Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szaboka!

36.hét 5. napján született meg a lányom 2730 g és 51 cm-rel. Vizsgálták mindennel nem találtak semmit. Egy hét után hazajöhettünk.
Azóta 6420 g és 66 cm.

Üdv, Judit

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

Sziasztok Lányok!

Kirus tegnap megkapta a 3. havi oltását. Sajnos most sem úsztuk meg a belázasodást.

Elfelejtettem megkérdezni a doktornőt, hogy a popsis lázmérésnél 0,5 fokot tényleg el kell venni? És bedugás előtt a lázmérőt valamibe (alkoholba) fertőtleníteni kell? Légyszi, ha valaki tudja, írja meg.

Előre is köszi.

Sziasztok
Lilla
Vendég

Sziasztok!

Lilla, igen, noszogatom is az uramat rendesen, meg beizzítottam az aput is, hogy hétvégén mindennel végezzünk és a következő hetekben már csak a babaholmik mosásával töltsem az időt.
Dóra lesz a kislány neve. Köszönöm, nekem is nagyon tetszik. :)

Szerintetek a kórházból hazahozáshoz melyik a jobb:
kocsiba köthető babahordozó vagy a mózes? (ahh, micsoda problémáim vannak, mi? :D)

Kép
anhel

Lilla!
Jól tudod, a végbélben mért hőmérséklet mindíg 0,5 c fokkal több.
Ergo, ha a végbélben mért 38,5 akkor a normál hőmérséklet 38.

Én szappanos vízzel lemosom a hőmérő végét, majd jól megtörlöm.
Ennyi. De a picurnak külön hőmérőt vettem. Az csak az övé, mi másikat használunk.

Judit

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

Judit!

Köszi a választ, akkor jól emlékeztem.

Anhel!
Én és a szobatársaim is babahordozóba hoztuk haza, szerintem ezért felesleges mózeskosarat venni, utána úgysem használod.

Szia
Lilla
Vendég

Sziasztok! Szabóka: igen, természetesen a gátmetszés előtt is adunk érzéstelenítőt (lidocaint, mint a fogászaton) és a varrás előtt is. Tulképpen a varrás nem fáj. Amit nem tudunk érzésteleníteni az a méhszáj. Mindenképpen meg kell nézni szülés után, nincs-e rajta sérülés, ez bizony fáj, de ha nem emelgeted a fenekedet, 30-40 másodperc és kész. Egyébként van, akinek ez sem okoz gondot.
Amúgy ajánlom, hogy a hőmérőt vékonyan krémezzétek be, mielőtt bedugjátok a popsiba, vagyis pl. dugd bele a popsikrémes dobozba. És tényleg le kell vonni 0,5 fokot.
bábaildi

Köszönöm a választ Ildi!
Olyan jó, hogy a segítségetekkel előre fel tudok készülni, hogy mik fognak történni!

Kép
szaboka76

Lilla, a mózest kaptam ajándékba - egyébként eszembe sem volt venni külön.

Ha már hőmérő, Ti melyiket ajánljátok? Csak abból indulok ki, hogy amikor abbahagytam a gyógyszert, de még a 3 hónapot ki akartuk várni, akkor próbáltam reggelente hőmérőzni, de a vadiúj digitális hőmérő össze-vissza mért, általában elég alacsony értékeket... így nem igazán tartottam megbízhatónak.
Most azért már tényleg fontos lenne egy jó hőmérőt beszerezni, van olyan márka/típus, amit bátran ajánlotok kisbabának?

