Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Jaj, mennyi szomorú dologKép

Ancsa! Csatlakozom a többiekhez és jobbulást a lányodnak!!

Verus! Nekem is hiányoztálKép és jobbulást mindenkinek. Hívtad a klinikát? Egyébként a férjem mamája gyermek tüdõgyógyász Törökbálinton. És az nem magánrendelés. Megadjam a számát?

Évi! Szivesen majd még küldök. Ti is nagyon aranyosak vagytok, bár téged nem így képzeltelek el, sokkal pufókabbnak gondoltalakKépKép
Sorstársak lettünk, mert ma nekem is megjött és több mint egy év után ez most nem nagyon hiányzott. De szerencsére Panka is szopizik tovább mintha mi sem történt volna.

Geri! Nálunk sem lesz mostanában kistesó, de innen vigyáznom kell magamra, mert mostmár visszaállt a peteérés és nem véd a szoptatás. Bár nálunk akár jöhetne isKépKépKépAlvásügyben csak keményen KépKépKépKép

Bobojsza! Néha nem is tudlak követni, annyira röviden írsz, mirõl van szó? Ki volt beteg és mi volt a baja?

Lányok! Panka gurulva közlekedik, mindenhová eljut és már hason is tud aludni, sõõt már hangosan kacag is hasonKépKép Olyan jó kis játékokat szoktunk játszani. Mindent fog és mindennek magyaráz és ha fölé hajolunk, megsimizi az arcunkat és letépi az orrunkatKépKépKép Olyan ari. Napról-napra nagyobb és okosabb és szebbKépKépKép/ Á, nem vagyok " ellszállva" tõle/

Mse-vel most beszéltem, vidéken nyaralnak és majd vasárnap jönnek haza. Addig várja mindenkitõl a fotókat. Jól vannak és Anett csak úgy eszi a tejbepapikat és szépen nõ is tõle KépKépKép

Adri! Köszi!!!!!!!

Holnapra megint vihart igérnek. Micsoda egy nyár! Pedig Panka az esõt rosszul tûri.

LÁNYOK!! Van valakinek összecsukható UTAZÓ-ÁGYA, amit bérbe vehetnénk szeptember elsõ két hétvégéjén??? Kérlek segítsetek. Vagy lehet ilyet valahol bérelni????

Jó éjt!

Üdv:Pankamama
PM

Sziasztok!
Már vasárnap hazajöttünk, de eddig csak olvasni jutottam el, mert Adrián babám esténként 2 óra hosszat szopizik és csak nagyon nehezen alszik el.
Igaz, hogy utánna jó sokat alszik, de soknak találom ezt a két órát, már komolyan mondom, hogy jobban fáj a cicim, mint eleinte. Napközben jönnék én, csak sajnos igen kevés idöm van és azt pedig megpróbálom a nagyobbik gyermekemmel tölteni, mert igényli. Ilyenkor meg már hulla vagyok.
Remélem jobban vannak már a csemeték Ancsánál és Verusnál is!
Küldjetek nekem is fotókat légyszi!!! kovacseves@matavnet.hu
Én is küldök, amint lesz Adriánról is jó fotó.
Végigolvastam az összes hozzászólást, de már alig emlékszem valamire, nem fog az agyam.
Oltás nálunk is lesz nemsokára, az elsö alkalom. Olyan jó azoknak, akik már túl vannak rajta!
Anikó! Azért egy kicsit reménykedtél a tesztben nem? De szerintem jobb ez így, mert a barátnömnek 1 év van az elsö két gyerek között és marha nehéz volt eleinte neki.

Évi! Krisztiánra egy szép fehér rugit adtam a keresztelöre, de adhatsz rá igazi keresztelöruhát is.
A nagy meleget mi jól tűrtük az erdö közepén.
Most már megyek, megpróbálok jönni, ahogy tudok!
Nem tudtok valamit a sok bukás ellen?
Adrián szopizik, bukik, aztán újra keresgél, hát adok neki megint szopit, aztán van, hogy ez így megy órákon át! Mit kellene tennem? Lehet, hogy túl sokat eszik, aztán kijön belöle és üres lesz a gyomra, megint megéhezik. Mit tegyek?
Puszi,
Evey
Evey

Sziasztok csajok!

Adri!
A gyermekszoba: a tapéta a legszebb, hiszen saját kezünk munkája a falrarögzítése. Krémsárga felül, krémsárga vékony függőleges kék csíokkal az alja, a kettő között gyönyörű egerek vándorolnak az ajtón be, az ablakon ki, kezükben csillag, szív, zászló. Az ágya fenyőfából van, a polcai sajnos a volt dolgozószobai feketék, de majd ragasztunk rá mintákat, ha lesz egy kis időnk. Sajnos sötétítőfüggöny még nincs, mert az az anyag, amit kinéztem elfogyott mire eldöntöttem, hogy végülis melyiket szeretném.

Anikó!
Persze nem muszáj most úsznom, de nagyon szeretnék..
Azt hallottam, hogy a mellizommunka növeli a tejtermelést. Legfeljebb a többi úszó is tejbe-vajba fog fürdeni.
De még korántsem biztos, hogy odajutok, ha nem, akkor biztosan megyek a talira.Hogy hogyan, azt még nem tudom, hiszen babakocsival tömegközlekedésben horror.

A nagy meleget Zsombi igen nehezen bírta. Két napig ordított, mint akit nyúznak. Mivel ilyenkor különben is szakad róla a víz, így még kevésbé érehette magát komfortosan. Majd elhatározta, hogy döglött bogárnak tetteti magát, hátha nem lesz meleg, ha meg sem mozdul, ígyhát aludt álló nap.
Mentünk vízpartra a külön neki vásárolt napernyővel. Napozókrémmel is bekentük, mégis úgy leégett az árnyékban, hogy most rossz ránézni a csóró kiskölyökre. Hámlik a feje, az arca, a mellkasa. Tőlem örökölte ezt a jó naptűrő képességet. Speciel hasonló okokból kifolyólag én 3 napja nem viselek melltartót, mert olyan a hátam, mintha leperzselték volna.

Mára ennyit.
Jóccakát mindenkinek!
snoopy

Sziasztok, Lányok!
Igaz, én már nem annyira tarozom az elsö napsok/hetesek közé (a legisebb is 16 hónapos, a nagyobbakról nem is beszélve!), de azért rendszeresen szoktalak olvasgatni Benneteket! Klassz, hogy így odafigyeltek egymásra, jólesik ám ez az embernek! Bocs, hogy néha beleszaglászom az írásaitokba, de olyan jó nosztalgiázni, amikor én is még az elején jártam egy pár hónapos babával... Ha nem bánjátok, jövök még!
Üdv Mindenkinek: Emese (nem az Mse, hanem egy másik)
Emese (emese)

Sziasztok Lányok!

A népszabadság tegnepi számában ezt a kis rövid cikket találtam:

Ingyenes képzés kismamáknak

Ingyenes továbbképzés lehetoségére hívja fel a Szociális és Csaláügyi Minisztérium (SZCSM) a gyermeküket otthon nevelo szülök, illetve a tartósan gondozásra szoruló hozzátartozójukat otthonukban ápolók figyekmét. A szaktárca szerint ugyanis a gyermekgondozás ideje alatt elavulhat a korábban megszerzett tudás, ezért az idoközbeni képzés nélkül visszatérok hátrányos helyzetbe kerülhetnek a munkaeropiacon. Ezért július elsejétol a gyermekgondozási segéllyel (GYES), a gyermekgondozási díjjal (GYED), a gyermekgondozási támogatással (GYET), valamint az ápolási díjjal otthon élok térítés nélkül részesülhetnek szakképzésben, átképzésben és továbbképzésben. A tárcca közleménye szerint az érintetteknek a képzési igényüket jelezniük kell a lakhelyük szerinti illetékes munkaügyi központban.

a forrás az MTI-ol származik
bigacsiga

Na helló mindenkinek!

Emese! Hát persze, hogy gyere máskor is, üdv itt "kis" csapatunkban. Tanáccsal mindig szolgálhatsz, meg kérdéssel is. Akinek már ilyen "nagy" babája van... Kép

Bigacsiga! Köszi, de én már nem hiszek ezekben a dolgokban. Az ingyenes diplomák is kamuk, nem minden iskola adja meg. De azért lehet, hogy megkérdezem, mert érdekelne a lakberendezői tanf. a munkaügynél.

Évi! Nem rád gondoltam, hogy aggódsz, hanem azok, akiknek nincs kitől megkérdezni, hogy mit tegyenek. Nekünk pedig van tejcsi szakértőnk Iboly. Nem? Szóval ne vedd magadra. KépKép Puhítsd a férjedet gyorsan, mert már nincs sok idő én pedig mindenképpen szeretnék találkozni veled. meg szerintem a többiek is. Mamacica nem jön? A friss kismamák topicjában szokott előfordulni.

Verus! ÚGY HIÁNYZOL! Miért nem írsz???? KépKépKép

Pankamama! Nekem van összecsukható ágyam és előreláthatólag nem kell szeptemberben. Apukám gyakran jár Bp.re, akkor is fog tuti menni és akkor... Majd megdumcsizzuk, de a lényeg én szivesen felajánlom. Én kis édesKépKépKép Egyébként én már írtam, hogy az én kislányom a legszebb és legokosabb KépKépKépKép Szopi ügyben pedig szigorú vagyok, tegnap éjjel is volt egy rövid sírás, mert nem keltem fel. De "csak" 5 percig tartott, aztán aludt tovább babuci. Éjjel egyébként kicsit "könyebb" keménynek lenni, mert nem látom az arcát és nem szakad meg annyira a szívem, csak 98 %-ban. Írd meg, hogy milyen játékokat szoktatok játszani... Lili is ma úgy hasrafordult, hogy kivette a kis kezét maga alól. De aztán ott 3 perc múlva megindult a nyöszi, így meg kellett fordítani. Ja, gratula ügyi, okos Pankahoz. Minden rendben tejcsi ügyben?

Evey! Szerintem nem normális, hogy 2 órát esztek este. Iboly szerint 20 perc egyik mell, 20 perc másik. Akkor kiürítik a tápkláló részt is. Na nem azt jelenti, hogy nem marad benne, de elvileg elég. Utána csak cumizik. Én is ezt csináltam, mert Lili is órákig szopott. Mostmár nem. És így bírja 6-7 órát éjszaka.

Snoopy! Biztos szép lehet a szoba, ahogy így leírtad. Én pont azt hallottam, hogy a mellmunka csökkenti a tejet. Őrület, hogy mindenki mást mond. Gyere inkább a talira... (Ez most kérés volt) Van egy napozó Paradicsomos napozó Ilcsi néni féle termék. Kizárólag természetes alapanyagok és barnít. Próbáld ki. Ha nem tudsz venni, szólj én megveszem neked itthon és elviszem a jövő héten. Szuper jó.

Elmentünk ma sétálni, hogy kihasználjuk a jóidőt, erre olyan meleg volt, hogy azt hittem lerohad rólunk a ruha. És az étteremben, ahol ettünk megszoptattam Lilit. Olyan jó volt. Az asztalnál evett velünk.

Most gördülök tovább.

Puszi:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok Lányok!

Jó érzés, hogy mindenki így együttérzett velünk. Szerencsére kislányom jól van, igazából nem is volt rosszul, mert a gyomormosás után már 1 órával játszott a kórteremben egy másik kislánnyal. Csak a biztonság kedvéért tartották benn éjszakára. Hétfőn még vissza kell mennünk egy vérvételre, mert amit szerdán vettek le tőle, elég magas volt benne a vas szintje, ezért kontrollálni szeretné a doktornő, hogy nem emelkedett-e tovább.

