Új privát üzeneted érkezett!

Brigi :)

Azért lassan vedd rá azt a kiscsajt, hogy jöjjön már ki. Itt az ideje. De ha tudat alatt mégis a csaszi mellett vagy, akkor úgyis kivárja a terminust. :D

Lilla :)
Egyáltalán nem vettem magamra ezt a levállást, és semmi sértő nem is volt benne. :P A bölcsiben is mindennapos volt ez a tiltakozás, pedig szerettek oda járni. Mondjuk Olinál ez nem az ovi és bölcsi elleni tiltakozás, hanem a dackorszak része, erre már rájöttem. Ugyanis ilyenkor bármit mondok neki arra az a válasz, hogy NEM AKAROM! Akárhová vinném az nem lenne jó. Samunál meg a túlzott ragaszkodás sajnos felénk. :roll:

Egyébként tök mindegy ők mit akarnak, mert úgyis az lesz amit mi a szüleik akarunk. Ugyanis én már bediliztem volna itthon velük, az meg nem hiszem hogy jó lenne a gyerekeknek, ha idegbeteg az anyjuk. Na meg már kevés is lennék nekik, szükség van a gyerektársaságra, foglalkozásra ebben a korban.

Na amit leírok az Dettinek tuti ismerős lesz, baromi szarul érint. Azzal fogadott a bébiszitter, hogy az ovónő szólt neki, hogy Oli nagyon rossz az oviban, szófogadatlan, csúnyán beszél, vissza felesel stb. Egy Apuka is megállította az Ibolyát, Olira mutatva, hogy az ő fia Olitól veszi át a csúnya beszédet. Azzal fogadta a fia, hogy "Szia buzi Apa" Ibolya mondta neki, hogy itthon sosem beszélnek csúnyán, a hülye a legcsúnyább náluk, mert csírájában elfojtjuk a csúnya beszédet. Oli viselkedését sem értjük, mert itthon tényleg jól viselkedik, Samuval több gond van. A legnagyobb baj az, hogy Olinak kell az irányítás. Mivel Samu az oviban elengedi Oli kezét képletesen, mert másokkal játszik, Oli Laurával bandázik, akivel a bölcsiben is már sokat rosszalkodott. :roll: Amikor nincs Laura semmi gond nincs Olival. Ő nehezebben nyit az idegen gyerekek felé, azért húz Laurához, aki a biztos pont a bölcsis életéből.

Az a gond, hogy én ezt nem tudom a munkahelyemről megoldani, ez az ovónőkre vár. Beszélgetek Olival erről, itthon megígéri, hogy nem játszik Laurával, este mindig elmondja, hogy Laura miket rosszalkodott, de szerintem OLi is benne van a buliban. :roll:

Ja a másik érdekesség,hogy a másik ovónéni aki reggel van azt mondta, hogy semmi gond a fiúkkal, mindig csak az egyik panaszkodik rá. :?:

Cat
Kép
cateye

Cat,

Mit az hogy rossz? Nálunk nem a csúnya beszéd meg a visszafeleselés volt gond, hanem a harapás. Szerencsére azt már nem csinálja, helyette inkább a dacosság van, a "nem akarom" meg a hiszti. Nyilván ez egy másik fajta megnyilvánulása a rosszalkodásnak. Sőt, most ezt a bepisilést is egyfajta dacnak gondolom. Ezt mindenképpen az ovónőnek kell megoldani, és fel is kell ismernie a pedagógusnak, hogy az oviban ez az ő feladata. Nálunk az is gond volt, hogy a régi gnők szerint ezt nekünk, szülőknek kell megoldani a munkahelyünkről :shock: Engem is baromira idegesített ez a dolog, meg tök szarul éreztem magam, hogy minden nap azzal fogadnak, hogy Bernát miket csinált, az Árpira rátámadó apukáról meg nem is beszélve...
Én már beletörődtem ebbe, Bernát egy kicsit problémásabb, többet kell foglalkozni vele, a mostani gnők nem is panaszkodnak fele annyit sem.

Nem hinném, hogy Olival meg tudnád értetni, hogy ne játszon egy olyan gyerekkel, akivel jól érzi magát. 16 éves korában talán felfogja ezt, de most... Egy-egy visszafeleselés meg nem lehet akkora probléma, hogy ne tudná egy óvónő megoldani, ha meg nem tud kezelni egy 4 éves gyereket, akkor gondolkozzon el.

Szerintem ne idegesítsd rajta magad túlságosan, persze, szarul érint, én is majd el sűllyedtem :(

Detti

KépKép
kiliman

Cat!

Én egyenlőre semmit nem tennék a helyedben!Nem is igazán értem,miért a bébiszittyónak panaszkodik az óvonő?Mi köze hozzá? És ha a szomszédasszonyt küldöd a fiúkért?
Viszont ha legközelebb nektek is szóvá teszi,megkérdezném,hogy most mit vár el tőletek (ugye azon kívül,hogy sokat beszélgettek Olival ezekről a dolgokról).Aztán ha ezek után is újra panaszkodik,akkor közzölném vele,hogy ez óvodai probléma!!!!
Dávid nem hiszem,hogy benyalt volna valamit,mert semmi egyéb tünete nincs (kicsit köhög,de tényleg csak éppen).És mióta nem kap ezüst-kolloidot,semmi gond.Reggel még rossz volt a közérzete,de estére ez is elmúlt.Egyértelműen ehhez a szerhez köthetők a fejfájások (ráadásul tipikus migrénes tünetekkel).Szerintem a szervezet egyensúlyát felborította valamilyen módon és ezt így reagálta le a Dávid.De meg fogom erről kérdezni a hoemós dokinőt!

Detti!
Ez megint patt-heylzet!Mivel úgysem lesznek partnerek a bölcsiben ebben a dologban,én bevinném Bernátot pelusban.Aztán leveszik róla,amikor akarják.Rendszeresítenék a bölibe 2-3váltásnyi ruhát,amit nem sajnálsz,hogy tönkremegy. Aztán még hátra van,hogy megebszéld ezt Bernáttal.Mert valamit neki is mondanod kell arra,hogy ott miért nem lehet pelusban!Ez lenne a nagyobbik gond,mert olyan elfogadható indokot,ami nem ássa alá a gnő személyét,elég nehéz lesz találnod.

Brigi!
Hajrá!Most már lassan dumáld meg a kiscsajjal,hogy ideje "útnak indulni"!!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Detti :)
Én is így gondolom, ahogy te írod, hogy ez az ovónő feladata, de rosszul érint, hogy ezzel cseszeget az ovónő. :( Nem tudok mit tenni a munkahelyről. :roll:

A rossz náluk az, hogy nem fogad szót, és visszafelesel. Nem verekszik, nem erőszakos, de csúnyán beszél és dacos. Az utóbbi ismerős, mert itthon is dacos, de ez egy 4 éves gyerektől nem kirívó, hiszen a dackorszakban vannak. Ez az ovónő egyébként aki panaszkodott most jött vissza külföldről, egy pár évet nem a szakmájában dolgozott. Lehet ez a gond, elszokott tőle. :roll:

Bébiszitter: Mi havi fix díjat fizetünk. Így olcsóbb mintha órabért fizetnénk, de az Ibolya időbeosztása fix. Minden hétköznap jön, teljesen kiszámítható, nincsenek váratlan beugrások stb. Órabérben kb 1000 Ft-os órabér ami a sztenderd. Azért viszont, hogy két gyerek van én nem fizetek felárat. Lehet, hogy valaki kérne, de én azzal szóba sem álltam. Elég nagy a kínálat.

