Új privát üzeneted érkezett!

Brigi!

Örömmel olvasom a beszámolódat:)

Cat!
Hát, ezek után tuti pikkelni fognak:) De azt gondolom, eddig nem adtam nekik okot. Tényleg nem tettem szóvá semmit, ami nem tetszik.
Pedig eddig még egy jó szót nem hallottam a gyerekekről, eddig az volt az egyetlen pozitívum (?), hogy elmesélték, hogy Ádám odament az óvónőhöz, és közölte, h ma jól fog viselkedni.

Nem tudom, mással hogy viselkednek, én általában fél 9 körül szoktam bevinni a fiúkat (9-ig kell), olyankor már kevesen visznek gyereket. Én azt látom, h mással sem nagyon közlékenyek. Már a szülői értekezleten nagyon távolságtartóak voltak (kikérték maguknak a magázódást), és persze leszögezték, h ha beviszed a gyereket, akkor nem kérdezhetsz, mert nem érnek rá veled foglalkozni. De tényleg olyanok, h jó esetben visszaköszönnek, ha beviszed a gyereket.
Délután szoktak pár szót mondani, ha kérdezel, de olyankor sem túl közlékenyek. Hát ez van. Biztos lerí rólam, h első perctől nem kedvelem ezt az ovit.

Na, ezért sajnálom, h nem jutunk el a bhrg-hez. Mert nem tudom pontosan, h mi az, amit nem tudnak. Én sem láttam olyan vészesnek a helyzetet, szerintem csak bátortalanok lehettek odabent. Merthogy én nem voltam bent velük. Mert oldalra gurigázni szoktam itthon is. Plédbe be, aztán kigurul, és maguktól is szokták néha. A páros lábbal ugrásra azt mondta, hogy szétesett az ugrás, fél lábon pedig nem tudnak állni. Én tényleg nem tudom, mennyire kell tudni állniuk fél lábon. Az ovis társakhoz nem tudom hasonlítani, mert nem nagyon ismerem őket, de a bölcsiben teljesen átlagosak voltak. Tényleg csak két-három gyerek volt, akiken látszott, h minden területen előttünk járnak.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari,
háát, lehet, hogy érződik rajtad, hogy nem örülsz az ovinak, de amit leírsz, az akkor is átlag feletti bunkóság! Viszont nem tudom, megéri-e összeveszni velük... nem garantált, hogy változik bármi is, de akkor tuti pikkelni fognak rád és legrosszabb esetben a gyerekekre is.
Mosni amúgy nálunk is kell, ez nem egyedi eset.

A beszédjavítós történet, háát, kár, hogy nem lehettél ott. Lehet, hogy jobban kooperáltak volna. :(
Látod én is így meglepődtem a bhrg-s eredményeken, nem gondoltam, hogy ennyi gáz lenne. Még mindig nem is gondolom.. de a szakember tudja. Járjatok, fejlődjetek. Egy anyának az ilyenfajta "ítélet" csak rosszul eshet, én azt hiszem.

Dokinéninél: vizeletet veszünk reggel, megy a laborba, amúgy semmi, köpető kell, vitamin, Beninek egy kis Cataflam a piros torokra.
Az óvónénik itt javasolhatják, hogy nézessük meg őket, és csak akkor jöhetnek, ha hozok igazolást, hogy nem fertőznek. Ez egy kicsi macera, de nem gond, én mondjuk járattam őket bölcsibe is ennyi kis betegséggel, szerintem ide is fogunk, csak papír is kell hozzá.. :roll:
Amúgy annyira megengedő ovi, itt még cumizni is lehet (alváshoz), de Sárinak azt mondtam, hogy nem lehet, így délután az oviban nem is keresi már!! :lol:
Sőt, kiscsoportosoknak van napközben opcionális hittan is, oda is járni fogunk, gondolom majd énekelgetnek, ártani nem fog nekik :lol: Egész eseménydús lett hirtelen az életünk!!

Kép
nettke

Sziasztok!

Kata!

Félreértettél, éppen felajánlottam, hogy szívesen hazahozom neked a cuccot. Most - véletlenül - nem fordítva gondoltam, mint ahogy mondtam :) Detti már meg is találta a Next téli kollekcióját a neten, uh. két-három óráig nem lehet zavarni :)

Cat!

Nem merek kérni semmit, mert azt (is) az én pénztárcám bánná. Szépen meghúzom magam és próbálok valami proghramot összehozni a kölköknek. Ha jó idő lesz (megpróbálok optimista lenni) elviszem őket kirándulni. Ha nem akkor marad a.... na itt gondban vagyok.

Nettke!

Lehet, hogy nekem is opcionális hittanra kellene járnom, már ha az azt jelenti, hogy 5-6 vallás közül lehet választani. :) Még nem döntöttem el, mi lenne a legjobb a srácoknak...

Üdv.

Kiliman

KépKép
kiliman

Kiliman,
oh, nem, opcionális nálam csak azt jelenti, hogy választható, hogy menjen-e vagy nem. :lol:
Vallásokban nem lehet válogatni, bár kétségkívül érdekes lenne fél-fél évig mindenfélébe belekóstolni /kóstoltatni a gyerekekkel. Lehet, hogy ők egy toleránsabb generáció lenne már! :D
(Amúgy bár mi katolikusok vagyunk, csak református hittan van kiscsoportnak, szóval oda fognak járni.)

Kép
nettke

Sziasztok :)

Bejelentkezem! :) 39. hét betöltve!!! Ez már tényleg a finish!!

Képzeljétek ma reggel normálisan öltöztek. Semmi hiszti. :shock: :lol: Mondjuk 3/4 8-kor keltek. Alig értünk be reggelire. Persze miután tegnap este 10-kor még viháncoltak a sötétben. :roll: De rájöttem, hogy nem bizti, hogy a galéria a ludas. Sztem az a baj, hogy Bobónak nincs semmi a szájában, ami lefoglalja (mióta ugye elhagytuk a cumit) és így használja is folyamatosan. Aztán néha közli, hogy Réka nem hagyja aludni. :lol: :wink:
Haláliak!!!

TEgnap óvónéni megkuksizta a galériát. Borka meg mint büszke tulajdonos állt mellette, aztán egy idő után megkérdezte, hogy szép-e??? Édes volt.
De hogy milyen hülye kérdőívet kell kitölteniük!!

"Mire lesz dühös a gyerek?" Hát nekem erre nincs válaszom. Háromévesen sztem bármire, ami eszébe jut.
"Mi a kedvenc játéka?" Egyszer ez, egyszer az. :roll:
"Meddig játszik egy játékkal?" Hát ha van kedve hozzá, akkor egész délelőtt, ha nincs, akkor fél percig.

Milyen baromság ez???? Ettől most okosabbak lesznek???

Ja egyébként akartam írni a folyamatos reggeliztetésről már régebben, hogy ez elvileg valamiféle előírás, hogy lehetővé kell tenni. CSak a szokásos hozzá nem értés felső szinten. :roll:

Annamari :)
Nagyon sajnálom, hogy ilyen ovit fogtál ki. Az is szörnyű, hogy az egész hangulat ilyen, nem csak egy-egy dilis óvónő van. Ezen nehéz túllépni. Én mondjuk nem vagyok ez hőzöngő típus és én is úgy gondolom, hogy nem biztos, hogy nyersz vele, ha elkezdesz kötözködni, de gondolom mindenkinek megvan a tűréshatára.

Nálunk annyira kedvesek, és rugalmasak. Szinte mindent meg lehet beszélni. Persze vannak itt is biztos hülyeségek, amik ki fognak derülni, de a cél, hogy a gyerekeknek és a szülőknek is jó legyen. Nem az uralkodás. Nálunk például nincs őszi szünet és a 4 lehetséges tanítás nélküli napból is csak kettőt használnak ki, hogy könnyebb legyen a szülőknek.

Cat :)
Bioparox??? Az nem lenyelni kell, hanem belélegezni. Nemigen tudja kihányni. Eddig mi a gyerekeknél nem használtuk. Nekem írta fel kétszer a doki nátha-köhögésre. Vény nélkül kapható. Ha nagy gondban vagy, akkor talán érdemes megpróbálni.

Na megyek függönyt varrni. Mire bubus jönni akar jó lenne ezeken túl lenni, ha már az egy év, mióta itt lakunk nem volt elég erre.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Cat,
ezekben a sok gyógyszerekben én sem vagyok jó, de tegnap újat kaptunk. Nati szárazon köhög, és Sinecod-ot kapott. Az van a prosijában, hogy ez köhögés csillapító, tehát köptetővel együtt nem szabad használni (mert akor a felszabadított szutykot nem köhögi ki ugye). Szóval sztem pont erre a görcsös száraz köhögésre jó ez a gyógyszer. Lilla, Te pont mást írtál, de a haszn. ut. ezt írja..
Hátracsorgó, hurutos-szörtyögő köhögésre az Ambroxol kiváló, Sárival azt használjuk ezer éve.

Ja, és nem írta fel Bronch-Vaxon-t 'pénztárcakímélés' miatt, de immunerősítőnek javasolta az Immuno Kids Multitabs tablettát, hát a patikus is azt mondta "akik ezt szedték tavaly télen többet jártak oviba mint a többiek". Ezzel meggyőzött :lol: :lol:

Kép
nettke

Brigi,
de szuper!!! :lol: :lol: Hogy állsz a megszülés gondolatával..? Nyomaszt még nagyon, vagy már 'lesz, ami lesz' hangulatban vagy?

