyedben én nem aggódnék, max. még egy ideig pelenkázni kell néha...

Jaaa... most lőttem 300-ért 3 átlapolós hosszúujjú bodyt (postával kb. 800 Ft lesz... határeset:) (nem Auchanos... a börzén általában olyat akartak eladni de olyat nem veszek mert iszonyú gagyik a patentjai, egy gyereknél többet nehezen él túl, azt is alig-alig... ezek a műanyag patentok nem tudom kinek jönnek be... )
Vendég

kati. ezt nezd meg:
Kép
45 euro darabja!!!

KépKép
KépKép
mush589

Mush!
Ezt hol sikerult meglelned? Kicsit drága egy bodyért, nem? Ez már az a kategoria, ami hónap végén kölcsön is ad?

bkatalin

Tény hogy a ca-son nincs masni, na de azért nem hiszem, hogy 40 eur egy masni :shock:

bkatalin

Sziasztok!

Bernuska!
En is kb két hete érzem,hogy csuklik a drágám. Elöször a kórházban a ctg alat mondta a növér, hogy csuklik a baba. nekem fel se tünt. De azóta naponta legalább kétszer rájöna csuklás! :lol: :lol:

Kati!
Szép nagyok vagytok már! 8) Néha nekem is vannak enyhe kis mensis görcseim.
Tegnap éjszaka annyira fájt mindkét lábam, nem tudom mitöl, kicsit olyan volt mikor mensi alatt kiszgárzik bele a fájdalom. De aztán megfordultam az ágyba és jobb lett. :? :?

Nem tudom,hogy itt mit kell bevinni a babának, de most, hogy bennt feküdtem,mergkérdeztem egy friss anyukát, és azt mondta, hogy csak hazavitelhez kell cucc a babának a többit a kórház adja, míg ott vannak. Meg kapunk betétet, hálós bugyit is a kórházban!
susy75

kati. keresgeltem a neten, hatha ott talalok, de csak ilyen arany aron talaltam. :mrgreen: nem tudom hogyan gondoltak, hogy ezt valaki meg is fogja venni...

KépKép
KépKép
mush589

Néha elképesztő, hogy milyen áron vannak babaruhák! Itt gyakorlatilag a legolcsóbb megoldás a CA. Van ami nagyon jó minőségű, de van ami nem... ezért nekünk is sokszor otthonról szerik be agyerkőcruhát. Itt egyébként ilyen mindenféle márkaruhákat szeretnek a gyerekekre adni. McGregor és társaik. Múltkor kíváncsiságból bementem. Egy kord gatya, egy ing és egy mellény a fiamnak 97 euróba került volna! És még csak 3 éves! Én úgy döntöttem, nekünk kiválóan megfelel a CA-s is 19 ért! De szerintem úgy vannak vele, hogy mindig van olyan aki megveszi!

Suzy, szerencséd van! Ráadásul a nlmeteknél szerintem nagyon jók a kórházak! legalább is hangulatosabbak mint itt-ott. Mondjuk a mostani kórházunk szerintem itt is elég jó...

bkatalin

Mush! Próbáltam megkeresni a CA termékeit a neten, de nincs fenn. Holnap megpróbálom lefotózni a cuccost. Ugye jól emlékszem, kislányod lesz? Emlékeim szerint nagyon halovány rózsaszín mintájú is volt!

bkatalin

Ja, ma én is voltam turiba. Még nem túrtam eddig semmit, de szerencsére találtam a közelünkben egy kis használtruha boltot. :lol: :lol:
Egy kék rugit és egy drapp kantáros gatyót vettem. 500 és 800 Ft. :roll: Majd rakok fel fotót.

Sarmon!
Tényleg jó rég nem láttad a babódat. A kórházi tartózkodás miatt, nekem kétszer is volt uh. Már 10 hete fejjel lefele van, remélem így is marad!!! :wink:

Mush!
Jó kis horror ár egy bodyért. :evil:
susy75

Kati!
Tényleg nem lehet panaszom, a kórház ahol voltam jól felszerelt, szép volt. Ès hát sokmindent adnak,amit gondolom hogy otthon nem. Pl a kismamik kapnak szoptatós melltartó betétet is míg ott vannak.

