Új privát üzeneted érkezett!

jé,mi nem is tegnap,hanem szombaton voltunk :oops:
Vendég

Timi még Pécsen,láza nincs,de ott nincs,aki beadja neki a B17-et.
A vérképe még nem a legjobb,és utána akarnak járni,hogy mitől fáj ennyire a lába. Írtam neki,hogy mostmár csapjon szét a dokik között,különben odavonul a babanet,és akkor lesz nemulass :evil:
Vendég

Drága barátosném, végre itt vagy köztünk :lol: Csajok, tudjátok már mióta fűztem Anettet, hogy jöjjön közénk? Csak csendes olvasó üzemmódban leskelődött :P Aranyos csajszi ám, majd meglátjátok :wink:
Cseriani! Neee akarj még karácsonyt!!! Még ráér az!!!! :shock: Őszi díszítésre én is nekiálltam, de ezzel a rumlival nem bírok... Ma egész délelőtt a pulmonológián ültünk, rohadtul megszívattak ma mindenkit. 9.20-ra volt időpontunk, a drnő 9 óra helyett fél 11-kor be tudott támolyogni a rendelésére, én meg fél 12-kor eléggé emelt hangon kérdőre vontam az asszisztenst, hogy ugyan már mikor jutunk be, mivel az időpontunk két órával ezelőttre szólt, a gyerekeim reggelit ettek utoljára, és azért jó lenne az oviba legalább ebédre odaérni. Bakker még volt pofája azt mondani a nőnek, hogy hát láthatom, hogy milyen sok beteg van. Én meg megnyugtattam a látásom minőségét illetően, hogy igen látom, de biza azt is látom, hogy a jóval utánunk érkezők már hazamentek, és hát ugye az a fránya időpont amit már 3 hónappal ezelőtt kértünk.... Aztán érdekes be tudtak hívni minket. Dél elmúlt, mikor eljöttünk onnan. Ja és ez a drnő most már túltesz mindenen :evil: Megvizsgálta (?) a fiúkat, és utána kérdezte, hogy van-e valami panaszunk???? Majdnem mondtam neki, hogy nem hallotta amikor a hallgatózójával meghallgatta a tüdejüket? Úgy köhögnek szegénykék a portól, ami volt itt a lakásban. Ez a lüke meg megkérdezi, hogy van-e panaszunk!!!! :evil: :evil: :evil:
No visszatérve az őszi díszítésre :D Én már csináltam ablakfestős díszt, háhá egy már kész van, a másik még festésre vár. Találtam egy nagyon jó oldalt, ahol sok sablon van, mindjárt beírom a linket. Az oviban a gyerekek festettek be előre kivágott falevélformát, és azokat felfűzték vastagabb cérnára és azok lógnak az ablakokban, nagyon jól néz ki.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Itt az ablakfestős sablonok linkje:
http://windowcolor.gportal.hu/

dadomi

Kép
Kép
Próba!
felül Martin,alul Dávid:)Íme a rossszzzzcsontok:)
nettke76

Sziasztok!:)
Nem vagyok reménytelen képszerkesztésben :oops:
nettke76

Azért csak sikerült asszony! :P :lol: :lol:

dadomi

Dadomim,nem kéne kivigyorogni a kezdőket :lol:
megnyugodtál?ilyenkor nem könnyű,tudom...nov 19.-én nekem is lesz egy pullm-os köröm Martinnal,remélem legalább addig nem látunk fehér köpenyt!holnap már ovi a fiúknak,nekem meg gálya reggel hattól:(
nettke76

Meg. Ja és mondtam, hogy Dani már nagyon ügyesen használja a pipát segédeszköz nélkül, erre nagyészdokinéni látni akarta. Megmutattuk, nagyon ügyi volt Dani, szépen csinálta, hát a drnő ránézett az asszisztensre: "szerinted? Engem nem győzött meg." :roll: Hát egy felnőtt sem csinálja ügyesebben. Szerinte még maszkkal kellene Daninak is a spréket adni. Már Dominak is maszk nélkül használjuk az Optichamber-t, nem is fér már rá a maszk, meg azzal nem is hagyja. Persze az sem jó a doki szerint. Mert aztán neki annyi gyakorlata lehet a sprék használatában a gyerekeknél....

