Új privát üzeneted érkezett!

SZiasztok! Régen jártam erre...
Mari123, én is nagyon sajnálom, ami Veletek történt!! És köszi, hogy leírtad! Sok erőt nektek!!!
Csak annyi kérdésem lenne, hogy akiket az első postodban "kiemeltél", azt úgy értetted, hogy ők kivételek, vagy azért emelted ki őket, mert ők voltak veled a legrosszabbak? (Ne haragudj, hogy értetlenkedek! Gizivel szültem, és velem nagyon rendes volt, és a neonatológián is rendesen kezelték a kisbabámat, bár neki nem volt komoly baja, mint utóbb kiderült.)
Üdv minden kisbabának és anyukának! :)
bukcsi

Sziasztok!
Mari123, én is minden jót szeretnék nektek kívánni, remélem minden jóra fordul!
Bukcsi, mi történt veletek? Hogy vagytok? És a többiek? Mizujs veletek? Úgy látszik, hogy nyáron senki sem ér rá pletykálni :) Mi jól vagyunk, Boginak kint van a 6. foga is végre. És amikor végre egy kis nyugi jöhetne, megfázik. Tegnap éjjel háromszor indítottuk be a porszívót :( És természetesen ezerszer keltünk. Ha van időtök írjatok! Puszi: Soja

Kép
soja

Mari123,

Én is kíváncsi lennék arra, amit Bukcsi kérdezett, ha nem gond, leírnád?

Kép
Kép
pannati

akiket kiemeltem, azok benne voltak, élen járnak abban, hogy a gyerek - aki egyébként teljesen egészséges lehetett volna - fertőzést kapott és aztán meg nem kezelték.
az ügyvédünk szerint pernyertes ügy. persze tisztában vagyunk vele, hogy mindent le fognak tagadni és meg fognak másítani - ez már csak így szokott lenni - de addig nem nyugszom, amig a gyerekem egészségének elrontói nem állnak bíróság elé és ha már ezt csinálták fizessenek kártérítést.
egyébként a baba lassan 1 éves, és 11 hónapja orvoshoz járunk, 3 hónapot kórházban feküdt, intenzív osztályon és sokszor kétséges volt, hogy megmarad-e. Iszonyatos szenvedéseket éltünk át, ezért is fordultunk ügyvédhez. semmi kétség nem fér hozzá, hogy ezt a fertőzést szülés alatt kapta és nem kezelték. Többszörösen halmozott hanyagság.
Én a Péterfybe soha az életben be nem teszem a lábam.
mari123

Mari123, nagyon sajnálom, ami veletek történt. Nagyon nehéz lehet! Főleg így, hogy azt is tudod, miért, ill.kik miatt...
Engem sokkol minden ilyen történet, ismeretlenül is, de ez mostazért is szíven ütött, mert én is a Gizivel szültem. (Gondoltam, majd a következőt is vele fogom...)
Remélem, hogy a Kisbabád már jó kezekben van, és nem lesz később baja!!!

Soja :) , köszi a kérdést, mi is jól vagyunk!!!
bukcsi

Sziasztok!
Mari123!Nagyon sajnálom,ami Veletek történt,ez mindig nagy tragédia!Sajnos nem csak a Péterfyben történnek ilyen,és hasonló dolgok :( Remélem hamarosan rendbe jön a kisbabád!
Soja!
Köszi,jól vagyunk,leszámítva a fogzást.Fent kibújt kettő,de nem a metszőfog,hanem a mellette lévő.Szombat óta rekedt,sokat sír,és szörcsög sz orra,de,ha leszívom,nem jön szinte semmi,nem nátha.Levittem a dokinénihez,kicsit piros a torka,de a szörcsögés a fogátol van,teljesen bedurrant az orrmandulája.Vizenyős.Ezt is okozhatja a fog.Itthon láttam csak,hogy a két metszőfoga is pár nap múlva kint lesz,szóval egyszerre indult meg a 4 felső foga Nemcsodálom,hogy ennyire megszenved tőle.Most rendeltem borostyánkő nyakláncot,azt hallottam,hogy jó a fogzási fájdalomra.Remélem tényleg jó.Étvágya sincs ilyenkor szegénynek,és aludni sem bír.Szegény Bogi,nagyon megfázott?Sok váladék jön le,ha leszívod?Mivel csöpögtetsz neki?Írjál,ha van időd,puszi nektek,Mushuka