Babamozgás: Más is érzett már olyat, hoyg nem egyszerüen csak rugdos, vagy mocorog a baba,hanem olyan mintha rángatózna?? Nem tudom ilyenkor mit csinál, de pár másodpercre tök gyorsan mozog, tényleg csak rángatózáshoz tudom hasonlítani. :roll: :roll: Ezt naponta 1-2-szer elöadja!!!
susy75

koszi kati. igen kislany lesz, de a sima feher is, sot akarmilyen szinu jo lesz.

suzy. varjuk a kepeket. sajna itt se adnak semmit a kismamiknak.:( sebaj. betet, melltarto betet mar ugyis megvettem.
nekem meg neha nyujtozkodni szokott. az is erdekes erzes. :lol:

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok csajok!

Ma nagyon gatya vagyok fáradt, levert, erőm sincs.
Köszönöm aki a dagadásomra írt jó tanácsot.Kipróbálom mindet majdcsak hat valamelyik.
Megyek folytatom a pihenést, hétvégén pakolunk, itt az ablak :wink:
Majd jelentkezem.

Kép

Kép
bellanitta

suzy! nekem is szokott olyat csinálni! múltkor pont uh-n volt, és akkor éppen bokszolt ököllel

bkatalin

Suzy! Neked első babád?

bkatalin

Mush! Te dolgozol most? Vagy otthon vagy?

bkatalin

annyira nincs ma kedvem semmihez, hogy az hihetetlen...mosnom kellene, meg vasalni...de már a főzésre is alig bírtam rávenni magam, és akkor még egy csomó mindenem hiányzik a kórházi csomagomból is....

bkatalin

bkati:
szerintem a levegőben lehet valami.. Azon kívül, hogy ennék, semmi máshoz nincs kedvem.. Csakis ezért, na meg Anna miatt erőszakoltam meg magam, és álltam a tűzhely elé.. Ha egyedül lennék, most feküdnék, és nézném a plafont...

Kép
Kép
Kép
mágnes

jön a hidegfront :(((

(én 2 napja teljesen használhatatlan vagyok...)

Ma délelőttre is takarítást lőttem be aztán még mindig itt ülök és teát kortyolok... (Lilla meg mindjárt ébred és akkor este 8-ig nincs megállás...)
Vendég

megpróbáltam nemlétező flamand tudásomat bevetni és lefordítani a kórházban kapott könyvecskét. Itt ilyet adnak szülésfelkészítő helyett. Minden benne van, csak kár hogy nem tudok flamandul. Gondoltam, majd a férjecském lefordítja, de rájöttem, hogy lévén hogy ő sem flamand, és csak tanulta, a nőgyógyászati szakszókincs nem lesz az erőssége! Azt még magyarul sem tudja! :twisted: :lol:
Úgyhogy nekiláttam. A lényeget kihámoztam! És rájöttem miért kérnek partedlit egy újszülöttnek! Nem a bukás miatt - ami teljesen logikus javaslat volt! Itt ugyanis úgy kezdik, hogy még szülés előtt megkérdezik a mamit, hogy akar-e szoptatni!!!!! :shock: :shock: :shock: Én gondoltam ez természetes...jó persze van akinél nem jön össze, na de hét könyörgöm. Szóval hanem szoptatsz, akkor nem teszik születés után mellre a picit, és másnaptól mér tápszert kap!!!! :cry: :cry:
Erre nagy meglepetésembe felhívtam egy ismerőstm aki novemberre vár babát! Megkérdeztem hogy ez miért is van! azt mondta, hogy itt a mamák elenéysző hányada szoptat csak, mert max 6 hét a gyes-gyed akármi, ikreknél minden gyerekkel 3 héttel nő. Utána visszamegy dolgozni, és azalatt eg mindek szoptasson, az a gyereknek úgyse elég, és méga melleiket is tönkreteszik+!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Hát ezen csöppet fennakadtam! Én is csak hat hétig szoptattam, mert nem volt utána tejem, de legalább próbálkoztam és szerintem akármennyire keveset is, de legalábbkapott egy kis immunitást!