dadomi

dadomi elhiszem,hogy kiakadtál a doktornénin. Hogyhogy nem húztál be neki? :lol:
Nettke csuda helyesek a fiaid :wink:
És hatalmas nagy csibészség van a szemükben...és látom ti sem szűkölködtök játékban... :D
Na,Kristóf az oviban,én meg iszom egy kv-t,és Elizával bemegyünk a dm-be,nagybevásárolni ....ilyenkor a kintibe szoktam menni,ott ki tudom tolni a bevásárlókocsit az autóhoz,nem szakadok meg a cuccok meg Eliza cipelésében... :?
Vendég

nincs mostanában szülinaposunk?
Nettke csinálj vonalzót :P

Évi,Évi,nagyon eltüntél!!!
Zsombor jobban van?
Vendég

Cseriani! Hát nagyon vissza kellett fogni magam :lol: De a bunkójában még annyi sem volt, hogy elnézést kérjen a késésért, meg hogy megvárakoztatott mindenkit!
Lesz szülinaposunk pénteken, Anett Dávidja négy éves lesz! :lol: Nekünk meg a házassági évfordulónk lesz szombaton (ötödik) :lol: Ennek örömére nem leszek itthon :wink: ugyanis az "ajándékom" két jó szem lesz, pont ezen a napon lesz a műtét :lol:

dadomi

Dadomi, remélem jól fog sikerülni a műtét, majd drukkolunk....

Nettke, üdv köztünk :-)

Nekem is lesz ám szülinapom, október 8-án ;-)

Nálunk amúgy minden rendben, Enikő már 5 kiló fölött van, és tegnap volt 7 hetes :roll: Rengeteget tud enni ;-)

yuyu79

Szia Nettke! :wink:
Julcsi ezek szerint minden rendben van a szoptatással,nem ment a gyógyszer rovására. Jó kis súlya van a lánykádnak,Csilla 8100gr és 74 cm.
Dadomi majd szurkolok én is a műtétre!!!
Izgulsz már?

Kép
Kép
josi

Köszi csajok, remélem jó lesz a szemem :lol: Josi, most már kicsit kezdek izgulni, egyenlőre nem is a műtét miatt, hanem az utána következő napoktól félek. Jópár hozzászólást olvastam a klinika honlapján, és valaki kegyetlenül szenvedett 2-3 napig, valakinek meg szinte semmi problémája nem volt. Remélem az utóbbiak közé fogok én is tartozni. Meg egyenlőre nincs kísérőm, sőt még szállásom sem :( Bár az előzetes vizsgálatra is egyedül mentem, pedig mondták, hogy mindenképpen legyen velem kísérő, mert kitágítják a pupillát. Én simán közlekedtem kitágított pupillákkal is, pedig eléggé sütött a napocska :D Bár a metróban azért jobb volt, mint a felszínen :wink: Szal nem tudom, hogy mi lesz. Meg a műtét után 3 napig kontrollokra kell járni, aztán a 10. napos kontrollt már elvileg itt Szekszárdon is megcsinálják :)

dadomi

jajj dadomi,nagyon szorítok neked!!!!!
Tényleg nincs senki,aki elmegy veled? :cry:
Pestre mész végülis vagy pécsre? Ugye pesre,jól emlékszem??? :oops:
És szállásod sincs? Minden nap felkocsikázol?
Ott a klinikán nem tudnak szállást adni? Jajj csajszi,úgy segítenék,de nem tudok...sajna lakásom sincs pesten,rokonom sem,meg elmenni sem tudok veled,csak itt nyavajogni neked,aminek sok hasznát nem veszed :oops:
Lányok,annyira fáj a fejem,megbolondulok. Bevettem egy dilibogyót,de semmi haszna.
ááááá,Eliza elérte a kukacoszacsit,és kiborította az egészet a földre. Na,izzitom a porszívót :twisted:
Vendég