Kép
anhel

sziasztok!látom a hőmérő a téma!nekünk digitális van..én mindíg szájba mértem neki mikor lázas volt..szerintetek baj volt? :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!
Ismét a tanácsaitokra volnék kiváncsi. Tegnap volt 8 hetes a Manóm, és picit megfázott. Illetve szerintem inkább a fűtés miatt kiszáradt a torka és reggel ezért köhögött picit. A nagyobb gond az volt, hogy szörcsögve veszi a levegőt. Láz nincs szerencsére és már a párologtatás miatt a köhögés is eltűnt. Doktor bácsi javaslatára Marimer tengeri sós vízzel kezelgetem, szivatom az orrát és egész szépen javul. Viszont - ami a gond - hogy kizárólag a karomban hajlandó elaludni, ha leteszem, egyből felébred és sír, akkor meg visszajön a kaja... most már az esti lefekvés is tortúra, az altatás a fürdetés és kaja után 3 órán (!!!) keresztül tart! Fejlődési ugráson túl vagyunk, már nem is beteg, de még vécére is úgy tudok csak menni, hogy sír. Ahogy a karomba veszem, vigyorog rám és elalszik. Én már kezdek kilenni, de nincs szívem sírni hagyni. Tegnap este végül úgy altattam el, hogy bebugyoláltam a kezét, hogy ne csapkodjon vele - ezt a Suttogóban olvastam - végül ez vált be. Így aludt este 11-től reggel 7-ig. De nappal semmit nem hajlandó aludni. Csak ha felveszem. Tudtok valamit tanácsolni? Mit rontok el? Egyébként egy tündérmanó, az oroszlán kisfiam...
törpicsek

lehet azért nem tud elaludni mert bedugul az orra?!.probáld meg ne vízszintesen fektetni... :roll:
de azt semmiképpen ne csináld hogy folyamatosan a kezedbe van mert a fejedre fog nőni... :roll:
nekem is Máté kicsinek sokat sírt..de mikor tudtam hogy tiszta a pelus meg pocak nem üres..szóval minden megvolt és sírt kicsit hagytam sírni kib..2-3 percig...aztán abbahagyta..de volt mikor fél órát sírt..ott voltam vele figyeltem de nem vettem fel..hanem a kiságyba vagy az ágyon..de nem a kezembe volt! :wink:
remélem érted amit leírtam?!... :roll:
probáld meg babakocsiba elaltatni napközbe.. :roll: :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy van-e a délpesti korházban szülésfelkészitő "tanfolyam". Azaz olyan előadások amikor elmondják mire számithat az ember, milyen lehetőségei vannak, milyen menetrendje van a dolognak, amikor meg lehetne ismerkedni a szülőszöbákkal, a szülésznőket esetleg lehet látni... Ha igen akkor az mikor és hol? Honnan lehet tudni rőla?
Köszönöm a segitségeteket.

Légyszi a választ priviben is küldjétek el, mert nagyon ritkán jutok géphez. Köszönöm.

Zamat
zamat

Törpicsek
az én kislányom már majdnem két éves, és szintén sirós volt (ő hasfájás miatt). Hagytam sirni, hiszen lehetetlenség mindig ölbe venni (és nem is jó, mert nehezebben tud úgy mozogni) általában 10-15 perc múlva legkésőbb abbahagyta.
Bevált nálunk az is hogy a hordozókendőben felkötöttem, és amig ő aludt addig én tudtam egyebet csinálni (csak lehajolni nem lehet abban), illetve nálunk az is szerencse volt, hogy a lányt a bébihordozóban fel tudtuk ruhaszáritó kötéllel kötni a konyhaajtóba és ha az lengett, meg látott engem az már elég volt neki...
zamat

Sziasztok!

