Új privát üzeneted érkezett!

Judy!

na, akkor ezt nem értemKép Én még felnőtt és gyerek fluimucilban is csak zacskósat láttam. ha ugyanaz a hatóanyaga akkor szerintem mondjuk teljesen mindegy, mert akkor hat. Cska talán a tiéteket nehezebb tárolni, mert a miénk nem romlik el, a zacsiban jó sokáig, és én 1 dl teába szórom. egy dobozban 30 tasak van.

Zsani!

Igen, nekünk is mondták az ügyelten mikro most köhögött Emam, hogy csak akkor váltsunk köptetőt, ha nem hat 3-4 napig amit elkezdtünk. Én tényleg cska krupp miatt adom neki ezt a fajtát, szerinted igaz hogy arra ez hat jól, vagy ez is csak mende-monda?
Mucoprontot én is azért kértem, mert úgy tudtam hogy helyettesíti a fluimucilt, (az nem volt a gyógyszertárban), erre a nő elkezdett kotorászni a gépben és közölte hogy nem adható. én mondtam hogy mások is adják, de ő állította hogy akkor sem lehet és hogy orvos mondta e. Hát nem orvos mondta, hanem itt olvastamKép

Gyűrűk ura: Hát nálam ez nem jön beKép. A férjem imádja, a könyv is megvan bőrkötésban, meg most készül moziba is, állítólag 3 vagy 4 óra hossza, hát ki nem bírnám. Az első részt se értettem. Ez vanKép

Kataa!

Engem a bölcsiben nemrég homákyosítottak fel, hogy akár gyed mellet is be lehet adnia gyerkőcöt, ha ven hely és a bölcsi felvezsi akkor semmi jogi akadálya. Nem kelll melletet dolgoznod. A játszóból most megy át 3 gyerek bölcsibe, és csak 1 anyuka dolgozik. és állítólag tele van ilyennel a bölcsi. És ahogy a gondozónők mesélik sok otthon lévő anyuka beviszia beteg gyereket is (pl taknyosat, fogzástól hányóst stbKép)

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Zsani
Anyósék most a tetőtérben laknak!

Sasha
Kép Kép Köszi!

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Kataa!
Igen, már egy nagy lókötő.Kép
ENNÉL A HOZZÁSZÓLÁSOMNÁL, az aláírásnál minden egyes betű egy képet takar róla (rólunk).Kép
Rengeteget dumál, néha le sem lehet lőni. Most már teljesen tisztán és érthetően beszél, sokszor mondatokat. A ragozással még egy kicsit hadilábon áll ha mondatokat mond. Pl. "Dodó kérem anyától teát", "adol anyának puszit", "apa elvitte Dancsit iskola" és még sorolhatnám.
Az, hogy már érthetően beszél, persze kellemetlen is tud lenni. A Corában ugyanis jött velünk szembe egy fehér szakállas bácsi, erre Dodó megszólalt, hogy "Télapó! Télapó! Télapó!" Kicsit zavarban is voltunk, de közben vigyorogtunk rajta, mert olyan édes volt.
Számol egyedül 10-ig, ami azt hiszem lassan kezd tudatos lenni, mert ha valamiből többet lát, akkor elkezdi megszámolni.
Az egyedül evés még nem az igazi ha folyékony kajcsiról van szó, mert hadonászik még és kiönti a kanálból, de villával már nagyon szépen eszik. Pár napja egyedül fürdik és tusolja le magát (kis segítséggel). Egyedül mos fogat, bár ki még nem köpi.Kép

Talán röviden ennyi. Általában az "Ismerjük meg egymást/Kata007 képei" topikba szoktam leírni újabb tetteit. Ha egyszer ráérsz nézz be oda, ott többet olvashatsz róla.

A plafonra pakolásos módszerre még nem találtatok ki valami biztos módszert?Kép Csak mert Dodó is pont olyan mint Alex. Minden érdekli amit nem szabad. Sokszor már én sem tudom hová pakoljak.Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Judy
Ne érts félre, egyrészt én örülök neki, másrészt persze hogy azt kívánnám, neked se kelljen tudnod, másrészt viszont sokkal jobban érezném magam, ha értenék hozzá, hogy ott legyen a tartsolyomban ez a tudomány szükség esetén, de mivel senki sem beteges (én pl. max megfáztam már párszor életemben) így semmi affinitásom rá, hogy tanulmányozzam a gyógyszerészetet.

sasha
akkor is órák hosszáig másztak fel azon a hegyen + még évekig búcsúzkodtak, szterintem az a rész baromi unalmas volt.

Forti
de jó, hogy vagy megint!! biztos jó lesz majd a kert, csak legyen aki megcsinálja Kép Kutyátok is lesz??

Manó
Azért ez nem biztos, Én sem voltam még beteg, kiskoromban sem és azóta sem. Persze régen néha bosszantott is, én úgy jártam végig a sulit, hogy soha nem hiányoztam, bezzeg a többiek!!! És még eltörve sem volt semmim, így nem tudom milyen érzés - pedig én aztán játszadozom a sorssal - de úgy látszik nekem ez van megírva. Azért bevallom legalább azt nagyon szeretném tudni, milyen érzés, mikor elájulok - még azt sem sikerült sosem - kaptam már pár tanácsot, mitől sikerül, nekem még nem jött be. Pedig szeretném kipróbálni. Igaz azt az egyet nem próbáltam, hogy elnyomom a nyaki vénát, az túl durván hangzik, de engem valahogy tényleg kerülnek a betegségek...

Kataa
Nálunk ma 15 perc alvás volt, ugyanis délelőtt pörgött, aztán jött egy haver és épp 3/4 2kor aludt el, de 2kor indulnunk kellett- szóval ennyi. Dédiékhez mentünk, nem késhettünk, megígértük, így fel kellett ébreszteni, utána meg annyira bohóckodott ott, hogy teljesen felébredt, azóta már rég itthon vagyunk, de még mindíg pörög. Most épp idehozta nekem a partfist - szóval semmi jele a fáradtságnak, gőzöm sincs, hogy csinálja. Ha napelemes, akkor sem, mert ma nem is volt napon Kép
Joghurttól mehet a hasa a gomba miatt is, semmi köze a tejhez, ne parázz. Dodesz is bírja a tejet, szokott is már kapni, igaz nem sokat, de attól semmi, a joghurt viszont nálunk sem jön be ilyen téren, csak kis mennyiségben

Zsuzsa
Néztem az albumotokat, nagyon ari. Nekem is pont ilyen segítségem van takarításnál Kép
Én még sosem adtam neki pucolatlan mandarint - de kipróbáljuk, hátha megy Kép

Csics
Pont akartam kérdezni, hogy anyukádnak mi nem tetszik az új unokáján, de már nem is kell Kép Ne törődj vele, látod ő ilyen, hogy mindíg kitalál valamit, amibe belekössön. Ha ettől boldog, legyen, nem? Kép

Kataa
nem kértek semmit, az egyetlen amit említettek, hogy ha időszakosra adom be, akkor kell egy igazolás a dokitól, hogy egészséges, járhat közösségbe. Ha sima bölcsibe iratom, az sem kell

Kata007
megkukkoltam én is, tényleg jó nagy már és mekkora haja van!!! Nagyon kis helyes!! Kép

rit és dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok!

Tudom, nagyon ritkán jelentkezem, de azért nem felejtettelek el Titeket.Kép
Korábban írtam, hogy lesznek eladó babarucik. Pár napja megérkezett az első adag ruci. Akit esetleg érdekel, írjon egy mailt.
Köszi.

Minden jót kívánok mindenkinek.Kép

Djeszter
djeszter

Sziasztok

Mano
Hat en sem vagyok rajongo!Valhogy mar az elejen eldontottem meg az elsonel hogy nem jonnek be az ilyen fantasy dolgok(Parazita,vagy ez mas miatt van??? : )))
Irtam mar hogy egy haverunk is benne van a keszito temaben,de meg igy sem visz ra a lelek hogy megnezzem.Az utolso ket hosszu film Az angol beteg (imadom) meg a Titanic volt: )
Akkor talan azert kellett igazolas ebben a ket bolcsiben,mert telthaz volt.Egyebkent en ha jaratni fogom egyaltalan a Raday utcaiba,es a multkor a baratnom megkerdezte,kb 9 honapot kell varni: ).
Es nalatok ha nem dolgozik az anyuka akkor is egesz napra be lehet adni vagy csak delelottre???

Kata007
Megneztem a kepeket,es nagyon nagy lany lett,es amiker irsz hogy miket mond: )En is ugy varom hogy mar dumaljon: )Hat eddig meg nem talaltuk fel hogyan is lehetnea plafonrol elni ,de ha sikerul szabadalmaztatom a dolgot: )Rajottem hogyalaig ekell butor a lakasban ,kevesebb a veszelyforras.Mostanaban probalkozik mar madhova is felmaszni,nem csak a franciagy magassagaba,ugyhogy nemsokara kapkodhatom le majd az asztalrol.: )

Rit
Erdekes,en sem vagyok az a beteges fajta,a ferjem csak most karacsony elott latott leverten eloszor a laztol.Akkor gondolkoadtam hogy kb 5 eve nem voltam lazas.Ma is eleg erdekes volt az alvas,itthon egyszeruen nem akart a kisagyban,igy elmentunk vele a Millenarisara,de menni amr faradt volt a babakocsiban meg 15 perc utan aludt be.Ez tartott 30 percig.Ehhez kepest a vendegeket itt szorakoztatta este 7 ig.Mar alszik vegre; )
Szerintem valami front van,mert nekem meg faj a fejem: (
MA is tejet kapott reggel a tapi helyett,igaz hogy csak 200ml-t ivott mg de utana ette a vajas kalacsot rendesen: )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Hali!

Rit!
Most komolyan a gyógyszerek, meg az ájuldozás hiányzik az életedből? Ezt is csak az írhatja, aki még nem próbálta. Sajnos megint elevenembe találtál, nagyon ájuldozós vagyok, főleg vérvételnél, és nem épp jó érzés, mikor érzed, hogy jön a rosszullét és mégse tudod leküzdeni, csak elsötétül minden és csillagokat látsz és mindenki totál hülyének néz, hogy még egy vérvételt se bírsz ki. Bár a terhesség megedzett, de ott is előfordult párszor. Közben ordibált velem a nőci, hogy hogyan fogok így szülni, ha még ezt se bírom. Ahhoz képest gond és nyikkanás nélkül szültem 2,5 óra alatt, szóval ez megint csak alkati kérdés.
Beteges én se voltam, sőt még a kötelezők se akartak rám ragadni annak idején.
Szóval, hidd el nem maradsz ki semmi jóbólKépKép

GYU
Hát én nem olvastam, múltkor megnéztük az első részt videón. Hát, abszolút nem jött be nekem, mondhatni először elbóbiskoltam, mikor a két öreg diskurált valamin, utána meg már nem sikerült megtalálni a fonalat és a film varázsát. Igaz közben Gergő is ott tébláboltKép
De könyvben és moziban biztos jobbKépKép
Mondjuk én se vagyok oda a fantasztikus filmekért, inkább a mélyebb témájú könyveket, filmeket szeretem.

Judy
Judy

Kataa!

Akit felvesznek az maradhat egész nap. nem kérdezik közben mit csinálszKép De komolyan, itt sok bölcsi van, és bírják. Mondjuk most épp itt is betelt a létszám, de azt mondják mandíg van kimaradás, pl most is kimaradt pár gyerek, az ő helyükre vették fel a játszósokból akiket írtam. De amúgymi májusban fogunk jelentkezni, hogy augusztustól vagy szeptembertől mehessen Emma szoktatóbaKép

Rit!

Akkor ti nagyon szerencsés alkatúak vagytok, és úgy látszik ezt Dodo is örökölte. Kép Én picinek beteges voltam (1/2 évesen és 1,5 évesen tüdőgyulladás), utána valahogy felerősítetetk, de légutakkal sokat kűszködtem. Aztán pár éve valahogy megerősödtem, most már én nehezebben kapok el betegségeket mint a férjem. Bár a szülés őóta egy picit romlott ez a képességem, most valahogy nyavaláysabb lettemKép
De pl eltörve még nekem sem volt semmim (nem is vágyom ráKép), de szerintem ez is kicsit alkati kérdés, mert pl síeltem én bokortól bokorig olyan régimódi sikőtésben ami nem old le, stb. Viszont volt egy osztálytársam, ő életében egyszer merészkedett ki a jégpályára és onna mentő vitte el.
Ájulni még nem sikerült nekem sem, de én annyira nem vágyom rá, mert ájulás közeli állapotban már voltam, és nem volt jó.