oppsz,nem felkocsikázomat hanem felbuszozást akartam írni :oops:
Vendég

Cseriani! Hát Anettet próbáltam fűzni, hogy jöjjön velem, de szegény dolizik szombaton. Aztán másik barátnőmnek is szóltam, még nem szólt vissza, azt mondta, majd ma hív, hogy tud-e jönni. Szállás van a klinikán, de már foglalt. Kaptam egy telefonszámot, meg nézegettem itt a neten is, csak most még várom, hogy ma kiderüljön, jön-e valaki velem, mert nem mindegy hogy egy vagy két emberre foglalok szállást. Bízom benne, hogy legalább a műtét napjára találok szállást. Ha meg nem, akkor buszozok :(

dadomi

Sziasztok!
Van itt vki?:)
nettke76

hali vagyok,vagyis megyek,csak épp ideléptem kikapcsolni a gépet. Megyünk fürdeni,aztán alvás. Annyira hihetetlenül előjött mára az allergiám,egész nyáron nem voltam ilyen szarul. És annyira legyengít,alig állok a lábamon. Remélem gyorsan ágyba kerülhetek,és alszanak a kópéim éjjel.
Na,lépek,jó éjt neked Nettke,meg aki még jön.
Anikó
Vendég

mindjárt fürdés van,addig kicsit megszöktem:)Cseriani,köszi a dícséretet:)Puszi yuyu,josi!fogok majd csinálni vonalzót,nektek olyan jók vannak,nézegettem ám,csak még nem jutottam el odáig hogy alkossak is.Dadomi,szombaton meló,nem lehet kibújni alóla:(annyi engedményt kapnék,h délben eljöhetek,de az nem segít.szállás ügyben holnap megpróbálok vmit megkérdezni,és délután felhívlak!(Tudod az az Apehos dolog)Rossz kedvem van ma mert abszolút car egy nap ez.holnap Martin mesemondó versenyre megy,pénteken meg Dávidom szülinapja lesz,egyik napra sem kaptam szabit,merthogy most mentem vissza táppénzről,mit akarok???...családbarát hozzáállás,abszolút.nagyon remélem,ha másik főnököm lesz,másképp lesznek azért a dolgok mert legszívesebben sírva fakadnék,amikor tudom hogy fontos lenne valahol ott lennem és mégsem tehetem.ráadásul a szomszéd megint most kezdte el a bulit,rezeg a háza teteje a basszustól,komolyan mondom eszem megáll!!!Ilyen napot.....................Nektek milyen napotok volt?Picurkák nem nyügik?jön a lehűlés állítólag esővel,széllel,és ez eléggé meg tudja Őket viselni.És persze a felnőtteket is.Én ilyenkor csillapíthatatlan fejfájást szoktam tapasztalni,Lehet Cseriani,hogy Te is a frontot érzed??
nettke76

Természetesen been-nek is pussz!Ne hari!cserinani gyógyulj meg!
Nem bírom a kiképzést,megyek offolok én is.Jó éjt mkinek!
nettke76

Yuyu,Ti ilyen későn is szoktatok sétálni? :shock: Nemrég láttalak a főutcán......
Nekem tegnap fájt a fejem,de kibírtam gyógyszer nélkül,reggelre kialudtam :)
nettke Ti is lakótelepen laktok?

Kép
Kép
josi

Josi, szoktunk, fél 9-kor értünk haza... 9 körül szoktunk fürdetni, mert így 10 körül elalszik, és 3-,ig 4-ig alszik, aztán meg tovább reggelig...