Törpicsek: Ha a megfázás óta van az elalvási gondotok, akkor valóban lehetséges, hogy az eldugult nózija zavarja. Abban az esetben jó megoldás lehet, ha nem vízszintesen altatod. Ha pedig a kezdetektől csak a kezedben hajlandó elaludni, akkor egyszerűen ezt igényli. Ha sír a baba, akkor azért teszi, mert szól, hogy szüksége van rád. Ha azt igényli, hogy ölben legyen, ne félj felvenni, nem fogod "elrontani". Szó sincs még ilyenkor hisztiről. (majd egy-két év múlva) Egyszerűen arról van szó, hogy igényli a szoros testkontaktust, ami egy teljesen természetes igénye. Ugyan olyan természetes, mint az evés- ivás. Ahogy nő, fejlődik, egyre kevesebbet akar majd kézben lenni, mert a sok felfedezni való elcsábítja őt. A kendő vagy a kenguru valóban jó megoldás, amíg a házimunkát elvégzed, a fennmaradó időben pedig nyugodtan bújjatok össze, legalább te is pihensz egy kicsit. (hamar elszalad ám az összebújós időszak, használd ki minden pillanatát) A nagy fiam is sírós volt, volt olyan napunk, hogy gyakorlatilag le sem tudtam tenni, ja és az esti altatás is kész tortúra volt (min. 3 óra, kb. 4 hós koráig, de sosem hagytam sírni) Egyébként ő is oroszlán. Most két éves és nem nőtt a fejemre, sőt annyira önállósodik, hogy kiváltságos, aki együtt játszhat vele. (na én most sírom vissza az összebújós korszakunkat) A kisebbik fiam most múlt nyolc hetes, ő teljesen más. Ha nem fáj a hasa, (márpedig már alig fáj) akkor csak vigyorog bele a világba, de amikor csak igényli, mindig felveszem.

Üdv:

Móni

Kép

Kép
morca

Sziasztok Lányok!
Köszi a válaszokat, már látom, hogy nem vagyok egyedül ezzel a kérdéssel... Kismanóm eleinte nagyon "jó" baba volt, szinte soha nem sírt, evett-aludt. Egy-két hete kezdte csak ezt, hogy állandóan ölben szeretne lenni. És csak anyája tudja megnyugtatni, ha bánata van.
Délelőtt betettem babakocsiba, kitoltam a teraszra és ott szundibundizott kicsit. Aztán ebéd után bebugyoláltam, 20 percig ölben tartottam, míg mély álomba merült, és letettem. Pechemre 50 perc múlva fent volt, mert tele lett a pelus (nálunk ez is csak két naponta történik). Most pedig itt a következő etetés ideje.
Úgyhogy köszönöm nektek mégegyszer, próbálom megtalálni az arany középutat!!!
törpicsek

Bábaildi!
Egy szakközépiskolába jártunk :D . Nem is gondoltam rólad, hogy először ilyen pályát választottál, és utána váltottál mint szülésznő. De szerintem jól tetted. Már én is néha azt gondolom, hogy jó volna valami mást csinálni, mert egyre nehezebb ez a munka.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

lányok nálatok se süt már a nap?itt ugy beborult megint... :?
törpicsek kívánom hogy mihamarabb megtaláld az aranyközéputadat... :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Törpicsek!

A cumit próbáltad már? Tudom, mindenki azt mondja, hogy nem kell a cumi, de Kirus is úgy tud elaludni, hogy lefektetem és odaadom neki a cumikáját. Mikor már mélyen alszik, kiesik a szájából.

Nekünk síráskor is bevált, gyorsan cumi és abbahagyja. De ha nem kell neki, akkor hiába is akarnám odaadni. Állítólag a foga se fog tőle csúnyán kijönni, mert direkt fogszabályzós cumit vettem.

Szia
Lilla
Vendég

Sziasztok! Zsuzsi: nem én választottam a közgázt, a szülésznőképzőhöz kellett az érettségi, nem vettek fel az eü. szakközépbe, mert elrontottam a matek felvételit. A sors fintora, hogy csak a közgázban volt szabad hely. Háááát, nem az én világom volt, de leérettségiztem. aztán irány a szülésznőképző.
Azt pedig, hogy ki mint neveli a gyerekét helyesen, nem lehet megmondani. Az orvostudomány mai állása szerint kb. 3 hónapos korig nem lehet elrontani egy gyereket. A belső fülben lévő egyensúly-szabályozó rendszer még fejletlen, ezért igényli sokszor a pici a függőleges helyzetet, vagy a ringatást. Akinek a pszichológusok magyarázata tetszik jobban, azok azt mondják, ilyenkor még visszavágynak az anyaölbe. Ki tudja? Ők nem tudják megmondani. Legyetek bölcsek! Csináljátok a saját ösztönötök, egyéniségetek szerint. Van aki szereti, ha a kicsi egész nap vele-rajta van, van aki nem. Magánvéleményem az, hogy ha nem akar mások elvárásainak, a könyvek tanácsainak megfelelni, mindenki rátalál a helyes útra. Legyen az hordozó, járóka, cumi-vagy nem cumi. Lényeg, ne csináld azt, ami Neked magadnak nem tetszik. Mert azt a gyerek megérzi. Egyik csimota sem marad örökre az anyaölben, meglátjátok. Ildi
bábaildi

SZIASZTOK!!!