Kép
mushuka

Szia Mushuka!
Szegény Danika, megszenvedi ezt a fogzási időszakot :? Bogi nem tudom, hogy hol fázott meg, de eléggé benne van. Nyűgös, semmi nem jó neki. Az étvágya sem az igazi, de legalább iszik. Volt egy kis hőemelkedése, de Germicidet adtam neki, és úgy lement. Még éjjel is elég jól aludt, egyszer-kétszer sírt fel, de nem dugult be az orra. Váladék amúgy nem sok jön, az is vizes nyálka. Úgy szoktam, hogy a Fluimarral előtte befújok az orrába, ha el van dugulva, és utána jön a porszi. Aztán becsöpögtetek neki Nasivinnel, és az megállítja ezt a csorgást. Remélem hamar túllép rajta, 21-én keresztelő :D Kíváncsi vagyok, hogyan viseli majd! Amúgy még kellene keresztelőruha is neki, de nem találok sehol. A Kenguruban lévők nem igazán tetszenek, a Brendonban pedig egy tényleg igazi keresztelőruha (ami egyszer lesz amúgy rajta) 12 ezer Ft :shock: Hát én nem akarok ennyit adni egy olyan ruháért, ami biztosan csak egyszer lesz rajta! Borostyánkő láncot én is akartam venni Boginak, még amikor a 6. fogával szenvedett, de nem kaptam. AZtán meg kibújt a fog...
Puszi nektek: Soja

Kép
soja

Szia Soja!
A keresztelőt írd majd meg,hogy milyen volt,én is kiváncsi vagyok.Dani pici volt még az övén,így jól viselte,most nem tudom,hogy mit csinálna.Nézné a fényeket,és rohangálna négykézláb szíve szerint :D Én csak este szívom le az orrát,de lehet,hogy azt se kéne,miután nem náthás.Az orra sem folyik.Napközben befújok Fluimárral,hogy ne szörcsizzen.A rekedsége zavar nagyon,de a dokinő azt mondta,hogy mivel egész nap tompán érzi a fogát,így stresszben van,és ettől begyullad a hangszála.Már két hete tart.Kamilla teát adok,és Calcimuskot.Nem tudom még mit lehetne a rekedségre adni.A keresztelőruhák valóban drágák,és egy alkalomra szólnak,de nagyon nem tudsz mit csinálni :D Ez olyan,mint egy esküvő.Szépnek kell lennie a babának.Remélem jobban vagytok,puszi nektek,Mushuka

Kép
mushuka

Köszönöm a jókívánságaitokat. mi is nagyon reménykedünk benne, hogy rendbejön a baba, bár a jelenlegi diagnózis szerint maradandó vesekárosodása van a súlyos szepszis után.
Ezért elsősorban az orvosok a felelősök és nem a szülésznő.
A felelősök pedig felelni fognak tetteikért, ez biztos.
mari123

Szia Mushuka!
Köszi, már jobban vagyunk egy fokkal, de még mindig kell szívni az orrát. Viszont sikerült venni keresztelőruhát! Nagyon édes, és nem is volt annyira drága, mint vártam. Szerencsére kaptam egy kicsit öszibbet, így nem félek, hogy meg fog fázni. Majd küldök képet róla :) Danika hogy van? Rekedt még? Puszi nektek: Soja

Kép
soja

Sziasztok!

Mari, igencsak meglepett, amit írtál. Én Anga dokinál szültem Marcit és a következőket is nála szeretném, abszolút hozzáértőnek, profinak és körültekintőnek tartom. Dr. Borosnál meg egyszer voltunk, őt is alaposnak tartom. Nagyon sajnálom, ami veletek történt, és mihamarabbi felépülést kívánok!!!

Húú Soja, Mushuka a ti babóitok is már egy évesek lesznek és még csak most születtek. Egy kissé rohan az idő...

kispiskóta

Mari, engem is nagyon megdöbbentett amit írtál. Gyógyulást kívánok a babádnak!
Dr Angával találkoztam a kórházban, nekem szimpatikus volt, bár nem tudok róla sokat.