yuyu79

Josi nekem is a fájt a fejem és én is kialudtam :) (de nekem a menstruáció miatt)
Hát Dadomi, ha fenn vagy Pesten és hétköznap és nekem sincs olyan fontos órám én szívesen elkisérlek.
És a betegeknek jobbulást az újaknak meg üdv.
Tényleg Yuyu egyik nap én is láttalak a buszról mikor toltad a babódat.
Zsombi nagyon jól viseli a bölcsit , túlságosan is jól :?
Na megyek vezetni utánna suli........Sziasztok
Vendég

csajok,meggebedek. Nem segít a gyógyszer sem,fáj,lüktet,hasogat a fejem. Ma már bevettem egy nurofent,semmi hatása. Azt hiszem,abbahagyjuk a szopit,és összeszedem magam kicsit,mert így olyan vagyok,mint a mosogatórongy. Ha csak megmozdítom a fejem,kijönnek a könnyeim,úgy fáj. Utoljára akkor volt ilyen,mikor Kristóf született,azóta nem.
Na,de nem panaszkodom tovább.

devcsa,de jó,hogy jelentkeztél.
Figyu,van a Zsombi,meg suli,meg vezetés...hogy a túróba bírod?
Le a kalappal elötted.
Örülj neki,hogy a nagylegény nem hisztizik minden reggel. Hidd el,nagyon rossz lenne a lelkednek,tudom,Kristóf azt csinálta a bölcsiben,majd a szívem szakadt meg sokszor. Szerencsére az oviban szeret,ma reggel is már sürgetett,mert hallotta,hogy az ovonéni már kezdi a mesét. Pedig nem késtünk,fél 8 után 5 perccel már ott voltunk.

yuyu én is így voltam,minél késöbb fürdés és alvás,hogy minél tovább aludjanak :wink:
Most olyan nyolc-negyed kilenc körül indulunk fürdeni.

jajj,nettke,megértelek. Tudod,mikor dolgoztam,pedig még gyerekem sem volt,sokszor meg tudtam volna őrülni,ha valami fontos lett volna,én meg nem mehettem el. Mondjuk nagyrészt tudtam műszakot cserélni. De volt,hogy nem. Mikor mások szentestéztek,engem meg ott evett a fene...na,nem folytatom. Ha lejár a gyes,úgyis kell mást keressek,azt a munkát 2 pici mellett nem lehet.

Megyek,Eliza csíkot-elég büdit-húz maga után...
Vendég

Jajj Devcsa, nagyon aranyos vagy köszi, de most szombaton lesz a műtét, direkt így kértem, hogy páromnak ne kelljen annyi szabit kivenni. Hát jól ráfaragtam. Nem tudom mi lesz, bízom benne, hogy nem lesz olyan vészes a műtét után, és ha fájni is fog, meg könnyezni a szemem, azért el fogom tudni magam látni. :? Hát ez van, az örömbe üröm is vegyül....
Anett, köszi neked is, a szállás dolog végül sikerült, ahogy az este mondtam is. Ez legalább oké, és nincs is messzi a klinikától a szállás.
No megyek reggelizni, aztán takarítani.

dadomi

Sziasztok!
Most próbálok visszaolvasni.
Már ha zsombi engedi :evil:

Anett szia üdv köztünk!

Dadimi:hú egy kalappal a műtétre!!!
Melyik dokninéni okoskodott.A pullmonológus vagy a házi?

Ani:Zsombi úgy nézki ,hogy talán meggyógyul,ma már nem szívtam az orrát.
2 hét takonykor, meg nem alvás elég volt :evil:

Sokat tanulok a Leánnyal is már tanulát az :a,i,í,o,ó,e,m,t,s,v betüket
meg összeolvasnak :ma,mi ,te,vi,si, stb ,vas,só ,ma-ma

Nagyon gyorsan haladnak.

Nem csodálom ,hogy fáj a fejed ez az időjárás is. :x
Én elég erős fájdalom csillapítókat szedek-migrén,néha 550mg -ost is be kell vennem-de néha bejön a kalmopirin is ,persze dupla dózis és mellé nos-pa .Amí még jó az a béres trinellpro és ezt benzinkúton ,dm -ben is lehet kapni.
Szopi mellett ezek kicsit erősek ,de ha a fájdalom csillapító nem vette el akkor kellett vona mellé valami görcs oldó.Szopi mellet is van valami amit be lehet venni.