Cat
Kép
cateye

Detti!
16éves korban??? :shock: :evil: Legfeljebb annak örülhetsz,ha nem ugatja le a fejed!!!!Már 12évesen is elég rafkósnak kell lenni,hogy rávezesd a gyerekedet,hogy számára miért nem előnyös valakivel barátkozni.De 16évesen majdnem lehetetlen.A saját bőrén kell megtapasztalnia,hogy valami rossz neki!
4éves gyereknél ez lehetetlen!

Edit

Kép

Kép
edit73

Kata!
Igen,tudom,hogy vannak fejfájás ambulanciák.De 1éve pontosan a 7éves gyógyszerszedés miatt döntöttünk úgy,hogy adunk egy esélyt a homeopátiának.Fejfájás ambulancián olyan erős gyógyszereket írnának fel,amit nem szeretnék szedetni vele (vagy csak végső esetben).Így is rengeteg nem neki való gyógyszert evett már meg.Ráadásul ezek mind rombolják a vérképet,ami nála sosem volt jó!
Igen,a Dávid frontérzékeny.Április óta azonban jól kordában tudtuk tartani a migrénjét homoval.És az a furcsa,hogy amíg szedte az ezüst-kolloidot (2nap) folyamatosan fájt a feje.36óra alatt 3cataflamot nyelt le.Így én ennek tudom be a migrént.

Edit

Kép

Kép
edit73

Detti!

És ha mondod bent a bölcsiben, h B kérte vissza a pelust és nem szeretne anélkül lenni? Esetleg előrángatni a pszichológust akinél voltatok, hogy adjon erről ajánlást? Azért az mégis olyan vélemény, amire adniuk kell?!!

A mi szitterünk is 1000/ óra és még ki is takarít. :D

Cat

Akkor jó, ha nem sértettelek meg. :D Amúgy sztem Samu is bekattanna otthon, nemcsak Te. :D Azt én is érzem Dávidon, hogy szívesebben van velem, mint bárki mással és ennek mostanában eléggé hangot is ad- anyut simán elküldi, hogy menjen haza, meg ő nem az anyukája. :roll: Az ovival is vannak halvány mondatai, hogy ő annyira nem akar menni. De ott nem tiltakozik, nem csinál hál istennek nagyjelenetet. De én is nagyon igyekszem hangsúlyozottan vidám lenni, éreztetni, h milyen jó neki ott. Eddig még elhitte. :lol:
Én az oviban azt látom, h van 2-3 anyuka, akik iszonyúan sajnálják a porontyot amiért oviba kell járniuk: jaj, kicsikém, ne izgulj, nem hagylak itt, délben itt vagyok érted..... És a szülőtársaknak meg bizonygatják, h ők legszívesebben otthon tartanák a gyereket, de hát muszáj megszoknia a társaságot, blablabla.... És még le is cseszik a gyereket, ha sír- mert hát hogy gondolja, hogy nem jönnek érte.... Komolyan mondom, a bicska kinyílik a zsebemben. :roll: És amúgy a leginkább ilyen az, aki hülyének nézett, mert mondtam, h nem olyan jó, ha a gyerek nem mászott... Úh ezért már nem is mondok semmit, bár alig tudom megállni.

Jó nehéz lehet neked minden nap otthagyni őket úgy, h balhéznak. Nem is gondoltam volna... a bölcsiről sose panaszkodtál- pedig ez pont elég ahhoz, h szarul induljon az ember napja. :(

A rosszalkodást tényleg bent kell megoldani. Javasold esetleg, h próbálják Laurától külön tartani, hátha kis rásegítéssel talál magának jobb barátot. Sztem lehet, hogy el se hiszi, hogy otthon nem beszél csúnyán. :twisted: A T Szülőtárs meg vajon azt gondolja, h tőletek tanulja ezt a beszédet? Az ő gyereke lehet, h Olitól tanulta, de akkor miért nem gondolja, h Oli is más gyerektől szedte?!!! És ha ő nektek panaszkodik, akkor nyilvánvalóan ő se tudja kicsi fiát lebeszélni egyes kifejezések használatáról?!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Edit,

Igen pszichológust meg lehetne kérdezni, meg az anyósomat, aki gyerek pszichiáter, de ő most nyaral éppen :roll:
Egyet nem szeretnék: ha fél év múlva is még ilyen problémáink lennének.

Cat,

Mi az, hogy "rossz" a gyerek? A dac meg a hiszti a gyerekekkor velejárója. Nem rosszaság. Ha csúnyán beszél, szerintem az sem. Annyi mindent összeszednek jobbról, balról, hogy azt nem lehet kivédeni. pl. Bernát a múltkor egy üzletben meglátott egy sapkát, és közölte, hogy neki pókemberes sapi kell. Hát köpni-nyelni nem tudtam, mert én keverem ezeket a pókember-batman-szupermen figurákat, itthon tuti, hogy nem hallhatott erről. A másik legújabb Amburs beszólása: karddal levágja xy fejét :roll: Ez is érthetetlen, mert semmi olyan mesefilmet nem láthattak, ahol ilyen volt. Mégis most ezt hangoztatják állandóan. A gnő meg néz rám, hogy milyen horror filmeket mutogatok a fiúknak :roll:

Lilla,

Mondtam, hogy Bernát kérte a pelust, megbeszéltem vele. A gnő válasza: nem számít, mert ha 5 éves korába kéri a pelust, akkor is odaadom??? Végülis akár még igaza is lehet :roll:

Edit,

Na jó, a 16 évest csak úgy írtam :lol: Elképzelni nem tudom, hogy mennyivel nehezebb lesz egy csomó dolog kamaszokkal. Tényleg addig jó, amíg ekkorák...

Detti

KépKép
kiliman

Detti!
Én ebben a helyzetben nem is a gnők hozzáállását látom a legfőbb problémának (az régen is ilyen volt és nem fog megváltozni az elkövetkező 1évben sem).Jobban aggódnék Bernát érzései miatt!!!Ha benne a folyamatos bepisilés kudarc-élménnyel párosul (márpedig szerintem így éli meg),akkor hogy fogja magát érezni a böliben?Hogy magyarázod meg neki,hogy ott miért nem lehet rajta pelus?Nem fogja úgy érezni,hogy cserben hagyod és ezzel spirálozol egy olyan érzést benne ,hogy rosszalkodással, bepisiléssel (esetleg bekakilással) még jobban felhívja a figyelmet magára,kicsikarjon még több törődést?
Én mindenképpen megkérdeznék erről szakembert!!!!Ha anyósod nem elérhető és érdekel,nekem van e-mail-es pszichológus elérhetőségem (csaj és ikergyermekek anyukája).Általában gyorsan válaszol is!