Én szintén idő előtti burokrepedéssel mentem be a kórházba, az ügyeletes szülésznők azonal telefonáltak az orvosomnak, aki kb egy órán belül ott is volt. A legelső kérdései között az volt, mikor folyt el a magzatvíz.
Vendég

Sziasztok!
Kispiskóta, igazad van, iszonyúan gyorsan telik az idő. Hamar elszaladt ez a 10 hónap is, és nemsokára már a szülinapi zsúrt lehet szervezni! Fura, de néha már irígykedve nézem a kisebb babákat toló anyukákat :D Lehet, hogy kellene Boginak egy tesó? :shock: Na, azzal még várunk egy kicsit!
Puszi mindenkinek: Soja

Kép
soja

Nekem arról, hogy egy orvos mennyire profi és hozzáértő most már egészen más elképezeléseim vannak, mivel van összehasonlítási alapom.
a klinikán egészen másképpen látják el az újszülötteket, csecsemőket. nem hiányzik az odafigyelés és lelkiismeretesség, amit a péterfyben egyáltalán nem tapasztaltam.

virág5: nálam is annak kellett volna történnie aminek nálad. hogy bejön az orvosom. ehelyett kiküldtek még a szülőszobából is!!! és reggelig senki rám sem nézett. szarvashiba, ami durva következményekkel járt.
mari123

Sziasztok:)
Szeretnék kérdezni... A Péterfyben mennyire van rooming-in? Mennyit vannak kint a babák, mikor muszáj őket visszavinni? Milyen a hozzáállásuk a tápszerezéshez, itatáshoz?
Főleg a csecsemős részre vagyok kiváncsi :)

Előre is köszönöm a választ: pynky (31. hét)
pynky

Szia Pynky!
Olyannyira rooming-in van, hogy a csecsemősök kissé sértettek, ha beviszed a gyereket, amig pl.zuhanyzol egyet... :) Az első éjszaka bent kell aludnia a babának (külön kérésre veled lehet, de akkor kell vmi papír meg egy gyerekorvosi vizsgálat). Nálam ez úgy zajlott, hogy amikor szülés után (de.)bementem a kórterembe, akkor elvitték megvizsgálni, de hamarosan ki is hozták, és éjjel 11ig velem volt (közben 2-3x megkérdezték, hogy ne vigyék-e el). 11kor elvitte egy nővérke, de pár óra múlva hozta is ki (addig aludt, meg én is), hogy megszoptassam.
Itatás: egy szobatársam könyörgött tápszerért, de nem adtak neki! (Volt teje.) És amikor kérdezte a nővért, hogy milyen tápot ajánl, akkor nem tudott válaszolni...
Ha már nagyon éhes a baba, és félő, hogy leesik a vércukra, de tej még nincs, vagy nem elég, akkor cukros vizet adnak a babáknak, pohárból vagy kiskanállal. Cumisüveget nem láttam a Péterfyben!!
A szoptatásra erősen bíztatnak, de segíten leginkább akkor fognak, ha külön kéri őket az ember.
Azt mondtják, hogy ne fejjen a kismama, hogy minél hamarabb beálljon a kereslet-kínálat, de ezzel nem teljesen értek egyet, nekem pl.muszáj volt, olyan sok tejem volt (és szerencsére a dokim javaslatára fejtem is).
Remélem tudtam segíteni!
B.
bukcsi

Pynky!
Nálam nem voltak sértettek a csecsemősök, ha bevittem, de gondolom ez attól is függ, éppen kik vannak ott.

Az éjszaka éjjel 11-től reggel 1/2 6-ig tart. Ha közte éhes lesz a baba, kihozzák. Első éjjel még én is benn hagytam. Másnap úgy maradhatott kinn, hogy megmutatott az egyik csecsemős egy pár dolgot a pelenkázásról, köldökcsonk tisztítást stb, és erről kellett aláírnom a papírt, hogy ezen a tájékoztatáson részt vettem. Valóban nincs semmilyen pótlás, csak ha a babát már kiszáradás veszélye fenyegeti. Cumisüveg sincs, csak kiskanál, fecskendő, pohár. Nekem sokat segítettek, voltak csecsemősök akik maguktól, voltak akiket kértem erre. Tényleg jó kérdezni, mert lehet, hogy éppen olyan műszakot fogsz ki, akik nem jönnek maguktól (egyik szobatársamnak pl. másfél nap múlva derült ki, hogy a babája miért nem tud szopni, mert ő nem kérdezett, másnap volt olyan nővér, aki megnézett magától mindenkit).

