Hali mamik!
Végre ismét itt, túl vagyunk a betegségen. Valami bakteriális fertőzést kapott, attól lett taknyos. Gyanítom az uszi lehetett a ludas, mert utána jelentkezett 2 napra rá. Ráadásul nagyon hideg is volt a víz, mi is majdnem megfagytunk. Pedig már több, mint 1 éve járunk és nem volt semmi bajunk. Persze lehet én vittem haza vmit, mert itt bent egy csomóan fújják az orrukat.
Még múlt hétfőn jött a dokinő hozzánk, írt fel homeopátiás szereket, antibigyót szerencsére nem, pontosabban igen, de azt mondta csak akkor váltsuk ki, ha 3 nap múlva sem javul az kis orra. Szerencsére javult, így ki is dobtam. Szemcseppet írt fel az orrának. Hát nem is gondoltam volna, hogy ilyen cukin hagyja becsepegtetni. Amikor látta, hogy előveszem a cseppentőt, már feküdt is hanyatt a kanapén és várta, hogy cseppentsek. Előtte kipróbáltam, keserű- e vagy sem. Nagyi nevetett, hogy anno ő is mindent kipróbált, mielőtt beadta volna a gyerekeknek
Az orrporszívózás is minden hadakozás nélkül ment, szépen baül a fotelba és csücsörítve várja a szipit. Kis ügyi, pedig egy nap vagy 10x kellett szívni, annyira tele volt.
Egész héten nem is írtam, pedig otthon a gép, de egyszerűen nem volt kedvem gép elé ülni, de gondoltam ám rátok! Helyette pihiztem, míg aludt Dani, mindig este főztem másnapra ebédet, amikor már lefeküdt, délután pedig olvastam, vagy keresztszemeztem.
Hétvégén anyukáméknál voltunk vidéken, végre kivihettem Danit, nagyon szép idő volt, élvezte nagyon. Előtte a szélbe nem mertem kivinni, nehogy rosszabb legyen az orrocskája.
Találkoztam szombaton a gimis barátnőimmel, közülük az egyik lány most 25. hetes kismama, már szép kis formás pocija van. Míg nem volt terhes, annyi zöldséget beszélt a terhességről, most meg teljesen természetesnek tart mindent, ami vele történik. Olyan jó volt látni. A többiek még karrieristáskodnak
9-re már otthon is voltam, Dani ugrált örömében, hogy megérkeztem
Nézték apával a box-ot, és megtanult boxolni a levegőbe
Nézegettünk Danival fényképeket anyukáméknál, az esküvői képeinket, mondja rám, hogy NA
És puszilgatja a képet
Együtt fürödtünk szombaton, állt a kád mellett és zuhanyozta a lábamat kezemet, mindezt nagy csodálkozó szemekkel
(Itthon nem nagyon tudunk együtt fürdeni, mert zuhanykabin van, be meg még nem jön velem)
Megtanultuk a Töröm, töröm a mákot, töri a kis kezével, a végén meg hamm bekapja
Egyész héten apát kereste, ő miért nincs itthon, mikor anya igen.
Tegnap talicskáztunk, fogtam a lábát. ő meg lépegetett a kezével előre, nagyon élvezte
hanyatt fekszik és emelgeti a lábát, ezt tőlem leste el, amikor tornázom
Imádja a Toy Story-ban Buzz Lightyear-t
Mondja, hogy BA
A malacra meg röfög
A kisvakondot tátott szájjal nézte.
Megtanultuk a színeket:
Zöld lámpánál mindig mutogat mondja, hogy ZSÖ, pirosnál PI, A sárga NONO, vagyik narancs. Anyukáméknál a takaróján is mutogatta.
Makrancos, ha valami nem úgy van, ahogy ő szeretné, akkor rohamot kap. Ami a keze ügyébe kerül elhajigálja. Viszont ez így nem jó, mert mindent nem lehet széthajítani. Valamit ki kell találnom. Szerintem ez már a dackorszak jele. Viszont ha humorosra fogom a figurát, akkor azt hiszi játék és még jobban tetszik neki.