Edit

Kép

Kép
edit73

Detti!
Nálunk 1000 HUF/ óra a babysitter. 45 éves tanítónó, óvónő végzettséggel. A gyerekek imádják, és én is nagyon elégedett vagyok vele. Nagyon fejleszti a lurkókat, és szuper jó a kapcsolatuk. Nálunk hétfőn és csütörtökön van 9:00 - 14:00. Ha szükséges, akkor vállal esti felügyeletet is, de eddig mi csak 1x éltünk vele. Szerintem azon kívül, hogy időt kapok ezáltal (dolgozom, edzek, intézkedek), az is nagyon jó, hogy van a gyerekeknek más kapcsolata is, más is foglalkozik velük. Ha meglesz az ovis beszokás, akkor is megtartjuk Zsuzsit, és kedden ő megy az oviba, és lesz velük estig, vagy néha napján akár este is. Szeretném ha megmaradna a gyerekeknek.

Csajok! Olyan szuper, hogy irogatok a bölcsi / ovis dolgokról, mert még el se értünk oda, de már készülök mindenféle lelki dolgokra is általatok. Köszi. :shock:

Amúgy mi még mindig dögrováson. Zsolt, Bence meg Luca már haladnak a betegséggel (nátha, köhögés, piros torok), de én küzdök vele. Se nátha, se torokfájás, csak ijesztően köhögök, meg szúr a mellkasom. Hát jobban szeretném, ha inkább kitörne rajtam, mint ez a tompa betegség.

Na megyek az ágyba egy forró csokival...jó éjt!

Brigi! DRUKK-DRUKK-DRUKK!

Vikóka

UI. Képzeljétek ma nem sok jó ért. Apukám kórházba került trombózis gyanúval, a másik nagypapa meg csúnyán elesett. C'est la vie....és mindkettő kesereg, hogy nem lesz itt az Ikrek 3. szülinapján. Mit ne mondjak én is...pláne Apukám miatt vagyok nyugtalan...drukkoljatok lécci! :(

Viki

KépKép
vikóka

Vikóka :)
Sajnálom apukádat, meg apósodat is. Remélem hamar rendbejönnek, meg ti is.

Már nem tudom ki kérdezte, de én a 25-ét néztem ki, mert akkor van anyukám szülinapja. Nálunk hagyomány ez a fajta egybeesés. Az öcsémmel két év különbséggel ugyanazon a napon születtünk. A férjem, a húga és az apósom között meg 2-2-2 nap van. Szóval a dátum meglenne, csak nem tudom magam ráhangolni, hogy már jöjjön, pedig az kellene hozzá.

Én nem értem a gondozókat! MIért nagyobb macera háromszor átöltöztetni a gyereket, mint háromszor pelust cserélni????? Nekem az öltöztetés bonyoltabb, de lehet, hogy én vagyok béna. :oops:

Cat :)
Ez a csúnya beszéd elég nehéz ügy. Egyrészt, mert tényleg rossz lehet a másik családnak, akinek "elromlott" a gyereke, másrészt meg minél több figyelmet kap a ronda beszéd, annál nagyobb lesz az értéke. Nálunk eddig az vált be, hogy nem foglalkoztunk vele, de mondjuk nem is voltak nagyon durva dolgaik. Ha már elkezdődött és érzi a kölök, hogy ezzel lehet húzni az óvónőt/szülőt, akkor nem tudom, hogyan lehet megállítani. Úgy biztos nem, hogy otthon elmondod neki, hogy nem beszélünk csúnyán. De sztem az óvódai büntetés sem oldja ezt meg.
Nálunk is vannak a lányoknak ilyen "eszközei", amikre tudják, hogy ugrok és előszeretettel használják ki ezeket. Elég nehezen tudom ezt kezelni.

Na megyek pihenni. MIndenkinek jó éjszakát!!

Holnaptól már Mérleg lesz kimanó is. :wink:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Detti,
engem ebben legjobban az háborít fel, hogy egy bölcsiben nem hajlandóak pelenkázni??? Könyörgöm, ez a dolguk!!!
(Nálunk a bölcsiben ez fel sem merült, ha sokszor bepisilt, automatikusan visszaadták rá a pelust. Én ennek akkor nem örültem, de nem is okozott semmi visszaesést, az tény.) Tudom, hogy Te sem akarsz már nagyon vitatkozni velük, de ettől megáll az ész, micsoda kifogás, hogy sok a gyerek, nincs idő..

Cat,
Ez a gyerekre panaszkodósdi marha rosszul esik az ember lányának, én is tudom. Tehetetlen egy érzés!!! Szerintem se tudod ennél jobban megoldani, mint hogy rágod otthon Oli fülét hogy mit ne csináljon..

Mi meg továbbra is bepisilgetünk.. legjobban Nati (aki ugye 1 éve stabilan szobatiszta volt), és nagyon nehéz türelmesnek lenni. Nem tudom mi bánthatja ennyire, de nagyon nehezen türtőztetem magam, sőt, bizony le-le szúrom miatta, nem tudok uralkodni a csalódottságomon. Komolyan, ott tartunk mint 1 éve..
De befogom, tudom, hogy javulni fog, csak most olyan reménytelen..

Kép
nettke

Mostmár tuti mérleg lesz! :D

Csúnya beszéd: Ugye nem gondolja egy szülö sem, hogy a közösség kezdéssel megússzák ezt, hogy csúnyán beszéljen a gyerek? Szerintem aki ép eszü az erre fel van készüve. És azt is tudnia kell, hogy mi otthon nem beszélünk csúnyán, mégis valahol felszedik a gyerekek. Valóban a kezelése nem egyszerü, mert azt már nem tudod szó nélkül hagyni, ha az utcán odamondanak valamit egy embernek: pl. buzi bácsi stb.

Én Laurát sem okolom, biztos neki sem beszél otthon az anyukája csúnyán. Valahol felszedi. Tény, hogy élénk a kislány, hajnaltól késö estig az oviban van, mert az Anyukája egyedül neveli. :roll: Nincs jó hatással a fiúkra. Már külön is ültették öket, mert OLi valami példaképnek tekinti. :evil: :twisted:

Egyébként nekem Oli egyszer beszélt csúnyán otthon, azt mondta rám, hogy "szemétláda". Szappannal mostam ki a száját. Azután már csak azt kell kérdeznem tölük, hogy kimossam szappannal a szádat? És rögtön el van fojtva a csúnya beszéd.

Jobbulást Apudnak és a nagypapának is!

Itt a legnagyob baj szerintem Bernát esetében a következetlenség, ami öt meg is zavarhatja. otthon van pelus, a bölcsiben nincs pelus. :roll: Valami konszenzusra kellene jutni a gondozónökkel, mert ez így nem jó. De én sem értem, ha látják, hogy Bernát zsinórban bepisil, nem egyedi eset, akkor miért ellenkeznek a pelus ellen???? Olyan jó nekik öltöztetni óránként? Könnyebb mint pelust cserélni egyszer rajta?

Meg ugye a veszély amit Edit is ír, hogy Bernátot megrázkódtatás érheti a sok bepisilés miatt, lelkileg nehéz feldolgozni a kudarcot, amit máshol fog levezetni. Így el is veszti a természetességét nála ez a szobatisztává válási folyamat.

Na meg baromi hideg is van, és mi van ha bepisil az udvaron? Én félnék a fölfázástól. :roll:

Edit :)
Nem szóltam ma semmit az ovónöknek és ök sem szóltak semmit. Én is úgy döntöttem, hogy várok még, hogy panaszkodnak-e Olira, és ha igen, akkor leülünk megbeszélni.