Visszavinni fürdetésre kell őket, illetve ha gyerekorvosi vizitre kérik őket.
Vendég

Nagyon köszönöm a válaszokat :)
pynky

Sziasztok!
Remélem mindenki jól van,ebben a cudar időben!Feltettem Danit a Babavilág 38.heti szépségversenyére!Sinkó Dániel Miklós néven fut,a www.babavilag.com oldalon.Ha van kedvetek szavazzatok Rá!Előre is köszi,Mushuka

Kép
mushuka

Hahó, hahó, sehol senki?
Tényleg a Péterfyben az a szokás, hogy aki egyszer csaszis volt, azt terminus előtt 2 héttel befektetik, aztán beprogramozzák császárra a hegszétválásra hivatkozva? Ugye neeem? Én úgy szeretnék vajúdni...csak egy kicsit... Ki tud erről valami érdemleges infót?

Kép
Kép
pannati

Sziasztok!
Mushuka, sajna én lemaradtam a szavazásról, tegnap értünk haza, addig nem voltam gép közelében. Azért kikerestem, és teljesen ledöbbentem: hihetetlen mennyit változott Danika!!! Egyszerűen imádnivaló még mindig! És a szeme elárulja, hogy biztosan nagyon huncut :)
A keresztelő nálunk jól sikerült, igaz olyan hideg volt, hogy Bogi szép ruhája nem is látszott ki a kezeslábas alól. Na de otthon mindenki megcsodálhatta! Mushuka, majd küldök képet. Ha tudsz, küldj te is Danikáról! Ha még egyszer felteszed a babavilág oldalára, akkor számíthatsz rám :D
Puszi nektek! Soja

Kép
soja

Pannati!
Én csak a 38-39. heti programcsászárról tudok, nekem befekvést nem mondott az orvos. Szerintem beszéld meg az orvosoddal, mert azért lehetnek eltérések orvostól függően.
Vendég

Sziasztok! Tudna nekem valaki abban segíteni, hogy Móricz doktornő rendel-e a korház terhesrendelésén? ill. a magánrendelőben valóban csak kedden van,és valóban csak kedden lehet bejelentkezni?
S ha valaki járt hozzá, jár hozzá, szült nála, egy -két előinfót ha elmondana, nagyon örülnék.
Előre is köszi a segítséget :) Vilmus
vilmus

Szia Soja!
Örülök,hogy végre hallok Rólatok!Remélem jól vagytok!Boldog 11 hónapot Boginak,már Ő is kész hölgy!A huncutsággal nincs baj,az biztos.Ez a kép még nyáron készült,azóta még nagyobb.2 napja elindult.Olyan édes,ahogy szedi a lábait,persze még nem sokáig lépked,de napról-napra hosszabb távot tesz meg.Küldök majd képeket.Hogy álltok a hisztivel?Dani eléggé próbálkozik,rafinált,mert ilyenkor beletömi a kezét a szájába,mintha a foga fájna(tudja,hogy olyankor felvesszük),és úgy sír.Csak a könnyeit felejti a szomszédban,és ha elvonod a figyelmét,abbahagyja.Már most egy kis akaratzacskó,mi lesz később??!!!Miket esztek már,így az első év kapujában?Hány foga van Boginak?Daninak 6,fent 4,alul 2,és fent jön a két első rágófoga.Jól fog kinézni,ha nem hozza be lent a lemaradást :D Kiváncsi vagyok Bogira,puszi Nektek,Mushuka

Kép
mushuka

Virág,

köszi a választ!