Geri!
Nem dolgozik a párom a gépen esténként, hanem játszik. Kép Azt mondja mindig, hogy nekem egész nap van lehetőségem a gép előtt ülni, csak azt nem érti meg hogy időm nincs. Na majd egyszer "megszököm" néhány napra és itthagyom neki a gyerekeket, akkor majd rájön. Kép
Úgy szeretnék elmenni a találkozóra, de nem tudom még, hogy tudunk-e menni, mert a páromnak olyan a munkája, hogy sokszor hétvégén is dolgoznak, és ha sok van muszáj csinálni, mert a megrendelő nem vár. A babakocsis tömegközlekedéstől meg fóbiám van, igaz Timi már jönne a saját lábán, de hozzá meg 8 szem is kevés lenne. Majd meglátjuk, hogy alakul...

Évi!
Köszönöm a képeket, nagyon aranyos a kisfiad. Az tetszik a legjobban amikor az autósülésben csücsül. Nem tudom, hogy miért de én szőkének képzeltelek téged, de most ahogy láttam barna vagy.

Pankamama!
A simizés és orrtépés nálunk is napi műsor, ha felvesszük Tomit már nyúl az orrunkért. Meg a hajunkba szokott belekapaszkodni. Néha már neki is sikerül (napi 1-2x) a hasáról visszafordulni a hátára. Ha meg hason van, akkor feltámaszkodik és tolja magát hátrafelé. Panka is csinál ilyet?
Tegnap kapott egy keljfeljancsit és most is azt pofozza, nagyon tetszik neki.

Verus!
Ez tényleg rosszul hangzik, ilyen gyakran kell kisfiadnak kórházba mennie? Kép Kép
Megkaptam a képet, amit küldtél, de csak félig ért ide, de most megnéztem a fényképalbumotokat, tündéri kis lurkóid vannak! És az anyukájuk is nagyon helyes Kép

Evey!
Szerintem elképzelhető, hogy kisfiad túleszi magát, azért bukik annyit. Nekem a lányom volt, ilyen, képes volt órákon át a cicin lógni, egészen addig szopizott amig el nem aludt. Addig sokat bukott is. Aztán úgy 3 hónapos kora körül rendeződött a dolog, akkor már kb. 20 perc alatt jóllakott, és nem volt annyi bukás, de amíg át nem állt a szilárd kajára, evés után 2 órával mindig "lehányt" minket.

Adri!
A ti képeiteket is megnéztem, Levi is már igazi nagyfiú!

Azt hiszem most befejezem, mert mindjárt kitör a vihar, nehogy áramszünet legyen. A táblázatot legközelebb berakom.

Sziasztok

Ancsa
anyanyanya (anyanyanya)

Sziasztok Lányok!

Geri, köszi, tényleg ari vagy. Akkor majd a részleteket jövõ szombaton egyeztetjük. Szopi ügyben annyi van, hogy a Pinduri még mindig " csak" tejcsit kap és 1-2 óránként szopizik nappal, éjjel alszik. De õ 10 perc alatt elintézi mindkét cicit és hiába adom neki tovább, nyújtja, harapja a bimbót, ígyhát 10 perc után abbahagyjuk. Mostmár nem mérem, remélem tudja mit csinál. A játékokat majd mutatom a talin, így bonyolult.

Ancsa, örülök, hogy minden O. K. Panka még nem tolat, hanem hason emelgeti a kezét és a levegõbõl lógó játékokat akarja elérni, persze orra esikKépKép A Kelfeljancsit nagyon jó ötletnek tartom, veszek egyet.

Na, ha van ilyen ingyenes képzés, megyek nyelvet tanulniKépKépKép

Lányok! Ti hány órára mentek a talira? Mit visztek?

Emese! Persze, hogy szeretettel látunk, hiszen ez már nekünk sem az " elsõ napok, hetek...."

Panka továbbra asem szereti az esõt, vihar elõtt úgy sírt, hogy azt hittem megfulladKép

Most ennyit.

PM

Sziasztok!
Újra itt vagyok!!! Már úgy hiányoztatok Kép Kép Kép !!!
Gyorsan átolvasom az eddigieket, aztán írok!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Sziasztok!
Ma megint el tudtam jönni! Adriánt fokozatosan szoktatom le a hosszú szopiról, ma csak egy órát engedélyeztem neki, aztán beraktam az ágyába. Nézelödött egy kicsit, aztán elaludt, elötte azért volt egy kis nyügi, gondolom a cumizás hiánya miatt. De így legalább el tudtam jönni az esti mosogatás után.
Köszi a jó tanácsokat!
Emese!
Én is üdvözöllek, gyere gyakran, ne úgy, ahogy én.
Ancsa!
Örülök, hogy minden rendben van! Megnyugtattál, remélem nálunk is beáll hamarosan a szopirend. Azért biztos minden rendben van, mert Adrián már 4300 gramm!
Andi! (Emma anyukája)
Hol vagy, mi van veletek? Csak bejelentkeztél, most meg nagyon el vagy tünve! Remélem jól vagytok?
Kata!
Kösz, hogy leírtad ezt a képzést, én is utánna nézek!
Anikó!
Tök jó fejek vagytok, hogy az étteremben is szopiztatok! Én is szopiztattam a babát lent a panzióban és egyáltalán nem néztek furcsán rám! Lehet, hogy Magyaro. népe kezd megváltozni?
Kíváncsi vagyok, hogy mit gondoltok én hogyan nézhetek ki? Olyan érdekes dolog ez, hogy Ancsa is szökének nézte az Évit, aztán kiderült, hogy barna! Még mindig nem jutottam el az Ismerjük meg egymást topichoz, mert egyszer próbáltam, aztán annyira lassú volt, hogy nem vártam ki, mert nem maradt volna idöm rátok!
Azért küldjetek fotót és én is küldök, amint tudok!
Evey

Sziasztok!

Pár napig, még olvasni sem volt idõm. Nálunk volt a lányom osztálytársnõje, a legjobb barátnõje. A szülõk dolgoztak, a kilány pedig "nyaralt" egy kicsit nálunk. Szörnyû dolog történt. Képzeljétek tegnap strandon voltunk, a kislány leesett a mászókáról, és eltört a keze. A férjem vitte a Heim Pálba ahol megröntgenezték, begipszelték. Borzalmasan éreztem magam, alig tudtam aludni éjjel. Ma indultak Horvátországba nyaralni. Hál istennek nem fújták le az utat. Nem tudom lehetne- e fokozni még, amit érzek... A szülõk nagyon aranyosak voltak, próbálták enyhíteni a lelkiismeret furdalást, milliószor elismételgették, hogy bárhol, bárkivel elõfordulhatott volna. Még jó darabig kísérteni fog a dolog...

Orsolya! Hiányoztál! Megyünk a talira Kép

Király Kati! Sajnos nekünk sincsKép

Geri! Köszi a képet, nagyon aranyosak vagytok Kép

Emese! Jó, hogy jöttél ide isKép Emilemet megkaptad?

Verus! Jobbulást nektek!!!! A lányomnak orrmandula mûtétje lesz hétfõn. Nem kap az orrán levegõt, mindig nyitva a szája, úgy is alszik, néha horkol is.
Remélem nem kell elhalasztani a mûtétet, jelen pillanatban ugyanis folyik az orra. Beszéltem a doki nénivel, azt mondta infrázzunk, csöpögtessünk, aztán hétfõn meglátjuk. Lényeg, hogy lázas ne legyen.

Ancsa! Borzasztó lehetett, örülök, hogy nem lett nagyobb baj.
Mi hétfõn reggel még a pici nélkül megyünk a kórházba, egy adag tejcsi lesz itthon, majd késõbb a nagyszülõkkel utánnunk jönnek, és a kórház kerjében fog vele valaki sétálgatni amíg mindenki felváltva sorra látogatja a HÕST! Éjszakára a nagymamája marad bent vele, és elvileg másnap jöhet haza. Nagyon izgul a lányzó. Én is.

A táblázathoz a friss adatok Kitti 8100 gr és 66 cm. Gömbölyödik a lányKép

Iboly! Mikor lesz a margitszigeti séta? A Kismama újságban augusztus 4, szombat van írva. Voltál már korábban is ilyen sétán? Sokan szoktak lenni?

Kiakadtam azon amit a Harry Potterrõl írtatok. A lányom olvassa, ez az elsõ regénye, eddig csak pár oldalas meséket olvasott. Olyanokat halottam eddig róla, hogy nyugodtan adtam a gyerekem kezébe. Magáról a történetrõl annyit tudtam csak, hogy egy angol kisfiúról szól, aki varázslóiskolába megy, boszorkányok, meg csupa ilyen gyerekeket elbûvölõ, izgalmas dolgok vannak a könyvben. Horror? Kígyó? Most az elsõ könyv felénél tart a gyerek, kérdeztem, hogy félelmetes-e, azt mondja nem. Ezekszerint MÉG nem? Kígyó is csak egy volt eddig, akivel beszélgetett a Harry Potter. Mindenképpen elolvasom mostmár én is, amúgy is terveztem. Most vegyem el tõle szerintetek?

Fényképeket légyszi küldjetek nekem is! Elõre is köszi!

Jó éjszakát!
Kati
Csőre Katalin (cskati)

Elfelejtettem elköszönni:
Puszi, Evey

De még Verusnak pár szó: próbáltátok a sóbarlangot?
Pussz, Ev
Evey

Lányok!
Nagyon rendesek vagytok, köszi mindenkinek! Igyekszem majd gyakran jönni. Kép

Kati! Emilt megkaptam, írom már a választ, de az persze sokkal lassabban megy, mint ezek a villámválaszok. Ne legyen lelkiismeret-furdalásod a kislány miatt, tényleg bárkivel elöfordulhat. Presze, az ember jobban pánikol, ha ráadásul nem is a saját gyerekével történik baj. Jó, hogy a szülei is normálisan álltak hozzá!

Verus! A sóbarlang tényleg jó mindenféle légúti nyavalyára. A Gellért fürdőben van sókamra, ott sós-nedves levegöt fújnak rád, úgy, hogy az orrodig se látsz töle, mindez kb. 10 perc. Van egy csomó sóbarlang is, ott meg beülsz egy órára a gyerekkel, és szívjátok a sós levegöt. Mindkettö jó nagyon. Kérdezd meg a dokitokat, melyiket ajánlja.

Evey, Ancsa! Az én gyerekeim is mind bukósak voltak, de ök egész biztosan attól, hogy rengeteget ettek. Volt olyan, hogy a vállamra vettem, és csak azt hallottam, hogy toccsan a tej a földön. A szilárd kajánál viszont már nem csináltak ilyet.

Rólunk annyit, hogy az én gyerekeim már tényleg "nagyok": 5 és 3 évesek, a legkisebb 16 hónapos. Meg van egy nagylányunk, akit "készen kaptam", ö 16 éves, úgyhogy jó kis csapat. Gondolhatjátok, a 3 kicsi meg a nagy... Az egyiknek épp az orra folyik, a másiknak pisilni kell, a harmadiknak leckegondja van, nem mindig könnyü eset. De én azért imádom! KépKépKép

Holnapig mindenkinek üdv!
Emese
Emese (emese)

Sziasztok!

Jó pár napja nem jutottam el ide, alig gyoztelek olvasni benneteket.

Anikó! Köszönöm a képeket, csuda helyesek vagytok Lilivel, úgy látszik, a vidámság a lételemetek.