Kép
nettke

Hello!

Nettke

Igen, én is néztem tegnap a Sinecod papírját- tényleg a szárazra van. És eredetileg arra is kaptuk. Aztán volt, h éjjel nem használt és mikor rákérdeztem, a drnő azt mondta, h ACC-t és Calcimuscot próbáljak ilyenkor. Azóta többször is rákérdeztem nála, h hogyan tudom eldönteni, h mior melyik fog használni.... Próbálja magyarázni, de elég nehéz ügy- kb orvosnak kéne lenni, hogy hallás alapján el tudjam dönteni, h most így köhög, máskor meg úgy. :roll: Az tuti, h vagy egyiket v másikat szabad használni, a 2-t egyszerre nem. Már a tököm is tele ezzel a sok hülye köhögéssel!! Ma v jövő pénteken megyünk a pulmóra vissza- majd ott is rákérdezek. :? Én egyszer kipróbáltam magamon a Sinecodot és egy darabig tényleg jó volt, de aztán dupla erővel tért vissza a köhögés és rettentően ki volt száradva a torkom. :?

Annamari

Hát, tényleg előg bunkók nálatok az oviban. Én is kiváncsi lennék, h más szülővel is ilyenek-e. És az még gázabb, ha a gyereket is így kezelik. Nekem ez kicsit aláásná a bizalmamat bennük- úgy meg nehéz rájuk bízni a gyerekeket. :( Gondolom már kicsit sajnálod, h nem maradtak még 1 évig a bölcsiben- hátha akkor jobb óvónőt fogtok ki. De most már persze mindegy. :( Lehet, h a békesség kedvéért megpróbálhatnád eljátszani a hülye szülőt ha már ezt a szerepet szánják neked- amíg nem a gyerekek rovására megy. Nekünk meg kidühöngheted magadat. :wink:

Fejleszténél sztem is benne lehet, hogy meg voltak illetődve és azért nem csinálták a feladatokat. Én a BHRG-n kb egyszemélyes szurkolókórussá alakultam, hogy legyen kedvük végigcsinálni az összes feladatot. Meg néha segítettem is másképp mondani a feladatot, mert tudtam, h úgy jobban megértik mit várnak tőlük. Hátha legközelebb ügyibbek lesznek és majd látják ezt az ottaniak is. :)

Brigi

Húha, nagyon izgi a dolog. A telcsim mindig be van kapcsolva, éjjel is dobhatsz nyugodtan egy SMS-t ha úgy alakul. Anyukád fog végül vigyázni a gyerekekre? És most mi felé hajlasz, szülést szeretnél inkább v császárt? Lassan nem lesz választás, ha kismókus még 1 hétig bent dekkol. :wink: :lol:

Cat

Kitartást a hétvégére! Nem tudsz vevőt a 2 Concord ülésünkre? Már végképp kinőttük őket, csak a Römerek jók még valameddig.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok csajok!

Hatott a DORGÁLÁS.... :oops: Át lett adva.
Bocsi, de vagy erőm, vagy időm nem engedte, vagy egyszerűen már olyan időtartam eltelt, hogy nem tudtam követni a fórumot.
Most sem olvastam vissza sokat, de azért sikerült valamennyit.
Dolgoznak a beosztottjaim...
:lol:

A munkáról csak annyit, hogy sok, de ez azért szerencsés, mert megy a szalon... Jutalékos rendszerben pedig ez nem hátrány. :wink:

A gyerekekről:

Minden percben hiányoznak mikor nem vagyok velük. Ezt normálisnak is véltem az első időben, de azért ennek kicsit csökkenie kellett volna, nem?
Sajnos ezt ők is érezik, főleg Zsófim. Most éppen ő az aki hiszti- dac korszakát éli teljes intenzitással. ( és ehhez jön az anya hiány... :roll: )
Ő az aki mondogatja, hogy nem szeret ott aludni az oviban, sajnos nem is megy neki könnyen.
Zsombi szépen, könnyen ott alszik. Nála a hisztik szépen lecsökkentek. A kis srác egyébként is rengeteget változott. Magabiztosabb lett ( bár még mindig átlag feletti a szégyenlőssége).
Kristóf pedig igazi kamasz nagy srác . Felsős lett, amit kimondottan élvez, csak a kontrollja néha nehéz. Neki is az , mert meg kell tanulni tanulni, felelni stb.

Most röviden ennyi, s igérem nem tűnök el. :oops:

Brigi,

Köszi, hogy nem szültél meg míg eltűnőben voltam. :wink: :D :lol:

Meme
szinta

Hello Meme!!!!

Welcome Home!!!! :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla,
azt elfelejtettem hozzátenni, hogy azt mondta a dokinő, hogy 2-3 nap Sinecod és utána kezdjünk helyette ACC-t vagy más köptetőt, ami felszakítja a maradék köhögést. Lehet h hosszú távon tényleg nem célszerű a szárító hatás miatt a Sinecod.

Juj, szia Meme!!! Ne tessék többet eltűnni!! :wink: Igazi főnökasszony vagy, beküldted magad helyett a férjedet!! :lol: 8)

Kép
nettke

Nettke,Lilla!
És ACC-ből mit használtok?110-ast?Mert nekünk azt 6év alatt nem ajánlotta a dokinéni!Igaz,azt se mondta,hogy 2-3napig szabad csak a Sinecodot használni.Pedig Oli most már hurutosan köhög,így holnaptól kap valami mást (hurutoldót).Csak még nem tudom,mi van itthon,ami jó rá.

Meme!
Üdv elveszett bárányka!Azért élvezed a kihívást,nem?Csak tudna az ember kétfelé szakadni,hogy ne lenne az a fránya lelkiism.furcsi :wink: !

Brigi!
Hasonló kérdőív nálunk is volt.Ez állítólag arra jó,hogy hamarabb megismerjék a gyerekeket.Hát?!Ha csak ennyin múlik.Én kitöltötem ahogy gondoltam (bár az anyai szív igencsak részrehajló).Aztán kezdjenek vele,amit akarnak.
Graula 39-hez!Csuriban a kezem,hogy minden hamar és simán menjen!

Annamari!
No comment!
Én hőzöngős típus vagyok,így tuti nem tudnám szó nélkül hagyni.De hogy jót teszek-e vele?!Hát azt az élet igazolja.
Dávid osztályfőnökét ezzel a "módszerrel" sikerült idén év elején leváltatni.Az új tanárnéni nekem szimpi,mert elég karakánnak tűnt,meg nem fél érvényesíteni az akaratát.DE!Tegnap mesélte egy ismerős,akinek a lányát tanítja a Dávid ofője,hogy bizony repkednek órán a tanárnéni papucsai nem egyszer!!! :shock: Akkor ez most jobb?

Edit

Kép

Kép
edit73

LIlla :)

Én meg a döntések????!! MÉRLEG vagyok. :roll: :oops:
Fogalmam sincs mit szeretnék, még szerencse, hogy nem én döntöm el.

TEgnap bébi kidugott valami derékszögű éles "tárgyat" a köldökömnél. Meg is ijedtem, hogy egy UFO növöget a hasamban. Úgy nézett ki, mint egy szögvas. :shock: Nem tudom mi lehetett, de husi nem sok volt rajta sztem.

Mindenkinek jobbulást ebben a köhögős időben.

Meme :)
Üdv újra a fedélzeten!! :) :) :)

Nettke :)
A lányok is református hittanra fognak járni. Én örülök neki, mert nagyon aranyos lelkésznő tartja, akinek van három saját gyereke (kettő óvódás). Ő kis kreatív dolgokat ígért, hogy legyen mit hazavinni a gyerekeknek és elmesélni, hogy mi történt a foglalkozáson. Kíváncsi vagyok milyen lesz!

Nyomaszt-e a szülés gondolata? Nem is tudom. Próbálok nem gondolni rá, aztán ha egyszer csak ott lesz, akkor reménykedem, hogy megy minden magától. Ha most elkezdek ráhangolódni, akkor tuti pánikban megyek a kórházba. Nem vagyok egy könnyen lazulós típus, pedig az kellene egy könnyű szüléshez.
:roll:
Most látom, hogy a programozott császárral mit úsztam meg!! De még nem tudom, hogy miben nem volt részem. Gyávuszoknak nem valami jó felállás.

Áááá mindegy, nem nyavajgok. Olyan jó, hgoy eddig eljutottam. Mostmár tényleg csak napok kérdése. :lol:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Én a mai napig nem tudom elengedni öket, és gyanítom így lesz ez még 50 évig. :lol: :lol: Nagyon hiányoznak, és rengeteget gondolok rájuk, holott tudom, hogy ez az élet rendje. Pedig már 2 éve dolgozom, és nem csökkent az aggodalmam. :roll:

Brigi :)
Ez már nagyon izgi! Jó lenne ha bejönne a sima szülés, akkor el tudnád mondani a különbséget a csaszi és e között.