Kép
Kép
pannati

Szia Mushuka!
Bogi is próbálkozik a hisztivel, odaáll a lábamhoz, és szó szerint toporzékol :) Persze ezt otthon, a nagyszülőknél kezdte el, így most próbálunk erről leszokni. Nem tudom én sem, hogy mi lesz még ezután :roll: Ja, azt nem mondtam, hogy még sikít is hozzá!
Szerintem ez már igazi csajos hiszti! Boginak is hat foga van, ugyanilyen elosztásban. Tegnap voltunk a tanácsadáson, és akkor mondta a dokinéni, hogy be van duzzadva az ínye, úgyhogy valószínűleg útban vannak a következők. Szerencsére nem fáj neki, elég nyugodtan is alszik, remélem ez így is marad.
AZ étrend elég érdekes, mert a kimondottan neki szánt ételeket nem igazán csípi. Van, amikor eszik belőle, de nem túl nagy lelkesedéssel. Bezzeg a mi ebédünket mindig megkóstolja. A zöldbableves például az egyik kedvenc, de a palancsintát is két kézzel tömte a szájába :lol: A sütőtököt is imádja, bár ma még az sem kellett neki. Egyébként már lecsúszik egy-egy rudi, vagy tejszelet. Pedig tudom, azt még nem lehetne.... És nektek mi a kedvenc? Küldöm a képeket! Puszi: Soja

Kép
soja

Szia Soja!n
Úgy látszik korosztályos dolog a hiszti,most is hisztizik,hogy nem engedem a géphez.A kedvenc kajája a zöldséges rízottó,és a zöldbabfőzi,amit rízzsel dúsítunk neki.Persze Dani is evett már almáspitét,ma milka csokit.Hát,ez van.Majd a rudit is kipróbálom és a tejszeletet is.Szerintem a beleik már kifejlődtek,nagy bajt nem csinálunk nekik.Köszi a képeket,megnézem,és hétvégén igyekszem küldeni én is .Pusza,mushuka

Kép
mushuka

Szia Soja!
Megnéztem a képeket,tündéri,igazi hölgy!!!Egyre jobban hasonlít Rád!Nagyon helyes.Pusz:mushuka

Kép
mushuka

SZia!
Köszi :) Én is várom a képeket Danikáról! Nemsokára 1 évesek lesztek!!! Lesz babazsúr? Mivel készültök a nagy napra? Puszi: Soja

Kép
soja

Szia!
Ne is mond,el sem hiszem,hogy egy éves lesz :D !Család jön,keresztmama,hidegtál,és persze szülinapi torta gyertyával,és tüzijátékkal.Gyerkőcöket majd jövőre,az első szülinapja csak Róla szóljon!Veszünk lufikat,meg sipkát a fejünkre,és az övé lesz az egész nap.Tőlünk kap egy hintalovat,mert teljesen odavan a pacikért.A repülőkért is,de azért azt még nem kap.Egyébként még a krumplit imádja,a mentőkaja a krumplipüré nálunk.Tegnap este a spenótot váltottuk ki vele.Válogat a fiatalúr.Puszi nektek,Mushuka

Kép
mushuka

SZia Mushuka!
Megkaptam a képeket, imádnivaló Danika! Megint csak annyit tudok mondani, hogy hihetetlen mekkorár nőtt, és mennyit változott! Nagyon édes, szép kisfiú :)
Puszi nektek: Soja

Kép
soja

Szia Soja!
Köszi szépen,hát,igen,nőnek a lurkók!Szegény megint szenved a fogától,éjjel sem aludtunk,egész nap szó szerint üvöltött,nem aludt,és este is elalvás óta 20 percenként felsír.Az orra szörcsög,de nem jön semmi(szegényt még az orrszívóval is kínzom),köhög,de szerintem már a sírástól,hőemelkedése van.Pedig este már az erősebb kúpot kapta :( Annyira sajnálom,de ennél többet nem tudok segíteni neki.Délután már Vele sírtam,és kértem,hogy adja át a fájdalmát,Olyan keserves.Múlt héten elindult,de ma,gondolom a fáradságtól,olyan kis esdeklős volt,pedig már a küszöböt is átlépte,meg a játékait is :) :( Na,ennyit a panaszáradatról,egyébként egy vidám fiúcska,ha nem fáj a foga.Puszi Nektek,Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!