Bocsánat, ha félreértheto voltam, de a 20 perc szopi a MINIMUM, valóban azért, hogy a kalóriadúsabb tejcsi is kiürüljön.

Evey! Néha, különösen az elso idokben gyakori az 1-2 órás szoptatás, bár nagyon fárasztó és érzékenyebb lehet a mellbimbó. Támaszd meg magad jól párnákkal, hogy ne neked kelljen tartani a babád súlyát és akkor biztos, hogy a helyes pozícióban fog a kicsi szopizni egész ido alatt, ezzel megelozheto a mellbimbo kisebesedése. Nálunk a fekveszoptatás vált be abban az idoszakban, valahogy hamarabb kiesett Gergo szájából a cici és aztán aludt, ahol volt, nem is mozdítottam.

Az emberek lassacskán valóban elfogadják majd a nyilvános helyen való szoptatást, de ehhez bizony kellenek az ilyen karakán anyukák, mint ti, akik nem szégyellik, hogy cicit dugnak a baba szájába, nem kanalat!

Ancsa! Jó nagy lehetett nálatok az ijedtség, Tomi viszont nagyon édes, ahogy megvárt. Sok baba utasítja vissza a fagyasztott-felolvasztott tejet, lehet, hogy megváltozik az íze. Az én babáim sem fogadták el.

CsKati! Séta a Szoptatásért: augusztus 4. szombat. Találkozó de. 10-kor a Margitszigeten, a volt szokokútnál, majd együtt sétálunk a régi Vörösmarty kertmozi melletti játszótérre. Tavaly sajnos lemaradtam róla, épp költöztünk, de idén nem szeretném kihagyni. Állítólag nagyon jó volt.

Harry Potter. Szerintem elobb te olvasd el, az elso rész még istenes, bár van benne egy-két rémíszto, különösen a vége felé.

"... és a következo pillanatban egy csuklyás alak bukkant elo a sötétbol. Eloregornyedve, szinte négykézláb mászott, mint egy zsákmányra éhes bestia. (...) A csuklyás idegen a tetemhez érve megállt, majd az állat oldalán tátongó seb fölé hajolt, és inni kezdte az egyszarvú vérét. (...) A csuklyás felemelte a fejét, és Harry szeme közé nézett. Onnan, ahol a száját lehetett sejteni, csöpögött a vér."

Többet inkább nem idézek, de ez a LEGKEVÉSBÉ félelmetes. Van benne sárkány, vámpír, kísértet, troll, szellem, zombi, háromfeju, agyaras kutya-szörny, vérfarkas és még egyéb "kedves" teremtmények. Ja, és azzal kezdodik a történet, hogy megölik az egyéves Harry anyját, apját. Ot magát is folyamatosan meg akarják ölni, van amikor az anyja halálsikolya cseng a fülében, folytassam?

Üdv.
Iboly
Iboly

Sziasztok!
Végre itt az új gép, írhatok nektek!
Én hiányoztam Kép?? Ti nekem nagyon Kép Kép! A férjem azt mondta teljesen internetfüggő lettem!

PM! Mi is szoktunk naplementét fotózni, majd küldök egy szépet. A házunk az utolsó az utcában, utána már csak termőföldek vannak, így teljes egészében élvezhetjük a látványt. Sőt előfordul még nyuszi és őzike is Kép!

Geri! Majd írd meg, hogy mi volt a röntgenen! Milyen asszimetriát látott a doki? Nálunk is volt gond Jázmin csípőjével, de az UH nem mutatott rendellenességet és azóta a sok tornáztatástól már teljesen rendbe jött. Nálunk a férjemnek voltak kiskorában csípőgondjai. Örültél volna ha pozitív a teszt? Megvallom őszintén, hogy én örülnék ha jönne új baba, bár ehhez azért több hancúr kell Kép!

Évi! Melyik topicba írtál (Nestlé)? Nem találtalak Kép! Mikor lesz Csongi keresztelője? Biztos nagyon szép lesz! Természetesen a képeket várom majd az ünnepségről! Milyen kiütések vannak Csongin? Azt hiszem erről lemaradtam...

Verus! Nekem is hiányoztál nagyon Kép Kép!!!!!! Jobbulást kívánok nektek! Tomi helyzetét nagyon átérzem ilyentájt én is Ventolin és Berodual sprayt használok, hogy kapjak levegőt Kép. Szóval hiányoztatok Kép Kép Kép Kép !!!!!!! Gyógyuljatok gyorsan!!!!

Madárka! Te ígértél nekem régebben fotókat! Nem kaptam még! Én küldtem már nektek? Annyi felé mentek a fotók, hogy nem vagyok már teljesen tisztában vele Kép!

Evey! Küldök képeket és nagyon várom a ti fotóitokat is!

K.Adri! Próbálom csatolni!

Anyanyanya! Régebben az én férjem is mindig játszott itthon, szerencsére most már esténként teljes egészében átengedi a gépet Kép. Ráadásul ők a szomszédokkal kiépítettek egy házi hálózatot és azon mentek a csaták órákon át. Mennek a képek!

Sziasztok!
Nagyon szép napot nektek!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Sziasztok Lányok!

Sajnos a táblázatot mégsem tudom feltenni, mert megdöglött az Excelem, újra kell telepíteni, amint meglesz frissitek.

Kati!
El tudom képzelni milyen rosszul érzed magad, de ilyen baleset tényleg bárhol, bárkivel megeshett. És akármennyire is szeretnénk nem tudunk mindig a gyerekek nyomában lenni. Kicsi lányod tényleg szépen növekszik, jó kis husis lehet. Nagylányodnak meg minden jót a hétfői műtéthez, úgy hiszem a többiek nevében is írhatom, hogy gondolunk majd rátok, hogy minden rendben menjen. Most már csak egynapos az orrmandula-műtét? Az én időmben még 3 nap volt.

Később folytatom mert most ki kell lépnem, monitor-csere lesz.

Ancsa
anyanyanya (anyanyanya)

Folyt. köv:

Párom hozott egy új monitort és azt cserélte át. Persze ki is kellett neki próbálnia! Kép

Iboly!
Nem is az volt a baj, hogy Tomi a fagyasztott tejet nem ette meg, hanem hogy semmit. Mindenki teljesen kétségbe volt esve, hogy éhenhal. És meg is kaptam a magamét, hogy én tehetek róla, mert már régen kellett volna neki mást is adnom, nem csak cicit. Na de mindegy, nem halt éhen, és nem is látszik rajta az a kis koplalás. Kép

Jázminmama!
A hálózatos dolog nálunk is megvan, szerencsére nem a szomszédban laknak a srácok, akikkel össze szokták kötni a gépeket. Igy csak minden harmadik hónapban játszanak együtt, de akkor napokig nincs itthon a gép. Kép

El akartam már mesélni nektek egy sztorit hétfőn történt a strandon. Kislányomat be akartam kenni naptejjel, kinyomtam a markomba egy jó adagot. Mikor Timi meglátta, megszólalt: Anya! Mi az? Büfi?
Mi olyan jót nevettünk rajta.

Sziasztok

Ancsa
anyanyanya (anyanyanya)

Drága Lányok!

Olyan boldog vagyok! Most raktam le a telefont, hívott a barátnőm Amerikából és olyan jó volt hallani a hangját.

Milyen sokan írtatok. Ez szupi!!!!

KI JÖN A TALIRA? ÍRJÁTOK MEG LÉGYSZI.

Ancsa! át ez a játék dolog. Nem egy olyan párt ismerek, ahol ugyanez van. Az én párom számítástechnikával fogl., de hál istennek itthon nem játszik. Annál jobban szeret aludni, minthogy éjszaka játszon. Meghát velünk foglalkozik, együtt fürdetünk, öltöztetünk stb... Nem irigyellek. Aranyos a kis történeted. Ezek a gyerek fantáziák...

Jázminmama! ÚGY HIÁNYOZTÁL!! Mint VERUS szokott. De most komoly. Még mindig nem jössz a talira? Nem lett volna semmi kifogásom a tesó ellen, de még korainak tartottam volna. Mint amiatt, hogy szeretném Lili kicsi korát élvezni, mint pedig, hogy szerintem a szervezetnek legalább 1 évre szüksége van ahhoz, hogy regenerálódjon. Gondoljatok bele milyen hatalmas változáson estünk át meg vissza. De hangsúlyozom: örültem volna. Az asszimetria a lábon van, hurkák számát illetően. Az egyik lábán eggyel több hurka van. De azt mondta a doki ne aggódjak. Nem teszem.

Képzeljétek tegnap este olyan alhasi fájdalmam volt, hogy azt hittem újra megszülök. Kép Tisztára visszajöttek a szülés emlékei. Nektek is így indult a mensi? Vagy csak készülődik?

Iboly! Ez a fekveszopi nekünk is nagyon bejött, főleg este. A 20 percet én sem maximumnak gondoltam, de szerintem 2 óra is sok. Az már csak tényleg cumizás. nagyon jó volt, hogy az étteremben szoptattam, mondjuk ott olyanok is a pincérek. Jó fejek és diszkrétek. Na én sem raktam ki a cicimet, olyan ruhában voltam, hogy el tudtam takarni. Apukám megtiltotta, hogy a WC-n szoptassak. Az ő unokája ott nem ehet. KépKépKép Igen a vidámság tényleg a lételemem, imádok nevetni és szerintem ez nagyon sok nehézségen átvisz. Amikor meghalt 12 évesen az unokahúgom és legjobb barátnőm 1989-ben, akkor a temetés után, ahol kisírtam magam egész délután nevettünk. Mert úgy oldottuk a feszültséget. Hiszem, hogy vidámsággal és optimizmussal mindent könyebb megoldani. Sajna a férjem pont az ellentétem, de én így szeretem. Bár bevallom őszintén, szeretnék sokkal, de sokkal többet nevetni itthon.

Emese! Gratulálok a 3 gyerkőchöz, vagy inkább 4-hez. Kamasz lány és kicsi gyerekek. Tényleg nem lehet könnyű. Gondolom egy megértő és türelmes férj is társul hozzájuk.

Kati! Jó nagy baba Kitti, pedig csak 1 hónappal idősebb. Szerintem addigra mi is itt fogunk tartani. Átéltem veled, amit leírtál, hát megértelek, bár ami megtörtént, az megtörtént. Ez a sors, amiben szintén hiszek. Ez meg volt írva, és, ha nem veled, akkor mással történt volna. A nagylányodnak pedig adj a nevemben egy nagy puszit és mondd meg neki, hogy szorítok. Ügyes legyen nagyon.

Pankamama! Én olyan 12 körül érek a talira, mert reggel usziba megyünk. 10 körül vége, aztán sprint. Viszek sütit és pogit, Anyukámmal sütjük, mivel nekem még nem megy az ilyesmi. Azt még nem találtam ki ebédre mit vigyek. Majd agyalok. Mindenesetre hűtőtáska lesz nálam. Még jó, hogy nem ezen a hétvégén taliztunk. Jó kis idő volt ma. De jövő héten biztos 40 fok lesz. Hoztok fürdőrucit?

Most megyek, mert kezdődik az esti cucc.

Puszi:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok Lányok!

Ancsa! Jó a sztori nagyonKépKép Én is írni akarom majd az aranyköpiket, mert elfelejtem különben. de az még odébb van. Hát igen, nem is értem miért nem adsz már Tominak csülökpörköltet???KépKépKép

Kati! Ismerem az érzést, nekem a barátnõm esett bele a Dunába árvíz idején és én nem mertem utána ugrani. Azon gondolkodtam, hogyan mondom meg a mamájának, mert nálunk nyaralt és én " vigyáztam" rá. / egy német fazon szerencsére kihúzta. Kép/Gyerekkorba sok csont törik és tényleg normálisak voltak a szülõk. Mandula mûtét miatt szorítok nektek.