Julcsi:de jó ,hogy rendbe jött a szopi dolog:szépen fejlődtök :D

Most így ennyi mert még nem is reggeliztem de már az ebédet is felkéne tenni föni-valami főzeléket csinálok .megnézem mi van a fagyasztóban.

Oltásról mi a véleményetek??pneumococcus
Prevenar-asszem az oltóanyag 2 év alatt pneumovax 23 a 2 év felett.
Plusz jön az infulenza és szerintem lesz járvány ,mert elég meleg idő van ,szóval enyhe az ősz .

Mi most kapunk majd 15 hónaosan ,meg ugye 18 hónaposan a kötelezőket.
Az infulenza ellenin gondolkodom inkább ,mert a kötelezők is itt vannak és azzal együtt nem lehet.Meg takonykor miatt csúszhatnak az oltások.Szóval a pneumot ellenit 2 év után adatom be bár akkor már nem ingyenes ,de csak egy szuri lesz és 5 évig védett.

A másik érvem a prevenar csak 7 fajta ellen véd a pneumovax 23 meg 23 fajta ellen.

Zsombi megkapta már 5 hónaposan az agyhártya gyulladás és a vérmérgezés elleni(menigitis vagy mi)oltást a neve: NeisVac-C

Bernit is újra kell oltatnom a pneumovax 23 -mal(2004 febr-ban kapta)lejár az 5 év.

Bárányhimlő ellenit meg tutira nem adatom be a Zsombinak.
Berni már 2 évesen átesett rajta .

Érdekel ,hogy ti mit gondoltok a nem kötelező oltásokról :?:

Na sziasztok!
berni611

sziasztok!
Megint lesek egy picit...josi,láttam,tegnap még voltál,én meg már kidőltem,így ma pótolom a választ.Nem lakótelepen lakunk,családi házban,de itt zártsori beépítés van,tehát tulajdonképpen összeérnek a tűzfalak.a szomszéd telke lejjebb van,mint a miénk,és a szintkülönbség miatt én inkább azt hallom ami a tetőterükben zajlik,hát diszkózni is ott szoktak...ma elkaptam egy szóra emberpajtást,meg szerettem volna beszélni vele normálisan ezt az egészet,ugyanis több mint egy éve mindenkinek ezzel keseríti meg az életét,de amint megszólítottam,láttam hogy be van állva mint a gerely...olyan kocsmaszaga volt,hogy csak na! pökhendi volt és elutasító,én meg berágtam,úgyhogy összevesztünk.Sajnálom hogy idáig jutott a dolog.na mindegy...remélem nem mérgesedik tovább a helyzet.azért van ám jó is:)drága Nagyfiam ma harmadik lett a mesemondó versenyen!!!!Annyira büszke vagyok rá!:)Cseriani,jobban vagy?Megkérdezhetem h merre doliztál azelőtt?
nettke76

Berni,nekünk azt mondták,nem javasolják beadatni a bárányhimlő elleni oltást mert később sokkal rosszabb is előjöhet,inkább most egy bárányhimlő mint húsz év múlva vmi szövődményes vacak...mi hamar túlestünk rajta,pedig a Picikének csak a két szeme látszott ki a vörös pöttyökből:)a nagyon pár pötty volt csak,igazán nem volt vészes...
nettke76

na a vége lemaradt...influ ellen mi is kaptunk régebben de aztán mégis beteg lett mindkét lurkó,mert épp nem az "A"vírus fertőzött hanem a "B"és bukott az egész mutatvány.Úgyhogy ez nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket,de attól a többi még jó lehet:)Csak győzze az ember pénzzel.
nettke76

Sziasztok!

Anett:ez egy kicsit megnyugtata,hogy a bárányhimlő elleni oltást nem csak én tartom hülyeségnek.

Szerintem akkor lenne értelme,ha valaki elmúlik 14 éves és még nem esett át rajta.

A dokim szerint elég durva a mostani (az elmúlt 1-2 éveben) bárányhimlő vírus.