bkatalin

Mági, Csaki, igazatok lehet! Nem bírok magammal... én is legszívesebben csak feküdnék, csak közben idegesít, hogy csinálnom is kellene valamit.... :?

bkatalin

Kati!
Igen, elsö! :lol: :lol: (de volt már 3 sikeretelen terhességem ) :cry: :cry: :cry:

Azért nem semmi ,amit a szoptatásról írtál, meg hogy csak 6 hétitg maradnak otthon a babával! :roll: :roll: :roll:

Ezeket túrtam ma!
Kép Kép
susy75

[quote="susy75"]
írta:
susy75Babamozgás: Más is érzett már olyat, hoyg nem egyszerüen csak rugdos, vagy mocorog a baba,hanem olyan mintha rángatózna?? Nem tudom ilyenkor mit csinál, de pár másodpercre tök gyorsan mozog, tényleg csak rángatózáshoz tudom hasonlítani. :roll: :roll: Ezt naponta 1-2-szer elöadja!!!

Ez ismerős, nálam is előfordul. Ilyenkor elgondolkozom mit csinálhat!? :D Ma reggel meg fél 5kor keltett, pedig nem szokott, akkora parti volt odalent hogy ihaj-csuhaj.. :)

Nekem ma megint többet keményedik a pocim :( pihenek ezerrel, bár a sok keményedést betudom annak, hogy "sikeresen" összekaptunk megint a párommal, nem olyan heves vita keretében csak olyan egyetnemértés formájában. :( Annyira rossz, hogy anyósom így áll hozzánk meg ehhez az egészhez. Minden probléma gyökere onnan származik.

Tegnap sok-sok dolgot megrendeltünk babócának, pl. ágyikója ilyen lett:
Ezt a kiságyat rendeltük:
http://brendon.hu/ProductSearch/viewer. ... =1&whid=25
Ezen kívül még matracot, fejvédőt, ágyneműhuzatot, popsikrémet, cumi és üvegmosó kefét, egy cumis üveget, egy cumit, vízhőmérőt, mellápoló krémet, melltartóbetétet, gátpermetet szülés utánra nekem, egy melegítős plüssmackót a kiságyba és egy tengervizes orrsprayt. Kell még majd mellszívó, orrszívó meg forgó játék a rácsos ágyra és lassan végzünk is. :) Így sokkal jobban érzem magam, akárki akármit mond, hogy korai-e vagy sem. Én így érzem magam biztonságban. :D

A "híres babák" meglepis dolog meg alakulgat és legkésőbb hétfő estig meglesz kezdetleges változatban és "nagybemutatót" tartok majd. :) Kíváncsi leszek hogy tetszik majd.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida!
Ezt mind a Brendonnál rendeltétek?
susy75

Igen, ezek brendonos holmik. Nem sokkal drágább, mint máshol. Bár a kiságy nem volt olcsób, de nekem voltak elég merev elvárásaim és ott találtunk olyat ami megfelelt. A matrac jó árban volt, az ágynemű garnitúra pedig a legolcsóbb lett (ettől függetlenül szép:D). Cumis üveget amit kinéztem csak ott lehet kapni. Szóval így egyben lement a rendelés.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Kati: akkor te most itthonról fogsz gyedet kapni? (logikusnak tűnik:) zsebpénznek talán elég lesz :))))