Jázminmama! Várom a képet, én lehet, hogy a talira viszek. De jó nektek, hogy ilyen romantikus környezetben laktok. Hol van ez a hely?

Geri! Mizujs alcsi ügyben? Ugye ahogy nõ Lili egyre többet alszik? ti hogy bírjátok az esõt? Lili akkor már kis néger lehet.

Emese! Akkor neked az összes életkorból van. ti. dackorszak, serdülõkor stb. De ugye milyen jó, hogy olyan sokan vannak? Kertes házban laktok?

Na megyek, etetés van. Jó pihenést.

PM

Szia Mindenkinek!

Kati! Nem tudom, Ti hová mentek orrmandula-mütétre, mi tavalyelött novemberben a Heim Pálban voltunk. Hamar megy a dolog, nem kell töle megijedni, persze ott, akkor én is nagyon be voltam tojva! Reggel mentünk be, másnap reggel már ki is raktak. Ne izgulj nagyon, bár ezt itthonról könnyü mondani! Szorítunk!

Ancsa! Azért mégsem kéne büfivel kenegetni azt a szegény gyereket! Kép Bár lehet, hogy jobb, mint a naptejek, az én kisfiam az egyiktöl tiszta kiütés lett!

Köszi a gratulát a gyerköcökhöz, hát, nem mondom tényleg nehéz velük idönként. De azzal nyugatatom magam, hogy már csak röpke 20 év, és milyen jól ellesznek egymással veszekedés nélül is... Apájuk néha lehetne egy kicsit türelmesebb is, de megértönek tényleg megértö. Igen, Pankamama, kertes házban lakunk. Szerencse, mert az én gyerekeim folyton kilométerhiányosak, egy részét így legalább meg tudják oldani a kertben. Így is elég sokat gyalogolunk, bicajozunk, sétálunk a környéken.

Üdv Mindenkinek, jó pihenést vasárnapra!
Emese
Emese (emese)

Sziasztok!
Ancsa! Tényleg jó volt ez a sztori, jót nevettem rajta Kép! Köszönöm a képeket, úgy örültem, hogy ilyen gyorsan küldted! Lassan-lassan már mindenkirõl tudom, hogy hogyan is néz ki.

Geri! Az én párom is számítástechnikával foglalkozik, egy nagy cégnél informatikus mérnök, van csicsásabb titulusa is, de én mindig elfelejtem... Örülök, hogy hiányoztam Kép Kép Kép! Pont a tali napján indulunk Abádszalókra nyaralni, nem tudom hogy birom ki egy teljes hétig a net nélkül Kép! Mikor Jázminnak voltak gondok a csípõjével, pont az egyik babás újságban volt szó róla, hogy húzzuk ki egyenesre a lábait és nézzük meg a hurkákat, hogy mindkét oldalon azonosak-e. Nosza, fogtam Jázmint indult a hurkanézõ, de szerencsére teljesen egyformák voltak. Én nem tudom akkor mi volt a baj, miért üvöltött folyton a csípõvizsgálatnál, hál istennek akármi is volt az ok már elmúlt! Szerintem se izgulj, a doki majd megnézi és megnyugtat Kép! Nekem alhasi fájdalmaim a terhesség legelején voltak, mensi elõtt sosem!

Emese! Mi is kertes házban lakunk, én is azért örülök neki mert sokat lehet kint Jázmin, meg persze a tesók is majd. Hétvégenként szinte az egész napot kinn töltjük, sütögetünk faszénen, fõzünk bográcsban szóval élvezzük a kert elõnyeit. Csak füvet nyírni nem kellene Kép! Jó, hogy ilyen szép nagy családod van Kép! Ha van kedved küldj nekem fotót, persze olyat amin te is rajta vagy!
gorog.orsolya@deltav.hu

PM! MI Szegedtõl 5 km-re lakunk Deszken. Ez egy kicsi de nagyon szép falu. Elõször nem akartam kiköltözni, annyira városi voltam, de így utólag ez volt életünk legjobb döntése, most már semmi kincsért nem mennék vissza a városba Kép.

Körkérdés: Etetõszéket szeretnék venni a jövõ hónapban, annyi féle van, hogy csak na! Szerintetek melyik a jó? Esetleg van már valakinek otthon?

Évi hol van? Õ is nagyon hiányzik Kép Kép Kép!

Sziasztok!
Szép napot nektek!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Azt elfelejtettem, hogy ma visszük Jázmint a homeopátiás doktornénihez! Majd leírom milyen volt!
Jázminmama (jázmin

Sziasztok!
Két napra tüntem el, de látom, ti nem lustálkodtatok!!!
Elöször is köszi a képeket Évi és Jázminmama, meg tudtam nézni így csatolva, nagyon helyesek a babák!!! És ti is! Nekünk most nincs olyan kép a gépen, amin mind rajta lennénk, csak az áprilisi keresztelös, de azért addig is elküldöm mindenkinek azt. Geri, elküldenéd te is csatolva a képeket? Emese, ha neked van, te is? Ancsa?
Ancsa! Nagyon édes a történeted, nagyot vigyorogtam rajta! A táblázathoz: eddig nem volt benne, hogy Leevi 3550g-al és 51cm-el született. Új koordináták majd a jövö héten!
Iboly! 20 perc a minimum? Az én kisfiam mostanában max. 5-10 perceket szopik cicinként, utána elforgatja a fejét, nyilvánvalóan nem érdekli tovább a cici. Jövö héten megyünk a védönöhöz, de nekem úgy tünik, nöl. Hogy van ez?
Emese! Még nem is üdvözöltelek! Nagyon jó, hogy csatlakoztál hozzánk!!!
Évi! Hol vagy? Mi volt a Nestlés ügy?
Geri! Tudom, furcsán hangzik, hogy mindig azon sírok, higy milyen hideg van, aztán tessék, most meg a kánikula sem tetszik... az az igazság, hogy én nagy melegimádó vagyok, inkább ez, mint a mínuszok! Viszon most olyan meleg volt, ami tök fulladt meleg, párás, levegöt sem lehetett venni, szél sem mozdult. Summa summárum: nem fehér embernek való, se még színesnek sem!!!
Evey! Csak hajrá az éttermi szopival: én is simán szoptattam legutóbb a vegetáriánus étteremben, nem is szóltak, igaz, a pincér azt sem tudta, hová nézzen zavarában, pedig én sem feltünöen csináltam!
Kati! Én is csak azt tudom mondani, ne legyen lelkiismeretfurdalásod! Az öcsém karját merö szeretetböl a szüleim egyik barátja törte el anno, a balatoni nyaralás 2.napján, úgy, hogy a karjánál fogva pörgette a tesómat. Azóta is barátok vagyunk, az öcsém meg szülöi felügyelettel, de mégis tudott fürdeni is! Szerintem ne vedd el a könyvet, ha már elkezdte a lányod, de olvasd el te is, aztán beszéljétek át a zürösebb részeket!

Képzeljétek, totál rémálom éjszakánk volt: Leevi nem akart elaludni, hangosan sírt az ágyában, ezt eddig sose tette... aztán végre elaludt fél 11-kor, de éjfélkor megint nagyon sírt. megnyugtattam, de én már nem tudtam rendesen aludni, aggódtam, hogy mi baja lehet. 2-körül megin sírt, aztán adtam neki cicit, fél6-kor is, 7-kor is... az éjjel vihar volt, lehet, hogy attól? Eddig még sose sírt ilyen elkeseredetten, éjjel meg pláne nem. A homlokát is véresre karmolta, pedig tegnap vágtunk körmöt. Aggódom...
Na, most felébredt Kép megyek játszani!
Ja, még valami! Nem emlékszem, hogy vált be a hordozókendö? Vegyek én is, mikor haza megyek? A kenguru nálunk nem jó!
Puszi:
Adri Kép
KAdri

Sziasztok Lányok!

Hol is kezdjem? Nagyon jól esik, hogy hiányoztam. Annyira fáradt voltam, hogy még ide sem volt erom jönni. Akkor képzelhetitek...

Péntek: Csongi egész nap sírt, kb. 10 perces kihagyásokkal. Hogy a szél volt a ludas, vagy a kiütések, hát nem tudom, de teljesen kivoltam. Közben jött a dokinéni, és megállapította, hogy Csonginak gyermekkori ekcémája van. Hát nagyon nekikeseredtem. Ez tulajdonképpen valamiféle allergia, lehet, hogy tolem örökölte, és semmivel nem biztatott. Sajnos megelozni nem nagyon lehet, csak enyhíteni. És ugyan kinoheti, de val.színu, hogy utána más allergiája lesz. Nem túl jó, mi? Van közületek valakinek ebben tapasztalata?
Aztán este hazajött apuci, és bejelenti, hogy reggel megy horgászni, én meg menjek a babával egyedül kocsival a mamáékhoz. Na itt telt be a pohár, kicsit megmondtam, hogy mit csináljon a horgászásával! Lett is sértodés!
De aztán annyit elértem, hogy MEGYÜNK a talira!!!
Kérdezném, hogy toletek jönnek-e az apucik, mert fél,hogy nem tudja elfoglalni magát.
Szombat: Mamáéknál voltunk, disznóvágáson. Aki ismeri, hogy milyen ez, az tudja, hogy miért voltam fáradt. Csongi angyal volt, nem volt egy hangja sem, boszen figyelte, hogy mit csinálnak a felnottek. Közbe kotyogott néha, édes volt, mindenki el volt tole ragadtatva.
Évi (Évi)

Folyt.
Emese, légy üdvözölve. Gyere gyakran!

Lányok, a megérzésetek jó volt, eredetileg szokésbarna vagyok, általában szoke tincsekkel szoktam feldobni, de most készült hozzá sötétbarna is. Úgyhogy naturban inkább szoke vagyok, mint barna.
PM, de jól esett, hogy Te nem látsz pufinak! Igazából 47 kg voltam, és most 54 vagyok. Így azt hiszem, inkább nekem tunik nagyon soknak! De meg melengetted a szívem, köszönömKép
Jázminmama, a Szoptatás topicba írtam, úgy látom jó kis vitát kavartam... Abádszalókot én is imádom, nem Szolnok felé jöttök véletlen?
Evey, köszi a választ kereszteloruha ügyben. Anyósom varr igazi hosszút.
Én meg kinéztem egy jó kis kosztümot, csak 6500 Ft, nyári leértékelés. Holnap meg is veszem.
Geri, nekem is volt elotte egy nagyon eros alhasi fájdalmam, pár óráig eltartott. Aztán 3 napra rá megjött a mensi. De nálad lehet,hogy más a helyzet.
Megint dicsekszem, lányok ez a hancúr jobb, mint elotte! Vagy csak ki vagyok éhezve...Kép

Na abbahagyom a szófosást. Bár annyi téma volt, hogy így is csak eddig jutottam.

Sziasztok

Évi
Évi (Évi)

Sziasztok LányoK!