Ma reggel is Samu baromi cirkuszt csapott az oviban. Ami nem tetszik, hogy az ovónök csak bent ülnek és nem jönnek ki a gyerekekért, akik meg nem akarnak bemenni, és löködöm öket befelé. Már nem sajnáltam Samut, hanem baromi mérges voltam rá. Egy értelmes, okos, kishapsi, és nem érti meg, hogy dolgozni kell mennem, minden reggel csinálja a cirkuszt. Estére már semmi baja és röhög az egészen, én meg gyomorgörccsel jövök dolgozni. Ma még toporzékolt is, és elkezdte rángatni az ajtót mint egy örült. Alig tudták lefogni. 3. éve jár közösségbe, és egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor ment be cirkusz nélkül. :evil: :twisted: :x

Cat
Kép
cateye

Reggelt,

Ma Bernát nem kért pelust :roll: Mármint úgy nem kért, hogy megkérdeztem, hogy pelenka vagy gatyóka? Ehhez képest kíváncsi leszek, hány pisis nadrág fog várni. A gnők szerint Bernát már szobatiszta volt (????), van szája, tud szólni, ha pisilnie kell, ergo felejtsem el a pelust.

Nettke,

Hát, én most baromira megértem, hogy mit érzel. Én is próbálok nem idegeskedni, meg leszidni, de hát nem könnyű. Kitartás!

Brigi,

A mérlegek tök jók! Csak egy kis tűzesebb aszcendens kell mellé... :lol:

Cat,

Nem értem én sem, hogy akik már jó néhány éve járnak közösségbe, akkor miért cirkuszolnak az ovinál??? Mert valószínűleg szeretik az ovit/bölcsit, csak nyilván jobb otthon maradni anyával...
A felfázást én is mondtam, a válasz: adjak melegebb nadrágot a gyerekekre :shock:

Vikóka,

Drukkolok! Kitaláltátok, hogy mi lesz szülinapkor? Szerintem már van bábszínházi évad.

Köszi mindenkinek a bébiszetter dolgot!

Detti

KépKép
kiliman

Cat!
És már itt is spirál!!!!Minél idegesebb vagy reggel,annál feszültebb samu,nagyobb lesz az ellenkezés és ezáltal a cirkusz!Pont ilyenkor jönne jól egy külső személy,mint az óvonő.Soha nem értem meg,hogy nekikmiért jó egy cirkuszoló gyerek?
Annyir dühös és tehetetlen ilyenkor az ember!!!!De mégis csak az a módszer marad,hogy készülj fel a reggeli cirkuszra és próbálj a lehető legtürelmesebb maradni.
A csúnya abeszéddel kapcsolatban teljesen igazat adok neked!De hidd el,te ezt tökéletesen kezeled!Ne hagyd magad megingatni!Mire suliba mennek a fiúk,már érteni fogják a "nem szabad ilyet mondani" kérdést. Minden óvodás gyerek átesik ezen a korszakon.
Szappannal kimostad a száját??? :shock: Ezt jegyzem!Mi is elérjük ezt az időszakot majd! :roll:

Nettke!
Kitartás!Ha tényleg lelki okok vannak mögötte,akkor csak a türelem és az idő segíthet.
Lehet,hogy ezeket a gyerekeket a közösség váltás (böliből oviba) jobban megviseli,mint a közösségbe kerülés (otthonról oviba)???

Vikóka!
Jobbulást apukádnak és apósodnak is!!!!És persze nektek is!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Cat!
Én sem tudok okosabbat, mint várni, hogy hogyan tovább.
Az enyémek is tanultak ezt-azt az oviban, de el szoktam engedni a fülem mellett, ha olyan (javarészt nem is mondják tisztán, csak sejtem, hogy mi akar lenni). Ádám már mondott olyat, h a troli elment a büdös p...-ba. Na, először nem hallottam, másodszor megbeszéltük, azóta nem mondta. De tudom, hogy csak szerencse kérdése, és jönnek újabbak, amire majd rákattannak.
Nekem azt szokták mondani, hogy buta anya, ha valami nem tetszik. Ezt vissza szoktam hárítan, h az buta, aki ilyet mond. De tény, hogy esetenként én is lebutatöközöm őket. Szóval ezt tőlem tanulták.

Az oviba én is minden reggel cirkusszal viszem őket. Csak remélni tudom, hogy egyszer megoldódik. Minden reggel megígérem, hogy délután viszek nekik valamit. Arra az időre, amíg alkudoznak, h csoki legyen-e vagy gumicukor, elfelejtik a cirkuszt. És eddig nem nagyon voltak toprzékolós hisztijeik, de amióta oviba kell menni, már olyat is láttam tőlük. Hát, szembe is loccsintottam Gergőt egy pohár hideg vízzel.
Különben kétszer annyi idő kell, hogy beérjünk az oviba mint amennyi a bölcsihez kellett, pedig az ovi sokkal közelebb van.
Az oviban nálunk is kevésbé jönnek ki a gyerekért. Mondjuk, ha nagy cirkusz van, ki szoktak jönni. Annyi a szerencse, hogy az enyémek amint beérnek elfelejtik a hisztit, így nem kell sírva otthagynom őket.

Hú, szó szerint mostad ki szappannal a száját? Mondjuk elég hatékony lehet, tényleg.

Detti!
Ugyanazt gondolom mint Nettke. Az a dolguk, hogy pelenkázzák. Nem lehet. hogy csak a hideg miatt pisil be?
De igazán hasznosat nem tudok mondani a bepisilésekre, nálunk ritka a baleset.

Vikóka!
Sajnálom apukádat és az apósodat is. Gyors felépülést nekik!

Brigi!
Drukkolok, hogy úgy legyen ahogy szeretnéd.

No, megyek, mert a férjem kitúrt.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Detti!
Ezek a gnők nem hallottak a pszichéről???Úristen!!!Ennyire már nem lehetnek hülyék!!!Még olyan kis gyenge lábon áll Bernátnál a szobatisztaság!Apró lelki dolgok is visszavethetik ezt az új "tudást".Az a bölcsis pszichológus,akivel egyszer beszéltetek,néha gnőknek tarthatna fejtágítást,mert nagyon elavultak a pszichológiai ismereteik! :roll: :evil:
Azért az nagyon jó,hogy nem kért ma pelust!Szorítok,hogy ma csak sikerélményei legyenek,mert kicsiny lekének ez most nagyon jót tenne!
Neked is csak ktartást tudok kívánni!

Edit

Kép

Kép
edit73

Hogy vagytok? Köhögnek még? Mentek ma?