Nálunk az oviban minden 3 napnál több hiányzás után csak orvosi igazolással mehetnek vissza a kölkök. Nagyon jókat hallottam az Immuno Kids Multitabsról. Bár az árát nézve elég horror, föleg 3 gyereknél. Ugyanis egy hónapra 9 ezer Ft csak a vitamin, mert 30 db van benne és ez szorozva 3-al. :shock: :shock:

Mikor mehetnek oviba a gyerköcök? Anyukádat gyürik? Próbáld ki, hogy pár csepp Betadint teszel a fürdövizükbe. Nekünk Olinál bejött amikor kicsit fel volt fázva és bepisilt.

De ez is érdekes, majd meglátod, hogy csak 3-3,5 éves korukban fordul majd elö ez a kis megfázásos bepisilés, a szobatisztává válást követöen. Utána teljesen el fog múlni. Olinak is tavasszal volt utoljára. Szerintem jobban tudják már majd tartani a megnövekedett hugyhólyag nyomás ellenére is a pisit pár hónap múlva.

Lilla :)
Dobd fel az ikresre az üléseket, biztos megveszik!

Detti :)
Jó utat és vásárlást! Aztán sajnáld ám egy kicsit az uradat. :lol: :lol:

Kiliman :)
Kitartás! Gyüjtsetek gesztenyét a fiúkkal, és csináljatok gesztenye embereket. Szerintem ez tök jó elfoglaltság, és még olcsó is. 8)

Edit :)
Hogy vannak a fiúk? Beni még mindig megúszta?

Cat
Kép
cateye

Hi!

Nettke

Akkor jó, csak nem értettem félre teljesen amit drnéni mondott. :D Ja, és mi már tavaly is szedtük az immuno kids-t és nálunk is segített valamit. De azért sztem mi így is többször vagyunk betegek, mint az átlag. Sajnos én is ilyen voltam, úh örökölhették is, de lehet a koraszülöttség miatt is. Van akin ez jön ki, van akit meg fejleszteni kell. :(

Edit

Mi egész pici koruk óta használunk ACC100-t. Előszört kb fél éves korukban, akkor még egy tasakot negyedelni!!! kellett. :shock: A mi drnőnk a háziorvosság előtt a Heim Plában dolgozott, így ő eléggé meri alkalmazni ezeket a gyógyikat kicsiknél is. Pl az algopirint is elég korán felírta nekünk. Sztem nem lehet belőle baj, amíg az ember betartja amit az adagolásról mond és persze nem hosszú ideig szedik. Amúgy az ACC-t mi mostanában csak ritkán használjuk kiegészítésként. Nekik a vírusfertőzéskor rögtön asztmatikus tünetek jönnek elő (ami elvileg nem asztma, mert egészségesen nincsenek), így egy receptes hurutoldót kapnak, amiben kicsi tüdőtágító is van. ACC-t a nátha legelején szoktam néha adni, h ne is tapadjon le a cucc, de ha már köhögnek, akkor váltok erre, mert Nikinek elég hamar lejjeb megy és kialakul a hörghurut. :(

A Fluimucil 100 is ugyanilyen, azt is próbálhatod. Ezen kívül én mást még nem adtam, úh nem tudom melyik lehet jó. A Sinupret nem jó ilyenre? V az ambroxol? Asszem azt Nettke ad- én most magamnak ilyet vettem- még nem tudom hat-e. :)

Cat

Hát igen, felraknám az ikresekre, csak ugye azóta se sikerül sehonnan képet feltölteni oda- pedig elvileg úgy csinálom ahogy kell. :cry: Szal ha esetleg belefutsz, hogy valaki keres üléseket, reklámozz nyugodtan. :wink: Nagyon megnyugtató, h fél év múlva már nem fogok a bepisivel szívni. 8) Eddig nekünk is bejött minden amit jósoltál a fejlődésük során, együttjátszás, stb, úh bízom benned most is. :wink:

Brigi

Én is mérleg vagyok. De asszem oroszlán az aszcendensem és ez sokszor kitör belőlem. :wink: Babó is mérleg lesz már? 8)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Húúú, de sok a beteg gyerek! Szerencsére mi tartjuk magunkat még, és elkezdtük adni a BV-ot újra egy kúra erejéig. Én még mindig azt mondom, hogy azért nem betegek annyira a fiúk, mert anno ezt beszedték.

Az összes betegnek jobbulást!

Brigi,

Már tényleg csak napok vannak hátra! Nagyon kíváncsi vagyok, hogy sikerül megszületnie a bébidnek. Azért az ritka, hogy császár után normális úton szülessen meg a gyerek, nem? Vagy le vagyok maradva?

Cat,

Azért nem sajnálom Árpit, mert végül is önként bevállalta, minden ellenállás nélkül. Meg ő tényleg baromi jól elvan a gyerekekkel, tele van türelemmel, és ötletekkel. Ő azért csak kevesebbet van velük, tehát érthető is a nagy türelem :roll:
Én meg ötletekkel vagyok teli a holnapi bevásárló-körutammal kapcsolatosan :lol:

Meme,

Jó azért hallani felőled! Néha-néha azért írogass ám!

Ami miatt ma kivagyok akadva: Bernát ma gyakorlatilag egyszer sem pisilt a vécébe, csak a gatyóba (meg délben a pelusba) :( Összesen 5 nadrágot adtam rá (eddig). A bölcsiben azt mondták, hogy ne adjak rá pelust, az visszafejlődés és nehogy már... Én viszont nem szeretném, ha felfázna (hacsak nem már túl vagyunk rajta), és az összes nadrágja meg gatyója ammónia szagú, még mosás után is :(

Ötlet?

Detti

KépKép
kiliman

Gyors bekukk, mert még egyedül tartom a frontot, és a Lurkók mellettem játszanak...

Kata!
Neked szerettem volna írni, hogy voltam a héten Játékszigetben és elég sok LEGO DUPLO le van árazva! Én az Arénában voltam, de szerintem ilyen játékbolt van több helyen is.

És akkor jöjjön a panasz, hátha segít, ha leírom: még két hét az oviig, és Lulli lányom még mindig küzd a kaki lokalizációjával. Már ment bilibe, WC-be, de sokszor kivárja az esti pelust inkább, és abba termel. Nem szeretném sürgetni sem, de azt azért kihagynám, hogy Bencét oviba hordom, beszoktatom, Lulkával meg itthon vagyok. Van valami jó tippetetek?

Meme!
WELCOME!

Brigi!
Olyan édes voltál pár napja a Decathlon-ban. El tudom képzelni, hogy milyen hangulatban voltam röpke 2-3 órás ikres vásárlás után. Végül vettem cipőt Nekik, és nagyon bejött. Amúgy végül hol sikerült venned gumicsizmát? Én a net-en rendeltem.

Cat és Kiliman!
Kitartás a hétvégéhez! Bár nálunk Zsolt itthon van fizikailag, de bevállaltam, hogy hagyom egy kicsit dolgozni, úgyhogy elvileg én is egyedül leszek majd. Szegény most van költségvetési időszakban, és mellette még van egy másik nagy munkája is. Nem irigylem...tiszta zombi...

Nálunk amúgy a Lurkók egészségesek, csak mi vagyunk egy kicsit megrogyva. Értsd némi nátha...

Na megyek játszani...
Mindenkinek jó hétvégét!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Cat,
úgy legyen!!!
Most hívtam a doki nénit a lelet miatt, teljesen negatív, azt mondja ez egyértelműen lelki okora visszavezethető bepisilés. Aki nem sínyli meg az ovikezdést látványosan, azokon lejön másképp. Hát, nálunk így. És ez eltarthat dok néni szerint 2 hónapig is akár. Októberben leszünk 3,5 évesek, szóval jöjjön be a jóslatod és akkor hagyjuk abba ezt végleg.. 8)
Lilla, Brigi,
én is mérleg vagyok!!! Együtt ünneplek Cat fiaival
:lol:
És oroszlán aszcendens. Ez nálam azt jelenti, hogy őrjöngök és dühöngök sokszor... de nem kifelé :roll: :

Kép
nettke

Brigi,
talán megkímél az élet, és bennmarad a babó terminusig, és akkor eldől a nagy kérdés. Én asszem nagyon félnék szülni.. :oops: Háát, sokat gondolok rád, drukkolok, kitartás!!

Kép
nettke

Jaj, minden egyenként jut eszembe.. bocs..
Edit,
ACC-t mi is most eszünk először, 100-ast vettem, napi 2x adom majd.
Cat,
Multitabs ára horror, ás Sári nem is hajlandó megkóstolni :cry: neki kereshetek vmi mást..

Kép
nettke

Sziasztok!

Szobatisztasági-bepisilés kérdése:egy kisbaba élete első 2-3évét pelusban tölti.Amikor ez lekerül róla (értsd szobatiszta lesz) és megjönnek a hideg napok,elkerülhetetlen egy kis felfázás-bepisilés.Ez nem kell,hogy krónikus legyen (azaz orvosilag legyenek tünetek lásd pozitív vizelet)!Akkor is felfázás.Ezen az őszön,télen melegebben kell a gyerkőcöket öltöztetni,mint eddig.Kint is,bent is.Egy réteggel több ruha,kamillás vagy betadinos fürdő és pár nap alatt megoldódik a probléma.