8 hetes terhes vagyok, masodik babamat varom es jelen allas szerint a Peterfyben szeretnek szulni. Az elso babamnal volt valasztott orvosom (ot a MAVban szultem), de most ugy dontottem, hogy a korhazi terhesrendelesre jarok es "csak" szulesznot valasztok. Szerintetek ez lehetseges a Peterfyben? (A MAV-ban 2007ben nem lehett csak szulesznot valasztani, azt tudom...)
A masik kerdesem, hogy szerintetek akkor is jarhatok a Peterfybe terhesgondozasra, ha nem az a korzetes korhazam? Tudom, h elvileg szabad orvosvalasztas van, de nem tudom, hogy a gyakorlatban hogy mukodik ez.
Vegul erdekelne,hogy nem tudjatok e dr. Domokos Tamasnak van e korhazi rendelese es ha igen, mikor? Vagy honnan lehetne ezt megtudni?

Elore is koszonom a valaszokat :)
Udv: Noemi
hixti

Sziasztok!

Az utóbbi időben nem igazán volt időm feljönni, de most bepótoltam a lemaradást, és végigolvastam az utóbbi időben írtakat.

Soja, Mushuka!
Biztosan készültök már Danika és Bogi szülinapjára, közeledik a nagy nap! :)
Ügyesek ezek a babák, hogy már elindultak, Geri baba is 11 hós kora körül indult neki a nagyvilágnak.

Mi jól vagyunk Gergőnek csak tegnapelőtt bújt ki a 3. foga - 5 hónappal az első kettő után. A meglévő 2 már szépen kinőtt alul, most bújt ki neki az egyik felső. De felül még 3, alul még egy jön neki most egyszerre. Volt 2 nyugis hónapunk (aug-szept) amikor éjszakánként csak 1x vagy egyszer sem kelt fel, így most mi is tudtunk végre pihenni. De néhány napja megint sokx kelünk, biztos a fogak miatt.

A múlt héten Geri is náthás volt, de láza szerencsére nem volt. Csak köhögött, meg állandóan folyt az orra. Tőle én is elkaptam, de már mindenki jól van. :) Érdekes, mert a náthától tudott éjjel aludni, elég volt este a porszívó meg az orrcsepp, és kapott levegőt egész éjjel. Meg bekentem a hátát a LUUF balzsammal, és ezek biztos segítettek neki a légzés megkönnyítésében.

Gergő is szinte mindent eszik, kivéve a tej, meg a tojásfehérje. Neki is lecsúszik néha egy tejszelet, vagy rudi, de szerintem ennyit már elbír a kis gyomra. Ő szerencsére nem válogat, szereti a főzelékeket is, tegnap a spenótot is benyomta a kis "Popeye". Jól eszik, de ez meg is látszik rajta, jó húsban van. :D

Üdv

Catwoman

Kép
catwoman

Hixti!
A Péterfy szülészetének van honlapja, egyes orvosoknak ott van az elérhetősége (nem tudom, hogy Domokos Tamás ott van-e). A többiről nem tudok mit mondani.
http://www.peterfyszuleszet.hu/
Vendég

Sziasztok!
Dani elkapta élete első vírusos betegségét,szegény 2 nappal ezelött ugatva köhögött,vígasztalhatatlanul sírt,még az ügyeletet is kihívtam éjjel hozzá.Kapott valami kúpot,amit kruppra adnak,ettől tudott 2 órát aludni.Aztán reggelre a bal szeme csúnyán begyulladt,sűrü váladék jött neki.Kapott rá szemcseppet,már már jobb,de be van dagadva,és könnyezik.Most már száraz a köhögése és az orrából is jön a trutyi.Ez van.de,ha azt nézem,hogy 1 év alatt ez az első betegsége,szerintem egész jó arány.Remélem a szülinapjára rendbe jön.A babyluufot én is használom,szerintem jó nekik ilyenkor,és persze párásítunk.Láza nincs(eddig,remélem nem is lesz),hőemelkedése van(38.2,popóban).Mindenkinek kellemes hétvégét,puszi Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!
Catwoman, tényleg régen nem jelentkeztél, de jó tudni, hogy minden rendben veletek:) Gergő már igazán nagy fiú! A fogakkal kapcsolatban: nekünk hat van kint, négy fölül, kettő alul. A dokinénink szerint be van duzzadva az ínye, úgyhogy várhatóak a következők.
Mushuka, jobbulást Danikának! Szegénykém, biztosan fáradt lehet már ő is. Remélem hamar meggyógyul, és újra csibészkedik neked :lol:
Én még nem hallottam erről a Luuf-ról, de szerintem én is ki fogom próbálni. Gondolom gyógyszertárban lehet kapni...
Viszont lenne egy kérdésem: Bogi fogain fehér foltok láthatók,igaz nem feltűnő, de én látom. Ez mitől lehet? Remélem semmi gond
nincs a fogaival :? Hallottatok, láttatok már ilyet?
Jó hétvégét nektek: Soja