Kataa!

Én az első részt elkezdtem megnézni, de nem kötött le és így el is vezsítettema fonalat.
Sajnos nálunka férjem imádja az ilyen filmejket, úgyhogy ő régebben is egyedül járt moziba. Mert hogy én még ráadásul van amitől félek is. Éna Mátrixon is elaludtam (férjem másik kedvence), az első részen, a másodikat meg szimplán nem értettem. pedig enm vagyok ennyire hülye, de az lyen filmek valahogy nem mennek.

Manó

KépKép
manó

Rit!

Egyébként én Judyval ellntétben nem e tűtől tudok ájulás közelébe kerülni, hanem pl gyomorrontástólKépKépKép vagy régebben sima mensi görcsnél. Nekem olyankor eltünik a vérnyomásom, és jön a láb elgyengülés meg sötétedik, de valahogy az utolsó pillantabn még mindíg visszanyertem az önuralmam. De tényleg nem jó érzés.

M.

KépKép
manó

Forti: éértem... Vagyis nem teljesen, de igy is jóKép

Manó: nem tudom, hogy tényleg csak ez a gyógyszercsoport hat-e jól a croupra, de holnap megkérdem ha nem felejtem el a doktornöt.

Képzeljétek, Julinak áttört a két alsó 4-es fogaKép De még csak a teteje. Nem is volt nyügös, csak kicsit nyifisabb, de tényleg aligKép Angyali gyerekem van nekemKép

zsani
zsani

Kataa!

Na, ma végre nyugodt éjszakánk volt, könnyen el is aludt.
Én próbálnék sima szülést, a nagyobb is az volt, úgyhogy elvileg semmi akadálya. Egyik sem volt extra nagy, gondolom most sem lesz az. A doki 2 évet mondott még Nátán születésekor, hogy ennyi azért szerinte kéne a két gyerek születése között, és így már 26 hónap lesz. Úgyhogy remélem partner lesz ő is a sima szülésben, persze a körülményektől majd úgyis függ. Nem fogom tragédiának megélni, ha csaszi lesz, mert most kicsit jobban benne van a pakliban, mint előzőleg (akkor azért eléggé rossz volt, hogy csak úgy kiderült), meg most ha az is lesz, akkor sem altatásban, hanem EDÁval, és azért az is sokat számít.
A fog nem lehet a nyüszi oka, megvan a szükséges mennyiség már régóta (1,5 hónap), bár azért megnéztem, hogy mikorra kell 20-nak lenni, de csak 3 éves korra, azaz még egy kicsit akkor is korán lenne, ha egyébként expressz sebességgel növeszti őket.

Panda!

Gondolkoztam rajta, de én csak este mentem dokihoz, amikor megerősítette a hírt, Ajsának a táblát meg reggel akartam megcsinálni. úgyhogy inkább még kihagytam a pocaklakót, de most már benne van.
Szopi: tudod, erről is lehet ilyen és olyan véleményt is hallani. Én jobban tartottam tőle, hogy szopi mellett a tesó nem akar majd beköltözni, mint attól, hogy most ha már bent van, akkor az bajt okozna. Gondolom az erős méhösszehúzódásokat érezném. (Azt hiszem, érzékenyebb lettem a dologra, mióta Nátán megszületett. Ugyan azt mondják, hogy minden nőnek van napjában többször is méhösszehúzódása ugy, hogy nem is érzi, de én Nátán születése után nem terhesen is éreztem az erősebbeket (és nem csak szopikor), de lehet, hogy ezzel mindeki így van.)

Judy!

Az biztos, hogy nagyon szenzitívek. De akkor a szopiban miért nem zavarja? És miért csak ennyire alváskor? (Nappalaink most már nem nagyon különböznek, lehet, hogy a korábbiakat tényleg az borította fel, hogy apuja két hétig egyfolyátban itthon volt.)

Conti!

Nem küldenél nekem is muffinreceptet?KépKép Bár már van, de ha ez más, akkor szívesen kipróbálnám, a család biztosan helyeselnéKép.

Dec8!

Nem feltöltjük a gyerekszobákat, hanem a jelenlegit épp kinőjük!KépKép Terveink szerint a picit már új házba visszük haza (és ott megint lesz +1 üres szobaKépKép).

Kata007!

Nagyon aranyos Dodó, és micsoda nagylány! Ennyit és ilyen értelmesen beszél? Bár a lányok álltítólag előbb kezdik...
Télapó!KépKép

Láttátok, hogy Csipkebogyónak már milyen kevés van hátra a baba születéséig? Mi lehet vele?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Gyűrűk Ura
Hát, ez nekem pont olyan, mint a Harry Potter, valahogy nem vonzódóm hozzá... Azt hiszem, nem bírnám végignézni. Még gimis koromban elkezdtem olvasni (akkor még se híre, se hamva nem volt a filmnek), de egyszerűen nem tudtam végigolvasni. Pedig alapjában véve szeretem a meséket Kép.

Most, hogy többen "elköltöztek" a gyerekük mellől, mi most délelőtt visszahoztuk Ádám ágyát a szobába. Már nagyon meguntam, hogy állandóan ki kellett botorkálnom hozzá, éjszakánként 3-4 alkalommal, így visszahoztuk. Kicsit tartok tőle, hogy mi lesz, mert eddig csak akkor keltem fel, ha sírt, és félek, hogy a mocorgása is fel fog ébreszteni. Viszont már 2 éjjel csak 1x ébredt, valószínűleg amiatt, hogy a hétvégén jó későn feküdt le mindkét nap, és ebéd után sem aludt túl sokat. Most arra számítunk, hogy hamarabb reagálok majd a nyöszörgésére, talán akkor nem ébred fel teljesen, és maharabb visszaalszik, nem kell félórákat virrasztanom mellette.

Rit!
Irigyellek ám amiatt, hogy nem vagy beteges. Bár, én sem voltam soha igazán nagy beteg (leszámítva 2 tüszős mandulagyulladást, amikor nagyon magas lázam volt), azért párszor hiányoztam a suliból. Kivéve influenza-járvány idején Kép. Mert azt még soha életemben nem sikerült elkapnom. Volt, hogy csak 9-10 gyerek volt az osztályban, de én mindig köztük voltam Kép.

Kata007!
Ez a Télapó jó lehetett Kép!

Beszti!
És milyen hamar akarjátok teljesen feltölteni az új hát összes gyerekszobáját Kép???
Nem fogjátok megkérdezni, hogy fiú-e vagy lány a baba? A fiúknál tudtátok előre?

Minden jót mindenkinek,

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok

Judy
Hat igen,bar elajulni meg nem de kozel eleg sokszor voltam hozza.En nagyon erzekeny vagyok a szagokra es amig Alex a hasamban volt a 12.hetig minden nap tobbszor is rosszul voltam.Na most ehhez hozzajott hogy a meloban meg nem tudtak,ugyhogy eszrevetlennek kellett lennie hogy majd meg halok: )Vagy amikor ket utam is volt repulovel amit nem lehetett viszamondani es vegig attol feltem hogy majd idegenek kozott ajulok el valahol.Ugyhogy igazad van ezt csak az szeretne aki meg nem volt ilyen szituban: )

Mano
Hat ez jo,ezek szerint vagy keves a gyerek vagy sok a bolcsi: )De azert nektek is kell idoben szolni.En csak akkor kezdek bele egyaltalan a keresesbe ha visszavesznek.Ha nem ugy alakul inkabb itthon maradok a masodikig.Inkabb utana legyen egy tuti nem tulorazos munkahelyem: )

Beszti
Persze teljesen ertheto reszedrol,es en pont ezert nme ertettem egyesek hogyelik ezt meg tragedianak.Lenyeg, hogy egeszseges legyen a gyerek.Nekem mivel nem volt mas valasztasom,meg nem is igen akartam mast(de ez egy masik story)teljesen ok volt az EDA-val valo jelenlet: )Sot meg izgalom is volt benne hogy nem a megbeszelt napon szuletett: )
Erdekes a tesomnal nem ajanlotta doki a sima szulest,nehogy szetszakadjanak a belso varratok.Sajnos egy baratnom is igy jart pedig 3 ev volt a ketto kozott,na a 3.mar tuti csaszar lesz neki is.
Szereintem ez orvos fuggo is,van aki nem kockaztat es ezert is inkabb javasolja a csaszart masodszorra is.

Tenyleg senki nem tartja a kapcsolatot Csipkebogyoval?Sasha ,azt hiszem te mar talalkoztal vele mikor itthon volt,nem?(es Edinarol tudsz valamit???)

Kataa

Kép
Kép
kataa

Hali mamik!

Végre ismét itt, túl vagyunk a betegségen. Valami bakteriális fertőzést kapott, attól lett taknyos. Gyanítom az uszi lehetett a ludas, mert utána jelentkezett 2 napra rá. Ráadásul nagyon hideg is volt a víz, mi is majdnem megfagytunk. Pedig már több, mint 1 éve járunk és nem volt semmi bajunk. Persze lehet én vittem haza vmit, mert itt bent egy csomóan fújják az orrukat.
Még múlt hétfőn jött a dokinő hozzánk, írt fel homeopátiás szereket, antibigyót szerencsére nem, pontosabban igen, de azt mondta csak akkor váltsuk ki, ha 3 nap múlva sem javul az kis orra. Szerencsére javult, így ki is dobtam. Szemcseppet írt fel az orrának. Hát nem is gondoltam volna, hogy ilyen cukin hagyja becsepegtetni. Amikor látta, hogy előveszem a cseppentőt, már feküdt is hanyatt a kanapén és várta, hogy cseppentsek. Előtte kipróbáltam, keserű- e vagy sem. Nagyi nevetett, hogy anno ő is mindent kipróbált, mielőtt beadta volna a gyerekeknek Kép Az orrporszívózás is minden hadakozás nélkül ment, szépen baül a fotelba és csücsörítve várja a szipit. Kis ügyi, pedig egy nap vagy 10x kellett szívni, annyira tele volt.

Egész héten nem is írtam, pedig otthon a gép, de egyszerűen nem volt kedvem gép elé ülni, de gondoltam ám rátok! Helyette pihiztem, míg aludt Dani, mindig este főztem másnapra ebédet, amikor már lefeküdt, délután pedig olvastam, vagy keresztszemeztem.

Hétvégén anyukáméknál voltunk vidéken, végre kivihettem Danit, nagyon szép idő volt, élvezte nagyon. Előtte a szélbe nem mertem kivinni, nehogy rosszabb legyen az orrocskája.
Találkoztam szombaton a gimis barátnőimmel, közülük az egyik lány most 25. hetes kismama, már szép kis formás pocija van. Míg nem volt terhes, annyi zöldséget beszélt a terhességről, most meg teljesen természetesnek tart mindent, ami vele történik. Olyan jó volt látni. A többiek még karrieristáskodnak Kép 9-re már otthon is voltam, Dani ugrált örömében, hogy megérkeztem Kép Nézték apával a box-ot, és megtanult boxolni a levegőbe Kép

Nézegettünk Danival fényképeket anyukáméknál, az esküvői képeinket, mondja rám, hogy NA Kép És puszilgatja a képet Kép Együtt fürödtünk szombaton, állt a kád mellett és zuhanyozta a lábamat kezemet, mindezt nagy csodálkozó szemekkel Kép (Itthon nem nagyon tudunk együtt fürdeni, mert zuhanykabin van, be meg még nem jön velem)

Megtanultuk a Töröm, töröm a mákot, töri a kis kezével, a végén meg hamm bekapja Kép Egyész héten apát kereste, ő miért nincs itthon, mikor anya igen.

Tegnap talicskáztunk, fogtam a lábát. ő meg lépegetett a kezével előre, nagyon élvezte Kép hanyatt fekszik és emelgeti a lábát, ezt tőlem leste el, amikor tornázom Kép
Imádja a Toy Story-ban Buzz Lightyear-t Kép Mondja, hogy BA Kép A malacra meg röfög Kép
A kisvakondot tátott szájjal nézte.

Megtanultuk a színeket:
Zöld lámpánál mindig mutogat mondja, hogy ZSÖ, pirosnál PI, A sárga NONO, vagyik narancs. Anyukáméknál a takaróján is mutogatta.