Edit :) ,Annamari :)
Nem vagyok egy terror mutter, de két dolog van amivel szemben nagyon erélyesen fellépek otthon. Az egyik a harapás, a másik a csúnya beszéd. Szerencsére ezt érzékelik is, hogy ezek nálam nagy súllyal esnek latba, és nem igazán fordulnak elö.
Tényleg kimostam egyszer Oli száját, folyékony szappannal. Nem úgy kell érteni, hogy egy literrel beletöltöttem a szájába, hanem nyomtam a kezembe, és úgy nyomtam a szájára, hogy bekerüljön a fogaihoz, érezze, hogy rossz az íze. Azóta ha valaki a játszón csúnyán beszél szokták tölem kérdezni, hogy Anyuci kimosod a száját? :oops: :oops:

Persze sajnos néha én is beszélek csúnyán, föleg vezetés közben. Erre nagyon kell figyelnem, mert rögtön leutánoznak. :oops: :oops:

Nettke :)
Sajnálom, hogy Natinál elöjött ez a bepisilés dolgo. Pedig olyan stabilan szobatiszta volt a bölcsiben. Ez tuti valami lelki trauma. Együtt érzek veled, nagyon nehéz ilyenkor a szülönek megtartani a nyugalmát, és nem leszidni. Én nem is tudnám. :( Otthon hétvégén nem pisil be?

Remélem Bernátnak lesz a legtöbb esze az egészben, és megoldódik a pelus-nem pelus probléma az ö akarata szerint. Jó lenne ha nem pisilne be ma! Alváshoz sem adják rá?

Nincs még bábszínházi évad, csak októbertöl. Viszont az oviban ki van téve, hogy lesz szept 28-tól az Aladin mesebalett a bábszínházban. A fiúk el akarnak rá menni, ezt nem ússzuk meg. :)

HELP: ma gesztenye bábukat akarunk csinálni. Mivel kell kilukasztani a gesztenyéket? Vettem hurkapálcát, de hogy szúrom bele? És mi abban a gyereknek élvezet?

Tegnap öszi leveleket festettünk, és nagyon tetszett nekik. Szép színes lenyomatokat csináltunk Apának mire hazajön. Már csak 4 nap. Halleluja! :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok :)

CSak egy gyors bekukk. REggeli ctg tökéletes, és semmi jele szülésnek. Szülésznő rendelt volna egy uh-t csak úgy, mert már régen volt, de mondta, hogy nem tud erre a ctg-re hivatkozni egy azonnali uh-hoz, úghyogy csütörtökön ismét jövünk.
Hétfőn kell befeküdnöm és kedden műtenek, ha nem áll úgy az altáj, hogy remény legyen egy rendes szülésre indítás nélkül.
Doki lépcsőzést és sétálást írt fel. Végülis addig még van egy hetem. Akármi történhet. A 32. heti hasleszállás után nem gondoltam, hogy ennyi ideig húzzuk. Nem bánom éppen, csak a végén ne legyen semmi baj. Az meg főleg jó, hogyha még növöget kicsit manócska.

Ennek örömére ma "shoppingoltam" a körúton. :lol: :oops: Nálunk Osztrákia nem játszik, mert kicsit drága lenne egy-két dologért kiugrani.

A meleg nadrág nem ázik át????? Ezek hülyék!!

Na, szép délutánt. Majd még jelentkezem. Ha van hír, akkor meg főleg. :wink:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Detti!

Tényleg nagyon gáz a gnők hozzáállása. Nekem tuti egyszerűbb lenne a pelusozás, mint a sok ruhacsere, főleg, hogy azért pelust nem kell olyan sűrűn cserélni. Na meg lehet, hogy ha hajlandóak lennének pelusozni, lehet, hogy csak pár napról v.1-2 hétről lenne szó, aztán minden visszaállna a régi kerékvágásba. Tök rugalmatlanok.

Vikó!

Reméljük a nagypapák hamar maggyógyulnak, drukkolunk nekik és nektek is jobbulást.

Csajok!

Kezdek félni az ovitól, amiket írtok......, nekünk olyan jó dolgunk van a böliben. Nálunk mindig odajönnek a fiúkhoz, akár van sírás, akár nincs. Mondjuk most nincs, csak amikor újra kezdtük, de bármikor lehet.....

Brigi, Detti!

Az IKEA-as takaróból gyerek vagy felnőtt méretetek van? Arra csak az ikeás huzat jó méretben?

Brigi!

Vagy? Alszol vagy szülsz? :D :D

Kata

Kép
kateduo

Illetve ülsz és írsz.... :D :D :D

Kata

Kép
kateduo

Cat!
A gesztenyét én hústűvel szoktam kilyukaszgatni. Legyártom a lyukakat, méretre töröm a fogvájót, és ők teheteik bele a lyukba. Persze nagyon résen vagyok, hogy ne legyen szúrka-piszka a fogvájóval, de eddig ment a dolog.

Sok sikert!

Viki

Viki

KépKép
vikóka

Húúú azért a fogvájó elég pici, nem? Én is a hurkapálcás dolgot ismerem, bár nem csináltam még, csak gyerekkoromban, arra nem emlékszem.... :oops:

Kata

Kép
kateduo

A fogvájó elbírja azt a nagy gesztenyét? Én 100-as szögre gondoltam meg hurkapálcára. Elég nagy gesztenyéket szedtek az ovi udvaron, félek a fogvájó nem bírná el. Na majd beszámolok. 8)

Cat
Kép
cateye

Természetesen egy csomag várt a bölcsiben, amiben pisis ruhák voltak... :( De állítólag délelőtt többször is megkérdezték tőle, hogy kell-e pisilnie, és mindig nem volt a választ. Aztán a végén csak becsúszott...

Voltunk ovis tornán. Most nem mentem be. Ambrus megint végig csinálta a feladatokat, Bernát inkább csak az ugrálásban és a futásban vett részt. Az óra végén a játékban viszont Ambrus nem volt partner, Bernát meg igen.

És, aminek nagyon örülök, hogy voltam ma egy uszodába (itt van nálunk, közel), és beszéltem az egyik oktatóval, aki 3 éves kortól tanít úszni. Úgyhogy októbertől hetente kétszer járunk majd. Persze attól is függ, hogyan bírnak majd fegyelmezetten viselkedni :roll: :shock: :roll: :shock:

Kata,

Ha ikeás paplant veszel, akkor arra csak ikeás ágynemű illik. Jól ki van ez találva... Van külön bébi, gyerek és felnőtt méret. Nekünk gyerek méret van, és 3 csere huzatunk. Annyi bőven elég.

Brigi,

Na, mostmár én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy akar kibújni az a kicsilány :) És mit sopingoltál???

Na, most rohanok, mert Coldplay koncertre megyek (tegnapelőtt derült ki, nem volt betervezve). Megint lehet engem utálni :D

KépKép
kiliman

Detti, :lol:

hűűű, nagyon irígy vagyok most!!! Én is szerettem volna Coldplay-re menni!! :lol: (csak anyám lakást renovál, így 1 hónapig nincs kire hagyni a kölköket, semmi esti program nem működik Tamással együtt sajna..) Múlt héten vettem meg az albumot, és tetszik is. Milyen volt????

Kata, :D
mi is Ikea gyerek ágynerműt használunk, megvettük a paplant, párnát, és kb 3-3-3 huzatunk van mindenkinek. Én elégedett vagyok, mert jó a minősége, nem olyan vészesen drága, és a huzatot időről időre akciózzák, lehet találni újat, és mindig aranyos, gyerekes mintájúak.

