Sziasztok!
Kisvitéz, vagyok, csak hébe-hóba, ha éppen itt nem pörög a topik, akkor az októberiben fordulok még elő. Képzeljétek, két lánynak is - akik bőven egy héttel utánam jöttek volna a sorban - a héten, ill. a múlt héten megszületett a babája!
Hát mit mondjak, rendesen betojtam és összepakoltam a kórházi csomagot.
Kedden megyek Ildihez ctg-re, izgulok is kicsit.
Egyébként van olyan, hogy valaki császárt kér és a kedvére tesznek, úgy szülhet?
Én ilyenről még nem is hallottam. Azért is érdekel a téma, jobban szólva, inkább csak érdekelt, mert elég rossz a szemem és évekig azt hittem (a régi dokim mondta is), hogy csak császárral szülhetek. Ebbe bele is törődtem.
Aztán most, mire terhes lettem, kiderült, hogy nem így van, mert az is számít, hogy pluszos vagy minuszos a szemüveg, ill. leginkább, hogy milyen a szemfenék állapota. 3 szemorvosnál is jártam a terhességem elején, biztos, ami biztos, hozzátéve mindegyiküknek, hogy egyátalán nem probléma, ha nem szülhetek természetes úton, de mind azt mondta, hogy úgy szüljek, nem kell a császár, nem indokolt.
Egyébként azt hallottam (a szemészek is mondták), hogy szigorúan veszik a szülészeten a császáros papírt, komoly szakmai indok kell hozzá és ezeket is felülvizsgálhatják. A menetközbeni császár, hogy ilyen csúnyán fogalmazzam, megint más kérdés - nyilván vannak olyan esetek, amikor nincs más megoldás, ill. ez a biztosabb, jobb megoldás.
Én már nem problémázom ezen, lélekben normál, ternészetes szülésre készülök, de nem fogok kétségbeesni, ha csaszi lesz belőle akármiért.
Az egyik legjobb barátnőm májusban szült a Délpestiben, ő is császáros lett végül. Ez így lehet, hogy soknak tűnik, de szerintem inkább csak véletlen.
Van egy könyvem, a "Hol jó szülni?", ott a legtöbb kórház szülészetéről statisztikai adatok is olvashatóak (pl. arról is, hogy a szülések hány %-a csaszi) és nem magasabb ez a szám a délpesti esetében, mint bárhol máshol.