Makrancos, ha valami nem úgy van, ahogy ő szeretné, akkor rohamot kap. Ami a keze ügyébe kerül elhajigálja. Viszont ez így nem jó, mert mindent nem lehet széthajítani. Valamit ki kell találnom. Szerintem ez már a dackorszak jele. Viszont ha humorosra fogom a figurát, akkor azt hiszi játék és még jobban tetszik neki.

Tegnap a fürdőben a falat akarta a felmosó moppal felmosni, össze vissza kalimpált, persze elvettem tőle, erre dührohamot kapott, levetette hasra magát a földön és elkezdett brékelni....

Az esti elalvások kicsit nehezebben mennek. Biztos most változtat az elalvási szokásain. Elkezdtünk mesélni neki. Rendszerint egy kisfiúról mesélek, aki a ligetben szeret bogyót szedni. Fekszik hanyatt és hallgatja, közben mutogat a galéria aljára ragasztott csillagokra és holdacskákra. Persze túl sokáig nem tarthat egy mese. Néha erélyesebben kell rászólni, mire hajlandó lefeküdni és aludni. Dúdolni mindig kell, úgy kéri DUDU. Van, amikor nem én kellek neki, hanem apa, ilyenkor mondja, hogy PA. Süti süti pogácsázni és csip-csip csókázni kell vele.

Itt volt a dédipapa. Megkérdezte Danitól, hány kiló? Dani bement a szobájába kihozta a mérlegét, rálépett és megnyomta a gombot Kép. A dédi és mi is teljesen elképedtünk.

A diktafonon bekapcsolja a gombot, amire apósom felvette a saját hangját, hogy a papagájt tanítsa beszélni Kép

Ma van a 2. házassági évfordulónk, milyen gyorsan eltelt 2 év.

Dec8
Gyors felépülést! Kép

Judy
Gergőnek jó izmos feneke lesz Kép Biztos azért jár térden Kép Gratula azért a járáshoz!
Jobbulást neki! Fluimucil kapható recept nélkül, mi is azt kaptunk nyálkaoldásra. 1 zacsit 2x-ére kellett beadni, finom narancsos ízű, Dani nagyon komálta.
Nehogy azt hidd, milyen jó szervert telepíteni.... szerintem Manó párja sincs annyira odáig mindig, főleg, amikor éppen nem műkszik, vagy összedől a rendszer és találd ki mitől, vagy hogyan hozd rendbe... én már csak tudom, mert uezt csinálom, persze azért nem mindennapos, de nagyon idegesítő tud lenni néha, főleg, ha mellette kb. 400-an várnak rád, hogy mikor lesz kész, mert szeretnének dolgozni

Zsuzsa, Sasha
Tejet isznak már a gyerkőcök?, mert attól is lehetnek pöttyök, ezt múltkor a gyerekdokin modta egy előttünk lévő anyukának.

Szilcsike
Ismerős! Kép Informatikus férj! Kép ennél már csak az a rosszabb, ha az anyuka is az, lásd nálunk Kép

Manó, Ilke
Dani sem engedte hogy a kezemben legyen a pohár, ő akarta. Most már december eleje óta egyedül eszik és iszik, végre én is tudok mellette rendesen enni.

Pocok,
Boldog szülinapot Ajsának!!!! Kép

Beszti
Nálunk uez van alvásilag, már nem alszik el csak úgy, mint 1 hónappal ezelőtt. Nálunk is néha ordít, de a cumi eszembe nem jutna (még sosem volt a szájában, ujját sem szopta soha), inkább kijön hozzánk és max. Játszunk, bár ez utóbbit nem szeretem, mert akkor azt hiheti ez az új módi.

Hú, most libabőrös lettem, a profilkép láttán Kép Nagy –nagy gratula!!!!

Szülőszoba
A 2. már egy fokkal jobb volt, de engem még mindig ez a hanyatt fekve szülés bosszant. Meg a túldramatizálása a dolgoknak. + a 2. részben nem teljesen értettem, hogy a másodjára szülő anyuka miért félt a gátmetszéstől és a varrástól..., ha egyszer már átélte tudja milyen. Semmilyen, én semmit nem éreztem belőle, ahol meg úgy csinálják, hogy érzi a kismama, az elég gáz, az orvost minősíti.

Sasha, Conti
Lécci, én még nem olvastam a könyv harmadik részét és a filmet is csak a héten készülök megnézni, inkább priviben beszéljétek meg, mert így nem lesz olyan izgalmas, ha végre mozizok.
Köszi!

Manó
Amelyik anyuka otthon van, miért viszi be a beteg gyereket! Ettől ki tudok akadni. Meg ha otthon van minek adja be bölcsibe?

Na, ennyi, remélem győzitek Kép

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!
Megjöttünk a Balcsiról, nagyon jól érzetük magunkat. Kis krampuszom úgy viselkedett végig mint egy angyalKép. El sem akartam hinni. Viszont tegnap este ahogy megjöttünk, azonnal bepótolta a kimaradt 2 napi rosszalkodástKép. Úgy néz ki, hogy teljesen meggyógyult,már nincs hőemelkedése semKép. Kicsit szenved a fogaival, de nem olyan veszélyes. Nappal egész jól elvan, éjszakára meg tökéletesen bevált a Viburcol kúp. Szerencsére már csak 2 szemfog van hátra (abból is az egyik már csak napok kérdése), aztán remélem egy darabig nyugalom lesz. Az utolsó 4 fog remélem még nagyon odébb van. Mostanában ő is nagyon anyás lett, sehova nem mehetek nélküle. Ha csak pár pillanatra kikerülök a látóköréből, már hatalmas sírás van. Utána meg hüppögve ölel magához, és el sem akar engedni.

Zsani!
Köszi az infótKép. Aztán már én is megállapitottam,hogy nem lehet az, mert pöttyöknek nyoma sem volt. MigrénKép. Jobban vagy már?

Forti!
SziaKép! Már én is hiányoltalak ámKép!

Zsuzsa!
Jók az új képek isKép!

Kataa!
Nekünk is van lent fűtés, csak egy kicsit macerás. Meg a ház közvetlenül lent van a parton, és ott most sokkal hidegebb van. Mi télre mindig viztelenitünk, hogy ne fagyjon el a rendszer, és ilyenkor azt is macerás lenne megnyitni, majd újra elzárni egy hétvége kedvéért. Ez igy sokkal kényelmesebb volt.

Gumicukor!
Jó hogy jól van már DaniKép! Hihetetlen milyen okosKép!

Na megyek tovább olvasgatni. Nagyon sokat írtatok a hétvégén!

KépKép
KépKép
banyóci

Sziasztok!

Köszi nektek a dícséretet!Kép
A hajáért külön, mert képzeljétek el, apán és rajtam kívül mindenki le akarja vágatni.Kép

Kataa!
Nem irigyellek, hogy Alex elkezd mindenhová mászni. Dodónak már semmi sem akadály. A kilincsit kinyitja, ha valamit nem ér el, akkor hoz egy széket.KépKép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Pocok
Nem próbálod meg egyből a WC-vel? A férjem is anno ilyen volt, ő egyből a WC-re kéredzkedett fel, bilinek a közelébe sem akart menni, rá sem ült. Próbáld meg, hátha az bejön. sok sikert és még több türelmet!

Horváth Gabit imserted a gimiből? D-s, osztálytársam volt. Ő is kisbabát vár május elejére. + Kiscsomorné is a 3.-at valahogy a közeli hónapokban fog szülni Kép
(Többieknek bocs az off-ért)

KépKép
KépKép
gumicukor

Pocok!

Bocsi, hogy én is beleduKép!
Három lány után van egy kis tapasztalatom.
A nagylányom a világért sem akart bilizni, mint neked Manka. Egyszer egy ismerősnél voltunk amikor láttam, hogy kakilni akar. Náluk bili nem volt, de szűkítő igen. Anita minden szó nélkül ráült és elvégezte a dolgát.
Ezek után első dolgunk volt, hogy WC szűkítőt vettünk.
Most Dodóval vagyok úgy, hogy a bili nagyon nem tetszik neki, de a WC szűkítő igen. Valahogy jobban el tudom bolondítani, hogy mi is azon ülünk, aztán lehúzzuk, stb.

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok

Megjottunk szombaton Angolhonbol, nagyon jo volt, de azert eleg faraszto ez a sok utazas. Az angol nagyszulok imadtak, el voltak ajulva , hogy mennyit fejlodott, ertelmesedett, miota utoljara lattak.(4 honapja) Meg hogy ,ennyi mindent megert angolul.
Voltunk a parom novereeknel is, ami ujabb 2 oras autout volt, oda is vissza is. Nagyon edes a 4 honapos kisfiuk, nagyon jo volt megint ilyen kis csoppseget tartani a karomban. Hatalamasakat sikongat es vigyorog ezerrel. Sajna 6 honapos koraban be fogjak adni bolcsibe, mert uj vallalkozasba kezdtek, ami jelenleg tul jol megy es boviteni akarjak. Dehat ott altalaban mas a gyerekneveles felfogasa mint itt. Sajna a kicsit csak 5 hetig szoptatta az anyukaja...Kép
Viszont erdekes volt megfigyelni Emilia hogy reagal mikor a kezemben volt a kisbaba es eleinte nem, de azert kesobb lehetett latni rajta hogy feltekeny.
Imadja ha enekelek, mondja hogy anya anya es dulongel hozza, meg cernahangon lalaznikezd. A dalokban mar elore mutatja mi kovetkezik, a boci bociban a varrtam neki nadragot, vagy a cirmos cicaban a most lesz neked jajj! Olyan edi!

Kerdes
Milyen hosszu egy masfel eves gyerek emlekezete? Mert mikor visszautaztunk a szulokhoz es masnap autoba ultunk megint hogy elmenjunk bevasarolni, a lanyom elkezdte mondani hogy baba-baba, meg vavava. (a novereeknek van ket golden retriever) Tokre meglepodtem.

Uj szavaink:

papa = papa (mivel itthon sajna nincs nagypapa)
Nene = neni
Lala = Lala (marmint a TeletubbieKép)
enni = enni
app = apple (de csak ha ramutatunk az almara es megkerdezzuk apa mit mond...)

Gratulalok minden uj pocakosnak!!!KépKépKép
Tobbiek mindent bele!
Tenyleg mi van Csipkebogyoval es AGival????

Beszti

Emlekszel, nalunk nehany hete pont ilyen nem akarok aludni menni korszak volt. Meg most is elofordul hogy raplizik, szazszor el kell mondani hogy apa is alszik, a nyau is alszik...stb., mindent kitalal, ide forog oda forog. Ha beragok inkabb kimegyek lehiggadni , addig van hogy szorakoztatja magat es elalszik, de az gyakoribb, hogy nyafizik hogy menjek vissza es mikor bemegyek mar hasal is le es mutatja hogy takarjam be es simizzem a hatat. Mindez 10-10.30-nal elobb nem nagyon kovetkezik be, nem is eroltetem, igy legalabb alszik atlag 8ig, neha tovabb.
Nem nezetitek meg a pocaklako nemet?Kép

Kata007

De jo hogy irtal! Dodo mar nagyon nagy lany es gyonyoru a nagy hajaval!

Gyuruk ura, Harry Potter

Lehet hogy kakukktojas vagyok, de egyiket sem lattam,nem is olvastam. Valahogy nem erdekel a tema.

Ilke

Kepzeld nalunk is bujik valamelyik tavaszi virag, de egyelore fogalmam sincs melyik, mert egy kupacba raktam krokuszt, tulipant, narciszt meg gyongyiket.Kép

Dec8

Orulok hogy sikerult a mutet, mielobbi felgyogyulast kivanok!Kép

Rit

Tenyleg nem jo erzes az ajulas kozeli allapot. Bar nekem meg sosem sikerult "befejeznem" mar tobbszor is majdnem elajultam. Legutobb miutan Emilia megszuletett es mellgyulam volt 39 fokos lazzal es bementunk a Kutvolgyibe, hogy csinaljanak mar valamit velem. A nover elkezdte masszirozni a csomokat, na attol jottek a csillagok, a laztol meg egyebkent is jo gyenge voltam. A parom kint vart es csak azt latta, hogy egyszer csak kivagodik az ajto es a noverke szalad a dokiert. De elotte meg leultetett egy szekre szerencsere.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Panda, Nyuszi!