NA TÚLVAGYUNK A KERESZTELŐN!!!NEM VOLT MEGINT ZÖKKENŐMENTES AZ ÉTTEREM DE A TEMPLOM MEG MINDEN MÁS GYÖNYÖRŰ ÉS MEGHATÓ VOLT NAGYON!!!NORINÁNAK EGY MUKKJA NEM IS VOLT!!!EGY CSOMÓ KAJÁT HOZTUNK HAZA!!!1 HÉTIG NEM IS FOGOK FŐZNI AHOGY LÁTOM!!!

LILLA!!!
SZERINTEM HOLNAP MEGY NEKTEK AZ ESŐVÉDŐTÖK MERT PÉNTEKEN MONDTA A SZOMSZÉDOM HOGY A TE NEVEDRE NEM ÉRKEZETT CSOMAG SAJNOS!!!NEKEM MEGHOZTA!!!A FELESÉGE VETTE ÁT A CSOMAGOM MERT OLYAN MIGRÉNEM VOLT HOGY ÖRÜLTEM HOGY SZOPTATNI TUDTAM!!!NORINÁNAK EGY MUKKJA NEM VOLT MEGINT TERMÉSZETESEN!!!ODAGURULT MINDIG AMIKOR FELKELT ÉS SIMOGATOTT MEG MOSOLYGOTT MINT A VADALMA!!!AMIKOR JOBBAN LETTEM MÁR 14:30 VOLT /JÓ NAGYON RÓKÁZTAM/ AKKOR BŐGVE MEGKÖSZÖNTEM NEKI HOGY ILYEN JÓ FEJ VOLT ÉS LEMENTÜNK SÉTIZNI!!!

NA MEGYEK MERT A LAKÁS UGY NÉZ KI MINTHA BOMBA ROBBANT VOLNA!!!
SZIASZTOK MAJD DOBOK KÉPEKET A CSAJOMRÓL!!!
ÁGI ÉS NORINA

Kép
Kép
snápi

ildi remélem megkaptad az sms-t amit küldtem..de ha nm azt írtam,hogy tegnap megjött,igaz iszonyat fáj a hasam meg minden bajom van...

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nitácska! Nem kaptam meg az sms-t, de örülök, hogy végre elkezdődhet a kezelés. Megvan a kiinduópont. Sajnéóálom, hogy fájt, de ilyenkor több hónapi késés után ez van. Ha még mindíg rossz, guríts le egy felest. Az segít! :wink: :wink:
bábaildi

ildi én is örülök,hogy végre nekiindulhatunk a dolognak...mostmár nem kell védekezni majd ugye?????
a felessel nem lesz gond... :oops: :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nitácska!

Ez azt jelenti, hogy újra indulhat a babaproject nálatok? Drukkolok nagyon, hogy sikerüljön!!!

Szia
Lilla
Vendég

lilla igen azt jelenti!!!!!!!!!remélem minél hamarabb sikerűl.. :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Zsuzsa és Ildi!
Akkor sorstársak vagyunk, én is a közgázon végeztem. Félig meddig maradtam a szakmánál, azaz irodában. De a könyvelést elég messzire elkerülöm.
Max a család adóbevallását szoktam elvállalni.

Nitácska!
Nagyon drukkolok nektek, hogy ezúttal sikerüljön! Mindent bele!

Nálunk most elég rossz a helyzet, mivel nincs fűtés. Sajnos benne vagyunk abban a kevés panelcsoportban, ahol nem jött össze az 51 %-os aláírás.
Mindhárom gyerekem beteg, Melinda lányom lázas, Gina tiszta takony, félóránként porszívózzuk a nóziábol a trutyit.
A fiamnak is alig hallani a hangját úgy be van rekedve, de ő megy suliba, mivel elsős a középiskolában, még durva lenne hiányozni.