Nettke!
Kösz!Legközelebb mi is kipróbáljuk az ACC-t.
Nem fog eltartani 2 hónapig ez az állapot.Csak gondold végig,hogy hol ülhetnek hideg helyen!!!Pl. oviban a szőnyeg (tuti ott játszanak és nem asztalnál) vagy a vászon ágyak se olyan melegek,mint az otthoniak.Főleg ha még nem fűtenek vagy nem annyira,mint otthon.Harisnya,vastagabb nacika,esetleg melegebb pizsi oviba is.
Na akkor inkább BV!Annak is horror az ára,de ez a vitamin!!!!és még be se szedi a gyerek!!!!!
Mi is szedünk vitamint (Forever multi),de az 120db 3000Ft.

Vikóka!
Az nem gond,ha nem kakil bilibe,wc-be.Majd megérik rá!Lehet,hogy az oviban is tartogatni fogja,ahogy otthon is.Sok gyerek nem tud az oviban kakilni,pedig otthon simán megy neki wc-be (azért az oviban nincs az a nyugi az illemhelyen sem).Ettől még nyugodtan viheted oviba!!!Legfeljebb jelezd az óvonőknek,hogy neki nyugalom és egyedüllét kell a kakihoz.(nálunk Beni is ilyen az oviban,pedig itthon nem zavarja,ha valaki sertepertél körülötte kakilásnál)
Nem sürgesd Lulkát!Ha már egyszer sikerült neki wc-be/bilibe,menni fog máskor is!Csak még kell egy kis idő!Nyugodj meg és hagyd őt is!Valószínűleg érzi,hogy neked ez mennyire fontos és csak az ellenállását növeled vele.
Ja és ha még éjszakára pelusos,akkor tényleg nem vagytok elkésve.Oli már teljesen szobatiszta volt és még 2hónapig kellett minden nap pelust adni neki a kakihoz (van akinek ez évekif tart).

Detti!
Én megbeszélném Bernáttal ezt a dolgot,felajánlva neki az egész napos pelust!Nálunk bevált.Beni 1napra kapta vissza a pelust (még nyár közepén),másnap már nem kérte.De nem is pisilt be utánna.
Én ezt a pszichológus tanácsára tettem és nem tartom ma sem rossz ötletnek.Semmi visszaesését nem jelentett Beninél.
Egy fontos dolog volt:csak akkor adhatsz rá pelust,ha Bernát is beleegyezik.

Lilla!
Kösz!ACC-t ki fogom legközelebb próbálni,Fluimucilt nem ismerem. Most Sinupretet fog kapni Oli,mert az van itthon.Remélem,be jön neki is (Marcinak,beninek bevált már korábban is).

Cat!
Oli,Marci jobban vannak.Viszont Beniben mintha bújkálna valami,mert sokat elfekszik napközben,pedig nem szokott.Remélem,csak rémeket látok,mertha nem mennek hétfőn.... :shock:

Brigi!
Én csak szépet tudnék neked mesélni a hagyományos szülésről.Sőt!Nekem nagyobb élmény és szebb emlék,mint a császár!!!!Nekem még most is hiányzik az az összebújás,ami normál szülés után jár anyának és babának.
Igaz,én a piciket egy teljes napig nem láttam és csak nagyon sokára vehettem kézbe.A Dáviddal más volt,sokkal intimebb,szeretetteljesebb!
Hidd el megéri,ha még szenvedni is kell érte!Én kívánom neked,hogy átérezd és megéld azokat a szülés utáni pillanatokat!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

A bepisiléshez:

Nálunk is van pisi gond. Annyiban más, hogy Zsófi nem bepisil, hanem nagyon-nagyon gyakran jár pisilni. Ez augusztus óta van, mióta újra indult az ovi. Neki most nehéz lelkileg feldolgozni az ovit, meg, hogy anya dolgozik stb. Mi is küldtünk vizelet mintát persze negatív lett, és Doktornénink az első perctől a lelkiekre vezette vissza. Zsombi pedig pislog. Akkor jobb a helyzet - szinte rendeződik - ha sokat vagyok velük.

A másik:

Brigi, csatlakozom Edithez !!!! A hagyományos szülés olyan frenetikus érzés, hogy tényleg szuper átélni. Tényleg úgy van, hogy mikor már úgy érzed nem megy tovább, kész vége, akkor születik meg a pici, de akkor minden fájdalom megszűnik és ott van Ő. Csodálatos.

Edit, Dávid fiad? 6 osztály hogyan tetszik neki?

Minden betegeskedőnek jobbulást!

Azt nem írtam, hogy hétvégén nem kell dolgoznom, így 2 nap mindig teljesen a családé! Valahogy olyan sok türelmem lett azóta mióta keveset vagyok velük...

Szép hétvégét.

Meme
szinta

Vikóka :)
Azért a kaki miatt nyugodtan vidd Lulkát oviba! Sok gyerek jár oviba, akiknek a kaki csak otthon megy. Egyébként az enyémek is "hazahozzák" úgy veszem észre, mert itthon este és reggel is kakilnak. Másrészt szerintem türelmetlen vagy a kakival kapcsolatban. Még 3 évesek sincsenek. Olim bőven elmúlt már 3 amikor még pelust kért a kakihoz és egyszer sem ment neki előtte wc-be. Érdemes volt kivárni, mert megoldódott, mindenféle lelki defektus nélkül.

AZért örülök, hogy negatív lett a lelet, de gondoltam is. Az egész sajnos pszichoszomatikus lehet. A tieid nem sírnak de bepisilnek. Nekem meg sírnak minden reggel, vagy pityeregnek.

Sajnos egyértelmű Zsófinál is a lelki eredetű wc-re járás. Egyébként én is ilyen vagyok, ha ideges vagyok szaladgálok a wc-re folyamatosan. Reméljük megoldódik.

Én is felajánlanám Bernátnak a pelust, és megbeszélném vele, hogy amíg a kuki nem tudja a pisit szabályozni, addig maradjon a pelus. Hátha jobban tud utána koncentrálni rá.

Neked tetszik a Next téli ruházat? Én nem vagyok elájulva tőle. :?

Remélem Beni megússza! Már jó lenne neked is egy kis pihenés.

Ezt az ACC-t ki fogom én is próbálni, ha betegek lesznek.

Cat
Kép
cateye

Köszi csajok a kaki-infokat.
Azért kérdeztem rá Nálatok, mert valahogy én is úgy érzem, hogy az a legjobb ha nem türelmetlenkedünk ezzel. Azt a taktikát követem, hogy nem is beszélünk róla egy szót sem (és anyaoroszlánként irtom ha valaki előhozza a témát! ;-) ), és így majd szép lassan kialakul a dolog. Szerintem ennek az eredménye az is, hogy már sikerült azért néha. Arra gondoltam, hogy az oviban meg majd szólok az óvónéniknek, hogy ez van. Amennyire eddig megismertem őket, nem lesz gond, és szerintem fogják tudni kezelni a helyzetet.

Cat!
A türelmetlenségem valószínűleg abból fakad, hogy egyrészt nem tudom hogyan lesz ez az oviban (eddig nincs semmilyen közösséges tapaszatalom), másrészt "sajnos" körülöttem mindenki ezzel piszkál. Úgyhogy valszeg csak ebben a megértő, tapaszatalt, türelmes babanet környezetben tűnök türelmetlennek, mert amúgy meg azt hallgatom, hogy "miért nem megy már", "miért húzom a dolgot?". Szóval köszi, hogy a mérleg normális felét adjátok nekem.

Útálom ezt a f időt!

Brigi???

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Köszi az érdeklődést! :) :) :)
Amúgy semmi.

Meme, Edit :)
Köszi a megnyugtatást! Én is így gondoltam, pont ezért szerettem volna normál szülést, csak éppen nagyon félek tőle, hogy mégsem ilyen érzés lesz. És ahogy közeledem úgy rettenek meg egyre jobban.

JÓ hétvégét!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!
Akkor még egyben!!!! :lol: Mielőtt a Dávid született,az én nőgyógyászom mindig azt mondta az aggodalmaimra,hogy gondoljak arra,ez az a pillanat,amit 9hónapja várok.Én a vajúdás alatt (egyedül voltam!) végig ezt mondogattam magamnak.Bármi rossz is jön,bármennyire fáj is,mindjárt itt van,akire annyit vártam!!!Csak arra figyelj,amivel segíthetsz mindkettőtöknek!

Vikóka!
Jó ez a taktika!!!Jól csinálod!De nyugodtan szóba hozhatod Lulka előtt a témát (na nem egyfolytában és nem mások előtt!),mert kell,hogy tudja,mit vársz tőle.De csak éppen érintőlegesen,egy semleges hangvételű mondattal.
Amúgy ovi előtt enyémek sose kakiltak wc-be.Még akkor se,ha elmentünk valahova,nem volt bilink és kellett volna.Oviba meg simán mennem wc-be kakilni.Sőt!Azóta Oli bárhol vagyunk,belekakil a wc-be.DE!itthon nem.Itthon csakis bilibe.

Cat!
Next? :( Én a piciknek semmit nem találtam!8na jó legalább megmarad a pénzem)Egyszerűen ez most fantázia-szegény!
Beni eddig rendben!Már tényleg nagyon jó lenne,ha kicsit oviznának.Lenne itthon egy csomó dolgom,meg a türelmem is több lenne délutánra. Főleg ilyen gánya időben.Ráadásul hétfő-kedd megint nem lesz apa,így egyedül leszek velük.