Nem, nem fogjuk, sőt szerintem a párom még az UH-s videó nézegetésétől is el fog tiltani.KépKép
Beninél nem akartuk tudni, de a doki az utolsó UH-n elszólta magát, hogy apjára hasonlít, na miben hasonlíthat egy pocaklakó apjára?Kép Szóval ott igaziból nem tudtuk, de mégis sejtettük. Nátánnál meg én voltam a ludas abban, hogy sejtettük, mert ugyan nem akartuk tudni, és a doki se mondta el, de már elég jó a szemem az UH-s képekhez, és bár a doki éppen csak gyorsan áthúzta a visgálófejet a kényes ponton (tudván, hogy nem akatjuk tudni), sikerült felfedeznem benne (itthon a videó újranézegetéskor) azt a bizonyos dolgot. Mondjuk utólag nagyon jó volt, mert ugyan azt mondtam, hogy mindegy, hogy mi lesz, igazándiból nagyon lányt vártam.
Azóta már sokkal okosabb vagyok, és tényleg teljesen mindegy, úgyhogy majd a szüléskor kiderül...

Nyuszi!

10-10.30???
Láttam, hogy többen is írták, hogy később fekszik a csemete, de nekem elvárásaim vannak, és ez Beninél be is jött. Hiába, minden gyerek más. Mert nekünk Beni a mai napig 8-1/2 9 körül ágyba van téve (igaz délután nem alszik), és el is alszik, és nem kukorékol reggel.
Viszont Nátánt elég nehéz lerakni, és ma hajnalban már 1/2 5-kor újra jött az ágyunkba, szopizni.
De én valahogy nagyon szeretném, ha ő is beállna az esti korai alvásra, mert a párommal nekünk is kell néhány óra gyerekmentes együttlét, nekem meg az egész napos gyerekezés után különösen.
Még próbálkozom.

Gumicukor!

Én sem gondoltam komolyan a cumit (neki sem volt, és az ujját sem szopizza), de amikor éjszaka 3-adszor próbálom az ordító gyereket letenni (úgy, hogy a szomszédot is zavarhatja), akkor sokminden megfordul az ember fejébenKépKépKép (pl. éjszakai séta). Mondjuk azóta ilyen nehéz éjszakánk nem volt. Játszani szerintem nálunk is játszana, de azt én azért már nem hagyom.

Panda!

Akkor az "Aludj jól" nem jött be. Szerintem talán könnyebb lesz, ha ott vagy mellette, és nem kell teljesen felébrednie. Sok sikert, azért kívánom, hogy mihamarabb aludja át az éjszakákat.

Kataa!

A dokim nem nyúlt túl könnyen a késhez, legalábbis Nátánnál húzta a végsőkig, amíg még nem volt veszélyben a baba. A szülés után pár szót beszélgettünk róla, hogy mi van a csazi után, lehet-e rendesen szülni, nem mondott nemet. Konkrétan persze nem beszéltük meg, ez majd csak most lesz téma még a szülés előtt.
Nem tudom, miért élik meg akkora bajnak a csaszit, bár több gondolatom is van, de lehet, hogy egyik sem igaz. Pl. azért, mert a mai médiában olyan esetek fordulnak elő, amikor látszólag a mama a saját kényelme miatt választja a császárt. Vagy azt is el tudom képzelni, hogy ez egy kicsit olyan, mint a szoptatás. Akinek nem volt gondja vele, simán ment mindent (tehát jelen esetben könnyen, de legalábbis hüvelyileg szült), az nem tudja elképzelni, hogy lehet másképp, esetleg még le is nézni azt, akinek nem volt ez ennyire egyszerű. És ezt érzi vissza a másik anyuka. Vagy nem is így gobdolja a másik, de azért ő azt gondolja, hogy a másik azt gondolja, hogy... KépKépKép Azt lehet, hogy nincs igazam.
Mondjuk nekem konkrét negatív tapasztalatom nincsKép. Igaz, nálunk a családban fordult elő császár (a bátyám). Ja, és közötte és közöttem csak 16 hónap van (én egy szoptatás alatti meglepetésbaba voltam), és én ennek ellenére már majdnem simán születtem (vákuum), és az öcsém emg már teljesen simán.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Pocok
Persze,holnap talalkozunk 10 elott: ))Epp az elobb akartam sms-ni neked.

Gumicukor
Szupi hogy Dani mar jobban van.Tenyleg neked hogy toleralja ka meloban ha tappenzre mesz vele?Vagy ez volt az elso eset.Az en munkahelyem nagy tolerns az anyukakkal,de hallottam mar az ellekkezojet is: )

Banyoci
Na akkor volt legalabb 2 nyugis napod: )Erdekes egesz maskepp viselkednek otthon mint mashol,mar en si megfigyeltem.Nalam neha pont forditva van.Otthon egy angyal,de pl vendegsegben,vagy jatszohazban porog es rosszalkodik ezerel: ))
Nalunk a wc a tabu,mert ha kimegyek az eloszobaba e sot itt hagyom mar kepes ketsegbe esni.Na de azt meg nem akarom hogy velem jojjon a wc-be is.
Nekunk (vagyis anyueknak: )a balcsin ez egy appartman,ugyhogy kozponti futes van ,telen is jo mert van benti medence+szauna.Sajnos miota Alex van mar nem tudunk ugy lemenni a baratokkal egy kis pezsgos medences bulira: (Egyszer megprobaltam az osszel,O fent aludt mar vigan,de en emgy 15 percenkent rohangaltam fel hogy minden ok-e,igy meg nem az igazi.
Ti nem jottok a Marcibanyira,az nincs tul messze toletek ha jol gondolom: )

Kata007
Miert akarjak levagni?Egy kislanynak ha jol all,nagyon edi a hosszu haj.
Hat igen ,remelem a szekezes meg odebb van.

Nyuszika
Udv ujra itthon.Sikerult megoldani a babaulest a taxiba?Hat igen minden orszagban masok a szokasok.Az en kulfoldi kolleganoim is szornyulkodnek mit keresek meg itthon,amikor ok mar fel eves en vittek a bolcsibe a babat.Mondanom sem kell mindegyik nyugat-eruropai: (
Hat igen erdekes ez az emlekezet dolog.Ha mi 3 hetente anyueknal vagyunk egy hetveget,Alex rogton tudja hogy hol ki lakik.A dediekhez is mindig szisztematikusan megy be ,eloszor a a kutya-cica nezes aztan mar repul is a dedi nyakaba.Ilyenkor ugy orulok,mert ez a nagyimnak nagy oromot okoz: )
Viszont a tesom fiai,mikor 13 honaposan voltak itt eloszor,meg fel ev mulva is emlegettek hogy kivel talalkoztak.Most nyar ota meg mar kulon tudjak hogy a mamek Mo-n laknak es repulovel kell oda menni: )

Beszti
EN sem kerdeztem meg Alexet,de a kovetkezonel talan mar megkerdezem : )
En is is ilyen vagyok, szeretem ha minden rendben megy.Ezt ertem az evesre,alvasra: )Nalunk is pontosan minden nap ugyanakor (persze nem percre pontosan)fekszik le este es delutan is.Amikor meg pici volt es 11-kor is kellett etetni mire vegleg alaludt eleg nehez volt.Igy mar 8-tol csak apae vagyok,es kell is ez egy hazassagnak: )O meg alszik 11 orat ugyhogy a reggel 7 epp jo az ebredesnek hogy delben mar almos legyen.
Talan nalam azert mas ez a csaszi kerdes ,mert ez volt az egyetlen jarhato ut.De sosem ereztem hogy ezt valaki negativumnak venne amikor megkerdezte.A Kismamaban olvastam hogy evekigezen tepelodnek nehanyan hogy nem sikerult csak igy.Szerintem ez mar tulzas.
Bar tudom ,teljesen igazad van,ami egyikunknek konnyen megy arrol el sem tudja kepzelni hogy a masiknak gondja is lehet vele.Ilyen meg az evos-nem evos gyerek,alvos-nem alvos,hisztis-nem hisztis ; )))

Kataa

Kép
Kép
kataa

Pocok
Persze,holnap talalkozunk 10 elott: ))Epp az elobb akartam sms-ni neked.

Gumicukor
Szupi hogy Dani mar jobban van.Tenyleg neked hogy toleralja ka meloban ha tappenzre mesz vele?Vagy ez volt az elso eset.Az en munkahelyem nagy tolerns az anyukakkal,de hallottam mar az ellekkezojet is: )

Banyoci
Na akkor volt legalabb 2 nyugis napod: )Erdekes egesz maskepp viselkednek otthon mint mashol,mar en si megfigyeltem.Nalam neha pont forditva van.Otthon egy angyal,de pl vendegsegben,vagy jatszohazban porog es rosszalkodik ezerel: ))
Nalunk a wc a tabu,mert ha kimegyek az eloszobaba e sot itt hagyom mar kepes ketsegbe esni.Na de azt meg nem akarom hogy velem jojjon a wc-be is.
Nekunk (vagyis anyueknak: )a balcsin ez egy appartman,ugyhogy kozponti futes van ,telen is jo mert van benti medence+szauna.Sajnos miota Alex van mar nem tudunk ugy lemenni a baratokkal egy kis pezsgos medences bulira: (Egyszer megprobaltam az osszel,O fent aludt mar vigan,de en emgy 15 percenkent rohangaltam fel hogy minden ok-e,igy meg nem az igazi.
Ti nem jottok a Marcibanyira,az nincs tul messze toletek ha jol gondolom: )

Kata007
Miert akarjak levagni?Egy kislanynak ha jol all,nagyon edi a hosszu haj.
Hat igen ,remelem a szekezes meg odebb van.

Nyuszika
Udv ujra itthon.Sikerult megoldani a babaulest a taxiba?Hat igen minden orszagban masok a szokasok.Az en kulfoldi kolleganoim is szornyulkodnek mit keresek meg itthon,amikor ok mar fel eves en vittek a bolcsibe a babat.Mondanom sem kell mindegyik nyugat-eruropai: (
Hat igen erdekes ez az emlekezet dolog.Ha mi 3 hetente anyueknal vagyunk egy hetveget,Alex rogton tudja hogy hol ki lakik.A dediekhez is mindig szisztematikusan megy be ,eloszor a a kutya-cica nezes aztan mar repul is a dedi nyakaba.Ilyenkor ugy orulok,mert ez a nagyimnak nagy oromot okoz: )
Viszont a tesom fiai,mikor 13 honaposan voltak itt eloszor,meg fel ev mulva is emlegettek hogy kivel talalkoztak.Most nyar ota meg mar kulon tudjak hogy a mamek Mo-n laknak es repulovel kell oda menni: )

Beszti
EN sem kerdeztem meg Alexet,de a kovetkezonel talan mar megkerdezem : )
En is is ilyen vagyok, szeretem ha minden rendben megy.Ezt ertem az evesre,alvasra: )Nalunk is pontosan minden nap ugyanakor (persze nem percre pontosan)fekszik le este es delutan is.Amikor meg pici volt es 11-kor is kellett etetni mire vegleg alaludt eleg nehez volt.Igy mar 8-tol csak apae vagyok,es kell is ez egy hazassagnak: )O meg alszik 11 orat ugyhogy a reggel 7 epp jo az ebredesnek hogy delben mar almos legyen.
Talan nalam azert mas ez a csaszi kerdes ,mert ez volt az egyetlen jarhato ut.De sosem ereztem hogy ezt valaki negativumnak venne amikor megkerdezte.A Kismamaban olvastam hogy evekigezen tepelodnek nehanyan hogy nem sikerult csak igy.Szerintem ez mar tulzas.
Bar tudom ,teljesen igazad van,ami egyikunknek konnyen megy arrol el sem tudja kepzelni hogy a masiknak gondja is lehet vele.Ilyen meg az evos-nem evos gyerek,alvos-nem alvos,hisztis-nem hisztis ; )))

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa,
Hát igen, nem lehet tudni, kinek miért nem jön be a fantasy . Mondjuk fantasyt már én sem bírok olvasni (csak amit a munka miatt muszáj), de filmen szeretem, és a sci-fit (a jó sci-fit( is nagyon bírom... Lehet, hogy azért van ez, mert bátyám van, és egy kicsit fiúsítva vagyok

Panda,
Szerintem nagyon jól teszed, hogy odamész Ádám mellé. Én meghülyültem volna, ha ennyit kell rohangálnom.... Aztán majd csak túlesik ezen a felébredős szakaszon, és akkor mehetsz vissza

JÁTSZÓHÁZ: valaki említette, (talán Gumicukor?) hogy a Felsőerdősor utca vagy Lövölde tér környékén van valami játszóház. Pontosan hol? És mit kell még tudni róla?