Sajnos az éjszakáim is olyanok, hogy Ginus 20 percenként felsír, cumit kell adni neki, majd minden második sírásnál jön a porszívó...
Szegénykém amint meghallja a hangját már dörgöli az orrát.

Nekem is kezd fájni a torkom, bedugult a fülem és az éjszakázás miatt kezdek kicsit kísértetiesen kinézni. :cry:
Kíváncsi leszek, meddig bírom...

Remélem nálatok semmi baj, azaz mindenki egészséges!
Szép napot, sziasztok
Judit

Azért dobok pár képet, ez még futja az erőmből.
Kép Gina a járókában
Kép A keresztelői ruhájában

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

Sziasztok!

Ildi, ma megyek a dokihoz a 36. betöltött hét utáni vizsgálatra, gondolom, ma megmondja, hogyan tovább (ctg. időpont, stb.)
Mivel azt beszéltük, hogy kb. 2 hét múlva hívlak - ez hétvégén telt le - gondoltam, megvárom a mai napot és akkor a doki után jelentkezem.
A lábvizesedésem egyébként teljesen rapszódikusan alakul, egyik nap semmi, másnap reggelre már buci a lábfejem. A grapilé jó szokott rá lenni meg hát érzem is a pisilésjáraton, hogy sokat javít a helyzeten. Már csak a fülzúgásomon kéne túlesni, mert az piszkosul bosszant és alig tudok tőle aludni.

Nitácskának megy a drukk! :)

Judit, ez nagyon durva, nincs Nálatok fűtés?? :O Hősugárzó vagy olajradiátor, azért van, ugye? Elképesztő egy helyzet lehet...kitartás!

Kép
anhel

anhel köszi a drukkot... :wink:
sok sikert neked is... :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Ezt nem értem. Írtam és utána csatoltam a képet és erre az írás elmaradt. Szóval csak azt írtam,hogy én is itt vagyok csak nem bírok visszaolvasni. Elkezdtük a babaúszást nagyon tetszik a Milánnak csak nagyon hamar elfárad.
Mi ebédre már csak főzeléket eszünk délután kap gyülölcsöt a többi anyatej. Azért kezdtem el a főzeléket,mert sok anyatejcsi.
NA szóval a keresztelőn is túl vagyunk és akkor ha nem baj pakolok fel pár képet!

Kép

Kép
mannogab

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1222088151.5128.jpg[/img] Kép Kép Nagyszülőkkel és az uncsimmal[/img]

Kép

Kép
mannogab

mannogab nagyon szép és csinos a Milán... :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

A másik Jahn-os topikban szoktam írni, de kis ideig még itt is jelen voltam hónapokkal ezelőtt.

Igazán BábaIldihez lenne kérdésem, hátha találkozott már ilyen vagy hasonló esettel ami a hajhullással kapcsolatos.
Ha valaki éppen várandós és hullik a haja, akkor lehet-e használni rá valamit? Mit enged meg az állapota? Milyen szerek használatát ha egyáltalán van ilyen.. A kozmetikai készítmények teljesen ki vannak zárva? A fejbőrön át (pl. egy hajpakolás) bekerül a vérkeringésbe? Arról ugyanis már láttam egy riportot még régebben, hogy hajat "lehet" festeni várandósan mert az károsabb ha végig megy a kismama a körúton és beszívja a kipufogógázt.
Hogy ez mennyire igaz az más kérdés, de végül is az a kérdésem hogy mit lehet tenni, ha egy várandós kismamának hullik a haja. (Elég nagy mennyiségben...)

Előre is köszönöm a hozzászólást.

Kerekes Zsuzsi! Nagyon szépek a lányaid! Azt hiszem még az előző oldalon láttam a fotókat.

Yusz! Ginus is mindjárt fél éves! Nagyon tündéri a keresztelőruhájában.