Évi! Milyen könnyû neked örömet okozni, szivesen. Na akkor már értem, hogy mitõl fáradtál el és miért nem tudtál 2 napig jönni. Ez a sok hancúr....KépKépKépApuci is megy a talira, bár mi csak pár órát akarunk maradni és még mindig nem tudom, hogy milyen kajcsit vigyünk. Panka is nagyon rosszul tûri ezt az idõt. Nem tudom, hogy ma nálatok mi a helyzet, de itt félóránként más az idõ de fõleg zuhogKép Remélem szombatra jó idõ leszKép

Adri! Szopi ügyben nálunk ugyanez a helyzet. Pank a is max. 5 percig van egy cicin és utána elforgatja a fejét, kiköpi, várja a másikat és azon is ugyanezt csinálja, és visszarakni sem lehet az elsõre. Már nem is erõltetem, õ tudja. Szerintem Levinek fájhatott valami az éjjel, azért is karmolta magát. Vagy újabb fogacska, vagy a pocija, vagy fogjuk a frontokra. Ha láza nincs és nem hányt akkor ne aggódj. Ma mi volt a helyzet?

Geri! Tegnap elfelejtettem: én is szédültem, hányingeremm volt, fájt a jobb oldalamon az alhasam és aztán csütörtökön megjött Kép Lehet, hogy a hormonháztartás ismételt beindulása ilyen extra tüneteket okoz elöször.

Az én körkérdésem: Panka fekve már nem nagyon van el, mert érdekli minden. Az autós ülésben izeg-mozog, majd kiugrik, szóval az is csak utazáshoz O.K. Ülni még nem tud. Tudtok valami olyan eszközt amiben kényelmesen elvan nappal pár órát, félig ülõ helyzetbe, hogy támassza a hátát hogy lássa mit csinálok, de mozogni is tud benne? Mit javasoltok?

Valaki írta a napozókrém összetevõit. Nem találtam meg. Leírná ide újra és kimásolom. Köszönöm.

Mára ennyit, sírásmentes napot.

ÜdV:Pankamama
PM

Csaó Lányok!

Évi! Muszáj dicskedned? KépKépKép Lassan sárga leszek. Nálunk a helyzet változatlan ilyen ügyben. HURRÁ, JÖSSZ A TALIRA! Az én párom nem jön, de tuti lesznek ott más apukák pl: Pankamama párja. Pénteken én is megyek Bp.re vásárolni, ugyanis 2 esküvő is lesz az idén és azokra kéne vmi ruci. A nyári leárazáson gondolom találok vmit jó áron. Holnaptól megy a nagy torna és a Balcsin elkezdek futni is. Tudom csak finoman. Hát én úgy fogok, bár életemben utáltam futni, de a suliban 800 méteren 3. legjobb voltam a suliban. A tanárom nem akart rólam leszállni, hogy sportoljak versenyszerűen. Akart a franc futni állandóan. Szóval holnaptól rendszeres testmozgás, mert a hasamat le akarom tornázni aug. 25-re. Mikor lesz a keresztelő? Egyébként szerintem azért gondoltak teltebbnek (én is), mert úgy írtad le, mintha duci lennél. Pedig... Nálunk ma nyűgös Lili baba, de nagyon. A körömvágást végig ordította. A szurinál sem sírt így soha. Még jó, hogy Anyukáméknál voltunk és ott kézből kézbe ment. Disznóvágás júliusban??? Utálom. Ott oly büdös van... Ezek a férfiak. Néha bennem is felmegy a pumpa, mikor Szabi mondja, hogy megy horgászni, meg motorozni, de hálistennek ez nem gyakran fordul elő. Meg én ilyenkor megyek Baracsra a kis házába Apukáméknak és ott vagyok friss levegőn.

Adri! Lili is napközben 5-10 perceket szopik ne aggódj, csak elvileg a 20 perc min. lenne a jó. De nekik viszont ez elég. Nem irigyellek az éjszaka miatt. nem volt időjárásváltozás. Azt nagyon megérzik, nem? Meddig maradsz itthon? Nekem aug. eleje nem jó, a 20-a után igen. A kismama klubban láttam egy filmet, hogy Norvégiában a nők 95%-a szoptat és bárhol, metrón, étteremben, buszon stb... Ez nálatok nem így van?

Jázminmama! Most nem tudom, hogy tényleg van-e redőváltozás, mert a szuri helye nagyon be van dagadva és szerintem attól nincs most ott hurka. Mert tényleg csak pár napja vettük észre. Én olyan etetőszéken gondolkodom, amit hátra lehet hajtani, ha a pici elalszik benne. Még én sem vettem.

Pankamama! Alcsi ügy: kelés 4-kor és 7-kor, aztán alvás 9-ig. Ez van most. Tegnap éjszaka nem akartam felkelni 4-kor, hát nagy sikongatás és panaszkodás lett belőle. De garantálom, hogy 2 percnél tovább nem szopizott. Szeretném 6-ig kihúzni az időt, ha tudom. Lili ma nagyon nyűgös, bár nálunk nincs sírás, ha közeledik a rossz idő. Ha napos idő van egy kisanGyal, ilyenkor pedig, nem mindig, elég nyügi, bár nem sír inkább nagyon komoly. Már helyes kis szine van babucinak, de nem nagyon barna. Olyan egészséges, látszik, hogy sokat van levegőn. Még a hétvégére barnítom kicsit Anyukáméknál a selyemakácfa alatt.

Nekem a köv. emberek hiányoznak: VERUS, DIA, MSE, CSKATI, ANDI(KINGUSSAL), ESZTER, PAMIKA, ORSOLYA és mindenki aki legalább már 2 napja nem adott életjelt magáról.

Lili baba hajnalban és reggel is addig tornázott, míg keresztben feküdt az ágyában. Múltkor is 180 fokos fordulatot vett 10 perc alatt a szőnyegen, meg az ágyon.

Most puszi mindenkinek:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok!

Geri!!! Olyan jó, hogy valaki végre engem is hiányol!!! Az alvás ügy akkor úgy tûnik magától megoldódott. Ez azért kibírható nem? Remélem tartós lesz!!!

Lányok, nagyon jól esett amit írtatok a balesettel kapcsolatban. Két napig másról sem tudtam beszélni, csak mondtam, mondtam, hogy ha így lett volna, ha úgy... Mostmár ez van, lehet a sors keze is akár... Nagyon jó, hogy a szülõk normálisan álltak a dologhoz. A fürdésre is azt mondták, hogy valahogy megoldják. A kislány egyébként karatézik, pár hete Európa Bajnok lett. Legközelebb októberben kezdheti el az edzéseket, úgyhogy van min rágódnom...

Nagylánynak felolvastam a sok bíztatást, láttam rajta, hogy nagyon jól esik neki.
A Fül-orr-gége klinikán fogják megmûteni, Madárka ajánlotta az orvost.
Emese! Nektek utána sem volt semmi probléma? Bevérzés, ilyesmi? Emilt megkaptam, fogok válaszolni, de ahhoz nekem is több idõ kell. Kép

Iboly! Akkor találkozunk a szopis sétán is. Ugye jössz a Nagy Talira is?
Nem semmi az a részlet a Harry Potterbõl, ez az elsõ könyvben van?
Megbeszéltük a férjemmel, úgy ahogy Kadri írta nem vesszük mostmár el a könyvet, elolvassuk mi is és megbeszéljük. A további részek azonban még várhatnak. Újra elolvastam a cikket aminek hatására a gyerek kezébe adtuk. Gondoltam idézek belõle, de végülis az egész arról szól, hogy milyen jó, milyen szép, a gyerekeket mennyire elbõvölte. Kilenc éves kislányt említenek benne. Szerintem egy 9 és egy 7 éves gyerek lelkivilága nem különbözik olyan nagyon egymástól. Ez tényleg horror.

Nekünk is a fekve szopi vált be nagyon, de mivel én is szoptatok mindenhol (étteremben, buszon, játszótéren, orvosi váróban, strandon) bármilyen testhelyzet szóba jöhet. Itthon viszont csak fekve. Én egy cicibõl szoptatok, de biztos, hogy sokkal kevesebb idõ alatt végez a lány, mint 20 perc. Legközelebb mérem az idõt. Attól nem félek, hogy nem lakik jól Kép Remélem mostmár lassul a hízás üteme.

Nekem még nem jött meg a mensim, egyenlõre jelek sincsenek. Nem bánnán ha még váratna magára. Viszont tegnap olyan érzésem volt, mintha mozogna egy baba a pocimban. Tuti csak bélmozgás lehetett, de nagyon furi volt. Mondtam a férjemnek, õ meg olyan jót nevetett, azt mondta Szûz Mária vagyok. Kép

Mi megyünk a talira, a férjem is jön. Még nem tudom milyen kaját viszünk. Semmi fantáziám. Szendvicsekre gondoltam, dehát azt rakjam ki a közösbe? Elég hülyén nézne ki. Gondolkodom erõsen, a pogácsa nem rossz ötlet, de valami kaja is kéne.

Jázminmama! Én úgy, de úgy szeretném már nyírni a füvet a SAJÁT családi házam kertjében!!!!
Én is etetõszék nézelõdésben vagyok. A nagylányomnak tök szupi volt, de elszakadt a huzata, anyukám áthuzatta, de olyan csúnya lett. Nem akarom megbántani szegényt, jót akart, de így már nem nagyon akarjuk használni.
Ami nekem nagyon tetszett benne, hogy állítható a magassága, így tálca nélkül akár a konyhaasztalhoz, akár a dohányzóasztalhoz oda lehetett állítani. Néztem a boltokba, ezek már huszon-sokba kerülnek. Viszont amit hülyeségnek tartok, az a fektethetõ ülés. Senki sem az etetõszékbe fogja letenni a gyerekét aludni, ha meg evés közbe látjuk, hogy álmos, lerakjuk az ágyába és kész.

Na mára ennyit, jó hosszú lettem. Nem tudom holnap be tudok-e számolni mi volt, de majd igyekszem.

Puszi Mindenkinek:
Kati
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok!
Ismét itt... a kis csibém meg ugrál és közben visít. Egész nap örült ordítás van, nem komoly baj, de visít egész álló nap. Ilyen még nem volt... lehet, hogy azt élvezi, hogy tud kiabálni?? Nálatok mi a helyzet kiabálásilag? Kifejezetten ilyeneket ordít, hogy ÖHÖÖÖÖÖ ÁHÀÀÀ HEHEEEEE mindezt ezer decibellel, kissé panaszkodva, de alapvetöen meg tudjuk nevettetni közben. Csak kissé strapás kézben ugráltatni egész nap. Most jöttünk esti sétából, egyedül séta alatt volt nagyjából nyugiban. Nem tudom, lehet-e a felsö fogak miatt, egyenlöre nem látszik semmi, még csak meg sincs duzzadva, viszont mindent rág állandóan. Szorítsatok, hogy jobb éjszakánk legyen...
Puszi:
Adri
KAdri

Sziasztok Lányok!!

GERIKépKépKépKépKépKép

"Eltünésem" okai: 1. A férjem non-stop dolgozik a gépen, amikor meg befejezi, már igen késö van és hát,... inkább kihasználjuk mi is a gyerekek alvásátKépKép...
2. Tegnap volt még 1 gép itthon, gondoltam, amíg aptyuk dolgozik, én netezek.. erre beállít egy rég nem látott barátunk..Kép
De NAGYON SOKAT GONDOLTAM RÁTOK, és nagggggyon hiányoztatok Ti is nekemKépKép

Ancsa, megkaptam a képeket, édesek a gyerekeid és Te isKép

Nem tudom, írtam már, hogy Tomi javul és a többiek -engem is beleértve- már meggyógyultak?!

Szóval tök jó kedvem van, pedig az idö inkább lehangoló...

Mi is megyünk a találkozóra, bár apa nélkülKép Kicsit izgulok a közlekedés miatt, de majd elvitetem magamat..
Nagyon sokan leszünk? Remélem az idöjárás kiszámíthatóbb lesz aznap..

