Sziasztok lányok!
Annyit írtatok az elmúlt pár napban, hogy reggel 9 óta próbálom behozni!
Hát mindenek előtt utólagosan is nagyon BOLDOG SZÜLINAPOT kívánok Mushnak és Zsiráfnak!
Most pedig megpróbálok mindenre válaszolgatni a jegyzeteimből!
A tali az üzik és a képek alapján nagyon jó lehetett. Jó lenne, ha mi is néha haza tudnánk ruccanni külföldről egy kis kismamatalira? Igaz külhoniak?
Cumisüveg téma: Mi nagyon sok félét próbáltunk. Szoptatás után a cumisüveget nem volt nagyon hajlandó elfogadni kisfiam, és ráadásul nagyon hasfájós volt, így a szelepes MAM és poharas megoldások szóba sem jöhettek, mert túl sok levegőt nyelt. A régi üveg Chicco cumisüveg a hagyományos cumival bevált, de már nem lehet kapni. Akkor két éve megszűntették. Aztán az AVENT-re álltunk rá. Annak egyetlen oka pedig, hogy itt azt lehetett kapni. A MEDELA-nak nagyon jo dolgai vannak, én még a kórházban kaptam egy mellszívót meg ahhoz ilyen kütyüket. Az bevált. Most is olyat fogok beszerezni. Később nem használtunk csőrös poharat, azonnal a sima kávéspohérból ivott, szerencsére nálunk Erik az első pillanattól kezdve viszonylag foltmentesen eszik és iszik.
Kistesó probléma: Erik 2,5 éves, de szerintem még ő sem fogja fel teljesen. Tudja, hogy a pociban van a baba, meg hogy mozog is, sőt szokta is mondani neki: "Baba! Mozogj". És érdekes odateszi a kis kezét a hasamra, és a pici azonnal reagál rá... Aztán most vettünk egy "nagyfiús ágyat" a kisfiamnak. Kiköltöztettük a kiságyból, de anyukám javaslatára nem vettük el a kiságyát, nehogy az legyen, hogy a baba miatt. Így az új ágyában alszik (ami sátras is), de a régi helyén maradt a kiságya, és teleraktuk mindenfélével (párnával) hogy ne akarjon bemenni. Aztán valamelyik este mondta, hogy aludjak ott a szobában. Azt mondta menjek be én a kiságyba, de mondtam, hogy én már nem férek be, mert megnőttem. Erre azt mondta, hogy akkor majd a kisbabát betesszük. Azóta úgy próbáljuk, hogy este lefekvéskor egy játékmacit teszünk a kiságyba. Azt mindenesetre az uncsitesóm mondta, aki gyerekpszichológus (egyébként hozzáteszem nem nagyon hiszek az ilyenekben- de ez nem rossz dolog), hogy azzal nagyot lehet nyerni a fétékenység elkerülésében, ha a kisbabát mondenkinek csak a testvére, testvérei mutatjék meg... akkor nem érzi, hogy ő ki van hagyva.
Légzésfigyelő: nem használtunk, ha nem javasoljék most sem tervezzük.
Mosószer: mi itt Arielt használunk. Gyerekruhához folyékonyat. Babának van antiallergén változat, itt a hat kilós kiszerelés csak 500 ft tal drágább. Ha otthon vagyunk Tomikristály. Öblítőt egyáltalán nem használunk, mert a férjem is, meg a kisfiam is pöttyös lesz tőle. Calgon adalékkal ugyanez a szitu.