Tegnap a fürdőben a falat akarta a felmosó moppal felmosni, össze vissza kalimpált, persze elvettem tőle, erre dührohamot kapott, levetette hasra magát a földön és elkezdett brékelni....
Az esti elalvások kicsit nehezebben mennek. Biztos most változtat az elalvási szokásain. Elkezdtünk mesélni neki. Rendszerint egy kisfiúról mesélek, aki a ligetben szeret bogyót szedni. Fekszik hanyatt és hallgatja, közben mutogat a galéria aljára ragasztott csillagokra és holdacskákra. Persze túl sokáig nem tarthat egy mese. Néha erélyesebben kell rászólni, mire hajlandó lefeküdni és aludni. Dúdolni mindig kell, úgy kéri DUDU. Van, amikor nem én kellek neki, hanem apa, ilyenkor mondja, hogy PA. Süti süti pogácsázni és csip-csip csókázni kell vele.
Itt volt a dédipapa. Megkérdezte Danitól, hány kiló? Dani bement a szobájába kihozta a mérlegét, rálépett és megnyomta a gombot
. A dédi és mi is teljesen elképedtünk.
A diktafonon bekapcsolja a gombot, amire apósom felvette a saját hangját, hogy a papagájt tanítsa beszélni
Ma van a 2. házassági évfordulónk, milyen gyorsan eltelt 2 év.
Dec8
Gyors felépülést!
Judy
Gergőnek jó izmos feneke lesz
Biztos azért jár térden
Gratula azért a járáshoz!
Jobbulást neki! Fluimucil kapható recept nélkül, mi is azt kaptunk nyálkaoldásra. 1 zacsit 2x-ére kellett beadni, finom narancsos ízű, Dani nagyon komálta.
Nehogy azt hidd, milyen jó szervert telepíteni.... szerintem Manó párja sincs annyira odáig mindig, főleg, amikor éppen nem műkszik, vagy összedől a rendszer és találd ki mitől, vagy hogyan hozd rendbe... én már csak tudom, mert uezt csinálom, persze azért nem mindennapos, de nagyon idegesítő tud lenni néha, főleg, ha mellette kb. 400-an várnak rád, hogy mikor lesz kész, mert szeretnének dolgozni
Zsuzsa, Sasha
Tejet isznak már a gyerkőcök?, mert attól is lehetnek pöttyök, ezt múltkor a gyerekdokin modta egy előttünk lévő anyukának.
Szilcsike
Ismerős!
Informatikus férj!
ennél már csak az a rosszabb, ha az anyuka is az, lásd nálunk
Manó, Ilke
Dani sem engedte hogy a kezemben legyen a pohár, ő akarta. Most már december eleje óta egyedül eszik és iszik, végre én is tudok mellette rendesen enni.
Pocok,
Boldog szülinapot Ajsának!!!!
Beszti
Nálunk uez van alvásilag, már nem alszik el csak úgy, mint 1 hónappal ezelőtt. Nálunk is néha ordít, de a cumi eszembe nem jutna (még sosem volt a szájában, ujját sem szopta soha), inkább kijön hozzánk és max. Játszunk, bár ez utóbbit nem szeretem, mert akkor azt hiheti ez az új módi.
Hú, most libabőrös lettem, a profilkép láttán
Nagy –nagy gratula!!!!
Szülőszoba
A 2. már egy fokkal jobb volt, de engem még mindig ez a hanyatt fekve szülés bosszant. Meg a túldramatizálása a dolgoknak. + a 2. részben nem teljesen értettem, hogy a másodjára szülő anyuka miért félt a gátmetszéstől és a varrástól..., ha egyszer már átélte tudja milyen. Semmilyen, én semmit nem éreztem belőle, ahol meg úgy csinálják, hogy érzi a kismama, az elég gáz, az orvost minősíti.
Sasha, Conti
Lécci, én még nem olvastam a könyv harmadik részét és a filmet is csak a héten készülök megnézni, inkább priviben beszéljétek meg, mert így nem lesz olyan izgalmas, ha végre mozizok.
Köszi!
Manó
Amelyik anyuka otthon van, miért viszi be a beteg gyereket! Ettől ki tudok akadni. Meg ha otthon van minek adja be bölcsibe?
Na, ennyi, remélem győzitek
gumicukor