Azért remlem a fiam is túl lesz majd rajta(oviban)

Infulenza:na pont ettől tartok ,beadatom aztán sz@rt se ér. :evil:

Köszi ,hogy elmondtad a véleményed :wink:

Szegény ,pont ilyen szomszédot kellett kifognod.

Az enyém meg egy ilyen zárkozott.
Április végén szült.Én probáltam vele beszélgetni ,meg mondtam neki ,hogy sétáljunk együtt,nyugottan csengessen be ,ha van kedve hozzá.
Szerintem már bedilizett a depibe,mert az anyósa jön és viszi sétálni a babát.
Azt mondta anyóssajja ,hogy jön elviszi egy kicsit ,mert folyton sír.
A legszebb muataványa az avolt amikor kendővel magárakötötte a gyereket(mellkasára) és úgy akart kapálni meg gereblyézni :shock:
hát nme jött összeneki.

Viszont egyre többett veszekednek a párjával-na nem mintha közöm lenne hozzá -de nem járhatok az udvaron füldugóvala fülembe.

Na a lényeg az én szomszédom se az igazi.
berni611

Ani:hogy van ma a fejed??Remélem nem fáj.
berni611

még ma is fáj,de már nem annyira...tuti,hogy még ezektől a megnagyobbodott valamiktől,a betegségtől.

Na,sziasztok...még nem is köszöntem :oops:
Én Kristófnak beadattam a bárányhimlő ellenit,épp terhes voltam,mikor itt az oviban sokan himlősek voltak,féltem.
Hallottam róla ezt is meg azt is,de a védőnő is támogatta a dolgot,így beadattam.
Influenza ellenit nem fogok,arról csak rosszat hallottam.
Kristóf még kullancs ellenit kapott,meg a menjugatet,ami most pontosan meg nem mondom,hogy mire vagyis mi ellen való.Ezeket akarom majd a kiskirálylánynak is. Meg persze a pneumot.

Elizám elindult,de hihetetlenül. Sokszor azt sem engedi,hogy fogjam a kezét. Rámnéz,kijelenti,hogy nem,és kirántja a kezét.

nettke tőletek nem messze dolgoztam,mármint terhesség elött 5 évig,a volt total,késöbbiekben shell-kúton :D
Vendég

nettke ma van a fiacskád szülinapja,ugye?
Nagyon-nagyon boldog szülinapot neki :D
Vendég

Üdv köztünk Nettke

Timesz remélem már jobban van. Nagyon-nagyon-nagyon szorítok neki. Tudsz valami újat Cseriani?

Dadomi neked is szorítok, hogy holnap minden rendben legyen. Biztos, hogy jól sikerül, azt dobhatod a szemüveget a kukába. Részletekre kíváncsi leszek, mert jövőre én is szeretném megcsináltatni, igaz nekem "csak" -1,25-ös a szemem.

Védőoltások: bárányhimlő ellen én a Rékát beoltattam. Már többször írtam, hogy Evelinnel nagyon csúnyán megjártuk. Utána már nem mertem kockásztatni. Azóta is a dokinénink velünk érvel, ha valakit meg akar győzni, hogy miért érdemes. Agyhártyagyulladás ellenit az enyéim is megkapták. Az influenza ellenit megkérdeztem, de az orvos azt mondta, hogy azok akik megkapták sokkal rosszabbul voltak, mint akik nem.

Emma merre? Szépséges lánykád hogy viseli az ovit? Ott alvás?

Devcsa igaza van Cserianinak, örülj, hogy Zsombi szívesen megy bölcsibe és nem sír mikor átadod. Rékám is szereti, de mikor beadom akkor mindig nagy a sírás, oroszlán könnycseppekkel. De ha már nem lát pár perc és abbahagyja. Tegnap volt elöször, hogy ott aludt. Szerencsére minden rendben volt. Igazándiból most kezedek csak egy picit parázni, hogy nemsokára dolgozom (3 hét).

Josi Noéminek hogy tetszik a suli?