Detti!
Még az jutott eszembe (Cat írásáról),hogy a pszichológus anno azt is mondta,amikor szóba kerül a bepisilés,mindig a kukit vagy pocit "hibáztassuk".Nem Bernát pisil be,hanem a kuki nem figyelt a pisire vagy a poci megfázott és nem sikerült neki wv-be pisilni.Szóval a gyerekről vonatkoztass el valamely testrészére,így nem érzi magát "bűnösnek".

Meme!
Nálunk is volt pszichés eredetű wc-re járkálás anno a Dávidnál.De majd 6évig tartott!!!!
Stresszes időszakban most is előfordul,hogy előjön,de már korántsem olyan gáz.
Dávid jól vette most az akadályt,pedig teljesen elengedtem a kezét.Most azt se tudom,mit tanulnak.Megbeszéltük év elején,hogy nem tanulunk vele,nem kontrolláljuk,hogy mikor,miből,mennyit tanul.Már nagyfiú és neki ezt tudnia kell.
Ha gondja van vagy ki kell valamit kérdezni,szóljon!Amúgy nem figyeljük a tanulását.Persze azt is megbeszéltük,ha nem az elvártaknak megfelelően teljesít,annak következményei lesznek.Szóval azért figyelő szemeim rajta tartom az ellenőrzőjén! :wink:
Szerencsére semmi gond nincs.Minden év eleji dolgozata 5 lett,sőt már órai munkára is kapott 5-t.Fogadó óra majd csak novemberben lesz,így a tanárokat csak akkor tudom kifaggatni.Mert most is van jó pár új tanár (ofő,term.ismeret és matek tanár)
És nálatok?Kristófnak hogy tetszik a "szabadság"?Milyen az új osztály,az új felsős élet?

Edit

Kép

Kép
edit73

Egyszerűen imádok itt irogatni Veletek. Olyan hasznos, és jó érzés! Köszi!

És már jövök is a következő kérdéssel: lévén bejött ez a frankó idő keresem a megfelelő vitamint a Lurkóknak.

Ki tud ezekről?
Multi Tabs Immuno Kids
Neways Juniro Max

Van valami tuti bevált? (Ok-ok, tudom, hogy minden gyerek más és más, de hátha...)

Köszi, Vikóka

Ja, már mi is teljes családdal dögrováson vagyunk. Éjjel Bencén tört ki a betegség, Luca meg délelőttig bírta....

Viki

KépKép
vikóka

Vikó,
az Immuno Tabs-ról írtunk fentebb. A doki nénik javasolta, a patikus meg még jobban (nem a pénz miatt, annál rendesebb ürge!), finom is, de Sárim nem veszi be... 2 napja szedjük a másik 2vel, szóval személyes tapasztalat még nincs.

Edit, Cat,
Ti felmentek az angol/amerikai Next, Marks, Gap stb. oldalakra, onnan szemezgettek, és leadjátok a csajnak e-mailen, hogy mi kell? Bármit megszerez?- szóval amit választotok azt általában meg is kapjátok? És nagyobb tételt rendeltek vagy akár csak egy adag alsógatyót is lehet?
Ja, és ACC-ügyben még egy, nagyon finom az íze!!! Ma fő kényes-finnyás Natikám még kért volna belőle, ha lehetne.. :lol:

Kép
nettke

Nettke!

Igen,az adott weblapokról nézem ki,mit szeretnék!A Nextről akciós terméket (szezonvégi leárazásból)nem nagyon lehet rendelni,mert azt nem tudják beszerezni.Ott én inkább a 2 ill 3-as csomagokat keresek,mert azoknak van jó áruk.
M&S meg az Adams jó még,onnan azért az akcióst is meg lehet "szerezni". Hogy az adott csajszi mikor,mit rendel szokás kérdése.Next általában folyamatosan rendelnek,a többi meg bizonyos időnként (ha összejön neki annyi,hogy megérje),de azért havonta egyszer szoktak a többiről is rendelni.Lehet akár 5db alsógatyát is rendelni,nincs alsó összeghatár.Én a pk miatt szoktam egyszerre többet.
Az amerikai oldalaknál én csak az akcióst nézem,mert szerintem amúgy nagyon gáz árak vannak.Onnan nekem a polók,hosszú ujjuak,pulcsik,pizsik jönnek be. De pl. a múltkor ON(Old navy) kislány pulcsit láttam akcióban700Ft-ért!!!!És irtó édes volt!
Ott is megvan,hogy mikor melyik oldalról rendelnek.Ezt küldik e-mailben a náluk vásárlóknak.Kolhs meg Children Palce-t is rendelnek. Ezek kb. 1hónap alatt érnek ide,így azért ezzel kalkulálni kell.De az amerikai oldalakon már júniusban (nyári)szezonvégi kiárusítás van. Most meg már ősz végi!
Majdnem mindent meg tudnak szerezni,bár már én is jártam úgy,hogy elfogyott,mire csajszi rendelt.Ez benne van a pakliban.
Ja és lehet már osztrák H&M-ből és Eduscho-ból is rendelni 270Ft-os árfolyamon,ha esetleg valami onnan érdekel. Én most esőnacival szemezgetek egyideje onnan,mert a meglevő már csak éppen jó a fiúkra.

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

2 napja nem voltam és rengeteget termeltetek...., alig győztem visszaolvasni.

Köptetőkről: Az infóm, ahogy mi szoktuk, köptetőt(acc100, fluimucil100, Rhinatiol is nagyon jó, fini is és használ is) használni, az hogy ezeket csak napközben szabad, mert elvileg köhögtet. Én reggel szoktam adni és mondjuk az ebéd utáni alvás után. Este nem szabad. Estére ha nem tud aludni a gyerkőc, akkor kell a "köhögéscsillapító", mint a Sinecod. Én még nem adtam ilyet, mert saját példámból szörnyű és nagyon furcsa érzés, ahogy ez visszafojtja a köhögést. Köhögnöd kell, de nem tudsz. nem túl jó érzés, ezért még nem adtam, persze van itthon végszükség esetére.
Nálunk is akkor van ez a fulladás, ha vírusfertőzés van. Most tuti vsak megfáztak, mert átlátszó takony volt pl. és lázuk sem volt. Most homeoztunk, echinaciát, amit ti ajánlottatok és oscillociumot kaptak, + Rinathiol köptetőt. A száraz köhögésük szépen hurutos lett, ami jó, és remélem most már egyre jobb. Igazándiból jól vannak már, egyszer-egyszer köhögnek.

Vitamin: Nálunk most az Aloe Kid megy nagy sikerrel. Hatást még nem tudom, kb. 2 hete szedik.

Brigi!

Én is gondoltam ám Rád!

Kiliman!

Drága vagy!!!! Én totál félreértettelek, de az én formám már csak ilyen.... :oops: Még nem néztem meg az oldalt, de szólók, ha mégis van valami...., ma már vásárolgattunk egy kicsit télire + magunkat is megleptük 1-1 új cipővel. Szóval jó napom volt. :D

Edit!

Igen, én voltam a babaszobán és megszívtam, lemaradtam az overálról, pedig nagyon tetszett. Kicsit későn vettem észre. Bár ahogy elnéztem, 1,5 nap alatt szinte mindet eladta a csaj.

Vikóka!

Nálunk Vendel olyan, mint Luca, ő is csak pelusba. Nálunk ajándék van beígérve, ha bilibe megy. próbálkozik a drágám, és mondja, hogy fog, de eddig nem jött össze. Időnként bevetem ezt a dolgot, de már annyira megszoktam, hogy el is felejtem mondani neki. Nálunk az unokahugom is ilyen volt. Kb. 4 éves koráig. Mondjuk ő csak akkor ment oviba. Minden simán ment nála csak ez az egy volt, ami nem ment, aztán egyszer csak kinőtte.

Meme!

Jó, hogy újra itt. Látod, elég egy pár sor is.... :D :D

Lilla!

Igen, szeretném azt a trikót, csak nem tudom, hogyan...., olyan messze vagy. Tudod mit szeretnék még? Mondtad, hogy megvan nektek a Verdák. A fiúk nagyon imádják, de képzeld totál tönkrement a miénk. Először csak akadozott, aztán már el sem indult. Ilyen lehet egy dvd-vel? Nem karcos vagy ilyesmi....., Mondjuk a sok nézéstől? Bár ez hülyeség...., nem tudom.
Szóval, ha átírnád nekünk...., megköszönném.

Annamari!

Húúú, ez tényleg nagyon gáz, főleg, hogy a fiúk 3 évig fognak odajárni. Háát, nem lesz könnyű így.

No...., megyek aludni, jó éjszakát.

Kata

Kép
kateduo

Vikóka!

Elfelejtettem írni, hogy pénteken megszereztem a tűzoltóautót, úgyhogy 1-1 ajándék már megvan.... :D , azért köszi az infót.

Kata

Kép
kateduo

Kata!