Iszonyat ez a 6 hetes limit... családi adózás van arrafelé? Csak mert Fro-ban néztem, hogy ott is rövid ideig maradhat csak valaki otthon viszont a családi adózás miatt eleve nem éri meg visszamenni mert a férj így annyival többet visz haza, hogy hót mindegy, kap-e valami alamizsnát az asszony... (mert ugye itt még a max. gyed és a gyes is eléggé az a kategória tekintettel arra, hogy független az előző fizetésedtől...) A munkahely elvesztése meg jó kérdés... 2-3 (több gyereknél) 5-6 év után eleve kérdéses milyen pozícióba vesznek vissza stb. stb.
Vendég

Csaki! Én otthon vagyok állományban. Amíg nem megyek vissza, addig Peti sem vállalja el a melót Pesten. Családi adózás van, de az független attól, hogy itthon vagyok, vagy sem. Az itthon levés csak abban jönne vissza, hogy a bölcsi meg az ovi ára megmarad, plussz, ha dolgozol, akkor családi jövedelemarányos az ovi díja, vagyis akkor két fizu után kellene fizetni. Csak tájékoztatás képpen: egy átlag kereset után napi 20 eur a bölcsi, kettő után 56Eur! És ez nem az angol nyelvű spec izé mizé.... Az tény, hogy az itteni adóhivatal, amikor csináltuk a családi adóbevallást, mert itt olyan kell, nem egyéni, körberöhögött az otthoni gyessel, és azt mondták, többe kerülne nekik adminisztrálni a bevallásban...úgyhogy felejtsem el! :roll:

Aida! Jó az az ágy! Anno én is ilyen méretűt kerestem, de akkor nem volt, most meg a lehető legkevessből szeretném a kiságyat megúszni. Szép ágyikót vettetek! És miért az anyósod a gond? Mondott valamit? Vagy csak olyan szépen finoman barátságos megjegyzést tett...? Várjuk a híres babákat!

Suzy! Nagyon édi rugik! És akkor most még nagyobb az öröm ezzel a babával! Tudom, nehéz túl lenni a rossz dolgokon, de az a lényeg, hogy most összejött!!! :)

bkatalin

sziasztok.

Voltam dokinál a keményedések miatt meg hogy fáj már alul.
Zárt vagyok még hála de mondta hogy nem fogom kihordani végig hanem kb a 38-ik héten megszületik a picikénk. Na majd meglátjuk. a vérnyomim 135/97 ami számomra magas ugye nekem a béka segge alatt szokott lenni.
ha tovább tart ez a keményedés akkor irány a dokim.

harivera
Budapest XXI. kerület

Egyébként a "kapitalista" országokban ez így megy. Hollandiában van egy barátnőm, ott szülés után 3 hónapig lehetsz szülési szabin, aztán irány vissza dolgozni. Ha meg nem, akkor kapsz "gyerektámogatási pótlékot", havi 60 eurot (ki lehet számolni, hogy ez mire elég) Mondjuk lehet, hogy az is számít, hogy ő "külföldi". Vagy fogadhatsz sittert 10 euros órabérért vagy mehet a fizetős bölcsibe. Svájcban pedig 14 hétig kapja az ember lánya a fizuja 80%-át, aztán semmit (ez néhány éve még 8 hét volt). Ott meg unokatesóm lakik.

(A "kapitalista" szó a svájci unokatesómtól idézet :))

Kép

Kép
gabilany79

bkatalin,
anyósom mindig mondd vmit sajnos, csak hozzám nem mindig jut el. A legfőbb gond meg azért ott kezdődik, mert páromon úgy érzem hogy ő egy nagy gyerek és soha nem fog beletörődni abba hogy mi rosszban vagyunk (én és az anyukája). Áh mind1, hosszú. A lényeg hogy sehogy sem jó semmisem.

Vera,
mennyit keményedik a poci hogy elmentél orvoshoz? Ma nekem is min. már 10-15ször bekeményedett, de nekem régen is voltak ilyen napjaim. Ma még tuti hogy lesz több is így ma lehet elérem a napi 20-25 keményedést is. Bár elég rövidkék most max. 10 mp-esek. De az a max. Remélem nem lesz veletek gond!!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?