Emese, szia. Jó, hogy írtál ide. Sóbarlang-ügyben elkezdtem a szervezkedéstKép

Most elmegyek enni, ha tudok jövök még ma este, de ha mégse, akkor jó éjt mindenkinek!!
Puszi:
Verus
verus (verus)

CsKati: mondd meg a nagylányodnak, hogy én is gondolok rá és legyen okos, ügyes!! (az leszKép)

Puszi: Verus
verus (verus)

Sóbarlang:

Somadrin centrum
1042 Budapest Árpád u. 140/a
Tel: 369-7720, 389-2148
nyitva: hétfotol péntekig 8.00-18.00-ig.

Tudom van máshol is én ezt ismerem.
Más is leírhatná hol ismer más sóbarlangokat.
Tudom, hogy vannak óvodákba is.

bigacsiga Kata
bigacsiga

Szijatok lányok!!!

Geri, jöttem, mert láttam, hiányzom neked...Kép))

Etetöszék: nekünk a fa kisszék, kisasztal féle van, imádom, és Bori is.

Adri! Nekünk a hordozókendö nagyon bevált, szerintem ne karikásat, hanem megkötözöset vegyél. A kenguru nekem már nagyon nehéz volt...

Olyan szép ébredésem volt ma reggel. Apa odarakta mellém Borcsit, és kaptam két nagy puszit töle a számra, és simizte a hajam, amíg fel nem ébredtem. És amint kinyitottam a szemem, hát rögtön az én kis Süsüfejű lányomat láttam, amint vigyorog tele szájjal. Meg kell zabálni...

Na, most megyek, ígérem jövök majd gyakrabban, csak komoly vitában vagyunk a Vágyom egy nö után topicban... Amúgy a talira mi is megyünk, délelött. Délután apóséknál családi program van.

Puszi:

Dia
Dia

an valakinek hasonló tapasztalata? A szoptatás is fájdalmasabb volt,minden korty fogösszeszorítást igényelt. Most már spontán nem fáj, csak ha hozzáérek, de nem komfortos. Tanácsok? Tippek? Ráolvasás?
Nem tudom, hogy ki hogy van vele, nekem a tejleadási reflex fájdalmas szokott lenni, ez valami hasonló érzés, csak állandó.
Mostanra persze nem elégszik meg a szervezetem ennyivel, úgyhogy hőemelkedésem van és minden ízületem fáj, mintha influenzás kezdenék lenni.
Ezn kívül két napja vérzek. De csak egy kicsit. Kevesebb, mint a mensesem szokott lenni. Változott meg valakinek a szokott folyamat, amikor megjött szülés után? Jött már meg valakinek amíg éjszaka is szoptatott? Ez állítólag ritka.
Most már eleget panaszkodtam.

Zsombi feje két rétegben lehámlott, most gyönyörű,még a tejkiütései is eltűntek onnan. Csodaszép a dagadt malac. Már masszívan tartja a fejét ülésben, úgy tesz, mint aki kezd gagyogni, 1-1 hang erejéig, ha a környezeti tényezők kedvezőek, akkor játszva oldalra fordul, hason pedig átfordul a hátára. Persze véletlenül, de úgy tűnik, hogy az izomereje mindenhez megvan. Büszke vagyok rá. Kezdjük egymást jobban megérteni, és kezd többet tenni, mint egy vegetatív lény. Tök buli!

Anikó!
Köszi a javaslatot, ami a paradicsomos napozót illeti. Van benne faktor is?
Merthogy egy gyógyszerésznő lesajnálta a gyógyszergyáriakat, hogy abban semmi nincs.
Akkor mivel kenjem a Kismanót? Árnyékban is leég, a gyermeknapozók pedig (35 faktor) gyümölcsillatúak. Allergia?

Pankamama a receptet én írtam:

Ung. Azulenol, gta 40.0
Ung. Burowi, gta 60.0
Paraffini solidi, gta 30.0
Olei heliantii, gta 45.0
Butyri cacao, ad gta 200.0

Misce fiat ung.
D.S.: napozáshoz, külsőleg

Találkozó. Még nem tudom. Szeretnék.. Leginkább mindent. Az időtől függ. Kedvesem dolgozik, nekem még nem száradt meg a festék a jogsimon, a barátnőm a Balatonátúszáshoz még mutatott lelkesedést, a Baba-nethez jóval mérsékeltebben.
Csinálni kellene arról is egy táblái megy az mikor és kb meddig marad, mert különben akár el is tudjuk kerülni egymást. Ha mégis kikötök ott, akkor már nehogy elszalasszalak benneteket!!!!!

Most megyek ismét lázat mérni.
Sziasztok!
snoopy

Szia Snoopy!

Az eleje nem jött át, így csak egy kérdésedre tudok érdemben válaszolni. Nekem akkor jött meg, amikor még javában szoptattam éjjel is, többször is, de nekem nem változott a folyamat. Anyukámnak viszont igen... Esetleg kérdezd meg a szülészorvosodat. Nekem is volt egy kis vérzésem szülés után, a gyermekágyi folyás vége után, felhívtam, elmentem, és egy barackmag nagyságú alvadt vérdarabot szedett ki belölem. Más gondom nem volt, ezzel ez is megszünt...

Írj majd, mi van.

Puszi:

Dia
Dia

Sziasztok!
Annyi mindenre kéne válaszolnom, remélem, sikerül. Nagyon igyekszem...Kép

Jázminmama! Mi is nagyon élvezzük a kertet, bár nem túl ideális a miénk, és nem is nagy. Azért a célnak tökéletesen megfelel, sokat vagyunk kint. Mi is szoktunk sütögetni, de szerencsére a fünyírás nálunk férfimunka Kép
Küldöm a képeket emilben, bár nehéz lesz olyat találnom, amin én is rajta vagyok. Ha van kedved, én is várom a Tiédet: capricornbt@axelero.hu. Köszi!

Adri! Kösz az üdvözletet!Szerintem nem rossz hely az a Skandinávia, söt!! Nekem egyszer volt alkalmam eljutni oda, hát szerintem gyönyörü! Az idöjárás meg mindenhol olyan, amilyen, bár kiakasztó, az biztos. Itt pl. 2 napja esik. Képet Neked is küldök, küldj Te is, jó?
Nem irigyellek az éjszakáért, gondolom, "jól kipihented magad". Kiderült már azóta, hogy mi baj volt?

Évi! Hogyhogy nyáron vágtataok disznót? Egy ismerösünk egyszer azért volt kénytelen ilyenkor vágni, mert a disznó beleesett a pöcegödörbe, és mire kihúzták, muszáj volt! Azt elhiszem, hogy fárasztó volt, van dolog azzal böven!

Kati! A mütét után magával a mütéttel semmi gond nem volt, se bevérzés, se semmi. De a fülgyulladás 2 hét múlva kezdödött elölröl, a doki már messziröl integetett, amikor meglátott. Aztán azt mondta, hogy ennek nem lenne szabad így lennie, mert a mütétnek meg kellett volna oldania ezt a problémát. Úgy látszik, ezt a gyerek füle is megértette, mert azóta nagyon rendesen viseli magát. A kórházban viszont volt egy 5 év körüli kislány, igaz, neki mindkét manduláját kivették, ö egész nap ordított, folyton bevérzett a sebe, többször vissza kellett vinni a mütöbe. Úgyhogy próbáld rávenni a lányod, hogy ne sírjon (nagyon)!
Nagyon szorítok Neki!!! KépKépKép
Üdv Mindenkinek!
Emese
Emese (emese)

Bigacsiga, Verus!
Mi a XVIII. kerületben lakunk. Itt is van egy sóbarlang a Darus utcai iskolában, nem tudom, hogy nyáron müködik-e. Meg van egy Vecsésen is, a pontos címet sajnos nem tudom.
Emese
Emese (emese)

Sziasztok!

A szopi minimum idõket nem tudom Iboly írt-e kort hozzá, de gondolom, hogy õ is úgy véli, hogy nem ugyanaz vonatkozik egy 4-5 hetes és egy 4-5 hónapos illetve egy 1 éves (stb) gyerekre!
Harry Potter: nálunk végigment. Párom kezdte, aztán elkezdte a srácoknak, végül én is.. Ez volt az elsõ kötet, ezután vettük meg a többit. A gyerekeink 5 és fél ill 7 és fél évesek voltak és nagyon szerették! Igen, elismerem helyenként kissé ijesztõ, de összességében véve kedvelték, és egyetlen rossz éjjelük sem volt miatta (nem úgy, mint akkor, mikor a fiam leragadt másfél órát a TV elõtt, este meg nem mert elaludni!!!).
Disznóvágás júliusban: mi egyszer aug-ban csináltuk, nem tudom ez a jobb, vagy a mínusz 20 fokos hidegben... De a gyerekeim imádják, a kisebb fiam tisztje a farok fogása, miközben apósom szétbontja az állatot.
Lányok, a jó idõ meg vala rendelve szombatra!
Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Jó reggelt lányok!
A múlt éjszaka is hasonló volt... Kép Leevi éjfélkor felébredt, aztán 1-kor cicizett ímmel-ámmal, aztán 3 körül ismét felkelt, aztán 4-kor én ébredtem, örülten széttúrtam az ágyunkat félálomban, hogy hol a baba, valahol itt kell lennie, még a villanyt is felkapcsoltam ijedtemben, hogy most aztán jól ráfeküdtünk, hova tünt!? Párom álomittasan, riadt arccal turkálta a paplant, aztán közölte, hogy dehát a kiságyában alszik! Rohantam megnézni, tényleg ott volt... ez már nem az elsö eset, hogy magam mellett keresem pánikhangulatban. Veletek volt már ilyen? Vagy kezdek bacsavarodni? Aztán 5 kor megint szopi, és 9-kor keltünk. Ma is kiabál, bár most éppen alszik.
Dia! De jó, hogy megint itt vagy! Légy szíves, vita ide vagy oda, ne lógj meg tölünk ilyen hosszú idökre! Nálatok a kenguru is bevált? Én kicsit attól tartok, hogy mivel az sem jött be, ez sem fog tetszeni a kiscsibének. Ezzel féloldalasan ültethetö? Könnyü megkötni? Nem strapálja nagyon a hátad? Miért jobb, mint a karikás?
Emese! Skandinávia tényleg nem rossz hely, söt, biztos, hogy az otthon után nálam is elsö helyen van, tiszta, jó levegö, barátságosak a magyarokkal(ez Finnországra biztos igaz) szóval tényleg nem rossz, csak Helsinki Komlónál kezdödne....
Snoopy! Nekem még nem jött meg, én is szoptatok éjjel... szerintem is menj el dokihoz mindenképp!!!
Verus! Örülök, hogy minden rendben veletek! Küldenék egy kis napsütést, itt még mindig tök jó idö van, a tegnap éjjeli vihar után most kellemes napos nyár van, sok-sok tóparttal, nem jöttök? Kép
Irigyellek benneteket a tali miatt, bárcsak én is mehetnék! Sajna nekem a 4.-iki séta pont nem jó, mert esküvöre megyünk aznap, szerintem kissé strapás lenne egész napos program a csibének, azért Iboly, megadnál egy számot, amin elérlek, ha mégis összejönne?
Kati! Mütét? Mást se teszünk, mint szorítunk nektek!!! Kép
Sok pusszancs mindenkinek!
KAdri

Sziasztok lányok,

szomorúan láttam, hogy elmentem egy hétre és senki sem hiányolt..... na mindegy, csak azt ne mtudom, mi lesz a jövő hét után, akkor ugyanis két hétre megyek le Balcsira és ott nemhogy számítógép, de telefon sincsen.