És sorban állsz a következő adagnál?Feliratkoztál?
Mert nekem sikerült elcsípnem és ráadásul 3különböző színben.Kedden-szerdán meg is jön.Ha érdekel,megírom milyen élőben.
Nekünk ( a képek alapján) ilyen volt az elmúlt 2évben,csak más színben.Én nagyon szerettem,mert jó meleg és kényelmes volt.Ráadásul a fazonja miatt 2évig tudták a fiúk használni.
Mindezek után még el is tudtam őket adni!!! :lol:

Edit

Kép

Kép
edit73

Cat,

Én sem vagyok elájulva annyira a next téli kollekciójától, de azért csak sikerült egy jó adag cuccot összeírnom :roll: Mondjuk én rendelek a fiúk szobájába kiegészítőket is. Így, hogy a valódi áron tudjuk beszerezni, inkább élek a lehetőséggel. Pont néztem, hogy olcsóbb, mint a H&M (ahol én még vásárolni szoktam), és jobb minőségű is.

Vikóka,

Mi a Bronco-Vaxomot adjuk, ami nem vitamin, hanem immunerősítő, de nekem totálisan az első helyen áll. Ezen kívül néha-néha a teájukba teszek egy csepp propoliszt, ami szintén egyből megoldja a köhögést.

Nettke,

Én szeretem az amerikai ruhákat is. Az Old Navyből és a Children Placeből már rendeltem - magamnak is- jó néhányszor, és meg vagyok elégedve. Van egy kontaktom, aki 300 ft-ért hozza a ruhákat, ha érdekel, írom az elérhetőségét.

Edit,

Visszakerült Bernátra a pelus :( Elég szomorú vagyok miatta. Ő nem annyira :roll: De mindegy, ez van, egy év alatt csak megoldódik a dolog.

Brigi,

Hogy?

Cat,

És te hogy bírod egyedül?

Nos, tegnap apa nagyon jól vette az akadályokat a fiúkkal. Bár nem volt itthon, úgy könnyebb. Viszont egyedül beült velük étterembe :roll:
Én meg szétvásároltam magam :lol: De pl. az osztrák H&M-ben tök más gyerekruhák vannak, mint itthon. És olcsóbb is...

Most meg egyedül vagyok itthon a gyerkőcökkel, apa lelépett, és csak kettő körül várható...

Detti

KépKép
kiliman

Detti,
érdekel, a kontakt, küldd légyszi!!
Sztem is érdemes a kinti H und M-ben vásárolni, mi mindig ott vettük meg eddig a téli/nyári kollekciókat. De most keresnék azért 1., változatosabb 2, kicsit még olcsóbb forrásokat is.
A pelus miatt ne bánkódj! De tényleg. Már én is (pedig még vannak ilyen problémáink) kezdem hinni, hogy egyszer, idővel csak megoldódnak ezek a gondok. És Bernát még kicsi, és hideg is van.

Edit,
köszi!!! Akkor szemezgetek, aztán kipróbálom.
Bár épp tegnap itt a veresi piacon botlottam bele egy használt ruhával kereskedő csajba, aki minden héten rendel, ugyanezeket (Old Navy, GAP, Apple..) és megyek hozzá szerdán lakásra, hátha onnak is tudok jókat venni. Mondjuk ezek nem újak.. de eddig amit vettem nála az korrekt volt, és hát 4-500 Ft max.

Kép
nettke

Nettke!
Szuper!Én is szoktam ezekből a márkákból használtat venni,mert nagyon jól bírják a strapát.Így többedik gyerek után is ruhák még!!!És az sem utolsó,hog yígy jobban kiismered az adott márka méretezéseit.Mert ahány cég,annyiféleképpen méreteznek.

Detti!
Ne szomorkódj!Semmi katsztrofális nem történt.Kicsit "pihen" egyet Bernát,majd rájön,menynivel jobb pelus nélkül és újra kérni fogja,hogy vedd le róla.Azért az ő kicisny lelkének sem volt jó a napi 4-5bepisilés,bizti bántotta.

Brigi!
Minden rendben?Ma még nem jelentkeztél!!!!
Dávidnak 2napja fáj a feje (ezer éve nem volt ilyen),mindig gondolok rád is,hátha ez front indítja be a szülést!!! :wink:

Edit

Kép

Kép
edit73

Még megvagyunk. Egyben. :wink:

Csak ma nagyon strapás napunk van. Illetve ARtúrnak, mert mindenféléket szerel, közben a gyerekek mindenbe belemásznak, és direkt csinálják a fesztivált.
Meg persze éjjel elég jó kis jóslófájásaim voltak, alig aludtam valamit. Nem vagyok a topon. Tegnap egész jól megvettünk mindenféléket egy nagy beszerzőkörúton, és nem is fáradtam el annyira. De ez a mai nap!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Mióta nem lehet velük kimenni a hideg és a megfázás miatt, egyszerűen kezelhetetlenek a gyerekek. Nem tudom, hogy ti hogy bírjátok, de én ordítozom, csapkodok, és még csak nem is használ.

Na megyek is, mert teljesen letörtem.

Ja, anyukám szerint megváltozott az arcom (lehet, hogy a fáradtság miatt), de mindenesetre lehet ez is egy jel.
Mindenképpen össze kell raknom a kórházi pakkot véglegesre ma, meg a kismókus hazahozós cuccait. Mostmár látszik, hogy 30 fok nem lesz, mindenképpen vastag cuccban jövünk.

Bocs, hogy csak így magamról :oops: :oops: :oops:, de ehhez a ruhavásárlási témához amúgy sem tudok hozzászólni.

További jó hétvégét!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi :)
Hát ez már nagyon izgi. Még mindig semmi? :shock:

Persze én is írtam össze dolgokat a nextböl, még kihasználom, amíg jó ránk a gyerekméret. Sajnos már az 4-5 éves dolgokat rendelem, és gyanítom, hogy csak jövő nyárig tudjuk a nextnek a kicsi fiú méretét hordani, utána nem tudom mit csinálok, mert a nagyobb ruhák sokkal drágábbak és ízléstelenebbek is. Na meg még pár dolog hiányos a téli ruháinkból, azt pótolom. Így is jövő héten esküvőre megyünk és fingom nincs mit adok rájuk.

Hát én el vagyok ájulva a fiaimtól. Valami új korszak kezdődött az életünkben. Annyira jól viselkednek, hogy le a kalappal előttük. Mintha megéreznék, hogy most jól kell viselkedni, mert azóta angyalok. Szóval így egyáltalán nem nehéz velük az itthonlét, sőt élvezet.

Ma bábszínházban voltunk, aztán mekizni, mert jedi kardot akartak a gyerek menüből. Az autómentes világnap miatt sétáltunk az Andrássyn, mindent megcsodáltak, begyűjtöttek egy csomó kacatot, haverkodtak mindenkivel. Most csöndben játszanak a szobájukban. Szóval csak ámulok-bámulok. Lehet ez már a 4 éves kor hatása? :shock:

A másik ikresen írta egy lány, hogy a Multitabsot szedik 1 éve. Előtte a lányai tgöbbször kruppoltak, kórházba is voltak, tavaly kezdték az ovit és elkezdte nekik adni a multitabsot. Kétszer voltak otthon betegség miatt az oviból. Mivel 4 éves kortól van Ő csak 2 naponta adta nekik.

Én is szívesen vennék a fiúknak használtat, mert ezek a ruhát több gyereket kibírnak. Sajnos itt elég nehéz jó minőséget kifogni.

Korábban H und M párti voltam, de szerintem elég drága és szar is lett a fiú rész itthon. Ide szerintem nem hozzák be a jó dolgokat. :( Amit meg behoznak és jó azt azért hozzák, mert az osztrákok annyiért már nem veszik meg. :evil: :twisted:

Cat
Kép
cateye

Hello!

Mi is immuno kidezünk már tavaly óta- hát, lehet, h mi extra betegesek vagyunk, de azért akkora csodát nem tett. De a pozitív hatást abszolút érzem én is. Mi dokinénivel úgy beszéltük, h első 1-2 hétben lehet nyugodtan 1 tabit adni, aztán vissza kell állni félre. De kérdezem majd idén is, mert ez a tavalyi adag volt. Egylőre így adom még, pont most kezdtük el újra szedni.

Mi még mindig köhögősen, éjjelente mindig van 1 óra, amikor Dá irtóra köhög- úh én se vagyok a kipihentség csúcsa. :roll: De azért holnap mennek oviba, de még itthon alszanak, mert a köhijük zavarná a többit. Ti mikor szoktátok újra vinni a gyerekeket betegség után? Totál gyógyultan v kicsit betegen? Dokinő azt mondta, h nyugodtan vigyem őket amikor már csak kicsit köhögnek, náthásak, mert minden gyerek köhög és taknyol. De én kicsit tartok tőle, h így esetleg összeszedne rögtön vmi újat és visszaesnek. Tapasztalat?

Brigi

Húha, most már tényleg ketyeg a visszaszámlás!!! Csajok akkor el vannak rendezve h hol lesznek? Fognak menni oviba amíg te kh-ban leszel?

Cat

De jó neked! Nálunk valam irtózatosan pörögnek, senki el se hiszi, h betegek. :shock: De sztem hiányzik nekik az ovi, Nikci már nagyon menne, le is szögezte, h nehogy korán érte menjek. A hét második felében minden nap 1-1,5 órát sétáltattam őket, jócskán megnőtt a teherbírásuk. Zoli mikor jön haza?