Tegnap szülinapi bulit rendeztem, és csináltam hási lasagnát. Eléggé izgultam, hogy milyen lesz, főleg a besamel miatt, de szerencsére klasszul sikerült.

Üdv mindenkinek:
Zita
parazita

Kataa!
Azért, mert marha izzadós fajta, mint az apja. Sajnos eddig nem tudtam se gumit, se csattot tenni a hajába mert kiszedte és bekapta. Aztán szép lassan hozzászoktattam, úgyhogy most már tűri.

Nyuszika!
Te sem panaszkodhatsz!Kép Emi hatalmasat nőtt.Kép És a haja, hogy bebarnult...Kép
Hidd el emlékezhet elég sok időre visszamenőleg. Dodónak kb. egy hónapja vágta le a fodrászom a frufruját. Valamelyik nap meglátott egy hasonló csajszit a TV-ben és felkiálltott, hogy "Kata vágja fufum!"Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Rit
Kutyánk már van, ill. ez a család közös kutyája, már lassan 8 éve megvan. Sajnos lehet már nem sokáig, mert daganatos volt, megműtötték, de azt mondták az orvosok hogy lehet áttét és akkor már csak pár hónapig fog élni. Pedig nagyon szeretjük, Levi egyenesen imádja (mint minden kutyát). Egy nagy kaukázusi medveölő! Kép
A kertcsinálás a miénk lesz, füvesíteni kell, fedett kocsibeállót kell még csinálni, új kerítést kell építeni a mostani helyett, szóval lesz még meló, de a tavasszal azért már ki lehet majd engedni Levit.

Zsani
Anyósék tudták hogy szeretnénk kertes házat és ha lehet akkor Fóton, mert elég közel van pesthez. Beszélgettünk és mondták, hogy ők eladnánk a házat nekünk, tehát papíron minden a miénk, de ők felköltöznének a tetőtérbe. A kert és a ház alsó része a mi használatunkban van, ők pedig amíg élnek addig fent laknak!
Mesélj te is. Nem olvastad a kérdéseimet? Kép

Pocok
Nagyon boldog ELSŐ születésnapot kívánok Ajsának!

Banyóci
Köszi a hiányolást! Kép

Egy kicsit Leviről:
Mióta átköltöztünk borzasztó anyás lett. A költözés előtt 2 hétig rohangáltunk Fót és Pest között, ráadásul a második héten anyunál volt reggeltől estig, hogy tudjunk haladni a felújítással. Gondolom ez megviselte rendesen, mert utána semmit nem lehetett tőle csinálni, egész nap rajtam lógott, senkit nem viselt el csak ha ott voltam én is.
Azóta küzdünk az alvással is, a másik lakásban már végig aludta az éjszakát, igaz altatni kellett (a nagy ágyon mellettem aludt el, utána tettem a kiságyba). Most elég sokat ébred éjjel, akár altatom akár nem, akár későn teszem le, akár rendes időben. Napközben már csak 1x alszik ebéd után, ez sem javított a dolgon. Most a kiságyát a mi ágyunk mellé tettük, levettük azon az oldalon a rácsot, hogy így anyaközelben legyen, hátha nem ébred fel. Egy kicsit javult a helyzet, de az éjszaka átalvása így sem megy. Egyre korábban kéri a reggeli tápit (eddig kb 6 körül kérte és utána aludt 9-ig), most hajnal fél 3- 3 felé kéri és csak 7-ig alszik. Kép
Nem tudom meddig tarthat náluk az átállás, próbálok nem idegeskedni ezen, előbb-utóbb csak visszaáll a régi rend.

Végre Ő is elkezdett csacsogni, már nem csak ünget mindenre, hanem hablatyol össze-vissza, mondja hogy vau-vau, baba, mama. A tányér az a tá, a Deni (ő a kutya) ten. Ha kérdezem mit csinál a szél, mondja hogy fuu, a halacskánál tátog, az oroszlánnál mondja hogy váááááá, az autó a buu, a boci pedig búú. Megérteni szinte mindent megért amit mondok neki
Mutatja ha bekakilt, néha szokta mutatni amikor pisil. Gondolom érzi hogy csurog. Kép Ilyenkor bemegy a hálószobába és lefekszik hanyat az ágyra és várja hogy tisztába rakjam.

kb. ennyi!

Forti

Kép
Kép
forti

Beszti!
De igen, bejött az "Aludj jól", 3 nap alatt egyedül aludt el, 6 nap után reggel 4-ig aludt, akkor volt a hajnali szopi, amit nem akartam kihagyni. 1 hét múlva benáthásodott, de annyira, hogy éjjel is szívni kellett az orrát, így muszáj volt kelni. A nátha után 2 nap alatt visszaszokott, de valószínűleg nem gyógyult meg rendesen, mert visszaesett. Utána viszont "csak" 3x ébredt éjjel (addig min. 8-10x, de volt, hogy többször Kép), és úgy gondoltam, ezt ki lehet bírni, nem szoktatom vissza. De arra nem gondoltam, hogy ki kell járkálnom hozzá, és így tényleg nagyon fárasztó volt. Majd meglátjuk, hogy mi lesz ezután. Én azért reménykedem...

Zita!
Ádi jön a mi szobánkba, nem én költözöm hozzá Kép, de tulképp ugyanaz. Csak elég hülyén nézne ki az ebédlőben a kiságy mellett még egy heverő is Kép. Már a kiságyat is mindig magyarázni kellett, hogy miért van ott, de így legalább azt sem kell már, visszavitüük a szobába.
A házi lasagnához a tésztát is te csináltad, vagy csak a "maszatokat"?

Panda

panda
Halásztelek

Panda!

Én szoktam rendszeresen lasange-t csinálni, de nem házi tésztából, mert egyszerűbb megvenni. Viszont én nem szoktam szórakozni vele, hogy előre megfőzögessem a lapokat, hanem "nyersen" rétegzem le a szószokkal, és alufóliával letakarva sütöm meg, így mire elkészül, addigra a tészta is megpuhul. Nagy családi kedvenc!
Alvás: azért még fogsz próbálkozni vele később? És tényleg abbahagyta a bőgést? Mert én ezt nem tudom elképzelni, Nátán annyira hisztizik így is, nem tudom, mi lenne, ha még ott is hagynánk... Meg nálam egyébként se jönne be, nem vagyok elég következetesKépKép. Egyszer persze én is szereném, ha végre megszokná, akkor eltűröm a hisztit, de máskor annyira megsajnálom. Ez meg ennek a módszernek a csődje lenne. Mondjuk örülök neki, hogy nem kellett ilyesmire vállakozni, meg reménykedem, hogy a mostani alváskérdés is ahmarosan megoldódik.
Noémi már jól alszik, vagy még hozzá is kelsz?

Kataa!

És az is jó kérdés, hogy mikor jársz jobban, ha elsőre kapszKép egy "nehezebb" esetet, vagy ha az első mintagyerek. Lehet, hogy ez első nehéz kezdet után már nem vállalkoznának sokan a másodikra, ugyanakkor az is érdekes, ha a másodikra az elsővel teljesen ellentétes gyereke lesz. Én a mai napig csodállkozok, hogy mennyi minden lehet gond (mint most az alvás), amit nekünk a Benivel nem kellett átélni (jó is, mert ez meg még a tapasztalatlanság már komoly együttes).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Panda,
Úgylátszik, már nem a régi a koncentrálóképességem (de új se...) Kép
Naná hogy előregyártott lapból csináltam a lasagnátKép, a maszatot is elég volt megcsinálni és lerakni kb. 15 személyre. Én amúgy is inkább "kreatív" főző vagyok, a tésztagyúrás nem az én asztalom...

Beszti,
Szerintem jobb, ha az első gyerek "minta", mert akkor a naiv szülő azt hiszi, hogy a "a gyerekek ilyenek". És tényleg sokaknak elveszi a kedvét a kezdeti küzdelem. Nekünk Solymesszal szerencsénk van, mert a kezdeti nehézségek után klasszul alszik (kop-kop-kop), és jól eszik. Én ennél többet nem is kívánok.
Napközben boldogan elhuzakodok vele, mikor rohangál meg rosszalkodik, ha éjszaka hagy aludni, és nem úgy kell szaladgálni utána minden falat kajával...

Gumicukor,
Kész a Rottenbiller-piac a Damjanich u. végén, bár bent még nem voltam, csak kintről láttam. Van benne egy CBA is, remélhetőleg olyan, ahová be lehet menni babakocsival...

Zita
parazita

GYűrűk Ura utoljára (tényleg): nekem az a rész tetszett a filmben a legjobban, amikor Gandalf lazán kulán nyomta a botjával a nyivákoló Denethort Kép...

Pocok,
Köszi a tippet! Épp most olvastam valahol erről az állatkerti dologról, meg fogjuk nézni!

Zita
parazita

Sziasztok!

Pocok!

remélem bejön a nálatok a wc szűkítő, nekem eleve szimpatikusabb volt, úgyhogy én azt vettem. De még nem próbáltuk, majd nyárra tervezem, vagy ahogy látom hogy már észreveszia kakit, pisit.

Beszti!

Én azért arar szavaznék hogy jobb elsőre egy ha nem is minta gyerek, de mindenképpen nyugodt gyerek. Épp azért amit te is írsz, hogy amásodiknál azért már van némi tapasztalat is az ember háta mögött, plusz nem vezsi el a kedvét a másodiktól. Mondom én ezt egy csöppet sem minta gyerek anyukájaként (pedig ő éjjel régóta alszik, és még viszonylag jó evőnek is mondható, dehát higyjétek el ez nem mindenKép). Mi most így ott tartunk hogy a férjem hallani sem akar második babáról, én meg alnapoltam a kérdést pár évreKép. Szerintem ha kicsit nyugisabb baba a drágám akkor tartom magam ahhoz hogy jobb a kis korkülönbség, de így tuti nem bírnámKép

Pocok!

Anyósod nem semmiKépKépKép

Forti!

Szegény kutyuKép Én néah rosszabb pillanatimban nagyon rettegek az ijen helyzettől, pedig tudom hogy az állatkák nem élhetnek addig amíg mi.

Remélem Levi hamarosan megszokja az új helyzetet és újra alszik.
Én azt vettem észre hogy ebben a korban sokkal jobban megviseli őket a környezet változás, mint amikor kisebbek voltak. Legalábbis Emma nagyon rosszul alszik ha nem itthon alszunk.Kép

Emma valószínűlg szerdán kapja 15 hónapos oltást, nagyon sajnálom szegénykét, mert már épp kezdett nem félni az orvosoktól, és most megint elveszik majd a kedvét.

Vasárnap voltunka Lurdy házban és van ott egy hatalmas könyváruház, Alexandra, kb akkor helyn vannak a gyerekkönyvek mint a mi lakásunk. emma imádja a könyveket, rögtön ki is választott egy kutyás könyvet és attól kezdve le se tette. megpróbáltuk visszatennia polcra mert ilyne háziállatos már rengeteg van itthon, de neki az kellett. mutattam neki más könyveket (vadállatok, gyermekdalok stb), de határozottan nemet intett a fejével és vitte a kuytás akönyvet. Szóval nem mondhatom hogy nincs elképzelése róla hogymit akar.

Viszont most magához képest elég rosszuk eszik megint, most már ott tartunk, hogy a bölcsis hamit sem kéri, pedig eddig szerette, csak és kizárólag az üveges bébiételt eszi meg. nem tudom miért van ez nálaKép

manó

KépKép
manó

Sziasztok!
Mai nap brutális voltKépKépKép! Gyurci kikészített. Most már biztos, hogy most pótolja be a hétvégét. Egész nap életveszélyes mutatványokat produkált, ha rászóltam vagy megakadályoztam az elékpzeléseiben, akkor oltári hiszti. Ez ment egész nap. Ráadásul a délutáni 3 órás alvás helyett 1,5 órát volt hajlandó pihenni. Totál kivagyok!