Edit, :D
akartam írni, hogy az influenza oltáson már én is gondolkodtam, nem csak nekik, magamnak is. De igazán nincsenek érveim se pro, se kontra.. én nem vagyok oltásellenes, szóval biztos hasznos lenne, az egyetlen, amin hezitálok, a "mikor írassam fel, vegyem meg, és adassam be" kérdéskör, és ezen szoktam elbukni..
Van valakinek tapasztalata, adattatok már be korábban, valaki???

Cat, :D
Azon töprengtem, hogy a bölcsiben, mikor Zoli vitte őket reggel, sose láttam hisztit.. szóval ez most Neked szól. Ha ő viszi őket majd a 'normál menet' szerint, akkor szerintem Samu is abbahagyja a nagyjelenetet!!
felvettem a kapcsolatot a Next-es csajjal, köszi!! A héten kiválaszom az első próba-rendelésemet is.. :lol:

Kép
nettke

Nettke!
Én sem vagyok oltás-ellenes!De!Azért az eddigi hatóanyagnak volt elég sok mellékhatása (állítólag most kicsit más,kerül bele még valami C vírus elleni anyag is) Anyós (aki ugy nem mérvadó,mert hypohonder) minden évben cudarul volt az oltás után.Azt hiszem,tavaly már nem is merte beoltatni magát. Szóval csak attól tartok,hogy lesznek tapasztalható mellékhatásai az oltásnak.
Na meg nálunk dokinéni nem is pártolja.Bár azt mondta meggondolandó a mi esetünkben is,mert most is 2hétig betegek voltak és oda-vissza fertőzték egymást (na jó Beni nem! :wink: ).Viszont ha a piciket beoltatom,akkor a Dávidot meg nem??!De őt meg miért?Megkockáztassam,hogy legyen valami szövődmény?Sose volt influenzás,még eddig bármilyen járvány tombolt,se ő,se mi, se a picik nem szedték össze senkitől!
Amúgy még azt is mondta a dokinénink,hogy ha szeretnénk az oltást,akkor beletesz minket az ingyenesbe.Mert van valami keret,amiről minden doki dönthet (vagy talán javasolhat),hogy kinek adja.Te tudsz erről?Neked "hivatalból" jár az ingyenes oltás,nem?
Ja és október közepe előtt bizti nem lesz lehetőség az ingyenes oltásra,de nem is kell (legalábbis az orvosunk szerint).
Hát,tőlem se lettél okosabb!!!

Többiek?Senki nem oltatta/oltatja be a gyerekét?

Kata!
Nekünk 130*80-as paplnunk van,még a szüleimtől kapták a fiúk tavaly télen.Anno a Dávidnak is ekkora volt,tőle is van jó pár huzatunk.De én pl tavaly karira a babaszobán vettem hozzávaló huzatot (papalna+kispárna).
A mi paplanunk eleve mintás (középkék és Mickey egeres),de én sose használom huzat nélkül.Viszont mosógépben mosható!!!Ez nekem fontos volt,mert ha véletlenül bepisil vagy 1-1betegségnél netalán belehány az ágyba (Dávidnál volt ilyen),akkor kimosható legyen!
Ikeás nem ismerem,így nem tudom az mennyiben más.
Amúgy ha ez már kicsi lesz,akkor felnőtt (180-as) paplant kapnak majd.

Cat!
Hogy sikerültek a gesztenye-babák?

Detti!
Milyen volt a koncert?Uradat nem vitted?Vagy ő nem vevő az ilyen zenére?

Brigi!
Megvagytok?Egyben?

Vikó!
Családi egészségi állapota?Apukád,apósod?

Edit

Kép

Kép
edit73

Helló Mindenki!

Köszi a támogatást, így ismét erősítem a férfi (Kiliman!) vonalat.

Cat!

Nálunk úgy ment a reggeli érkezés az oviba, hogy az elején a Zsombit be kellett vinni kézben. Nem lépte át a küszöböt. Pár hónapja kitalálta hogy a két legjobb barátja közül valamelyik (vagy mindkettő) jöjjön ki elé és vezesse be. Ma például Anyuka korán elment dolgozni, így egyedül vittem őket de most simán bementek.

Lilla!

Eddig ebéd után hoztuk őket haza egy évig, de mivel a Melcsi már dolgozik, szeptembertől ott alszanak. Igaz az egyik dadus néni pedzegette nekem hogy "ugye amikor Apuka itthon van (mivel csak minden harmadik napon dolgozom), akkor nem alszanak itt hanem hazahozzuk őket." Mondtam neki hogy ez lenne a legnagyobb hülyeség. Két napot itthon, egyet ott alszanak?
Lenne ám rendszeresség.

Brigi!

Kitartás, szorítunk! Hogyan tudjuk meg ha van valami fejlemény, értesítesz valakit? Nem gondolom hogy az lesz az első hogy ide írsz (szerintem).

Nálunk pénteken buli, tegnap rendeltem meg a tortákat, a Grétának is, ő most volt 13. Hétfőn meg az oviba viszünk egy nagy tortát a csoportba. Hihetetlen már 4 évesek lesznek!

Szép napot mindenkinek, üdv az apukáknak is!!!

Szinta
szinta

Csajok!

Lilla hívott, hogy Brigi kórházban van, de nem tágul, lehet csaszi lesz belőle. Most mennem kell, de alvás időben jelentkezem.

Drukkokat kérünk Briginek! :D

Cat
Kép
cateye

Cat!

Mennyire éreztem reggel,hogy valami (valaki) "úton" van!!!! :wink: :D Szorítok ezerrel,hogy minden rendben legyen!

Brigi!
Mennek a drukkok és a +++++energia!

Szinta!
Milyen torták lesznek?És mi lesz az ajándék?Tényleg hihetetlen,hogy ők is öregszenek! :wink: :lol: Ha addig nem jelentkeznétek,akkor sok boldogságot Zsófinak,Zsombinak és Grétának is!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok,

Brigi,

Gondolunk rád! hajrá!

Nettke,

Nagyon-nagyon-nagyon jó volt a koncert! A barátnőmmel mentem, mert vasárnap felhívott, hogy van két jegye, és nincs-e kedvem. Annyira nem ismerem a Coldplayt, de mostmár coldplay-es vagyok! És tök jó volt, mert két karnyújtásnyira tőlem feljöttek az ülőhelyekhez :wink:

Edit,

De, Árpi jobban szereti ezt a british pop-rock irányzatot, mint én, csak nekem volt rá jegyem :wink: :lol:

Oltás: meg fogom kérdezni az anyósomat meg a dokinkat, hogy ki mit javasol az influ elleni oltással kapcsolaban. Úgy emlékszem, hogy tavaly mind a kettő mellette volt.

Szinta-Meme,

Boldog szülinapot az összes gyerkőcnek! Majd képet azért tegyetek fel. Mostanában sok szülinapos képet várunk, 0, 3, 4 évesekkel vagyunk tele :lol:

Detti

KépKép
kiliman

Brigi,
nagyon sokat gondolunk Rád!!!!!!!! Hajrá Emese baba!! :D

Szinta,
hát boldog szülinapot Nektek!!! Isten éltesse Zsombit, Zsófit, és Grétit! Milyen torta lesz, kértek valamit, vagy meglepi?