Yuyu nagy édes Enikő, szép kis baba. Jó súlyban van.
Vendég

Elmaradt:

Cseriani nagyon tetszik a fürdőtök. És nekünk is ilyen a radiátorunk. Szülinap nálunk is lesz ebben a hónapban, 18-án. Én leszek egy évvel újra öregebb, ezáltal belépek az XXX-esek közé.
Vendég

Ani:Menigitis elleni -agyhártya és vérmérgezés.
Én ezt már 5 hónaposan beadattam Zsombinak.
Bárányhimlő:hát ha ilyen helyzetben lettem volna, akkor én is az oltást valasztanám.

Rékababa:a bárányhimlő nálunk is elég durva volt .Márciusban katuk el és júniusban még tele volt sebekkel a Berni.(2 éves volt)De örülök,hogy túl van rajta.Sajnos néhány helyen meglátszik a bőrén-pedig nem vakarta .

infulenza látom ti sem dijazátok,egyszerűen nem tudok ebben dönteni. :?
Az iskolába rengeteg gyerekjár :(

Timiről :cry: segítenék neki,de anyukámék nincsenek itthon.
Anyukámnak nagyon jó orvosai vannak Pécsen .Mindig talpra állították.Remélem javult az állapota.

Nettke:nincs vonid,így nem tudtam,hogy ma van szülinaposunk.
Boldog szülinapot a kisfiadnak!

Dadomi:nem tudom mikor leszek megint képközelben ,de egy kalappal a műtétre,szorítok ,hogy jól sikerüljön.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára berni611 2008.10.03 09:19-kor.
berni611

Mindjárt javítom az elütéseim -hibáim ,csak leteszem Zsombit.

Itt alszik a karomban
berni611

Ani:nagyon ügyi Eliza :)
berni611

Berni nekünk a bárányhimlővel nem volt probléma. Evelinnek csak hőemelkedése és nagyon kevés pöttye volt. Ez után lett rosszabb a helyzet. A lányom nem hamara belázasodó típus. Bárányhimlő után viszont a bölcsiben kapott egy lázgörcsöt. Bekerültünk a szekszárdi kórházba (oda az életbe nem vinném többet). CT-re, MR-re kellett vinnünk. Pécsen a gyerek klinikán hozták igazán rendbe. És ez mind a bárányhimlő következménye volt. Én ezek után már nem mertem kockásztatni Rékánál.
Vendég

Sziasztok, látom védőoltás a téma :) Akkor én is hozzáadok kicsit:)

Bárányhimlő: én mindkét fiamat beoltattam. A szomszédunkban az egyik kislány 3 hetesen elkapta a 3 éves tesójától a bárányhimlőt, és láttam mit éltek át a szülei, szóval egy percig sem gondolkodtam. Meg azt mondta a dokinénink, hogy a mai bárányhimlő már nem olyan, mint még anno a mi időnkben, sokkal-sokkal agresszívebb!

Influenza: tavaly mindkét fiamat beoltattam, nekünk ajánlott a doki, ugyanis előző évben nagyon betegek voltak tőle a fiúk, Dani hazahozta az oviból, és Dominik 4 hetesen elkapta az influenzát. Na azt az időszakot nem kívánom senkinek. Amikor ilyet mond az orvos, hogy vigyázzak a tejemre nagyon, mert az kell most a kicsinek, az mentheti meg az életét!, na akkor állt meg bennem az ütő egy pillanatra, hogy milyen veszélyes is szegény kicsire nézve az influenza. Jó azóta már nagyobb, de én idén is beoltatom őket, ha a doki javasolja. Tavaly semmi bajuk nem volt az oltástól, Domi nem is sírt. És nem is kapták el az influenzát.

Pneumo: Dominik megkapja, szerdán írtam alá a jelentkezésünket az oltásra. Mert külön kell rá jelentkezni, akkor kap a doki oltóanyagot. Daninak meg még meggondoljuk, 5 éves kor fölött csak egy oltás kell, alatta kettő, így mégis olcsóbb lenne, és neki is nagyon javasolja a dokinénink. Azt mondta, hogy a fiaim beletartoznak a rizikócsoportba :(

Agyhártyagyulladás ellen én természetesnek tartottam, hogy megkapják az oltást, szerintem beletehetnék a kötelezők közé.