Kép
soja

Sziasztok!
Daninak is 6 foga van,ugyan úgy ,mint Boginak,de a két felső első rágófogának is kint van már a fele.Szegényt most még ez is bántja,nem elég a takonykór :(
Köszi Soja,én is remélem hogy hamar túl lesz rajta,de gondolom kell egy hét,mire meggyógyul.Már jobban van,de még jön az orrából,ha szivom,köhögni azért köhög általában,mert lecsurog neki.Éjjel csak egyszer kellett leszivni.Hőemelkedése még van,de tegnap már jobb volt a közérzete,és az étvágya is.Most adok neki hársfateát,az is jó ilyen álapotokban.A hangja szegénynekmég mindig rekedt,gondolom a torka is piros még.Én még nem hallottam fehér foltokról a fogakon,nem tudom,hogy mitől lehet.Nem függhet össze a kálcium bevitellel?Vagy örökölte esetleg valakitől?Passz,de érdekelne.Ha megtudud,megirod?Most megyek,mert felébredt Dana.Pusza nektek,Mushuka

Kép
mushuka

Pannati, programcsászárod lesz végül? :( Vagy még nem eldöntött?

kispiskóta

Szia Zsú!

Megkukkoltam a Marci-blogot, anniyra édes! És a YouTube-os videót is megnéztem, nagyon jó! Köszi!

Hát, eddig azt tudtam kideríteni egy Péterfys szülésznő ismerősömtől, hogy osztályos szabály, hogy aki csaszis volt, azt 38. betöltött hét után megint csak megcsászározzák :( De holnap megyek a doktorhoz, megkérdezem, gondolom, ő is ezt fogja mondani.

Azért majd leírom, hogy mi volt.

Kép
Kép
pannati

Köszi! Csak nincs nagyon időm írni!

Én egyszer említettem neki, akkor nagyon sok volt a ha kezdetű mondat. Állítólag aláíratatnak veled egy papírt, amiben vállalod a felelősséget. Egyszerűen nem értem, miért vannak ennyire ellene. :( Pedig elég sok statisztikát olvastam az utóbbi időben és elég alacsony a méhrepedések aránya... . Mindenképp írd meg mi volt. Amúgy, hogy vagytok?

kispiskóta

Szia Zsú!

Na, megjöttem.
Megkérdeztem a doktort és azt mondta, hogy ha előbb beindul magától a dolog, mint a 38. hét, akkor lehet kicsit vajúdni, ha akar az ember lánya, de tényleg úgy van, hogy 38. betöltött hét után előre megbeszélt időpontban kórház és másnap császár.

Végülis úgy vagyok vele, hogy mivel Borinak ez lesz az első karácsony, amire emlékezni fog, fontos, hogy karácsonyra itthon lehessek és tudjam csinálni a dolgomat, ne csak heverjek, úgyhogy így bőven belefér. Ráadásul 20-án lesz a szülinapja is, akkor is szeretnék vele lenni. És a legfontosabb, hogy a babával minden oké legyen.
Az is nagy dolog volt, hogy Borival kipróbálhattam, milyen a vajúdás (mert voltak olyan előzmények, amik miatt elvileg ő is kapásból csaszis lett volna), úgyhogy mostmár tudom és elég is volt :) És tudom, hogy egy héttel a császár után lazán végig tudtam takarítani a kéglit, biztos most sem lesz semmi zűr.

Viszont pár napja elég sokat görcsöl a pocakom, emiatt mostantól kicsit többet kell pihennem, mert még pár hetet jó lenne 2in1 lennünk. Úgyhogy betankoltam a magnéziumból és próbálok pihizni. Mivel Borival minden délután játszótéren vagyunk, mert egy örökmozgó, sokat szaladgáltam utána, úgy látszik, ez már nem fér bele. Délelőtt Bori bölcsiben van, de délután akkor majd csavargás, szaladgálás helyett sok mesét fogunk olvasni, valahogy majdcsak kihúzzuk még a visszalevő 2 hónapot.