EGyébként nagyon jól vagyunk, Pötyikével MINDEN rendben, kivéve azt, hogy néha rájön a "hiszti" -ez alatt azt értem, hogy egyszerűen elkezd sikitozva sírni, de semmi kideríthető baja nincsen, és ilyenkor még a cici sem kell neki, tisztába van, nem szomjas - próbáltam teát is, de nem kell - ruha rendben, se meleg, se hideg , szóva lilyenkor teljesen tanácstalan vagyok, a ringatás se sokat segít, a babakocsiban is csak kb. 10 perc alatt nyugszik meg séta közben. Nektek volt már ilyen?
A nagy melegben kipáltak a hajlataink, de ahintőpor sokat segített.
TEgnap vettem észre, hogy a kocsi felé feszített madzadról lógó kacatok közül az egyiket ütögeti a kezével - először azt hittem, véletlen, de olyan sokszor csinálta és eddig még sosem. AZtán lehet, hogy mégis....
Tegnap bementünk vele a TEscoba is - kenguruval - egész jól viselkedett.

Lányok, én nem tudok menni a babanetes randira, mert szombaton már Balcsin leszünk. LEhetne egyszer egy olyan találkozó is, amin csak mi lennénk, nem?
Örülnék, ha nekem is küldenétek képeket: drjehn@interware.hu

Egy kérdés: ti vittétek már a babákat étterembe? ÉS hogy viselkedtek? A férjem szeretné, ha elmennénk a barátainkkal, de én félek, hogy ott túl nagy a zaj,meg unatkozna a kocsiban és elkezdene sírni.

Elég sokáig tartott, mire végigolvastam aheti "termést", úgyhogy most ne mszaporítom továb a szót, igyekszem bekapcsolódni!

Kriszta
Kriszta

Sziasztok!

Szia Kriszta!
Nekem nagyon hiányoztál Kép Kép Kép Kép Kép !!!!!!!! Sokat gondoltam rád, hiszen nagyjából egy cipõben járunk hancúrügyben Kép, bár nálunk vasárnap örvendetes változás történt Kép. Küldök én is képet, remélem még nem tettem (kicsit kezdek belezavarodni, hogy kinek ment fotó, kinek nem… Én is nagyon várom a képet rólad, amit ígértél! Tudod a „tavalyit amin még jól nézek ki” – ahogy írtad. Bár ezt gondolom a többiek nevében is mondhatom, hogy meg vagyunk gyõzõdve róla, hogy egy nagyon szép fiatal anyuka vagy egy gyönyörû babucival Kép Kép Kép! Én voltam már étteremben Jázminnal, etetésre ott nem került sor, ült mellettem a babahordozóban, nézelõdött, szóval nem volt semmi gond, aranyos lány volt! Menjetek ti is bátran!

Évi! Homeopátiás szerekkel nem próbálkoztál még ekcéma ügyben? Van egy topic az ekcémáról, biztosan tudod melyik az,mert írtál már oda, ott olvastam nemrég, hogy valaki használta nagyon jó eredménnyel a babájánál. Õ gondolom tud többet is mondani róla. Érdemes megpróbálni!

Cs.Kati! Kívánok neked mielõbb egy hatalmas családi házat jó nagy kerttel Kép Kép! De ha rám hallgatsz, ragaszkodni fogsz ahoz, hogy a fûnyírás férfimunka, különben örökre a te feledatod marad, ahogy nekem is Kép.

K.Adri! Nálunk is megy a kiabálás, szerintem a hangjukat próbálgatják! Nekem is van hordozókendõm, megkötõs, itt rendeltem a Babaneten Lieseltõl. Egy vasárnapi napon mentek az emilek kedd reggelre birtokomban volt a kendõ. Szerintem is nagyon jó én ezt viszem a nyralásra is nem a babakocsit. A kenguruban nekem majd leszakadt a hátam ebben viszont nem. Én a csípõre ültetõs pózt szoktam használni, mert így Jázmin is tud mindenfelé nézelõdni.

Verus!
Túrd ki apát a gép elõl és gyere hozzánk Kép! Örülök, hogy meggyógyultatok, mondjuk nem csoda, annyian kívántuk hogy jobban legyetek Kép Kép Kép!

Snoopy!
Én is szoptatok éjjel-nappal és a múlt héten nekem is megjött. Olyan szabályos mensi féle volt, mert pontosan 5 napig tartott mint máskor. Ha ez már a rendes akkor nekem sajnos pont a nyaralás elsõ napján fog újra megjönni Kép.
Jobbulást neked!

Sziasztok!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Sziasztok!
Tegnap itt voltam, de sajna nem tudtam elküldeni az üzenetet. Remélem Katiéknál minden rendben megy, szorítunk mi is!!!
Ha leszel legközelebb Kati: Hol és hogyan huzattátok át az etetöszéket?
Anikó és Orsi!
Köszi a képeket, gyönyörüek vagytok, de tényleg, mindenki! Egyébként nekünk fa etetönk van, ami székké és asztallá alakítható, így Kikka tud enni velünk is és külön is.
Évi!
Én írtam az ekcémás topicba, nálunk bevált a homeopátia, ha kell, megadom a dokinö számát! Az elsö vizit 7000 Forint volt, de teljesen tünetmentes a gyerek és kenegetnünk sem kell semmivel, elég volt a golyócska, amit kapott.
Iboly!
Mi is fekve szopizunk, most már lecsökkentettem a két órát egyre, így most meg 10 percenként be kell mennem, öt percet szopizik, majd kb. egy óra múlva elalszik. Hát így is két óra, de legalább tudok közben valamit csinálni. Anyu azt mondja, hogy ne adjak neki cicit, csak dajkáljam meg és tegyem vissza?!
folyt.
Evey

Ha mi tudunk menni a talira, akkor valószínüleg viszek mondjuk padlizsánkrémet és körözöttet kenyérrel. A férjemtöl függ, hogy el tud-e vinni, föleg, hogy akar-e elvinni, mert lehet, hogy mérges lesz, hogy megkérem, mert felborítom a hétvégi biciklis programot, azért puhítom.
Verus!
Mi nem sóbarlangba járunk, hanem megvettük a sót és a folyadékot és így sokkal jobban jársz anyagilag és akkor ülsz "benne", amikor akarsz és föleg amennyit akarsz.
Adri!
Remélem már rendezödött a vihar után az éjszakai pihenés és már nem nyügös Leevi!? A szélre nem nyügös? Nekem mindkettö az!
Erröl jut eszembe, hogy én panaszkodok két gyerekkel, akkor Emese mit szóljon 4 gyerekkel! Hogy bírod egyeztetni a dolgokat, bár most már nálunk is kezd rendezödni a helyzet.
Pankamama!
Nálunk bevált a kocsiülés, amit közben kicsit hintáztatni is lehet, azt beállítom a nappaliba, vagy ahol vagyok és abból jól lát a baba mindent és én is tudok fözni, stb. A fogójára fel lehet szerelni játékokat és azzal közben játszik a baba és nézelödni is tud.
Ancsa!
Tök jót derültünk a lányod szövegén! Marha jó dumájuk van a kölköknek, Kikkónak is volt egy-két jó beköpése, én felírtam öket.
Sziasztok, Evey
Evey

<pre>
Név Baba neve Szül. dátum Születési Jelenlegi Lakhely
hossz, súly hossz, súly
Ancsa /24/ Tímea 1999.01.18 55 cm, 3600 gr Maglód
(Anyanyanya) Tamás 2001.02.02 56 cm, 3800 gr Maglód
Pankamama Anna 2001.02.13 52 cm, 3400 gr Budapest
Évi /26/ Csongor Attila 2001.03.10 47 cm, 2350 gr Szolnok
Geri /26/ Lili 2001.03.14 58 cm, 3700 gr Dunaújváros
Snoopy /30/ Zsombor 2001.05.30 51 cm, 3150 gr Budapest
Kriszta /29/ Anna 2001.05.01 49 cm, 3000 gr
Dia /25/ Bori 2000.06.23 58 cm, 3650 gr
Bobojsza /28/ Janka 1997.10.30 55 cm, 3550 gr Budapest
Simon 2000.08.25 54 cm, 3250 gr Budapest
Jázminmama /24/ Jázmin 2001.02.03 49 cm, 2920 gr Szeged
K.Adri /28/ Leevi 2001.02.16 Finnország
Cs.Kati /26/ Alexandra 1994.04.21 59 cm, 3900 gr Budapest
Kitti 2001.02.17 53 cm, 4000 gr Budapest
Mse /23/ Anett Tünde 2001.02.28
Verus /27/ Johanna 1993.04.24 55 cm, 3300 gr Budapest
Tamás 1995.03.08 50 cm, 2850 gr Budapest
Karolina 1997.12.30 55 cm, 3350 gr Budapest
János 2001.03.07 51 cm, 3250 gr Budapest
Gabi1 Bettina 1998.12.27 53 cm, 3350 gr Budapest
Norbert 2001.04.30 53 cm, 3600 gr Budapest
Evey Krisztián 1998.03.21 50 cm, 2350 gr Szentendre
Adrián 2001.05.28 49 cm, 2900 gr Szentendre
Madárka /27/ Petra 2001.03.13
Iboly István
András
Gergõ
Emese Budapest
Rea Balázs 1998.12.15 52 cm, 3500 gr Maglód
Tamás 2001.04.02 54 cm, 3610 gr
Andi Kamilla 1997.12.18 54 cm, 3400 gr Fót
Emma 2001.05.18 49 cm, 3195 gr Fót
KingAndi Kinga 2000.12.23 55 cm, 3220 gr
PaMiKa Panni 1998.10.03
Miska 2000.09.21
Lilla
</pre>
Jázminmama (jázmin

Sziasztok!
Ancsa! Bátorkodtam kicsit elvenni a munkádat Kép, mit szólnál hozzá ha ezentúl ketten frissítenénk a táblát Kép Kép? Elnézést ha kihagytam valakit, vagy ha elírtam adatokat, szóljatok, kijavítom Kép!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Sziasztok!

Annyi mindent akarok írni, tuti, a felét elfelejtem.Kép
Eloször is dicsekszem (na nem hancúr), Csongi ma végre hason találta magát, és nagyon dolgozott.Kép És eloször kacagott úgy igazán! A hajam tetszett neki, és olyan édesen csinálta, hogy meg tudtam volna enni. SzééétpusziltamKépKépKép

Evey, köszi, olvastalak a másik topicban. Iboly adott egy Szolnokhoz közeli címet, eloször ott próbálkozom. Minél többet olvasok az ekcémáról annál jobban nekikeseredem, és nem tudom mit csináljak. Engem is vígasztaljatok meg!!!!!!

CsKati, így utólag, tudd, hogy én is szorítok. Vigyél a lányodnak rengeteg fagyit (divat még?)! Nekem is kivették 6 évesen, és arra emlékszem az egészbol, hogy tök jó volt, mert annyi fagyit ehettem amennyit csak tudtam!!!

Snoopy, szakszeru választ Iboly tudna adni. Én annyit mondok, hogy éreztem hasonlót, meleg vizes zuhany, maszírozás, enyhe fejés, illetve az hogy Csongit más pózban szopiztattam végül segített. Ja és én azt vettem észre, hogy van egy picit szorosabb melltartóm, ha azt viselem, utána voltak ilyen problémák. Be is lázasodtál, vannak piros foltok is? Mert az sajna akkor lehet, hogy mellgyulladás.

