Szinta
Isten éltesse Zsófit, Zsombit és Grétát is!
Majd várjuk a képeket ám, és egy hét múlva követünk titeket.
Nettke,Edit
Én nem oltatok. Két rossz tapasztalatom is volt a közeli ismeretségi körben az influenza oltással kapcsolatban. Egy kolléganőm férje azóta nem tudja mozgatni a vállát rendesen, amióta 2 éve beoltatta magát vele. Senki nem tudja, hogy mi az oka, mindenki széttárja a kezét. Egy másik kollégám édesapja meg meghalt az oltást követően. Igaz 104 éves volt, de nem volt kutya baja sem. Nem bírta ki a szervezete már az oltást.
Félek a mellékhatásoktól. Anyukám sem oltatja egy évben sem magát, soha nem is kapta el. Mi még nem voltunk influenzásak sosem, így azt sem tudom milyen az.
Ha elkapjuk, akkor kifeküdjük.
Gesztenye emberek: Szuperek lettek, csak kevés volt a gesztenyénk. Így csak egy ikerpárra futotta. Majd lefotózom őket. Még kalapjuk is van.
Brigiről nincs hírem. Lilla meg suliban van, de gondolom küld sms-t ha bármi van.
Reggel voltunk a nevelési tanácsadóban. Egy nagyon szimpatikus, kedves hölgynél, aki a megítélesem szerint jó szakember is. Pram! Ha olvasol minket, szerintem ti hozzá jártok Bencével. Bevitte Olit a szobájába, ahová mi Samuval nem mehettünk be, és egy jó fél órát vizsgálta. Aztán behívott. Szóval ahogy tudtuk is Oli teljesen átlagos gyerek részképesség zavarral, amire nagyon jó lenne az Ayres terápia, de nincs hely. Várólistásak lettünk itt a nevelési tanácsadóban, és megpróbál a Logopédiai Intézetbe helyet találni Olinak addig is amíg ide bejutunk. Viszont nem elég a heti egy Ayres terápia, muszáj itthon tovább tornázni vele. Szörnyen mentek neki a hinta gyakorlatok, pörgések, utálja, pedig nagyon fontos lenne, hogy ezeket csináljuk. Kiakasztja a szemét közben és nem akarja csinálni. Kapok róla 1 hét múlva írásos értékelést, de azt beszéltük meg, hogy az oviba nem küldi ezt el, a negatív sztereotípiák miatt, hogy ne kezeljék őt másképp.
Nincs meg a 2 agyfélteke közötti összehangolt müködés Olinál, bár jobb kéz, jobb láb dominanciás. Meg kell akadályoznunk, hogy rajzoljon, mert szörnyü a ceruza fogása, és ha ez így rögzül, akkor nem lehet majd már javítani. Most próbálta a hölgy javítani neki, de nem engedi, így inkább az a taktika, hogy nem rajzolhat, hátha a nagy mozgás rendezése után bejön neki a jó ceruzahasználat is. Egyébként mondta, hogy értelmes, nagyon szépen kommunikál, el tudta mondani, hogy ki hol dolgozik, mivel foglalkozik, Apa Brüsszelbe van, Ibolya meg Győrben, még azt is, hogy tegnap karfiolkrémlevest főztem.
Csak úgy dőlt belőle a szó, amivel a nagymozgásokról elvonja a figyelmet.
Mondta, hogy semmi jele nála magatartás vagy viselkedés zavarnak, hiperaktivitásnak, de sajnos ez a részképesség zavar el fogja őt sokáig kísérni.
Ebből ered a frusztrációja is, ami teljesen érthető, mert a hátrányából eredő feszültséget le kell valahol vezetnie.
Na ennyi volt. Megyek is alszom velük egyet, mert engem is leszívott a dolog.