Kataa!
Hát nálunk a WC se tabu. Amióta anno elkezdett kúszni, mászni, azóta jön oda is utánam. Eleinte még próbáltam nem engedni, de aztán feladtam. Itt most már nem is tudnám megoldani ha csak ketten vagyunk itthon. A galériára járunk fel Wc-re, mert a lenti nem tökéletes, így nem merem lent hagyni, fent meg nem merem kizárni nehogy leguruljon a lépcsőn.
Nagyon jó lehet ez a kis appartmanKép! Igaz nálunk is van szauna, de azért maga a nyaraló nem annyira lakájos mint a tietek. Jól emlékszem, hogy Siófokon van nektek? Ha van kedved, nyáron talizhatnánk lentKép! Mesélnél nekem egy kicsit erről a Marczibányi téri dologról? Mi is ez pontosan? Mikor van és hol? KösziKép!

Nyuszi!
Üdv itthonKép! Örülök, hogy ilyen jól éreztétek magatokat! Sok mindenre emlékeznek már szerintem is ezek a manók. Gyurcinál is sokszor megfigyelhető, hogy olyan dolgokra is emlékszik, amit nem is gondolna az ember.

Forti!
AlvásKép! Nem lehet egyszerű. Mostanság az én fiam is nagyon anyás lett, lehet, hogy élettani sajátosság. De lehet, hogy tényleg csak a kavalkád meg az új hely miatt. Irigyellek érte, hogy Levi ilyen szépen kifekszik magától a pelus cserére. Nálunk az a legújabb, hogy szinte "verekedni" kell, hogy ki tudjam cserélni. Ez általában a kakis pelusnál van. Nem tudom miért csinálja, de mintha nem akarna megválni tőle. Pedig idáig sosem volt ez probléma.

Pocok!
AnyósKép! Kitartást a Wc szűkitőhöz!

Manó!
Gyurcinál is ez volt a múltkor, még irtam is ide nektek. De már túl vagyunk rajta szerencsére, bár elég sokáig tartott. Semmit nem evett meg amit főztem,és amit addig szeretett. Csak a bébiételt, meg szendvics, gyümi. Kitartás!

Jó éjt mindenkinek!

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Banyóci
Kép Kép
Igen, azt elfelejtettem folytatni, hogy nálunk is csak a kifekvés megy, ahogy közelítek a tiszta pelussal, már fordul is hasra és mászik elfele. Ha pedig lebírkózom, üvölt mint a sakál, mintha nem is csak egy sima peluscsere lenne, hanem oltást adnék neki! Úgyhogy ne irigykedj, nálunk is ez a helyzet.

Evés:
Nálunk sem megy, igaz mindent elfogad amit főzök (ma a sóskát pl. nem, már a színére rázta a fejét), de mindenből csak pár falattal eszik. Ilyenkor mindíg parázok hogy megint visszajött a vashiányos időszak. Anyósom szerint a párom volt ilyen "jó" evő, lehet hogy Levi örökölte? Ezt lehet örökölni?

Mára elköszönök, jó éjszakát mindenkinek!

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok

A lanyom meg alszik ugyhogy gyorsan irok.
Akkora ho esett hogy meg!Kép

Beszti

Hat igen, eleg keson fekszik le. A 10.30-at ugy ertettem, hogy akkorra alszik el. En is sokat gondolkodtam rajta, hogy jo-e ez egy, de o alakitotta ki, nem en. Illetve en hagytam persze. Viszont van egy nagy elonye, megpedig az, hogy sokkal tobbet lat apabol. Mig kisebb volt es 8-kor mar agyba kerult epp csak furdott es vacsizott miutan 7-kor az apja hazamaszott. Nem tudom a Te parod mikor jar haza a munkabol, de sajna az enyem nem hogy nem 8, de inkabb 10-11 orakat dolgozik. Kicsit munkamanias is.Kép Es nalunk ugye apa kulfoldiul beszel.Mostanra eleg jol feljott a gyerek angolul ertese szerencsere.Persze beszelni 95%ban magyarul beszel. Csak 2-3 szo van amit csak angolul mond.Kép
De majd kesobb meglatjuk. Persze en is szeretnek gyerekmentes orakat tolteni a parommal, dehat nem nagyon megy. Es meg az is neheziti a dolgot, hogy Emilia nem egy jo alvo. Nem tudom kinek mennyit alszik a gyereke ejjel, de az enyem maximum 10-et!

Kataa

A taxikerdest vegul ugy oldottuk meg, hogy sajat autoval mentunk. Igaz igy fizettuk a 7 napos sulyos parkolasi dijat, de a taxi sem lett volna olcsobb. Es nem akartam kockaztatni az egy oras utat babules nelkul ,oda is, vissza is.
Kepzeld meg most is emlegeti a papat Angliaban es tegnap reszeltem neki almat (csak igy hajlando megenniKép) es rogton emlegette az angol mamat, aki igy ette az almat.
Kicsit ciki is volt ez a bolcsi dolog mikor a novereeknel voltunk, mert vacsi kozben megkerdeztek, hogy nem adom-e be Emit en meg eloadtam hogy minek, ha ugy is otthon vagyok, jon a kisteso, meg egyebkent is szerintem 3 eves korukig felesleges, hacsak nem lennek rakenyszerulve. Ugy neztek ram, mintha hulye lennek, vagy legalabb is az idiota onfelaldozas lelkes hive... Es ami a legszomorubb ,hogy a parom hajlamos egyeterteni veluk, mondvan, hogy nekem mennyivel konnyebb lenne, itthon majd a kicsivel (ez persze igaz is), es hogy kulonben is milyen felenk Emi es ezen segiteni kene. De szerintem ez nem bolcsi kerdes, en is felenk voltam, pedig jartam bolcsibe.Kép

Banyoci

Ha ketten vagyunk itthon nalunk is igy megy a WCre jaras.Kép
Kitartas a kis rosszcsonthoz! Most biztos ilyen zuros napjai vannak, vagy zavarja valami.Nem lehet hogy fogacska?

Forti

Haliho! Nem lakunk am messze egymastol! Majd megosztjuk a kerteszkedesi tapasztalatokat,ok?
Nyaron rendezhetnenk minitalit, Dioek Dunakeszirol, Agiek Veresegyh.rol, Ti fotrol, mi Godrol es ha jol emlekszem Zsuzsaek Godollorol... bocs ha valakit kihagytam. Kép
Azert ez a fajta pelenkazasi mod mar tenyleg nem olyan irigylesre melto!Kép Nalunk is gyakran van ilyen kozelharc.

Ilke

Mikor lesz a farsangi buli???KépKépKép

Zita

Igen egyetertek, nalunk is viszonylag konnyu gyerek Emi, nem is banom, de azert jo lenne, ha a teso sem lenne nehez eset!Kép

Pocok

Anyos, no comment...Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok

Tegnap megint jo dolgunk volt,apukam itt aludt nalunk es megint moziba tudtunk menni ; )Egy jo kis vigjatekon voltunk.Alex mar aludt ugyhogy igy a legegyszerubb itthagyni,nem izgulok hogy vajon hianyol –e: )

Parazita
Hat nekem is van batyam,de noverem is ugyyhogy nem ment a fiusitas: )Tenyleg ugy van ha ejjel alszik van eronk a nappali elevenseghez: )

Kata007
En imadnam azokat a kis csattokat: )

Forti
Hat ez elegge a koltozes utani dolognak tunik.O mar eleg nagy ahhoz hogy erzze ezt.Remele megy ekt het es megszokja: )
Alex is kb akkora lesz amikor kesz lesz a lakasunk es plusz meg kulon szobaba is szeretnenk rakni.Nem is tudom hogy legyen,talan eloszor veunk az uj helyen es utana kulon??Tapasztaltak,van valami jo otlet erre???

Beszti
Igen,igazad van,en amilyen izgulos vagyok miden miatt eleg rosszul jott volna ki ha meg allandoan sirt is volna.Latom hogy egy hiszits gyerek utan nem nagyon akarnak a szulok masikat,legalabbis a batyamek tuti nem,meg jo hogy az elso fiu,van aki tovabb vigye a nevunket.Remelem azert nekem is sikerul kikapni meg egy jo gyerkocot(lasd Pocok: ).

Pocok
Hu,anyos kozelsege akkor nem jott be: )De ugyi Manka hogy egyaltalan megult ennyi ideig a wc-n: )

Mano
Es meg kellett venni a konyvet a vegen?Hat igen ,pedig a ferjek meg nincsenek is mindig otthon,plusz nektek meg anyukad is ott van hogy segitsen ha kell: )A ferjem mar mondja hogy par kollegajanak mar jon a 2.akik majdnem egyidosek Alexxal.Pedig azert orul hogy vegre ra merjuk bizni mar masra is es neha ki tudunk mozdulni.

Banyoci
A Marcibanyi teri Szabadido Kozpontban van baba-mam klub minden kedden 10-12 kozott..400 ft a ket ora es egy gyumolcs amit kozosen esznek meg a babak.kb 20-an vagyunk egyszerre de jo nagy ahely es sok a jatek,bar Alex csak rohangal es neha megall egy jateknal: ) Gyere ha tudsz
Igen a Bimbo utcaban van ez is a parton,mar majdnem Zamardinal.Persze talalkozhatunk majd,bar en nem leszek elntegesz nyaron,a noveremek jonnek masfel honapra,meg akkor lakjuk majd be az uj lakast: )

Forti,Banyoci
Egyetlen dolog van ami lekoti palenkazas kozbne az a popsotorlos doboz,neha kissed parat,de lelgalabb nyugton van.De olyan edi amikor mondom hogy menjuk kicserelm a pelenkad,mar megy is a szobaba es megall a pelenkazonal es kereckedik fel: )
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!
Remélem tud valaki tanácsot adni. A kisfiam (9 hónapos lesz)kb. 3-4 hete kezdett köhögni+hurut. Kezeltük talán eritrothrop (nem biztos, hogy jól írtam), sziruppal. Nem igazán javult, sőt hurutosabb lett. Mondta doktornéni, hogy ez még kb. 1 hétig el fog húzódni, de adjunk neki mukopront saft szirupot. Nem lett jobban. Megint 1 hét után spiropent (hörgőtágítót) kaptunk. Hurut eltünt, jött a szörcsögés. Úgy gondolom a torka tele lehet váladékkal. Felhívtam dokinénit, hogy adhatok-e köptetőt, igen a kakukkfüveset(kólaízű?). Most elkezdett folyni az orra 2 éjjele nem alszunk, ordít, nem kap levegőt a váladéktól rendesen fekve. Ha nem fekszik nem szörcsög. Szopizni sem tud, mert akkor nem kap levegőt az orrán. A teát elfogadja. Valakinek valami ötlete esetleg, mert ez már nagyon elhúzódik és rettemtően aggódom. Ja és ma reggelre lázas lett. Előre is köszi, ha tudtok segíteni.
Bea
gybea

Kataa!

Persze, megvettükKép 500 Ft volt mondjukKép

Nyuszi!

Szerintem ez nagyon gyerekfüggő, hogy hány éves kortól valő neki a bölcsi. Pl Emma nem szeret itthon ülni, gyerek társaságban teljesen feloldódik, nem hisztizik, jól érzi magát. Míg vannak olyan gyerkőcök akik ennyi idősen még félnek a gyerekektől, zavarja őketz a nagy társaság. Mivel te úgyis otthon leszel és Emi félénk típus, tényleg fölösleges lenne beadni, majd észreveszitek ha lesz rá igénya.

Banyóci!

Hát remélem nálunk is átmeneti.

Bea!

Én bevinném specialistához, tehát ez esetben gégészetre.

Emma holnap kapja a 15 hós oltást, most már tuti, most beszéltam a doktornővel. Délelőtt jön ki.

Manó

KépKép
manó

Emma felbukott az ágy szélébenKép, nagyon kiharapta a száját és az álláról lejött a bőrKépKépKép Na, azt hiszem m a végképp nem fog enni szegénykém.Kép

Manó

KépKép
manó

gybea
ha érdekel a homeopátia, akkor leírhatom, mit kapott a fiam hasonló tünetekre.

CH9 ACONITUM NAPELLUS
CH9 Pulsatilla - hurutos tüneteknél
CH9 Mercurius solubilis - szájüreg, garat, gyomor nyálkahártyáinak gennyes gyulladása

mindegyikből naponta 3x1 golyócska, vagy elszopogatva, de mivyel még 9 hónapos a babád, neki kis vyzben feloldva célszerű adni.

Fenistil csepp (vényre) - nyálka, hurutoldó
Fluimucil 200 vízben oldódó por.