Kriszta, aki az egész nyarat a Balcsin tölti, az ne panaszkodjon. Hú, de irigy vagyokKépKépKép Ez a kocsiülés dolog jó ötlet, mármint, hogy játékokat raksz rá, eddig ez még nem jutott eszembe. Nálunk az a baj, hogy Csongi állandóan húzná fel magát ülésbe benne, félek egyszer fejre esik!

Geri, ismét azonos vonásokat fedeztem fel benned a futással kapcsolatban. Én is a suli bajnoka voltam, állandóan citáltak versenyre, pedig mennyire utáltam futni. Nem is csináltam azóta... És amit a sorsról írtál is, mintha a szívembol beszéltél volna. Te, mi elozo életünkben tuti ikertestvérek voltunk. De várom már, hogy találkozzunk!!!

Jázminmama! Voltatok a homeopátiás dokinál? Leírnád, hogy mi volt?
Adatok: 6,30 kg, 63 cm

Adri, nem a foga miatt van? Bár tudom arra a legegyszerubb fogni.

Majd biztos eszembe jut még mit akartam, de most kifogytam a szóból.

Sziasztok Évi
Évi (Évi)

Sziasztok Lányok!

Mi lehet Katiékkal? A lánya már biztos túl van a m&#369;téten. Remélem minden rendben ment nálunk!

Évi!
Tegnap este feljöttél a chatre, de olyan gyorsan ki is léptél, hogy nem tudtam felvenni a társalgás fonalát veled. Kép Miért? Megbeszélhettük volna a disznóvágást! Kép Kép

Tomi is néhány napja sikongat. Ha valami tetszik neki, vagy el akarja érni, akkor síkit neki. Szerintem is a hangját próbálgatja. Valamelyik nap meg gagyarászott a kiságyában, és a MAMMMAMMM hangsort ismételgette. Meg lehet zabálni, olyan aranyos ahogy magyaráz, és közben vigyorog.
Alvásügyileg a béka feneke alatt vagyunk, ugyanúgy el fogom rontani a fiamat is, mint a lányom. Kép Este mindig a kiságyában alszik el, de éjjel amikor felkel mindig átveszem a mi ágyunkba (képtelen vagyok 20 percen keresztül ébren ücsörögni vele) és ott alszunk együtt. Ha felébredek akkor visszarakom a helyére, akkor olyan 5-6 óra körül ébred újra, amikor megint mellettem alszik míg fel nem kelünk. De legalább reggel nem vagyok fáradt. Kép

Jázminmama!
Ha szerencséd van nem jön meg a nyaraláskor. Ilyenkor elég gyakran el&#337;fordul, hogy egyik hónapban megjön, a másikban nem. Egyik barátn&#337;m is így járt, meg is volt ijedve, hogy terhes, de a teszt negatív lett. Kép

Dia!
Ez tényleg szép ébredés! Én is úgy szeretem amikor a kislányom ébreszt reggel. Kép &#336; éjjel puszilgatott meg, amikor átmászott hozzánk, utána befészkel&#337;d&#337;tt közénk és aludt tovább.

Snoopy!
Jobbulást neked!

Sziasztok

Ancsa
anyanyanya (anyanyanya)

Jázminmama!

De jó, hogy megcsináltad! Nekem még mindig nincs Excelem. Bár a párom megígérte, hogy ma délután rendbehozza.

Szia

Ancsa
anyanyanya

Sziasztok Lányok!

Micsoda termés! Látszik, hogy rossz id&#337; van, mindenki otthon kuksol. Hol is kezdjem?

Kriszta! De igenis Te is hiányoztál, de tudtam, hogy lent vagy a Balcsin, azért nem írtam a neved. Egyébként meg Te sem jelentkeztél 2 napon belül, úgyhogy magadra vehetted volna. Kép Gondoltam is rád irigyen, mint Évi, hogy sütteted a hasad, mi meg a városban... Nem tudsz kés&#337;bb lemenni a Balcsira? A nyaraló nem szalad el... Egyébként hol is van? Mi aug.ban Balatonkenesén és Balatonf&#369;zf&#337; és Almádi között leszünk. Ha közel vagy talizhatnánk. Nálunk akkor nyüszizett Lili, mikor megunta, hogy kézr&#337;l kézre járt, mert nem tudtuk mi a baja. És ez a mai napig így van. Többször is el&#337;fordul, hogy kézben utál, ha lerakjuk meg rögtön csicsereg és vidám. Próbáld ki. Mi elég gyakran járunk étterembe és eddig csak jó tapasztalataim voltak Lilivel kapcsolatban. Amikor nyüszizett (ami ritkán fordult el&#337;) akkor felemeltem, játszottam vele vagy azok akikkel voltunk. Ha éhes volt irány a wc, de mostmár nem ott fogom etetni.

Kati! Remélem minden rendben ment és szombaton megismerhetjük a nagy h&#337;st. Jó olvasni, hogy te is mindenhol szopiztatsz. Mi ez a Sz&#369;z Mária dolog? Nálatok is napszámban mennek a hancúrok, mi? KépKépKép Én sem tudom mit vigyek, anyukám mondta, hogy süssünk fasírozottat. Süti, pogi okes, de azon kívül... Már írni akartam, hogy nekünk is van keljfeljancsink és szupi jó. Lili imádja. Verus! Jancsinak van? Kép

Évi! A bíztatásom a következ&#337;: nekünk is van ekcémánk, de a doki azt mondta (homeopátiás), hogy ne nagyítóval nézzem a pici testét és mell&#337;zzem a hús ill. tejtermékeket az étrendemb&#337;l. Kaptunk vmi. cseppet rá, néha adok bel&#337;le. Különben nem foglalkozom vele. Inkébb érzem, mint látom a kiütéseket. Egyébként egyáltalán nem biztos, hogy kés&#337;bb is megmarad és, ha igen, akkor helyes étrenddel és odafigyeléssel tünetmentes lehet a bébi. Fagyi a mandulam&#369;téteknél van, nem? Lehet, hogy el&#337;z&#337; életünkben már találkoztunk? Én annyira hiszek az ilyenben. Egyszer a Buddhizmusról írtam dolgozatot és rájöttem, hogy nem az én vallásom, Mert szerintem van értelme, hogy az ember mindig újjászületik. Én is alig várom már a személyes talit. Én is felpattanok néha a chatre, megnézem ki van ott, de sosem találok ismer&#337;st. Dia és Sysy általában ott van, de ti sosem. A többieket meg nem ismerem. Te mikor szoktál menni? Mert akkor én is mennék.

Adri! Levi baba már ugrálni is tud? Kép Nálunk nincs sírás, hanem panaszkodás van, ami általában kiabálásba torkollik. lehet, hogy csak rossz napjai vannak. Ami az alvást illeti, múltkor írtam, hogy nálunk is ez volt és én nem keltem fel, mert a dokink azt mondta, hogy feltételes reflex nála. Felkel és te kiveszed. Nem kell. Menj oda, nyugtasd meg a hangoddal, aztán menj vissza. Sírni fog, de nem sokáig. Hidd el érdemes kipróbálni. Még most, mert azt mondják 6 hónapos kor után sokkal nehezebb. nem válaszoltál, hogy meddig vagy itthon.

Veru! Szerintem is üsd ki a férjed a gép el&#337;l és mond meg neki, hogy itt az ideje, hogy a gyerekekkel foglalkozzon. Egyébként olyan keveset írsz jancsikáról... Miket csinál? Igaz szombaton biztos beszélünk, de olyan sokan leszünk, hogy nem lesz id&#337; mindent részletesen kitárgyalni.

Dia! Jól cserbenhagytál minket Kép Ne tégy ilyet többet!! Bori édes lehetett. Mit jelent az a délel&#337;tt? Remélem dél körül még ott lesztek mert én akkor érek oda.

Snoopy! Felajánlom, hogy összeszedlek, már, ha nem Zuglóban laksz. Írd meg, hogy merre. Egyébként a naptejben nincs faktor, de kisz&#369;ri az UV C sugarakat, amik a leégésért felel&#337;ssek (ha jól tudom) úgy barnít. Viszek szombaton kipróbálni, okes?

Jázminmama! Szomcsi vagyok, hogy nem jössz. Vagy annyira mobil, hogy máskor elgyere? Felpattansz egy Intercityre én pedig lekaplak az állomáson Pesten. Akkor jössz a legközelebbi talira? Melyik vasárnap volt az a hancúr?

Evey! örülök, hogy megoldódott ez a szopi dolog úgy ahogy, en 25 perc után cserélek cicit. Nem irigyellek emiatt a bicikli dolog miatt, azért remélem el tudsz jönni.

Ancsa! Én is megkaptam a fotókat, Tomika milyen pici baba volt... Nagylányod is szép nagyon. &#336; is jön?

Képzeljétek Lili ma egy dormota. Aludt 1,5 órát egyhuzamban és most is alszik. Meg vagyok lep&#337;dve. Már nagyon jó lesz, ha újry sütni fog a nap, mert az én mosolygós babám napok óta tiszta komolyság. Nekem konkrétan nincs mivel dicsekednem, mert Lili egyfolytában édes. Kép És én is állandóan széééétpuszilom.

Most megyek, puszi mindenkinek:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok!
Ancsa! Jó, hogy elküldted a te táblázatodat is, mert a tiéd sokkal áttekinthet&#337;bb Kép! Majd ezt fogom kiegészíteni!

Évi! Az els&#337; vizsgálat kb. 2 órán keresztül tartott. Ez még az anamnézis része, a doktorn&#337; feltett rengeteg kérdést a terhességr&#337;l, a szülésr&#337;l és Jázminról. Nem is tudom így leírni, hogy miket, annyi volt a kérdés és borzasztó részletes! Mutatott homeopátiás szereket, ki is próbáltuk (olyat amin nem volt hatóanyag) Jázmin is elszopogatta a bogyócskát Kép. Felírta, hogy miket szerezzünk be a házipatikába. Én azért vittem, mert a nyaka alatt és a hónalj területen mindig piros Jázminnak és nem múlik, hiába hint&#337;porozom Kép, szóval szerintem nem a melegt&#337;l van hanem én is ekcémára gyanakszom Kép. A mi orvosunk persze adott volna szteroid tartalmú kencéket, de én azt nem merem használni. Pár nap múlva fel kell majd hívnom, mert azt mondta, hogy át kell tanulmányozni a válaszokat ahhoz, hogy megtalálja a megfelel&#337; alkati szert. És akkor majd kiderül, hogy melyik homeopátiás bogyót használhatom. 3000 Ft volt a vizsgálat díja. Én az hittem több lesz, de eddig csak budapesti árakat hallottam ami azért jóval magasabb mint nálunk.

Iboly egyébként nagyon profi e téren, majd én is kérdezgetek t&#337;le!

Evey! Bocs, nem emlékeztem rá, hogy te írtál abban a topicban Kép. Leírnád nekem, hogy mi a homeopátiás bogyó neve amit kaptál? Kíváncsi vagyok, hogy nekünk is azt kell-e használni. Teljesen meggyógyult t&#337;le a babuci? Meddig kellett szednetek? Nálatok adtak alkati szert? Ha igen, melyiket?
Hogy kell padlizsánkrémet készíteni Kép Kép Kép?

Cs.Kati! Adj a lányodnak egy gyógyitó puszit a nevemben Kép!

Geri! Eza "Felpattansz egy Intercityre én pedig lekaplak az állomáson Pesten" nagyon tetszett Kép Kép! Lehet, hogy egyszer nekivágok, ha megbeszélitek a következ&#337; talit. Olyan jó, hogy mindig sokat írsz, szeretem olvasni Kép Kép Kép!!!

Sziasztok!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?