Na most megyek, még jövök, de nemrég értünk haza a városból, vettem magamnak gyros tálat :lol: gyorsan bedobom, elaltatom Domit, aztán még visszanézek.

dadomi

A pneumot én is be fogom adatni, csak nem tudom mennyi idősen érdemes, mert ilyen piciknek még több oltás kell belőle... Azon kívül még nem tudom mit kellene beadatni, akkor az agyhártyagyulladás ellenit is érdemes? Az mennyibe kerül?

Dadomi, egy kalappal holnapra!! :wink:

yuyu79

Yuyu! Az agyhártyagyulladás ellenit is érdemes szerintem, nagyon veszélyes betegség. Egy éves kor alatt két oltás kell, egy éves kor után egy. Mi úgy csináltuk, hogy 11 hónapos korukban felírta a doki, kiváltottam, és mikor betöltötték az egy évet, akkor adta be. Így olcsóbb, mert támogatás csak egy éves korig van rá. Nem tudom most mennyibe kerül, de tavaly még nem volt olyan vészes, nem emlékszem már mennyit fizettem. A pneumot két hónapos kor után lehet beadni, 5 éves korig kettő kell az fölött egy oltás. Viszont két éves kor alatt adják csak ingyen, amúgy 16 ezer darabja. A következő oltással megkaphatja Enikő nyugodtan.

Csajok köszi mindenkinek a drukkot a műtéthez! Aranyosak vagytok! :D Nem tudom gép elé mikor kerülök, de üzenni mindenképpen fogok, hármotok száma megvan, úgyhogy majd azért az sms az menni fog :lol: Aztán túl sokat ne írjatok, mert hogy fogom akkor bepótolni az elmaradást? :P

dadomi

nekünk azt mondta a doktornéni,hogy 1 éves kor alatt még nem annyira fejlett a babák immunrendszere,épp ezért ő nem szívesen ad be semmi nem kötelezőt,mert szerinte nem nyújt teljes védettséget,és elkaphatja a baba a betegséget,vagy esetleg újra is kell oltani.Eliza decemberben kapja a 15 hóst,februárban az 1.kullancs ellenit,márciusban a 18 hóst és a 2. kullancs ellenit.
És majd még mostanában kerül sor valamikor akkor a pneumóra,és 2 évesen kapja majd a varilrixet(bárányhimlő ellenit...).
Vendég

Elmegyünk vasárnap Szegedre az állatkertbe :D
Tök jó programok lesznek :D :D
http://www.zoo.szeged.hu/index.php?menu=1130
Vendég

Vagyokvagyok, de rohanásban, jövök ígérem, most csak gyors Dadominak, hogy millió drukk a műtétedhez, nagyon sokat gondolok rád, aztán sasszemmel tessék ám hazagyönni! :wink:

been

Emma, ezek szerint nem kötötték ki az internetedet :P :D Majd mikor kedden jövök hazafelé jól megsasolom a 6-osról a házatokat, hátha sasszemmel látni lehet :lol: :lol: :lol: Aztán ha már jól leszek és egyik gyerek sem lesz beteg meglátogatunk ám majd most már tényleg titeket. Persze csak ha van mit inni nálatok :wink:
Jók legyetek ám, amíg nem tartom rajtatok a szemem!! :lol: :lol:

dadomi

dadomi vigyázz magadra ott a nagyvárosban :P ,és nagyon-nagyon szorítok. Írok majd sms-t. El tudod majd olvasni? :shock:
Vendég

hú,ez elég hülyén hangzott. De komolyan gondoltam,hogy el tudod-e majd olvasni :oops:
Fogalmam nincs,mivel jár egy ilyen műtét...
Mindenesetre nagyon-nagyon drukkolok. :wink:
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?