A kakukkfüves köptetőben van alkohol is, bár rá van írva hogy adható 6 hónapos kor után, de én nem adnám.

Homeopátiáról bővebben:
http://home.tvnet.hu/%7Ea3807/hpatika.htm

MINDERRŐL KÉRDEZD MEG A GYEREKORVOST, MILEŐTT HASZNÁLNÁD!!!!

Az orrváladék milyen színű? Porszívózzátok folyamatosan, nehogy a fülére menjen, vagy homlok-arcüreg gyulladás legyen belőle!

Ha zöld az bakteriális fertőzés, arra vmilyen antibiotikumos orrcseppet jó adni, mégsem a teljes szervezetét terheli, ha már sajnos adni kell, de leaglább helyileg kipusztítja a bacikat. Sajnos, amit mi kaptunk, annak nem tudom a nevét, vmi G betűs és szemcsepp volt, de szépen oldotta a cuccot. A sterimar ilyenkor nem ér semmit.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Új képek (igaz csak egy töredék még) vannak a http://ocsidani.fw.hu oldalunkon.
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Judy
Nem mondtam, hogy jóból, de azért kimaradok és tényleg kíváncsi lennék. Lehet, hogy csak 1x, de tényleg kipróbálnám milyen elájulni - a tapasztalat kedvéért minimum Kép

Kataa
Nálunk is sorbanállás van ebbe a bölcsibe, azért mentem már most beíratni, hogy legyen hely. A másikba nem adnám be, nem is tudom mit csinálnék, ha csak oda kapnánk, mert nekem muszály beadni, mennem kell dolgozni, mert a gyes.... na jó legenyhébb kifejezés ha azt mondom, nem is tudom kinek találták ki, ki a csuda az, akit a 20 rugó kisegít, mert mi igencsak nem tudnánk megélni.... legalább a minimálbér összege lehetne, bár szerintem nekünk a részleteink mellett az sem lenne elég Kép

Manó
Hát én a kíváncsiabbik fajtából való vagyok. pl. ha tudnám, hogy túlélem, annyira szívesen átélnék valami repülő v hajószerencsétlenséget is, csak ezt azért nem mondom, mert ugye nem tudhatom, hogy mi lenne a vége. Amúgy a párom is a betegesebbik fajtából való, kiskorában állandóan beteg volt kb havonta, 2hetente, mára csak a szemüveg és az asztma maradt + a sportszív Kép - mert mióta sportol, nem betegeskedik Kép

Panda
Nálunk is ez volt...meg pl a mi 25 fős ált iskolás osztályunkból mindenki skarlátos volt, kivéve én + mumpszos sem voltam, bár azt vagy 10en megúsztuk...
én szívesen kipróbálnám, milyen lenne nem Dodesz mellett aludni, de nem tehetem - nincs hova kiköltözni KépKépKép szerintem ő meg pont arra ébred, ha mondjuk az apja elhorkatntja magát v. orrot fúj Kép

Gumicukor
pedig szerintünk meg pont most jobb az uszi, eddig papa többször közölte, hogy röhögés ide-oda next time felveszi a búvárruciját mert megfagy. Dodesz nem fázik, de ő mozog. mostanában viszont valahogy intha melegebb lenne mert már hetek óta nem fázunk Kép

Zita
a Lövölde téren van baba-mama klub, de pontosan nem tudom hol, nem oda járunk

Pocok
KépKépKépanyós

Nyuszika
gyerekmentes órák apával - nálunk is csak álom...

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Beszti!
HÁt, őszintén szólva, én hagytam bőgni, mikor aludni tanítottuk. De akkor már annyira kivoltam, hogy egyszerűen nem érekelt, milyen áron, de aludni akartam. A nagyimmal megbeszéltük, hogy lesz pár nap sírás, mást meg ugye nem zavartunk. Az első este 40 percig sírt, aztán elaludt, éjjel 4x volt fent, alkalmanként 30-40 percig bömbölt. Reggel nem voltam fáradtabb, mint egyébként, mert összeszámolva többet aludtam, mint mikor 10-12x kelt Kép. A második nap jobb volt, 20 perc után alvás, és az éjjeli ébredések is eddig tartottak kb. 3. nap egyedül aludt el, semmi sírás (csodálkoztunk is nagyon), éjjel persze még volt bömbi, de csak rövid ideig. Utána már csak arra kellett figyelnem, hogy, a hajnali szopit 3 óráról egy kicsit kitoljam, végül 4-kor kelt először. De ehhez tényleg vasakarat kell, vagy pedig annyira fáradtnak kell lenni, mint mi voltunk Kép. Bár, én nem bírtam volna egyedül, mert azért nagyon sajnáltam, de a férjem nem engedte, hogy szopival altassam. Azt mondta, hogy ha egyszer belekezdtünk, akkor végigcsináljuk, és kész!
Noémi már nem ébred éjszaka, de hogy mióta, azt nem tudom. Mert 2,5 éves kora óta nem keltett fel minket, ha szomjas volt, hanem egyedül ivott, oda volt (van) készítve a víz az ágya mellé, csak oda kellett nyúlnia érte. Onnan tudtam, hogy volt-e fent éjszaka, hogy kevesebb víz volt az üvegben Kép. Mostmár nem ébred egyáltalán, de azért a víz oda van készítve, mert biztos akkor kellene neki, mikor nincs ott Kép.

Manó!
Ezeket a véres jeleneteket én sem bírom, szegény Emma Kép. Pedig ált. nem fáj annyira nekik, mint amilyen súlyosnak látszik a dolog.

Pocok!
Hát, tényleg igazán jófej anyósod van KépKép.

Nekem elsőre egy rossz alvó, örökmozgó, picit hisztis és szófogadatlan (de gyönyörű és okos Kép) gyerekem született. Ennek ellenére simán vállaltam a másodikat. És ő is pont ugyanilyen lett, csak éppen fiúban Kép. De mit is várhattam volna, mert ugye testvérek Kép. És ha lenne elég helyünk, gondolkodás nélkül vállalnám a következőt. Persze, azért picit reménykednék, hogy legalább ő jó alvó lesz (a többi nem számít)...

Ma éjszaka 2x keltünk. Egyből ugrottam, mikor meghallottam, hogy Ádám mocorog, mégis mindkétszer 20 percembe telt visszaaltatni. Hát, egyelőre ebben még nincs változás. Mondjuk, először még felállt az ágyában, és sírt, másodszor már csak felállt, és várta, hogy kivegyem Telán eszéba jutott, hogy ott vagyok mellette.

Most megyek sütni, mert Noéminek megígértem, hogy gyümölcskenyeret sütök neki. Remélem, sikerül a mi gagyerák sütőnkben!

Ja, itt szakad a hó. Felétek is?

Panda

panda
Halásztelek

Banyóci,
Solymesz is szokott járni velem pisilni Kép, de mostanában már legtöbbször kicsukom őt, olyankor kintről dörömbölni szokott. Ha viszont megyünk valahová, muszáj bevinnem magammal, mert az idegen környezetben nem bírja elviselni, hogy eltűnök előle...

Zita
parazita

Gyerek: ugyanakkor ha valaki nehezebb gyerek után mégis vállalkozika következőre, akkor már félkézzel is elboldogul!KépKép
Mondjuk nekem azért még mindig nem kell panaszkodnom, mert azért annyira nagy problémáink Nátánnal sincsenek, csak ahhoz képest tűnik nagynak, hogy Beni tankönyvi gyerek. De még jó is, hogy annyira nem egyformák, nehogy már unatkozakKépKép.

Pocok!

Nézd a jó oldalát: ha valami baj lett volna, akkor viszont biztosan rohant volna segíteniKépKép.

Manó!

Viszont szerintem a tesó egy "nehezebb" gyerek esetében is jól jöhet, ha már legalább nem anyut nyúzzák, hanem egymástKép.

Banyóci!

NyugiKépKép és sok türelem. Szerintem földhözvagdosás sokaknál van, nálunk is, ilyenkor (ha nem önveszélyes), akkor én enm nagyon szoktam vele foglalkozni, majd abbahagyja. Amit meg nem szabad, azt hisztivel sem szabad, nem?

Alvás: ma egész jó éjszakánk volt, ha attól eltekintünk, hogy hogyan és hol telt. Ordítás nélkül hajlandó volt lefeküdni (ez nála nagy szám), de még 1/2 10-kor sem volt hajlandó aludni (addig apja mellette volt a szobában). Na ekkor úgy döntöttem, hogy inkább megyek, és lefekszem vele az ágyba. Úgyhogy végül a mi ágyunkban aludtunk el, és mivel apuja csak később jött aludni, ott is maradt. Reggel 1/2 6-kor a telefon ébresztette, de csak szopizott és visszaaludt. Ez így egész jó volt, csak azt nem tudom, apuja mennyire örülne, ha minden éjszaka így aludnánk (engem egyátalán nem zavar, kicsit ugyan éberebben alszok, de azért nagyon jól).

Forti!

Lehet az evést örökölni? Én arra hajlanék, hogy nem, de ki tudja.

Nyuszi!

Nekem alapkikötésem volt, amikor gyereket vállaltunk, hogy ez nem egyedül az én dolgom elsz, és időben hazajár. Mondjuk a cégénél biztosan örülnének, ha még maradna, de a 3,5 év alatt megszokták, hogy ez van. (A munkáját egyébként elvégzi, sőt ha kell itthon este vagy hétvégén is dolgozik (ebben nekem az különösen fontos, hogy itthon legyen).) Egyébként hetente kétszer este is van dolga, azaz hazajön 6-1/2 7-kor, és elmegy 7-kor újra és csak 9 vagy 10 órakkor ér haza.
A gyerekmentes óra pedig a gyerekek után egyszerűen létszükséglet, föl kell töltődni másnapra.KépKép
Bölcsi:lehet, hogy egyik gyereknél bevállik, viszont a másiknál lehet, hogy nem. Ha te otthon vagy, akkor szerintem Eminek lényegesen jobb veled (és majd a tesóval), mégha neked ez nehezebb is. Ahogy a pici nő, úgy egyre könnyebb is lesz, mert már el fognak tudni egymással játszani.KépKép Meg számomra az sem mellékes, hogy ha az ember ilyenbe adja, akkor el is kell vinni és érte is kell menni. Ezzel viszont esetleg a kicsi (és a sajátod) napirendjét kell borítani.

Kataa!

Úgy legyen!Kép

Panda!

Hát ez az, ennyire én még soha nem voltam fáradt, de elszánt se. Meg nem is kelt ennyiszer...
Felénk is esikKépKép, vagy ezzel nem mondtam újat?

Rit!

A GYES-t nekem találták ki. Azért, hogy azt mondhassák, hogy adnak valamit, hogy itthon legyek. Hurrá!KépKép
Nálunk az a helyzet, hogy a mérlegelés után még mindig jobb itthon lennem ennyiért, mint elmenni dolgozni.
1. Nem keresek olyan egetrengetően. Bocs, most már diplomás minimálbért kapnék, az azért nem lenne rossz.
2. A páromnak sokkal jobb (és a gyerekeknek is), ha itthon vagyok, nem kell munkába és haza rohangálni, utána még vacsifőzés, rendrakás stb.
3. Olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ha én egy fillért sem kapnék, a férjem akkor is el tudna tartani minket. Ennek az egésznek az egyetlen hátránya, hogy vele semmi sem történhet (persze nem egy sima betegség, hanem valami komolyabb dolog), mert akkor az egész borulna (nem fog vele semmi rossz történniKépKép).
Mondjuk nem tudom, hány család csinálhatja ezt meg anélkül, hogy az életszínvonalukba jelentősebb csökkentést okozna, de éppen ezért én nagyon hálás is lehetek.
Bár az összeget én is megszégyenítően kevésnek érzem, mert ezzel tulajdonképpen azt támasztják alá, hogy az, hogy itthon vagyunk a gyerekekkel, az abszolút nem értékes dolog, hisz semmi dolgunk nincs, még örüljünk, hogy kapunk egyáltalán valamit érte (és tényleg örülhetünk, mert ha megnézed, akkor egy csomó országban szinte egyáltalán nincs vagy csak minimális szülési szabadságot kapnak (pl. Franciaország, Amerika)). Inkább az a baj, ha már adnak, akkor valahogy jobban értékarányosíthanák.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Forti!
Hát igen, így mindjárt más a helyzetKép!