Detti

Nem baj a pelus, hátha csak pár napig tart majd. Ilyen visszacsúszások simán lehetnek. Nálunk Dára került vissza éjjelre amikor most zsinórban 2-szer bepisilt. Annyira köhög, h muszáj éjjel is itatni és hidegben altatni őket- félek, h megfázik még jobban. Nem is bánja a pelust. De persze azóta nem is pisilt be- lehet, h egyszerűen csak fázik a popója.Bernát most nem is szól egyáltalán? Miket vettél a portyán? Gyerekeknek is vásároltál? Next cuccokból nekem volt amik tetszettek, de én ennyit egyszerűen sajnálok rá. :? Inkább hetekig lesem az angol ebay-t és onnan lövök néhány jobb cuccot. Az újat is megkapom olcsóbban postaktg-gel, mintha boltban venném, főleg, ha hozatnám a 400 ft6 font áron. Persze erre Cat mindig azt mondja, h azért, mert vegyespárost nem kell hasonlóan öltöztetni. :wink:

Megígérem, ha kimegyünk anyuékhoz, leszek az amcsi forrásotok! :D Floridában marha jó outletek vannak, nagyon jó dolgokat lehet kifogni. 8)

Edit

Ti mentek holnap oviba? Dávidnak jobbulást!

Kata

Hát, akkor muszáj lesz vmi talit összehoznunk. :wink: Verdákat átírom szívesen. Mienk még működik.

VKOrsi

Ha olvasol: milyen üléseket rendeltél Amerikából amik saját bizti övesek?

Viki

Sztem nem lesz gond Lucával, ha képes tartani amíg akarja. Oviban azt azért nem fogod reklámozni, h még leginkább pelusba szereti ugye? :wink: És várják már az ovit? Voltatok már megnézni?

Cat, Meme

Én úgy vagyok az elszakadás-témával, hogy akkor visel(ne) meg, ha azt látnám, h nekik rossz. Először minden ilyen helyzetnél félek, h majd hogy veszik az akadályt- most az ovikezdésnél is ideges voltam amikor először hagytam ott őket v amikor először aludtak ott. De aztán ha látom, h nekik jó, megnyugszom. Persze én is gondolok rájuk általában, de nyugodtan, mert tudom, h jó helyen vannak. Az lenne rossz, ha az oviról kiderülne vmi, ami nem tetszik nekem, akkor tuti nem lennék nyugodt. De így én simán elvagyok nélkülük és napközben nem hiányoznak egetverően. Persze ez lehet, h még a kezdeti szabadság érzése és később megváltozik. Aztán délután igyekszem mindent megadni nekik amit tőlem igényelnek és sokkal kreatívabb vagyok mintha egész nap együtt lennénk- ők meg sokkal nyugodtabbak, jobbak. Én már tavasz óta úgy érzem, h kevés vagyok nekik és unatkoznak velem. Egyszerűen kivirulnak a gyerektársaságtól. És a 2 hét ovi alatt olyan ügyesek lettek, h csoda!

Meme

Csak nyugi, ne legyen túl nagy bűntudatod, mert lehet, h ők is azért érzik magukat most rosszabbul. Tavaly szerették az ovit ugye? Alvás után rögtönn mennek haza v meddig vannak ott? Majd megszokják, azért nem olyan nagy váltás ez. Csak próbáld meg Te azt éreztetni velük, h jó ott nekik. Abban biztos vagyok, hogy délután és este minden szeretetet és törődést megkapnak tőletek annyira kiegyensúlyozott és szerető család vagytok!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Fiúk böliben......, annyira jó!!!!! :D :D :D Nem sírnak, már ők akarnak menni, szóval így nekem is jó.
Fűzöm őket, hogy aludjanak ott, de arra nagyon tiltakoznak. Cat, még te kérdezted, csak elfelejtettem válaszolni, szóval, nem alszanak ott, a szívem miatt. Eddig nem bírtam ott hagyni őket. A lelkemmel kéne megbírkozni. persze velük sem bírom. De most már 3 évesek lesznek, megbeszéltem magammal, hogy most már jó lenne, ha ott aludnának. Már csak őket kell meggyőzni. Attila + a család többi tagja, mindenki mondja, hogy hagyjam ott őket, pont alvás előtt rángatom el őket a bölcsiből.

Edit!

igen, légyszi mondd majd, h milyen az overal. Láttam, hogy Te 4 -est rendeltél...., milyen magasak neked a fiúk, azt tudom, hogy extra magasak. :D :D Én 3-ast kértem, de felmerült bennem, h esetleg nagy lesz. Mondjuk főleg a kabát méretet néztem, a nadrágot meg visszahajtom, ha nagy lenne. Ami valószínüleg hosszú is lesz.

Brigi!

Egyben vagy még?

Lilla!

összehozzuk!!!!!!!

Rájöttem, én sem rendelek új ruhákat. nekem is sok. Épp elég lesz most a bundás baki, overal..., most vettem nekik sapit a H & M -ben, hát tündéri....

Cat!

Akkor már csak 1 évet kell kihúznunk..... :D :D Nálunk is ezres pörgés van mostanság. Azért jó, h legalább most jók, amíg egyedül vagy. Meddig is?

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Kata!
Nekem most olyan 104-105cm-esek a fiúk.De mivel nacit,kabát ujját vissza lehet hajtatni,simán vehetsz belőle eggyel nagyobbat.Meg a télig még nőnek 1-2centit és azért március is messze van.
Majd ha megjött,felpróbálom rájuk a 4-est és megmondom mennyire nagy.
Bár most egy kis gondban vagyok a csajszival,aki árulta az overallokat és nem tudom,mit tegyek.Mielőtt megkötöttük az üzletet,rákérdeztem,hogy mehet-e fél postával.Gondoltam,van 3overallon annyi haszna,hogy ez belefér.Írta,hogy oké,én fizessek 400Ft pk-t. (ugye a csomag 830Ft-ért jön el,gondolom,ez már nem jöhet levélként)Tehát kb. akkor a felét én álltam a pk-nek.Erre most ír a csaj,hogy az értéke miatt még megvágták 320Ft-tal pluszban a postán és ha gondolom....
Hát nem igazán gondolom,mert a dupla utalás nekem is dupla költség.Ráadásul nem ezt beszéltük meg!!!!Nem tudom,mennyi haszna lehet,1-1 overallon,de azt gondolom az eladó dolga megfelelően tájékozódni a pk-ről.
Te mit tennél?

Lilla!
Ma már voltak oviban a fiúk.
Ha módod van rá és bírod,tartsd minél tovább otthon őket.Én igyekszem gyógyultan visszavinni őket,bár ha dolgoznék,ez tuti másképp lenne.Az nagyon jó ötlet,hogy amíg nagyon köhögnek hazaviszed őket aludni.Ők is jobban alszanak,ha délben van orrszívás+gyógyszer,meg a többieket se zavarják.
Szavadon fogunk!!!Mikor is mész ki anyukádhoz? :wink: :twisted: (azért pár rongy miatt ne siess!)

Dávidnál megvan a fejfájás forrás: ezüst-kolloid!!!!
Hozott a nővérem a múltkor,hogy próbáljuk ki.Sok mindenre jó,így megelőzésre is.Na,pénteken elkezdett köhögni a Dávid. Gondoltam,itt a remek alkalom egy próbára. Sikerült kellőképpen mellényúlnom,mert még most is rossz a közérzete,levert,nincs étvágya (na jó!ez azért nem akkora gond),hol fázik,hol meg melege van.Várok még egy napot,aztán felhívom a homeos dokinénit,hogy mi a fenét csináljak a gyerekkel.Konkrétan igaz nincsenek tünetei,de azért elég rossz a közérzete és szombat óta fekszik (most is!)Hiába volt hányingere minden fejfájásnál (3szor az elmúlt 2nap),nem tudott hányni.Pedig az bizti segített volna!

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit!

Hát nem semmi a csaj...., ez tényleg a furi, ugyanis a postaktg 830,- Ft, ha normális csomag formája van, ha más, pl. én egyszer egy hintát postáztam az 1360,- Ft. Tehát nem jön össze az összeg sehogy sem. Ez a két ár van a sima csomagoknál, ha nem elsőbbségi vagy ilyesmi. A súly ilyenkor már nem érdekes. Szóval nem értem.
lehet, hogy akkor a 3-as méret nagy lesz nekünk, max. akkor felhajtom a kezén-lábán és jövöre is jó lesz. Egyenlőre persze nincs, de azért remélem kap még a csaj. Azért írd majd meg milyen ha megkapod.

Ezüst kolloidról és nagyon sok jót hallottam, én is ittam. Főleg gyulladáscsökkentő. Bárhol a szervezetedben. Lehet, hogy ettől fáj a feje Dávidnak? Azt tudod, hogy vannak fejfájás ambulanciák? Ahol kimondottan ezzel foglalkoznak.

Lilla!

Én taknyosan nem szoktam őket visszavinni, csak ha már nem folyik az orruk, viszont kis köhögéssel már igen, mert ugyan már nem betegek, de a köhögés még el szokott húzódni egy kicsit.

Kata

Kép
kateduo

Edit!

Még az jutott eszembe, hogy nem lehet, hogy Dávid ezeket a légnyomáskülönbségeket nem bírja? Frontok előtt pl.?