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Még annyival szeretném kiegészíteni az előbbieket, hogy nem hormonális eredetű a hajhullás így a várandósság alatt megemelkedett ösztrogénszint valószínűleg nincs hatással a problémára.

m

Kép
mazsuzs

jóreggelt mindenkinek... :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni...Most fogunk próbálkozni a második babóval ,és látom Ti a Délpestibe voltatok-Tudtok jó nögyogyászt aki levezeti a szülést is ajánlani ?
Az első gyermekemet az Istvánba szültem de a dokimhoz (Mészáros) sem mennék vissza se a kórházba elég rossz emlékek miatt :(

köszi:Csilla

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

bim-bamm az én orvosom nagyon jó és aranyos és vezet szülést is..
Szinte András a neve...ha gondolod megadom a számát.. :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Szia!
Tudsz valamit mondani róla?(Szinte András)Van magánrendelője vagy a kórházba kell bejárni?Simán szültél nálla vagy császárral?Mert hallottam,hogy (de lehet,hogy nem igy van)sok a császi a Délpestibe.
Köszi:Csilla

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

szia.a szinte doki nagyon rendes és foglalkozik veled..biztat is ha kell..sajna a Mátét még nem nála szültem de a kistesót tuti nála fogom mert nagyon jó doki...
van 2 magánrendelője is..egy erzsébeten a másik szigetszentmiklóson..de én eddig csak a korházba voltam bent nála..
szerintem a császár ugyanannyi van mint más korházakba... :roll:
egyépként én simán szűltem..pedig csaszival akartam de nm engedték..inkább a sima szülés hívei ők is..akkor csinálnak csaszit ha indokolt.. :roll: :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Szia bim-bam!
Üdv. a topikban :D A Jahn Ferencben orvos nélkül, csak szülésznővel is lehet szülni! Ezt én sem tudtam. Egyébként egyet értek Nitácskával, a császármetszést nem lehet megrendelni, legalább is az én orvosomnál sem.

Anhel: nagyon eltűntél! Hogy vagytok? Írj!
kisvitéz

Sziasztok!
Csak azért kérdeztem a császival kapcsolatos kérdést mert 3 ismim is a Délpestibe szült és az lett a vége :(
Én az Istvánba szültem simán gátmetszés nélkül amit NEM az orvosnak köszönhettem(magán doki első perctől) mert csak akkor volt hajlandó rámnézni amikor már torkom szakadtábból ordítottam,hogy jöjjön be mert ez a fájás nem olyan mint a többi(8 órán át vajudtam).Ekkor bejött és megnézett mondta,hogy ne hisztízzek mert itt hagy, mert ez még nem a szülés ideje de megnézett.És akkorközölte,hogy kinnt van a baba feje akkor gyors kapkpdás szülésnő meg ilyenek és max.3 perc múlva kinnt volt a kisfiam.Ennek most volt aug.2 éve.
Utána volt még vele próblémám de nem akkarok untatni senkit meg elriasztani sem.
Most "készülünk" a tesóra ezért kérdeztem :P
Szóval egy jó dokit keresek aki figyel rám és csak ha nagyon muszáj akkor van császi.
Farkasinszkyt ajánlották még .Hallottatok róla valamit?
Köszi:Csilla

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Szia Bim-bam!

Én az első két gyerekemet választott orvosnál szültem, a volt BM kórházban. Szinte ugyanúgy történt mint nálad, a végén jött oda a doki hozzám, hogy levezesse a szülést.
A fiamat 15 órai vajúdás után szültem, a lányom 2 óra alatt megvolt.
A harmadik babát már a délpestiben szültem és csak szülésznőm volt. Nagyon örülök, hogy szülésznőt és nem orvost választottam, mert ő végig velem volt. Sőt szülés előtt és után is tartottuk a kapcsolatot, mondhatom, hogy a mai napig.
Persze azért volt orvosom (csepeli rendelő), és az ügyeletes orvos is gyakran rámnézett szülés közben, de aki végig velem volt az a szülésznőm és a férjem volt.
Egyébként a császározás manapság divat (nem tudom miért), a nők és az orvosok többsége is a könnyebb utat választja. De ez nem kórházfüggő.
Aznap 5-en vajudtunk és mindenki simán szült a végén. Sőt, azalatt az egy hét alatt amíg bent voltam a kórházban talán ha 2-3 császár volt összesen.