Nyuszi!
KösziKép! Próbálok türelmes maradni, de sajna ez nem mindig sikerül. Valóban lehet, hogy a foga az oka, doki bácsi szerint is ez zavarhatja ennyire.

Kataa!
Én sem hiszem, hogy egész nyáron lent lennék. Kicsit egyhangú lenne nekem, na meg a párom sem tud minden nap ingázni, így csak 2-3 naponta találkoznánk. Azt meg nem szeretem. Hétvégente biztos, hogy lent leszünk szinte mindig, meg időnként pár napot! Majd megbeszélünk valamitKép!
Köszi az infót, biztos elmegyünk majd valamikor! Tudod nekem kicsit macerás Gyurcival közlekednem a párom nélkül, de majd összehozzuk valahogyKép!
Pelenkázás: Néha őt is leköti egy-egy dolog, de általában sajnos az a helyzet, hogy meghallja, hogy peluscsere lesz és már akkor hisztizik. És ilyenkor hiába kínálom neki a kedvenc dolgait, csak üvölt és dobálja magát. Szó szerint minden erőmet be kell vessem, és még így is nagyon nehezen megy.
Költözés: Gyurci 14 hónapos volt amikor elköltöztünk. Próbáltam következetes maradni, és az első perctől kezdve a saját szobájában lefektetni. Nálunk ebből nem is volt semmi probléma. Gond nélkül aludt, bár ő kisebb volt még mint Alex lesz majd. Viszont érezhető volt nála, hogy vágyódik vissza a másik lakásba. Amikor itthon voltunk, akkor nem volt semmi gond. De ahogy elmentünk valahova, és aztán mondtuk neki, hogy megyünk haza, egyből felderült az arca. Csak akkor fagyott le a mosoly a pofikájáról, amikor meglátta, hogy ide jövünk. 1 hónapig tartott, hogy sirva jött be a lakásba.

Bea!
Én is mihamarabb fül-orr gégészetre vinném. Jobbulást a babádnak!

Manó!
Kép

Szegény Emma!

Zita!
Ez volt nálunk is a hétvégénKép! vendégségben voltunk, és muszály volt vinnem magammal, pedig ott volt apája is, és olyankor nem szokott annyira hisztizni utánam. A barátaink meg csak lestekKép! Ha csak dörömbölne kintről az nem is lenne akkora tragédiaKép, de ő toporzékolKép! Személyes sértésnek veszi ha nem jöhet velem. Pl. a wc papirt mindig ő tépkedi, és nagyon büszke magáraKép!

Beszti!
Persze, hisztivel sem éri el a "nem szabad" dolgokat. Csak olyan idegörlő tud lenni néhaKép! Tényleg próbálok a végsőkig türelmes maradni, de sajnos alapjáraton is eléggé hirtelen természet vagyok. Amióta megszületett, azóta sokat javult a helyzet, sokkal türelmesebb vagyok mint azelőtt, de az ember nem tud teljesen kivetkőzni önmagábólKép! És ilyenkor néha bizony rákiabálok. Ezzel persze csak rontok a helyzeten, mert megijed és még inkább rázendit!

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Sziasztok

Kepzeljetek Emilia belepisilt a bilibe!!!Kép Hurra!
Reggeli utan en ultettem ra, mikor fogat mostunk a furdoszobaban, mert mostanaban reggeli utan szokott kaki jonni. Most persze nem jott. Aztan ebed utan meg o hozta, mikor meglatta amikor a furdoben kivettuk a mosogepbol a ruhakat. Mondom jo, ha akarsz ulj ra, hatha lesz kaki. Mar tolta is le a gatyajat... Kaki nem lett, de pisi igen, en nem is figyeltem, csak mikor felallt es lehajolva kuksizott bele a bilibe, majd bele is tette az egyik kezet...Kép

Beszti

A gyerekmentes orakrol meg annyit, hogy olyan szerencses helyzetben vagyok meg raadasul, hogy van egy nyugdijas anyukam, aki ugrik ha kell. Igy tudtunk szilveszterezni, karacsonyi bulizni. Meg a Gyest is atvallalna pedig helyettem, ha mennek vissza dolgozni. De nem megyek. Nem kerestem pedig rosszul, de meg igy is abban a helyzetben vagyunk, hogy apa el tud tartani minket. Es szivesebben babazok, minthogy egy multiban tapossam a mokuskereket. Eleg volt 9 evig. Meghat szeretnenk nehanyKép gyereket, es mivel nem vagyok mar annyira fiatal, nem varhatunk 3-4 evet a gyerekek kozott. Angliaban sem adnak semmit, illetve valami Child Allowance nevu csaladi potlek szerut. (15 font hetente)
Mellesleg az en paromnak is jobb ha itthon vagyok, mivel o a munka mellett nem tudna intezni az ugyeket, mint bank,posta, a 3 honapig tarto hazfelujitasrol nem is beszelve. Es most jon anyu haza, igaz, ott csak belso munka lesz es sokkal kevesebb.De azt is en fogom intezni.

Mano

Az elozoekben leirtak miatt sem adom bolcsibe Emit, meg tok jol elvan itthon is. Igazad van, a gyerekek nagyon kulonbozoek es nem hiszem, hogy ott kuzdene le a felenkseget. AMugy olyan jatszohaz szeru valamibe en is szivesen vinnem, vagy bolcsibe nehany orara, ugy, hogy maradhatok vele en is. De az errefele nincs sajna.

Megyek havat seperni.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Beszti!

Szerintem is kell a tesó, már cska férjem kéne meggyőzniKép De nem most, hanem úgy gondoltam majd Emma 4 áéves kora körülre megszülethetneKép Tudom ennek is a hátrányait, de azért mindnet mérlegelve ez tűnik a legjobb megoldásnak.

Zita, banyóci!

tegnap Emma bölcsiben érdeklődve nézte végig ahogy egy 2 éves nagyfiú állva pisilt a Wc-be. nem tudták kiküldeni a drágám, nagyon kiváncsi voltKép

Panda!

Hát úgy tűnik megnyugodott Emma is, a bölcsiben játszott, nevetgélt, simán iszik a cumisüvegből, úgyhogy annyira tényleg nem lett nagy baj belőle. Pedig rendesen hiányzik egy darab belülrőlKép Viszont az álla ahogy lehorzsolódott nagyon furán néz ki, mintha kis kecskeszakálla lenneKép

Rit!

helyzet nálunk uyganez, nem tudnánk megélni ha GYED-et kapnék, és itt viszont jól jön hogy Emma olyan nyüzsis, örökmozgó gyerkőc, mert tényleg szereti eljárni itthonról és szereti a társaságot. Úgyhogy ilyen szempontból viszont örülök hogy nem egy félénkebb típusú gyerkőcöm van, mert sajnos nekem akkor is be kéne adni bölcsibe.

Éjjel Emma éjfél körül elekzedett sírni, és képzeljétek a majma kiesett az ágyból és azért sírt, mert nem találta. Ahogy megkapta már aludt is továbbKép nem gondoltam hogy ennyire kötődik hozzá.

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Megvagyunk mi is, takonykór már talán a múltté, elég volt a Cebion.
Itt is esik a hó, én már nem örülök neki, várom már a jobb időket, hogy többet legyünk kint.
Csütörtökön megyünk a homeos dokihoz, kiváncsi leszek, mit fog mondani.
Régebben Gergő is jött velem WC-re, de most már elég neki, ha hallja bentről a hangomatKép Viszont tusolni úgy szoktam, hogy ő is a fürdőszobában garázdálkodik, pl nyitogatja a bidé csapját, ellopkodja a fogkrémetKép
Kistesó:
Nálunk az alvás és az evés is elég jó, bár mostanában szeretne evésközben is játszani, odakéreget játékokat és csak úgy hajlandó enni, aminek én nem nagyon örülök. Hiszti sincs sok szerintem. De mindezektől függetlenül is mi már szeretnénk lassan kistesót. Én még ráérnék, a férjem már nagyon várja, igaz ő már Gergő születése után rögtön akarta volna O: Lehet, hogy azért mert idősebb nálam 8 évvel és sürgeti az időt.
Mondjuk szerintem a problémás gyereknek is jót tesz a kistesó. Vagy van olyan, hogy 2 hisztizsák gyerek egymás után?Kép
Gyes, hát tényleg alacsony, nem tudom nekünk elég lenne-e, sok a törlesztés, majd meglátjuk. Szóba jött a gyes felemelése 6 éves korig, tegnap hallottam a tv-ben. Szerintem ami még jó lnne a távmunka és a részmunkaidő, ahogy ez sok országban már gyakorlat. Pl részmunkaidőben az anyuka tudna a családjával is törődni, meg a munkából se esne ki, lenne felnőtttársaságban is.
csak itt még ritka az ilyen gyakorlat sajnos.

Gumicukor
Dani már milyen nagyfiúKép Jó husban van ő is. Nekünk is ilyen sátrunk van, Gergő imád benne bujkálni. Néma csendben várja, hogy rátaláljunkKép

Manó
Szegény EmmaKép JobbulástKép

Lasagne-t hogy csináljátok? Milyen maszat kell hozzá?

Judy
Judy

Pocok,

mint láttátokKép, sajnos nem tudtunk lemenni. Vagyis lefelé még ment volna, de visszafelé nem akartam reszkírozni egy hóláncozástKép. Ez az én formámKép.

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Szisztok
Lányok
a Fotoalbumba van fent kép imi babárol és uj képek petikéröl az album cime : Petike és imi baba Kép ha van kedvetek nézétek meg Kép.

Kataa
atol függ mit nevezünk változásnak pl a zárojelentés mellé kaptam igazolást is hogy hányszor jártam náluk ez petikénél nem volt még külön igazolást adtak ara hogyha tápénzen vagyok akor azt vigyem el az orvosnak 48órán belül de mondjuk szerintem a szülöszobákban nem változot semmi .csak az azt övezö helységben ha érted mire gondolok ott szerintem is változtatak uj vizsgáloszék müszerek vanak de olyan mint labda és hasonlok nincsenek .Ja és még valami most önként elmonták hogy mikor mi következik miért és mit adnak be már mint mien vizsgálat és mien infiziott adnak ugymint Cukor ,vagy gyogyszerek petikénél ha jol emlékszem ilyet nem volt .ugyhogy azért mégis csak változik a korház .

Gyurök ura
én bevalom nem tetszet én inkább a potter rajongo vagyok Kép

Gybea
szopi elött szivki neki az orrát és akor tud szopizni vegyél sterimárt ez tengervizes orrsprey ezt fujd bele az orrába és utána szivd ki orrszivoval és ha van otthon orrcsepp azt is csöpenthetsz az orrába jobbulást a gyerköcnek.

Beszti,Nyuszi
nekem is szükségem van este már ara hogy csönd és nyugalom vegyen körül és oda tudjak bujni a páromhoz vagy rendet rakjak a konyhában vagy leüljek nyugodtan és megegyek egy pohár joghurtot vagy valami olyat amit petike elött nem ehetek mert ö nem ehet belöle .Amogy én is elvárom hogy segitsenek föképp most hogy már hogy nem 1 gyerekel kell elbirnom söt etetni hanem kettöt öltöztetni stb de a párom rendes és segit Kép.

Pusz Csics és a fiuk .
csics

Sziasztok!

Pocok!
Kitartás! Mármint ülőke ügyben. Dodót én már ott is hagyom (persze nyitott ajtóval és közben nézegetem, beszélek hozzá), mert szerintem tényleg nem jó felette állni. Persze tudom, az anyós...Kép Próbáld meg elmagyarázni szeretett anyósodnak, hogy alvó, .... és sz..ó embert nem illik zavarni. De ez most komoly!KépKép Senki nem végzi dolgát mások előtt. Már egy másfél éves gyerek is félrevonul, elbújik ilyenkor.

Csics!
Megnéztem a kisfiaidat!Kép Imi baba nagyon édes!Kép
Petike pedig hatalmasat nőtt.Kép Az ülése marhára tetszik. Térden állva ül.Kép Kipróbálom Dodóval ha felébred, hogy meg tudja-e csinálni. Bár neki talán túl nagyok hozzá a sonkái.Kép

K.

Ui: a lasagne recept engem is érdekelne, mert a család mindennap megenné, de ki győzi venni azt a dobozt. Ráadásul egy nem is elég, 3 dobozt csinálok meg kétszerre.Kép

KépKép

KépKép
kata007

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?