Kata

Kép
kateduo

Nálunk a doktornéni óvatos duhaj. Pontosan minden betegségnél meg szokta mondani, hogy hány nap lefolyása van, és csak akkor engedi öket oviba. És tényleg annyi is szokott lenni. Pedig szoktam ám vele alkudozni, de nem enged. Ez általában annyi, hogy megvár egy teljes nap láztalan állapotot a betegség után, és másnap mehetnek. Taknyolni az enyémek nem szoktak, de azért köhécselni igen. Azt azért senki nem engedheti meg magának, hogy otthon tartsa hetekig a gyereket, amíg köhög, mert egy betegség után akár hetekig is köhögnek kicsit. Soha nem fertözödtek felül semmivel, söt az a tapasztalatom, hogy egy ilyen több napig tartó betegség után legalább egy hónapig nem lesznek újra betegek.

Kata :)
Szerintem is jobb lenne ha bent aludnának a fiúk, megpróbálnád egyszer. Neked is nagy könnyebbség lenne. Hidd el menni fog.

Zoli pénteken jön haza. Azért nem mondom, hogy nem hiányzik. :D Ilyenkor mindig nagy elismeréssel gondolok azokra a nökre akik egyedül nevelik az ikreiket.

Nem lehet, hogy Dávid csak elkapott a fiúktól egy kis vírust, és azért fáj a feje?

Azért egy 3 évet betöltött gyerekenek már szüksége van gyerektársaságra. Még ha nem akar menni, akkor sem szabad a szülönek hagynia, hogy befelé forduljon. Nálunk Oli hajlamos ilyenre, közben baromi jól érzi magát a gyerekek között ha beviszem az oviba. De minden nap elmondja, hogy ö nem megy oviba. :roll: Viszont az oviban szalad be a csoportba, Samu szokott mindig pityeregni. Ezért nehéz elengednem öket, mert tudom, hogy szívesebben lennének velünk otthon. Ugyanakkor tök jól érzik magukat az oviban, és jól is bánnak velük, tele vannak élményekkel. A te esetedben könnyebb a dolog, mert szívesen mennek, szaladnak be, nincs sírás. Akkor én is teljesen nyugodt lennék. Így viszont minden reggelünk taktikázás otthon Olival, és cirkusz bent az oviban Samuval. Szóval nem egyszerü. :evil: :twisted:

Cat
Kép
cateye

Na igen...., nekem is sokszor eszembe jut, mi lenne ha egyedül kéne nevelnem őket. Nem tudom elképzelni......., nem is tudom, hogy csinálják, tényleg le a kalappal előttük.

Egy kérdés: Kinél hogy alszanak a gyerekek? Takaró vagy hálózsák? Nálunk hálózsák van, az a tuti, de gondoltam, hogy most már csak kéne takaró is előbb-utóbb. De milyen méret? Egy csomó tök jó mintás ágynemű huzat felnőtt méretű. Még nem néztem hogy milyen méretek vannak paplanból, de ha pl. az IKEa-ban veszem meg, annak gondolom spéci mérete van és arra nem jók ezek a jó kis mintás huzatok csak az IKea-s. Kinek milyen van?

Kata

Kép
kateduo

Helyzetjelentek:
Még mindig itthon!! Megúsztam a szülésznő nélküli napot! :)

A lányok ma nem mentek oviba, mert Borka éjjel holdkórost játszott, alig aludt, és elég taknyos is. Igazából én vittem őket eddig taknyosan, meg köhécselve, de nem volt lázuk. Csak most gondoltam, hogy jó lenne, ha ezen a héten eléggé kikupálódnának, mert nem lenne jó a kistestvér betegen fogadni. Eddig egész tűrhetően viselkednek!! kop-kop-kop Bár most hagytuk őket verekedni, hogy intézzék el maguk, ha valamin összevesznek. Eddig bejött. :) :) :)

Délelőtt mandulát szedtünk kint. Most ébredtünk fel. Mostmár minden délután műsor van az alvásnál. Ma úgy voltak hajlandók elaludni, hogy én is fent a galérián. Mese, aztán én is aludtam. De amint felkelek Bobó radar észleli és már jön ő is. Hát így én ugyan kipihenem magam, de hogy mi lesz a kistestvér időszakban, nem tudom. Remélhetőleg oviban lesznek. :roll:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi ma nem írt......., Lilla neked???? Mi az utolsó dátuma, amikor szülnie kell?

Kata

Kép
kateduo

Brigi!!!!!

Egyszerre írtunk!!!!!!!!!! :D :D :D :D Már azt hittem.....

Kata

Kép
kateduo

Kata :)

Szerintük 28, sztem 26. Kaptam plusz 2 napot túlhordani. De jövő hétfőnél tovább nem húzhatom. Gondolom vasárnap nem műtenek programozva. Mondjuk azért az még egy hét. A vonalzóm a saját számításhoz van beállítva. :)

Mi ágyneműből IKEÁ-st vettünk. Huzatot és paplant is. Eddig nem volt vele gondom, de mondjuk tökmindegy milyet veszek, mert addig vannak betakarva míg meg nem fordulnak. Ha eddig hagyták a zsákot a fiúk, én bizony nem váltanék a helyedben, hacsak nem akarsz éjjel felettük őrködni. Melegben aludni meg annyira nem egészséges.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Kata,

Nekünk Ikeás ágyneműnk és huzatunk van, és meg vagyok elégedve velük. Főleg ezzel a téli paplannal, mert elég nagy, a fejük búbjáig betakaróznak.

Én is ott altatnám már őket a bölcsiben a helyedben. Azért elég nagyok már, és neked is könnyebb lenne. Én már csak azért is örülök az egész napos bölinek, mert legalább hétközben nem kell szenvednem velük a déli alvással. Bár tegnap egész könnyen elaludtak, sőt, mostanában az esti alvások is egész jól működnek.

Brigi,

Húúúúú...

Kérdés: szerintetek mennyibe kerül manapság a bébiszitter? Cat, főleg neked van ebben tapasztalatod, ugye? Az az igazság, hogy e hét péntektől december közepéig minden nap (hétvégén is) este 10-ig kell dolgoznunk, mert pályázati beadási határidőnk, döntésünk, stb van. Én hétközben nem tudok bent lenni tovább, de péntekenként bevállaltam egy párszor, este 6-7-ig. Árpit nem akarom hazarángatni mindig, ezért gondoltam, hogy jó lenne, ha valaki el tudná hozni a fiúkat a bölcsiből. Van is egy lány, a kolléganőm húga, aki egyébként is bébiszitterkedig, itt laknak 5 utcával arrébb, és hétfőn és péntekenként ér rá. Szóval jó is lenne a dolog, de fogalmam sincs, hogy mennyit kell fizetni, főleg, hogy két gyerek. Vagy pont azért lenne olcsóbb, mert két gyerek??? Nem tudom :roll:

És akkor szépen ki is találtam, hogy így legalább hétfőnként meg eljárnék spinningre, mert már ezer éve nem voltam edzésen, és nagyon jót tenne ez is a lelkemnek - a testemről nem is beszélve :lol:

A másik: írtam, hogy Bernát mostanában bepisil, ezért a tanácsotokra elhatároztam, hogy visszaadom a pelenkát. őt is megkérdeztem, pelust akart.
Erre ma a gnő kijelentette, hogy a bölcsiben ugyan vissza nem adják a pelust, mert az visszafejlődés lenne, és különben is, van nekik 15 gyerekük (ami hülyeség, de mindegy), nincs idejük pelenkázgatni :roll: Persze ma is bepisilt. Oké, értem én, hogy visszafejlődés, nekem sem tetszik ez a módszer, de 1. nem akarom, hogy felfázzon, 2. a kanapéra, a szőnyegre, mindenhova odapisil 3. sem a gatyájából, sem a nadrágjából nem tudom 100%-osan kimosni a pisit, büdös.
Szóval én csináljak itthon azt amit akarok, ha kell, akkor pelenkázzam 5 éves koráig, de a bölcsiben az van, amit ők akarnak, csinálnak. És nehogy már a gyerek mondja meg, hogy pelenkát akar vagy sem :shock:

Most erre mit mondjak??? Megint én vagyok az elégedetlenkedő anyuka...

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Na, reggel elindultunk az oviba. Aztán félúton kiraktam őket a buszmegállónál és anyuval hazajöttek. Annyira ugattak, hogy nem mertem bevinni őket. Niki majdnem sírt, hogy ma se mehet, csak a buszozás vigasztalta meg.

Cat

Hát, a mi dokink nem szokott jósolgatni. De ő már múlt hét csütörtök-pénteket emlegette ovira és ehhez képest.... :twisted: Lázasak egy percig se voltak.... mondjuk ő arra tudom, h 2 láztalan napot mondott. Nagyon gáz amit reggel össze köhögtek. Zengett tőlük a kocsi. Sztem ha így odavittem volna őket, tuti nem engedik be őket. :shock: Persze aztán 1 óra múlva már jól voltak. :roll: A próféta szóljon belőled, hogy ezután 1 hónapig ne legyenek betegek! Már látom a szakdogát úszni a lefolyóba ha ez így megy tovább. :(

A leválást meg nem piszkálásnak szántam. :oops: A bölcsiben is minden napos volt a tiltakozás? Vagy csak az új helyzetnek szól? Pont a te fiaidat olyan vagánynak látom, hogy nehéz róluk elképzelni. :)

Jól van Brigi, csak így tovább!!! De most már el kéne döntened magadban, h akarsz-e szülni- és utána megbeszélni a manóval, h melyik nap jöjjön ki. :wink: A végén még lekésitek. :wink:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?