Kép
nettke

Szinta :)
Isten éltesse Zsófit, Zsombit és Grétát is! :D :D

Majd várjuk a képeket ám, és egy hét múlva követünk titeket. 8)

Nettke,Edit :)
Én nem oltatok. Két rossz tapasztalatom is volt a közeli ismeretségi körben az influenza oltással kapcsolatban. Egy kolléganőm férje azóta nem tudja mozgatni a vállát rendesen, amióta 2 éve beoltatta magát vele. Senki nem tudja, hogy mi az oka, mindenki széttárja a kezét. Egy másik kollégám édesapja meg meghalt az oltást követően. Igaz 104 éves volt, de nem volt kutya baja sem. Nem bírta ki a szervezete már az oltást. :( :(

Félek a mellékhatásoktól. Anyukám sem oltatja egy évben sem magát, soha nem is kapta el. Mi még nem voltunk influenzásak sosem, így azt sem tudom milyen az. :roll: Ha elkapjuk, akkor kifeküdjük.

Gesztenye emberek: Szuperek lettek, csak kevés volt a gesztenyénk. Így csak egy ikerpárra futotta. Majd lefotózom őket. Még kalapjuk is van.

Brigiről nincs hírem. Lilla meg suliban van, de gondolom küld sms-t ha bármi van.

Reggel voltunk a nevelési tanácsadóban. Egy nagyon szimpatikus, kedves hölgynél, aki a megítélesem szerint jó szakember is. Pram! Ha olvasol minket, szerintem ti hozzá jártok Bencével. Bevitte Olit a szobájába, ahová mi Samuval nem mehettünk be, és egy jó fél órát vizsgálta. Aztán behívott. Szóval ahogy tudtuk is Oli teljesen átlagos gyerek részképesség zavarral, amire nagyon jó lenne az Ayres terápia, de nincs hely. Várólistásak lettünk itt a nevelési tanácsadóban, és megpróbál a Logopédiai Intézetbe helyet találni Olinak addig is amíg ide bejutunk. Viszont nem elég a heti egy Ayres terápia, muszáj itthon tovább tornázni vele. Szörnyen mentek neki a hinta gyakorlatok, pörgések, utálja, pedig nagyon fontos lenne, hogy ezeket csináljuk. Kiakasztja a szemét közben és nem akarja csinálni. Kapok róla 1 hét múlva írásos értékelést, de azt beszéltük meg, hogy az oviba nem küldi ezt el, a negatív sztereotípiák miatt, hogy ne kezeljék őt másképp.

Nincs meg a 2 agyfélteke közötti összehangolt müködés Olinál, bár jobb kéz, jobb láb dominanciás. Meg kell akadályoznunk, hogy rajzoljon, mert szörnyü a ceruza fogása, és ha ez így rögzül, akkor nem lehet majd már javítani. Most próbálta a hölgy javítani neki, de nem engedi, így inkább az a taktika, hogy nem rajzolhat, hátha a nagy mozgás rendezése után bejön neki a jó ceruzahasználat is. Egyébként mondta, hogy értelmes, nagyon szépen kommunikál, el tudta mondani, hogy ki hol dolgozik, mivel foglalkozik, Apa Brüsszelbe van, Ibolya meg Győrben, még azt is, hogy tegnap karfiolkrémlevest főztem. :lol: :wink: Csak úgy dőlt belőle a szó, amivel a nagymozgásokról elvonja a figyelmet. :lol:
Mondta, hogy semmi jele nála magatartás vagy viselkedés zavarnak, hiperaktivitásnak, de sajnos ez a részképesség zavar el fogja őt sokáig kísérni. :( :( Ebből ered a frusztrációja is, ami teljesen érthető, mert a hátrányából eredő feszültséget le kell valahol vezetnie. :roll:

Na ennyi volt. Megyek is alszom velük egyet, mert engem is leszívott a dolog. :D

Cat
Kép
cateye

Húúúúú, ez már nagyon izgi!!!!!!!
Brigi!!! Gondolunk Rád!!!! :D :D :D :D

Szinta!!!

Nagyon Boldog szülinapot kívánunk az összes gyerkőcnek!!!! Majd kérjük a képeket. Mik lesznek az ajándékok?

Oltás vélemények engem is érdekelnek. Most annyira rémisztgetik a népet...

Asszem nekünk is marad majd az ikeás paplan, tényleg jó ára van, csak a huzat drága, de azzal várok valami akciót. Persze minél tovább hálózsákban akarom tartani őket, de Gergő időnként leveszi és nagy harcok vannak miatta.

Cat!

Milyen lett a gesztenyézés? Tegnap mi is szedtünk, csak még nem volt idő nekiállni a többinek...., vagyis megcsinálni.

Majd írjatok, ha van hír Brigiről.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Brigi!
Drukkolok, hogy ne legyen csaszi a vége, vagyis inkább úgy legyen, ahogy a babának és neked is a legjobb. Nagyon várjuk a híreket. Mintha éreztem volna, hogy valami lesz. De én minden nap éreztem így a vége felé közeledvén, úh az én megérzéseimre nem lehet hagyatkozni :)

Cat!
És milyen gyakorlatokat kaptatok otthonra? És hányadikok vagytok a várólistán?
Nekem ma nagyon megdícsérték a fiúkat a beszédjavítóban. Azt mondta a tornás csaj, hogy Gergő nagyon ügyesen dob kosárra(ba). Ezt tudtuk, a nagyapja kézilabdás volt, mindenki más kosaras. Na, az apja kerékpáros, de őt nem számítjuk :)
Szerintem csak most kezdenek megnyílni a törpök, aztán most kezdik végezni a gyakorlatokat is. Azt mondta a nő, hogy már 3 foglalkozás után is lát fejlődést. No, én ebben nem hiszek, hogy ilyen hamar alakulnak, de biztosan lesz eredménye, hogy oda járunk.

Mi elsején megyünk a nevelési tanácsadóba. Kíváncsi vagyok, elhajtanak-e bennünket, vagy fejlesztik őket.

Nálunk Ádámnak szörnyű a ceruza fogása, de eszembe nem jutott, hogy meggátoljam benne. Marokra fogja a ceruzát, sőt, nem is nagyon kell gátolni, mert nem szeret rajzolni.

Oltás: én beoltattam magam minden évben amikor csak lehetett, és szerintem használt. Hajlamos vagyok minden betegséget benyalni. Tény, hogy a nem influenza vírusok és bacik ellen nem véd, és azokkal gyakrabban találkozik az ember. Szóval kb 1-2 betegséget védek ki vele évente.
A gyerekeknek a dokinénink a tavaly nem javasolta, már nem emlékszem pontosan, hogy milyen okból. De talán azért nem, mert a vírus egy nagyon sok fajtája ellen nem véd, ezek meg piszokul változékonyak.

Szülinaposoknak boldog születésnapot!

És ma aztán tényleg sírva hagytam ott őket az oviban. Szörnyű volt, ahogy fogták a kaput mint valami börtöncella ajtaját, és csurgott a könnyük.
De az óvónők kezdenek egész emberségesen viselkedni (egyelőre - azért még nem kiabáljuk ki). Ma maradtak még 5-10 percet az udvaron az enyéim kedvéért, mert olyankor érkeztünk, amikor már készültek volna bemenni ebédelni.