És képzeld, én ezt nem értem, ma ráálltam a mérlegre és csak 2 kilót híztam a terhesség során. Ez normális?
:shock: Eddig nem mértem, azaz a terhesgondozóban mérték, de nem figyeltem oda rá. Pedig eszem én, a Zuram nagyon jókat főz nekem :) Talán nem gond, végülis a Pocakbaba hízik szépen és nő.

Vigyázzatok magatokra!

Kép
Kép
pannati

Szia pannati!

Hát sajnálom a híreket, de örülök, hogy végülis neked tetszik a dolog. A rendes szülés akkor teljesen kizárt? Nemcsak nálad értem, hanem általában.

Tyű, két kilót? Szerintem ha PocakMarci hízik rendesen akkor semmi gond, de irigyellek!!!!! :lol: Tök jó fej a Zurad:lol: , hogy fincsiket főz. Kényezteti az asszonyságot. :-)
Viszont sokat pihizz, amennyit csak tudsz, és a magnéziumot szed rendesen. Nekem is kellett, mert én is elég keményedős voltam. Tudom Bori mellett ez nehézkes.

kispiskóta

Sziasztok!
Jó régen írtam ide, de ahogy látom a régiek is eltűntek egy kicsit... Most viszont mindenképpen nagyon boldog 1. születésnapot kívánok Mushuka kisfiának, Danikának! Legyen nagyon boldog mindig, és maradjon ilyen kis huncut mosolyú, mint amilyennek a képeken látom! Puszi nektek: Soja és Bogi

Kép
soja

Szia Soja!
Köszönjük szépen!El sem hiszem,hogy eltelt egy év!Hamarosan Ti is ünnepeltek.Milyen tortája lesz Boginak?Dana újra mosolyog,a végén tüszös mandulagyuszija volt,és mindenkit megfertőzött,az egész család antibiotikumot evett.De már jól van.Visszanéztem a születési képeit,,olyan kis törékeny volt,most meg már jár,és dumál :D Szombaton lesz a nagy buli,majd küldök képeket.Puszi nektek,Mushuka,Dani.

Kép
mushuka

Nem tudja valaki véletlenül, hogy kell-e úgy, mint 3 éve a házasságkötésről szóló igazolás? (Mármint hogy a férjem a férjem és egyben a születendő baba apukája.) Csak mert akkor Pécsről kell kérnem, mert ott volt az esküvőnk és annak akkor utána kell még járnom. Ha jól emlékszem, 3 hónapnál nem régebbi igazolás kellett. Van ez még? Kérik?

Köszönöm a segítséget előre is!

Kép
Kép
pannati

Mushuka!
Várom a képeket, jó bulizást nektek szombatra! Boginak szerintem gesztenye tortája lesz, de ez még nem biztos. Most még nem lesz figurás tortája. Daninak milyen lesz? Pannati. Én tavaly októberben szültem, akkor még kérték a házassági anyakönyvi kivonat másolatát, de 30 napnál nem régebbit. Én is az anyósomat mozgósítottam, mert nekünk sem itt volt a közelben a lagzi.
Soja

Kép
soja

Sziasztok:)

Kezdek finisbe érni, és szeretnék még annyit tudni, hogy adnak-e a babának pelust meg popsitörlőt v. vinni kell? Lehet, hogy régebben már kérdeztem, de most nem találtam...

Erről most eszembe jutott, hogy a múltkor UH után voltam bent pisilni... Éppen mosott fel egy néni. Én meg benéztem, gondoltam megvárom, mig kicsit felszárad, nem járkálom össze. Erre rámszólt, azt mondja: " tán koszos?!" Hát, bakker, tényleg koszos volt. Nem értem, miért nem birja rendesen felmosni, ha már úgyis ott a kezében a felmosó...

Pynky (35.)
pynky

Vilmus, írok privit!!
bukcsi

Pynky!
Tavaly úgy volt, hogy pelenkát napi 5 darabot adnak, ami nekem mindig elég volt. Popsitörlőt vinnem kellett. A köldökápoláshoz szintén adnak mindent (alkohol, vatta, géz), és ha jól emlékszem popsikrémet is kapsz.
Soja

Kép
soja

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?