Sziasztok, Judit

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

Sziasztok!

Kisvitéz, vagyok, csak hébe-hóba, ha éppen itt nem pörög a topik, akkor az októberiben fordulok még elő. Képzeljétek, két lánynak is - akik bőven egy héttel utánam jöttek volna a sorban - a héten, ill. a múlt héten megszületett a babája! :) Hát mit mondjak, rendesen betojtam és összepakoltam a kórházi csomagot.
Kedden megyek Ildihez ctg-re, izgulok is kicsit. :)

Egyébként van olyan, hogy valaki császárt kér és a kedvére tesznek, úgy szülhet? :o Én ilyenről még nem is hallottam. Azért is érdekel a téma, jobban szólva, inkább csak érdekelt, mert elég rossz a szemem és évekig azt hittem (a régi dokim mondta is), hogy csak császárral szülhetek. Ebbe bele is törődtem.
Aztán most, mire terhes lettem, kiderült, hogy nem így van, mert az is számít, hogy pluszos vagy minuszos a szemüveg, ill. leginkább, hogy milyen a szemfenék állapota. 3 szemorvosnál is jártam a terhességem elején, biztos, ami biztos, hozzátéve mindegyiküknek, hogy egyátalán nem probléma, ha nem szülhetek természetes úton, de mind azt mondta, hogy úgy szüljek, nem kell a császár, nem indokolt.
Egyébként azt hallottam (a szemészek is mondták), hogy szigorúan veszik a szülészeten a császáros papírt, komoly szakmai indok kell hozzá és ezeket is felülvizsgálhatják. A menetközbeni császár, hogy ilyen csúnyán fogalmazzam, megint más kérdés - nyilván vannak olyan esetek, amikor nincs más megoldás, ill. ez a biztosabb, jobb megoldás.
Én már nem problémázom ezen, lélekben normál, ternészetes szülésre készülök, de nem fogok kétségbeesni, ha csaszi lesz belőle akármiért.

Az egyik legjobb barátnőm májusban szült a Délpestiben, ő is császáros lett végül. Ez így lehet, hogy soknak tűnik, de szerintem inkább csak véletlen. :)
Van egy könyvem, a "Hol jó szülni?", ott a legtöbb kórház szülészetéről statisztikai adatok is olvashatóak (pl. arról is, hogy a szülések hány %-a csaszi) és nem magasabb ez a szám a délpesti esetében, mint bárhol máshol. :)

Kép
anhel

Ja, mi amúgy jól vagyunk - félelmetes látni a vonalzómat...nem elég, hogy kétjegyű a szám, de 2-vel kezdődik!!! - úgyhogy mosogatom, vasalgatom a babacuccokat, 7végén remélem, elhozzák az ágyat is, a szoba már készen van.
Lábfejem néha úgy dönt, hogy megint puffad egy kicsit, olyankor kímélő üzemmód és kis mozgatás, na meg a férjem csodamasszázsa, amit akár egész nap el tudnék viselni - de hát valakinek dolgoznia is kell. :)

Kép
anhel

Sziasztok!
Yusz!Ez a szülésnős dolog felkeltette az érdeklődésemet!
Megkérdezhettem,hogy mennyit kért?És,hogy hívják?A kórházban kerested meg vagy ajánlották?
Köszi

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok!
Rég jártam erre, nemtom emlékeztek e még rám. Lassan én is a végéhez közeledek, kezd izgalmassá válni a dolog.... :lol: Vannak már jó kis fájásaim, de még nem rendszeresek, ha lehet, akkor még várnék is velük egy kicsit, mert a szülésznőm épp szabadságon van, azt mondta péntek éjszaka már szülhetek, akkor már ráér... :lol: Szóval most összeszorítom a lábam és remélem, hogy Bori nem akar még kibújni, viszont örülnék, ha heteket már nem kellene várnom, mert eléggé nehezen viselem már a dogokat... :roll:

Bim-bam
Az előző szülésemnél nekem is csak szülésznőm volt, orvost nem választottam. Eléggé hosszúra sikeredett a szülés, úgyhogy találkoztam három ügyeletes orvossal is, és mindegyik nagyon rendes volt velem. Most van választott orvosom is, ő volt tavaly az ügyeletes, amikor igazánt beindultak az események.
Szerintem nem lehet semmi gond, ha csak szülésznőt választasz. Én most azért választottam orvost is, mert eléggé problémás eset vagyok, szerettem volna, ha valaki felügyeli a terhességem....

marek

Bim-bam!

A szülésznőm neve Czövek Ági és priviben ha érdekel leírom a számát és hogy én mennyit adtam neki!
Ő konkrétan nem kért pénzt, én gondoltam arra az összegre amit végül adtunk. De tény, hogy mindent megtett értem és hogy a helyzethez képest jól érezzem magam.
Na, meg a férjemet is istápolta, tartotta benne a lelket.

Szia

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

ildi is nagyon jó szülésznő...én örülök hogy rátaláltam!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok! Tegnap olyan szép hosszú levelet írtam, és most nem látom sehol! :cry: :cry: Nem nyomtam volna meg az elküld gombot? Fura! Na mindegy! bim-bam! gyere el hozzánk szülőszoba látogatásra, nézz körül, azután szívesen segítek Neked szülésznőt vagy orvost, vagy mindkettőt választani. Nem mindegy, hogy NEKED milyen elvárásaid vannak, alternatív v. hagyományos szülést szeretnél-e, megengeded-e az orvosi beavatkozásokat, vagy sem, meg még rengeteg ilyen kérdés felmerül. Ne hamarkodd el a döntést. Ha nőgyógyászati felügyeletre van szükséged amíg teherbe nem esel, írj privit és segítek abban is. Egyébként körzetileg hova tartozol?
mazsusz: nyugodtan próbálkozz pakolásokkal, kozmetikai szerekkel, és minél többször masszírozd a fejbőröd, hogy javuljon a vérkeringésed. Egyébként miből gondolod, hogy nem hormonális a hajhullásod? A terhesség maga egy hatalmas hormon tobzódás, ritkán kap emberi szervezet ilyen lökést! Ebből kifolyólag a terhesek többségének van hajproblémája. Mindenkinek romlik egy kicsit a minősége, vékonyodik, nyúlik (kisimul a göndör), törik stb. Pontosan azért, mert ezek hormonfüggő dolgok, a terhesség után rendeződnek is. Általában a szoptatás abbahagyása után 2-3 hónap alatt regenerálódik a haj. De találsz gyógynövényes, vagy homeopátiás szereket is. Próbálkozz nyugodtan, nem ártasz a bébicseknek.
Lányok! Tud valaki segíteni nekem vércukormérőt szerezni? Ha van vkinek eladó, szívesen megveszem! Esetleg néhány hónapra tud valaki kölcsön adni?
Marek: hiányoztál, légy szíves ne tünj el!
bábaildi

ildi azért most is szép hosszu levelet írtál..aminek mindíg tudunk örülni... :lol:
sajna nem tudok vércukormérőt szerezni de kérdezősködök hátha van valakinek... :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!
Kerületileg a XVIII kerbe lakom szóval a Délpestihez tartozok.SZ.T.K-ba meg a Tököli utra azt hiszem ez a neve az utcának :P .
Bábaildi:privim:macsicsi@citromail.hu
Farkasinszkyt ajánlották még ,tudsz rólla valamit?
Az első babám egyből sikerült :P első próbálkozásra.Remélem (kopp-kopp)ez is össze jön hamar.
Nem is tudtam,hogy a Délpestiben ilyen sok a lehetőség :P .
Az István az nekem nem jött be :( De lehet,hogy csak én voltam a pechees.Inkább a csecsemős növérekkel voltak gondok .
Én sem tudok vércukor méröt mert még nem volt szükséünk rá.

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?