És jövök ma még, nagyon kíváncsian várom, h mi van Brigiékkel.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Tűkön ülök, hogy mi van Brigiékkel :)

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Hír Brigiékről. :D :

Emese Luca ma du megszületett császárral! 54 cm és 3300 g. Jól vagyunk.- ezt írta fél órája. :D

Nagyon sok boldogságot kívánok nekik!!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sok-sok gratula Briginek és a babának!

KépKép
kiliman

Húúúú, gratulálok!!!!!!

Annyira nagyon nagyon jóóóóó!!!!!!!!! Tisztára meg vagyok hatódva!!!!!

Kata

Kép
kateduo

na ez jó magyaros volt...... :oops:

Kata

Kép
kateduo

Gratulálunk Brigiéknek! Egészséget, boldogságot és sok-sok tejcsit kívánunk nekik! De jó ilyen hírre bejönni!

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Gratulál az egész calád Brigiéknek!!!!!! :D :D :D :D

A torták: Gréta-csoki, Zsombor- Morgen (mint a somlói csak dió nélkül), Zsófi- oroszkrém

kívánságok: Zsombi : nagy tartó Thomasos vonatoknak, Zsófi: beszélős póni. Holnap a Melcsi megveszi velük közösen, úgy kisebb a hiba lehetőség!

Fényképeket majd mellékelem.

Üdv: Szinta

Meme
szinta

Juj, Brigiéknek sok-sok gratula, Isten hozta Emesét ebben a szép világban!!! Kivárta, hogy mérleg lehessen :lol: És micsoda nagy baba lett, méghogy kevés a súlya..

Kép
nettke

Nagy nagy gratula Brigiéknek, isten hozta az új kis topiklakónkat! :D

Nem is lett olyan apró, ahoz képest, hogy Brigi 2,5 kilókról beszélt. :D

Cat
Kép
cateye

Hurrá!!!!
NAGY-NAGY GRATULA BRIGIÉKNEK!!Sok boldogságot az egész családnak!Isten hozott pici lányka!

Cat!
Hű!!!Mintha Dávid jellemzését olvasnám!Nála is alap probléma,hogy nincs összhang (kapcsolat) a két agyfélteke közt.Az már csak apróság,hogy görcsös és rossz a ceruzafogása!Plusz nincs testséma ismerete,rossz a síkbeli tájékozódása és gond neki,ha a mozgás elhagyja a test középvonalát (aza pl jobb kézzel kell megfogni a bal fület).
Amúgy ez a kidumálós elterelés tipikusan a magas intellektusú gyerekek jellemzője.Készülj fel a hosszú fejlesztésre!De ha tehetsz érte bármit,azt csak most teheted meg (3-4év múlva már késő)
A mi Olink is dettó ilyen kidumálós!Az a gondom,hogy egyenlőre úgy néz ki az óvonénit is kidumálja!Kíváncsi leszek 2-3hónap múlva,mit mond (ha már látja az egyéb képességeit is)

Edit

Kép

Kép
edit73

Csak beugrottam olvasni mielőtt aludni térek, de ilyen hírre nem tudok nem reagálni: ÓRIÁSI GRATULA BRIGIÉKNEK! Van mégegy Lucánk! ;-)

Azon gondolkodom, hogy volt-e már "szülés-élményünk" itt a topikon?

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Nagy gratula a legujabb csaladtaghoz! Isten hozott Emese!

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Edit :)

Most kicsit megnyugtattál, de meg is ijesztettél!!! Egyrészt azért, mert szó szerint ezt mondta a fejl. ped. Olira is. Nincs testséma ismerete, nem tudja a jobb kezével a bal vállát megfogni stb. Fogalma nincs az elötte, mögötte térbeli fogalmakról. :shock: :shock: Ezt nem hiszem el, hogy ennyire egyezik a 2 gyerek. Durva!!!!

Viszont olyan szempontból meg megnyugtató, hogy Dávid jól tanul, meg tudsz bízni benne, van felelösségérzete, jól szocializált, ez azért nem olyan tragikus jövöt fest nekem elöre. :D Nyilván nagyobb küzdés van mögötte.

A másik pozitívum, hogy úgy néz ki sikerült ismerösök révén egy zuglói fejlesztöpedagógust találni, aki heti 45 percben Olival foglalkozna iskolás korig. A csaj iskolában dolgozik fejlesztöpedagógusként, kisiskolásoknak csinál mozgásfejlesztö tornát, finommotorikus fejlesztést. Abszolút szakmába vág. Most nagyon boldog vagyok, mert azt hiszem idöben lépünk, hogy jó esélyekkel harcoljunk ez ellen a részképesség zavar ellen.

Cat
Kép
cateye

Cat!
Tényleg nem megijeszteni akartalak!!!Csak hogy lásd,más (sok) ilyen gyerek van és jó eredménnyel,sok sikerélménnyel éli napjait.
DE!!!Míg Dávid semmilyen fejlesztést nem kapott (sőt sokszor ő volt a lassú, a figyelmetlen -azaz negatív jelzős- mind az oviban,mind az isiben),addig ti már most nagyon sokat tettetek érte.Ez pedig nagyon fontos!(ha másért nem,csak a lelkünk nyugalmáért)
Mi mióta tudjuk,mi a probléma forrása, 2dolgot tisztáztunk a Dáviddal. Vannak dolgok (pl helyesírás),amiben sosem lesz ott a legjobbak között.Nem azért mert lusta vagy buta,hanem azért mert hiányzik egy bizonyos képessége hozzá. Ezért erre nem szánuk külön figyelmet,energiát (elég az órai munka+házi feladat).Helyette sokkal nagyobb erővel,több időráfordítással és enrgiával tanulja azt,amiben nagyon jó.Ezekben rengeteg sikerélménye van,amivel kompenzáljuk azt az 1-2kudarcélményt. Mivel Dávid is elég nehezen dolgozza fel,ha valami nem sikerül (főleg ha tudta,hogy rengeteget tanult érte),ezért felmentettetük helyesírás alól!(így azért kevesebb kudarc éri)
Illetve a másik fontos az volt,hogy megértse ő nem tehet erről,hogy ilyen.Ezzel a részképesség zavarral ő még nagyon értékes ember,sok területen messze az átlag fölött van!!!És még most is (így is) az osztály első 3tanulója közt van!
Csak meg kell találnotok,amiben a ti Olitok nagyon jó és ezen a területen adni neki a maximumot.Ezzel sok sikerélménye lesz és könnyebben kezeli a fejlesztés sokszor,nehéz,unalmas és kudarcokkal teli óráit is!

Edit

Kép

Kép
edit73

Cat!
Tudod,mit felejtettem el!Olinál nincs keresztezett dominancia?Mert írtad,hogy jobb kéz -jobb láb a domináns.Ez a Dávidnál is így van,de mindehhez a bal szem a domináns. Ez is nagyon fontos jelzés!
Amúgy azt hogy éritek el Olinál,hogy ne rajzoljon?Mert otthon okés,de az oviban? Vagy annyi nem számít?
Oltásról:az a gondom,hogy arról sok infóm van,hogy a felnőttekre hogyan hat ez az influenza elleni védőoltás.De arra lennék kíváncsi,hogy gyerek ezt milyen szövődményekkel viselik.

Detti!
Majd várom a védőoltással kapcsolatos infókat és előre is köszi!

Edit

Kép

Kép
edit73

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?